Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - ΛΑΜΙΑ FANS

Σελίδες: [1] 2 3 ... 25
1
MVP ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

2
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
19:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
19:30 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15:00 ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ
17:15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
18:00 ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
19:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
19:00 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΠΑΟΚ
19:30 ΟΦΗ - ΛΑΜΙΑ

3
MVP ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

4
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΛ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΡΗΣ
ΞΑΝΘΗ - ΛΑΜΙΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΑΕΚ - ΟΦΗ
ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ

5
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17:15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
19:00 ΞΑΝΘΗ - ΛΑΜΙΑ
19:30 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15:00 ΑΕΚ - ΟΦΗ
19:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
19:30 ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
19:00 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ
19:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΗΣ

6
MVP ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

7
MVP ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

8
Άρης   - ΠΑΣ
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
ΑΕΛ - Ατρόμητος
Απόλλων - Αστέρας
Λαμία - Παναιτωλικός
Λεβαδειακός - ΠΑΟ
ΟΦΗ - Ξάνθη
ΟΣΦΠ - Πανιώνιος

ΟΔΗΓΙΕΣ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

9
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
19:00 ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
19:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15:00 ΟΦΗ - ΞΑΝΘΗ
16:00 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
17:15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
17:15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
19:00 ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
19:30 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

10
MVP ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

11
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17:15 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
19:00 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ
19:30 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15:00 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ
16:00 ΛΑΜΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
17:15 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
19:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ
19:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

12
MVP ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

13
MVP ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ

14
Παράθεση
Σαράντος Καργάκος: Σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, πέθανε μια σπουδαία προσωπικότητα των Γραμμάτων και της Ιστορίας, ο Δάσκαλος Σαράντος Καργάκος.

Ο ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Ι. Καργάκος, γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, 11.15 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, έναντι 2ου Νεκροταφείου Αθηνών

Σαράντος Καργάκος: Ποιος ήταν
Στη διάρκεια του Εμφυλίου εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, εργαζόμενος από μαθητής, Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου είχε τρίτος εισαχθεί χωρίς να του δοθεί υποτροφία.

Πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963 και υπήρξε εισηγητής του 15% για την παιδεία. Εργάστηκε επί 35 έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους πάντα ήταν ιδρυτικό μέλος («Ηράκλειτος», «Αριστοτέλης»).

Από τα φοιτητικά χρόνια του άρχισε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Υπήρξε συνεργάτης των περιοδικών «Πανσπουδαστική», «Πολιτικά Θέματα», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Πειραική Εκκλησία», «Ερυθρός Σταυρός», «Κοινωνικές Τομές», «Ιχνευτής», «Ελλοπία», «Αρδην», «Εθνικές Επάλξεις» και «4 Τροχοί». Εξακολουθεί να συνεργάζεται με τα περιοδικά «Ευθύνη» και «Νέμεσις» και τις εφημερίδες «Εστία» και η «Σφήνα». Επί τετραετία υπήρξε αρθρογράφος και λογοτεχνικός κριτικός της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής». Υπήρξε επίσης αρθρογράφος και κριτικός της εφημερίδας «Η Απόφαση» και παλαιότερα συνεργάτης της «Καθημερινής» και της «Απογευματινής».


 
Έχει δημοσιεύσει 75 βιβλία. Από αυτά ξεχωρίζουν οι γλωσσικές μελέτες «Αλαλία, ήτοι το σύγχρονο γλωσσικό μας πανόραμα» (Gutenberg1986) και «Αλεξία, γλωσσικό δράμα με πολλές πράξεις» (Gutenberg1993) και οι συλλογές δοκιμίων «Προβληματισμοί, ένας διάλογος με τους νέους» (6 τόμοι, εκδ. Gutenberg). Μεταξύ των ετών 1977-2000 κυκλφορήθηκαν τα βιβλία του: «Η πολιτιστική συνεισφορά του αρχαίου και μεσαιωνικού κόσμου» (2 τόμοι, εκδ. Gutenberg), «Ζαχαρίας Μπαρμπιτσιώτης, ο δάσκαλος της κλεφτουριάς» (εκδ. Σιδέρη), «Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής» (συνεργασία Χρήστου Λεμπέση, εκδόσεις Πατάκη), «Λυκούργου, κατά Λεωκράτους Λόγος» (εκδ. Κάκτος), «Κινούμενη Άμμος» (κείμενα πολιτικά και κοινωνικά, εκδόσεις Αρμός), «Η Στρατηγική του Λόγου» (εκδ. Gutenberg), η ιστορική μελέτη «Αλβανοί-‘Αρβανίτες-Έλληνες» (εκδ. Σιδέρη) και η ογκώδης μονογραφία «Αλεξανδρούπολη: μια νέα πόλη με παλιά ιστορία» (αυτοέκδοση).

Μεταξύ των ετών 2000-2002 κυκλοφορήθηκαν: «Η Ιστορία του Ελληνικού Κόσμου και του Μείζονος χώρου» (Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία σε δύο τόμους από τις εκδόσεις Gutenberg), η πολιτική μελέτη «Για μια δημοκρατία ευθύνης» (εκδόσεις Καστανιώτη), «Παγκοσμιοποίηση: για ένα παγκόσμιο σύστημα απολυταρχικής εξουσίας» (εκδόσεις Κάκτος), «Ολυμπία και Ολυμπιακοί Αγώνες» (εκδ. Σιδέρη).


 
Το 2003 κυκλοφορήθηκαν δύο ακόμη έργα του: τα «Μικρά Γλωσσικά» (Αστρολάβος/Ευθύνη) και «Η πολιτική σκέψη του Παπαδιαμάντη» (Αρμός). Στις 2 Δεκεμβρίου 2004 κυκλοφορήθηκε η τρίτομη «Ιστορία των Αρχαίων Αθηνών, ένα ογκώδες έργο 2.000 σελίδων (εκδόσεις Gutenberg). Ένα έργο μοναδικό στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, που εντός δεκαμήνου έκανε τρεις επανεκδόσεις.

Το 2006 κυκλοφορήθηκαν «Η Ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης» (εκδ. Gutenberg) και «Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας» (εκδόσεις Γεωργιάδη). Το 2007 από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη εκδόθηκαν τα ακόλουθα έργα του κ. Σ. Ι. Καργάκου: «Το Βυζαντινό Ναυτικό» , «Η ιστορία από τη σκοπιά των Τούρκων» και «Μεσόγειος: η υγρή μοίρα της Ελλάδος και της Ευρώπης», και από τις εκδόσεις Γεωργιάδη τα «Μαθήματα Νεώτερης Ιστορίας (Τούρκοι και Βυζάντιο – Το Οθωμανικό imperium–Τουρκοκρατία» (τ. Α’). Τα «Μαθήματα» συνεχίσθηκαν με την έκδοση άλλων δύο τόμων (Β1 και Β2) κατά τα έτη 2008-2010 υπό τον τίτλο «Μεγάλες μορφές και μεγάλες στιγμές του ‘21». Επίσης σε μικρό σχήμα η μελέτη «Η παιδεία σήμερα, η παιδεία αύριο» (εκδόσεις Αστρολάβος/Ευθύνη).


 
Το 2008 κυκλοφορήθηκαν τα ακόλουθα έργα του: «Τα Σατιρικά του Κώστα Καρυωτάκη» (εκδ. Αρμός), το ιστορικό και ταξιδιωτικό οδοιπορικό «Οι Πέρσες κι εμείς» (εκδ. Σιδέρη), η συλλογή δοκιμίων «Ελληνική Παιδεία. ένας νεκρός με… μέλλον!» (Αρμός). Το 2009 κυκλοφορήθηκαν δύο ακόμη έργα του: «Λιβύη: αναζητώντας το χαμένο «σίλφιο» στην ελληνική Κυρήνη» (Ι. Σιδέρης) και «Κ.Π. Καβάφης: η νεώτερη αιγυπτιακή Σφίγγα» (Αρμός). Μεταξύ των ετών 2009-2010 ολοκληρώθηκε η εκτύπωση του δίτομου έργου «Η Μικρασιατική Εκστρατεία – Από το έπος στην τραγωδία» (αυτοέκδοση) και παράλληλα ετοιμάζεται για εκτύπωση μια ογκώδης μονογραφία περί Αλεξάνδρου με τίτλο: «Μέγας Αλέξανδρος: ο ανθρωπος φαινόμενο». Έχει επίσης ολοκληρώσει και μια τρίτομη ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Ο κ. Σαράντος Ι. Καργάκος νυμφεύθηκε την Ιωάννα Δ. Κώττα, δικηγόρο και εκπαιδευτικό, με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα: τον Γιάννη, ιστορικό και φιλόλογο, με σπουδές στρατιωτικής κοινωνιολογίας στο «Κίνγκς Κόλλετζ» του Λονδίνου, και την Ρωξάνη, καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας, με σπουδές βιβλιολογίας στο «London University

http://xristika.gr/sarantos-kargakos-pethane-o-spoudeos-daskalos/

15
ΠΑτΣαρια - TRIARIA / Μάθε μπαλίστα αγόρι μου....
« στις: Πεμ 10 Ιαν 2019 20:29  »
Έκλεισε παιχταρα ο πας αυτή την φορά ζήτησε βοήθεια ο πας από μεγάλο γραφείο μάνατζερ στα Πετράλωνα

Ρε αλάνι, όσες ειδήσεις μας έχει δώσει έχουν βγεί μούφα.

Γιατι έτσι; Για πες μας τη γνώμη σου!

16
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17:15 ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
19:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
19:30 ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17:15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
19:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ
19:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
19:00 ΑΡΗΣ - ΛΑΜΙΑ
19:30 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ

17
Αλλα Αθλήματα - Εθνικές ομάδες / F1 2019
« στις: Κυρ 30 Δεκ 2018 22:55  »
Παράθεση
Αυτοί είναι οι οδηγοί της F1 για το 2019! (vid)

Γνωστοί έγιναν οι οδηγοί των 10 ομάδων της Formula 1 για το 2019!

Δείτε τους οδηγούς των 10 ομάδων της Formula 1 για το 2019!

Μερσέντες

Η πρωταθλήτρια Μερσέντες θα συνεχίσει με τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον και ως team mate του θα παραμείνει ο Φινλανδός, Βάλτερι Μπότας ενώ είναι η μία από τις δύο ομάδες που διατήρησε και τους δύο οδηγούς της.

Φεράρι

Στην Φεράρι που και φέτος θα προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα από την Βρετανική ομάδα, είχαμε την πρώτη αλλαγή καθώς από την Σκουντερία έφυγε ο Κίμι Ράικονεν και τη θέση του πήρε ο ταλαντούχος Τσαρλς Λεκλέρκ. Ενώ νούμερο 1 για την Ιταλική ομάδα όπως είναι φυσικό παραμένει, ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ρεντ Μπουλ

Η Αυστριακή ομάδα που εντυπωσίασε πέρσι αντικατέστησε τον Ντάνιελ Ρικιάρντο με τον Πιέρ Γκασλί της Τόρο Ρόσο και θα ξαναβρεί τον φίλο του Μαξ Φερστάπεν που θα είναι το νούμερο 1 της Ρεντ Μπουλ.

Ρενό

Η Ρενό έκανε το «μπαμ» και έφερε στην ομάδα τον ταλαντούχο Αυστραλό οδηγό, Ντανιέλ Ρικιάρντο από την Ρεντ Μπουλ. Team mate του θα είναι ο 31χρονος Νίκο Χούλκενμπεργκ που παρέμεινε από το 2017 στη γαλλική ομάδα.

Χας

Η Αμερικανική ομάδα είναι η μοναδική μαζί με την Μερσέντες που δεν άλλαξαν οδηγούς με τους Ρομέιν Γκροζάν και Κέβιν Μάγκνουσεν να παραμένουν στα μονοθέσια τους με σκοπό μια καλύτερη σεζόν και ας ήταν η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας αυτή που πέρασε.

Μακλάρεν

Η Μακλάρεν με το ζόρι τελείωνε τους περισσότερους αγώνες λόγω του κακού μονοθεσίου της παρόλα αυτά έχασε και τον... σταρ της, Φερνάντο Αλόνσο που μετά από μια ονειρική καριέρα αποφάσισε να τα παρατήσει από την F1. Στο νέο ξεκίνημα οδηγοί θα είναι ο Κάρλος Σάινθ που πέρσι ήταν στην Ρενό, αλλά και ο ταλαντούχος πιλότος Λάντο Νόρις που ανέβηκε από την Formula 2.

Ρέισινγκ Πόιντ

Η πρώην Force India μετά την εξαγορά της από τον Λαρς Στρολ αφού άλλαξε όνομα άλλαξε και τον ένα της πιλότο με τον γιο του ιδιοκτήτη πλέον, Λανς, να παίρνει τη θέση του Οκόν που πήγε ως δοκιμαστής στη Μερσέντες. Team mate του θα είναι ο Μεξικανός, Σέρχιο Πέρες, που παρέμεινε στην ομάδα.   

Σάουμπερ

Ο Κίμι Ράικονεν που έφυγε από την Σκουντερία γύρισε στην πρώτη του... αγάπη εκτός από τον Φινλανδό, ο ταλαντούχος Αντόνιο Τζιοβινάζι θα είναι πλέον στην Ελβετική ομάδα.

Τόρο Ρόσο

Η Ιταλική ομάδα πήρε τον Ντανίλ Κβίατ από δοκιμαστή της Φεράρι και τον ξαναέφερε στην Formula 1 μετά το 2017. Ενώ team mate του θα είναι ο ταλαντούχος Αλεξάντερ Άλμπον που τερμάτισε 3ος την περσινή σεζόν στην Formula 2.

Γουίλιαμς

Τέλος η Γουίλιαμς που έκανε την χειρότερη σεζόν στην ιστορία της στην F1 έδωσε συμβόλαιο σε έναν παλιό γνώριμο οδηγό τον Πολωνό  Ρόμπερτ Κιουμπίτσα που επιστρέφει μετά από το 2010 (!) αλλά και τον πρωταθλητή της Formula 2, Τζορτζ Ράσελ.

από Sdna.gr

18Παράθεση
ύπελλο Ελλάδας: Αυτές είναι οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν

Επιμέλεια: Βασίλης Τεμπέλης

Η φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε και ήδη γνωρίζουμε τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν και θα βρίσκονται στην κληρωτίδα της Παρασκευής (21/12, 15:00).

Στη φάση των 16 μπαίνει το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς η αντίστοιχη των ομίλων της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε. Ήδη γνωρίζουμε τις ομάδες που προκρίθηκαν - οι δύο πρώτες κάθε ομίλου - στο επόμενο στάδιο της διοργάνωσης.

Στην κληρωτίδα της κλήρωσης της Παρασκευής (21/12, 15:00) - μπορείτε να την παρακολουθήσετε LIVE από το Sport24.gr -  θα μπουν οι παρακάτω 16 ομάδες, χωρισμένες σε δύο γκρουπ. Το ένα των οκτώ ομάδων που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των αντίστοιχων ομίλων και το άλλο των οκτώ ομάδων που προκρίθηκαν ως δεύτερες.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο, δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους στη φάση των 16.

ΟΙ ΟΚΤΩ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ:
Πανιώνιος

Ολυμπιακός

ΟΦΗ

Παναθηναϊκός

Ατρόμητος

ΑΕΚ

Αστέρας

ΠΑΟΚ

ΟΙ ΟΚΤΩ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ:
ΑΕΛ

Παναχαϊκή

Ξάνθη

ΑΟΧ/Κισσαμικός

ΠΑΣ Γιάννινα

Λαμία

Απόλλων Σμύρνης

Εργοτέλης

από Sport 24.gr

19
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Γιώργος Σκούρτης
« στις: Τετ 19 Δεκ 2018 20:47  »
Πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σκούρτης. Μεγάλος συγγραφέας και στιχουργός. Συγγνωμη για τη χρονική καθυστέρηση.

Παράθεση
Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί: πέθανε ο συγγραφέας Γιώργος Σκούρτης

Γιώργος Σκούρτης, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννης Μαρκόπουλος & Λάκης Χαλκιάς στο οπισθόφυλλο του δίσκου που κυκλοφόρησε το 1974 από την EMI Columbia, "Μετανάστες".
Αντιπολεμιστής πεφωτισμένος και φωνή των Ελλήνων μεταναστών στις φάμπρικες του πόνου, ο συγγραφέας και στιχουργός Γιώργος Σκούρτης πέθανε σήμερα μετά από βαριά επιδείνωση στην υγεία του, σε ηλικία 78 ετών.

Ο Σκούρτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και έζησε όλη τη ζωή του. Είχε γράψει πολλά θεατρικά έργα, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, σενάρια καθώς και στίχους τραγουδιών.

Ο Γιώργος Σκούρτης πρωτοεμφανίστηκε το 1970 στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν με το θεατρικό έργο «Οι νταντάδες», ένα έργο-σταθμό της σύγχρονης δραματουργίας μας.

Ακολούθησαν: Οι μουσικοί, Οι εκτελεστές, Οι ηθοποιοί, Κομμάτια και θρύψαλα, Ο Καραγκιόζης παρά λίγο Βεζύρης, Απεργία, Το θρίλερ του έρωτα, η άπαιχτη ακόμα Ιστορική τριλογία (Η δίκη του Σωκράτη, Η κωμωδία του βασιλιά Ιουγούρθα, Υπόθεση Κ.Κ.), Εφιάλτες και πολλά άλλα, γραμμένα σε μια πρωτόφαντη για το ελληνικό ρεπερτόριο σκληρή και συνάμα αποκαλυπτική γλώσσα, με πολύ χιούμορ, προσωπικές και συλλογικές τραγωδίες.

Τα έργα αυτά, μαζί με τα πεζογραφήματά του (Mπάρμπα-Tζωρτζ, Αυτά κι άλλα πολλά, Ιστορίες με πολλά στρας, Το χειρόγραφο της Ρωξάνης, Το συμπόσιο της Σελήνης, Πήδημα Θανάτου, Ο Κίλερ, Αυτός ο μπάτσος), δημιούργησαν «τομή» στο ελληνικό θεατρικό και το λογοτεχνικό πεδίο, επηρεάζοντας τους νεότερους συγγραφείς, με το καινούργιο ήθος και ύφος γραφής.

skou

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ποιητικός του κύκλος «Μετανάστες» έχει μελοποιηθεί από τον Γιάννη Μαρκόπουλο και εύλογα θεωρείται ένας δίσκος ορόσημο για την Ελλάδα του πνεύματος και των τεχνών.

Στο έργο-σταθμό που κυκλοφόρησε το 1974, λίγο μετά τη μεταπολίτευση, από την Columbia ο Σκούρτης δίνει λόγια σε δέκα τραγούδια που ερμήνευσαν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Λάκης Χαλκιάς.

Οι στίχοι του Σκούρτη στηρίζονται πάνω σε ιστορίες του ίδιου του συγγραφέα και αποτελούν ένα αφιέρωμα στους Έλληνες μετανάστες. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν τα «Μιλώ για τα παιδιά μου» με τη Βίκυ Μοσχολιού και το ζεϊμπέκικο «Η φάμπρικα» με τον Λάκη Χαλκιά.

Ο Σκούρτης υπογράφει και το κορυφαίο αντιπολεμικό τραγούδι «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» σε ερμηνεία Νίκου Ξυλούρη.

Τα θέματα του Γιώργου Σκούρτη έχουν να κάνουν με το «δίδυμο» Πολίτης-Εξουσία, με ξεκάθαρο το στοιχείο της κοινωνικοπολιτικής καταγγελίας, αλλά και την ψυχολογική εμβάθυνση στις διαπροσωπικές σχέσεις και τις υπαρξιακές αγωνίες του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου ανθρώπου.

Τα δύο -μικρά, αλλά πολυδιαβασμένα- βιβλία του Εκποίηση, και Νύχταθλο, είναι μια «εκ βαθέων» καταγραφή στίχων, ερωτικών σπαραγμάτων και νυχτερινών κατανύξεων.

Ο Γιώργος Σκούρτης αφήνει έναν γιο από τον γάμο του με την ποιήτρια και ηθοποιό Αγγελική Ελευθερίου, αδελφή του Μάνου Ελευθερίου.

https://www.cnn.gr/style/politismos/story/155214/mpikan-stin-poli-oi-oxtroi-pethane-o-syggrafeas-stixoyrgos-giorgos-skoyrtis

20
MVP ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

21
MVP ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

22
MVP ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΦΗ

23
MVP ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

24
MVP ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

25
MVP ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ -  ΛΑΜΙΑ

Σελίδες: [1] 2 3 ... 25