Αποστολέας Θέμα: Κορονοϊός  (Αναγνώστηκε 38740 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.745
 • Remember, remember, the Fifth of November...
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1300 στις: Τρι 06 Ιούλ 2021 00:40 »
Πουτάνα τα έκαναν με την πανδημία και μυαλό δεν έβαλαν...
Ούτε που κατάλαβαν τίποτα οι ανέραστοι "άριστοι"...
Μόλις 2 μέρες πριν:Έτσι μπράβο! Κλείστα τα γαμημένα, τί χρειάζονται?
Ό,τι πιό ανάλγητο και απάνθρωπο έχει αναλάβει την εξουσία της χώρας...
  :stop:

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.099
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1301 στις: Κυρ 11 Ιούλ 2021 18:08 »
ΠΑΝΔΗΜΙΑ  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας πως χρειάζεται μαζικός οργανωμένος εμβολιασμός, με όλα τα ασφαλή εμβόλια, τα οποία η κυβέρνηση δεν φρόντισε να εξασφαλίσει. Διεκδικούμε την αναγκαία στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων με όλο το απαραίτητο προσωπικό και όχι μετακινήσεις υγειονομικών από πόλη σε νησί και από νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο, όπως κάνει η κυβέρνηση.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι εξαγγελίες για ποινές και «δωράκια», προνόμια και τιμωρίες σε εμβολιασμένους και μη. Ο διχασμός καλλιεργείται ωμά. «Δεν θα ξανακλείσει η χώρα για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι», δήλωσε με κυνισμό ο πρωθυπουργός. «Οι ανεμβολίαστοι να πληρώνουν αν νοσήσουν και χρειαστούν ΜΕΘ», λέει μία ξεφτιλισμένη εκδοχή της αγοραίας υγείας διά στόματος γνωστού κυβερνητικού παπαγάλου. «Αν αύριο φτιαχτούν 10.000 ΜΕΘ θα είναι άχρηστες, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές να τις στελεχώσουν, οπότε μόνη λύση είναι το εμβόλιο», συνεχίζει μία άλλη διά στόματος φιλοκυβερνητικού καθηγητή. Η μόνιμη καραμέλα της ατομικής ευθύνης στο απόγειό της.

Γιατί ανοίγει η συζήτηση από την κυβέρνηση;

Η αξία του οργανωμένου μαζικού εμβολιασμού στα λοιμώδη νοσήματα είναι επίτευγμα και κατάκτηση της ανθρωπότητας. Τα εμβόλια για την COVID-19 έχουν ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στη βαριά εξέλιξη της νόσου. Ταυτόχρονα, με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, το εμβόλιο προστατεύει κυρίως αυτόν που το κάνει, μειώνει τη μεταδοτικότητα (ένας ασυμπτωματικός ασθενής μεταδίδει λιγότερο), πληθαίνουν οι επιστημονικές δημοσιεύσεις που αποδεικνύουν τη μείωση της συχνότητας μετά-COVID συνδρόμου (μακροπρόθεσμες επιπλοκές της νόσου) στους εμβολιασμένους.

Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολιασμού. Πού αποσκοπεί αυτή η συζήτηση, ενώ είναι γνωστό ότι η διάρκεια της ανοσίας για τους εμβολιασμένους παραμένει άγνωστη και η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει τα αναγκαία εμβόλια ακόμα και για αυτούς που θέλουν να εμβολιαστούν, ή ακόμα περισσότερο για ενδεχόμενο που θα χρειαστεί 3η ή επαναληπτική δόση;

Η προπαγάνδα για υποχρεωτικότητα με ποινές σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού έχει στόχο και καθόλου τυχαία δεν είναι. Σκοπός είναι να τεκμηριωθεί κι άλλο το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και στόχος να απεμπολήσει η κυβέρνηση τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας και την κατάσταση του συστήματος Υγείας.

Αλλωστε ο υπαίτιος για την καθυστέρηση των εμβολιασμών και τις αμφιβολίες που διατηρεί ο λαός πρέπει να αναζητηθεί στις ίδιες τις κυβερνητικές, ευρωενωσιακές και παγκόσμιες αλλά και στις «επιστημονικές» παλινωδίες, που είναι σύμφυτες με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Εμπόρευμα και μέσο καπιταλιστικών ανταγωνισμών...

Ο εμβολιασμός έγινε αντικείμενο σφοδρών ανταγωνισμών μεταξύ καπιταλιστικών κρατών, εργαλείο για γεωπολιτικά παιχνίδια, καθυστερήσεις προπληρωμένων παραγγελιών από χρήματα των λαών. Ενα πανανθρώπινο αγαθό έχει μετατραπεί σε ένα χρυσοφόρο εμπόρευμα.

Αυτοί οι παράγοντες καθόρισαν τη μεγάλη ανεπάρκεια στις ποσότητες των εμβολίων, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους κρίσιμους μήνες της εμβολιαστικής εκστρατείας. Ποιος δεν θυμάται τη δέσμευση εμβολίων κατά τη μεταφορά τους από μία χώρα σε άλλη ή τα «κανόνια» στις παραδόσεις; Ταυτόχρονα, όσο δεν προχωράει ο εμβολιασμός σε όλο τον πλανήτη, τότε νέα, πιθανώς ανθεκτικότερα ή μεταδοτικότερα στελέχη του ιού θα μεταλλάσσονται. Κάτι τέτοιο ήδη βιώνουμε με τη μετάλλαξη «Δέλτα», τη λεγόμενη και «ινδική» μετάλλαξη (παρεμπιπτόντως, η Ινδία την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει εμβολιασμένο το 5% του πληθυσμού της ενώ είναι η χώρα όπου παράγονται τα περισσότερα εμβόλια παγκοσμίως).

...προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς

Απευθυνόμενη στη νεολαία, η κυβέρνηση εφαρμόζει την πιο γελοία εκδοχή της «ατομικής ευθύνης». Αυτοί που ενοχοποίησαν τη νεολαία (που παρτάρει χωρίς να σκέφτεται τους παππούδες), που κράτησαν κλειστά για σχεδόν δύο χρόνια σχολεία και σχολές (ακόμα και τις ιατρικές), δίνουν 150 ευρώ για ταξίδια και πολιτιστικές δραστηριότητες στους νέους που θα κάνουν το εμβόλιο. Εκφυλισμός, εξαγορά, ενίσχυση του ανορθολογισμού ή όλα μαζί;

Για λόγους χώρου δεν θα αναφερθούμε στην ανάγκη για φτηνές και ποιοτικές διακοπές της νεολαίας, για την πρόσβασή της στον πολιτισμό που είναι αντικείμενο αγώνα απέναντι σε όλες τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το πιο επικίνδυνο από όλα είναι ότι ο εμβολιασμός καθίσταται αντικείμενο ανταπόδοσης και συναλλαγής. Καλλιεργείται η λογική της αλήθειας του καθενός, καμία εμπιστοσύνη στην αντικειμενική αλήθεια και στα επιστημονικά δεδομένα, καμία προσπάθεια να αξιοποιούνται για να προστατευτεί η υγεία του λαού.

Πιστεύει έστω και ένας νοήμων άνθρωπος πως αν κάποιος δεν δέχεται να κάνει εμβόλιο γιατί (λανθασμένα) νομίζει ότι ο ιός δεν υπάρχει ή ότι είναι ίδιος με τον ιό της γρίπης ή ότι θα εκδηλωθούν μακροπρόθεσμες ανεπιθύμητες ενέργειες στην υγεία του, αρκούν 150 ευρώ για να τα ξεπεράσει; Τα ζητήματα του εμβολιασμού και γενικότερα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρά για να επιλυθούν με όρους ανταπόδοσης και με «δωράκια» στη νεολαία.

Ανύπαρκτη ενημέρωση και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ας αναζητήσει λοιπόν στη δική της πολιτική η κυβέρνηση τις αιτίες των αμφιβολιών, του φόβου και του ανορθολογισμού, τα όρια που μπαίνουν στον εμβολιασμό του πληθυσμού. Ας τα αναζητήσει στην ξεχαρβαλωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που δημιούργησε η πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Ο «προσωπικός γιατρός» που κάθε λίγο αναφέρουν διάφοροι «ειδικοί» είναι ανύπαρκτο πρόσωπο. Ακόμα κι αυτοί που καταφέρνουν να ρωτήσουν κάποιον, δεν παίρνουν υπεύθυνες απαντήσεις στα αναρίθμητα αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με «τα συνοδά νοσήματα που έχουν», για το αν πρέπει να εμβολιαστούν. Η γενικευμένη ανασφάλεια του πληθυσμού «αν πάθω κάτι πού θα πάω», που κυριαρχεί στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, «δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ, τη μια τα λένε έτσι και την άλλη αλλιώς», έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης.

Οι ιατρικές γνωματεύσεις που έγιναν πολιτικές

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Πλέον έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι όπως και στην υπόλοιπη διαχείριση της πανδημίας, έτσι και στον εμβολιασμό τα επιστημονικά δεδομένα υποτάσσονται στην πολιτική της κάθε αστικής κυβέρνησης.

Θυμίζουμε γρήγορα: Τον ιό που δεν μεταδίδεται από τη μεταλαβιά, τις μάσκες που δεν χρειάζονται, τα λεωφορεία που δεν γεννιούνται και τα ΜΜΜ στα οποία «δεν κολλάει», τα παράξενα «μαθηματικά» των αποτελεσμάτων των τεστ, τις γελοιότητες με τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, τα υγειονομικά πρωτόκολλα των tour operators, τα ανύπαρκτα μέτρα στους χώρους δουλειάς, τα τυφλά οριζόντια lockdowns που δεν είχαν καμία υγειονομική λογική και προσπάθησαν να συνδυαστούν με καταστολή, τους θλιβερούς μέσους όρους για το 20% που πεθαίνει εκτός ΜΕΘ και άλλα πολλά.

Η εμπιστοσύνη του λαού μας δεν έχει κλονιστεί προς την επιστήμη, αλλά προς τους επιστήμονες που την υπέταξαν στο κέρδος, στις πολιτικές των κυβερνήσεων και στον καπιταλισμό. Να λοιπόν ποιος ενισχύει και τροφοδοτεί τον ανορθολογισμό, τον αντιεπιστημονισμό, τον σκοταδισμό.

Το ΚΚΕ παλεύει για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού

Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στον λαό μας. Η πειθαρχία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού με υποδειγματικά υγειονομικά μέτρα προστάτευσε τον ίδιο, ο οργανωμένος αγώνας συνδικάτων προστάτευσε πολύ περισσότερους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα στους χώρους των νοσοκομείων, την πιο τεκμηριωμένη και μαζική ενημέρωση δεν την έκανε καμία επιτροπή λοιμώξεων, καμία διοίκηση και κανένα υπουργείο, αλλά αυτή έγινε σε επιστημονική ημερίδα της ΟΕΝΓΕ την οποία παρακολούθησαν πάνω από 1.000 γιατροί.

Γνωρίζουμε ότι η πανδημία έχει ακόμα δρόμο. Γι' αυτό ο αγώνας για δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, για προμήθεια όλων των αναγκαίων φαρμάκων, υλικών, επιστημονικών επιτευγμάτων, η καθημερινή πάλη για όλες τις συνθήκες ζωής και διαβίωσης που επηρεάζουν άμεσα την υγεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, συνεχίζεται.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή εμβόλια, με εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα, με σοβαρή εμβολιαστική εκστρατεία (με δυνατότητες ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης του λαού για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού), φαρμακοεπαγρύπνηση με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να κατηγορεί η κυβέρνηση για «υγειονομικό σαμποτάζ» όσους δεν έπαψαν να αγωνίζονται για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τους κομμουνιστές και άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές που δεν έπαψαν να δείχνουν τον πραγματικό ένοχο για την τραγωδία που ζει ο λαός μας και οι λαοί όλου του κόσμου. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Από τα στοιχεία των αντιπροσώπων προκύπτει ότι το 92,76% ήταν εμβολιασμένοι (το 42,06% πλήρως εμβολιασμένοι με 2 δόσεις και το 50,7% είχαν κάνει την πρώτη δόση), ενώ το υπόλοιπο 7,24% είχαν προγραμματίσει την πρώτη δόση ή είχαν νοσήσει. Οι κομμουνιστές ξέρουν και κάνουν πράξη το ότι «η γνώση είναι δύναμη».

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τα αντίστοιχα ποσοστά για τα κόμματα του κεφαλαίου, ειδικά για εκείνους που κουνάνε το δάχτυλο στον λαό.

Του
Γιώργου ΣΙΔΕΡΗ*
*Ο Γιώργος Σιδέρης είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ. https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=10%2F7%2F2021&pageNo=11&id=18282
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Αρνητής και ο "Αγάπη Μόνο"
« Απάντηση #1303 στις: Πεμ 29 Ιούλ 2021 16:26 »
Αρνητής και ο "Αγάπη Μόνο", Τάσος Ποτσέπης μέλος του κόμματος Έλληνες Για Τον Π.....ο
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1304 στις: Παρ 30 Ιούλ 2021 11:04 »
Ερώτηση: Προχθές στην πορεία των αρνητών όταν άρχισαν τα ΜΑΤ τα δακρυγόνα οι διαδηλωτές άρχισαν τις εισπνοές;
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.745
 • Remember, remember, the Fifth of November...
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1305 στις: Σαβ 31 Ιούλ 2021 01:56 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1306 στις: Δευ 16 Αύγ 2021 00:28 »
Παράθεση
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εξαιρούνται και πώς απαλλάσσονται, αυτές είναι οι προθεσμίες – Αναλυτικά η απόφαση

 Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σε συγκεκριμένους κλάδους, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης. Οι λόγοι της εξαίρεσης και οι προθεσμίες για την αίτηση απαλλαγής.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση που προβλέπει τη διαδικασία εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σε σχέση με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης, και η προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών που δίνεται στους εργαζομένους για την κατάθεση της αίτησης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών. Ορίζονται, επίσης, με λεπτομέρειες οι λόγοι εξαίρεσης. Η σχετική απόφαση των αρμόδιων επιτροπών εκδίδεται μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή των αιτήσεων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μπορούν να καταθέσουν την αίτηση μέχρι και τις 18 Αυγούστου (θυμίζουμε από 16/8 ξεκινά η εφαρμογή των κυρώσεων) ή μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες από την επιστροφή από την άδειά τους, ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρέπει να καταθέσουν την αίτηση μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά και γι’ αυτούς η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας.

Αντίστοιχα, οι νεοπροσλαμβανόμενοι, υποχρεούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες από την πρώτη εμφάνιση στην εργασία τους.

Με την κατάθεση της αίτησης, όπως σημειώνεται στην απόφαση, και μέχρι την έκδοση της απόφασης αναστέλλεται η επιβολή των κυρώσεων.

Η απόφαση αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία) που υπόκεινται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως ορίζονται στο ν. 4820/2021 (Α’ 130).

Λόγοι απαλλαγής από τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με την απόφαση, εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού τα φυσικά πρόσωπα, ως προς τα οποία συντρέχουν οι ακόλουθοι λόγοι:

α) Φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμφάνισαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση (π.χ. αναφυλαξία) μετά τη χορήγηση προηγούμενης δόσης του εμβολίου. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού αλλεργιολόγου, η οποία πιστοποιεί τη σοβαρότητα της αντίδρασης, τον χρόνο εκδήλωσης και τη διάρκεια αυτής, καθώς και τον συσχετισμό της με συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

β) Φυσικά πρόσωπα με διαγνωσμένη αλλεργία (με in vivo δερματικές ή in vitro δοκιμασίες διέγερσης βασεοφίλων) σε συστατικό του εμβολίου και ιδίως στα ακόλουθα συστατικά: πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG) 2000, για τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech (Comirnaty) και Moderna (Spikevax) και πολυσορβικό 80 (polysorbate 80), για τα εμβόλια των AstraZeneca (Vaxzevria) και Johnson & Johnson (Janssen). Στην περίπτωση αυτή, προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού αλλεργιολόγου, η οποία πιστοποιεί τη διάγνωση της αλλεργίας και τη σοβαρότητα της αντίδρασης στο κατονομαζόμενο, ανά περίπτωση, συστατικό συγκεκριμένου τύπου εμβολίου κατά του κορονοϊού

γ) Φυσικά πρόσωπα που εμφάνισαν σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία (Thrombosis with Thrombocytopenia Syndrome -TTS) μετά την πρώτη δόση των εμβολίων Astra Zeneca και Janssen/Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού COVID-19. Στην περίπτωση αυτή, προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού, η οποία πιστοποιεί την εμφάνιση του συνδρόμου θρόμβωσης, καθώς και τον χρόνο εκδήλωσής της μετά την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού COVID-19. Ως αντένδειξη και λόγος εξαίρεσης από τον εμβολιασμό, μπορεί να εξετάζεται από την επιτροπή άλλη, ισοδύναμα σοβαρή με τις ανωτέρω, ανεπιθύμητη ενέργεια, που αποδίδεται χρονικά από τον θεράποντα ιατρό με συγκεκριμένη επιστημονική τεκμηρίωση στην πρώτη δόση του εμβολίου. Στην περίπτωση αυτή, η αρμόδια επιτροπή αξιολογεί τη σοβαρότητα της ανεπιθύμητης ενέργειας, καθώς και τον συσχετισμό της με συγκεκριμένο τύπο εμβολίου ή με όλα τα υφιστάμενα εμβόλια.

δ) Φυσικά πρόσωπα με ιστορικό θρομβοπενίας οφειλόμενης στην ηπαρίνη (heparininduced thrombocytopenia), ή με ιστορικό αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου (antiphospholipid syndrome-APS), ή με σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών (capillary leak syndrome). Στην περίπτωση αυτή προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού, η οποία πιστοποιεί την ύπαρξη του συνδρόμου, την επίπτωσή του στην υγεία του αιτούντος και την αντένδειξη συγκεκριμένου ή κάθε τύπου εμβολίου κατά του κορονοϊο, με συγκεκριμένη επιστημονική τεκμηρίωση.

ε) Φυσικά πρόσωπα με ιστορικό μυοκαρδίτιδας πριν από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, εφόσον προσκομίζεται ιατρική βεβαίωση από ειδικευμένο ιατρό καρδιολόγο με πλήρη αναφορά της βαρύτητας της πάθησης, της εξέλιξης της αποκατάστασης και παράλληλη αναφορά ειδικών λόγων εξαίρεσης ή εξαίρεσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που αξιολογούνται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Φυσικά πρόσωπα με ιστορικό περικαρδίτιδας πριν τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού δεν εξαιρούνται από αυτόν.

στ) Φυσικά πρόσωπα με διάγνωση περικαρδίτιδας ή μυοκαρδίτιδας μετά την 1η δόση mRNA εμβολίου κατά του κορονοϊού προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση από ειδικευμένο ιατρό καρδιολόγο, με πλήρη αναφορά της βαρύτητας της πάθησης και της πορείας υποχώρησης των συμπτωμάτων και παράλληλη αναφορά ειδικών λόγων πλήρους εξαίρεσης ή εξαίρεσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου που αξιολογούνται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή.

Δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο….

Σε περίπτωση φυσικών προσώπων που έλαβαν μία δόση mRNA εμβολίου κατά του κορονοϊού και ως προς τα οποία η δεύτερη δόση αντενδείκνυται, μπορεί να εξεταστεί ο εμβολιασμός με εμβόλιο διαφορετικού τύπου κατά του κορονοϊού, εφόσον το εμβόλιο αυτό δεν έχει στη σύνθεσή του το συστατικό επί του οποίου εκδηλώθηκε η αλλεργική αντίδραση ή αντένδειξη.

Ο εμβολιασμός στις περιπτώσεις που η απαλλαγή αφορά μόνο συγκεκριμένους τύπους εμβολίου, πραγματοποιείται υποχρεωτικά σε εμβολιαστικό κέντρο νοσοκομείου.

Για ποιες αλλεργίες δεν ισχύει η εξαίρεση

Δεν αποτελούν αντένδειξη για εμβολιασμό γνωστές αλλεργίες σε: φάρμακα (πλην εμβολίων COVID-19 και συστατικών τους), τρόφιμα, νυγμούς εντόμων, περιβαλλοντικά (αερομεταφερόμενα) αλλεργιογόνα, όπως γύρεις, ακάρεα, μύκητες, επιθήλια ζώων, φυσικό λάστιχο (latex), ενδοφλέβιες σκιαγραφικές ουσίες εκτός του από του στόματος σκιαγραφικού προϊόντος gastrografin που περιέχει Polysorbate 80, επαφή ουσιών με το δέρμα (π.χ. δερματίτιδα εξ επαφής σε καλλυντικά, βαφές μαλλιών, νικέλιο).

Ποιοι εγκρίνουν την εξαίρεση

Αρμόδιες για τη λήψη της απόφασης απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα διενέργειας εμβολιασμού, είναι τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, που συνιστώνται με απόφαση των διοικητών τους ή των νομίμων αναπληρωτών τους, οι οποίες αποτελούνται από ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πανεπιστημιακούς ιατρούς με τους αναπληρωτές τους. Οι υγειονομικές επιτροπές δύνανται, κατά την κρίση τους, να ζητούν και να λαμβάνουν υπόψη τους γνώμη αρμόδιου κατά ειδικότητα ιατρού, εφόσον δεν μετέχει ήδη στη συγκρότηση της επιτροπής, ιατρός αντίστοιχης ειδικότητας.

Προς τις επιτροπές αυτές διαβιβάζονται, σύμφωνα με την τοπική τους αρμοδιότητα ανά υγειονομική περιφέρεια, οι αιτήσεις εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αποκλειστικά μέσω του αρμόδιου προϊσταμένου προσωπικού του αντίστοιχου δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα απασχόλησης που υπάγεται στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 206 του ν. 4820/2021. Ο προϊστάμενος τηρεί πλήρη ονομαστική κατάσταση με αιτήσεις εξαίρεσης από τον εμβολιασμό ή από τη δεύτερη δόση αυτού, με τους αριθμούς πρωτοκόλλου και την ημερομηνία υποβολής.

Η αίτηση περιλαμβάνει πλήρη στοιχεία ταυτοποίησης του αιτούντος, ήτοι: όνομα, επώνυμο, Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, φορέα απασχόλησης, το προσωπικό του οποίου υπάγεται στους υπόχρεους εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19, ημερομηνία της αίτησης απαλλαγής, τον λόγο εξαίρεσης σύμφωνα με την παρ. 1, καθώς και διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας για την αποστολή της απόφασης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

Στην ίδια αίτηση επισυνάπτονται και η ιατρική βεβαίωση απόδειξης της συνδρομής του λόγου εξαίρεσης με όλα τα αναγκαία στοιχεία της, καθώς και κάθε άλλο κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο που πρέπει να τεθεί υπόψη της αρμόδιας επιτροπής.

Προθεσμία τριών ημερών

Από τη δημοσίευση της απόφασης χορηγείται αποκλειστική προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών για την υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους προς τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές. Σε περίπτωση νόμιμης απουσίας υπαλλήλου κατά τη δημοσίευση της απόφασης ή σε περίπτωση νεοπροσλαμβανομένων υπαλλήλων, η αποκλειστική προθεσμία των τριών ημερών αρχίζει από την επάνοδο στην υπηρεσία ή από την ανάληψη καθηκόντων, αντίστοιχα.

Κατά το χρονικό διάστημα της ανωτέρω προθεσμίας υποβολής αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναστέλλεται η επιβολή κυρώσεων στους υπόχρεους εμβολιασμού. Οι αιτήσεις διαβιβάζονται αυθημερόν από τους αρμόδιους προϊσταμένους προσωπικού στις κατά τόπον αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές και απαντώνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε ημερολογιακών ημερών από τη διαβίβασή τους.

Η απόφαση, στην οποία αναφέρονται μόνο τα αναγκαία προσωπικά δεδομένα, κοινοποιείται αμελλητί, με ηλεκτρονικό τρόπο, τόσο στον αιτούντα υπάλληλο όσο και στον αρμόδιο προϊστάμενο προσωπικού που διαβίβασε την αίτηση. Κατά το χρονικό διάστημα της ανωτέρω προθεσμίας απάντησης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, αναστέλλεται η διαδικασία υπαγωγής των αιτούντων στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και δεν επιβάλλονται κυρώσεις λόγω μη διενέργειάς του.

Ποιες αιτήσεις απορρίπτονται

Όλες οι αιτήσεις που δεν αναφέρονται σε λόγους εξαίρεσης ή δεν συνοδεύονται από τα αναγκαία δικαιολογητικά έγγραφα, απορρίπτονται παραχρήμα ως απαράδεκτες και η απόφαση απόρριψης κοινοποιείται αμελλητί στον αιτούντα την εξαίρεση από τον εμβολιασμό, καθώς και στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού, που έχει διαβιβάσει την αίτηση, διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Από το χρονικό σημείο κοινοποίησης της απόφασης απόρριψης ο αιτών υπόκειται στη γενική πρόβλεψη περί υποχρεωτικότητας.

πηγη : Dikaiologitika.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1307 στις: Σαβ 21 Αύγ 2021 10:19 »
Παράθεση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός: Σκέψεις για επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Η επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους βρίσκεται ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.


Με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει κυριαρχήσει, τους εμβολιασμούς να πέφτουν κατακόρυφα και το σύστημα υγείας να δέχεται ολοένα και μεγαλύτερη πίεση, η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και επαναφορά της καθολικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έχει καταργηθεί επισήμως από τις 23 Ιουνίου, με ανακοίνωση της κυβέρνησης, ωστόσο οι περαιτέρω συστάσεις για την κατά περίπτωση χρήση της, είχαν δημιουργήσει σύγχυση στους πολίτες.

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τις τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να επιτρέπονται η λειτουργία καταστημάτων εστίασης σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους και ακόμη και να μπαίνουν οι πολίτες σε εμπορικά καταστήματα μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παράλληλα, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός έλεγχος με δύο PCR ή rapid test την εβδομάδα, που έχει ήδη ανακοινωθεί για τους εκπαιδευτικούς, και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα έχουν ένα ακόμη κίνητρο για να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι πολίτες, καθώς διαφορετικά θα επιβαρύνονται με το κόστος των δύο τεστ.

https://www.news247.gr/koinonia/koronoios-skepseis-gia-epistrofi-tis-maskas-stoys-exoterikoys-choroys.9329077.html
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 20.524
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1308 στις: Σαβ 21 Αύγ 2021 12:30 »
Covid-19: Μια λίστα με σοβαρές online πηγές, για να μη χάνεσαι στην παραπληροφόρηση
Πού μπορεί να αποταθεί κάποιος που αναζητά συνεπή και σωστή online πληροφόρηση για την πανδημία; Ιδού κάποια πρόσωπα και ιστότοποι που ξεχωρίζουν σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο (αγγλόφωνο)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ η πρώτη φορά που γράφεται, παραμένει όμως αμείλικτη αλήθεια: παρότι χάρη στο Ίντερνετ ο μέσος άνθρωπος διαθέτει σήμερα τόσο όγκο πληροφορίας όσο ποτέ στην ιστορία, ο ψηφιακός αναλφαβητισμός χτυπάει κόκκινο, η παραπληροφόρηση επίσης. Διότι η πληροφορία, για να μετατραπεί σε γνώση, χρειάζεται πρώτα να διασταυρωθεί και να αξιολογηθεί κι αυτό προϋποθέτει όχι μόνο κάποια βασική μόρφωση αλλά καταρχάς μια στοιχειώδη κριτική ικανότητα. Τα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα οποία ενημερώνονται και ανταλλάσσουν απόψεις σήμερα κατά κύριο λόγο πολύ περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι στα συμβατικά μέσα πολλαπλασίασαν το κακό, καθώς ευνοούν την καλλιέργεια και την εκθετική διάδοση παντός είδους fake news, ψευδοεπιστημονικών θεωριών και θεωριών συνωμοσίας.

Η πανδημία αποδείχτηκε λαμπρό πεδίο δόξης, καθώς η διασπορά και διάδοση ψευδών ειδήσεων γνωρίζει πιένες, συνεπικουρούμενη από την σε πολλές περιπτώσεις πλημμελή έως κακή βιοπολιτική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, το έλλειμμα διαφάνειας και λογοδοσίας στη λήψη αποφάσεων και την απουσία συστηματικής ενημέρωσης από αξιόπιστες πηγές. Από κοντά κι εκείνοι οι αναλογικά ελάχιστοι, αλλά θορυβώδεις «αιρετικοί» επιστήμονες να επιτείνουν τη σύγχυση, όπως ο «δικός μας» Φαίδων Βόβολης, που κλήθηκε πρόσφατα σε απολογία από τον Ιατρικό Σύλλογο – αυτό το τελευταίο παρατηρείται σε κάθε μεγάλη υγειονομική κρίση, για παράδειγμα στην επιδημία του HIV, και σπανίως σχετίζεται με την αμφισβήτηση εκείνη που είναι απαραίτητη για την πρόοδο της επιστήμης.   

Το ζήτημα απασχολεί όχι μόνο τους ιθύνοντες των σόσιαλ μίντια –Facebook και Instagram κατέβασαν τον Μάιο κάπου 18 εκατ. ψευδείς αναρτήσεις για την πανδημία του SARS-CoV-2, τα μέτρα προφύλαξης και τα εμβόλια, που όμως αποδεικνύονται σταγόνα στον ωκεανό‒ αλλά και τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο οποίος προ ημερών κατήγγειλε δημόσια 12 «υπερμεταδότες παραπληροφόρησης» που παράγουν το 65% της σχετικής με τα εμβόλια παραπληροφόρησης παγκοσμίως, καλώντας το Twitter, το Facebook και τις άλλες συναφείς πλατφόρμες να μην τους δίνουν πλέον βήμα. Το μέχρι πού φτάνει η «καλή» λογοκρισία (ζήτημα που τέθηκε και με τα κατεβασμένα προφίλ του Τραμπ) και το πόσο καλά μπορεί ένα φίλτρο, ένας αλγόριθμος ή κάποιος υπάλληλος «γαλέρας» να ξεχωρίσει την εύστοχη άσκηση κριτικής, που είναι, εννοείται, ευπρόσδεκτη, από την περισσότερο ή λιγότερο φανερή «ψέκα», παραμένει ένα πρόβλημα, ωστόσο μεγαλύτερο πρόβλημα, που αφορά και ανθρώπινες ζωές, δημιουργούν οι ψευδείς ειδήσεις και η συνωμοσιολογία, που, ως γνωστόν, έχουν και στην Ελλάδα ενθουσιώδες κοινό.

Βέβαια, επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, τα ίδια ακριβώς μέσα χρησιμοποιούν έγκυροι επιστήμονες, ειδικοί και αναλυτές, δίνοντας τον καλό αγώνα. Πού μπορεί να αποταθεί, όμως, κάποιος που αναζητά συνεπή και σωστή online πληροφόρηση για την πανδημία; Ιδού κάποια πρόσωπα και ιστότοποι που ξεχωρίζουν σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο (αγγλόφωνο):

• Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και στο Imperial College, επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Υγεία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υπουργός Επικρατείας επί ΓΑΠ. Άμισθος εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους όταν χρειάζεται, ενημερώνει δε σε τακτική βάση για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις με τρόπο εύληπτο και κατανοητό αλλά και με χιούμορ, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις του όσο και από τα ιντερνετικά προφίλ του(Facebook/twitter).

• Μανώλης Δερμιτζάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής της Γενεύης, διευθυντής του Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030. Κορυφαίος στον τομέα του, ψύχραιμος αλλά και δηκτικός όταν χρειάζεται, είναι μία από τις εγκυρότερες φωνές στο πεδίο και ο δημόσιος λόγος του ξεχωρίζει είτε στα συμβατικά είτε στα ψηφιακά μέσα (facebook/twitter).

• Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόννη, υπεύθυνος Τμήματος Θρομβώσεων στο νοσοκομείο Tenon και διευθυντής της ερευνητικής ομάδας Inserm U938, συνεργάζεται και με ελληνικά νοσοκομεία, όπως το Metropolitan και το Υγεία. Εγνωσμένου κύρους, με συχνή παρουσία στα ΜΜΕ, τα λέει εξίσου καλά και online, στο Facebook και στο Twitter, χωρίς να διστάζει να θίξει τα κακώς κείμενα (facebook/twitter).

• Γιώργος Παυλάκης, διακεκριμένος γιατρός-ερευνητής που ηγείται του τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για τον καρκίνο. Γνωστός για το ερευνητικό του έργο σε νέες θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια κατά του καρκίνου και του HIV/AIDS, είναι από τις εγκυρότερες πηγές ενημέρωσης σε θέματα επιδημιολογίας, εμβολίων και ανοσοθεραπείας και όσον αφορά τον κορωνοϊό (facebook/twitter).

• Γιώργος Παππάς, παθολόγος, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συντάκτης του «Ημερολογίου Κορωνοϊού» που δημοσιεύει από την αρχή της πανδημίας σε συνέχειες στο Facebook (ναι, είναι αυτός με φωτό προφίλ τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στα νιάτα του!) και αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες και κατατοπιστικές πηγές πληροφόρησης γι’ αυτήν, με εύστοχες παρατηρήσεις, επισημάνσεις και παρεμβάσεις (facebook).

• Γιάννης Πρασσάς, διδάκτορας Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και στο συνεργαζόμενο με αυτό νοσοκομείο Mount Sinai στην ίδια πόλη. Από τους πιο λαμπρούς νέους επιστήμονές μας της διασποράς, είναι ταυτόχρονα μία από τις πιο επίμονες, υπεύθυνες και συνεπείς παρουσίες στα κοινωνικά δίκτυα (facebook/twitter).

• Γιώργος Καργιολάκης, βιολόγος με μεταπτυχιακό στη Μοριακή Ιατρική, εργάζεται στο Τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας και από το προφίλ του στο Facebook ενημερώνει με ζήλο για επιδημιολογικά θέματα καθώς επίσης για την αξία των εμβολιασμών μέσα από τις «κοβιντιάδες» του. Συνδιαχειριστής της ομάδας «Η αλήθεια για τα εμβόλια» (facebook/ twitter).

• Μυρτιάνη Πιερή, μοριακή βιολόγος και γενετίστρια. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, επιφανής στον τομέα της και από τις πιο δυναμικές ελληνόφωνες παρουσίες στο Facebook σε θέματα ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

• Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία». Εμπεριστατωμένη ενημέρωση από την «πρώτη γραμμή», εκεί όπου τα ψέματα τελειώνουν και δοκιμάζονται σε πραγματικό χρόνο τα όρια και οι αντοχές όλων μας (facebook/twitter). 

• Eric Topol, ιδρυτής και διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Scripps στην Καλιφόρνια, όπου διδάσκει Μοριακή Φαρμακολογία, επιφανής καρδιολόγος, αρχισυντάκτης του «Medscape» και της ιστοσελίδας theheart.org και συγγραφέας τριών επιστημονικών μπεστ-σέλερ. Βραβευμένος για το ερευνητικό του έργο από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, σημείο αναφοράς για τα αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ, παρέχει εγγυημένη ενημέρωση για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Θεωρείται ότι είναι από τους επιστήμονες εκείνους που δίνουν την επίσημη κυβερνητική γραμμή αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας (facebook/twitter).

• Jeremy Farrar, ιατρικός ερευνητής, διευθυντής του ερευνητικού Ιδρύματος Wellcome Trust, πρώην καθηγητής στην Οξφόρδη με αντικείμενο τις τροπικές νόσους, αξιόπιστη και «από την πρώτη γραμμή» ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τα εμβόλια και τα υπό δοκιμή φάρμακα.

• Trevor Bedford, αναπληρωτής καθηγητής στα τμήματα Εμβολίων και Μολυσματικών Ασθενειών, Υπολογιστικής Βιολογίας (πρόγραμμα Herbold) και Ανθρώπινης Βιολογίας στο Ίδρυμα Fred Hatchinson, μεγάλο ερευνητικό κέντρο για τον καρκίνο στο Σιάτλ. Χρησιμοποιεί ισχυρούς υπολογιστές και πολύπλοκες στατιστικές μεθόδους για τη μελέτη της διασποράς μολυσματικών ιών, όπως οι Covid-19, Ebola, Zika και ο ιός της κοινής γρίπης.

• Hilda Bastian, συνήγορος του καταναλωτή υπηρεσιών υγείας, ιδρυτικό μέλος της Cochrane Collaboration και πρώην συνεργάτις του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, παρέχει πολύ καλή πληροφόρηση στο θέμα των εμβολίων και των επιδημιολογικών μελετών. «Ένα γραμμάριο προκατειλημμένης πρόληψης αξίζει όσο ένα κιλό πολλαπλής οπισθοδρόμησης», αναγράφει το καρτουνίστικο μότο του προφίλ της στο Twitter (facebook/twitter).

• Adam Kucharski, μαθηματικός, επιδημιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο London School of Hygiene and Tropical Medicine. Γράφει τακτικά στον «New Scientist», στην «Guardian» και αλλού, ενώ συχνές είναι οι αναφορές στον ίδιο και στο έργο του στον διεθνή Τύπο. Εστιάζει στην επιδημιολογία και είναι συγγραφέας του μπεστ-σέλερ «The Rules of Contagion» που κορυφαία ΜΜΕ συμπεριέλαβαν στα βιβλία της χρονιάς για το 2020.

• Gavin Yamey, Αγγλοαμερικανός γιατρός και ερευνητής εμβολίων, διευθυντής του Κέντρου Επιπτώσεων Πολιτικής στην Παγκόσμια Υγεία στο Πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας, όπου διδάσκει κιόλας, επικεντρώνοντας σε θέματα δημόσιας υγείας. Επίσης, αρθρογραφεί στο περιοδικό «Time». Σημαντική πηγή ενημέρωσης για τα εμβόλια, τους εμβολιασμούς και την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ, διανθίζει τις αναρτήσεις του με ενδιαφέροντα μουσικά ακούσματα.

• Christina Pagel, Γερμανοβρετανή μαθηματικός και καθηγήτρια Επιχειρησιακής Έρευνας στο University College του Λονδίνου (UCL). Εφαρμόζει ανάλυση δεδομένων και μαθηματική μοντελοποίηση σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης, είναι δε πηγή αναφοράς για την πανδημική κατάσταση στη Βρετανία και την πορεία των εμβολιασμών. Ο πατέρας της Manfred Pagel ήταν επώνυμος δημοσιογράφος με διευθυντική θέση στο Reuters.

• Health Nerd (Gideon Meyerowicz-Katz), Αυστραλός επιδημιολόγος που λατρεύει τις γάτες και το να «κάνει φασαρία», όπως γράφει στο προφίλ του. Εστιάζει στην κοινωνιολογία της δημόσιας υγείας, στο επικοινωνιακό κομμάτι του επιστημονικού λόγου, καταρρίπτοντας αστήρικτες θεωρίες ακόμα και συναδέλφων του, όπως ο Ελληνοαμερικανός Γιάννης Ιωαννίδης. Αρθρογραφεί συχνά στον ημερήσιο Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό («Guardian», «Observer» κ.ά.).

• Edward Nirenberg, νεαρός Αμερικανοεβραίος βιοχημικός που δημοσιεύει κατά ριπάς έρευνες, αναλύσεις και στατιστικά για την πανδημία και τα εμβόλια, αποδομώντας παράλληλα ανυπόστατες θεωρίες αντιεμβολιαστών και λοιπών αρνητών. Δεν έχει το κύρος του πεπειραμένου ειδικού, διαθέτει όμως πάθος και ενθουσιασμό. «Ο εμβολιασμός σώζει ζωές» είναι το μότο του στο Twitter.

• Helen Branswell, βραβευμένη Καναδή δημοσιογράφος, ειδικευμένη στο ιατρικό ρεπορτάζ. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, καλύπτοντας τις εξελίξεις των επιδημιών SARS, Ebola, Zika, γρίπη των χοίρων και τώρα της Covid-19. Από τις πλέον έγκυρες πηγές ενημέρωσης, ήταν η πρώτη ρεπόρτερ υγείας που σήμανε συναγερμό όταν γνωστοποιήθηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη Γουχάν, έχει ανακηρύξει, δε, το προφίλ της στο Twitter «ζώνη ελεύθερη από θεωρίες συνωμοσίας».

• Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τακτικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ. Γνωστός από τις καίριες δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις του για ζητήματα σχετικά με την πανδημία στα ΜΜΕ, ενημερώνει τακτικά και από το προφίλ του στο Facebook.

• Παναγιώτης Χούπας, «ένας φτωχός και μόνος παθολόγος», όπως συστήνεται στο προσωπικό του μπλογκ, όπου, όπως και στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook, πληροφορεί, διαφωτίζει και λύνει παρεξηγήσεις.

• Έλενα Μηλιώτη, η Κύπρια οδοντίατρος που έχει κάνει την ενημέρωση για την πανδημία υπόθεση ζωής στα σόσιαλ μίντια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, βομβαρδίζοντας με αναρτήσεις που αντλεί από έγκυρες και διασταυρωμένες πηγές (facebook/twitter).

Σχεδόν όλοι οι προαναφερθέντες έχουν λογαριασμούς στο Twitter, ορισμένοι διατηρούν επίσης μπλογκ ή/και προφίλ σε Facebook, Linkedin και άλλα κοινωνικά δίκτυα, ενώ μέσα από τις μηχανές αναζήτησης του Ίντερνετ μπορεί κανείς εύκολα να βρει απόψεις, αρθρογραφία και συνεντεύξεις τους ή να ανατρέξει στο επιστημονικό τους έργο. Επίσης υπάρχουν τα ακόλουθα:

• Η Αλήθεια για τα εμβόλια: Η πλέον έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα στο ελληνικό Facebook, με παρουσία και στο YouTube. Καρπός συλλογικής προσπάθειας, αποσκοπεί στο «να προβάλει με κατανοητό τρόπο επιστημονική ενημέρωση από υπεύθυνες και έγκριτες οργανώσεις για τον εμβολιασμό και τα εμβόλια, να αποτελέσει μια αποθήκη επιστημονικά επιβεβαιωμένης γνώσης, να στηρίξει πολίτες, γονείς, γιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς επίσης». Στην κατηγορία «Οδηγοί» παρέχει πολλές χρήσιμες παραπομπές σε ελληνικές και ξένες πηγές για τους εμβολιασμούς, άρθρα, μελέτες, εργαλεία, καθώς και πλούσιο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό. Δεν κάνει, λέει, ιατρικές διαγνώσεις ούτε επιθυμεί συμβουλές μη ειδικών για επιστημονικά θέματα. Καμία σχέση, εννοείται, με την ομώνυμη αντιεμβολιαστική ιστοσελίδα.

• Ομάδα ενημέρωσης και αλληλοβοήθειας ενάντια στην ασθένεια Covid-19: Δυναμικά παρούσα από το ξεκίνημα της πανδημίας στην Ελλάδα, η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία στοχεύει στην «όσο γίνεται πληρέστερη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και του κοινωνικού, οικονομικού, πολιτικού και πολιτιστικού αντίκτυπού της, χωρίς φίλτρα και αστερίσκους, αλλά με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία», προωθώντας ταυτόχρονα την αλληλοϋποστήριξη μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν είναι ακριβώς επιστημονική ιστοσελίδα, ούτε περιορίζεται αποκλειστικά σε θέματα Covid, μπορεί όμως να βρει κανείς εκεί εμπεριστατωμένες απαντήσεις και οδηγίες, ενώ οι αναρτήσεις που φιλοξενεί βοήθησαν πολλά άτομα ευάλωτα ή σε ανάγκη στη διάρκεια των lockdowns.   

• Οι ιστοσελίδες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ/WHO), των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC/ECDC/CDC Global Health) καθώς και κορυφαίων επιστημονικών περιοδικών εκδόσεων, όπως οι «Science», «Nature», «Lancet», «New Scientist» και «British Medical Journal» (BMJ). Διαθέτουν προφίλ και στα κοινωνικά δίκτυα, όπου δημοσιεύουν τακτικά έρευνες, στοιχεία και όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας και τις συνέπειές της, τα εμβόλια, τις δοκιμές φαρμάκων κ.λπ.
https://www.lifo.gr/tropos-zois/health-fitness/covid-19-mia-lista-me-sobares-online-piges-gia-na-mi-hanesai-stin

Περισσότερο ήθελα να το βάλω για το πρόβλημα των fake news και όλα τα συναφή.Βέβαια μεγάλο μέρος επικεντρώνεται στα του κορονοιού.Οπότε το έβαλα εδώ.Μέσα στο λινκ έχει και λινκς για τους παραπάνω για όποιον ενδιαφέρεται.Μια από τις πηγές είναι και γιαννιώτική.

Παράθεση
• Γιώργος Παππάς, παθολόγος, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συντάκτης του «Ημερολογίου Κορωνοϊού» που δημοσιεύει από την αρχή της πανδημίας σε συνέχειες στο Facebook (ναι, είναι αυτός με φωτό προφίλ τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στα νιάτα του!) και αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες και κατατοπιστικές πηγές πληροφόρησης γι’ αυτήν, με εύστοχες παρατηρήσεις, επισημάνσεις και παρεμβάσεις (facebook).

Προφανώς υπάρχουν και άλλες πηγές και πολλοί άλλοι επιστήμονες που δουλεύουν πάνω στο θέμα.Όποιος μπορεί να ψαχτεί στα αγγλικά και στις πρωτότυπες έρευνες που παρουσιάζονται ακόμα καλύτερα.Βέβαια εκεί χρειάζονται και κάποιες γνώσεις παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.281
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1309 στις: Σαβ 21 Αύγ 2021 13:02 »
Μάλιστα. Fon ανέβασες 15 ονόματα γιατρών και άλλων που έχουν γνώμη για τον κοροναιό από ενα μη ιατρικό σιτε αλλά παραδόξως δεν περιλαμβάνεται κανένα όνομα επιδημιολόγου. Της καθ'ύλην αρμόδιας ειδικότητας για τις πανδημίες. Ειδικά ο Μόσιαλος που δίνει και οδηγίες είναι οικονομολόγος. Απλά έχει σπουδάσει διοικηση υγείας, για όποιον καταλαβαίνει τη διαφορά.
Για να γίνω πιο σαφής. Οι βιολόγοι που αναφέρονται μπορούν να δωσουν στοιχεία για τη μορφή του ιου και το γενετικό του υλικό. Οι οικονομολόγοι στοιχεία για την οικονομική επίδραση που θα έχουν τα όποια μέτρα στην κοινότητα, οι παθολόγοι, λοιμωξιολόγοι και λοιπές ειδικότητες τη θεραπεία αν νοσήσεις. Διαχείριση κανένας από αυτούς δεν μπορεί να κάνει γιατί δεν έχει τις γνώσεις. Και γι'αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και έχουμε και συνέχεια.
Επίσης παραδόξως λείπει από την ενημέρωση η Σουηδία που τελευταία έχει 1 θάνατο ανα 5 μέρες. Και 30 διασωληνωμένους εδώ και καιρό.

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 20.524
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1310 στις: Σαβ 21 Αύγ 2021 13:10 »
Ανέβασα ένα άρθρο που αναφέρει αρκετές πηγές ενημέρωσης,τόσο ελληνικές όσο και αγγλικές.Τώρα αν εσύ θέλεις να σταθείς μόνο στον Μόσιαλο δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Επίσης στο τέλος το άρθρο αναφέρει και τα εξής
• Οι ιστοσελίδες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ/WHO), των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC/ECDC/CDC Global Health) καθώς και κορυφαίων επιστημονικών περιοδικών εκδόσεων, όπως οι «Science», «Nature», «Lancet», «New Scientist» και «British Medical Journal» (BMJ). Διαθέτουν προφίλ και στα κοινωνικά δίκτυα, όπου δημοσιεύουν τακτικά έρευνες, στοιχεία και όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας και τις συνέπειές της, τα εμβόλια, τις δοκιμές φαρμάκων κ.λπ.

Επίσης ο ίδιος ανέφερα το εξής
Προφανώς υπάρχουν και άλλες πηγές και πολλοί άλλοι επιστήμονες που δουλεύουν πάνω στο θέμα.Όποιος μπορεί να ψαχτεί στα αγγλικά και στις πρωτότυπες έρευνες που παρουσιάζονται ακόμα καλύτερα.Βέβαια εκεί χρειάζονται και κάποιες γνώσεις παραπάνω.

Η μόνη ειδική αναφορά μου σε όνομα έγινε εξαιτίας των γιαννιώτικου ενδιαφέροντος.

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.099
  • Προφίλ
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1312 στις: Τρι 24 Αύγ 2021 14:34 »
Παράθεση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Μένουν εκτός γηπέδων και κλειστών χώρων εστιατορίων, μπαρ και θεάτρων - Τέλος τα δωρεάν τεστ

Η ανακοίνωση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους από τον Βασίλη Κικίλια

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid - Επανέρχονται οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους υψηλής συνάθροισης - Δικαίωμα στον εργοδότη να γνωρίζει αν ο υπάλληλος έχει εμβολιαστεί.
news24724 Αυγούστου 2021 11:56
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει νέα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού μπαίνει στο τέταρτο "κύμα" της, με ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας να μην έχουν κάνει ακόμη εμβόλιο.

Στις ανακοινώσεις συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ "Ευαγγελισμός", Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου. Στόχος είναι να υπάρξει έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους πολίτες ώστε να πειστούν για την αξία του εμβολιασμού.

Δίνοντας στοιχεία για τα εμβόλια, ο κ. Κικίλιας είπε πως πλέον "πάνω από το 90% των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ COVID είναι ανεμβολίστοι". "Τα νοσοκομεία θα συνεχίζουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά" πρόσθεσε, τονίζοντας πως και όσοι νοσούν από άλλες ασθένειες, έχουν δικαίωμα στη περίθαλψη. "Αυτό είναι ένα επίτευγμα των ανθρώπων που υλοποιούν τα εμβολιαστικά προγράμματα", πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, αναφέροντας πως πλέον οι επιλογές υπάρχουν και η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη. "Μετά τον Δεκαπενταύγουστο έχουμε νέα ραντεβού και χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς ακόμη για να φτάσουμε τα ποσοστά που έχουν άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. Πιστεύω στον Έλληνα και πιστεύω πως θα επικρατήσει το "εμείς έναντι του εγώ", συνέχισε ο ίδιος.


Τα νέα μέτρα για τα rapid test:
-Θα τηρηθεί από 1η Σεπτεμβρίου και χωρίς καμία παράταση το μέτρο αναστολής όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης εξαμήνου.

-Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες ιατρούς και φαρμακοποιούς. Για τους ιδιώτες θα θεσμοθετηθούν πρόστιμα και κυρώσεις.

-Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να κάνουν ένα υποχρεωτικό rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του εργαζομένου, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.

-Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, θα πρέπει να κάνουν 2 υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του εργαζομένου. Τα τεστ θα ελέγχονται με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

-Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 2 σελφ τεστ την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν.

-Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του φοιτητή.

-Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες υποχρεούνται σε 1 εργαστηριακό rapid test 48 ώρες πριν το ταξίδι. Οι ανήλικοι ταξιδιώτες μέχρι 12 ετών θα πρέπει να έχουν κάνει self test έως 48 ώρες πριν το ταξίδι.

-Τα rapid test θα γίνονται σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Διευκρινίζεται πως οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test σε δημόσιες δομές. Οι ΚΟΜΥ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο από εμβολιασμένους ή ανθρώπους με συμπτώματα.

Χώροι διασκέδασης
Οι κλειστοί χώροι διασκέδασης θα είναι προσβάσιμοι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι έξι μήνες πριν. Έλεγχος βεβαίωσης νόσησης ή εμβολιασμού θα γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν στο 100% της χωρητικότητάς τους.

Οι κλειστοί και ανοιχτοί χώροι άθλησης θα είναι προσβάσιμοι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι έξι μήνες πριν. Έλεγχος βεβαίωσης νόσησης ή εμβολιασμού θα γίνεται στην είσοδο του αθλητικού χώρου με την εφαρμογή covid free app.

Οι κλειστοί χώροι θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων είναι ανοιχτοί για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση και ανεμβολίαστουςς που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνουν έως 48 ώρες πριν. Έλεγχος θα γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης.

Τα κλειστά γυμναστήρια θα λειτουργούν για για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνουν έως 48 ώρες πριν. Έλεγχος θα γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης.

Σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης δικαιούται να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοί του είναι εμβολιασμένοι.

Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και τους εξωτερικούς χώρους υψηλής συνάθροισης θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για χρήση μάσκας.

Όλα τα μέτρα ισχύουν από 13/9/21-31/3/22.


Σχετικά με τα εμπορικά καταστήματα και σουπερμάρκετ, ενώ υπήρξαν πληροφορίες για περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους, τα σενάρια αυτά φαίνεται πως απομακρύνονται καθώς ανακύπτουν δυσκολίες εφαρμογής στην πράξη. Θα ισχύουν, πάντως, μέτρα, όσον αφορά σε χωρητικότητα και αποστάσεις, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει σύσταση για διπλή χρήση μάσκας.

Στο μεταξύ, έχουν φουντώσει τα σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες του πληθυσμού. Το ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. "Είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα μας απασχολήσουν. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να απέχουμε από κάθε κίνδυνο. Για να μην μπούμε πάλι σε περιπέτειες. Με ό,τι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας", τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ερωτηθείς σχετικά το ζήτημα της υποχρεωτικότητας δήλωσε συγκεκριμένα: "Δε φαίνεται να ανοίγει θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας αυτή τη στιγμή και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες".

https://www.news247.gr/koinonia/ta-nea-metra-gia-toys-anemvoliastoys-live-oi-anakoinoseis-kikilia.9332425.html
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.281
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1313 στις: Σαβ 20 Νοέ 2021 00:15 »
Στην συγκεκριμένη χώρα την κατάσταση ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν λοιμοξιολόγοι:
https://covid19.who.int/region/euro/country/gr
Στην επόμενη χώρα την κατάσταση την ανέλαβαν και τη διεκπεραίωσαν επιδημιολόγοι:
https://covid19.who.int/region/euro/country/se
Η διαφορά είναι ξεκάθαρη πλέον.