PAS.gr Forum

Διάφορα => Ρε δεν ΠΑΣ καλα! => Μήνυμα ξεκίνησε από: Crimson Glory στις Σαβ 07 Δεκ 2019 23:44

Τίτλος: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Σαβ 07 Δεκ 2019 23:44
(https://i.postimg.cc/tRK58QT4/78504324-2606966139395426-538324058350026752-n.jpg)

Ακόμη ένα περιστατικό, από τα κάμποσα τις τελευταίες ημέρες, που οι υπεύθυνοι για την... τήρηση του νόμου και της τάξης προσπαθούν να εξευτελίσουν διαδηλωτές.
Υποθέτω ότι ψάχνουν απεγνωσμένα τα εσώρουχα πολιτών να βρούνε κάτι που λείπει από τους ίδιους...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Κυρ 08 Δεκ 2019 10:25
Παράθεση
07-12-2019: Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διαβίβαση υλικού για διερεύνηση στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=91380&Itemid=2371&lang=
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 08 Δεκ 2019 10:52
Σε λάθος νήμα μπήκε το από πάνω ποστ.Στα ανέκδοτα έπρεπε να μπει.
Ξεφτίλες.Μετά μην απορούν που τους βρίζει η ελληνική κοινωνία.Φυσικά είδαμε διαχρονικά πόσοι πλήρωσαν τα 《ανδραγαθήματα》 τους.Από μπάτσους μέχρι υπουργούς.
Δολοφονίες παιδιών,ζαρντινιέρες,υπέρμετρη βία,ακόμα και σε γυναίκες,ρατσιστικά σχόλια προς πολίτες και ο κατάλογος δεν τελειώνει.Πάντα με την κάλυψη των ανωτέρων.

Τον άλλον που έκαψε την σημαία δεν πρόλαβαν μάλλον να τον καλύψουν.Για όλα είναι ικανοί...

Να δούμε στην βουλή θα φτάσει το θέμα;Όχι ότι θα γίνουμε σοφότεροι αλλά έτσι να δούμε τι λέει ο καθένας.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Κυρ 08 Δεκ 2019 14:52
αυτό που δεν λέει η ανακοίνωση της αστυνομίας,είναι ότι πάλι η ζαρντινιέρα θα κριθεί ένοχη,ή το πεζοδρόμιο.....
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 08 Δεκ 2019 15:02
Θα το πω λίγο πιο απλά γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε καταλάβει οι περισσότεροι που οδηγεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που παροτρύνει τους πολίτες να προσφύγουν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Η υποβολή αναφοράς στον Συνήγορο του Πολίτη υποχρεώνει τον πολίτη να μην προσφύγει στην Δικαιοσύνη, διότι κατά το άρθρο 3 παρ. 4 του Ν.3094/2003 ο Συνήγορος ΔΕΝ είναι αρμόδιος για υποθέσεις που εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη.

Αν λοιπόν πάει ένας πολίτης τα στοιχεία που έχει στον ΣτΠ, δεν μπορεί ταυτόχρονα να τα πάει στην Δικαιοσύνη, γιατί αν το κάνει θα αποκλείσει τον ΣτΠ από την έρευνα του.

Έπειτα, η έρευνα του ΣτΠ κρατάει μήνες και σε πολλές περιπτώσεις και χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα που ο πολίτης δεν έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη, κάποια δικαιώματα του μπορεί να χάνονται. Τα κατ' έγκληση διωκόμενα εγκλήματα όπως είναι μια έργω εξύβριση (όπως αυτή που βλέπουμε με το εσώρουχο του πολίτη), αν δεν πάει σε 3 μήνες ο πολίτης να υποβάλει έγκληση: ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Δεν θα δικαστούν ποτέ αυτοί οι αστυνομικοί! Θα μείνουμε με τα πορίσματα του ΣτΠ! Αυτό είναι το ζητούμενο; Για τους πολίτες, δεν νομίζω καθόλου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εσωτερικά όργανα πειθαρχικού ελέγχου και δεν νοείται να απεμπολεί αυτή την αρμοδιότητα της που προβλέπει ο νόμος. Κράτος δικαίου σημαίνει ότι κάθε κρατικό όργανο διασφαλίζει την ακώλυτη και αποτελεσματική ενάσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών. Το ξέρουμε ότι η πειθαρχική διαδικασία έχει προβλήματα αντικειμενικότητας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει την ευθύνη να εξετάζει με δικά της όργανα τις παραβάσεις των αστυνομικών υπαλλήλων της. Το να παραιτείται από κρατική αρμοδιότητα και να στέλνει η ίδια τα στοιχεία που διαθέτει στον ΣτΠ είναι μια περίπτωση παραίτησης από συνταγματική υποχρέωση και για εμένα που είμαι καχύποπτος υπάρχει και μια σοβαρότατη επιβράδυνση με την αποστολή των στοιχείων στον ΣτΠ. Άλλους νόμους θα εφαρμόσει ο ΣτΠ κι άλλους η ΕΛ.ΑΣ κατά την κρίση περί του αν παρανόμησαν οι αστυνιμικοί;
Βασίλης Σωτηρόπουλος
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Κυρ 08 Δεκ 2019 15:16
Παράθεση
...Τότε συνέβη κάτι φοβερό. Μου κατεβάζει το εσώρουχο, κολλάει από πίσω μου και φωνάζει «Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες; Όποιος δε δέχεται φάπα και πούτσα δε θα μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο»...

https://www.imerodromos.gr/sta-exarcheia-echoyme-choynta-re-to-katalaves/
Κι άλλα αρκετά παρόμοια περιστατικά γδυσίματος και απειλών για ερωτικές συνευρέσεις το τελευταίο διάστημα από... τους προστάτες (?) της τάξης που απλά ξεγυμνώνουν το ίδιο το Σώμα...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 16 Δεκ 2019 23:04
Παράθεση
Καταγγελία ότι αστυνομικοί ζήτησαν από φοιτήτρια να κατεβάσει το παντελόνι της στην Πατησίων

Μια νέα καταγγελία για αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε βάρος φοιτήτριας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ακόμη μία καταγγελία για αστυνομική βία και αυθαιρεσία, σε βάρος, αυτήν τη φορά, φοιτήτριας.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, λίγη ώρα αφότου έφυγε από τη σχολή της, αστυνομικοί τη σταμάτησαν για έλεγχο, ζητώντας της να... κατεβάσει το παντελόνι της επί της Πατησίων, για να την ψάξουν!

Όταν εκείνη αρνήθηκε, λέγοντας ότι βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, υπό τα βλέμματα των περαστικών, καθώς και ότι δεν υπάρχει κάποια σχετικό ένταλμα, μία γυναίκα αστυνομικός την έσυρε σε ένα κοντινό μαγαζί και παρά τις διαμαρτυρίες της φοιτήτριας, την ανάγκασε να κατεβάσει μέχρι και το εσώρουχό της!

Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στο «Ξεκίνημα».

Η καταγγελία
«Ήμουν στη σχολή, είχα τελειώσει το μάθημά μου και είχα κάτσει να τελειώσω κάποιες εργασίες που είχα. Γύρω στις 7, είπα να φύγω. Περπατούσα πάνω στην Πατησίων και ξαφνικά με σταματάνε τρεις μπάτσοι και μου ζητάνε τα στοιχεία μου. Εγώ ξέρω ότι αυτό είναι νόμιμο, ότι μπορούν, δηλαδή, να σου ζητήσουν τα στοιχεία σου και πάω να βγάλω την ταυτότητα από την τσάντα μου. Ένας από αυτούς βούτηξε την τσάντα μου και άρχισε να την ψάχνει. Ο άλλος κοίταξε τα στοιχεία στην ταυτότητα μου και την έδωσε σε αυτόν που κρατούσε την τσάντα μου για να τη βάλει πίσω. Ο τρίτος μου είπε να ανοίξω τα χέρια μου. Τον ρώτησα για ποιον λόγο και απάντησε ότι ήθελε να μου κάνει έλεγχο. Τον ξαναρώτησα αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να μου κάνουν έλεγχο, οπότε αυτός ύψωσε τη φωνή του και επανέλαβε ''άνοιξε τα χέρια σου''. Φοβήθηκα, οπότε σήκωσα τα χέρια μου. Μου έκανε έναν ''επιφανειακό'' έλεγχο και στη συνέχεια φώναξε ''Ελένη, έλα εδώ''.

Μια γυναίκα αστυνομικός πλησίασε και μου ζήτησε και αυτή να ανοίξω τα χέρια μου. Της είπα ότι μόλις μου έκαναν έλεγχο και τη ρώτησα αν υπάρχει λόγος να μου ξανακάνει. Επέμενε, οπότε και εγώ ξανασήκωσα τα χέρια μου. Με έπιασε κυριολεκτικά παντού! Όταν έπιασε τη σερβιέτα μου, με ρώτησε ''αυτό τι είναι;'' και εγώ της απάντησα ''σερβιέτα''. Όπως φαντάζομαι έχετε και εσείς περίοδο, έχω και εγώ''. Με κοίταξε και μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι μου. Της απάντησα ''είμαστε πάνω στην Πατησίων, το ξέρετε;'' και αυτή εντελώς ψυχρά και επιθετικά ανταπάντησε ''ναι, κατέβασε το παντελόνι σου σε παρακαλώ''. Εγώ επέμενα. Της είπα ''έχετε κάποιο ένταλμα για να κάνετε κάτι τέτοιο; Γιατί εγώ δεν πρόκειται να κατεβάσω το παντελόνι μου σε δημόσιο χώρο''. Με έπιασε τότε από το χέρι και με τράβηξε, παρά τις διαμαρτυρίες μου, σε ένα μαγαζί που ήταν 2-3 μέτρα πιο κάτω.

Με έβαλε μέσα στις τουαλέτες, έκατσε μπροστά στην πόρτα και με ανάγκασε να κατεβάσω το παντελόνι και το εσώρουχό μου. Στη συνέχεια μου είπε ότι μπορώ να φύγω. Έτρεμα από τα νεύρα μου και της είπα ''έχω την αίσθηση ότι αυτό που κάνετε είναι παράνομο και αν θέλετε να πάμε στο τμήμα να το λύσουμε αυτό το θέμα''. Και αυτή απάντησε ''αν συνεχίσεις έτσι θα σε πάω εγώ στο τμήμα'', εννοώντας ότι θα με συλλάβει. Φοβήθηκα, οπότε έφυγα.

Πήγα προς τη στάση του ΟΤΕ να πάρω το λεωφορείο. Οι άλλοι μπάτσοι είχαν εξαφανιστεί. Ήμουν σοκαρισμένη και θυμωμένη. Μπαίνοντας στο λεωφορείο έβαλα τα κλάματα. Σκεφτόμουν ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και αναρωτιόμουν αν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να είχα κάνει».

από Gazzetta.gr
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Τετ 18 Δεκ 2019 09:21
Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στο «Ξεκίνημα».....
Δεν είχα ιδέα τι είναι αυτό, αλλά ευτυχώς υπάρχει ο γούγλης...

Ξεκίνημα - Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
Ίδρυση   1975
Έδρα   Αιόλου 68-70, Αθήνα
Ιδεολογία   Επαναστατικός σοσιαλισμός
Μαρξισμός-Λενινισμός
Τροτσκισμός
Πολιτική θέση   Ακροαριστερά

Και ρωτάω εγώ ο αφελής, υπάρχει όντως αστυνομική βία και αυθαιρεσία ή η κοπελίτσα έχει και κάνα φάκελο στην ασφάλεια, όποτε ήταν πολύ φυσικό να την ψάξουν;
Γιατί το να καταγγέλλουμε είναι πολύ εύκολο....
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τετ 18 Δεκ 2019 09:37
Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στο «Ξεκίνημα».....
Δεν είχα ιδέα τι είναι αυτό, αλλά ευτυχώς υπάρχει ο γούγλης...

Ξεκίνημα - Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
Ίδρυση   1975
Έδρα   Αιόλου 68-70, Αθήνα
Ιδεολογία   Επαναστατικός σοσιαλισμός
Μαρξισμός-Λενινισμός
Τροτσκισμός
Πολιτική θέση   Ακροαριστερά

Και ρωτάω εγώ ο αφελής, υπάρχει όντως αστυνομική βία και αυθαιρεσία ή η κοπελίτσα έχει και κάνα φάκελο στην ασφάλεια, όποτε ήταν πολύ φυσικό να την ψάξουν;
Γιατί το να καταγγέλλουμε είναι πολύ εύκολο....

Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να "ψάξουν" μια κοπέλα. Και χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ γυναίκα αστυνομικός, όπως και στα γήπεδα.

Ούτε τη ψάχνουν άνδρες, ούτε της βγάζουν το παντελόνι.

Όποτε δεν μπορεί κανείς νοήμων, λογικός και σοβαρός άνθρωπος να ψάξει και εφεύρει δικαιολογίες. 
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: mandrakoukos στις Τετ 18 Δεκ 2019 09:43
Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στο «Ξεκίνημα».....
Δεν είχα ιδέα τι είναι αυτό, αλλά ευτυχώς υπάρχει ο γούγλης...

Ξεκίνημα - Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
Ίδρυση   1975
Έδρα   Αιόλου 68-70, Αθήνα
Ιδεολογία   Επαναστατικός σοσιαλισμός
Μαρξισμός-Λενινισμός
Τροτσκισμός
Πολιτική θέση   Ακροαριστερά

Και ρωτάω εγώ ο αφελής, υπάρχει όντως αστυνομική βία και αυθαιρεσία ή η κοπελίτσα έχει και κάνα φάκελο στην ασφάλεια, όποτε ήταν πολύ φυσικό να την ψάξουν;
Γιατί το να καταγγέλλουμε είναι πολύ εύκολο....

"Φάκελο στην ασφάλεια";
Μήπως να πάει και σε κανα ξερονήσι για αναμόρφωση;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Τετ 18 Δεκ 2019 11:38
Αυτή θα μπορούσε να είναι σοβαρή καταγγελία: «Ζητήσαμε χαρτί εισαγγελέα, τους πλάκωσαν και τους συνέλαβαν»

http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1426241/kataggelia-zitisame-harti-eisaggelea-toys-plakosan-kai-toys-synelavan-vid (http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1426241/kataggelia-zitisame-harti-eisaggelea-toys-plakosan-kai-toys-synelavan-vid)
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Τετ 18 Δεκ 2019 11:42
Λαμία αν διάβασες την καταγγελία, γυναίκα αστυνομικός χρησιμοποιήθηκε για την ψάξει.

mandrakoukos, το πως συνέδεσες το "Φάκελο στην ασφάλεια" με ξερονήσι για αναμόρφωση, μόνο εσύ το ξέρεις....
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: mandrakoukos στις Τετ 18 Δεκ 2019 12:45
Τη σχέση φακέλων στην ασφάλεια και ξερονησιών την γνώρισαν πολλές χιλιάδες "παραθεριστές".
Φυσικά οι αθώοι νοικοκυραίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή ιδέα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Τετ 18 Δεκ 2019 12:55
Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στο «Ξεκίνημα».....
Δεν είχα ιδέα τι είναι αυτό, αλλά ευτυχώς υπάρχει ο γούγλης...

Ξεκίνημα - Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
Ίδρυση   1975
Έδρα   Αιόλου 68-70, Αθήνα
Ιδεολογία   Επαναστατικός σοσιαλισμός
Μαρξισμός-Λενινισμός
Τροτσκισμός
Πολιτική θέση   Ακροαριστερά

Και ρωτάω εγώ ο αφελής, υπάρχει όντως αστυνομική βία και αυθαιρεσία ή η κοπελίτσα έχει και κάνα φάκελο στην ασφάλεια, όποτε ήταν πολύ φυσικό να την ψάξουν;
Γιατί το να καταγγέλλουμε είναι πολύ εύκολο....

"Φάκελο στην ασφάλεια";
Μήπως να πάει και σε κανα ξερονήσι για αναμόρφωση;
το "ξεκίνημα" ήταν η μαρξιστική τάση του ΠΑΣΟΚ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 απ ότι θυμάμαι... "Ξεκίνημα" ονομάζονταν η εφημερίδα που έβγαζαν τότε...αν δεν κάνω λάθος ,τώρα έχουν προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ....
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Τετ 18 Δεκ 2019 13:18
Τη σχέση φακέλων στην ασφάλεια και ξερονησιών την γνώρισαν πολλές χιλιάδες "παραθεριστές".
Φυσικά οι αθώοι νοικοκυραίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή ιδέα.

Για τους "παραθεριστές" στα ξερονήσια όλοι νομίζω είναι γνώστες. Άλλωστε ο ένας μου παππούς ήταν ένας από αυτούς.
Αναφέρεσαι όμως σε μια άλλη, περασμένη εποχή και δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση που κάνεις με το τώρα.
Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω που κολλάνε οι λέξεις αθώοι και νοικοκυραίοι στο συλλογισμό σου και τι εννοείς λέγοντας "αθώοι νοικοκυραίοι".
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τετ 18 Δεκ 2019 15:52
Ανακοίνωση του ΔΣΑ σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες για παράνομες πρακτικές αστυνομικών οργάνων

Ο ΔΣΑ, επ' αφορμή του οπτικοακουστικού υλικού που έχει δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο, καθώς και των σχετικών καταγγελιών, αναγκάζεται να υπενθυμίσει τα κάτωθι, ως θέσεις αρχής, ισχύοντα πάντοτε, σε οποιαδήποτε περίοδο και επί οποιασδήποτε κυβέρνησης:

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 120 του ΠΔ 141/91

«1. Οι αστυνομικοί κατά τη σύλληψη πρέπει να ενεργούν με σύνεση και σταθερότητα, να τηρούν άψογη συμπεριφορά και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος και γενικά να προσβάλει την αξιοπρέπειά του.

2. Οφείλουν να συμπεριφέρονται στον συλληφθέντα με προσήνεια, να μη μεταχειρίζονται εναντίον του, χωρίς ανάγκη, βία και να τον δεσμεύουν μόνο όταν αντιδρά βίαια ή είναι ύποπτος φυγής».

Η εκγύμνωση και η κακοποίηση προσαχθέντων ή συλληφθέντων ατόμων από αστυνομικά όργανα και κάθε σχετική πρακτική εξευτελισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν μπορεί να γίνει δεκτή στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, είναι παράνομη ανεξαρτήτως του αδικήματος που φέρεται να έχει διαπράξει ο συλληφθείς και προσβάλλει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου όπως αυτά κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Χωρίς βεβαίως να προκαταλαμβάνουμε τη βασιμότητα ή μη συγκεκριμένων καταγγελιών σε σχέση με τέτοια περιστατικά, εκφράζουμε τον ιδιαίτερο προβληματισμό μας ιδιαίτερα γι αυτές που έχουν γίνει από πλευράς δημοσιογράφων και συνηγόρων σχετικά με την παραβίαση από πλευράς της αστυνομίας σειράς θεμελιωδών δικονομικών δικαιωμάτων των προσαχθέντων προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του θεμελιωδέστερου όλων, ήτοι του δικαιώματος πρόσβασης σε δικηγόρο, όπως και των κείμενων διατάξεων ως προς τη διάρκεια της κράτησης. Ιδίως δε οφείλουμε να σημειώσουμε την ανησυχία μας για τα φαινόμενα ρίψης χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στο χώρο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Ο ΔΣΑ έχει δημόσια λάβει θέση υπέρ της νομιμότητας και του δικαιώματος ασφάλειας των πολιτών, χωρίς κανενός είδους άβατα και αστερίσκουςαλλά και χωρίς ποτέ να παρεμποδίζεται βεβαίως η ελευθερία της έκφρασης και η ανταλλαγή των ιδεών. Ακριβώς όμως γι’ αυτό, χάριν της νομιμότητας, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει κατά πρώτο λόγο τα κρατικά όργανα, θεωρούμε αυτονόητη την με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο εκκίνηση και άμεση ολοκλήρωση διαδικασιών έρευνας και πειθαρχικού ελέγχου για όλες τις καταγγελίες που αφορούν σε ενέργειες υπέρμετρης ή δυσανάλογης άσκησης βίας, που θέτει σε διακινδύνευση τα θεμελιώδη έννομα αγαθά της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας.

Παρόλο δε που το σχετικό νομικό πλαίσιο επιδέχεται αρκετές βελτιώσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των προσαγωγών, οι οποίες παραμένουν ουσιαστικά ανεξέλεγκτες από την έννομη τάξη, οι κείμενες διατάξεις που προβλέπουν εχέγγυα λογοδοσίας των αστυνομικών οργάνων και ελέγχου των καταγγελιών πολιτών για έκνομες πράξεις αστυνομικών πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμούς, προς την κατεύθυνση δε αυτήν θα συνεχίσουμε πάντα να είμαστε παρόντες, αξιώνοντας την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε περίπτωση.
http://www.dsa.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CF%83/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Τετ 18 Δεκ 2019 17:22
Ε, ας ψάξουν κι εδώ.

(https://i.postimg.cc/RVc0RQtL/297435.jpg)

Άιντε γιατί πολύ "γαμάω" την είδανε αρκετοί ένστολοι τώρα τελευταία...  :stop:

Παράθεση
Και ρωτάω εγώ ο αφελής, υπάρχει όντως αστυνομική βία και αυθαιρεσία ή η κοπελίτσα έχει και κάνα φάκελο στην ασφάλεια, όποτε ήταν πολύ φυσικό να την ψάξουν;
Γιατί το να καταγγέλλουμε είναι πολύ εύκολο....   
Κι έτσι να ήταν, θα μας τα κατεβάζουν να μας βλέπουν και τα πελέ δηλαδή?  :stop:
Τί λέτε τώρα?
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τετ 18 Δεκ 2019 19:24
«Θα σε πετάξουμε από τη σκάλα»: Γκουαντάναμο ντου της ΕΛΑΣ σε σπίτι οικογένειας στο Κουκάκι
Η νέα πρακτική (και σε όποιον αρέσει) φαίνεται πως είναι το ξύλο και «θα σε πετάξουμε από τη σκάλα» ακόμη κι αν βρίσκεσαι σπίτι σου
https://luben.tv/stream/191285

Ένα ακόμα «μεμονωμένο» περιστατικό...
Φυσικά τα ΜΜΕ να κουνάνε το δάχτυλο στα θύματα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τετ 18 Δεκ 2019 21:44
Ποιον θέλετε να πιστέψουμε;

Παράθεση
8-12-2019: Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι    Μεγέθυνση κειμένου    Σμίκρυνση κειμένου    Εκτύπωση      Ηλεκτρονική Διεύθυνση   

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2019

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Όπως γνωρίζετε σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή του Κουκακίου και συγκεκριμένα στις οδούς Ματρόζου 45, Αρβάλη 3 και Παναιτωλίου 21. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στην οδό Ματρόζου, υπήρχαν ήδη δημοσιογράφοι.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Για το οίκημα της Ματρόζου (ιδιοκτησίας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός) 06:30 το πρωί οι αστυνομικοί πριν την επιχείρηση ρώτησαν κάτοικο διπλανής οικίας – μετέπειτα συλληφθέντα με τους δύο γιούς του – αν υπάρχει πρόσβαση από την οικία του στο διπλανό κτίριο και έλαβαν αρνητική απάντηση.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να εισέλθουν στο υπό κατάληψη κτίριο της Ματρόζου δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους καταληψίες του κτιρίου, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, πέτρες, ξύλα, καρέκλες, πυροσβεστήρες, μεταλλικά κ.α. αντικείμενα.

Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων, άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν στη γειτονική ταράτσα, ακολουθούμενοι από αστυνομικούς.

Παράλληλα, άλλοι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι της γειτονικής οικίας και ζήτησαν από γυναίκα που τους άνοιξε, να τους επιτρέψει να ανέβουν στην ταράτσα.

Η γυναίκα ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα. Αστυνομικοί με την παρουσία του εισαγγελέα εισήλθαν στην οικία και ανέβηκαν στην ταράτσα όπου υπήρχαν τρία άτομα.

Και οι τρείς ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην ταράτσα. Πρόκειται για τον κάτοικο της διπλανής οικίας και τα δύο του παιδιά, οι οποίοι συνελήφθηκαν ο μεν πατέρας για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις και τα δύο παιδιά για συμμετοχή στην κατάληψη. Διευκρινίζεται ότι δεν υπήρχε γυναικεία παρουσία στην ταράτσα, δεν υπήρξε κουκούλα, δεν ασκήθηκε βία κατά των ήδη δεσμευμένων ατόμων.

Σημειώνεται ότι, στη μεταλλική σκάλα που οδηγεί από το κτίριο της κατάληψης στην ταράτσα, είχε προσαρμοστεί ειδική κατασκευή με καρφιά - βίδες, για να αποκλείεται η πρόσβαση στην ταράτσα. Η κατασκευή αυτή είναι πραγματικά παγίδα θανάτου, καθώς λειτουργεί με μηχανισμό καταπέλτη, ικανού να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από τα καρφιά – βίδες που προεξέχουν περισσότερο από δέκα πόντους, τα οποία όπως θα δείτε πέφτουν με δύναμη με την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Σημειώνεται ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε χρήση της κατασκευής αυτής.

Επισημαίνεται ακόμα ότι πίσω από τις πόρτες είχαν εγκατασταθεί ειδικοί μεταλλικοί σιδηροδοκοί για να αποτρέπουν την είσοδο ατόμων στον χώρο. Όπως θα δείτε ανάμεσα στα ευρήματα από το σύνολο των καταλήψεων, υπάρχει σημείωμα οδηγιών στα αγγλικά, που πρέπει να ακολουθηθούν από τους καταληψίες σε περίπτωση επέμβασης της αστυνομίας. Θα διαπιστώσετε ότι οι καταληψίες της Ματρόζου ακολούθησαν κατά γράμμα το εν λόγω σημείωμα το οποίο και σας διαβάζω σε μετάφραση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΜΥΝΑΣ σε περίπτωση ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 21

1. Κλείνουμε την πόρτα και τα παράθυρα. Αμπαρώνουμε την πόρτα με ξύλα, σίδερα, τραπέζια κλπ

2. Κλείνουμε τις δύο εσωτερικές πόρτες, παίρνουμε τους πυροσβεστήρες, σωλήνες και ανεβαίνουμε στην ταράτσα

3. Κάνουμε κάλεσμα στις άλλες καταλήψεις για να λάβει δημοσιότητα η προσπάθεια εκκένωσης

4. Στην ταράτσα, χρησιμοποιούμε πέτρες, μπογιά, πυροσβεστήρες στους μπάτσους

5. Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντιστεκόμαστε μαζί μέχρι να μας βγάλουν έξω (ή και όχι)

Στο μεταξύ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ με όλη μας τη δύναμη για να ειδοποιήσουμε/ξεσηκώσουμε τη γειτονιά. Καταγράφουμε την εκκένωση σε βίντεο, φωτογραφίες κλπ.

Επίσης επισημαίνεται ότι σύμφωνα με υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ που εκλήθησαν στο συγκεκριμένο κτίριο, η ηλεκτροδότηση του κτιρίου γινόταν παράνομα μέσω καλωδίου διακλάδωσης από το εξωτερικό δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Συνολικά και από τις τρείς καταλήψεις συνελήφθησαν εννιά άτομα και συγκεκριμένα επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί. Επίσης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τραυματίσθηκαν τρείς αστυνομικοί.

Στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου υπήρξε αντίσταση και τραυματισμός του ενός αστυνομικού.

Θέλω να κλείσω, με κάτι που για την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί σοβαρό θέμα, είναι δήλωση αρχής : Σεβόμαστε απόλυτα την μητέρα των δύο νεαρών ανδρών που συνελήφθησαν, είναι μάνα. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα παιδιά του. Είναι γονείς και επαναλαμβάνω έχουν τον απόλυτο σεβασμό μας. Όμως τα γεγονότα και η αστυνομική επιχείρηση έγιναν ακριβώς όπως σας τα περιέγραψα.»

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου.
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=91620&Itemid=2371&lang=
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: mandrakoukos στις Τετ 18 Δεκ 2019 21:52
Τα όργανα φυσικά.
Διότι κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων της απερχόμενης δεκαετίας μελετούσαμε, δεν βρεθήκαμε σε πορείες, δε φάγαμε δακρυγόνα με το κιλό, δε μας στρίμωξαν σε εισόδους πολυκατοικιών απειλώντας να σπάσουν τα τζάμια, δεν είδαμε τα τατσιμιτσικότσια κουκουλοφορων και ματατζήδων, δε, γενικώς.
Πολύ μελέτη, χρυσοχοϊδέψαμε στο διάβασμα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: born_in_drakolimni στις Τετ 18 Δεκ 2019 22:37
Μερικοι δεν καταλαβινουν τι πρεπει να κανουν οταν επιχειρει η αστυνομια
Οταν παει μαζικα η αστυνομια καπου, δεν πανε ετσι για πλακα επειδη δεν εχουν τι να κανουν
Καποιο προβλημα υπαρχει συνηθως και καλο ειναι να μην εισαι εκει
Αν εισαι εκει καλο ειναι να μην λες και πολλα ετσι καταλαβαινω εγω

Οι περισσοτεροι εχουν το αισθημα του φοβου οτι πρεπει να κατσουν στα αυγα τους ή να μην φυτρωνουν εκει που δεν πρεπει
Καποιοι αλλοι μαγκες νομιζουν οτι ειναι παιξε γελασε
Νομιζουν οτι ειναι αγωνας ποδοσφαιρου για να κατσουν να δουν αναπαυτικα στην τηλεοραση
Η νομιζουν οτι στη διαρκεια επιχειρησεων ο πολιτης μπορει να φερνει αντιρρησεις, αντι να διευκολυνει το εργο της αστυνομιας

Αν παει καποιος για ορειβασια στην τυμφη με κακοκαιρια ξερει τι τον περιμενει
Αν μπλεκει στα ποδια της αστυνομιας αντι να παει να δει κανενα σινεμα με τη γκομενα δεν ξερει οτι μπορει να σπασει το κεφαλι του?
Παει και το σπαει ομως και μετα φταει η αστυνομια ως συνηθως

Οταν σε σταματαει η αστυνομια βραδυ με τα καλασνικοφ στα χερια θα το παιξεις μαγκας και θα αρχισεις τις περιεργες ερωτησεις ή θα απαντας σε αυτα που ρωτανε?
Οταν σου σκαει ετοιμος να βγαλει πιστολι ο αστυνομικος γιατι ψαχνει υποπτο αμαξι με ναρκωτικα μερα μεσημερι τι θα κανεις?
Θα αρχισεις τις χριστοπαναγιες επειδη σε τρομαξε ή θα κανεις φυσιολογικο διαλογο για να λυθει το θεμα?
Οταν σε σταματανε και ψαχνουνε συν τοις αλλοις στα πεταχτα και τα πραγματα σου, θα φερεις αντιρρησεις γιατι στα ανακατεψανε λιγακι?

Και μιλαει καποιος που θεωρει τον εαυτο του ανυπακουο, απειθαρχο σε γενικες γραμμες και αηδιασμενο απο την κρατικη λειτουργια στα περισσοτερα θεματα

Δεν νομιζω πως ειναι κανονας οτι η αστυνομια παρεκτρεπεται
Φυσιολογικοι ανθρωποι της διπλανης πορτας ειναι και αυτοι, δεν ειναι κατι διαφορετικο απο εμας
Απλα η πιεση ειναι μεγαλυτερη
Και ισως καποιες φορες να αναγκαζονται να εκτελουν εντολες που δεν τις πιστευουν 100% ,αλλα δεν μπορουν να κανουν διαφορετικα


 :pas: :pashat: :joker:
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τετ 18 Δεκ 2019 23:57
Μόνο μπάτσοι και τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ συγκάλυψης λένε Αλήθεια.Όλοι τρελοί είναι.

Το ακόμα πιο 《ωραίο》 είναι ότι πολλοί παραχωρούν την ελευθερία τους και τα δικαιώματα τους.Θα καθόταν άνετα στα τέσσερα στους μπάτσους.Για να τους προστατέψουν δήθεν από τους κακούς.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Πεμ 19 Δεκ 2019 00:29
Ε, ας ψάξουν κι εδώ.

(https://i.postimg.cc/RVc0RQtL/297435.jpg)

Άιντε γιατί πολύ "γαμάω" την είδανε αρκετοί ένστολοι τώρα τελευταία...  :stop:

Παράθεση
Και ρωτάω εγώ ο αφελής, υπάρχει όντως αστυνομική βία και αυθαιρεσία ή η κοπελίτσα έχει και κάνα φάκελο στην ασφάλεια, όποτε ήταν πολύ φυσικό να την ψάξουν;
Γιατί το να καταγγέλλουμε είναι πολύ εύκολο....   
Κι έτσι να ήταν, θα μας τα κατεβάζουν να μας βλέπουν και τα πελέ δηλαδή?  :stop:
Τί λέτε τώρα?

Που σου φαίνεται το παράξενο;
Δεν έχεις ακούσει για παράδειγμα ότι κάποιοι κουβαλάνε ναρκωτικά στο στομάχι τους ή στην κωλοτρυπίδα τους;
Άμα δε σε ξεβρακώσουν πως θα τα βρούνε;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 19 Δεκ 2019 08:22
Μόνο μπάτσοι και τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ συγκάλυψης λένε Αλήθεια.Όλοι τρελοί είναι.

Το ακόμα πιο 《ωραίο》 είναι ότι πολλοί παραχωρούν την ελευθερία τους και τα δικαιώματα τους.Θα καθόταν άνετα στα τέσσερα στους μπάτσους.Για να τους προστατέψουν δήθεν από τους κακούς.

Θα πιστέψουμε δηλαδή τη μαμά τους που και την ψυχή της θα πουλήσει στο διάολο για να προστατέψει τα παιδιά της; Δεν σου φαίνεται περίεργο ότι στην ιστορία της λέει ότι υπήρχαν αστυνομικοί στην ταράτσα της ήδη; Πώς δηλαδή βρέθηκαν εκεί και γιατί να πηδήξουν στην ταράτσα της από το διπλανό κτίριο;
Τι γύρευαν τα παιδιά και ο μπαμπάς στην ταράτσα εκείνη τη στιγμή;

Το (ωραίο) είναι ότι πολλοί θα πιστέψουν δήθεν 'αδικηθέντες' χωρίς να εξετάσουν με λεπτομέρεια τα γεγονότα για να δαιμονοποιήσουν την αστυνομία.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 19 Δεκ 2019 17:20
Μόνο μπάτσοι και τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ συγκάλυψης λένε Αλήθεια.Όλοι τρελοί είναι.

Το ακόμα πιο 《ωραίο》 είναι ότι πολλοί παραχωρούν την ελευθερία τους και τα δικαιώματα τους.Θα καθόταν άνετα στα τέσσερα στους μπάτσους.Για να τους προστατέψουν δήθεν από τους κακούς.

Θα πιστέψουμε δηλαδή τη μαμά τους που και την ψυχή της θα πουλήσει στο διάολο για να προστατέψει τα παιδιά της; Δεν σου φαίνεται περίεργο ότι στην ιστορία της λέει ότι υπήρχαν αστυνομικοί στην ταράτσα της ήδη; Πώς δηλαδή βρέθηκαν εκεί και γιατί να πηδήξουν στην ταράτσα της από το διπλανό κτίριο;
Τι γύρευαν τα παιδιά και ο μπαμπάς στην ταράτσα εκείνη τη στιγμή;

Το (ωραίο) είναι ότι πολλοί θα πιστέψουν δήθεν 'αδικηθέντες' χωρίς να εξετάσουν με λεπτομέρεια τα γεγονότα για να δαιμονοποιήσουν την αστυνομία.
Η αστυνομία έχει πει αμέτρητες φορές ψέματα.Οπότε δεν υπάρχει καμιά αξιοπιστία.Πίσω από τα ψέματα τους έχουν καλύψει πολλούς.Πλέον υπάρχουν και κάμερες και βγαίνουν στην φόρα τα σκατά.

https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

Δύο μέρες μετά από την σύλληψη του Δημητρίου, βγήκε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που υποστήριζε ότι ο φοιτητής τραυματίστηκε γιατί «έπεσε αρχικά σε σταθμευμένο μοτοποδήλατο και στη συνέχεια σε ζαρντινιέρα που υπήρχε στο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί»

Ρε λένε ψέματα οι μπάτσοι;;;Να πέσει φωτιά να τους κάψει.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 19 Δεκ 2019 18:15
«Πλαστικές μπάλες» οι πλαστικές σφαίρες ομολογεί η αστυνομία – Το «λιγότερο φονικό» όπλο της ΕΛΑΣ
Χρειάστηκε να μεσολαβήσει σχεδόν μία ημέρα και η δημοσιοποίηση των επίσημων ιατρικών γνωματεύσεων των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ και Ερυθρού Σταυρού που διαπιστώνουν «τραυματισμό μετά από πυροβολισμό με πλαστική σφαίρα» στο στήθος μίας γυναίκας κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, για να παραδεχτεί εσπευσμένα η αστυνομία πως, μεταξύ άλλων, εκτόξευσε «μικρές πλαστικές μπάλες», επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και διαψεύδοντας ουσιαστικά τις επίσημες ανακοινώσεις και τα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Δύναμη όπως μιας γροθιάς» υποστηρίζει η αστυνομία πως έχει το όπλο που χρησιμοποίησε, ενώ οι προδιαγραφές του καταγράφουν ταχύτητα 112 μέτρων το δευτερόλεπτο!

Σύμφωνα με τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων που επικαλείται ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη βία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ, και μάλιστα εντός της ιδιοκτησίας τους. Ακόμη, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.

«Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοίδη είναι μνημειώδης ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν «δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ». Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ, ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν» ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελειωδών άρθρων του Συντάγματος.

Λίγη ώρα αργότερα, το αρχηγείο της αστυνομίας αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία απαντά στις καταγγελίες, υποστηρίζοντας αρχικά πως «είναι απολύτως ψευδές πως η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα», για να αποκαλύψει μερικές αράδες παρακάτω πως «σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς».

Μάλιστα, η αστυνομία υποστηρίζει πως δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες, «λόγω της επικινδυνότητάς τους». Άλλωστε, οι εικόνες από την Χιλή τις προηγούμενες εβδομάδες επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα των πλαστικών σφαιρών, χωρίς όμως να είναι διακριτή η διαφορά από την εκτόξευση πλαστικών μπαλών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στην επιχείρηση της οδού Παναιτωλίου, της μίας εκ των τριών καταλήψεων τις οποίες εκκένωσε η αστυνομία, «έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού», υποστηρίζοντας πως αυτό συνέβη «λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα πως για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες.

Από το 2013 στα χέρια της ΕΛΑΣ
(https://thepressproject.gr/app/uploads/2019/12/oplo-plasikes-sfaires-470.png)

Στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, πίσω στο μακρινό 2013 και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έκανε την πρώτη του εμφάνιση το όπλο Manuhrin MR-35 Punch Gun στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας, ενώ προηγουμένως ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, είχε αρνηθεί την κατοχή του. Ωστόσο, ήδη νωρίτερα είχαν γίνει καταγγελίες για τη χρήση πλαστικών σφαιρών στον ΧΥΤΑ της Κερατέας και στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού και των μεταλλείων στον τόπο τους. Μάλιστα, πρώτος ο φωτογράφος της Ελευθεροτυπίας, Σπύρος Τσακίρης, είχε φωτογραφήσει χρησιμοποιημένες τέτοιες σφαίρες από καουτσούκ στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας τον Φεβρουάριο του 2012.

Όπως ανέφερε τότε το Βήμα, η ΕΛΑΣ αγόρασε 130 τέτοια όπλα, η παραγωγή των οποίων ξεκίνησε το 1990 στη Γαλλία, κοστίζει 800 ευρώ έκαστο και εκτοξεύει πέντε σφαιρίδια σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, με ταχύτητα περίπου 112 μέτρων το δευτερόλεπτο, δύναμη μάλλον μεγαλύτερη από αυτήν μίας γροθιάς που αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Ακόμα πιο αποκαλυπτικό για την επικινδυνότητα ακόμα και θανατηφόρων χτυπημάτων από αυτό το όπλο, είναι σχετικό δημοσίευμα του Omniatv το 2013, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται πως «έχει την σημασία του το γεγονός πως αυτά τα όπλα δεν ονομάζονται “μη φονικά” ή “non lethal”, όπως και το γεγονός πως ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται γι αυτά είναι το “less lethal” ή “λιγότερο φονικά” για λόγους που θα δούμε παρακάτω».

«Αυτό που το κάνει “less than lethal” ή “less lethal” είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια της σφαίρας που την κάνει αφενός να χάνει γρηγορότερα την ταχύτητά της στον αέρα και αφετέρου να κατανέμει την ενέργειά της κατά την πρόσκρουση σε μεγαλύτερη επιφάνεια μειώνοντας τις πιθανότητες διείσδυσης στο δέρμα και βλαβών σε υποκείμενους ιστούς» αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ παρακάτω εξηγείται:

«Το όπλο θεωρείται επικίνδυνο για βαριές σωματικές βλάβες ακόμα και θάνατο σε αποστάσεις κάτω των 6,5 μέτρων, αλλά είναι ανακριβές σε αποστάσεις πάνω από 7 μέτρα με απόκλιση στα 18 μέτρα μέχρι 30cm2. Ακόμα όμως και σε απόσταση μεγαλύτερη από την «ασφαλή» των 7 μέτρων η σφαίρα που εκτοξεύει διατηρεί αρκετή ενέργεια ώστε χτύπημα στο κεφάλι ή άλλα ευαίσθητα σημεία του σώματος (θώρακας, ήπαρ) μπορεί να προκαλέσει από βαριές σωματικές βλάβες, μέχρι και τον θάνατο» υπογραμμίζεται ακόμα.
thepressproject.gr

Δεν υπήρξε καμία βία.Τώρα κάτι σφαίρες έπεσαν.Εισαγγελέας δεν υπήρχε αλλά υπήρχε.Εξουσία είμαστε,ότι γουστάρουμε κάνουμε και ότι γουστάρουμε λέμε.Έχουμε και τα κανάλια ναούμε.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 19 Δεκ 2019 20:13
Άσε το whataboutism φον7, προφανώς θα υπάρχουν περιπτώσεις που να ισχύουν οι καταγγελίες αλλά εδώ μιλάμε για το Κουκάκι.
Βάλε λίγο το μυαλουδάκι σου να δουλέψει στην περίπτωση για το Κουκάκι:
Βρίσκονται αστυνομικοί στην ταράτσα πριν έρθει ο εισαγγελέας και έχουν συλλάβοι τους γιους (και τον πατέρα).
Πώς υπήρχαν αυτοί εκεί αφού δεν επετράπει η είσοδος; Απάντηση: Πήδηξαν από το διπλανό κτίριο.
Γιατί πήδηξαν από το διπλανό κτίριο λοιπόν και για ποιο λόγο 'λιάζονταν' οι γιοι στην ταράτσα του κτιρίου;
Επιπλέον οι γιοι είχαν και σημάδια από μπογιές που πετάχτηκαν στους αστυνομικούς από τους καταληψίες.
Όταν λοιπόν η γάτα κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια λοιπόν μη μας λες ότι ήταν σκύλος.
 :stop:

Υ.Γ. όσο για τις πλαστικές σφαίρες κλπ, δες λίγο τι είχαν φτιάξει οι καταληψίες (καδρόνια με καρφιά κλπ) και τι τους πετούσαν και πόσοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Για μάθε τα πρώτα. Και μετά αναλογίσου σε πόσες χώρες θα χρησιμοποιούσαν πραγματικές σφαίρες.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 19 Δεκ 2019 20:23
Έλα μύθε κατάντια....Συνέχισε τον κατήφορο.Πάρε και τις ανακοινώσεις του χουντοχοίδη να μας τις μοστράρεις.
Ευτυχώς ο Ινδαρές είναι γνωστός γιατί πάλι θα τα κουκούλωναν όλα.Ψέματα υπουργείου,μπάτσων και ΜΜΕ.
Μπορεί και η γάτα να δέχτηκε την αστυνομική «φροντίδα» και να αναγκάστηκε να κάνει νιάου νιάου.


Παράθεση
ταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Γιά σένα που νομίζεις..
ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ..
ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο
και να σε διώξουν
γιατί δεν έχεις λεφτά..
Οτι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν
Οτι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου
για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις
Οτι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει..
Οτι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Πεμ 19 Δεκ 2019 20:24
Ο σκλάβος του αφέντη , νιώθει αφέντης....
 http://www.katiousa.gr/politika/o-sklavos-tou-afenti-niothei-afentis-ap-ti-stigmi-pou-th-adraksei-ena-oplo-i-ena-gklomp-o-vasilis-rafailidis-gia-ta-mat-kai-tin-astynomia/
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ayuto1966 στις Πεμ 19 Δεκ 2019 21:05
Δεν εχεις ιδεα ρε Μυθο.....

Απλα δεν εχεις ιδεα ρε Μυθο

Σταματα να λες ανοησιες και να εισαι πιστο φερεφωνο των καλπικων νεορουφεντολογικκων μακεδονομαχων.......Ημουνα Εξαρχεια στις αρχες οταν αρχισε καταστολη,ε λοιπον δεν εχετε ιδεα το τι κανουνε οι μπασκινες
Και στο λεω με πασι ειλικρινια
Για αυτο παρακλολουθα καλυτερα σκαι να σου γεμιζουνε το κεφαλι προπαγανδα και μην μας τρελαινεις
Φαε αμασητο το Μακεδονικο
Φαε αμασητο τα επιδοματα
Φαε αμασητο τα δωρα τα χριστουγενννων
Φαε αμασητο την μειωση των πλεονασματα
Φαε αμασητο την αξιοκρατια και τους γαλαζιους διορισμους
Φαε το μεταναστευτικο
Φαε
Φαε
Φαε

Αλλα μην μας τρελανεις ταεβλεπα με τα ιδια μου τα ματια,σε περιοχη που ουτε καν εχεις πατησει στην ζωουλα σου


Εχεις παει σε αυτοαναρχονομο στεκι?
Οχι μην μου απαντησεις
Γιατι ειμαι σιγουρος

Αρα μην κανεις εικασιες και προπαγανδα

Και μην ξεχνας ιστορικα οι φιλοι οι μπατσοι σκοτωσανε 3 παιδακια απο το 86 μεχρι τωρα
Καλτεζας,Σερβος,και Γρηγοροπουλος

Για αυτο ασε τις επικινδυνολογιες περι αναρχικων
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 19 Δεκ 2019 21:19
Αποδεικνύετε λοιπόν ότι δεν ξέρετε τι έγινε στο Κουκάκι και απλά δεν θέλετε να δεχθείτε την εξήγηση της αστυνομίας. Ενστερνίζεστε θεωρία συνωμοσίας για άλλη μια φορά, ότι δηλαδή οι γιοι είναι αθώοι, και οι μπάτσοι πήδηξαν στην ταράτσα όπου λιάζονταν και τους συνέλαβαν. Επίσης τους έριξαν και λίγη από τη μπογιά που τους πέταγαν οι καταληψίες για να τους ενοχοποιήσουν.
Επιπλέον, μιλάτε για άλλες περιπτώσεις που ούτε καν ακουμπήσαμε στο τόπικ και γενικά ακολουθείτε τη γραμμή 'άλλα λόγια ρε παιδιά' όταν συζητάμε για το Κουκάκι. Και στο τέλος σε 2-3 χρόνια θα την αναφέρετε και αυτή ως περίπτωση "αστυ(α)νομίας".
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ayuto1966 στις Πεμ 19 Δεκ 2019 21:31
Και ξερεις εσυ τι εγινε στο Κουκακι εεεεεε απο τα 500 χλμ μακρια?

Λοιπον χωρις λογο και αιτια αρχες οκτωμβριου στις αρχες καταστολης σας με πολλες διμμοιριες,κανανε ντου σε συναυλια του Πουλικακου στην πλατεια των Εξαρχιων  χωρις λογο και αιτια

Και χτυπαγανε κοσμο στο ψαχνο,ειδα μπροστα στα ματια μου να χτυπανε παιδι αμεα,ειδα μπροστα στα ματια μου να καινε βιβιλια,ειδα απλους ηλικιωμενους ανθρωπους που δεν ειναι αναρχικοι να εχουνε οργιστει με την βια των μπατσων

Και αυτα ηταν μονο στην πρωτη εβδομαδα

Λοιπον η καραμελα,γιατι η μονη καραμελα που εχετε ειναι το κρατος ανομιας των Εξαρχειων,θα τελειωσει μεσα στον χρονο,μιας και με αυτο εχετε μεινει μενουμε οχι Ευρωπη αλλα ΧΙΛΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

Γιατι ηδη σε Μακεδονικο,Μεταναστετικο,επιδοματα,δωρα,πλεονασματα ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ

Αλλα
Κατι καραβακια νουρ1.κατι παιδεραστες,καπποιους κλεφτες και απατεωνες στο Νοβαρτις ΓΙΑ ΕΣΑΣ δεν ανηκουνε στην λεξη ΑΝΟΜΙΑ

Γιατι κανει ΤΣΙΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 19 Δεκ 2019 21:33
Ευτυχώς ξέρεις εσύ μύθε και μας ενημερώνεις.Το ότι η ενημέρωση υπουργείου και μπάτσων αλλάζει μέσα στην ημέρα για το ίδιο γεγονός αλλά ο μύθος ζει το όνειρο του μέσα στην κανονικότητα του.Την μια λένε δεν ασκήθηκε βία και την επόμενη έχουμε τραυματισμό της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στο σπίτι της.Την μια μπουκάρουν έτσι και λένε ότι μετά ήρθε ο εισαγγελέας και μετά λένε ότι από την αρχή υπήρχε εισαγγελέας.Την μια μέρα λένε δεν ασκήθηκε αστυνομική βία και την επόμενη αφού βγήκαν τα πορίσματα νοσοκομείων άρχισαν να μιλάνε για πλαστικές μπάλες και να εξηγούν ότι δεν είναι τίποτα τρομερό.

Α ναι σε αυτό το νήμα είδαμε τα ψέματα του ίδιου κράτους για τον συνήγορο του πολίτη και την απάντηση για το θέμα.

Σε παλιότερο θέμα ο άλλος τραυματίστηκε μόνος του και τελικά πήρε αποζημίωση 450 χιλιάρικα.

Πόσο πιο χαμηλά;Αυτά μέσα σε 6 μήνες.Σίγουρα μπορείτε και χειρότερα.Θα τα δούμε και εδώ πως θα δικαιολογηθούν τα χειρότερα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ayuto1966 στις Πεμ 19 Δεκ 2019 21:54
Στον βροντο μιλαμε φον,μα ειμαι σιγουρος.....


Με εμαθες τοσα χρονια,ειμαι λιγο πιο αμεσος στην γραφη μου ;)

Ο δεξιος δεν θα αλλαξει ποτε του,Χιλλια ΔΝΤ να του προκαλεσει εκει θα ψηφισει το ιδιο κομμα της δεξιας για να μην βγει καποιο αριστεροστροφο κομμα

Αλλα δεν φταινε αυτοι,αλλα φταινε τα αριστεροστροφα κομματα που πανε με τον σταυρο στο χερι σαν μαλακες,γιατι αν το σκεφτεις τους χρειαζεται μια αριστερη πολιτικη με πραξεις και οχι με λογια εφοσον το πανε εκδικητικα για μια τετραετια γιατι ο Συριζα εδω που τα λεμε ηταν πολυ λαιτ

Για να δεις μετα εφοπλισταδες,επιχειρηματιες ,καναλαρχες και διεφθαρμενοι δικαστικοι αν κουνιουνται και να κανουνε το πανυγηρακι τους
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 19 Δεκ 2019 22:22
Μια συντηρητική κοινωνία όπως η ελληνική έκανε βήματα προς τα πίσω με τους νάζουλες.Η ΝΔ συνεχίζει το έργο.Ντύθηκαν μακεδονομάχοι.Μετά έπαιξαν το μεταναστευτικό.Τώρα παίζουν το νόμος και τάξη.Η αποτυχία τους είναι δεδομένη.Το απέδειξαν ήδη.Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα απολύτως.
Μπορούν να κάνουν και χειρότερα.Να αθωώσουν τους ναζί και να καταφέρουν να τους φέρουν στην εξουσία.Για αυτό όντως είναι ικανοί.Άλλωστε ήδη μεγάλο μέρος της βάσης είναι ακροδεξιό.Για αυτό υπάρχουν Βορίδηδες,μπουμπούκοι κτλ.Ακόμα και λάιτ δεξιοί καταντάνε ακροδεξιοί.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: born_in_drakolimni στις Πεμ 19 Δεκ 2019 22:36
Ρε αγιουτε που χαθηκες τοσο καιρο?
Ολα καλα?

Εγω θα παραβλεψω το γεγονος οτι πηγαινετε και γραφεστε στις νεολαιες των κομματων, χωριζεστε σε αριστερους και δεξιους και θελετε να ανηκετε σε καποια παραταξη σωνει και καλα
Το οποιο το θεωρω λαθος εντελως στη βαση του

Παρεα με ατομα απο διαφορετικες παραταξεις κανετε ή ειναι αδυνατο να συμβει?
Κατι σωστο βλεπει ο ενας στα πιστευω του αλλου ή μονο τα δικα σας ειναι τα σωστα?
Το οτι ανηκετε εσεις σε καποιο χωρο(αριστερα ή δεξια) σημαινει οτι οποιος εχει αντιθετη αποψη αυτοματα ανηκει στον απεναντι χωρο?
Δεν υπαρχει η δυνατοτητα να μην ανηκει καποιος πουθενα?

Και τελικα τι ειναι πιο δυνατο?
Το να εισαι δεξιος ή αριστερος?
Η το να εισαι αντιδεξιος ή αντιαριστερος?
Γιατι θυμαμαι απο πιτσιρικι να λενε οτι ο κομμουνισμος ειναι επικινδυνος και οτι ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια
Ποσος κοσμακης εχει ψηφισει με αυτο το κριτηριο δεν λεγετα

Και ναι ειναι αληθεια οτι η δεξια κυβερνηση που εχουμε δεν μπορει να πετυχει κατι
Οπως δεν πετυχε και η αριστερη που ειχαμε πριν
Και ευτυχως που κυβερνησε και η αριστερα(με ψηφους πρωην πασοκ) γιατι θα πεθαιναμε με τον καημο τι χασαμε
Οποτε γιατι κοροιδευομαστε μεταξυ μας?
Εντολες εκτελουν ολοι τους και την πληρωνουμε εμεις που φανατιζομαστε για την παρτη τους
Ποσο μυαλο θελει για να το καταλαβει καποιος?

Μακαρι να κυβερνησει και το κκε καποια στιγμη να παρουμε και απο εκει τη γλυκα
Πολυ βολικο γι αυτους να ειναι μονιμως στο 6-8% χωρις να παιρνουν αποφασεις για τιποτα
Ο τσιπρας ξεφτυλιστηκε μεν, αλλα τουλαχιστον κυβερνησε


 :pas: :pashat: :joker:
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Πεμ 19 Δεκ 2019 23:00
Το ΚΚΕ,σου λέει να αποφασίσεις εσύ born...
 "Υστερα έρχονται και σου λένε «τα χρόνια έφυγαν», αλλά εγώ θέλω να μου απαριθμήσετε κι εκείνα που έφυγαν μαζί με τα χρόνια - αυτό ποιός θα τ' αντέξει;;"

(Τάσος Λειβαδίτης)       
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 20 Δεκ 2019 00:56
Ευτυχώς φόντα υπάρχεις εσύ και οι ομοϊδεάτες σου που πιάνονται από άσχετα πράγματα όπως τις πλαστικές σφαίρες κλπ που δεν εξηγούν γιατί οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην ταράτσα ενώ δεν είχαν μπει από το σπίτι και πώς οι γιοι ήταν εκείνη τη στιγμή στην ταράτσα με τη μπογιά στο παντελόνι... Ευτυχώς. Γιατί θα ήταν βαρετή η ζωή αλλιώς...
Ναι, δεν ήμουν εκεί, ούτε κι εσείς, αλλά με τα στοιχεία που προέκυψαν και λίγο μυαλουδάκι, μπορεί κανείς να καταλάβει τι έγινε.
Φυσικά και η αστυνομία θα πει ότι δεν εξασκήθηκε βία. Έχουν φοβηθεί μήπως ξεσηκωθούν οι διάφοροι φόντες και ΜΜΕ που δεν βλέπουν ότι το πιο πιθανό είναι ότι οι γιοι ήταν μέσα στους καταληψίες και τους κυνήγησαν μέχρι την ταράτσα τους..... καταληψίες, που τραυμάτισαν συναδέλφους τους, με πέτρες, πυροσβεστήρες, δολοφονικά κατασκευάσματα και παγίδες. Αν κατόρθωναν και σκότωναν κάποιον αστυνομικό φαντάζομαι θα χαιρόσασταν και θα λέγατε και μπράβο.Υ.Γ. άκουσα μόλις και το βίντεο/ανακοίνωση. Λέει ότι δεν εξασκήθηκε βία στα ήδη δεσμευμένα άτομα. Δεν είπαν ότι δεν εξασκήθηκε βία γενικότερα... Να είμαστε ακριβολόγοι παρακαλώ.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Παρ 20 Δεκ 2019 09:01
Μύθε, μη περιμένεις απάντηση σε αυτά πους λες.
Απαντάνε ότι ότι θέλουν, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα ή δεν απαντάνε καθόλου:

- Έχω ρωτήσει για την παγκοσμιοποίηση να μου πούνε τη γνώμη τους....τίποτε....ακόμη περιμένω...
- Ανέφερα για φάκελο στην ασφάλεια και ο άλλος μου έλεγε για ξερονήσια και αθώους νοικοκυραίους και τις διευκρινήσεις που ζήτησα περί αυτού, πάλι τις περιμένω....
- Ήρθε και ο αγιούτος μετά από πολύμηνη απουσία και λέει ότι οι κακοί μπάτσοι σκότωσαν 3 παιδάκια.
Τσουβαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους επειδή βρέθηκαν 3 μαλάκες.....

Αναρχικοί - αντιεξουσιαστές και λοιπές αριστερές δυνάμεις είναι οι καλοί, θα πρέπει να τους κάνουμε και εικόνισμα....
Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου στη μαρφίν τι έγινε; Αλλά άσε ξέρω την απάντηση. Θα πουν πάλι ότι οι κακοί μπάτσοι μεταμφιέστηκαν και σκότωσαν τους ανθρώπους...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Παρ 20 Δεκ 2019 09:07
Μύθε, μη περιμένεις απάντηση σε αυτά πους λες.
Απαντάνε ότι ότι θέλουν, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα ή δεν απαντάνε καθόλου:

- Έχω ρωτήσει για την παγκοσμιοποίηση να μου πούνε τη γνώμη τους....τίποτε....ακόμη περιμένω...
- Ανέφερα για φάκελο στην ασφάλεια και ο άλλος μου έλεγε για ξερονήσια και αθώους νοικοκυραίους και τις διευκρινήσεις που ζήτησα περί αυτού, πάλι τις περιμένω....
- Ήρθε και ο αγιούτος μετά από πολύμηνη απουσία και λέει ότι οι κακοί μπάτσοι σκότωσαν 3 παιδάκια.
Τσουβαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους επειδή βρέθηκαν 3 μαλάκες.....

Αναρχικοί - αντιεξουσιαστές και λοιπές αριστερές δυνάμεις είναι οι καλοί, θα πρέπει να τους κάνουμε και εικόνισμα....
Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου στη μαρφίν τι έγινε; Αλλά άσε ξέρω την απάντηση. Θα πουν πάλι ότι οι κακοί μπάτσοι μεταμφιέστηκαν και σκότωσαν τους ανθρώπους...

Εσύ ενώ δεν συμμετείχε ποτέ σχεδόν σε πολιτικές συζητήσεις, τι άλλαξε και συμμετέχεις από τότε που έγινε η ΝΔ κυβέρνηση;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Παρ 20 Δεκ 2019 09:26
Είμαι ΝΔ... :P :P :P :P
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Παρ 20 Δεκ 2019 09:31
Όντως δε συμμετείχα, αλλά βαρέθηκα οι αριστεροί να γράφουν τις απόψεις τους χωρίς ανταπάντηση.
Αν σε πειράζει, μη αριστεροί να γράφουν τις απόψεις τους να μου το πεις.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Παρ 20 Δεκ 2019 09:56
Όντως δε συμμετείχα, αλλά βαρέθηκα οι αριστεροί να γράφουν τις απόψεις τους χωρίς ανταπάντηση.
Αν σε πειράζει, μη αριστεροί να γράφουν τις απόψεις τους να μου το πεις.

Γράψε ότι θες. Ούτως ή άλλως έχω αποστασιοποιηθεί.

Όσο και να γράφετε έχετε διαφορετική γνώμη, δεν πρόκειται να τα συμφωνείστε.

Αλλά καλά κάνετε και ανταλάσετε απόψεις.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Παρ 20 Δεκ 2019 11:57
Σ΄αυτό έχεις δίκιο. Ο καθένας γράφει αυτά που θέλει και επιμένει στις απόψεις του. Δεν περιμένω να συμφωνήσουμε ποτέ.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: P@sL@S στις Παρ 20 Δεκ 2019 13:32
Οτι λέει ο Born πιο πάνω να διαβάσετε, όλοι.

Δεν έχετε καταλάβει κάτι.. Το χρήμα μετράει..

Οι ιδεολογίες είναι για να μαλώνει ο κοσμάκης μεταξύ του, και οι υπόλοιποι να κάνουν τις δουλειές τους!
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: mandrakoukos στις Παρ 20 Δεκ 2019 16:19
Πείτε το βρε παιδιά ότι οι ιδεολογίες είναι γι' αυτή τη δουλειά, να μην χολοσκάμε τζάμπα.
Τι κι αν κάποιες απ' αυτές έχουν ζυμωθεί παράλληλα με την ανάπτυξη της πολιτικής επιστήμης και της φιλοσοφίας, τι κι αν για κάποιες απ' αυτές έχει θυσιαστεί κόσμος και κοσμάκης, τι κι αν η ιστορία του ανθρώπου είναι ιστορία διαπάλης κοινωνικοοικονομικών συστημάτων;
Δεν είχαμε καταλάβει κάτι.
Οπότε ας μη μαλώνουμε, ας αποδεχτούμε την ανισοκατανομή του πλούτου και τη μοίρα του φτωχού ως θεϊκό θέσφατο.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 20 Δεκ 2019 17:43
Μύθε, μη περιμένεις απάντηση σε αυτά πους λες.
Απαντάνε ότι ότι θέλουν, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα ή δεν απαντάνε καθόλου:

- Έχω ρωτήσει για την παγκοσμιοποίηση να μου πούνε τη γνώμη τους....τίποτε....ακόμη περιμένω...
- Ανέφερα για φάκελο στην ασφάλεια και ο άλλος μου έλεγε για ξερονήσια και αθώους νοικοκυραίους και τις διευκρινήσεις που ζήτησα περί αυτού, πάλι τις περιμένω....
- Ήρθε και ο αγιούτος μετά από πολύμηνη απουσία και λέει ότι οι κακοί μπάτσοι σκότωσαν 3 παιδάκια.
Τσουβαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους επειδή βρέθηκαν 3 μαλάκες.....

Αναρχικοί - αντιεξουσιαστές και λοιπές αριστερές δυνάμεις είναι οι καλοί, θα πρέπει να τους κάνουμε και εικόνισμα....
Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου στη μαρφίν τι έγινε; Αλλά άσε ξέρω την απάντηση. Θα πουν πάλι ότι οι κακοί μπάτσοι μεταμφιέστηκαν και σκότωσαν τους ανθρώπους...
Απαντήσεις έχουν δοθεί και με το παραπάνω.Δεν θα καθόμαστε να λέμε τα ίδια.

Η παγκοσμιοποίηση που ακριβώς κολλάει με το θέμα;Απλά το πετάμε σε κάθε θέμα;Πλέον οι αποστάσεις έχουν μηδενιστεί.Για αυτό έχουμε γίνει ένα παγκόσμιο χωριό.Όταν ξεφύγουμε από τα όρια του πλανήτη,τότε τα σύνορα δεν θα έχουν καμιά αξία.Α ναι και ιστορικά πάντα παγκοσμιοποίηση είχαμε.Ο κόσμος έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.Γίνεται από τα πανάρχαια χρόνια.

Επειδή είχε φάκελο στην ασφάλεια ήθελε να την ξεβρακώσει στην μέση του δρόμου.Με τόση αστυανομία μάλλον όλοι έχουμε φάκελο στην ασφάλεια.

Α μόνο 3 μαλάκες βρέθηκαν.Είναι όλοι τρελοί.Δεν συμβαίνει τίποτα.Μπορεί οι δεξιοί να διαβάζουν τώρα και να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους.

Μεταμφιεσμένοι μπάτσοι που αστοχούν επίτηδες ήταν.

ΥΓ1:Καλά τον Κούλη τον πιστεύετε ότι και να σας πει.Επίσης μην αμφισβητήσετε ξανά τον Χβ.Γιατί ο πρόεδρος λέει μόνο αλήθειες.

ΥΓ2:Νοικοκυραίοι κλείστε τα αυτιά σας.Δεν είναι για εσάς αυτά.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 20 Δεκ 2019 18:04
lol! Ο Φουρνατζόπουλος, το παιδάκι, επιδόθηκε σε παραλήρημα κίτρινης δημοσιογραφίας. Και όχι μόνον αυτό... φαίνεται πόσο ασόβαρος δημοσιογραφίσκος είναι όταν χρησιμοποιεί απαξιωτικά εκφράσεις τύπου 'Χρυσοχοίδηδες', ' χουντικό εσσάνς'  για τον Γεωργιάδη, και μόνο που δεν έσκασε στα γέλια όταν μίλαγε για τις δολοφονικές παγίδες. Αν θες να ακούς τέτοιες ειδήσεις, αγόραζε και το Εσπρέσσο και τέτοιες φυλλάδες για να σχηματίσεις άποψη.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Παρ 20 Δεκ 2019 18:06
Σιγά σιγά τη θέση της χρυσής αυγής, παίρνει η αστυνομία..ετσι κ αλλιώς κοινός παρονομαστής είναι το κράτος.... κ λίγο Μπογιοπουλος,για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους... https://www.imerodromos.gr/o-n-mpogiopoylos-katarriptei-ta-pseydi-kyvernisis-astynomias/
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 20 Δεκ 2019 18:18
lol! Ο Φουρνατζόπουλος, το παιδάκι, επιδόθηκε σε παραλήρημα κίτρινης δημοσιογραφίας. Και όχι μόνον αυτό... φαίνεται πόσο ασόβαρος δημοσιογραφίσκος είναι όταν χρησιμοποιεί απαξιωτικά εκφράσεις τύπου 'Χρυσοχοίδηδες', ' χουντικό εσσάνς'  για τον Γεωργιάδη, και μόνο που δεν έσκασε στα γέλια όταν μίλαγε για τις δολοφονικές παγίδες. Αν θες να ακούς τέτοιες ειδήσεις, αγόραζε και το Εσπρέσσο και τέτοιες φυλλάδες για να σχηματίσεις άποψη.

Στο είπα δεν είναι για σένα.Εσύ μόνο ΣΚΑΙ.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: PASkal στις Παρ 20 Δεκ 2019 18:45
Οποιοσ έχει βρεθεί στα 2 μέτρα απο μπάτσο έστω και μια φορά εν ώρα υπεράσπισησ των αφεντικών τους και εχει δει το μισοσ και το μένος στο βλέμμα τουσ που είναι σαν χαπακωμενοι και δεν λογαριαζουν ποιον εχουν μπροστά τους νεο γερο γυναίκα παιδιά, δε νομίζω να μπορεί να έχει την ίδια άποψη με πριν κι ασ είναι και φιλησυχοσ κάνει τον σταυρό του και βγάζει και τη σημαία του στο μπαλκονι, κυρ Παντελήσ που λεμε..
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 20 Δεκ 2019 19:10
lol! Ο Φουρνατζόπουλος, το παιδάκι, επιδόθηκε σε παραλήρημα κίτρινης δημοσιογραφίας. Και όχι μόνον αυτό... φαίνεται πόσο ασόβαρος δημοσιογραφίσκος είναι όταν χρησιμοποιεί απαξιωτικά εκφράσεις τύπου 'Χρυσοχοίδηδες', ' χουντικό εσσάνς'  για τον Γεωργιάδη, και μόνο που δεν έσκασε στα γέλια όταν μίλαγε για τις δολοφονικές παγίδες. Αν θες να ακούς τέτοιες ειδήσεις, αγόραζε και το Εσπρέσσο και τέτοιες φυλλάδες για να σχηματίσεις άποψη.

Στο είπα δεν είναι για σένα.Εσύ μόνο ΣΚΑΙ.

Όντως. Το άλλο κανάλι δεν είναι για σοβαρούς ανθρώπους.
Αν συγκριθούν στη ζυγαριά 'σκουπιδίλας' ο ΚΟΝΤΡΑ θα πιάσει 10 στα 10 ενώ ο ΣΚΑΙ 2 με 3.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 20 Δεκ 2019 19:12
lol! Ο Φουρνατζόπουλος, το παιδάκι, επιδόθηκε σε παραλήρημα κίτρινης δημοσιογραφίας. Και όχι μόνον αυτό... φαίνεται πόσο ασόβαρος δημοσιογραφίσκος είναι όταν χρησιμοποιεί απαξιωτικά εκφράσεις τύπου 'Χρυσοχοίδηδες', ' χουντικό εσσάνς'  για τον Γεωργιάδη, και μόνο που δεν έσκασε στα γέλια όταν μίλαγε για τις δολοφονικές παγίδες. Αν θες να ακούς τέτοιες ειδήσεις, αγόραζε και το Εσπρέσσο και τέτοιες φυλλάδες για να σχηματίσεις άποψη.

Στο είπα δεν είναι για σένα.Εσύ μόνο ΣΚΑΙ.

Όντως. Το άλλο κανάλι δεν είναι για σοβαρούς ανθρώπους.
Αν συγκριθούν στη ζυγαριά 'σκουπιδίλας' ο ΚΟΝΤΡΑ θα πιάσει 10 στα 10 ενώ ο ΣΚΑΙ 2 με 3.
Θα φέρουμε Μπογδάνο να πιάσει 100.Με την Σία να πάει στα 1000.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Παρ 20 Δεκ 2019 19:55
Στο 19ο κεφάλαιο της Γένεσης, οι άντρες των Σοδόμων περικυκλώνουν το σπίτι του Λωτ και ζητάνε να πιάσουν και να κακοποιήσουν αυτούς που βρίσκονταν εκεί. Στο 19ο κεφάλαιο των Κριτών, οι άνθρωποι της Γαβαά περικυκλώνουν το σπίτι που φιλοξενούταν ένας Λευίτης, και ζητούν από τον ηλικιωμένο οικοδεσπότη να πιάσουν και να κακοποιήσουν τον φιλοξενούμενο. Σ' αυτήν την περίπτωση μάλιστα, τελικά κακοποιήθηκε μια γυναίκα του σπιτιού, που δεν είχε καμία σχέση με την όλη κατάσταση. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις, μπορεί και να μην είναι εντελώς συμπτωματική.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 22 Δεκ 2019 01:15
ΕλλάδαΒίντεο ντοκουμέντο: Αστυνομικοί βρέχουν με μάνικα γυναίκα έξω από το τμήμα στην Ομόνοια
Αστυνομικοί έβρεξαν με μάνικα μία γυναίκα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας - Βίντεο ντοκουμέντο

Αστυνομικοί έβρεξαν με μάνικα μία γυναίκα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, στα μέσα Οκτωβρίου, όπως αποκαλύπτεται από βίντεο που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Το επίμαχο βίντεο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος στην Ομόνοια και δείχνει αξιωματικό να καταβρέχει με νερό από μάνικα, μια γυναίκα που διακρίνεται να περνά έξω από τον περίβολο. Το βίντεο δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα Documento, με την ΕΛ.ΑΣ να επιβεβαιώνει επί της ουσίας το περιστατικό, απαντώντας πως οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έχουν ήδη συλληφθεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη που ήταν παρών στο περιστατικό, οι αστυνομικοί φέρθηκαν με βιαιότητα στην συγκεκριμένη γυναίκα. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, υποστήριξαν μετά την διάδοση του βίντεο και τη σωρεία επικριτικών σχολίων, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν και ο εν λόγω δικηγόρος συνελήφθη, όταν άσκησε βία εναντίον των αστυνομικών.

Με σημερινό δελτίο τύπου η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων «ολοκληρώνει τη διερεύνηση» και έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

Αναλυτικά η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ
«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

Το βίντεο έρχεται στο φως, λίγα 24ωρα μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι για την εκκένωση τριών καταλήψεων, με την οικογένεια του σκηνοθέτη Ινδαρέ να καταγγέλλει απρόκλητη βία από αστυνομικούς.

https://m.youtube.com/watch?v=894UxpwWGjg&feature=emb_title
lifo.gr

Τέρατα μπάτσοι δολοφόνοι.
《Μεμονωμένο》 περιστατικό αριθμός....έχει χαθεί το μέτρημα


Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Τους μπαχαλάκηδες να τους ξεβρακώνουμε» (vid)
Υπέρ του… εξευτελισμού συλληφθέντων, αν αυτοί ταιριάζουν στον χαρακτηρισμό «μπαχαλάκηδες», τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ένας ακόμα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει τα περιστατικά υπέρμετρης αστυνομικής βίας που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο μήνα.

Φιλοξενούμενος στο Action24, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, καλούμενος να σχολιάσει τα περιστατικά, φάνηκε μεν να διαφωνεί με την περίπτωση της μεταχείρισης του κου Ινδαρέ, όχι όμως και με τον εξευτελισμό προσαχθέντων, μετά τη διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου.

https://m.youtube.com/watch?v=eQVV5gWhRQw&feature=emb_title

«Βεβαίως και να τους ξεβρακώσεις», απάντησε ο κος Παπαδημητρίου στην ειρωνική ερώτηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, αιτιολογώντας την απάντησή του «γιατί εμποδίζουν την ελευθερία τη δική σας και τη δική μου. Αν δεν βάλουμε τάξη στη χώρα, δεν θα μπορέσουμε να την ξαναχτίσουμε». ​

Πηγή: reader.gr
gazzetta.gr

Γεμίζουν Βορίδηδες εκεί μέσα.Κατάντια.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: born_in_drakolimni στις Κυρ 22 Δεκ 2019 13:28
Αυτο που δεν εχετε καταλαβει οι περισσοτεροι ειναι το εξης
Η συχνοτητα με την οποια συνδιαλασσεται ο μεσος πολιτης με την αστυνομια ειναι πολυ μικρη
Αν εξαιρεσεις τα περιστατικα της τροχαιας, πρεπει να συμβει κατι ξεχωριστο για να ερθεις σε επαφη με την αστυνομια

Αυτο που ειναι πολυ συχνο ειναι η επαφη με τον συμπολιτη-γειτονα-συνανθρωπο

Αυτον που καπνιζει μεσα στα μουτρα σου και δεν μιλας
Αυτον που οδηγει επικινδυνα απειλωντας τη ζωη σου και δεν μιλας
Αυτον που το παιζει φιλοζωος και παραταει το ζωντανο μετα απο 6 μηνες στο πανεπιστημιο με αποτελεσμα να πεφτουν οι φολες καθε τοσο
Αυτον που βγαζει βολτα το σκυλι και δεν μαζευει τις ακαθαρσιες του
Αυτον που κακοποιει μελη της οικογενειας του συστηματικα
Αυτον που κοπροσκυλιαζει στις δημοσεις υπηρεσιες και δεν σε εξυπηρετει οπως πρεπει
Αυτον τον ανυπαρκτο που ψηφιζεις για να βολεψει αναξιοκρατικα εσενα και το παιδι σου, ενω ο δρομος εξω απο το σπιτι σου ειναι τριτοκοσμικος και τα σκουπιδια ειναι πεταμενα οπου ναναι γυρω απο τους καδους
Αυτον που......  βαλτε οτι αλλο θελετε
Και συνηθως ΠΟΤΕ δεν μιλας

Οταν συμβαινουν ολα αυτα, το προβλημα σας ειναι η αστυνομια και το πως θα κανει τη δουλεια της?

Αν ναι τοτε εχετε καποιο σοβαρο προβλημα και πρεπει να το λυσετε σχετικα γρηγπρα
Και εχει να κανει με το πως ποτιστηκε το μυαλο σας εδω και χρονια με ΨΕΥΤΙΚΕΣ ιδεολογιες και φανταστικους (αριστερους-δεξιους) εχθρους
Αφου πρωτα σιγουρευτειτε οτι εσεις τα κανετε ολα σωστα και οι υπολοιποι δεν τα κανουν ποτέ
Τοσο πολυ υποκριτες δεν νομιζω να ειστε

Και οσοι δεν μπορουμε την αδικια, τη φτωχεια και την ανισοκατανομη πλουτου χωνεψτε το και εσεις και εγω μαζι, οτι σε αυτη την κοινωνια που ζουμε δεν υπαρχει τιποτα δικαιο
Και δεν θα υπαρξει ποτέ οσο οι ανθρωποι εξαρτωνται απο τα παθη τους, τις αδυναμιες τους και κοιτανε μονο την παρτη τους
Οταν ο ανθρωπος πουλα την ψυχη του στον διαβολο για τα χρηματα, δεν υπαρχει σωτηρια που να ειμαστε σε θεση να δωσουμε εμεις

Μπορουμε να παλεψουμε φυσικα οσο ειναι δυνατον στον καθενα
Αν θελετε να αλλαξετε κατι ελαχιστο, μοιραστε ολη την περιουσια σσς στους φτωχους
Δεν υπαρχει χρηματικο οριο στην αγαπη,χαριστε τα ολα σε οσο το δυνατον περισσοτερους φτωχους συνανθρωπους σας
Εχετε τα κοτσια να το κανετε?
Εγω προς το παρον οχι


 :pas: :pashat: :joker:
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 22 Δεκ 2019 13:54
Εσύ born και όποιος άλλος μπορείτε να δεχτείτε την εκ θεού θέσης σας στον κόσμο αυτόν.Στην φτώχεια,να σας πατάνε κάτω,να σας αδικούνε και η κοινωνία να είναι άδικη.Με αυτά τα μυαλά θα είχαμε μείνει σε άλλες εποχές πολύ πιο σκοτεινές.Σε εποχές που ας πούμε η γυναίκα δεν είχε κανένα δικαίωμα.Ο σκλάβος ήταν αντικείμενο όπως ένας καναπές και τον έκανες ότι ήθελες.Φυσικά είχες τους άρχοντες σου εκ Θεού πάντα.
Ευτυχώς δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι έτσι και η κοινωνία μας αλλάζει μέσα στον χρόνο.Γιατί ακόμα και όποια δικαιώματα υπάρχουν σήμερα κάποιοι αμφισβήτησαν το κατεστημένο και άλλαξαν τα πράγματα.

Το πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ο διπλανός σου δεν δικαιολογεί αυτό που ζούμε με την αστυανομία.Με χουντικές μεθόδους και χουντικά κεφάλια.Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που τους αρέσουν οι χούντες και πολύ ευχαρίστως θα γύριζαν σε μια τέτοια.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Κυρ 22 Δεκ 2019 16:41
https://www.protothema.gr/greece/article/957862/epeisodia-sto-marousi-adiexousiastes-prospathisan-na-anakatalavoun-tin-epauli-kouvelou/?fbclid=IwAR16-MbEnVA0BoI6_hxqxcQtqI87Kg8POiESGNcSJNhFlxDA0294ZDJGX34

Παράθεση
Επεισόδια στο Μαρούσι - Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κούβελου
Αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ προκαλώντας επεισόδια - Έσπασαν μαγαζιά και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους ενώ τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και υπήρχε πλήθος κόσμου στην οδό Ερμού - Η έπαυλη Κούβελου είχε εκκενωθεί την περασμένη Τρίτη
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στον κεντρικό πεζόδρομο της περιοχής, την οδό Ερμού, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Διονύσου, γράφοντας συνθήματα στο εξωτερικό του και στις πόρτες της εισόδου, ενώ έσπασαν κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ και προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα καταστήματα.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι λόγω του εορταστικού ωραρίου τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, ενώ πλήθος κόσμου βρισκόταν στο σημείο εκείνη την ώρα κάνοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές του.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ κατάφεραν να αποκλείσουν τους αντιεξουσιαστές στον σταθμό του Αμαρουσίου, οι οποίοι από εκεί μπήκαν στον ηλεκτρικό και τράπηκαν σε φυγή, έχοντας προηγουμένως σπάσει τα μηχανήματα των εισιτηρίων.

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Κυρ 22 Δεκ 2019 19:00
Παράθεση
Νέα βίντεο-ντοκουμέντα από τα επεισόδια στο Μαρούσι: Αντιεξουσιαστής χτυπά ηλικιωμένο -Μάχη με τα ΜΑΤ

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας επίσης, διακρίνεται ένας αντιεξουσιαστής να τρέχει να χτυπήσει έναν ηλικιωμένο ο οποίος τρομαγμένος προσπαθεί να ξεφύγει. Ωστόσο εκείνη την στιγμή επεμβαίνει ένας άνδρας των ΜΑΤ και εκδιώκει τον νεαρό. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί υποχωρούν για να εμφανιστεί ομάδα αντιεξουσιαστών με πυροσβεστήρες, τραπέζια και λοστούς που επιτίθενται κατά των ΜΑΤ.
https://www.iefimerida.gr/ellada/nea-binteo-ntokoymenta-apo-ta-epeisodia-sto-maroysi-antiexoysiastis-htypa-ilikiomeno-mahi-me

μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, αφήστε τους αναρχοάπλυτους να χτυπήσουν τον παππού.

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Κυρ 22 Δεκ 2019 19:02
"Ήσουνα τι ήσουνα καριολης μια ζωή τώρα πήγες κ έγινες καριολης με στολη.." κ πριν θυμώσει είτε ο my8os είτε ο οποιοσδήποτε άλλος που τους υπερασπίζεται κ αυτούς κ τη κανονικότητα τους (αυτή με τα 450 ευρώ μεικτά ως μισθό ),να πω ότι οι βλαχομαγκιες σε ΑΜΕΑ ή οποιοδήποτε είναι του "χεριού τους" ,αξίζουν μόνο φτύσιμο (κ τρυφερά τετ α τετ με μέλη της ομοσπονδίας οικοδόμων) http://www.katiousa.gr/koinonia/athlios-vasanismos-kai-eftelismos-gynaikas-amea-sto-at-omonoias-i-el-as-epivevaionei-to-peristatiko/
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 22 Δεκ 2019 19:24
Παράθεση
μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, αφήστε τους αναρχοάπλυτους να χτυπήσουν τον παππού.
Προς το παρόν οι μπάτσοι χτυπάνε παππούδες και όχι μόνο.Δεν ξέρουμε μπορεί να είναι και τίποτα μπάτσοι με κουκούλες.Οι συνήθειες δεν κόβονται ακόμα και με κουκούλες.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Κυρ 22 Δεκ 2019 19:24
Συμφωνώ. Είναι οι μαλάκες του Σώματος. Θα τους βρεις σε κάθε μέρος.
Ευτυχώς τους συνέλαβαν.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=91714&Itemid=2371&lang=
Παράθεση
Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 22 Δεκ 2019 19:27
Αν θέλουμε τους πιστεύουμε.Τα ονοματάκια των καθικιών;Χρειάζονται και ΕΔΕ τα καθίκια.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Κυρ 22 Δεκ 2019 19:28
Συμφωνώ. Είναι οι μαλάκες του Σώματος. Θα τους βρεις σε κάθε μέρος.
Ευτυχώς τους συνέλαβαν.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=91714&Itemid=2371&lang=
Παράθεση
Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.
άμα συμφωνείς,τότε διαχρονικά να σκεφτείς πως γίνονται έτσι σε επίπεδο συμπεριφοράς,ποια εξουσία κ μάλιστα άκριτα υπερασπίζονται, ποιοί είναι οι μαλακές κ ποιοί όχι μέσα σε αυτό το σώμα, ποια ήταν τα ποσοστά της χρυσής αυγής στα εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν στην Αθήνα,πως θα πρέπει αυτό το σώμα που εσύ λες έτσι να εκδημοκρατιστει κλπ κλπ....κ μια παρατήρηση,είτε μου το επιτρέπεις είτε όχι...μη χρησιμοποιείς τον όρο αναρχοαπλυτοι, είναι ντιπ χρυσαυγητικος,κ στο λέω εγώ που αναρχικός δεν είμαι...ούτε διάβασα πουθενά στο Μπακούνιν ή το Κροπότκιν ποτέ να μισούν το νερό κ το σαπούνι... ειλικρινά η "παρατήρηση" γίνεται με ειλικρίνεια κ καλή διάθεση....
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Κυρ 22 Δεκ 2019 19:29
Παράθεση
μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, αφήστε τους αναρχοάπλυτους να χτυπήσουν τον παππού.
Προς το παρόν οι μπάτσοι χτυπάνε παππούδες και όχι μόνο.Δεν ξέρουμε μπορεί να είναι και τίποτα μπάτσοι με κουκούλες.Οι συνήθειες δεν κόβονται ακόμα και με κουκούλες.

όχι αρειανοί είναι με κουκούλες....  :facepalm:
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Κυρ 22 Δεκ 2019 19:38
Συμφωνώ. Είναι οι μαλάκες του Σώματος. Θα τους βρεις σε κάθε μέρος.
Ευτυχώς τους συνέλαβαν.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=91714&Itemid=2371&lang=
Παράθεση
Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.

Ε και; Γιατί νομίζεις ότι θα τους τους τιμωρήσουν; Κανονικά πρέπει 1. Απόλυση 2. Επιστροφή όλων των μισθών που έχουν πάρει ή κατάσχεση περιουσίας.

Και αυτό δεν είναι θέμα αστυνομικών μόνο, είναι όλου του Δημοσίου Τομέα στην Ελλάδα. Ο άλλος πούλησε όλον τον ΟΣΕ και ακόμα πληρώνεται 3.500 το μήνα. 
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 22 Δεκ 2019 19:43
Παράθεση
μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, αφήστε τους αναρχοάπλυτους να χτυπήσουν τον παππού.
Προς το παρόν οι μπάτσοι χτυπάνε παππούδες και όχι μόνο.Δεν ξέρουμε μπορεί να είναι και τίποτα μπάτσοι με κουκούλες.Οι συνήθειες δεν κόβονται ακόμα και με κουκούλες.

όχι αρειανοί είναι με κουκούλες....  :facepalm:

Για αρειανούς δεν ξέρω αλλά για μπάτσους ξέρω...
(https://i.postimg.cc/x86vJQ3R/sxolio-thumbnail.jpg)

Όπως ξέρω και τις συνήθειες τους...
(https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle_mob/public/archive-files/epeisodia-708_1.jpg?itok=RQAvRDVc)

(https://2.bp.blogspot.com/-xfHRmmEgN88/WqlVcEqKdKI/AAAAAAAADKA/MK-EUkhgvfYL5bUrnWpEGgD7-YyD1UWzwCLcBGAs/s1600/mat-pleist.jpg)

(https://netakias.files.wordpress.com/2014/01/wi5bg-e1566904976746.jpg)
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 22 Δεκ 2019 19:45
Ε και; Γιατί νομίζεις ότι θα τους τους τιμωρήσουν; Κανονικά πρέπει 1. Απόλυση 2. Επιστροφή όλων των μισθών που έχουν πάρει ή κατάσχεση περιουσίας.

Και αυτό δεν είναι θέμα αστυνομικών μόνο, είναι όλου του Δημοσίου Τομέα στην Ελλάδα. Ο άλλος πούλησε όλον τον ΟΣΕ και ακόμα πληρώνεται 3.500 το μήνα.
Απόλυση την ίδια μέρα.Φυλάκιση μέχρι να οριστεί δικάσιμος και τα ονοματάκια τους στον κόσμο.Δικαστήριο και φυλακή.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 00:21
https://www.cnn.gr/news/ellada/story/200874/exarxeia-epithesi-me-molotof-se-polykatoikia

Παράθεση
Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν το βράδυ της Κυριακής κουκουλοφόροι σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι πέταξαν δύο μολότοφ στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Μπενάκη και Καλλιδρομίου και ανενόχλητοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας προσπάθησαν όπως μπορούσαν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ όπως αποκαλύφθηκε αργότερα τα συνθήματα ανέφεραν για τις ενοικιάσεις Airbnb και όπως φαίνεται οι αντιεξουσιαστές ήθελαν να φοβίσουν τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν με αυτόν τον τρόπο τα διαμερίσματά τους.

Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή στην περιοχή των Εξαρχείων.

Χαϊδέψτε τους ενώ καταστρέφουν τις περιουσίες του κοσμάκη.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 00:25
Και πριν από έναν μήνα περίπου ακόμα και στην Πάτρα. Άντε και στα Γιάννενα πάρτε σκυτάλη.

https://www.protothema.gr/greece/article/944981/epeisodia-stin-patra-epitheseis-adiexousiaston-me-gazakia-kai-molotof/
Παράθεση
Επεισόδια στην Πάτρα: Επιθέσεις αντιεξουσιαστών με γκαζάκια και μολότοφ
Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο κέντρο της Πάτρας όταν λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούσαν πορεία επιτέθηκαν με γκαζάκια και μολότοφ στους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στη συμβολή της οδού Κανακάρη με την Ερμού.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν η θραύση κρυστάλλων σε εμπορικό κατάστημα.

Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους στήνοντας οδοφράγματα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ απάντησε με ρίψη δακρυγόνων.

Κρίμα που δεν συνέλαβαν κάποιον να δουν τι χρώμα σώβρακο φοράει.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 00:36
Παράθεση
μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, αφήστε τους αναρχοάπλυτους να χτυπήσουν τον παππού.
Δεν ξέρουμε μπορεί να είναι και τίποτα μπάτσοι με κουκούλες.Οι συνήθειες δεν κόβονται ακόμα και με κουκούλες.

Και επειδή βαρέθηκα τις εικασίες σου, όχι δεν ήταν αστυνομικοί. Ήταν αναρχοάπλυτοι από 25-30 χρονών, κάποιοι λίγοι μάλιστα 40άρηδες. Μπήκαν στον ηλεκτρικό αφού απείλησαν τον οδηγό να μη φύγει μέχρι να μπουν όλοι τους μέσα και μετά οι περισσότεροι κατέβηκαν στο Νέο Ηράκλειο για να οργανωθούν περαιτέρω στο θεατράκι. Λίγοι κατέβηκαν και στο Mall για να προλάβουν να ...ψωνίσουν Χριστουγεννιάτικα. Αρκετοί δεν φόραγαν κουκούλες και κράνη μέσα στον ηλεκτρικό. Σου φτάνουν αυτές οι λεπτομέρειες ή θες να σου πω και τι έλεγαν μέσα στο βαγόνι;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Δευ 23 Δεκ 2019 01:33
Δύο εξαιρετικά απλά συμπεράσματα - απόψεις:
- (άποψη μου:)η επιτυχία στη διασφάλιση της τάξης γίνεται όταν και αν έχει την κουλτούρα η αστυνομία να μην χρησιμοποιεί βία ΠΟΤΕ ...  

- (Δεδομένο:) Προφανώς αυτός που έχει την ευθύνη της εξασφάλισης της τάξης και της μη βίας έχει μεγαλύτερες ευθύνες από οποιονδήποτε προσπαθεί να καταλύσει την καθεστηκυία τάξη . Είναι σαν να λέμε - για να μπω σε χώρους ευθύνης που μου είναι πιο οικείοι-  ότι έχει την ίδια ευθύνη ένας μαθητής - φοιτητής ο οποίος πχ αντιγράφει με έναν καθηγητή του που αντί να τον αποτρέψει ή έστω τιμωρήσει όπως προβλέπεται αποφασίζει από μόνος του να τον δείρει (ή να τον ξεβρακώσει για να γίνω επίκαιρος). Το ένα επιβάλει το πολύ μονοήμερη αποβολή το άλλο οριστική απόλυση. Το ίδιο - όπως γράφτηκε και από άλλον νωρίτερα - θα έπρεπε να ισχύει για οποιονδήποτε έχει εκ της θέσης του εξουσία.

Οι αστυνομικοί -όντας υποχρεωτικά πειθήνια όργανα της κάθε εξουσίας- ποτίζονται με μίσος από την εκπαίδευσή τους ακόμα και αντιμετωπίζουν ως παράνομη οποιαδήποτε διεκδίκηση (δίκαιη ή άδικη) .  Η αντίστοιχη ανοησία και ανωριμότητα χαρακτηρίζει  (δική μου άποψη) τα οργισμένα άτομα που συχνά δεν έχουν την παραμικρή ιδέα με τον αναρχισμό και προφανώς και με τον κομμουνισμό (καθότι διαβάζω και σχετικές ηλιθιότητες αλλού και πιο πάνω) οι οποίοι εκτιμούν (παίζοντας -θελημένα ή αθέλητα- το παιχνίδι της κάθε εξουσίας) ότι σπάζοντας μία βιτρίνα αντιστέκονται.
Ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός . Επαναλαμβάνω όμως ότι λειτουργεί πάντα υπέρ όσων θέλουν να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα και ότι σε ΚΑΘΕ περίπτωση τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν αυτοί οι οποίοι υποτίθεται διασφαλίζουν την τάξη...

- είναι προφανές ακόμα και στους υποστηρικτές της σημερινής κυβέρνησης - αν θελήσουν να δουν αντικειμενικά τα πράγματα ότι υπάρχει σε έξαρση ανομία εκ μέρους των εκπροσώπων της διασφάλισης της (αστυνομία και δικαιοσύνη) και σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά Δείτε και φωτογραφίες στο:
https://www.alfavita.gr/koinonia/129147_elliniki-astynomia-kai-bia-28-fotografies-memonomenon-peristatikon?fbclid=IwAR1kY5kKDa6pyW-Zz_1JgSIwK7krnX07BSAWs2NN0ddcMPaIoPBRACYodeQ     
Τα στημένα κατηγορητήρια, οι απίθανες κατηγορίες, οι πρακτικές τρομοκράτησης, το ξύλο, για μένα είναι απίστευτα πράγματα πέρα από κάθε λογική! Δυστυχώς σε αυτή την θέση έχουν βρεθεί πολλές και πολλοί οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση . Συνήθως δε, αποφεύγουν οι αστυνομικοί να συλλάβουν αυτούς που πραγματικά είναι υπαίτιοι (μπορούμε να το εξακριβώσουμε και στα γήπεδα αυτό) . Όταν μάλιστα μένουν ατιμώρητοι αυτοί οι οποίοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί (κυρίως πολιτικοί και επιχειρηματίες - πχ περίπτωση Noor1, Χρυσής αυγής) οξύνεται η οργή όσων "αντιστέκονται" (και όχι μόνο) και δημιουργείται ένας αυτοσυντηρούμενος φαύλος κύκλος.

και μία συμβουλή που αφορά και στο συγκεκριμένο διάλογο σε αυτή τη γωνιά:
ο εγωισμός μερικών από τους συμμετέχοντες στο διάλογο σας οδηγεί σε ακραίες όντως φασιστικές απόψεις νομίζοντας ότι αποδομείτε  την αντίθετη άποψη. Καλό είναι πριν γράφετε να προσπαθείτε να "βουτάτε την πένα σας" στο μυαλό σας.
Αισθάνομαι ότι περιμένετε ο ένας τον άλλον στη γωνία και αυτό σας κάνει να μην βλέπετε ούτε ότι είναι προφανώς fake news ... όπως για παράδειγμα η είδηση ότι κυνηγήθηκε "αμέτοχος γεράκος" ο οποίος όλως τυχαίως είχε ασύρματο στο χέρι του και έτρεχε με τους αστυνομικούς !!!
(https://imgur.com/VPDbmie)

Ελπίζω οι απαντήσεις να είναι επί των απόψεων και όχι με λανθασμένες παραδοχές οι οποίες θα με κατατάσσουν στους αναρχοάπλυτους (αλήθεια γελοίος χαρακτηρισμός δείχνει παντελή έλλειψη γνώσεων - μην τον συνεχίζετε) ούτε στους δολοφόνους (επίσης ανεπίτρεπτη γενίκευση) ούτε στους Συριζαίους ...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 08:48
Αισθάνομαι ότι περιμένετε ο ένας τον άλλον στη γωνία και αυτό σας κάνει να μην βλέπετε ούτε ότι είναι προφανώς fake news ... όπως για παράδειγμα η είδηση ότι κυνηγήθηκε "αμέτοχος γεράκος" ο οποίος όλως τυχαίως είχε ασύρματο στο χέρι του και έτρεχε με τους αστυνομικούς !!! [/i] (https://imgur.com/VPDbmie)

 :)) :)) :)) :)) :))

Δηλαδή δεν ήταν κινητό τηλέφωνο ή κάτι άλλο (π.χ. ηλεκτρονικό τσιγάρο); Πρέπει οπωσδήποτε να είναι ασύρματος;
Λίγο μεγάλος δεν είναι για να δουλεύει ακόμα στο Σώμα; Αυτός θα είχε πάρει σύνταξη στα 45.
Μη βλέπετε παντού φαντάσματα.
Και αν 0,1% πιθανότητα να κρατούσε ασύρματο, ο άλλος γιατί να του ασκήσει βία; Εδώ δικαιολογείς τη βία;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 08:53
Κοιτάξτε έναν ωραίο ασύρματο   :)  :))

(https://c.scdn.gr/images/sku_main_images/017976/17976617/20190402111828_eleaf_istick_pico_kit_full_black.jpeg)
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 23 Δεκ 2019 10:56
mythos,

Έχεις δει κανέναν αστυνομικό να τιμωρείται για οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά; Και μιλάμε για ΑΠΟΛΥΣΗ.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 11:27
mythos,

Έχεις δει κανέναν αστυνομικό να τιμωρείται για οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά; Και μιλάμε για ΑΠΟΛΥΣΗ.

Δεν είμαι αστυνομικός για να ξέρω στα σίγουρα (ούτε εσείς είστε) αλλά από ότι γκουγκλαρα στα γρήγορα έγινε ΕΔΕ για τον Ζακ Κωστόπουλο και προτάθηκε η απόλυση τεσσάρων και η απόταξη άλλων τεσσάρων.
Τώρα για τη μάνικα επίσης θα γίνει ΕΔΕ.
Το αν όντως έγιναν απολύσεις ψάξε σε εφημερίδες της κυβερνήσεως.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 23 Δεκ 2019 11:33
mythos,

Έχεις δει κανέναν αστυνομικό να τιμωρείται για οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά; Και μιλάμε για ΑΠΟΛΥΣΗ.

Δεν είμαι αστυνομικός για να ξέρω στα σίγουρα (ούτε εσείς είστε) αλλά από ότι γκουγκλαρα στα γρήγορα έγινε ΕΔΕ για τον Ζακ Κωστόπουλο και προτάθηκε η απόλυση τεσσάρων και η απόταξη άλλων τεσσάρων.
Τώρα για τη μάνικα επίσης θα γίνει ΕΔΕ.
Το αν όντως έγιναν απολύσεις ψάξε σε εφημερίδες της κυβερνήσεως.

Έχεις ακούσει ή δει να απολύεται κανείς. Εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν. Και αυτό συμβαίνει σε όλον τον εν γένει δημόσιο τομέα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 11:52
Το google είναι ισχυρό εργαλείο. Μην θέτεις τέτοια ερωτήματα όταν βρίσκω άμεσα τέτοιου είδους άρθρα:
https://www.iefimerida.gr/news/156912/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-524-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%B9

Υ.Γ. δείτε και ποιος ήταν ο Υπουργός τότε.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Δευ 23 Δεκ 2019 12:00
524 ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες παρανομίες.

Ο άλλος στον ΟΣΕ πούλησε όλα τα σίδερα και τα τσέπωνε. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια και δεν τον έκαναν τίποτα.

Οι ΔΕΚΟ είναι χρεοκοπημένες επειδή κάποιοι έκλεβαν και δεν πειράχτηκε κανείς.

Οι διευθυντές των ασφαλιστικών ταμείων στο Χρηματιστηριο και όλοι αθωώθηκαν. 

Ξέρω προσωπικά φύλακα του ΟΣΕ που δεν εμφανιζόταν ποτέ στη δουλειά του του έγινε καταγγελία, διαπιστώθηκε η παράβαση, πέρασε από ΕΔΕ που αθωώθηκε σε 10 δευτερόλεπτα χωρίς καν να εμφανιστεί.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 12:11
Με ρώτησες αν έχω ακούσει και σου απάντησα με αποδείξεις.
Το ότι προφανώς δεν γίνονταν εύκολα απολύσεις στο παρελθόν και υπάρχουν και περιπτώσεις που ενώ θα έπρεπε δεν γίνονταν, θα πρέπει να εξεταστεί η πολιτική βούληση. Γι' αυτό και έβαλα το υστερόγραφο στο τέλος.
Προφανώς ο πέλεκυς πρέπει να πέσει και στις ΔΕΚΟ και αλλού. Δυστυχώς όμως είναι δύσκολο να αποβάλουμε τον οθωμανισμό από το DNA μας.

Υ.Γ. ε όχι και εκατοντάδες χιλιάδες... κάνε λίγο κράτει.  ;)
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: born_in_drakolimni στις Δευ 23 Δεκ 2019 15:09
Κουρασατε μαγκες οσο δεν παει και δεν το καταλαβαινετε
Δεν μπορει να συνεχιστει αυτη η αντιπαραθεση αριστερας-δεξιας αλλο
Καντε κατι πριν να ειναι αργα για το φορουμ
Δεν εχει ορεξη ο κοσμακης να μπαινει εδω και να βλεπει συνεχως οτιδηποτε αλλο εκτος απο ποδοσφαιρο
Αν ειστε κυβερνητικοι εκπροσωποι ή εκπροσωποι της αντιπολιτευσης πατε αλλου να την κανετε αυτη τη δουλεια

Δεν μπορει να συμβαινει αυτο το πραγμα εδω περα
Δεν επιτρεπεται ειδικα ο μοντερατορες να αφηνουν τις συζητησεις να ξεφευγουν στο διηνεκες
Η να τις οδηγουν εκει που θελουν αυτοι, επειδη εχουν τη δυναμη να το κανουν
Ας μιλησουμε για μπαλα εδω και καντε εξω οσες πορειες και οσες δρασεις θελετε για να σωσετε τον κοσμο απο τον κακο κομματικο αντιπαλο σας
Δεν λυνονται τα προβληματα με 1000 ποσταρισματα τη μερα


 :pas: :pashat: :joker:
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Δευ 23 Δεκ 2019 16:20
... όπως για παράδειγμα η είδηση ότι κυνηγήθηκε "αμέτοχος γεράκος" ο οποίος όλως τυχαίως είχε ασύρματο στο χέρι του και έτρεχε με τους αστυνομικούς !!!

Παράθεση
Ο κουκουλοφόρος στο Μαρούσι ΔΕΝ επιτέθηκε σε “ηλικιωμένο πολίτη”

Δημοσιεύματα αναπαράγουν βίντεο από κάμερα ασφαλείας, με τον ισχυρισμό πως κουκουλοφόρος επιτέθηκε σε ηλικιωμένο συμπολίτη μας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαρούσι. Ωστόσο, ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ισχυρισμός.
Κουκουλοφόρος επιτέθηκε σε ηλικιωμένο πολίτη για τον χτυπήσει πισώπλατα.

Συμπέρασμα.
Ο κουκουλοφόρος επιτέθηκε σε αξιωματικό αστυνομικό που συντόνιζε την επιχείρηση.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/12/23/koukouloforos-marousi/

Τα ellinikahoaxes δεν τα λες και ακριβώς αριστερών πεποιθήσεων...

Ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά είναι που τα κανάλια και το διαδίκτυο κατασκευάζουν ειδήσεις και διαμορφώνουν συνειδήσεις.
 ;)
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 17:01
Όπως είπα και πριν, και να είναι έτσι, η βία είναι τότε θεμιτή;

Ποιος ακριβώς προκαλεί τη βία κάθε φορά;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Δευ 23 Δεκ 2019 17:32
Όπως είπα και πριν, και να είναι έτσι, η βία είναι τότε θεμιτή;

Ποιος ακριβώς προκαλεί τη βία κάθε φορά;
Βία ποιανού όταν η υποτιθέμενη βία διαψεύεται;Για την άλλη την βία που την έχουμε δει άπειρες φορές τα γνωστά.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Δευ 23 Δεκ 2019 17:37
Κουρασατε μαγκες οσο δεν παει και δεν το καταλαβαινετε
Δεν μπορει να συνεχιστει αυτη η αντιπαραθεση αριστερας-δεξιας αλλο
Καντε κατι πριν να ειναι αργα για το φορουμ
Δεν εχει ορεξη ο κοσμακης να μπαινει εδω και να βλεπει συνεχως οτιδηποτε αλλο εκτος απο ποδοσφαιρο
Αν ειστε κυβερνητικοι εκπροσωποι ή εκπροσωποι της αντιπολιτευσης πατε αλλου να την κανετε αυτη τη δουλεια

Δεν μπορει να συμβαινει αυτο το πραγμα εδω περα
Δεν επιτρεπεται ειδικα ο μοντερατορες να αφηνουν τις συζητησεις να ξεφευγουν στο διηνεκες
Η να τις οδηγουν εκει που θελουν αυτοι, επειδη εχουν τη δυναμη να το κανουν
Ας μιλησουμε για μπαλα εδω και καντε εξω οσες πορειες και οσες δρασεις θελετε για να σωσετε τον κοσμο απο τον κακο κομματικο αντιπαλο σας
Δεν λυνονται τα προβληματα με 1000 ποσταρισματα τη μερα


 :pas: :pashat: :joker:
Σε ανάγκασε κανένας να διαβάσεις ή να συμμετέχεις στο συγκεκριμένο κομμάτι του φόρουμ;Σε εμπόδισε κανένας να γράψεις σε άλλους τομείς του φόρουμ;
Κάθε φόρουμ έχει θεματικές ενότητες.Ο καθένας συμμετέχει σε αυτές τις ενότητες που του αρέσουν.Το φόρουμ εκτός από πολιτικά έχει οτιδήποτε για τον ΠΑΣ,κάθε τμήμα του.Έχει ιστορικά.Έχει ποδοσφαιρικά.Έχει αθλητικά γενικότερα.Έχει μουσική,ταινίες,βιβλία.
Δεν μπορώ να σας πάρω όλους από το χεράκι και να σας βάζω να γράφετε σε συγκεκριμένους τομείς του φόρουμ.Αυτό το αποφασίζει ο καθένας.
Τα παραπάνω ισχύουν για όλους.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 18:07
Όπως είπα και πριν, και να είναι έτσι, η βία είναι τότε θεμιτή;

Ποιος ακριβώς προκαλεί τη βία κάθε φορά;
Βία ποιανού όταν η υποτιθέμενη βία διαψεύεται;Για την άλλη την βία που την έχουμε δει άπειρες φορές τα γνωστά.

Τι εννοείς διαψεύδεται; Υποτιθέμενη; Ναι στη φαντασία μας ήταν όλα....
Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ή όχι ότι χύμηξε στον αξιωματικό (ας υποθέσουμε ότι ήταν);
Σπάσανε τις τζαμαρίες κλπ του κοσμάκη ή όχι;   Οι μπάτσοι τα σπάσανε;
Ποιος ξεκινάει τη βία γενικότερα; Οι αστυνομικοί; lol!   :)) :)) :)) :))

Υ.Γ. ξέρω δεν θα απαντήσεις το αυτονόητο και θα ρίξεις τη μπάλα στην κερκίδα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Δευ 23 Δεκ 2019 18:33
Όταν έχουμε ψέματα του τύπου επιτέθηκαν στον γεράκο,τότε η όποια αξιοπιστία πάει περίπατο.Επίσης είναι πολύ εύκολο να μπει μια κουκούλα και να σπάσει κάτι.Ακόμα και μπάτσοι.Να ας πούμε πρόσφατα ένας «αναρχικός» που έκαψε σημαία.Τελικά ήταν μπάτσος.Οπότε κάπου μπάζουν τα λεγόμενα.Ωραία κατασκευάσματα για νοικοκυραίους.Τι θα κάναμε χωρίς βαρβάρους.Είναι μια κάποια λύση.

Οι μπάτσοι τόσο καιρό έχουν κάνει τα πάνδεινα με τις ευλογίες της ίδιας της κυβέρνησης.Η βία τους γεννάει βία.Ακόμα και ο νοικοκυραίος Ινδαρές τις μάζεψε.Για αναρχικούς έλεγε αλλά από μπάτσους τις μάζεψε.Ηθικό δίδαγμα.Αύριο μπορεί ο καθένας να είναι θύμα της αστυνομικής βίας.Το ότι κάποιοι υπερασπίζονται αυτό το πράγμα είναι απορίας άξιον.Εδώ βέβαια έχουμε χουντολάγνους.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: born_in_drakolimni στις Δευ 23 Δεκ 2019 18:36
Σου εξηγησα οτι δεν γινεται να επικρατουν αυτα τα θεματα εναντι των ποδοσφαιρικων
Κουραζονται τα ματια οποιου μπαινει εδω μεσα
Δεν θες να το καταλαβεις λοιπον και το παιζεις χαζος

Ενταξει το επιασα το νοημα εστω και αργα
Κανετε πως δεν καταλαβαινετε οτι υπαρχει προβλημα
Θα κανω και εγω πως δεν καταλαβαινω οτι υπαρχετε

Αφου σας δωσανε το δικαιωμα καποιοι εδω στο φορουμ να το παιζετε και εσεις εξουσια, ας προλαβετε να κανετε οτι μπορειτε
Στο κατω κατω με καυλωμενα 25χρονα και 30χρονα κομματοσκυλα κανεις δεν μπορει να τα βγαλει περα

Τουλαχιστον θα παρακαλεσω το μυθο να κανει πισω γιατι ετσι και αλλιως εσυ θες να εχεις παντα τον τελευταιο λογο
Οποτε αν δεν σταματησει αυτος να απαντα δεν υπαρχει σωτηρια

Μυθε δεν αλλαζει κατι οσο και αν απαντας, το βλεπεις και μονος σου
Ασε τον ανθρωπο να υπερασπιζεται την αληθεια που νομιζει οτι κατεχει μονο αυτος
Τρεφεται αχορταγα απο αυτο που κανει και τον βοηθας

Θα δειξει ο χρονος ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο


 :pas: :pashat: :joker:

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Δευ 23 Δεκ 2019 19:17
Παράθεση
Σου εξηγησα οτι δεν γινεται να επικρατουν αυτα τα θεματα εναντι των ποδοσφαιρικων
Κουραζονται τα ματια οποιου μπαινει εδω μεσα
Δεν θες να το καταλαβεις λοιπον και το παιζεις χαζος
Σου εξήγησα και εγώ.Το φόρουμ είναι εκεί και περιμένει ο καθένας να γράψει.Τα νήματα είναι ανοικτά.

Παράθεση
Ενταξει το επιασα το νοημα εστω και αργα
Κανετε πως δεν καταλαβαινετε οτι υπαρχει προβλημα
Θα κανω και εγω πως δεν καταλαβαινω οτι υπαρχετε
Βλέπουμε τον κόσμο διαφορετικά.Τι να κάνουμε.Πρόβλημα έχουν κάποιοι γιατί κάποιοι ΠΑΣολέδες ανεβάζουν ανάλογα πανό στο γήπεδο.Εκτός από ποδοσφαιρικά και αθλητικά είμαστε άνθρωποι που αλληλεπιδράμε με μια κοινωνία.Όσο μεγαλώνουμε αλληλεπιδράμε και περισσότερο.Η πουτάνα η ζωή που λέμε.

Παράθεση
Αφου σας δωσανε το δικαιωμα καποιοι εδω στο φορουμ να το παιζετε και εσεις εξουσια, ας προλαβετε να κανετε οτι μπορειτε
Στο κατω κατω με καυλωμενα 25χρονα και 30χρονα κομματοσκυλα κανεις δεν μπορει να τα βγαλει περα
Ξέρεις κάποτε ο Λόκος ζήτησε βοήθεια για το φόρουμ.Μάντεψε ποιοι μαλάκες ήρθαν να βοηθήσουν.Μάντεψε τώρα ποιοι μαλάκες κρατάνε ένα φόρουμ ζωντανό.Ποιοι χαλάνε προσωπικό χρόνο σε καθημερινή βάση γεμίζοντας εδώ με διάφορα θέματα μπας και κάποιοι διαβάσουν και ανοίξουν οι ορίζοντες τους.Ποιοι μαλάκες ενημερώνουν για θέματα της ομάδας σε κάθε τμήμα.
Από όσους συμμετέχουν σε αυτά τα νήματα ποιοι είναι τα κομματόσκυλα 25 και 30 χρονών;
Μπόνους χιντ δεν ξεκίνησα εγώ τα πολιτικά θέματα.

Παράθεση
Τουλαχιστον θα παρακαλεσω το μυθο να κανει πισω γιατι ετσι και αλλιως εσυ θες να εχεις παντα τον τελευταιο λογο
Οποτε αν δεν σταματησει αυτος να απαντα δεν υπαρχει σωτηρια

Μυθε δεν αλλαζει κατι οσο και αν απαντας, το βλεπεις και μονος σου
Ασε τον ανθρωπο να υπερασπιζεται την αληθεια που νομιζει οτι κατεχει μονο αυτος
Τρεφεται αχορταγα απο αυτο που κανει και τον βοηθας
Εκτός από εμάς τους 2 συμμετέχουν και άλλοι στα νήματα αυτά.Μάλλον όλοι κομματόσκυλα είναι που τρέφονται από αυτό.Όπως παραδέχτηκε ο παιχτεμπάλας το πρόβλημα είναι αυτά που γράφουν οι αριστεροί και πρέπει οι δεξιοί να απαντάνε.Δεν είναι ο πρώτος που το λέει.Αυτό είναι το πρόβλημα πάντα.
Αν δεξιοί άρχιζαν να αναπτύσσουν επιχειρήματα,θα φτάναμε σε σβάστιγκες,σε ναζί,σε λάθρο,σε ψεκασμένους,σε χειρόγραφα του Ιησού Χριστού,σε αντιεμβολιαστές,σε πιστεύοντες στην επίπεδη γη,σε εβραίους και μασώνους που θέλουν το κακό μας.Στους γείτονες μας που πρέπει να τους κάνουμε κανένα πόλεμο.Αυτή είναι η δεξιά θεματολογία πάνω κάτω. Να πάμε σε θέματα οικονομικά;Ακραίος νεοφιλελευθερισμός.

Παράθεση
Θα δειξει ο χρονος ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο
Πόσος χρόνος ακόμα να περάσει;Έχει δείξει.Τον κόσμο δεν τον έδιωξε το pas.gr από το γήπεδο.Άλλος τον έδιωξε.Όταν ο άλλος φεύγει από το γήπεδο,αργά ή γρήγορα ξεκόβει και από τον ΠΑΣ.Γιατί όταν ήταν η ευρώπη γινόταν χαμός.Μετά έρχονται τα δύσκολα και το ενδιαφέρον πέφτει κατακόρυφα.
Μήπως να πάμε στα κοινωνικά.Άραγε δεν βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας;Μήπως και για αυτό φταίει το pas.gr;Για το πρώτο μας κατηγόρησαν αμέτρητες φορές.Τώρα μήπως ήρθε η ώρα να ακούσουμε ότι φταίει το pas.gr για ότι συμβαίνει στην κοινωνία.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 23 Δεκ 2019 19:49
Όταν έχουμε ψέματα του τύπου επιτέθηκαν στον γεράκο,τότε η όποια αξιοπιστία πάει περίπατο.Επίσης είναι πολύ εύκολο να μπει μια κουκούλα και να σπάσει κάτι.Ακόμα και μπάτσοι.Να ας πούμε πρόσφατα ένας «αναρχικός» που έκαψε σημαία.Τελικά ήταν μπάτσος.Οπότε κάπου μπάζουν τα λεγόμενα.Ωραία κατασκευάσματα για νοικοκυραίους.Τι θα κάναμε χωρίς βαρβάρους.Είναι μια κάποια λύση.

Έχεις δυο ατοπήματα για να δικαιολογήσεις τη 'λογική' σου:
α) Δεν είναι ψέμα ότι επιτέθηκαν στον γκριζομάλλη. Το βίντεο είναι ξεκάθαρο. Εσύ απλά αποδέχεσαι τη βία επειδή ήταν undercover μπάτσος (με ερωτηματικό).
β) Αν ήταν μπάτσος ο αναρχικός δεν θα επιτίθονταν στον γκριζομάλλη αφεντικό του.

Συνέχισε να ανακαλύπτεις δράκους.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Δευ 23 Δεκ 2019 20:01
Όταν έχουμε ψέματα του τύπου επιτέθηκαν στον γεράκο,τότε η όποια αξιοπιστία πάει περίπατο.Επίσης είναι πολύ εύκολο να μπει μια κουκούλα και να σπάσει κάτι.Ακόμα και μπάτσοι.Να ας πούμε πρόσφατα ένας «αναρχικός» που έκαψε σημαία.Τελικά ήταν μπάτσος.Οπότε κάπου μπάζουν τα λεγόμενα.Ωραία κατασκευάσματα για νοικοκυραίους.Τι θα κάναμε χωρίς βαρβάρους.Είναι μια κάποια λύση.

Έχεις δυο ατοπήματα για να δικαιολογήσεις τη 'λογική' σου:
α) Δεν είναι ψέμα ότι επιτέθηκαν στον γκριζομάλλη. Το βίντεο είναι ξεκάθαρο. Εσύ απλά αποδέχεσαι τη βία επειδή ήταν undercover μπάτσος (με ερωτηματικό).
β) Αν ήταν μπάτσος ο αναρχικός δεν θα επιτίθονταν στον γκριζομάλλη αφεντικό του.

Συνέχισε να ανακαλύπτεις δράκους.
Η διάψευση είναι παραπάνω.
Το β από που προκύπτει;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τρι 24 Δεκ 2019 00:17
Όταν έχουμε ψέματα του τύπου επιτέθηκαν στον γεράκο,τότε η όποια αξιοπιστία πάει περίπατο.Επίσης είναι πολύ εύκολο να μπει μια κουκούλα και να σπάσει κάτι.Ακόμα και μπάτσοι.Να ας πούμε πρόσφατα ένας «αναρχικός» που έκαψε σημαία.Τελικά ήταν μπάτσος.Οπότε κάπου μπάζουν τα λεγόμενα.Ωραία κατασκευάσματα για νοικοκυραίους.Τι θα κάναμε χωρίς βαρβάρους.Είναι μια κάποια λύση.

Έχεις δυο ατοπήματα για να δικαιολογήσεις τη 'λογική' σου:
α) Δεν είναι ψέμα ότι επιτέθηκαν στον γκριζομάλλη. Το βίντεο είναι ξεκάθαρο. Εσύ απλά αποδέχεσαι τη βία επειδή ήταν undercover μπάτσος (με ερωτηματικό).
β) Αν ήταν μπάτσος ο αναρχικός δεν θα επιτίθονταν στον γκριζομάλλη αφεντικό του.

Συνέχισε να ανακαλύπτεις δράκους.
Η διάψευση είναι παραπάνω.
Το β από που προκύπτει;

Διάψευση ως προς την ιδιότητα όχι ως προς τη διάπραξη βίας.
Δεν θέλει και πολύ μυαλό να συμπεράνεις το β.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 24 Δεκ 2019 07:46
Έμποροι Αμαρουσίου: Δέκα χρόνια δεν έχει ενοχλήσει η κατάληψη Κούβελου
«Δεν μας έχουν ενοχλήσει όλα αυτά τα χρόνια. Την είχαμε ξεχασμένη αυτή τη βίλα εκεί πέρα, την περιβόητη βίλα Κούβελου» είπε σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου εμπόρων στο Μαρούσι, Γιάννης Νικολαράκος, στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τη χθεσινή αστυνομική επέμβαση με χημικά και κρότου λάμψης, στο κέντρο της πόλης.

Όπως είπε δεν έγιναν «τρελές ζημιές», ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν κατάλαβε γιατί ξεκίνησε η όλη ένταση και έπεσαν τα χημικά.

Ο κ. Νικολαράκος είπε πως «μαζεύτηκαν αυτά τα 100-150 άτομα, τα οποία δεν ενοχλούσαν, ήταν εκεί βέβαια, δεν είχε γίνει τίποτα, ξεκίνησαν μια πορεία προς τον κεντρικό δρόμο στο Μαρούσι, πάλι δεν είχε γίνει τίποτα, και κάποια στιγμή ακούσαμε να πέφτουν χημικά. Δεν ξέρω γιατί».

Ο ίδιος σημείωσε πως «εμείς αυτή την βίλα Κούβελου, ούτε τους έχουμε δει, δηλαδή δεν έχουν ενοχλήσει 10 χρόνια τώρα, δηλαδή δεν έχουν γίνει φασαρίες από αυτούς τους ανθρώπους εκεί, ούτε τους βλέπαμε».

«Τώρα χριστουγεννιάτικα βαλθήκαμε να κάνουμε φασαρίες, ποιος και τι, δεν το καταλαβαίνουμε. Εμείς ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή μέσα σε μία κρίση οικονομική που περνάμε όλοι οι Έλληνες, όλη η αγορά, εμείς χάνουμε το μεροκάματο μας…», συμπλήρωσε.

«Αυτό που θλίβει πραγματικά εμάς τους εμπόρους κύριε Τσίμα είναι ότι χθες ο εμπορικός κόσμος στο Μαρούσι, που αποτελείται από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή από καθόλου προσωπικό μέχρι 1 και 2 άτομα, έχασε το μεροκάματο», είπε ακόμα.

Όσο για τις ζημιές, ανέφερε πως «ζημιές πολλές δεν έγιναν», παρά μόνο έσπασαν μια βιτρίνα και έγραψαν σε άλλο ένα μαγαζί με κόκκινη μπογιά.

«Μην το μεγαλοποιούμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «το Μαρούσι και σήμερα μια χαρά είναι και ο κόσμος έχει αρχίσει να βγαίνει στην αγορά».
efsyn.gr

Μπόνους τα παραπάνω.
Τι να φταίει,τι να φταίει...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τρι 24 Δεκ 2019 08:36
Αφού έστειλες τη μπάλα στην εξέδρα για το (α) και (β) ας απαντήσω και σε αυτό:

1) ήταν ή όχι παράνομα υπό κατάληψη; Σε ενοχλεί το timing που έγινε η επιχείριση της αστυνομίας;
2) κάποια στιγμή άκουσε να πέφτουν χημικά... δεν ξέρει γιατί... Δεν θέλει μυαλό να απαντηθεί: οι αστυνομικοί βρήκαν μπροστά τους οργανωμένους βίαιους αντεξουσιαστές οι οποίοι μάλιστα έκαναν μη νόμιμη πορεία.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 24 Δεκ 2019 16:59
Αφού έστειλες τη μπάλα στην εξέδρα για το (α) και (β) ας απαντήσω και σε αυτό:

1) ήταν ή όχι παράνομα υπό κατάληψη; Σε ενοχλεί το timing που έγινε η επιχείριση της αστυνομίας;
2) κάποια στιγμή άκουσε να πέφτουν χημικά... δεν ξέρει γιατί... Δεν θέλει μυαλό να απαντηθεί: οι αστυνομικοί βρήκαν μπροστά τους οργανωμένους βίαιους αντεξουσιαστές οι οποίοι μάλιστα έκαναν μη νόμιμη πορεία.
Από παρατημένα κτήρια καλύτερα να βγει κάτι καλό από το να ρημάζουν.Άπειρα τα παραδείγματα και στην πόλη μας.Το τι ενοχλεί με τους μπάτσους αναλύθηκε.
Εμφανίστηκαν μπάτσοι και άρχισαν να πετάνε χημικά.Σαν τον παππού που ήταν μπάτσος.Αθώοι μπάτσοι,κακοί πολίτες.Παίζει στα κανάλια.Δεν πα να λένε άλλα,οι μπάτσοι έχουν δίκιο.Παράνομες και οι πορείες τώρα.Με τις ευλογίες της χουντοκυβέρνησης.
Μύθε πόσο πιο χαμηλά για να υπερασπιστείς μια κυβέρνηση;;;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: P@sL@S στις Τρι 24 Δεκ 2019 18:26
Παρατημένα κτίρια, τα οποία ανήκουν σε άλλους όμως. Κλέβουν ρεύμα, κλπ κλπ...Αλλά αυτό είναι οκ..

Παρατημένα κτίρια υπάρχουν και σε χωριά του νομού μας. Εκεί γιατί δεν κάνουν καταλήψεις?
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 24 Δεκ 2019 18:51
Παρατημένα κτίρια, τα οποία ανήκουν σε άλλους όμως. Κλέβουν ρεύμα, κλπ κλπ...Αλλά αυτό είναι οκ..

Παρατημένα κτίρια υπάρχουν και σε χωριά του νομού μας. Εκεί γιατί δεν κάνουν καταλήψεις?
Ενώ ας πούμε ένα ιστορικό κτήριο για την πόλη μας όπως το παλιό πανεπιστήμιο έχει ρημάξει.Για να μην πω για τα αρχοντικά που ρήμαξαν.Μόνο λίγα παραδείγματα που είναι μέσα στην πόλη μας.Το ίδιο γίνεται βέβαια σε όλη την Ελλάδα.Μετά έρχονται τίποτα επενδυτές και τους τα χαρίζουμε για να κάνουν μπίζνες.

Όταν κάποιοι είναι υπέρ των ελεύθερων χώρων και σε αυτούς προσφέρουν κάποια πράγματα τα δαιμονοποιούμε.Βασικά αναλαμβάνουν τον ρόλο οι γνωστοί άγνωστοι ρουφ.Φυσικά μια ανύπαρκτη κυβέρνηση που η προσφορά της είναι μηδέν,για να μην πω μείον,τότε βρίσκει πάτημα σε κάτι τέτοια για να πουλήσει σανό.Γιατί μέχρι τώρα η καρπαζιά πάει γόνα.Έρχονται και άλλες καρπαζιές.

Αλήθεια το πρόβλημα όσων υπερασπίζονται την κρατική βία είναι αν είναι στην πόλη ή στα χωριά.Πάντως μόλις αναπτυχθούν τέτοια κινήματα και σε χωριά μπορεί να το δεις και εκεί.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Τρι 24 Δεκ 2019 20:19
Αισθάνομαι ότι περιμένετε ο ένας τον άλλον στη γωνία και αυτό σας κάνει να μην βλέπετε ούτε ότι είναι προφανώς fake news ... όπως για παράδειγμα η είδηση ότι κυνηγήθηκε "αμέτοχος γεράκος" ο οποίος όλως τυχαίως είχε ασύρματο στο χέρι του και έτρεχε με τους αστυνομικούς !!! [/i] (https://imgur.com/VPDbmie)

 :)) :)) :)) :)) :))

Δηλαδή δεν ήταν κινητό τηλέφωνο ή κάτι άλλο (π.χ. ηλεκτρονικό τσιγάρο); Πρέπει οπωσδήποτε να είναι ασύρματος;
Λίγο μεγάλος δεν είναι για να δουλεύει ακόμα στο Σώμα; Αυτός θα είχε πάρει σύνταξη στα 45.
Μη βλέπετε παντού φαντάσματα.
Και αν 0,1% πιθανότητα να κρατούσε ασύρματο, ο άλλος γιατί να του ασκήσει βία; Εδώ δικαιολογείς τη βία;
https://jodi.graphics/5411?fbclid=IwAR36I0uG_2LsueeR6dDwXMz0nLX51oPNrnVnCO3A3RZmKaBz02MG3j0hzqI 

Εδώ αποδεικνύεται ότι κάποιοι φρόντισαν να διαδώσουν ένα fake new για τον κακόμοιρο γεράκο που δέχθηκε επίθεση. Επειδή σου αρέσει mythos να επαναλαμβάνεις κουραστικά τη φράση "πέταξες τη μπάλα στην κερκίδα" το θέμα όπως το έθεσα είναι ότι:
- εσκεμμένα διαδίδονται fake news για να διαμορφώσουν απόψεις και συνειδήσεις και κυρίως για να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα, και ότι
- η αστυνομία οφείλει να είναι σύννομη και να διατηρεί την τάξη ΧΩΡΙΣ τη χρήση βίας. Επανέλαβα και με παραδείγματα (ενδεχομένως απλοϊκά) ότι δεν έχει την ίδια ευθύνη οποιαδήποτε ομάδα με εξουσία σε σύγκριση με τις ομάδες με τις οποίες αντιπαρατίθενται (χωρίς αυτό να δικαιώνει τους "ταξικούς τους αντιπάλους"). Άρα δεν είναι το θέμα αν δικαιώνει κανείς τη βία από όπου και αν έρχεται αλλά η απαράδεκτη ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ στάση της αστυνομίας.     
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 24 Δεκ 2019 22:24
Ρε mythos γιατί τους τελευταίους 5 μήνες ξεκινάς πολιτικές συζητήσεις μόνος σου και ανοίγεις πολιτικά θέματα, ενώ πριν ναι μεν συμμετείχες αλλά όχι με αυτή την ένταση και ούτε ξεκίναγες μόνος σου;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 24 Δεκ 2019 23:24
Επειδή στο 95%+ ακούμε την επίσημη γραμμή που θέλει τους κακούς καταπατητές,ας δούμε και λίγο ιστορία από την άλλη πλευρά.

Καταλήψεις δημόσιων χώρων: Αυτό που «δε γίνεται στις πολιτισμένες χώρες» γεννήθηκε στη δυτική Ευρώπη
Όταν στις «πολιτισμένες χώρες» της Δύσης καταλάμβαναν κτήρια και εγκαταστάσεις εδώ είχαμε ακόμα ασπρόμαυρο σινεμά
(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/20080628-Berlin-023.jpg)

Είναι η πρώτη μέρα το Φεβρουαρίου του 2012, το κρύο είναι τσουχτερό και χιονίζει. Άστεγοι συμπολίτες μας καταλαμβάνουν το άδειο καφενείο του Πνευματικού Κέντρο του Δήμου Αθηναίων το οποίο βρίσκεται στο παρκάκι δίπλα στη Νομική Σχολή για να ζεσταθούν: η απάντηση είναι διμοιρίες ΜΑΤ οι οποίες σπεύδουν να αποκλείσουν το χώρο και να σύρουν τους άστεγους στο Α.Τ. Εξαρχείων.

(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/POP_fos0504891.jpg)
Φωτογραφία από το εσωτερικό της κατειλημμένης Βίλλας Αμαλία, 1991

Όταν έχουμε παρακολουθήσει όλοι τέτοια περιστατικά στη χώρα μας, χαιρόμαστε πραγματικά όταν βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τους αναγνώστες μας. Κάποιος φίλος του site, την ημέρα που η αστυνομία εισέβαλε και έκλεισε τις καταλήψεις της Βίλλας Ζωγράφου και της στέγης προσφύγων στην Αχαρνών, έγραψε στα σχόλια του site αυτό:

Άντε να εξηγήσω τώρα σε κάποιον άνθρωπο από πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης τι σημαίνει “κατάληψη” ενός κτηρίου κ γιατί δεν τους είχαν διώξει με τις κλωτσιές από το πρώτο βράδυ που μπήκαν μέσα με το έτσι θέλω.

Κάνουν άραγε καταλήψεις στις “πολιτισμένες” χώρες; Η ειρωνεία εδώ είναι ότι οι καταλήψεις δημόσιων χώρων σα μαζική πρακτική είναι κάτι που όχι απλά υπάρχει, αλλά γεννήθηκε στην πολιτισμένη Δύση και κρατάει ακόμη. Και παρότι αν ακούσει κάποιος τη λέξη squatting το 2017, το πιο πιθανό είναι να σκεφτεί σέρβους πιτσιρικάδες με τσιγάρο και φόρμες adidas, οι αγγλόφωνες χώρες ειδικά την έχουν στο μυαλό τους να σχετίζεται με κάτι άλλο: το διεθνές σήμα της κατάληψης.

(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/CircleN.svg_-207x300.png)

Σύμφωνα με το νόμο, κατάληψη/καταπάτηση είναι η χρήση ενός κτηρίου ή χώρου από άτομα που δεν είναι ενοικιαστές ή ιδιοκτήτες του. Η επίκληση στη νομιμότητα δε νομίζουμε πως αξίζει και τίποτα: Όταν οι μισοί τουλάχιστον από τους 10 ως 12 εκατομμύρια κατοίκους της Βομβάης (όπου βρίσκεται και η μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της Ασίας) στην Ινδία είναι καταπατητές, είναι προφανές πως δεν το κάνουν γιατί συχνάζουν Εξάρχεια, αλλά γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν στέγη και το σύστημα δεν το θεωρεί ανάγκη ή προτεραιότητα να αποκτήσουν, όπως όταν για το Μουντιάλ της Βραζιλίας γκρεμίζονταν οι φαβέλλες των φτωχών.

(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/dharavi-aerial-view-by-shekar.jpg)
Dharavi, Βομβάη

Αυτό ακριβώς είναι και το διαχρονικό νόημα της καταπάτησης: η χρήση πλεονάζοντων ή αχρησιμοποιήτων χώρων για να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες. Είτε το έκαναν ακτήμονες αγρότες που καταπατούσαν τη δημόσια γη της Αγγλίας του 17ου αιώνα για να την καλλιεργήσουν (για να διωχτούν με άγρια βία και μερικές κρεμάλες) είτε πιτσιρικάδες που καταλάμβαναν το έδαφος μιας πρώην στρατιωτικής βάσης στη Δανία για να ιδρύσουν ένα χίπικο παράδεισο όπου θα μπορούν να ζήσουν με τον τρόπο που οι ίδιοι θέλουν, στα όρια της υπάρχουσας κοινωνίας.

(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/diggers_2-960x1440-683x1024.jpg)

Για τον 20 αιώνα και τη Δύση συγκεκριμένα, από τη δεκαετία του ’60 και μετά, η λογική της κατάληψης στέγης φουντώνει και εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη Δύση, πατώντας πάνω στο τρομερό στεγαστικό πρόβλημα που αναπτύχθηκε τις δεκαετίες μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας δεύτερος κύκλος αναζωπύρωσης της φάσης εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’80.

Παρότι το φαινόμενο της καταπάτησης δημόσιων χώρων όχι μόνο είναι αρχαίο και παγκόσμιο φαινόμενο αλλά και στις μέρες μας οι καταλήψεις ανθίζουν πχ στη Λατινική Αμερική, το κίνημα των καταλήψεων έκανε θραύση κυριολεκτικά στην πεφωτισμένη Δύση. Στη Δύση που όπως ακούμε τοοοόσο συχνά δε γίνονται τέτοια “τριτοκοσμικά πράγματα”.

Το ρεύμα καταλήψεων για τη στέγαση βρήκε πλήθος υποστηρικτών και μαζικοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία και η Ιταλία. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ταχύτατοι ρυθμοί βιομηχανικής ανάπτυξης επηρέασαν μεταξύ άλλων και τον κλάδο της πολεοδομίας και της οικιστικής ανάπτυξης των πόλεων, όπου ολόκληρες πόλεις επανασχεδιάζονται και γειτονιές ισοπεδώνονται για να χτιστούν κυριλέ γραφεία και μοντέρνες κατοικίες. Καταλήψεις εμφανίζονται και στην Αγγλία όταν χιλιάδες άστεγοι κατέλαβαν σπίτια κατασκευασμένα από μεγαλοεργολάβους, που έμεναν άδεια προς πώληση.

Εκτός από δωρεάν στέγη, ο μη ιεραρχικός και αντιεμπορευματικός τρόπος ζωής (όλοι προσφέρουν στη συλλογική ζωή και η ίδια η κατάληψη προσφέρει δωρεάν προς τον έξω κόσμο) που βιώνουν οι καταληψίες προσφέρει και μια πρόταση για την οργάνωση της ίδιας της κοινωνίας. Το πρωί πέφτει βάψιμο και σφουγγαρίστρα συλλογικά, το βράδυ παίζει γιορτή με μια συναυλία από όλους για όλους.

(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/christiana1.jpg)

Τα παραδείγματα τέτοιων προσπαθειών σε εγκαταλελειμμένα συγκροτήματα κατοικιών, αγροκτήματα, εργοστάσια και παλιά στρατόπεδα ενσωματώθηκαν με διαφορετικό τρόπο σε κάθε χώρα ανάλογα με τα ιδιαίτερα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της καθεμιάς και προφανώς τους σκοπούς που είχαν οι εκάστοτε καταληψίες. Δεν είναι ίδιες όλες αυτές οι προσπάθειες μεταξύ τους.

Η Κριστιάνια  στην Κοπεγχάγη που προαναφέρθηκε ήταν μια Γαύδος της Δανίας με κάμποσα ναρκωτικά ενώ άλλες είχαν πιο πολιτικό χαρακτήρα όπως τα Κοινωνικά Κέντρα της Ιταλίας και λειτουργούσαν σαν κέντρο για οποιονδήποτε και οτιδήποτε ριζοσπαστικό έπαιζε στην πιάτσα. Μια τρίτη εκδοχή ήταν οι καταλήψεις που μέλη είχαν κυρίως καλλιτέχνες και πρακτικά ήταν ένα ανοιχτό ατελιέ και έκθεση ταυτόχρονα, σαν το Kunsthaus Tacheles του Βερολίνο για ένα διάστημα.

(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/Kunsthaus_tacheles.berlin.from_west.jpg)
To Kunsthaus Tacheles του Βερολίνου είχε ξεκινήσει ως κατάληψη

Κάποιες κατάφεραν να τις κλείσουν με τη βία, κάποιες ατόνησαν και έγιναν τελικά γκαλερί ή πολυκαταστήματα, πολλές για να μην κλείσουν αναγκάστηκαν συμβιβαστούν σε ένα βαθμό με το κράτος, αλλά όπως και να’χει αρκετές καταλήψεις επιβιώνουν με θράσος ως τις μέρες μας στο κέντρο μερικών από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου. Κάποιες ελάχιστες από αυτές είναι οι εξής:

Το Blitz στο Όσλο της Νορβηγίας
(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/1920870.jpg)

Υπάρχει από το 1981 που έγινε η κατάληψη μέχρι σήμερα. Εντός αυτού περιλαμβάνονται ένα πολιτικό βιβλιοπωλείο, το Δίκτυο  Καταπολέμησης Φασιστικής Δράσης (AFA), μια φεμινιστική ομάδα, μια παιδική ομάδα, ένα μη κερδοσκοπικό τυπογραφείο, μια φωτογραφική ομάδα, ένας φεμινιστικός ραδιοφωνικός σταθμός, το radiOrakel, ένα vegetarian καφέ, ένα γυμναστήριο και στούντιο ήχου για εναλλακτικές και πειραματικές μπάντες.

Η Rote Flora στο Αμβούργο της Γερμανίας
(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/Rote_Flora_-_2014_-_seitlich.jpg)

Η κατάληψη Ρότε Φλόρα στο Αμβούργο υπάρχει από το 1989, όταν ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μετατρέψει το παλιό θέατρο (έτους κατασκευής 1888) σε καινούριο χοροθέατρο, αλλά βρήκε απέναντι του κατοίκους και αναρχικές/αριστερές/αυτόνομες συλλογικότητες οι οποίες κατέλαβαν το χώρο. Οι νέες προσπάθειες της πόλης και του νέου ιδιοκτήτη να το μετατρέψουν σε κάτι άλλο από το 2011 και μετά ναυάγησαν λόγω μαζικών διαδηλώσεων από τον κόσμο της πόλης, οπότε η κατάληψη Rote Flora επιμένει να μη γίνει άλλο ένα Mall ή κάτι τέτοιο και να παραμένει σημείο ραντεβού για οτιδήποτε κινηματικό κι εναλλακτικό παίζει στο Αμβούργο.

To Leoncavallo στο Μιλάνο της Ιταλίας
(https://luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/122528-hd-e1489583921578.jpg)

Το πιο φημισμένο κοινωνικό κέντρο της Ιταλίας ξεκίνησε να εκνευρίζει δημοτικούς συμβούλους το 1975 και έχει άρα μεγαλύτερη ηλικία από τους περισσότερους αναγνώστες μας. Έχοντας αλλάξει μάλιστα τοποθεσία κάμποσες φορές, από μια παλιά αποθήκη σε ένα παλιό εργοστάσιο χαρτιού και όχι μόνο, ο δημόσιος αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Leoncavallo συνεχίζει χωρίς άδεια να στεγάζει πολιτικά και καλλιτεχνικά δρώμενα σε ένα πολυεπίπεδο χώρο που καλύπτει πάνω από δέκα στρέμματα, με το slogan που έχουν διαλέξει να ειρωνεύεται ανοιχτά τις αρχές: “Εδώ είμαι και εδώ παραμένω“.

Το Can Vies στη Βαρκελώνη της Ισπανίας
(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/barcelona-can-vies.jpg)

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Κέντρο Can Vies βρίσκεται στη συνοικία Sants της Βαρκελώνης. Το χτισμένο το 1879 κτήριο είναι υπό κατάληψη από το 1997, όταν μετατράπηκε σε κατειλημμένο κοινωνικό και πολιτισμικό κέντρο από νεολαίους της γειτονιάς. Όταν το 2014 οι αρχές της πόλης εκκένωσαν την κατάληψη και αποπειράθηκαν να την κατεδαφίσουν, ήρθαν αντιμέτωπες με εκτεταμένα επεισόδια όχι μόνο στη Βαρκελώνη, αλλά και στη Βαλένθια και στη Μαγιόρκα. Οι μπουλντόζες του Δήμου πήραν φωτιά, η κατεδάφιση ματαιώθηκε και το Can Vies συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα.

(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/6e009bf151bffea699910a3fff295b07.jpg)

Η κατάληψη της οδού Rivoli στο Παρίσι την οποία έκλεισε η αστυνομία

Ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, ενώ δεν αναφέρονται καν καταλήψεις στο Παρίσι, το Άμστερνταμ, που κράτησαν δεκαετίες μέχρι να εκκενωθούν τελικά με την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ένα πρωί. Κι αν ακόμη όλα αυτά σας φαίνονται κειμήλια από το παρελθόν, η οικονομική κρίση ξεθάβει ένα ακόμη πιο παλιό πτώμα, αυτό της έλλειψης στέγης:

Ένα κύμα καταλήψεων στέγης «κλονίζει» τη Μπολόνια για πάνω από ένα μήνα. Οι καταλήψεις πρέπει να κατανοηθούν στο πλαίσιο των εθνικών εβδομάδων δράσεων, που κορυφώθηκαν στις 19 Οκτωβρίου, με μια μεγάλη διαδήλωση στη Ρώμη. Οι καταληψίες δικαιολογούν τις πράξεις τους ως απάντηση στην έκτακτη ανάγκη για στέγαση -όπως περιγράφουν. Για το 2012, η ASIA-USB, ένωση στην πρώτη γραμμή του κινήματος για τα δικαιώματα στέγασης, παραθέτει τα εξής στοιχεία για το 2012: περίπου 1.000 οικογένειες έλαβαν εντολή έξωσης, ενώ 10.000 οικογένειες υπέβαλαν αίτηση για στέγαση στην πρόνοια. Την ίδια στιγμή, 7.000 ιδιόκτητα διαμερίσματα και 225 κρατικές μονάδες στέγασης ήταν κενά.

(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/201512_Bologna_Agucchi_occupata.jpg)
Kατάληψη το Δεκέμβριο του 2015 στη Μπολόνια της Ιταλίας

Η έλλειψη οικονομικής στέγης στη Μπολόνια αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητήματα εδώ και δύο δεκαετίες σχεδόν. Αν και διάφοροι ακτιβισμοί έχουν επιχειρήσει να αναδείξουν το ζήτημα, αυτό έγινε βασικό στο δημόσιο λόγο το 2009, όταν η Nomisma, (οικονομική συμβουλευτική εταιρεία με πανεθνική απήχηση) δημοσίευσε μια λεπτομερή έκθεση για το πρόβλημα της στέγασης στην Ιταλία. Η έκθεση ανέδειξε ότι από το 1991 ως το 2009 σημειώθηκε αύξηση σχεδόν 100% στις τιμές κατοικίας της Μπολόνια και αύξηση 75% στα ενοίκια, ενώ η αύξηση του εισοδήματος ήταν κατά μέσο όρο 18%.

Η ίδια στεγαστική κρίση που στέλνει στο Θεό το κόστος των σπιτιών (όπως πχ και στη Γαλλία) μαζί με την κρίση και τις κατασχέσεις κατοικίας που αφήνουν ένα τεράστιο κτιριακό απόθεμα ανεκμετάλλευτο σπρώχνουν ξανά τον κόσμο που κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο να καταλάβει ένα αχρησιμοποίητο κτίριο.

Ταυτόχρονα, στη χώρα μας τουλάχιστον (στην οποία υπήρχε ένα μεγάλο ιστορικό προηγούμενο καταλήψεων, κάποιες από τις οποίες υπάρχουν ακόμη), οι κατασχέσεις σπιτιών από τα δικαστήρια συνυπάρχουν με ένα νέο κύμα καταλήψεων χώρων όπως το εντυπωσιακό City Plaza για να στεγαστούν οι πρόσφυγες που αξίζουν μια καλύτερη μοίρα από τα “κέντρα φιλοξενίας” του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σαν άλλη Νέα Δημοκρατία άδειασε και κάμποσες από αυτές μπας και γλείψει κανέναν δεξιό ψηφοφόρο.

(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/1121999_moria3.jpg)

Κι επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω και με το δεδομένο ότι γνωστόν στη χώρα μας ακολουθούμε πάντα τις τάσεις του εξωτερικού, όπως ότι επανέρχεται στο προσκήνιο η πατροπαράδοτη τακτική της κατάληψης στέγης, μην ξαφνιαστείτε αν στο μέλλον δούμε καταλήψεις στις οποίες εκτός από πρόσφυγες θα μένουν και ντόπιοι. Τις οποίες φυσικά δε θα κάνει η Χρυσή Αυγή.

(https://api.luben.tv/wp-content/uploads/2017/03/ea_30-804x1024.jpg)

(Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συλλογικό έργο για όποιον ενδιαφέρεται περαιτέρω)
https://luben.tv/politix/107374

Με περισσότερες πληροφορίες εντός.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: P@sL@S στις Τετ 25 Δεκ 2019 00:51
Πραγματικά μερικές στιγμές λέω..τι διαβάζω εδώ.. Αλλά από την άλλη , απο το πληκτρολογιο όλοι επαναστάτες είμαστε..

Και επειδή όσοι δεν συμφωνούμε με τα τρελά που ακούω εδώ...δεν είμαι υπέρ καμίας βίας. Ούτε αστυνομικής Ούτε επαναστατικής...


Επίσης οι καταλήψεις δεν γινονται σε ελεύθερους χώρους..παράδειγμα εδώ στα Ιωαννινα που επειδή μια κατάληψη έκλεισε, επειδή ακριβώς δεν ήταν σε ελευθεορο χωρο, οι αγωνιστές, έβαφαν τοίχους και απειλούσαν αυτούς που τους ανήκε...

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Τετ 25 Δεκ 2019 09:37
 
Ποιος ακριβώς προκαλεί τη βία κάθε φορά;

Ποιος ξεκινάει τη βία γενικότερα; Οι αστυνομικοί; lol!   :)) :)) :)) :))
Υ.Γ. ξέρω δεν θα απαντήσεις το αυτονόητο και θα ρίξεις τη μπάλα στην κερκίδα.

Επειδή προκλητικά κουραστικά και επαναλαμβανόμενα χρησιμοποιείς το επιχείρημα ότι "ρίχνεις τη μπάλα στην κερκίδα" να προσπαθήσω να την επαναφέρω στο γήπεδο.
Δεν είναι ο ρόλος των γκρουπούσκουλων, που νομίζουν ότι αντιστέκονται, να διαφυλάσσουν τη μη βία αλλά των αμοιβόμενων επαγγελματικών αστυνομικών. Προφανώς δεν έχουν μεταξύ τους την ίδια ευθύνη και σίγουρα δεν πρέπει να κρίνονται με τους ίδιους όρους. Η κρίση στην ίδια βάση και με ισότιμα κριτήρια αστυνομίας και όσων χαρακτηρίζονται από την αστυνομία ως αναρχοεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες (2 τελείως ξένες ομάδες κατ' εμέ) είναι επιεικώς απαράδεκτη και θυμίζει έντονα (για να φέρω και άλλο σχετικό παράδειγμα): - τη στάση των Η.Π.Α. και άλλων μεγάλων οργανισμών με το δόγμα των ίσων αποστάσεων  ανεξάρτητα από το αν ένας από τους 2 κρινόμενους είναι θύμα ή θύτης.
Άρα το ανόητο -επιπέδου μικρού παιδιού" επιχείρημα του τύπου "μα αυτός άρχισε πρώτος" δεν μπορεί να σταθεί σε σοβαρό διάλογο.
 
Ακόμα χειρότερα το κάνει το ότι, για μένα,  είναι προφανές ότι ακόμα και με αυτό το επιχείρημα ασφαλώς και πρώτοι ξεκινούν αυτοί τους οποίους υπηρετούν οι αστυνομικοί. Είναι προφανές, σε μένα επαναλαμβάνω, ότι όσοι εξασκούν εξουσία ξεκινάνε τη βία ποικιλοτρόπως. Μέρος της βίας που εξασκούν είναι οι μνημονιακές πολιτικές, η ανεργία, το εξαναγκαστικό brain drain και η μετανάστευση των ελλήνων για να βρουν τα στοιχειώδη,... Η λίστα είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να επεκταθεί ακόμα και σε αθλητικό - ποδοσφαιρικό χώρο. Την αδικία μεγεθύνει το ότι  παράλληλα συγκαλύπτονται  με αντάλλαγμα την ίδια την εξουσία, οι μεγαλοεγκληματίες (λαθρεμπόροι, ναρκέμποροι  κλπκλπ )   , ... 
Αυτός που περιγράφεται με  τον όρο "νοικοκυραίος"  ενδέχεται να μην ενοχλείται από όλα αυτά και να προτάσσει - με τη βοήθεια των ΜΜΕ τα οποία ελέγχουν οι ίδιοι εγκληματίες- τις φθορές σε αυτοκίνητα και βιτρίνες οι οποίες συνήθως (και όχι πάντα) προκαλούνται από ομάδες "αγωνιστών" (προσοχή στα εισαγωγικά) αυτό όμως δεν αλλάζει την αλήθεια η οποία είναι ότι τα πιο πάνω αναφερθέντα αποτελούν  σαφέστατα  χειρίστου είδους βία η οποία προκαλείται από την εξουσία την οποία έχουν εκπαιδευτεί και διατάσσονται να προστατεύουν τα όργανα της τάξης (εις βάρος στην πραγματικότητα του λειτουργήματος το οποίο θα έπρεπε να επιτελούν) ... 

Τώρα που είναι η μπάλα οεο;   
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τετ 25 Δεκ 2019 13:08
Ρε mythos γιατί τους τελευταίους 5 μήνες ξεκινάς πολιτικές συζητήσεις μόνος σου και ανοίγεις πολιτικά θέματα, ενώ πριν ναι μεν συμμετείχες αλλά όχι με αυτή την ένταση και ούτε ξεκίναγες μόνος σου;

α) λογαριασμό θα σου δώσω;
β) αφού κρατάς λογαριασμό, μέτρα και για τους άλλους πόσα πολιτικά θέματα ανοίγουν και ξεκινούν. Μετά ξαναέλα και θέσε το ίδιο ερώτημα σε αυτούς.
γ) εγώ απ' όσο θυμάμαι ξεκίνησα ως αντίδραση στην πρακτική μερικών να προωθούν αριστερίστικη προπαγάνδα.

Εδώ αποδεικνύεται ότι κάποιοι φρόντισαν να διαδώσουν ένα fake new για τον κακόμοιρο γεράκο που δέχθηκε επίθεση. Επειδή σου αρέσει mythos να επαναλαμβάνεις κουραστικά τη φράση "πέταξες τη μπάλα στην κερκίδα" το θέμα όπως το έθεσα είναι ότι:
- εσκεμμένα διαδίδονται fake news για να διαμορφώσουν απόψεις και συνειδήσεις και κυρίως για να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα, και ότι
- η αστυνομία οφείλει να είναι σύννομη και να διατηρεί την τάξη ΧΩΡΙΣ τη χρήση βίας. Επανέλαβα και με παραδείγματα (ενδεχομένως απλοϊκά) ότι δεν έχει την ίδια ευθύνη οποιαδήποτε ομάδα με εξουσία σε σύγκριση με τις ομάδες με τις οποίες αντιπαρατίθενται (χωρίς αυτό να δικαιώνει τους "ταξικούς τους αντιπάλους"). Άρα δεν είναι το θέμα αν δικαιώνει κανείς τη βία από όπου και αν έρχεται αλλά η απαράδεκτη ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ στάση της αστυνομίας.   

Αν κουράστηκες εσύ από την έκφραση του "πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα" και το whataboutism, τότε σκέψου πόσο κουράστηκα να διαβάζω τα αντίστοιχα άσχετα μηνύματα. Αντί να κάνεις τη δουλειά σου ως μοντεράτορας να ελέγχεις τη σωστή ροή της κουβέντας, σχολιάζεις το ότι επεσήμανα το whataboutism! Έλεος δηλαδή...
Προφανώς το ιδεατό είναι η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της χωρίς βία, αλλά είναι σύννομη αν τη χρησιμοποιήσει σε αυτούς που της αντιστέκονται. Όταν λοιπόν υπάρχει γκρουπ 50 ατόμων που αντιστέκονται, τι προτείνεις; Να τους κεράσει γλυκά;
Και δεν είναι fake news ότι επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο. Ή μήπως επειδή ήταν δήθεν αξιωματικός το κάνει θεμιτό;

Επειδή προκλητικά κουραστικά και επαναλαμβανόμενα χρησιμοποιείς το επιχείρημα ότι "ρίχνεις τη μπάλα στην κερκίδα" να προσπαθήσω να την επαναφέρω στο γήπεδο.
Δεν είναι ο ρόλος των γκρουπούσκουλων, που νομίζουν ότι αντιστέκονται, να διαφυλάσσουν τη μη βία αλλά των αμοιβόμενων επαγγελματικών αστυνομικών. Προφανώς δεν έχουν μεταξύ τους την ίδια ευθύνη και σίγουρα δεν πρέπει να κρίνονται με τους ίδιους όρους. Η κρίση τους στην ίδια βάση και με ισότιμα κριτήρια αστυνομίας και όσων χαρακτηρίζονται από την αστυνομία ως αναρχοεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες (2 τελείως ξένες ομάδες κατ' εμέ) είναι επιεικώς απαράδεκτη και θυμίζει έντονα (για να φέρω και άλλο σχετικό παράδειγμα): - τη στάση των Η.Π.Α. και άλλων μεγάλων οργανισμών με το δόγμα των ίσων αποστάσεων  ανεξάρτητα από το αν ένας από τους 2 κρινόμενους είναι θύμα ή θύτης.
Άρα το ανόητο -επιπέδου μικρού παιδιού" επιχείρημα του τύπου "μα αυτός άρχισε πρώτος" δεν μπορεί να σταθεί σε σοβαρό διάλογο.
 
Ακόμα χειρότερα το κάνει το ότι, για μένα,  είναι προφανές ότι ακόμα και με αυτό το επιχείρημα ασφαλώς και πρώτοι ξεκινούν αυτοί τους οποίους υπηρετούν οι αστυνομικοί. Είναι προφανές, σε μένα επαναλαμβάνω, ότι όσοι φέρουν την εξουσία ξεκινάνε τη βία ποικιλοτρόπως. Μέρος της βίας που εξασκούν είναι οι μνημονιακές πολιτικές, η ανεργία, το εξαναγκαστικό brain drain και η μετανάστευση των ελλήνων για να βρουν τα στοιχειώδη,... Η λίστα είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να επεκταθεί ακόμα και σε αθλητικό - ποδοσφαιρικό χώρο. Την αδικία μεγεθύνει το ότι  παράλληλα συγκαλύπτονται  με αντάλλαγμα την ίδια την εξουσία οι μεγαλοεγκληματίες (λαθρεμπόροι, ναρκέμποροι  κλπκλπ )   , ... 
Αυτός που περιγράφεται με  τον όρο "νοικοκυραίος"  ενδέχεται να μην ενοχλείται από όλα αυτά και να προτάσσει - με τη βοήθεια των ΜΜΕ τα οποία ελέγχουν οι ίδιοι εγκληματίες- τις φθορές σε αυτοκίνητα και βιτρίνες οι οποίες συνήθως (και όχι πάντα) προκαλούνται από ομάδες "αγωνιστών" (προσοχή στα εισαγωγικά) αυτό όμως δεν αλλάζει την αλήθεια η οποία είναι ότι τα πιο πάνω αναφερθέντα αποτελούν  σαφέστατα  χειρίστου είδους βία η οποία προκαλείται από την εξουσία την οποία έχουν εκπαιδευτεί και διατάσσονται να προστατεύουν τα όργανα της τάξης (εις βάρος στην πραγματικότητα του λειτουργήματος το οποίο θα έπρεπε να επιτελούν) ... 

Τώρα που είναι η μπάλα οεο;

Όταν οι αντεξουσιαστές αντιστέκονται τότε η αστυνομία είναι εξουσιοδοτημένη από τον νόμο για καταστολή. Διάβασε λίγο και τον σχετικό νόμο, π.χ. http://www.opengov.gr/yptp/wp-content/uploads/downloads/2013/07/sxedio-nomou-ELAS.pdf

Αφού επαναφέρεις τη μπάλα και την πας μακριά, τότε το πάω πιο πέρα και σου λέω ότι η μπάλα είναι στα χέρια σου που ψηφίζεις για την εκάστοτε εξουσία!
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Τετ 25 Δεκ 2019 16:32
Αφού επαναφέρεις τη μπάλα και την πας μακριά, τότε το πάω πιο πέρα και σου λέω ότι η μπάλα είναι στα χέρια σου που ψηφίζεις για την εκάστοτε εξουσία!
Συμφώνησα με τον mythos όχι ειρωνικά, απλά για να δείξω εμπράκτως, ότι παρότι διαφωνώ στα περισσότερα από όσα γράφει σε αυτό το νήμα, και εκτιμώ ότι - εσκεμμένα ή όχι- δεν απαντάει επί της ουσίας,   έρχεται και κλείνει με μία φράση με την οποία συμφωνώ 100% ανατρέποντας όλα τα προηγούμενα...
Ασφαλώς και η τεράστια ευθύνη της αστυνομίας και ο ρόλος που παίζει στη διαμόρφωση μίας κατάστασης, η οποία ελάχιστα σχετίζεται με τα δεινά και τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν όλους, είναι απόρροια και θα έπρεπε να ελέγχεται από το μόνο εργαλείο που μας δίνει η δημοκρατία το οποίο δεν είναι άλλο από την ψήφο μας.

Όσο για τις αιχμές ως προς το ρόλο του moderator - αν και δεν τις αξιολογώ ως καλόβουλες- δηλώνω ότι δεν διαπίστωσα κάτι για το οποίο θα έπρεπε να επέμβει μοδεράτορας (άλλωστε το αποφεύγω διαχρονικά -από άποψη- συστηματικά) 
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fonseca στις Τετ 25 Δεκ 2019 16:34
Εδώ μέσα μπαίνουν όσοι έχουν ένα κοινό : την αγάπη τους για τον ΠΑΣ , είναι λογικό οι αντιπαραθέσεις που αφορούν την ομάδα να είναι πιο ήπιες γιατί υπάρχει αυτός ο κοινός παρανομαστής για όλους . Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που θίγονται κατά καιρούς ( και κατά την γνώμη μου καλό είναι να θίγονται εδώ ) δεν μας συνδέει κάτι και λογικό είναι οι αντιπαραθέσεις να είναι εντονότερες , μπορεί εδώ να μιλάει ο ακροδεξιός με ακροαριστερό.
Αν εξαιρέσω ελάχιστα άτομα που ρίχνουν το επίπεδο αυτών των συζητήσεων θα ήθελα να πω την προσωπική μου γνώμη ότι είμαι χαρούμενος με την ποιότητα του διαλόγου που γίνεται εδώ μέσα αν και δεν συμμετέχω συχνά σε αυτήν . Πείτε ο καθένας την άποψη του και σεβάστειτε αυτή του άλλου , δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε δε θα γίνει ποτε και δεν είναι καλό να γίνει , δεν συμφωνούμε για τον ΠΑΣ θα συμφωνήσουμε στα υπόλοιπα ;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Τετ 25 Δεκ 2019 19:34
επειδή το διάβασα αφού είχα καταθέσει την άποψή μου και σχετίζεται με το προς συζήτηση θέμα ενώ ήδη κάποιοι είχαν απαντήσει και δεν θα ήταν ορθό απλά να τροποποιήσω ουσιαστικά τα προηγούμενα γραφόμενά μου επανέρχομαι με νέο μήνυμα:
https://thepressproject.gr/protoi-sti-diafthora-i-astunomia-kai-i-dikaiosuni-stin-ellada/?fbclid=IwAR0lRY7f49T6wDmP5UmRoje5s8kl08I5j-kR0WZTqckLbvsl34TTui1C7Kw#.XfqKJdxbhhv.facebook   
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τετ 25 Δεκ 2019 21:59
Αφού επαναφέρεις τη μπάλα και την πας μακριά, τότε το πάω πιο πέρα και σου λέω ότι η μπάλα είναι στα χέρια σου που ψηφίζεις για την εκάστοτε εξουσία!
Συμφώνησα με τον mythos όχι ειρωνικά, απλά για να δείξω εμπράκτως, ότι παρότι διαφωνώ στα περισσότερα από όσα γράφει σε αυτό το νήμα, και εκτιμώ ότι - εσκεμμένα ή όχι- δεν απαντάει επί της ουσίας,   έρχεται και κλείνει με μία φράση με την οποία συμφωνώ 100% ανατρέποντας όλα τα προηγούμενα...
Ασφαλώς και η τεράστια ευθύνη της αστυνομίας και ο ρόλος που παίζει στη διαμόρφωση μίας κατάστασης, η οποία ελάχιστα σχετίζεται με τα δεινά και τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν όλους, είναι απόρροια και θα έπρεπε να ελέγχεται από το μόνο εργαλείο που μας δίνει η δημοκρατία το οποίο δεν είναι άλλο από την ψήφο μας.

Όσο για τις αιχμές ως προς το ρόλο του moderator - αν και δεν τις αξιολογώ ως καλόβουλες- δηλώνω ότι δεν διαπίστωσα κάτι για το οποίο θα έπρεπε να επέμβει μοδεράτορας (άλλωστε το αποφεύγω διαχρονικά -από άποψη- συστηματικά) 

Συμφωνείς με τα hoaxes που είπαν ότι "Ο κουκουλοφόρος στο Μαρούσι ΔΕΝ επιτέθηκε σε “ηλικιωμένο πολίτη”"; Αν συμφωνείς τότε αναπόφευκτα οδηγείσαι σε ένα από τα τρία λογικά συμπεράσματα:
α) ο αστυνομικός δεν ήταν ηλικιωμένος
β) ο αστυνομικός δεν ήταν πολίτης
γ) είναι ΟΚ να βαράμε αστυνομικούς που έχουν έρθει να καταστείλουν παράνομη κατάληψη.

Μήπως οι αστυνομικοί πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια σε τέτοιου είδους παρανομίες όπως έκαναν με προηγούμενες κυβερνήσεις;

Όσο για το άρθρο που παραθέτεις, νομίζει κανείς με γρήγορο διάβασμα του τίτλου ότι θα είμαστε πρώτοι στον κόσμο αλλά τελικά διαβάζουμε ότι η αστυνομία και η δικαιοσύνη είναι πρώτοι στην Ελλάδα που έχει κατάταξη 59 σε σύνολο 168 χωρών.  Δεν μου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση. Το έχω πει και στο φόρουμ στο παρελθόν, ότι ο νούμερο ένας παράγοντας της κατάστασης που είμαστε και έχουμε κρίση είναι η Δικαιοσύνη. Το ότι υπήρξαν 201 περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς της αστυνομίας σε διάστημα 8-9 ετών, δεν σημαίνει ότι ολόκληρο το Σώμα εξασκεί υπερβολική βία. Εγώ διαφωνώ με το γενικότερο τσουβάλιασμα που γίνεται εδώ μέσα, και αυτή είναι η ουσία.

Τέλος όσον αφορά τις 'αιχμές', τις ανέφερα γιατί θεωρείς προκλητική την έκφραση 'ρίχνω τη μπάλα στην κερκίδα' ενώ η ουσία είναι ότι υπάρχουν αρκετά μηνύματα που υπεκφεύγουν χωρίς να απαντάνε ευθέως σε ερωτήσεις.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Πεμ 26 Δεκ 2019 01:22
Αφού επαναφέρεις τη μπάλα και την πας μακριά, τότε το πάω πιο πέρα και σου λέω ότι η μπάλα είναι στα χέρια σου που ψηφίζεις για την εκάστοτε εξουσία!
Συμφώνησα με τον mythos όχι ειρωνικά, απλά για να δείξω εμπράκτως, ότι παρότι διαφωνώ στα περισσότερα από όσα γράφει σε αυτό το νήμα, και εκτιμώ ότι - εσκεμμένα ή όχι- δεν απαντάει επί της ουσίας,   έρχεται και κλείνει με μία φράση με την οποία συμφωνώ 100% ανατρέποντας όλα τα προηγούμενα...
...

Συμφωνείς με τα hoaxes που είπαν ότι "Ο κουκουλοφόρος στο Μαρούσι ΔΕΝ επιτέθηκε σε “ηλικιωμένο πολίτη”"; Αν συμφωνείς τότε αναπόφευκτα οδηγείσαι σε ένα από τα τρία λογικά συμπεράσματα:
α) ο αστυνομικός δεν ήταν ηλικιωμένος
β) ο αστυνομικός δεν ήταν πολίτης
γ) είναι ΟΚ να βαράμε αστυνομικούς που έχουν έρθει να καταστείλουν παράνομη κατάληψη.
Κρίνω ως επιεικώς άσχετα όσα απαντάς με αυθαίρετα συμπεράσματα καθότι νομίζω ότι ήμουν εξαιρετικά προσεκτικός να γράψω ότι συμφώνησα με την τελευταία φράση σου και μόνο παρότι διαφωνούσα στα περισσότερα από όσα γράφεις στο νήμα συζήτησης 

Τέλος όσον αφορά τις 'αιχμές', τις ανέφερα γιατί θεωρείς προκλητική την έκφραση 'ρίχνω τη μπάλα στην κερκίδα' ενώ η ουσία είναι ότι υπάρχουν αρκετά μηνύματα που υπεκφεύγουν χωρίς να απαντάνε ευθέως σε ερωτήσεις.
το οποίο προφανώς δεν κρίνω, όπως έγραψα και νωρίτερα, ότι αποτελεί λόγο να να επεμβαίνει κάποιος διαχειριστής . Είναι διαφορετικό να παραθέσω την άποψή μου σαν dk σε κάποιο θέμα από το ως διαχειριστής να υποδείξω αν κάποιος απαντάει ευθέως σε ερωτήσεις και μάλιστα να πάρω μέτρα γι αυτό. Έχω κάνει μάλιστα σταθερά προσπάθεια να είναι φιλοσοφία του forum ο ανοικτός διάλογος (χωρίς προσβολές) ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν με τα γραφόμενα οι moderators (οι οποίοι πίστεψέ με έχουμε εξαιρετικά διαφορετικές απόψεις μεταξύ μας).
 
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 26 Δεκ 2019 12:21
Αφού επαναφέρεις τη μπάλα και την πας μακριά, τότε το πάω πιο πέρα και σου λέω ότι η μπάλα είναι στα χέρια σου που ψηφίζεις για την εκάστοτε εξουσία!
Συμφώνησα με τον mythos όχι ειρωνικά, απλά για να δείξω εμπράκτως, ότι παρότι διαφωνώ στα περισσότερα από όσα γράφει σε αυτό το νήμα, και εκτιμώ ότι - εσκεμμένα ή όχι- δεν απαντάει επί της ουσίας,   έρχεται και κλείνει με μία φράση με την οποία συμφωνώ 100% ανατρέποντας όλα τα προηγούμενα...
...

Συμφωνείς με τα hoaxes που είπαν ότι "Ο κουκουλοφόρος στο Μαρούσι ΔΕΝ επιτέθηκε σε “ηλικιωμένο πολίτη”"; Αν συμφωνείς τότε αναπόφευκτα οδηγείσαι σε ένα από τα τρία λογικά συμπεράσματα:
α) ο αστυνομικός δεν ήταν ηλικιωμένος
β) ο αστυνομικός δεν ήταν πολίτης
γ) είναι ΟΚ να βαράμε αστυνομικούς που έχουν έρθει να καταστείλουν παράνομη κατάληψη.
Κρίνω ως επιεικώς άσχετα όσα απαντάς με αυθαίρετα συμπεράσματα καθότι νομίζω ότι ήμουν εξαιρετικά προσεκτικός να γράψω ότι συμφώνησα με την τελευταία φράση σου και μόνο παρότι διαφωνούσα στα περισσότερα από όσα γράφεις στο νήμα συζήτησης 

Επιεικώς άσχετα; Μια ερώτηση έκανα επειδή ακριβώς συμφωνείς μόνο με την τελευταία φράση και διαφωνείς με τα περισσότερα!!!! Γιατί δεν απαντάς; Να την επαναλάβω: Συμφωνείς με τα hoaxes που είπαν ότι "Ο κουκουλοφόρος στο Μαρούσι ΔΕΝ επιτέθηκε σε “ηλικιωμένο πολίτη”";
Το συμπέρασμα που καταλήγω είναι σε περίπτωση καταφατικής απάντησης. Δεν είναι αυθαίρετο. Είναι λογικό επακόλουθο του τίτλου και του συμπεράσματος του λινκ https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/12/23/koukouloforos-marousi/
Εδώ σε θέλω κάβουρα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Πεμ 26 Δεκ 2019 13:46
δεν έχω χρόνο να απαντήσω εκτενώς απλά να επικεντρώσω (καθώς προσπαθείς έντεχνα να στείλεις αλλού την κουβέντα) ότι τα δημοσιεύματα του hoax και το συγκεκριμένο νήμα συζήτησης δεν αμφισβητούν σε καμία περίπτωση ότι όντως έτρεξε ένας από τους κουκουλοφόρους προς το μέρος του ασφαλίτη αλλά ασχολούνται με το να καταδείξουν αν ψευδώς τιτλοφορήθηκαν με άριστη χρήση της τεχνικής του fake news έτσι ώστε να δημιουργήσουν εντυπώσεις για τον υποτιθέμενο κακό γεράκο και όχι με την επίθεση καθ' αυτή ... Ακόμα και αυτό αποτελεί εσκεμμένη εκ μέρους τους νόθευση της αλήθειας (λες και δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο αθώος γεράκος) και συνήθης πρακτική των ΜΜΕ έτσι ώστε να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προσπαθήσουν να στρέψουν και για άλλους λόγους την κοινή γνώμη ενάντια σε αυτούς που νομίζουν ότι παλεύουν με αυτές τις μεθόδους το σύστημα. Προσωπικά η ύπουλη αυτή στάση των ΜΜΕ και της αστυνομίας με εξοργίζει. Για να το επεκτείνω το ζήτημα στις καταλήψεις αν θέλει η οποιαδήποτε κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το άκρως Δυτικό φαινόμενο (όπως αποδεικνύεται και πιο πάνω) των καταλήψεων δεν δικαιούται να αλλοιώνει - διαστρεβλώνει το ρόλο τους (όταν αυτός είναι προς όφελος της κοινωνίας) και να παρουσιάζει μονομερώς, ενίοτε και ψευδόμενη, μόνο όλα τα κακώς κείμενα σε αυτές. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα και κυρίως από τις αιτίες τους (τα οποία δεν έχουν και καμία σχέση με τις εν λόγω δράσεις τόσο της αστυνομίας όσο και των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών ή άλλων ομάδων).   
   
Γενικά η συγκεκριμένη προς συζήτηση υπόθεση με τα hoaxes και όχι μόνο μου θυμίζει έντονα την παρακάτω εικόνα: (https://i.ibb.co/sHKQCQP/image.jpg)
https://ibb.co/VmgDxDN


επειδή επιμένεις στο άσχετο   (δυσκολεύομαι να πιστέψω μη εσκεμμένα, κρίνοντας από την ικανότητά σου στην διατύπωση επιχειρημάτων) και παραπλανητικό ζήτημα τού "κατά πόσο προσωπικά (εγ)κρίνω ως βία το συγκεκριμένο περιστατικό" μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η συνολική φιλοσοφία μου σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητά μου προωθεί τις προσπάθειες μακροπρόθεσμων "λύσεων" που σχετίζονται με την (δια)μόρφωση μελλοντικών ενεργών πολιτών και όχι με πρακτικές βίας οι οποίες ταΐζουν το σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι αντιπαλεύονται ... Τώρα αν σου αρκεί η δική μου μαρτυρία έχει καλώς (δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο γι αυτό μέσω forum). 
Προφανώς παντού - όπως και στις απόψεις μου περί ΠΑΣ - αντιμετωπίζομαι ως γραφικός αλλά ... (σε μεγαλύτερο μήνυμα όταν και αν θα έχω χρόνο και πιθανότατα σε άλλο θέμα μπορεί να επανέλθω ). 

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 26 Δεκ 2019 15:50
Πιστεύεις ότι ήταν εσκεμμένο από τα ΜΜΕ να τον παρουσιάσουν ως απλό ηλικιωμένο πολίτη ή ήταν η ανικανότητά τους που δεν γνώριζαν την ιδιότητά του πριν δημοσιεύσουν; Από αυτά που γράφεις, θεωρείς το πρώτο. Εγώ δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Πιο πολύ τείνω στο δεύτερο.

Και εν πάσει περιπτώσει, η συγκεκριμένη επίθεση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί... ανεξάρτητα από την ιδιότητα του συγκεκριμένου ηλικιωμένου πολίτη. Είναι ηθικά μεμπτή τη στιγμή που ο επιτιθέμενος στηρίζει την παράνομη κατάληψη και παρανόμως προσπαθεί να την προστατέψει με χρήση βίας.

Όσο για τις καταλήψεις, πιστεύεις ότι η συγκεκριμένη βίλα ήταν υπό κατάληψη από άστεγους και ανθρώπους με ανάγκη; Ωραία και καλά να βρίσκουμε άρθρα για το τι γίνεται στην πολιτισμένη Ευρώπη αλλά έχει εφαρμογή αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Ή μήπως ήταν άντρο αντεξουσιαστών, ενδεχομένως και ναρκομανών;
https://www.ethnos.gr/ellada/77994_maroysi-ta-eyrimata-tis-astynomias-stin-ypo-katalipsi-epayli-koybeloy-pics


Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Πεμ 26 Δεκ 2019 16:49
Νομίζω ότι το θέμα εξαντλήθηκε,οι διαφορές είναι δεδομένες κ αγεφυρωτες,σφυρατε λήξη,θα βρεθούν,ζωή να 'χουμε ,κ άλλα πράγματα στη πορεία να διαφωνήσουμε.... δεν το λέω ως κριτική, ίσα ίσα που φαίνεται ότι αυτός ο καφενες Δεν είναι σαν τους άλλους,κ προσωπικά χαίρομαι....
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Παρ 27 Δεκ 2019 04:43
Θα ακολουθήσω εν μέρει τη συμβουλή του Rasta και δεν θα γράψω άλλο την άποψή μου συνεχίζοντας το διάλογο απλά επειδή βρήκα μία δημοσίευση η οποία αφορά ακριβώς στο θέμα την παραθέτω:

https://thepressproject.gr/i-politia-tromazi-apo-tin-omorfia-tis-atithasis-neotitas/?fbclid=IwAR38tPyJp1FpzImtHQWVi9w24uAGFB4zSxFJGGdyFZzOby3j1Ed5zRo_D7k#.XgE0J-m7Qvw.facebook (https://thepressproject.gr/i-politia-tromazi-apo-tin-omorfia-tis-atithasis-neotitas/?fbclid=IwAR38tPyJp1FpzImtHQWVi9w24uAGFB4zSxFJGGdyFZzOby3j1Ed5zRo_D7k#.XgE0J-m7Qvw.facebook)
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Παρ 27 Δεκ 2019 10:16
και δηλώσεις αστυνομικού - ενδιαφέρον έχουν οι δικές του από το 3.20 και  μετά (δείτε ειδικότερα και από 11:50 έως 14:00)  και όχι τα σχόλια του "δημοσιογράφου": 
https://www.youtube.com/watch?v=prmn9neHDwc&feature=emb_logo (https://www.youtube.com/watch?v=prmn9neHDwc&feature=emb_logo)
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ayuto1966 στις Δευ 30 Δεκ 2019 02:58
Kαταρχην ο μυθος δεν εχει ιδεα περι κτιριων υπο καταληψη

Αναμασάει την απλετη προπαγανδα του κουτιου που λεγεται γαμημενη τηλεοραση και την αναπαραγει εδώ


Αλλα ας αφήσουμε τις καταληψεις και τα εξαρχεια
Και ας επικεντρωθούμε σαν αθλητικο σαιτ στον Αυγενακη

Τι κανει τσιζ???????????????????
Οχου μωρε κριμαααααααααααααααααααααααααααααα

Νομιζα ότι ο Κοντονής και παλι φταιει για αυτά που γινονται


Ανοιχτε μωρε ένα θεμα για την νεα υπουργαρα που επιβραβευε το καψιμο εφοριας πριν δεκα χρονιας και απλειλουσε περσι αν τιμωρηθεί ο Οφη

Ναι μωρε αυτος ο μπατσος ο υποτακτικος του υποδικου που εξαφανιστηκε εδώ και ένα μηνα
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Δευ 30 Δεκ 2019 16:18
απλά για να καταγραφεί και μία άλλη άποψη (την οποία ακόμα και αν δεν αποδέχεται κάποιος την πηγή πρέπει να προβληματιστεί)

ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Μεσάνυχτα Πέμπτης 26/12 συντονισμένο σώμα συντρόφων εκδίωξε ομάδα ναρκέμπορων απο την οδό Κάνιγγος στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης.Η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίστηκε στην πλατεία έπειτα απο μισή ώρα ενισχυμένη απο άλλα 5-6 άτομα με σκοπό να επιτεθούν στους σκορπισμένους εκείνη την ώρα συντρόφους.Εκδιώχθηκαν ομως ξανά και αυτήν τη φορά ισωπεδόθηκαν στα γύρω στενά των Εξαρχείων ενώ όσοι πρόλαβαν να ξεφύγουν φυγαδεύτηκαν απο τους ματάδες της Τοσίτσας οι οποίοι τους επιβίβασαν σε ταξί.Τα σκουπίδια αυτά που με την στήριξη των μπάτσων λυμαίνονται το κέντρο τής Αθήνας δεν μας είναι άγνωστα καθώς είναι η ίδια ομάδα πού διατηρεί πιάτσα στα Προπύλαια και έξω από την Νομική απο όπου έχουν εκδιωχθεί πολλάκις φορές.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Αναρχικοί/Αναρχικές

https://athens.indymedia.org/post/1602283/  (https://athens.indymedia.org/post/1602283/) 

Προφανώς δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα και να ισχυριζόμαστε ότι όλοι είναι έτσι
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 30 Δεκ 2019 18:03
ποια τηλεόραση ρε αγιούτε; Πολλές φορές παίρνω άρθρα από το σάιτ της αστυνομίας όπως το παρακάτω.

Αυτό με τους ειρηνικούς φιλάθλους ομάδας της Θεσ/νίκης το είδατε;

Παράθεση
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικού Χώρους (8) άτομα που είχαν στην κατοχή τους διάφορα αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ξύλινα αντικείμενα – κοντάρια, βεγγαλικά, κουκούλες τύπου full face , αντικείμενα με διακριτικά ομάδας

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οδήγησε στη σύλληψη οκτώ (8) ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», των Νόμων «Περί όπλων» και «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, βραδινές ώρες χθες στις περιοχές της Πολίχνης και της Άνω Πόλης, εντόπισαν έπειτα από ελέγχους που διενήργησαν σε δύο (2) αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι συλληφθέντες:

    (8) ξύλινα κοντάρια,
    (3) βεγγαλικά χειρός,
    (3) κουκούλες τύπου full face,
    (2) περιλαίμια,
    (5) κράνη μηχανής,
    γάντια χειρός ένα ζευγάρι εκ των οποίων με διακριτικά ομάδας,
    (2) σκούφους ένας εκ των οποίων με διακριτικά ομάδας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης ελέγχθηκαν έξι (6) ακόμη άτομα και προσήχθησαν άλλα (9), ένα εκ των οποίων συνελήφθη για κατοχή ξύλινου γκλομπ και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου όπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υ.Γ. dk, είδες πού πήγε η μπάλα με τον Αυγενάκη; Στο Παλλάδιο!

Υ.Γ2 όσον αφορά το περιστατικό που περιγράφουν στο link που παρέθεσε ο dk, πολλά μπορεί να συμβαίνουν: μπορεί να υπάρχουν βρώμικοι μπάτσοι, μπορεί να υπάρχουν αστυνομικοί που παριστάνουν τους χρήστες για να πιάσουν ναρκέμπορους (και να τους χάλασαν την επιχείριση οι 'σύντροφοι'), μπορεί να είναι όλα ψέματα, πολλά μπορεί...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Δευ 30 Δεκ 2019 19:44
Αυτό με τους ειρηνικούς φιλάθλους ομάδας της Θεσ/νίκης το είδατε;
μακάρι να κάναν το ίδιο σωστά τη δουλειά τους παντού (Ιωαννίνων συμπεριλαμβανομένων) - αν παρακολουθήσεις τη συνέχεια υποθέτω ότι κάποιο πολιτικό πρόσωπο θα βρεθεί να υποστηρίξει τον αγνό φίλαθλο του Άρη, ΠΑΟΚ ή οτιδήποτε άλλο

Υ.Γ2 όσον αφορά το περιστατικό που περιγράφουν στο link που παρέθεσε ο dk, πολλά μπορεί να συμβαίνουν: μπορεί να υπάρχουν βρώμικοι μπάτσοι, μπορεί να υπάρχουν αστυνομικοί που παριστάνουν τους χρήστες για να πιάσουν ναρκέμπορους (και να τους χάλασαν την επιχείριση οι 'σύντροφοι'), μπορεί να είναι όλα ψέματα, πολλά μπορεί...

συμφωνούμε (αν και δεν τα εκτιμώ ως ισοπίθανα) άλλωστε έχω ήδη γράψει:
απλά για να καταγραφεί και μία άλλη άποψη (την οποία ακόμα και αν δεν αποδέχεται κάποιος την πηγή πρέπει να προβληματιστεί)
...

Προφανώς δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα και να ισχυριζόμαστε ότι όλοι είναι έτσι
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τρι 31 Δεκ 2019 12:24
Κάπως έτσι όμως κατορθώνουν να μπαγλαρώνουν ολόκληρο καρτέλ:
https://www.iefimerida.gr/ellada/bolos-arhigos-kartel-narkotikon-aporos-agoraze-akinita
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Παρ 10 Ιαν 2020 06:58
   επειδή έχει γίνει - και λίγο εκτός θέματος - αναφορά στην περιοχή Εξαρχείων παραθέτω και μία ανακοίνωση που δίνει μία άλλη διάσταση στην υπόθεσή τους. Υπενθυμίζω ότι παλαιότερα σε διάφορες περιοχές (κυρίως στα Εξάρχεια) χρησιμοποιήθηκαν διάφορες μέθοδοι για να απαξιωθούν και σταδιακά να μειωθούν οι τιμές των ακινήτων και μετά να "καθαρίσουν" για να ξανανέβουν και να έχουν μεγάλο κέρδος όσοι - ενήμεροι ή υποψιασμένοι - είχαν προβεί σε αγορές ενδιάμεσα... Χωρίς να έχω ιδέα για το αν και τώρα είμαστε σε κάποια ανάλογη φάση απλά το αναφέρω προς προβληματισμό ακόμα και για το ρόλο που καλείται να υποστηρίξει η αστυνομία...
 

Δεν πάει άλλο με την ανομία της αστυνομοκρατίας, των μαφιών, και των «επιχειρηματιών». Στα Εξάρχεια διεξάγεται «πόλεμος» κατά των κατοίκων, της φυσιογνωμίας και της ιστορίας της περιοχής.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια τα Εξάρχεια βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση πολιορκίας, που έχει δύο
πλευρές. Από τη μια, η λαίλαπα του AirBnB και τα κτηματομεσιτικά παιχνίδια, που αυξάνουν τα ενοίκια σε βάρος των μόνιμων κατοίκων. Από την άλλη, η εγκαθίδρυση κανονικών συμμοριών με κύρια δραστηριότητα το ναρκεμπόριο, που έχει μετατρέψει την άλλοτε πιο ασφαλή γειτονιά της Αθήνας σε ορμητήριο διαφόρων ειδών κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Και ενώ η πλατεία ζει τη δική της παρακμή με τις ναρκομαφίες, η οδός Καλλιδρομίου και οι πέριξ δρόμοι έχουν την ‘’τιμητική’’ τους, εξαιτίας μιας συμμορίας ληστών, η οποία δρα προκλητικά ανενόχλητα ανάμεσα στο 5ο ΑΤ Εξαρχείων και τα ΜΑΤ.

Τα σπασίματα αυτοκινήτων και οι ληστείες είναι καθημερινά φαινόμενα, πολλά μέσα στο φως της ημέρας, με τους ίδιους δράστες να ξαναβγαίνουν για ‘’μεροκάματο’’ μετά από λίγο πάλι στα ίδια σημεία. Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς τα σπασμένα αυτοκίνητα από τη συγκεκριμένη συμμορία (ή συμμορίες) μόνο στο μικρό αυτό κομμάτι των Εξαρχείων πρέπει να είναι κάποιες χιλιάδες τα τελευταία χρόνια, αν αναλογιστεί κανείς, ότι βρίσκουμε τουλάχιστον 2-3 κάθε πρωί. Όσοι κάνουν το βήμα να πάνε στο 5ο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλουν, θα ακούσουν ίσως τη φωνή του αξιωματικού υπηρεσίας να λέει το γνωστό ‘’να το ξέρετε ότι κάθε μήνυση κατά αγνώστου θα πάρει αρκετές ώρες!’’ που δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό.

Το σημείο αιχμής είναι η Θεμιστοκλέους και η Καλλιδρομίου γωνία, η δε άνεση των ληστών είναι τέτοια, που και ακάλυπτοι θα βγουν και θα ξεκαθαρίσουν τα κλοπιμαία φανερά σε κάποια είσοδο πολυκατοικίας στην Ερεσού ή στη Θεμιστοκλέους. Οι λίγοι κάτοικοι που αντιδρούν βγαίνοντας στο άκουσμα σπασίματος ή συναγερμού, παλιότερα δέχονταν τη χλεύη τους ή βρίζονταν. Το τελευταίο διάστημα στοχοποιούνται οι ίδιοι, είτε δεχόμενοι επίθεση με πέτρες, είτε απειλούμενοι ανοιχτά με ψαλίδια, μαχαίρια, κλπ.

Οι συναγερμοί των αυτοκινήτων, που θα ακουστούν κάθε μέρα στην οδό Καλλιδρομίου μαζί με τα
σπασμένα γυαλιά, τα οποία ο καθένας από εμάς θα πατήσει κάθε πρωί βγαίνοντας από το σπίτι του, είναι το κομμάτι μιας ιδιάζουσας ψυχολογικής βίας. Μιας βίας, που συνδυάζεται με το θυμό από το
επικοινωνιακό σόου και την υποκριτική ρητορεία της κυβέρνησης περί Νόμου και Τάξης, που τρομοκρατεί με τα ΜΑΤ τη γειτονιά, δέρνοντας άσχετους και μαζεύοντας μωρομάνες από καταλήψεις, ενώ αφήνει τις συμμορίες όχι μόνο ανέγγιχτες, αλλά όλο και πιο θρασείς μετά από κάθε τέτοια ‘’επιχείρηση’’.

Τα ωραία, τα οποία έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την ιστορική οδό Καλλιδρομίου, είναι όλα αλήθεια. Για τα στέκια της, τα όμορφα νεοκλασικά της, τη λαϊκή αγορά της, τους καλλιτέχνες κατοίκους της. Πλέον ας γνωρίζουν όλοι, ότι ταυτίζεται δυστυχώς και με μια γνωστή στους πάντες εγκληματική συμμορία με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας. Κάτοικοι οδού Καλλιδρομίου και γύρω δρόμων
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 10 Ιαν 2020 14:05
Άλλοι το λένε 'πόλεμο' κατά των κατοίκων και άλλοι το λένε 'ασφάλεια'  για τους κατοίκους.

Χτες:
Παράθεση
Εκτεταμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε χώρα στην Πλατεία Εξαρχείων, με δεκάδες αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, της νέας ομάδας ΔΡΑΣΗ, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής αλλά και DRONE για την εποπτεία από αέρος.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 12 άτομα, οι 3 συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και οι υπόλοιποι περί αλλοδαπών. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αστυνομικοί της ΔΡΑΣΗ στη συμβολή των οδών Σόλωνας και Μπενάκη, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω διαρρήκτη από την Αλγερία την ώρα που είχε ανοίξει ένα αυτοκίνητο.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/epiheirisi-elas-exarheia-syndromi-drone-binteo

και σήμερα να δούμε τι θα κάνουν:

Παράθεση
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ γίνονται πτήσεις από drone.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/nea-megali-astynomiki-epiheirisi-sta-exarheia-drone
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 10 Ιαν 2020 17:28
Με εκείνον το Ινδαρέ τι έγινε τελικά γιατί δεν έμαθα.Μήπως έμαθε κανένας άλλος;
Στο μεταξύ διάβασα κάτι άλλες καταγγελίες για τα καλόπαιδα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Κυρ 12 Ιαν 2020 11:33
Με εκείνον το Ινδαρέ τι έγινε τελικά γιατί δεν έμαθα.Μήπως έμαθε κανένας άλλος;
Στο μεταξύ διάβασα κάτι άλλες καταγγελίες για τα καλόπαιδα.

Κάπου είχα διαβάσει ότι η δικάσιμος είχε πάρει αναβολή μέχρι τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ υπήρξαν κι άλλες δυο επιχειρήσεις εναντίον της ανακατάληψης και έγιναν κι άλλες συλλήψεις.

Παράθεση
Κουκάκι κατάληψη: Κόρη γνωστού ηθοποιού στους συλληφθέντες

Κουκάκι κατάληψη: Νέες πληροφορίες αναφορικά με τους συλληφθέντες, κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ματρόζου και Παναιτωλίου, έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Κουκάκι κατάληψη: Η κόρη ενός γνωστού ηθοποιού, αλλά και ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο του κεντρικού συντονιστή των καταλήψεων, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου. Την πληροφορία μεταδίδει το CΝΝ.  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν συνολικά 13 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πρώτα έγινε η εκκένωση της κατάληψης της Ματρόζου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 20:30, με την έφοδο των αστυνομικών και την σύλληψη 5 καταληψιών (3 άνδρες και  2 γυναίκες), εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Νωρίτερα, οι αστυνομικοί - με εντολή εισαγγελέα - άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος, ενώ οι αντιεξουσιαστές, που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, πετούσαν πέτρες, τσιμεντόλιθους, έπιπλα και μπογιές στους αστυνομικούς, οι οποίοι προστατεύονταν με τις ασπίδες. Παράλληλα, οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ χρησιμοποιούσαν ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς, προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.
(https://cdn.flash.gr/multimedia/static/inline/2020/01/koukaki1101207.jpg)

Επίσης, οι αστυνομικοί βρίσκονταν και στο πίσω μέρος του κτιρίου, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη διαφυγή των καταληψιών. Η όλη επιχείρηση, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα, παρακολουθείτο από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια, ακολούθησε επιχείρηση και στο δεύτερο κτίριο, στην οδό Παναιτωλίου 21, όπου βρίσκονταν μέσα 8 άτομα (5 άνδρες και 3 γυναίκες).

Κουκάκι κατάληψη: Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ

Αργά το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοινώσεις για την επιχείρηση. «Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί. Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες, 5 στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές», ανέφερε για την επιχείρηση στην οδό Ματρόζου.

Ενώ για την επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στις 21:30 έληξε και δεύτερη επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί. Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με παρουσία εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες».

(https://cdn.flash.gr/multimedia/static/inline/2020/01/koukaki11012015.jpg)
https://www.flash.gr/greece/1568777/koykaki-katalipsi-kori-gnwstoy-ithopoioy-stoys-syllifthentes
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 12 Ιαν 2020 11:56
DNA βρήκαν ή πάπαλα;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Κυρ 12 Ιαν 2020 12:36
DNA βρήκαν ή πάπαλα;

Μέχρι την τελευταία αναφορά, όχι, απ' όσο διάβασα.
Διάβασα επίσης ότι πολλά αποτυπώματα είχαν σβηστεί αφού σε υπολογιστή υπήρχε ένα μόνο στην οθόνη και κανένα σε πληκτρολόγιο.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 13 Ιαν 2020 14:32
Παράθεση
«ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ» ΛΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Καταλήψεις στο Κουκάκι: Τι έδειξαν τα δακτυλικά αποτυπώματα στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις 18 Δεκεμβρίου


Ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτιρίων καταλήψεων στο Κουκάκι.

Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκαν σε υπό κατάληψη κτίρια στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3.

Στην Ματρόζου σε σύνολο 35 πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη , φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) ευρέθησαν μόνον τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο.

Εξάλλου σε ολόκληρο το διώροφο κτίριο βρέθηκαν μόνον τέσσερα αποτυπώματα τα οποία ταυτοποιήθηκαν. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε 5 φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνον ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια!

Σε 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονισθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκε ένα μόνον αποτύπωμα!
Παρόμοια ευρήματα και στις καταλήψεις Παναιτωλίου και Αρβάλης

Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα στις άλλες δύο καταλήψεις. Στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου 21, επί 18 πειστηρίων, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες δεν ευρέθη κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτίριο ανευρέθηκαν 4 τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Στο κτίριο της οδού Αρβάλη 3, επί 12 πειστηρίων δεν υπήρξε αποτύπωμα ενώ στους εσωτερικούς χώρους ευρέθησαν 2 τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Συνολικά και στα τρία κτίρια επί 65 πειστηρίων ανευρέθησαν τρία μόνον αποτυπώματα! Στους χώρους των κτιρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων ανευρέθησαν μόνο 10 αποτυπώματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε έντυπο οδηγιών που ανευρέθη στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόσθηκαν κατά γράμμα. Παρόλα αυτά η Αστυνομία κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτιριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Τα μέχρι στιγμής εργαστηριακά ευρήματα καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για άτομα που συνελήφθησαν και υποβλήθηκαν σε αυτές, διαβιβάσθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο εργαστηριακός έλεγχος συνεχίζεται.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/katalipseis-koykaki-daktylika-apotypomata

Φέρτε το CSI από Αμερική...  :)) :))
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: P@sL@S στις Τρι 14 Ιαν 2020 20:22
Το να φορούσαν γάντια όταν τα χρησιμοποιούν δεν το σκέφτηκαν?
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Τετ 15 Ιαν 2020 05:45
Παράθεση
«ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ» ΛΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Φέρτε το CSI από Αμερική...  :)) :))

Απλά με ξεπερνά το ότι θεωρείται αυτό ως:
- μη αναμενόμενο και
- αποδεικτικό ενοχής
Ο "εγκέφαλος" που είναι υπεύθυνος από την πλευρά της αστυνομίας για τις ανακοινώσεις της, κάνει σοβαρή προσπάθεια να δικαιολογήσει την κυρίαρχη εντύπωση ότι στα στελέχη της αστυ-α-νομίας δεν υπάρχει έννοια αξιοκρατίας και ανέρχεται ο πλέον φελλός...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τετ 15 Ιαν 2020 08:37
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν λαμβάνεται υπόψιν η αυτόπτης μαρτυρία των αστυνομικών.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 23 Ιαν 2020 18:13
Παράθεση
Κουκάκι: Αναβλήθηκε η δίκη των καταληψιών -Κατηγορούμενος επικαλέστηκε ότι έχει διάρροια

Αναβλήθηκε η δίκη για την κατάληψη στο Κουκάκι, καθώς ένας από τους κατηγορούμενος επικαλέστηκε πως είχε επεισόδιο διάρροιας, ενώ μία από τις συνηγόρους υπεράσπισης επικαλέστηκε κόλλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δίκη μετά τα επεισόδια στο Κουκάκι στην κατάληψη της οδού Ματρώζου στις 11 Ιανουαρίου αναβλήθηκε μετά από αίτημα των κατηγορούμενων παρά τις αντιρρήσεις του εισαγγελέα. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν αναβολή διότι ο ένας είχε επεισόδιο διάρροιας με ιατρική γνωμάτευση, αλλά και μία από τις δικηγόρος δεν μπορούσε να είναι παρούσα στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα και εμφανώς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πως έχει εισαχθεί το κατηγορητήριο.

Δικηγόροι αστυνομικών: Κακουργήματα τα αδικήματα

Οι δικηγόροι των αστυνομικών Θανάσης Πλεύρης, Σκαμπαρδώνης και Εβίτα Βαρέλα σχετικά με την αναβολή της συζήτησης ζήτησαν να υπάρξει σωστός χαρακτηρισμός των αδικημάτων και να μετατραπούν από πλημμελήματα σε κακουργήματα.

Μάλιστα φαίνεται πως και ο εισαγγελέας υπονόησε πως υπάρχει προβληματισμός ως προς τις κατηγορίες, καθώς ανέφερε «με προβληματίζει πως με αυτόν τον χαρακτηρισμό που λέει το κατηγορητήριο ότι υπήρχε κίνδυνος ζωής, εισάγεται με αυτόν τον τρόπο. Αυτό όμως θα το δούμε στην πορεία εάν απορριφθεί το αίτημα αναβολής.

πηγή: https://www.iefimerida.gr/ellada/koykaki-anablithike-i-diki-katigoroymenos-ehei-diarroia

Δεν υπήρχε imodium?  :)) :)) :))
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία... Μαγκιά, κλανιά...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Κυρ 26 Ιαν 2020 15:12
Παράθεση
Ντροπή! Αστυνομικοί χτύπησαν και έστειλαν νοσοκομείο 11χρονο αγόρι…

Νέο κρούσμα αναίτιας αστυνομικής βίας και μάλιστα σε βάρος ενός παιδιού συνέβη χθες και καταγράφηκε σε βίντεο κλειστής κάμερας ασφαλείας.
Ειδικότερα, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο χωρίς λόγο ένα 11χρονο αγόρι και ένας από τους τέσσερις τον χτύπησε στο κεφάλι . Το περιστατικό έγινε γνωστό από καταγγελία ενός εργαζομένου στο νοσοκομείο, όπου μετέφερε το παιδί ο πατέρας του.

Στην ανάρτησή του στο Facebook o καταγγέλλων σημειώνει πως το αγόρι «ήταν σε άθλια κατάσταση τρομαγμένο φοβισμένο και με εμφανή την ταλαιπωρία που υπέστη» και πως το συμβάν έληξε όταν μπήκε «ένα Ι.Χ. στο στενό  ενώ οι “μπάτσοι” τα μαζεύουν και φεύγουν ανενόχλητοι».     

https://thefaq.gr/ntropi-astynomikoi-chtypisan-kai-esteilan-nosokomeio-11chrono-agori/
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 26 Ιαν 2020 15:16
Τρομοκράτης...Δεν είδες τον άλλον τον Γρηγορόπουλο τι αλητήριος ήταν.
Ξύρισμα και την ταμπελίτσα του ο τεντιμπόις.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 30 Ιαν 2020 11:59
Παράθεση
Σύλληψη «τοξοβόλου»: Είχε μαζί του όπλα με σφαίρα στη θαλάμη -Ετοιμα να χρησιμοποιηθούν

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαηλίδης, είχε προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές όταν το περασμένο Ιούνιο απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Στην Τίρυνθα ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/syllipsi-toxoboloy-opla-me-sfaira-sti-thalami

Ποιο καλό παιδάκι έστειλε τρομοκράτη σε αγροτικές φυλακές και μάλιστα να κάνει τον βοσκό;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Κυρ 02 Φεβ 2020 11:40
Μάλλον κάποιος φιλόμουσος που τον ήθελε να αφήνει το τόξο και να πιάνει τη φλογέρα  :P
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Πεμ 27 Φεβ 2020 14:51
Καιρό έχει να γράψει κάποιος εδώ.
Περίμενα να δω κάποιο ποστ μετά το ξύλο που έφαγαν στα νησιά.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Πεμ 27 Φεβ 2020 15:45
"Προβοκάτορα" σύνταυρε, paixtempalla  :))
Να γράψει τί ακριβώς κάποιος?
Ότι έστειλε η κυβέρνηση ανεκπαίδευτους αστυνομικούς να "κοντρολάρουν" τον κόσμο τον οποίο η ίδια ξεσήκωνε όσο ήταν αντιπολίτευση?
Και ΝΑ οι υπερπαραγωγές από τον σκάι για τα ματ που έσκασαν μύτη στα νησιά και έκανε ρεπορτάζ λες και βλέπαμε την "Απόβαση στην Νορμανδία" από ταινία του Σπίλμπεργκ...
Που είχε αμολύσει τα βρωμερά φασιστάκια Πλεύρη, Μαυρουδή-τσεκουράτο και αρχικωλοτούμπα Άδωνι να απευθύνονται στις πιό σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης?

Παραθέτω απλά ένα άρθρο από ένα σάιτ το οποίο δεν το λες και αντικυβερνητικό και θεωρεί τον ζαβό "άριστο" και νοικοκυραίο ως το πιό λαμπρό μυαλό της χώρας:

Παράθεση
Τουρκόσποροι θα σας γαμ…

Το φιάσκο της Αστυνομίας και των οξυδερκών ΜΑΤ στη Χίο θα μπορούσε να φέρει τον χολυγουντιανό τίτλο Η Κομμένη Γράνα.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι θα σας παρουσιάσει τα πραγματικά γεγονότα ώστε να συνειδητοποιήσει και ο πάσα ένας οξυδερκής ότι αυτό το κράτος υπάρχει από τύχη ως χώρα και ως λαός.

Γράφει ο Coronavirus

Τώρα βέβαια με τον Coronavirus δύσκολα θα τη βγάλουμε καθαρή. Για να δούμε λοιπόν πως εξελίχθηκε ένα ακόμη μεγάλο φιάσκο του σαρδανάπαλου κράτους και των πεπετζήδικων οργάνων και αρχών του.

Οι καλοχτενισμένες διμοιρίες των ΜΑΤ λαμβάνουν εντολή να ετοιμασθούν για την επόμενη αποστολή τους στο νησί της Χίου. Επιβιβάζονται λοιπόν πάνοπλοι στα πλοία της αγάπης που τους μεταφέρουν μαζί με τα αξεσουάρ τους (δακρυγόνα, γκλομπς, κλπ, μέχρι και δύο ελικόπτερα συνοδείας) στο νησί.

Από τα κεντρικά τους ενημέρωσαν ότι οι Χιώτες πάνε δυο-δυο και όχι 5.οοο-10.000 όπως συνέβη απρόσμενα. Με το που αποβιβάζονται- κάτω από τις ιαχές τους πλήθους -στο νησί παίρνουν εντολή να κατευθυνθούν προς τη θέση Aίπος, εδώ όπου υποτίθεται ότι θα γίνει το κλειστό κέντρο κράτησης των μεταναστών.

Στο νησί έχει γίνει ήδη γνωστό ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στο σημείο. Σιγά σιγά αρχίζουν να μαζεύονται καμμιά 5-6 χιλιάρες Χιώτες αποφασισμένοι να φθάσουν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.

Πράγματι μέσα σε χρόνο dt 300 MATατζήδες της Σταδίου, της Στουρνάρη και της Πατησίων, βρίσκονται σκαρφαλωμένοι σ΄ένα οροπέδιο και έχουν απέναντί τους ένα ειρηνικό πλήθος 5.000 ντόπιων.
Ο επικεφαλής των ΜΑΤ σαστισμένος και εκτός έδρας δίνει άσκεφτα εντολή να χρησιμοποιήσουν τις αύρες και τα δακρυγόνα και πλακώνουν το πλήθος μ΄αυτά. Γίνεται το έλα να δεις.

Ο κόσμος αντιδρά και εκσφενδονίζει στους 300 ΜΑΤατζήδες ότι υπάρχει πρόχειρο σε πέτρα και βράχια. Το σκηνικό έχει αρχίσει ήδη να έχει κοινά χαρακτηριστικά με το μακελειό της Κερατέας.

Οι ΜΑΤατζήδες στο βουνό είναι σαν ψάρια έξω από το νερό σε αντίθεση με τους ντόπιους που γνωρίζουν τα κατατόπια και αισθάνονται οργή μια και δεν προκάλεσαν εκείνοι το μακελειό.

Οι ειρηνικοί κάτοικοι της Χίου δεν αρκεί που χρόνια τώρα τρώνε στη μάπα όλο το μεταναστευτικό, αίφνης διαπιστώνουν ότι και το κράτος, στο οποίο πληρώνουν τους φόρους, αποφάσισε να τους δείρει και εξαγριώνονται.

Μετά τη πρώτη μάχη στο βουνό και την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ αποφασίζουν να πάνε να διαμαρτυρηθούν στα ξενοδοχεία που διέμειναν οι βαράτε από την Αθήνα.

Το πρώτο ξενοδοχείο που επισκέφθηκαν οι πολίτες της Χίου ήταν το Ελληνικό Κάστρο.

Εδώ βγήκε κάποιος και τους είπε ότι δεν φιλοξενούνται εκεί άνδρες των ΜΑΤ. Αλήθεια-ψέμματα ο κόσμος το πίστεψε.

Στη συνέχεια πήγαν με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στους αστυνομικούς, για όσα συνέβησαν στο Αίπος, στο επόμενο ξενοδοχείο που ήταν το ΕΡΥΘΑ.

Ήθελαν μάλιστα να επιδώσουν σε κάποιον επικεφαλής των αστυνομικών μία έγγραφη διαμαρτυρία. Καθώς λοιπόν το πλήθος των ντόπιων βρισκόταν μπροστά από το ξενοδοχείο πετάγεται ένας αστυνομικός σε κάποιο από τα πάνω μπαλκόνια και σύμφωνα με μαρτυρίες φωνάζει στο πλήθος:

–Τουρκόσποροι θα σας γαμ…

Το πλήθος που έως εκείνη την ώρα ήταν ειρηνικό μπουκάρει με ιαχές στο ξενοδοχείο και πλακώνει άγρια στο βρωμόξυλο τους ΜΑΤατζήδες της Σταδίου. Μιλάμε για θρυλικό βρωμόξυλο με τον οπερατέρ, δημοσιογράφο, σχολιαστή Γιάννη Τζούμα, να τραβάει με την κάμερά του τα τρυφερά στιγμιότυπα κραυγάζοντας και ο ίδιος “όχι ρε παιδιά, όχι ρε παιδιά, μη τους βαράτε άλλο…είναι Έλληνες, είμαστε Έλληνες”. Ο Τζούμας τράβαγε και σπικάριζε ταυτόχρονα τα στιγμιότυπα ώστε να έχει στη συνέχεια τηλεοπτικό πράγμα που σαλεύει.

Με το που άρχισε να πέφτει το ξύλο της χιώτικης αρκούδας-μία από τις πιο ταπεινωτικές στιγμές στην ιστορία των ΜΑΤ-κάποιοι από τους αστυνομικούς ενημερώνουν για το στραπάτσο συναδέλφους τους οι οποίοι στήνουν μπλόκα στη πόλη και κάνουν προσαγωγές, σε όποιον άσχετο με τα επεισόδια, πολίτη του νησιού περνούσε από μπροστά τους.

Την ίδια στιγμή άλλοι αστυνομικοί σύμφωνα  με πληροφορίες ταπεινωμένοι από το ξύλο που έτρωγαν άρχισαν να ξεσπάνε σε αυτοκίνητα και μηχανές των κατοίκων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι άνδρες της αστυνομίας ξέσπασαν σε βανδαλισμούς στη πόλη ενώ όσοι βρισκόντουσαν στην θέση Αίπος έβαζαν φωτιά στα δένδρα που είχαν φυτέψει οι κάτοικοι στη περιοχή και κατέστρεφαν τα δάση.

Στο μεταξύ όλες αυτές τις μέρες οι επιχειρήσεις και τα σχολεία του νησιού είναι κλειστά. Εχει παραλύσει η ζωή και η οικονομία της πόλης.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/apokleistiko-reportaz-gia-ton-xylodarmo-ton-mat-sti-chio/

Θα μπορούσα κάλλιστα να βάλω ένα σωρό λινκ από αντικυβερνητικά σάιτ αλλά αρκεί το παραπάνω...
Φαντάζομαι ότι το... φιλαλήθες σκάι δεν αποτελεί τη μοναδική πηγή... "ενημέρωσης".
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: blue στις Πεμ 27 Φεβ 2020 16:14
&feature=share&fbclid=IwAR1xhuaPYYclCszYvN4Fzq4E5HKK91wQu26anovKxy_qlJGfxxQYycWQec0
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Πεμ 27 Φεβ 2020 16:19
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 27 Φεβ 2020 16:55
Στο μεταξύ ο άλλος εκτός υπηρεσίας τραβάει όπλο στην ΑΣΟΕΕ.Ο άλλος τροχαίο και πυροβολεί.
Κάθε μέρα δίνουν λόγους να τους αντιπαθείς περισσότερο.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: born_in_drakolimni στις Πεμ 27 Φεβ 2020 16:58
Ετσι κωλοτουρκοι λεει ο αλλος
Αμα εισαι μουνοπανο σε οποια δουλεια και να σε βαλουν δεν αλλαζει τιποτα, μουνοπανο θα παραμεινεις
Θεωρω δεδομενο οτι δεν κανανε αυτα που επρεπε απο τη στιγμη που πηγαν εκει

Επομενως οχι απλα το χαρηκα το ξυλο που φαγανε, αλλα κατενθουσιαστηκα
Επρεπε να δωσουν και στους πολιτες απο ενα κρανος, ενα πιστολι και ενα γκλομπ και μετα θα φευγανε κολυμπωντας για αθηνα

 :pas: :pashat: :joker:
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 27 Φεβ 2020 17:26
Έχει καταλάβει κανείς γιατί οι νησιώτες δεν θέλουν τις κλειστές δομές;
Εκ των πραγμάτων οι εισβολείς θα έρχονται όσο ανοίγει την κάνουλα η Τουρκία, οπότε τι ακριβώς θέλουν;
Αν απλά θέλουν να μεταφέρει το κράτος τους εισβολείς στην ηπειρωτική χώρα, τότε γιατί περιμένανε τόσον καιρό και δεν κάνανε φασαρίες πριν γίνει επίταξη;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 27 Φεβ 2020 17:37
Κυβέρνηση τσίρκο
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Siatrovouni στις Πεμ 27 Φεβ 2020 18:55
Οι μονοι εισβολεις στην προκειμενη ειναι οι ορδες των χουλιγκανων ΜΑΤατζηδων.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 27 Φεβ 2020 19:35
Οι μονοι εισβολεις στην προκειμενη ειναι οι ορδες των χουλιγκανων ΜΑΤατζηδων.

Χρησιμοποιώ την έκφραση 'εισβολείς' γιατί η σωστή έκφραση 'λαθρομετανάστες' είναι απαγορευμένη στο φόρουμ.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Πεμ 27 Φεβ 2020 19:38
Μα το λέει γλυκά αφού...
Για όσους το είχαν ξεχάσει:Ο εθνικός μας σερίφης θα είναι περήφανος, φαντάζομαι...

Κυβέρνηση τσίρκο
Τσίρκο? Ίσως τότε να διασκεδάζαμε και λίγο.
Είναι απλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ._
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: trollit στις Πεμ 27 Φεβ 2020 19:42
από τσίρκο σε τσίρκο οι κυβερνήσεις...
πολλά χρόνια είχα να δω τα ουγκανα να κάνουν έτσι...
ούτε τα ορκ των ολιγαρχών δεν κάνουν έτσι!!!
πόσο υπάνθρωπος πρέπει να είσαι για να φέρεσαι έτσι για 1000 ευρω...
λευτεριά σε όλους μας...

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: PASkal στις Πεμ 27 Φεβ 2020 22:44
Εγώ γελάω περισσότερο με τους απλούς πολίτες που τώρα ανακάλυψαν την αστυνομική βία και τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα δίποδα χοιρινά ποιοι είναι οι πραγματικοί μπαχαλακηδες που δεν διστάζουν να δείρουν και την μάνα τους για λίγα ευρώ.Τοσα χρόνια που έδερναν τρομοκρατούσαν κάναν ζημιές και τις χρέωναν σε ανθρώπους του αγώνα(πόσοι και πόσοι έχουν φυλακιστεί και έχουν τραυματιστεί και σκοτωθει άδικα απ την έμμισθη ομπροστοφυλακη των ολιγαρχων).
Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που θα τους υπερασπίζονται ότι και να γίνει αφού το λέει ο νόμος και οι κυβερνήσεις που ψηφισαν.
Καμμία φυλακή για κανέναν άνθρωπο,αλληλεγγύη στους μετανάστες και άμεση χορήγηση ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων να πάνε να ζήσουν αξιοπρεπώς όπου επιθυμούν.
Εχθροί δεν είναι αυτοί αλλά αυτοί που γεννάνε πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες με τους πολέμους τους(οικονομικούς,θρησκετικους ή επεκατικους).
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Πεμ 27 Φεβ 2020 23:14
https://www.imerodromos.gr/giati-gelate-kyrioi-giati-gelate/
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 27 Φεβ 2020 23:47
Οι μονοι εισβολεις στην προκειμενη ειναι οι ορδες των χουλιγκανων ΜΑΤατζηδων.

Χρησιμοποιώ την έκφραση 'εισβολείς' γιατί η σωστή έκφραση 'λαθρομετανάστες' είναι απαγορευμένη στο φόρουμ.
Όπως επίσης ότι παραπέμπει σε ρατσισμό,μειωτικό για άλλους ανθρώπους.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 28 Φεβ 2020 00:42
Οι μονοι εισβολεις στην προκειμενη ειναι οι ορδες των χουλιγκανων ΜΑΤατζηδων.

Χρησιμοποιώ την έκφραση 'εισβολείς' γιατί η σωστή έκφραση 'λαθρομετανάστες' είναι απαγορευμένη στο φόρουμ.
Όπως επίσης ότι παραπέμπει σε ρατσισμό,μειωτικό για άλλους ανθρώπους.

Με τη λογική αυτή και το λαθρεπιβάτης, λαθροκυνηγός, λαθραναγνώστης, λαθρέμπορας, κλπ, παραπέμπει σε ρατσισμό και μειωτικό για άλλους ανθρώπους??? Θέλω απάντηση σε αυτό.
Μην ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια. Ο όλος ντόρος που έγινε στο εξωτερικό (κι εμείς αντιγράφουμε ως συνήθως) αφορά το 'παράνομος μετανάστης' καθότι κρίνονται παράνομοι χωρίς δικαστήριο, και γι' αυτό χρησιμοποιείται πλέον το 'παράτυποι μετανάστες'.
Υ.Γ. Οι περισσότεροι δεν είναι πρόσφυγες αλλά οικονομικοί μετανάστες. Είναι γνωστές εξάλλου οι προσφορές της Turkish Airlines από Αφρική προς Τουρκία.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 28 Φεβ 2020 00:48
Τα ξαναείπαμε.Εδώ υπενθυμίζω.Πρόσφυγες και μετανάστες είναι οι απλές λεξούλες.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ayuto1966 στις Παρ 28 Φεβ 2020 01:22
Εμ βεβαιως οι μεταναστες ειναι εισβολεις στην χωρα μας και θελουνε να μας κατακτησουνε

Ομως ο  Ερντογαν με τα ωραια του Γεωτρυπανα του ειναι φιλος και  θα ερθει βολτα για διακοπες στο Αιγαιο


Με τους μεταναστες μαγκες
Με τον Ερντογαν ΚΟΤΑΡΕΣΠροσυπογραφω

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΡΚΟ


Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Παρ 28 Φεβ 2020 09:44
"Προβοκάτορα" σύνταυρε, paixtempalla  :))
Να γράψει τί ακριβώς κάποιος?
Ότι έστειλε η κυβέρνηση ανεκπαίδευτους αστυνομικούς να "κοντρολάρουν" τον κόσμο τον οποίο η ίδια ξεσήκωνε όσο ήταν αντιπολίτευση?
Και ΝΑ οι υπερπαραγωγές από τον σκάι για τα ματ που έσκασαν μύτη στα νησιά και έκανε ρεπορτάζ λες και βλέπαμε την "Απόβαση στην Νορμανδία" από ταινία του Σπίλμπεργκ...
Που είχε αμολύσει τα βρωμερά φασιστάκια Πλεύρη, Μαυρουδή-τσεκουράτο και αρχικωλοτούμπα Άδωνι να απευθύνονται στις πιό σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης?

Παραθέτω απλά ένα άρθρο από ένα σάιτ το οποίο δεν το λες και αντικυβερνητικό και θεωρεί τον ζαβό "άριστο" και νοικοκυραίο ως το πιό λαμπρό μυαλό της χώρας:

Παράθεση
Τουρκόσποροι θα σας γαμ…

Το φιάσκο της Αστυνομίας και των οξυδερκών ΜΑΤ στη Χίο θα μπορούσε να φέρει τον χολυγουντιανό τίτλο Η Κομμένη Γράνα.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι θα σας παρουσιάσει τα πραγματικά γεγονότα ώστε να συνειδητοποιήσει και ο πάσα ένας οξυδερκής ότι αυτό το κράτος υπάρχει από τύχη ως χώρα και ως λαός.

Γράφει ο Coronavirus

Τώρα βέβαια με τον Coronavirus δύσκολα θα τη βγάλουμε καθαρή. Για να δούμε λοιπόν πως εξελίχθηκε ένα ακόμη μεγάλο φιάσκο του σαρδανάπαλου κράτους και των πεπετζήδικων οργάνων και αρχών του.

Οι καλοχτενισμένες διμοιρίες των ΜΑΤ λαμβάνουν εντολή να ετοιμασθούν για την επόμενη αποστολή τους στο νησί της Χίου. Επιβιβάζονται λοιπόν πάνοπλοι στα πλοία της αγάπης που τους μεταφέρουν μαζί με τα αξεσουάρ τους (δακρυγόνα, γκλομπς, κλπ, μέχρι και δύο ελικόπτερα συνοδείας) στο νησί.

Από τα κεντρικά τους ενημέρωσαν ότι οι Χιώτες πάνε δυο-δυο και όχι 5.οοο-10.000 όπως συνέβη απρόσμενα. Με το που αποβιβάζονται- κάτω από τις ιαχές τους πλήθους -στο νησί παίρνουν εντολή να κατευθυνθούν προς τη θέση Aίπος, εδώ όπου υποτίθεται ότι θα γίνει το κλειστό κέντρο κράτησης των μεταναστών.

Στο νησί έχει γίνει ήδη γνωστό ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στο σημείο. Σιγά σιγά αρχίζουν να μαζεύονται καμμιά 5-6 χιλιάρες Χιώτες αποφασισμένοι να φθάσουν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.

Πράγματι μέσα σε χρόνο dt 300 MATατζήδες της Σταδίου, της Στουρνάρη και της Πατησίων, βρίσκονται σκαρφαλωμένοι σ΄ένα οροπέδιο και έχουν απέναντί τους ένα ειρηνικό πλήθος 5.000 ντόπιων.
Ο επικεφαλής των ΜΑΤ σαστισμένος και εκτός έδρας δίνει άσκεφτα εντολή να χρησιμοποιήσουν τις αύρες και τα δακρυγόνα και πλακώνουν το πλήθος μ΄αυτά. Γίνεται το έλα να δεις.

Ο κόσμος αντιδρά και εκσφενδονίζει στους 300 ΜΑΤατζήδες ότι υπάρχει πρόχειρο σε πέτρα και βράχια. Το σκηνικό έχει αρχίσει ήδη να έχει κοινά χαρακτηριστικά με το μακελειό της Κερατέας.

Οι ΜΑΤατζήδες στο βουνό είναι σαν ψάρια έξω από το νερό σε αντίθεση με τους ντόπιους που γνωρίζουν τα κατατόπια και αισθάνονται οργή μια και δεν προκάλεσαν εκείνοι το μακελειό.

Οι ειρηνικοί κάτοικοι της Χίου δεν αρκεί που χρόνια τώρα τρώνε στη μάπα όλο το μεταναστευτικό, αίφνης διαπιστώνουν ότι και το κράτος, στο οποίο πληρώνουν τους φόρους, αποφάσισε να τους δείρει και εξαγριώνονται.

Μετά τη πρώτη μάχη στο βουνό και την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ αποφασίζουν να πάνε να διαμαρτυρηθούν στα ξενοδοχεία που διέμειναν οι βαράτε από την Αθήνα.

Το πρώτο ξενοδοχείο που επισκέφθηκαν οι πολίτες της Χίου ήταν το Ελληνικό Κάστρο.

Εδώ βγήκε κάποιος και τους είπε ότι δεν φιλοξενούνται εκεί άνδρες των ΜΑΤ. Αλήθεια-ψέμματα ο κόσμος το πίστεψε.

Στη συνέχεια πήγαν με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στους αστυνομικούς, για όσα συνέβησαν στο Αίπος, στο επόμενο ξενοδοχείο που ήταν το ΕΡΥΘΑ.

Ήθελαν μάλιστα να επιδώσουν σε κάποιον επικεφαλής των αστυνομικών μία έγγραφη διαμαρτυρία. Καθώς λοιπόν το πλήθος των ντόπιων βρισκόταν μπροστά από το ξενοδοχείο πετάγεται ένας αστυνομικός σε κάποιο από τα πάνω μπαλκόνια και σύμφωνα με μαρτυρίες φωνάζει στο πλήθος:

–Τουρκόσποροι θα σας γαμ…

Το πλήθος που έως εκείνη την ώρα ήταν ειρηνικό μπουκάρει με ιαχές στο ξενοδοχείο και πλακώνει άγρια στο βρωμόξυλο τους ΜΑΤατζήδες της Σταδίου. Μιλάμε για θρυλικό βρωμόξυλο με τον οπερατέρ, δημοσιογράφο, σχολιαστή Γιάννη Τζούμα, να τραβάει με την κάμερά του τα τρυφερά στιγμιότυπα κραυγάζοντας και ο ίδιος “όχι ρε παιδιά, όχι ρε παιδιά, μη τους βαράτε άλλο…είναι Έλληνες, είμαστε Έλληνες”. Ο Τζούμας τράβαγε και σπικάριζε ταυτόχρονα τα στιγμιότυπα ώστε να έχει στη συνέχεια τηλεοπτικό πράγμα που σαλεύει.

Με το που άρχισε να πέφτει το ξύλο της χιώτικης αρκούδας-μία από τις πιο ταπεινωτικές στιγμές στην ιστορία των ΜΑΤ-κάποιοι από τους αστυνομικούς ενημερώνουν για το στραπάτσο συναδέλφους τους οι οποίοι στήνουν μπλόκα στη πόλη και κάνουν προσαγωγές, σε όποιον άσχετο με τα επεισόδια, πολίτη του νησιού περνούσε από μπροστά τους.

Την ίδια στιγμή άλλοι αστυνομικοί σύμφωνα  με πληροφορίες ταπεινωμένοι από το ξύλο που έτρωγαν άρχισαν να ξεσπάνε σε αυτοκίνητα και μηχανές των κατοίκων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι άνδρες της αστυνομίας ξέσπασαν σε βανδαλισμούς στη πόλη ενώ όσοι βρισκόντουσαν στην θέση Αίπος έβαζαν φωτιά στα δένδρα που είχαν φυτέψει οι κάτοικοι στη περιοχή και κατέστρεφαν τα δάση.

Στο μεταξύ όλες αυτές τις μέρες οι επιχειρήσεις και τα σχολεία του νησιού είναι κλειστά. Εχει παραλύσει η ζωή και η οικονομία της πόλης.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/apokleistiko-reportaz-gia-ton-xylodarmo-ton-mat-sti-chio/

Θα μπορούσα κάλλιστα να βάλω ένα σωρό λινκ από αντικυβερνητικά σάιτ αλλά αρκεί το παραπάνω...
Φαντάζομαι ότι το... φιλαλήθες σκάι δεν αποτελεί τη μοναδική πηγή... "ενημέρωσης".

Όντως ήμουν λίγο προβοκάτορας  :)) :)) :))

Το ευχαριστήθηκα το ξύλο που έφαγαν. Εκεί στα νησιά πρέπει να μάζεψαν και να έστειλαν τα μεγαλύτερα κοπρόσκυλα που βρίσκονται στο αστυνομικό σώμα. Δεν είναι δυνατόν τα όργανα επιβολής της τάξης να συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν, να δέρνουν αλύπητα όποιον έπιαναν, να σπάνε τα αυτοκίνητα που κόσμου και να βάζουν φωτιές.
Και φεύγοντας με το καράβι έκαναν κωλοδάχτυλα για το "κατόρθωμά" τους.....πολύ κομπλεξικοί και μαλάκες....

Από την άλλη επειδή προσπαθώ να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικός, το επεισόδιο με τον άλλο που τράβηξε πιστόλι στην ΑΣΟΕΕ, προφανώς και τον δικαιολογώ αν όντως τον έδειραν και τον τράβηξαν μέσα να συνεχίσουν το "έργο" τους οι μπαχαλάκηδες της απέναντι όχθης....
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 28 Φεβ 2020 09:46
Όποιος περνάει τα σύνορά μας απαρατήρητος είναι εισβολέας, και αυτό ισχύει για αυτούς που δεν είναι πρόσφυγες.
Είναι προσβολή για τους μετανάστες (τους νόμιμους ντε) να τους βάζεις στο ίδιο καλάθι με τους εισβολείς όταν τους αποκαλείς και αυτούς μετανάστες.

Ο Ερντογάν δεν έχει περάσει τα σύνορά μας. Η ΑΟΖ δεν είναι σύνορο.

Υ.Γ. φον, και το λαθρομετανάστης απλή λεξούλα είναι που περιγράφει με ακρίβεια τι είδους μετανάστης είναι κάποιος. Δεν είναι οι λέξεις χυδαίες αλλά οι άνθρωποι που τις κάνουν έτσι. Είναι της μόδας τώρα κάποιοι να την βαφτίσουν ρατσιστική. Και φυσικά δεν πρόκειται να λάβω απάντηση για το αν η λέξη λαθρεπιβάτης είναι ρατσιστική.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 28 Φεβ 2020 10:23
Η ρητορική μίσους της άκρας δεξιάς είναι γνωστή.Πολύ γνωστή πλέον.Δεν μπορεί κανένας να πει δεν γνώριζα.Επίσης κανείς δεν μπορεί να πει δεν ξέρω που οδηγεί αυτή η ρητορική.

Εδώ έχουμε ένα έθνος προσφύγων και μεταναστών.Ας το βάλουν κάποιοι στο κεφαλάκι τους...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 28 Φεβ 2020 12:42
Δεν υπάρχει καμία ρητορική μίσους. Απεναντίας βλέπω μια ρητορική που πάει στο άλλο άκρο, της Οργουελιανής πολιτικής ορθότητας που προάγει την καταστροφή των λέξεων από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν τα "εγκλήματα σκέψης".
Με μαθηματική συλλογιστική αποδεικνύεται αυτό, τη στιγμή που δεν υπάρχει απάντηση για το αν το "λαθρεπιβάτης" είναι ρατσιστική λέξη.
Μετανάστης ονομάζεται αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του με τη θέλησή του, έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έχει στην κατοχή του όλα τα νόμιμα έγγραφα. Αυτοί που είναι μαζί με τους πρόσφυγες προερχόμενοι π.χ. από Ιράν, κλπ, και χωρίς χαρτιά, δεν μπορούν να λέγονται σκέτο μετανάστες. Λαθρομετανάστης είναι αυτός που μεταναστεύοντας σε μια χώρα δεν ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες μετανάστευσης. Ο ρατσισμός στο μυαλό μόνο υπάρχει.

Το γιατί έρχονται και πόσο υποφέρουν είναι εντελώς άλλο θέμα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 28 Φεβ 2020 13:01
Η πολιτική ορθότητα υπάρχει γιατί ακριβώς υπάρχει η ρητορική μίσους από ακροδεξιά.Δύσκολο να το καταλάβουν ορισμένοι.Γιατί ορισμένοι θέλουν να πετάνε το δηλητήριο τους χωρίς συνέπειες.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 10:47
Η πολιτική ορθότητα υπάρχει γιατί ακριβώς υπάρχει η ρητορική μίσους από ακροδεξιά.Δύσκολο να το καταλάβουν ορισμένοι.Γιατί ορισμένοι θέλουν να πετάνε το δηλητήριο τους χωρίς συνέπειες.

Αιώνες χρησιμοποιείται η λέξη αυτή. Ξαφνικά τα τελευταία χρόνια προωθείται η πολιτική ορθότητα από την αριστερά βαφτίζοντας μάλιστα ακροδεξιούς αυτούς που τη χρησιμοποιούν. Η πρακτική αυτή αγγίζει τα όρια του φασισμού.

Υ.Γ. Την προειδοποίηση γιατί την πήρα; Για τη λέξη εισβολείς ή τη λέξη λαθρομετανάστης; Ή γιατί εξέφρασα την άποψή μου; Αν είναι για τη λέξη, απαιτώ να πείτε ποια λέξη να χρησιμοποιώ όταν με επιχειρήματα λέω ότι το σκέτο μετανάστης δεν είναι αρμόζουσα.
Η γνώμη μου είναι ότι η προειδοποίηση είναι απλά μια φασίζουσα πρακτική.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 12:36
Ζούμε στο 2020 που ισχύουν συγκεκριμένα πράγματα.Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να καταλάβει είναι δικό του πρόβλημα.Δεν είναι πρόβλημα κατανόησης αλλά μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα.
Συγκεκριμένος χώρος έχει θέμα με την πολιτική ορθότητα.Γιατί άραγε.Ρητορικο το ερώτημα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 13:00
Τη στιγμή που η κυβέρνηση πλειοψηφίας χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις, τότε είναι σαν να φιμώνεις την πλειοψηφία: πρακτική φασισμού.
Όταν όμως θα τους λες σκέτο μετανάστες, βάζοντάς με στο ίδιο καλάθι με τους παράνομους, θα με βρίσκεις απέναντί σου.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 13:26
Τη στιγμή που η κυβέρνηση πλειοψηφίας χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις, τότε είναι σαν να φιμώνεις την πλειοψηφία: πρακτική φασισμού.
Όταν όμως θα τους λες σκέτο μετανάστες, βάζοντάς με στο ίδιο καλάθι με τους παράνομους, θα με βρίσκεις απέναντί σου.
Η αγαπημένη σου κυβέρνηση δεν είναι πλειοψηφία.Καλύτερα να δεις ξανά τα τελικά αποτελέσματα.Πρώτη δύναμη η αποχή ήταν.Γραμμένη την έχει η πλειοψηφία την αγαπημένη σου κυβέρνηση.
Πλειοψηφία είχε και ο Χίτλερ...
Πρόσφυγες και μετανάστες υπάρχουν.Οι ρατσιστές και οι μισάνθρωποι προσθέτουν έξτρα τίτλους σε δυστυχισμένους ανθρώπους.
Εκεί στα δεξιά,στα ακροδεξιά...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 13:50
Πλειοψηφία βουλευτική. Όχι όπως ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ που πήγε με τους ακραίους της ΑΝΕΛ (LOL!!!). Αυτό εννοώ.
Δεν είναι (σκέτο) μετανάστες αυτοί που δεν είναι πρόσφυγες. Το να τους βάζεις στο ίδιο καλάθι με τους νόμιμους μετανάστες αποτελεί προσβολή για τους τελευταίους. Μην τα ξαναλέμε.
Έξτρα προσδιορισμό δεν βάζουν μόνον οι ρατσιστές και ακροδεξιοί. Ξύπνα. Έχεις πολιτικοποιήσει τη λέξη.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 13:57
Το γύρισες σε βουλευτική τώρα.Και ο Χίτλερ από αυτή είχε.

Προσβολή στην ανθρώπινη υπόσταση είναι ο ρατσισμός.Κρύβεις τον ρατσισμό σου πίσω από φθηνές δικαιολογίες ότι προσβάλλεσαι ο ίδιος σαν μετανάστης.

Αλήθεια Μύθε γιατί πρώτα τα στέλνεις σε πμ και μετά έρχεσαι και γράφεις τα ίδια και εδώ;Για να γράφουμε 2 φορές τα ίδια;;
Δεν την παλεύεις κάστανο
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 14:26
Δεν υπάρχει καμία φτηνή δικαιολογία. Όσοι δεν είναι πρόσφυγες, εισέρχονται παράνομα στη χώρα μου. Δεν είναι μετανάστες που έχουν τα νόμιμα χαρτιά τους. Είναι κάτι άλλο. Τη στιγμή που θεωρείς ρατσιστική τη λέξη, είσαι υποχρεωμένος να βρεις άλλη που να μη με βάζεις στο ίδιο καλάθι της παρανομίας.

Υ.Γ. Μετά το ποστ μου στις 10:47 σου έστειλα ΠΜ κυρίως για άλλο θέμα (προειδοποίηση) στις 11:00. Εσύ μου απαντάς στο ΠΜ στις 12:33 και καπάκι στις 12:36 στο ποστ. Σταματάω τα ΠΜ. Στου κουφού την πόρτα...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 14:32
Ναι είναι άνθρωποι και αυτό αρκεί.
Στο καλάθι μπαίνεις μόνος σου με τις ιδέες που κουβαλάς.

Περίεργο έχεις στείλει 2-3-4 ποστ και γράφεις τα ίδια με εδώ.Το άλλο λύθηκε σε μια γραμμή.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 14:35
Άνθρωποι είναι και οι παράνομοι (απατεώνες, κλέφτες, δολοφόνοι, κλπ) αλλά αυτούς τους κλείνουμε φυλακή.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 14:38
Εφόσον δικαστούν και αποδειχτεί το έγκλημα τους.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 14:39
Εφόσον δικαστούν και αποδειχτεί το έγκλημα τους.

Τότε γιατί δεν δείχνεις την ίδια ζέση στον Μαρινάκη και στον κάθε τέτοιον;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 14:42
Εφόσον δικαστούν και αποδειχτεί το έγκλημα τους.

Τότε γιατί δεν δείχνεις την ίδια ζέση στον Μαρινάκη και στον κάθε τέτοιον;
Είναι κυβερνητικός για αυτό.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 14:45
Εφόσον δικαστούν και αποδειχτεί το έγκλημα τους.

Τότε γιατί δεν δείχνεις την ίδια ζέση στον Μαρινάκη και στον κάθε τέτοιον;
Είναι κυβερνητικός για αυτό.

Άρα να καταλήξουμε στο ότι επιδεικνύεις ρατσισμό σε ότι έχει σχέση με τη δεξιά;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 14:52
Εφόσον δικαστούν και αποδειχτεί το έγκλημα τους.

Τότε γιατί δεν δείχνεις την ίδια ζέση στον Μαρινάκη και στον κάθε τέτοιον;
Είναι κυβερνητικός για αυτό.

Άρα να καταλήξουμε στο ότι επιδεικνύεις ρατσισμό σε ότι έχει σχέση με τη δεξιά;
Το έχεις ξαναπεί αυτό το ανέκδοτο.Είναι η δεύτερη φορά.Καταπιέζονται τίποτα δεξιοί στην Ελλάδα;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 14:53
Το ότι δεν απαντάς ευθέως την ερώτηση δείχνει κάτι και εξηγεί πολλά.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 14:56
Το ότι δεν απαντάς ευθέως την ερώτηση δείχνει κάτι και εξηγεί πολλά.
Στα ανέκδοτα τι να απαντήσεις;Πιο επίκαιρα είναι αυτά με τον κορονοιό.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 15:07
Τουλάχιστον με τις υπεκφυγές δεν αναγκάζεσαι να πεις ψέματα για να ξεφύγεις από το εξής δίλημμα:
Ο Μαρινάκης (τυχαίο το όνομα στο προηγούμενο ποστ) είναι άνθρωπος αλλά είναι 'κυβερνητικός' δηλαδή δεξιός, οπότε ας επικροτήσουμε τον ρατσισμό απέναντί του (ναρκέμπορας κλπ).
Οι μετανάστες που δεν ακολουθούν τη νόμιμη οδό είναι άνθρωποι αλλά δεν είναι κυβερνητικοί, οπότε αν τους πούμε λαθρομετανάστες ή παράνομους μετανάστες είναι ρατσισμός.
Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 15:21
Χρειάζεται ανθρωπισμό η πρέζα;;;
Φαντασίες ψεκασμένων θα είναι το noor1.
Καταπιέζεται ο Βαγγέλας.

Ναι αυτό είναι το πρόβλημα με τους πρόσφυγες.Αν είναι κυβερνητικοί ή όχι.
Αν ήσουν ηλίθιος θα σε δικαιολογούσα για αυτά που γράφεις.Όμως δεν είσαι.Ούτε μπορώ να τα πάρω στην πλάκα.Ούτε εσύ ο ίδιος δεν πιστεύεις αυτά που γράφεις.
Μπορείς άραγε να γίνεις πιο τραγικός και να πέσεις πιο χαμηλά;Αχταρμάς...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 15:26
Τώρα προσπαθείς να μπαλώσεις τα αμπάλωτα. Ο ρατσισμός σου απέναντι σε δεξιούς φανερώθηκε ο οποίος καλύπτονταν με πρόσχημα τη δυστυχία των προσφύγων.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 15:30
Τώρα προσπαθείς να μπαλώσεις τα αμπάλωτα. Ο ρατσισμός σου απέναντι σε δεξιούς φανερώθηκε ο οποίος καλύπτονταν με πρόσχημα τη δυστυχία των προσφύγων.
Μύθε από θύτης θέλεις να γίνεις θύμα.Ευχαριστώ δεν θα πάρω.Πόσο χαμηλά θα πέσεις ακόμα;Ξεπερνάς κάθε προσδοκία.
Εκεί που πιάνεις πάτο,σκάβεις για παρακάτω.
Tragic
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 15:59
Τώρα προσπαθείς να μπαλώσεις τα αμπάλωτα. Ο ρατσισμός σου απέναντι σε δεξιούς φανερώθηκε ο οποίος καλύπτονταν με πρόσχημα τη δυστυχία των προσφύγων.
Μύθε από θύτης θέλεις να γίνεις θύμα.Ευχαριστώ δεν θα πάρω.Πόσο χαμηλά θα πέσεις ακόμα;Ξεπερνάς κάθε προσδοκία.
Εκεί που πιάνεις πάτο,σκάβεις για παρακάτω.
Tragic

Μόνο έτσι εξηγείται η αδικία και συμπεριφορά σου απέναντί μου. Pathetic really.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 16:10
Παράθεση
Η Ελλάδα δέχθηκε οργανωμένη επίθεση παραβίασης συνόρων και άντεξε -Απετράπη η είσοδος 4.000
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρίση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
««Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της και άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Πέτσας.

Οπως τόνισε «απετράπησαν περισσότερες από 4000 παράνομες είσοδοι» στην ελληνική επικράτεια. Οι 66 που πέρασαν, όπως είπε, κρατούνται και «δεν έχουν καμία σχέση με την Ινλτίμπ».

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συγχαίρουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων που δρουν την περιοχή είπε ο κ. Πέτσας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τις δυνάμεις σε ξηρά και θάλασσα. Οπως είπε στον Εβρο στέλνονται επιπλέον δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του στρατού, ενώ ενισχύονται και οι δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου. Από σήμερα θα περιπολούν 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» κατέληξε ο κ. Πέτσας.
Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας και άντεξε προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης. Απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι. Οι εξήντα έξι που πέρασαν, κρατούνται. Και δεν έχουν καμία σχέση με το Idlib.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή δίνοντας πραγματική μάχη. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και στη θάλασσα. Στον Έβρο, μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. Στα νησιά, ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορά μας».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/petsas-i-ellada-dehthike-organomeni-epithesi-parabiasis-synoron-kai-antexe-apetrapi-i

Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, αφήστε τους πρόσφυγες και...επενδυτές να έρθουν. Δεν τους αρέσει η ασφαλής χώρα της Τουρκίας.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 29 Φεβ 2020 17:32
Ευτυχώς πήξαμε στους άλλους τους επενδυτές με τον Κούλη....Τράβα να παρακαλέσεις κανένα σαουδάραβα να κάνει διακοπές με κότερο και τα παρελκόμενα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Σαβ 29 Φεβ 2020 17:39
Λίγα για τον Βαγγέλα!
Το λένε και οι ίδιοι οι γάβροι αφού!
Από το γήπεδο της Άρσεναλ μόλις εμφανίστηκε ο... πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας:ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ!
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: trollit στις Σαβ 29 Φεβ 2020 18:57
εδώ ο βαγγελας νηστικός και κατατρεγμένος από το χώρο εξορίας τα έλεγε....
οι άλλοι συννέλληνες  που είχαμε τα ίδια προβλήματα (χαμηλούς μισθούς, άδεια-κλειστά μαγαζιά κλπ κλπ ) χειροκροτούνε...
αχάριστοι είμαστε τελικά.... B-)

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 19:16
Ευτυχώς πήξαμε στους άλλους τους επενδυτές με τον Κούλη....Τράβα να παρακαλέσεις κανένα σαουδάραβα να κάνει διακοπές με κότερο και τα παρελκόμενα.

άλλος πάει με κότερα κρυφά.... ξέρεις ποιος... αυτός που μόστραρε το ήθος της αριστεράς πρώτο πρώτο μέχρι να καταλάβει ο κόσμος ότι ήταν τελικά ο .... πινόκιο!
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: P@sL@S στις Σαβ 29 Φεβ 2020 21:37
O Τσίπρας είναι αριστερός?
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 29 Φεβ 2020 23:22
O Τσίπρας είναι αριστερός?

Έχει σημασία τι κατέληξε να είναι ή τι λέει ότι είναι;   ;)
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: PAS and stale bread στις Κυρ 01 Μάρ 2020 17:53
https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/237476987415640/?t=634

Θερμή Μυτιλήνης πριν από λίγο.Για την σκατανθρωπιά αυτών των ανθρώπων ποια κυβέρνηση φταίει; Τι να πρωτολυπηθείς τα παιδάκια που είναι μέσα στην βάρκα ή τα άλλα απ έξω με τους γονείς που έχουν. Καμαρώστε γονείς να μεγαλώνουν παιδιά. Γονείς που είναι εγγόνια προσφύγων και αυτοί.

Μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω από εκεί υπάρχει το μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας. Οι ίδιοι καταθέτουν στεφάνια εκεί κάθε χρόνο με κάθε επισημότητα.

(https://i.imgur.com/1W3C4jd.jpg)


Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Τρι 03 Μάρ 2020 10:31
Προφανώς και λυπάσαι τα παιδάκια που είναι μέσα στη βάρκα.
Αυτά τα παιδάκια που τα κάνουν ασπίδα οι #### για να μπουν στην Ευρώπη. Γιατί εκεί ποντάρουν....

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί κάθε φορά συγκρίνουν κάποιοι τους Έλληνες μετανάστες που πήγαν στο εξωτερικό ή τους πρόσφυγες από τη Μικρασιατική καταστροφή, με αυτό που γίνεται τώρα εδώ.....πραγματικά καμία σχέση.

Και να ρωτήσω και κάτι τελευταίο.
Αν αύριο το πρωί 10 εκατομμύρια Τούρκοι με τα παιδιά τους πουν ότι θέλουν να έρθουν μετανάστες στην Ελλάδα, τι θα τους πούμε; Καλώς τα παιδιά;

Να φύγουμε εμείς αν είναι από τη χώρα να έρθουν άλλοι.....γιατί προς τα κει το βλέπω να πάει το πράγμα..... 
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 03 Μάρ 2020 15:19
Ευτύχως είμαστε όλοι ντόπιοι.Αρβανίτες που κατέβηκαν από βορρά.Μικρασιάτες από την Μικρά Ασία.Εβραίοι που ήρθαν από Ισπανία.
Πρόσφυγες και μετανάστες σε πλειοψηφία.

Α ναι οι Μικρασιάτες όταν ήρθαν ήταν τουρκόσποροι,παστρικιές και διάφορα τέτοια από κάτι ντόπιους.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Τετ 04 Μάρ 2020 08:59
Ευτύχως είμαστε όλοι ντόπιοι.Αρβανίτες που κατέβηκαν από βορρά.Μικρασιάτες από την Μικρά Ασία.Εβραίοι που ήρθαν από Ισπανία.
Πρόσφυγες και μετανάστες σε πλειοψηφία.

Α ναι οι Μικρασιάτες όταν ήρθαν ήταν τουρκόσποροι,παστρικιές και διάφορα τέτοια από κάτι ντόπιους.

Tώρα εσύ απάντησες στην ερώτηση;
Πραγματικά απαντάς ότι θέλεις......απορώ πως κάθεται και κάνει διάλογο μαζί σου ο μύθος.

Η ερώτηση είναι αυτή αν δεν τη θυμάσαι:
Αν αύριο το πρωί 10 εκατομμύρια Τούρκοι με τα παιδιά τους πουν ότι θέλουν να έρθουν μετανάστες στην Ελλάδα, τι θα τους πούμε; Καλώς τα παιδιά;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τετ 04 Μάρ 2020 10:42
Ευτύχως είμαστε όλοι ντόπιοι.Αρβανίτες που κατέβηκαν από βορρά.Μικρασιάτες από την Μικρά Ασία.Εβραίοι που ήρθαν από Ισπανία.
Πρόσφυγες και μετανάστες σε πλειοψηφία.

Α ναι οι Μικρασιάτες όταν ήρθαν ήταν τουρκόσποροι,παστρικιές και διάφορα τέτοια από κάτι ντόπιους.

Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Ότι δηλαδή είμαστε πρόσφυγες και μετανάστες σε πλειοψηφία; Συνιστώ να κάνεις λίγη έρευνα πριν απαντήσεις.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τετ 04 Μάρ 2020 17:55
Ευτύχως είμαστε όλοι ντόπιοι.Αρβανίτες που κατέβηκαν από βορρά.Μικρασιάτες από την Μικρά Ασία.Εβραίοι που ήρθαν από Ισπανία.
Πρόσφυγες και μετανάστες σε πλειοψηφία.

Α ναι οι Μικρασιάτες όταν ήρθαν ήταν τουρκόσποροι,παστρικιές και διάφορα τέτοια από κάτι ντόπιους.

Tώρα εσύ απάντησες στην ερώτηση;
Πραγματικά απαντάς ότι θέλεις......απορώ πως κάθεται και κάνει διάλογο μαζί σου ο μύθος.

Η ερώτηση είναι αυτή αν δεν τη θυμάσαι:
Αν αύριο το πρωί 10 εκατομμύρια Τούρκοι με τα παιδιά τους πουν ότι θέλουν να έρθουν μετανάστες στην Ελλάδα, τι θα τους πούμε; Καλώς τα παιδιά;
Αν αύριο έρθουν 10 εκ τούρκοι δεν θα έχει νόημα τι θα πω εγώ.Απλά θα περάσουν.Αυτός που δεν έχει τίποτα να χάσει,τότε είναι ικανός να κάνει τα πάντα.
Αν δεν θέλεις πρόσφυγες και μετανάστες,τότε καταπολεμάς τις αιτίες που προκαλούν πρόσφυγες και μετανάστες.Αυτό όμως είναι κάπως δυσκολότερο.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τετ 04 Μάρ 2020 18:00
Ευτύχως είμαστε όλοι ντόπιοι.Αρβανίτες που κατέβηκαν από βορρά.Μικρασιάτες από την Μικρά Ασία.Εβραίοι που ήρθαν από Ισπανία.
Πρόσφυγες και μετανάστες σε πλειοψηφία.

Α ναι οι Μικρασιάτες όταν ήρθαν ήταν τουρκόσποροι,παστρικιές και διάφορα τέτοια από κάτι ντόπιους.

Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Ότι δηλαδή είμαστε πρόσφυγες και μετανάστες σε πλειοψηφία; Συνιστώ να κάνεις λίγη έρευνα πριν απαντήσεις.
Η πλειοψηφία του κόσμου εδώ στην Ελλάδα είναι απόγονοι προσφύγων και μεταναστών.Μήπως να ψαχτείς εσύ λίγο παραπάνω;Βαλκάνια,Μικρά Ασία,Ισπανία.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τετ 04 Μάρ 2020 18:37
Ευτύχως είμαστε όλοι ντόπιοι.Αρβανίτες που κατέβηκαν από βορρά.Μικρασιάτες από την Μικρά Ασία.Εβραίοι που ήρθαν από Ισπανία.
Πρόσφυγες και μετανάστες σε πλειοψηφία.

Α ναι οι Μικρασιάτες όταν ήρθαν ήταν τουρκόσποροι,παστρικιές και διάφορα τέτοια από κάτι ντόπιους.

Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Ότι δηλαδή είμαστε πρόσφυγες και μετανάστες σε πλειοψηφία; Συνιστώ να κάνεις λίγη έρευνα πριν απαντήσεις.
Η πλειοψηφία του κόσμου εδώ στην Ελλάδα είναι απόγονοι προσφύγων και μεταναστών.Μήπως να ψαχτείς εσύ λίγο παραπάνω;Βαλκάνια,Μικρά Ασία,Ισπανία.

Διαφωνώ. Αν και η μερίδα απογόνων των προσφύγων και μεταναστών που ανέφερες είναι μεγάλη, δεν είναι η πλειοψηφία όμως.
Μίλησες για Αρβανίτες, Εβραίους, και Μικρασιάτες σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό στην Ελλάδα. Να είμαστε ακριβείς παρακαλώ.
Για να σε βοηθήσω πάρε και απογραφές: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE_1920
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE_1928
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τετ 04 Μάρ 2020 19:14
Για πήγαινε λίγο παραπίσω ιστορικά να δούμε τι έγινε στον συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο.Ποιοι αποτέλεσαν τον εθνικό κορμό και ποιοι προστέθηκαν σιγά σιγά.Δεν ξεκινάει η ιστορία στο 1920.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τετ 04 Μάρ 2020 19:41
Ναι για τσέκαρε τις οθωμανικές απογραφές γιατί εγώ τις έχω δει.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τετ 04 Μάρ 2020 20:08
Έγραφαν οι τούρκοι καταγωγές ή έγραφαν χριστιανούς μουσουλμάνους;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τετ 04 Μάρ 2020 20:58
Έγραφαν οι τούρκοι καταγωγές ή έγραφαν χριστιανούς μουσουλμάνους;

Έγραφαν θρησκείες απ' όσο θυμάμαι και γλώσσες. Για παράδειγμα:
https://books.google.gr/books?id=AIET_7ji7YAC&pg=PA208&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
Άστο φον, δεν έχω ώρα και διάθεση να σε ενημερώνω. Έκανες λάθος όταν έγραψες 'πλειοψηφία'. Αυτό λέω μόνο.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τετ 04 Μάρ 2020 21:08
Η θρησκεία και η γλώσσα δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν μετακινήσεις πληθυσμών.Τόσο η Βυζαντινή αυτοκρατορία με τα παρελκόμενα της,όσο και η οθωμανική ήταν πολυπολιτισμικές.Το εκάστοτε εθνικό κράτος που δημιουργήθηκε στην θέση της οθωμανικής αυτοκρατορίας άρχισε να εθνικοποιεί τους διάφορους πληθυσμούς που είχε μέσα στα όρια του.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα.Στην Θεσσαλονίκη το 1913 πλειοψηφία ήταν οι εβραίοι.Για να μην πιάσουμε τα διάφορα αρβανίτικα ονόματα περιοχών στην Αττική και όχι μόνο.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τετ 04 Μάρ 2020 22:49
Ρε συ, βλέπε τις απογραφές ανά τα χρόνια με βάση την εθνικότητα από τους Οθωμανούς και μετά τους Έλληνες και σύγκρινε με τις απογραφές μετά το 1922. Αυτές οι συγκρίσεις θα σου δείξουν ότι δεν ήταν η πλειοψηφία οι Αρβανίτες, οι Εβραίοι και οι Μικρασιάτες στην Ελλάδα.
Δεν κοιτάμε πόλεις από μόνες τους... αλλιώς μετά θα μου πεις ότι η Αττική είχε περισσότερους Αρβανίτες κατά την επανάσταση (αλλά βέβαια ο απόλυτος αριθμός είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες γιατί ακριβώς η Αθήνα ήταν χωριό τότε).
Υ.Γ. για τη Θεσ/νίκη νομίζω δεν ήταν πλειοψηφία η Εβραίοι αλλά η πρώτη μεγαλύτερη μειοψηφία.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Τετ 04 Μάρ 2020 23:05
Οι Οθωμανοί δεν καταγράφουν εθνικότητες.Καταγραφουν θρησκεία.Για αυτό και η ανταλλαγή έγινε με θρησκευτικά κριτήρια.
Φόρους πλήρωναν οι χριστιανοί και όχι οι μουσουλμάνοι.Εξού και πολλοί που άλλαξαν θρήσκευμα.

Σου είπα για τις 2 μεγαλύτερες πόλεις της σημερινής Ελλάδας για παράδειγμα.Τα ονόματα που έδιναν δείχνουν τι γινόταν.
Πλειοψηφία ήταν οι εβραίοι.

Όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη η Ελληνική κυβέρνηση απέστειλε στην πόλη τον Κωνσταντίνο Ρακτιβάν για να πραγματοποιήσει απογραφή του πληθυσμού της πόλης στις 28 Απριλίου του 1913.[99] Στην απογραφή συνεργάστηκαν και οι Εβραίοι δια του Αρχιραββίνου της πόλης ο οποίος υπέδειξε 800 Ισραηλίτες ως μέλη των απογραφικών τμημάτων και ως απογραφείς εκ των μάλλον μεμορφωμένων.[100][101] Από την απογραφή διαπιστώθηκε πως οι Εβραίοι της πόλης ήταν το πολυπληθέστερο στοιχείο με 61.439 κατοίκους.[ζ] Έτσι το εβραϊκο στοιχείο πλειοψηφούσε στις περιοχές από το Λευκό Πύργο ως τη Μητρόπολη (νοτίως της σημερινής οδού Μητροπόλεως), στο μεγάλο τετράγωνο Βενιζέλου-Αγία Σοφία-Παραλία. Επίσης στο τμήμα της πόλης Βαρδάρη-Εγνατία-Βενιζέλου-Αγ. Δημητρίου. Επίσης κυριαρχούσε στη δυτική πλευρά της σημερινής οδού Λαγκαδά.[102]
https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD_%CF%83%CF%84%CE%B7_%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 05 Μάρ 2020 08:01
Ποτέ δεν παραδέχεσαι ότι κάνεις λάθος και επιμένεις στην άποψή σου με λάθος στοιχεία. Μου παραθέτεις τον πληθυσμό μια πόλης ενώ είπαμε ότι κοιτάμε όλη την επικράτεια!
Το λινκ που σου παρέθεσα μια χαρά κάνει διάκριση και βάση γλώσσας όχι μόνον θρησκείας. Για να το δουν και οι υπόλοιποι παραθέτω σε image τον πληθυσμό της Μακεδονίας και όχι της Θεσσαλονίκης μόνο:
(http://www.mediafire.com/convkey/0029/lc6xbdw5jqe7baw9g.jpg?size_id=5)
Βλέπεις τις λέξεις Έλληνες; Σου είπα ότι κατέγραφαν θρησκεία και γλώσσα (που παραπέμπει φυσικά σε εθνικότητα).
Επίσης βλέπεις πόσο πολλοί περισσότεροι ήταν οι Έλληνες από τους Εβραίους γενικότερα στη Μακεδονία; Οι Εβραίοι επικεντρώθηκαν μόνο στην Θεσ/νίκη.
Άντε με την 'πλειοψηφία' σου. Μας κούρασες. Μια φορά να φανείς παντελονάτος και να πεις ρε πούστη μου, ναι έκανα λάθος.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: P@sL@S στις Πεμ 05 Μάρ 2020 08:24
Ωρε Μυθε τι προσπαθείς τώρα και εσύ. Πες ναι να τελειώνεις.. Κάθεσαι να βρεις την άκρη τώρα?

Άσχετα πράγματα λέει. Όλοι σε όλες τι χώρες μετανάστες είμαστε. Αυτό τξ σημαίνει?
Ότι θα πρέπει σε μι χώρα μυ χάλια υποδομές να δεχόμαστε όσους θέλουν να έρθουν?
Για να διαλυθουν εντελώς οι οποίες υποδομές?
Και στην Σ. Αραβία έχει δουλειές, και στο Κατάρ όπου έχουν πάει μετανάστες με όλα τα έγγραφα και όχι πετωντας πέτρες πολλοί Έλληνες.

Εδώ μιλάμε για σχέδιο και ο άλλος λέει ότι όλοι είμαστε μετανάστες.. Τι να πει κανείς...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: pextempalla στις Πεμ 05 Μάρ 2020 10:39
Ωρε Μυθε τι προσπαθείς τώρα και εσύ. Πες ναι να τελειώνεις.. Κάθεσαι να βρεις την άκρη τώρα?

Άσχετα πράγματα λέει. Όλοι σε όλες τι χώρες μετανάστες είμαστε. Αυτό τξ σημαίνει?
Ότι θα πρέπει σε μι χώρα μυ χάλια υποδομές να δεχόμαστε όσους θέλουν να έρθουν?
Για να διαλυθουν εντελώς οι οποίες υποδομές?
Και στην Σ. Αραβία έχει δουλειές, και στο Κατάρ όπου έχουν πάει μετανάστες με όλα τα έγγραφα και όχι πετωντας πέτρες πολλοί Έλληνες.

Εδώ μιλάμε για σχέδιο και ο άλλος λέει ότι όλοι είμαστε μετανάστες.. Τι να πει κανείς...

Είναι που είναι μπουρδέλο η Ελλάδα και ιδιαίτερα μετά την κρίση. Θα πρέπει να την αποτελειώσουμε σύμφωνα με κάποιους....
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 05 Μάρ 2020 17:51
Ποτέ δεν παραδέχεσαι ότι κάνεις λάθος και επιμένεις στην άποψή σου με λάθος στοιχεία. Μου παραθέτεις τον πληθυσμό μια πόλης ενώ είπαμε ότι κοιτάμε όλη την επικράτεια!
Το λινκ που σου παρέθεσα μια χαρά κάνει διάκριση και βάση γλώσσας όχι μόνον θρησκείας. Για να το δουν και οι υπόλοιποι παραθέτω σε image τον πληθυσμό της Μακεδονίας και όχι της Θεσσαλονίκης μόνο:
(http://www.mediafire.com/convkey/0029/lc6xbdw5jqe7baw9g.jpg?size_id=5)
Βλέπεις τις λέξεις Έλληνες; Σου είπα ότι κατέγραφαν θρησκεία και γλώσσα (που παραπέμπει φυσικά σε εθνικότητα).
Επίσης βλέπεις πόσο πολλοί περισσότεροι ήταν οι Έλληνες από τους Εβραίους γενικότερα στη Μακεδονία; Οι Εβραίοι επικεντρώθηκαν μόνο στην Θεσ/νίκη.
Άντε με την 'πλειοψηφία' σου. Μας κούρασες. Μια φορά να φανείς παντελονάτος και να πεις ρε πούστη μου, ναι έκανα λάθος.
Φαντάζομαι κατανοείς την πρωτογενή πηγή από την δευτερογενή πηγή.Εκτός αν οι τούρκοι έγραφαν σε λατινικά και δεν το ξέρουμε ακόμα.Γιατί στην ουσία στον πίνακα βλέπουμε θρησκευτικές ομάδες.Μουσουλμάνοι,Ορθόδοξοι χριστιανοί,χριστιανοί που ανήκουν στην βουλγαρική εκκλησία και εβραίοι.Οι βλάχοι και οι σέρβοι εμφανίζονται μετά το 1900 και φυσικά σε δευτερογενή πηγή.
Επίσης αφού γινόταν καταγραφή αυτών των στοιχείων θα πρέπει να εξηγήσεις γιατί η ανταλλαγή πληθυσμών έγινε με θρησκευτικά κριτήρια στον 20ο αιώνα.Μουσουλμάνοι που μίλαγαν ελληνικά πήγαν στην Τουρκία και χριστιανοί που μιλούσαν τούρκικα ήρθαν στην Ελλάδα.
Επίσης οι "έλληνες" στα μέρη τους είναι τρίτη δύναμη.Επειδή μιλάμε για πλειοψηφίες.
Στο μεταξύ τα εθνίκια κάθε χώρας ψάχνουν το παραμικρό για να προσδώσουν εθνική ταυτότητα σε πληθυσμούς και μετά να ξεκινήσουν το αφήγημα τους.Αναπαράγουν τους εθνικούς μύθους που δημιουργήθηκαν για χάρη των εθνικών κρατών.Για αυτό οι έρευνες τους είναι σε ψεκασμένα μπλογκς και όχι σε επιστημονικές εργασίες.
Το θέμα όμως δεν είναι η εθνική ταυτότητα των πληθυσμών.Είναι οι μετακινήσεις τους.Οι αρβανίτες από την Αλβανία έφτασαν σε Ήπειρο,Θεσσαλία,στερεά,Αττική.Οι εβραίοι από κάθε μεριά της γης.Βλάχοι που μετακινούταν συνέχεια.Σαρακατσάνοι τα ίδια.Μέχρι και σκλαβηνίες υπήρχαν ως τον μεσαίωνα.Αρκεί να δούμε τα ονόματα των διάφορων περιοχών και τις αλλαγές που έγιναν σε πρόσφατα χρόνια προς το ελληνικότερο.
Μπορούμε να δούμε που έβρισκαν στρατούς οι διάφοροι αυτοκράτοες και τι προνόμια έδιναν μετά τον πόλεμο στα στρατεύματα τους.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 05 Μάρ 2020 18:52
Εγώ διαφώνησα με τη λέξη 'πλειοψηφία' για τις συγκεκριμένες ομάδες που παρέθεσες και όχι για τις μετακινήσεις που είναι γνωστές.

Φτάνεις σχεδόν στο σημείο να αμφισβητήσεις πηγή επειδή δεν είναι πρωτογενής αλλά αγγλική.... τι να πώ.

Υ.Γ. Αρκετοί Έλληνες είχαν εξισλαμιστεί οπότε αναγράφονται στην πρώτη σειρά.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 05 Μάρ 2020 18:55
Η πηγή σου δεν λέει αυτό που λες εσύ.

ΥΓ:Η πρώτη σειρά έφυγε από εδώ...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 05 Μάρ 2020 22:11
Η πηγή σου δεν λέει αυτό που λες εσύ.

Εγώ παρέθεσα πηγή για να αποδείξω ότι κάνεις λάθος. Δεν παρέθεσα για να στηρίξω κάτι που (δεν) είπα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 05 Μάρ 2020 22:25
Η πηγή σου δεν λέει αυτό που λες εσύ.

Εγώ παρέθεσα πηγή για να αποδείξω ότι κάνεις λάθος. Δεν παρέθεσα για να στηρίξω κάτι που (δεν) είπα.
Εσύ υποστήριξες ότι οι τούρκοι κατέγραφαν εθνικότητα και γλώσσα όταν έκαναν απογραφές.Για να το αποδείξεις αυτό έφερες έναν πίνακα από δευτευρογενή πηγή που κάνει ανάλυση πάνω σε απογραφές τούρκων και πιθανόν χρήση και άλλων πηγών.
Επίσης η ίδια η πραγματικότητα καταρρίπτει αυτό που λες αφού η ανταλλαγή των προσφύγων έγινε με θρησκευτικά κριτήρια.Δεν έπαιξε κανένα ρόλο ούτε η εθνικότητα αλλά ούτε και η γλώσσα και πάνω σε αυτό δεν είπες απολύτως τίποτα.
Επίσης όπως είναι γνωστό οι χριστιανοί πλήρωναν φόρους σε σχέση με τους μουσουλμάνους.Οπότε αυτό που ένοιαζε την Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν το θρήσκευμα.Επίσης δεν έφερες κάποιον αντίλογο πάνω σε αυτό.
Επίσης είναι λίγο παράξενο το ότι η πηγή σου αναφέρει θρησκευτικές ομάδες κατά κόρον.Τους μισούς να τους αναφέρει σαν εθνική ομάδα ενώ τους άλλους σαν θρησκευτική.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 06 Μάρ 2020 08:34
Δεν υποστήριξα ότι οι Οθωμανοί έκαναν απογραφές με βάση την εθνικότητα καθότι ξέρω πολύ καλά με τι κριτήρια απέγραφαν
Έγραφαν θρησκείες απ' όσο θυμάμαι και γλώσσες.

Στο επόμενο ποστ επομένως φυσικά και δεν εννοούσα ότι οι Οθωμανοί έκαναν απογραφές με βάση την εθνικότητα, αλλά προέτρεψα να συγκρίνεις με βάση την εθνικότητα χρησιμοποιώντας απογραφές από Οθωμανούς και Έλληνες.
Ρε συ, βλέπε τις απογραφές ανά τα χρόνια με βάση την εθνικότητα από τους Οθωμανούς και μετά τους Έλληνες και σύγκρινε με τις απογραφές μετά το 1922. Αυτές οι συγκρίσεις θα σου δείξουν ότι δεν ήταν η πλειοψηφία οι Αρβανίτες, οι Εβραίοι και οι Μικρασιάτες στην Ελλάδα.

Και για να δώσουμε ένα τέλος με την πλειοψηφία Μικρασιατών:
Παράθεση
Η απογραφή πληθυσμού του 1928 καταμέτρησε 1.221.849 πρόσφυγες και δίνει την πιο λεπτομερή εικόνα της κατανομής τους κατά χώρα προέλευσης. Οι πρόσφυγες από την Τουρκία ήσαν 1.104.216. Από αυτούς, 1.017.794 είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Σύμφωνα με την ίδια απογραφή, ο γηγενής πληθυσμός ήταν σχεδόν πέντε εκατομμύρια (4.982.835). Με άλλα λόγια, οι πρόσφυγες συνολικά αποτελούσαν το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Ελλάδας (και όχι 25%, όπως συχνά αναφέρεται). Πηγή: https://www.lifo.gr/articles/archaeology_articles/123667/mythoi-kai-alitheies-gia-toys-prosfyges-toy-1922

Αρβανιτών: (πηγή: http://www.lithoksou.net/p/plithysmos-kai-xoria-ton-arbaniton-1879-%E2%80%93-1907-2005)
Παράθεση
Το σύνολο των Αρβανιτών της χώρας ανερχόταν το 1879 σε 176.120 άτομα και το 1907 σε 236.707. Οι αριθμοί αυτοί, ως ποσοστό επί τοις εκατό του συνόλου του πληθυσμού της Ελλάδας, ήταν 10,65 % και 9 % αντίστοιχα. Στον αριθμό των Αρβανιτών δεν υπολογίζονται όσοι ζούσαν σε αστικά κέντρα. Οι επίσημες πληροφορίες της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον πληθυσμό των Αρβανιτών ήταν 58.916 ή 3,56 % για το 1879 [Απογραφή 1879] και 50.975 ή 1,94 % για το 1907 [Απογραφή 1907].

Για τους Εβραίους δεν βρήκα κάτι άμεσα και δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή. Φαντάζομαι θα είναι στο επίπεδο των Αρβανιτών.
Άρα αποδεικνύεται ότι δεν ήταν πλειοψηφία. QED.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 06 Μάρ 2020 17:02
Εγώ έγραψα ότι είμαστε έθνος προσφύγων και μεταναστών.Τα παραπάνω είναι απλώς παραδείγματα.Τα πιο ηχηρά.Δεν είναι τα μόνα.Δεν θέλω να πιάσω σλάβους που πάνε πιο πίσω χρονικά.Αν και σλάβοι υπήρχαν μέχρι και τον μεσαίωνα.Οι μετακινήσεις πληθυσμών είναι αμέτρητες,είτε λόγω πολέμων,είτε για οικονομικούς λόγους,είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά.Η ίδια η πόλη μας ήταν πολυπολιτισμική από τότε.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 06 Μάρ 2020 17:26
Ωραία, εφόσον λοιπόν δεν πάμε στην ποσοτικοποίηση ('πλειοψηφία') και εφόσον δεν κάνουμε αναδρομή ανά τους αιώνες και καταλήξουμε στην κάθοδο των Δωριέων ή ακόμα πιο πίσω, ας συμφωνήσουμε στο ότι όντως μεγάλο μέρος τους έθνους μας είναι πρόσφυγες και μετανάστες. Προσοχή όμως, όταν λέμε μετανάστες εννοούμε νόμιμοι μετανάστες και όχι παράνομοι μετανάστες όπως αυτοί που προσπαθούν να μπουν στη χώρα μας κόβοντας σύρματα, κλπ κλπ.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 06 Μάρ 2020 17:31
Εγώ πάλι λέω η πλειοψηφία.Ναι όλοι αυτοί τους τελευταίους αιώνες μόνο δεν είχαν νόμιμους και παράνομους.
Επίσης το νόμιμος και το παράνομος πάει κατά το δοκούν,ανάλογα τι αποφασίζουν κάποιοι.Οπότε είναι μια μπούρδα και μισή.Έχουμε αναστολή ασύλου,παράνομο φυσικά,ενώ υπάρχουν διάφορες προφάσεις για να απορρίψουν αιτούντες ασύλου.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 06 Μάρ 2020 17:53
Εσύ για να αποδείξεις την πλειοψηφία είσαι ικανός να πας πίσω μέχρι και τους homo sapiens και να πεις ότι όλοι ήρθαν από την Αφρική, άρα είμαστε όλοι μετανάστες.
Το νόμιμος και το παράνομος δεν είναι κατά το δοκούν. Όταν ένας μετανάστης καταστρέφει κρατικές υποδομές (π.χ. φράχτες) για να μπει στη χώρα, επιτελεί μια παρανομία, άρα είναι παράνομος.
Η αναστολή ασύλου δεν είναι παράνομη γιατί με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 1 της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπογεγραμμένο το 1984 αναφέρει:

Protocol No. 7
The Member States Of The Council Of Europe, signatory hereto, Being resolved to take further steps to ensure the collective enforcement of certain rights and freedoms by means of the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms signed at Rome on 4 November 1950 (hereinafter referred to as “the Convention”),
Have agreed as follows:
ARTICLE 1
Procedural safeguards relating to expulsion of aliens
1. An alien lawfully resident in the territory of a State shall not be expelled therefrom except in pursuance of a decision reached in accordance with law and shall be allowed:
(a) to submit reasons against his expulsion,
(b) to have his case reviewed, and
(c) to be represented for these purposes before the competent authority or a person or persons designated by that authority.
2. An alien may be expelled before the exercise of his rights under paragraph 1.(a), (b) and (c) of this Article, when such expulsion is necessary in the interests of public order or is grounded on reasons of national security.

Που σημαίνει ότι νομίμως μπορούμε να τους απωθούμε πριν καν ζητήσουν άσυλο για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Επιπλέον η Τουρκία έχει κάνει όπλο τους μετανάστες και πλέον δεν το κρύβουν καν, και επομένως μπορεί να εφαρμοστεί άνετα η παράγραφος 2.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 06 Μάρ 2020 18:16
Μπουτζόβλαχοι από την Αφρική είμαστε βασικά.Μπορείς να πεις και αφρικανοί μπουρτζόβλαχοι.

Τόσο η αναστολή του ασύλου είναι παράνομη όσο και τα ίδια τα pushback.

Παράθεση
Ούτε η Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων ούτε το προσφυγικό δίκαιο της ΕΕ παρέχουν οποιαδήποτε νομική βάση για την αναστολή της καταγραφής αιτημάτων ασύλου. Σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική Κυβέρνηση έχει επικαλεστεί το άρθρο 78(3) της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η διάταξη αυτή προβλέπει τη λήψη προσωρινών μέτρων από το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Επιτροπής και σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην περίπτωση που ένα ή περισσότερα Κράτη Μέλη είναι αντιμέτωπα με μια επείγουσα κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την αιφνίδια εισροή υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ δεν μπορεί να αναστείλει το διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα της υποβολής αίτησης ασύλου και την αρχή της μη-επαναπροώθησης, τα οποία και τα δύο αποτελούν επίσης μέρος του ευρωπαϊκού δικαίου. Οι άνθρωποι που εισέρχονται παράτυπα στην επικράτεια ενός κράτους δεν θα πρέπει επίσης να τιμωρούνται εάν παρουσιάζονται χωρίς καθυστέρηση ενώπιον των αρχών για να ζητήσουν άσυλο.
https://www.unhcr.org/gr/14121-dilosi_ypatis_armosteias_gia_tin_katastasi_sta_synora.html

Τώρα να μην ξέρει η Ύπατη Αρμοστεία μου κάνει λίγο δύσκολο.


Νέα δημοσιεύματα για τα παράνομα «push-back» προσφύγων από την Ελλάδα: «Εδώ και χρόνια υπάρχουν υπόνοιες»

Ο γερμανικός τύπος εστιάζει στο δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο μιλά για χιλιάδες παράνομα «push-back» προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

Mε αφορμή το ρεπορτάζ του Spiegel Online, σύμφωνα με το οποίο, βάσει τουρκικών στοιχείων, γίνονται παράνομες, βίαιες απωθήσεις προσφύγων μεταναστών από την περιοχή του Έβρου προς την Τουρκία, πολλά γερμανικά μέσα συνεχίζουν να εστιάζουν στο θέμα.   

Όπως αναφέρει η εφημερίδα TAZ, βάσει των όσων γράφει το Spiegel, επικαλούμενο έγγραφα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, μέσα στους προηγούμενους δώδεκα μήνες σχεδόν 60.000 άνθρωποι επαναπροωθήθηκαν παράνομα στην Τουρκία από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. «Η Ελλάδα απορρίπτει τις κατηγορίες» αναφέρει η TAZ με την Ύπατη Αρμοστεία να τονίζει πως έχει θέσει πολλές φορές υπ' όψιν των ελληνικών αρχών, τις μαρτυρίες για άτυπες και αναγκαστικές επιστροφές.   

Η Στέλλα Νάνου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ανέφερε στην TAZ: «Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια αρκετές μαρτυρίες για άτυπες αναγκαστικές επιστροφές από την Ελλάδα στην Τουρκία στην περιοχή του Έβρου. Αυτές οι αναφορές δημιουργούν σοβαρή ανησυχία ενώ τις έχουμε θέσει πολλές φορές υπ'όψιν των ελληνικών αρχών, ζητώντας τη διερεύνηση αυτών των περιστατικών.   

Σύμφωνα με την TAZ, πρόσφυγες και μετανάστες που συλλαμβάνονται από τη συνοριοφυλακή επαναπροωθούνται στην Τουρκία «συνήθως με βία» αντί να στέλνονται σε κέντρα πρώτης υποδοχής. Η TAZ κλείνοντας σημειώνει: «Τον Ιούλιο αναδείχθηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Δημοκρατία και ανακοίνωσε μια πιο σκληρή πολιτική στα θέματα ασύλου. Η Άγκυρα φοβήθηκε προφανώς την αύξηση των παράνομων επαναπροωθήσεων και έδωσε τώρα στη δημοσιότητα στοιχεία για τα push-back».   

Aνθρωπιστικές οργανώσεις και δικηγόροι μιλούν εδώ και χρόνια για το θέμα

Εδώ και χρόνια ΜΚΟ κάνουν λόγο για επαναπροωθήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, γράφει η Zeit. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται και η Zeit Online, παραθέτοντας την ελληνική αντίδραση στα τουρκικά στοιχεία, που επικαλείται το Spiegel.   

Εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες πολλές φορές» συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου». Από την άλλη, η Zeit Online σημειώνει ότι «εδώ και χρόνια υπάρχουν υπόνοιες για push-back» και παρατηρεί ότι «πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις και δικηγόροι επιρρίπτουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα ότι οι ελληνικές αρχές απωθούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες από το μεθοριακό ποτάμι του Έβρου στην Τουρκία». Συμπληρώνει επίσης ότι αυτές οι παράνομες επαναπροωθήσεις, γνωστές ως push-back, απαγορεύονται από το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα τα κράτη που δέχονται ενδεχόμενους αιτούντες άσυλο υποχρεούνται να τους δώσουν πρόσβαση σε μια αποτελεσματική διαδικασία ασύλου».   

Για το ίδιο θέμα το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση σημειώνει: «Στο μεταξύ οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα διαρκώς αυξάνονται (...) Aυτό έχει ως συνέπεια, τα κέντρα πρώτης καταγραφής στα ελληνικά νησιά να παραμένουν υπερπλήρη, μολονότι καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες μεταφέρονται στην ενδοχώρα. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν καλές πιθανότητες να λάβουν άσυλο στην Ελλάδα.».   

Με πληροφορίες από Deutsche Welle
Πηγή: www.lifo.gr

ACCESS TO THE TERRITORY AND PUSH BACKS
https://www.asylumineurope.org/reports/country/greece/asylum-procedure/access-procedure-and-registration/access-territory-and-push

Τόσο η Ελλάδα όσο και άλλα κράτη παρανομούν τα ίδια.

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 06 Μάρ 2020 19:07
Όπως βλέπεις αυτό που παρέθεσα είναι μεταγενέστερο του άρθρου που παρέθεσες από το 1951. Επειδή ειμαι από κινητό δεν μπορώ να το δω σε βάθος αυτή τη στιγμή. Πάντως αν η Ελλάδα θέσει θέμα εθνικής ασφάλειας τότε καλύπτεται όσο και να φωνάζει η Ύπατη Αρμοστεία.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 06 Μάρ 2020 19:16
Οι δηλώσεις της ΥΑ είναι τωρινές όμως.
Επίσης κάνει αναφορά τι επικαλέστηκε η ελληνική κυβέρνηση.
Παρανομία διαπράττει το ελληνικό κράτος και η ελληνική κυβέρνηση.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 06 Μάρ 2020 19:41
Ο νόμος υπερισχύει δηλώσεων. Αν η Ελλάδα επικαλεστεί εθνικής ασφάλειας τότε τέλος. Είναι νόμιμη.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 06 Μάρ 2020 19:52
Σωστά ο μύθος ξέρει καλύτερα το νομικό πλαίσιο από τον ΟΗΕ.
Τι να λέμε τώρα για νόμους ε;Όταν είναι στην καμπούρα μας.Όταν είναι στους άλλους.
Παρανομεί η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: P@sL@S στις Παρ 06 Μάρ 2020 19:53
Σε τόσα πράγματα και τόσα χρόνια παρανομεί το Ελληνικό κράτος.
Τώρα το κατάλαβες?
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 06 Μάρ 2020 20:11
Σωστά ο μύθος ξέρει καλύτερα το νομικό πλαίσιο από τον ΟΗΕ.
Τι να λέμε τώρα για νόμους ε;Όταν είναι στην καμπούρα μας.Όταν είναι στους άλλους.
Παρανομεί η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος.

Ο ΟΗΕ που έχει τεράστιο μουσουλμανικό λόμπυ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία γράφει για άλλο νομο που επικαλέστηκε η Ελλάδα και όχι αυτόν που παρέθεσα.  Η Ελλάδα δεν επικαλέστηκε θέμα εθνικής ασφάλειας κακώς κατ' εμέ.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 06 Μάρ 2020 20:16
Σωστά ο μύθος ξέρει καλύτερα το νομικό πλαίσιο από τον ΟΗΕ.
Τι να λέμε τώρα για νόμους ε;Όταν είναι στην καμπούρα μας.Όταν είναι στους άλλους.
Παρανομεί η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος.

Ο ΟΗΕ που έχει τεράστιο μουσουλμανικό λόμπυ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία γράφει για άλλο νομο που επικαλέστηκε η Ελλάδα και όχι αυτόν που παρέθεσα.  Η Ελλάδα δεν επικαλέστηκε θέμα εθνικής ασφάλειας κακώς κατ' εμέ.
Νόμοι κατά το δοκούν.Η καμπούρα μας να είναι καλά και ο νόμος είναι για τους άλλους.
Μεταξύ μύθου και ΟΗΕ μάντεψε τι θα εμπιστευτώ.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 06 Μάρ 2020 21:44
Σωστά ο μύθος ξέρει καλύτερα το νομικό πλαίσιο από τον ΟΗΕ.
Τι να λέμε τώρα για νόμους ε;Όταν είναι στην καμπούρα μας.Όταν είναι στους άλλους.
Παρανομεί η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος.

Ο ΟΗΕ που έχει τεράστιο μουσουλμανικό λόμπυ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία γράφει για άλλο νομο που επικαλέστηκε η Ελλάδα και όχι αυτόν που παρέθεσα.  Η Ελλάδα δεν επικαλέστηκε θέμα εθνικής ασφάλειας κακώς κατ' εμέ.

Νόμοι κατά το δοκούν.Η καμπούρα μας να είναι καλά και ο νόμος είναι για τους άλλους.
Μεταξύ μύθου και ΟΗΕ μάντεψε τι θα εμπιστευτώ.

Στα @@ μου ποιον θα εμπιστευτείς εσύ.  Είναι από την Ευρωβουλή: https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/rms/090000168007a082
Η Ελλάδα άνετα καλύπτεται από το άρθρο 1 παράγραφος 2. Απλά μάλλον δεν το έχουν σκεφτεί οι 'φωστήρες' μας.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 06 Μάρ 2020 22:19
Στείλε γράμμα στον ΟΗΕ να τους το πεις.Αυτοί δεν ξέρουν.

Παράνομη η ελληνική κυβέρνηση.Όχι μόνο στο θέμα ασύλου αλλά και στα push backs.Κυβέρνηση και κράτος παρανόμων.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 06 Μάρ 2020 22:51
Στείλε γράμμα στον ΟΗΕ να τους το πεις.Αυτοί δεν ξέρουν.

Παράνομη η ελληνική κυβέρνηση.Όχι μόνο στο θέμα ασύλου αλλά και στα push backs.Κυβέρνηση και κράτος παρανόμων.

Έχεις την πεποίθηση ότι η ΥΑ είπε ότι η Ελλάδα ενεργούσε παράνομα. Πουθενά φυσικά δεν λέει κάτι τέτοιο. Απλά εσύ το συμπεραίνεις αυθαίρετα.

Πρώτον το αν κάτι δεν έχει νομική βάση δεν σημαίνει ότι είναι και παράνομο και δεύτερον η ΥΑ αναφέρεται σε άλλους νόμους από αυτόν που παρέθεσα.

Ελπίζω να σε κάλυψα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 07 Μάρ 2020 00:45
Ούτε η Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων ούτε το προσφυγικό δίκαιο της ΕΕ παρέχουν οποιαδήποτε νομική βάση για την αναστολή της καταγραφής αιτημάτων ασύλου. Σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική Κυβέρνηση έχει επικαλεστεί το άρθρο 78(3) της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η διάταξη αυτή προβλέπει τη λήψη προσωρινών μέτρων από το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Επιτροπής και σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην περίπτωση που ένα ή περισσότερα Κράτη Μέλη είναι αντιμέτωπα με μια επείγουσα κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την αιφνίδια εισροή υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ δεν μπορεί να αναστείλει το διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα της υποβολής αίτησης ασύλου και την αρχή της μη-επαναπροώθησης, τα οποία και τα δύο αποτελούν επίσης μέρος του ευρωπαϊκού δικαίου. Οι άνθρωποι που εισέρχονται παράτυπα στην επικράτεια ενός κράτους δεν θα πρέπει επίσης να τιμωρούνται εάν παρουσιάζονται χωρίς καθυστέρηση ενώπιον των αρχών για να ζητήσουν άσυλο.

Τα υπόλοιπα είναι μυθικές δικαιολογίες.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 07 Μάρ 2020 10:47
Ο κυβερνοθίασος συνεχίζει να παρανομεί.Θα κόψει επιδόματα σε όσους έχει χορηγηθεί άσυλο.Τώρα πως θα κόψει χρήματα της ΕΕ και της ΥΑ του ΟΗΕ...
Ωραίο πράγμα η κυβέρνηση να σε θεωρεί ιθαγενή...Όχι όσους πήραν άσυλο.Τους πολίτες αυτής της χώρας.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 07 Μάρ 2020 12:01
Ούτε η Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων ούτε το προσφυγικό δίκαιο της ΕΕ παρέχουν οποιαδήποτε νομική βάση για την αναστολή της καταγραφής αιτημάτων ασύλου. Σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική Κυβέρνηση έχει επικαλεστεί το άρθρο 78(3) της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η διάταξη αυτή προβλέπει τη λήψη προσωρινών μέτρων από το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Επιτροπής και σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην περίπτωση που ένα ή περισσότερα Κράτη Μέλη είναι αντιμέτωπα με μια επείγουσα κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την αιφνίδια εισροή υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ δεν μπορεί να αναστείλει το διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα της υποβολής αίτησης ασύλου και την αρχή της μη-επαναπροώθησης, τα οποία και τα δύο αποτελούν επίσης μέρος του ευρωπαϊκού δικαίου. Οι άνθρωποι που εισέρχονται παράτυπα στην επικράτεια ενός κράτους δεν θα πρέπει επίσης να τιμωρούνται εάν παρουσιάζονται χωρίς καθυστέρηση ενώπιον των αρχών για να ζητήσουν άσυλο.

Τα υπόλοιπα είναι μυθικές δικαιολογίες.

Το να ξαναπαραθέτεις κάτι δεν είναι απόδειξη ότι αυτό που λέω δεν στέκει.
Άντε να το κάνω κι εγώ:

Παράθεση
Protocol No. 7 to the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms *

Strasbourg, 22.XI.1984

The member States of the Council of Europe signatory hereto,

Being resolved to take further steps to ensure the collective enforcement of certain rights and freedoms by means of the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms signed at Rome on 4 November 1950 (hereinafter referred to as "the Convention"),

Have agreed as follows:

Article 1 – Procedural safeguards relating to expulsion of aliens

1 An alien lawfully resident in the territory of a State shall not be expelled therefrom except in pursuance of a decision reached in accordance with law and shall be allowed:

a to submit reasons against his expulsion,

b to have his case reviewed, and

c to be represented for these purposes before the competent authority or a person or persons designated by that authority.

2 An alien may be expelled before the exercise of his rights under paragraph 1.a, b and c of this article, when such expulsion is necessary in the interests of public order or is grounded on reasons of national security.
https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/rms/090000168007a082

Τα υπόλοιπα είναι μοντεράτικες δικαιολογίες.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 07 Μάρ 2020 12:55
Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Κυβέρνηση και κράτος παρανόμων.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 07 Μάρ 2020 14:14
Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Κυβέρνηση και κράτος παρανόμων.

Εδώ φαίνεται η υποκρισία σου σε όλο της το μεγαλείο. Και εξηγούμαι:
Βγάζεις παράνομη την κυβέρνηση χωρίς καν δικαστική απόφαση (και παρόλο που παρέθεσα σχετικό λινκ της Ευρωβουλής), ενώ όταν κάποιος χρησιμοποιεί τον όρο 'παράνομος μετανάστης' που μειώνει τους ανθρώπους επειδή κρίθηκαν παράνομοι χωρίς δίκη, εσύ τον καλείς ρατσιστή. Ε λοιπόν εδώ απέδειξα αυτό που είχα πει παλιότερα: ότι επιδεικνύεις ρατσισμό εναντίον των ανθρώπων με δεξιές πεποιθήσεις ή στην προκείμενη περίπτωση εναντίον της δεξιάς κυβέρνησης.
QED
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 07 Μάρ 2020 14:24
Προς το παρόν τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε κυβέρνηση και κράτος.Όχι γενικά και αόριστα.Το ότι η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος παρανομεί το λέει η ΥΑ του ΟΗΕ.Επίσης δεν είδα να υπάρχει παγκοσμίως θέμα ρατσισμού όταν κάποιος αναφέρει ότι μια κυβέρνηση παρανομεί.
Επίσης η πηγή σου δεν αποδεικνύει αυτό που λες.Επίσης η ΥΑ αναφέρει ποιο άρθρο επικαλέστηκε η ελληνική κυβέρνηση για να σταματήσει το άσυλο.Όπως επίσης παράνομα είναι και τα pushbacks.

Όσο για την υποκρισία μπορεί να γυρίσει και ανάποδα.Τους νόμους τους θυμόμαστε μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες.Όταν πρόκειται για την αγαπημένη μας κυβέρνηση τότε τα ξεχνάμε αυτά.Γιατί άραγε;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 07 Μάρ 2020 16:18
Προς το παρόν τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε κυβέρνηση και κράτος.Όχι γενικά και αόριστα.Το ότι η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος παρανομεί το λέει η ΥΑ του ΟΗΕ.Επίσης δεν είδα να υπάρχει παγκοσμίως θέμα ρατσισμού όταν κάποιος αναφέρει ότι μια κυβέρνηση παρανομεί.
Επίσης η πηγή σου δεν αποδεικνύει αυτό που λες.Επίσης η ΥΑ αναφέρει ποιο άρθρο επικαλέστηκε η ελληνική κυβέρνηση για να σταματήσει το άσυλο.Όπως επίσης παράνομα είναι και τα pushbacks.

Όσο για την υποκρισία μπορεί να γυρίσει και ανάποδα.Τους νόμους τους θυμόμαστε μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες.Όταν πρόκειται για την αγαπημένη μας κυβέρνηση τότε τα ξεχνάμε αυτά.Γιατί άραγε;

Προφανώς δεν ξέρεις τη διαφορά της φράσης 'δεν έχει νομική βάση' από το 'παράνομος'.
Η ΥΑ είπε το πρώτο και όχι το δεύτερο, και αναφερόταν σε διαφορετικό άρθρο από αυτό που παρέθεσα. Επιπλέον η ΥΑ δεν είναι δικαστήριο.
Όσο και να θες να δικαιολογήσεις τον χαρακτηρισμό σου για την κυβέρνηση ακόμα και η κουτσή Μαρία ξέρει ότι αποτυγχάνεις, και θα είμαι εδώ να υπενθυμίζω τον αντίστοιχο ρατσισμό σου. Μήπως να έδινες στον εαυτό σου προειδοποίηση (λέω τώρα...);
Όσο όμως χρησιμοποιείς αυτές τις εκφράσεις εδώ μέσα τόσο δικαιολογούμαι στο να λέω κι εγώ ότι αυτοί που προσπαθούν να μπουκάρουν είναι παράνομοι μετανάστες.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: drakos στις Σαβ 07 Μάρ 2020 16:37
(https://anametrisi.gr/wp-content/uploads/2019/02/refugees-welcome.jpg)
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 07 Μάρ 2020 17:43
Προφανώς δεν ξέρεις τη διαφορά της φράσης 'δεν έχει νομική βάση' από το 'παράνομος'.
Η ΥΑ είπε το πρώτο και όχι το δεύτερο, και αναφερόταν σε διαφορετικό άρθρο από αυτό που παρέθεσα. Επιπλέον η ΥΑ δεν είναι δικαστήριο.
Όσο και να θες να δικαιολογήσεις τον χαρακτηρισμό σου για την κυβέρνηση ακόμα και η κουτσή Μαρία ξέρει ότι αποτυγχάνεις, και θα είμαι εδώ να υπενθυμίζω τον αντίστοιχο ρατσισμό σου. Μήπως να έδινες στον εαυτό σου προειδοποίηση (λέω τώρα...);
Όσο όμως χρησιμοποιείς αυτές τις εκφράσεις εδώ μέσα τόσο δικαιολογούμαι στο να λέω κι εγώ ότι αυτοί που προσπαθούν να μπουκάρουν είναι παράνομοι μετανάστες.
Μύθε μέχρι που θα έφθανες για να στηρίξεις την αγαπημένη σου κυβέρνηση εδώ μέσα;Νύχτα μέρα εδώ μέσα σε νοιάζει μην πούμε τίποτα για την αγαπημένη σου κυβέρνηση.Το έχεις πάρει εργολαβία από τις εκλογές και μετά.

Παραπάνω έφερα δηλώσεις της ΥΑ του ΟΗΕ που λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση και το κράτος παρανομεί όταν σταματάει το άσυλο.Επίσης στο ίδιο ποστ έφερα και άλλες πηγές με αναφορές από την ΥΑ που αναφέρει ότι τα push backs που κάνει το ελληνικό κράτος είναι παράνομα.

Επίσης σίγουρα μπορούν να βρεθούν πηγές για τις παρανομίες τις εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους για την διαδικασία του ασύλου,τις καθυστερήσεις και πολλά ακόμα.Βέβαια εσύ μύθε λάθη θα βρεις μόνο στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ.Στα υπόλοιπα χρόνια όλα καλά.

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν μαθαίνουμε για τάγματα εφόδου από γαλάζιο βουλευτή που αρχίζουν να ξεφεύγουν από τα όρια και ότι πρέπει να μαζευτούν.Διαβάζουμε για νεκρούς από ελληνικά πυρά.Διαβάζουμε για τάγματα εφόδου με καραμπίνες που προστατεύουν τα αυθαίρετα τους και το παίζουν φύλακες της πατρίδας.Διαβάζουμε για φασίστες που κουβαλήθηκαν από την Ευρώπη για να πλακώσουν στο ξύλο πρόσφυγες και μετανάστες.Διαβάσαμε ότι έγινε επίθεση σε δημοσιογράφους και στην ΥΑ του ΟΗΕ.

Αυτό που δεν διαβάζουμε είναι το τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση σε επίπεδο ΕΕ ή ΟΗΕ ή οποιοδήποτε άλλον οργανισμό για να υπάρξουν παρεμβάσεις προς την Τουρκία και για ότι κάνει αυτή από την δική της πλευρά.Γιατί αντίθετα βλέπουμε ότι οι ευρωπαίοι συνεχίζουν να στηρίζουν την Τουρκία και να την χρηματοδοτούν.

Επίσης βλέπουμε τον ταχύ εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας.Μια διαδικασία που κρατάει δεκαετία τουλάχιστον από την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση μέχρι και τώρα.Βλέπουμε όλοι τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα.Εθνικιστικά παραλληρήματα.Εθνικιστικές οργανώσεις βγαίνουν από τις τρύπες τους και αποκτούν φωνή με τον μανδύα του πατριώτη.Το ίδιο γίνεται και σε άλλες ευρωπαικές χώρες.Σαν ανθρωπότητα είδαμε που οδήγησε αυτό στον μεσοπόλεμο.Όταν δεν σε διδάσκει η ιστορία,τότε θα την ξαναζήσεις.Αν εσένα δεν σε νοιάζει για τον εαυτό σου,τότε ίσως πρέπει να σε νοιάζει για τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου και όποιον άλλον έχεις εκεί έξω και αγαπάς.
Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει εδώ και καιρό.Το βλέπουμε να πηγαίνει συνέχεια όλο και χειρότερα.Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση,οι υπόγειες σχέσεις της με την ΝΔ,πολιτικοί όπως ο μπομπούκος,οι πλεύρηδες,ο τσεκουράτος,βελόπουλοι,καμμένοι και αρκετοί άλλοι.Όλο αυτό πέφτει στα κεφάλια μας.

ΝΔ και ξερό ψωμί.Η ΑΜΟ της πολιτικής να κερδάει και όλοι οι άλλοι να πάνε να...Κούλη θεέ πάρε την ΠΑΕ,βασικά την ΜΚΟ πιο σωστά.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Σαβ 07 Μάρ 2020 18:57
Ηρεμία!

Απέχω από τη κουβέντα για διάφορους λόγους! Περισσότερο για προσωπικά προβλήματα - τρεξίματα.

Μην κάνετε χαρακτηρισμούς, σεβαστείτε όλους τους ανθρώπους.

Δικαίωμα σας να έχετε όποια άποψη, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ να σέβεστε την ανθρώπινη ύπαρξη από όπου και αν προέρχεται.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 07 Μάρ 2020 19:04
@fon7, μπλα μπλα μπλα.... δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που είπα και επιμένεις ότι το κάνω για να στηρίξω την κυβέρνηση.
Οι δηλώσεις της ΥΑ που έφερες δεν λένε ότι παρανομούν. Λένε ότι δεν έχει νομική βάση με βάση το τάδε άρθρο.
Υπάρχει διαφορά. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, πρόβλημά σου.
Όσο λες παρανομεί η κυβέρνηση, άλλο τόσο αυτοί στους φράχτες στον Έβρο παρανομούν.

Υ.Γ. κάποια από αυτά που ενστερνίζεσαι μπορεί να είναι fake news.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 07 Μάρ 2020 19:09
Το τι κάνεις φαίνεται.
Εσύ θέλεις για άλλη μια φορά να αθωώσεις την αγαπημένη σου κυβέρνηση.

Το τι ζούμε εδώ και μια 10ετία και τα περισσότερα που βλέπουμε σε καθημερινή βάση δεν είναι fake news.Ούτε τα αποτελέσματα τους είναι fake news.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Κυρ 08 Μάρ 2020 12:11
Δεν το είχα υπόψιν μου αλλά τελικά είδα ότι όντως η κυβέρνηση επικαλέστηκε θέμα εθνικής ασφάλειας.
https://www.tanea.gr/2020/03/05/politics/petsas-den-tha-perasei-kaneis-ta-synora-mas-einai-thema-ethnikis-asfaleias/
Παράθεση
Πέτσας : «Δεν θα περάσει κανείς τα σύνορά μας, είναι θέμα εθνικής ασφάλειας»

Συνεπώς η κυβέρνηση είναι καθ' όλα νόμιμη με βάση το άρθρο της απόφασης της Ευρωβουλής που παρέθεσα (υπενθυμίζω: https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/rms/090000168007a082) και το τι κάνεις εσύ προφανώς φαίνεται και εκτίθεσαι.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ayuto1966 στις Κυρ 08 Μάρ 2020 13:03
Θα την παρουμε την πολη μην ανυσηχειται
Και επιτελους θα ξεμαρμαρωσουμε τον μαρμαρενιο βασιλια
Μην ανυσηχειται αδερφια το σανο είναι μπολικοΣε αλλα προσφατα νεα
«Καμπανάκι» χτυπούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τέταρτο τρίμηνο
06-03-2020 16:12


Το ΑΕΠ μίκρυνε κατά 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, ενώ μεγάλωσε μόλις κατά 1% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τέταρτο τρίμηνο.
Συρρίκνωση ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση και ελάχιστη αύξηση σε ετήσια βάση, δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 4ο τρίμηνο 2019.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ μίκρυνε κατά 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, ενώ μεγάλωσε μόλις κατά 1% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Πρόκειται για αισθητή επιδείνωση σε σχέση με το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου όταν είχαμε ανάπτυξη 0,4% σε τριμηνιαία και 2,3%  σε ετήσια βάση.

Στο σύνολο του 2019 η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε 1,9%, με τον ρυθμό να είναι χαμηλότερος των προσδοκιών. Το ΑΕΠ της χώρας ανήλθε συγκεκριμένα σε 194,4 δισ. ευρώ έναντι 190,8 δισ. ευρώ το 2018.


Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: papakostas στις Κυρ 08 Μάρ 2020 13:32
Λοιπόν φίλε ayuto για να τελειώνουμε με τη φασιστική νοοτροπία ορισμένων εδώ μέσα.Ούτε την πόλη θέλουμε να πάρουμε.ούτε τον βασιλιά να ξεμαρμαρώσουμε.Μήτε εδώ πέρα όσοι διαφωνούν με τις απόψεις ορισμένων είναι δεξιοί πόσω μάλλον ακροδεξιοί.Τα αυτονόητα ζητάμε.Σεβασμό σ'ένα λαό και μια χώρα που σήκωσε δυσανάλογο βάρος του προσφυγικού προβλήματος.Μάθατε όλοι και παπαγαλίζετε πως όσοι είναι εναντίον των ανοιχτών συνόρων είναι φασίστες,ενώ εσείς οι υπόλοιποι είστε οι ανθρωπιστές.Σεβασμό όπως οι δικοί μας άνθρωποι που τις προηγούμενες δεκαετίες όταν μεταναστεύαν, δεν πήγαν στις άλλες χώρες σαν ρεμπέτ ασκέρ.
 Προφανώς έχουν δίκαιο αυτοί που λένε πως δεν θα βρεις μεγαλύτερα φασιστοειδή από τους αντιφασίστες.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Κυρ 08 Μάρ 2020 14:23
Σεβασμό σ'ένα λαό και μια χώρα που σήκωσε δυσανάλογο βάρος του προσφυγικού προβλήματος.
όποια άποψη και αν διατυπώνουμε καλό είναι να βασιζόμαστε σε στοιχεία... Αυτό που γράφετε είναι από όποια άποψη και αν κριθεί (εκτός της υποκειμενικής) λανθασμένο.

Το ότι η παγκόσμια, Ευρωπαϊκή αλλά και η Ελληνική κοινωνία οδηγείται σταδιακά προς φασίζουσες νοοτροπίες και χάνει μέρος της δημοκρατικής της κουλτούρας επίσης αποδεικνύεται με στοιχεία. Υποθέτω ότι θα συμφωνείτε. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι όποιος έχει - (αν και με ενοχλεί ο όρος δεξιός - αριστερός) "δεξιές" θέσεις είναι και φασίστας.

και όσο για το pas.gr
Που εμπλεξες ρε μυθε εδω μεσα πεφτει λογοκρισια χειριστου ειδους
Αναλαγα με το τι φυτεψε το καθε κομμα στο κεφαλι του καθενος στο περασμα των χρονων
Καμια σωτηρια
...
Σας ειχα προειδοποιησει να επικεντρωνονται οι συζητησεις μονο στα ποδοσφαιρικα
Αλλα εσεις θελετε ενα φορουμ κομματικοποιημενο και να δημιουργειται φανατισμος μονιμως
Καντε μια χαρη λοιπον στον εαυτο σας αυτοι οι 10 που το φτιαξατε και αλλαξτε το ονομα του φορουμ για να μην κοροιδευεστε
Απο pas.gr καντε το pas-αριστερα-αναρχια-κομμουνισμος-ριζοσπαστης-αναρχοκομμουνισμος-γκουλαγκ-φασιστοκομμουνισμος-ανθελληνισμος-ζητω οι παρανομοι μεταναστες......gr
Μπορει να μαζεψετε και κανενα μελος παραπανω ετσι

Ήταν και παραμένει εξαιρετικά ενοχλητικό και οξύμωρο πολλοί εξ όσων ενίοτε δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους (είτε σε πολιτικά ή και της ομάδας θέματα) να χρησιμοποιούν διαρκώς το δικαίωμα λόγου που τους παρέχει αδιαλείπτως το pas.gr αξιοποιώντας το για να κατηγορήσουν ότι "είστε μία ομάδα ένα γκρουπούσκουλο ότι άλλο τέλος πάντων αριστερών (δεξιών ...  ή ότι άλλο) που δεν επιτρέπει το διάλογο".  (το ίδιο ισχύει και όταν η συζήτηση αφορά σε θέματα της ομάδας όπου έχει κατηγορηθεί ο pas.gr ως εγκάθετο της διοίκησης ως αντιΧριστοβασιλικό κλπκλπ )
Δεν θυμάμαι σε βάθος χρόνου να  στερήθηκε ο λόγος από οποιονδήποτε ανεξάρτητα ιδεών (αν δεν έβριζε ή προσέβαλλε σε επίπεδο μήνυσης βέβαια), ποτέ δεν τέθηκε κάποια γραμμή, άλλωστε οι moderators έχουμε τόσο διαφορετικές απόψεις που θα ήταν επιεικώς αστείο.
Μακάρι να βοηθούσε και το pas.gr να βελτιώσουμε τη δεκτικότητά μας προς τη διαφορετική αντίθετη με τη δική μας άποψη...  Οι όλο και περισσότεροι (ποσοστιαία) που δεν αντέχουν την αντίθετη άποψη, ακόμα και σε αυτό το διαδικτυακό χώρο, μάλλον έρχονται να αποδείξουν την τάση εκφασισμού και αποδόμησης που υφιστάμεθα και προανέφερα.         
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ayuto1966 στις Κυρ 08 Μάρ 2020 14:48
Ωραια όλα καλα Παπακωστα


Αλλα όταν η ιδια η κυβερνηση βοηθα όλο τον παρακρατικο μηχανισμο και επιβραβευει το κάθε πυροβολημενο ακροδεξιο να παιρνει τα γκανια,να κανει τα στραβα ματια σε καψιμο κεντρων αλληλεγγύης όπως εγινε χτες στην Λεσβο,να ερχονται Ναζιστες από Γερμανια και να τους βαφτίζουνε ρεπόρτερ,να κανουνε επικοινωνιακο σοου στα σύνορα λες και εχουμε πολεμο με τους ερμους μετανάστες αντι να δωσει μαχη στα ευρωκοινοβουλια
Λεει για κλειστες δομες
Ωραια κλειστες δομες,
Αληθεια ξερει ο κοσμος ότι οι μετανάστες απαγορευεται να κατσουνε πανω από 4 μηνες σε τετοια κεντρα και αφηνονται ελευθεροι μετα

Όχι γιατι δεν πρεπει να χαλανε το αφήγημα του ακροδεξιου συναφιου τους

Κόβουνε επιδόματα από τα λεφτα που δινουνε η Ευρωπαικη ενωση
Και τους ακουω να λενε καλα κανουνε

Αλλα δεν ξερουνε ότι ενας φτωχος ανθρωπος χωρις λεφτα θα φτασει σε παρανομες πραξεις για να επιβιωσει
Και υστερα  θα ξανα βγαινουνε απο πανω ότι μας κλέβουνε οι κακοι ξενοι και θα κανουνε οι ιδιοι αντιπολιτευση στην ιδια τους τη κυβερνηση


Και στο κατω κατω
Δεν ειδα καμια ζεση από κανενα τους,να κυνηγήσουνε αυτους που εφαγανε 700 δις
Αλλα εκει ναι

Είναι μια απλη κυριακη για ολους τους
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: papakostas στις Κυρ 08 Μάρ 2020 14:52
Λοιπόν, εδώ για να το λήξουμε και δεν ξαναεπανέρχομαι.Όταν σε θέμα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό,κάποιος γράφει περί παρσίματος της πόλης,μαρμαρωμένους βασιλιάδες κ.λ.π. όλοι οι νοήμονες καταλαβαίνουμε τι εννοεί.Προσωπικά ούτε επεκτατικές βλέψεις έχω,ούτε και να ξεμαρμαρώσω κανέναν επιθυμώ.Αυτά να τα πει σε Λαγούς και Κασιδιάρηδες.Σέβομαι απεριόριστα τους πάντες πόσω μάλλον όταν μας ενώνει η κοινή αγάπη για τον ΠΑΣ,αλλά το να τσουβαλιόζομαστε όλοι έιναι λάθος,για να το πω κομψά.
Και κάτι ακόμη φίλε dk.Ας δεχθούμε πως τα στοιχεία ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα κλίνουν προς φασίζουσες νοοτροπίες είναι υπαρκτά,μπορείς να μου εξηγήσεις το λόγο που γίνεται αυτό?Πως δηλαδή οι κάποτε ενεκτικές και δημοκρατικής νοοτροπίας κοινωνίες κάναν αυτή τη μεταστροφή?
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: dk στις Κυρ 08 Μάρ 2020 14:58
δεν προλαβαίνω να τεκμηριώσω απάντηση papakostas για ευρωπαϊκή και ελληνική στροφή απλά να επισημάνω ότι ανέφερα για παγκόσμια στροφή
και να υπενθυμίσω ότι ήδη έγραψα:
Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι όποιος έχει - (αν και με ενοχλεί ο όρος δεξιός - αριστερός) "δεξιές" θέσεις είναι και φασίστας.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: P@sL@S στις Κυρ 08 Μάρ 2020 23:24
dk πολυ σωστό αυτό που γράφεις. Ομως εδώ πέρα μάλλον δεν τηρείται αυτό...
Ισχύει το παν μη αριστερός, φασίστας!!!
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: papakostas στις Κυρ 08 Μάρ 2020 23:51
Σύνταυρε dk δεν θέλω να μου τεκμηριώσεις αυτά που γράφεις ούτε να  παραθέσεις τα στοιχεία.Προφανώς για να τα αναφέρεις είναι υπαρκτά.Αυτό που θέλω να μου απαντήσεις είναι τα αίτια που οδηγούν σ'αυτό το αποτέλεσμα,της ελληνικής,ευρωπαικής και παγκόσμιας στροφής.Μήπως ο κόσμος κουράστηκε?Μήπως οι νεοεισελθόντες δεν ενσωματώνονται?Μήπως δεν μπορούν να αφομοιώσουν την δυτική κουλτούρα?Όπως και να 'χει το πρόβλημα είναι δικό τους,γιατί όπως λέγαν και οι παλιοί ''όπως τα βρήκες όχι όπως τα 'ξέρες''
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ayuto1966 στις Δευ 09 Μάρ 2020 01:27
H φτωχια ωθει ανθρώπους στην μεταναστευση

Φαινεται δεν μπορειτε να το καταλάβετε αυτό το πραγμα,ουτε θελετε


Λοιπον μεσα στο ΔΝΤ φυγανε 700 χιλιαδες ελληνες για ένα καλυτερο αυριο
Και μην ακυοσω γιατι φυγανε με χαρτια

Γιατι οι δικοι μας μεσα στην ατυχια τους ειχανε την τυχη να βρίσκονται μεσα στην Ε.Ε και να πηγαίνουνε ελευθεροι οπου γουστάρουνε και καλα κανανε
Οι ανθρωποι οι κατετρεγμενοι που χασανε οικογενειες,σπιτια και όλα τα λοιπα από πολεμους και δυστυχια είναι παρανομοι γιατι θελουνε ένα καλυτερο αυριο
Και εμεις σαν Ελληναρες τους λεμε εισβολεις και λαθρομετανάστες σαν τον Μυθο επειδή ειχανε την ατυχια να μενουνε σε μια χωρα που δεν είναι στην Ευρωπαικη Ενωση

Ο Ελληναρας οντας νομιζει ότι οντας στην Ευρωπαικη Ενωση είναι και Ευρωπαίος....Ε αρχιδια είναι......Ο παριας ειστε ρε Ελληναρες της Ευρώπης που νομιζει ότι είναι απόγονος της ενδοξης αρχαιας ελληνικης ιστοριας,ενω οι ΒορειοΕυρωπαιοι σε θεωρούνε υπαναπτυκτο και τεμπελχανα


Και ξαναλεω

Που ειστε ρε Ελληναρες όταν σας εκλεβαν 700 δις οι Ελληναρες πολιτικαρες………..Πουθενα,γιατι δεν μας πειραζει μωρε…
Όχι τιποτα άλλο τους ξαναψηφίζατε κιολας...Και γαμω…….Σουρεαλισμος η φαση σας


Και όταν ερχοινται τα δυσκολα το ρίχνεται στο ταμτιριρι και σας σας φταινει οι ξενοι γιατι μας αλλοιώνουνε τον μπολιτισμο…..Αληθεια ρε Ελληναρες
Ξερετε ότι κοπηκε η 13 συνταξη
Ξερετε τι θα γινει με το ασφαλιστικο
Μαθαατε για τα οικονομικα στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ

Τι σας πειραζει εεεεεεεεε?

Ότι να ναι,συνεχιστε να βαζετε  φουστανελες να κρατατε Τερμοπυλες

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Δευ 09 Μάρ 2020 03:38
Σύνταυρε dk δεν θέλω να μου τεκμηριώσεις αυτά που γράφεις ούτε να  παραθέσεις τα στοιχεία.Προφανώς για να τα αναφέρεις είναι υπαρκτά.Αυτό που θέλω να μου απαντήσεις είναι τα αίτια που οδηγούν σ'αυτό το αποτέλεσμα,της ελληνικής,ευρωπαικής και παγκόσμιας στροφής.Μήπως ο κόσμος κουράστηκε?Μήπως οι νεοεισελθόντες δεν ενσωματώνονται?Μήπως δεν μπορούν να αφομοιώσουν την δυτική κουλτούρα?Όπως και να 'χει το πρόβλημα είναι δικό τους,γιατί όπως λέγαν και οι παλιοί ''όπως τα βρήκες όχι όπως τα 'ξέρες''
Επειδή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι,δεν νομίζω ότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν κάποιο πρόβλημα νεοεισερχομένων που δεν προσαρμόζονται.Όμως βγήκε Τραμπ και ο Πούτιν που έχει καμιά 20ετία αλλάζοντας την σχετική νομοθεσία.
Το τι χαμούλης έγινε στις αμερικάνικες εκλογές νομίζω είναι γνωστό.Το πως λειτουργεί το σύστημα εκεί επίσης.
Στο μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια είχαμε φτωχοποίηση του νότου έναντι του βορρά που κέρδιζε από την κρίση αυτή.Μια κρίση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ.Επίσης έχουμε μεταφορά μεγάλου μέρους της παραγωγής σε Ασία και παρόμοιες χώρες.Το είδαμε και στην Ελλάδα με την μεταφορά εργοστασίων σε Σκόπια και Βουλγαρία.
Εκτός των πολέμων που συμβαίνουν στην γειτονιά μας χρόνια τώρα έχουμε και πόλεμο ή κόντρες μεταξύ των δυνατών του πλανήτη σε εμπορικό και οικονομικό επίπεδο.
Η φτωχοποίηση έδωσε φωνή σε ακροδεξιές φωνές.Σε κηρύγματα μίσους.Όλοι αυτοί υπόσχονται καλύτερες μέρες γιατί ξέρουν ποιος φταίει.Συνήθως φταίει ο διπλανός φτωχός.
Μια κατεστραμμένη Γερμανία ανέδειξε τον Χίτλερ.Η οικονομική κρίση ανέδειξε στον μεσοπόλεμο φασιστικά καθεστώτα.Την συνέχεια νομίζω την γνωρίζουμε όλοι.Τότε έφταιγαν οι εβραίοι ή οι κομμουνιστές ή και οι 2.Σήμερα φταίνε κάποιοι άλλοι.Ας μαντέψει κανείς ποιος ή ποιοι.
Φτάνουμε και στον αγαπημένο καπιταλισμό.Για τα λεφτά τα κάνεις όλα,για τα λεφτά δεν με αγαπάς που λέει και το άσμα.Οικονομικοί ανταγωνισμοί προκαλούν ότι προκαλούν.Ας ελπίσουμε να μην ξαναζήσουμε την ιστορία σαν φάρσα γιατί τότε δεν θα υπάρχει γυρισμός για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Δευ 09 Μάρ 2020 08:26
H φτωχια ωθει ανθρώπους στην μεταναστευση

Φαινεται δεν μπορειτε να το καταλάβετε αυτό το πραγμα,ουτε θελετε


Λοιπον μεσα στο ΔΝΤ φυγανε 700 χιλιαδες ελληνες για ένα καλυτερο αυριο
Και μην ακυοσω γιατι φυγανε με χαρτια

Γιατι οι δικοι μας μεσα στην ατυχια τους ειχανε την τυχη να βρίσκονται μεσα στην Ε.Ε και να πηγαίνουνε ελευθεροι οπου γουστάρουνε και καλα κανανε
Οι ανθρωποι οι κατετρεγμενοι που χασανε οικογενειες,σπιτια και όλα τα λοιπα από πολεμους και δυστυχια είναι παρανομοι γιατι θελουνε ένα καλυτερο αυριο
Και εμεις σαν Ελληναρες τους λεμε εισβολεις και λαθρομετανάστες σαν τον Μυθο επειδή ειχανε την ατυχια να μενουνε σε μια χωρα που δεν είναι στην Ευρωπαικη Ενωση

Και πριν την ΕΕ μεταναστεύαμε συνήθως με (μάντεψε)..... ΧΑΡΤΙΑ.

Μάντεψε και κάτι άλλο: φτώχεια υπήρχε και πριν. Τα τελευταία χρόνια όμως βλέπουμε ΜΑΖΙΚΕΣ απόπειρες εισβολής και παράνομης μετανάστευσης.

Και εμείς οι Ελληνάρες το παίζουμε αλληλέγγυοι σαν τον αγιούτο για να δείξουμε μια δήθεν ηθική ανωτερότητα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 19 Μάρ 2020 18:37
Ας βάλουμε κι ένα καλό νέο

Παράθεση
Εν μέσω πανδημίας, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τουρκική τρομοκρατική οργάνωση -Τα νέα στοιχεία

Στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, που εμπλέκεται σε διάφορες ενέργειες στην Τουρκία, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σε οργανωμένη επιχείρηση στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια καλά οργανωμένη γιάφκα που θύμιζε κινηματογραφική ταινία:

Οι συλληφθέντες που διέμεναν εκεί, είχαν σκάψει τούνελ με υποστυλώματα βάθους 4 μέτρων (!) και μήκους 25 μέτρων (!) το οποίο έβγαινε στο πεζοδρόμιο. Οι Αρχές εκτιμούν ότι εκτός από το σημείο που έκρυβαν το βαρύ οπλισμό, θα το χρησιμοποιούσαν και ως δίοδο διαφυγής, εάν χρειαζόταν.

Μέσα στο κρυσφήγετο, εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός, μεταξύ των οποίων δύο law (αντιαρματικά μιας χρήσης) καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες και εκρηκτικές ύλες. Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής επεκτείνεται για να διαπιστωθεί εάν τα αντιαρματικά μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον οπλισμό που είχε χαθεί από στρατόπεδο στη Λέρο.

Ερευνες επίσης έγιναν σε γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Συνολικά, έχουν προσαχθεί 26 άτομα, 9 άτομα και από την οδό Τζαβέλα 17 όμως, δικογραφία σχηματίζεται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για 8 με 10 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων, συγκαταλέγεται και ένας 60χρονος Τούρκος, γνωστός με το προσωνύμιο «Κώστας» ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 είχε συλληφθεί με δύο ακόμη ομοεθνείς του στη Χίο για απόπειρα μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών με ταχύπλοο από την Ελλάδα στην Τουρκία. Και οι τρεις ήταν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C. To Εφετείο της Μυτιλήνης του είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 6 ετών και στους δύο βασικούς συγκατηγορούμενούς του ποινή φυλάκισης 7 ετών αντίστοιχα.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/en-meso-pandimias-i-elas-synelabe-toyrkiki-tromokratiki-organosi-ta-nea-stoiheia
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Τετ 27 Μάι 2020 18:16
Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από  βρωμιάρηδες σκατάνθρωπους βρωμόμπατσους...
Το βίντεο είναι σκληρό και σου σκίζει την καρδιά...
Ο λευκός αρχιδομπουκωμένος γαμημένος σκατόμπατσος που του γαμιέται το σπίτι βρίσκεται από πάνω και πατάει στο λαιμό με το γόνατο το θύμα που αδυνατεί να αναπνεύσει, χάνει τις αισθήσεις του και λίγο πιό μετά τη ζωή του...

https://www.koutipandoras.gr/article/den-mporo-na-anapneyso-orgi-stis-ipa-gia-ti-dolofonia-amerikanoy-apo-astynomikoys

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Τετ 27 Μάι 2020 18:41
Ας βάλουμε κι ένα καλό νέο

Παράθεση
Εν μέσω πανδημίας, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τουρκική τρομοκρατική οργάνωση -Τα νέα στοιχεία

Στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, που εμπλέκεται σε διάφορες ενέργειες στην Τουρκία, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σε οργανωμένη επιχείρηση στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια καλά οργανωμένη γιάφκα που θύμιζε κινηματογραφική ταινία:

Οι συλληφθέντες που διέμεναν εκεί, είχαν σκάψει τούνελ με υποστυλώματα βάθους 4 μέτρων (!) και μήκους 25 μέτρων (!) το οποίο έβγαινε στο πεζοδρόμιο. Οι Αρχές εκτιμούν ότι εκτός από το σημείο που έκρυβαν το βαρύ οπλισμό, θα το χρησιμοποιούσαν και ως δίοδο διαφυγής, εάν χρειαζόταν.

Μέσα στο κρυσφήγετο, εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός, μεταξύ των οποίων δύο law (αντιαρματικά μιας χρήσης) καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες και εκρηκτικές ύλες. Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής επεκτείνεται για να διαπιστωθεί εάν τα αντιαρματικά μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον οπλισμό που είχε χαθεί από στρατόπεδο στη Λέρο.

Ερευνες επίσης έγιναν σε γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Συνολικά, έχουν προσαχθεί 26 άτομα, 9 άτομα και από την οδό Τζαβέλα 17 όμως, δικογραφία σχηματίζεται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για 8 με 10 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων, συγκαταλέγεται και ένας 60χρονος Τούρκος, γνωστός με το προσωνύμιο «Κώστας» ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 είχε συλληφθεί με δύο ακόμη ομοεθνείς του στη Χίο για απόπειρα μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών με ταχύπλοο από την Ελλάδα στην Τουρκία. Και οι τρεις ήταν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C. To Εφετείο της Μυτιλήνης του είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 6 ετών και στους δύο βασικούς συγκατηγορούμενούς του ποινή φυλάκισης 7 ετών αντίστοιχα.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/en-meso-pandimias-i-elas-synelabe-toyrkiki-tromokratiki-organosi-ta-nea-stoiheia
μπράβο μυθε ,τα ίδια λέει κ ο Ερντογάν για το "λαϊκό μέτωπο"... τρομοκράτες.....τα καλά νέα είναι ότι κ οι δυο σας ( ελληνικη κ τουρκική κυβέρνηση) είστε γιουσουφακια των Αμερικανών,κ η δουλοπρέπεια κ οι ομοιότητες δεν κρύβονται..... http://oagonas.blogspot.com/2020/04/11.html?m=1
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Τετ 27 Μάι 2020 19:08
μπράβο μυθε ,τα ίδια λέει κ ο Ερντογάν για το "λαϊκό μέτωπο"... τρομοκράτες.....τα καλά νέα είναι ότι κ οι δυο σας ( ελληνικη κ τουρκική κυβέρνηση) είστε γιουσουφακια των Αμερικανών,κ η δουλοπρέπεια κ οι ομοιότητες δεν κρύβονται..... http://oagonas.blogspot.com/2020/04/11.html?m=1

Να καταλάβω, θεωρείς ότι είναι κακή είδηση η σύλληψη αυτή; Αν ναι, τεκμηρίωσέ το σε παρακαλώ.

Επίσης αν δεν το κατάλαβες, όλες οι κυβερνήσεις είναι γιουσουφάκια των Αμερικανών, με πρώτη και καλύτερη αυτή του Σημίτη και μετά του Αλέξη που έτρεξε άρον άρον να αναγνωρίσει τους γείτονες για να μπουν στο ΝΑΤΟ χωρίς ουσιώδη ανταλλάγματα, αφού με ένα βέτο τους είχε στο χέρι.
Και για να μην αφήσω στο απυρόβλητο το ΚΚΕ, αφού δεν διακυβέρνησε και ούτε πρόκειται, πρώτη και καλύτερη η Παπαρήγα πήγαινε τα παιδιά της στο Αμερικάνικο κολλέγιο. Φοβερή υποκρισία.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Πεμ 28 Μάι 2020 00:42
μπράβο μυθε ,τα ίδια λέει κ ο Ερντογάν για το "λαϊκό μέτωπο"... τρομοκράτες.....τα καλά νέα είναι ότι κ οι δυο σας ( ελληνικη κ τουρκική κυβέρνηση) είστε γιουσουφακια των Αμερικανών,κ η δουλοπρέπεια κ οι ομοιότητες δεν κρύβονται..... http://oagonas.blogspot.com/2020/04/11.html?m=1

Να καταλάβω, θεωρείς ότι είναι κακή είδηση η σύλληψη αυτή; Αν ναι, τεκμηρίωσέ το σε παρακαλώ.

Επίσης αν δεν το κατάλαβες, όλες οι κυβερνήσεις είναι γιουσουφάκια των Αμερικανών, με πρώτη και καλύτερη αυτή του Σημίτη και μετά του Αλέξη που έτρεξε άρον άρον να αναγνωρίσει τους γείτονες για να μπουν στο ΝΑΤΟ χωρίς ουσιώδη ανταλλάγματα, αφού με ένα βέτο τους είχε στο χέρι.
Και για να μην αφήσω στο απυρόβλητο το ΚΚΕ, αφού δεν διακυβέρνησε και ούτε πρόκειται, πρώτη και καλύτερη η Παπαρήγα πήγαινε τα παιδιά της στο Αμερικάνικο κολλέγιο. Φοβερή υποκρισία.
πόσα από τα παιδιά της πήγαν;.... πριν απαντήσεις να σου πω ότι έχει μόνο μια κόρη.... Να επιχειρηματολογισω για τα τούνελ που ανακάλυψε η αντιτρομοκρατική αλλά δεν έδειξε τίποτα; για το ότι όπως κ ο Ερντογάν η ξενοδουλη κυβέρνηση του Κούλη ( ο μπαμπάς του ήταν ρουφιάνος των Εγγλέζων), ονομάζει τους Τούρκους αγωνιστές , τρομοκράτες;.... Καληνύχτα μυθε...
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 28 Μάι 2020 09:42
μπράβο μυθε ,τα ίδια λέει κ ο Ερντογάν για το "λαϊκό μέτωπο"... τρομοκράτες.....τα καλά νέα είναι ότι κ οι δυο σας ( ελληνικη κ τουρκική κυβέρνηση) είστε γιουσουφακια των Αμερικανών,κ η δουλοπρέπεια κ οι ομοιότητες δεν κρύβονται..... http://oagonas.blogspot.com/2020/04/11.html?m=1

Να καταλάβω, θεωρείς ότι είναι κακή είδηση η σύλληψη αυτή; Αν ναι, τεκμηρίωσέ το σε παρακαλώ.

Επίσης αν δεν το κατάλαβες, όλες οι κυβερνήσεις είναι γιουσουφάκια των Αμερικανών, με πρώτη και καλύτερη αυτή του Σημίτη και μετά του Αλέξη που έτρεξε άρον άρον να αναγνωρίσει τους γείτονες για να μπουν στο ΝΑΤΟ χωρίς ουσιώδη ανταλλάγματα, αφού με ένα βέτο τους είχε στο χέρι.
Και για να μην αφήσω στο απυρόβλητο το ΚΚΕ, αφού δεν διακυβέρνησε και ούτε πρόκειται, πρώτη και καλύτερη η Παπαρήγα πήγαινε τα παιδιά της στο Αμερικάνικο κολλέγιο. Φοβερή υποκρισία.
πόσα από τα παιδιά της πήγαν;.... πριν απαντήσεις να σου πω ότι έχει μόνο μια κόρη.... Να επιχειρηματολογισω για τα τούνελ που ανακάλυψε η αντιτρομοκρατική αλλά δεν έδειξε τίποτα; για το ότι όπως κ ο Ερντογάν η ξενοδουλη κυβέρνηση του Κούλη ( ο μπαμπάς του ήταν ρουφιάνος των Εγγλέζων), ονομάζει τους Τούρκους αγωνιστές , τρομοκράτες;.... Καληνύχτα μυθε...

Αυτή είναι η τακτική σας. Επειδή δεν ξέρω (ούτε με ενδιαφέρει) πόσα παιδιά έχει η Παπαρήγα, θα υπερτονίσετε αυτό παρά το ότι έστειλε την κόρη της στο Αμερικάνικο κολλέγιο που αναδεικνύει την υποκρισία της όταν βάλλεται κατά των ιμπεριαλιστών. Σκέψου να γινόταν και κυβέρνηση δηλαδή.... άλλος Τσίπρας θα γινόταν.
Το τούνελ όπως και τα όπλα που βρήκαν δείχνουν πολλά. Προφανώς για να βάζεις άρθρο αλληλεγγύης, στηρίζεις αυτούς που μέσα στην καρδιά της Αθήνας είχαν δυο αντιαρματικά, καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες και εκρηκτικές ύλες.  Ως καλοί αγωνιστές θα τα μετέφεραν στην Τουρκία για να πολεμήσουν και δεν θα τα χρησιμοποιούσαν στην Ελλάδα... Τα κομμούνια είναι εξίσου επικίνδυνοι όσο και τα εθνίκια, ακόμα περισσότερο όταν βρίσκονται σε ξένη χώρα.
Τη βία σας τη λέτε αντίσταση, ενώ των εθνικιών φασισμό.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: mandrakoukos στις Πεμ 28 Μάι 2020 10:19
Προσωπικά με ευχαριστεί η αντιπαράθεση με ανθρώπους αντίθετης πολιτικής τοποθέτησης, ακόμα κι αν είναι επιθετικοί, αρκεί να παραμένουν σοβαροί και επί της ουσίας.
Τα κότερα του Φλωράκη, το κολέγιο της Αλέκας και το σώβρακο Ερμενεζίλντο Ζένια του Κουτσούμπα δεν είναι καλά σημάδια για τη σοβαρότητα, και είναι μια κάποια απογοήτευση.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Πεμ 28 Μάι 2020 12:34
Μυθε,χρησιμοποιείς το επιχείρημα με τα παιδιά της Παπαρήγα ,κ όταν πιάνεται αδιαβαστος δεν σε ενδιαφέρει;....τραγική η κωλοτουμπα σου....συνεπής αντιιμπεριαλιστική λογική είναι να μισείς οτιδήποτε αμερικανικο; δηλαδή απαγορεύεται να είσαι κομμουνιστής κ να τρως χάμπουργκερ ή να γουστάρεις NBA?.... Ξεπερνάω τη συνεχή χρήση από μέρους σου της λέξης "κομμουνια",( δεν θα σου κάνω τη χάρη να σου μιλήσω για τη σημειολογία της), για να σου πω ότι είναι τραγικά τα επιχειρήματα σου , αλλά κ ότι έχω ακόμα μια φανέλα των Boston Celtics με το νούμερο 33...
 :pashat:
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 28 Μάι 2020 13:18
Να πω που το ΚΚΕ μάς θέλει έξω από την ΕΕ τότε, που είναι πιο σοβαρό; Και το έξω από το ΝΑΤΟ, που είναι ο μόνος λόγος που οι Τούρκοι δεν έχουν πάρει το Καστελόριζο και όχι μόνο; Μόνο λόγια είναι (και αυτή και ο Κουτσούμπας) γιατί ποτέ δεν έχει κυβερνήσει, και τα λέει απλά για να ρίχνει σανό. Είδαμε το αδερφάκι ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε, που μέχρι και φασίστες δέχτηκε να συγκυβερνήσει και έκανε όλα τα χατήρια των Αμερικανών.

Υ.Γ. αν διαβάσεις παραπάνω, θα καταλάβεις γιατί χρησιμοποιώ τη λέξη κομμούνι, αφού δεν είναι βρισιά. Τα παράπονά σου στη διεύθυνση.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Πεμ 28 Μάι 2020 13:55
(https://i.postimg.cc/dtzKk8rH/IMG-20200528-135241.jpg)[/url]web image hosting (https://postimages.org/)
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: christos στις Πεμ 28 Μάι 2020 15:25
(https://i.postimg.cc/dtzKk8rH/IMG-20200528-135241.jpg)[/url]web image hosting
 (https://postimages.org/)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ των εμπλεκομενων  , μιλαμε για εν ψυχρω δολοφονια επειτα απο παρατεταμενη προσπαθεια , σε απολυτη ηρεμια , χωρις να υπαρχει εν προκειμενω κανενας κινδυνος για την ζωη του θυτη η για το κοινωνικο συνολο , και ενω ο δολοφονος ειχε απλετο χρονο να το σκεφτει και να ανακαλεσει την αποφαση του να σκοτωσει το θυμα του .

Δεν γνωριζω τους νομους της συγκεκριμενης Πολιτειας , αλλα θα μπορουσε να ειναι καθαρη περιπτωση θανατικης ποινης για τον φονια με την στολη Αστυνομικου , και απαγγελια κατηγοριας αμεσης συνεργειας με δολο για τον Κινεζο - με στολη Αστυνομικου επισης - που εκανε τον ...Κινεζο  >:( >:( >:(
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: mandrakoukos στις Πεμ 28 Μάι 2020 16:31
Κι αναρωτιόμουνα όταν πήρε το μάτι μου τη φωτογραφία, που κολλάει ο Φελαϊνί με τα γουρούνια των ΗΠΑ;

Άσχετο, αλλά η μισή παραγωγή του χόλιγουντ ασχολείται με καθημερινές ηρωικές ιστοριούλες των ανά τις ΗΠΑ αστυνομικών τμημάτων.
Κι απορροφάται αυτούσια κι απ' τον ελληνικό τηλεσκουπιδότοπο για να συμπάσχει ο έλλην τηλεθεατής με τους καημούς του όφφισερ Πούτσον που αγωνιά να ισομοιράσει το τζάστις του.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 28 Μάι 2020 18:07
Το ότι είναι τομάρια οι συγκεκριμένοι δεν υπάρχει αμφιβολία. Μακάρι να τους κυνηγήσουν για ανθρωποκτονία. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν ο τύπος ήξερε ότι τον σκοτώνει κιόλας. Αν ναι, τότε πρέπει να τον κατηγορήσουν για πρόθεση.
Δεν μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη πάντως το τραγικό περιστατικό καθώς γίνονται αρκετές φορές στις ΗΠΑ, και δεν είμαι σίγουρος αν είχε φυλετική απόχρωση το έγκλημα. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας της Μινεσότα, ο Medaria Arradondo, είναι κι αυτός μαύρος.  Επειδή τους έχω ζήσει κάπως, ξέρω ότι έχουν μάθει να εξασκούν υπέρ το δέον βία ή στην καλύτερη περίπτωση να είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί/προσεκτικοί, γιατί εκεί αν το δουν χαλαρά (όπως κάνουν εδώ) έχουν μεγάλες πιθανότητες τραυματισμού ή θανάτου. Κάθε χρόνο έχουν χοντρικά 150 αστυνομικούς που σκοτώνονται εν ώρα υπηρεσίας. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_law_enforcement_officers_killed_in_the_line_of_duty_in_the_United_States#2018
Δεν είναι και λίγο... Και ο λόγος είναι προφανής: εύκολα αγοράζεις όπλα.

Θυμάμαι μια φορά προ αμνημονεύτων χρόνων που είχα χαθεί με το αυτοκίνητο ταξιδεύοντας αρκετές ώρες, είχα παρκάρει στην άκρη του δρόμου κοιτώντας τους χάρτες (δεν υπήρχαν gps και κινητά τότε).  Και κάποια στιγμή κάποιοι αστυνομικοί σταματάνε πίσω μου και ήρθαν προσεκτικά με τα χέρια στα όπλα τους έτοιμα να τα τραβήξουν. Τους είχα δει από τον καθρέφτη και είχα βάλει τα χέρια μου στο τιμόνι. Γενικά δεν γουστάρουν αντίσταση ή υποψία αντίστασης με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά ή που ακούνε ότι συμβαίνουν εκεί.

Οι συγκεκριμένοι δολοφόνοι είναι σαν τα αγρίμια, που έτσι και κάνεις κάτι απειλητικό ανάβουν τα λαμπάκια τους και κάνουν αυτό που κάνουν.  Κάπου άκουσα ότι ο νεκρός είχε προβάλει αντίσταση πριν τον ρίξουν χάμω. Έτσι λειτουργούν και τα ΜΑΤ. Θέλει κοινή λογική και προσοχή όταν γίνονται επεισόδια. Γενικά αυτά κάνει η αδρεναλίνη και ο εγκέφαλος μπαίνει σε survival mode και λειτουργεί αλλιώς. Το σώμα φέρεται διαφορετικά. Αυτό να το έχετε υπόψη. Συμφωνείς Ράστα, μιας και είσαι του χώρου της Υγείας;

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Πεμ 28 Μάι 2020 19:56
(https://i.postimg.cc/pd7TsMYB/IMG-20200528-194238.jpg)

Πρόκειται ΚΑΘΑΡΑ για δολοφονία με ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.
Ένα σιχαμερό, βρώμικο και γλιτσερό αρχ@#$, ένας γαμημένος φασίστας, που θεωρεί τη "λευκή φυλή" ανώτερη.
Και μη γελιέστε, έχουμε κι εμείς τέτοιους και όχι μόνο στην αστυνομία...
Το βελάκι στο βρωμερό του καπέλο δικό μου.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 28 Μάι 2020 23:03
wow... και τον ανεχόταν ο αρχηγός του ξέροντας ότι είναι τέτοιος;  Εγώ θα τον είχα βάλει σε κάποιο γραφείο να αρχειοθετεί και να μη βγαίνει στον κόσμο.

Αυτό λοιπόν αποτελεί και απόδειξη κινήτρου. Ελπίζω ο εισαγγελέας να τους κυνηγήσει γιατί μάλλον και οι υπόλοιποι στο ίδιο 'κλαμπ' ανήκαν.


++++ EDIT: παιδιά φεικ νιουζ πάλι. https://apnews.com/afs:Content:8990430559
https://www.snopes.com/fact-check/make-whites-great-again-hat/
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Παρ 29 Μάι 2020 02:23
Και fake news να είναι, σύμφωνα με το σάιτ...
Η "ανωτερότητα" που φαίνεται πεντακάθαρα ότι νιώθει ο μπάσταρδος πατώντας στο λαιμό τον "υποδεέστερο σκλάβο" είναι από μόνη της μαρτυρία ότι πρόκειται για φασιστοειδές.

Είναι η "ανωτερότητα" απέναντι στον αδύναμο,
η "ανωτερότητα" απέναντι στον φτωχό.
Είναι η αίσθηση παντοδυναμίας που δείχνει απέναντι στον "κατώτερο", η επιβολή.
Είναι η ικανοποίηση που νιώθει όταν ακούει το θύμα να λέει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.
Ποζάρει ο μπάσταρδος τη στιγμή που του παίρνει τη ζωή και αυτό δεν είναι απλά δολοφονικό ένστικτο.
Είναι ρατσισμός, είναι φασισμός.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Παρ 29 Μάι 2020 12:51
Φαίνεται ήταν 'καλά' παιδιά και αυτός και ο κινέζος φίλος του.  18 καταγγελίες!
https://www.iefimerida.gr/kosmos/ipa-istoriko-bias-astynomiko-skotose-afroamerikano
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Σαβ 30 Μάι 2020 15:10
Τρεις οι μπάσταρδοι που τον είχαν κάτω και ο τέταρτος (μάλλον ο Κινέζος) απλά παρακολουθεί...

Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Σαβ 30 Μάι 2020 15:42
Τρεις οι μπάσταρδοι που τον είχαν κάτω και ο τέταρτος (μάλλον ο Κινέζος) απλά παρακολουθεί...


δεν υπάρχουν Κινέζοι, ινδοευρωπαίοι ή οτιδήποτε άλλο... είναι Αμερικάνοι πολίτες, όλοι.... ένστολοι οι μπάτσοι,κ όχι το θύμα....
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 30 Μάι 2020 15:55
δεν υπάρχουν Κινέζοι, ινδοευρωπαίοι ή οτιδήποτε άλλο... είναι Αμερικάνοι πολίτες, όλοι.... ένστολοι οι μπάτσοι,κ όχι το θύμα....

Και το θύμα Αμερικανός ήταν. Άρα θες να πεις ότι δεν ήταν ρατσιστική η δολοφονία;
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: fon7 στις Σαβ 30 Μάι 2020 16:04
Εκεί στην αστυνομία τους παίρνουν αν είναι ηλίθιοι ή ρατσιστές ή και τα δυο δεν μπορώ να καταλάβω.
Ένα επιχείρημα που άκουσα σε μεσημεριανό.Αναμετάδοση έκαναν και αυτοί βέβαια.Θα εμπιστευόταν κάποιος μια αεροπορική εταιρία που θα σου έλεγε ότι οι περισσότεροι πιλότοι μας θα προσγειώσουν το αεροσκάφος μας.Υπάρχουν όμως και κάποιοι λίγοι που δεν θα το προσγειώσουν.Κάπως έτσι είναι και οι μπάτσοι.Μπάτσοι που κρατάνε όπλο.Μεγαλύτερη η ευθύνη του μπάτσου.
Ένα ακόμα σχόλιο που διάβασα θα ήταν να βάλουν τον συγκεκριμένο σε φυλακή με μαύρο που έχει πλούσια τα προσόντα.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Σαβ 30 Μάι 2020 16:25
Τρεις οι μπάσταρδοι που τον είχαν κάτω και ο τέταρτος (μάλλον ο Κινέζος) απλά παρακολουθεί...


δεν υπάρχουν Κινέζοι, ινδοευρωπαίοι ή οτιδήποτε άλλο... είναι Αμερικάνοι πολίτες, όλοι.... ένστολοι οι μπάτσοι,κ όχι το θύμα....
Σαφώς και είναι Αμερικάνοι πολίτες, όπως και το θύμα που καθόλου τυχαία είχε διαφορετικό χρώμα δέρματος από αυτούς. Γι' αυτό τον δολοφόνησαν, επειδή και οι τέσσερις τον θεώρησαν κατώτερο.
Ρατσιστές και φασίστες υπάρχουν παντού.
Είτε είναι Έλληνες, είτε Κινέζοι, είτε Αμερικάνοι, είτε χριστιανοί, είτε μουσουλμάνοι, είτε οτιδήποτε άλλο. Το ότι ο ένας από αυτούς έχει ασιατικά χαρακτηριστικά δεν τον κάνει χειρότερο ή καλύτερο.
Είναι απλά το ίδιο φασίστας και ρατσιστής όπως και οι υπόλοιποι τρεις.
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Σαβ 30 Μάι 2020 18:58
δεν υπάρχουν Κινέζοι, ινδοευρωπαίοι ή οτιδήποτε άλλο... είναι Αμερικάνοι πολίτες, όλοι.... ένστολοι οι μπάτσοι,κ όχι το θύμα....

Και το θύμα Αμερικανός ήταν. Άρα θες να πεις ότι δεν ήταν ρατσιστική η δολοφονία;
θα ήμουν τουλάχιστον γελοίος αν έλεγα κάτι τέτοιο,εξίσου αν υπερθεματιζα στα επιμέρους χαρακτηριστικά των δολοφόνων , ή το χαρακτήριζα ως "μεμονωμένο περιστατικό"....
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Σαβ 30 Μάι 2020 19:58
Η γυναίκα του δολοφόνου ζήτησε διαζύγιο. Ήταν Mrs. Minnesota και γεννήθηκε στο Λάος.
https://www.newsweek.com/kellie-chauvin-former-mrs-minnesota-wife-fired-police-officer-divorcing-her-husband-lawyer-1507581
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Δευ 01 Ιούν 2020 20:21
Η Αμερική στις φλόγες, σε πάρα πολλές πολιτείες ο κόσμος ξεσηκώθηκε.
Βρήκα δύο βιντεάκια που έχουν κι αυτά τη σημασία τους.

Στο πρώτο αστυνομικοί γονατίζουν μαζί με διαδηλωτές


και στο δεύτερο ένας σερίφης ενώνεται μαζί τους
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Δευ 01 Ιούν 2020 20:34
Και για να μην ξεχνιόμαστε...

Παράθεση
Καταγγελία για απαράδεκτο περιστατικό: Παιδιά προσήχθησαν στο Τμήμα γιατί έπαιζαν σε προαύλιο σχολείου

«Με αφορμή ένα πρωτάκουστο περιστατικό για την πόλη μας, θα θέλαμε να υψώσουμε μια κραυγή αγανάκτησης και αγωνίας για τα παιδιά μας»   

Σε μια απίστευτη καταγγελία για προσαγωγές παιδιών 13 και 14 ετών επειδή έπαιζαν μπάσκετ σε προαύλιο σχολείου, προχωρούν γονείς στη Λαμία.
Στην καταγγελία τους μάλιστα καταλογίζουν ευθύνες στο διευθυντή του σχολείου, ο οποίος φαίνεται ότι ήταν αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία.
Αναλυτικά η καταγγελία - ανοιχτή επιστολή όπως δημοσιεύτηκε στο lamiareport.gr:

“Με αφορμή ένα πρωτάκουστο περιστατικό για την πόλη μας, θα θέλαμε να υψώσουμε μια κραυγή αγανάκτησης και αγωνίας για τα παιδιά μας.
Δυστυχώς, η πόλη μας στο νότιο τμήμα της στερείται ανοικτών δημόσιων αθλητικών χώρων.  Ιδιαίτερα δε αυτή την περίοδο που τα αθλητικά κέντρα είναι κλειστά και η λειτουργία των διαφόρων γυμναστικών συλλόγων υπό αναστολή, η ανάγκη χρήσης ανοικτών αθλητικών χώρων γιγαντώθηκε.
Τα παιδιά της πόλης μας συχνά  αναγκάζονται να «εισβάλλουν» στους γνώριμους και ασφαλείς για αυτά προαύλιους χώρους των σχολείων της περιοχής τους, προκειμένου να παίξουν και να αθληθούν στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις.  Τα προαύλια σε πολλά σχολεία της πόλης μας το απόγευμα είναι γεμάτα από τους ανήλικους «εισβολείς».
Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Από τα παιδικά μας χρόνια όλοι μας θυμόμαστε σε κάποιο κομμάτι της ζωής μας να πηδάμε τα κάγκελα του σχολείου, ή να τρυπώνουμε από κάποιους επιμελώς «ξεχασμένους» χαλασμένους φράχτες, προκειμένου να βρεθούμε με συμμαθητές μας και να παίξουμε, χρησιμοποιώντας τις δυσεύρετες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Τι πιο φυσικό από αυτό  και για τα δικά μας παιδιά;  Πού αλλού μπορούν να πάνε ειδικά αυτή την περίοδο, όταν όλοι μας  τα προτρέπουμε να σηκωθούν από τον καναπέ και τις οθόνες, να βγουν να παίξουν και να αθληθούν, να κάνουν παρέα και να συναναστραφούν με τους φίλους και συμμαθητές τους;
Νομικά,  η είσοδος στο προαύλιο χώρο ενός κλειδωμένου σχολείου είναι παράνομη. Τα παιδιά που μπαίνουν για να παίξουν,  πολλές φορές νουθετούνται από περίοικους ή τους διευθυντές των σχολείων να μην ξαναμπούν γιατί η παρουσία τους εκεί σε ώρες μη λειτουργίας του σχολείου απαγορεύεται, θυμίζοντας ότι μπορεί να κληθεί η αστυνομία και να υποστούν συνέπειες.
Ειδικά στα σχολεία του νότιου τμήματος της πόλης μας υπάρχουν αρκετοί περίοικοι που ενοχλούνται από τη φασαρία των παιχνιδιών των παιδιών και απειλούν τα παιδιά ότι θα καλέσουν την αστυνομία να τα διώξει από τα προαύλια.
Όποιοι και αν είναι οι λόγοι όσων δεν θέλουν τα παιδιά στα προαύλια των σχολείων τα απογεύματα, τίποτα δεν μπορεί κατά τη γνώμη μας να δικαιολογήσει την επιμονή ενός διευθυντή σχολείου στην προσαγωγή ανήλικων παιδιών 13 και 14 ετών στο αστυνομικό τμήμα, γιατί έπαιζαν σε ένα σχολικό προαύλιο χώρο το απόγευμα.
Αν και θα αρκούσε μια απλή παρατήρηση ή σύσταση για να αδειάσει το σχολείο από τα παιδιά που έπαιζαν (το επαναλαμβάνουμε έπαιζαν, δεν βανδάλιζαν, δεν έσπαγαν, δεν προξενούσαν φθορές), η μορφή της καταγγελίας και η επιμονή του διευθυντή ανάγκασε την αστυνομία να προσάγει τα παιδιά στο αστυνομικό τμήμα με δύο περιπολικά.
Φυσικά τα παιδιά που προσήχθησαν ήταν αυτά που δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα, δεν το έσκασαν και δεν κρύφτηκαν, θεωρώντας ότι δεν είχανε κάνει κάτι κακό.
Πώς να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ποιο ήταν αυτό το σοβαρό αδίκημα που διέπραξαν για να καταγγελθούν και να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα τη στιγμή που με πολύ απλοϊκό και αφοπλιστικό τρόπο απορούν  «μα εμείς απλώς παίζαμε, πού αλλού μπορούμε να πάμε να παίξουμε μπάσκετ;».
Πρέπει να τους αποδείξουμε ότι τα σχολεία τους δεν είναι ο φυσικός χώρος συναναστροφής τους, η ασφαλής κοινωνική τους κυψέλη, αλλά ο χώρος στον οποίο επιτρέπεται η παραμονή τους μόνο  εντός σχολικού ωραρίου, σε πείσμα όσων προσπαθούμε να τους διδάξουμε τόσα χρόνια για το τι σημαίνει ένα σχολείο πέρα από το μάθημα ;
Προς τιμήν του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έφτασε επί τόπου στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να μην υπάρξει συνέχεια στο παράλογο συμβάν.  Και παρόλο που μάλλον δεν υπάρχει νομική συνέχεια στο θέμα, αυτό που έμεινε χαραγμένο σε αυτά τα παιδιά και στους γονείς τους είναι η εικόνα των παιδιών να μπαίνουν στα περιπολικά και να μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα για το αδίκημα  που διέπραξαν : Έπαιζαν μπάσκετ με τους συμμαθητές τους στο προαύλιο του σχολείου.

Ευχαριστούμε κε διευθυντά για το σπουδαίο μάθημα που διδάξετε στα παιδιά μας. Να είστε σίγουρος ότι θα τους μείνει αξέχαστο.

Οι γονείς των παιδιών που παρανόμησαν”.

https://www.koutipandoras.gr/article/kataggelia-gia-aparadekto-peristatiko-paidia-prosihthisan-sto-tmima-giati-epaizan-se
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: ayuto1966 στις Δευ 01 Ιούν 2020 21:55
Εμεις απο την αλλη εξοπλιζουμε με εκατομμυρια καινουρια δακρυγονα την αγορα για τους ψυχικα ανισορροπους που ειναι στην Ελληνικη αστυνομια

Βεβαιως μετα την αγορα νεων κλουβων και αυτοκινητων....

Για αυτο μην μιλατε,και μην διαμαρτυρεστε για εμεις θα εχουμε ασφαλεια

Βρε τι ηλιθια κυβερνηση εχουμε ρε μπουστη μου
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: Crimson Glory στις Δευ 01 Ιούν 2020 22:22
Πάρε και την δημόσια τηλεόραση του Κούλη...

Παράθεση
Σε ένα μικρό μόλις απόσπασμα από το δελτίο της ΕΡΤ, ο Δ.Απόκης αναφέρθηκε και στην απόφαση Τραμπ λέγοντας:

“Να αναφερθούμε στην ΑΝΤΙΦΑ. Πραγματικά είναι μία οργάνωση πάρα πολύ αμφιλεγόμενη η οποία προβλέπει στα μέλη της ακόμα και ένοπλη αντίσταση  σε θέματα τα οποία προωθούν. Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι θα υποστηρίξει την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου και θα την εφαρμόσει. Τίθονται κάποια συνταγματικά ζητήματα, είναι μία πολύπλοκη διαδικασία  και να πούμε πως το Twitter έκανε suspend δηλαδή έκλεισε τον λογαριασμό της ΑΝΤΙΦΑ στις Ηνωμενές Πολιτείες”.

https://thefaq.gr/quot-katrakyla-quot-gia-tin-ert-ton-zoyla-mitsotaki-quot-i-antifa-einai-organosi-para-poly-amfilegomeni-poy-provlepei-akoma-kai-enopli-antistasi-quot-vid/ 
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: RASTA στις Τρι 02 Ιούν 2020 08:20
https://ellinofreneianet.gr/documents/mousafirides/16715-me-megali-posotita-dakrygonon-kai-nees-ayres-poy-tha-katastelloyn-sta-stena-tis-polis-efodiazei-tin-astynomia-i-kyvernisi.html
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: PAS and stale bread στις Σαβ 29 Αύγ 2020 16:46
Τίτλος: Απ: Αστυ(α)νομία...
Αποστολή από: my8os στις Πεμ 24 Σεπ 2020 17:31
Και πάλι το Κουκάκι στο επίκεντρο.

https://www.iefimerida.gr/ellada/koykaki-ta-opla-kai-ta-ekriktika-poy-brike-i-antitromokratiki-sti-giafka