Αθλητικά > άλλες ομάδες - ποδόσφαιρο

Νεα διασυλλογική διοργάνωση σχεδιάζει η uefa

(1/9) > >>

pagourenko1966:
Γιατί η UEFA αποφάσισε να δημιουργήσει τρίτη διασυλλογική διοργάνωση
Η UEFA φαίνεται έτοιμη να εγκρίνει και τρίτη διασυλλογική διοργάνωση από τη σεζόν 2021-2022 και το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πίσω από αυτήν την κίνηση. 

Έχουν περάσει 19 χρόνια από τον τελικό του Μπέρμιγχαμ μεταξύ της Λάτσιο και της Μαγιόρκα για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Εκείνο το βράδυ του Μαΐου του 1999 έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την τρίτη διοργάνωση της UEFA που «έτρεχε» παράλληλα με το πάντα ελκυστικό Champions League και το Κύπελλο UEFA, τη δεύτερη διοργάνωση της Ομοσπονδίας, που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Europa League.

Όπως έγινε γνωστό στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων το πρωί της Τρίτης, οι ομάδες είναι θετικές στην επαναφορά της τρίτης διασυλλογικής διοργάνωσης στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη και αυτό που απομένει είναι η έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA για να προχωρήσει στη δημιουργία της. Όχι κατ' ανάγκη με τη μορφή που διεξαγόταν το Κύπελλο Κυπελλούχων, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι για τον τρόπο διεξαγωγής της νέας αυτής διοργάνωσης.

Η τρίτη διοργάνωση μελετάται από το 2015
Η σημερινή είδηση δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς η σκέψη αυτή υπήρχε από το 2015. Όταν ξεκινούσε δηλαδή η τριετία 2015-2018 που αφορούσε τις εμπορικές συμφωνίες και τα τηλεοπτικά πακέτα των διοργανώσεων της UEFA. Από τότε υπήρχε στο μυαλό της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των ευρωπαϊκών συλλόγων και όπως είχε συμφωνηθεί, το θέμα θα ερχόταν ξανά στην επιφάνεια το 2018 προκειμένου να έχουν διαμορφωθεί και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να προχωρήσουν στην ενεργοποίησή του.

Πλέον το επόμενο βήμα έγινε και όπως φαίνεται βρισκόμαστε προ των πυλών της οριστικής έγκρισης των πλάνων από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA για την τρίτη διοργάνωση που θα  «τρέχει» μαζί με το Champions League και το Europa League από τη σεζόν 2021-2022, όταν δηλαδή θα αρχίσει και η νέα περίοδος των εμπορικών – τηλεοπτικών συμφωνιών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τα κλειστά κλαμπ των Champions και Europa League

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται η UEFA για να προχωρήσει στη δημιουργία αυτής της τρίτης διοργάνωσης καθώς φαίνεται ότι κατευθυνόμαστε πλέον σε ένα κλειστό κλαμπ αναφορικά με τις δύο δια συλλογικές διοργανώσεις της, το Champions League και το Europa League. Ήδη στην πρώτη τα εισιτήρια που εξασφαλίζουν οι ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων για τη συμμετοχή των ομάδων τους είναι περισσότερα σε σχέση με το παρελθόν, δείγμα του ότι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η UEFA θέλει να βλέπει τους κορυφαίους συλλόγους που «πουλάνε» εμπορικά περισσότερο.

Όσον αφορά τη δεύτερη, το Europa League δηλαδή, υπάρχει η σκέψη από το 2021 οι ομάδες να μειωθούν από 48 στις 32. Με λίγα λόγια η UEFA και εκεί σχεδιάζει να αναβαθμίσει τη διοργάνωση με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ισχυρών ευρωπαϊκών ομάδων που θα προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον τόσο στο ποδοσφαιρικό όσο και στο εμπορικό κομμάτι. Και αυτή η μείωση των ομάδων είναι που θα οδηγήσει, όπως όλα δείχνουν, στη δημιουργία αυτής της τρίτης διασυλλογικής διοργάνωσης που είναι στα σκαριά.

Άνοιγμα στους «μικρούς»

Έτσι, η UEFA με την κίνησή της αυτή κάνει άνοιγμα στους μικρότερους συλλόγους, τους οποίους είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια είχε παραμελήσει, εκτοπίζοντας τους με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει για τη συμμετοχή στο Champions League. Αυτά τα νέα δεδομένα φυσικά και δεν άρεσαν στους ασθενέστερους οικονομικά συλλόγους διαφόρων χωρών της Ευρώπης, οι οποίοι τα προηγούμενα έτη είχαν ενισχυθεί σημαντικά από τα έσοδα της συμμετοχής στο Champions League και τα οποία βλέπουν πλέον να... χάνονται ή εν πάση περιπτώσει η απόκτησή τους να γίνεται πολύ δύσκολη. Αυτό το άνοιγμα στους «μικρούς» η UEFA, άλλωστε, το ξεκίνησε ήδη σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, αυξάνοντας τον αριθμό της συμμετοχής στα Euro σε 24.

Το ζήτημα, πλέον, που καλείται να εξετάσει η UEFA στην τρίτη διοργάνωση που θα εγκρίνει, έχει να κάνει με τον τρόπο πρόκρισης των ομάδων που θα συμμετέχουν. Θα αφορά δηλαδή κυρίως τις ομάδες που αποκλείονται από το καλοκαίρι στα προκριματικά του Champions League και του Europa League δίνοντας τους την ευκαιρία να παίξουν στην Ευρώπη και μετά τον Αύγουστο ή παράλληλα θα δώσει και επιπλέον εισιτήρια για την τρίτη αυτή διοργάνωση από τα εγχώρια πρωταθλήματα; Αυτό είναι κάτι που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί και μένει να φανεί στις συζητήσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα.

Το τηλεοπτικό πακέτο

Ένα επιπλέον στοιχείο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον έχει να κάνει και με το οικονομικό και εμπορικό κομμάτι αυτής της τρίτης διοργάνωσης της UEFA. Είναι γεγονός πως όλο το... χαρτί πάει πλέον στο Champions League και έπειτα ακολουθούν και τα έσοδα (λιγότερα φυσικά) του Europa League. Τα τηλεοπτικά δίκτυα «σφάζονται» για το Champions League με τους χορηγούς να θέλουν να διαφημιστούν εκεί και μόνο, ενώ όσοι μένουν εκτός βρίσκουν χώρο στο Europa League, το οποίο βέβαια με τα νέα δεδομένα θα αυξήσει κι άλλο την αίγλη του. Συνεπώς τίθεται ένα εύλογο ερώτημα: Θα μπορέσει η UEFA να προσελκύσει ενδιαφέρον και χρήμα για την τρίτη αυτή διοργάνωση;

Το παραπάνω ερώτημα φυσικά θα απαντηθεί όταν γίνει γνωστή η μορφή της διοργάνωσης και τα ονόματα των ομάδων που θα συμμετέχουν. Ωστόσο, μέχρι στιγμής αναμφισβήτητα προκύπτουν αμφιβολίες για το ενδιαφέρον που θα μπορεί να προσελκύσει, όταν όλοι οι ευρωπαϊκοί κολοσσοί θα συγκεντρώνονται σε Champions και Europa League. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσει από τη μεριά της να λύσει και η UEFA, η οποία εξυπακούεται ότι δεν θα επιθυμούσε να δει μία διοργάνωσή της να μην «τραβάει» εμπορικά και είναι σίγουρο ότι θα γίνουν βήματα από την πλευρά της προκειμένου να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά της.

http://www.gazzetta.gr/stili/afierwmata/article/1269125/giati-i-uefa-apofasise-na-dimioyrgisei-triti-diasyllogiki-diorganosi

fon7:
Μετά τι εμεινε;Ένα ιντερτότο και ένα βαλκανικό.

ΛΑΜΙΑ FANS:

--- Παράθεση ---Τριτη ευρωπαϊκή διοργάνωση: Με ποιους όρους και πώς

Ηταν η είδηση του συνεδρίου. Μία είδηση που υπήρχε ως... ψίθυρος από το 2015 αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τόσο γρήγορα θα είχαν τρέξει τις εξελίξεις οι άνθρωποι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι εξελίξεις είναι μάλιστα τόσο προχωρημένες που τον Δεκέμβριο θα έχουμε ανακοινώσεις εάν υπάρξει πλήρη συμφωνία μεταξύ της ECA και της UEFA.

Στο Δουβλίνο λοιπόν σε μερικούς μήνες ίσως μάθουμε πως θα είναι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την τριετία 2021-24. Το ποδόσφαιρο άλλαξε ήδη με την τριετία που διανύουμε τούτη τη στιγμή (2018-21) και θ' αλλάξει ακόμη περισσότερο την επόμενη. Κι αυτό γιατί οι μικρές ομοσπονδίες αποφάσισαν να... επαναστατήσουν βλέποντας πως πάει το πράγμα με τις νέες συνθήκες. Μία κόντρα η οποία είχε αρχίσει από το συνέδριο της Αθήνας το 2017.

Οι «μικροί» βλέποντας πως η ΕCA θέλει να κάνει το Champions League ένα κλειστό γκρουπ ισχυρών ομάδων αντέδρασαν. Και μπορεί οι ισχυροί να γλύκαναν κάπως τις μικρότερες ομοσπονδίες με περισσότερες ομάδες στο Europa League και μεγαλύτερα έσοδα όμως και πάλι δεν ήταν αρκετό γι' αυτές. Μετά από πολλές πιέσεις λοιπόν φτάσαμε στις ανακοινώσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στο Σπλιτ της Κροατίας. Ανακοινώσεις για τις σκέψεις που υπάρχουν, που έχουν φτάσει αυτές όσον αφορά την υλοποίησή τους και τι απομένει για να ανακοινωθεί η τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μόνο μία οριστική απόφαση λήφθηκε στην Κροατία κι αυτή έχει να κάνει με το Champions League για την τριετία 2021-24. Ποια είναι αυτή;
Οτι το Champions League ΔΕΝ θ' αλλάξει σε τίποτα. Οτι ισχύει αυτήν την τριετία θα ισχύσει και για την επόμενη.

Πάμε τώρα και στις σκέψεις που έχει η ECA κι ανακοινώθηκαν:
Η ιδέα ήταν να προστεθούν άλλες 16 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η πρώτη σκέψη ήταν να προστεθούν στις 48 του Europa League και να γίνει μια διοργάνωση 64 ομάδων. Μια σκέψη που γρήγορα εγκαταλείφθηκε με αποτέλεσμα να πέσει στο τραπέζι η δημιουργία μιας τρίτης διοργάνωσης.

Αν και δεν ανακοινώθηκε, η ιδέα είναι να μειωθούν οι ομάδες του Europa League σε 32 και οι 16 να προστεθούν στις 16 που θα μπουν ώστε να έχουμε τρεις διοργανώσεις των 32.

Κάπου εκεί σταματάνε οι λεπτομέρειες όμως. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα στα οποία UEFA και ECA πρέπει να βρουν λύσεις. Ποια είναι αυτά;

Με ποιον τρόπο θα μπαίνουν οι ομάδες στην διοργάνωση;
Πως θα λειτουργήσει η προκριματική φάση (εδώ μάλιστα τέθηκε και το ζήτημα να μειωθούν οι προκριματικοί αγώνες για όλες τις διοργανώσεις)
Πως θα κατανέμονται τα χρήματα
Πως θα υπάρξουν νέα έσοδα από διαφημίσεις
Τι θα γίνει με την βαθμολογία της UEFA και συνολικά το coefficient
Ποια μέρα θα γίνονται τα παιχνίδια
Θέματα που καταλαβαίνει κανείς δεν είναι εύκολο να λυθούν αλλά οι άνθρωποι της ECA πιστεύουν πως μέχρι τον Δεκέμβριο και το συνέδριο στο Δουβλίνο θα έχουν λυθεί.

Οσον αφορά τον σκοπό; Στην ECA ήταν ξεκάθαροι πως ο λόγος είναι πως είναι μια διοργάνωση που θα δίνει την δυνατότητα σε ομάδες μικρότερων ομοσπονδιών να συμμετέχουν σε αυτήν... Μπορεί η απόσταση στο οικονομικό κομμάτι να είναι μεγάλη (μεταξύ UEFA και ΕCA) αλλά κι εκεί θα βρεθεί λύση τις επόμενες εβδομάδες.
--- Τέλος παράθεσης ---

από Gazzetta.gr

fon7:

--- Παράθεση ---Εγένετο Europa League 2!
Μια νέα - τρίτη - ευρωπαϊκή διοργάνωση αποφάσισε να εντάξει στο καλεντάρι της η UEFA από τη σεζόν 2021-22. Το όνομα αυτής; Europa League 2!

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση στο συνέδριο της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε στο Δουβλίνο και θα μπει στην ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα - πειραματικά - για την τριετία 2021-2024.

Η νέα διοργάνωση με την προσωρινή ονομασία UEFA Europa League 2 θα έχει παρόμοιο φορμάτ με τις υπόλοιπες διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Θα υπάρχουν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων (συνολικά 32), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η φάση των 16, τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός.

Ένας επιπλέον γύρος νοκ - άουτ θα διεξαχθεί πριν από τη φάση των 16, μεταξύ των ομάδων, οι οποίες τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους και στις ομάδες, οι οποίες τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League.

Στη νέα διοργάνωση, θα γίνουν συνολικά 141 παιχνίδια σε 15 αγωνιστικές εβδομάδες, όπως ακριβώς γίνεται στο Europa League.

Τα παιχνίδια θα διεξάγονται τις Πέμπτες, ωστόσο θα προστεθεί μια επιπλέον ζώνη ώρας (17:30) για κάποια ματς.

Αναφορικά με τους τελικούς, αυτός της νέας διοργάνωσης θα γίνει Τετάρτη, Πέμπτη του Europa League και Σάββατο του Champions League.

Όπως αναφέρει η UEFA, με τη νέα διοργάνωση διασφαλίζεται η εκπροσώπηση τουλάχιστον 34 χωρών στη φάση των ομίλων.

Παράλληλα αποφασίστηκε και μια μικρή αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του Europa League, καθώς την τριετία 2021 - 2024 θα προστεθεί ένας επιπλέον νοκ άουτ γύρος (πριν τη φάση των 16) με αντιμέτωπες τις δεύτερες των ομίλων του Europa με τις τρίτες του Champions League.
--- Τέλος παράθεσης ---
novasports.gr

ΠΑΣΟΛΕΣ:
Καλά μιλάμε θα σαρωσουμε τα Γιουρόπα λιγκ δύο Ναούμ.

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται μιμούνται εμάς τους Έλληνες και την επο μας ειδικότερα, με την δημιουργία superleague 2 ασουμε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση