Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - ΛΑΜΙΑ FANS

Σελίδες: [1] 2 3 ... 747
1
- Ένα τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.

- Παραιτήθηκε ο γ,γ. του Πρωθυπουργού και ανιψιός του για εμπλοκή στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

- Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ΕΥΠ και διορισμένος από τον Μητσοτάκη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο.

- Ο επικεφαλής της ΕΥΠ και μουσικός στο επάγγελμα διορίστηκε με αλλαγή νόμου και φωτογραφική διάταξη από τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης.

- Ο Μητσοτάκης ήταν ο 2ος Πρωθυπουργός μετά τον Α. Παπανδρέου που τέθηκε επικεφαλής της ΕΥΠ.

- Πριν λίγες ημέρες αρνιόταν η κυβέρνηση οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση και η πραγματικότητα την διέψευσε.

- Σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη θα είχαμε παραίτηση της Κυβέρνησης και άμεσα εκλογές.

- Σιγή ιχθύος από τα ΜΜΕ.

- Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Κουκάκη ο οποίος εντελώς τυχαία ερευνούσε ένα σκάνδαλο. Κάποιοι θορυβήθηκαν από την Κυβέρνηση. Γιατί;

- Υπάρχει επίσημη παραδοχή ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα πολιτικών και δημοσιογράφων. Γιατί; Μήπως για να τους εκβιάζουν; Μήπως για τους προλαβαίνουν;

ΥΓ Η Ανατροπή ΔΕΝ είναι εκπομπή ΑΡΟΥΛΗ (όχι η ομάδα) ΨΟΦΑ να κάνουμε γιόρτη!

2
Παράθεση
Το σκάνδαλο παρακολουθήσεων «έφαγε» Δημητριάδη-Κοντολέοντα

«Βρέχει» παραιτήσεις στην κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις με το θέμα των υποκλοπών. Την αρχή έκανε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Ακολούθησε με διαφορά λίγων λεπτών η παραίτηση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Παναγιώτη Κοντολέοντα. Παραδέχονται και την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη.
«Βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης από τις παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων λαμβάνει πλέον διαστάσεις ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η έρευνα των Reporters United και της «Εφ.Συν.» (σ.σ. και αυτής του inside story) συμπληρώνει το παζλ με νέα ευρήματα που φέρνουν το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα πιο κοντά στο θρίλερ των υποκλοπών.

Οι εξελίξεις οδήγησαν τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού (και ανιψιό του), Γρηγόρη Δημητριάδη, να υποβάλει την παραίτησή του, την Παρασκευή 5 Αυγούστου. Η παραίτηση-ομολογία ενοχής, έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«H παραίτηση του κ. Δημητριάδη έγινε σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και έχει στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων από το Μαξίμου. Η κυβέρνηση και ο κ. Δημητριάδης δεν έχουν σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη. Γύρω από το πρόσωπο του κ. Δημητριάδη έχει αναπτυχθεί ένα κλίμα τοξικότητας, εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές θέλοντας να δικαιολογήσουν την απόφαση του πρωθυπουργού.

► Με απόφαση του πρωθυπουργού, τοποθετείται στη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Πρόκειται για μία παραίτηση που τραντάζει συθέμελα την κυβέρνηση, καθώς πρόκειται όχι μόνο για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και για τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα η παραίτηση (έγινε δεκτή) του διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτη Κοντολέοντα, «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων (παρακολουθήσεων)».

«Κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, λίγο μετά και τη δεύτερη παραίτηση και μιλούν για «νόμιμη παρακολούθηση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου». Συμπληρώνουν πως «αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πως ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ».

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Παραδέχονται και την παρακολούθηση Ανδρουλάκη
Στον απόηχο των δύο παραιτήσεων - «βόμβα», πήγες απ' το κυβερνητικό στρατόπεδο διέρρεαν πως ο νέος διοικητής της ΕΥΠ θα καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα παραδέχονται την παρακολούθησή του.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το κινητό του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθείτο επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, να διακόπτεται δύο μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες πηγές διέρρεαν πάντως ότι η παρακολούθηση δεν έγινε με το λογισμό Predator, αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές διέρρεαν πως στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη υπήρξε εισαγγελική έγκριση.
Στις 5 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναμένεται να κάνει δήλωση On camera.

Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις
Yπενθυμίζεται ότι με το χθεσινό μας δημοσίευμα τεκμηριώναμε νέα στοιχεία που ξεκινούσαν από τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη κι έφταναν σε ένα κομβικό πρόσωπο της ιστορίας, τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, ο οποίος συμμετείχε στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που το παράνομο λογισμικό της εταιρείας, το Predator, αποπειράθηκε να χακάρει το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι και ο ίδιος ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος που υπήρξε θύμα παρακολούθησης τόσο της ΕΥΠ όσο και του Predator, είχε κάνει λόγο πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» για στενές σχέσεις ανθρώπων της εταιρείας Intellexa με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τονίζοντας μάλιστα ότι η εν λόγω εταιρεία «χαίρει της προστασίας του Μαξίμου».

Ευρωπαϊκή παρέμβαση
Στο μεταξύ, στο απόηχο των τελευταίων εξελίξεων, το inside story απευθύνθηκε στη Σόφι ιν 'τ Βελντ, πολιτικό του ολλανδικού κόμματος Democrats 66, ευρωβουλευτή που εδώ και χρόνια πρωτοστατεί σε θέματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων, εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συγκροτήθηκε πριν κάποιους μήνες με αντικείμενο να διερευνήσει τη χρήση λογισμικών κατασκοπίας (spyware) εντός ΕΕ και επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας παρακολούθησης της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.


Η Σόφι ιν 'τ Βελντ μέσω της συνέντευξής της στο inside story απευθύνει άτυπη έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από το Ευρωκοινοβούλιο. «Αν είναι πεπεισμένοι ότι είναι διεθνές πρόβλημα, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Επομένως είμαι σίγουρη ότι είναι διατεθειμένος (σ.σ.: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής (σ.σ.: PEGA του ευρωκοινοβουλίου) και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Επομένως μπορούμε να το κάνουμε διεθνές πρόβλημα και να έρθουν να το λύσουμε», αναφέρει.

Μια άλλη σκέψη της είναι να εμπλακούν στη διερεύνηση της χρήσης spyware στην Ελλάδα η Europol και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. «Αν –όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση– πρόκειται για διεθνές πρόβλημα, πιστεύω ότι πρέπει να κινητοποιηθεί η Europol να κάνει την έρευνα και η ΕυρωπαΪκή Εισαγγελία. Θα ετοιμάσω σχετική εισήγηση».

https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/354598_skandalo-parakoloythiseon-efage-dimitriadi-kontoleonta

5
ΠΑΣ Clubs / Απ: ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
« στις: Πεμ 04 Αύγ 2022 22:06  »
Έγινε τελικά τίποτα με αυτές τις προτάσεις; Εισακούστηκαν από κανέναν;

7
ΠΑΣ Clubs / Απ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ Σ.Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2022
« στις: Πεμ 04 Αύγ 2022 01:57  »
Ωραίοι και Μάγκες!

8
Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες / Απ: F1 2022
« στις: Τρι 02 Αύγ 2022 03:00  »
Παράθεση
FORMULA 1

Formula 1, GP Ουγγαρίας: Ασύλληπτος Φερστάπεν, εκπληκτική Mercedes που έκανε το 2-3

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Ο Μαξ Φερστάπεν στο GP της Ουγγαρίας

Ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εκκίνησε 10ος τον αγώνα, πήρε σπουδαία νίκη στο GP Ουγγαρίας. Εκπληκτική η Mercedes που έκανε ξανά το 2-3. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Ράσελ.


Μία μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν στο GP της Ουγγαρίας, την 8η του συγκεκριμένα τη φετινή σεζόν. Τι κι αν ξεκίνησε από την 10η θέση είδε πρώτος την καρό σημαία στο Hungaroring χάρη στην εξαιρετική στρατηγική της Red Bull και την καταστροφική στρατηγική της Ferrari.

Εκπληκτική και η Mercedes που κατάφερε να κάνει το 2-3 για δεύτερο σερί αγώνα. Ο Λούις Χάμιλτον που εκκίνησε έβδομος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ ο poleman, Τζορτζ Ράσελ, ολοκλήρωσε το GP στην τρίτη θέση. Στην 4η θέση ο Σάινθ και 6ος ο Λεκλέρ.

Στην βαθμολογία των οδηγών, ο Ολλανδός είναι πρώτος με 258 πόντους, ενώ ο Μονεγάσκος ακολουθεί με 178, ενώ τρίτος είναι ο Μεξικανός της Red Bull, Σέρτζιο Πέρεζ με 173.

Πού κρίθηκε η νίκη
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ράσελ να κρατάει την πρώτη θέση και τους Σάινθ και Λεκλέρ να ακολουθούν. Σταδιακά, ο Μαξ Φερστάπεν άρχισε να κερδίζει θέσεις. Στον 17ο γύρο και μετά από pit-stop του δεύτερου οδηγού της Mercedes, o Λεκλέρ ήταν πρωτοπόρος, με τον Ολλανδό να έχει προβεί επίσης στην πρώτη του αλλαγή.

Ο Φερστάπεν κατάφερε να κάνει το undercut από νωρίς και ανέβηκε στην 4η θέση πίσω από τις Ferrari. Η μάχη ανάμεσα σε Λεκλέρ και Ράσελ συνεχιζόταν, με τον οδηγό της Ferrari να έχει το προβάδισμα. Στον 39ο γύρο ο Φερστάπεν ρίσκαρε στην στιγμή που έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα.

Μπήκε για 2ο pit-stop έβαλε τη μέση γόμα και προσπάθησε να κάνει το undercut. Στον 41ο γύρο πέρασε τον Λεκλέρ για την 3η θέση, ενώ στη συνέχεια είχε τετ-α-κε. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν το έβαλε κάτω, πέρασε τον Μονεγάσκο και έθεσε τις βάσεις για τη νίκη. Καταστροφική για την Ferrari η στρατηγική που ακολούθησε.

Στο δεύτερο pit-stop επέλεξε να βάλει σκληρή γόμα στον Λεκλέρ και στη συνέχεια, τον έβαλε για τρίτο στοπ, ώστε να αλλάξει στα μεσαία ελαστικά. Οι ψιχάλες που έπεφταν δεν ήταν ικανές να δημιουργήσουν πρόβλημα, με τον Φερστάπεν να παίρνει μεγάλη νίκη. Νωρίτερα, ο Χάμιλτον μπόρεσε να περάσει Σάινθ και Ράσελ, ώστε να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Η φάση του αγώνα
Η φάση του αγώνα πραγματοποιήθηκε στον 45ο γύρο. Η στρατηγική της Reb Bull επέτρεψε στον Μαξ Φερστάπεν να βγει πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ. Στον 41ο γύρο ο Ολλανδός μπόρεσε να περάσει τον Λεκλέρ, αλλά είχε τετ-α-κε με αποτέλεσμα, ο Μονεγάσκος να κερδίσει πίσω τη θέση του.

Ωστόσο, ο Λεκλέρ δεν το έβαλε κάτω και τέσσερις γύρους αργότερα, κόλλησε πίσω από τον οδηγό της Ferrari και κατάφερε να τον προσπεράσει.

Μας εξέπληξαν
Παρά τη φετινή του αρτιότητα αλλά και παρότι είχε το ατυχές τετ-α-κε στο μέσον του αγώνα, ο Μαξ Φερστάπεν ξεδίπλωσε σήμερα ένα οδηγικό ρεσιτάλ πολύ μεγάλων πρωταθλητών - που αναμφίβολα προέρχεται από το διαρκές χτίσιμο της αυτοπεποίθησής του με τον αέρα, πλέον, του πρωταθλητή.

Ο Ολλανδός γίνεται όλο και καλύτερος αγωνιστικά, αλλά σήμερα εμφάνισε και τη διανοητική του ωρίμανση στην ανάλυση του αγώνα και στην εκτέλεση ενός τολμηρού στρατηγικού πλάνου που απαιτούσε την διαρκή πίεση του οδηγού στο απόλυτο όριο.

Η Mercedes σίγουρα εξέπληξε, επίσης, όχι επειδή κέρδισε τη Ferrari με τη στρατηγική της -τέχνη που δεν μπορεί να έχει ξεχάσει στους λίγους φετινούς μήνες μετά από 8 χρόνια πρωταθλητισμού- αλλά επειδή, απλά, την κέρδισε.

Πήρε και τις δύο θέσεις το βάρθου. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως η ίδια η W13 την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές γλιστρούσε, είχε απότομα τινάγματα στο μέσον της στροφής, υπέστρεφε και υπέρστρεφε και μπλόκαρε ακόμα και τους πίσω τροχούς της. Το μηχανολογικό βάθος δεν εξανεμίζεται με ένα και μόνο προβληματικό μονοθέσιο, ούτε φυσικά και οι ικανότητες του Λιούις Χάμιλτον.

Εντυπωσιακός ήταν, τέλος, και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, το πρόσωπο των ημερών λόγω της ανακοίνωσης της αποχώρησής του από τη F1 στο τέλος της σεζόν. Παρά το ατύχημα του Σαββάτου, που κατέστρεψε τη νέα πίσω πτέρυγα που δοκίμαζε, με ένα ελλιπές σε απόδοση μονοθέσιο κατάφερε να μπει στη δεκάδα.

Μας απογοήτευσαν
Χάνοντας έναν αγώνα που έμοιαζε δικός της, η Ferrari απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι το να κατασκευάσεις ένα γρήγορο και ανταγωνιστικό μονοθέσιο είναι ξεχωριστό -και ίσως πιο εύκολο- εγχείρημα από το να χτίσεις μια ομάδα ικανή για πρωταθλητισμό στο ύψιστο επίπεδο της F1. Μένοντας επί μία 15ετία μακριά από αυτόν, είναι προφανές ότι η Scuderia χρειάζεται χρόνο για να το πετύχει, και ίσως αυτή η δυνατότητα ανάλυσης είναι κάτι που χρειάζεται ακόμη να χτίσουν και οι δύο οδηγοί της.

Η επιλογή ενός σετ γόμας -της σκληρής- για τον Λεκλέρ στο δεύτερό του pit-stop που ήταν εν γνώσει της ομάδας αναποτελεσματικό, και δεδομένου ότι ήταν πολύ νωρίς για τη μαλακή γόμα, εμφάνισε τη στρατηγική δυσλειτουργία της Scuderia σε έναν αγώνα που οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλότερες του αναμενόμενου.

Επίσης, η Ferrari φάνηκε να μην έχει την ταχύτητα που προφανώς -με τις πρόσφατες δηλώσεις των Λεκλέρ και Μπινότο- πίστευε ότι είχε, ειδικά σε μια κλειστή και αργή πίστα που τη βόλευε, και αυτό είναι ανησυχητικό για εκείνη.

Απογοητευτικός, για ένα ακόμα GP, ήταν και ο Σέρτζιο Πέρεζ -που έμεινε 5ος την ώρα που ο teammate του κέρδιζε μια φαντασμαγορική νίκη- αλλά και οι McLaren και Alpine, που έδειξαν τις δύο προηγούμενες μέρες να έχουν την ταχύτητα αλλά δεν κατάφεραν να τις μεταφράσουν σε κάτι καλό στον αγώνα. Ακόμα χειρότερες ήταν οι Alpha Tauri και Haas, που αναβάθμισαν βαρέως τα μονοθέσιά τους στους δύο τελευταίους αγώνες και έμειναν εκτός δεκάδας.

Ο οδηγός της ημέρας
Το κοινό της Formula 1 επέλεξε τον Μαξ Φερστάπεν ως τον οδηγό της ημέρας. Απόλυτα δίκαιη η επιλογή, καθώς ο Ολλανδός οδηγός ξεκίνησε από τη 10η θέση και περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Πλέον, ο παγκόσμιος πρωταθλητής διεύρυνε στους 80 βαθμούς τη διαφορά του από τον Σαρλ Λεκλέρ και είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και φέτος.

Τι ακολουθεί
Μετά το GP της Ουγγαρίας, η Formula 1 πάει... διακοπές. Το επόμενο Grand Prix είναι σε περίπου ένα μήνα. Συγκεκριμένα, στο Βέλγιο και το θρυλικό Spa, όπου θα συνεχιστεί η κόντρα της Red Bull με τη Ferrari και την Mercedes να έχει μπει επίσης στην εξίσωση, με δυναμικό τρόπο.

Το τριήμερο στο Βέλγιο ξεκινάει την Παρασκευή στις 26 Αυγούστου. Την επόμενη μέρα, είναι οι κατατακτήριες δοκιμές (17:00), ενώ ο αγώνας πραγματοποιείται την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 16:00.

https://www.sport24.gr/auto24/motorsports/formula-1-gp-oyggarias-astamatitos-o-ferstapen-ekpliktiki-i-mercedes-poy-ekane-to-2-3.9712557.html

10
ΠΑΣ για καμιά μεταγραφή? / Απ: Νταν Ριένστρα
« στις: Τρι 02 Αύγ 2022 02:49  »
Πιστεύω ότι θα αποδειχθεί καλή προσθήκη!

11
Ξέρουμε τι πωλήσεις διαρκείας έχουμε μέχρι στιγμής;

16
Παράθεση
Επίσημο: Με Γιάννη και Ντόρσεϊ η λίστα της Εθνικής για Eurobasket - Αναλυτικά οι κλήσεις
26/07/2022
Και με τη… βούλα θα ενισχύσει την Εθνική ομάδα στις προσεχείς επίσημες υποχρεώσεις της ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Όπως είχε αφήσει ο ίδιος να εννοηθεί προ ημερών, αλλά και όπως διαβεβαίωσε προ ημερών ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο σούπερ σταρ των Μπακς είναι στην προεπιλογή της «επίσημης αγαπημένης», τόσο για το Ευρωμπάσκετ (1-18 Σεπτεμβρίου), όσο και για τα ματς με Σερβία (25/8 εκτός) και Βέλγιο (28/8) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Φυσικά μαζί του θα είναι τα αδέρφια του, Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο, αλλά και ο μικρός της οικογένειας, Άλεξ (που υπέγραψε στη θυγατρική των Μπακς), μαζί με άλλους εξελίξιμους παίκτες όπως οι Μαντζούκας του Παναθηναϊκού, ο Νετζήπογλου του Άρη και Τανούλης του Προμηθέα. Στην προεπιλογή είναι και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος υπέγραψε two-way συμβόλαιο με τους Μάβερικς.

Η ελληνική προεπιλογή δεν έχει κάποια σημαντική απουσία πλην αυτής του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος παραμένει ανενεργός λόγω κρούσματος ντόπινγκ κι αναμένει την τιμωρία του από την WADA.

Η προετοιμασία θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα, 1η Αυγούστου, αλλά οι παίκτες που ανήκουν σε ομάδες του ΝΒΑ θα ενσωματωθούν με μικρή καθυστέρηση, αφού στη συμφωνία της λίγκας με την FIBA προβλέπεται πως μπορούν να έχουν συγκεκριμένες μέρες προετοιμασίας πριν από επίσημα παιχνίδια.

Στο πρόγραμμα της προετοιμασίας περιλαμβάνονται στις 9/8 στο ΟΑΚΑ ο Επίσημος Φιλικός Αγώνας Ελλάδα – Ισπανία / Χρυσός Χορηγός ΟΠΑΠ και στις 11/8 πάλι με την Ισπανία στη Μαδρίτη και το τουρνουά Ακρόπολις – AEGEAN στις 17-18-19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή των Γεωργίας, Πολωνίας και Τουρκίας.

Αναλυτικά η λίστα (συμμετοχές-πόντοι)

Νικ Καλάθης 07.02.1989 2.00 Μπαρτσελόνα 123 1042
Κώστας Παπανικολάου 31.07.1990 2.04 Ολυμπιακός 119 741
Κώστας Σλούκας 15.01.1990 1.90 Ολυμπιακός 107 710
Γιάννης Αντετοκούνμπο 06.12.1994 2.11 Μιλγουόκι Μπακς 49 573
Γιώργος Παπαγιάννης 03.07.1997 2.20 Παναθηναϊκός 40 280
Θανάσης Αντετοκούνμπο 17.07.1992 2.01 Μιλγουόκι Μπακς 39 227
Ιωάννης Παπαπέτρου 30.03.1994 2.07 Παρτιζάν 38 255
Γιαννούλης Λαρεντζάκης 22.09.1993 2.00 Ολυμπιακός 37 260
Δημήτρης Αγραβάνης 20.12.1994 2.08 – 32 229
Λεωνίδας Κασελάκης 01.06.1990 2.02 Περιστέρι 18 111
Λευτέρης Μποχωρίδης 18.04.1994 1.96 Παναθηναϊκός 12 100
Κώστας Αντετοκούνμπο 20.11.1997 2.08 – 10 48
Μιχάλης Λούντζης 04.08.2004 1.98 Ολυμπιακός 9 55
Τάιλερ Ντόρσεϊ 18.02.1996 1.96 Ντάλας Μάβερικς 8 27
Παναγιώτης Καλαϊτζάκης 02.01.1999 2.00 Παναθηναϊκός 4 12
Δημήτρης Μωραϊτης 03.02.1999 1.94 Περιστέρι 4 19
Νίκος Χουγκάζ 10.04.2000 2.08 Παναθηναϊκός 4 8
Κωστής Γόντικας 15.03.1994 2.06 – 3 17
Γιάννης Κουζέλογλου 01.04.1995 2.07 – 3 11
Άλεξ Αντετοκούνμπο 26.08.2001 2.03 Ουισκόνσιν Χερντ – –
Λευτέρης Μαντζούκας 08.07.2003 2.07 Παναθηναϊκός – –
Όμηρος Νετζήπογλου 18.11.2002 1.94 Άρης – –
Γιώργος Τανούλης 27.07.2002 2.10 Προμηθέας Π. – –

https://www.filathlos.gr/index.php/mpasket-eurobasket-ethniki-elladas/685725-episimo-me-gianni-kai-ntorsei-i-lista-tis-ethnikis-gia

17
Ο πιτσιρικας ηταν ο ενας απο τους δυο που κολησαν covid πριν ταξιδεψουν για Πολωνια και τελικα εμεινε πισω. Και το κερασακι εχω την αισθηση οτι θα ειναι ο Ντομιγκεθ. Ειναι ο μονος για τον οποιο δεν εχει βγει ανακοινωση αποχωρησης, δεν εχει αφαιρεθει απο το ροστερ στο transfermarkt και γενικως δεν εχει ακουστει τπτ για το μελλον του.

Μακάρι αλλά δεν το βλέπω

18
Τα κάνει και  Κούλης στον Έβρο τα ίδια!

19
ΠΑΣ για καμιά μεταγραφή? / Απ: JEAN-BAPTISTE LÉO
« στις: Τρι 26 Ιούλ 2022 13:06  »
Δεν ξέρω!

Αγαπημένος αλλά έχω ερωτηματικά!

20
4η προχθές στο Παγκόσμιο με Πανελλήνιο ρεκόρ!

21
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο Πουντιτς κόπηκε..;

Ναι στο super fm. Πάμε λέει για 1-2 ακόμη μεταγραφές αλλά δεν βιαζόμαστε.

22
Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες / Απ: F1 2022
« στις: Δευ 25 Ιούλ 2022 02:58  »
Παράθεση
FORMULA 1

Formula 1, GP Γαλλίας: Μεγάλη νίκη ο Φερστάπεν, καταστροφή για Λεκλέρ, στη 2η θέση ο Χάμιλτον

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει τη νίκη του στη Γαλλία

Ο Μαξ Φερστάπεν, μετά από δύο αγώνες, επέστρεψε στις νίκες βλέποντας πρώτος την καρό σημαία στο GP Γαλλίας. Εκπληκτικός ο Χάμιλτον που τερμάτισε δεύτερος, καταστροφή για τον Λεκλέρ που εγκατέλειψε. Η Mercedes είχε δεύτερο οδηγό στο βάθρο, χάρη στον 3ο Ράσελ.

Μία μεγάλη νίκη πήρε ο Μαξ Φερστάπεν στο GP Γαλλίας. Ο Ολλανδός Παγκόσμιος πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία μπροστά από τον δεύτερο Λούις Χάμιλτον, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, προσπερνώντας τον Σέρτζιο Πέρεζ, στην εκκίνηση. Η Mercedes κατάφερε να κάνει το 2-3, με τον Ράσελ να παίρνει την τρίτη θέση περνώντας τον Μεξικανό της Red Bull στον 50ο γύρο.

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος οδηγός, αν και προπορευόταν, στον 18ο γύρο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω στις μπαριέρες προκαλώντας την εγκατάλειψή του. Στην 5η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Σάινθ, ο οποίος ξεκίνησε από την τελευταία θέση.

Στην βαθμολογία, ο Ολλανδός είναι πρώτος με 233 πόντους, ενώ ο Μονεγάσκος ακολουθεί με 170, ενώ τρίτος είναι ο Μεξικανός της Red Bull, Σέρτζιο Πέρεζ με 163.

Πού κρίθηκε η νίκη
Στην εκκίνηση του GP Γαλλίας, ο Λεκλέρ κράτησε τη θέση του ξεκινώντας καλύτερα από τον Φερστάπεν. Στη συνέχεια ακολούθησε μάχη μεταξύ του Μονεγάσκου και του Ολλανδού. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής προσπαθούσε να μένει κοντά στον πιλότο της Ferrari αξιοποιώντας τη ζώνη του DRS.

Ο Λεκλέρ κατάφερε να ξεφύγει από τον Φερστάπεν, όμως στον 18ο γύρο όλα άλλαξαν. Ο Μονεγάσκος σύμφωνα με το team-radio αντιμετώπισε πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού και προσέκρουσε μετωπικά στις μπαριέρες στη μέση της στροφής 11. Μάλιστα, μία κραυγή του στην ραδιοεπικοινωνία μαρτύρησαν την οργή του για την εξέλιξη του αγώνα του. Στις δηλώσεις του βέβαια μετά τον αγώνα αναφέρθηκε σε οδηγικό λάθος.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του, με τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή, κατά την αποχώρηση του safety car, να κρατάει άνετα την πρώτη θέση, με τους Χάμιλτον και Πέρεζ να ακολουθούν. Ο Μαξ Φερστάπεν πλέον είχε ξεκάθαρο προβάδισμα και με σκληρά ελαστικά πήγε έως το φινάλε. Άνοιγε τη διαφορά του από τον Λούις Χάμιλτον και είδε πρώτος την καρό σημαία, χωρίς κόπο.

Η φάση του αγώνα
Μία από τις φάσεις του αγώνα εκτυλίχθηκε στην εκκίνηση του GP Γαλλίας. Ο Σέρτζιο Πέρεζ δεν ξεκίνησε καλά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Λούις Χάμιλτον. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής προσπέρασε τον Μεξικανό ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

Μάλιστα, όσο κυλούσε ο αγώνα μπορούσε να διευρύνει την διαφορά του, βγάζοντας άνετα τον δεύτερο οδηγό της Red Bull εκτός ζώνης DRS. Φυσικά, μετά την έξοδο του Λεκλέρ, ο Χάμιλτον ανέβηκε στη 2η θέση, την οποία διατήρησε έως το το φινάλε.

Λίγο πριν από το τέλος, υπήρξε και συζήτηση για μία επαφή μεταξύ Ράσελ και Πέρεζ. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως πρόκειται για αγωνιστικό συμβάν, επομένως δεν υπήρξε περαιτέρω έρευνα. Η μάχη των δύο συνεχίστηκε και στο 50ο γύρο μετά το τέλος ενός Virtual Safety Car, ο Βρετανός της Mercedes πήρε την τρίτη θέση.

O οδηγός της ημέρας
Το κοινό της Formula 1 ψήφισε τον Κάρλος Σάινθ ως τον οδηγό της ημέρας. Μία επιλογή απολύτως δίκαιη. Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari ξεκίνησε από τις τελευταίες θέσεις εξαιτίας αλλαγών στη μονάδα ισχύος της. Ωστόσο, βήμα βήμα άρχισε να ανεβαίνει στην κατάταξη προσπερνώντας τα πιο αδύναμα μονοθέσια.

Μάλιστα, αξιοποίησε το safety car της εγκατάλειψης του team-mate του για αλλαγή ελαστικών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του αγώνα έφτασε μέχρι και την 3η θέση δίνοντας ωραία μάχη με τον Πέρεζ. Χρειάστηκε νέα αλλαγή ελαστικών πριν από το τέλος, όμως πάλι κατάφερε να πάρει την 5η θέση. Ο Σάινθ έδειξε πως βρίσκει τον ρυθμό του και μπορεί να πετύχει πράγματα.

Μας εξέπληξαν
Η Ferrari, που απέδειξε στις ευθείες και στις γρήγορες στροφές του Πολ Ρικάρ ότι με τη νέα της πίσω πτέρυγα έχει όντως εξανεμίσει το πλεονέκτημα τελικής ταχύτητας που είχε -πιο πολύ και πιο εμφανώς στο Μαϊάμι- η Red Bull RB18. Και επίσης, για δεύτερο διαδοχικό αγώνα, απέδειξε ότι είχε και καλύτερη διαχείριση των ελαστικών, σε μια τόσο ζεστή ημέρα ειδικά. Από τη Ferrari δεν λείπει το μονοθέσιο, αλλά οι γύρω παράμετροι, για να κάνει πρωταθλητισμό, προς το παρόν τουλάχιστον.

Η αρτιότητα του Φερστάπεν, με την αυτοπεποίθηση του πρωταθλητή και με την ωρίμανση από το περσινό του βίωμα απέναντι στον Χάμιλτον, δεν εκπλήσσει και τόσο - μάλλον θεωρείται δεδομένη. Αυτή που εκπλήσσει είναι μάλλον η τελειότητα της Mercedes, που έχει -σε αντίθεση με τη Ferrari- την εμπειρία να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ό,τι μπορεί να της δώσει ο προβληματικός εξοπλσιμός της. Ξέχωρα ότι έχει μάλλον το πιο αξιόπιστο μονοθέσιο όλων.

Τέλος, ο Κάρλος Σάινθ απέδειξε ξανά -για τρίτο διαδοχικό αγώνα- την πνευματική ακεραιότητα να παίρνει ό,τι καλύτερο από τη Ferrari και από τις στρατηγικές επιλογές στον αγώνα, και θα είχε ανέβει στο βάθρο αν δεν είχε ατυχήσει στο χρονισμό του οχήματος ασφαλείας που τον ανάγκασε να κάνει νωρίτερα το πρώτο πιτ-στοπ του, και να κάνει και δεύτερο αργότερα. Ο Ισπανός έχει το σθένος να πιστεύει ότι έχει ελπίδες για τον τίτλο, και το μεταφράζει σε οδηγικές επιδόσεις.

Μας απογοήτευσαν
Σίγουρα μας απογοήτευσε το γεγονός ότι η μάχη για τη νίκη ποτέ δεν δόθηκε μεταξύ του Λεκλέρ και του Φερστάπεν, που φαινόταν ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα: οι δύο διεκδικητές του τίτλου, μέχρι τη στιγμή του ατυχήματος του πρώτου, είχαν πια διαφοροποιήσει τη στρατηγική τους, και θα μείνει για πάντα η απορία αν ο Φερστάπεν με τα δύο pit-stops του θα είχε τη δυνατότητα να απειλήσει τον Λεκλέρ που είτε θα έκανε ένα, είτε σκόπευε να επαναλάβει την τακτική του overcut που υιοθέτησε στην Αυστρία, περνώντας δύο φορές τον Ολλανδό με πολύ πιο φρέσκα ελαστικά.

Το λάθος του Λεκλέρ ήταν μάλλον αποκαρδιωτικό παρά απογοητευτικό, δεδομένης της πίεσης για έναν πρωτάρη σε τέτοια πίεση πρωταθλητισμού. Ίσως απογοητευτική μπορεί να θεωρηθεί η ήττα του Σέρτζιο Πέρεζ από τις δύο Mercedes, παρά την ανώτερή του RB18. Όμως, ο Μεξικανός ποτέ δεν την έφερε όλο αυτό το τριήμερο στα οδηγικά του μέτρα, από άποψη ρυθμίσεων, σε ένα σιρκουί που δεν του ταίριαξε ό,τι κι αν δοκίμασε.

Απογοητευτικό είναι, τέλος, και το γεγονός ότι η Alpine δεν είναι σε θέση να προσφέρει στον Φερνάντο Αλόνσο, τον σπουδαιότερο οδηγό της γενιάς του, ένα μονοθέσιο ικανό για να μπει και ο Ισπανός στη μάχη του τίτλου - κάτι που θα ήταν φαντασμαγορικό, δεδομένων των επιδόσεών του όλο το χρόνο φέτος.

Τι ακολουθεί
H Formula 1 παραμένει στην Ευρώπη και η επόμενη στάση της και συγκεκριμένα η 13η είναι στην Ουγγαρία και στο περίφημο Hungaroring. Μάλιστα αυτό θα είναι το τελευταίο GP στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν από το διάλλειμα για το καλοκαίρι.

Το τριήμερο στην Ουγγαρία ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα στις 29 Ιουλίου με τις ελεύθερες δοκιμές. Το Σάββατο (30/7) στις 17:00 είναι οι κατατακτήριες και στις 16:00 την Κυριακή 31 Ιουλίου ο αγώνας.

από Sport 24.gr

24
ΠΑΣ για καμιά μεταγραφή? / Απ: Jérôme Prior
« στις: Κυρ 24 Ιούλ 2022 17:42  »
Στο φιλικό σε μια απόκρουση που έκανε χαμηλά φάνηκε ότι έχει πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Αυτό το βίντεο που ανέβασε ο Λαμία δε δείχνει τίποτα. Είδα κάποια καλά στοιχεία εγώ σε αποκρούσεις. Δε ξέρω αν θα είναι Γιούρι, πάντως πιστεύω ότι με τίποτα δε θα είναι τρύπα


25
ΠΑΣ για καμιά μεταγραφή? / Απ: Jérôme Prior
« στις: Κυρ 24 Ιούλ 2022 13:52  »

Σελίδες: [1] 2 3 ... 747