Αποστολέας Θέμα: Μην ψωνίζεις στα market in... Στάσου στο πλάι των απολυμένων!  (Αναγνώστηκε 237 φορές)

Αποσυνδεδεμένος timpanistis toreros

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 321
 • έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
  • Προφίλ
Τα supermarket Market In δεν είναι παρά η συνέχεια με άλλο εταιρικό σχήμα και αφμ των πρώην s/m Καρυπίδης. Στα πλαίσια της αλλαγής σκυτάλης πολλοί εργαζόμενοι έχουνε φάει μια ξεγυρισμένη πιστόλα από το αφεντικό. Αρκετοί εξ' αυτών βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής μισθών, ακόμα και την εποχή που (υπο)λειτουργούσαν τα s/m.

Η παγαποντιά του αφεντικού, που συγκρίνεται μόνο με τις πρακτικές των αετονύχηδων των ΠΑΕ, δεν έγινε ανεκτή από ένα τμήμα των θιγόμενων εργαζομένων, οι οποίοι και αποφάσισαν να αγωνιστούν μέχρι τέλους. Από την ημέρα που άνοιξαν τα s/m με το νέο τους όνομα και παρά την προσπάθεια των ιθυνόντων να παρουσιαστούν* ώς κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο σχήμα, έχουν οργανωθεί πολλές παρεμβάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμοί έξω από το κατάστημα. Πριν 2 εβδομάδες, μετά από μύνηση της εταιρείας, συνελήφθησαν μέλη της διοίκησης του εργατικού κέντρου, την κυριακή που μας πέρασε 2 πρώην απολυμένες/οι συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, μέσα από τα σπίτια τους, διότι παρέστησαν σε γλέντι οικονομικής ενίσχυσης και ενημέρωσης έξω ακριβώς από το s/m στην οδό χαρ. τρικούπη. Μετά από μια νύχτα στο μπουντρούμι, πέρσανα αυτόφωρο τη δευτέρα το πρωί, το οποίο πήρε αναβολή για την τετάρτη 29/11/2017. Αξίζει να σημειωθεί η αξιοπρεπής στάση της μιας συλληφθήσας, η οποία μπροστά στο δικαστήριο, εντελώς σκωπτικά, ανέφερε: "Γιατί συλλάβατε και δικάζετε μόνο εμένα σήμερα; Εγώ το σάββατο είχα και τα 3 μου παιδιά μαζί στην παρέμβαση διαμαρτυρίας...".

Την τετάρτη 29/11/2017, στα πλαίσια στήριξης των 2 διωκόμενων, προκυρήχθηκε απεργία στα Market In. Η αστυνομία, τα βοθρολύματα των ΜΑΤ και των ΟΠΚΕ, εμφανίστηκαν και συνέλαβαν άλλους 11 που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας. Το πιο εξευτελιστικό είναι πως η διοίκηση της επιχείρησης κατέθεσε μηνύσεις που συν-υπεγράφησαν από 14 τωρινούς εργαζόμενους των s/m. Βέβαια, ουδείς εξ' αυτών πήγε ως το δικαστήριο το ίδιο απόγευμα για να υποστηρίξει τα όσα καταμαρτυρά στους 11 συλληφθέντες.

Η κατάσταση έχει κλιμακωθεί πολύ επικίνδυνα. Η αστυνομία και οι δικαστές αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά πως εννοούν την φράση "στα πλευρά του πολίτη". Οι απολυμένοι αξίζουν την αλληλεγγύη μας... ΤΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

πηγή: http://epirusgate.blogspot.gr/2017/11/12_29.html

* Η ίδια η επιχείρηση που σκίζει τα ρούχα της να αποδείξει πως δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, όποτε θίχτηκε το ζήτημα της επαναπρόσληψης των απολυμένων, απάντησε πως θα το σκεφτόταν υπό την προϋπόθεση "να υπογραφούν συμβάσει υπό το νέο καθεστώς, αλλά και υπέυθυνη δήλωση πως ο εργαζόμενος παύει να διεκδικεί το οτιδήποτε από την προηγούμενη εταιρεία". Ακόμα μια απόδειξη πως μιλάμε για τα ίδια αφεντικά...
έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 11.299
  • Προφίλ
Παράθεση
ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Προσωρινή απόφαση δικαστηρίου για επιστροφή στη δουλειά των εργαζόμενων της π. Καρυπίδη

Μετά τα τελευταία γεγονότα στο super market MARKET IN , τον τρίμηνο αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι του πρώην ΚΑΡΥΠΙΔΗ με το Σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια ,η πίεση που ασκήθηκε και η επιμονή τους είχαν αποτέλεσμα. Από αύριο επιστρέφουν στην δουλειά τους με την προσωρινή απόφαση και...
του δικαστηρίου. Η νίκη αυτών των εργαζομένων βγάζει συμπεράσματα για όλους μας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Η μάχη που έδωσαν με το ταξικό Σωματείο τους και την συμπαράσταση των εργαζομένων όλων των κλάδων δεν πήγε χαμένη.. Κανένας εργαζόμενος μόνος ,μέσα από τον συλλογικό αγώνα μέσα από το Σωματείο μας θα κερδίζουμε μικρές και μεγάλες μάχες. Εμείς έχουμε τη δύναμη αρκεί να το καταλάβουμε. Συνεχίζουμε δυναμώνουμε το Σωματείο μας ,παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ Ι/Υ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
epirusgate.blogspot.gr