About PAS > ΠΑΣ Clubs

Ένας σύνδεσμος για κάθε ομάδα!

(1/24) > >>

PAS-o-media:

--- Παράθεση ---Αρκετοί σύνδεσμοι φιλάθλων θα πάψουν να υπάρχουν μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα δίνει δικαίωμα σε κάθε ομάδα να έχει μόνο μία αναγνωρισμένη λέσχη φιλάθλων.

Την Τρίτη υπήρξε Κοινή Υπουργική Απόφαση μεταξύ του Υφυπουργού  Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με την οποία πλέον θα ρυθμίζεται το νομικό πλαίσιο για την λειτουργία των Λεσχών φιλάθλων.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις δημοσιευθεί στο σχετικό ΦΕΚ το οποίο ήδη έχει σταλεί προς δημοσίευση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport» πλέον κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει μόλις ένα σύνδεσμο, τον οποίο θα υποδεικνύει ο Ερασιτέχνης, κάτι που σημαίνει πως οι υπόλοιποι σύνδεσμοι δεν θα μπορούν να είναι ανοικτοί. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλες ΠΑΕ θα πρέπει να κλείσουν πολλούς συνδέσμους.

Σύμφωνα και με το άρθρο 3 του νόμου 4326/15 για τις λέσχες φιλάθλων αναφέρεται πως:


«...απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων στις λέσχες του άρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει, οι οποίες δεν λειτουργούν νομίμως, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα, οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής της.


2. Σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης από Τ.Α.Α. ή A.A.Ε., πέραν των άλλων συνεπειών, ποινών και κυρώσεων που ορίζονται στο νόμο, κάθε μέλος της διοίκησης του κατά περίπτωση υπαίτιου Τ.Α.Α. ή A.A.Ε. τιμωρείται, ακόμη και αν το αδίκημα τελείται από αμέλεια, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ. Για τον καθορισμό του ύψους των ανωτέρω ποινών τόσο της φυλάκισης όσο και της χρηματικής, λαμβάνεται υπόψη η ένταση του δόλου ή ο βαθμός αμέλειας του υπαιτίου.

3. Το αδίκημα του παρόντος άρθρου διώκεται αυτεπαγγέλτως και οι επιβαλλόμενες για την τέλεση του ποινές δεν αναστέλλονται ούτε μετατρέπονται. Η προθεσμία για την άσκηση έφεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης και η άσκηση έφεσης δεν αναστέλλουν την εκτέλεσή της. Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να διατάξει, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την αναστολή εκτέλεσης. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η χορήγηση προθεσμίας για την καταβολή της χρηματικής ποινής σε δόσεις ή η έκτιση της με παροχή κοινωφελούς εργασίας, μη εφαρμοζομένων των παραγράφων 4 έως και 8 του άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα.

4. Απαγορεύεται εφεξής η εκμίσθωση ακινήτου σε λέσχη του άρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει είτε σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής, όταν αυτή δεν λειτουργεί νομίμως, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της ανωτέρω διατάξεως. Μέσα σε τρείς (3) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, ο μισθωτής ακινήτου είτε είναι λέσχη του άρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει, είτε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμος φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής, οφείλει να προσκομίσει στον εκμισθωτή βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι βρίσκεται σε νόμιμη λειτουργία. Η μη προσκόμιση της ανωτέρω βεβαίωσης συνεπάγεται ακυρότητα και λύση της μίσθωσης. Σε βάρος όποιου προβαίνει στην εκμίσθωση οποιουδήποτε χώρου ή ανέχεται τη διατήρηση της κατά παράβαση της παρούσας απαγόρευσης, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση του εκμισθωτή, δύναται να επιβάλει σε αυτόν πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, το οποίο αφορά πάντοτε στο μέχρι το χρόνο της επιβολής του χρονικό διάστημα και επιβάλλεται ανάλογα με το εάν και κατά πόσο ο χώρος συνδέεται με φαινόμενα βίας ή άλλες παράνομες πράξεις, με το όφελος που αποκτήθηκε ή επιδιώχθηκε από τον εκμισθωτή και με την τυχόν υποτροπή. Δεν αποκλείεται η επιβολή νέου προστίμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Κατά τα λοιπά, για το πρόστιμο αυτό εφαρμόζονται τα οριζόμενα στις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 1.»
--- Τέλος παράθεσης ---
gazzeta.gr

New:

--- Παράθεση από: PAS-o-media στις Τετ 30 Δεκ 2015 10:20 --- τον οποίο θα υποδεικνύει ο Ερασιτέχνης
gazzeta.gr

--- Τέλος παράθεσης ---

Με ποιον θα πρέπει να τα ΠΑΣ καλά, με τον ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ, με την ΠΑΕ ή και με τους 2?  :P

π.χ., καθεστώς υπήρξε η φαγωμάρα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ - ΠΑΕ... πότε για το νερό, πότε για το ηλεκτρικό, πότε για τις Υποδομές...

Πάντως, στην περίπτωση του 3-4326/15  μιλάμε βασικά για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΣ και την ΠΑΕ που παίζει στους Ζωσιμάδες...--- Παράθεση ---Υπάρχουν επαγγελματίες οπαδοί και ζουν από τον οπαδισμό.
 
http://www.gazzetta.gr/football/article/854293/kontonis-apofasi-stathmos-gia-aek-mia-leshi-se-kathe-pae
--- Τέλος παράθεσης ---


Υ.Γ.: Σόρι, ξέχασα το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά 
 

ΛΑΜΙΑ FANS:
Είδατε πως το ρουφιανιλίκι και το γλύψιμο είναι απαραίτητα στις ημέρες μας.

New:
1 πουλάκι γάβγισε και είπε ότι, ο νέος πρόεδρος δεν γουστάρει Συνδέσμους στο γήπεδο.
"Θέλω τον κόσμο σε απλές μονάδες. Και θα κάνω τα πάντα να τον φέρω" ... είπε ο νέος πρόεδρος.

New:
Επιμέλεια: Sport24.grΔημοσίευση: 02 Φεβ. 2016 22:31
http://www.sport24.gr/football/omades/PasGiannina/o-pas-petaei-ektos-ghpedoy-opado-toy.3889510.htmlΦΩΤΟ: Χριστοβασίλης - Κάγκελος - Θεοδωρίκας 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση