Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - pastakis

Σελίδες: [1] 2 3 ... 173
1
άλλες ομάδες - ποδόσφαιρο / Απ: ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
« στις: Χθες στις 21:38 »

2
ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ  -  Βαγγέλης Κούτας

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Παράθεση
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μία ιστορία που έγινε θρύλος.
Η άγρια δολοφονία του πατέρα τους και ο όρκος εκδίκησης δύο αγοριών, οκτώ και δέκα χρόνων, που προσπαθούν να επιβιώσουν μόνα τους στις ψηλές κορφές της Πίνδου. Στα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν, τα παιδιά θα μεγαλώσουν αναζητώντας τους φονιάδες του πατέρα τους. Θα έρθει η στιγμή της εκδίκησης και της τιμωρίας των ενόχων;
Μια διαδρομή σαν βγαλμένη από παραμύθι.
Έρωτας-Παρανομία-Δόξα.
Η ιστορία των λήσταρχων Ρεντζαίων που συγκλόνισε την Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα.
Ένα μυθιστόρημα που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της δράσης και των έργων των παρανόμων της υπαίθρου την εποχή του μεσοπολέμου. Φοβερό βιβλίο μέχρι στιγμής.... Πολύ καλή πένα

Οι αδερφοί Γιάννης και Θύμιος Ρέντζος, απο το Ανώι (σήμερα Ανώγειο) ΠρεβέζηςΗ σφραγίδα των λήσταρχων ΡεντζαίωνΤπ πιο γνωστό χτύπημα τους έγινε το 1926 στην περιοχή της Πέτρας Πρεβέζης (λίγο πριν το Λούρο) σε χρηματαποστολή της Εθνικής Τράπεζας, υποκαταστήματος Πρεβέζης. πληροφορίες για το γεγονός:
http://eglima.wordpress.com/2008/06/03/listes_1a/Η ιστορία δύο θρυλικών ληστών της Ηπείρου έγινε κόμικ από τους Γιώργο Γούση και Γιάννη Ράγκο

Ληστές - Η ζωή και ο θάνατος των Γιάννη και Θύμιου Ντόβα»: ένα συναρπαστικό graphic novel με στοιχεία νουάρ και ελληνικού γουέστερν.
Η νέα εικονογραφημένη νουβέλα του Γιώργου Γούση (σκίτσο - σενάριο) και του Γιάννη Ράγκου (σενάριο), Ληστές, είναι μια δουλειά που ανεβάζει ψηλά τον πήχη στο ελληνικό κόμικ, ένα καλοδουλεμένο από την πλευρά του σεναρίου και του σκίτσου συναρπαστικό βιβλίο που ξεκίνησε να ετοιμάζεται πριν από περίπου δέκα χρόνια. Η αληθινή ιστορία δύο ληστών που έδρασαν στην Ήπειρο από το 1909 μέχρι το 1930 πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί, αλλά το αποτέλεσμα τους δικαιώνει, γιατί είναι ένα υψηλού επιπέδου non-fiction graphic novel.
  «Έχουμε κάνει μεγάλη έρευνα με τον Γιάννη Ράγκο σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά» λέει ο Γιώργος Γούσης. «Από κει και πέρα, αυτονομούμαστε και γράφουμε μια δική μας ιστορία. Πριν από πολλά χρόνια ήρθε τυχαία στο σπίτι μου το βιβλίο Ρεντζαίοι, οι βασιλείς της Ηπείρου του Νίκου Πάνου, μια αυτοέκδοση ενός ιστοριοδίφη Ηπειρώτη με καταγωγή από το χωριό των αδελφών Ρέντζου –που είναι τα αληθινά πρόσωπα από τα οποία εμπνευστήκαμε τους ήρωες των Ληστών‒, ο οποίος είχε κάνει μια μεγάλη έρευνα με συνεντεύξεις και αρχεία για τη ζωή τους.

Η ιστορία τους με γοήτευσε, έτσι αρχίσαμε να κάνουμε με τον Γιάννη πιο επισταμένη έρευνα πάνω στα γεγονότα. Βρήκαμε εφημερίδες και άλλες πηγές και αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ιστορία που κατά 70% είναι βασισμένη στην αληθινή.   Στο βιβλίο μας τα ονόματα έχουν αλλάξει, οι δικοί μας ληστές λέγονται Γιάννης και Θύμιος Ντόβας, για να έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία στην αφήγηση αλλά και επειδή η έρευνά μας πάνω σε πολλά σκοτεινά σημεία της δράσης των Ρεντζαίων έμεινε άκαρπη.   Παρότι δεν είναι καθόλου Ρομπέν των Δασών, ο κόσμος τους στηρίζει προφανώς επειδή προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και επειδή οι ληστές τότε αντικαθιστούσαν κατά κάποιον τρόπο τον νόμο: αν κάποιος είχε ένα πρόβλημα, πήγαινε στον ληστή για να του το λύσει, γιατί η αστυνομία δεν έφτανε στα βουνά.
 Όλα στους Ληστές είναι αληθινά, οι χώροι, τα ρούχα, η αρχιτεκτονική, ακόμα και ο τρόπος που μιλάνε και τα τραγούδια που λένε οι άνθρωποι. Μας βοήθησε και η Ιουλία η Σταυρίδου σε αυτό, η μεγάλη σκηνογράφος που χάθηκε πρόσφατα, η οποία είχε δουλέψει με τον Αγγελόπουλο και γνώριζε καλά την περιοχή και την εποχή. Μου έδωσε πολλά βιβλία για κοστούμια, κτίρια της εποχής, μελέτησα πώς ήταν οι καλύβες και οι στάνες, μέχρι και ο τρόπος που κήδευαν το νεκρό. Η σκηνή του θρήνου στο βιβλίο είναι από μια φωτογραφία η οποία δείχνει πώς κάθονται, το ίδιο και τα όπλα. 

 Προσπάθησα να μην είναι φολκλόρ όμως, αυτό που φανταζόμασταν ότι ήταν οι άνθρωποι τότε. Γιατί δεν φορούσαν φουστανέλα, δρούσαν τις δεκαετίες του 1910 και του 1920, οπότε η εμφάνισή τους είναι πιο σύγχρονη. Πάντως, όλη αυτή η δουλειά και η επιμονή στο σκηνογραφικό και στην πιστότητα δεν έχει σκοπό την ανάδειξη της εποχής ή της ηθογραφίας. Είναι εκεί για να πείσει τον αναγνώστη από την πρώτη κιόλας εντύπωση ότι αυτό που διαβάζει είναι ένας κόσμος αδιαπραγμάτευτος, στον οποίο μπορεί να βυθιστεί, να φάει το παραμύθι που λέμε, ώστε εν τέλει να μην προσέχει τίποτε άλλο παρά τους ανθρώπους, τους χαρακτήρες και τα πάθη τους, το "από κάτω" κείμενο δηλαδή.     Tο στόρι ξεκινάει με δυο μικρά παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους ‒ κάποιοι τον δολοφόνησαν με αφορμή ένα περιστατικό. Πολλά χρόνια αργότερα, όταν ενηλικιώνονται, μαθαίνουν ποιος τον σκότωσε και αποφασίζουν να πάρουν εκδίκηση. Κι αφού εκδικούνται τους φονιάδες, βγαίνουν στην παρανομία για να μη συλληφθούν. Μετατρέπονται σε φυγάδες στο βουνό και στην πορεία σε ληστές.   

Παρότι δεν είναι καθόλου Ρομπέν των Δασών, ο κόσμος τους στηρίζει προφανώς επειδή προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και επειδή οι ληστές τότε αντικαθιστούσαν κατά κάποιον τρόπο τον νόμο: αν κάποιος είχε ένα πρόβλημα, πήγαινε στον ληστή για να του το λύσει, γιατί η αστυνομία δεν έφτανε στα βουνά. Η δράση τους προκαλούσε συναισθήματα που κυμαίνονταν μεταξύ φόβου και αγάπης. Έχει ενδιαφέρον το ότι άρχισαν να ενσωματώνονται στην εξουσία και να τους χρησιμοποιούν παράγοντες των Ιωαννίνων, βουλευτές, έμποροι.   Βασικό κομμάτι της ιστορίας τους είναι ο πάτρονάς τους, ο εγκέφαλος μιας σπείρας, που ζούσε στα Γιάννενα και ήταν μεγάλος έμπορος και πολύ πλούσιος ‒ αργότερα εξελέγη και βουλευτής. Μαζί οργάνωναν απαγωγές, ληστείες, εκβιασμούς, και ενώ είχαν γίνει όργανο των ισχυρών, από ένα σημείο και μετά άρχισαν να αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη απ' όση θα ήθελε η εξουσία, γι' αυτό στη συνέχεια προσπάθησαν να τους εξοντώσουν. Αυτοί που τους γιγάντωσαν, στην πορεία έγιναν εχθροί τους.   Προσωπικά, βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το ότι είναι αδέρφια. Η σχέση που αναπτύσσουν μεταξύ τους είναι η πιο ηθική και χριστιανική που υπάρχει, μια τρομερή σχέση φιλίας, αγάπης και τρυφερότητας. Ταυτόχρονα, όμως, για όλη την υπόλοιπη κοινωνία εκπροσωπούσαν το κακό, ήταν εγκληματίες. Μιλάμε για τρομερή βία: ο θρύλος λέει ότι σκότωσαν 80 άτομα. Η δύναμή τους και η αδυναμία τους ήταν ότι ήταν δύο, δηλαδή αφενός μπορούσαν να δρουν με μεγαλύτερη άνεση, αφετέρου το πρόβλημα του ενός γινόταν πρόβλημα και του άλλου.   Οι άνθρωποι, γενικά, δεν είναι μόνο καλοί ή μόνο κακοί κι αφού αποφασίσαμε ότι οι ήρωές μας είναι αυτοί οι δύο, προσπαθήσαμε, μέσω αυτών, να δείξουμε όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπου: από τις πολύ τρυφερές μέχρι τις πάρα πολύ άγριες.
 Οι συγκεκριμένοι δεν γνωρίζω αν έγιναν λαϊκοί ήρωες, μάλλον περισσότερο αρνητική ήταν η φήμη τους. Ακόμα και σήμερα, στην Ήπειρο το "Ρέντζος" το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να πουν ότι είσαι άγριος, κατσαπλιάς και κακός.   Γενικά, όμως, σύμφωνα με τον Hobsbawm, έναν μεγάλο ιστορικό που έχει κάνει μεγάλη μελέτη γύρω από τη ληστεία και τους ληστές, οι ληστές είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που απαντά σε όλο τον κόσμο, με τα ίδια χαρακτηριστικά και για τους ίδιους λόγους. Αυτό που επισημαίνει είναι ότι οι άνθρωποι ταυτίζονται με τους ληστές και οι τελευταίοι γίνονται μυθικά πρόσωπα για δύο λόγους: πρώτον γιατί καταφέρνουν να βγουν εκτός των ορίων της κοινωνίας, δηλαδή κάνουν πράγματα που είναι στο όριο ή εκτός του ορίου, και ενδόμυχα όλοι μας θα θέλαμε να είμαστε λίγο πιο άγριοι. Δεύτερον, ακριβώς λόγω της μεγάλης αντίφασης που χαρακτηρίζει αυτούς τους ανθρώπους: τις περισσότερες φορές οι λήσταρχοι, ταυτόχρονα με τη βία και την εγκληματικότητα, φέρουν και κάποια ευγενή στοιχεία, έχουν ηθικό κώδικα, τιμή, δεν πειράζουν γυναίκες, σέβονται τους ηλικιωμένους. Υπάρχει μια θεωρητική ισοτιμία, ας πούμε, στο μυαλό τους, που ο τότε κόσμος εκτιμούσε δεόντως.   Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να τα έκαναν και ως μέρος της προπαγάνδας τους, για να παριστάνουν τους καλούς και κάποιοι να τους εμπιστεύονται. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Έχει ενδιαφέρον το πώς παρουσιάζει ο Τύπος της εποχής τους ληστές, κάνοντας κι αυτός την προπαγάνδα του: πότε είναι φοβεροί και άγιοι, πότε εγκληματίες, κλπ., το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει και σήμερα.     Η δράση τους έχει κοινά στοιχεία με τα γουέστερν, π.χ. κάνουν μια ληστεία και κλείνουν το δρόμο με κορμό δέντρου. Όλες οι ληστρικές ιστορίες ανά τον κόσμο έχουν κοινές αναφορές, γιατί όλοι δρούσαν για τους ίδιους λόγους και με τον ίδιο τρόπο. Θεωρώ ότι το πρώτο μέρος των Ληστών είναι ένα βαλκανικό γουέστερν στα βουνά, εκτός του αστικού ιστού.   


Στο δεύτερο κεφάλαιο, που πηγαίνουν στα Γιάννενα, γίνεται πιο νουάρ, πιο μαφιόζικο, αλλάζουν όμως και οι εποχές. Το '21 και το '22, που ζουν στα Γιάννενα, δρουν όπως οι μαφιόζοι το '30 και το '40 στην Αμερική. Έτσι τελειώνει και το πρώτο μέρος, όταν τους δίνεται αμνηστία, διαγράφονται δηλαδή όλα τους τα εγκλήματα, και μπαίνουν νόμιμοι στα Γιάννενα. Το βιβλίο έχει αυτοτέλεια, αλλά η ιστορία ολοκληρώνεται με άλλα δύο κεφάλαια, που θα αρχίσουν να σχεδιάζονται σύντομα. Το σενάριο έχει γραφτεί μέχρι το τέλος». «Γιατί το σχεδίασες ασπρόμαυρο;» «Επειδή αισθανόμουν πιο κοντά σε αυτό, λόγω της εποχής κατά τη διάρκεια της οποίας διαδραματίζεται. Ό,τι εικόνα υπάρχει από τότε είναι ασπρόμαυρη. Επίσης θεωρώ ότι δίνει την αίσθηση του ηπειρώτικου τοπίου, τη δραματικότητά του, την υγρασία που περιέχει. Είναι λίγο πιο συμβολικό, λίγο πιο πέτρινο, λίγο πιο αγαλματένιο. Θεώρησα ότι είναι αυτή η αγριάδα που ταιριάζει στην ιστορία και τους πρωταγωνιστές της». 
     Το «Ληστές - Η ζωή και ο θάνατος των Γιάννη και Θύμιου Ντόβα, Μέρος Α'» των Γιώργου Γούση και Γιάννη Ράγκου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Polaris.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO. Πηγή: www.lifo.gr

https://www.lifo.gr/articles/book_articles/299404/i-istoria-dyo-thrylikon-liston-tis-ipeiroy-egine-komik-apo-toys-giorgo-goysi-kai-gianni-ragko?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0ImsZzSkJA8D69n4IqAWHXX-dMJfKCSW8S_4vS-xymrDEv8JeP5IqrLBM#Echobox=1602836868
3
Ρε χαζουλη  ΟV την ομαδα την εριξε ο ΧΒ.Μιλαμε για μεγαλη πιεση που δεχτηκαν οι αντιπαλοι.Δεν ειχαν καμια προσφορα και η νοβα τους προσφερε 1,5 εκατομμυριο.Οσο για το φετεινο οικονομικο ανοιγμα  γελαμε.

4
Το προαποφασισμένο και το τετελεσμένο με ενοχλεί, με προσβάλλει. Διότι μου αφαιρεί τη δυνατότητα της αντίδρασης. Κι επειδή ο "κύριος" που διοικεί την Ομάδα το γνωρίζει ότι θα αντιδράσω, μου φέρνει το πιάτο έτοιμο και στα μούτρα μου...

Θα απαντήσω σε αυτό. Το είπα και πριν περιφραστικά, θα το πω τώρα ωμά: Ο κόσμος της sl1 δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Είναι ο θάνατος σου, η ζωή μου. Η διοίκηση κατάφερε να κλείσει στη Nova νωρίς. 5 τουλάχιστον ομάδες, ανταγωνιστές μας, δεν είχαν βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο (με ότι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό τους) . Η διοίκηση έπρεπε να βγάλει αυτόν τον κρυφό άσσο από το μανίκι μόνο αφού αυτοί οι 5 υπέγραφαν υπό πίεση τηλεοπτικό συμβόλαιο και βεβαίως αμέσως προτού γινει η κλήρωση, ώστε να αιφνιδιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανταγωνιστές μας. Θα θυμίσω ότι πρόπερσι παίχτηκε εις βάρος μας χοντρό παιχνίδι στα οικονομικά μέσω των τηλεοπτικών (και την περυσινή σεζόν το πληρώσαμε στη Β με πιο ευνοημένο τον Απόλλωνα). Η οικονομική πριμοδοτηση των ανταγωνιστών μας, είχε προφανές αγωνιστικό κόστος. Ε λοιπόν, αυτή τη χρονιά έπρεπε να πάρουμε το αίμα μας πίσω αφήνοντάς τους να θεωρούν μέχρι την ύστατη στιγμή ότι θα είχαμε λιγότερους διαθέσιμους πόρους. Κυνικά; Ναι, ακόμα και κυνικά.

Για να το καταφερει κάνεις αυτό, δε μπορεί να κάνει δημόσια διαβούλευση.

Τωρα αυτό που θα πω δεν πάει για σένα Crimson Glory.
Όποιος φιλοδοξεί να συμπεριφερθεί ανόητα εις βάρος της ομάδας και των συμφερόντων της (ειδικά τώρα που στις δυσκολότερες των συνθηκών γίνεται το μεγαλύτερο οικονομικό άνοιγμα των τελευταίων ετών) να μετρήσει πρώτα καλά το μπόι του.

Tα παραμυθια του OV

6
ΠΑΣ για καμιά μεταγραφή? / Rodrigo Nahuel Erramuspe
« στις: Σαβ 05 Σεπ 2020 13:39  »
H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Αργεντίνο αμυντικό Rodrigo Nahuel Erramuspe.

Γεννημένος στις 3 Μαΐου του 1990 ξεκίνησε την καριέρα του από τη Lanus, ενώ μεταξύ άλλων έχει παίξει σε Huracan, Tigre, Union και στην Quito του Εκουαδόρ, την Medellin της Κολομβίας και την Blooming της Βολιβίας. Το 2014 κέρδισε το Copa Argentina με την Huracan, ενώ είναι κάτοχος τίτλων με τη Lanus και τη Nacional.

Φθάνοντας στα Γιάννενα και υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο, δήλωσε στο pasgiannina.gr:

“Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και σε μια ομάδα που έδειξε με κάθε τρόπο πόσο με ήθελε. Υπόσχομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε μια καλή πορεία φέτος.”
http://pasgiannina.gr/transfer/welcome-erramuspe/?fbclid=IwAR3S7EFIPnGAi11j-xFEb4WwjPs7J5p4v1n652wdeJnqg289UVXUEi7VmEI

7
CAR ΕΜΠΡΟΣ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

8
Αρκετές αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια προκάλεσε η σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος στους κόλπους των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα για έναν παραπάνω λόγο πέραν από τα τεχνικά προβλήματα και την παντελή έλλειψη οργάνωσης.

Ο λόγος αυτός έχει να κάνει με το ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε στην κλήρωση με χορηγικό όνομα ως Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που δεν είχε γίνει γνωστό ούτε μέσω ανακοίνωσης ούτε φυσικά είχε δημοσιευτεί κάτι σχετικό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΠΑΣ Γιάννινα, Μπάμπης Καρβέλης σημείωσε ότι: «Η προσθήκη Car.gr στον διακριτικό τίτλο της ΠΑΕ είναι μια ακόμη χορηγική κίνηση που δυναμώνει την ομάδα μας φέτος. Και με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους Ηπειρώτες αδελφούς Τσαγκαλιδη για τη διαρκή στήριξη τους, ιδιαίτερα κατά την περσινή δύσκολη χρονιά».

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και η διοίκηση Χριστοβασίλη έχουν υποπέσει και στο παρελθόν σε επικοινωνιακά «φάουλ» και αν κρίνει κανείς από τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως θα υπάρξουν αντιδράσεις και στο συγκεκριμένο θέμα.

http://www.passports.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=31023:%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1&Itemid=138

9
Παράθεση
παζαρευει να μας πουνε CAR.GR-ΠΑΣ

Είναι και η μόνη μαλακία που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα. Γιατί να μην το δοκιμάσει κι αυτό;

THN EKANE


10
Συνεργαζονται και επισημα ΠΑΕ και Ατλας

11
Θεοχάρης: Το τηλεφώνημα του ΠΑΣ στον Παναθηναϊκό και η εμπλοκή

Ο Βαγγέλης Θεοχάρης, έστω και ετεροχρονισμένα, ενημερώθηκε πως είναι εκτός πλάνων στον Παναθηναϊκό, παρά την αγωνιστική του ρελάνς στα πλέι οφ!
Όπως αποκαλύπτει η στήλη «Παρασκήνια» στο Sportime της Κυριακής, στο καπάκι έπεσε τηλεφώνημα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο τρόπος διαχείρισης της υπόθεσης Περέα (σ.σ.: καταλήγει σε Βόλο) από τον Παναθηναϊκό, έκανε τους Ηπειρώτες να «παγώσουν» την υπόθεση του 22χρονου παίκτη.

https://www.sportime.gr/parafootball/theocharis-to-tilefonima-tou-pas-ston-panathinaiko-ke-i-emploki/

13
Πολύ αργεί η ανακοίνωση να ανησυχούμε;;  :(
Eχουν φτασει στην ΠΑΕ καποιες  πληροφοριες για τον παικτη που δεν ειναι ευχαριστες για αυτη και το ψαχνει

Δεν πιστεύω να θέλει λεφτά;;;;;

Εχουμε ΝΙΚΗΤΗ

14
Πολύ αργεί η ανακοίνωση να ανησυχούμε;;  :(
Eχουν φτασει στην ΠΑΕ καποιες  πληροφοριες για τον παικτη που δεν ειναι ευχαριστες για αυτη και το ψαχνει

15
Eγω το ξερω.Η ΠΑΕ δεν ξερω αν ξερει

16
Παντως στο σαιτ της ΠΑΕ ο νεαρος ανηκει στο δυναμικο της.

https://pasgiannina.gr/academies/k17/

17
Ήρθε ο Ντομίνγκεζ!!!
Σημερα που βγηκαν οι βασεις των πανελληνιων ηρθε.Πρεπει να περασε σε καποια σχολη στα Γιαννενα.

18
Στην Κ17 του ΠΑΣ Γιάννενα ο Βαγγέλης Πλασκασοβίτης!!!

Στην Κ17 του ΠΑΣ Γιάννενα θα ανήκει από σήμερα ο ποδοσφαιριστής της ακαδημίας μας και αρχηγός της ομάδας Κ15 της Ένωσης Πάργας Βαγγέλης Πλασκασοβίτης!! Ο Βαγγέλης Θα βρεί εκεί τους Λέω Μίνα και Χριστόφορο Μπέλλο που επίσης προέρχονται από την ακαδημία μας και ήδη από πέρυσι αγωνίζονται στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ!!
Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2006 και αποτελεί έναν από τους ελπιδοφόρους μεσοεπιθετικούς της ηλικίας του συνδυάζοντας υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και πολύ δυνατά αθλητικά χαρακτηριστικά με κυριότερο την εκρηκτικότητα και την αγωνιστικότητα, κάτι που άλλωστε μέτρησε στην απόφαση της τεχνικής ηγεσίας των υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα να τον εντάξει στην Κ17 παρά το μικρότερο της ηλικίας του!!!
Βαγγέλη η ποδοσφαιρική οικογένειά της Ένωσης Πάργας, σου εύχεται ολόψυχα να εκπληρώσεις τα όνειρά σου όπως επιθυμείς και να συνεχίζεις να μας κάνεις περήφανους και στο μέλλον!!!https://gosports.gr/stin-k17-pas-giannena-o-vaggelis-plaskasovitis/


Ο “μάγος” πιτσιρικάς της Πάργας! (vid)


Ο πιτσιρικάς της Ένωσης Πάργας, Ευάγγελος Πλασκασοβίτης μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα ως “μικρός μάγος”, καθώς αυτά που κάνει με τη μπάλα είναι απίστευτα.

Ο πιτσιρικάς από την Πάργα, ονομάζεται Ευάγγελος Πλασκασοβίτης και αγωνίζεται στην U11 στην Ακαδημία Enosi Pargas FC School, συμμετέχοντας στο Νοvus Cup Tournament Easter Edition στα γήπεδα της Πιερίας (19-21/4/2017).

Ο Ευάγγελος φοράει το 10 στην πλάτη και κάνει κυριολεκτικά πράγματα και θαύματα εντός αγωνιστικού χώρου. Ο “μικρός Μέσι” όπως ακούστηκε πολλές φορές από την κερκίδα, μοιράζει, εκτός από… εγκεφαλικά, μπάλες, με μοναδικό τρόπο, βλέπει γήπεδο, σουτάρει, μαρκάρει, κάνει απίστευτες ντρίμπλες, επιτίθεται κατά μέτωπο και κατά γενική ομολογία, δημιουργεί συνθήκες… playstation για τους συμπαίκτες και την ομάδα του, με τις οδηγίες πάντα του προπονητή του, Γιώργου Πασχοδήμα που σημειωτέον έχει στο ρόστερ του ένα εξαιρετικό σύνολο.

Για την ιστορία, ο “μικρός μάγος” οδήγησε στη νίκη την ομάδα του, έστω και στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού και στους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν, με τους συμπαίκτες και τον κόσμο της Πάργας στην κερκίδα του γηπέδου της Παραλίας…https://talentabout.gr/2017/04/o-magos-pitsirikas-tis-pargas-vid/


19
Μαλλον για αυτη την ανακοινωση θα λεει ο OV


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ :

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2018 έγινε μια συνάντηση αντιπροσωπείας του συνδέσμου μας με τους κ. Νιαρχάκο και κ. Πετράκη όπου εκφράστηκαν οι ανησυχίες μας για το παρατεταμένο κακό πρόσωπο που παρούσιάζει η αγαπημένη μας ομάδα σχεδόν αμέσως μετά την ιστορικότερη στιγμή στην ιστορία της, τη συμμετοχή στο Europa League το καλοκαίρι του 2016. Από τότε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι και παρόλο που επιθυμία μας ήταν να μη δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες εκείνης της συζήτησης καθώς και όλων αυτών που ακολούθησαν μέχρι σήμερα με τους ίδιους συνομιλητές αλλά και με τον πρόεδρο της ομάδας, σήμερα είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να ενημερώσουμε όλον τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα στο τι μεσολάβησε μέχρι τη χθεσινή μας επίσκεψη στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η ομάδα μετα την τρισάθλια εμφάνιση και βαριά ήττα από την ΑΕΚ.
Τον Σεπτέμβρη λοιπόν ο κ. Πετράκης υποστήριξε σφόδρα ότι όλες οι επιλογές που συμπλήρωσαν το ρόστερ ήταν δικές του και πως ότι ζήτησε απ'τον πρόεδρο αποκτήθηκε. Επικαλέστηκε τους καλοκαιρινούς τραυματισμούς ως δικαιολογία για την κακή εικόνα και πως η ομάδα θα αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο άμεσα. Έσπευσε μάλιστα να μας καθησυχάσει ότι αν αυτό το σύνολο δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες του θα έχει την ευθιξία να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη της αποτυχίας. 4 μήνες μετά η ομάδα παρουσιάζει το ίδιο κακό έως ανυπόφορο θέαμα εντός κι εκτός έδρας, βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση και δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα που να προμηνύει ότι το κλίμα θα αλλάξει και η ομάδα θα εμφανιστεί ανταγωνιστική στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Με παίχτες οι οποίοι είναι εμφανές ότι αγωνίζονται με δημοσιόυπαλληλική νοοτροπία αφου "δεν ανοιγει μύτη", με επαναλαμβανόμενα κρούσματα κακής εξωγηπεδικής ζωής για τα οποία είναι ενήμερος ο γενικός αρχηγός και τον πρόεδρο να σφυρίζει αδιάφορα. Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε αυτοί που θα τραβήξουμε το αυτί σε κανέναν απο τη στιγμή που οι προαναφερόμενοι δεν έχουν μέχρι σήμερα αντιληφθεί σε ποιά ομάδα αγωνίζονται. Κι ευτυχώς δεν αποτελούν πλειοψηφία. Εικόνες ντροπής όμως με βασικούς ποδοσφαιριστές να γίνονται "λάσπη" δημοσίως που έχουν διαρρέυσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της τελέυταίες ημέρες δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ γιατί πολλές φορες πάει η στάμνα για νερό αλλα κάποια στιγμή σπάει.
Η αποψίλωση του ρόστερ κατά την τελευταία διετία και η μη ενισχυσή της με ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να σηκώσουν το βαρός της ιστορικής φανέλας πλέον βγάζει μάτι. Ο κ. Χρηστοβασίλης σαν εκπαιδευόμενος μάγος που βγάζει λαγούς απο το καπέλο, την τελευταία διετία κατάφερε να πουλήσει ουκ ολίγους βασικούς ποδοσφαιριστές αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη χωρίς την αναμενόμενη ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας στό όνομα της οικονομικής εξυγίανσης που μάλλον θα πεθάνουμε περιμένοντάς τη. Ως τότε δεν πειράζει. Η ομάδα θα ξεφτιλίζεται μέσα στις 4 γραμμές, παιχτες που πράγματι μέχρι εκεί μπορούν θα φαίνονται ακόμα χειρότεροι χωρίς βοήθεια και που ξερετε , στο τέλος μπορεί ο θεός (Ρωσικής προέλευσης) να κάνει το θαύμα του και να σωθούμε.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο χθές. Που αυτό που υποστηρίζουμε από μικρά παιδιά δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο "Ζωσιμάδες". Αυτός ο θίασος που μας ανάγκασε να κατεβάσουμε τα πανιά μας σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και να αποχωρήσουμε στο ημίχρονο. Οταν μετά το τέλος του ματς προσεγγίσαμε το αυτοκίνητο του προέδρου για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, γίναμε αποδέκτες υποτιμητικών σχολίων του τύπου "Που ήμασταν εμείς και τί ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα πριν έρθει αυτός". Επειδή μάλλον ο πρόεδρος έχει κοντή μνήμη να του θυμίσουμε ότι όταν ανέλαβε τον ΠΑΣ το γήπεδό είχε το λιγότερο 5000 κόσμο και σήμερα δεν μπορει να μαζεψει παραπάνω απο 1500 άτομα. Να του θυμίσουμε επίσης ότι ο ΠΑΣ πρίν την έλευσή του δε χαριζόταν σε κανέναν, ουτε έκανε δημόσιες σχέσεις με "αναμενόμενες ήττες". Ακόμα βουίζουν τα αυτιά μας από την "εκκωφαντική" ήττα 0-4 από τη Λιβαδειά το 2014 με κάτω τα χέρια.  Η ομάδα που πριν απ' αυτόν κυνηγήθηκε όσο καμία άλλη εφαρμόζοντας πάνω της αυστηρά το γράμμα του νόμου αλλά δε λύγισε ποτέ και δεν μας κορόιδεψε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο με παίχτες που τρώγαν σίδερα κι ας εφεύγαν τις περισσότερες φορές με σκυμμένο κεφάλι.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ λοιπόν που δε δίστασες να ξεστομίσεις τέτοια κουβέντα σ' αυτους που απομείναμε να παρακολουθούμε το τσίρκο που διαχειρίζεσαι (???) Για εμάς πλέον είσαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπευθυνος  για ότι συμβαίνει και απ' ότι φαίνεται δεν έχει τέλος. Οπως υπεύθυνος θα είσαι για όποια αντίδραση υπάρξει αν ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να εφαρμόσεις τη σκέψη σου που μας κοινοποίησες προ 20ημέρου σε κατ' ιδίαν συζήτηση για διεξαγωγή του ματς με τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική στο Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης. Προφασιζόμενος φυσικά την προστασία της πόλης την οποία βεβαία χθες το βράδυ την έκανες γαργάρα όταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων μας είπες "Φταιω εγώ που δεν έδωσα 5000 εισιτήρια στους ΑΕΚτζήδες και άλλα τόσα στους Ολυμπιακούς το Σάββατο για να μάθετε"
Μην ανησυχείς πρόεδρε. ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ. Σε ξέρουμε πλέον. Τηρείς ευλαβικά την υπόσχεση που έδωσες δημοσίως στη συνέντευξη τύπου πριν το μάτς με το Παναθηναικό πέρσι ότι θα συνεχίσεις να δουλεύεις για να ξαναδούμε σύντομα την ομάδα μας στα ευρωπαικά σαλόνια. Προς το παρόν συνεχίζεις να μας δουλεύεις. Πλαισιωμένος από τους υπόλοιπους παλιάτσους που αργά ή γρήγορα θα μας απαλλάξουν απ την παρουσία τους. Είτε με τον καλό είτε με τον κακό τρόπο.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ
Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα


20
«Τελειώνει» του Ντομίνγκες, στόπερ από την Αργεντινή

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (28/8) θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Χουάν Ντομίνγκες για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα. Επαφές με Αργεντινό στόπερ, εν αναμονή της λύσης του συμβολαίου του Περέα με τον Παναθηναϊκό.

Έτοιμος να ολοκληρώσει μια σπουδαία μεταγραφή είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες είναι μια ανάσα από την απόκτησή του Ισπανού μέσου Χουάν Ντομίνγκες και όλα δείχνουν ότι μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, ο πρώην άσος της Στουρμ Γκρατς θα γίνει κάτοικος Ιωαννίνων.

Ο Ντομίνγκες αναμένεται στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι την Παρασκευή με τον 30χρονο μέσο να υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Περιμένοντας τον ελεύθερο Περέα

Τα μεταγραφικά μέτωπα του ΠΑΣ όμως δεν σταματάνε εδώ, αφού οι άνθρωποι του συλλόγου τρέχουν και τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις ώστε να γεμίσει το ρόστερ. Μία από αυτές είναι και ο Περέα. Ο Κολομβιανός επιθετικός του Παναθηναϊκού αποτελεί βασικός στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα με τις δύο πλευρές να είναι σε προχωρημένες επαφές με τον «Άγιαξ» να περιμένει να μείνει ελεύθερος από το «τριφύλλι».

Άλλη μια θέση στην οποία ο ΠΑΣ θα ενισχυθεί είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού που θα πλαισιώσει τον Κάργα και μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που εξετάζεται είναι ενός στόπερ από το πρωτάθλημα της Αργεντινής με εμπειρία μάλιστα από την πρώτη κατηγορία.

Τέλος, τις τελευταίες ημέρες στον Γιώργο Χριστοβασίλη προτάθηκε ο πρώην άσος του Πανιωνίου, Σωτήρης Τσιλούλης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους «κυανέρυθρους».
https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1507263/pas-giannina-teleionei-toy-ntomingkes-stoper-apo-tin-argentini

21
Στο στόχαστρο ο Κότσαρης

ε αναζήτηση τερματοφύλακα βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αρκετές οι περιπτώσεις που έχουν στο τραπέζι, αλλά μερικές είναι ιδιαίτερα αλμυρές. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος να τις αναφέρουμε, αφού το μπάτζετ για τη θέση είναι συγκεκριμένο.
Μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Κωνσταντίνος Κότσαρης. Το ενδιαφέρον του ΠΑΣ Γιάννινα για τον 24χρονο κίπερ του Παναθηναϊκού το είχε αποκαλύψει το Sportime στην έντυπη έκδοσή του στις 15 Αυγούστου. Πλέον έχει γίνει και επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Κότσαρης είναι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που δεν υπολογίζονται. Έχει ενημερωθεί, προπονείται με τους «κομμένους» και θα μείνει ελεύθερος, μόλις βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Είχε ενδιαφερθεί ο Άρης, αλλά κάπου πάγωσε το θέμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει ναυαγήσει οριστικά.

Το κίνητρο που του δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πως εκεί θα διεκδικήσει τη θέση του βασικού με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Αντιθέτως, στον Άρη είναι δεδομένο πως θα πάει ως δεύτερος πίσω από τον Χουλιάν Κουέστα. Να σημειωθεί πως προς αποχώρηση είναι ο Μάκης Γιαννίκογλου, ο οποίος έχει ενημερωθεί και σχετικά.

Από εκεί και πέρα, στις όποιες συζητήσεις έγιναν ανάμεσα στις δύο ομάδες φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός πρότεινε και τον Χουάν Χοσέ Περέα. Η δική του υπόθεση, όμως, δεν είναι απλή. Αρχικά ο ποδοσφαιριστής δεν έχει ενημερωθεί και σε πρώτη φάση ψάχνεται για κάτι καλύτερο. Ενδεχομένως αυτό να ισχύει και για τους Ηπειρώτες. Επιπλέον δεν έχει ξεκαθαριστεί ακριβώς το τι θα κάνουν οι «πράσινοι». Θα τον αφήσουν ελεύθερο ή θα τον δώσουν δανεικό αφού τον αγοράσουν;

Τέλος, εντός των ημερών αναμένεται στην Ελλάδα ο Χουάν Ντομίνγκεθ. Στη συνέχεια θα γίνουν οι τελικές επαφές και τα διαδικαστικά που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί μία μεταγραφή. Εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα πέσουν οι υπογραφές.

https://www.sportime.gr/pas-giannina/pas-giannina-sto-stochastro-o-kotsaris/

22
Παράθεση
Παράθεση
Στο στόχαστρο του ΠΑΣ Γιάννινα ο Περέα του Παναθηναϊκού

Για ενίσχυση στην επίθεση ψάχνεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, μεταξύ πολλών ακόμα θέσεων, με τον 20χρονο Χουάν Χοσέ Περέα του Παναθηναϊκού να είναι ψηλά στη λίστα των Ηπειρωτών.
Ο συμπατριώτης του Φάμπρι Κάστρο δεν υπολογίζεται από τον Ντάνι Πογιάτος και μένει να φανεί αν θα μείνει ελεύθερος ή θα πάει δανεικός σε κάποια ομάδα.
Ο Περέα είχε 28 συμμετοχές (σ.σ. συνήθως ολιγόλεπτες) σε όλες τις διοργανώσεις με τον Παναθηναϊκό, πέτυχε 3 γκολ και έδωσε 1 ασίστ.

super-fm.gr

Πλάκα πλάκα εδώ παίζει και να πιάσει.Aπο το βιντεο δειχνει να εχει καποια συγγενεια με τον Λεο
23
Ο γνωστος πρασινοφρουρος βγαζει τα κομπλεξ του.Στο σαιτ του ουτε το σκορ του αγωνα δεν αναφερει.

24
Η ομαδα στο φιλικο με το Περιστερι εδειξε οτι θελει πολλες και καλες μεταγραφες για να μπορεσει να σταθει στην κατηγορια

25
Aπο το a-sports.gr


Σελίδες: [1] 2 3 ... 173