17:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Δόξα Δράμας
Διαιτητής: Μπαΐλης (Πρέβεζας/Λευκάδας)
Βοηθοί: Φραγκούλης (Πρέβεζας/Λευκάδας), Σκορδίλης (Κέρκυρας)
4ος: Καδδάς (Αχαΐας)
Μένκα, Ηλιάδης, Σιώπης, Παπαργυρίου, Αναστασίου, Κουκόλης, Καψάλης, Μαρκοπουλιώτης, Πινδώνης, Οικονόμου, Πλέγας, Αργυρόπουλος, Χάμοντ, Παρασκευάς, Κρητικός, Κόντος, Ρόβας, Ιωαννίδης, Περέγιο
ΓΙΑΝΝΙΚΟΓΛΟΥ, ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗ, ΣΚΟΝΔΡΑ, ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, ΛΙΑΣΟ, PITU, ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ, CASTRO, ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ, ΖΙΟΥΛΗ, ΣΙΟΝΤΗ, LEO, NAUMETS, ΠΑΜΛΙΔΗ, KRIZMAN, ΞΥΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ, RADOVAC, ΠΗΛΙΟ
Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντης, Κάστρο, Ναουμέτς, Παμλίδης, Ξύδας, Κριζμάν
Μένκα, Παπαργυρίου, Μαρκοπουλιώτης, Οικονόμου, Κρητικός, Πλέγας, Ρόβας, Ιωάννιδης, Κουκόλης, Σιώπης, Κβαμπένα
Γιαννίκης: «Έπρεπε να το τελειώσουμε λίγο νωρίτερα το ματς»super-fm.gr
Μία μόνο κριτική είχε προς τους παίκτες του ο κ. Γιαννίκης κι αυτή ήταν ότι δεν τελείωσαν το ματς λίγο νωρίτερα σε κάποια από τις μεγάλες φάσεις που δημιουργήθηκαν. Ωστόσο τους έδωσε το ελαφρυντικό ότι λόγω βροχής και κακής κατάστασης των γηπέδων η ομάδα δεν δούλεψε την τακτική της στις μέρες που είχε στη διάθεσή της μετά το ματς με τη Βέροια. Κατά τα άλλα έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη και το γεγονός ότι για 5ο ματς η ομάδα κράτησε πίσω το μηδέν.
«Συγχαρητήρια στους παίκτες, παρά τη δύσκολη εβδομάδα που είχαμε πριν το παιχνίδι και μερικές θέσεις που δεν είναι καλυμμένες όσο θα ‘πρεπε λόγω τραυματισμών και με δύσκολα γήπεδα και προπονήσεις πήραμε τη νίκη. Είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και με πολύ καλό αντίπαλο όπως η Δράμα που είναι φορμαρισμένη, κοντρολαρισμένη ομάδα και αήττητη από την πρεμιέρα. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, περίπου 15 τελικές, αλλά θα κάνω λίγη κριτική γιατί δεν τελειώσαμε το παιχνίδι λίγο γρηγορότερα, γιατί είχαμε τεράστιες ευκαιρίες να βάλουμε το δεύτερο γκολ και να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι στο τέλος. Συγχαρητήρια στους παίκτες, ό,τι ατέλεια υπήρχε σήμερα τη συγχωρώ λόγω που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τακτική προπόνηση την εβδομάδα αυτή. Μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που σήμερα μου έδωσε εμένα προσωπικά που έχω έρθει από το εξωτερικό μία γεύση από το πόσο ωραία μπορεί να είναι στο Ζωσιμάδες. Τους ευχαριστώ πολύ».
Για το αν υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στα πλέι-οφ: «Στο χέρι κάθε ομάδας είναι. Εμάς στόχος μας αυτός είναι, αυτό επιδιώκουμε. Και η Δόξα έχει ποιότητα».
Για το αν φοβήθηκε τον νόμο του ποδοσφαίρου όταν χάνονται πολλές ευκαιρίες μπορεί να δεχτείς γκολ: «Σίγουρα αν δεν βάζεις γκολ και κρατάς τον αντίπαλο εν ζωή μπορεί να συμβεί κάτι, αλλά οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι και πλην ενός κόρνερ δεν είχε άλλη ευκαιρία. Δεν δεχτήκαμε για 5ο ματς γκολ. Βγάλαμε ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ήρεμοι αν βάζαμε και δεύτερο γκολ, αλλά μένουμε ευχαριστημένοι».
Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να μην ξαναπέσει από την 1η θέση: «Να είναι σοβαρή όπως τώρα, να υπάρξει δυνατότητα εξέλιξης και να έχουμε κάποιο γήπεδο για προπόνηση. Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν τα πάντα, αλλά όταν μιλάμε για δημιουργικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις να προπονηθεί. Αν ο τενίστας θέλει 500 σερβίς στην προπόνηση για να κάνει το παιχνίδι του και ο παίκτης θέλει την πάσα του και τα τελειώματά του σε γήπεδο. Αυτά θα έχουμε να τα αντιμετωπίσουμε, εμείς όμως πρέπει να συνεχίσουν με σοβαρότητα και ταπεινότητα».
Για το αν δημιουργεί επιπρόσθετο βάρος η 1η θέση που κατέχει από σήμερα η ομάδα: «Όχι εμένα προσωπικά, δεν ξέρω αν στους παίκτες δημιουργεί. Αυτή τη θέση επιδιώκαμε από την αρχή, θα κοιτάξουμε να μείνουμε ως το τέλος εκεί, αλλά ποδόσφαιρο είναι γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά, το πετύχαμε την 8η αγωνιστική, αλλά έχουμε δύσκολα ματς μπροστά μας. Παίζουμε στην Κέρκυρα σ’ ένα βαρύ γήπεδο και έρχεται πριν τα Χριστούγεννα ο Καραϊσκάκης. Πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς με σοβαρότητα και προσοχή, γιατί όπως έδειξε η κατηγορία κάθε αντίπαλος έχει την ποιότητά του και κάθε ματς έναν βαθμό δυσκολίας».
Ανυφαντάκης: «Μας έλειψε η δημιουργία» – Οικονόμου: «Η ποιότητα του ΠΑΣ θα σε τιμωρήσει»super-fm.gr
Ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η ομάδα τους έμεινε ως το τέλος στη διεκδίκηση έστω της ισοπαλίας ήταν ο προπονητής της Δόξας Δράμας κ. Ανυφαντάκης και ο ποδοσφαιριστής Άγγελος Οικονόμου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ανυφαντάκη:
«Ήταν πολύ δύσκολο ματς με μια πολύ καλή ομάδα που προέρχεται από τη Super League 1, οπότε μιλάμε για ένα ιδιαίτερα δυνατό παιχνίδι. Η προσέγγιση μας ήταν πολύ καλή, είμαι ικανοποιημένος από την ποιότητα των παικτών μας και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Να τους δώσω συγχαρητήρια και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.
Ο ΠΑΣ προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του, αλλά εμείς θελήσαμε να σπάσουμε την πίεση. Μας προηγήθηκε σε μια στιγμή ασυνεννοησίας δικής μας και δώσαμε ένα εύκολο γκολ. Στη συνέχεια δύο πράγματα μπορούσαμε να κάνουμε, έπρεπε να παίξουμε ή να περιμένουμε. Αποφασίσαμε να παίξουμε με μια πολύ καλή ομάδα, η οποία γινόταν επικίνδυνη όταν έβρισκε χώρους. Εμάς το 1-0 μάς έδινε τη δυνατότητα να είμαστε ζωντανοί ως το τέλος, αλλά δυστυχώς μας έλειψε η δημιουργία. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ του εύχομαι τα καλύτερα».
Οικονόμου: «Η ποιότητα του ΠΑΣ θα σε τιμωρήσει αν κάνεις λάθος»
Από πλευράς παικτών μίλησε ο Οικονόμου που είχε δοκιμαστεί πριν 2 καλοκαίρια από τον κ. Πετράκη στον ΠΑΣ: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα, ξέραμε ότι είναι μια καλή ομάδα, με εμπειρία, αλλά κι εμείς έχουμε ποιότητα και ήρθαμε προετοιμασμένοι. Δυστυχώς αν κάνεις κάποια λάθη η ποιότητα του ΠΑΣ θα σε τιμωρήσει. Θα κρατήσουμε τα καλά και ό,τι έγινε έγινε, πάμε να δουλέψουμε για το επόμενο αγώνα».
Παντελάκης: «Δουλειά όλης της ομάδας η αμυντική λειτουργία»super-fm.gr
Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ που σε 5 ματς δεν έχει δεχτεί γκολ έχει αποσπάσει ήδη πολλές θετικές κριτικές, όμως ο Νώντας Παντελάκης τόνισε ότι η το μηδέν παθητικό οφείλεται στο γεγονός ότι όλη η ομάδα αμύνεται.
«Πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και σε όλο το τεχνικό τιμ γιατί ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μια καλή και ποιοτική ομάδα. Στο α’ ημίχρονο μπήκαμε σχετικά καλά ως το γκολ, αλλά μετά μείναμε λίγο πίσω χωρίς να το θέλουμε. Μπήκαμε στα αποδυτήρια μας μιλήσαμε ο προπονητής μας και στο β’ ημίχρονο ήμασταν καλύτερη ομάδα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και πήραμε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Δόξας».
Για τη χημεία που έχει αποκτήσει με τον Σκόνδρα και τα 5 ματς χωρίς να δεχτούν γκολ: «Δεν είναι μόνο δουλειά των δύο μας. Νομίζω ότι ξεκινάει από μπροστά όλο αυτό, κάνουμε μπροστά καλή άμυνα και συνεχίζεται πίσω. Αυτό οφείλεται και στις προπονήσεις. Είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που μας λέει ο προπονητής και γι’ αυτό βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα».
Μετριότητα στα πάντα την οποία έχουμε πλέον συνηθίσει...
Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τέτοια έλλειψη ποιότητας που παιχνίδι το οποίο δεν θα στεκόταν ούτε σε Δ΄κατηγορία άλλου σοβαρού πρωταθλήματος είναι του πρωτοπόρου και καλύτερης ομάδας της Β΄
Τηλεοπτική κάλυψη που χάνει φάσεις (από τις ελάχιστες σε ένα αργόσυρτο παιχνίδι) για να δείχνει replay ένα πασιφανέστατο ασήμαντο Offside
Speaker ο οποίος κάνει σωρεία λαθών και έχει το θράσος παρά την προφανή ασχετοσύνη του να εκφέρει γνώμη (και καλά κάνει αφού του δίνουν μικρόφωνο)... Παρεμπιπτόντως αντιμετωπίζω το ενδεχόμενο να είναι κολλητός του Ξύδα ο οποίος στην προηγούμενη μετάδοσή του ήταν τραγικός και τον εκθείαζε σε κάθε ευκαιρία και χθες απλά ήταν μέτριος και μας τον παρουσίασε κάτι σαν Messi
Φίλαθλοι οι οποίοι απέχουν από το γήπεδο και παρόλα αυτά έχουμε μία από τις καλύτερες παρουσίες - αν συγκρίνω και από άλλες απογοητευτικές μεταδόσεις σε άλλα γήπεδα. Και εκεί έχουμε συνηθίσει στη μετριότητα...
Ιδιοκτήτης ο οποίος αρκείται στην μετριότητα δεν έχει όραμα και θα ανέβει κατηγορία απλά για να παραμείνει στην α΄εθνική που παίζονται τα χρήματα...
Παιχνίδι στο οποίο ενώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε πάνω από 2-3 μπαλιές συνεχόμενες είμαστε με διαφορά οι καλύτεροι
forum pas.gr στο οποίο αναπόφευκτα σε παιχνίδι με την πλέον ιστορική ομάδα αντίπαλό μας δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα σχόλια πριν ...
Κατά τα άλλα όντως η ομάδα μόνο αν βγάλει μόνη της τα μάτια της θα χάσει την απευθείας άνοδο (δύσκολο να ανέβει όποιος πάει μπαράζ)... Είναι μισό επίπεδο πάνω από όλους και πολλά επίπεδα κάτω από αυτό που θα ήθελα.
Μόλις τώρα ακούω και era-sport που σχολιάζει ότι ένας πολύ καλός ΠΑΣ κέρδισε κλπκλπ και προβληματίζομαι μήπως απλά εγώ έχω χάσει το μέτρο και αυτό το ρομαντικό που οραματίζομαι με μία ομάδα με γεμάτο γήπεδο (και με αντιπάλους) στο οποίο να γίνεται γιορτή στη κερκίδα και να προσφέρεται θέαμα εντός αγωνιστικού χώρου είναι γεροντική ...ουτοπία.
Οταν γυρισαμε σε 4-4-3 απο 4-4-2 οταν δηλαδη βγηκαν οι δυο εξτρεμ και μπηκε ο Ραντοβατς στο κεντρο τοτε ανεβηκε η ομαδα εδεσε καλυτερα το κεντρο με την επιθεση και βγαλαμε πολες φασεις και πιο πολυ πιεση μπροστα.Νομιζω οτι το 4-4-3 μας ταιριαζει περισσοτερο.Απο πλευρας αποδοσης παικτων δεν μου αρεσουν Αποστολοπουλος και Ναουμετς.