Αθλητικά > Παγκόσμιο κύπελλο 2018

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

<< < (80/80)

dk:

--- Παράθεση από: pas-pan στις Τετ 18 Ιούλ 2018 01:03 ---Όλα ωραία όσα λέτε αλλά θα διαφωνήσω απόλυτα με τη θεωρία ότι πρέπει να μειωθούν οι ομάδες από την Ευρώπη ή αντίστοιχα να αυξηθούν οι ομάδες από τις άλλες ηπείρους.

--- Τέλος παράθεσης ---
απαντώ επειδή κυρίως εγώ έγραψα την αντίθετη άποψη, 1) δεν πιστεύω σε αύξηση των συμμετοχών συνολικά. Όπως πολύ σωστά αναδεικνύεις αποτελεί μέτρο για άγρα ψήφων μόνο.--- Παράθεση από: pas-pan στις Τετ 18 Ιούλ 2018 01:03 ---Τι παραπάνω θα πρόσφερε ένας ακόμα Παναμάς, μια ακόμα Αίγυπτος ή μια ακόμα Σαουδική Αραβια? Κατά τη γνώμη μου τίποτα.

--- Τέλος παράθεσης ---


2) δεν αναφέρθηκα σε Κεντρική Αμερική η οποία εκπροσωπείται περισσότερο από όσο της αξίζει αλλά για Λατινική Αμερική και Αφρική (αν αλλάξει και σύστημα πρόκρισης)
3) ειδικά ως προς το σύστημα σε μία προγενέστερη της τελικής φάσης θα έπρεπε να διαγωνίζονται ομάδες από πολλές Ηπείρους κάτι σαν προολυμπιακό τουρνουά για τις τελευταίες θέσεις πρόκρισης
4) αν δεν δοθούν κίνητρα δεν θα βελτιωθούν οι ομάδες άλλων ηπείρων,
5) ο τρόπος πρόκρισης από Αφρική και Ασία (κυρίως με knock out) προφανώς δεν είναι δίκαιος
6) οι ευρωπαϊκές ομάδες είναι εξορισμού στο μέσο όρο και πάνω. Με δεδομένη την μορφή του ποδοσφαίρου σήμερα όπου έχει κλείσει η ψαλίδα εκτιμώ ότι όποιος εκπροσωπείται από τόσο πολλές ομάδες αναπόφευκτα θα επικρατεί. Είναι αριθμητική. Σκεφτείτε για παράδειγμα αν αντί για 14 η Ευρώπη είχε 7 μόνο εκπροσώπους, η Λατινική Αμερική 8 αντί για 5 (πχ επιπλέον Χιλή, Παραγουάη, Ισημερινός) και η Αφρική 8 αντί για 5 (με ομάδες σαν την Γκάνα πρόσθετες).  Η αν θέλουμε να έχουμε ακραία αντιστοιχία αναλογιστείτε μόνο 5 ομάδες από Ευρώπη... Πολύ δύσκολα θα έφθανε 1 στα ημιτελικά. Όλο και κάπου θα σκόνταφτε στο έστω και ένα άσχημο ή κλειστό παιχνίδι της στα knock out ...

7) Όσο αφορά την Ωκεανία προφανώς είναι ΛΑΘΟΣ να μην εκπροσωπείται κάποια ήπειρος. Αντίστοιχα λάθος είναι να μετακομίσει η Αυστραλία σε άλλη ήπειρο για τα προκριματικά.   

davelis:
Το βάζω εδω γιατί εχει σχεση με το ποδοσφαιρο που θα βλεπουμε στα επόμενα χρόνια

Το ζητούμενο δεν είναι πλέον τόσο το στιλ του παιχνιδιού, αλλά τα ψηλά, δυνατά παιδιά με πλούσια αθλητικά προσόντα.
Ηδη έχουμε παρακολουθήσει τη σταδιακή απομάκρυνση της ομάδας από την παραδοσιακή συνταγή, καθώς Λουίς Ενρίκε και Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσιζαν να δώσουν περισσότερο χώρο στον αντίπαλο και να προσπαθούν ακόμα και να αμυνθούν, να υπερασπιστούν το προβάδισμα, να χτυπήσουν στην κόντρα.
Και γι' αυτό το είδος παιχνιδιού, αυτό που είδαμε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν απαιτείται η κατοχή, αλλά το γκάζι και τα κορμιά.

http://www.gazzetta.gr/fourfourtwo/analyseis/article/1252057/pos-i-mpartselona-afinei-tiki-taka-kai-strefetai-sto-physical-game

fon7:
Αν δεν κάνω κάποιο λάθος η Μπαρτσελόνα που έγινε το νο 1 ήταν με το τίκι τάκα και το ότι έτρεχε παραπάνω από τους αντιπάλους της.Κάλυπτε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο.Όταν άρχισε να πέφτει,λόγω ηλικίας,άρχισε η πτώση.Προφανώς έχει την ποιότητα να κρατηθεί ψηλά αλλά σίγουρα είναι σε πιο χαμηλό επίπεδο.

Δεν είναι κάτι καινούριο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση