PAS.gr Forum

Αθλητικά => Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες => Μήνυμα ξεκίνησε από: fon7 στις Παρ 22 Σεπ 2017 16:37

Τίτλος: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 22 Σεπ 2017 16:37
Τα προκριματικά έχουν ήδη ξεκινήσει για την Ευρώπη και θα λάβει μέρος και η Ελλάδα.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες με βάση τα αποτελέσματα τους.Στο πρώτο γκρουπ θα παλέψουν για το μουντομπάσκετ ενώ στο δεύτερο γκρουπ θα έχουν πιθανότητες για το ευρωμπάσκετ του 2021.
Στο πρώτο γκρουπ λοιπόν έχουν μπει ήδη οι 24 ομάδες του ευρωμπάσκετ 2017.Μέσα στον Αύγουστο έγινε ένας προκριματικός γύρος για να προκριθούν 8 ακόμα ομάδες και να φτάσουμε τις 32.Προκρίθηκαν οι Σουηδία,Βοσνία,Ολλανδία,Αυστρία,Εσθονία,Κόσοβο,Βουλγαρία,Λευκορωσία.Έμειναν εκτός και θα πάνε στο Β γκρουπ οι Αρμενία,Σλοβακία,Αλβανία,Σκόπια,Πορτογαλία.

Πλέον λοιπόν είμαστε στον πρώτο γύρο των προκριματικών.8 γκρουπ των τεσσάρων.Προκρίνονται οι 3 πρώτες.Παίζουν διπλούς αγώνες.Η Ελλάδα είναι στο 8ο γκρουπ με Ισραήλ,Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία.Το πρόγραμμα μας έχει ως εξής:
24/11/17 Μεγάλη Βρετανία-Ελλάδα
27/11/17 Ελλάδα-Ισραήλ
22/02/17 Ελλάδα-Εσθονία
25/02/17 Ελλάδα-Μεγάλη Βρετανία
29/06/17 Ισραήλ-Ελλάδα
02/07/17 Εσθονία-Ελλάδα

Ακολουθεί ο δεύτερος γύρος που θα είναι ο τελικός.24 ομάδες χωρισμένες σε γκρουπ των 6 ομάδων.Οι 3 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στο μουντομπάσκετ.Ο όμιλος μας θα συγχωνευτεί με τον 7ο όμιλο (Γερμανία,Σερβία,Αυστρία,Γεωργία).Θα μεταφέρουμε τα αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο και οι ομάδες θα παίξουν μέσα έξω με τις ομάδες του άλλου ομίλου.Οι αγώνες θα γίνουν
13/09/18
16/09/18
30/11/18
03/12/18
21/02/19
24/02/19
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Δευ 25 Σεπ 2017 23:51
Παράθεση
Κοινή δήλωση έξι ομοσπονδιών
Κοινή δήλωση με την οποία καλούν την Ευρωλίγκα να σεβαστεί το καλαντάρι της FIBA και να δώσει το ΟΚ οι παίκτες τωων ομάδων της να συμμετάσχουν στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, υπέγραψαν έξι ομοσπονδίες, ανάμεσα τους και η ΕΟΚ.
 
Οι πρόεδροι των ομοσπονδιών της Ελλάδας (Γιώργος Βασιλακόπουλος), της Ιταλίας (Τζιοβάνι Πετρούτσι), της Ισπανίας (Χόρχε Γκαρμπαχόσα), της Ρωσίας (Αντρέι Κιριλένκο), της Τουρκίας (Χινταγέτ Τούρκογλου) και της Γερμανίας (Ίνγκο Βάις) μετά και την τελευταία συνάντηση στη Γενεύη με την FIBA, υπέγραψαν την εξής κοινή δήλωση:
Α) Στις κλήσεις για τους αγώνες των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 θα περιληφθούν οι καλύτεροι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα.
Β) Θα υποστηρίξουμε τις αδελφές εθνικές ομοσπονδίες, οι οποίες θα προσπαθήσουν να στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες τους με παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα.
Γ) Θα απαιτήσουμε από την ECA να επαναπρογραμματίσει 1 αγωνιστική της Ευρωλίγκας τον Νοέμβριο και 1 αγωνιστική τον Φεβρουάριο (από τις συνολικά 37 αγωνιστικές) της σεζόν 2017-18 που πέφτουν πάνω στα προκριματικά της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο επέχει επίσης θέση προκριματικού τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Δ) Θα παροτρύνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεωρήσει την ECA υπόλογη για παραβίαση του νόμου και για αθέτηση προηγούμενης δέσμευσής της ότι θα συμμορφωθεί με το καλεντάρι της FIBA για το 2017.
Ε) Επιβεβαιώνουν την ετοιμότητά τους να κάνουν χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων ώστε να προστατεύσουν τις εθνικές ομάδες και τις διοργανώσεις τους από τις παρεμβάσεις της ECA".
Επαναεπιβεβαιώνουμε την ομόφωνη υιοθέτηση από τη FIBA και το Κογκρέσο της FIBA του νέου συστήματος διεξαγωγής των δοργανώσεων, που εγκαθιδρύει εκ νέου το επί πολλά χρόνια ισχύον καλεντάρι, μετά από μια μακρά και σε παγκόσμια έκταση διαβούλευση, η οποία εγγυάται:
–την παγκόσμια ανάπτυξη του μπάσκετ μέσω των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων
-την τακτική προβολή 80 εθνικών ομάδων μέσω εντός και εκτός έδρας αγώνων στη διάρκεια του έτους
-τη μείωση του αγωνιστικού φόρτου των παικτών σε ένα μέσο ποσοστό 26% παγκοσμίως στη διάρκεια ενός Ολυμπιακού κύκλου και την παροχή μεγαλύτερων περιόδων ξεκούρασης.
Δίνουμε έμφαση στη μοναδική ικανότητα των εθνικών ομάδων να ενώνουν τους φιλάθλους, να ανεβάζουν το μπάσκετ σε νέα επίπεδα και να αναδεικνύουν νέα ταλέντα, όπως αποδείχθηκε ξανά στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ 2017.
Αισθανόμαστε εκτίμηση και σεβασμό στον σπουδαίο ρόλο των συλλόγων στην ανάπτυξη του μπάσκετ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Αισθανόμαστε απογοήτευση για την ανεύθυνη στάση της ECA, που θέτει σε προτεραιότητα τα εμπορικά συμφέροντά της σε βάρος του καλού του μπάσκετ ως σύνολο και βάρος των συμφερόντων
-Των συλλόγων, περιορίζοντας την πρόσβασή τους στην Ευρωλίγκα και ζημιώνοντας τη θέση τους στην αγορά προς όφελος μιας μικρής μειοψηφίας
-Των εθνικών λιγκών, μετατοπίζοντας τη δύναμή τους για λήψη αποφάσεων στα χέρια της Ευρωλίγκας, παραβιάζοντας το παραδοσιακό πρόγραμμά τους των αγώνων του Σαββατοκύρακου με το να βάζει αγώνες της την Παρασκευή και αφαιρώντας το αθλητικό δικαίωμα μιας τεράστιας πλειοψηφίας εθνικών πρωταθλητών να παίξουν στην κορυφαία αθλητική διασυλλογική διοργάνωση
-Των παικτών, αυξάνοντας τις αγωνιστικές της Ευρωλίγκας από 24 σε 37 και πιο πρόσφατα
-Των εθνικών ομάδων, έχοντας ως σκοπό να τις περιθωριοποιήσουν, π.χ. όταν προγραμματίζουν παιχνίδια της Ευρωλίγκας στις ίδιες ημερομηνίες με αυτές που είναι προγραμματισμένο να γίνουν παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι οποίες έχουν ανακοινωθεί εδώ και 2 χρόνια, ή προτείνοντας να συμπιεστούν τα προκριματικά τουρνουά και οι μεγάλες διοργανώσεις μέσα σε 4 εβδομάδες τον Ιούλιο.
Ανησυχούμε ότι οι ενέργειες της ECA θα συνεχίσουν να οδηγούν τους παίκτες σε πρωταθλήματα εκτός Ευρώπης, ειδικά στο ΝΒΑ και στην Κίνα.
Αναγνωρίζουμε την δημοσίως εκπεφρασμένη επιθυμία των παικτών να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες των χωρών τους.
Επιμένουμε ότι οι 213 ομοσπονδίες-μέλη της FIBA μαζί με τα πρωταθλήματά τους, τους συλλόγους και τους παίκτες τους δεν θα υποκύψουν στα οικονομικά συμφέροντα, τις πιέσεις και τις απειλές της ECA."
sportsioannina.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 21 Νοέ 2017 11:12
Παράθεση
Ανδρών: Πρώτη στο ΟΑΚΑ και Media Day


Η Εθνική Ομάδα έκανε σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ το πρώτο βήμα για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι συνεργάτες του υποδέχθηκαν τους 16 παίκτες που έδωσαν το «παρών» στην πρώτη συνάντηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει των αναμετρήσεων με την Μεγάλη Βρετανία εκτός και το Ισραήλ εντός σε αυτό το πρώτο «παράθυρο».

Οι παίκτες που ήταν παρόντες ήταν οι Γιάννης Μπουρούσης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Δημήτρης Μαυροειδής, Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Αντώνης Κόνιαρης, Νίκος Γκίκας, Βασίλης Μουράτος, Βασίλης Χρηστίδης, Χρήστος Σαλούστρος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Ντούσαν Σάκοτα, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Ντίνος Μήτογλου.

Media Day

Υπενθυμίζουμε πως αύριο (21/11) στις 10.30 και  για 20 λεπτά τα μέλη της Εθνικής Ομάδας θα είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των ΜΜΕ.
basket.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 25 Νοέ 2017 01:35
Παράθεση
Έκανε το καθήκον της
Η Ελλάδα έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά τελικά έφυγε νικήτρια από το Λέστερ με 95-92 στην παράταση, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ελλάδα έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά τελικά έφυγε νικήτρια από το Λέστερ με 95-92 στην παράταση, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου παίζοντας με πολλά νέα πρόσωπα και κανέναν παίκτη από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό εκτός του Μήτογλου, άφησε τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο έδειξε διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Το έκανε, αλλά στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας «έχυσε την καρδάρα με το γάλα» και έχασε διαφορά 10 πόντων. Το ματς οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο κι εκεί αφού οι Βρετανοί προηγήθηκαν μέχρι και με 4 πόντους, η «γαλανόλευκη» πήρε τελικά τη νίκη χάρη σε τρίποντο του Αθηναίου 3,4" πριν το τέλος. Ο γκαρντ του Άρη έκανε το 92-94 και ο Μαργαρίτης με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μπουρούσης και Λαρεντζάκης ήταν οι κορυφαίοι της Ελλάδας, ενώ πολύτιμες λύσεις έδωσε ο Βασιλόπουλος και καλή παρουσία είχαν οι Γιαννόπουλος, Αθηναίου.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-37, 54-55, 83-83 (κ.δ.), 92-95 (παρ.)
novasports.gr

Τι εννοείς είχε ευρωλίγκα;
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 28 Νοέ 2017 21:58
Παράθεση
Ανδρών: Ελλάδα-Ισραήλ 82-61
Η Ελλάδα έκανε το 2/2 σε αυτό το πρώτο «παράθυρο» και τις δύο πρώτες αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 της FIBA.

Μετά την Μεγάλη Βρετανία εκτός, επιβλήθηκε και του Ισραήλ εντός με το τελικό 82-61, ανανεώνοντας το ραντεβού της για τον Φεβρουάριο και τις δύο αναμετρήσεις εντός συνόρων με Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία.

Ντέρμπι σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ο αγώνας με την Ελλάδα να φτάνει στο 10-6 (5’20’’) και το Ισραήλ να απαντά με ένα 10-0 (10-16, 8’53’’) εκμεταλλευόμενο και τις δεύτερες ευκαιρίες μέσα και από επιθετικά ριμπάουντ. Οι αριθμοί υποδεικνύουν και τη διαφορά στον τομέα αυτό (10-21 με τους Ισραηλινούς να έχουν επτά επιθετικά). Μεγάλη ήταν και η διαφορά στα λάθη όμως. Ήταν το κομμάτι που με τη σειρά της εκμεταλλεύτηκε η Ελλάδα (8-17 στο ημίχρονο) για να προσπεράσει (20-18, 11’27’’). Μπλατ και Αθηναίου ευστόχησαν από τα 6μ74 για το 25-25 (14΄45΄΄), για να ακολουθήσει μια «σκυταλοδρομία» από τους Έλληνες παίκτες για το 37-30 (19’13’’), πριν το πρώτο μισό κλείσει με το 37-32.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έκανε ένα... προσωπικό 6-0 ως το +11 (43-32, 21’) με τον Χάρη Γιαννόπουλο να οδηγεί ένα βηματάκι πιο μακριά (46-34, 21’40’’). Το Ισραήλ επέστρεψε για να μειώσει (48-42, 25’45’’), αλλά όχι για πολύ με την Ελλάδα να φτάνει στο +13 (57-44, 28’) και λίγο αργότερα στο 72-53 (34’30’’) με τον Νικ Καλάθη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να προσφέρει και θέαμα και ουσία. Το τελικό 82-61 είναι που σφράγισε τον αγώνα και έδωσε τη δεύτερη νίκη στην Εθνική Ανδρών.

Διαιτητές: Ντοζάι (Κροατία), Στόιτσα (Ρουμανία), Μπελιάκοφ (Ρωσία)

Δεκάλεπτα: 15-18, 37-32, 59-47, 82-61

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 4, Αθηναίου 6, Καλάθης 11 (8α), Μαργαρίτης 8 (4κλ), Βουγιούκας 2, Σάκοτα 11, Βασιλόπουλος 8, Μαυροειδής 10, Γκίκας , Γιαννόπουλος 13, Σαλούστρος, Αντετοκούνμπο Θ. 9

Ισραήλ (Κάτας): Χάουελ 13, Ζούσμαν 2, Μπλατ 10, Μέκελ 3, Ντόουσον 5, Τίμορ 10, Σιμόλ 4, Μένκο 2, Μπλέιζερ, Κοέν 10, Ζάλμανσον 2, Αλτίτ

H στατιστική της αναμέτρησης:  http://www.fiba.basketball/ls/#10766&10767-H-3
basket.gr

Παράθεση
Ελλάδα-Ισραήλ: Η συνέντευξη Τύπου
Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Ολοκληρώσαμε πετυχημένα τα πρώτα δύο ματς. Το Ισραήλ έπαιξε ματς απ ζώνες και είχαμε χρόνο για να προετοιμαστούμε σε κάποιες λεπτομέρειες. Στα πρώτα 3-4 λεπτά είχαμε νευρικότητα, αλλά μετά βρήκαμε ισορροπία και δεν είχαμε πρόβλημα. Δεν ήμασταν καλοί στο αμυντικό τρανζίσιον, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη πως είναι μια νέα ομάδα, με λίγο χρόνο προετοιμασίας και ένα ταξίδι 12 ωρών από την Αγγλία. Ήταν ένα πολύ ωραίο απόγευμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μας, χρησιμοποιήσαμε 16 παίκτες και τα καταφέραμε. Ήταν απόλαυση για μένα. Από την πρώτη μέρα είδα στα πρόσωπα των παιδιών τη χαρά και τη θέληση. Το αποτέλεσμα των δύο αγώνων ήταν πολύ θετικό. Η νίκη επί της Μ. Βρετανίας ήταν πολύ σημαντική. Πιστεύω πως στο δεύτερο παράθυρο θα ανταποκριθούμε καλύτερα, άσχετα ποιος θα έρθει, γιατί ο βασικός κορμός υπάρχει. Περιμέναμε ότι θα υπήρχε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ευχαριστούμε τον κόσμο. Μακάρι και τα δύο επόμενα ματς να γίνουν στην Κρήτη. Αν το παιχνίδι ήταν 1-2 ώρες αργότερα, είμαι βέβαιος πως θα ήταν κατάμεστο το γήπεδο».

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τελειώσαμε αυτά τα δύο παιχνίδια παίρνοντας μια ακόμη καλή νίκη. Αυτό που κρατώ είναι η νίκη και η προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα. Κάναμε βέβαια πολλά λάθη και χάσαμε σουτ και λέι απ, αλλά είναι λογικό να υπάρχει άγχος γιατί είμαστε νέα ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Όντεντ Κάτας: «Είμαι χαρούμενος για την εμπειρία αυτή. Χτίσαμε μια νεανική ομάδα με θετικούς ανθρώπους και απόλαυσα να είμαι προπονητής τους. Είχαμε όμως έλλειψη εμπειρίας. Χάσαμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, γιατί κάναμε πολλά λάθη. Είχαμε 17 λάθη στο ημίχρονο και έχει και η Ελλάδα μερίδιο σε αυτό. Δεν ήταν και η καλύτερη μέρα για μας. Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Όταν παίζεις με την Ελλάδα είναι πάντα δύσκολο, είναι μια πολύ καλή ομάδα και χρειάζεται εμπειρία για να την αντιμετωπίσεις. Είμαι σίγουρος πως θα διδαχτούμε από όλο αυτό. Το μεγαλύτερο κέρδος για μας είναι η εμπειρία».

Τζέικ Κοέν: «Είναι απογοητευτικό να χάνεις. Πάντως παραμένω αισιόδοξος για την ομάδα, έχουμε καλή ενέργεια στα αποδυτήρια. Δεν παίξαμε όπως θέλαμε, αλλά έχουμε πολύ δρόμο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα, έπαιξαν πολύ καλά και μας έδωσαν ένα καλό μάθημα. Θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και είμαι βέβαιος πως θα επιστρέψουμε καλύτεροι το Φλεβάρη. Κάναμε πολλά λάθη, πρώτον ότι αυτό ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι μας και η έκτη μας μέρα σαν ομάδα. Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες όμως, γιατί και η Ελλάδα ήταν στην ίδια μέρα. Θα χρειαστεί καιρός. Είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα τα ‘παράθυρα’».
basket.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Δευ 22 Ιαν 2018 20:48
Παράθεση
Ανδρών: Οι 24 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου
Δηλώθηκαν στην FIBA 24 παίκτες οι οποίοι θα είναι στην διάθεση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Θανάση Σκουρτόπουλου, για το δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η επόμενη υποχρέωση της Εθνικής ομάδας, είναι την Παρασκευή 23/2 και την Κυριακή 25/2 οι αγώνες με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία αντίστοιχα που θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο Κρήτης και το κλειστό στα «Δύο Αοράκια». Οι 24 παίκτες είναι: Γιάννης Αθηναίου (Άρης), Θανάσης Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (ΑΕΚ), Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Χάρης Γιαννόπουλος (Ρέθυμνο), Νίκος Γκίκας (Προμηθέας), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Λεωνίδας Κασελάκης (Αστανά), Δημήτρης Κατσίβελης (ΠΑΟΚ), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Μιχάλης Λούντζης (Τρίκαλα), Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Μαυροειδής (ΑΕΚ), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Ντίνος Μήτογλου (Παναθηναϊκός), Γιάννης Μπουρούσης (Ζεϊγιάνγκ Γκουάνγκσα Λάιονς), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), Ιωάννης Παπαπέτρου (Ολυμπιακός), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ), Κώστας Σλούκας (Φενέρμπαχτσε), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΟΚ).
sportsioannina.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 24 Φεβ 2018 19:31
Παράθεση
Ανδρών: Ελλάδα-Εσθονία 87-75
Η Εθνική Ανδρών έκανε ένα ακόμη βήμα προς το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 με τη νίκη της επί της Εσθονίας με 87-75 στο ΚΓ Ηρακλείου.

Τα τρίποντα βρέθηκαν σε πρώτο ρόλο νωρίς στην αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες με την Εσθονία να δείχνει πως το «κυνηγάει» περισσότερο, αφού είναι από τα βασικά της όπλα. Καμία από τις δύο πάντως δεν μπόρεσε να ξεφύγει πραγματικά από τη σκιά της άλλης, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια.

Η Ελλάδα άρχισε να χτίζει μια μικρή διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο για να φτάσει ως το +8 (35-27, 19’30’’) και να φτάσει και σε διψήφια απόσταση για πρώτη φορά διά χειρός Μπουρούση (44-34, 24’). Στα επόμενα λεπτά κατάφερε και να τρέξει, με αποτέλεσμα να φτάσει στο +15 (50-35, 26’) με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη εκτελεστές. Και με το πρώτο τρίποντο του Μιχάλη Λούντζη στην πρώτη του παρουσία με την Εθνική Ανδρών η διαφορά έφτασε στο +22 (61-49, 29’30’’).

Η Εσθονία συνέχισε να παλεύει και προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι μειώνοντας στους 11 (63-52, 32’) και λίγο αργότερα στους εννέα (67-58, 34’20’’). Η ελληνική ομάδα όμως δεν επέτρεψε στους αντιπάλους της να την αμφισβητήσουν περισσότερο για να φτάσει στη νίκη με το τελικό 87-75

Διαιτητές: Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Σούλγκα (Ουκρανία), Νίκολιτς (Σερβία)

Δεκάλεπτα: 20-18, 35-29, 61-42, 87-75

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λούντζης 3, Κατσίβελης 6, Αθηναίου 1, Μπουρούσης 21, Μαργαρίτης 9, Μποχωρίδης 7, Σάκοτα, Βασιλόπουλος 17, Μαυροειδής 11, Γκίκας 3, Γιαννόπουλος 3, Κασελάκης 4

Εσθονία (Σοκ): Σοκ 16, Ταλτς 12, Κέεντους 8, Χέρμετ, Κανγκούρ 3, Ντόρμπεκ 4, Κούρμπας, Κάγιουπανκ, Όλμρε 3, Κίτσινγκ 14, Παασόγια 13, Κουλαμάε
basket.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 25 Φεβ 2018 23:07
Παράθεση
Αήττητη και με χαρακτήρα

δημοσιεύθηκε από Δημήτρης Χρυσάνθης

Η Μεγ. Βρετανία έβγαλε και πάλι το λάδι της Εθνικής μας, η οποία ωστόσο κατάφερε να την κερδίσει με 75-70, να κάνει το 4/4 σε αυτή την πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή της στην επόμενη. Η πολύ καλή άμυνα, που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, και οι λύσεις που έδωσε ο Γιάννης Μπουρούσης στο τελευταίο δίλεπτο ήταν καθοριστικές για τη νίκη της Εθνικής.

Η αμυντική αδυναμία της Εθνικής μας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στο πρώτο ημίχρονο και οι 46 πόντοι που δέχθηκε σε αυτό το διάστημα την πιστοποιούν απόλυτα. Τα δύο μεγάλα προβλήματα ήταν ο Οκερεαφόρ και η ευκολία με την οποία οι Βρετανοί σκόραραν μέσα στη ρακέτα. Ο γκαρντ της Κύμης αναδείχθηκε σε υπ’ αριθμόν 1 “πονοκέφαλο” για τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος άλλαξε στο μαρκάρισμά του τέσσερις παίκτες, αλλά κανείς εξ αυτών δεν μπόρεσε να περιορίσει τη δραστηριότητά του. Ο Οκερεαφόρ έδινε λύσεις είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας ανισορροπία στην ελληνική άμυνα, με αποτέλεσμα αυτή να είναι ευάλωτη μέσα στη ρακέτα.

Εκεί εμφανίστηκε το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι δεν χάθηκαν πολλά αμυντικά ριμπάουντ, μόνο 2 στο πρώτο 20λεπτο. Παρ΄όλα αυτά οι Βρετανοί έβρισκαν τρόπους να διεισδύουν και να σκοράρουν εύκολα μέσα στο ζωγραφιστό, κυρίως με τον Κλαρκ. Το ότι είχεν 17/24 δίποντα στο πρώτο ημίχρονο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Στην επίθεση η Εθνική μας στηρίχθηκε πολύ στον Γιάννη Μπουρούση, που ήταν στην πραγματικότητα ο πλέι μέικερ της ομάδας με πολύ μεγάλη συμμετοχή στο κομμάτι της δημιουργίας, και στον επιθετικό οίστρο του Βασιλόπουλου, όμως ό,τι κέρδιζε από αυτούς χανόταν από την κακή άμυνα, ενώ όταν δεν βρίσκονταν αυτοί στην πεντάδα, δεν υπήρχαν παίκτες να βγουν μπροστά και να τραβήξουν το σκοράρισμα. Συν τοις άλλοις υπήρχε αστοχία από την περιφέρεια, εκτός από δύο συνεχόμενα τρίποντα που πέτυχαν στα μισά της δεύτερης περιόδου οι Γιαννόπουλος και Σάκοτα και βοήθησαν ώστε να μαζευτεί η διαφορά.

Αυτό άλλωστε γινόταν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η Βρετανία ξέφυγε με 15-7 στο 5′ και από εκεί και μετά η Εθνική όλο μάζευε τη διαφορά κι όλα οι Βρετανοί ξέφευγαν ξανά. Στο 15′ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 32-25, στο 19′ η Εθνική ισοφάρισε 39-39, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να δεχθεί ένα σερί 7-0 και το ημίχρονο να λήξει με τη Μεγ. Βρετανία προηγούμενη με 46-39.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Εθνική μάζεψε και πάλι τη διαφορά μειώνοντας 45-46 στο 24′, όμως το πιο σημαντικό ήταν ότι έδειξε διάθεση να παίξει πιο πιεστικά και πιο αποτελεσματικά στην άμυνα. Πράγμα που τη βοήθησε να περιορίσει τη δράση του Οκερεαφόρ και το σκοράρισμα των Βρετανών, αλλά δεν της άφηνε την απαιτούμενη ενέργεια για σωστές επιθετικές επιλογές. Έτσι, δεν μπορούσε να περάσει μπροστά στο σκορ, καθώς οι Βρετανοί βρήκαν και κάποια τρίποντα απο τους Κλαρκ και Ατσάρα, που συντήρησαν το προβάδισμά τους.

Η Εθνική κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 27” πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (56-55) χάρη σε δύο βολές του Γκίκα, ωστόσο ένα ακόμα τρίποντο του Νέλσον, που έκανε κι αυτός ζημιά στην ελληνική άμυνα, αποκατέστησε το προβάδισμα των Βρετανών (58-56) στο τέλος ενός δεκαλέπτου, όπου η Εθνική δέχθηκε μόλις 12 πόντους, αλλά αυτό της κόστισε σε ενέργεια και σωστές επιθετικές επιλογές.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στην τελευταία περίοδο. Η Εθνική, παρότι έχανε πλέον τα αμυντικά ριμπάουντ πολύ πιο συχνά, είχε βελτιώσει πολύ την άμυνά της, με τους Μαργαρίτη-Αθηναίου να παίζουν κρίσιμο ρόλο σε αυτό, ωστόσο στην επίθεση συνέχισε να έχει προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά στο 34′ πέρασε και πάλι μπροστά με 63-62 χάρη σε ένα ακόμα κλέψιμο του Κατσίβελη, που οδήγησε σε εύκολο λέι απ.

Η ζώνη των Βρετανών μεγάλωσε το επιθετικό πρόβλημα της Εθνικής μας, που δεν μπόρεσε να ξεφύγει κι άλλο και να “καθαρίσει”, έτσι το ντέρμπι εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ένα μεγάλο τρίποντο του Μάρεϊ έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 67-66 στο 38′, αλλά στη συνέχεια τρεις πόντοι του Μπουρούση σε δύο ελληνικές κατοχές έκαναν το 69-67 υπέρ της Εθνικής μας 47” πριν από το φινάλε κι ενώ είχε μεσολαβήσει ένα ακόμα λάθος των Βρετανών στην επίθεσή τους (ο Ολασένι έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του ενώ ήταν κάτω από το καλάθι).

Ο Ολασένι έκανε ένα ακόμα δώρο στην Εθνική μας, καθώς 36” πριν από το τέλος έχασε μία βολή και απλώς μείωσε σε 69-68 και ο Μπουρούσης το εκμεταλλεύτηκε άριστα αμέσως μετά, καθώς μετά από έξοχη πάσα του Μαργαρίτη πέτυχε γκολ φάουλ κι έκανε 23” πριν από το τέλος το 72-68. Ο Νέλσον αστόχησε μετά και η Εθνική σφράγισε τη δύσκολη πλην πολύτιμη νίκη μένοντας αήττητη στον όμιλό της.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Οι παλιοσειρές, Μπουρούσης και Βασιλόπουλος, ήταν και πάλι οι πρώτοι σκόρερ της Εθνικής, ο δε Μπουρούσης έδωσε κρίσιμες λύσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα σε άμυνα κι επίθεση. Όμως ο καταλύτης ήταν ο Γιάννης Αθηναίου, διότι έπαιξε κομβικό ρόλο στην αλλαγή της αμυντικής συμπεριφοράς της ελληνικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Έμεινε στο παρκέ σε όλο το 20λεπτο, διότι συμμετείχε ενεργά στην περιφερειακή πίεση, που προκάλεσε ασφυξία στα αντίπαλα γκαρντ, ενώ ήταν και απόλυτα εύστοχος στις πολλές βολές που εκτέλεσε, προσφέροντας και πολλές επιθετικές λύσεις.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: H Εθνική έχασε 12 αμυντικά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έκανε 14 κλεψίματα και εξανάγκασε τους Βρετανούς σε 20 λάθη, τα οποία έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά της.

http://basketa.gr/αήττητη-και-με-χαρακτήρα/
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: pastakis στις Δευ 02 Ιούλ 2018 20:18
Αυτο ειναι μπασκετ


Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 03 Ιούλ 2018 16:31
Παράθεση
Απολαυστική η Εθνική, διέλυσε το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ για το 5x5
Με φανταστική εμφάνιση, η Εθνική Ελλάδας πέρασε δια περιπάτου από το Τελ Αβίβ, νίκησε το Ισραήλ (96-78) με κορυφαίους τους Λαρεντζάκη - Μήτογλου και έκανε το 5x5 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Μπορεί να λείπουν ο Καλάθης, ο Παππάς, ο Πρίντεζης, ο Σλούκας, ο Κουφός, ο Ντόρσεϊ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Παπαγιάννης, μπορεί αυτή η Εθνική να μην είναι η καλύτερη που θα μπορούσαμε να δούμε τέτοια εποχή, όμως την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και τα παιδιά που στελεχώνουν την Ελλάδα σε αυτό το "παράθυρο" των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, παίζουν όχι μόνο με τα προσόντα και το ταλέντο τους, αλλά και με την ψυχή τους. Εκπληκτικοί σε μεγάλο μέρος της εκτός έδρας αναμέτρησης με το Ισραήλ, επικράτησαν με άνεση (96-78), έκαναν το 5x5 και πηγαίνουν στο Ταλίν για να κερδίσουν τη Δευτέρα την Εσθονία και να κλείσουν την πρώτη φάση με το απόλυτο που θα τους βάλει τον Σεπτέμβριο στον επόμενο γύρο με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Με τους Μάντζαρη, Μποχωρίδη, Βασιλόπουλο, Μαργαρίτη, Μπουρούση στο αρχικό σχήμα, η Ελλάδα πήρε από νωρίς το προβάδισμα και στο έβδομο λεπτό έχτισε μια διαφορά επτά πόντων (11-18) από 5/5 δίποντα και 5/6 βολές. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 17-20 με τις δύο ομάδες να έχουν συνολικά εννέα λάθη, όμως το σχήμα του Σκουρτόπουλου με τον Θανάση στο τέσσερα και τον Μήτογλου στο πέντε έδωσε ξανά "αέρα" στην Εθνική που με γκολ-φάουλ του... δαιμονισμένου Λαρεντζάκη πήγε στο 29-42. Ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων τους κράτησε όρθιους στα τέλη του πρώτου μέρους και το 42-49 άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς παρά το γεγονός ότι η εικόνα των δύο ομάδων ήταν πολύ διαφορετική (45.2% το Ισραήλ - 65.4% η Ελλάδα, με 11/15 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 9/11 βολές και 10 ασίστ).

Σοβαρή στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η ομάδα του Σκουρτόπουλου κράτησε μια απόσταση ασφαλείας και με τους Μήτογλου - Μπουρούση πάτησε απότομα το γκάζι σε άμυνα κι επίθεση. Το 48-67 στο 28' έκρινε -ουσιαστικά- τον αγώνα, με τον Λαρεντζάκη να γράφει με τρίποντο το 48-70 και την τέταρτη περίοδο να έχει έναν εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Θανάσης σκόραρε κι αυτός από μακριά για το 59-83 και στα τελευταία λεπτά άπαντες διασκέδασαν με την καρδιά τους μια όμορφη εμπειρία που βγάζει τους πάντες κερδισμένους, κυρίως όμως το ελληνικό μπάσκετ που για άλλη μια φορά αποδεικνύει πως παραμένει "ενεργό" στη διαδικασία παραγωγής καλών αθλητών.

O MVP

Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσει κάποιος έναν από τους Λαρεντζάκη - Μήτογλου, οπότε θα τους δώσουμε το βραβείο για να το μοιραστούν. Ο πρώτος είχε 17 πόντους με 4/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε μόλις 18 λεπτά συμμετοχής, ο δεύτερος σταμάτησε στους 21 πόντους με 7/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 20 λεπτά. Εξαιρετικοί, έστειλαν μήνυμα και στις ομάδες τους, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που βρίσκονται σε διαδικασία "χτισίματος" των rosters τους εν όψει της σεζόν 2018/19.

TO ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το 65.4% που είχε η Ελλάδα στο πρώτο μέρος, ήταν ένας εντυπωσιακός αριθμός που όμως δεν απεικονιζόταν και στο σκορ, καθώς το Ισραήλ βρισκόταν μόλις στο -7 παρά το γεγονός ότι σούταρε με 45.2%. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 5/19 τρίποντα, η δική μας ομάδα είχε 13/26 (!) και ποσοστό ευστοχίας 65% στα δίποντα. Ήταν απίθανο να δούμε κάτι διαφορετικό, ήταν απίθανο για το Ισραήλ να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό. Φοβερή επίδοση οι 21 πόντοι του Ντίνου Μήτογλου που έκανε φυσικά ρεκόρ καριέρας στην Εθνική Ανδρών, σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα της Ελλάδας στο τρίτο δεκάλεπτο, αν και για να είμαστε ειλικρινείς, το Ισραήλ δεν έδειξε ποτέ ικανό να "χτυπήσει" το παιχνίδι. Μπορεί ο Όντεντ Κάτας να ήλπιζε σε νίκη της ομάδας του, όμως οι Έλληνες διεθνείς δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης και διέλυσαν τους αντιπάλους τους που "καίγονταν" για το αποτέλεσμα.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν γέμισε το θρυλικό Γιαντ Ελιάου, είχε όμως και 50 Έλληνες που ακολουθούν παντού και πάντα την "Επίσημη Αγαπημένη". Στο Ισραήλ που είναι και... δίπλα δεν θα πήγαιναν;

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε (Ιταλία), Τσίτσι (Αλβανία), Βοΐνοβιτς (Μαυροβούνιο)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-20, 42-49, 52-73, 78-96

ΙΣΡΑΗΛ (Κάτας):  Αλτίτ 6, Λέβι 7 (1), Μέκελ 4 (2/7 σουτ), Μένκο 4, Ζούσμαν 2, Μπεν Κιμόλ, Μπλατ 12 (2), Κοέν 21 (7/10 δίποντα, 7/8 βολές), Χάουελ 8 (3/10 σουτ), Λιμονάντ 4, Πνίνι (2), Τιμόρ.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 8 (1), Μποχωρίδης 9 (1), Γιαννόπουλος 6 (2), Γκίκας 2, Μήτογλου 21 (7/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Αθηναίου, Μπουρούσης 8, Κατσίβελης, Λαρεντζάκης 17 (4/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Μάντζαρης 5 (1/6 τρίποντα, 6 ασίστ), Μαργαρίτης 8, Βασιλόπουλος 12 (2).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ισραήλ: 24/42 δίποντα, 5/19 τρίποντα, 15/17 βολές, 36 ριμπάουντ (19 αμυντικά - 11 επιθετικά), 18 ασίστ, 10 κλεψίματα, 18 λάθη.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 22/34 δίποντα, 13/26 τρίποντα, 13/17 βολές, 32 ριμπάουντ (21 αμυντικά - 8 επιθετικά), 22 ασίστ, 11 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 15 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα (2/7) τη Μεγάλη Βρετανία στην Γλασκώβη, ενώ η Ελλάδα θα παλέψει στο Ταλίν με την Εσθονία.
sport24.gr

Παράθεση
Ανδρών: Εσθονία-Ελλάδα 56-78
Η Ελλάδα έκανε το 6/6 στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 με τη νίκη της με 78-56 επί της Εσθονίας στην Σάκου Αρένα στο Ταλίν.

Η ελληνική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι φτάνοντας ως το 0-8 (4’) με τους γηπεδούχους όμως να φέρνουν γρήγορα τον αγώνα στα ίσια (9-9, 7’), καταφέρνοντας και να πάρουν ένα προβάδισμα με την ελάχιστη δυνατή τιμή (13-12 στο 8’37’’ και 16-15 στο 12’). Και πάλι όμως η Ελλάδα πάτησε το γκάζι, ανέβασε ρυθμό στην άμυνα με ένα πιο ευέλικτο σχήμα (όπως και το Ισραήλ, έτσι και η Εσθονία δεν διαθέτει τους κλασικούς ψηλούς) μετέτρεψε το 18-19 (14’) σε 20-30 (16’) με το ημίχρονο να κλείνει 27-35.

Η Ελλάδα έφτασε στο +11 (29-40, 21’) με τους Εσθονούς να προσπαθούν να πλησιάσουν (45-51, 26’), αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβρισκε τις απαντήσεις και με την έναρξη της τέταρτης περιόδου έφτασε στο 50-64 (32’40’’), πριν αγγίξει και το +17 (56-73, 37’) και το +20 (56-76, 38’), πριν το τελικό 56-78.

Η στατιστική της αναμέτρησης: http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/european-qualifiers/game/0207/Estonia-Greece#tab=boxscore

Διαιτητές: Ντοζάι (Κροατία), Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Καλατράβα (Ισπανία)

Δεκάλεπτα: 13-15, 27-35, 48-56, 56-78

Εσθονία (Σοκ): Γιοσάαρ 2, Κίτσινγκ 5, Κότσαρ 9, Κουλαμάε 11, Ραϊέστε 14, Ντόρμπεκ 2, Λάανε 3, Νούργκερ 2, Παασόγια, Βέιντεμαν, Βένε 8

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 18, Μποχωρίδης 6, Μπουρούσης 7, Κατσίβελης 13, Μάντζαρης, Γιαννόπουλος, Γκίκας 2, Λαρεντζάκης 3, Μαργαρίτης 2, Μήτογλου 18, Σαλούστρος, Βασιλόπουλος 9

Ρεκόρ από τον Θανάση Αντετοκούνμπο

ΟΙ 18 πόντοι που σημείωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι ατομικό ρεκόρ με την Εθνική Ανδρών. Το προηγούμενο ήταν οι 17 πόντοι που σημείωσε απέναντι στην Φινλανδία στο Ευρωμπάσκετ 2017.
basket.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Πεμ 05 Ιούλ 2018 10:32
Παράθεση
Μουντομπάσκετ 2019: Αυτός είναι ο νέος όμιλος της Εθνικής - Δείτε το πρόγραμμα

Η Εθνική Ανδρών ανέβασε στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο, γράφοντας το 6/6 στον 8ο όμιλο και ολοκληρώνοντας αήττητη την πορεία της στην α' προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε εκτός έδρας με 78-56 της Εσθονίας, στο δεύτερο αγώνα της στο τρίτο «παράθυρο» της πρώτης προκριματικής φάσης.

Για ακόμη μία φορά ο Κωνσταντίνος Μήτογλου πρωταγωνίστησε στην επίθεση της «γαλανόλευκης» με 18 πόντους, όσους σημείωσε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος πέτυχε ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής.

Στη β' προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει τις Σερβία, Γερμανία και Γεωργία, με τις ομάδες να μεταφέρουν στο νέο όμιλο τα αποτελέσματά τους από την α' φάση και τις τρεις πρώτες να προκρίνονται στην τελική του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «γαλανόλευκη» μεταφέρει στον 12ο ομίλο τις έξι νίκες που πανηγύρισε στον 8ο, ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στη β' προκριματική φάση απέναντι στη Σερβία (13/6), εντός έδρας.

Αναλυτικά ο νέος όμιλος της Εθνικής, το πρόγραμμα της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου και οι οι υπόλοιποι νέοι όμιλοι που σχηματίστηκαν:

12ος ΟΜΙΛΟΣ
Ελλάδα 6-0
Γερμανία 6-0
Σερβία 4-2
Ισραήλ 3-3
Εσθονία 2-4
Γεωργία 2-4
Το πρόγραμμα της Ελλάδας:

Ελλάδα - Σερβία     (13/9)

Γεωργία - Ελλάδα    (16/9)

Ελλάδα - Γερμανία   (30/11)

Σερβία - Ελλάδα     (3/12)

Ελλάδα - Γεωργία    (21/2)

Γερμανία - Ελλάδα   (24/2)

από newsbomb.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 16 Σεπ 2018 18:09
Παράθεση
Ανδρών: Ελλάδα-Σερβία 70-63
Η Ελλάδα συνεχίζει αήττητη! Σε ένα κατάμεστο γήπεδο στο Ηράκλειο επικράτησε και της Σερβίας με 70-63 στο δρόμο της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Επόμενο ραντεβού στην Τυφλίδα με την Γεωργία για στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Νικ Καλάθης ήταν αυτός που έβαλε την σφραγίδα του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, είτε σκοράροντας, είτε μοιράζοντας παιχνίδι και μάλιστα με τρόπο που ξεσήκωσε την κερκίδα ουκ ολίγες φορές. Το 2-5 (2’45’’) έγινε 7-5 (4’), αλλά λίγο αργότερα το 12-10 (6’20’’) μεταμορφώθηκε σε 12-15 (6’43’’). Οι Σέρβοι με τον Μπογκντάνοβιτς να ευστοχεί, αλλά να μην νιώθει και... μόνος αφού και ο Μιλουτίνοφ και ο Γιόβιτς βοηθούσαν επιθετικά κράτησαν το προβάδισμα ως το τέλος της πρώτης περιόδου. Τρίποντα από Σλούκα και Παπανικολάου έφεραν την Ελλάδα και πάλι στη θέση του οδηγού (21-18, 12’15’’), αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Νικ Καλάθης χρεώθηκε με τρίτο φάουλ που έφερε πολλές διαμαρτυρίες. Στο σημείο αυτό είχε ήδη 8 πόντους και 4 ασίστ

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είδε τους παίκτες του να παίρνουν ξανά τα ηνία (23-26 στο 15’, 26-29 στο 17’). Ήταν η σειρά του Κώστα Σλούκα να μιλήσει. Με δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα έγραψε το 32-29 (18’40’’) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου τον μιμήθηκε για το 35-32 που ήταν και το σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μισό. Η ελληνική ομάδα πήγε με ένα 7/13 από τα 6μ75 (4/16 το αντίστοιχο για την Σερβία), ενώ είχε 2/2 βολές (6/10 για τους Σέρβους).

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε ελληνική σφραγίδα. Με πεντάδα Αντετοκούνμπο, Σλούκα, Μπουρούση, Πρίντεζη, Παπανικολάου η ομάδα λειτούργησε σωστά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι βάσεις είχαν μπει και ο Νικ Καλάθης με την είσοδό του οδήγησε στο +12 (48-36, 25’40’’). Η αντίδραση ήρθε για μία εκόμη φορά. Νέντοβιτς και Μπογκντάνοβιτς ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στο 11-1 της ομάδας τους ως το 49-47 (29’30’’). Η Ελλάδα έφτασε στο +6 (55-49, 32’) με τον Μπουρούση να χρεώνεται όμως με τέταρτο φάουλ στην επόμενη φάση. Ο Μίτσιτς ήταν αυτός που έφερε και πάλι τον αγώνα στα ίσια (57-57, 34’) με τον Πρίντεζη να μετρά τέσσερις συνεχόμενους πόντους (61-57, 35’) και τον Μπουρούση να ακολουθεί για το 63-57 (35’50’’) και το 67-59 (38’27’’). Το λέι απ του Γιόβιτς, ή η πίεση της Σερβίας δεν άλλαξαν την κατάσταση και η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 70-63.

Διαιτητές: Κοσλόβσκις (Λετονία), Ζάστσουκ (Ουκρανία), Τσκίκιεβιτς (Πολωνία)

Δεκάλεπτα: 16-18, 35-32, 51-47, 70-63

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Ντόρσεϊ, Καλάθης 15, Μπουρούσης 9, Σλούκας 11, Παπαγιάννης, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης, Παπαπέτρου 6, Βασιλόπουλος 2, Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου

Η σταστιστική της αναμέτρησης: http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/european-qualifiers/game/1309/Greece-Serbia#|tab=overview
http://basket.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 16 Σεπ 2018 23:01
Νίκη σήμερα μέσα στη Γεωργία με buzzer beater και πρόκριση στο Παγκόσμιο.

Αηδιαστική και πάλι αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Και ο μονός υπεύθυνος είναι ο Α.Π. ο Βασιαλακόπουλος.

Ο καρκινος του Ευρωπαϊκου και του Ελληνικού μπάσκετ.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 17 Σεπ 2018 09:02
[quoteΓαλανόλευκη ανατροπή για Κίνα: Έτσι επέστρεψε από το -6 η Ελλάδα στο φινάλε! (video)

Δείτε πως η Εθνική από το -6 κατάφερε μέσα στα τελευταία 88'' να γυρίσει το ματς με την Γεωργία και να σφραγίσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο της Κίνας

Η «γαλανόλευκη» τσέκαρε και μαθηματικά το εισιτήριο για το Παγκόσμιο της Κίνας χάρη στο buzzer beater του Παπανικολάου από την μαγική ασίστ του Καλάθη.

Πριν όμως γραφτεί το 86-85 η Ελλάδα χρειάστηκε να κάνει τρομερή ανατροπή και να επιστρέψει από το -6 στα 88 τελευταία δευτερόλεπτα.

Όταν η Γεωργία προηγήθηκε με 85-79 στο 38:32, η Εθνική έτρεξε ένα σερί 0-7 που της χάρισε τη νίκη-πρόκριση.[/quote]

http://www.basketnet.gr/eok/p/96988/galanoleuki-anatropi-gia-kina-etsi-epestrepse-apo-to--6-i-ellada-sto-finale-video

Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 04 Δεκ 2018 18:44
Παράθεση
Ελλάδα - Γερμανία 92-84: Αρνείται να χάσει η Εθνική, έκανε το 9 στα 9
(https://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/EthnikiBasket/article5376639.ece/BINARY/w620/giannis-bourousis.jpg)

Ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης οδήγησαν την Εθνική σε μία ακόμα νίκη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ελλάδα επικράτησε με 92-84 της Γερμανίας και έκανε το 9 στα 9

Τι κι αν έχει ήδη προκριθεί. Η Εθνική ομάδα δεν χάνει ποτέ το κίνητρό της. Νίκησε και την Γερμανία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και έκανε το 9 στα 9... Το 92-84 συνδυάστηκε με ωραίο μπάσκετ και οι 3500 θεατές αποθέωσαν τους διεθνείς στην Πάτρα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης με 25 πόντους και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 19 οδήγησαν την ελληνική ομάδα, που πήρε πολλά και από τους υπόλοιπους παίκτες. Αν και βρέθηκε στο -11 στο 6', απάντησε με σερί 20-0 και έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω, παρ'οτι η Γερμανία πάλεψε να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο MVP

Ο Γιάννης Μπουρούσης για άλλη μια φορά έδωσε την ψυχή του για την Εθνική και ήταν πάντα εκεί στα δύσκολα. Είχε 25 πόντους με 3/4 βολές, 11/15 δίποντα, 0/1 τρίποντο, πήρε 7 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και είχε 29 στην αξιολόγηση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Εθνική είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και έδειξε πως μέσα σε απ' αυτή τη διαδικασία έγινε ομάδα. Είχε 21 ασίστ, με τπους εξαιρετικούς Αθηναίου (6) και Λαρεντζάκη (4) να έχουν μαζί 10. Η ελληνική ομάδα είχε και 10/22 τρίποντα, δείγμα των πολύ καλών αποστάσεων και της ευστοχίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Γερμανία αιφνιδίασε στην εκκίνηση του ματς, χάρη κυρίως στον Ακπιναρ και τον Μπένζινγκ. Οι φιλοξενούμενοι, λοιπόν, έκαναν το 11-22 στο 6', την ίδια στιγμή που η άμυνα της Εθνική μας είχε ρόλο θεατή.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πήρε τάιμ άουτ και η Ελλάδα επέστρεψε μεταμορφωμένη στο παρκέ. Ο Γιάννης Μπουρούσης πήρε την μπάλα στο λόου ποστ και δεν είχε αντίπαλο, αφού μάταια ο Ζίρμπες πάλευε να τον σταματήσει. Ο αρχηγός της Εθνικής έδωσε το σύθνθημα και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 23-22, όμως το σερί της ελληνικής ομάδας δεν σταμάτησε εκεί. Ο Λαρεντζάκης πήρε την σκυτάλη και κάπως έτσι φτάσαμε στο συνολικό 20-0. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 31-22 στο 13' και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν έχασε τον έλεγχο.

Ο Χρυσικόπουλος, ο Γιαννόπουλος και ο Μαυροειδής συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και παρότι ο Ακπιναρ μείωσε σε 38-33, η Εθνική μας έκλεισε το πρώτο μέρος στο +10 (45-35).

Ο Γιαννόπουλος με δύο συνεχόμενα καλάθια έγραψε το 49-35 στο 23', οι Γερμανοί δεν τα παράτησαν, αλλά η Εθνική έβρισκε συνεχώς λύσεις. Οι συνεργασία Αθηναίου και Μπουρούση στα πικ εντ ρολ ήταν άψογη, ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας δεν είχε αντίπαλο κι έτσι ήρθε το 59-47 στο 27'. Μόνο που κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε και οι φιλόξενούμενοι έκαναν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους, μειώνοντας σε 63-56.

Το τετράποντο του Αθηναίου στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στους 11 (67-56), αλλά η Γερμανία με τον Μπένζινγκ να την οδηγεί μείωσε σε 67-61 και έγινε ακόμα πιο απειλητική. Ο Ακπιναρ έκανε το 75-72 στο 35' , αλλά Μπουρούσης και Λαρεντζάκης ήταν πάλι εκεί και στο 36' η Ελλάδα έκανε το 82-74. To τρίποντο του Αθηναίου ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (88-77) και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Το τελικό 92-84 ήρθε εν μέσω αποθέωσης και οι διεθνείς κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ:Περίπου 3500 φίλοι του μπάσκετ και της Εθνικής βρέθηκε στο "Τόφαλος". Η κεντρικές κερκίδες ήταν κατάμεστες, υπήρχαν μόνο κάποια κενά στις εξεδρες πίσω από τα δύο καλάθια.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε (Ισπανία), Καλατράβα (Ισπανία), Κρέγιτς (Σλοβενία).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-22, 45-35, 63-56, 92-84

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Αθηναίου 10 (3), Μποχωρίδης 2, Μπουρούσης 25 (11/15 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 19 (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σαλούστος 9 (1), Χρυσικόπουλος 5 (1), Γιαννόπουλος 10 (2), Γκίκας 1, Κόνιαρης, Μαυροειδής 8, Τσαϊρέλης 3, Βασιλόπουλος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Ροντλ): Άκπιναρ 13 (2), Μπένζινγκ 27 (2/10 τρίποντα), Γκίφι 9 (1), Ομπστ 6, Τίμαν 14 (7 ριμπάουντ), Ντόρεθ 2, Γιάλοου, Σέιφερθ, Τάντα 3, Τσίρμπες 12 (6 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 23/35 δίποντα, 10/22 τρίποντα, 16/19 βολές, 18-8 ριμπάουντ, 21 ασίστ, 9 λάθη, 6 κλεψίματα, 1 κόψιμο.

Τα ομαδικά στατιστικά της Γερμανίας: 23/35 δίποντα, 5/23 τρίποντα, 23/30 βολές, 16-15 ριμπάουντ,10 ασίστ, 10 λάθη, 4 κλεψίματα, κοψίματα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων:  Η Εθνική Ελλάδας την Δευτέρα (3/12, 21:15) θα αντιμετωπίσει στο Βελιγράδι την Σερβία, ενώ η Γερμανία θα φιλοξενήσει την Εσθονία (3/12, 21:00).

Photo credits: Eurokinissi
sport24.gr

Παράθεση
Σερβία - Ελλάδα 84-61: Πάλεψε, αλλά δεν άντεξε πάνω από 25 λεπτά η Εθνική

(https://www.sport24.gr/Basket/Mundobasket/article5378921.ece/BINARY/w620/hellas.jpg)

Ένα επιμέρους 18-2 στην τρίτη περίοδο έκανε όλη την διαφορά στο Βελιγράδι, όπου η Σερβία υποχρέωσε την Ελλάδα στην πρώτη της ήττα (84-61) στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Εθνική πάλεψε για 40 λεπτά στο Βελιγράδι. Επί της ουσίας, όμως, άντεξε 25. Η Σερβία ήταν πέρα από πληρέστερη (και ενισχυμένη με δύο παίκτες της EuroLeague, τους Μίτσιτς, Γιόβιτς) και η πιο κινητοποιημένη ομάδα στο Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ, όπου κατέβαλε εν τέλει την μαχητική Ελλάδα με 84-61 και έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στην Κίνα το 2019.

Οι Σαλούστρος (12 πόντοι), Μποχωρίδης (12 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Εθνικής, η οποία υπέστη την πρώτη της ήττα έπειτα από εννέα νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην προκριματική φάση. Ο Μποχωρίδης έβαλε μάλιστα και το τρίποντο της βραδιάς στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Η Ελλάδα δεν άντεξε όμως πολύ παραπάνω απέναντι στην Σερβία των Γιόβιτς (22 πόντοι), Μίτσιτς (13 πόντοι), Ραντούλιτσα (13 πόντοι) και Γέλοβατς (12 πόντοι).

Ο MVP

Ο Στέφαν Γιόβιτς έκανε καταπληκτική εμφάνιση και απέδειξε ότι οι παίκτες της EuroLeague μπορούν να κάνουν την διαφορά στα "παράθυρα" της προκριματικής φάσης. Ο γκαρντ της Μπάγερν Μονάχου πέτυχε 22 πόντους με 7/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές και είχε ακόμα 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ σε 27'41''. Ακόμα και τα 7 λάθη που έκανε, δεν πόνεσαν ιδιαίτερα τους Σέρβους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το πρόβλημα των ριμπάουντ ήταν πασιφανές από την ώρα που... παρατάχθηκαν οι αρχικές πεντάδες στο παρκέ. Η Ελλάδα δεν είχε τα ύψη για να αντιμετωπίσει τους Σέρβους και αυτό αποτυπώνεται και στις μάχες των ριμπάουντ, καθώς η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς μάζεψε 15 παραπάνω, ενώ από τα 41 που είχε συνολικά, τα 15 ήταν επιθετικά! Οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες, δε, ήταν 11-5 υπέρ των Σέρβων.

(https://www.sport24.gr/incoming/article5378874.ece/BINARY/w620/athinaiou.jpg)

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η... κακή μέρα από την αρχή φάνηκε για την Ελλάδα στο Βελιγράδι, όπου πήγε γεμάτη απουσίες για να αντιμετωπίσει μία ομάδα που ήθελε πάση θυσία τη νίκη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σκόραρε τους πρώτους πόντους της αναμέτρησης, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε ένα επιμέρους 12-1 και από πολύ νωρίς βρέθηκε στον ανεπιθύμητο ρόλο του... κυνηγού. Όσο κι αν προσπάθησε πάντως η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει την αντίστοιχη του Σάσα Τζόρτζεβιτς, παρά μόνο να την πλησιάσει. Κι αυτό έγινε προσωρινά.

Η Σερβία "έχτισε" μία διαφορά 17 πόντων στο 17' (40-23) και παρά την προσπάθεια της Ελλάδας να την απειλήσει, δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του αγώνα από τα χέρια της, βασιζόμενη ως επί το πλείστον στην υπεροπλία της κάτω από τα δύο καλάθια. Ενδεικτικό άλλωστε είναι και το εξής στατιστικό: 44-28 ήταν οι πόντοι μέσα από την ρακέτα. Παρ' όλα αυτά η Εθνική κατόρθωσε να πλησιάσει μέχρι τους τρεις πόντους στο 25' (49-46) και να... ανησυχήσει προσωρινά τους γηπεδούχους. Κάπου εκεί όμως έγινε το καθοριστικό ξέσπασμα.

Η Σερβία έκλεισε την τρίτη περίοδο με επιμέρους 18-2, ανέβασε την διαφορά στους 19 πόντους (67-48) και δεν άφησε από εκεί και πέρα την Ελλάδα να την ρίξει κάτω από τους 13 (72-59 στο 37'). Ίσα ίσα που οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς ανέβασαν την διαφορά μέχρι τους 23 στο φινάλε, φτάνοντας πολύ άνετα στη νίκη που είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Σχεδόν γεμάτο ήταν το 5.878 θέσεων Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ, στις εξέδρες του οποίου βρέθηκαν και περίπου 40 Έλληνες θεατές.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ματσόνι, Τσμίκιεβιτς, Μπαλντίνι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-14, 44-35, 67-48, 84-61.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Ντόμπριτς, Γιόβιτς 22 (9/13 σουτ, 7 λάθη), Λάζιτς 3, Μίτσιτς 13 (15 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ραντούλιτσα 13 (5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Σιμόνοβιτς 2, Μπίρτσεβιτς 8 (6 ριμπάουντ), Γκάγκιτς 1, Γέλοβατς 12 (7 ασίστ, 5 λάθη), Γιοβάνοβιτς 2, Μιλοσάβλιεβιτς 5, Πένο.

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Μποχωρίδης 12, Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης, Λαρεντζάκης 7 (4 ασίστ, 5 κλεψίματα, 6 λάθη), Σαλούστρος 12, Αθηναίου 9, Λούντζης, Μουράτος, Γκίκας, Μαυροειδής 9 (4 λάθη), Τσαϊρέλης 5, Βασιλόπουλος 7 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Σερβίας: 23/37 δίποντα, 9/28 τρίποντα, 11/15 βολές, 41 ριμπάουντ (26 αμυντικά - 15 επιθετικά), 22 ασίστ, 11 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 19 λάθη.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 16/31 δίποντα, 6/22 τρίποντα, 11/19 βολές, 26 ριμπάουντ (20 αμυντικά - 6 επιθετικά), 16 ασίστ, 11 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 20 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Τον Φεβρουάριο θα επιστρέψουν στο γήπεδο η Σερβία και η Ελλάδα για το τελευταίο "παράθυρο" της προκριματικής φάσης. Στις 21 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα υποδεχτεί την Γεωργία, ενώ την ίδια ημέρα η Σερβία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Εσθονία.

Photo credits: Eurokinissi
sport24.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 22 Φεβ 2019 21:55
Παράθεση
Ελλάδα - Γεωργία 81-69: Νίκησε και αγκάλιασε την πρωτιά η Εθνικη
(https://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/EthnikiBasket/article5446109.ece/BINARY/w620/koniaris.jpg)
Η Εθνική νίκησε τη Γεωργία με 81-69 και πλέον της φτάνει ακόμα και ήττα με 7 πόντους στο Μπάμπεργκ για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο

H πρόκριση στην Κίνα έχει διασφαλιστεί από τον Σεπτέμβρη, όμως η Εθνική κυνηγά την πρωτιά στον όμιλο L των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και με τη νίκη επί της Γεωργίας με 81-69 , η Ελλάδα έφτασε ακόμα πιο κοντά στον στόχο της. Διότι στο τελευταίο παιχνίδι - την Κυριακή στο Μπάμπεργκ με τη Γερμανία - θα μείνει στην κορυφή όχι μόνο αν κερδίσει, αλλά ακόμα κι αν χάσει με 7 πόντους διαφορά.

Κι αυτό γιατί το Ισραήλ επικράτησε σήμερα της Γερμανίας και την άφησε ένα βαθμό πίσω από την ελληνική ομάδα, που σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαζόταν μόνο νίκη. Πλέον υπάρχει και περιθώριο ήττας, ώστε η Ελλάδα να μείνει στην κορυφή και να μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας - δηλαδή στους ισχυρούς - στην κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Η Εθνική, λοιπον, πέτυχε με άνεση τη 10η νίκη της στα προκριματικά. Δεν είχε καμία διάθεση να χαριστεί στην Γεωργία του Ηλία Ζούρου και του Γιώργου Λιμνιάτη, που τυπικά είχε ελπίδες πρόκρισης. Κυριάρχησε από το ξεκίνημα και ικανοποίησε τον κόσμο που πήγε στα Δυο Αοράκια.

Ο MVP

Ο Αντώνης Κόνιαρης ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής. Είχε 11 πόντους (ρεκόρο καριερας στην σύντομη ως τώρα παρουσία του στην Ανδρών) με 1/1 δίποντο, 3/5 τρίποντα, έδωσε 5 ασίστ, πήρε 2 ριμπάουντ και είχε 18 στην αξιολόγηση, σε 26 λεπτα συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η μάχη του Γιάννη Μπουρούση με τον Γκεόργκι Σερμαντίνι έκλεψε την παράσταση. Ο αρχηγός της Εθνική είχε 9 πόντους, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 16 στην αξιολόγηση σε 32 λεππτά συμμετοχής, ο Γεωργιανός είχε 26 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 37 στην αξιολόγηση, σε 38 λεπτα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Εθνική είχε διάθεση και από την αρχή έβαλε την υπογραφή της στο παιχνίδι. Ο Μπουρούσης με τον Βασιλόπουλο έδειξαν το δρόμο και στους υπόλοιπους, ο Κόνιαρης είχε διάθεση και κάπως έτσι ήρθε το 19-7 στο 6' και το 23-12 στο 9'.

Η Γεωργία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της να μείνει στο παιχνίδι, ο Σερμαντίνι πάλευε σχεδόν μόνος του, αλλά η διαφορά επιπέδου ήταν εμφανής. Το 44-31 ήρθε δια χειρός Γκίκα και Μποχωρίδη, με την Ελλάδα να μην βγάζει το πόδι από το γκάζι ούτε στην τρίτη περίοδο. Ο Αθηναίου, ο Μαργαρίτης είχαν εξίσου καλή διάθεση, σε πολλές περιπτώσεις η ουσία συνδυάστηκε η ουσία με το θέαμα. Η διαφορά έφτασε και στους 20 πόντους (57-37 στο 25') και κάπου εκεί η Εθνική χαλαρωσε. Επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 59-47, όμως ανέλαβαν πάλι δραση Βασιλόπουλος και Μπουρούσης και ήρθε το 66-51 στο 30'.

Πάλι όμως η Γεωργία επέστρεψε και με τον Μακ Φάντεν να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε 68-63 στο 33'. Ο Σαλούστρος έγραψε το 70-63, η άμυνα βελτιώθηκε κι έτσι η Εθνική δεν έδωσε... δικαιώματα. Ο Κόνιαρης με μεγάλο τρίποντο έγραψε το 73-63 στο 37' και τελικα η Εθνική πήρε τη νίκη με 81-69. Στο τελευταίο λεπτό, μπήκε και ο Κακλαμανάκης, στην παρθενική του παρουσία με τα εθνικα χρώματα.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Περίπου 3.000 φίλοι του μπάσκετ βρέθηκαν στα Δύο Αοράκια, στο τελευταίο εντός εδρας ματς της Εθνικής στα προκριματικά. Αριθμός καλός, τηρουμένων των αναλογιών και της απουσίας βαθμολογικού ενδιαφέροντος από το ματς.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σιουλίν, Καστίγιο, Σαράπα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-14, 44-31, 66-51, 81-69

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος):  Αθηναίου 12 (2), Κακλαμανάκης, Κόνιαρης 11 (3/6 τρίποντα, 5 ασίστ), Μαργαρίτης 6, Βασιλόπουλος 15 (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ασίστ), Μποχωρίδης 13 (7 ριμπάουντ), Μπουρούσης 9 (2/5 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χρυσικόπουλος, Γκίκας 8 (2/4 τρίποντα), κασελάκης 3, Μαυροειδής, Σαλούστρος 4 (3 ασίστ)

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ζούρος): Ανδρονικασβίλι 4, Μποκοϊσβίλι, Μακ Φάντεν 18 (2/6 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 5/7 βολές, 5 ασίστ), Σανάντζε 6 (2/5 τρίποντα), Σερμαντίνι 26 (9/12 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 8/10 βολές, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπερισβίλι 10 (2), Ντβαλισβίλι, Λονταρίτζε, Τσιντσάτζε 5 (7 ασίστ)

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας:  17/27 δίποντα, 13/33 τρίποντα, 8/13 βολές, 33 (29 αμυντικά - 4 επιθετικά), 21 ασίστ, 13 λάθη, 10 κλεψίματα, 2 κοψίματα

Τα ομαδικά στατιστικά της Γεωργίας:  14/30 δίποντα, 8/26 τρίποντα, 17/23 βολές, 34 ριμπάουντ (27 αμυντικά - 7 επιθετικά), 16 ασίστ, 14 λάθη, 6 κλεψίματα, 3 κοψίματα

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Η Εθνική Ελλάδας την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Γερμανία (24/2, 19:00), ενώ η Γεωργία θα υποδεχθεί την Εσθονία (24/2, 17:00).

Photo credits: Eurokinissi
sport24.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: dk στις Κυρ 24 Φεβ 2019 07:07
με την προσπάθεια των ομοσπονδιών να καταστρέψουν το basket έχει φθάσει τελευταία αγωνιστική και παίζει την πρόκρισή της η Σερβία με το Ισραήλ και η Ρωσία ενώ έχει ήδη αποκλειστεί η Κροατία. Σε αντίθεση μιας και δεν έχουν πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στη Euroleague ή στο NBA έχουν προκριθεί Τσεχία, Πολωνία και η Γερμανία έχει φθάσει να έχει ρεκόρ 9 νικών με 2 ήττες!
Αντίστοιχα η  Ασία θα έχει 8 !!! εκπροσώπους στους 32 (ήδη έχουν προκριθεί οι συνήθεις Australia, Korea, New Zealand αλλά διεκδικούν πρόκριση  4 ακόμα από: Japan, Ιran, Lebanon, Jordan, & Philippines.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 24 Φεβ 2019 09:47
Γενικά το έχουν κάνει μπάχαλο.Όταν την ίδια ώρα έχει Ευρωλίγκα και εθνικές τι να πεις.Μετά πως να μοιράσουν τις θέσεις ανά ήπειρο.Θέμα που υπάρχει και στο ποδόσφαιρο.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: RABO στις Κυρ 24 Φεβ 2019 10:25
θέλω αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος το εξής,
Το μουντομπάσκετ διεξάγεται,εδώ και 70 χρόνια, κάθε 4 χρόνια!!!Και το ευρωμπάσκετ κάθε 2 χρόνια!!Το τελευταίο μουντομπάσκετ έγινε το 2014 και το τελευταίο ευρωμπάσκετ,που το πήρε η Σλοβενία,το 2017.Το νέο μουντομπάσκετ έπρεπε να είχε γίνει γίνει το 2018 και το 2019 το νέο ευρωμπάσκετ.
-Γιατί το 2018 δεν έγινε μουντομπάσκετ?????? στην τετραετία όπως γινόταν?????
-Γιατί θα γίνει το 2019????????
-Αφού το 2019 θα γίνει μουντομπάσκετ,πότε θα γίνει  ευρωμπάσκετ?????????????????
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 24 Φεβ 2019 10:49
Αλλαξαν τις χρονιές.Επίσης θα γίνονται κάθε 4 χρόνια και οι 2 διοργανώσεις.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι τα προκριματικά για το ευρωμπάσκετ ξεκίνησαν το 2017 και συνεχίζουν ακόμα.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Δευ 25 Φεβ 2019 18:05
Παράθεση
Γερμανία - Ελλάδα 63-69: Πρώτη και καλύτερη η Εθνική
(https://www.sport24.gr/Basket/Mundobasket/article5448260.ece/BINARY/w620/vas.jpg)

Η Εθνική Ελλάδας με MVP τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο "άλωσε" το Μπάμπεργκ επικρατώντας (69-63) της Γερμανίας, πήρε την 1η θέση του 12ου Ομίλου και αύξησε τις ελπίδες να είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Εθνική Ελλάδας με οδηγό τον αρχηγό της, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, νίκησε με 69-63 την Γερμανία στο Μπάμπεργκ και με ρεκόρ 11-1 πήρε την 1η θέση του 12ου Ομίλου των προκριματικών του  Παγκοσμίου Κύπελλου. Η επίσημη αγαπημένη, όμως,  με τη νίκη της επί της Γερμανίας κι έχοντας την συμπαράσταση 2.000 Ελλήνων, αλλά και του Νίκου Ζήση έκανε ακόμα ένα σημαντικό για να βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο MVP

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της Εθνικής, καθώς φώναξε "παρών" σε όλα τα κρίσιμα σημεία και έκανε πολλά παραπάνω στο γήπεδο από όσα αποτυπώθηκαν στην στατιστική του (12 πόντοι, 4/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2λάθη, 2 κλεψίματα σε 29:33). Επίσης, η γαλανόλευκη πήρε πολλές βοήθειες και από τους Βαγγέλη Μαργαρίτη (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Δημήτρη Μαυροειδή (8 πόντοι 9 ριμπάουντ).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το παιχνίδι ήταν σκληρό και ένα από τα "όπλα" της Εθνικής για να πάρει τη νίκη ήταν η μαχητικότητά της, η οποία αποτυπώθηκε και στα 15 κλεψίματα που έκαναν οι Έλληνες διεθνείς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι ομάδες στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου συμβάδιζαν στο σκορ και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ως το 10' (17-16) το προβάδισμα άλλαξε χέρια εννέα φορές και άλλες δύο η Γερμανία και Ελλάδα ήταν ισόπαλες (2-2 στο 3΄ και 10-10 στο 8΄). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την αστοχία της γαλανόλευκης μακριά από το καλάθι - οι Έλληνες διεθνείς είχαν 3/13 τρίποντα ως το 20' - βρέθηκαν τρεις φορές στο +4 (25-21 στο 17 και 28-24 και 30-26 στο 18'), αλλά οι Μαυροειδής και Γκίκας κράτησαν τη γαλανόλευκη (34-33, 20').

Οι Γερμανοί στις αρχές της τρίτης περιόδου βρέθηκαν στο +5 (38-33,), ενώ στο 27' προηγήθηκα με 45-41 και 47-43. Η γαλανόλευκη, όμως,  βρήκε λύσεις από τους Βασιλόπουλο και Μαυροειδή - οι οποίοι σημείωσαν τους 14 από τους 17 πόντους της Εθνικής στην τρίτη περίοδο - και η συμπλήρωση των 30' βρήκε την επίσημη αγαπημένη στο +3 (47-50). Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κάνοντας επιμέρους σκορ 11-2 πήραν και πάλι το προβάδισμα (60-59, 36:15).Ο Βασιλόπουλος, όμως, ήταν και πάλι εκεί. Ο αρχηγός έκανε γρήγορα το 60-61, έκλεψε την μπάλα κι έδωσε την ευκαιρία στον Μποχωρίδη να ευστοχήσει σε τρίποντο (60-64, 37:15). Ο Μπαρτέλ στο 38΄' είχε 2/2 βολές (62-64) και ο Λαρεντζάκης πόσταρε τον Λο για το 62-66 (38:30). Οι Γερμανοί αστόχησαν και ο Μαργαρίτης το 39:03 μετέτρεψε  σε ασίστ την πάσα  του Βασιλόπουλου γράφοντας από κοντά το 62-68. Ο Ομπστ έκανε airball, o Μαργαρίτης υπέπεσε σε λάθος και ο Λο στο 39:34 μείωσε σε 63-68 με 1/2 βολές και 8 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη ο Βασιλόπουλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (63-69).

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ:  Η επίσημη αγαπημένη είχε την συμπαράσταση 2.000 Ελλήνων που βρέθηκαν στην Brose Arena - η οποία είχε λίγα άδεια καθίσματα - και μαζί με τους Γερμανούς δημιούργησαν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Επίσης, το "παρών" στο γήπεδο έδωσε και ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος κατά την διάρκεια της βράβευσής του από την ΕΟΚ αποθεώθηκε από φιλάθλους και παίκτες.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:  Κοζλόβσκι (Λετονία), Μαέστρ, Μπελιάκοβ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 34-33, 47-50μ 63-69

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Ρεντλ): Μπαρτέλ 8, Γκίφι 2, Λο 7, Ομπστ 12 (4/6 τρίποντα), Σαϊμπού 6, Άκπιναρ 10 (7 ασίστ), Ντόρετ 2, Σάιφερθ 6, Σενγκφέλντερ 2, Τάντα, Τίμαν 2., Τσίρμπες 6 (8 ριμπάουντ)/

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Αθηναίου 6 (2), Μποχωρίδης 7 (1), Λαρεντζάκης 8 (1), Μαργαρίτης 13 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Βασιλόπουλος 12 (6 ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος 2, Γκίκας 5 (1), Κασελάκης 3 (1), Μαυροειδής 8 (9 ριμπάουντ), Σαλούστος 2.

Τα ομαδικά στατιστικά της Γερμανίας: 21/40 δίποντα, 4/15 τρίποντα, 9/12 βολές, 32 ριμπάουντ (22 αμυντικά + 10 επιθετικά), 17 ασίστ, 18 λάθη, 9 κλεψίματα, 2 κοψίματα.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 16/36 δίποντα, 8/26 τρίποντα, 13/17 βολές, 35 ριμπάουντ (21 αμυντικά + 14 επιθετικά), 18 ασίστ, 14 λάθη, 15 κλεψίματα, 1 κόψιμο.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Η Ελλάδα, η Γερμανία και η Σερβία πήραν τα τρία εισιτήρια του 12ου Ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο (31/8-15/9) που θα φιλοξενηθεί στις  πόλεις Πεκίνο, Φοσάν, Γουχάν, Σενζέν, Ντονγκουάν, Σαγκάη, Ναντσίνγκ και Γκουάνγκτζου της Κίνας και στις 16 Μαρτίου θα μάθουν τους αντιπάλους τους.

Photo credits: Eurokinissi
sport24.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Σαβ 16 Μάρ 2019 14:40
Παράθεση
Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας και οι διασταυρώσεις

Τη Βραζιλία, το Μαυροβούνιο και τη Νέα Ζηλανδία θα αντιμετωπίσει η Εθνικής Ελλάδας στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ 2019.

Οι τρεις ομάδες είναι στα μέτρα της «γαλανόλευκης», η οποία μπορεί βγει πρώτη στον όμιλο. Η Ελλάδα, εφόσον τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις, θα διασταυρωθεί στην φάση των 16 με τον 5ο Ομιλο, αυτό των ΗΠΑ, Τουρκίας, Τσεχίας και Ιαπωνίας.

Στο πρώτο νοκ άουτ, αν φυσικά φτάσει μέχρι εκεί η Εθνική Ελλάδας, θα βρει κάποια εκ των Γαλλία, Γερμανία, Καναδά, Αυστραλία, Λιθουανία.

Οι οκτώ όμιλοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου

1ος Όμιλος
Κίνα
Βενεζουέλα
Πολωνία
Ακτή Ελεφαντοστού

2ος Όμιλος
Αργεντινή
Ρωσία
Κορέα
Νιγηρία

3ος Όμιλος
Ισπανία
Πουέρτο Ρίκο
Ιράν
Τυνησία

4ος Όμιλος
Σερβία
Ιταλία
Φιλιππίνες
Αγκόλα

5ος Όμιλος
ΗΠΑ
Τουρκία
Τσεχία
Ιαπωνία

6ος Όμιλος
Ελλάδα
Βραζιλία
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία

7ος Όμιλος
Γαλλία
Δομινικανή Δημοκρατία
Γερμανία
Ιορδανία

8ος Όμιλος
Λιθουανία
Αυστραλία
Καναδάς
Σενεγάλη

https://ebasket.gr/2019/03/pagkosmio-kypello-oi-antipaloi-tis-ethnikis-elladas-kai-oi-diastayroseis
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 02 Ιούλ 2019 11:00
Προεπιλογή για Μουντομπάσκετ:

Παράθεση
Γιάννης Αθηναίου

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Θανάσης Αντετοκούνμπο

Κώστας Αντετοκούνμπο

Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Νικ Καλάθης

Αντώνης Κόνιαρης

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

Βαγγέλης Μάντζαρης

Ντίνος Μήτογλου

Γιάννης Μπουρούσης

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Γιώργος Παπαγιάννης

Κώστας Παπανικολάου

Ιωάννης Παπαπέτρου

Γιώργος Πρίντεζης

Χρήστος Σαλούστρος

Κώστας Σλούκας
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 02 Ιούλ 2019 13:15
Λογικά θα κοπούν: (χωρίς τραυματισμούς)

Αθηναίου
Κ. Αντετοκούμπο
Βασιλόπουλος
Κόνιαρης
Ντόρσεϊ
Σαλούστρος

*Έχουμε πρόβλημα στο "5".
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 06 Αύγ 2019 15:33
Δεν κατεβαίνει ο Ντόρσεϊ στο Μουντομπάσκετ. Ψάχνει για ομάδα.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: P@sL@S στις Δευ 19 Αύγ 2019 19:07
Αυτό με τους τραυματισμούς.!!!

Να δούμε τι θα γίνει και με τον Σλουκα, γιατί θα έχουμε μόνο με τον Καλάθη. Ο Μάντζαρης δεν νομίζω, με τις περυσινές του εμφανίσεις να μπορέσει να βοηθήσει αξιόπιστα.

Επίσης θα πρέπει να βρούμε τρόπο στο 5χ5 να πάει η μπάλα στον Γιάννη κοντά στο καλάθι, γιατί ή θα του κάνουν φάουλ, ή θα βάζει το καλάθι ή και τα δύο.

Και πρέπει να βελτιωθούμε στις βολές.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: dk στις Δευ 19 Αύγ 2019 21:30
Θα πάνε 12 παίκτες (αποκλείστηκε ο Μύτογλου και ξανακλήθηκε ο Μάντζαρης) Αν όλα πάνε καλά στην αποθεραπεία του Σλούκα θα φύγει τέλος του μήνα για Κίνα και αυτός. Το απαράδεκτο είναι ότι δεν θα αντικαταστήσει το Μάντζαρη, καθότι ως "παλαιός" είναι πιο δύσκολο να κοπεί μέσα σε 20 ημέρες για 2η φορά και θα αντικαταστήσει τον Κόνιαρη! Όλα αυτά αν δεν έχουμε κάποιον νέο τραυματισμό πάλι. Η ομάδα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ επειδή i) ο Γιάννης έχει απελευθερώσει και όλους τους υπόλοιπους που βρίσκουν πλέον διαδρόμους, και ii) δεν έχει επικρατήσει η αθλιότητα που επιβάλουν οι σιχαμένοι Ολυμπιακοί vs Παναθηναϊκών.
Προσωπικά εκτιμώ ότι το ζήτημα είναι να εμφυσήσει ο coach - ο οποίος είναι λίγο χαμηλότερου επιπέδου από τους παίκτες του- εμπιστοσύνη καθώς θα έρθουν και δύσκολες ημέρες, και να πειστεί ο Αντετονκούμπο να είναι ακόμα πιο ομαδικός καθώς θα τον αντιμετωπίζουν σύνθετες άμυνες που θα αφήνουν κενά για κάποιον από τους υπόλοιπους αναγκαστικά.
Έτσι επειδή κάνουμε και τους προπονητές προσωπικά θα είχα καλέσει αρχικά Αθηναίου και Βασιλειάδη και εννοείται όχι Μάντζαρη. Ουσιαστικά αφορά η επιλογή στην τελευταία θέση των guard με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής που θα ξεκούραζε και δυνάμει θα χρησιμοποιούνταν μόνο για να καλύψει το μεγάλο κενό της έλλειψης περιφερειακού σουτ αν δεν είναι κάποιος σε "μέρα". Ακριβώς γι αυτό θα επέλεγα σαν 12ο το Βασιλειάδη ο οποίος έχει αποδείξει στην Ισπανία ότι είναι ο πιο προικισμένος Έλληνας σουτέρ. Ελπίζω να είναι καλά ο Σλούκας καθότι δεν είναι δυνατόν να παίζει ο Καλάθης για 40 λεπτά και να καλυφθεί το κενό από την παρουσία στο 2ρι των εξαιρετικών αμυντικών Θανάση και Παπανικολάου οι οποίοι μέσω της καλής άμυνας και του μεγάλου ύψους τους για τη θέση, θα προκαλέσουν πολλά κλεψίματα που θα μας οδηγήσουν σε περισσότερες επιθέσεις σε ανοικτό γήπεδο.
Ελπίζω να μην χρησιμοποιηθεί πολύ ως 5ρι ο Giannis καθώς: i) δεν αποτελεί φόβητρο στην άμυνά μας για τα μεγάλα κορμιά των δύσκολων παιχνιδιών ενώ τα αντίπαλα 3ρο4ρια θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον αντιμετωπίσουν και ii) είναι άσκοπο να τον καταπονήσει σε μία θέση που θέλει πάρα πολύ σπρώξιμο. 
- Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στα επιθετικά rebounds δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υστερούμε τόσο σε αυτό, και καλό θα ήταν στα κρίσιμα παιχνίδια να έχουμε καλά ποσοστά στις βολές καθώς τόσο το στυλ παιχνιδιού του Giannis όσο και το ότι είναι ο MVP του NBA και θα πάρει σφυρίγματα, θα μας φέρει πάρα πολλές φορές στη γραμμή των βολών.
- πολύ καλό που χάσαμε έστω στην παράταση από τη Σερβία.
- Έτσι όπως είναι στο σύστημα διεξαγωγής είναι σημαντικό να μην κάνουμε ήττα στον 1ο γύρο και να πάμε στους επόμενους 2 αγώνες με Τουρκία και ΗΠΑ ζητώντας τη νίκη με τους Τούρκους) σε παιχνίδι knock out ουσιαστικά... Ελπίζω να παίζουμε τότε πρώτα με τους Τούρκους καθώς είναι σίγουρο ότι θα κτυπήσουμε τους Αμερικάνους και αν χάσουμε θα πάμε "ξεζουμισμένοι" στο επόμενο παιχνίδι.
Στην 8δα θα είναι πλέον 1 σημαντικό παιχνίδι στις 11 Σεπτέμβρη με πιθανούς αντιπάλους Γαλλία, Καναδά (πολύ ισχυρός φέτος), Λιθουανία ή Αυστραλία και μετά αν καταφέρουμε και περάσουμε αντιμέτωποι πιθανότατα με Σέρβους ή Ισπανούς ...
...   
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: P@sL@S στις Τρι 20 Αύγ 2019 11:07
dk συμφωνώ.  Με τον Γιάννη η ομάδα φαίνεται 2 επίπεδα πιο πάνω. Θα πρέπει να προσέξουμε όμως, με τα συστήματα, και στις αλληλοκαλύψεις για τα rebounds, όπως λές, και στις βολές.
Οσον αφορά τον Γιάννη, θα πρέπει να υπάρχουν συστήματα, που να του ανοίγουν διαδρόμους. Είδαμε με την Σερβία τον τρόπο που θα τον αντιμετωπίσουν, μη δίνοντάς του χώρους. Οπότε εκέι έρχεται η ομάδα να δουλέψει για να βρεθούν αυτοί οι χώροι. Ο Γιάννης πρέπει να έχει προσπάθειες κοντά στο καλάθι, κάνοντας αυτό που ξέρει, γιατί εαν φθάσει εκεί, ή καλάθι θα έχουμε ή φάουλ ή και τα 2...

Πάμε να δούμε.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 20 Αύγ 2019 15:20
Παράθεση
Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Αντώνης Κόνιαρης, Νικ Καλάθης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Θανάσης Αντετοκούνμπο.

H δωδεκάδα και αναμένουμε τον Σλούκα. Αν μπει λογικά "κόβεται" ο Κόνιαρης.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Σαβ 24 Αύγ 2019 14:28
Παράθεση
Αποκλειστικό! Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Mundobasket 2019

Όλες οι μεταδόσεις της ΕΡΤ και ποια κανάλια μεταδίδουν τους αγώνες.

Νίκος Μποζιονέλος

Το Mundobasket πάει… Ασία, και θα μείνει μάλιστα. Το FIBA Basketball World Cup διεξάγεται από 31 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα ενώ το 2023 θα συνδιοργανωθεί από Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες.


Τηλεοπτικά μεταδίδεται από την ΕΡΤ και, ελέω των πολλών αγώνων στην πρώτη φάση των (οκτώ) ομίλων… επιστρατεύονται και η ΕΡΤ2 (με δύο μεταδόσεις την ημέρα), και η ΕΡΤ3 (με μία) αλλά και το διαδίκτυο.

Αλλωστε οι live stream μεταδόσεις έχουν φέρει πολύ καλά νούμερα στο Ραδιομέγαρο από πέρυσι. Τοιουτοτρόπως, τουλάχιστον τρεις αναμετρήσεις ανά ημέρα θα μεταδίδονται μόνο μέσω των καναλιών ERT PLAY στο ert.gr.

Βεβαίως, οι αγώνες της «επίσημης αγαπημένης» θα καλυφθούν τηλεοπτικά, όλες από το κανάλι ΕΡΤ Sports. Συμπτωματικά και οι τρεις αγώνες της Εθνικής μας διεξάγονται 15:00 ώρα Ελλάδος: την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου ενάντια στο Μαυροβούνιο, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου κόντρα στη Βραζιλία και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τη Νέα Ζηλανδία.

Το εν λόγω… concept, ήτοι με μεταδόσεις σε τρία κανάλια αλλά και διαδικτυακά, θα διαρκέσει έως και τη λήξη της β’ φάσης των ομίλων.

Στο Mundobasket 2019 μετέχουν 32 ομάδες, χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων και προκρίνονται οι δύο πρώτες (σύνολο, 16) στη β’ φάση. Εκεί θα δημιουργηθούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων (με δύο ομάδες από κάθε όμιλο της πρώτηης, όπου… μεταφέρεται το μεταξύ τους αποτέλεσμα της πρώτης φάσης. Φερ’ επείν, αν προκριθούν Ελλάδα και Βραζιλία, δεν θα αναμετρηθούν εκ νέου (και… πέφτουν με δύο ομάδες από τον 5ο όμιλο, που συνθέτουν ΗΠΑ, Τουρκία, Τσεχία και Ιαπωνία). Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου της β’ φάσης, προκρίνονται στα προημιτελικά…

Το dailymedia.gr σας παρουσιάζει λοιπόν, αποκλειστικά, το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Mundobasket 2019.

Σάββατο 31 Αυγούστου

10:30 Αγκόλα – Σερβία, ΕΡΤ2

11:00 Πολωνία – Βενεζουέλα, ert.gr

11:30 Ρωσία – Νιγηρία, ΕΡΤ SPORTS

11:30 Ιράν – Πουέρτο Ρίκο, ert.gr

14:30 Φιλιππίνες – Ιταλία, ΕΡΤ3

15:00 Ακτή Ελεφαντοστού – Κίνα, ΕΡΤ SPORTS

15:30 Ισπανία – Τυνησία, ΕΡΤ2

15:30 Αργεντινή – Νότια Κορέα, ert.gr

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

10:30 Καναδάς – Αυστραλία, ert.gr

11:00 Νέα Ζηλανδία – Βραζιλία, ΕΡΤ SPORTS

11:30 Δομινικανή Δημοκρατία – Ιορδανία, ert.gr

11:30 Τουρκία – Ιαπωνία, ΕΡΤ2

14:30 Σενεγάλη – Λιθουανία, ert.gr

15:00 Ελλάδα – Μαυροβούνιο, ΕΡΤ SPORTS

15:30 Τσεχία – ΗΠΑ, ΕΡΤ2

15:30 Γαλλία – Γερμανία, ΕΡΤ3

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου

10:30 Ιταλία – Αγκόλα, ΕΡΤ2

11:00 Βενεζουέλα – Ακτή Ελεφαντοστού, ert.gr

11:30 Νιγηρία – Αργεντινή, ΕΡΤ SPORTS

11:30 Τυνησία – Ιράν, ert.gr

14:30 Σερβία – Φιλιππίνες, ΕΡΤ3

15:00 Κίνα – Πολωνία, ΕΡΤ2

15:30 Πουέρτο Ρίκο – Ισπανία, ΕΡΤ SPORTS

15:30 Νότια Κορέα – Ρωσία, ert.gr

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου

10:30 Αυστραλία – Σενεγάλη, ert.gr

11:00 Μαυροβούνιο – Νέα Ζηλανδία, ΕΡΤ SPORTS

11:30 Ιαπωνία – Τσεχία, ΕΡΤ2

11:30 Γεωργία – Δομινικανή Δημοκρατία, ert.gr

14:30 Λιθουανία – Καναδάς, ΕΡΤ3

15:00 Βραζιλία – Ελλάδα, ΕΡΤ SPORTS

15:30 ΗΠΑ – Τουρκία, ΕΡΤ2

15:30 Ιορδανία – Γαλλία, ert.gr

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

10:30 Αγκόλα – Φιλιππίνες, ΕΡΤ2

11:00 Ακτή Ελεφαντοστού – Πολωνία, ert.gr

11:30 Πουέρτο Ρίκο – Τυνησία, ΕΡΤ SPORTS

11:30 Νότια Κορέα – Νιγηρία, ert.gr

14:30 Ιταλία – Σερβία, ΕΡΤ2

15:00 Βενεζουέλα – Κίνα, ert.gr

15:30 Ρωσία – Αργεντινή, ΕΡΤ SPORTS

15:30 Ισπανία – Ιράν, ert.gr

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

10:30 Καναδάς – Σενεγάλη, ert.gr

11:00 Βραζιλία – Μαυροβούνιο, ΕΡΤ SPORTS

11:30 Τουρκία – Τσεχία, ΕΡΤ2

11:30 Γερμανία – Ιορδανία, ert.gr

14:30 Λιθουανία – Αυστραλία, ΕΡΤ3

15:00 Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία, ΕΡΤ SPORTS

15:30 ΗΠΑ – Ιαπωνία, ΕΡΤ2

15:30 Δομινικανή Δημοκρατία – Γαλλία, ert.gr

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

11:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ2

15:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS

15:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ3

15:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

15:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ2

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS

10:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ2

14:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

15:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ2

15:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ3

15:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

11:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ2

15:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS

15:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ3

15:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

15:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ2

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

10:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

11:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ2

11:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS

14:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ert.gr

15:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ2

15:00 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ3

15:30 Αγώνας 2ης φάσης ομίλων, ΕΡΤ SPORTS

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

14:00 Προημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS

16:00 Προημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

14:00 Προημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS

16:00 Προημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

14:00 Αγώνας κατάταξης 5-8, ΕΡΤ SPORTS

16:00 Αγώνας κατάταξης 5-8, ΕΡΤ SPORTS

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

11:00 Ημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS

15:00 Ημιτελικός, ΕΡΤ SPORTS

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

11:00 Αγώνας κατάταξης 7-8, ΕΡΤ SPORTS

15:00 Αγώνας κατάταξης 5-6, ΕΡΤ SPORTS

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

11:00 Μικρός τελικός, ΕΡΤ SPORTS

15:00 Τελικός, ΕΡΤ SPORTS

https://dailymedia.gr/tv/91154/apokleistiko-to-tileoptiko-programma-toy-mundobasket-2019.html
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Πεμ 29 Αύγ 2019 12:32
Παράθεση
H αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ του Μουντομπάσκετ 2019 της Κίνας (31 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου) έχει ξεκινήσει και οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας. Παρακάτω θα δείτε ανά όμιλο τις αρχικές αποστολές των ομάδων, ενώ η συγκεκριμένη λίστα θα ανανεώνεται όποτε υπάρχει κάτι νεότερο.

Μουντομπάσκετ 2019: Οι αποστολές των ομάδων

1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΚΙΝΑ: Γιβέι,Σούο, Σουν, Αϊλούν, Κελανμπαΐκε, Αμπντουσλαμού, Ζάι, Ρούι, Σεν, Ζουνφέι, Γιανλιάν, Κι, Ζελίν, Ζινκιού.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Γκ. Βάργκας, Γκούιλεντ, Τσούριο, Λιούις, Κολμενάρες, Μπεθέλμι, Καρέρα, Ρουίς, Χ. Βάργκας Γκρατερόλ, Zαμόρα, Πέρες.
ΠΟΛΩΝΙΑ: Κόζαρεκ, Λαζίνσκι, Σλότερ, Γκρουσέτσκι, Πονίτκα, Σοκολόφσκι, Βαζίνσκι, Σελ, Κούλιγκ, Χρίτσανιουκ, Μπαλτσερόφσκι, Ολένιτσακ.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Αμπούο, Κουλιμπαλί, Φοφανά, Παμπά, Ζερμπό, Σιρίλ, Κονέ, Σιντιμπέ,  Ντιαμπατέ, Τόμπσον, Εντι, Μπαρού.

2ος  ΟΜΙΛΟΣ
ΡΩΣΙΑ: Μ. Κουλάγκιν, Μοτοβίλοφ, Σόπιν, Φριτζόν, Αντόνοφ, Μπαλασόφ, Βάλιεφ, Βοροντσέβιτς, Ζούμπκοφ, Καράσεφ, Κουρμπάνοφ, Μπαμπούριν, Ίβλεφ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Καμπάτσο, Λαπροβίτολα, Μπρουσίνο, Ρεντίβο, Φέλερουπ, Γκαρίνο, Ντεκ, Σκόλα, Ντέλια, Kαφάρο, Γκαλίτσι, Βιλντόσα.
ΚΟΡΕΑ: Λι, Χέο, Παρκ, Λι, Κιμ, Τσόι, Γιανγκ, Γέονγκ, Κανγκ, Κιμ, Ρα, Λι.
ΝΙΓΗΡΙΑ: Αμίνου, Ερικ, Νουόρα, Τζ. Οκόγιε, Ούντο, Μέτου, Ντιόγκου, Ιροέγκμπου, Στ. Οκόγιε, Βινσέντ, Ταλίμπ, Ουζό

3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ:  Χουάντσο Ερνανγκόμεζ, Ραμπασέντα, Μπεϊράν, Ουίλι Ερνανγκόμεζ, Ρίμπας, Κλαβέρ, Ρούντι Φερνάντες, Γιούλ, Ρούμπιο, Κόλομ, Μαρκ Γκασόλ, Οριόλα.
ΙΡΑΝ: Χασανζαντέχ, Μοζαφάρι, Ροσταμπούρ, Χοσεϊνζαντέχ, Μιρζαέι,  Γιακτσάλι, Γκεραμιπούρ, Γιαμσίντι, Χαντάντι, Μασαγιέκι, Μπαχράμι, Ζαγκενέχ.
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ: Κλεμέντε, Μπράουνι, Ντίαζ, Κλαβέλ, Ουέρτας, Ροντρίγκες, Γκαντία, Μπράντι, Αντούχαρ, Πινέιρο, Φράνκλιν, Μοχίκα, Κόγιερ, Μπάλκμαν.
ΤΥΝΗΣΙΑ: Μεζρί, Ρολ, Αμπαντά, Αμπάσι,  Ελ Μαμπρούκ, Μουλί, Ρομντανί, Γκιάζα, Σλίμαν, Τσενουφί, Χαντιντάν, Κνιούα.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

ΣΕΡΒΙΑ: Γιόβιτς, Μίτσιτς,  Μπογκντάνοβιτς, Γκούντουριτς, Λούτσιτς, Σιμόνοβιτς, Μπιέλιτσα, Μπίρτσεβιτς, Γιόκιτς, Ραντούλιτσα, Μιλουτίνοφ, Μαριάνοβιτς.
ΙΤΑΛΙΑ: Αμπάς, Μπρουκς, Φιλόι, Χάκετ, Τεσιτόρι, Μπελινέλι, Ντατόμε, Γκαλινάρι, Ρίτσι, Μπιλίγκα, Ντέλα Βάλε, Τζεντίλε, Βιτάλιμ, Σακέτι.
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Αγκιλάρ, Μπλατς, Φαχάρδο, Πέρεζ, Ροζάριο, Αλμαζάν, Μπόλικ, Λάσιτερ, Πογκόι, Μπαρόκα,  Πρίνγκλ, Ράιτ, Μπέλγκα, Εραμ, Νόργουντ, Ραβένα, Nταλιστάν.
ΑΓΚΟΛΑ: Ζοσέ Αντόνιο, Κονσεϊσάο, Γκονσάλβες, Μοράις, Μπουνγκά, Μορέιρα, Τσιπριάνο, Ντομίνγκος, Μίνγκας, Πάουλο, Μουρ, Xοακίμ.

5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΗΠΑ: Μπαρνς, Μίντλετον,Τέρνερ, Ουόκερ, Λόπεζ, Μίτσελ, Τέιτουμ, Σμαρτ, Μπράουν, Πλάμλι, Χάρις, Ουάιτ.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπαλμπάι, Σανλί, Μπίρσεν, Μαχμούτογλου,  Ερντέν, Αρσλάν, Ντουρμάζ, Τουντσέρ, Οσμάν, Ιλιασόβα, Κορκμάζ, Ουίλμπεκιν, Αράρ.
ΤΣΕΧΙΑ: Αουντα, Χρούμπαν, Πάλιζα, Πουρσλ, Σίρινα, Μπάλβιν, Κρέιτσι, Πέτερκα, Σατοράνσκι, Μπόχατσικ, Κριζ, , Σιλμπ, Πούμπρλα,  Βιόραλ.
ΙΑΠΩΝΙΑ: Αντο Σούτο, Αντο Σέιγια, Μπάντα, Φαζέκας, Χατσιμούρα, Χιετζίμα, Σάρφερ, Σινογιάμα, Τακεούτσι Τζ., Τακεούτσι Κ., Τανάκα, Ουατανάμπε.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ: Γ. Αντετοκούνμπο, Θ. Αντετοκούνμπο, Βασιλόπουλος, Καλάθης, Κόνιαρης, Λαρεντζάκης, Μάντζαρης, Μπουρούσης, Παπαγιάννης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης, Σλούκας.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Γκαρσία, Φελίσιο, Χουέρτας, Βαρεχάο, Λουζάντα, Μπενίτε, Λίμα, Μπαρμπόσα, Καμπόκλο, Λουζ,  Ματέους, Σόουζα
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μπιέλιτσα, Νίνταμ, Ράντοβιτς, Σου.Σέχοβιτς, Αλ.Πόποβιτς, Π.Πόποβιτς, Τοντόροβιτς, Ιβάνοβιτς, Ντούμπλιεβιτς, Ράντονσιτς, Σε. Σέχοβιτς, Βούτσεβιτς.
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Ιλι, Ουέμπστερ Τ., Κένι, Ουέμπστερ Κ., Ράσμπατς, Αμπερκρόμπι, Νγκατάι, Ντιλέινι, Φότου, Σμιθ - Μίλνερ, Λου, Πλέτζερ.

7ος ΟΜΙΛΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ: Αλμπισί, Ντιλικίνα, Ντε Κολό, Φουρνιέ, Λακόμπ, Μπατούμ, Λαμπεϊρί, Εμπάιγ,  Γκομπέρ, Λεσόρ, Πουαριέ, Τουπάν,
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σρέντερ, Λο, Ακπιναρ, Μπονγκά, Ζίπσερ, Μπένζινγκ, Γκίφι, Oμπστ, Τάις, Κλεμπέρ, Τίμαν, Μπαρτέλ, Βόιντμαν.
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπάεζ,  Ντε Λεόν, Γκαρσία,  Λιζ, Μεντόζα, Μοντέρο, Πένια, Ρόμπερτς, Σολάνο, Σουέρο, Βάργκας, Ραμόν.
ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Αμπντίν, Ντασουκί, Κανάν, Εϊντ, Χάουας, Τάκερ, Νατζντάουι, Αλαμαρσέχ, Αμπάς, Ομπέιντ, Ντουβερίογλου, Χουσεΐν, Αμπουβαζανέχ


8ος ΟΜΙΛΟΣ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καλνιέτις, Λεκαβίτσιους, Γκριγκόνις, Σεϊμπούτις, Μασιούλις, Μπουτκεβίτσιους, Ουλάνοβας, Σαμπόνις,  Κουζμίνσκας,  Γιανκούνας, Βαλαντσιούνας, Γκεντράιτις.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Μπέινς, Μπόγκουτ, Ντελαβεντόβα, Γκλίντον, Γκούλντινγκ, Ίνγκλς, Κέι, Λαντέιλ, Μιλς, Σόμπεϊ, Μπάρλοου.
ΚΑΝΑΔΑΣ:  Ντόορνεκαμπ, Χέισλιπ,  Πάνγκος, Σαγιόκ, Γουίλτζερ, Μόργκαν, Ντορτ, Τζόζεφ,  Μπεστ,  Νέμπχαρντ, Φιλ Σκραμπ, Μπιρτς, Κλάρκ, Ετζιμ, Τόμας Σκραμπ, Κατζάμι - Κιν, Κλάασεν.
ΣΕΝΕΓΑΛΗ:  Π. Ντιόπ, Σαμπέ, Τιάμ, Ν' Ντουρ, Ν' Ντοϊγ, Φαλ Φαγιέ, Αλμέιντα, Μουχάμεντ Φαγιέ, Τιάμ,  Γκουεγιέ, Ν' Ντιαγιέ, Τουρέ.

https://www.kingbet.net/news/kingbet-mundobasket-apostoles-roster-stoixima-apodoseis
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Παρ 30 Αύγ 2019 12:51
Παράθεση
Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Σλούκας, Ιωάννης Παπαπέτρου, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιάννης Μπουρούσης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 01 Σεπ 2019 21:35
Παράθεση
Ισοπεδωτική με το «καλημέρα» η Εθνική!

Με άμυνα που τσάκιζε κόκαλα στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας κερδίζοντας εύκολα το Μαυροβούνιο με 85-60. Παπαγιάννης, Πρίντεζης, Μπουρούσης, ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν, αγωνίστηκε ελάχιστα ο Γιάννης.

Λένε ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και αν λάβουμε υπόψιν μας την διάθεση που έδειξαν οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κόντρα στο Μαυροβούνιο, τότε έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια!

το ημίχρονο παίζοντας καταπληκτική άμυνα, ενώ στο δεύτερο μισό του αγώνα έκανε... συντήρηση δυνάμεων και έφτασε σε μια επαγγελματική νίκη (85-60) κρατώντας μπόλικη ενέργεια για τη συνέχεια της διοργάνωσης και τα ματς με Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία.

Τα πάντα τελείωσαν... πριν καν αρχίσουν αφού η Εθνική μας είχε προηγηθεί με 42-16 και είχε επιβάλλει τους δικούς της όρους στο «Gymnasium of Youth Olympic Games Sport Park» στην πόλη Νανζίνγκ. Το μεγάλο κέρδος της Εθνικής ήταν η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος «γέμισε» τις δύο ρακέτες έχοντας 15 πόντους με 7/8 δίποντα, 1/1 βολή, 9 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 ασίστ σε 18 λεπτά. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν... εγγύηση (12π., 5ριμπ.) ενώ στα ευχάριστα και η δυναμική επιστροφή του Κώστα Σλούκα μετά τον τραυματισμό του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε δυνατά στο ματς αλλά στη συνέχεια δεν χρειάστηκε να πιέσει τον εαυτό του και κράτησε και εκείνος... καύσιμα για τη συνέχεια μένοντας μόλις 16 λεπτά το παρκέ. Σταθερός όπως πάντα και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς με 16 πόντους και μόλις ένα άστοχο σουτ (3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές).

Μπορεί η έκφραση «έστησε Σινικό τείχος» να έγκειται στα δημοσιογραφικά κλισέ ωστόσο έφερε την απόλυτη εφαρμογή όσον αφορά την ελληνική άμυνα του πρώτου ημιχρόνου. Οι διεθνείς μας είχαν εξολοθρεύσει κάθε προσπάθεια των Μαυροβούνιων οι οποίοι -στην κυριολεξία- δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάσα, ενώ έφταναν (όταν έφταναν) μετά κόπων και βασάνων σε μια τελική προσπάθεια προς το καλάθι της Εθνικής μας.

Άλλωστε οι εννέα πόντοι παθητικό στο πρώτο δεκάλεπτο και οι άλλοι επτά στο δεύτερο, αποτυπώνουν και με το παραπάνω του λόγου το αληθές! Στο σύνολο η «γαλανόλευκη» δέχθηκε μόλις 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο δείγμα της φοβερής αμυντικής προσήλωσης των παικτών της ομάδας μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μαυροβούνιο είχε μόλις 7/28 σουτ εντός παιδιάς σε αυτό το διάστημα (25%) εκ των οποίων 5/18 δίποντα και 2/10 τρίποντα! Σε αυτά προσθέστε και τα 10 λάθη του πρώτου ημιχρόνου.

Όσο για την ελληνική επίθεση; Με εξαίρεση το νευρικό και βιαστικό ξεκίνημα με 0/5 τρίποντα, όλα τα υπόλοιπα λειτούργησαν υποδειγματικά! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (10π., 6ριμπ., 2κλ.) έκοβε και έραβε, ο Πρίντεζης ήταν «λίρα εκατό» (12π., 1/1δίπ., 2/2τρ., 4/4β.) και η Εθνική μας σκορπούσε τον φόβο και τον τρόμο στην επίθεση. Και πώς να μην το κάνει από τη στιγμή που είχε 11/15 δίποντα (73%), 11/12 βολές (92%) ενώ μετά τα 0/5 τρίποντα είχε 3/4 εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 10 πόντους λίγο πριν από το δεκάλεπτο (17-7 στο 9') ενώ και με την πολύ καλή παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη ο δείκτης του σκορ εκτοξεύθηκε στο +21 (37-16) ενώ έκλεισε το ημίχρονο στο +26 (42-16) χάρη στην μυθική της άμυνα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 27 πόντους (47-20) ύστερα από τρίποντο του Μπουρούση αλλά με ένα επιμέρους 11-4 το Μαυροβούνιο μπόρεσε να μειώσει σε 51-31. Ήταν ολοφάνερο ότι η Εθνική μας είχε ρίξει ταχύτητα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ήταν σε εκείνο το διάστημα εκτός αγώνα. Παρόλα αυτά διατήρησε την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (63-38), με τον Μπουρούση να ανεβάζει την απόδοσή του και την έλληνική ομάδα να έχει 13 ριμπάουντ περισσότερα (32-19) κόντρα στους Μαυροβούνιους. Βέβαια ήταν το διάστημα όπου οι αντίπαλοί μας σημείωσαν περισσότερους πόντους (22π.) σε σχέση με την συνολική τους παραγωγικότητα του πρώτου ημιχρόνου.

Στη συνέχεια το ματς αποτέλεσε τυπική διαδικασία αφού ο δείκτης του σκορ έφτασε και τους 30 πόντους (70-40) για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας. Ο Παπαγιάννης ήταν το σημείο αναφοράς σε εκείνο το σημείο, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μένει εκτός στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου έχοντας μόλις 16 λεπτά συμμετοχής,

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 42-16, 63-38, 85-60

https://www.basketnews.gr/portal/ethnikes-omades/ethniki-andron/24511-isopedotiki-me-to-kalimera-i-ethniki
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 03 Σεπ 2019 17:56
Παράθεση
Μας χόρεψαν... σάμπα!

Η Εθνική ομάδα προηγήθηκε με 17 πόντους (23-40, 17:55) όμως έχασε από τη Βραζιλία με σκορ 79-78 και πλέον θα παίξει την πρόκριση της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Νέα Ζηλανδία (5/9, 15:00).   

Η Εθνική καλείται πλέον να αντιμετωπίσει την πρώτη κρίση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, από τη στιγμή που η Βραζιλία ολοκλήρωσε το comeback στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε το 2/2 στον ΣΤ' όμιλο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, υποχρεώνοντας την Ελλάδα να διεκδικήσει τη συμμετοχή στους «16» στον «τελικό» με τους Νεοζηλανδούς! Έστω κι έτσι, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση αφού ο Σλούκας κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο από το κέντρο όμως αστόχησε στην τελευταία βολή.

Η Εθνική  ομάδα έκανε εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο με κορυφαίους τους Πρίντεζη και Καλάθη όμως η αστοχία σε εύκολες προσπάθειες κι ελεύθερα σουτ, ο εκνευρισμός, οι λάθος επιλογές και ο ασταμάτητος Βαρεζάο κλείδωσαν τη νίκη της Βραζιλίας.

Ο αγώνας

Η Ελλάδα παρατάχθηκε με τους Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μπουρούση απέναντι στη Βραζιλία που παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Εθνική εμφανίστηκε κάπως νευρική στην επίθεση, σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιλογές της, έχοντας ξανά ως σημείο αναφοράς την αμυντική λειτουργίας της. Έπειτα από έξι λεπτά αγώνα (9-9), η Εθνική είχε 1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 3 λάθη σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι όπου κυριάρχησαν οι επαφές. Ο Γιώργος Πρίντεζης πέρασε στο παρκέ στο 7:16 με τον δείκτη του σκορ στο 11-14 αντί του Γιάννη Αντετοκούνμπο κι άλλαξε τις ισορροπίες του ματς, σκοράροντας 14 συνεχόμενους πόντους για το 22-28 στο 13:45!!!

Ο διεθνής φόργουορντ έδωσε τη σκυτάλη στον Νικ Καλάθη. Ο Άτσο Πέτροβιτς άφησε ελεύθερο το σουτ στον αρχηγό του Παναθηναϊκού κι εκείνος τιμώρησε τους Βραζιλιάνους, σημειώνοντας δυο τρίποντα και οκτώ σερί πόντους για το 23-38! Σε αυτό το διάστημα η Ελλάδα είχε 7/12 τρίποντα (58%) και 9/9 βολές! Το alley-oop του Παπαγιάννη εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (23-40, 17:55) και η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 30-40, με το δίδυμο των Πρίντεζη (14π., 3ριμπ.) και Καλάθη (11π.) να κάνει τη διαφορά. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθαρά θέμα μυαλού και αυτοπεποίθησης... Αστοχία σε εύκολες προσπάθειες κι ελεύθερα σουτ, με αποτέλεσμα εκνευρισμό και λάθος επιλογές στη συνέχεια.

Οι Βραζιλιάνοι έκαναν σερί 13-0 για το 36-40 στο 22:30 με καλές επιθέσεις και άμυνες μπλοκάροντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την Εθνική, ο Γκαρσία έδωσε το προβάδισμα στη Βραζιλία για το 45-44 στο 25'! Ο ασταμάτητος Βαρεζάο σκόραρε για το 56-50 ενώ το γκολ - φάουλ του Γιάννη έκανε το 56-53 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος για τη Βραζιλία που έκανε επιμέρους σκορ 26-13 σε αυτό το διάστημα. Στη συνέχεια ο Ιωάννης Παπαπέτρου πέτυχε πέντε σερί πόντους για το 59-58 όμως ο Μπαρμπόσα ανέβασε τη διαφορά στο +7 (71-64, 35:43) για τη «σελεσάο». Το γκολ φάουλ του Καλάθη έκανε το 73-71 στο 1:47 για το τέλος ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης σκόραρε για τρεις από την κορυφή για το 76-76 στα 35.5"!

Ο Βαρεζάο με floater έκανε το 78-76 στα 14.4", ο Καλάθης έβγαλε πάσα στον Αντετοκούνμπο όμως ο Γιάννης δεν μπόρεσε να σκοράρει με φόλοου και στη συνέχεια χρεώθηκε με φάουλ στον Μπαρμπόσα στα 4.2". Ο Βραζιλιάνος έχασε την πρώτη (79-76), αστόχησε στη δεύτερη και στη συνέχεια ο Λουσάντα έκανε φάουλ στον Σλούκα όταν ο διεθνής γκαρντ προσπάθησε να σουτάρει από το κέντρο στα 2.1"!!! Ο Σλούκας είχε 2/3 βολές, η μπάλα κόπηκε κανονικά πάνω από τη στεφάνη στην τρίτη βολή και η Βραζιλία νίκησε με 79-78.

https://www.basketnews.gr/portal/ethnikes-omades/ethniki-andron/24530-mas-xorepsan-sampa
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: dk στις Τρι 03 Σεπ 2019 19:09
έχω την εντύπωση - χωρίς μεγάλη ανάλυση τώρα- ότι το παιχνίδι χάθηκε στο τέλος της 2ης περιόδου όπου η προπονητική μας ομάδα δεν κατάφερε να συγκρατήσει σε σώφρον παιχνίδι την εθνική για να παγιώσει τη διαφορά που είχε πάρει. Η διαιτησία μας ευνόησε τόσο σε αρχικές φάσεις που σφυρίζαν κάθε επαφή με τον Αντετοκούμπο όσο και στο μη εσκεμμένο στα τελευταία δευτερόλεπτα που "επέτρεψε" στον Βραζιλιάνο να κάνει την ηλιθιότητα του αγώνα δίνοντας την ευκαιρία για παράταση με τις 3 βολές του Σλούκα στο τέλος...
Στον άλλο όμιλο που διασταυρωνόμαστε δεν ξέρω καθόλου αν μας συνέφερε να κερδίσουν οι Τούρκοι την ΗΠΑ. Είναι πολύπλοκο και εκτιμώ ότι και οι Τούρκοι πάρα πολύ δύσκολα θα μαζέψουν τα κομμάτια τους για να κερδίσουν τους μέτριους Τσέχους και να περάσουν. Δεν μας ευνοεί σε καμία περίπτωση να περάσουν οι Τσέχοι καθώς δεν έχουν σοβαρές πιθανότητες με τους Βραζιλιάνους.
Εκτιμώ ότι η ελπίδα μας για τους 8 θα είναι -αν βέβαια δεν κάνουμε εμείς την έκπληξη με τους υποψιασμένους πλέον Αμερικάνους- να κερδίσουν οι Τούρκοι τη Βραζιλία και εμείς την Τουρκία. Πιθανότατα αυτό θα μας φέρει σε τριπλή ισοβαθμία με εμάς να περνάμε πολύ πιθανόν καθώς η ήττα μας από την Βραζιλία ήρθε με μόνον ένα πόντο... Όλες οι άλλες περιπτώσεις πρόκρισής μας προκύπτουν υποχρεωτικά με νίκη μας εις βάρος των ΗΠΑ ...
Ακόμα και το Μαυροβούνιο - Βραζιλία μπορεί και να είναι αδιάφορο παρότι η Βραζιλία ενδέχεται να κουβαλάει την ήττα από ο Μαυροβούνιο αν χάσει ! και θα είμαστε ΗΠΑ 6, Βραζιλία 5, Τουρκία 5, Ελλάδα 5 το οποίο φαίνεται ευνοϊκό αλλά πάλι απαιτεί νίκη μας με ΗΠΑ ή ήττα της Βραζιλίας από την Τουρκία και τις ΗΠΑ...

και για να κλείσω με το σημερινό ο Άζα Πέτροβιτς έπρεπε να βγει MVP μαζί με τον εκπληκτικό Varezao ... Οι δηλώσεις του δε απολαυστικές και εξαιρετικά ... basket-ικές! Αν και δεν είναι ώρα για γκρίνια και δεν θα το έκανα αν ήμουν δημοσιογράφος είναι τεράστια η διαφορά των δυνατοτήτων των παικτών μας από αυτές της προπονητικής μας ομάδας   
     
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 03 Σεπ 2019 19:18
Πριν σχολιάσω οτιδήποτε άλλο:

- Απαράδεχτη η κίνηση του Μπουρούση με τον Σκουρτόπουλο.
- Και για εμένα ευθύνεται ο κοουτς. Με 2 γκαρντ δεν βγαίνει το ματς.  Ο Λαρεντζάκης θα μπορούσε να προσφέρει γιατί είναι καλός στα τρίποντα. Και ο Μαντζαρης λόγω άμυνας. Τον Βασιλόπουλο (που τον εκτιμώ ως ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΘΛΗΤΗ με ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ), τον κάλεσε και δεν τον βάζει. Σήμερα ο Μήτογλου μας ήταν χρήσιμος.
- Κωλόπαιδο αλλά παιχταράς ο Βαρεζάο. Μας γ.....ε.

Υ.Γ. Πολύ σπρώξιμο η Κίνα. Είπαμε είναι γηπεδούχοι....αλλά!
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 03 Σεπ 2019 21:23
Αψυχολόγητες ενέργειες και απορώ εκεί τι κάνει ο πάγκος.Επαναφορά μπάλας στο καλάθι;Ούτε το τρίποντο πρέπει να ήταν εντός προγράμματος.Μας έδωσαν 2 φορές την ευκαιρία να το γυρίσουμε και εμείς κάναμε τα πάντα για να χάσουμε.
Το ότι η ομάδα δεν διατήρησε το +17 είναι ακόμα ένα μεγάλο μείον.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: dk στις Τετ 04 Σεπ 2019 08:50
Σχετικά με την πρόκριση στην Ολυμπιάδα μιας και γράφονται από "επαγγελματίες" ποικίλες ανοησίες:
Δεν προκρίνονται στους Ολυμπιακούς οι 7 πρώτοι απευθείας αλλά 8 ομάδες ως εξής: ο 1ος από Ασία, οι 2 πρώτοι από Αμερική (Βόρεια και Νότια), οι 2 πρώτοι από Ευρώπη, ο πρώτος από Ωκεανία, ο πρώτος από Αφρική και η Ιαπωνία ως διοργανώτρια. Στα προολυμπιακά τουρνουά προκρίνονται οι 16 (χωρίς τους παραπάνω - άρα πιθανότατα θα είναι έως θέση 24η-26η (ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν οι Αφρικανικές και Ασιατικές ομάδες) και 2 ανά περιοχή για να συμπληρώσουν 4 εξάδες από τις οποίες θα προκριθεί μόνον ο πρώτος. Γι αυτό έχουν σημασία για Αφρική και Ασία η κατάταξη ενδεχομένως ακόμα και εκτός 16δας ενώ για την Ευρώπη πιθανότατα ούτε και ο 4ος δεν θα προκριθεί αν στους πρώτους 3 συγκαταλέγονται 2 άλλοι (πχ Σερβια - ΗΠΑ τελικός και Ισπανία - Γαλλία μικρός τελικός) ο χαμένος του μικρού τελικού δεν πάει καν στο Tokyo. Σήμερα αν κερδίσει η Κίνα τη Βενεζουέλα αυτόματα παίρνει την πρόκριση καθώς δεν υπάρχει άλλη Ασιατική ακόμα και αν έρθει 16η. Αντίστοιχα και αν κερδίσει η Τυνησία το Puerto Rico. Με βάση τα σημερινά δεδομένα (τα οποία πχ η Ελλάδα μπορεί να τα ανατρέψει το πιθανότερο είναι να κερδίσουν την πρόκριση, από Ευρώπη: 2 από Σερβία, Λιθουανία,Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία - από Αμερική: 2 από ΗΠΑ, Βραζιλία, Αργεντινή, Δομηνικανη Δημοκρατία, Puerto Rico, Βενεζουέλα (αν κερδίσει την Κίνα σήμερα) - από Ωκεανία: ήδη προκρίθηκε η Αυστραλία αν δεν χάσουμε από ΝεοΖηλανδούς - από Ασία: Κίνα (αν κερδίσει τη Βενεζουέλα) . Αφρική (Τυνησία: αν κερδίσει το Puerto Rico, οποιαδήποτε και από τις υπόλοιπες καταλάβει την υψηλότερη θέση στην κατάταξη από 17η έως 32η ) ... Η αναφορά ανά Ήπειρο έγινε με φθίνουσα σειρά πιθανοτήτων πρόκρισης δικής μου εκτίμησης...
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: dk στις Τετ 04 Σεπ 2019 08:56
και μία αναφορά στα σενάρια (γιατί έχω βαρεθεί να ακούω για πχ το ότι μας ευνοεί η πιθανή νίκη Τσεχίας με Τουρκία ή ότι αν δεν κερδίσουμε και στα 2 παιχνίδια - τη νίκη με τη Νέα Ζηλανδία την θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ) :
Μαθηματικά οι πιθανότητές μας για την 8δα ΧΩΡΙΣ να απαιτείται νίκη με τις ΗΠΑ είναι είτε η τριπλή ισοβαθμία που σημαίνει νίκη δική μας με την Τουρκία με τη μισή+1 διαφορά πόντων της παράλληλης νίκης της Τουρκίας με την Βραζιλία (εφικτό και ευτυχώς παίζουν στον 1ο αγώνα του επόμενου ομίλου μεταξύ τους). Αυτό θα μας φέρει 2ους αλλά εξαρτάται από άλλους και όχι μόνο από εμάς.
Εκτιμώ πάντως ότι θα είναι πολύ δύσκολο όμως να κερδίσει η Τουρκία την μέτρια Τσεχία καθώς θα πρέπει άμεσα να ανασυνταχθεί μετά τη σημερινή υπερπροσπάθεια. Ενδεχόμενη πρόκριση της Τσεχίας είναι καταστροφική αν οι Τσέχοι δεν βελτιωθούν έτσι ώστε να κοντράρουν τη Βραζιλία. Όλα τα υπόλοιπα σενάρια απαιτούν νίκη μας με τους Αμερικάνους (όχι απίθανο αλλά όχι και το επικρατέστερο σενάριο καθώς είναι και υποψιασμένοι πλέον). Ούτε ενδεχόμενη νίκη του Μαυροβουνίου επί της Βραζιλίας αλλάζει τα παραπάνω σενάρια καθώς πάλι τα ίδια ισχύουν...
Οπότε η λογική σκέψη που μπορεί να κάνει κανείς περί brand names  της διοργάνωσης που σημαίνει πρόκριση της ομάδας του MVP του NBA δεν μπορεί να συνοδεύεται από αποκλεισμό από την 8δα των Αμερικάνων! Ως εκ τούτου αν δεχθούμε τη λογική των θεωριών όπου όλα επιβάλλονται από τη Fiba και θα ευνοηθούν τα brand names με την προώθηση των πλέον εμπορικών ομάδων και παικτών επιδιώκουμε την 3πλη ισοβαθμία. Αυτό θα φανεί μόνο αν οι Τούρκοι (Τσέχοι) σπρωχθούν με τους Βραζιλιάνους και εμείς με τους Τούρκους (Τσέχους). Αυτό πάντως ακόμα και αν ισχύει δεν φέρνει πάντα αποτέλεσμα καθώς και χθες και προχθές οι ομάδες που ευνοήθηκαν (Κίνα και Ελλάδα) δεν κέρδισαν τα παιχνίδια τους!
Παρόμοια απάντηση έδωσα και σε κάποιο τοίχο στο facebook αλλά είπα να την μεταφέρω και εντός έδρας στο δικό μας pas.gr
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τετ 04 Σεπ 2019 13:44
Την επιλογή Σκουρτόπουλου ποιος την έκανε; Δεν την έκανε ο Βασιλακόπουλος; Δεν φταίει αυτός για την επιλογή του; Δεν φταίει για το χάλι της Εθνικής ομάδας και του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια;

Αλλά είναι υπεράνω κριτικής! Δεν τολμάει κανένας δημοσιογράφος να τον αγγίξει.

Η Λιθουανία έχει τον Σαμπόνις.
Η Ισπανία έχει τον Γκαρμπαχόθα.
Η Κροατία τον Βρανκοβιτς.
Η Σερβία έχει τον Ντανίλοβιτς.
Η Τουρκία τον Τούρκογλου.

Και η Ελλάδα τον 80 χρονό Βασιλακόπουλο. Ένα τύπο του κομματικού σωλήνα του παλαίου ΠΑΣΟΚ που μπήκε στη θέση που μπήκε χάρη στις κομματικές του γνωριμίες.  Βυσματικά.

Έχει τσακωθεί με Γκάλη, Γιαννάκη και πολλούς άλλους παλαιμάχους, έχει καταστρέψει το Ελληνικό μπασκετ, αλλά αμετακίνητος.

Δείγμα της σάπιας και βρόμικης ελληνικής κοινωνίας.

Υ.Γ.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: dk στις Πεμ 05 Σεπ 2019 06:03
λάθος timing για κριτική αυτού του είδους, παρότι συμφωνώ με ΛΑΜΙΑ στην ουσία όσων παραθέτει - υπάρχουν άλλωστε πανομοιότυπα και σε τόσες άλλες δημοσιεύσεις εδώ και χρόνια-
Είναι πάρα πολύ πιθανό σε 5 ημέρες να πάρει συγχωροχάρτι και να πανηγυρίζουμε τη νίκη με τους Αμερικάνους. Ας μείνουμε προσωρινά στην αξιολόγηση των αθλητικών επιδόσεων της συγκεκριμένης ομάδας.   
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Πεμ 05 Σεπ 2019 18:27
Παράθεση
Η Εθνική και ο Γιάννης, είναι εδώ!

Η Ελλάδα νίκησε τη Ν. Ζηλανδία με 103-97 και προκρίθηκε στους «16». Εκπληκτικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (24π., 10ρ., 6ασ.), βοήθησε πάρα πολύ ο Ιωάννης Παπαπέτρου (16π., με 4/6τρ.).

Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να μην έπαιξε εντυπωσιακό μπάσκετ, ωστόσο νίκησε τη Νέα Ζηλανδία με 103-97 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16». Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ιωάννης Παπαπέτρου πρωταγωνίστησαν στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας.

Η ουσία είναι αυτή που μετρά σε τέτοιες περιπτώσεις όμως με την ελπίδα η ελληνική ομάδα να βελτιωθεί στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η εθνική μας ομάδα μπήκε στο παρκέ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι αφιονισμένος και χάρη σε αυτόν το σκορ γρήγορα έγινε 11-4 (3'). Το τάιμ άουτ των Νεοζηλανδών έπιασε τόπο αφού ακολούθησε σερί 10-0 με πρωταγωνιστή τον Κόρεϊ Ουέμπστερ (11-14, 6'). Η Ελλάδα με δύο τρίποντα του Ιωάννη Παπαπέτρου, με 5 πόντους του Κώστα Σλούκα και με τον Θανάση Αντετοκούνμπο αν τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, έγινε το 37-25 (13').

Κάποιες κακές επιστροφές πρόσφεραν εύκολα καλάθια στους Νεοζηλανδούς (37-31, 15'), όμως η Ελλάδα με υπομονή βρήκε λύσεις για την άμυνα ζώνης που βρήκε μπροστά της και «έχτισε» ξανά διψήφια διαφορά πόντων (42-31, 17'). Η Ελλάδα ήταν αδιάβαστη στην αντιμετώπιση του σκόρερ ολκής (Κ. Ουέμπστερ) και μόνος του μείωσε ξανά σε 47-42 λίγο πριν λήξη το ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο οι αντίπαλοι είχαν πάλι τρόπο να προβληματίσουν την ελληνική άμυνα, ωστόσο 5 συνεχόμενοι πόντοι του Νικ Καλάθη έδωσαν «αέρα» 13 πόντων (64-51, 25'). Το σχήμα με τον Καλάθη και τέσσερα φόργουορντ δεν ευδοκίμησε κι έδωσε ευκαιρία στη Ν. Ζηλανδία να μειώσει ξανά (70-66, 29').

Ο Παπαπέτρου με 2/2 τρίποντα κι ο Γιώργος Πρίντεζης με 1/1 επανέφεραν την ηρεμία στην εθνική ομάδα η οποία βρέθηκε στο +12 (80-68, 32'). Οι αντίπαλοι δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους και επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης με τρίποντο του Λόε (82-77, 35'). Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες σκόραραν εκατέρωθεν κι έτσι όταν απλά το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα σταμάτησε σε δύο κατοχές του αντίπαλους, «σφράγισε» και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 71-66, 103-97

https://www.basketnews.gr/portal/ethnikes-omades/ethniki-andron/24545-i-ethniki-kai-o-giannis-einai-edo
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Πεμ 05 Σεπ 2019 19:30
Παράθεση
Όλα τα σενάρια της Εθνικής για την πρόκριση στους «8»!

Η Ελλάδα και η Τσεχία προκρίθηκαν στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Βραζιλία κουβαλάει το 3-0 της α' φάσης και το gazzetta.gr παρουσιάζει όλα τα σενάρια πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Η Εθνική ομάδα έκανε το χρέος της απέναντι στη Νέα Ζηλανδία και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ρεκόρ 2-1, ακολουθώντας τη Βραζιλία που έκανε το 3-0 στο Group F έπειτα από το 84-73 επί του Μαυροβουνίου.

Πλέον η Ελλάδα και η Βραζιλία τοποθετούνται στο Group K, μαζί με τις ΗΠΑ (3-0) και την Τσεχία (2-1) που απέκλεισε την Τουρκία, με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο Group K, το πρόγραμμα και τα σενάρια σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στα προημιτελικά.

Group K
Βραζιλία 3-0
ΗΠΑ 3-0
Τσεχία 2-1
Ελλάδα 2-1
* Στα προημιτελικά προκρίνονται οι δυο πρώτοι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
1η (7/9) ΗΠΑ – Ελλάδα και Βραζιλία – Τσεχία
2η (9/9  ΗΠΑ – Βραζιλία και Ελλάδα – Τσεχία

ΣΕΝΑΡΙΑ

1. Δύο νίκες Ελλάδας, δύο νίκες Βραζιλίας
Βραζιλία 5-0
Ελλάδα 4-1
ΗΠΑ 3-2
Τσεχία 2-3

2. Δύο νίκες Ελλάδας, δύο ήττες Βραζιλίας
Ελλάδα 4-1
ΗΠΑ 4-1
Τσεχία 3-2
Βραζιλία 3-2

3. Δύο νίκες Ελλάδας, νίκη ΗΠΑ επί Βραζιλίας, νίκη Βραζιλίας επί Τσεχίας
ΗΠΑ 4-1
Βραζιλία 4-1
Ελλάδα 4-1
Τσεχία 2-3
* ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΝΤΩΝ

4. Δύο νίκες Ελλάδας, νίκη Βραζιλίας επί ΗΠΑ, ήττα Βραζιλίας από Τσεχία
Βραζιλία 4-1
Ελλάδα 4-1
ΗΠΑ 3-2
Τσεχία 3-2

5. Νίκη Ελλάδας επί ΗΠΑ, ήττα Ελλάδας από Τσεχία, δύο νίκες Βραζιλίας
Βραζιλία 5-0
ΗΠΑ 3-2
Τσεχία 3-2
Ελλάδα 3-2
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡ ΠΟΝΤΩΝ

6. Νίκη Ελλάδας επί Τσεχίας, ήττα Ελλάδας από ΗΠΑ, δύο νίκες Βραζιλίας
Βραζιλία 5-0
ΗΠΑ 4-1
Ελλάδα 3-2
Τσεχία 2-3

7. Νίκη Ελλάδας επί ΗΠΑ, ήττα Ελλάδας από Τσεχία, νίκη Βραζιλίας επί ΗΠΑ, ήττα Βραζιλίας από Τσεχία
Τσεχία 4-1
Βραζιλία 4-1
Ελλάδα 3-2
ΗΠΑ 3-2

8. Νίκη Ελλάδας επί Τσεχίας, ήττα Ελλάδας από ΗΠΑ, ήττα Βραζιλίας από ΗΠΑ, νίκη Βραζιλίας επί Τσεχίας
ΗΠΑ 5-0
Βραζιλία 4-1
Ελλάδα 3-2
Τσεχία 2-3

9. Νίκη Ελλάδας επί Τσεχίας, ήττα Ελλάδας από ΗΠΑ, δύο ήττες Βραζιλίας
ΗΠΑ 5-0
Βραζιλία 3-2
Ελλάδα 3-2
Τσεχία 3-2
*ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΝΤΩΝ


https://www.basketnews.gr/portal/ethnikes-omades/ethniki-andron/24546-ola-ta-senaria-tis-ethnikis-gia-tin-prokrisi-stous-8
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: dk στις Σαβ 07 Σεπ 2019 06:31
η παραπάνω ανάλυση προκύπτει από την ανοησία που είπε ο ανταποκριτής στην Κίνα στην απευθείας μετάδοση. Αν θέλει να αναφέρει όλα τα σενάρια σε 4 αγώνες πρέπει να κάνει αναφορά σε 2 στην 4η= 2*2*2*2 = 16 τουλάχιστον συνδυασμούς αποτελεσμάτων (το αναφέρω έτσι καθώς δεν έχει εκθέτες η επεξεργασία κειμένου του forum). Μάλιστα κάποια από τα 16 σενάρια έχουν και υποπεριπτώσεις ανάλογα με τους πόντους διαφοράς. Η ουσία του πράγματος είναι ότι:
- Αν Νικήσει η Βραζιλία την Τσεχία απαιτείται να κερδίσουμε και τους 2 αγώνες για ν περάσουμε 99% (όχι 100% καθώς υπάρχει και η περίπτωση με νίκη με 1 πόντο με ΗΠΑ και των ΗΠΑ με 1 πόντο με Βραζιλία η οποία αναλύεται πιο κάτω) ενώ
- Αν χάσει η Βραζιλία από Τσεχία με ν πόντους ακόμα και αν χάσουμε από ΗΠΑ αρκεί νίκη μας με (ν+1)/2 πόντους με Τσεχία και νίκη των ΗΠΑ με τη Βραζιλία για να περάσουμε στην 8δα.

Η μόνη περίπτωση για την οποία δεν βρήκα κάτι σαφές ούτε στους κανονισμούς της διοργάνωσης (στο επίσημο site της διοργάνωσης) είναι το τι συμβαίνει αν η Τσεχία κερδίσει τους Βραζιλιάνους με 1 πόντο εμείς τους Τσέχους επίσης με 1 πόντο και οι ΗΠΑ τους Βραζιλιάνους ανεξάρτητα διαφοράς. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε τριπλή απόλυτη ισοβαθμία σε βαθμούς και διαφορές μεταξύ μας.  Τα επόμενα κριτήρια κατάταξης σε ισοβαθμίες είναι διαφορετικά ανά διοργανώτρια αρχή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση γενικά οι κανόνες της Fiba αναφέρουν κατά σειρά:

- Better win-loss record of all games played in their revised final group standings.
- Higher game points difference of all games in their revised final group standings.
- Higher number of the game points scored in all games in their revised final group standings.
- If these criteria still cannot decide, a draw shall decide on the final classification.

Η πρώτη περίπτωση δεν μας αφορά οπότε οδηγούμαστε στη 2η (κόκκινη). Δεν είναι σαφές όμως αν η συνολική διαφορά η οποία αναφέρεται εδώ αφορά στα παιχνίδια που παίχθηκαν σε αυτή τη φάση ή στο σύνολο των παιχνιδιών μαζί με την προηγούμενη φάση...  Το revised group παραπέμπει στο νέο όμιλο αλλά σε άλλο σημείο των κανονισμών αναφέρεται ότι στο revised group μεταφέρονται όλα τα αποτελέσματα από τα προηγούμενα παιχνίδια...
Αν μπούμε σε αυτή την ακραία περίπτωση και όντως κερδίσουν οι Τσέχοι τους Βραζιλιάνους με 1 πόντο σώφρον θα ήταν καλού κακού να φροντίσουμε να χάσουμε με μικρότερες διαφορές από ότι οι Τσέχοι και οι Βραζιλιάνοι από τις ΗΠΑ!

Όλα τα παραπάνω είναι αριθμητική χωρίς στοιχεία προσωπικής πρόβλεψης.
Έτσι για να καταθέσω και την πρόβλεψή μου θα κάνουμε εξαιρετική εμφάνιση με Αμερικάνους με σοβαρή πιθανότητα νίκης (40%) !  και οι Βραζιλιάνοι θα κερδίσουν τους Τσέχους και πιθανότατα θα βρεθούμε στην 9η έως 12η θέση  
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Σαβ 07 Σεπ 2019 15:24
Τελικά....λάθος Πέτροβιτς  πέθανε!
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 07 Σεπ 2019 16:23
Πάμε με Τσέχους και βλέπουμε.
Προπονητή και πρόεδρο γρήγορα.
Δεν υπάρχει καν σχέδιο.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Σαβ 07 Σεπ 2019 21:08
Παράθεση
Έχασε αλλά δεν... χάθηκε η Ελλάδα

Έχοντας 32% στα σουτ, η Ελλάδα δεν κατάφερε να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2006 με τις ΗΠΑ, και ηττήθηκε με 69-53. Όλα για όλα με Τσεχία (09/09, 11:30, ΕΡΤSports), την οποία πρέπει να νικήσει με +12 πόντους.

 Η Team USA δεν είναι το φόβητρο των προηγούμενων διοργανώσεων, ωστόσο παραμένει μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα που... χτίστηκε από τον σπουδαίο Γκρεγκ Πόποβιτς.

Αυτό ακριβώς φάνηκε και στο παρκέ, με το σύνολο των ΗΠΑ να είναι ανώτερο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και να κερδίζει με 69-53, φτάνοντας στο 4-0 και «αγκαλιάζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά. Και λέμε «αγκαλιάζοντας», γιατί θα χρειαστεί ένα θαύμα βγαλμένο από σενάριο του Χόλιγουντ για να αποκλειστούν οι ΗΠΑ (να χάσουν από την Βραζιλία με τεράστια διαφορά και να κερδίσει η Τσεχία την Ελλάδα ώστε να υστερούν σε τριπλή ισοβαθμία), όμως τα πράγματα για την Εθνική μας είναι σαφώς πιο απλά: Μία νίκη με περισσότερους από 12 πόντους στο ματς - τελικό με την Τσεχία (9/9, 11:30) θα φέρει την πρόκριση στην οκτάδα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Αμερικανοί παρουσιάστηκαν πολύ διαβασμένοι στην άμυνα και... βραχυκύκλωσαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με παγίδες και σκληρές άμυνες, ενώ δικαιώθηκαν για την επιλογή τους να αφήσουν αρκετά μακρινά σουτ στους Έλληνες. Από την άλλη μεριά, η «Επίσημη Αγαπημένη» κινήθηκε σε... χαμηλές στροφές και έδειξε ακόμα και φόβο σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο «ζωγραφιστό», γεγονός που... τιμωρήθηκε από την απέναντι πλευρά.

Ο «Greek Freak» πάλεψε πάντως σε αρκετές περιπτώσεις και φάνηκε να παίζει... μόνος του σε στιγμές του ματς, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με νταμπλ νταμπλ (15 πόντοι, 13 ριμπάουντ). Με εκλάμψεις οι Κώστας Σλούκας (13 πόντοι) και Ιωάννης Παπαπέτρου (7 πόντοι, 4 ριμπάουντ), ξεχώρισαν από τους νικητές οι Κέμπα Ουόκερ (15 πόντοι, 6 ασίστ) και Ντέρικ Ουάιτ (9 πόντοι με 4/6 σουτ).

 Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-25, 54-37, 69-53.

https://www.basketnews.gr/portal/ethnikes-omades/ethniki-andron/24565-exase-alla-den-xathike-i-ellada
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 09 Σεπ 2019 15:35
Παράθεση
Παλέψαμε, νικήσαμε, αλλά... αποτύχαμε!

Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να επικράτησε της Τσεχίας με 84-77 αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο +12 που έψαχνε για την πρόκριση στην οκτάδα, με αποτέλεσμα να αποτύχει σε άλλη μια διοργάνωση!

Αν και άγγιξε τη διαφορά των 12 πόντων, δεν κατάφερε να την καλύψει και τερμάτισε στις θέσεις 13-16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι το οποίο συνιστά αποτυχία της ελληνικής ομάδας. Το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα «έχασε» το μυαλό του για ένα τρίλεπτο στην τελευταία περίοδο κάτι το οποίο ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες πρόκρισης.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με αποφασιστικότητα. Το ορθολογικό σχήμα μα τα δύο γκαρντ, δύο τρίποντα του Νικ Καλάθη και τρομερή άμυνα βρέθηκε στο 2-10 (5'). Ο Γιάρομιρ Μποχάτσικ όμως με 8 πόντους ήταν αυτός που μείωσε για λογαριασμό της ομάδας του (12-15, 9').

Η άμυνα της Ελλάδας ήταν απολαυστική, ο Καλάθης έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και με τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου η διαφορά πήγε στο +9 (17-26, 15'). Οι Τσέχοι με πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Άουντα και την άμυνα ζώνης η οποία δυσκόλεψε την Ελλάδα, όχι μόνο «έκοψαν» τη διαφορά αλλά προσπέρασαν κιόλας στο τέλος του ημιχρόνου (33-32).

Η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει λύσεις, το τέταρτο φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο αναγκαστικά έφερε μία μικρή χαλάρωση στην άμυνα κι έτσι οι Τσέχοι παρέμεναν μπροστά στο σκορ 42-41 (26'). Επιθετικά οι διεθνείς μας είχαν «πνιγεί» στο άγχος με μοναδική εξαίρεση τον Καλάθη που συνέχιζε να παίζει απίθανα έχοντας βρει συμπαράσταση στον Θανάση Αντετοκούνμπο ο οποίος με 11 δικούς του πόντους σε λιγότερο από ένα πεντάλεπτο έκανε το 49-57 (30').

Η Ελλάδα έφτασε στο επιθυμητό όριο των 12 πόντων στο 32' με 2/2 βολές του Κώστα Σλούκα. Στη συνέχεια για ακατανόητο λόγο ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε εκνευρισμό. Τεχνική ποινή, αχρείαστα φάουλ, αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο (5 φάουλ) και με ψυχραιμία στις βολές οι Τσέχοι μείωσαν σε 61-67 (35'). Ο Μποχάτσικ μείωσε 68-70, αλλά Πρίντεζης και Καλάθης ξεκίνησαν μία τελευταία αντεπίθεση (68-75, 39') χωρίς όμως να υπάρχει χρόνος για κάτι καλύτερο.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 33-32, 49-57, 77-84

https://www.basketnews.gr/portal/ethnikes-omades/ethniki-andron/24574-palepsame-nikisame-alla-apotyxame
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 10 Σεπ 2019 11:46
Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Αργεντινή – Σερβία 14:00
Ισπανία – Πολωνία 16:00

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

ΗΠΑ – Γαλλία  14:00
Αυστραλία – Τσεχία  16:00
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 10 Σεπ 2019 22:05
Πάμε εν τάχει 2-3 πραγματάκια....

- Άθλια η χθεσινή διαιτησία. Ήταν φανερό ότι ήθελαν να χάσουμε.

- Αλλά πρώτα από όλα εμείς φταίμε. Χάσαμε την πρόκριση στο ματς με τη Βραζιλία και καλά να πάθουμε.

- ΓΕΛΟΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΦΙΜΠΑ.

- Οι διαιτητές αστείοι χωρίς καμία πείρα. Άσχετοι και επικίνδυνοι. Όλα αυτά εξαιτίας του εγωισμού του Βασιλακόπουλου να αποκλείσει από τις διοργανώσεις της ΦΙΜΠΑ τους διαιτητές που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Δηλαδή τους κορυφαίους.

- Ο μόνος πρόεδρος ομοσπονδίας χώρας που τους διαιτητές που παίζουν Ευρωλίγκα, τους πέταξε εκτός Πρωταθλήματος γιατί ζήτησε από τον Μπερτομέου θέση στην Ευρωλίγκα και έφαγε άκυρο. Και αποφάσισε να διαλύσει το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με προκριματικά ομάδων εν μέσω διοργανώσεων, με την διοργάνωση μιας αστείας διοργάνωσης "Champions League". :P :P :P :P Ένα κακομαθημένο παιδί του παλαιού καλού ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ που πάντα και με κάθε τρόπο πρέπει να κερδίζει. Με οποιοδήποτε κόστος και με οποιονδήποτε τρόπο και ας βλάψει πολλούς. Αρκεί να επιβάλλει το δικό του.

- Πόσο αστείος είναι ο τύπος! Έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας η ΕΟΚ εναντίον της ΦΙΜΠΑ = ο Βασιλακόπουλος εναντίον του εαυτού του.

- 10 χρόνια πάει από την μια αποτυχία στην άλλη η Εθνική και δεν έχει τα αρχ@##$ και την τσίπα να παραιτηθεί. Και οι δημοσιογράφοι τον γλύφουν (ας είναι καλά οι πλάτες του κόμματος γαρ). Η μια τραγική επιλογή προπονητή, μετά την άλλη.

Υ.Γ.

Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τετ 11 Σεπ 2019 18:11
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΓΑΛΛΙΑ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Παρ 13 Σεπ 2019 16:57
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

- Θέλω Αργεντινή, φαβορί η Ισπανία.
- ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΚΟΛΑ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ.
- Εμετικό σπρώξιμο για μια ακόμη φορά των Ισπανών από τη FIBAMAFIA του γέρου του παχύδερμου. Να δούμε πως θα σφυρίξουν τα κοράκια του χοντρομπαλά στον Τελικό.
Τίτλος: Απ: Μουντομπάσκετ 2019
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 15 Σεπ 2019 18:50
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 95-75

Όσο αντιπαθητικοί είναι με τη συμπεριφορά τους, τόσο παιχταράδες είναι.