Αθλητικά > Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες

ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023

(1/3) > >>

fon7:


Έγινε και η κλήρωση για τα προκριματικά του μουντομπάσκετ του 2023.Αυτό θα γίνει στις 25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου 2023 στις Ινδονησία,Ιαπωνία,Φιλιππίνες.Έχουμε καιρό ως τότε.Κάποτε θα είχαμε εξασφαλισμένη θέση.Τώρα πρέπει να περάσουμε από προκριματικά και βλέπουμε.Εκτός από τον Μάμρα που τα έκανε σαν τα μούτρα του,έχουμε και μια ευρωλίγκα που έχει πάρει όλες τις ημερομηνίες χωρίς να αφήσει ημερομηνίες για εθνικές.Βέβαια τα περισσότερα ματς είναι της πλάκας αλλά τι να κάνουμε.
Στο μεταξύ τα προκριματικά έχουν ήδη ξεκινήσει με ένα προ προκριματικό γύρο.Τώρα ξεκινάει η εθνική και οι κάπως πιο σοβαρές ομάδες στο μπάσκετ.
Προκρίνονται 3,οπότε δεν βλέπω τον λόγο να αποκλειστούμε.Βέβαια έχουμε κάτι θέματα με το ποιοι θα έρθουν να παίξουν λόγω ευρωλίγκας,οπότε δεν ξέρεις τι να περιμένεις.
Στον δεύτερ και τελικό προκριματικό γύρο μένουν 24 ομάδες που χωρίζονται σε 4 ομίλους των 6 ομάδων κουβαλώντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.Οι 3 πρώτες κάθε γκρουπ πάνε στο παγκόσμιο.

Το πρόγραμμα
25/11/21 Μεγάλη Βρετανία-Ελλάδα
28/11/21 Ελλάδα-Λευκορωσία
25/02/22 Ελλάδα-Τουρκία
28/02/22 Τουρκία-Ελλάδα
30/06/22 Ελλάδα-Μεγάλη Βρετανία
03/07/22 Λευκορωσία-Ελλάδα

ΛΑΜΙΑ FANS:

--- Παράθεση ---Εθνική: Επίσημα στο τιμόνι ο Μανωλόπουλος
Γιώργος Κούβαρης


Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αποτελεί με κάθε επισημότητα τον προπονητή που θα καθοδηγήσει την Εθνική ομάδα στα «παράθυρα» της FIBA.
Η ανακοίνωση
Πλέον είναι και επίσημο: Ο τεχνικός του Περιστερίου, έχοντας στο πλάι του, τους Σάββα Καμπερίδη, Ισίδωρο Κουτσό και Κώστα Παπαδόπουλο, θα ηγηθεί της προσπάθειας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η ανακοίνωση
«Ο νέος κύκλος της Εθνικής Ανδρών και των αγωνιστικών της υποχρεώσεων θα αρχίσει με νέο προπονητικό επιτελείο το οποίο θα καθοδηγήσει την ομάδα στα προκριματικά του Παγκόσμιου κύπελλου 2023.


Αρχής γενομένης από το «παράθυρο» του ερχόμενου Νοεμβρίου και τους αγώνες με τη Μεγάλη Βρετανία εκτός έδρας στις 25/11 και τη Λευκορωσία στη Θεσσαλονίκη στις 28/11, προπονητής της Εθνικής Ανδρών αναλαμβάνει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με συνεργάτες τους Σάββα Καμπερίδη, Ισίδωρο Κουτσό και Κώστα Παπαδόπουλο.


Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος

Ο 51χρονος Σωτήρης Μανωλόπουλος (27/6/1970), ο οποίος στην καριέρα τους ως παίκτης ήταν ο αρχηγός του Αμαρουσίου στη κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα, έχει… φορέσει το κοστούμι του προπονητή από το 2004. Εχει προϋπάρξει στην Εθνική Ανδρών ως μέλος του επιτελείου υπό τον Ηλία Ζούρο το 2011-12, αλλά και σε αυτό του Ρικ Πιτίνο το περασμένο καλοκαίρι με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά.

Από τον Φεβρουάριο του 2021 είναι προπονητής του Περιστερίου, ενώ κατά σειρά έχει εργαστεί σε Περιστέρι, Μακεδονικό, Άρη, Μαρούσι και Παναθηναϊκό ως συνεργάτης, στον Παναθηναϊκό ολοκλήρωσε ως πρώτος προπονητής τη σεζόν 2014-15, στη συνέχεια εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ ως συνεργάτης για δύο χρόνια και πρώτος προπονητής στη συνέχεια και ακολούθησαν δύο χρονιές στις οποίες καθοδήγησε τον Ήφαιστο Λήμνου.


Οι συνεργάτες του

Ο 43χρονος Σάββας Καμπερίδης (10/8/78), έπαιξε μπάσκετ σε ΜΕΝΤ, Άρη, Ηρακλή δύο φορές, Ιωνικό Λαμίας και Ικαρους Σερρών. Στην προπονητική του καριέρα ήταν συνεργάτης των προπονητών του Άρη από το 2012 μέχρι το 2019, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Περιστέρι ως μέλος του τεχνικού επιτελείου και από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος καθοδήγησε τον Άρη ως πρώτος προπονητής. Φέτος, είναι συνεργάτης του Χρήστου Σερέλη στον πάγκο του Λαυρίου.

Ο Ισίδωρος Κουτσός (31/3/1979) ανήκει από το περασμένο καλοκαίρι στο επιτελείο των συνεργατών του Δημήτρη Πρίφτη στον Παναθηναϊκό. Λίγο νωρίτερα, ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείο της Εθνική Ανδρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά. Άρχισε την προπονητική του καριέρα από την Αγία Παρασκευή, τελευταία του ομάδα ως αθλητής. Έχει δουλέψει στον Ηλυσιακό, στην Κύμη όπου έγινε και πρώτος προπονητής της ομάδας στη Basket League και τη σεζόν 2020-21 συνεργάτης στο επιτελείο του Λαυρίου. Ως αθλητής είχε αγωνιστεί στην Α1 με Σπόρτιγκ και Ηρακλή και ακόμα σε Κολοσσό, Μαντουλίδη, Αρκαδικό, Παλαιό Φάληρο, Παπάγου και Αγία Παρασκευή.


Ο Κώστας Παπαδόπουλος (13/4/1978) έχει μεγάλο παρελθόν στις αναπτυξιακές δομές του μπάσκετ τόσο σε συλλόγους όσο και στις Εθνικής ομάδες. Το 2015 ήταν βοηθός προπονητής στην Εθνική Νεανίδων (U18), και την επόμενη τετραετία προπονητής στην Εθνική Παίδων (U16). Με την Εθνική Παίδων κατέκτησε την πρώτη θέση στην Β΄ Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Παίδων στη Σόφια το 2017, κερδίζοντας, παράλληλα, την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία και την 6η θέση στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα το 2018 (στο Νόβισαντ) και το 2019 (στο Ούντινε).

Από το καλοκαίρι του 2020 εργάζεται στον Προμηθέα Πάτρας ως υπεύθυνος υποδομών και συνεργάτης φέτος του Λουίς Κασιμίρο στην πρώτη ομάδα.

Στις υποδομές συλλόγων έχει εργαστεί σε Πανελλήνιο (1997-99), Σπόρτιγκ (1999-2001), Ηλυσιακό, Πανιώνιο (2004-06), Παναθηναϊκό (1998-2002, 2005-07 στους Παίδες και 2007-2016 στους Εφήβους με τους οποίους κατέκτησε και τρία Πανελλήνια πρωταθλήματα) και Δούκα (2016-17 και κατάκτηση πρωταθλήματος). Τελευταίος σύλλογος στον οποίο ήταν πρώτος προπονητής ήταν ο Κόροιβος Αμαλιάδας την αγωνιστική περίοδο 2019-20.»
--- Τέλος παράθεσης ---

από Gazzetta.gr

fon7:

--- Παράθεση ---Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα 78-69: Άκυρη εκκίνηση στο Νιούκαστλ


Αν και προηγήθηκε με 15 πόντους στην έναρξη της τρίτης περιόδου, η Εθνική ηττήθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαστλ και άρχισε με πίσω βήμα τη συμμετοχή της στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αποστολή του SPORT24 στο Νιούκαστλ

Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ήττα με 78-69 από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαστλ μοιάζει με άκυρη εκκίνηση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και θ' απαιτηθεί ανασύνταξη για τον αγώνα που ακολουθεί με τη Λευκορωσία, την προσεχή Κυριακή (28/11 στις 17:00) στη Θεσσαλονίκη.

Το 48-33 στο πρώτο σκέλος της τρίτης περιόδου δεν αποδείχθηκε αρκετό για τους παίκτες του Σάββα Καμπερίδη προκειμένου να χτιστεί πάνω του το χρήσιμο διπλό, αφού γρήγορα εξανεμίστηκε και χάθηκε το μομέντουμ. Οι Βρετανοί βρήκαν σουτ απ' έξω, πήραν ψυχολογία και πίστεψαν σε κάτι που φάνταζε πολύ δύσκολο.

Ο MVP
Ο Τέντι Οκερέαφορ δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό και η Εθνική ένιωσε στο πετσί της την εκτελεστική δεινότητά του. Ο έμπειρος γκαρντ τέλειωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, από 4/4 τρίποντα, και μοίρασε ακόμη 3 ασίστ, συμβάλλοντας στην ολική ανατροπή των Βρετανών.

Ο αδύναμος κρίκος
Είναι μια πραγματικότητα ότι η έλλειψη χρόνου από την αρχή της σεζόν αποτυπώθηκε στην εμφάνιση του Βασίλη Καββαδά που και είχε εύστοχες επιλογές στην επίθεση είχε και δεν βοήθησε πολύ στα ριμπάουντ. Είναι σίγουρα ντεσαβαντάζ ο βασικός σέντερ μιας ομάδας να μην έχει ρυθμό και να πρέπει ν' ανταπεξέλθει σ' έναν υψηλό έντασης αγώνα.

Το στατιστικό που ξεχώρισε
Οι Βρετανοί σούταραν με 57% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και όχι μόνο ισορρόπησαν τα 15 λάθη τους, αλλά βρήκαν πλεονέκτημα. Την ίδια στιγμή το ποσοστό των Ελλήνων διεθνών ίσα που άγγιξε το 25% με 8/31 προσπάθειες από τις ίδιες θέσεις. Θεωρητικά οι γηπεδούχοι βρήκαν μόνο τρεις περισσότερους πόντους, στην πράξη ήταν αρκετοί περισσότεροι.

Ο αγώνας
Το μεθοδικό παιχνίδι της Εθνικής στην επίθεση δεν είχε αντίστοιχο καθρέφτισμα στην άμυνα, με συνέπεια η Μεγάλη Βρετανία να κρατά σταθερά επαφή στο σκορ. Οι πόντοι του Δημήτρη Αγραβάνη ήταν σημαντικοί, αλλά το υπέρ της 18-13 ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η "γαλανόλευκη" στην πρώτη περίοδο.

Οι Βρετανοί είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας μέσα από τη γραμμή του τριπόντου, παράγοντας που τους επέτρεψε να συντηρούν ψηλά την αυτοπεποίθησή τους και να πιέζουν μια Εθνική που, αλήθεια είναι ότι, δεν είχε ισορροπία στις δύο πλευρές του παρκέ και μετά το 23-23 στο 10' υπέφερε εμφανώς στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου.

Από το 29-24 των γηπεδούχων οι συσχετισμοί διαφοροποιήθηκαν και η ορθότερη προσαρμογή στα αντίπαλα plays ανέτρεψε το μομέντουμ. Οι Βρετανοί εγκλωβίστηκαν, πέταξαν διαδοχικές επιθέσεις και από τη στιγμή που τα ποσοστά τους έπεσαν ήταν φυσιολογικό το -5 να γίνει +5 (33-38, 20') σε λιγότερα από 8 λεπτά.

Η απαιτούμενη συνέχεια ήρθε μέσα από το μακρινό σουτ του Νίκου Γκίκα, που συνδυαστικά με την προσπάθεια στο πίσω μέρος του παρκέ έφεραν ένα 10-0 προτού συμπληρωθούν 2 λεπτά αγώνα στην τρίτη περίοδο. Τα defence-defence της βρετανικής κερκίδας έφεραν αρχικά το 43-50 (25') και κατόπιν το 48-51 κατόπιν σ' ένα διάστημα που η Εθνική έχασε το κοντρόλ και δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί την αντίπαλη απόπειρα επιστροφής.

Απόντος του Γκίκα που είχε φάουλ, ο Αγραβάνης επανήλθε σε ηγετικό ρόλο, αλλά πέρα από τους δικούς του πόντους χρειάστηκε το τυχερό τρίποντο του Κατσίβελη για ν' αποκατασταθεί η τάξη και να μην συμβεί κάτι χειρότερο από το +1. Μόνο προσωρινά βέβαια, καθώς οι Βρετανοί βρήκαν ελεύθερα σουτ και το εκμεταλλεύτηκαν δεόντως.

Στο 64-60 η Εθνική είχε λιγότερα από 6,5 λεπτά για να επιστρέψει και να μην πέσει θύμα έκπληξης. Αντί όμως να διαχειριστεί με ψυχραιμία το γεγονός βούλιαξε βαθύτερα. Επιθετικά εγκλωβισμένη, δεν βρήκε ψυχολογία από την άμυνα και το νέο 9-0 των Βρετανών έγινε ταφόπλακα στις φιλοδοξίες για διπλό στο Νιούκαστλ. Το 78-69 στο φινάλε, εν μέσω πανηγυρισμών από τους Βρετανούς, απλώς επιβεβαίωσε τις δυσοίωνες προβλέψεις που είχαν γεννηθεί.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 33-38, 56-57, 78-69

Μεγάλη Βρετανία: Ολασένι 13(5/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 3, Οκερέαφορ 19(4/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Νέλσον 10(2/5 τρίποντα, 7 ριμπόυντ, 6 ασίστ), Φίλιπ 16(2/4τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χάμιλτον 8, Μόκφορντ 4, Κλαρκ 2, Μπίγκμπι-Γουίλιαμς 2, Ογκουνλέγε

Ελλάδα: Κατσίβελης 5, Αγραβάνης 19(5/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Μουράτος 4, Γιαννόπουλος 2(0/4 τρίποντα), Σαλούστρος 3(1), Ρογκαβόπουλος 6(9ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος, Καββαδάς 4(1/4δ, 2 ριμπάουντ), Κακλαμανάκης 3, Γόντικας 4, Γκίκας 14(1/1δ, 4/9τρίποντα), Λούντζης 5(1τρ)

Μεγάλη Βρετανία-ομαδικά στατιστικά: 19/41 δίποντα, 9/16 τρίποντα, 13/17 βολές, 34 ριμπάουντ (28 αμυντικά, 6 επιθετικά), 20 ασίστ, 15 λάθη, 8 κλεψίματα

Ελλάδα-ομαδικά στατιστικά: 17/33 δίποντα, 8/31 τρίποντα, 11/15 βολές, 36 ριμπάουντ (26 αμυντικά, 10 επιθετικά), 18 ασίστ, 14 λάθη, 10 κλεψίματα
--- Τέλος παράθεσης ---
sport24.gr

Για την εθνική τι να πεις πλέον;Χάνει από κάθε ανύπαρκτο.Τραγικές καταστάσεις.
Όσο για την διοργάνωση τι να πεις;Παρωδία.Την ίδια στιγμή παίζουν οι ομάδες και οι εθνικές μαζί.Στην ουσία δεν μπορείς να κατεβάσεις κανονική ομάδα.

fon7:

--- Παράθεση ---Ελλάδα - Λευκορωσία 77-67: Το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την αύρα του Γκάλη


Στο 1-1 η Ελλάδα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, μετά από την νίκη της επί της Λευκορωσίας (77-67) στο Αλεξάνδρειο υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη και του Ντέιβιντ Ίνγκραμ.

ρεις ημέρες μετά από την ήττα στο Νιούκαστλ από τη Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της. Νίκησε με 77-67 την Λευκορωσία στο "ζεστό" και φιλόξενο Αλεξάνδρειο, για να κάνει το 1-1 στον Β' όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, πριν από τους αγώνες του Φεβρουαρίου με την Τουρκία.

Υπό το βλέμμα του τεράστιου Νίκου Γκάλη, υπό το βλέμμα του σπουδαίου Ντέιβιντ Ίνγκραμ και σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα από τους Θεσσαλονικείς φίλους του μπάσκετ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυσκολεύθηκε να ματσάρει την ένταση και το πάθος των Λευκορώσων, που έκαναν θραύση στο επιθετικό ριμπάουντ, στο τέλος όμως τα κατάφερε χάρη στον καταπληκτικό Λεωνίδα Κασελάκη και τους Λούντζη, Αγραβάνη, Γόντικα που τον ακολούθησαν.

Με 6/23 τρίποντα έκλεισε τον αγώνα η Ελλάδα, που είχε πάντως και 16 άστοχες βολές (29/45), την ώρα που η Λευκορωσία μετρούσε 20 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά 17 λάθη για 17 ασίστ και 9/17 βολές.

Ο αγώνας
Σκληρό ματς έγινε από νωρίς στο Αλεξάνδρειο, με την Ελλάδα να σκοράρει με πολλή δυσκολία, αλλά να φθείρει τους αντιπάλους της και να παίρνει εύκολους πόντους από την γραμμή των βολών. Οι Λευκορώσοι πήγαν στο μακρινό σουτ και έβαλαν τρία τρίποντα για το 11-11 στο 7', με το φινάλε της περιόδου να βρίσκει τους γηπεδούχους στα 4/11 σουτ και τους φιλοξενούμενους στα 7/23 (!) καθώς τα εννέα επιθετικά ριμπάουντ τους έδωσαν πολλές δεύτερες ευκαιρίες που πάντως δεν εκμεταλλεύθηκαν.

Ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου, ένα γκολ-φάουλ του Γόντικα και ένα ακόμη καλάθι από τον Έλληνα ψηλό έκαναν το 38-28 στο 17', ο κόσμος ενθουσιάστηκε και η Ελλάδα έκανε το ξέσπασμα που αναζητούσε από την αρχή του αγώνα, με το 38-30 του ημιχρόνου να προσφέρει κάποια πολύ ιδιαίτερα νούμερα όπως τις επτά άστοχες βολές της Ελλάδας, τα 7/24 δίποντα της Λευκορωσίας, τα 12 επιθετικά της ριμπάουντ, αλλά και τις μόλις έξι ασίστ την ώρα που οι παίκτες του Μανωλόπουλου είχαν τέσσερα λάθη άλλα τόσα μπλοκ.

Οι Λευκορώσοι αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και στο ξεκίνημα του β' μέρους. Όση ποιότητα τους έλειπε, τόσο πείσμα είχαν, με αποτέλεσμα να μείνουν κοντά στο σκορ με την προπονητή τους να έχει περισσότερη ένταση απ' όσους βρίσκονταν στο παρκέ, με τον Καλαϊτζάκη και τον Κασελάκη να γράφουν το 58-48 της τρίτης. Και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απαντήσεις. Και πάλι ζόρισαν την Ελλάδα. Μείωσαν στο καλάθι (62-60 στο 33'), με τον Παραχούσκι να πιέζει τους αντίπαλους ψηλούς, με τον Λούντζη να βάζει 3/3 βολές για το 69-62 στα 3:51 και τον Καλαϊτζάκη να έχει 2/2 για το 71-62 στο 37' που έκρινε την αναμέτρηση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λούκις, Στράουμπε, Ζαπόλσκι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-18, 38-30, 58-48, 77-67

ΕΛΛΑΔΑ (Μανωλόπουλος): Γκίκας 7 (2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γόντικας 13 (4/8 δίποντα, 5/9 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καλαϊτζάκης 5 (5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Κασελάκης 14 (4/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ), Λούντζης 12 (1/8 σουτ, 9/13 βολές), Αγραβάνης 14 (5/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ), Γιαννόπουλος 3 (1), Κακλαμανάκης, Κατσίβελης 4, Καββαδάς, Μουράτος 5, Ρογκαβόπουλος

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Βεργκούν): Μπλίζνιουκ 17 (1/1 δίποντο, 4/7 τρίποντα, 3/4 βολές), Ντοντού, Μικούλσκι 2, Παραχούσκι 15 (7/10 δίποντα, 1/5 βολές, 15 ριμπάουντ), Σαλάς 17 (5/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Αλάντκα 3 (1), Μπελιάνκου 2, Ερνάντεζ, Σίτνικ, Σταμπρούσκι 11 (3), Στουμπέντα

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 15/34 δίποντα, 6/23 τρίποντα, 29/45 βολές, 42 ριμπάουντ (26 αμυντικά - 16 επιθετικά), 12 ασίστ, 8 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 8 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Λευκορωσία: 14/39 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 9/17 βολές, 50 ριμπάουντ (30 αμυντικά - 20 επιθετικά), 17 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 17 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 3η αγωνιστική η Ελλάδα θα υποδεχθεί την Τουρκία (25/2), ενώ η Λευκορωσία θα παίξει στο Μινσκ με την Μεγάλη Βρετανία.
--- Τέλος παράθεσης ---
sport24.gr

Πάλι καλά δεν έκαναν το 2 στα 2.


--- Παράθεση ---Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας και το πρόγραμμα του δεύτερου παραθύρου


Στο 1-1 βρίσκονται Λευκορωσία, Τουρκία, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία μετά από την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Στην απόλυτη ισορροπία βρίσκονται οι τέσσερις ομάδες του Β' ομίλου της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, μετά από την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής.

Η Ελλάδα επικράτησε με 77-67 της Λευκορωσίας στο Αλεξάνδρειο, η Τουρκία νίκησε με 84-67 την Μεγάλη Βρετανία στο Σινάν Ερντέμ Ντομ και έτσι όλοι βρίσκονται στο 1-1.

Η βαθμολογία του Β' ομίλου
1. Λευκορωσία 1-1
2. Τουρκία 1-1
3. Ελλάδα 1-1
4. Μεγάλη Βρετανία 1-1

Το πρόγραμμα του δεύτερου παραθύρου
25 Φεβρουαρίου 2022
Ελλάδα - Τουρκία και Λευκορωσία - Μεγάλη Βρετανία

28 Φεβρουαρίου 2022

Τουρκία - Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία - Λευκορωσία
--- Τέλος παράθεσης ---
sport24.gr

fon7:
Ανδρών: Ελλάδα – Τουρκία 72-71


Οι δύο βολές του Κώστα Παπανικολάου και το άστοχο σουτ του Σέιν Λάρκιν σφράγισαν στη νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας στα Άνω Λιόσια, γράφοντας το τελικό 72-71 στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Η συνέχεια θα γραφτεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 28 Φεβρουαρίου, με τους Τούρκους να είναι οι οικοδεσπότες.

Τα τρίποντα πλήγωσαν αρκετά την ελληνική ομάδα στην πρώτη περίοδο του αγώνα και στις αρχές της δεύτερης. Οι φιλοξενούμενοι με 4/8 οδήγησαν τη διαοφρά στο +10 (13-23, 11’) με την Ελλάδα να αναζητά χημεία και λύσεις. Ο Γιώργος Πρίντεζης οδήγησε στο 22-24  (12’30’’) και ο Παπαγιάννης στο 26-26 (15’30’’). Τα τρίποντα του Κώστα Σλούκα ήταν αυτά που «ξεκόλλησαν» την Ελλάδα. Μαζί με το έμμεσο τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου διαμόρφωσαν το 40-32 με το οποίο έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα.

Η Ελλάδα βγήκε πιο αποφασισμένη στο παρκέ για να φτάσει με τους Αγραβάνη και Παπανικολάου σε πρώτο πλάνο στο +15 (52-37, 24’). Η Τουρκία έκανε τη δική της αντεπίθεση, βρήκε ξανά και τρίποντο και έφερε τον αγώνα και πάλι στα ίσια (56-56, 28’) με τον Μελίχ Μαχμούτογλου. Λαρεντζάκης και Πρίντεζης έγραψαν το 60-56 με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος. O Moυράτος ήταν αυτός που οδήγησε και πάλι στο +10 (66-56, 31’43’’), αλλά το παιχνίδι είχε δρόμο ακόμη. Η Τουρκία προσπέρασε με από τη γραμμή (66-67, 36’25”). Ο Παπαγιάννης έγραψε το 68-67 (37′) με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια ξανά (68-69 στο 37’40”, 68-71 στο 38′). Ο Παπαγιάννης ήταν και πάλι εκεί (70-71, 38’30”). Ο Παπανικολάου κέρδισε το φαόυλ με 3” στο ρολόι για να γράψει το 72-71, ο Λάρκιν αστόχησε και η Ελλάδα πήρε τη νίκη που ήθελε.

Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Αουνκρότζερς (Λετονία)

Δεκάλεπτα: 13-20, 40-32, 60-46, 72-71

Ελλάδα (Μανωλόπουλος): Λαρεντζάκης 4, Καλαϊτζάκης 2, Παπαγιάννης 14, Παπανικολάου 10 (1), Μουράτος 10 (1), Αγραβάνης 14 (2, 6ρ), Σλούκας 8 (2, 7 α.), Πρίντεζης 7, Μωραϊτης 3(1), Γόντικας

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ
basket.gr

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση