Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Tsakali

Σελίδες: [1]
1
Ένα ενδιαφέρον βίντεο ντοκυμαντέρ από ξένο δίκτυο......δεν παίρνει θέση, παραθέτει γεγονότα...κάποια στατιστικά στην αρχή είναι σχεδόν ανατριχιαστικά!


The Battle For Attica Square - Greece

2
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Ζαρτινιέρα Νο2;;;;
« στις: Σαβ 20 Φεβ 2010 12:35  »
Γιώργος Πέτρου: «Ζαρντινιέρα» νούμερο 2;
του Παύλου Νεράντζη


Συμφωνούν, νομίζω, οι περισσότεροι με τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για μηδενική ανοχή στο οργανωμένο έγκλημα. Και συμφωνούν επίσης, πολλοί - υπάρχει το ζήτημα των κοινωνικών αιτίων που προκαλούν τις πράξεις βίας-, για να τεθούν προ των ευθυνών τους οι εσαεί «τσάμπα επαναστάτες». Αυτοί που τα κάνουν γης μαδιάμ όποτε τους δοθεί ευκαιρία.

Η περίπτωση, όμως, του Γιώργου Πέτρου μου θυμίζει την «υπόθεση ζαρντινιέρας» στη Θεσσαλονίκη. Και όχι βέβαια γιατί ο Γιώργος, όπως ο Αυγουστίνος Δημητρίου, είναι κι αυτός Κύπριος φοιτητής στο ΑΠΘ. Ιδού τα γεγονότα: τα χαράματα της 6ης Δεκεμβρίου 2009, επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, συλλαμβάνεται στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης ο Γιώργος με την κατηγορία ότι μεταξύ 1.35 και 3.40 συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν μολότοφ στον χώρο του πανεπιστημίου. Οι κατηγορίες που συντάχθηκαν εναντίον του αφορούν κακουργήματα που επισύρουν κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Σύμφωνα με τις αρχές, στην υποτιθέμενη αυτή ομάδα συμμετείχαν συνολικά είκοσι άτομα, από τα οποία τα δώδεκα διέφυγαν της σύλληψης. Στη σωματική έρευνα που έγινε στον Πέτρου, το μόνο αντικείμενο που βρέθηκε πάνω του ήταν ένα πώμα μάσκας. Από αυτές τις φθηνές, που συνιστώ να φοράνε όλοι όσοι πάνε σε διαδηλώσεις και κινδυνεύουν να πνιγούν από τα δακρυγόνα.

Ο Γιώργος Πέτρου από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του φωνάζει ότι την ώρα των επεισοδίων έφαγε πρώτα σε εστιατόριο στην οδό Σβώλου, σε απόσταση 15 λεπτών από το πανεπιστήμιο, μαζί με έναν φίλο του και στη συνέχεια, στις 2.10 πήγαν σε πάρτι στην υπό κατάληψη Σχολή της Αρχιτεκτονικής. Και καλά ο ίδιος και ο φίλος του μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι λένε ψέματα. Το ίδιο, όμως, δηλώνουν ενώπιον των ανακριτικών αρχών τρίτοι. Κατ΄ αρχήν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, που είδε τους δύο φίλους να τρώνε μαζί εκείνη την ώρα. Και στη συνέχεια πολλοί συμφοιτητές του που ήταν μαζί εκείνο το βράδυ, οι οποίοι προσθέτουν ότι ο Γιώργος Πέτρου δεν έχει, ούτε είχε στο παρελθόν οποιουδήποτε τύπου σχέση με εκδηλώσεις βίας, τις οποίες έχει επανειλημμένα καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά.
 

Κι αν παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι κάποιος καχύποπτος για τη συμμετοχή του Γιώργου σε πράξεις βίας, να και τα ψηφίσματα του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ, του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Γεωλογικού, του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του τμήματος, του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στις 23 Δεκεμβρίου 2009 η Σύγκλητος του ΑΠΘ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα σχετικά με τον χαρακτήρα και τη θετική παρουσία του ως φοιτητή του τμήματος. Για την προσωπικότητα, το ήθος και την ηπιότητα του Πέτρου προθυμοποιήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον της ανακρίτριας και δυο καθηγητές του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ –μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του τμήματος, Σπύρος Παυλίδης–, ενώ συστατική επιστολή απέστειλε μεταξύ άλλων και ο Μητροπολίτης Λεμεσού που γνωρίζει τον Κύπριο φοιτητή από τα παιδικά του χρόνια.

Η κοινή λογική, αν έτσι έχουν τα πράγματα, υπαγορεύει ότι ο Γιώργος Πέτρου είναι αθώος, ότι έπεσε θύμα του υπέρμετρου ζήλου των μπάτσων. Ερήσθω εν παρόδω λίγες ώρες αργότερα από τη σύλληψη του, στον ίδιο χώρο μπροστά μου, μια διμοιρία ΜΑΤάδων είχε συλλάβει δύο νεαρές μάλλον φοιτήτριες που απλώς περπατούσαν στο πεζοδρόμιο. Τις έβριζαν χυδαία, ένα εξ αυτών τις κλωτσούσε και διαπληκτίζονταν ποιος θα καταθέσει σε βάρος τους.

Επειδή, όμως, η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και πρέπει να εξετάσει όλα τα γεγονότα και τους μάρτυρες κατηγορίας, και επειδή ακόμη ενδεχομένως, -λέω ενδεχομένως-, όλοι αυτοί που υποστηρίζουν βάση στοιχείων την αθωότητα του Κύπριου φοιτητή να συνωμοτούν σε βάρος της έννομης τάξης, ή να μην γνωρίζουν κάτι, είναι politically correct ο Γιώργος Πέτρου να δικαστεί. Αν αθωωθεί θα πρέπει να νοιώσει και ικανοποιημένος, -«έλαμψε η Αλήθεια» θα πουν οι δικηγόροι του-, ανεξάρτητα αν το παιδί θα έχει για όλη του τη ζωή αν όχι ψυχολογικά τραύματα, τουλάχιστον αρνητικές εμπειρίες από τον εγκλεισμό του στη φυλακή. Και κανείς βέβαια, πολιτική και αστυνομική ηγεσία, δεν θα ενοχλήσει, ούτε πρόκειται να διατάξει ΕΔΕ για τα όργανα της τάξης που τον συνέλαβαν. Εκτός κι αν βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες, όπως συνέβη στην «υπόθεση ζαρντινιέρα νούμερο 1». Αυτά αφορούν το μέλλον.
 

Το παράδοξο, όμως, είναι άλλο.. Από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα ο Γιώργος Πέτρου, βρίσκεται προφυλακισμένος στα Διαβατά. Είναι ο μοναδικός φοιτητής από το ΑΠΘ. Εδώ και δυόμισι μήνες έχει χάσει μαθήματα, οικογένεια, φίλους και το κυριότερο την ελευθερία του. Κι αυτό παρά τα προαναφερόμενα, που είναι σε γνώση του εισαγγελέα, παρότι στο παρελθόν δεν έχει απασχολήσει οποιαδήποτε αρχή με οποιονδήποτε τρόπο, παρότι οι συγκατηγορούμενοί του δηλώνουν ότι δεν τον γνωρίζουν, παρότι και το σημαντικότερο έχει πρόβλημα υγείας. Πάσχει, λένε οι γιατροί, από μια μορφή μεσογειακής αναιμίας (κυτταρινοπάθεια) που καθιστά άκρως επισφαλή την κατάσταση της υγείας του ιδιαίτερα σε συνθήκες εγκλεισμού.

Τι κι αν έκαναν αίτηση αποφυλάκισης οι δικηγόροι του. Τι κι αν η μάνα του φωνάζει γιατί το παιδί της βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Τι κι αν ο ν.3811/2009 για την αποσυμφόρηση των φυλακών προβλέπει την προφυλάκιση μόνον στις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, «εφόσον κριθεί ειδικά και εμπεριστατωμένα ότι οι περιοριστικοί όροι είναι απολύτως ανεπαρκείς». Για τον εισαγγελέα δεν μέτρησε τίποτε. Ούτε η κοινή λογική, ούτε οι μαρτυρίες και τα ψηφίσματα, ούτε το ενδιαφέρον του Κύπριου υπουργού Εσωτερικών και του Κύπριου προξένου στη Θεσσαλονίκη, ούτε το παρελθόν και το πρόβλημα υγείας του Γιώργου, ούτε και αυτό το γράμμα του νόμου. Ο Γιώργος Πέτρου είναι για τον εισαγγελέα άτομο αντικοινωνικό, χωρίς αναστολές, ιδιαιτέρως επικίνδυνο, διότι την ώρα της σύλληψής του κουβαλούσε μια ... μάσκα. Αυτό είναι το μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο. Και για να μην ξεχνάμε και τις μαρτυρίες των αστυνομικών, που υιοθετήθηκαν πλήρως από τον εισαγγελέα.

Ζαρντινιέρα νούμερο 2, δηλαδή, αφού και στην υπόθεση του Αυγουστίνου Δημητρίου η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αγορίτσα Καράτζιου, υιοθέτησε την εκδοχή της αστυνομίας, αγνοώντας προκλητικά το βίντεο που είχε δημοσιοποιηθεί. Αυτή τη φορά έχουμε και την εκκωφαντική σιωπή των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Μήπως για παραδειγματισμό; Τι λέτε κύριοι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη; Δεν αρκούν οι καταδίκες που μας επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου; Πού είναι αυτή η έρημη Δικαιοσύνη για την οποία μιλώ στα παιδιά μου; Όσο για τον Γιώργο που στο διπλανό κελί έχει Ρώσους μαφιόζους, μαθαίνω ότι ζήτησε κάποια βιβλία της σχολής του για τις εξετάσεις. Χαρά στο κουράγιό του.

Πηγή: protagon.gr


Υ.Γ.: για να ξέρουμε τι γίνετε δίπλα μας.....και είναι ΠΟΛΥ δίπλα μας!!! :stop:


Σελίδες: [1]