Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - ΛΑΜΙΑ FANS

Σελίδες: [1] 2 3 ... 589
1
Παράθεση
(Αν)αξιοκρατία και οικογενειοκρατία
Στην Ελλάδα υποχρέωση θεωρείται μάλλον να βοηθάς το παιδί σου, παρά να σέβεσαι τους κανόνες
Γεωργανάς Σωτήρης

Παλιά γνώριμη ιστορία. Ατομα χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες τοποθετούνται σε δημόσιες θέσεις υψηλής ευθύνης λόγω γνωριμιών ή συγγένειας. Κατακραυγή πανταχόθεν, όλοι ζητούν αξιοκρατία επιτέλους… Ολοι βέβαια εκτός απ’ όσους εμπλέκονται με τον διορισμό του όχι-και-τόσο ικανού. Ως πότε θα μας κυβερνούν αχρείοι, που αγνοούν την επιθυμία της κοινωνίας για αξιοκρατία; Αναλύοντας την αδυναμία της πολιτικής τάξης να φερθεί αξιοκρατικά, πάντα καταλήγεις στο θεμελιώδες ερώτημα: Είναι το πολιτικό σύστημα καθρέφτης της κοινωνίας ή υπάρχει κάτι στην πολιτική που αναδεικνύει μόνο τους χειρότερους εξ ημών; Αν επιλέγαμε τυχαία τους πολίτες που θα έχουν τα υψηλά αξιώματα, χωρίς να αναγκαστούν να σφίξουν τα λάθος χέρια και να υποχρεωθούν στα λάθος άτομα, θα ζούσαμε μήπως μια δημοκρατική ουτοπία, χωρίς ρουσφέτια και γνωριμιοκρατία;

«Τρέξαμε» ένα πείραμα μέσω του paignia.net για να ρίξουμε λίγο φως (δείγμα 120 νέων μέσης – υψηλής μόρφωσης). Σε ασύνδετο ερωτηματολόγιο ρωτήσαμε σε ανύποπτη στιγμή:

1) Πιστεύετε ότι το κράτος πρέπει να προσλαμβάνει σε κάθε θέση τα άτομα με τα καλύτερα προσόντα;

Επιλέξιμες απαντήσεις:

Α) Ναι, πάντα.

Β) Ναι, αν είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιο άτομο έχει τα καλύτερα προσόντα.

Γ) Οχι πάντα, είναι δεκτό να μετράνε και άλλα πράγματα, όπως η πολιτική τοποθέτηση του ατόμου.

Δ) Οχι πάντα, είναι δεκτό να μετράνε και άλλα πράγματα, όπως οι γνωριμίες του ατόμου.

Ε) Οχι, τα προσόντα είναι αδιάφορα.

ΣΤ) Δεν έχω γνώμη.

Οπως θα περιμέναμε από ανθρώπους που αγαπάνε τόσο την αξιοκρατία, η συντριπτικότατη πλειονότητα (86%) απάντησε «ναι, θέλουμε τους καλύτερους» (έστω υπό την προϋπόθεση να διακρίνεται ποιοι είναι). Ενα 11,7% θεωρεί ότι η πολιτική τοποθέτηση πρέπει να προσμετράται (!). Ελάχιστοι δεν έχουν γνώμη. Αλλά κυριολεκτικά κανείς δεν θεωρεί τις (προσωπικές) γνωριμίες προσόν που πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν. Καλώς.

Αργότερα στην ίδια έρευνα κάναμε την προσωπική ερώτηση:

2) Εστω ότι έχετε κόρη που μόλις τελείωσε σπουδές σε ΑΕΙ. Ενώ έχει ικανότητες άνω του μετρίου, δεν βρίσκει δουλειά. Σας προτείνουν να διοριστεί νόμιμα σε θέση ευθύνης στο ελληνικό Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ ή άλλον διαγωνισμό. Θα δεχόσασταν να προτιμηθεί από άτομο με παρόμοιο ιστορικό, που έχει σαφώς υψηλότερες ικανότητες;

Α) Οχι, απλά δεν το δέχομαι.

Β) Οχι, δεν μου αρέσει το Δημόσιο.

Γ) Ναι, οι ικανοί θα βρουν αλλού δουλειά.

Δ) Ναι, η οικογένεια πάνω από όλα.

Ε) Δεν έχω γνώμη.

Φυσικά είναι η ίδια ερώτηση. Οποιος απάντησε Α ή Β προηγουμένως, υποχρεούται να απαντήσει Α ή έστω Β εδώ.

Δεν θα εκπλαγείτε, θαρρώ, αν μάθετε ότι είμαστε ακριβοί στα λόγια, αλλά όχι τόσο όταν έρχονται οι πράξεις.

Πάνω από 18% δηλώνει «η οικογένεια πάνω από όλα» (και τι εστί οικογένεια, αν όχι πρωταρχική πηγή γνωριμιών;). Σχεδόν 6% επιπλέον λένε ξαφνικά ότι, εμ, δεν είναι και υποχρεωτικό τελικά να διορίζουμε τους ικανούς, «θα βρουν αλλού δουλειά». Σε ποσοστό 9,9% ξαφνικά δηλώνουν πως «δεν έχουν γνώμη», ενώ στην αφηρημένη ερώτηση φυσικά και είχαν γνώμη. Συνολικά, κάπου ένα στα τρία άτομα ξεχνάει την αξιοκρατία προς όφελος των γνωριμιών!

Μάλιστα προσέξτε ότι αμφότερες ερωτήσεις είναι υποθετικές. Αλλάξαμε μόνο το πλαίσιο (framing) της συζήτησης. Πολλοί ερωτηθέντες διαπιστώνουν τίμια στο εξατομικευμένο πλαίσιο ότι τα πράγματα είναι πολύπλοκα, οι γενικές θεωρητικές αρχές δεν φτάνουν. Τώρα, πόσοι θα τηρούσαν τη γενική αρχή της «αξιοκρατίας πάντα» αν όντως βρίσκονταν στη θέση που περιγράφουμε «διορισμός ή όχι»; Δύσκολα γίνεται μεθοδολογικά καθαρό πείραμα (ρουσφέτια για χάρη της επιστήμης;). Κάθε Ελληνας όμως ξέρει πόσοι γονείς κατασκήνωναν σε γραφεία βουλευτών για «μια θεσούλα για το παιδί». Στην Ελλάδα υποχρέωση θεωρείται μάλλον να βοηθάς το παιδί σου, παρά να σέβεσαι τους κανόνες.

Δεν κουνάω το δάχτυλο – ούτε εγώ ξέρω τι θα έκανα αν είχα άνεργη κόρη και μου έλειπαν δυνατότητες να τη βοηθήσω. Αλλά γίνονται σαφή δύο χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας που όσο δεν ξεπερνιούνται θα εμποδίζουν την ανάπτυξή μας, κοινωνικά και οικονομικά.

Πρώτον, η οικογενειοκρατία και γενικά ο φυλετισμός (διακρίσεις υπέρ της δικής μας «φυλής», εθνικά, πολιτικά, ποδοσφαιρικά…) καλά κρατούν και πολλά κακά προκαλούν. Δεύτερον, έχουμε μεγάλο πρόβλημα να μετατρέπουμε τη θεωρία σε πράξεις (η δε ανικανότητα να τηρούμε αρχές είναι, θεωρώ, ιδιαίτερή μας αδυναμία, όχι πανανθρώπινος κανόνας).

Οι ηγέτες μας καθρεφτίζουν τις αδυναμίες αυτές, μάλιστα συχνά τις ανακαλύπτουν μόνο όταν κάτσουν στην καρέκλα της εξουσίας – αρχή άνδρα δείκνυσι. Λόγος να τους δικαιολογούμε; Οχι. Λόγος όμως να επιλέγουμε προσεκτικότερα ηγέτες. Οχι αυτούς που αφελώς υπόσχονται τα πάντα, αλλά αυτούς που δείχνουν επίγνωση και περίσκεψη. Που τουλάχιστον κατανοούν τι φοβερό βουνό καλούνται να κατακτήσουν.

 

Ο κ. Σωτήρης Γεωργανάς είναι αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο City, Πανεπιστήμιο Λονδίνου.

https://www.tovima.gr/2019/06/17/opinions/anaksiokratia-kai-oikogeneiokratia/

3
Καθίστε να παρουμε τα λεφτα για τα τηλεοπτικά και βλέπουμε.
Αν δεν πεσει παραδάκι, με την Κ-19 θα παιξουμε (αν υπάρξει πρωτάθλημα)

Την εχουμε πατησει ασχημα...

Τόσο χάλια τα πράγματα λοιπόν;

4
Έρμη Αργεντινή θα αποκλειστείς από τους ομίλους.

Με ροστερ εκτός από 2-3 εξαιρέσεις Εκουαδόρ.

5
Εγω αν παιρναμε τον Καψαλη που ακουστηκε απο τη Δοξα Δραμας και πακετο το διδυμο στοπερ του Απολλωνα Λαρισας ( Σουλιωτη και Καρατασιο) θα μας θεωρουσα μια χαρα (μαζι με Σκονδρα κ Γωγο).

Καψαλης τσικος στα στοπερ
και Σαφετης Δοκιμος στα μπακ και δεν περναει τιποτα

Ρε φιλε τι Σουλιωτης και τι καρανασιος μου λες τωρα???
Εχετε καταλαβει ΡΕ  για ποια ομαδα μιλατε?

Για σοβαρευτειτε λιγο και εσυ και προεδραρας
Ειναι μια χαρα παικτες, σε εξαιρετικη ηλικια, με καλα χαρακτηριστικα, με αρκετα παιχνιδια στα ποδια τους παρολο που ειναι νεαροι και με ορεξη. Μακαρι να κλειναμε τους συγκεκριμενους, σε σχεση με την περυσινη αμυνα θα ημασταν σουπερ. Και θα αποκτουσαμε κορμο αμυνας για αρκετα χρονια. Φυσικα υπαρχουν και οι της αντιθετης αποψης. Αυτοι που θελουν Γκοντιν και Χιμενεθ για το κεντρο της αμυνας μας, αρνουμενοι να συμβιβαστουν με κατι λιγοτερο, και αυτοι που προτιμουν πχ καποιον 32αρη που παιζει στην Α επειδη "παιζει σε ομαδα της Α"...

Τους έχεις παρακολουθήσει; Έχεις προσωπική εικόνα;

6
ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΚΑΤΑΡ 1-0
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 1-1

8
Είναι πασιφανές ότι το μπατζετ θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Δεν είναι παίχτες αυτοί.

9
Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες / Απ: Copa America 2019
« στις: Τετ 19 Ιούν 2019 20:53  »
Αν δεν κερδίσει η ARGENTINA τα μεσάνυχτα μετά τον ΠΟΥΛΟ!

10
άλλες ομάδες - ποδόσφαιρο / Απ: Μάρκος Βελλίδης
« στις: Τετ 19 Ιούν 2019 17:38  »
Παράθεση
ΛΑΜΙΑ: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Βελλίδη

 Την απόκτηση  του 32χρονου γκολκίπερ Μάρκου Βελλίδη ανακοίνωσε  η ομάδα της Λαμίας.

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της για δύο χρόνια με τον 32χρονο τερματοφύλακα, Μάρκο Βελλίδη. Ο έμπειρος γκολκίπερ την προηγούμενη σεζόν αγωνίζονταν στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα καταγράφοντας συνολικά 22 συμμετοχές, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, ΑΟ Κωροπί, Διαγόρα Ρόδου, ΑΡΗ και ΠΑΟΚ.

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!

Λίγο μετά την υπογραφή του διετούς συμβολαίου του, ο Βελλίδης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Νέα οικογένεια, νέες προκλήσεις. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η χρονιά στην καινούργια μου ομάδα και μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δουλέψω για το καλύτερο δυνατόν. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Παπαϊωάννου, τον κ. Τσικνή και όλους τους ανθρώπους στα γραφεία της νέας μου ομάδας. Εύχομαι να έχουμε υγεία και μια πολύ καλή χρονιά.»

 
https://www.ilamia.gr/2019/06/19/lamia-anakoinose-tin-apoktisi-toy-vellidi/

11
Μας δουλεύουν;

12
Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες / Απ: Copa America 2019
« στις: Τετ 19 Ιούν 2019 10:59  »
ΠΕΡΟΥ - ΒΟΛΙΒΙΑ 3-1
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 0-0

13
άλλες ομάδες - ποδόσφαιρο / Απ: Hρακλής
« στις: Τρι 18 Ιούν 2019 21:30  »
Παράθεση
Ηρακλής: Αφαίρεση 15 βαθμών!

Στην ενεργοποίηση της αφαίρεσης 15 βαθμών στον Ηρακλή, προχώρησε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την μη εξόφληση των Λευτέρη Ιντζόγλου, Λεωνίδα Αργυρόπουλο, Βασίλη Αγγελόπουλο, Βασίλη Καραγκούνη και Τέλη Καρασαλίδη.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Ενεργοποιεί σε βάρος του Ηρακλή, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Ελευθερίου Ιντζόγλου σε ποσοστό 50%, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 354/2017 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 59/2019 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί πλέον κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2019-2020, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Ενεργοποιεί σε βάρος του Ηρακλή, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Λεωνίδα Αργυρόπουλου σε ποσοστό 50%, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 456/2018 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 60/2019 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα πλέον του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2019/2020, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Ενεργοποιεί σε βάρος του Ηρακλή, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Βασίλη Αγγελόπουλου σε ποσοστό 50%, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 305/2018 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 63/2019 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα πλέον του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2019/2020, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Ενεργοποιεί σε βάρος του Ηρακλή, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Βασίλη Καραγκούνη σε ποσοστό 50%, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 584/2018 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 64/2019 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα πλέον του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2019/2020, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Ενεργοποιεί σε βάρος του Ηρακλή, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Αριστοτέλη Καρασαλίδη σε ποσοστό 50%, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 626/2017 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 62/2019 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα πλέον του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2019/2020».

από Gazzetta.gr

15
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απ: ΚΥΨΕΛΗ
« στις: Τρι 18 Ιούν 2019 19:28  »
Παράθεση
Κυψέλη, η διαχρονική

Ένα μωσαϊκό κατοίκων, νοικοκυραίων μεταναστών, φοιτητών του Erasmus, τουριστών airbnb. Η γειτονιά είναι έτοιμη να βρει την παλιά της αίγλη.

Κωνσταντίνος Ματσούκας

Διασχίζοντας το Πεδίον του Άρεως, το κατώτατο όριο της Κυψέλης, σταματώ και βγάζω το καπέλο στην Άτυπη Συνέλευση των Σκύλων. Κάθε ράτσα, κάθε σχήμα, χρώμα και μέγεθος έρχονται καθημερινά με τους ιδιοκτήτες τους στον ανοικτό χώρο κάτω από την πλατεία Πρωτομαγιάς μπροστά στο «Άλσος» (πάλαι πότε θερινό θέατρο) για να συμμετέχουν σ’ ένα αυτοσχέδιο πάρτι. Μάτια που λάμπουν από κοινωνικότητα, ξέφρενα κυνηγητά και κρεμασμένες γλώσσες, κορμιά που χαίρονται απ’ άκρη σ’ άκρη. Αδύνατον να μη σε αγγίξει η ενέργεια που εκλύουν.


Μπαίνω κατόπιν στην αγαπημένη Βαβέλ, όπου ένας καινούργιος αέρας πνέει, ίσως μια δειλή πνοή μόνο, που πρέπει να ζεις εκεί για να τη νιώσεις. Τα νεοκλασικά της έχουν αρχίσει να συντηρούνται. Οι πληθυσμοί μεταναστών που συναθροίζονταν στους κοινούς χώρους έχουν αραιώσει, όλο και περισσότεροι μετανάστες προάγονται στην τάξη των νοικοκυραίων και ποντάρουν στη μόρφωση των παιδιών τους. Το Μπαγκλαντές, η Βουλγαρία, η Ρωσία, η Αφρική έχουν ανοίξει ραφτάδικα, mini-market, κουρεία. Το άνοιγμα του καινούργιου κτιρίου της ΑΣΟΕ στην οδό Τροίας πριν δυο χρόνια, και το πρόγραμμα υποτροφιών Erasmus, έχoυν φέρει εδώ νέα παιδιά απ’ όλη την Ευρώπη. Η Ιταλία συγκατοικεί με τη Γαλλία και δημιουργούν τα δικά τους στέκια για καφελάτε και κρουασάν. Γίνονται τακτικοί θαμώνες στην αναβαθμισμένη πλατεία του Αγ. Γεωργίου, όπου δείχνουν με το δάχτυλο και σχολιάζουν πώς το κυκλικό σχήμα της πλατείας καθρεφτίζεται στις καμπυλωμένες προσόψεις των κτιρίων.

Περισσότερο από άλλες περιοχές στην πόλη, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει, έστω αργά κι επίπονα, το στοίχημα της πολυπολιτισμικότητας.

Είναι μια εξέλιξη που δύσκολα θα μάντευε κανείς κοιτώντας την Κυψέλη του ’50, ’60 και ’70. Εκείνο το κράμα από παλιά αίγλη και εργατικό υπόβαθρο, πολυτελή οροφοδιαμερίσματα στη Φωκίωνος και τη Δροσοπούλου, τις ιδιωτικές κατοικίες Σαντορινιών και Ναξιωτών που έρχονταν να ξεχειμωνιάσουν στην Αθήνα, κι ενδιάμεσα, τις πολυκατοικίες χωρίς ταυτότητα που κτίστηκαν με τις αντιπαροχες του ’60. Ανέκαθεν ένα μωσαϊκό, ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της, με έντονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή, πυκνός αστικός ιστός όπου διέγραψαν τις λαμπρές τροχιές τους στέκια όπως η Quinta και το Media Luz, σινεμά όπως το Ριάλτο, το Κυψελάκι και η Λουζιτάνια (όπου γενιές ολόκληρες γαλουχήθηκαν με καράτε και Γκοτζίλα, πριν το μετατρέψει σε θέατρο ο Κολάτος), και καφετέριες όπως ο Φλόκας και η Φαίδρα (με θαμώνες τον Τσιφόρο, τον Ελύτη και άλλους)...

Δεν είναι όμως μόνο τα κοσμικά μαγαζιά που οι παλιοί Κυψελιώτες αναθυμούνται με τρυφερότητα. Είναι και τα μανάβικα, ψαράδικα και μπακάλικα της Κεντρικής Αγοράς στη Φωκίωνος όπου για δεκαετίες ο κόσμος συνδύαζε τα ψώνια με τον καφέ. Είναι τα πάμπολλα θερινά σινεμά, τα υπόγεια ταβερνάκια με το μεταπολιτευτικό τους μπουζούκι, τα μπιλιαρδάδικα με τα πρώτα ηλεκτρονικά παιχνίδια στην Κεφαλληνίας (με ονόματα όπως Wembley και Monte Carlo), το παλαιότερο όλων, καφενείο-θεσμός Κοσμικόν, εκεί που η Φαιδριάδων εκβάλλει στην πλατεία Κυψέλης. Ακόμα, τα μπαράκια με κονσομασιόν κοντά στην Πατησίων κι οι άφθονες χαρτοπαικτικές λέσχες, πολλές ιδιωτικές με τον οικοδεσπότη να παίρνει γκανιότα, δηλαδή ποσοστά από τους κερδισμένους... Ένα καθαρά αστικό σύμφυρμα όπου, στις δεκαετίες άνθησης της Κυψέλης, η κοινωνικότητα αποδεικνυόταν ισχυρότερος δεσμός από πολιτικές διαφορές και αντίπαλες ομάδες. Όπου, επίσης, παρά το εν πολλοίς άσωτο ήθος του προαστίου, οι πόρτες των ανθρώπων παρέμεναν ξεκλείδωτες μέχρι και μέσα στη δεκαετία του ’80! 

Αυτοί οι καιροί έχουν, ναι, περάσει ανεπιστρεπτί. Η θέα της βορειοαφρικανικής djellaba και ο ήχος του djembe έχουν πια μπολιάσει την ντόπια αστική κουλτούρα. Tα αφρικανά πιτσιρίκια, τα στολισμένα από τους γονείς τους για την κυριακάτικη λειτουργία στην Επτανήσου, είναι από μόνα τους μια εθνολογική μελέτη.  Όμως ο παλιός τρόπος ζωής έχει αφήσει πίσω μια πατίνα που δεν χάνεται εύκολα, παρόλες τις ζυμώσεις και προκλήσεις των τελευταίων χρόνων. Στο γύρισμα του αιώνα το προάστιο λογιζόταν ανάμεσα στα πιο πυκνοκατοικημένα του πλανήτη! Παρά την εισροή νέων, και λιγότερο προνομιούχων, πληθυσμών, παρά την απειλή, πραγματική και φανταστική, της ξενότητας, οι ζυμώσεις δείχνουν να έχουν εδραιώσει τόσο την ανθεκτικότητα όσο και τη φιλοξενία της σημερινής Κυψέλης.

Τα ενοικιαστήρια που αφθονούσαν στις προσόψεις των πολυκατοικιών τώρα πια σπανίζουν γιατί, όπως εξηγούν οι μεσίτες, έχει αυξηθεί η ζήτηση για στέγη. Εάν ένας αλλοδαπός πλέον δυσκολεύεται να βρει σπίτι να νοικιάσει είναι επειδή τα νοίκια έχουν πάρει ξανά την ανιούσα, και ο θεσμός του airbnb γνωρίζει τεράστια εξάπλωση. Ντόπιοι επαγγελματίες εν μέσω της πάλης τους με τις τρέχουσες συνθήκες της σκαιής φορολογίας πιστοποιούν ότι, ναι, η Κυψέλη έχει τις βάσεις για ν’ ανέβει. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια της η αρχική πολυμορφικότητα δείχνει να της παρέχει ένα διαχρονικό προνόμιο. Καθώς δεν ήταν, και δεν πρόκειται να υπάρξει, ομογενοποιημένη, η Κυψέλη παραμένει ανεπιτήδευτη! Μένει να δούμε πώς θα επηρεάσει τον τόσο ιδιαίτερο παλμό της η επερχόμενη επέλαση του μετρό.


https://www.athensvoice.gr/life/urban-culture/athens/412696_kypseli-i-diahroniki

16
Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες / Απ: Copa America 2019
« στις: Τρι 18 Ιούν 2019 12:28  »
ΧΙΛΗ - ΙΑΠΩΝΙΑ 4-0

20
Ο Κολλάτος κατέβηκε και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Τελευταίος βγήκε, αλλά δεν πειράζει μετράει η προσπάθεια.

21
Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες / Απ: Copa America 2019
« στις: Δευ 17 Ιούν 2019 10:57  »
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ - ΚΑΤΑΡ 2-2
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ 4-0

23
Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες / Απ: Copa America 2019
« στις: Δευ 17 Ιούν 2019 00:34  »
Παράθεση
Γιατί το Κατάρ και η Ιαπωνία παίζουν στο Copa America

Στο φετινό Copa America, που διεξάγεται στη Βραζιλία, συμμετέχουν και δύο ομάδες εκτός Λατινικής Αμερικής: το Κατάρ και η Ιαπωνία.

Οι μεγάλες εκπλήξεις στις συμμετοχές του Copa America ήταν η συμμετοχή του Κατάρ και της Ιαπωνίας, που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την Λατινική Αμερική. Η CONMEBOL, η Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής, έχει αποφασίσει από το 1993 και μετά να καλεί και ομάδες που γεωγραφικά δεν έχουν καμία σχέση μαζί της.

Τότε, το Μεξικό και οι ΗΠΑ είχαν λάβει το «πάσο» και σε κάθε διοργάνωση δύο χώρες εκτός της Ομοσπονδίας καλούνται να συμπληρώσουν τα κενά λόγω των λίγων μελών της CONMEBOL. Συνήθως, όμως, αυτές οι χώρες ήταν από την Αμερική και για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης και οι δύο που κλήθηκαν είναι εκτός της Ηπείρου.

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της Ιαπωνίας μετά το 1999, ενώ το Κατάρ θα δώσει το παρών και στη διοργάνωση του 2020, στην οποία έχει κληθεί για πρώτη φορά και η Αυστραλία! Το Μεξικό είχε συμμετάσχει σε κάθε διοργάνωση από το 1993 και φέτος μετράει την πρώτη απουσία, ενώ οι υπόλοιπες χώρες που έχουν κληθεί κατά καιρούς είναι οι Κόστα Ρίκα, Αϊτή, Ονδούρα, Τζαμάικα και Παναμάς.

από Gazzetta.gr

24
Πέρασε και μια "αριστερή"  κυβέρνηση, υποτίθεται προοδευτική και πιο ριζοσπαστική από τις  προηγούμενες, αλλά και πάλι δεν τόλμησαν ούτε να τους αγγίξουν.

Κράτος εν κράτει.

25
Παράθεση
Οι μεγαλύτεροι χασογκόληδες των γηπέδων!

Γκονσάλο Ιγουαΐν έχασε το... άχαστο στη βραδιά-σοκ της Αργεντινής και το gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε από τους μεγαλύτερους χασογκόληδες των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Σύμφωνοι. Μέχρι και οι μεγαλύτεροι επιθετικοί, οι πιο αδίστακτοι... killers, έχουν απολέσει τεράστιες ευκαιρίες ακόμα και σε άδειες εστίες! Είναι περισσότερο αυτή η υπερβολική σιγουριά που νιώθει ο επιθετικός μπροστά από το τέρμα, η οποία ωστόσο έχει ένα οδυνηρό αποτέλεσμα γι' αυτόν. Να γίνει... viral!

Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν για άλλη μια φορά με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής έδειξε ότι έχει σοβαρό πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων χάνοντας άλλη μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Μπορεί στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη Γιουβέντους να είναι «καυτός», αλλά το διαχρονικό του πρόβλημα με την Αλμπισελέστε παραμένει άλυτο.

Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα βρεις αρκετούς σπουδαίους επιθετικούς, οι οποίοι ωστόσο έχουν παράλληλα και μια κακή... συνήθεια. Να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη πριν στείλουν την μπάλα στο πλεκτό. Ακόμα και επιθετικοί με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, πολλές φορές σαστίζουν μπροστά από την εστία και... πετάνε στα σκουπίδια φάσεις που υπό κανονικές προϋποθέσεις θα ήταν απλές για την κλάση τους.

Ντιέγο Φορλάν

Ένας τέτοιος είναι και ο Ντιέγο Φερλάν. Φόρτωσε με πολλά γκολ τα αντίπαλα τέρματα στη La Liga με τις φανέλες των Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης και συνεχίζει να το κάνει πλέον στα 38 του χρόνια στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο το όνομα του Ουρουγουανού επιθετικού έχει συνδεθεί και με τις πολλές ευκαιρίες που έχασε στην καριέρα του. Και ειδικότερα όταν αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάριο Μπαλοτέλι

Είναι ένα παιδί με πολλές ιδιαιτερότητες. Ιδιόρρυθμος όσο δεν πάει. Ικανός για το χειρότερο και το καλύτερο. Η κλάση του είναι δεδομένη, ωστόσο όταν δεν είναι συγκεντρωμένος μπορεί να κάνει τα πιο παλαβά πράγματα. Και όχι μόνο στην εξωγηπεδική του ζωή, όπου το συνηθίζει επί καθημερινής βάσης, αλλά και εντός των γραμμών του γηπέδου. Κάποιες από τις ευκαιρίες που κατά καιρούς έχει χάσει είναι πραγματικά για να τραβάς τα μαλλιά σου για το τι σκεφτόταν...

Άλβαρο Μοράτα

Έχει σκοράρει 10 φορές τη φετινή σεζόν στην Premier League με την Τσέλσι, ωστόσο μπροστά από το τέρμα δεν τον λες και... εγγύηση. Και τα στατιστικά είναι αμείλικτα για τον Ισπανό επιθετικό των «Μπλε», ο οποίος σύμφωνα με τους αριθμούς έχει χάσει συνολικά 15 μεγάλες ευκαιρίες τη φετινή σεζόν και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα.

Καρίμ Μπενζεμά

Συνθέτει μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Γκάρεθ Μπέιλ το πασίγνωστο BBC της Ρεάλ Μαδρίτης. Γενικά αποτελεί έναν επιθετικό που θα βγάλει γκολ, αλλά είναι ικανός να χάσει τα απίστευτα! Ειδικά τη φετινή σεζόν έχει αφήσει πολλά στιγμιότυπα στα bloopers, με τους οπαδούς των Μαδριλένων να τον αποδοκιμάζουν σε αρκετές περιπτώσεις. Είναι αλήθεια πως ειδικά φέτος βρίσκεται πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό.

Γκονσάλο Ιγουαΐν

Στη Serie A με τη φανέλα της Γιουβέντους και πιο πριν με αυτή της Νάπολι ο Γκονσάλο Ιγουαΐν δεν σταματάει να σκοράρει. Αλλά με την Εθνική Αργεντινής κάτι παθαίνει και αποδεικνύεται ως ένας από τους μεγαλύτερους χασογκόληδες. Ειδικά στην Αλμπισελέστε παίρνει άνετα το πρώτο βραβείο. Όχι μόνο για τη χθεσινή φάση στο φιλικό με την Ισπανία, αλλά για τις σημαντικές ευκαιρίες που έχει αφήσει ανεκμετάλλευτες στους τελευταίους τελικούς του Μουντιάλ και του Κόπα Αμέρικα που στοίχησαν στην Αργεντινή.

από Gazzetta.gr

Σελίδες: [1] 2 3 ... 589