Αποστολέας Θέμα: Μουντομπάσκετ 2027  (Αναγνώστηκε 1473 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Μουντομπάσκετ 2027
« στις: Δευ 06 Ιούλ 2026 20:28 »
Δεν είδα νήμα για αυτό.Είδα βέβαια ότι και εκεί καλά πάμε τελευταία.Ήττες από τις μπασκετομάνες Ρουμανία και Πορτογαλία.
Πάντως άλλο ένα παγκόσμιο κύπελλο πάει στο Κατάρ.Τυχαίο θα είναι μάλλον.

Ας πιάσουμε την ευρωπαική ζώνη προκριματικών που μας αφορά.

Στον πρώτο γύρο έπαιξαν 10 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους.Μια από τις 10 ομάδες ήταν και η μπασκετομάνα Ρουμανία.Όλες αυτές δεν συμμετείχαν στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.Πέρασαν 4 ομάδες.
Στον δεύτερο γύρο εκτός από την τετράδα μπήκαν άλλες 8 που αποκλείστηκαν στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.4 όμιλοι των τριών για να προκριθούν 2 από κάθε όμιλο.Εκεί στην ΦΙΜΠΑ πολύ ανάποδοι είναι.Πάμε παρακάτω.Αυτά ήταν τα προκριματικά των προκριματικών.
Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης.Η φάση που μπαίνει και η εθνική.Οι 24 ομάδες του Ευρωμπάσκετ 2025 μαζί με τις 8 που προκρίθηκαν,ένα σύνολο 32 ομάδων.8 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.Πάλι καλά δεν έκαναν και εδώ τίποτα περίεργα.Στον δεύτερο όμιλο με Μαυροβούνιο,Πορτογαλία και Ρουμανία.Καταφέραμε να βγούμε τρίτοι σε ισοβαθμία με την Πορτογαλία που μας είχε.3 νίκες και 3 ήττες.Η μπασκετομάνα Ρουμανία έμεινε τελευταία με χαιλάιτ την νίκη επί της Ελλάδας και το Μαυροβούνιο πρώτο.
Ελλάδα-Ρουμανία 91-64
Πορτογαλία-Ελλάδα 68-76
Ελλάδα-Μαυροβούνιο 65-67
Μαυροβούνιο-Ελλάδα 65-79
Ρουμανία-Ελλάδα 73-66
Ελλάδα-Πορτογαλία 56-71

Πάμε στην τελική φάση των προκριματικών.Ένα βήμα πριν το παγκόσμιο.Ανά 2 όμιλοι από τους 8 διασταυρώνονται μεταξύ τους, μεταφέροντας τα τωρινά αποτελέσματα.Οι ομάδες του ενός γκρουπ θα παίξουν μόνο με τις ομάδες του άλλου γκρουπ,δηλαδή άλλοι 6 αγώνες με τους 3 πρώτους να παίρνουν το εισιτήριο για το παγκόσμιο.
Η Βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί
Ισπανία 11
Ουκρανία 10
Μαυροβούνιο 10
Πορτογαλία 9
Ελλάδα 9
Γεωργία 9

Άντε να μην πας με 12 βαθμούς,τους 11 έπρεπε να τους έχεις σίγουρα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής
28 Αυγούστου 2026 Ουκρανία-Ελλάδα
31 Αυγούστου 2026 Ελλάδα-Ισπανία
26 Νοεμβρίου 2026 Ελλάδα-Γεωργία
29 Νοεμβρίου 2026 Ισπανία-Ελλάδα
26 Φεβρουαρίου 2027 Ελλάδα-Ουκρανία
1 Μαρτίου 2027 Γεωργία-Ελλάδα

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Μουντομπάσκετ 2027
« Απάντηση #1 στις: Δευ 06 Ιούλ 2026 23:59 »
το 1ο και το τελευταίο τα πιο κρίσιμα παιχνίδια ...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Τρι 07 Ιούλ 2026 18:11 »
Πλέον όλα κρίσιμα είναι και πρέπει να νικήσεις.Αυτήν την στιγμή κυνηγάς.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Κυρ 02 Αύγ 2026 19:32 »
Θα είναι η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ; Αν όχι θα είναι παταγώδης αποτυχία!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Τρι 04 Αύγ 2026 09:00 »
Θα είναι η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ; Αν όχι θα είναι παταγώδης αποτυχία!
mundobasket
Κατά τα άλλα συμφωνώ ...
τα λάθη προέκυψαν από το ότι δεν αντιλήφθηκαν οι αρμόδιοι τη σημασία των 2 τελευταίων εύκολων παιχνιδιών ! Τώρα είμαστε 5οι (ισοβαθμώντας με τον τελευταίο) σε όμιλο 6 ομάδων και πρέπει να προσπεράσουμε τουλάχιστον 2. Αν είχαμε νικήσει Πορτογαλία και Ρουμανία θα είμασταν σχεδόν ήδη στο mundobasket.
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 04 Αύγ 2026 09:06 από dk »

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Παρ 28 Αύγ 2026 23:17 »
Εθνική Ανδρών: Ουκρανία -Ελλάδα 82-76 (pics)

Η Εθνική Ανδρών δεν τα κατάφερε στην Λετονία με την Ουκρανία να φτάνει στη νίκη με 82-76 για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027. Επόμενο ραντεβού για την επίσημη αγαπημένη στο Telekom Center Athens την Δευτέρα (31/8, 19.00) απέναντι στην Ισπανία.

Μετά τα πρώτα λεπτά στα οποία η ελληνική ομάδα βρέθηκε από το 8-5 (3’23’’) στο 8-9 (4’20’’) και στο 11-12 (5’) με τον Μήτογλου να ευστοχεί. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχτισαν πρώτοι μια μικρή διαφορά (22-14, 7’40’’). Λαρεντζάκης και Θανάσης Αντετοκούνμπο οδήγησαν στο 24-19 της πρώτης περιόδου με την Ελλάδα να κάνει την δική της επιστροφή στο παιχνίδι και τον Καλάθη να φέρνει ισορροπία (28-28, 15’30’’) και λίγο αργότερα να δίνει το προβάδισμα (36-37, 18’30’’). Η Ουκρανία κατάφερε να βρεθεί και πάλι στη θέση του οδηγού και να πάει στα αποδυτήρια με το +3 (40-37).

Η έναρξη της τρίτης περιόδου έφερε την Ουκρανία στο +6 (43-37, 21’). Ο Καλάθης με σκορ, κλέψιμο και ασίστ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο οδήγησαν σε μία ακόμη ισοπαλία (43-43, 23’). Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Ντόρσεϊ έγραψαν το 48-48 (25’25’), με τον Τσκατσένκο να απαντά με διαδοχικά τρίποντα (54-48, 26’40’’) και τους Ουκρανούς να συνεχίζουν για το 62-54 με 10/23 από τα 6μ75. Ο Μήτογλου έδωσε μια λύση από μακριά (62-59, 29’45”).

To 12o τρίποντο των γηπεδούχων έστειλε την διαφορά στο +11 (70-59, 32’30”). Παπανικολάου και Καλαϊτζάκης έδωσαν ανάσες (70-63, 33’10”) και ο Τολιόπουλος ακολούθησε (75-66, 35′) με την Ουκρανία όμως να κρατά σταθερά το προβάδισμα (80-66, 36′). Ο Ντόρσεϊ μείωσε από τη γραμμή (80-71, 38′), ο Καλάθης με τρίποντο έγραψε το 80-74 (38’30”) και ο Μήτογλου ακολούθησε για το 80-76 (39’30”) με το τελικό 82-76 να σφραγίζει το παιχνίδι.

Διαιτητές: Κρέιτς (Σλοβενία), Πρακς (Ουγγαρία), Βελίκοβ (Βουλγαρία)

Δεκάλεπτα: 24-19, 40-37, 64-59, 82-76

Ελλάδα (Σπανούλης): Ντόρσεϊ 16 (1), Λαρεντζάκης 3 (1), Τολιόπουλος 5 (1), Καλάθης 17 (3), Καλαϊτζάκης Π. 2, Παπανικολάου 5 (1), Καραγιαννίδης 3, Αντετοκούνμπο Κ. 4, Αντετοκούνμπο Θ. 6, Μήτογλου 13 (2), Νετζήπογλου 2

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ
https://www.basket.gr/main-slider/ethniki-andron-oykrania-ellada-82-76-pics/187914/

Το πρώτο βήμα για τον καναπέ έγινε.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Παρ 28 Αύγ 2026 23:19 »
Ουκρανία-Ελλάδα: Οι δηλώσεις

Οι δηλώσεις μετά την αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με την Ουκρανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027:

Βασίλης Σπανούλης: «Συγχαρητήρια στην Ουκρανία. Ήταν πολύ σημαντική στιγμή στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ήμασταν στην ισοπαλία και είχαμε δύο κακές αποφάσεις, που οι αντίπαλοι τιμώρησαν με δύο τρίποντα. Εκεί άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Γενικά κάναμε κάποια καλά και πολλά κακά πράγματα. Η Ουκρανία έπαιξε πιο δυναμικά και ήταν μια σκάλα πιο γρήγορη από μας. Η Ουκρανία έβαλε πολλά μεγάλα σουτ. Παίξαμε καλή άμυνα στον Μίχαϊλιουκ, αλλά είχε 3/17 σουτ και πήρε κακές επιθέσεις, αλλά δεχτήκαμε πολλούς πόντους από άλλους παίκτες κι αυτό μας πλήγωσε».

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Ήταν σε όλο το ματς πιο physical και μια ταχύτητα πάνω από μας. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, έδωσαν ό,τι μπορούσαν, πιστεύω πως μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε κάποια πράγματα που είπαμε. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Έχουμε ακόμη πέντε παιχνίδια, πρώτα την Ισπανία και πρέπει να έχουμε μόνο αυτό στο μυαλό μας. Δεν κοιτάμε ούτε 5/5, ούτε 4/5, κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, όχι τους συνδυασμούς. Να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας και να αντιδράσουμε και να δείξουμε καλύτερη εικόνα. Πρέπει να αυξήσουμε την ενέργεια και την σκληράδα μας, να έχουμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και να μοιράσουμε καλύτερα την μπάλα. Κάναμε σήμερα πολλές φορές κατάχρηση της ντρίμπλας. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε καλύτεροι σε άμυνα κι επίθεση και να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια σε μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Νικ (Καλάθης) ήταν πολύ καλός, αλλά δεν χτυπήσαμε καλά τις αλλαγές των Ουκρανών και δεν χτυπήσαμε όπως θα ήθελα τον ψηλό τους, τον Σκαπίντσεφ, που είναι βαρύς».

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Είχαμε σχεδόν τα ίδια νούμερα με την Ουκρανία, αλλά κολλήσαμε λίγο και ήταν σαν να είχαμε έναν αόρατο τοίχο και όταν πλησιάζαμε δεν μπορούσαμε να προσπεράσουμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα, τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Τη Δευτέρα με την Ισπανία πάμε όλοι μαζί, δεν γίνεται αλλιώς. Να συσπειρωθούμε, να δούμε το βίντεο και να προσπαθήσουμε. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Δεν είμαστε εδώ μόνο για τις χαρές και τα πανηγύρια, είμαστε εδώ και στα δύσκολα. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που ήταν εδώ. Θέλαμε να τους δώσουμε μια νίκη, δυστυχώς δεν μπορέσαμε, αλλά δεν σταματά εδώ. Πάμε για τη Δευτέρα».

Ντίνος Μήτογλου: «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε λίγο καλύτερα σε αυτό το κομμάτι και να βάλουμε περισσότερα σουτ. Δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Μπορούμε να προκριθούμε, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό μας σε τρεις μέρες και εστιάζουμε σε αυτό».

Άιναρς Μπαγκάτσκις: «Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, το πώς τα καταφέραμε είναι δευτερεύον. Η Ελλάδα έχει μεγάλα ονόματα, παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά ελέγξαμε το παιχνίδι. Στις λίγες φορές που πήραμε καλή διαφορά οι Έλληνες με την εμπειρία τους επέστρεψαν και μας τιμώρησαν σε κάθε ευκαιρία που τους δίναμε. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε για τη συνέχεια. Πρέπει να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας».

https://www.basket.gr/slider/oykrania-ellada-oi-diloseis/187940/

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Τρι 01 Σεπ 2026 21:25 »
Εθνική Ανδρών: Ελλάδα – Ισπανία 108-106 (παρ.)

Η Εθνική Ανδρών πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στο δρόμο της για την Προκριματική Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027. Επικράτησε στο Telekom Center Athens της Ισπανίας με 108-106 στην παράταση και περιμένει το επόμενο παράθυρο που ανοίγει τον Νοέμβριο.

Με την σημαντική από νωρίς βοήθεια της εξέδρας η ελληνική ομάδα έφτασε στο 8-0 (2’30’) με τα τρίποντα των Μήτογλου – Ντόρσεϊ και συνέχισε και ένα ακόμη τρίποντο του Μήτογλου για το 13-4 (4’30’’) με αρνητικό νέο μόνο το τρίτο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε νωρίς ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Η είσοδος του Μάρα βοήθησε την Ισπανία, η οποία εκμεταλλεύτηκε και το.. παραδοσιακό όπλο της, τον αιφνιδιασμό για να πλησιάσει (13-12, 6’45’’). Μήτογλου και Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν εκεί για το 17-12, με τους Ισπανούς να βρίσκουν λύσεις και να παίρνουν το πρώτο προβάδισμα με τον Πραδίγια (17-18, 9’17’’).

Ο Ντε Λαρέα από τα 6μ75 ήταν αυτός που ευστόχησε για το 21-27 (13’10’’) με τους Καλάθη και Μήτογλου να αναλαμβάνουν δράση για το 26-27 (13’50’’) και τον Καλαϊτζάκη να «σερβίρει» στον Κώστα Αντετοκούνμπο για το κάρφωμα και το 28-30 (14’38’’). Ο Καραγιαννίδης έκλεψε έφυγε στον αιφνιδιασμό και με ένα ακόμη κάρφωμα οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο 30-30 (15’20’’) και ο Μήτογλου συνέχισε για το 33-31 με το τέταρτο τρίποντό του στο παιχνίδι και το 38-34 (17’30”) με το πέμπτο! Ο Καραγιαννίδης από τη γραμμή διαμόρφωσε το 41-36 (18’20”), με τους Ισπανούς για μία ακόμη φορά να μειώνουν άμεσα (41-40, 19’10”) και το ημίχρονο να κλείνει 43-42.

Ο Χαραλαμπόπουλος έφτασε ως το καλάθι για το 49-45 (24’30”) και Καλάθης – Καλαϊτζάκης οδήγησαν στο 54-49 (25’15”) και η ασίστ του πρώτου στον Θανάση Αντετοκούνμπο βοήθησε για το 56-49 (25’35”). Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Ντόρσεϊ βοήθησαν την Ελλάδα να φτάσει στο +8 (63-55, 28’10”) και τέσσερις από τον Τολιόπουλο οδήγησαν στο 67-58 με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος.περίοδος.

Το τρίποντο του Μπαζίνα οδήγησε στο +12 (72-60 (32’40”) με την Ελλάδα να μετρά τρεις παίκτες με τέσσερα φάουλ (Καραγιαννίδης, Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο) και έναν με τρία (Θανάσης Αντετοκούνμπο). Ο Ντόρσεϊ τον μιμήθηκε για το 75-64 (34’10”) αλλά η Ισπανία εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος και κάθε άκαρπη ελληνική επίθεση για να επιστρέψει (75-73, 36’30”). Τα δύο τρίποντα του Ντόρσεϊ έδωσαν μια ανάσα (81-76, 37’30”) και αυτό του Μήτογλου έγραψε το 84-78 (38’30”). Ο Πραδίγια όμως στον αιφνιδιασμό έδωσε στη διαφορά την μικρότερη δυνατή τιμή της (84-83) και ο Σεντ Σουπερί αστόχησε στα 15”. Το φάουλ έγινε στα 14” στον Ντόρσεϊ ο οποίος με 2/2 διαμόρφωσε το 86-83. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πήρε την προσπάθεια για την Ισπανία και ευστόχησε για το 86-86, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα από την αρχή στο έξτρα πεντάλεπτο έφτασε με Μήτογλου, Τολιόπολο και Ντόρσεϊ στο +3 ξανά και ξανά και ο Χαραλαμπόπουλος από τη γραμμή έγραψε το 97-94 με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να έχει κερδίσει αντιαθλητικό από τον Μάρα. Ο Μήτογλου ευστόχησε για το 99-94 με 2′ να απομένουν και ο Καλάθης στη λήξη των 24΄΄ έγραψε το 101-95. Οι διαιτητές είδαν φάουλ του Χαραλαμπόπουλου με την Ισπανία να μειώνει από τη γραμμή, αλλά ο Τολιόπουλος απάντησε (103-97) με 1’12” στο ρολόι. Ο Πραδίγια ευστόχησε από τα 6μ75 (103-100), Λαρεντζάκης και Ντόρσεϊ ήταν εκεί για το 107-102 στα 25” με τον Πραδίγια να επιστρέφει πάλι για τρεις (107-105). Ο Τολιόπουλος έγραψε το 108-106 και με αυτό το σκορ σφραγίστηκε η νίκη της ελληνικής ομάδας!

Διαιτητές:  Λίτσκα (Πολωνία), Βούλιτς (Κροατία), Προτς (Πολωνία)

Δεκάλεπτα: 19-20, 43-42, 67-58, 86-86 (κ.α.), 108-106

Ελλάδα (Σπανούλης):  Ντόρσεϊ 29 (5), Λαρεντζάκης 2, Τολιόπουλος 11 (1), Καλαθης 13 (1), Καλαϊτζάκης 2, Χαραλαμπόπουλος 4, Καραγιαννίδης 5, Αντετοκούνμπο Κ. 4, Αντετοκούνμπο Θ. 6, Μήτογλου 29 (7), Νετζήπογλου, Μπαζίνας 3 (1)

Μπορείτε να δείτε την στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Πρόγραμμα – Αποτελέσματα

Ελλάδα-Ισπανία 108-106

Πορτογαλία-Γεωργία 90-98

Μαυροβούνιο-Ουκρανία 89-98

Βαθμολογία

1. Ουκρανία 6-2

2. Ισπανία 5-3

3. Γεωργία 5-3

4. Πορτογαλία 4-4

5. Ελλάδα 4-4

6. Μαυροβούνιο 4-4

Επόμενη αγωνιστική (26/11):

Ελλάδα-Γεωργία

Μαυροβούνιο-Ισπανία

Πορτογαλία-Ουκρανία
basket.gr

Σκωτσέζικο ντους από αυτήν την ομάδα.Βέβαια παρά την νίκη,υπάρχει δρόμος ακόμα και πρέπει να γίνουν υπερβάσεις.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Τρι 01 Σεπ 2026 21:26 »
Ελλάδα-Ισπανία: Οι δηλώσεις
Οι δηλώσεις μετά την αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με την Ισπανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027:

Βασίλης Σπανούλης: «Ήταν ένα do or die παιχνίδι για μας. Δεν παίξαμε καλά στα προηγούμενα παιχνίδια και θέλαμε να αντιδράσουμε με περηφάνια απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω ζήσει ως προπονητής ή παίκτης. Θεωρώ πως αξίζαμε να κερδίσουμε, με όλο τον σεβασμό στην Ισπανία. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα, η Ισπανία έβαλε μεγάλα σουτ και πάλεψε ως το τέλος. Χρειάζεται μεγάλη καρδιά για να κερδίσεις τέτοια ματς. Χρειαζόμαστε ισορροπία, ήταν μια μεγάλη νίκη για μας και θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

«Η κριτική είναι μέρος του αθλητισμού και του μπάσκετ. Εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την κριτική. Κάποιες φορές θεωρώ ότι υπερβαίνει τα όρια της σωστής κριτικής και πάμε μέσω… ομάδων, κίτρινο, μαύρο, κόκκινο, πράσινο… Η Εθνική είναι πάνω από όλα. Δεν μπορείς συνέχεια να πετυχαίνεις. Μπορούμε να θυμηθούμε ότι πήραμε μετάλλιο μετά από 16 χρόνια ή ότι πήγαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Περιμένουμε σαν σαλιγκάρια στη γωνία να ασκήσουμε κριτική. Εγώ είμαι υπέρ της κριτικής, πρέπει να γίνεται. Αλλά υπερβαίνει τα όρια η κριτική όταν στοχοποιούνται άνθρωποι λόγω των ομάδων. Εδώ όμως είναι η Εθνική ομάδα, είναι πάνω από όλους. Θα μπορούσα κι εγώ να φύγω μετά το μετάλλιο, αλλά είμαι πατριώτης. Δεν μπορείς να πετυχαίνεις πάντα. Όταν δεν πετυχαίνεις, όλοι είναι άσχετοι. Έτσι θα πάμε μπροστά; Πρέπει να υπάρχει ενότητα».

«Τα παιδιά έχουν παίξει τεράστια ματς, έχουν πολλή εμπειρία. Τι να τους πω εγώ… Τα παράθυρα είναι δύσκολα για όλους, έχουμε άλλη ομάδα κάθε φορά. Έχουμε ένα παράθυρο όταν είσαι σκασμένος από όλη τη σεζόν και ένα ακόμη πριν αρχίσει η σεζόν. Δεν είναι εύκολο. Είμαι ισορροπημένος άνθρωπος και έτσι θέλω να είναι και οι παίκτες μου».

«Παίζαμε με μια εξαιρετική ομάδα. Είδαμε πολύ βίντεο μετά την Ουκρανία και είπαμε πώς πρέπει να παίξουμε. Είχαμε πολύ καλή στόχευση, χτυπήσαμε τις αδυναμίες τους. Ήξερα πως θα κουραστούμε. Αυτή η ομάδα μετά από 2-3 μήνες θα είχε άλλα πνευμόνια. Τα παιδιά κατέθεσαν ψυχή, όλοι έδωσαν κάτι. Ο Ντίνος έπαιξε με κράμπες, ο Χαραλαμπόπουλος χωρίς προπόνηση… Κάναμε καταπληκτικό παιχνίδι και δείξαμε πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να κοντράρουμε και να κερδίσουμε τον καθέναν».

«Ήξερα ότι θα μας κάνουν φάουλ και παγίδα, δώσαμε την μπάλα στον Νικ που είναι καλός πασέρ, την έδωσε στον Τάιλερ, αλλά εκείνος δεν πάσαρε και κλείστηκε».

«Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο, έδειξαν πόσο αγαπούν τη χώρα μας και πώς ενωνόμαστε οι Έλληνες στα δύσκολα».

Νικ Καλάθης: «Φανταστικό παιχνίδι, ο κόσμος ήταν καταπληκτικός. Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, αν χάναμε θα ήμασταν μάλλον εκτός. Σήμερα όλοι βγήκαν μπροστά, έβγαλαν χαρακτήρα. Στην τέταρτη περίοδο η αλλαγή άμυνας μάς δυσκόλεψε, ισοφαριστήκαμε στο τέλος αλλά δείξαμε σθένος. Η Ισπανία είναι μεγάλη ομάδα, έδειξε χαρακτήρα κι αυτή. Ελπίζω πως αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Μπορεί να ήταν μια νίκη μόνο, αλλά μας δίνει ζωή. Προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορούσα στην άμυνα, ο Μπριθουέλα έβαλε μεγάλα σουτ, στο τέλος όμως κατάφερα να τον δυσκολέψω και δούλεψε για μας. Είναι τιμή μου να παίζω για την Εθνική, κάθε φορά που φοράω τη φανέλα εκπροσωπώ την οικογένειά μου, κυρίως τον παππού μου που σήμαινε πολλά για μένα. Δεν μπορώ να σας πω ότι τρώω καλά ή έχω καλή διατροφή, όμως είμαι ευλογημένος που έχω τέτοια ενέργεια από μικρός. Ακόμη νιώθω ότι είμαι σε καλή κατάσταση, δεν με έχουν επηρεάσει τόσο τα χρόνια ακόμη».

Ντίνος Μήτογλου: «Είχα πολύ καιρό να παίξω τόσο πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα τα παιδιά, τα δώσαμε όλα, κάναμε κατάθεση ψυχής. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο μας που μας έδωσε ενέργεια. Είμαστε ζωντανοί και κοιτάζουμε τη συνέχεια. Η Εθνική ομάδα είναι το υψηλότερο επίπεδο, όσο πιο ψηλά είσαι, τόσο πιο πολύ θα κριθείς. Την πονάμε αυτή την ομάδα, είμαστε οικογένεια, κλείσαμε τα αυτιά μας, βάλαμε έναν στόχο και τον πετύχαμε. Από την αρχή μπήκα συγκεντρωμένος, ποτέ δεν αμφέβαλα για τον εαυτό μου. Στο τέλος είχα κράμπες. Κι ο Τάιλερ ήταν καθοριστικός, έβαλε μεγάλα σουτ. Να δώσουμε εύσημα και στην Ισπανία, που έβαλε μεγάλα καλάθια κι έμεινε στο ματς ως το τέλος. Στα επόμενα παράθυρα θα βάλουμε νέους στόχους, πιστεύω πως  μπορούμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο».

Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Λατρεύω αυτή τη χώρα, την έχω ερωτευτεί. Βάλαμε όλοι τα κορμιά μας στη φωτιά για την αγάπη μας για τη χώρα και την εθνική ομάδα. Είναι θέμα περηφάνιας. Είναι φανταστικό συναίσθημα να παίζεις και να κερδίζεις μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό που μας αγαπάει και το αγαπάμε κι εμείς. Σε τέτοιες στιγμές, στο τέλος των αγώνων, θέλω να είμαι μέσα. Η Ισπανία πάντα παλεύει ως το τέλος, είναι ομάδα με πολύ ταλέντο. Ο Σεντ Σουπέρι μού έκανε trash talking, αλλά δεν του απαντούσα. Έχει καρδιά. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου με την Εθνική ομάδα».

Τσους Ματέο: «Ήταν ένα κλειστό ματς, στην αρχή η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά και έπαιξε καλύτερα. Όμως επιστρέψαμε και κάναμε πολύ καλή προσπάθεια με όλους τους παίκτες μας. Συμπεριφέρθηκαν ως ομάδα και πάλεψαν ως το τέλος, δεν ήταν εύκολο σε μια τέτοια ατμόσφαιρα και απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. Η Ελλάδα σούταρε πολύ καλά με τον Μήτογλου και τον Ντόρσεϊ, έκανε το καλύτερό της παιχνίδι στα προκριματικά. Ακόμη και με τα λάθη που κάναμε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, γιατί έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Ίσως κάποιες λεπτομέρειες στο τέλος να έκριναν το αποτέλεσμα. Αν παλεύουμε όπως σήμερα, θα είμαι πάντα περήφανος. Δεν είναι μια μέρα να λυπούμαστε, λυπούμαστε μόνο που χάσαμε, αλλά είμαστε περήφανοι για τη μάχη που δώσαμε».

Ζοέλ Πάρα: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα που. Παλέψαμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολλή εμπειρία. Ήταν ένα σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Παλέψαμε σε όλο το ματς και σε κάθε κατοχή, μετά την ήττα από την Πορτογαλία δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η νίκη κρίθηκε από μικρές λεπτομέρειες, η Ελλάδα ήταν πιο τυχερή. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, έχουμε άλλα τέσσερα ματς και πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

https://www.basket.gr/nat-teams/ellada-ispania-oi-diloseis/188078/

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Τρι 01 Σεπ 2026 21:27 »
Εθνική Ανδρών: Ρεκόρ από Μήτογλου και Ντόρσεϊ

Ο Ντίνος Μήτογλου και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν αυτοί που επιθετικά… έσυραν τον χορό για την Εθνική Ομάδα σήμερα στο Telekok Center Athens. Σημείωσαν από 29 πόντους, αριθμός που είναι ατομικό ρεκόρ και για τους δύο με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας.

Το προηγούμενο ρεκόρ του Ντίνου Μήτογλου ήταν οι 22 πόντοι που είχα σημειώσει στις 23 Φεβρουαρίου 2024, στον αγώνα Ελλάδα – Τσεχία (72-64) για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Σήμερα είχε 29 πόντους με 3/9 δίποντα, 7/10 τρίποντα και 2/2 βολές και ακόμη 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 37’.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε σταματήσει στους 27 πόντους στον αγώνα Ελλάδα – Κροατία (89-85) στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ευρωμπάσκετ Ανδρών. Σήμερα είχε 29 πόντους με 2/9 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 10/10 βολές και 4 ασίστ σε 37’59’’).
https://www.basket.gr/slider/ethniki-andron-rekor-apo-mitogloy-kai-n/188134/

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Τρι 01 Σεπ 2026 21:29 »
Τολιόπουλος: «Κρατάμε την νοοτροπία, απίστευτο να παίζεις για το εθνόσημο με τόσο κόσμο» (pics)

Η Εθνική Ανδρών πανηγύρισε μέσα σε ένα γεμάτο Telekom Center Athens, μια σπουδαία νίκη έναντι της Ισπανίας με 108-106, παραμένοντας όρθια για τα υπόλοιπα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027 και δείχνοντας, ότι θα παλέψει μέχρι το τέλος για την πρόκριση σε έναν όμιλο, όπου πλέον… δεν χωρούν προβλέψεις, μετά το τελευταίο «παράθυρο».

Η «γαλανόλευκη» αντιμετώπισε χθες (31/8) τη «Ρόχα» σε ένα παιχνίδι ύψιστης σημασίας και για τις δύο ομάδες. Από τη μία, οι Ισπανοί προέρχονταν από την εντός έδρας ήττα από την Πορτογαλία και από την άλλη, η Εθνική μας δεν είχε περιθώρια για άλλο «στραβοπάτημα» μετά την ήττα από την Ουκρανία στη Ρίγα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε στο παιχνίδι με ρεκόρ 3-4 και γνώριζε πως η νίκη απέναντι στους Ισπανούς ήταν μονόδρομος. Τελικά, έπειτα από ένα «θρίλερ» που κρίθηκε στην παράταση, η ελληνική ομάδα πήρε το αποτέλεσμα που τόσο χρειαζόταν, μαζί με μια σημαντική ψυχολογική και αγωνιστική «ώθηση» εν όψει των επόμενων «παραθύρων» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2027.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη νίκη»
Ο Βασίλης Τολιόπουλος, μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης, στάθηκε στην πίεση που υπήρχε για το αποτέλεσμα και εξήγησε πως στο μυαλό των Ελλήνων διεθνών δεν υπήρχε άλλο σενάριο πέρα από τη νίκη. «Δεν υπήρχε κάτι άλλο εκτός από την νίκη σε αυτό το παιχνίδι, ξέραμε ότι αν χάναμε θα ήταν σαν το τελειωτικό χτύπημα. Έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Είχαμε και οι δύο πίεση, ωστόσο στο τέλος φανήκαμε πιο δυνατοί και πήραμε την νίκη».

Σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου, στα οποία η νίκη έρχεται μέσα από μεγάλη προσπάθεια, χρειάζονται και παίκτες που θα βγουν μπροστά στα κρίσιμα σημεία. Για την Εθνική, αυτοί ήταν μεταξύ άλλων ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Ντίνος Μήτογλου, οι οποίοι έδωσαν σημαντικές λύσεις όταν η ομάδα χρειάστηκε επιθετική ώθηση.

Ο Τολιόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο συμπαικτών του, χωρίς ωστόσο να παραλείψει τη συνολική προσπάθεια όλων όσοι αγωνίστηκαν. «Ο Ντόρσεϊ και ο Μήτογλου έκαναν απίστευτη δουλειά, επιθετικά ήταν καταπληκτικοί, μας βοήθησαν πολύ σε στιγμές που κολλήσαμε. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι… όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, έδωσαν την καρδιά τους και την ψυχή τους, για να πάρουμε την νίκη και αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο διεθνής γκαρντ και στην παρουσία του κόσμου όπου 17.677 φίλαθλοι βρέθηκαν στο πλευρό της Εθνικής, δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα και δίνοντας επιπλέον ώθηση στους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για τη στήριξή τους λέγοντας πως, «Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, το να παίζεις στην χώρα σου με σχεδόν 18 χιλιάδες κόσμο που να σε στηρίζει είναι κάτι το εκπληκτικό και τους ευχαριστούμε πολύ που ήρθαν εν μέσω καλοκαιριού για να το κάνουν».

Η νίκη επί της Ισπανίας μπορεί να έδωσε στην Εθνική την απαραίτητη βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, όμως το μήνυμα του Τολιόπουλου ενόψει της συνέχειας είναι ξεκάθαρο. Η ομάδα πρέπει να κρατήσει τη νοοτροπία που έδειξε στο χθεσινό παιχνίδι και να συνεχίσει με μοναδικό στόχο τη νίκη στα επόμενα «παράθυρα». «Πρέπει να κρατήσουμε την νοοτροπία που δείξαμε σήμερα. Πλέον δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την νίκη, πρέπει να δουλέψουμε μόνο για την νίκη, καλως ή κακώς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα αν θέλουμε να βρεθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Γιώργος Τσιβγενίδης
https://www.basket.gr/nat-teams/nat-teams-men/toliopoylos-kratame-tin-nootropia-a/188151/

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Τρι 01 Σεπ 2026 21:29 »
Καραγιαννίδης: «Η σκέψη όλων μας ήταν ότι δε χάνουμε, όνειρο που εξελίσσεται η καριέρα μου»

Ο φόργουορντ της Εθνικής Ανδρών, Αντώνης Καραγιαννίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Γιάννη Λαμπίρη και τον Μενέλαο Σεβαστιάδη και έκανε τον απολογισμό από το «παράθυρο» του Αυγούστου, μεταφέροντας όλα όσα έζησε και απ’ τη χθεσινή (31/08) μεγάλη νίκη (108-106) απέναντι στην Ισπανία στην παράταση. Αναλυτικά είπε:

Για την πίεση που υπήρχε στο «παράθυρο» του Αυγούστου και πώς τη διαχειρίστηκαν: «Δεν είναι μια πίεση που σου “βαραίνει” τα χέρια, είναι μια πίεση που σου δείχνει ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνεις. Έπρεπε να κερδίσουμε και το κάναμε. Και στο πρώτο ματς το είπαμε αυτό, δε μας έκατσε όμως. Είναι το “πρέπει”. Εγώ όταν μπήκα μέσα στ’ αποδυτήρια, ενώ είχα προετοιμαστεί από το σπίτι, κατάλαβα πως δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε. Ήμασταν όλοι απόλυτα συγκεντρωμένοι και 100% προσηλωμένοι στον στόχο. Η Ισπανία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, είμαστε συνεχώς εδώ και πολλά χρόνια αντίπαλοι μαζί της, αλλά, παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε και νικήσαμε, έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο. Η νίκη είναι νίκη».

Για την προετοιμασία ενός αθλητή ώστε να βρεθεί στο ιδανικό επίπεδο στα καλοκαιρινά «παράθυρα»: «Ο κάθε αθλητής κάνει το δικό του κομμάτι για να έρθει όσο πιο έτοιμος γίνεται στην ομάδα έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι μεταξύ μας. Το “μεταξύ μας” είναι πιο δύσκολο, γιατί ο καθένας έχει τη δική του ομάδα και διαφορετική φιλοσοφία απ’ τον σύλλογο που βρισκόταν, οπότε ήταν δύσκολο να βρεθούμε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Για το αν θεωρεί κάποιο απ’ τα εναπομείναντα παιχνίδια πιο κομβικό για την πρόκριση στο Παγκόσμιο: «Δεν είναι καλό να μπαίνουμε σε υπολογισμούς. Θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, να πάμε να το κερδίσουμε και προχωράμε σιγά-σιγά προς την καλή πλευρά».

Για τη συνεργασία με τον κόουτς Βασίλη Σπανούλη: «Ο κόουτς Σπανούλης δεν είναι απλά ένας προπονητής. Εγώ τον έβλεπα μικρός να παίζει μπάσκετ, να παίρνει τίτλους και να κάνει όλα αυτά που έχει κάνει. Εγώ είμαι ένας παίκτης που δεν παίζω μόνο για την… πάρτη μου, παίζω και για τον προπονητή μου πιο πολύ. Όταν παίζεις για έναν τέτοιον προπονητή, είναι άλλο το συναίσθημα».

Για το αν σκέφτεται γλυκά μια ενδεχόμενη παρουσία του σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών: «Εννοείται! Ποιος αθλητής στην Εθνική ομάδα δεν το σκέφτεται γλυκά αυτό; Όλοι το περιμένουμε πώς και πώς».

Για τη νέα σεζόν με τον Ολυμπιακό: «Νιώθω ότι πάει καλά η πορεία μου. Προχωράμε. Θέλω να δοκιμάσω και το κομμάτι αυτό. Δοκιμάζω γενικά στη ζωή μου τι μπορώ και τι όχι. Είναι μια χρονιά που θέλω να δω αν μπορώ ν’ ανταπεξέλθω ή όχι και, από ‘κει και πέρα, συνεχίζω την καριέρα μου. Είμαι πολύ μικρός ακόμα».

Για το πώς είναι να βρίσκεται σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός: «Είναι μια εμπειρία. Μόνο που είσαι μ’ αυτούς τους ανθρώπους, κάνεις μια κουβέντα παραπάνω και βλέπεις πώς ζουν κι εκείνοι τη μέρα τους, είναι μια τεράστια εμπειρία».

Για την όλη πορεία της καριέρας του έως τώρα: «Είναι ένα όνειρο που εξελίσσεται. Μέρα με τη μέρα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Εμένα στο μυαλό μου είναι η φιλοσοφία “Να το δοκιμάσω και να δω αν μπορώ. Αν μπορώ, προχωράω”. Αυτό είναι μότο μου, έτσι λειτουργώ όλα τα χρόνια. Απολαμβάνω να βάζω προκλήσεις στον εαυτό μου».

Για το ποιον αθλητή είχε πρότυπο στο παρελθόν: «Σαν μικρός το πρότυπό μου, αντικειμενικά, ήταν ο αδερφός μου, γιατί από τόσο μικρός έπαιζα. Μεγαλώνοντας, μου άρεσε πολύ ο Ντίνος Μήτογλου, οι κινήσεις του, ο τρόπος που έπαιζε. Μου άρεσε το στυλ παιχνιδιού του και το είδαμε και στο χθεσινό παιχνίδι. Μπράβο στον ίδιο, το άξιζε εννοείται όλο αυτό στο 100%. Δουλεύει πάρα πολύ. Και εκείνος και ο Ντόρσεϊ ήταν πολύ παθιασμένοι, όπως και όλη η ομάδα. Όποιος έπαιρνε τη μπάλα εκείνη την ώρα σκεφτόταν μόνο το “Θα ευστοχήσω”. Η σκέψη όλων γενικά ήταν ότι δε χάνουμε».

Για τις επενδύσεις των ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Επειδή οι περισσότερες ομάδες έχουν ανέβει πολύ, θεωρώ ότι μαζί ανεβαίνει και το ελληνικό μπάσκετ. Πιστεύω πως όσο περνούν τα χρόνια θ’ ανεβαίνει κι άλλο, γιατί είναι το άθλημα έτσι που, θέλοντας και μη, ο ένας “τραβάει” τον άλλον».
https://www.basket.gr/webradio/karagiannidis-i-skepsi-olon-mas-itan-o/188171/