PAS.gr Forum

Αθλητικά => Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες => Μήνυμα ξεκίνησε από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 27 Φεβ 2018 13:33

Τίτλος: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 27 Φεβ 2018 13:33
Παράθεση
F1 2018: Ότι χρειάζεται να ξέρεις, ημερολόγιο, συνθέσεις και δοκιμές

Παρακάτω θα δεις το ημερολόγιο του 2018, τις συνθέσεις των ομάδων και τους κινητήρες που θα έχουν στην πλάτη τους τα μονοθέσια, καθώς και το πότε θα είναι οι τέσσερις περίοδοι δοκιμών, πριν και κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Ημερολόγιο αγώνων Formula 1 2018

Απομένουν 108 ημέρες και κάτι ώρες, μέχρι την στιγμή που θα σβήσουν τα πέντε κόκκινα φώτα στην πίστα της Μελβούρνης, για να ξεκινήσει άλλη μια σεζόν του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος. Το 2018 θα έχουμε 21 αγώνες, κάτι που ισοφαρίζει το ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμό αγώνων σε ένα χρόνο, που είχε γίνει το 2016, με δύο να είναι οι σημαντικές νέες προσθήκες.

Η επιστροφή της Γερμανίας, στην πίστα του Hockenheim, αλλά κυρίως αυτή της Γαλλίας, η οποία λείπει από το ημερολόγιο από το 2008, στην πίστα του Paul Ricard. Ως συνήθως, η σεζόν του 2018 θα ξεκινήσει στην Αυστραλία, στις 25 Μαρτίου, και θα τελειώσει ακριβώς οκτώ μήνες αργότερα, στις 25 Νοεμβρίου, στη Yas Marina, που φιλοξενεί το Grand Prix του Abu Dhabi.

Έντεκα από τους 21 αγώνες θα λάβουν χώρα στην Ευρώπη, πέντε στην Ασία, τέσσερις στην Αμερική και ένας στην Αυστραλία. Η ανάγκη να διατηρηθεί λίγο-πολύ αμετάβλητη η διάρκεια των χειμερινών και θερινών διακοπών, σημαίνει ότι το ημερολόγιο είναι πιο πιεσμένο σε σχέση με το φετινό, κυρίως στα μέσα της σεζόν, με πέντε Grand Prix, όλα στην Ευρώπη, να πραγματοποιούνται μέσα σε 6 εβδομάδες.

 

Ημερομηνία   Αγώνας   Πόλη
25 Μαρίου   GP Αυστραλίας   Μελβούρνη
8 Απριλίου   GP Μπαχραίν   Σακχίρ
15 Απριλίου   GP Κίνας   Σαγκάη
29 Απριλίου   GP Αζερμπαϊτζάν   Μπακού
13 Μαΐου   GP Ισπανίας   Βαρκελώνη
27 Μαΐου   GP Μονακό   Μόντε Κάρλο
10 Ιουνίου   GP Καναδά   Μοντρεάλ
24 Ιουνίου   GP Γαλλίας   Le Castellet
1 Ιουλίου   GP Αυστρίας   Spielberg
8 Ιουλίου   GP Βρετανίας   Silverstone
22 Ιουλίου   GP Γερμανίας   Hockenheim
29 Ιουλίου   GP Ουγγαρίας   Βουδαπέστη
26 Αυγούστου   GP Βελγίου   Spa-Francorchamps
2 Σεπτεμβρίου   GP Ιταλίας   Monza
16 Σεπτεμβρίου   GP Σιγκαπούρης   Marina Bay
30 Σεπτεμβρίου   GP Ρωσίας   Sochi
7 Οκτωβρίου   GP Ιαπωνίας   Suzuka
21 Οκτωβρίου   GP Αμερικής   Austin
28 Οκτωβρίου   GP Μεξικό   Πόλη του Μεξικό
11 Νοεμβρίου   GP Βραζιλίας   Σάο Πάολο
25 Νοεμβρίου   GP Abu Dhabi   Yas Marina
 

Συνθέσεις ομάδων Formula 1 2018

Με την Alfa Romeo να ανακοινώνει την επιστροφή της στην F1 και τους οδηγούς που θα οδηγήσουν το νέο μονοθέσιο, απομένει μόλις μια κενή θέση για να ολοκληρωθούν οι συνθέσεις των ομάδων. Αυτή είναι του δεύτερου μονοθεσίου της Williams, με τον Robert Kubica να φημολογείται ότι έχει ήδη υπογράψει με την βρετανική ομάδα.

 

Οδηγός   Οδηγός   Ομάδα   Κινητήρας
44 Lewis Hamilton   77 Valtteri Bottas   Mercedes   Mercedes
5 Sebastian Vettel   7 Kimi Raikkonen   Ferrari   Ferrari
3 Daniel Ricciardo   33 Max Verstappen   Red Bull   Renault
11 Sergio Perez   31 Esteban Ocon   Force India   Mercedes
18 Lance Stroll   TBC   Williams   Mercedes
27 Nico Hulkenberg   55 Carlos Sainz   Renault   Renault
10 Pierre Gasly   28 Brendon Hartley   Toro Rosso   Honda
8 Romain Grosjean   20 Kevin Magnussen   Haas   Ferrari
14 Fernando Alonso   2 Stoffel Vandoorne   McLaren   Renault
9 Marcus Ericsson   16 Charles Leclerc   Alfa Romeo Sauber   Ferrari
 

Ημερολόγιο δοκιμών Formula 1 2018

Τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου θα δούμε για πρώτη φορά στην πίστα της Βαρκελώνης τα νέα μονοθέσια, την ενσωμάτωση της Halo προστασίας, καθώς και τις νέες γόμες της Pirelli.

 

Ημερομηνίες   Πίστα
26 Φεβ. – 1 Μαρτίου   Βαρκελώνη
6-9 Μαρτίου   Βαρκελώνη
15-16 Μαΐου   Βαρκελώνη
31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου   Hungaroring

https://car.com.cy/article/1479-f1-2018-oti-hreiazetai-na-xereis-imerologio-syntheseis-kai-dokimes
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 27 Φεβ 2018 14:52
Φαβορί Χάμιλτον και Φέτελ και φετος.
Για τους κατασκευαστές η Μακλαρεν.
Είσοδος της ΑλφαΡομεο στην Φ1.

Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές χθες στην Βαρκελώνη.
25 Μαρτίου ο πρώτος αγώνας στην Μελβούρνη.
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 19 Μάρ 2018 15:04
Ξεκινάει τη Κυριακή το Πρωτάθλημα! Προσδεθείτε!
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: Siatrovouni στις Δευ 19 Μάρ 2018 20:44

Για τους κατασκευαστές η Μακλαρεν.

Πως ειπατε? Οριστε?
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 19 Μάρ 2018 21:33

Για τους κατασκευαστές η Μακλαρεν.

Πως ειπατε? Οριστε?

Ουπς!

Εντάξει μωρε κάναμε ένα λάθος...Μερσεντες έπρπε να γραψω!

Καρφώθηκα ότι μεγάλωσα!!! :P :P
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 25 Μάρ 2018 15:50
Παράθεση
Ο Φέτελ είναι ο τυχερός νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς χάρις στην στρατηγική της Ferrari να τον βάλει την κατάληλη στιγμή για πιτ στοπ. Στην δεύτερη θέση ο Χάμιλτον και 3ος ο Κίμι Ράικονεν.

Δίχως δράματα και συγκινήσεις ξεκίνησε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Αν εξαιρέσουμε τον Μάγκνουσεν που κατάφερε, να αναρριχηθεί στην 4η θέση, τίποτε άλλο δεν συνέβη στους πρώτους γύρους. Ο Χάμιλτον εκτοξεύτηκε εμπρός και άρχισε σιγά σιγά να χτίζει διαφορά από τον Ράικονεν και τον Φέτελ που έδειχναν να έχουν ίδιο ρυθμό.

Τα δράματα ξεκίνησαν με τον Γκασλί να εγκαταλείπει από σπασμένο κινητήρα (Honda...), ενώ άρχισε στον 18 γύρο και ο χορός των πιτ στοπ για αλλαγή ελαστικών. Η θεωρία έλεγε, για αλλαγή από Hypersoft σε Soft και πως με καλή διαχείριση τα soft θα έφταναν μέχρι το τέλος του αγώνα. Έτσι και έγινε. Από αυτούς που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις, ο Ράικονεν ήταν αυτός που πρώτος τοποθέτησε soft ελαστικά, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε και ο Χάμιλτον. Έτσι βρέθηκε ο Φέτελ να οδηγεί τον αγώνα σε ένα καθοριστικό σημείο.

Στην φάση των πιτι στοπ, διαδοχικά και οι δύο Haas αντιμετώπισαν προβλήματα και εγκατέλειψαν. Πρώτος ο Μάγκνουσεν έμεινε από κινητήρα και παρκάρησε την Haas του σε σημείο που δεν ενοχλούσε και λίγα λεπτά αργότερα και ο Γκροζάν έμεινε από κινητήρα, μόλις βγήκε από τα πιτς. Μάλιστα δεν κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε καλό σημείο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και στη συνέχεια κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Με τα αυτοκίνητα να κόβουν ρυθμό για το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, ενημέρωσαν τον Φέτελ πως τότε ήταν η σωστή στιγμή, να μπει για την δική του αλλαγή ελαστικών. Μπήκε και κατάφερε να βγει εμπρός από τον Χάμιλτον και αυτό ήταν το σημείο καμπής του αγώνα.. Ο Χάμιλτον πίεσε αλλά δεν κατάφερε να περάσει μέχρι το τέλος του αγώνα, όπου και τελείωσαν και τα ελαστικά του.


Οι Red Bull δεν έπεισαν, παρα τις προσπάθειες και των δύο πιλότων της, ενώ αρνητική έκπληξη υπήρξε η Haas που ενώ χτες είχε και τα δύο της αυτοκίνητα στο τοπ 10, σήμερα τα έχασε από βλάβες κινητήρα. Ο Ρικιάρντο με την 4η θέση έδειξε καλά στοιχεία, ενώ ο Μπότας δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση.

Βεβαίως η επίδοση της ημέρας ανήκει στον Αλόνσο που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Φερστάπεν και τελικά να πανηγυρίσει μια πανάξια 5η θέση.

Ο Φέτελ στάθηκε πολύ τυχερός που με την καλή στρατηγική της ομάδας του έφυγε με 25 βαθμούς από την Μελβούρνη. Σταθερός και ο Κίμι που κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση.

Τον αγώνα έσωσε το αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς δίχως αυτό, o αγώνας έδειχνε πως δεν θα είχε ενδιαφέρον, λόγω της πίστας που δεν ευνοούσε τα προσπεράσματα.

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 08 Απρ 2018 20:45
Παράθεση
2ος Γύρος - GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX

Καταπληκτικός Φέτελ! Αντέχει και νικά στο Μπαχρέιν

Ένας απίθανος Φέτελ κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Μπότας και να κερδίσει παλικαρίσια και τον 2ο αγώνα της χρονιάς. Στην 3η θέση ο πολύ καλός Χάμιλτον! Εγκατάλειψη και για τις δύο Red Bull. Μείνετε συντονισμένοι για την αναλυτική περιγραφή.


Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς τα είχε όλα. Ανταγωνισμό, σασπένς, δράμα ακόμα και αίμα! Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο Φέτελ φρόντισε να στρίψει πρώτος με τον Μπότας 2ο και τον Κίμι 3ο που δεν έκανε καλή εκκίνηση. Ο Χάμιλτον (που ήταν ο μόνος από τους 10 πρώτους που χρησιμοποιούσε την μαλακή κίτρινη γόμα) από την 9η θέση φρόντισε να φτάσει 7ος δτην πρώτη στροφή! Ενώ πίσω του βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν.

Για 3 ακόμα γύρους δεν είχαμε κάποια άλλαγή, όταν ο Φερστάπεν στον 4ο γύρο προσπάθησε να περάσει τον Χάμιλτον με βίαιο και αποφασιστικό τρόπο. Στο τζαρτζάρισμα με τον Χάμιλτον ο Φερστάπεν ακούμπησε τον πίσω αροστερό τροχό του στην εμπρός πτέρυγα του Χάμιλτον και το λάστιχο έσκασε! Ταυτόχρονα, ο Ρικιάρντο εγκατέλειψε από βλάβη στα ηλεκτρικά του, ολοκληρώνοντας ένα τραγικό Σαββατοκύριακο για την Red Bull. Ο Χάμιλτον δεν επιρρεάστηκε και συνέχισε να ανεβαίνει και με την εγκατάλειψη του Ρικιάρντο βρέθηκε 5ος! Φυσικά πέρασε εύκολα τον πολύ καλό Γκασλί και ανέβηκε στην 4η θέση πολύ νωρίς στον αγώνα. Για αρκετούς γύρους δεν είχαμε κάτι σημαντικό εκτός από το γεγονός πως ο Μπότας ροκάνιζε την διαφορά από τον Φέτελ.

Ο Φέτελ βλέποντας πως η διαφορά με τον Μπότας μειώνεται μπήκε μέσα για αλλαγή ελαστικών και βγήκε 4ος. Ένα γύρο μετά μπήκε και ο Ράικονεν. Αντίστοιχα μπήκαν και οι οδηγοί της Μercedes και έτσι είχαμε τον Φέτελ να οδηγεί την κούρσα τον Μπότας να προσπαθεί να τον πλησιάσει, τον Ραίκονεν να θέλει να πιέσει τον Μπότας και τον Χάμιλτον 4ο να καραδοκεί για κάποιο λάθος των προπορευόμενων. Το μεγάλο δράμα που είχε και αίμα έγινε στο 2ο πιτ στοπ του Ράικονεν. Ο Φινλανδός μπήκε μέσα, οι μηχανικοί του μπερδεύτηκαν, τον έδιωξαν νωρίς δίχως να του έχουν άλλαξει πίσω αριστερό τροχό και τον ανάγκασαν σε εγκατάλειψη. Και ως να μην έφτανε αυτό, στην έξοδό του πάτησε κυριολεκτικά το πόδι το ενός από τους μηχανικούς του κάνοντά του μεγάλη ζημιά στον αστράγαλο, στην κνήμη, την περόνη και το γόνατο! Με τον Γκασλί να βρίσκεται 1 λεπτό πίσω, οι 3 πρώτοι έπρεπε απλώς να φτάσουν στον τερματισμό με αυτήν την σειρά για να κερδίσει ο Φέτελ.

Στους τελευταίους γύρους ο Μπότας πλησίασε, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον αποφασισμένο Γερμανό της Ferrari. Άξια νίκη για το Φέτελ με τον Μπότας 2ο και τον πολύ καλό και τυχερό (για την εγκατάλειψη του Ράικονεν) Χάμιλτον να κατακτά μια 3η θέση. Ο Πιερ Γκασλί όμως ήταν ο οδηγός που χάρηκε περισσότερο από όλους καθώς πέτυχε με την 4η θέση του, την καλύτερη θέση της καριέρας του και έδωσε μάλιστα πνοή και στην Honda που είδε τον κινητήρα της να αντέχει και να είναι ανταγωνιστικός.
από Gazzeta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 15 Απρ 2018 16:01
Παράθεση
3ος Γύρος - HEINEKEN CHINESE GRAND PRIX

Νικητής ο Ρικιάρντο στην κόλαση της Κίνας!

Δίκαιος νικητής ο Ντάνιελ Ρικιάρντο χάρις στην στρατηγική της Red Bull. 2ος ο Μπότας και 3ος ο Ράικονεν. Τα έκανε μαντάρα ο Φερστάπεν καθώς χτύπησε τον Φέτελ...
 
Ξεκίνησε ως ένας αγώνας «σούπα». Τίποτε δεν γινόταν στους πρώτους γύρους, αν εξαιρέσουμε το κλείσιμο του Φέτελ στον Ράικονεν στα πρώτα μέτρα της εκκίνησης.

Ο Φέτελ ξεκίνησε ορεξάτος και άρχισε να χτίζει μια διαφορά από τον Μπότας. Ο Γερμανός οδηγός οδηγούσε τον αγώνα με 2ο τον Μπότας και 3ο τον Ράικονεν που έδειχνε πως μπορούσε να κρατήσει πίσω του τον Φερστάπεν μετά την κακή εκκίνηση. Ο Χάμιλτον στην 5η θέση έκανε έναν αγώνα τακτικής, περιμένοντας να δει πως θα εξελιχθεί ο αγώνας. Ο Ρικιάρντο ήταν 6ος ενώ ο Πέρεζ είχε χάσει στην εκκίνηση 6 θέσεις!

Ο Φερστάπεν έδειχνε δυνατός και δεν άργησε να περάσει τον Κίμι και να βρεθεί 3ος. Στον 14ο γύρο το γκρουπ των 6 πρώτων είχε κάνει μια διαφορά 12 δευτερολέπτων από τον 7ο Χούλκενμπεργκ και η διαφορές πλέον άνοιγαν. Ο Φέτελ πίστευε πως είχε μια διαφορά ασφαλείας 4 δευτερολέπτων από τον Μπότας και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Έτσι πίστευε...

Μόλις μπήκαν οι Μercedes για αλλαγή ελαστικών, η θερμοκρασία του αγώνα άρχισε να ανεβαίνει! Ο Μπότας φόρεσε την μέση γόμα και μόλις βγήκε στον πρώτο του κιόλας γύρο ήταν ταχύτερος του Φέτελ! Στον 2ο γύρο του του κάλυψε 3 δευτερόλεπτα. Η Ferrari έβαλε αμέσως τον Φέτελ για αλλαγή ελαστικών αλλά η ζημιά είχε γίνει. Βγήκε πίσω από τον Μπότας στην 3η θέση!

Ο Ράικονεν ήταν πρώτος αφού δεν σταμάτησε για αλλαγή ελαστικών και οι Μπότας και Φέτελ βρίσκονταν στην 3η και 4η θέση αφού και οι υπόλοιποι της πρώτης 6άδας είχαν μπει στα πιτς. Ο Κίμι όμως με τα ταλαιπωρημένα ελαστικά έχανε 2 δευτερόλεπτα το γύρο από τον Μπότας που τον πλησίαζε με ρυθμό πολυβόλου. Το λογικό θα ήταν να βάλουν αμέσως μέσα τον Κίμι για αλλαγή ελαστικών... αλλά τον κράτησαν μέσα για να να αντιμετωπίσει τον Μπότας, να τον καθυστερήσει και τελικά να δώσει την ευκαιρία στον Φέτελ να πλησιάσει και ίσως τον περάσει καταστρέφοντάς φυσικά τον αγώνα του Φινλανδού.

Και πράγματι ο Κίμι κράτησε λίγο πίσω του τον Μπότας και ο Φέτελ ροκάνισε την διαφορά και τον έπιασε δίχως όμως να μπορεί να τον περάσει. Όταν τελικά τον έβαλαν για αλλαγή ελαστικών ο Κίμι βγήκε 6ος.

Και έτσι κάπως πήγε ο αγώνας μέχρι τον 30ο γύρο, όταν είχαμε μια ηλίθια σύγκρουση του Χάρτλεϊ με τον Γκασλί με υπαιτιότητα του Γκασλί. Η πίστα γέμισε συντρίμμια και βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αμέσως η Red Bull έδρασε αστραπιαία. Έβαλε και τους δύο οδηγούς της μέσα και τους τοποθέτησε φρέσκα μαλακά ελαστικά. Οι υπόλοιποι δεν το τόλμησαν και έμειναν με μεσαία γόμα. Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα.

Με τον Φερστάπεν να είναι γρηγορότερος από όλους εμπρός του, μόλις έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας άρχισε τα προσπεράσματα. Ο Μαξ πρόσπάθησε να περάσει τον Χάμιλτον και ακούμπησαν βγάζοντας πάλι τον θερμόαιμο Ολλανδό εκτός δρόμου και δίνοντας την ευκαιρία στον Ρικιάρντο να τον περάσει. Ο Ρικιάρντο άρχισε να καταπίνει έναν-έναν τους οδηγούς εμπρός του με πιο μυαλομένες προσπεράσεις πάντα μέσα στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεστε. Ο Φερστάπεν κατάφερε να περάσει και αυτός τον Χάμιλτον -με μια φυσιολογική προσπέραση- αλλά όταν έφτασε τον Φέτελ, προσπάθησε να τον περάσει άτσαλα από την εσωτερική, τον χτύπησε και γύρισαν και οι δύο καταστρέφοντας ουσιαστικά τον αγώνα του οδηγού της Ferrari.

«Δεν έχω να πω τίποτε» λέει ο Φέτελ βράζοντας στο ζουμί του, στον ασύρματο...

Για αυτή του την κίνηση ο Φερστάπεν πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων...

Ο Ρικιάρντο έφτασε εύκολα τον Μπότας και τον πέρασε ενώ μάλιστα έκανε αμέσως μετά και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1.36.221 πηγαίνοντας για μια εύκολη νίκη.

Ο αγώνας του Φέτελ καταστράφηκε και στους τελευταίους γύρους τον πέρασε και ο Αλόνσο αφήνοντάς τον μόλις 8ο.

Δίκαιος νικητής ο Ντάνιελ Ρικιάρντο που έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα με 2ο τον σταθερό Βάλτερι Μπότας και 3ο τον -μη με ξεγράφετε- Κίμι Ράικονεν, 4ος αλλά με την ποινή 5ος ο Φερστάπεν και 4ος τελικά ο Χάμιλτον. Στην 6η θέση ο εντυπωσιακός στο τέλος Χούλκενμπεργκ και 7ος ο απίθανα σταθερός Αλόνσο, 8ος ο άτυχος Φέτελ, 9ος ο Κάρλος Σάινθ και 10ος ο Κέβιν Μάγκνουσεν με την Haas.

Από αγώνα «σούπα» τελικά παρακολουθήσαμε έναν εντυπωσιακό αγώνα γεμάτο ανατροπές και δράματα, με μαύρο πρόβατο τον Μαξ Φερστάπεν που για 2ο στη σειρά αγώνα, έχει επαφή με άλλο μονοθέσιο και καταστρέφει τον αγώνα του και αυτή τη φορά και του Φέτελ. Αν δεν ακουμπούσε με τον Χάμιλτον και δεν χτυπούσε τον Φέτελ μπορεί να είχε νικήσει στον αγώνα.

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 29 Απρ 2018 17:59
Παράθεση
FORMULA 1 2018 AZERBAIJAN GRAND PRIX

Τυχερός ο Χάμιλτον κερδίζει στην κόλαση του Αζερμπαϊτζάν

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα που τα είχε όλα, ο Χάμιλτον στάθηκε πιο τυχερός και ήταν αλάνθαστος κατακτώντας μια ανέλπιστη νίκη. Δεύτερος ο Κίμι Ράικονεν και τρίτος ο Πέρεζ! Ο Φέτελ 4ος και ο Μπότας εγκατέλειψε.
 
Τι σούπερ αγώνας ήταν αυτός! Νωρίς νωρίς στον πρώτο γύρο είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς ο Ράικονεν και ο Οκόν είχαν επαφή με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο οδηγός της Force India. Στη συνέχεια είχαμε σχετική ηρεμία με έντονες μάχες του Φερστάπεν με τον Ρικιάρντο. Ενώ και οι δύο Renault έδειξαν δυνατές με τον Σάινθ και τον Χούλκενμπεργκ να καταφέρνουν να περνούν τις δύο Red Bull. Ο Χούλκενμπεργκ όμως είχε ένα κλατάρισμα και εγκατέλειψε ενώ και ο Σάινθ στην συνέχεια δεν άντεξε την πίεση των Red Bull.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο Φέτελ ήταν άνετα πρώτος, με τον Μπότας 2ο και τον Χάμιλτον 3ο για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Αφού άλλαξαν ελαστικά ο Φέτελ και ο Χάμιλτον έπεσαν στην 2η και 3η θέση με τον Μπότας να βρίσκεται μόνος πρώτος.

Oι μάχες των Red Bull βεβαίως ήταν θέμα συζήτησης. Σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις, ο Ρικιάρντο πέρασε τον Φερστάπεν αλλά ο Φερστάπεν πήρε με βιαίο τρόπο την θέση του πίσω. Αν ήταν άλλος εκτός του συντηρητικού Ρικιάρντο θα είχαμε σίγουρα ατύχήματα. Βεβαίως... και ο Ρικιάρντο άνθρωπος είναι και δεν άντεξε να μην χτυπήσει με πολλά τον Μαξ μετά από την γνωστή συμπεριφορά του νεαρού καρτίστα που δεν συνενεί στο να τον περάσει κανένας. Με το γεγονός της διπλής εγκατάλειψης βγήκε για άλλη μια φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας και όλοι οι οδηγοί μπήκαν για αλλαγή ελαστικών ultrasoft καθώς έμεναν 10 καυτοί γύροι.

Βεβαίως ο Γκροζάν είχε άλλη άποψη καθώς αποφάσισε πως πρέπει μόνος του να τρακάρει στα καλά καθούμενα στον τοίχο, ενώ ακολουθούσε -σας το θυμίζω- το αυτοκίνητο ασφαλείας! Το ατύχημα του Γκροζάν, ανάγκασε το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγει καθυστερημένα αφήνοντας μόνο 4 γύρους στους οποίους θα παίζονταν όλα.

Ο Μπότας ήταν αυτός που εκμεταλεύτηκε στο έπακρο το αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς δεν είχε κάνει την αλλαγή του και έτσι κατάφερε να κάνει πρώτος την αλλαγή και να παραμείνει πρώτος! Ο Φέτελ αγχώθηκε και στην πρώτη στροφή -όταν έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας- κατάφερε να μπλοκάρει τους τροχούς του και να χάσει 2 θέσεις!!!

Με δύο μόνο γύρους να μένουν ο Μπότας έδειχνε ανίκητος με τον Χάμιλτον 2ο και 3ο τον εξαιρετικό Ράικονεν που δείχνει πολύ σταθερός... όταν ο Μπότας πάτησε ένα θραύσμα και έσκασε το λάστιχό του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ενώ ήταν στην πρώτη θέση!

Ξάνα σασπένς, ξανά αγωνία και ο Χάμιλτον βρέθηκε ανέλπιστα πρώτος! Ο Κίμι δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 2η θέση, ενώ ο Φέτελ έχασε και την 3η θέση από έναν εξαιρετικό Σέρτζιο Πέρεζ!

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 13 Μάι 2018 19:12
Παράθεση
5ος Γύρος - GRAN PREMIO DE ESPAÑA EMIRATES 2018
Εύκολη νίκη για τον Χάμιλτον στην Ισπανία στο +17 πλέον στο πρωτάθλημα

Σε έναν σχετικά ανιαρό αγώνα η υπεροχή των Mercedes υπήρξε καθολική. Πρώτος ο Χάμιλτον, με 2ο τον Μπότας και 3ο τον Φερστάπεν. Ο Φέτελ μόλις 4ος.

Από την πρώτη στροφή κιόλας, φάνηκε πως ο αγώνας θα ήταν γεμάτος δράση. Ο Φέτελ βούτηξε στα φρένα και πέρασε τον Μπότας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να δούμε έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα. Ωστόσο 2-3 στροφές παρακάτω, ο Μάγκνουσεν είχε ένα γλύστρημα, τρόμαξε τον Γκροζάν, ο Γάλλος το έχασε, έμεινε στο γκάζι και από το σπινιάρισμα καθώς το αυτοκίνητό του χάθηκε στους καπνούς του ελαστικού, έπεσαν πάνω του οι Χούλκενμπεργκ και Γκασλί!

Αυτό ήταν. Αυτοκίνητο ασφαλείας. Το μομέντουμ της Ferrari πήγε περίπατο και ο αγώνας σούπαρε. (Έγινε σούπα. Δική μου έκφραση.)

Με την επανεκκίνηση δεν ξαναείδαμε μάχη στις πρώτες 9 θέσεις. Για την 9η είδαμε μερικές με τον Αλόνσο και τον Λεκλέρκ, ενώ είχαμε και αρκετές εγκαταλείψεις με πιο ηχηρή εκείνη του Κίμι Ράικονεν από κινητήρα! Και ήταν ηχηρή καθώς ο Φινλανδός είχε αλλάξει κινητήρα την Παρασκευή!

Με αυτά και με αυτά είχαμε ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας όταν ο κινητήρας του Στόφελ Βαντούρν παρέδωσε το πνεύμα. Τότε ο Φερστάπεν χτύπησε ελαφρά τον Σιρότκιν από πίσω καταστρέφοντας την εμπρός αεροτομή του και τότε... ο Φέτελ που ήταν δεύτερος πίσω από τον Χάμιλτον, μπήκε δίχως καμιά λογική για αλλαγή ελαστικών και βγήκε 4ος πίσω από τον Φερστάπεν!

Οι άνθρωποι της Ferrari, μάλλον έπεσαν θύματα της επικοινωνίας του pit wall του Μπότας που είπε στον οδηγό του πως ο Φερστάπεν θα κάνει μόνον ένα πιτ στοπ, άρα στους τελευταίους γύρους θα είναι απειλή... εννοώντας πως όλοι οι άλλοι θα κάνουν δύο πιτ στοπ... Αν όντως στην Ferrari έπεσαν θύματα αυτής της επικοινωνίας τότε κάποιοι θα πρέπει να απολυθούν...

Με τις διαφορές να έχουν μεγαλώσει ο αγώνας στην συνέχεια έγινε ανιαρός και τελείωσε με την σειρά εκκίνησης μετά το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

Πρώτος μόνος και άνετος ο Χάμιλτον που ποτέ δεν απειλήθηκε από κανέναν, 2ος ο πολύ σταθερός Βάλτερι Μπότας και 3ος ο ζημιάρης Φερστάπεν που ούτε σε αυτόν τον αγώνα κατάφερε να μην κάνει ζημιά και να μην τρακάρει με κάποιον...

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 27 Μάι 2018 20:09
Παράθεση
Γιώργος Βαρίνος
GRAND PRIX DE MONACO 2018
Δίκαια πρώτος ο Ρικιάρντο σε ένα βαρετό Μονακό

Σε έναν αδιάφορο αγώνα που δεν είχε καν αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Ρικιάρντο ξεκίνησε πρώτος και δεν τον πέρασε κανείς. Στη 2η θέση ο Φέτελ και στην 3η ένας αδιάφορος Χάμιλτον.


Ήταν ένας αγώνας που τα είχε όλα. Και το σασπένς και το γκλάμουρ και τον θεωρητικό ανταγωνισμό... Πριν ξεκινήσει βέβαια.

Γιατί αφού ξεκίνησε χάθηκαν όλα. Ευτυχώς που είχαμε τον Φερστάπεν να προσπαθεί από την τελευταία θέση να κερδίσει θέσεις γιατί άλλιως θα μας είχε πάρει ο ύπνος. Βεβαίως είχαμε στο τέλος ένα σφοδρό ατύχημα στην έξοδο του τούνελ από αστοχία φρένων στην Sauber/Alfa Romeo του Λεκλέρκ, αλλά ακόμα και αυτό δεν στάθηκε ικανό να ανακατέψει λίγο τα πράγματα και να φέρει ανατροπές καθώς μάλιστα δεν βγήκε καν το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ουσιαστικά δεν έγινε τίποτε. Οι 5 πρώτοι όπως ξεκίνησαν έτσι τερμάτισαν, δίχως δράματα και εντάσεις. Μάλιστα δεν έγινε καν η παραμικρή προσπάθεια προσπεράσματος μεταξύ τους. Για τέτοια σούπα μιλάμε. Φυσικά φταίει ο χαρακτήρας της πίστας που δεν επιτρέπει προσπεράσματα αλλά και πάλι πρέπει να βρεθεί μια λύση...

Μάλιστα από τη μέση του αγώνα ο Ρικιάρντο αντιμετώπιζε πρόβλημα καθώς είχε χάσει ισχύ ο κινητήρας του και -είχε χάσει την 7η και 8η ταχύτητα- και προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην πρώτη θέση. Ακόμα και με το πρόβλημα όμως ήταν αδύνατον στον Φέτελ να περάσει και ο Γερμανός προτίμησε μια σίγουρη 2η θέση ενώ το ίδιο έκανε και ο Χάμιλτον στην 3η θέση.

Αν εξαιρέσουμε την υπερπροσπάθεια του Ρικιάρντο με πληγωμένο μονοθέσιο να τερματίσει πρώτος, την επίσης υπερπροσπάθεια του Φερστάπεν να κερδίσει θέσεις και το ατύχημα του Λεκλέρκ πάνω στον Χάρτλει, πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα αυτόν τον βαρετό αγώνα.

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: davelis στις Δευ 28 Μάι 2018 09:03
Ωραία η πριγκίπισσα , κολυμβήτρια παλιά.  :P :P :P



Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: pastakis στις Δευ 28 Μάι 2018 11:34
Να την αφησεις ησυχη την πριγκιπισσα,την εχω βαλει πρωτος  εγω στο ματι.
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 28 Μάι 2018 22:04
Καμία φώτο από το πριγκήπισσα έχουμε; Να εκφράσουμε άποψη και οι υπόλοιποι.
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: davelis στις Τρι 29 Μάι 2018 09:40
https://www.google.gr/search?tbm=isch&q=%CE%A0%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1+%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%BD+%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8C&chips=q:%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1+%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%BD+%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8C,online_chips:charlene&sa=X&ved=0ahUKEwjcvtXXp6rbAhXmIpoKHe2MDZ8Q4lYIKSgD&biw=1920&bih=949&dpr=1


Μοιάζει λίγο με την Σαρλιζ Θερόν (στο πιο γήινο)  ;)
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: pastakis στις Τρι 29 Μάι 2018 09:45
https://www.google.gr/search?tbm=isch&q=%CE%A0%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1+%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%BD+%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8C&chips=q:%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1+%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%BD+%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8C,online_chips:charlene&sa=X&ved=0ahUKEwjcvtXXp6rbAhXmIpoKHe2MDZ8Q4lYIKSgD&biw=1920&bih=949&dpr=1


Μοιάζει λίγο με την Σαρλιζ Θερόν (στο πιο γήινο)  ;)

Koντοχωριανες ειναι.
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: RASTA στις Τρι 29 Μάι 2018 14:20
https://www.google.gr/search?tbm=isch&q=%CE%A0%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1+%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%BD+%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8C&chips=q:%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1+%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%BD+%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8C,online_chips:charlene&sa=X&ved=0ahUKEwjcvtXXp6rbAhXmIpoKHe2MDZ8Q4lYIKSgD&biw=1920&bih=949&dpr=1


Μοιάζει λίγο με την Σαρλιζ Θερόν (στο πιο γήινο)  ;)

Koντοχωριανες ειναι.
απ το χωριό σου κ οι δυο,λίγο πριν τα σύννορα με την αλβανία.....με τα αγριογούρουνα μεγάλωσαν......
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 10 Ιούν 2018 23:11
Παράθεση
Grand Prix Καναδά: Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τη νίκη

Δημήτρης Πετρίδης

Απλά, λιτά και… απέριττα: ο Σεμπάστιαν Φέτελ οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος τον αγώνα του Καναδά και πήρε την 3η του φετινή νίκη και 50η της καριέρας του, ανεβαίνοντας και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. 2ος ο Μπότας, 3ος ο Φερστάπεν.

Στα «χαρτιά» ο Καναδάς είναι το άντρο της Μερσέντες, με τον Χάμιλτον να έχει πάρει τις 3 τελευταίες νίκες εκεί. Επομένως, άπαντες περίμεναν η γερμανική ομάδα να σαρώσει και φέτος, όμως η πράξη αποδείχτηκε εντελώς διαφορετική.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ οδηγώντας εκπληκτικά πήρε μια πανεύκολη νίκη στο Μόντρεαλ, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα- σε συνδυασμό με την 5η θέση του Λιούις- να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πίσω από τον Γερμανό τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας, με τον Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνει το βάθρο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

Σβήνουν τα κόκκινα φώτα, αρχίζουν οι… πτήσεις

Με το που έσβησαν τα κόκκινα αστεράκια (πρωτοτύπησαν και πάλι οι Καναδοί) στην πίστα του Μόντρεαλ, ο poleman Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε εύκολα μπροστά, την στιγμή που ο Φερστάπεν πίεσε μέχρι… λιποθυμίας τον Μπότας, με τον Φινλανδό να καταφέρνει να μείνει 2ος.

Πίσω, ωστόσο, ο «γηπεδούχος» Στρολ έκλεισε τον Χάρτλεϊ στην 2η στροφή, ο πιλότος της Τόρο Ρόσο μοιραία βρήκε στον τοίχο και απογειώθηκε, με αποτέλεσμα να βγουν και οι δύο εκτός αγώνα.

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μπήκε άμεσα στην πίστα και όταν έφυγε η κατάταξη μπροστά δεν άλλαξε. Ωστόσο, ο (4ος)ν Χάμιλτον φάνηκε ν’ αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα της Μερσέντες και έχανε σταθερά χρόνο συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Έμενα να φανεί, λοιπόν, τι θα συμβεί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή…

Ώρα για πιτ στοπ, ώρα για (ελάχιστες) αλλαγές

Στον 17ο γύρο ο Χάμιλτον- που ταλαιπωρείτο από τον κινητήρα του- μπήκε μαζί με τον Φερστάπεν στα πιτ για να βάλουν την supersoft, ο Ρικιάρντο τους ακολούθησε έναν γύρο αργότερα και στο τέλος ο Αυστραλός κατάφερε να βγει στην 4η θέση, αφήνοντας πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή.


Οι δύο Φεράρι και ο Μπότας ήταν οι μόνοι από τους πρωτοπόρους που «τράβηξαν» πολύ το πιτ τους: ο Κίμι μπήκε στον 33ο γύρο και βγήκε οριακά στην 6η θέση πίσω από τον Χάμιλτον, με τους Μπότας- Φέτελ ν’ ακολουθούν στον 36 και 37ο αντίστοιχα.

Ο Γερμανός της Φεράρι βγήκε εύκολα μπροστά από τον Φινλανδό και παρέμεινε μπροστά, την στιγμή που ο Χούλκενμπεργκ με τον συνήθη αθόρυβο τρόπο του φιγουράριζε και πάλι στην 7η θέση.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό νέο της αγωνιστικής ημέρας ήταν άλλο: στον 300 αγώνα της καριέρας του (μόνο οι Μπαρικέλο, Μπάτον και Σουμάχερ έχουν περισσότερους αγώνες από αυτόν) ο Φερνάντο Αλόνσο είδε την ΜακΛάρεν του να τον προδίδει και εγκατέλειψε γι’ ακόμα μία φορά.

Μπορεί η ομάδα- θρύλος να έχει κάνει βήματα προόδου φέτος, όμως…

Βόλτα στο πάρκο και εκ νέου πρωτιά για τον Φέτελ

Ξεκίνησε την χρονιά ιδανικά- δύο σερί νίκες, poles, όλα καλά. Στα τελευταία τέσσερα grand prix, ωστόσο, Χάμιλτον και Ρικιάρντο του χάλασαν τη… μαγιά και έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Γι’ αυτό, ο Σεμπάστιαν Φέτελ κάτι έπρεπε να κάνει στον Καναδά.

Και, πράγματι, έκανε: χωρίς να πιεστεί καθόλου στον αγώνα, ο Γερμανός έφερε με ασφάλεια τη Φεράρι του μέχρι το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, φτάνοντας τις 50 νίκες στην καριέρα του (και 3 φέτος) και επιστρέφοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Πίσω από τον Γερμανό τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας που δεν απείλησε και- με εξαίρεση την εκκίνηση- δεν απειλήθηκε, με τον «εγκρατή», σήμερα, Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνει το βάθρο.

Ρικιάρντο, Χάμιλτον (πολύ άσχημο αποτέλεσμα στην πίστα που μετράει 6 νίκες), Ράικονεν (μηδέν οξέα κι άλλα τόσα λιπαρά), Χούλκενμπεργκ, Σάινθ, Οκόν και Λεκλέρκ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Κάπως έτσι, ο Φέτελ μπαίνει εκ νέου στη θέση του οδηγού (οκ, ατυχές παράδειγμα μιας και όλοι είναι οδηγοί, αλλά… καταλάβατε): μετά από 7 αγώνες δείχνει πως το μονοθέσιό του σε συνδυασμό, φυσικά, με την ικανότητά του μπορούν να τον φέρουν στη Γη της κόκκινης Επαγγελίας.

Εκεί που η Φεράρι έχει να βρεθεί από το μακρινό 2007: την κατάκτηση του πρωταθλήματος…

από sdna.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 01 Ιούλ 2018 18:31
Παράθεση

Grand Prix Αυστρίας: Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τη νίκη

Δημήτρης Πετρίδης

Μετά από ένα μυθικό grand prix στην Αυστρία, ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την εντός έδρας νίκη, κρατώντας πίσω του τις δύο Φεράρι με Ράικονεν και Φέτελ να συμπληρώνουν το βάθρο. Αγωνιστική «τραγωδία» για την Μερσέντες.


Έχει ακούσει (και όχι πάντα άδικα, εδώ που τα λέμε…) ουκ ολίγες μηχανοκίνητες «κατάρες» για τα όσα κάνει στην πίστα- με τους οπαδούς της Φεράρι να έχουν, πλέον, «προσωπικά» μαζί του και να τον κρατάνε σε απόσταση ασφαλείας από την καρδιά τους.


Ωστόσο, όσο κι αν τον αντιπαθεί κάποιος, ο Μαξ Φερστάπεν είναι ένας τεράστιος πιλότος- και σήμερα το απέδειξε γι’ ακόμα μία φορά: οδηγώντας υποδειγματικά από την αρχή μέχρι το τέλος (ξεκάθαρα αγωνιστικό συμβάν η μίνι- επαφή του με τον Κίμι στο 2ο γύρο) πήρε την σπουδαία εντός έδρας νίκη για την Ρεντ Μπουλ στην Αυστρία.

Οι δύο Φεράρι με τον- ταχύτατο σήμερα, μετά τις έντονες φήμες περί αντικατάστασής του από τον Λεκλέρκ του χρόνου- Ράικονεν να κερδίζει τον Φέτελ στην εσωτερική μονομαχία και να τερματίζει δεύτερος, με τον Γερμανό να έρχεται τρίτος.

Τον εντυπωσιακό αγώνα σημάδεψε, όμως, και η διπλή εγκατάλειψη της Μερσέντες, η οποία φαινόταν ότι θα κάνει πλάκα στον ανταγωνισμό.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

Σβήνουν τα κόκκινα φώτα και… χαμός

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο 3ος Ράικονεν έκανε εκπληκτική εκκίνηση και «χώθηκε» ανάμεσα στις δύο Μερσέντες, όμως… ξέμεινε από άσφαλτο και, κάπως έτσι, ο Χάμιλτον πέρασε τον poleman Μπότας και πήρε την πρωτοπορία.

Πίσω από τα «Ασημένια Βέλη» ο Φερστάπεν ακολουθούσε (είχε και τη… συνηθισμένη του επαφή με μια Φεράρι), με τον Κίμι και τον Ρικιάρντο βρίσκονται πίσω του.

Ο Φέτελ- που, θυμίζουμε, δέχτηκε ποινή 3 θέσεων χθες- κατάφερε μετά από μια κακή εκκίνηση ν’ ανέβει εκ νέου 6ος, όμως δε φαινόταν ικανός για κάτι παραπάνω.

Και άπαντες περίμεναν το… ανέλπιστο.

Το οποίο, παραδόξως, ήρθε.

Εγκαταλείπουν οι Μερσέντες; Κι όμως!

Με τα δύο μονοθέσια των πρωταθλητών να έχουν αυξήσει από τα πρώτα περάσματα τη διαφορά από τους διώκτες του, ο αγώνας φαινόταν πως  θα ήταν άκρως βαρετός, όμως έγινε κάτι που δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ: το κιβώτιο του Μπότας παρέδωσε πνεύμα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 14ο γύρο.

Στον αμέσως επόμενο «έσκασε» ο κινητήρας του Χούλκενμπεργκ και βγήκε εκτός, με το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας να «βγαίνει» στην πίστα και τους ανθρώπους της Μερσέντες- που ακόμη προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη στο τι έγινε με τον Μπότας- την πάτησαν μεγαλοπρεπώς.

Την στιγμή που όλοι (Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Κίμι, Φέτελ, Οκόν) μπήκαν στα πιτ για ν’ αλλάξουν ελαστικά και να περάσουν στην soft, ο Χάμιλτον δεν μπήκε και μοιραία (με το ρυθμό να περιορίζεται λόγω Α.Α.), ήταν μόλις 13 δεύτερα μπροστά από τους υπόλοιπους, «χρωστώντας», όμως, πιτ.

Αυτό ήρθε στον 26ο γύρο (σε μια μυθική στιγμή ο Τζέιμς Άλισον του είπε στο team radio «Σου ζητώ συγγνώμη που δε σε βάλαμε νωρίτερα, εγώ φταίω που χάνεις τη νίκη») και όταν ξαναβγήκε στην πίστα ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν 5ος, μπροστά από τον Φέτελ.

Το πράγμα, όμως, είχε πάρα πολύ δρόμο ακόμα…

Και το δράμα συνεχίζεται…

Λίγο μετά το μέσο του αγώνα, τα πράγματα- από άποψη… δραματικότητας- πήραν την τετράτροχη ανιούσα: ο Φέτελ μ’ ένα εκτός λογικής προσπέρασμα πέρασε  τον Χάμιλτον στην 4η θέση, με τον Βρετανό ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα με τα ελαστικά του και να μπαίνει για δεύτερη, αναπάντεχη αλλαγή ελαστικών στον 53ο για να βάλει την supersoft και να πάει μέχρι τέλους- ή, τουλάχιστον, έτσι νόμιζε σ’ εκείνο το σημείο.

Η γκαντεμιά, ωστόσο, βρήκε κατακέφαλα και τον Ρικιάρντο: στον 54ο γύρο η μονάδα ισχύος του δεν άντεξε και ανάγκασε την Ρεντ Μπουλ να χάσει το ένας της μονοθέσιο στον εντός έδρας αγώνα της.

Στις πιο πίσω θέσεις ο Γκροζιάν, στον 50ο αγώνα της Χάας στη Φόρμουλα 1, τα πήγαινε εκπληκτικά φιγουράροντας στην 5η θέση, με τους Μάγκνουνσεν και Πέρεζ πίσω του.

Ωστόσο, το μεγάλο «μπαμ» θα ερχόταν στο 3ο κομμάτι του grand prix.

Περισσότερα σε λίγο...

Και θα ήταν εκκωφαντικό.

Τραγωδία για την Μερσέντες, θρίαμβος για τον Μαξ

Φαινόταν πως θα… γλεντήσει τους πάντες εκεί- και δικαίως: τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο έκανε πλάκα στους υπόλοιπους, ενώ σήμερα στους πρώτους 15 γύρους ήταν πραγματικά άπιαστη σε ρυθμό αγώνα.

Αντί για σαμπάνια, όμως, οι άνθρωποι της Μερσέντες θα γεύονταν πολυκαιρισμένο ξύδι: μετά την εγκατάλειψη του Μπότας ήρθε η ακόμα πιο ηχηρή, αυτή του Χάμιλτον, ο οποίος είδε τον καινούργιο του κινητήρα να τον προδίδει και τον ανάγκασε να δει το πρώτο DNF μετά από 33 ολόκληρους αγώνες, στους οποίους τερμάτιζε σε όλους στους βαθμούς.

Κάπως έτσι, ο Φέρστάπεν έφτασε με σχετική άνεση στην πρώτη του φετινή (και 4η συνολικά στην καριέρα του) νίκη, με τον Ράικονεν να τερματίζει πίσω του και τον Φέτελ 3ο.

Γκροζιάν (εκπληκτικό αποτέλεσμα για την Χάας), Μάκγνουνσεν, Οκόν, Πέρεζ, Αλόνσο (δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που κάνει φέτος ο Ισπανός με την… πεθαμένη ΜακΛάρεν), Λεκλέρκ και Έρικσον συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα του πιο ενδιαφέροντος φετινού grand prix.

Με τα σημερινά αποτελέσματα ο Φέτελ επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του τον Χάμιλτον και πήρε τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα, καθώς κέρδισε έδαφος σε μια πίστα που ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Μερσέντες.

Προσεγγίζοντας το μέσο του πρωταθλήματος η Φεράρι δείχνει ικανή να δώσει τον Σεμπ το 5ο του προσωπικό πρωτάθλημα. Για να γίνει αυτό, βέβαια, χρειάζεται οι κάτοχοι του τίτλου να έχουν κι άλλα απογεύματα σαν το σημερινό.

Και όλοι μας ξέρουμε πως αυτό απλά δε γίνεται.

Ή μήπως…

Ή μήπως όχι;

Βαθμολογία οδηγών

1) Φέτελ 146

2) Χάμιλτον 145

3) Ράικονεν 101

4) Ρικιάρντο 96

5) Φερστάπεν 93

6)  Μπότας 92

7) Μάγκνουνσεν 37

8) Αλόνσο 36

9) Χούλκενμπεργκ 34

10) Σάινθ 28

11) Πέρεζ 23

12) Οκόν 19

13) Γκασλί 18

14) Λεκλέρκ 13

15) Γκροζιάν 12

16) Φαντούρν 8

17) Στρολ 4

18) Έρικσον 3

19) Χάρτλεϊ 1

20) Σιρότκιν 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

1) Ferrari 247

2) Mercedes 237

3) Red Bull 189

4) Renault 62

5) Haas 49

6)McLaren 44

7) Force India 42

8) Toro Rosso 19

9) Sauber 16

10) Williams 4

από sdna.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 08 Ιούλ 2018 18:39
Παράθεση
Σεμπάστιαν Φέτελ
Grand Prix Βρετανίας: Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τη νίκη

Δημήτρης Πετρίδης

Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα στο Σίλβερστοουν, ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε μια παλικαρίσια νίκη μέσα στην έδρα του, δεύτερου σήμερα, Χάμιλτον και μεγάλωσε τη διαφορά του στη βαθμολογία. Τρίτος ο… εξωπραγματικός Ράικονεν.


Η νίκη της χρονιάς: ο Σεμπάστιαν Φέτελ μ’ έναν άκρως… επεισοδιακό τρόπο κατάφερε να πάρει την καρό σημαία στο grand prix της Μεγάλης Βρετανίας, σπάζοντας την 4ετή κυριαρχία του Χάμιλτον εκεί και αυξάνοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον (εκπληκτικό σήμερα μετά το ατύχημα στην εκκίνηση) παγκόσμιο πρωταθλητή.


Τρίτος ο ασταμάτητος Ράικονεν, ο οποίος μετά τις φήμες γι’ αντικατάστασή του από τον Λεκλέρκ «πετάει», αποδείχτηκε ελαφρώς… λίγος ο 4ος Μπότας.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

Σβήνουν τα κόκκινα φώτα, «τραγωδία» για τον Χάμιλτον

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα και δόθηκε η εκκίνηση, ο poleman Χάμιλτον πήρε έναν μηχανοκίνητο ύπνο και τον πέρασαν ο Φέτελ με τον Μπότας, ενώ τα πράγματα έγιναν απείρως χειρότερα όταν τον… διεμβόλισε ο Ράικονεν.

Ο Κίμι μπλόκαρε τους τροχούς του μπαίνοντας στην στροφή, βρήκε τον παγκόσμιο πρωταθλητή στη ρόδα και τον πέταξε εκτός πίστα, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να πέσει στην τελευταία θέση και ο Ράικονεν να δεχτεί («σκληρή» μεν, σωστή δε) ποινή 10 δευτερολέπτων.

Κάπως έτσι ο Φέτελ μπροστά άρχισε να «πετάει» και πήγε τη διαφορά του στα 7 δεύτερα από τον Μπότας, με τον Φερστάπεν ν’ ακολουθεί και Ρικιάρντο- Ράικονεν να τρώγονται σαν τα τετράτροχα κοκόρια.

Και όλοι περίμεναν να δούνε τι θα γίνει με τον Χάμιλτον.

Θ’ αντεπιτίθετο από την τελευταία θέση;     

«Αντεπίθεση» διαρκείας και πιτ

Μετά τους πρώτους γύρους, ο Λιούις πέρασε τους πάντες και πήγε 6ος, με την κατάταξη μπροστά να μην αλλάζει.

Στον 14ο γύρο ο Κίμι μπήκε μέσα για να βάλει τη μέση γόμα και να εκτίσει την ποινή των 10 δευτερολέπτων που του επιβλήθηκε, με αποτέλεσμα να βγει πίσω και από τις δύο Ρεντ Μπουλ και να κολλήσει στην πίσω πτέρυγα του Ρικιάρντο.

Οι «συνήθεις» Χούλκενμπεργκ, Οκόν και Μπάγκνουνσεν φλέρταραν εντός δεκάδας, με τον Αλόνσο να βρίσκεται και πάλι στις παρυφές της, αρκετά μακριά, φυσικά, από τα «ζεύγη» Φεράρι-Ρεντ Μπουλ και Μερσέντες.

Ρικιάρντο (19ος), Φέτελ (21ος), Μπότας (22ο) και Χάμιλτον (26ος) μπήκαν στα πιτ κατά σειρά, για να περάσουν όλοι από την soft γόμα στη μέση.

Ο απόλυτος «χαμός», όμως, δεν είχε έρθει ακόμα…

Ένας Έρικσον τ’ αλλάζει όλα…

Πάνω που η κατάσταση φαινόταν να σταθεροποιείται, στον 33ο γύρο ο Έρικσον έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιού του, «καρφώθηκε» με πάρα πολλά χιλιόμετρα στα προστατευτικά λάστιχα και το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μπήκε στην πίστα.

Ρεντ Μπουλ και Φεράρι τράβηξαν άμεσα τους οδηγούς τους μέσα (Φερστάπεν και Φέτελ- Κίμι, δηλαδή, μιας και ο Ρικιάρντο είχε μπει 1.5 γύρο) για να περάσουν εκ νέου στην soft γόμα από τη medium, με την Μερσέντες να κρατάει μέσα Μπότας- Χάμιλτον, στοχεύοντας στη νίκη.

Το Α.Α. έκατσε μέσα για 5 ολόκληρους γύρους (ορθή απόφαση, δεδομένης της σφοδρότητας του χτυπήματος του Έρικσον), αποχώρησε, όμως ούτε 2 περάσματα αργότερα ξαναμπήκε στην πίστα γιατί Γκροζιαν και Σάινθ αποφάσισαν να το γυρίσουν στα συγκρουόμενα και εγκατέλειψαν.

Οι συνεχείς παρουσίες του Αυτοκινήτου Ασφαλείας προφανώς και βοήθησαν την Μερσέντες που δεν είχε αλλάξει ελαστικά και, ως εκ τούτου, έφθειραν λιγότερο τη μέση γόμα τους, όμως η Σκουντερία δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη.

Η οποία θα είχε τη μορφή εκκωφαντικής κραυγής.

Μελωδικό «χλιμίντρισμα» από το Αλογάκι

Το Α.Α. αποχώρησε εκ νέου 8 γύρους πριν το τέλος και ξέσπασε αγωνιστική κόλαση: Μπότας- Φέτελ- Χάμιλτον- Κίμι και μετά οι δύο Ρεντ Μπουλ σχημάτισαν ένα πολύχρωμο αγωνιστικό τρενάκι, με όλους να βρίσκονται στην πίσω αεροτομή του μπροστινού τους.

4 περάσματα πριν το τέλος ο Φέτελ, όμως, μ’ ένα ασύλληπτο προσπέρασμα στον Μπότας πήρε την 1η θέση και χάθηκε στο βάθος, με τον Χάμιλτον να περνά και αυτός (κατόπιν συναίνεσης του team-mate του…) τον Φινλανδό.

Έναν γύρο αργότερα τον «άρπαξε» και ο ιπτάμενος Ράικονεν, ο οποίος αν δεν είχε την ποινή των 10 δευτερολέπτων θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη.

Το βάθρο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Φέτελ να παίρνει την 51η νίκη της καριέρας του και να δείχνει πως φέτος είναι έτοιμος να παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο και, γιατί όχι, να τον κατακτήσει.

Ο 2ος Χάμιλτον περιόρισε όσο μπόρεσε τη ζημιά μετά την καταστροφή της εκκίνησης, ο Κίμι έβαλε σε σκέψεις του ανθρώπους της Φεράρι για την αντικατάστασή του από τον Λεκλέρκ (που σήμερα εγκατέλειψε άδοξα όταν οι μηχανικοί του δεν κούμπωσαν καλά τον μπροστά δεξιά τροχό κατά το πιτ) και ο Μπότας ήρθε- κάπως απογοητευτικά- 4ος.

Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Οκόν, Αλόνσο (απίστευτα πράγματα και πάλι από τον τεράστιο Ισπανό με την προβληματική ΜακΛάρεν), Μάγκνουνσεν και Γκασλί συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο Φερστάπεν που έκανε τετ α κε λίγο πριν το τέλος, έχασε πολύ χρόνο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Η Φεράρι και, πρωτίστως, ο Φέτελ απέδειξαν πως είναι και πάλι εδώ. Αυτή τη φορά, μάλιστα, δεν είναι αουτσάιντερ για τον τίτλο, αλλά άξιος αντίπαλος της Μερσέντες στη μάχη για τον τίτλο.

Αν δεν καταρρεύσει, όπως πέρυσι, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, δείχνει ικανή να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου και ν’ ανέβει για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2007 στο θρόνο.

Το ίδιο το άθλημα μοιάζει να έχει ανάγκη την επιστροφή της Σκουντερία στην κορυφή, αλλά…

Αλλά, αλήθεια, τον Χάμιλτον τον ρώτησε κανείς;

Βαθμολογία οδηγών

1) Φέτελ 171

2) Χάμιλτον 163

3) Ράικονεν 116

4) Ρικιάρντο 106

5) Μπότας 104

6)  Φερστάπεν 93

7) Χούλκενμπεργκ 42

8) Αλόνσο 40

9) Μάγνουνσεν 39

10) Σάινθ 28

11) Οκόν 25

12) Πέρεζ 23

13) Γκασλί 19

14) Λεκλέρκ 13

15) Γκροζιάν 12

16) Φαντούρν 8

17) Στρολ 4

18) Έρικσον 3

19) Χάρτλεϊ 1

20) Σιρότκιν 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

1) Ferrari 287

2) Mercedes 267

3) Red Bull 199

4) Renault 70

5) Haas 51

6) Force India 48

7) McLaren 48

8) Toro Rosso 20

9) Sauber 16

10) Williams 4

από sdna.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 22 Ιούλ 2018 18:20
Παράθεση
Grand Prix Γερμανίας: ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα στο Χόκενχαϊμ ο 14ος στην εκκίνηση Χάμιλτον πήρε την επική νίκη, με τον Μπότας να συμπληρώνει το 1-2 της Μερσέντες και τον Κίμι ν’ ανεβαίνει στο βάθρο. «Τραγωδία» για τον Φέτελ που εγκατέλειψε λόγω δικού του λάθους.


Αγώνας βγαλμένος από τα πιο… υγρά (λόγω της σποραδικής βροχής) όνειρα του κάθε φίλου της F1 σήμερα στο Χόκενχαϊμ, με τον Λιούις Χάμιλτον να κάνει οδηγικά πράγματα και θαύματα, καθώς ξεκίνησε από την 14η θέση και πήρε μια σχεδόν «ανέλπιστη» νίκη, με τον Μπότας να τερματίζει πίσω του και τον Ράικονεν να συμπληρώνει το βάθρο.

Τεράστιο λάθος από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στον 53ο γύρο που τον οδήγησε σ’ εγκατάλειψη, στερώντας του, κατά πάσα πιθανότητα, την καρό σημαία.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: 

Σβήνουν τα κόκκινα φώτα, «πετάει» η Κόκκινη

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα και δόθηκε η εκκίνηση, ο poleman Φέτελ έφυγε εύκολα μπροστά και κράτησε πίσω του τον δεύτερο Μπότας. Ο Ράικονεν κράτησε εντυπωσιακά πίσω του τον «αφηνιασμένο» Φερστάπεν που ήταν 4ος,  με τον Μάγκνουνσεν ν’ ακολουθεί.

Ο Χάμιλτον που ξεκίνησε- λόγω του γνωστού του προβλήματος στις κατατακτήριες χθες- 14ος, έχασε μια θέση στην εκκίνηση, όμως μετά άρχισε να «καταπίνει» τους πάντες στο διάβα του και ανέβηκε μέχρι την 6η θέση.

Και η μηχανοκίνητη ζωή συνεχιζόταν με τον Φέτελ ν’ αυξάνει διαρκώς τη διαφορά του από τον Μπότας και όλους να περιμένουν τα «λυτρωτικά» πιτ…

Αρχίζουν τα πιτ, κόλπο- γκρόσο από τη Φεράρι, αλλά…

Στον 15ο γύρο (αρκετά νωρίς, είναι η αλήθεια…) ο Κίμι μπήκε στα πιτ για να βάλει την soft και βγήκε μπροστά από τον Χάμιλτον που είχε ανέβει 5ος στο μεταξύ.

11 ολόκληρους γύρους μετά μπήκε και ο teammate του στο box του για να περάσει και αυτός στην soft γομα, με τον Μπότας ν’ ακολουθεί δύο γύρους αργότερα και τον Φερστάπεν στον 30ο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγουν οι δύο Φεράρι μπροστά από τον Φινλανδό της Μερσέντες (και τον Φερστάπεν, εννοείται).

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στον 29ο γύρο είδε την Ρεντ Μπουλ του να παραδίδει πνεύμα και εγκατέλειψε, τελειώνοντας άδοξα τον αγώνα του.

Την στιγμή που οι πάντες μπαίνανε στα πιτ, ο Χάμιλτον τράβηξε πάρα πολύ το δικό του πιτ, βάζοντας στον 43ο γύρο την ultrasoft για να πάει μέχρι τέλους.

Το «δράμα», ωστόσο, αναμενόταν να επιταθεί καθώς η βροχή που περιμένανε για περισσότερα από 30 λεπτά, ήρθε στον 45ο…

Βροχή παρούσας, πάσα λογική… περίπατο και «τραγωδία» για τον Φέτελ!

Με το που άρχισε να βρέχει (αρκετά έντονα στην στροφή 6) στον 45ο γύρο πολλοί ήταν εκείνοι που ρίσκαραν με τα ενδιάμεσα- ο Γκασλί έβαλε βρόχινα και έκανε επισταμένη έρευνα στο χώμα εκτός πίστας…-, με τις δύο Φεράρι και τις δύο Μερσέντες να μένουν έξω, την στιγμή που ο Φερστάπεν άλλαξε 2 φορές μέσα σε 2 γύρους γόμα!

Στον 53ο γύρο, ωστόσο, ήρθε η απόλυτη καταστροφή για τον πρωτοπόρο, σ’ εκείνο το σημείο, Φέτελ: μπαίνοντας με περισσότερα χιλιόμετρα απ’ όσα έπρεπε στην στροφή 6 έκανε παιδαριώδες λάθος και έχασε τον έλεγχο της Φεράρι, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων μια σημαντικότατη νίκη.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε άμεσα στην πίστα και Ράικονεν- Μπότας μιμήθηκαν τον Χάμιλτον βάζοντας ultrasoft για να πάνε μέχρι τέλους.

Ο αγώνας, όμως, είχε ακόμα 10-12 ολόκληρους γύρους…

Σσσς, ησυχία: Τώρα μιλάει ο παγκόσμιος πρωταθλητής

Με το που έφυγε το Α.Α. από την πίστα ο δεύτερος Μπότας πίεσε- έχοντας, φυσικά, πολύ πιο φρέσκα ελαστικά από τον teammate του- τον Χάμιλτον, ο Βρετανός κρατήθηκε μπροστά μετά την ευθεία εκκίνησης- τερματισμού και η Μερσέντες έδωσε εντολή στον Φινλανδό να καθίσει ησύχως στ’ αυγά του στο κόκπιτ.

Από κείνο το σημείο και μετά ο παγκόσμιος πρωταθλητής χάθηκε στον ορίζοντα και πήρε την 66η νίκη στην καριέρα του και, ταυτόχρονα, την πιο γλυκιά, μιας και ξεκινούσε 14ος και ο Φέτελ μπροστά στα 2/3 του αγώνα έκανε πάρτι.

Πίσω του τερμάτισε ο Μπότας, με τον Ράικονεν (που επίσης είχε ακούσει στο team radio ν’ αφήσει τον Σεμπάστιαν να περάσει) ν’ ανεβαίνει ακόμα μία φορά στο βάθρο.

Φερστάπεν, Χούλκενμπεργκ, Γκροζιάν, Πέρεζ, Οκόν, Έρικσον και Χάρτλεϊ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζαν και οι δύο ΜακΛάρεν που εσχάτως έχουν πάρει την κάτω βόλτα και πάλι.

Ο Χάμιλτον, λοιπόν, χάρη σ’ ένα μείγμα εκπληκτικής στρατηγικής από την Μερσέντες, τύχης και της αδιανόητης ικανότητάς του, πήρε την καρό σημαία και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα, ο διεκδικητής του τίτλου Φέτελ τα έκανε μούσκεμα, πάνω που άρχισε η βροχή- προφανώς για να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία μαζί της.

Μένει να φανεί αν μπορεί να συνέλθει από τέτοιο ανέλπιστο στραπάτσο, δεδομένου και του ότι μετά την Ουγγαρία την ερχόμενη βδομάδα, «τελειώνει» η Ευρώπη.

Κι εκεί, η Μερσέντες δείχνει να έχει το πάνω χέρι. Αλλά…

Αλλά πώς μπορεί, αλήθεια, να ξεγράψει κανείς την Σκουντερία;

από sdna.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 29 Ιούλ 2018 18:15
Παράθεση
Grand Prix Ουγγαρίας: ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη

Δημήτρης Πετρίδης

Μετά από έναν μετρίως μέτριο αγώνα στην πίστα της Ουγγαρίας ο Λιούις Χάμιλτον πήρε εύκολα τη νίκη, με τις δύο Φεράρι να συμπληρώνουν το βάθρο, έχοντας τον Φέτελ μπροστά από τον Ράικονεν. Τα έκανε… μαντάρα στο τέλος ο Μπότας.

Κανονικά, έστω και για προληπτικούς λόγους, θα έπρεπε ν’ αφήσει τη νίκη στην συγκεκριμένη πίστα να γλιστρήσει εντέχνως από τα χέρια του. Ο λόγος, απλός: τα τελευταία 13 χρόνια όποιος κερδίζει στην Ουγγαρία δεν παίρνει στο τέλος τον τίτλο (ο τελευταίος που το κατάφερε αυτό ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ το 2004).

Ωστόσο, ο Λιούις Χάμιλτον δεν καταλαβαίνει από τετράτροχες δεισιδαιμονίες: ο Βρετανός οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος τον αγώνα και πήρε εύκολα τη νίκη, ανοίγοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Φέτελ στους 24 βαθμούς.

Ο Γερμανός της Φεράρι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και «επιβίωσε» από τη μάχη με τον Μπότας στο τέλος, με τον Κίμι Ράικονεν να συμπληρώνει το βάθρο γι’ ακόμα μία φορά.

Όσο για τον Φινλανδό της Μερσέντες; Στο τέλος μπέρδεψε την F1 με τα συγκρουόμενα κι έκανε τον Φερστάπεν να… δακρύσει, καθώς του έκλεψε τη δόξα!

Ας πάρουμε, όμως, στα πράγματα από την αρχή:

Σβήνουν τα κόκκινα φώτα, «αλλάζουν» θέσεις η Φεράρι

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα στην πίστα της Βουδαπέστης, ο poleman Λιούις Χάμιλτον έμεινε άνετα μπροστά, με τον Μπότας να δέχεται την «επίθεση» του τρίτου Κίμι, αλλά να διατηρεί τη θέση του.

Ο (4ος στη εκκίνηση) Φέτελ εκμεταλλεύτηκε την μηχανοκίνητη «κοκορομαχία» των δύο συμπατριωτών και «άρπαξε» τον team-mate του στη Φεράρι για ν’ ανέβει τρίτος, περιορίζοντας τη… ζημιά.

Ο ΛεΚλέρκ στον 2ο γύρο εγκατέλειψε, με τον Μαξ Φερστάπεν- που φαινόταν να βρίσκεται σε καλή μέρα- να τον μιμείται στον 6ο, καθώς τον πρόδωσε ο κινητήρας του και αναγκάστηκε ν’ αφήσει στην άκρη την Ρεντ Μπουλ του.

Στα πρώτα περάσματα ο υπέροχος Γκασλί συνέχισε να βρίσκεται στα πάνω στρώματα (5ος), την στιγμή που ο μοναδικός που έκανε προσπεράσεις στην πολύ στενή πίστα ήταν ο Ρικιάρντο, που από 12ος είχε ανέβει 8ος.

Μπροστά ο Χάμιλτον είχε ανοίξει σε σκάρτους 15 γύρους τη διαφορά του από τον Μπότας στα 6 δεύτερα και άπαντες περίμεναν τα πιτ στοπ.

Μπας και, παρ’ ελπίδα, γίνει κάτι…

Τεράστιο «παράθυρο» πιτ, διαφορετικές στρατηγικές

Στον 15ο γύρο ο Ράικονεν ήταν αυτός που άνοιξε (για τους πρωτοπόρους) το χορό των πιτ, βάζοντας τη μαλακή γόμα για να τον ακολουθήσει έναν γύρο αργότερα ο Μπότας.

Ο Χάμιλτον μπήκε στον 24ο κι έβγαλε την ultrasoft για «χάρη» της soft, φιλοδοξώντας να πάει μέχρι τέλους.

Αυτό άφησε μπροστά τον Φέτελ στην κορυφή που είχε επιλέξει να ξεκινήσει με soft και «τράβηξε» τη δική του στάση στο box του μέχρι τον 40 γύρο- ένα γύρο μετά τον Ράικονεν, δηλαδή, που είχε μπει στον 39ο να ξαναλλάξει ελαστικά!

Ο Γερμανός της Σκουντερία έβαλε την ultrasoft και ήταν σαφώς ταχύτερος από τους άλλους στην πίστα όταν ξαναβγήκε, κόλλησε στην πίσω αεροτομή του (2ου, μετά τα πιτ) Μπότας, όμως δεν μπόρεσε να τον περάσει άμεσα και αναγκάστηκε ν’ αφήσει τη διαφορά να σταθεροποιηθεί εκεί γύρω στα 2 δευτερόλεπτα.

Μπροστά ο Χάμιλτον ανενόχλητος συνέχιζε τη βόλτα στο ουγγρικό πάρκο, την στιγμή που ο 4ος Ράικονεν πίεζε να φτάσει το δίδυμο Μπότας- Φέτελ.

Ο εκπληκτικός Ρικιάρντο σταμάτησε στον 45ο για το μοναδικό του πιτ και βγήκε 5ος μετά την πρώτη τετράδα και, πλέον, μπαίναμε στην τελική ευθεία.

Που, όσο να πεις, είχε κι αυτή τις συγκινήσεις της…

Βόλτα στο πάρκο ο Χάμιλτον, κινούμενη «τραγωδία» ο Μπότας

Στο τελευταίο μέρος του grand prix, ο Λιούις Χάμιλτον είδε τον Μπότας να παίζει υπέροχα άμυνα στον Φέτελ και έφυγε μπροστά χωρίς να εμπλακεί σε «δράματα», τα οποία, όμως, δεν έλειψαν.

Κι αυτό γιατί ο Σεμπ με μια χειρουργικής ακρίβειας κίνηση πέρασε τον Βάλτερι λίγους γύρους πριν πέσει η καρό σημαία, ανέβηκε στη 2η θέση και είδε τον Φινλανδό να τον κοπανάει στην έξοδο της στροφής. Ευτυχώς για τη Φεράρι το μονοθέσιο δεν πληγώθηκε και ο Γερμανός μπόρεσε να πάρει τη 2η θέση.

Ο ταχύτατος (κι ελαφρώς αδικημένος- ξανά…) Κίμι Ράικονεν τερμάτισε 3ος και ανέβηκε εν νέου στο βάθρο, με τον Ρικιάρντο (τον οποίο χτύπησε με τραγικό τρόπο και πάλι ο Μπότας, αφήνοντάς τον να περάσει αναγκαστικά μετά) να κάνει έναν εκπληκτικό αγώνα και να τερματίζει τέταρτος.

Μπότας (αν δε δεχθεί ποινή, καθώς είναι υπό εξέταση οι χαριτωμενιές που έκανε στο τέλος), Γκασλί (τρομερός αγώνας, πραγματικά), Μάγκνουνσεν, Αλόνσο (δεν υπάρχουν λόγια για τον Ισπανό κι αυτά που κάνει- ακόμα και την ημέρα των γενεθλίων του, όπως σήμερα!), Σάινθ και Γκροζιάν συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα ενός αγώνα που μ’ εξαίρεση το φινάλε του ήταν μάχη χασμουρητών.

Όπως και να ’χει, πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα ο Χάμιλτον είναι και πάλι μπροστά στη βαθμολογία με 24 βαθμούς- τη μεγαλύτερη διαφορά φέτος. Δεδομένου πως οι πίστες που ακολουθούν σε ένα μήνα από τώρα μάλλον ταιριάζουν στην Μερσέντες, έχει εμφανώς το πάνω χέρι για τον τίτλο.

Θα μπορέσει ο Φέτελ να τον απειλήσει, κάνοντας την «έκπληξη»;

Δύσκολα, αλλά γιατί όχι;

Άλλωστε, μιλάμε για τη Φεράρι…

από sdna.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τετ 15 Αύγ 2018 00:36
Παράθεση
Χωρίς Φερνάντο Αλόνσο το πρωτάθλημα του 2019!
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία για τον Φερνάντο Αλόνσο στον κόσμο της F1, με την McLaren να κάνει γνωστό πως ο Ισπανός πιλότος δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2019.
 
Στα 37 του χρόνια και έχοντας οδηγήσει για τις περισσότερες από τις κορυφαίες ομάδες της F1 (McLaren, Ferrari, Renault) ο Φερνάντο Αλονσο μπορεί να αισθάνεται "γεμάτος" για όσα έχει πετύχει, μεταξύ των οποίων και την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων οδηγών δύο σερί χρονιές, το 2005 και το 2006.

Με όλα αυτά στο μυαλό του αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους τον Νοέμβριο που ολοκληρώνεται η σεζόν, με την McLaren να ανακοινώνει επίσημα πως ο Ισπανός πιλότος δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα του 2019.

"Μετά από 17 θαυμάσια χρόνια σε αυτό το εκπληκτικό σπορ, είναι καιρός για μένα να κάνω μία αλλαγή και να προχωρήσω. Απόλαυσα κάθε λεπτό από αυτές τις εκπληκτικές σεζόν και δεν μπορώ να ευχαριστήσω όπως αρκετά τους ανθρώπους που είχαν τη συμβολή τους για να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια τόσο ξεχωριστά.


 
Υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες γκραν πρι τη φετινή σεζόν και θα πάρω μέρος σε αυτούς με περισσότερη αφοσίωση και περισσότερο πάθος από ποτέ. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον: νέες συναρπαστικές προκλήσεις περιμένουν στη γωνία.

Περνάω υπέροχα στη ζωή μου αλλά νιώθω την ανάγκη να εξευρενήσω νέες περιπέτειες", τόνισε στη γραπτή του δήλωση ο Αλόνσο και πρόσθεσε: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ΜcLaren, η καρδιά μου θα είναι για πάντα με την ομάδα...

Οι άνθρωποί της μου έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνω τους ορίζοντές μου και νιώθω τώρα πως είμαι πιο ολοκληρωμένος οδηγός από ποτέ. Πήρα αυτή την απόφαση μερικούς μήνες πριν και δεν αλλάζω γνώμη".

Ο Αλόνσο αποχαιρέτησε μάλιστα τον κόσμο της F1 μέσα από ένα ξεχωριστό video που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, όπου συνοδεύεται με τη φράση "Αγαπημένη Φόρμουλα 1..."

από Contra.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 26 Αύγ 2018 18:57
Παράθεση
Grand Prix Βελγίου: ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τη νίκη

Δημήτρης Πετρίδης

Grand Prix Βελγίου: ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τη νίκη

Η Φεράρι είναι εδώ: ο Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε δια… περιπάτου στο Σπα και μείωσε τη διαφορά από τον (2ο σήμερα) Χάμιλτον, με τον Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνει το βάθρο.

Την χρειαζόταν απελπισμένα και την πήρε: έχοντας μείνει πίσω στη βαθμολογία πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έπρεπε να κερδίσει σήμερα στο Σπα προκειμένου να μειώσει τη διαφορά του και, δεδομένης της δυναμικής της φετινής Φεράρι στο Βέλγιο, τα κατάφερε περίφημα- μ’ ένα χειρουργικής ακρίβειας προσπέρασμα στην αρχή να κάνει όλη τη δουλειά- και πήρε την πρώτη καρό σημαία της ιταλικής ομάδας μετά από 9 χρόνια εκεί.

Δεύτερος τερμάτισε ο Χάμιλτον που, από ένα σημείο και μετά, συμβιβάστηκε με το γεγονός πως δεν μπορούσε ν’ ανταγωνιστεί την Σκουντερία, με τον Μαξ Φερστάπεν ν’ ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

Σβήνουν τα κόκκινα φώτα και… χαμός!

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα στην πιο… μακριά (7 χιλιόμετρα μήκος) πίστα σ’ ολόκληρο το καλεντάρι, ο Φέτελ προσπάθησε να περάσει τον poleman Χάμιλτον, όμως δεν το κατάφερε, με τις δύο Φορς Ίντια να μένουν στο 3-4.

Πίσω, ωστόσο, έγινε χαμός: ο Χούλκενμπεργκ έχασε τα φρένα και «καρφώθηκε» πάνω στον Αλόνσο, ο οποίος απογειώθηκε κυριολεκτικά και έπεσε πάνω στον ΛεΚλέρκ, με το Halo ν’ «αποσοβεί» τα πολύ χειρότερα.

Την ίδια στιγμή, ο Ρικιάρντο έπεσε πάνω στον Κίμι και του προκάλεσε κλατάρισμα στο πίσω ελαστικό, με αποτέλεσμα ο Φινλανδός να πάει στο box του.

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας κρίθηκε απαραίτητο, όμως μπροστά ο Φέτελ είχε κάνει την κίνηση- ματ: μετά την υπέροχη Eau Rouge «άρπαξε» μ’ εκπληκτικό τρόπο τον παγκόσμιο πρωταθλητή και στρογγυλοκάθισε στην 1η θέση.

Και μετά όλοι περίμεναν πότε θα φύγει το Α.Α…

Κρίμα Κίμι, κρίμα…

Ο Ρικιάρντο, μετά το ατύχημα που είχε στην αρχή, μπήκε και άλλαξε τη… μισή Ρεντ Μπουλ και επέστρεψε στον αγώνα, όμως ο Ράικονεν δεν είχε την ίδια τύχη: στην πιο αγαπημένη πίστα του “Iceman” η Φεράρι του τον πρόδωσε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, με πρόβλημα στο πάτωμα του μονοθέσιου.

Μπροστά ο Φέτελ «πετούσε» και άνοιγε τη διαφορά του από τον Χάμιλτον, την στιγμή που ο Φερστάπεν με δύο εκπληκτικά προσπεράσματα σε Οκόν και Πέρεζ ανέβηκε στην 3η θέση και… βολεύτηκε εκεί.

Στις πιο πίσω θέσεις, ο Βάλτερι Μπότας- που λόγω αλλαγών στο power unit είχε δεχτεί ποινή- ξεκίνησε το κυνήγι της 10άδας και περνούσε τον έναν μετά τον άλλο και έφτασε μέχρι την 8η θέση πριν τα πιτ.

Τα οποία δεν άργησαν να έρθουν.

Ώρα για πιτ, ώρα ν’ ακολουθήσουμε όλοι την ίδια τακτική

Στον 22ο γύρο η Μερσέντες φώναξε μέσα τον Χάμιλτον για να του βάλει τα soft ελαστικά και ο Βρετανός βγήκε ακριβώς πίσω από τον Φερστάπεν, χάνοντας λίγο χρόνο.

Αυτό έμελλε ν’ αποδειχτεί καθοριστικό, καθώς ο Φέτελ που μπήκε στον επόμενο γύρο (έβαλε επίσης την soft) βγήκε οριακά μπροστά από τους δύο, ο Λιούις πέρασε τον Μαξ και πίεσε ελαφρώς τον Γερμανό, όμως μετά η Φεράρι στα χέρια του άρχισε να πετάει και ο Σεμπ εξαφανίστηκε στο βάθος του ορίζοντα.

Ο αγώνας από εκείνο το σημείο και μετά έγινε εξίσου ενδιαφέρων με την επισταμένη παρακολούθηση των νυχιών ενός ατόμου την ώρα που μεγαλώνουν, με τον Μπότας να μπαίνει στον 30ο γύρο, να βγαίνει πίσω και από τις δύο Φορς Ίντια και να θέλει να πάρει την 4η θέση.

Και, κάπως έτσι, πηγαίναμε για το μεγάλο τερματισμό.

Η Φεράρι είναι εδώ

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα δεν έγινε απολύτως τίποτα και, σχεδόν… μοιραία, ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τετράτροχη επίδειξη δύναμης πήρε την πολυπόθητη νίκη, βάζοντας τέλος στην «ανομβρία» 9 ετών στο Σπα για την Σκουντερία και επιστρέφοντας δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Πίσω από τον απλησίαστο Γερμανό τερμάτισε ο Χάμιλτον που, απλά, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο, με τον Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο εντυπωσιακός Μπότας τερμάτισε, εν τέλει, στην 4η θέση, με τους Πέρεζ, Οκόν, Γκροζιάν, Μάγκνουνσεν, Γκασλί και Έρικσον να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Η Φεράρι, λοιπόν, είναι εδώ, κερδίζοντας, μάλιστα, σε μια πίστα που η Μερσέντες τα τελευταία χρόνια διέλυε τον ανταγωνισμό.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό το καλοκαιρινό διάλειμμα όχι απλά δεν την «κοίμισε», αλλά μοιάζει να τη φέρνει με μάτι που γυαλίζει για το τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Θα καταφέρει, άραγε, να το πάρει και να επιστρέψει στο θρόνο της μετά από 11 ολόκληρα χρόνια;

Χμ…

Γιατί όχι;

Γιατί όχι;

Βαθμολογία οδηγών

1) Χάμιλτον 231

2) Φέτελ 214

3) Ράικονεν 146

4) Μπότας 144

5) Φερστάπεν 120

6) Ρικιάρτνο 118

7) Χούλκενμπεργκ 52

8) Μάγκνουνσεν 49

9) Αλόνσο 44

10) Πέρεζ 40

11) Οκόν 37

12) Σάινθ 30

13) Γκασλί 28

14) Γκροζιάν 27

15) Λεκλέρκ 13

16) Φαντούρν 8

17) Έρικσον 6

18) Στρολ 4

19) Χάρτλεϊ 2

20) Σιρότκιν 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

1) Mercedes 375

2) Ferrari 360

3) Red Bull 238

4) Renault 82

5) Haas 75

6) McLaren 52

7) Toro Rosso 30

8) Sauber 19

9) Williams 4

10) Force India 0

από sdna.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 02 Σεπ 2018 17:38
GO LEWIS! GO! GO! GO!

Μέσα στο σπίτι τους!!!!!


υ.γ Αυτός ο Φερστάπεν όσο ταλέντο έχει, τόσο ηλίθιος είναι!
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 02 Σεπ 2018 18:43
Παράθεση
14ος Γύρος - GRAN PREMIO HEINEKEN D'ITALIA

Συγκλονιστικός Χάμιλτον έκλεισε το σπίτι της Ferrari καθώς νίκησε στη Μonza!

Ένας τρομερός Χάμιλτον με την βοήθεια του Μπότας νίκησε στη Monza. Ο Ράικονεν 2ος και ο Μπότας τελικά 3ος. Μετά από τετακέ ο Φέτελ τελικά 4ος.

Είδαμε έναν συγκλονιστικό αγώνα από τον πρώτο γύρο μέχρι τον τελευταίο. Ένας τρομερός Χάμιλτον αντιμετώπισε την ανωτερότητα της Ferrari με τσαμπουκά και θράσος μέσα στα όρια του ευ αγωνίζεστε και καθάρισε μάλλον το πρωτάθλημα. Ο Φέτελ έπεσε θύμα του εκρηκτικού του χαρακτήρα και του έντονου ταπεραμέντου του. Δεν άφησε τον Χάμιλτον να περάσει στην 2η στροφή, τον ακούμπησε με αποτέλεσμα να κάνει τε-τα-κέ και να θυσιάσει τον αγώνα του και συνέχισε από την τελευταία θέση, καθώς βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Πολλοί μίλησαν για ποινή στον Χάμιλτον, ωστόσο ο Πρωταθλητής έκανε παλληκαρίσιο προσπέρασμα και ήταν ο Φέτελ που έχασε την ψυχραιμία του και ακούμπησε με το μονοθέσιο του Λιούις, με αποτέλεσμα να κάνει τε-τα-κέ.

Ο Φέτελ μπήκε στα πιτς για αλλαγή εμπρός αεροτομής και ελαστικών και βγήκε στην 17η θέση, καθώς εγκατέλειψε ο Χάρτλεϊ. Στον 7ο γύρο Ο Ράικονεν οδηγούσε τον αγώνα με τον Χάμιλτον πίσω του, ένα και κάτι δευτερόλεπτο, με τον Φερστάπεν στην 3η θέση και τον Μπότας κολλημένο πίσω του. Στους επόμενους γύρους ο Φέτελ ξεκίνησε ένα μπαράζ προσπεράσεων, αν και έχασε χρόνο πίσω από τον Ρικιάρντο για μερικούς γύρους μέχρι να βρει τρόπο να τον περάσει. Λίγο μετά μάλιστα, ο Ρικιάρντο εγκατέλειψε από κινητήρα!

Στον 20ο γύρο μπήκε ο Ράικονεν για ελαστικά, ενώ ο Χάμιλτον έμεινε μέσα για 2-3 γύρους μέχρι να αρχίσει ο Κίμι να κάνει ταχύτερους γύρους. Σε αυτό το σημείο όμως του αγώνα, η στρατηγική της Mercedes μπήκε σε λειτουργία. Αποφάσισαν να θυσιάσουν τον Μπότας για να έχει ο Χάμιλτον ευκαιρία μετά το πιτ στοπ του να φτάσει τον Κίμι. Και αυτό έγινε. Ο Χάμιλτον άλλαξε ελαστικά, ο Κίμι έχανε χρόνο και ταλαιπωρούσε τα λάστιχά του πίσω από τον Μπότας και κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε. Όταν μπήκε ο Μπότας να αλλάξει ελαστικά ο Χάμιλτον ήταν κολλημένος πίσω από τον Κίμι.

Με τα ελαστικά του Κίμι να έχουν ορατή φθορά ο Χάμιλτον περίμενε μια καλή ευκαιρία για ένα καθαρό προσπέρασμα με το λιγότερο δυνατό ρίσκο. Και το βρήκε 7 γύρους πριν το τέλος. Game over.
Είχε προηγηθεί ένα θρασύτατο σπρώξιμο του Φερστάπεν στον Μπότας όταν ο Φινλανδός προσπάθησε να περάσει τον Ολλανδό με αποτέλεσμα να ακουμπήσουν. Ευτυχώς δεν έσπασε η ανάρτηση του Μπότας και κατάφερε να συνεχίσει. Ο θερμόαιμος Μαξ στους τελευταίους γύρους έμαθε πως έχει ποινή 5 δευτερολέπτων για το «σπρώξιμο» στον Μπότας, ποινή που τον έκανε όνομα και πράγμα... Mad Max!

Οι τελευταίοι γύροι ήταν διαδικαστικοί. Ο Χάμιλτον νίκησε δίκαια, με τον Gentleman Κίμι Ράικονεν στην 2η θέση και 3ο τον Μαξ Φερστάπεν, που ωστόσο είδε την 3η θέση του να γίνεται 5η εξ αιτίας της ποινής... Στην 4η θέση τερμάτισε ο Φέτελ που έκανε έναν τρομερό αγώνα από το τε-τα-κε και μετά, που ωστόσο η «στιγμή» που είχε στον 2ο γύρο, ίσως του στοιχίσει το πρωτάθλημα.

Πλέον η διαφορά βρίσκεται στους 30 βαθμούς με τον Χάμιλτον να έχει φτάσει τους 256 και τον Φέτελ να βρίσκεται στους 226.

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 16 Σεπ 2018 17:55
Παράθεση
5oς Γύρος - SINGAPORE AIRLINES SINGAPORE GRAND PRIX
Νίκη στο ρελαντί ο Χάμιλτον στην Σιγκαπούρη

Με καθαρή οδήγηση δίχως απρόοπτα νίκησε ο Χάμιλτον στην Σιγκαπούρη. Δεύτερος ο Φεστάπεν που δεν απείλησε και 3ος ο Φέτελ μετά από λάθος στρατηγικής που του στέρησε την ευκαιρία να παλέψει για την νίκη.

Είδαμε έναν ανιαρό αγώνα καθώς δεν κατάφερε η Ferrari να καλύψει την απόσταση που την χώριζε από τον συνδυασμό Χάμιλτον - Mercedes με αποτέλεσμα ο Βρετανός να ξεφύγει και άλλο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών καθώς πλέον η διαφορά έφτασε στους 40 βαθμούς.

Μόλις στη 2η στροφή είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας όταν ο Πέρεζ άθελά του στρίμωξε τον Οκόν και τον πέταξε στις μπαριέρες. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει και σε αυτόν τον αγώνα και έτσι να παραμένει το 100% σε πρόβλεψη εξόδου του αυτοκινήτου ασφαλείας στην Σιγκαπούρη, ο Φέτελ για άλλη μια φορά κατάφερε να περάσει τον Φερστάπεν πριν βγει η ενημέρωση για το αυτοκίνητο ασφαλείας. Με την εκκίνηση ξανά του αγώνα η σειρά δεν άλλαξε.

Σε μια αδικαιολόγητη κίνηση, η Ferrari -που πρέπει να μας εξηγήσει αργότερα το γιατί...- έβαλε πολύ νωρίς τον Φέτελ για αλλαγή ελαστικών και μάλιστα του έβαλε πολύ μαλακή γόμα. Η πολύ μαλακή γόμα τόσο νωρίς, σήμαινε πως πάνε για στρατηγική 2 πιτ στοπ. Ο Χάμιλτον έμεινε έξω και μάλιστα έκανε και μερικούς ταχύτερους γύρους, με αποτέλεσμα όταν μπήκε και έβαλε την μεσαία γόμα (την σκληρότερη του Σαββατοκύριακου) να μείνει εμπρός από τον Φέτελ, δίχως να χρειάζεται να κάνει άλλο πιτ στοπ μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αν και υποψιαζόμαστε πως η Ferrari έκανε λάθος... βεβαιωθήκαμε όταν μπήκε και ο Φερστάπεν για αλλαγή ελαστικών και βγήκε εμπρός από τον Φέτελ!!! Αυτό ήταν ο αγώνας από πολύ νωρίς ουσιαστικά τελείωσε και το βάθρο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
Ο Πέρεζ έδωσε σόου καθώς χτύπησε αδικαιολόγητα τον Σιρότκιν και πήρε ποινή διέλευσης, ενώ στα highlight του αγώνα ήταν οι ταχύτεροι γύροι που έκαναν ο Αλόνσο αλλά και ο Μάγκνουσεν!

Με το τέλος του αγώνα ο Χάμιλτον πήρε διαφορά 40 βαθμών από τον Φέτελ που δείχνει να λυγίζει από το άγχος και τις προσδοκίες για μια καλύτερη από τις άλλες χρονιά. Με τον Χάμιλτον όμως σε εκπληκτική κατάσταση έτοιμο να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών και να βαδίζει για το 5ο του πρωτάθλημα το Φέτελ δείχνει ανήμπορος και απλός παρατηρητής. Ο Φερστάπεν έδειχνε ικανοποιημένος με την 2η θέση και έκανε έναν καθαρό -περίεργο...- αγώνα.  Ο Φέτελ έκανε την υπέρβαση και προσπάθησε με απαλή οδήγηση να διατηρήσει τα ελαστικά του δίχως να χρειαστεί να μπει ξανά για αλλαγή, κάτι που τελικά κατάφερε και διατήρησε την 3η θέση. Ένα κατόρθωμα καθόλου εύκολο...

Ο Κίμι απογοήτευσε καθώς δεν μπόρεσε σε αυτήν την «Μίκι Μάους» πίστα, να περάσει τον μόνιμο αντίπαλό του, τον Βάλτερι Μπότας και έμεινε στην 5η θέση με τον οδηγό της Mercedes να παίρνει την 4η θέση. Ενώ 6ος τερμάτισε ο Ρικιάρντο που είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός Red Bull...

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 30 Σεπ 2018 16:28
Παράθεση
Ο Μπότας κάνει "δώρο" στον Χάμιλτον το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Επιμέλεια: Πάνος Διαμάντης

 
Νίκη τίτλου του Λιούις Χάμιλτον στο Σότσι, έπειτα από εντολή της Mercedes στον Βάλτερι Μπότας να του παραχωρήσει την πρωτοπορία στον 25ο γύρο. Τρίτοι και θεατές, Φέτελ και Ferrari.


Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το GP Ρωσίας εμπρός από τους Βάλτερι Μπότας και Σεμπάστιαν Φέτελ, και αύξησε στους 50 βαθμούς τη διαφορά του από τον Φέτελ στη μάχη του τίτλου, έπειτα από μια σαφή εντολή της Mercedes στον Μπότας να παραχωρήσει τη θέση του στον Άγγλο ομόλογό του.

Ο Μπότας κρατούσε την πρωτοπορία από την εκκίνηση μέχρι τον 25 γύρο του 16 φετινού αγώνα της Formula 1. Εκείνη τη στιγμή, η Mercedes του ζήτησε να "παραχωρήσει τη θέση στον Λιούις στη στροφή 15 διότι ο Λιούις έχει φθορά στο πίσω αριστερό ελαστικό και απειλείται από τον Φέτελ".

Ο Μπότας το έκανε, και όταν στους τελευταίους γύρους ρώτησε την ομάδα αν οι δύο πρωτοπόροι θα τερμάτιζαν με αυτό το σχηματισμό, έλαβε την απάντηση ότι οι δύο τους δεν θα άλλαζαν θέση και ότι ‘θα το συζητήσουμε αργότερα…".

Αντίστοιχα, στον τερματισμό, ο διευθυντής της ομάδας, Τοτο Βολφ, του διαμήνυσε ότι ‘ήταν μια δύσκολη μέρα για σένα, και μια δύσκολη μέρα για εμάς, αλλά ας το κουβεντιάσουμε μετά’. Στο Παρκ Φερμέ, πάντως, οι δύο οδηγοί της Mercedes μόνο το 1-2 δεν έμοιαζαν να είχαν κάνει.

Ο Φέτελ προσπάθησε δις να μπει ανάμεσα στις Mercedes, αλλά αυτές ήταν ανίκητες από τη Ferrari. Πρώτα στην εκκίνηση, όπου ξεκίνησε καλύτερα από τον Χάμιλτον (αλλά έμεινε τρίτος όταν ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε το slipstream του Μπότας) και έπειτα στο μοναδικό πιτ-στοπ που έκαναν (όλοι).

Ο Φέτελ μπήκε πρώτος, και όταν ο Χάμιλτον έκανε τη δική του στάση έναν γύρο αργότερα, βγήκε οριακά πίσω από τη Ferrari! Η Scuderia δεν έκανε τίποτα λάθος στη στρατηγική της, αλλά δεν είχε την ταχύτητα της Mercedes - όπως έδειξε και ο μοναχικός αγώνας του Κίμι Ράικονεν στην 4 θέση.

Η Red Bull έκλεισε την πρώτη εξάδα, καθώς ο Φερστάπεν έκανε 43 γύρους με τα soft ελαστικά που εκκίνησε κι έτσι ηγούνταν του αγώνα σχεδόν στη μισή διάρκειά του, πριν βάλει τα ultra δέκα γύρους πριν το τέλος. Ο Ολλανδός κι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν ήλπιζαν σε τίποτα καλύτερο έχοντας εκκινήσει από την ουρά.

από Sport 24.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 22 Οκτ 2018 00:22
Παράθεση
18oς Γύρος - PIRELLI 2018 UNITED STATES GRAND PRIX

Ένας καταπληκτικός Ράικονεν κέρδισε στις ΗΠΑ

Ένας φανταστικός Κίμι, πέρασε στην πρώτη στροφή τον Χάμιλτον και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα. Ένας ώριμος Φερστάπεν από την 18η θέση τερμάτισε 2ος και τελικά ο Χάμιλτον «έμεινε» με την 3η θέση. Ο Φέτελ τελικά 4ος.

Έχουμε μια πολύ καλή γεύση στο στόμα. Είδαμε έναν καταπληκτικό αγώνα με μεγάλο ενδιαφέρον και αμφίρροπο αποτέλεσμα μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Από την εκκίνηση, ο Ράικονεν πέρασε τον Χάμιλτον στην πρώτη στροφή και μπήκε επικεφαλής. Ο Φέτελ προσπάθησε στον πρώτο γύρο να περάσει τον Ρικιάρντο και απέτυχε παταγωδώς, κάνοντας μάλιστα τε-τα-κέ και έπεσε στην 14η θέση. Ο Καταπληκτικός Φερστάπεν που ξεκινούσε 18ος λόγω αλλαγής κιβωτίου, περνούσε όποιον έβλεπε εμπρός του και ανέβαινε θέσεις με καταιγιστικό ρυθμό. Στον πρώτο γύρο είχαμε και δύο συγκρούσεις. Ο Μάγκνουσεν έπεσε πάνω στον Λεκλέρκ και ο Στρολ έπεσε πάνω στον Αλόνσο. Ταυτόχρονα ο Γκροζάν το έχασε και βγήκε μόνος του. Από όλους, μόνο ο Στρολ κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα.

Με τον αγώνα να έχει εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, μόνο ο Χάμιλτον μπήκε για αλλαγή ελαστικών. Μια κίνηση που σε εκείνο το σημείο του αγώνα φαινόταν τρομερά έξυπνη. Ωστόσο ήταν νωρίς για αλλαγή ελαστικών που σήμαινε πως θα έπρεπε αργότερα να ξαναμπεί. Ο Κίμι οδηγούσε τον αγώνα με ένα σχετικό περιθώριο ασφαλείας που μόλις βγήκε ο Χάμιλτον από το πιτ στοπ του άρχισε να το ροκανίζει. Μόλις έφτασε πίσω του στην 2η θέση, ενώ είχε ήδη κάνει το πιτ στοπ του, φαινόταν πως ο Βρετανός είχε την νίκη και το πρωτάθλημα στο τσεπάκι του.

Στους επόμενους γύρους είδαμε έναν άτυχο Φέτελ να υπερβάλει εαυτόν και να οδηγεί πέρα από το όριο. Είδαμε τον Φερτάπεν να οδηγεί μυαλωμένα και ώριμα και έφτασε μέχρι την 2η θέση. Είδαμε τον Χάμιλτον να ταλανίζεται από μπλίστερινγκ και τελικά 16 γύρους πριν το τέλος να μπαίνει για αλλαγή ελαστικών.
Στους 10 τελευταίους γύρους η αγωνία κορυφώθηκε. Θα κατάφερνε ο Φέτελ να περάσει τον Μπότας (που άφησε σε αυτόν τον αγώνα δύο φορές να τον περάσει ο Χάμιλτον) και να μειώσει την «χασούρα» από το τε-τα-κέ; Θα προσπαθούσε ο Χάμιλτον να περάσει τον Φερστάπεν για την 2η θέση; Θα έφτανε ο Φερτάπεν τον Κίμι και θα τολμούσε να τον περάσει;

Με την αγωνία να έχει κορυφωθεί, μόνον ο Φέτελ κατάφερε να περάσει τον Μπότας, ενώ οι 3 πρώτοι τερμάτισαν με την σειρά που είχαν. Δίκαιος νικητής ο Ράικονεν που οδήγησε αλάνθαστα και ταχύτατα. Τρομερός και ο Φερστάπεν που δείχνει στόφα πρωταθλητή.

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 28 Οκτ 2018 23:54
Παράθεση
FORMULA 1 GRAN PREMIO DE MÉXICO 2018
Νικητής ο Φερστάπεν στο Μεξικό και Πρωταθλητής ο Χάμιλτον!

Είδαμε έναν εντυπωσιακό αγώνα με τελικό νικητή τον Μαξ Φερστάπεν που είχε την ταχύτητα από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Στην 2η θέση ο Φέτελ που προσπάθησε και 3ος ο Ράικονεν. Στην 4η θέση και Πρωταθλητής ο Λιούις Χάμιλτον.

Αρκετό θέαμα και σασπένς στο Μεξικό. Οι Red Bull ήταν γρήγορες αλλά ο Χάμιλτον έκανε μια καταπληκτική εκκίνηση και βρέθηκε 2ος στην πρώτη στροφή, πίσω από τον Φερστάπεν που ξεκίνησε και αυτός πολύ καλά. Ο Φέτελ προσπάθησε και αυτός να μείνει κοντά στον Ρικιάρντο που έπεσε 3ος από 1ος.

Στον πρώτο γύρο κιόλας η δυναμική των 3 πρώτων ομάδων ήταν τόσο ξεκάθαρη, που είχαν αφήσει σχεδόν μια ευθεία πίσω τις δύο Reanult. Και αυτό ήταν. Οι 6 πρώτοι και όλοι οι άλλοι να ακολουθούν ασθμαίνοντας.

Η Mercedes ταλαιπωρήθηκε με μεγάλη φθορά στα ελαστικά και των δύο αυτοκινήτων της και η Red bull έδειχνε πολύ δυνατή. Απολαύσαμε μάχες Ρικιάρντο-Χάμιλτον και Ρικιάρντο-Φέτελ με αποτέλεσμα ο Ρικιάρντο τελικά να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο Ρικιάρντο από την ώρα που ανακοίνωσε πως πάει στην Renault έχει ταλαιπωρηθεί τρομερά με αστοχίες του Renault κινητήρα των Red Bull.

O Φερστάπεν βρισκόταν σε έναν δικό του αγώνα και νίκησε δίκαια και σχετικά εύκολα, καθώς ποτέ πραγματικά δεν απειλήθηκε. Ο Φέτελ προσπάθησε, πέρασε τον Ρικιάρντο, πέρασε και τον Χάμιλτον κυνήγησε τον Φερστάπεν αλλά η διαφορά των 15 δευτερολέπτων ήταν αδύνατον να καλυφθεί. Ο Κίμι ήταν σταθερός και αρκετά γρήγορος και προφύλαξε τα ελαστικά του και γι αυτό άλλωστε, έκανε μόνο ένα πιτι στοπ κατακτώντας τελικά την 3η θέση βοηθώντας αρκετά την προσπάθεια της Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Χάμιλτον είχε στο μυαλό του τον τίτλο. Δεν χρειάστηκε να πιέσει σήμερα καθώς και η 4η θέση τον έχρηζε πρωταθλητή. Δεν του πήγε ο αγώνας σήμερα και τον κούρασαν τα λαστιχά του. Το χαμόγελό του στο τέλος ήατν τεράστιο καθώς έπιασε στους 5 τίτλους τον τεράστιο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο. Τέλος ο Μπότας απλά τερμάτισε 5ος εκμεταλλεύομενος την εγκατάλειψη του Ρικιάρντο.

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 30 Οκτ 2018 10:38
ΑΞΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο LEWIS!

ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 12 Νοέ 2018 00:31
Παράθεση
Ανέλπιστη νίκη Χάμιλτον στην Βραζιλία

Μεγάλη νίκη του Χάμιλτον από δώρο του Οκόν καθώς σε ντουμπλάρισμα με τον Φερστάπεν, χτύπησε τον Ολλανδό -που τελικά τερμάτισε 2ος- καθώς βρισκόταν πρώτος. Στην 3η θέση ο πάντα σταθερός Κίμι Ράικονεν.

Ένα αγώνας που είχε σασπένς και μεγάλες μάχες.

Από την αρχή φάνηκε πως η Red Bull είχε τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Με τον Φερστάπεν να περνά στην πρώτη στροφή τον Ράικονεν (και ενώ τον πέρασε μετά ο Φινλανδός) τελικά ο ρυθμός του Μαξ ήταν τόσο καλός που πέρασε το μονοθέσιο της Ferrari μέσα σε λίγους γύρους.

Eνώ ο Χάμιλτον άρχισε να κάνει διαφορά, ο Μπότας άρχισε να κρατά τους Φέτελ, Φερστάπεν και Ράικονεν πίσω του. Πιο πίσω ο Λεκλέρκ έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση με τον Ρικιάρντο να έρχεται με προϋποθέσεις.

Ο Φερστάπεν έδειχνε πως ήταν πολύ δυνατόν και δεν άργησε να πλησιάσει τον Φέτελ και τελικά να τον περάσει με σχετική ευκολία καθώς έδειχνε πως δεν έχει βρει την γνωστή του ταχύτητα. Αμέσως τον έφτασε και ο Ράικονεν. Ο Φέτελ δεν μπορούσε να φέρει τα ελαστικά του σε θερμοκρασία λειτουργίας και έτσι πήρε εντολή να αφήσει τον Κίμι να τον περάσει...

Με τον Φερστάπεν να καλπάζει χρειάστηκε μόλις μερικούς γύρους να περάσει και τον Μπότας.

Με την αναγκαστική αλλαγή ελαστικών η τράπουλα ανακατεύτηκε. Οι δύο Red Bull δεν άλλαξαν ελαστικά μαζί με τις Mercedes και τις Ferrari και βρέθηκαν στις δυό πρώτες θέσεις. Η διαφορά που είχε φτιάξει ο Χάμιλτον παρά την αλλαγή ελαστικών έδειχνε πως εξατμιζόταν. Έτσι μετά την αλλαγή ελαστικών και του Φερστάπεν, ο Ολλανδός βγήκε πίσω από τον Χάμιλτον. Μέσα σε λίγους γύρους ο Ολλανδός, ροκάνισε την διαφορά πέρασε εύκολα τον Χάμιλτον και μόνος πρώτος, βάλθηκε να κάνει διαφορά!

Πίσω οι Μπότας και Φέτελ έδειχναν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ελαστικά τους και έτσι μπήκαν για δεύτερη φορά για αλλαγή ελαστικών, χάνοντας κάθε επαφή με την κορυφή. Ο Ρικιάρντο μετά την αλλαγή του, βάλθηκε να πλησιάζει σιγά σιγά τον Ράικονεν. Εμπρός ο αγώνας έδειχνε πως είχε κριθεί. Ο Φερστάπεν ήταν πολύ γρήγορος και άνοιγε την διαφορά από τον Χάμιλτον, όταν... μπροστά του βρέθηκε ο Οκόν, που ήταν έναν γύρο πίσω. Οι μπλέ σημαίες κυμάτιζαν αλλά ο Οκόν... θεώρησε σκόπιμο να μην αφήσει τον Φερστάπεν να περάσει... Τα μονοθέσια ακούμπησαν και έκαναν και τα δύο τε-τα-κέ!!! Ο Οκόν στη συνέχεια τιμωρήθηκε με 10 δευτερόλεπτα stop & go αλλά η ζημιά είχε γίνει...

Και ξαφνικά ο αγώνας πήρε πάλι φωτιά. Ο Φερστάπεν φλίπαρε από την ανεξήγητη ενέργεια του Οκόν... (είναι οδηγός της Mercedes...) από τα pits του φώναζαν να ηρεμήσει, να βάλει το κεφάλι κάτω και να προασπαθήσει πάλι να περάσει τον Χάμιλτον παρά τα 5 δευτερόλεπτα που ήταν πίσω του.

Οι τελευταίοι 5 γύροι ήταν δραματικοί. Ο Φερτάπεν προσπάθησε τρομερά αλλά τελικά δεν κατάφερε να περάσει τον Χάμιλτον που και σε αυτόν τον αγώνα δεν είχε την απόλυτη ταχύτητα αλλά ήταν πάλι αλάνθαστος. Τελικός νικητής ο Χάμιλτον, με 2ο τον καταπληκτικό αλλά άτυχο Μαξ Φερστάπεν και 3ο τον πάντα σταθερό Κίμι Ράικονεν
.

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 25 Νοέ 2018 23:56
Παράθεση
GP Άμπου Ντάμπι: Νίκη Χάμιλτον στο "αντίο" του Αλόνσο

Επιμέλεια: Πάνος Διαμάντης

Ο Χάμιλτον έφτασε άνετα στην 11η φετινή νίκη του, καθώς η F1 αποχαιρέτισε έναν από τους σπουδαιότερους οδηγούς της Ιστορίας της.

Η κυριαρχία που επέδειξε o Λιούις Χάμιλτον σε όλο το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν της Fοrmula 1 έκλεισε με τον πιο ταιριαστό τρόπο στο τελευταίο Γκραν Πρι του 2018, στο οποίο ο πρωταθλητής πέτυχε με άνεση την 11η φετινή του νίκη.

Ο Χάμιλτον, που ισοφάρισε το ρεκόρ 11 νικών σε μία σεζόν που κατείχε από το 2014, διάλεξε διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους οδηγούς των τριών κορυφαίων ομάδων - αλλά, παρόλα αυτά, προχώρησε σε άλλη μια περίτεχνη διαχείριση της γόμας του για 48 ολόκληρους γύρους.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Μαξ Φερστάπεν έκλεισαν το βάθρο, χωρίς να γίνουν όμως ποτέ απειλητικοί για τον πρωταθλητή, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν κατάφερε να φτάσει στο βάθρο, παρότι επέλεξε διαφορετική στρατηγική από όλους. Ο Κίμι Ράικονεν, τέλος, εγκατέλειψε αρκετά νωρίς, εξαιτίας προβλήματος στο ηλεκτρικό σύστημα της Ferrari SF71H.

Στην εκκίνηση οι Χάμιλτον και Μπότας κράτησαν με άνεση την πρωτοπορία, αλλά ο Φερστάπεν επέσε στις τελευταίες θέσεις της δεκάδας. Ωστόσο, σύντομα βγήκε στην πίστα το όχημα ασφαλείας για ένα ατύχημα, του Νίκο Χούκελνμπεργκ, που ήταν λιγότερο σοβαρό από ό,τι έδειξε.

Ο Γερμανός είχε επαφή με τη Haas του Ρομέν Γκροζάν, και η Renault του ανετράπη τρεις φορές, χωρίς ιδιαίτερη σφοδρότητα, πριν μείνει ανάποδα στις μπαριέρες. Το αρχικό άγχος από τις φλόγες στο πίσω μέρος της Renault σύντομα έσβησε με την ενεργοποίηση του συστήματος πυρόσβεσης του μονοθεσίου, και λίγο αργότερα ο Χούλκενμπεργκ βγήκε από το κόκπιτ με τις δικές του δυνάμεις.

Όταν ο αγώνας ξεκίνησε εκ νέου δεν άλλαξαν πολλά, και οι Χάμιλτον-Μπότας- Φέτελ έμειναν στην τρεις πρώτες θέσεις, ενώ ο Ρικιάρντο είχε ήδη περάσει τον Ράικονεν, λίγο πριν το ατύχημα του Χούλκενμπεγκ. Ωστόσο, στον έβδομο γύρο ήταν ο ίδιος ο Ράικονεν που θα έφερνε πάλι το όχημα ασφαλείας - αν και στο εικονικό καθεστώς του VSC. Η Ferrari του έχασε όλη την ισχύ της στην έξοδο της τελευταίας στροφής, και έμεινε ακινητοποιημένη στην κεντρική ευθεία.

Ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε τον αργό ρυθμό του VSC, αλλά ήταν ο μόνος από τους πρωτοπόρους. Ο Άγγλος έβαλε τα supersoft και είχε μπροστά του 48 γύρους μέχρι τους 55 στον τερματισμό, ενώ οι Μπότας, Φέτελ, Ρικιάρντο έμειναν με τα ultrasoft, με τα οποία εκκίνησαν (καθώς ο Φερστάπεν είχε εκκινήσει με τα hypersoft).

Στον 16ο γύρο ο Φέτελ προσπάθησε να κάνει το undercut στον Μπότας μπαίνοντας πρώτος για αλλαγή ελαστικών, αλλά αυτό έφυγε από το παράθυρο λόγω μιας μικρής καθυστέρησης στην αλλαγή του πίσω δεξιού τροχού. Ο Μπότας μπήκε στον επόμενο γύρο, και σύντομα το ίδιο έκανε και ο Φερστάπεν - αλλά ο Ρικιάρντο έμεινε έξω.

Τίποτα δεν άλλαξε για τους επόμενους 15 γύρους. Τότε, ο Μπότας άρχισε να χάνει πρόσφυση, και να κάνει μπλοκαρίσματα, επιτρέποντας σταδιακά στους Φέτελ και Φερστάπεν να τον περάσουν, ρίχνοντάς τον στην 5η θέση. Ο Φινλανδός, χωρίς να έχει τίποτα να χάσει, έκανε τότε και δεύτερο πιτ-στοπ, αλλά παρά την ανωτερότητα πρόσφυσης των φρέσκων ultra, δεν πλησίασε ποτέ ξανά τις Red Bull.

Παράλληλα, κι ενώ μια παρωδική βροχή (στην Αραβία...) δεν ανησύχησε κανέναν, ο Ρικιάρντο έφτασε μέχρι τον 33ο γύρο για να κάνει το πιτ-στοπ του. Παρότι γύρισε στην πίστα 8” πίσω από τον Φερστάπεν και μείωσε σε τρεις γύρους αυτή τη διαφορά στα 2,5” με την ανωτερότητα πρόσφυσής του, μέχρι την καρό σημαία δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ολλανδό.

Την ίδια στιγμή, ο Χάμιλτον έπαιρνε ακριβώς όσα είχαν να δώσουν τα ελαστικά του χωρίς να ρισκάρει την πρόωρη φθορά τους, έτσι ώστε να μην αφήσει τη διαφορά από τον Φέτελ να πέσει ποτέ κάτω από τα 2,5 δευτερόλεπτα. Ο τελευταίος αγώνας του 2018, και ίσως το τελευταίο GP της καριέρας του Φερνάντο Αλόνσο στη F1, έκλεισε με μια μεγαλοπρεπή τριπλή χορογραφία των πρωταθλητών, Χάμιλτον-Φέτελ-Αλόνσο, να κάνουν «ντόνατς» στην κεντρική ευθεία.

https://www.sport24.gr/Sports/Motorsport/Formula1/gp-ampoy-ntampi-nikh-xamilton-sto-antio-toy-alonso.5372298.html
Τίτλος: Απ: F1 2018
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Παρ 30 Νοέ 2018 16:27
Δίκαιος Πρωταθλητής ο Lewis!

Δίκαια Πρωταθλήτρια η Μερσέντες!

Για μια άλλη φορά απέδειξε πόσο λόγος είναι ο Φέτελ! 

Υ.Γ. Μεγάλο το Αντίο του Φερνάντο για το άθλημα!