Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - pastakis

Σελίδες: [1] 2 3 ... 167
1
Ωραια ανακοινωση αλλα δεν μπορω να καταλαβω ποτε αλλαξαμε διοικηση!!!!

2
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απ: Μάσκες Πγκρ?
« στις: Τρι 26 Μάι 2020 14:59  »
Bαμβακερες ή πολυεστερικες;

3
Ακομα μας ταλαιπωρει αυτος. Νεα συζητηση στην ΕΠΟ την Πεμπτη για τα χρωστουμενα του

4
Ο Ντουρουντός αποκλειστικά στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM

Ο ρόλος του προπονητή φυσικής κατάστασης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αφού αποτελεί ολόκληρη επιστήμη στον χώρο του αθλητισμού γι’ αυτό και ο ρόλος αυτός αναδεικνύεται όλο και περισσότερο, με τις ομάδες να δίνουν πολύ μεγάλη βάση στον συνεργάτη που θα πλαισιώσει το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά κυρίως υπό το πρίσμα μίας σεζόν που είχε όλους τους πιθανούς «γρίφους» για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, μία συνέντευξη με τον προπονητική φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Ντουρουντό, αποκτάει ιδιαίτερη αξία.

Ο κ. Ντουρουντός παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Γιάννη Γιαννάκη και στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και αφού έγινε μια «ιστορική αναδρομή» στα «σταμάτα-ξεκίνα» της αρχής του πρωταθλήματος της Super League 2, αλλά και το πως έφτασε η ομάδα να βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική εξέλιξη, αναφέρθηκε στη συνέχεια στις προκλήσεις της καραντίνας, τόσο αυτές που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της παύσης των προπονήσεων όσο και αυτές που ακολουθούν.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «SUPER MAGAZINO» στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3:

Για το αν είναι μια μεγάλη πρόκληση για έναν προπονητή φυσικής κατάστασης ό,τι συνέβη φέτος από την αρχή της σεζόν ως σήμερα: «Φέτος θεωρώ ότι κάθε σχεδιασμός ετήσιου πλάνου δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία 15 Ιουλίου, κάναμε τα εργομετρικά και έκτοτε προετοιμαζόμασταν με ορίζοντα τη 15η Σεπτεμβρίου. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, γιατί παίχτηκε  μία αγωνιστική στα τέλη Σεπτεμβρίου και ένα ματς κυπέλλου και μετά είχαμε εκ νέου διακοπή, μέχρι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για να ξεκινήσει η Super League 2».

Για το αν έχει ξανασυναντήσει σε Σαουδική Αραβία, αλλά και στον Ολυμπιακό, όπου δούλεψε στο παρελθόν, κάτι τόσο απαιτητικό σε επίπεδο σχεδιασμού: «Κάθε περίπτωση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Το φετινό δεν είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί προπονητικά. Σχεδιάζεις σήμερα κάτι, αύριο κάτι άλλο και μεθαύριο πάλι κάτι άλλο και θα πρέπει συνεχώς να προβλέπεις τι θα συμβεί. Είναι για όλους τους προπονητές φυσικής κατάστασης ένας γρίφος αυτό που συνέβη, που είναι δύσκολος στη διαχείριση. Θεωρώ ότι τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή του Μαρτίου τα είχαμε καταφέρει σ’ ένα αρκετά καλό επίπεδο».

Για το αν το περασμένο καλοκαίρι ο σχεδιασμός ξεκίνησε με την προοπτική της έναρξης του πρωταθλήματος κανονικά στα μέσα ή Σεπτεμβρίου ή υπήρχε η υπόνοια ότι δεν θα πάνε καλά τα πράγματα: «Τόσο ο κ. Γιαννίκης όσο κι εγώ έχουμε συνηθίσει σε διαφορετικά σκεπτικά και προγραμματισμούς. Όταν αποφασίστηκε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία 15 Ιουλίου είχαμε ως πλάνο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μέσα Σεπτέμβρη. Αυτή ήταν η αρχική ενημέρωση κι έτσι πορευτήκαμε».

Για το τι έπρεπε να αλλάξει εκείνος ως προπονητής φυσικής κατάστασης για να ‘τρενάρει’ το φορμάρισμα των παικτών, όταν άλλαξε η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος:  «Το φορμάρισμα είναι κάτι σχετικό. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι έτοιμοι να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους όταν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Αυτό που εμείς προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ρυθμό στους ποδοσφαιριστές μέσα από τις προπονήσεις και τους φιλικούς αγώνες, σαν σ’ έναν αγωνιστικό μικρόκυκλο. Εξακολουθήσαμε δηλαδή να δουλεύουμε σαν να ήμασταν σ’ έναν καθαρό αγωνιστικό μικρόκυκλο. Όλοι οι παίκτες έπαιξαν, πήραν ρυθμό για να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση».

Για το αν επηρέασαν οι ακυρώσεις φιλικών: «Όλα είναι καταστάσεις που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά έναν σχεδιασμό. Ο ρόλος των προπονητών και των προπονητών φυσικής κατάστασης αυτός ακριβώς είναι, να μπορούν προσαρμόζονται στις καταστάσεις. Και η προπονητική είναι κι αυτή προσαρμογές. Άρα και ο προπονητής φυσικής κατάστασης θα πρέπει να αναπροσαρμόζει και να επανασχεδιάζει τα πλάνα του στα δεδομένα που υπάρχουν».

Για το αν απαιτούνται μετρήσεις πριν από κάθε σχεδιασμό: «Υπάρχουν τα εργομετρικά που γίνονται στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου για να φτιάξουμε όσο καλύτερα γίνεται τις ατομικές προπονητικές ζώνες του κάθε ποδοσφαιριστή, έτσι ώστε η προπόνηση να είναι εναρμονισμένη πλήρως στις ανάγκες του. Μέσα στην αγωνιστική περίοδο μπορούμε να ελέγχουμε μέσα από τα gps που διαθέτουμε, τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τις προπονήσεις και αναλόγως να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε κι αν χρειάζεται να προστατεύσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή και σε συνδυασμό με το ιατρικό επιτελείο προλαβαίνουμε κάποιον που είναι επιρρεπής σε κάποιον τραυματισμό ή που δείχνει σημάδια ότι μπορεί να συμβεί κάτι».

Για τη δουλειά που κάνει ένας προπονητής φυσικής κατάστασης όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα, ώστε να εξελίσσεται η ομάδα και από άποψη φυσικής κατάστασης, εκτός από την τακτική: «Να οριοθετήσω κάποια πράγματα. Οι προπονητές φυσικής κατάστασης, όπως και ο βοηθός, είμαστε βοηθοί του προπονητή. Εμείς εισηγούμαστε, αλλά την τελική απόφαση παίρνει ο προπονητής. Στη δική μας περίπτωση ‘χτίστηκε’ μια πολύ καλή συνεργασία, υπήρχε ίδιο όραμα, ίδιος τρόπος σκέψης και ίδιο πλάνο, το οποίο μεταφράζεται σε απόδοση μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι διαφορετικό το τακτικό πλάνο από τη φυσική κατάσταση, γιατί για να υλοποιηθεί θα πρέπει να υπάρχουν και οι ειδικές φυσικές ικανότητες των ποδοσφαιριστών για να εξελιχθεί το πλάνο».

Για το ότι φέτος δεν υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, παρά το γεγονός ότι φανερώθηκε πάλι το πρόβλημα των γηπέδων: «Είναι μια σοβαρή ερώτηση αυτή, και η απάντηση δεν είναι μονοδιάστατη. Ένας τραυματισμός είναι πολυπαραγοντικός, δηλαδή πολλοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σ’ έναν τραυματισμό. Αυτό που έγινε φέτος, και μπορώ να το πω με βεβαιότητα, είναι η πολύ καλή συνεργασία που είχε το προπονητικό επιτελείο με το ιατρικό, με συνέπεια να προλαμβάνονται καταστάσεις και προβλήματα που πιθανόν με μια άλλη διαχείριση να προέκυπταν σε μεγαλύτερο βαθμό.

Όσον αφορά τα γήπεδα, οι εναλλαγές στην επιφάνεια προπόνησης είναι το σημαντικό στοιχείο. Η εναλλαγή από φυσικό, σε πλαστικό ή μ’ ένα γήπεδο που έχει υποστεί επιβάρυνση από τη βροχή, είναι κάτι που επηρεάζει πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι είναι άλλα τα φορτία που πρέπει να ελεγχθούν και πρέπει να προστατέψεις κάποιους ποδοσφαιριστές που γνωρίζεις ότι μπορεί να βγάλουν πρόβλημα. Θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα το να αλλάζεις καθημερινά επιφάνεια προπόνησης από φυσικό σε τεχνητό, από το να προπονείσαι συνέχεια για ένα 20ημερο σε τεχνητό».

Για το αν έχει χρειαστεί να εισηγηθεί ροτέισον ή μη χρησιμοποίηση κάποιου ποδοσφαιριστή, λόγω κατάστασης γηπέδου: «Δεν είναι θέμα εισήγησης, είναι θέμα συζήτησης του προπονητικού επιτελείου. Στα μίτινγκ που κάνουμε συζητάμε τα δεδομένα και την τελική απόφαση παίρνει ο προπονητής. Γίνονται πολλές τέτοιες συζητήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όχι μόνο αν είναι να βγει αποστολή, για να προλάβουμε κάποια πράγματα μελλοντικά».

Για το κεφάλαιο καραντίνα και ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις διαχείρισης της ομάδας, καθώς θα έπρεπε να ‘φορτσάρει’ για το φινάλε του πρωταθλήματος: «Καταρχάς μία μικρή διαφωνία με τη λέξη ‘φορτσάρουμε’, υπό την έννοια ότι η ομάδα είχε σταθερά ανοδική πορεία και μέχρι τη διακοπή αυτό φαινόταν στο γήπεδο. Ο σχεδιασμός εκεί αποσκοπούσε, στο να είναι η ομάδα σταθερή και να εξυπηρετεί το αγωνιστικό μας πλάνο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι.

Όσον αφορά τη διαχείριση στην καραντίνα, το σκεπτικό ήταν ότι θεωρητικά η διακοπή θα ήταν 2-3 εβδομάδες και θέλαμε να αποφορτιστούν οι παίκτες με 3-4 προπονήσεις ανά εβδομάδα, αλλά και να διατηρήσουν σε καλό επίπεδο τα προπονητικά οφέλη και τις προσαρμογές που είχαν ως εκείνο το σημείο.

Το πλάνο αυτό άλλαξε όταν η καραντίνα κράτησε περισσότερο. Από την αναμονή πότε θα επιστρέψουμε, την αποφόρτιση και συντήρηση, πήγαμε σε μια άλλη προπονητική προσέγγιση. Οι παίκτες ακολούθησαν ένα πλάνο με προπονήσεις λειτουργικής δύναμης, αλλά και δρομικά κομμάτια όπου ήταν εφικτό να γίνει αυτό σε κάποιον χώρο που να επιτρεπόταν η άθληση, ώστε να διατηρήσουμε τις φυσικές ικανότητες των παικτών.

Όταν είδαμε ότι υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν και σ’ εμάς οι προπονήσεις σε γκρουπ πήγαμε σ’ ένα πλάνο που περιελάμβανε διαφορετικού τύπου περιεχόμενα, με ανάλογες επιβαρύνσεις, όπως η αγωνιστική ποδοσφαιρική προπόνηση χωρίς μπάλα».

Για το τι ακριβώς εννοούμε με τη λέξη ‘επιβαρύνσεις’: «Είναι μία φράση προπονητική που δεν έχει ελεύθερη μετάφραση. Εμπεριέχει ουσιαστικά 5 επιμέρους στοιχεία, που είναι η ένταση, η διάρκεια, η ποσότητα, η πυκνότητα που σημαίνει αναλογία έργου-διαλείμματος και η συχνότητα προπόνησης».

Για το αν έπαιξε ρόλο στις επιβαρύνσεις των παικτών η επιφάνεια που προπονούνταν, που κατά βάση ήταν σκληρές επιφάνειες, σαλόνια, μπαλκόνια, δρόμοι κτλ: «Προφανώς και δυσκόλεψε πολύ τους ποδοσφαιριστές, όμως πάμε σε μια συνθήκη που αναφέραμε και πριν ότι, όσο πιο συχνά προπονείσαι σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια τόσο πιο εύκολο είναι να προσαρμοστεί ο οργανισμός, απ’ ό,τι αν αλλάζεις συνέχεια επιφάνειες προπόνησης. Είναι κάτι που προβληματίζει, αλλά είναι και μια πραγματικότητα που πρέπει να τη λάβουμε υπόψη μας στον σχεδιασμό των επόμενων προπονήσεων, με σκοπό οι παίκτες να ενταχθούν προοδευτικά σε μια ποδοσφαιρική προπόνηση, ώστε όταν ανάψει το ‘πράσινο φως’ από την κυβέρνηση για ομαδικές προπονήσεις, να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται».

Για το αν ζητούσαν τις απόψεις όλων των προπονητών φυσικής κατάστασης για να γίνουν 2,7,12 ή καμία αγωνιστική από εδώ και πέρα στη Super League 2, τι θα πρότεινε εκείνος από καθαρά προπονητική άποψη και με βάση τι είναι καλό για την υγεία των ποδοσφαιριστών: «Δεν είναι θέμα προτίμησης, αλλά πραγματικότητας. Υπάρχουν όμως πολλά σκέλη απάντησης. Η συνθήκη να παίξουμε 12 ματς μετά από 3μηνη αποχή είναι αυτό που είπαμε και στην αρχή ότι δεν υπάρχει πλέον ετήσιος σχεδιασμός για να πατήσουμε πάνω σ’ αυτόν. Όπως μπαίνει μεγάλο πρόβλημα και για τη νέα χρονιά. Είναι δύσκολο να γίνουν 12 ματς, σε όσο καλή κατάσταση και να είναι η ομάδα, να τελειώσουμε τέλη Ιουλίου και κατά τις 6 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Είναι μια ημερομηνία που ακούγεται, αλλά δεν είναι δεδομένη, την αναφέρω ως παράδειγμα.

Οι ποδοσφαιριστές είναι αθλητές που ξεκίνησαν με διαφορετικό σχεδιασμό, έγιναν πολλές διακοπές στη διάρκεια της σεζόν και τώρα μετά από 3 μήνες τους ζητάμε να ξαναμπούν σε μια τέτοια διαδικασία. Ο προβληματισμός είναι ο εξής. Όταν ξεκινάει μία προετοιμασία υπάρχει ένα πλάνο και γίνονται φιλικά, με τους παίκτες να παίζουν 45λεπτα στην αρχή για να μπουν προοδευτικά σε ρυθμό. Και τώρα θα πρέπει μέσα από ένα σύντομο προγραμματισμό και κάτω από δύσκολες συνθήκες με θερμοκρασίες 35-40 βαθμών Κελσίου να παίζουν 2 φορές την εβδομάδα για 40 περίπου μέρες, με το όποιο ρίσκο υπάρχει. Δεν ξέρω πως θα γίνει, αλλά είναι καθήκον μας να λύσουμε κι αυτόν τον γρίφο».Για το ποιον θεωρεί ως έναν ενδεικτικό αριθμό εβδομάδων προετοιμασίας μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Θεωρώ ότι οι 4 εβδομάδες είναι ένας μίνιμουμ ικανοποιητικός χρόνος για να πούμε ότι μπαίνουμε με ασφάλεια. Συμπεριλαμβάνω και την τελευταία εβδομάδα πριν το πρώτο παιχνίδι που αφορά τον αγωνιστικό μικρόκυκλο. Όλα αυτά είναι σχετικά, βέβαια, γιατί πρέπει να γνωρίζουμε πόσα ματς θα γίνουν, σε ποιες ημερομηνίες, που θα παίξουμε, ανά πόσες μέρες και όλα αυτά εν τέλει θα παίξουν ρόλο στον σχεδιασμό».

Για το αν οι παίκτες του ΠΑΣ ακολούθησαν πιστά το πλάνο προπόνησης στην καραντίνα: «Θα είμαι πολύ συγκεκριμένος. Οι παίκτες μας  σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχουν δείξει έναν πραγματικό επαγγελματισμό και πολύ καλή διάθεση. Αυτό είναι κι ένα από τα ‘μυστικά’ που η ομάδα έφτασε σ’ αυτό το σημείο, τουλάχιστον ως τη διακοπή. Αυτό που πάντα λέω είναι ότι ένα προπονητικό πρόγραμμα είναι καλό όταν εφαρμόζεται. Ακόμα κι ένα άρτια σχεδιασμένο πρόγραμμα, αν δεν αφομοιωθεί από τους παίκτες και δεν εφαρμοστεί, είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Οι δικοί μας ποδοσφαιριστές στη διάρκεια της καραντίνας έλαβαν ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο που το ακολούθησαν και φάνηκε στην επιστροφή τους, όπου όλοι ήταν σε μια άρτια σωματική κατάσταση όσον αφορά τα κιλά, το ποσοστό λίπους και το ποσοστό της άλιπης μάζας σώματος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι συγκρίσεις έγιναν με τις τελευταίες μετρήσεις, όπου η ομάδα ήταν ακόμα σε αγωνιστικό ρυθμό.

Όσον αφορά την απόδοση, ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε, γιατί δεν έγιναν εργομετρικά. Βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου δεν προβλέπονται ακόμα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μ’ αυτά τα πράγματα».

Για το μέχρι πότε θα γίνονται προπονήσεις, αν δεν γίνουν αγώνες πρωταθλήματος: «Θα την απαντήσω αυτήν την ερώτηση αν θα έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο, για να πω κι εγώ ποια θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη και εφαρμόσιμη λύση».

Για το αν θεωρεί εφικτό να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να επαναφέρουν τους παίκτες τους σε καλή κατάσταση: «Πάγια θέση δική μου είναι να βλέπω και να ασχολούμαι με τα του οίκου μου. Κοιτάμε αν η δική μας ομάδα μπορεί να ακολουθήσει αυτά που προβλέπονται και αυτό κάνουμε αναμένοντας τι θα συμβεί. Δεν μπορώ να ξέρω αν οι άλλες ομάδες της κατηγορίας μπορούν ή δεν μπορούν, πολύ απλά γιατί δεν είμαι εκεί, δεν συζητάω μαζί τους, δεν γνωρίζω κάτι γι’ αυτές και θα ήταν και άσχημο να μπω σε μια τέτοια διαδικασία».

Για το αν θεωρεί ότι μπορεί να ελλοχεύουν κίνδυνοι τραυματισμών, κάτι που το είδαμε και στη Μπουντεσλίγκα που ξεκίνησε: «Είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί, αλλά το θέμα είναι πως θα προλάβεις να συμβεί αυτό σε μικρότερο βαθμό. Το σημαντικό που θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό μας, αν γίνουν πολλά ματς σε τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες, είναι πρώτον το κομμάτι της αποκατάστασης, δηλαδή το κατά πόσο ο ποδοσφαιριστής θα είναι έτοιμος να μεγιστοποιήσει την απόδοσή του μετά από 3-4 μέρες που θα ακολουθήσει ένα ακόμα ματς. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που θα δώσει πλεονεκτήματα σε μία ομάδα.

Και δεύτερον είναι το κομμάτι της πρόληψης, του ρόστερ και της ηλικίας των παικτών. Μία ομάδα με μεγάλο ρόστερ, με νεαρούς παίκτες σε ηλικία, με καλή υποστήριξη από το ιατρικό επιτελείο, όλα αυτά θα είναι σημαντικά για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τις 5 αλλαγές και αν θα βοηθήσουν: «Θα βοηθήσουν πάρα πολύ, όπως και ο αριθμός της αποστολής που θα είναι 20 άτομα. Καλώς πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις για να βοηθήσουν και το θέμα προστασίας της υγείας των παικτών.

Όσον αφορά το κομμάτι των τραυματισμών, να προσθέσω επίσης ότι είναι σημαντική και η προεργασία που γινόταν προ Covid-19 στο γυμναστήριο της ομάδας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έρχονται αρκετά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα και ακολουθούν λειτουργική προθέρμανση ή προγράμματα πρόληψης, έτσι ώστε να μπαίνουν πιο έτοιμοι στο γήπεδο και να μειώνουν την πιθανότητα τραυματισμών».

Για το αν θα συνεχίσει και του χρόνου στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Η ερώτηση αυτή θα απαντηθεί σύντομα από την ίδια τη διοίκηση».

Για το τέλος ο κ. Ντουρουντός συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Μέχρι να παρθούν οριστικές αποφάσεις καλό θα είναι να έχουμε όλα τα σενάρια στο μυαλό μας. Όπως είπα και πριν είναι πολύ σημαντικό που οι ποδοσφαιριστές μας έδειξαν επαγγελματισμό κατά τη διάρκειας της παύσης, η συμπεριφορά τους ήταν εξαιρετική, τα προγράμματα που έστελναν καθημερινά το δηλώνουν αυτό, όπως και η κατάσταση που επέστρεψαν. Είναι πολύ αισιόδοξο όλο αυτό για τη συνέχεια».

https://super-fm.gr/59121/o-ntoyroyntos-apokleistika-ston-dodoni-super-fm-audio/

5
Χριστοβασίλης: «Δύσκολο να γίνει η αναδιάρθωση, από την στιγμή που θα γίνουν τα παιχνίδια»

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε για το μέλλον της SL2 και το πώς «βλέπει» να τελειώνει η σεζόν

Για το μέλλον της δεύτερης κατηγορίας και την επόμενη ημέρα στο πρωτάθλημα, μίλησε ο Γιώργος Χριστοβασίλης, ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ Γιάννινα, στον Athletic Radio.
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ 2: “Εμείς με επίσημο έγγραφο έχουμε ζητήσει εδώ και 10 ημέρες την έναρξη των προπονήσεων σε γκρουπ. Υπήρξε μια καθυστέρηση μέχρι να δοθεί το “πράσινο φως”και αρχές της εβδομάδας αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε δεδομένου ότι η σέντρα πάει για 10 με 14 Ιουνίου. Όλοι πρέπει να κάνουμε μια ανάλογη τηλεδιάσκεψη με εκείνη της Σούπερ Λιγκ 1 για το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί ώστε να πάρουμε το “οκ” από το κράτος. Έχουμε κάνει ήδη τα τεστ για τον κορονοϊό και για αυτό ξεκινήσαμε και προπονήσεις”.
 
Για τα οικονομικά ζητήματα: “Το οικονομικό σκέλος δεν αφορούσε τόσο το θέμα των τεστ, δεν είναι και τρομακτικό αυτό που απαιτείται. Τα μεγάλα ποσά αφορούν τα ταξίδια και τα απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν. Η τιμή των τεστ είναι χαμηλή”.
 
Για τον χρόνο που χρειάζονται οι παίκτες: “Το λιγότερο που απαιτείται είναι τρεις εβδομάδες για να είναι έτοιμοι οι παίκτες για την σέντρα. Αν όλα πάνε καλά και γίνουν δύο αγωνιστικές που χρειάζεται για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας μετά ίσως ζητήσουμε από την ΕΡΤ και την ΕΠΟ να μην γίνουν τα πλέι άουτ γιατί δεν έχουν κανένα νόημα”.
 
Για την οικονομική ενίσχυση των ΠΑΕ: “Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν και ειδικά ο ΠΑΣ δεν πήρε τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί ενώ πλέον στερούμαστε και δύο δόσεις όμως έχουμε την ενημέρωση ότι θα πάρουμε αυτά τα χρήματα όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα”.
 
Για το σενάριο περί αναδιάρθρωσης: “Η ΕΠΟ βρίσκεται ακόμα σε άδεια και περιμένουμε να πάρει αποφάσεις. Είναι δύσκολο να γίνει η αναδιάρθωση από την στιγμή που θα γίνουν τα παιχνίδια”.
https://www.gazzetta.gr/football/superleague2/article/1477248/hristovasilis-dyskolo-na-ginei-i-anadiarthosi-apo-tin-stigmi-poy-tha-ginoyn-ta-paihnidia

6
Super League 2: Κινδυνεύει να «χάσει» το δεύτερο εισιτήριο ανόδου!

Ο χρόνος κυλάει και άπαντες περιμένουν την λεγόμενη αναδιάρθρωση, αλλά όσο αυτή δεν έρχεται, τόσο… ζώνουν τα φίδια τις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ.
Και κυρίως αυτές της Super League 2, οι οποίες δεν γνωρίζουν το μέλλον τους και τι θα ισχύσει από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Την Τρίτη (19/5) πάρθηκε η απόφαση μέσω τηλεδιάσκεψης να σταλεί αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για έναρξη των ομαδικών προπονήσεων.

Αυτό δεν συνεπάγεται και την επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς οι διοικήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στο οικονομικό σκέλος για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Γι’ αυτό και η Λίγκα θα ζητήσει την βοήθεια της πολιτείας και της ΕΡΤ, προκειμένου να πάρουν οι ΠΑΕ κάποια χρήματα και να μπουν σε διαδικασία επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους. Εξίσου δύσκολο…

Ωστόσο, έχει προκύψει και ένα άλλο ζήτημα, ιδιαίτερο, που αφορά την 2η θέση και τον αγώνα μπαράζ που προβλέπεται βάσει κανονισμών να δώσει η ομάδα που θα τερματίσει πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον 13ο της Super League 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, αν το πρωτάθλημα της Super League 2 δεν ολοκληρωθεί, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί το δικαίωμα διεξαγωγής του εν λόγω αγώνα μπαράζ.

Το σενάριο αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι ο 2ος της Super League 2 (δηλαδή ο Απόλλων Σμύρνης) δεν θα μπορεί να αγωνιστεί λόγω απραξίας.

Η ομάδα της Ριζούπολης βρίσκεται εκτός προπονήσεων για δύο μήνες και μέχρι να ολοκληρωθούν τα πλέι άουτ της Super League 1 (στις 19 Ιουλίου πιθανότατα), το διάστημα αποχής θα ξεπεράσει 4 μήνες!

Μάλιστα, φημολογείται ότι οι δύο Λίγκες μπορεί να έρθουν σε συμφωνία.

Φέτος να υπάρξει μία θέση ανόδου/υποβιβασμού (ήτοι Πανιώνιος/ΠΑΣ Γιάννινα) και να μην υπάρξει αγώνας μπαράζ.

Και τη σεζόν 2020-21 οι θέσεις να γίνουν δύο χωρίς μπαράζ. Δηλαδή, να πέσουν δύο ομάδες από τη Super League 1 και να ανέβουν δύο από τη Super League 2 απευθείας.

https://www.sportime.gr/podosfairo/superleague2/super-league-2-kindinevi-na-chasi-to-deftero-isitirio-anodou/

 

7
Και τώρα φέρτες και στο γήπεδο να προμηθεύσεις δωρεάν μάσκες τους οπαδούς.

 :)) :)) :)) :)) :)) :))

Παντως pas.gr διαβαζει!!!!Λιγες ωρες μετα το μηνυμα του Crimson Glory εβγαλε ανακοινωση για τις μασκες.

8
https://maskstore.gr/product/unisex-maska-prostasias-pas-giannina-00002/?fbclid=IwAR30_bKO3hpHBbX4qzFqrKMbhwHS3jfoTlvXLYG4n6cy9w9VfXsPN6XCarc

3.5 ευρώ η μάσκα με το σήμα της ομάδας μας.

Δεν ειναι διαθεσιμη
όταν γίνει,πάρε τρεις παραπάνω....

Σε νοσοκομειο δουλευεις,δεν σας δινουν μασκες;Μητσοτακη ηθελες!!!!

10
Γιαννίκης: «Δείξαμε τι αξίζουμε στο γήπεδο – Ρίσκο η επιστροφή»

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στο ΠΕΑΚΙ κατά την επιστροφή της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο για να υποβληθεί στα τεστ κορωνοϊού πριν ξεκινήσει και πάλι προπονήσεις.
Η είσοδος επιτρεπόταν μόνο κατόπιν καταγραφής των στοιχείων και οι εισερχόμενοι υποβάλλονταν σε θερμόμετρηση, ενώ προμηθεύονταν γάντια και μάσκες.

Με αυτές, λοιπόν, τις συνθήκες έγινε ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε την πρώτη μετά- καραντίνας συνέντευξη στην είσοδο του πάρκινγκ του Πανηπειρωτικού και μαζί του ήταν επίσης ο γιατρός της ομάδας και υγειονομικός υπεύθυνος, Σταύρος Ριστάνης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας.

Ο κ. Γιαννίκης επεσήμανε αρχικά ότι «όταν ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις θα χρειαστούν περίπου 4 εβδομάδες για να επανέλθει το νευρομυϊκό σύστημα των παικτών σε καλή κατάσταση. Είναι τεράστιο ρίσκο, γιατί και στη Μπουντεσλίγκα σε 6 ματς παρουσιάστηκαν 8 μυϊκοί τραυματισμοί κι αυτό συμβαίνει γιατί οι παίκτες των ομάδων μπαίνουν στη δράση χωρίς φιλικά.

Όλοι θέλουμε να παίξουμε, αλλά δεν είναι στο χέρι μας τι θα γίνει τελικά. Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο, είμαστε 7 βαθμούς μπροστά σε 20 ματς και έχουμε δείξει τι αξίζουμε στο γήπεδο».

Για το αν εξελίσσεται ή επηρεάζεται ο σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη χρονιά: «Έχουμε κάνει συζητήσεις με τον πρόεδρο και συνεχίζουν να γίνονται για το μέλλον, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί».

Ο κ. Ριστάνης που πήρε τον λόγο αναφέρθηκε στην προσοχή που πρέπει να δείξουν όλοι, αποφεύγοντας τη χαλαρότητα, γιατί ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και αναφέρθηκε στις ενέργειες της ομάδας, σε περίπτωση που παρουσιαστεί ύποπτο κρούσμα:

«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί υπάρχει μία χαλάρωση και του κόσμου μετά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Περιμένουμε να δούμε τι θα ανακοινωθεί για τη Σουπερ Λίγκα 1 και αν θα ξεκινήσουν αυτοί θα ξεκινήσουμε κι εμείς τις ομαδικές προπονήσεις.

Έχει διαμορφωθεί ένα μέρος στο ΠΕΑΚΙ ως δωμάτιο καραντίνας που θα αποστειρωθεί και απολυμανθεί αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα, ώστε να απομονωθεί εκεί, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Εύχομαι να μην υπάρξει τίποτα, γιατί μετά θα έχουμε μια περίπλοκη κατάσταση με καραντίνα 5 ημερών για όλους».

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία και τον υψηλό επαγγελματισμό του ιατρικού και τεχνικού επιτελείου του ΠΑΣ Γιάννινα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Αναλυτικά το ποστάρισμα στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣ στο Facebook

https://www.sportime.gr/pas-giannina/giannikis-dixame-ti-axizoume-sto-gipedo-risko-i-epistrofi/

11
Παμλίδης: «Εμείς θα ξεκινήσουμε προπονήσεις, άλλες ομάδες όχι»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα το έχει αποφασίσει. Θα ξεκινήσει προπονήσεις αυτές τις μέρες και θα είναι η πρώτη ομάδα της Super League 2 που το πράττει.
Ωστόσο, το πρωτάθλημα είναι στον αέρα. Το παραδέχτηκε και ο Γιώργος Παμλίδης με συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm 97,8.

Αναλυτικά ο Παμλίδης είπε:

Για το πως κύλησε το διάστημα της καραντίνας: «Εμείς από την αρχή είχαμε ειδοποίηση από την ομάδα και σταματήσαμε τις προπονήσεις έγκαιρα. Εγώ προσωπικά πήγα στο σπίτι μου στην Κατερίνη γιατί μου έτυχε κάποιο οικογενειακό θέμα, αλλά πολλοί συμπαίκτες μου έμειναν στα Γιάννινα όπως και τα παιδιά που ήταν εκτός Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, εγώ πέρασα μια χαρά γιατί ήμουν με την οικογένεια μου και ήταν διαφορετικό. Πρέπει να τύχουν κάτι τέτοιες στιγμές για να εκτιμήσουμε την οικογενειακή θαλπωρή και το κατάλαβα αυτή την περίοδο».

Για το πώς το περνούσαν αυτό οι συμπαίκτες του στα Γιάννινα: «Μας είχαν δώσει ένα καθημερινό πρόγραμμα για όλη την περίοδο και το τηρούσαμε όλοι περιμένοντας φυσικά να δούμε και τις εξελίξεις. Κάποιοι συμπαίκτες μου έχουν τις οικογένειες τους στα Γιάννινα, κάποιοι ήταν μόνοι τους αλλά τουλάχιστον έχει τελειώσει όλο αυτό πιστεύω με τον καλύτερο τρόπο».

Για το αν είναι έτοιμοι να μπουν σε ρυθμό προπόνησης μέσα στην εβδομάδα: «Ναι έτσι είναι. Έχουμε κάνει κάποιες εξετάσεις και περιμένουμε να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρχουν στο συμβούλιο της Super League 2 και την Τρίτη θα περάσουμε πάλι από τα τεστ ώστε την Πέμπτη να επανέλθουμε στις προπονήσεις».

Ο ΠΑΣ είναι αντικειμενικά η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Εσείς τι εικόνα έχετε; Υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα; «Να σας πω την αλήθεια κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι θα γίνει και για αυτό περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Επειδή έχω φίλους και σε άλλες ομάδες μαθαίνω ότι αρκετές ομάδες δεν θα ξεκινήσουν καθόλου προπονήσεις οπότε όλα είναι στον αέρα. Εμείς θα ξεκινήσουμε κανονικά τις προπονήσεις και πρέπει να μπούμε σε ρυθμούς γιατί δεν είναι μόνο η φετινή χρονιά είναι και η επόμενη γιατί αν ξεκινήσουμε να καθόμαστε από τώρα θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα αποχής από τις προπονήσεις».

Από αυτά που λες ακούγεται πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μακάρι να κάνω λάθος γιατί ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει να παίξει, αλλά δεν είναι ποιοι θέλουν να παίξουν και ποιοι όχι, είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στη μέση που είναι το οικονομικό. Αυτό το πρόβλημα έχει επηρεάσει όλη την κοινωνία και φυσικά και τον χώρο του ποδοσφαίρου και εννοείται ότι θα έρθει σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο μιας και πρώτα προέχει η υγεία μας. Απλά βλέπουμε σε άλλες χώρες που έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα ότι δεν είναι ανέφικτο να ξεκινήσουν και εδώ, απλά θα πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα».

Με ποδοσφαιρική δικαιοσύνη θα πρέπει να δούμε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 1: «Καλώς ή κακώς μετά από τέτοιες στιγμές θα υπάρχουν κάποιες ομάδες που θα ευνοηθούν και κάποιες που θα αδικηθούν. Εμείς δεν θεωρώ ότι θα ευνοηθούμε αφού ούτως ή άλλως είμαστε στην πρώτη θέση και θα τον πετυχαίναμε τον στόχο μας αλλά αν γίνει η αναδιάρθρωση θα ισχύσει αυτό που είπα παραπάνω. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η Super League 1 πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε και εμείς».

Για το τι περιμένει να δει όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 1: «Επειδή ο χρόνος αποχής ήταν αρκετός θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Αυτό που θα ευχηθώ σε όλους τους παίκτες είναι να έχουν την υγεία τους να μην έχουμε τραυματισμούς γιατί δυστυχώς ήδη υπάρχουν, ο χρόνος αποχής είναι μεγάλος θα πρέπει να κάνουν μια μίνι προετοιμασία και μετά θα παίξουν δύσκολα παιχνίδια».

Για το ότι θα πρέπει να προσαρμοστούν και στην αίσθηση της άδειας εξέδρας: «Δυστυχώς αυτό είναι από τα πιο δύσκολα. Αυτό θα στοιχίσει στις ομάδες στον οικονομικό τομέα αλλά για τον απαιτούμενο χρόνο πρέπει να προσαρμοστούμε δεν υπάρχει άλλη λύση».

https://www.sportime.gr/pas-giannina/pamlidis-emis-tha-xekinisoume-proponisis-alles-omades-ochi/

12


Που μπορουμε να βρουμε τετοιες μασκες;

13
Το καράβι… μπάζει οικονομικά

Στον ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να ανακοίνωσαν την επιστροφή στις προπονήσεις και σίγουρα θεωρούνται φαβορί για να επιστρέψουν στη Super League.
Ωστόσο τα προβλήματα δε λείπουν σε καμία περίπτωση από την ομάδα, όπως αναφέρει το Sportime του Σαββάτου και η στήλη «Παρασκήνια».

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι οικονομικά η ομάδα… μπάζει από παντού! Τα οφειλόμενα του ’19 προς τους παίκτες ήταν σε επιταγές του Μαΐου, οι οποίες θα εξαργυρωθούν μέσα Ιουλίου στην καλύτερη των περιπτώσεων. Και ήδη «σκαλώνουν» και οι τρέχοντες μήνες…

https://www.sportime.gr/parafootball/pas-giannina-to-karavi-bazi-ikonomika/


14
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απ: Κορονοϊός
« στις: Δευ 18 Μάι 2020 13:04  »

15
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απ: Κορονοϊός
« στις: Τρι 12 Μάι 2020 12:10  »
Ολα δειχνουν οτι ο κορονοιος τελικα ηταν κινεζικης κατασκευης.Μεσα σε 3 μηνες χαλασε.

16
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απ: 9 Μάη....
« στις: Σαβ 09 Μάι 2020 16:06  »
Αμα ο αλλος ειναι κομπλεξικος εχει και τοξικη συμπεριφορα

17
&list=RDTds6bLRhraM&start_radio=1

18
Τορίνο - Ρίβερ Πλέιτ: Μια τραγωδία, η αρχή μιας αιώνιας φιλίας!

Η 4η Μαΐου του 1949 είναι η πιο τραγική ημέρα στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, αλλά και η απαρχή μια φιλίας μεταξύ δύο σπουδαίων, συλλόγων. Της Τορίνο με την Ρίβερ Πλέιτ!

Στις 4 Μαΐου 1949 η Ιταλία γονάτισε από την είδηση του χαμού της Grande Τορίνο. Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Τορίνο  από την Πορτογαλία προσέκρουσε στον λόφο Σουπέργκα, με συνέπεια να χάσουν την ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες ποδοσφαιριστές της. Η «γκρανάτα» ετοιμαζόταν για το πέμπτη της πρωτάθλημα μέσα στην δεκαετία χτίζοντας την δικιά της δυναστεία πριν η μοίρα παίξει άλλα παιχνίδια.

Για πολλούς Ιταλούς θεωρείται η σπουδαιότερη ομάδα που έχει βγάλει το ποδόσφαιρο της χώρας, και το γεγονός πως της έδωσαν το προσωνύμιο «Grande» αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Από το 1943 έως και το 1449 κατέκτησαν όλα τα πρωταθλήματα, με εξαίρεση μια χρονιά λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έχοντας παραμείνει αήττητη εντός έδρας για πάνω από έξι χρόνια.

Για το πόσο σπουδαία ήταν αυτή η ομάδα της Τορίνο φαινόταν και από το γεγονός πως οι δέκα από την βασική ενδεκάδα της εθνικής Ιταλίας προέρχονταν από την ομάδα του Ερνστ Ερμπστάιν. Ακόμα και τώρα λίγοι μπορούν να καταλάβουν την σημασία που είχε αυτή η ομάδα στην συλλογική συνείδηση της πόλης, η οποία είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς κατά την διάρκεια του πολέμου. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Τορίνο αποτελούσε ένα από τα πρώτα σύμβολα της ελπίδας μετά τις σκοτεινές ημέρες που είχαν προηγηθεί και το γεγονός πως ο ξαφνικός τους χαμός στο απόγειο της δόξας τους είχε σοκάρει ξανά την πόλη.Είναι χαρακτηριστικό πως στην κηδεία των θυμάτων η οποία έγινε δύο μέρες αργότερα συμμετείχαν περίπου μισό εκατομμύριο άτομα και το Palazzo Madama, όπου είχαν τεθεί οι σοροί τους σε λαϊκό προσκύνημα παραλίγο να γκρεμιστεί από τους κατοίκους του Πιεμόντε που ήθελαν να πουν το τελευταίο «αντίο» στα είδωλά τους.

Ο θρύλος της Grande Torino όμως είχε ξεφύγει από τα στενά όρια της Ιταλίας και ο χαμός των ανθρώπων της είχε προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο. Στην Λατινική Αμερική αρκετές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες κήρυξαν την 4η Μαΐου «ημέρα ποδοσφαίρου» σε αλληλεγγύη προς την Τορίνο η οποία ένα χρόνο πριν την τραγωδία είχε κάνει τουρ στο νότιο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε Αργεντινή και Βραζιλία. 

Αυτή όμως που πραγματικά είχε εντυπωσιαστεί ήταν η Ρίβερ Πλέιτ. Οι «μιγιονάριος» ζούσαν την δική τους σπουδαία εποχή με την τρομερή γενιά που έμεινε στην ιστορία ως la Máquina, ενώ μεγάλο ποσοστό των οπαδών της είχε ιταλικές ρίζες. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του συλλόγου Αντόνιο Λίμπερτι (το όνομα του οποίου στη συνέχεια θα δοθεί στο γήπεδο της Ρίβερ το Μονουμεντάλ) ο οποίος μόλις έμαθε τα νέα της αεροπορικής τραγωδίας στην Σουπέργκα, έδωσε εντολή να ταξιδέψει η Ρίβερ Πλέιτ με όλα της τα αστέρια στην Ιταλία για φιλικό παιχνίδι ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τις οικογένειες των θυμάτων.

Κα Κατά την άφιξή τους στην Ιταλία, τον Λίμπερτι περίμενε ο ομόλογός του Φερούτσιο Νόβο, ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή, και η αγκαλιά τους ήταν η απαρχή για μια σπουδαία φιλία και την αδελφοποίηση των δύο συλλόγων. Στις 26 Μαΐου, τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία, στο γήπεδο Comunale και μπροστά σε περίπου 60.000 φιλάθλους, μια ομάδα επίλεκτων από την Serie A κάτω από το όνομα Torino Simbolo αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Ρίβερ η οποία τότε στις τάξεις της τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Και αν η ισοπαλία ήταν το πιο ταιριαστό αποτέλεσμα για ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό παιχνίδι, οι πράξεις αλληλεγγύης συνεχίστηκαν το επόμενο. Ο Λίμπερτι σε μια πράξη τεράστιας γενναιοδωρίας, πρόσφερε στην Τορίνο τον θρυλικό επιθετικό της Ανχελ Λαμπρούνα όταν ο Νόβο ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες για να βραβευθεί από την Εβίτα Περόν.Η πραγματική όμως πράξη που δείχνει τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο συλλόγων αλλά και το γεγονός πως δεν θα ξεχαστεί ποτέ στο Τορίνο η προσφορά των «μιγιονάριος» είναι άλλη. Από την δεκαετία του 50' τόσο η Τορίνο όσο και η Ρίβερ χρησιμοποιούν για τις εκτός έδρας εμφανίσεις τους τα βασικά χρώματα της κάθε ομάδας, με την περσινή φανέλα της αργεντίνικης ομάδας να είναι αφιερωμένη στα 70 χρόνια της τραγωδίας. Παράλληλα, από το 2014 η αδελφοποίηση μεταξύ των δύο συλλόγων πήρε κι επίσημη μορφή όταν και στα μουσεία που διαθέτουν οι δύο σύλλογοι δημιουργήθηκε ειδικός χώρος αφιερωμένος στις πράξεις αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων των δύο πλευρών.

Για τον λόγο αυτό η 4η Μαΐου για την Ρίβερ Πλέιτ δεν θα είναι μια απλή ημέρα, αλλά η αρχή μιας αιώνιας φιλίας μεταξύ δύο κλαμπ που σημάδεψαν με τον τρόπο τους τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.
https://www.gazzetta.gr/football/serie-a/article/1471883/torino-river-pleit-mia-tragodia-i-arhi-mias-aionias-filias-pics-vid

19
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απ: Κορονοϊός
« στις: Τετ 29 Απρ 2020 19:26  »
Γερμανικός Τύπος: Εξωραϊσμένη η πραγματικότητα του κορονοϊού στην Ελλάδα;

Ο προβληματισμός και οι διαφορετικές απόψεις που επικρατούν σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων καθώς και άρθρο που κάνει λόγο για "εξωραϊσμό" της κατάστασης στην Ελλάδα στον γερμανικό Τύπο.

Με το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα ασχολείται άρθρο στην εφημερίδα Nordwest. Το άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον Covid 19, ωστόσο θεωρεί πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται "ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σ’ αυτόν όμως όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο".

Το άρθρο κάνει λόγο για "εξωραϊσμένη πραγματικότητα" και αναφέρει: "Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορωνοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό "χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα".

Το άρθρο επισημαίνει πως ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ και επισημαίνει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών: "Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’".

Και η εφημερίδα καταλήγει: "Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορωνοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει".

https://www.capital.gr/epikairotita/3449562/germanikos-tupos-exoraismeni-i-pragmatikotita-tou-koronoiou-stin-ellada

20
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απ: Κορονοϊός
« στις: Τρι 28 Απρ 2020 19:11  »
Πληρωθηκανε σε χειροκροτηματα

21
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απ: Κορονοϊός
« στις: Τρι 28 Απρ 2020 17:16  »
Εν μεσω κορονοιου η κυβερνηση κατεβαζει νομοσχεδιο που αυξανει τον αριθμο μαθητων στις ταξεις

http://www.opengov.gr/ypepth/?p=5084

22
Να βαλουμε τον Γιαννιωτη τοτε.Εχει το ονομα αλλα οχι την χαρη του Ηπειρωτη

23
Ο Κουβενταρης δεν ειναι Ηπειρωτης

24
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απ: Κορονοϊός
« στις: Σαβ 25 Απρ 2020 13:38  »
Eλεος.Ο my8os εχει γινει ο κατατρεγμενος του φορουμ.Βασικα μας εχει κουρασει.

25
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απ: Κορονοϊός
« στις: Τετ 22 Απρ 2020 13:17  »
Το φιάσκο της τηλεκατάρτισης

Ακόμα κι αν το επίπεδο της τηλεκατάρτισης που προσφέρουν τα ΚΕΚ στους επαγγελματίες που εντάσσονται σε έξι επιστημονικούς κλάδους ήταν εξαιρετικά υψηλό και οι επαγγελματίες όντως την είχαν ανάγκη, θα ήταν μια πολύ κακή ιδέα. Η κυβέρνηση μ’ ένα εξοργιστικά άδικο τρόπο εξαιρεί ένα κομμάτι της κοινωνίας και μάλιστα τους εξειδικευμένους επιστήμονες-επαγγελματίες της μεσαίας τάξης και τους βάζει όρους, μόνο σε αυτούς,  για να λάβουν την έκτακτη ενίσχυση που οι υπόλοιποι εισέπραξαν με μια απλή αίτηση.

Θα ήταν εντιμότερο αν τους έβγαζε στις γωνίες των δρόμων να τραγουδήσουν και περαστικοί να τους πετάνε κέρματα μέχρι να συμπληρώσουν το ποσό των 600 ευρώ και δεν αστειευόμαστε καθόλου.

Στην ωραία συνέντευξη που ο πρωθυπουργός έδωσε στον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι βλέπει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος. Αυτό είναι αλήθεια γι' αυτό και έχουμε μείνει έκπληκτοι που ο πρωθυπουργός επιτρέπει σε κάποιους ανίκανους να δυναμιτίσουν την προσπάθεια αυτή. Και μάλιστα με θύματα ποιους;

Τους δυναμικότερους κλάδους της μεσαίας τάξης που πίστεψαν στον ίδιο και ψήφισαν μαζικά τη Νέα Δημοκρατία ακόμα κι αν ιδεολογικά δεν ανήκουν σε αυτή. Είναι πραγματικά να τρελαίνεσαι με αυτό που έχει συμβεί! Ένα κράτος που ολοκλήρωσε ψηφιακά έργα που εκκρεμούσαν για δεκαετίες, εμφανίζεται να αδυνατεί να βρει έντιμα και έξυπνα ένα κονδύλι 100 εκατομμυρίων για να διαθέσει στους επαγγελματίες.

Έπειτα τι είναι τα κονδύλια του ΕΣΠΑ; Λεφτά για πέταμα; Τα χρήματα από το ΕΣΠΑ είναι κυριολεκτικά ιερά. Δεν τα έχουμε υφαρπάξει με πονηριά «από τους κουτόφραγκους». Κατά 25% οι δράσεις του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους. Αν τα σπαταλήσουμε αλόγιστα θα λείψουν από άλλες δράσεις, όπως στήριξη επιχειρήσεων, διατήρηση προσωπικού, μεταναστευτικό  κλπ. Για να μην αναφερθούμε στις επενδύσεις.

Επιπροσθέτως, προχειρότητες (ή μήπως πρέπει να τις χαρακτηρίσουμε «αρπαχτές»; ) αυτού του τύπου, που οπωσδήποτε θα γίνουν γνωστές στην Κομισιόν, θα υπονομεύσουν τη διαπραγμάτευση του επόμενου ΕΣΠΑ.

Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο από τα παραπάνω. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους επαγγελματίες να μην ασχοληθούν καθόλου με την τηλεκατάρτιση.

 Για αυτό και για την πληρωμή των 400 από τα 600 ευρώ απαιτείται μόνο η αίτηση για το voucher, δεν απαιτείται καν η  ολοκλήρωση της κατάρτισης ενώ για τα υπόλοιπα 200 ευρώ δεν απαιτείται η πιστοποίησή της.

Δηλαδή, τους κάνει συνενόχους.

Το ότι κάποιοι ασχολήθηκαν αποδεικνύει ότι ο επαγγελματικός κόσμος της χώρας, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι υπόλοιποι, είναι κατά βάση έντιμοι άνθρωποι ακόμα και αν το κράτος τους αντιμετωπίζει ως «λαμόγια». Βέβαια, ευτυχώς που ασχολήθηκαν επαγγελματίες που θέλουν να εισπράξουν την ενίσχυσή τους εντίμως και έτσι αποκαλύφθηκε όλο το αίσχος.

Να το πούμε και σκληρά πολιτικά; Το γεγονός ότι κάποιοι υπουργοί για να βρουν να διαθέσουν 100 εκατ. ξοδεύουν 180 εκατ. δείχνει στην καλύτερη περίπτωση απελπισία και ανικανότητα.

Τα ΚΕΚ (τα οποία παρεμπιπτόντως η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευτεί στο προεκλογικό της πρόγραμμα για την Παιδεία ότι θα αξιολογούσε. Αλήθεια πως προχωράει αυτό;) έχουν αναλάβει να διεκπεραιώνουν απλώς τις αιτήσεις στο «Εργάνη» με απίστευτο κόστος.

Απορίες:

1.) Θα ελεγχθούν τα ΚΕΚ για το αν έχουν βγάλει προσωπικό σε αργία με  αναστολή; Δεν είναι δυνατόν να εισπράττουν ένα σκασμό λεφτά και να μην πληρώνουν ούτε μισθούς στο προσωπικό τους!

2.) Ανά ομάδα καταρτιζομένων υπάρχει ένας επόπτης τηλεκατάρτισης. Δεν πιστεύουμε να ισχυριστεί κανείς ότι με τρεις εργαζόμενους, θα εποπτεύσει  για παράδειγμα 500 καταρτήσεις σε 10 μέρες, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός πριν την παράταση που δόθηκε. Ο επόπτης φαίνεται σε κάθε αλληλογραφία με τους δικαιούχους του voucher.

Για να μην τον ψάχνουν οι αρμόδιοι το αναφέρουμε. Το ενδιαφέρον εδώ θα είναι απολογιστικά να δούμε και πόσες τηλεκαταρτισεις θα ολοκληρωθούν και θα οδηγήσουν σε πιστοποίηση διότι μόνον έτσι πληρώνονται τα ΚΕΚ το σύνολο του ποσού που τους αναλογεί.

3.) Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλο αυτό το σύστημα θα φορολογηθεί στο 60-70% των εσόδων του προκειμένου το κράτος να πάρει πίσω κάποια από τα χρήματα. Ειδάλλως θα μιλάμε πλέον για σκάνδαλο.

Στο δημοφιλές χιουμοριστικό σήριαλ «Μάλιστα κ.Υπουργέ» που αν δεν κάνουμε λάθος, σε κάποια συνέντευξη ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι το παρακολουθούσε συστηματικά, μία από τις αλησμόνητες ατάκες του κυνικού συμβούλου Σερ Χάμφρεϊ προς τον Υπουργό του ήταν και αυτή: «Υπουργέ μου, αν θες να κάνεις κάτι τόσο ηλίθιο, φρόντισε να μην το κάνεις με ηλίθιο τρόπο».

Δεν εξηγείται διαφορετικά. Κάποιοι υπουργοί είτε είναι παροιμιωδώς ανίκανοι, είτε έλαβαν αυτή την απόφαση για να υπονομεύσουν τον πρωθυπουργό. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι από τα δύο είναι χειρότερο.

* Το σημείωμα γράφτηκε με τη βοήθεια του  κ. Στέλιου Χαριτάκη, CEO της Εταιρείας Συμβούλων QIX  Συμβουλοι Στρατηγικής Ανάπτυξης. Τον ευχαριστώ θερμά.

https://www.liberal.gr/apopsi/to-fiasko-tis-tilekatartisis/298098

Σελίδες: [1] 2 3 ... 167