About PAS > ΠΑΣ για καμιά μεταγραφή?

Νίκος Λώλης

(1/1)

fon7:
Συνεχίζοντας την κακή παράδοση της μη ανακοίνωσης των νεαρών παιχτών

fon7:
Νίκος Λώλης
Πότε μπορούμε να υποστηρίξουμε με σαφήνεια ότι οι ακαδημίες μιας ομάδας λειτουργούν με τον βέλτιστο τρόπο; Αναμφίβολα, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες παροχές και εγκαταστάσεις, όταν το επίπεδο εκπαίδευσης είναι σύγχρονο και πολύ υψηλό, όταν καταρτίζονται προγράμματα σε όλους τους τομείς (διατροφής, εκγύμνασης κλπ.) και τηρούνται κατά γράμμα. Μα πιο πολύ από όλα, αυτό που αποτελεί την καλύτερη ένδειξη της υγιούς λειτουργίας μίας ακαδημίας, είναι το ποσοστό ανάμειξης των ‘’αποφοίτων’’ της (των homegrown players, για αυτούς που αρέσκονται στους διεθνείς όρους) στα πεπραγμένα της πρώτης ομάδας, όχι φυσικά σε ρόλο κομπάρσου, αλλά με ενεργά καθήκοντα στο rotation.
 Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία από τις φωτεινές εξαιρέσεις στον τομέα αυτό, και μπορούμε να πούμε με περηφάνια ότι τουλάχιστον 3 παιδιά τα οποία ανδρώθηκαν στις ακαδημίες, είναι πιά βασικά γρανάζια της πρώτης ομάδας: οι Άγγελος Λιάσος, Σταύρος Πήλιος και Άλεξ Λώλης. Το ‘’στοίχημα’’ για τους Γιαννιώτες είναι να συνεχίσουν αυτή την καλή παράδοση που έχτισαν και χρόνο με τον χρόνο, να μην διακοπεί αυτή η τροφοδοσία της πρώτης ομάδας με ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής αλλά να γίνει συνήθειο. Σε αυτά τα πλαίσια υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μαζί με τον συνομήλικο του Άγγελο Τσίρη, ο 17χρονός (20/01/2005) πολυδιάστατος μέσος Νίκος Λώλης, μια επιβράβευση για την εξαιρετική του παρουσία με την Κ17 και κυρίως την εντυπωσιακή ωριμότητα που έβγαζε στο παιχνίδι του.
 Ο νεαρός χαφ που προήχθη φέτος στην ομάδα νέων, ξεχώριζε σαν την ‘’μύγα στο γάλα’’ λόγω ορισμένων πολύ ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχει και που υποδεικνύουν σε ένα έμπειρο ποδοσφαιρικό μάτι ότι μπορεί η ομάδα να τα αξιοποιήσει ιδανικά σε βάθος χρόνου. Πρόκειται για ένα box-to-box χαφ με πολύ ανεπτυγμένα σωματικά προσόντα, που βγάζει πολλή ένταση και δυναμισμό στο παιχνίδι του, που μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα, ακόμη και από την μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη, που υποδέχεται και μοιράζει το παιχνίδι δεσπόζοντας στον άξονα. Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίον προστατεύει την μπάλα στην κατοχή του εκμεταλλευόμενος το γεροδεμένο του σκαρί, ενώ παράλληλα είναι και προσαρμοστικός στις απαιτήσεις του παιχνιδιού: έχει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, πατάει περιοχή, δοκιμάζει το πόδι του, αλλά και παράλληλα συμβάλλει στην αμυντική λειτουργία με αποτελεσματικά μαρκαρίσματα. Με λίγα λόγια, μπορεί να παίξει αν του ζητηθεί και λίγο πιο πίσω, ή και λίγο πιο μπροστά, ως αμυντικός ή επιτελικός μέσος.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος είναι ξάδερφος με τον ποδοσφαιριστή της πρώτης ομάδας, Άλεξ Λώλη, έλκει και αυτός την καταγωγή του από την Ηγουμενίτσα και έχει ομοίως ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από τον ΠΑΣ Λαδοχωρίου. Tα χνάρια του ξάδερφου του θα τα ακολουθούσε στον ΠΑΣ Γιάννινα σε ηλικία 15 ετών, όταν εντάχθηκε στο τμήμα Κ17 των Ταύρων. Ήταν πάντως ‘’κακό’’ το timing, διότι 5 μόλις αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος Super League K17 2020/21, επήλθε η οριστική διακοπή λόγω των επιβληθέντων μέτρων, με τον Νίκο να πραγματοποιεί σε αυτό το διάστημα τις 3 πρώτες του εμφανίσεις με τα κυανόλευκα. Την περσινή σεζόν διακρίθηκε ως ένας από τους κορυφαίους μέσους της Super League K17 2021/22, κερδίζοντας σε όλες τις περιπτώσεις την μάχη στον άξονα και όντας εκ των παραγωγικότερων της ομάδας, με 4 γκολ και 9 ασίστ, ενώ παράλληλα στελέχωσε και την Κ19 στις τελευταίες της υποχρεώσεις, αριθμώντας 5 συμμετοχές στην Super League 1 K19. Φέτος συνεχίζει να αφήνει υποσχέσεις, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγωνιστικού παζλ της Κ19 του ΠΑΣ και ως ο νευραλγικός, συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Έχει μέχρι στιγμής καταγράψει το απόλυτο των συμμετοχών (8 στον αριθμό), έχει βρει δίχτυα 2 φορές και έχει σερβίρει 2 ασίστ.
  Ο Λώλης θεωρείται αυτή την στιγμή ως ένα από τα σημαντικότερα project των Γιαννιωτών και στην ομάδα γνωρίζουν τόσο το γκελ που έχει ο ποδοσφαιριστής στην διεθνή αγορά (και δη την ιταλική) καθώς και την ζήτηση που έχουν τα αγωνιστικά του ατού, ως σύγχρονου κεντρικού μέσου.

Talent scouting Greece / Ανιχνευτής ταλέντων Ελλάδας

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση