Διάφορα > Ρε δεν ΠΑΣ καλα!

Εκεί ήταν μια χώρα...

(1/1)

RASTA:
...που λεγόταν «ΕΣΣΔ»...

https://www.thepressproject.gr/article/105686/Ekei-itan-mia-xora-pou-legotan-ESSD

ΛΑΜΙΑ FANS:

apnea73:
Πολλές χώρες ήταν. Τι μας λέει ακριβώς ο συγγραφέας?
Που προφανώς πέρα από τα στατιστικά που αναφέρει σίγουρα θα είχε ζήσει σε κάποιο κομμάτι της "μιας χώρας" για να διαπιστώσει και ο ίδιος αν αυτά που παραθέτει στέκουν.
Επίσης οι ίδιες σημαίες έπαιξαν πρόσφατα στην τιβι..

pextempalla:

--- Παράθεση από: apnea73 στις Τετ 18 Μάι 2022 21:55 ---Πολλές χώρες ήταν. Τι μας λέει ακριβώς ο συγγραφέας?
Που προφανώς πέρα από τα στατιστικά που αναφέρει σίγουρα θα είχε ζήσει σε κάποιο κομμάτι της "μιας χώρας" για να διαπιστώσει και ο ίδιος αν αυτά που παραθέτει στέκουν.
Επίσης οι ίδιες σημαίες έπαιξαν πρόσφατα στην τιβι..

--- Τέλος παράθεσης ---

Αναρωτιέμαι και εγώ τι θέλει να πει ο ποιητής!!!

Αναφέρει ο νοσταλγός της ΕΣΣΔ, κομμουνιστής Μπογιόπουλος: "Αφού, λοιπόν, παρακάμψουμε το γεγονός της φτώχειας και της λεηλασίας που υπέστησαν αυτές οι χώρες με το πέρασμά τους στον παράδεισο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, αφού κλείσουμε τα μάτια στον περικυκλωμένο από τις φλόγες του πολέμου μεταψυχροπολεμικό κόσμο της «ειρήνης», αφού προσπεράσουμε το ντελίριο δημοκρατίας που θριαμβεύει με σημαιοφόρους τους ναζί, τους φασίστες και τους ακροδεξιούς από Ουκρανία μέχρι Τσεχία κι από Ουγγαρία και Πολωνία μέχρι Βαλτικές χώρες, ας έρθουμε να δούμε τώρα, στα 25 χρόνια μετά, το είδος της «εντυπωσιακής μετάβασης» για την οποία πανηγυρίζουν οι «σοφοί» πέριξ των καθεστωτικών σαλονιών.
Πραγματικά έχει μεγάλη πλάκα.....
Η λεηλασία των χωρών δεν προήλθε από τον καπιταλισμό, αλλά από την απληστία των "συντρόφων" του, που αποτελούσαν την εξουσία και κυβερνούσαν για 74 χρόνια. Αυτοί βρήκαν την ευκαιρία και έβαλαν χέρι σε όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Χαρακτηρίζει απαράδεκτα με τους όρους φασίστες και ακροδεξιούς όλες τις χώρες πέριξ της Ρωσίας. Πραγματικά ο άνθρωπος είναι για τον πούτσο.
Θέλει να μας δείξει υποτίθεται πώς μετριέται η «ελευθερία» και η «δημοκρατία» της ανατροπής που συντελέστηκε το 1991, ενώ κατ' ουσίαν δεν υπάρχουν αυτές οι έννοιες.
Το καθεστώς Πούτον - Μεντβέντεφ μάλλον απέχει πολύ από τη δημοκρατία και φέρνει περισσότερο προς απολυταρχικά καθεστώτα.
Αντίθετα οι υπόλοιπες χώρες που κατηγορεί ως φασιστικές είναι έτη φωτός μπροστά σε δημοκρατικές διαδικασίες....
Δεν αξίζει να το αναλύσω παραπάνω το άθρο....
Για να κλείσω, αμφιβάλω αν ποτέ κανένας από αυτούς που γράφουν τέτοια άρθρα έχει ρωτήσει πόσοι από αυτούς που ζούσαν τότε εκεί, θα ήθελαν να ξαναζήσουν έτσι.....
Η απάντηση πιστεύω θα είναι πολύ οδυνηρή γι αυτούς......δε νομίζω να είναι περισσότεροι από το ποσοστό του ΚΚΕ στην Ελλάδα και πολύ λέω....

fon7:
Στο μεταξύ το άρθρο είναι του 2017.5 χρόνια πριν.Δεν είναι τωρινό.
Η ΕΣΣΔ είχε τα στραβά της προφανώς.Γινόταν πράγματα και θα έπρεπε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.Δεν το έκανε.
Από το 1991 έχουν περάσει 3 δεκαετίες πλέον.Οπότε υπάρχει ένα χρονικό διάστημα για να δούμε τι γίνεται σε αυτήν την περιοχή του κόσμου.
Δεν νομίζω ότι καλοπερνάνε τώρα εκεί πέρα.Δεν έγιναν πλούσιοι.Ναι υπάρχουν αρκετοί νάζουλες.Ακόμα και κυβερνήσεις τύπου Ορμπάν.Ακόμα και στην Ουκρανία υπάρχουν.Αυτό δεν δικαιώνει την Ρωσία στην επίθεση της αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.Μάλιστα με τις ευλογίες της ουκρανικής κυβέρνησης.Προβλήματα είχαν και οι έλληνες της Ουκρανίας,άσχετα αν αυτά δεν τα φωνάζουμε τώρα γιατί πρέπει να είμαστε εναντίον της κακιάς Ρωσίας.Η ίδια η Ρωσία επενδύει σε ναζοκόμματα σε όλη την Ευρώπη.Καθόλου παράξενο που τα ναζοκόμματα έχουν επαφές με ρώσους.Όπως και η δύση ήθελε να υπάρχουν νάζουλες (μπατριώτες) για να ανακοπεί ο κομμουνισμός.Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις όταν το αυγό εκκολαφθεί αρχίζουν τα προβλήματα.Καθόλου τυχαία η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα των μνημονίων ήταν πάντα πλουσιότερη από όλες αυτές τις χώρες.Δεν τους φταίει ο κομμουνισμός γιατί όλα αυτά έγιναν επί καπιταλισμού.Δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να γίνουν πλούσιες χώρες.Το πολύ πολύ να υπάρχει κανένας Πούτιν να κονομάει μαζί με μια κλειστή κάστα φίλων.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση