Αποστολέας Θέμα: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17  (Αναγνώστηκε 24126 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pastakis

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.009
  • Προφίλ
Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« στις: Σαβ 23 Ιούλ 2016 10:50 »
Τι περιλαμβάνει η προκήρυξη του θεσμού, ο οποίος αρχίζει στις 30 Αυγούστου με τη συμμετοχή μόνο των ομάδων της Β’ Εθνικής. Για τις 6 Μαΐου προγραμματίστηκε ο τελικός.

Ο θεσμός ξεκινά στις 30 Αυγούστου με τη συμμετοχή μόνο των ομάδων της Β’ Εθνικής, ενώ η Σούπερ Λίγκα μπαίνει στο... παιχνίδι από τη β’ φάση, η οποία διεξάγεται με το σύστημα των ομίλων (8 στο σύνολο).

Οι λεπτομέρειες της α’ φάσης θα αποσαφηνιστούν όταν οριστικοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Αν, πάντως, η Β’ Εθνική έχει 18 ΠΑΕ, αυτό σημαίνει ότι για την α’ φάση θα προκύψουν μόνο δύο ζευγάρια και οι υπόλοιπες 14 ομάδες κατόπιν κλήρωσης θα περάσουν άνευ αγώνα.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι όλες οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 14.00 της 17ης Αυγούστου και να καταβάλουν παράβολο 3.000 ευρώ (οι ΠΑΕ της Β’ Εθνικής) και 5.000 ευρώ (οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας). Επίσης, ρητώς αναφέρεται ότι δεν θα γίνουν δεκτές δηλώσεις συμμετοχής με επιφύλαξη, αφού σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν πειθαρχικές τιμωρίες, όπως και για όποια ομάδα θελήσει να μην κατέβει στο Κύπελλο.

Αναλυτικότερα προβλέπονται τα ακόλουθα για τη διοργάνωση της σεζόν 2016-17:


Σύστημα διεξαγωγής αγώνων


Οι αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας εξελίσσονται και ολοκληρώνονται σε έξι (6) φάσεις, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα. Για κάθε μία από τις πέντε (5) πρώτες φάσεις της διοργάνωσης θα διεξαχθεί μία αντίστοιχη δημόσια κλήρωση.

1η φάση Θα λάβουν μέρος όσες ομάδες της Β’ Εθνικής Κατηγορίας (Football League) καταθέσουν δήλωση συμμετοχής. Το σύστημα διεξαγωγής της πρώτης φάσης θα οριστικοποιηθεί αμέσως μόλις γίνει επισήμως γνωστός ο τελικός αριθμός των ομάδων της Β’ Εθνικής Κατηγορίας (Football League) που θα πάρουν μέρος.

Σε κάθε περίπτωση το σύστημα διεξαγωγής που θα επιλεγεί θα διασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη (2η) φάση δεκαέξι (16) ομάδων.

2η φάση α. Διεξαγωγή/όμιλοι


Θα λάβουν μέρος οι δεκαέξι (16) ομάδες της Β' Εθνικής (Football League), όπως προέκυψαν από την 1η φάση,  και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Α' Εθνικής ( Super League). Σύνολο τριάντα δύο (32) ομάδες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των ομίλων. Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και  θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών. Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ ομίλους και ο κάθε όμιλος θα αποτελείται από τέσσερις (4) ομάδες, από τις οποίες δύο (2) θα είναι της Super League και δύο (2) της Football League.

β. Κλήρωση
Στην πρώτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2015-2016 στις θέσεις ένα έως οχτώ (1 έως 8) της βαθμολογίας. Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό ένα (1). Στη δεύτερη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι ομάδες της Super League που κατατάχτηκαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2015-2016 στις θέσεις εννιά έως δεκατέσσερα (9 έως 14) και οι δύο (2) ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Football League. Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό δύο (2) Στην τρίτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οχτώ ( 8) ομάδες της Β΄ Εθνικής, όπως θα προκύψουν από  τη δημόσια κλήρωση.

Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό τρία (3). Στην τέταρτη κληρωτίδα θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες οχτώ (8)  ομάδες της Football League. Οι ομάδες αυτές θα πάρουν τον αριθμό τέσσερα (4). Οι οχτώ (8) όμιλοι θα συγκροτηθούν με μία ομάδα από κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες που θα τοποθετείται σε όμιλο κατόπιν κλήρωσης. Η συγκρότηση θα ξεκινήσει από την τέταρτη κατηγορία και θα ολοκληρωθεί, με τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

γ. Σύστημα Διεξαγωγής/ Πρόκριση


Το σύστημα  διεξαγωγής των αγώνων της 2ης φάσης, θα διασφαλίζει, ρητώς, ότι οι δύο ομάδες της Α' Εθνικής Κατηγορίας θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) στην έδρα τους και οι δύο (2) ομάδες της Β' Εθνικής θα δώσουν δύο (2) αγώνες στην έδρα τους και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, ως ακολούθως:

1η αγωνιστική: 1Χ2, 4Χ3

2η αγωνιστική: 3Χ1, 2Χ4

3η αγωνιστική: 3Χ2, 4Χ1.

Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

δ.  Ισοβαθμίες 

Στους αγώνες της 2ης φάσης σε περιπτώσεις ισοβαθμίας ομάδων στην τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.

3η φάση

Θα λάβουν μέρος οι δεκαέξι (16) ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 2ης Φάσης Θα διεξαχθούν οκτώ (8) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Από τις δεκαέξι (16) ομάδες που προκρίθηκαν από τη 2η φάση οι οχτώ (8) ομάδες, που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, θα συγκροτήσουν το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και οι υπόλοιπες οχτώ (8) ομάδες θα συγκροτήσουν το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Κάθε μία ομάδα από το πρώτο γκρουπ θα κληρωθεί με μια ομάδα από το δεύτερο γκρουπ. Γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας και οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας.

Ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο της 2ης φάσης δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Η διαδικασία της κλήρωσης θα διαμορφωθεί αναλόγως. Οι οχτώ (8) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

4η φάση

Θα λάβουν μέρος οι οκτώ (8) νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 3ης Φάσης. Θα διεξαχθούν τέσσερις (4) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας) χωρίς περιορισμούς στην κλήρωση.

Οι  τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

5η φάση   

Θα λάβουν μέρος τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 4ης Φάσης. Θα διεξαχθούν δύο (2) διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας), χωρίς περιορισμούς στην κλήρωση.

Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν για τον Τελικό Αγώνα. Ταυτόχρονα με την κλήρωση της 5ης φάσης θα διεξαχθεί και η κλήρωση για την τυπικά γηπεδούχο ομάδα στον Τελικό Αγώνα.

6η φάση / Τελικός Αγώνας

Η έδρα του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων θα αποφασιστεί από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, μετά από πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 2ης φάσης.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 06 Μαΐου 2017, εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του τελικού αγώνα  ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά τη διαδικασία που προβλέπουν οι Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game).

Άρθρο 4Α: Γενικές διατάξεις διεξαγωγής:


Στους αγώνες της 1ης, 4ης και 5ης φάσης ο πρώτος αγώνας θα διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος, ο δε δεύτερος στο γήπεδο της αντίπαλης  ομάδας. Γηπεδούχος θα είναι πάντα η ομάδα που κληρώνεται πρώτη.

Στους αγώνες της 3ης φάσης ορίζεται διαφορετικά

Κάθε αλλαγή γηπέδου και γηπεδούχου με συμφωνία των ομάδων απαγορεύεται.

Στους αγώνες της 1ης , 3ης, 4ης και 5ης φάσης αν, από τα αποτελέσματα και  των δύο αγώνων, δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε κάθε ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα, η οποία με αυτό τον υπολογισμό συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων, προκρίνεται στην επόμενη φάση. Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός και εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας, μετά την κανονική λήξη του, παρατείνεται κατά δύο δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα (ημίωρη παράταση). Αν ο αριθμός των τερμάτων, τα οποία θα επιτύχουν δύο ομάδες κατά την διάρκεια αυτής της ημίωρης παράτασης, είναι ο ίδιος, τότε τα τέρματα που σημείωσε η φιλοξενούμενη ομάδα υπολογίζονται διπλά και προκρίνεται αυτή. Αν, όμως, κατά την πιο πάνω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπουν οι Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game).

http://www.a-sports.gr/articles-117652/auto-einai-to-kupello-ellada-2016-17.htm#.V5MfIDV3TIU

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.606
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #1 στις: Τετ 17 Αύγ 2016 10:47 »
sport24.gr

Παράθεση
H Football League ανακοίνωσε την Παρασκευή (12/8) ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει τη Δευτέρα (5/9) και όχι την Τρίτη (6/9) όπως είχε αρχικά οριστεί. Ο λόγος για αυτό είναι ότι την Τρίτη (6/9) θα υπάρχει αγώνας Κυπέλλου, όπως την ενημέρωση η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή ενημερώθηκε ότι τα πρώτα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής θα γίνουν το διάστημα 30-31 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ρεβάνς 6-8 Σεπτεμβρίου. Η κλήρωση για το Κύπελλο έχει προγραμματιστεί για τις 24 Αυγούστου, στις 11.00, στα γραφεία της ΕΠΟ.

Η Football League εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: "Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Football League 2016-2017 μεταφέρεται την Δευτέρα 05-09-2016 και ώρα 19:00 μ.μ. (αντί της Τρίτης 06-09-2016)  λόγω του ότι προγραμματίστηκε από την ΕΠΟ η διεξαγωγή των αγώνων της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας 2016-2017".

Στην 1η φάση του Κυπέλλου θα ριχτούν στη μάχη τέσσερις ομάδες της Football League κατόπιν κλήρωσης, από τις οποίες την πρόκριση θα εξασφαλίσουν οι δύο. Έτσι, στη 2η φάση θα βρίσκονται 16 ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία και άλλες τόσες από τη Super League, σε ομίλους.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.606
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #2 στις: Τετ 24 Αύγ 2016 12:59 »
epo.gr
Παράθεση
Διενεργήθηκε την Τετάρτη 24/8 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή η κλήρωση για τους αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, περιόδου 2016-2017.

Οι ομάδες της Football League που προκρίνονται απευθείας στην επόμενη φάση του θεσμού είναι οι : Αγροτικός Αστέρας, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Καλλιθέα, Καλλονή, Κισσαμικός, Λαμία, Πενελευσινιακός, Πανθρακικός, Πανσερραϊκός, Τρίκαλα, Χανιά.

Τα ζευγάρια της 1ης φάσης
Παναιγιάλειος-Σπάρτη
ΟΦΗ-Ν. Αχαρναϊκός

Οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν στις 30-31/8 & 1/9, ενώ αυτοί της 2ης αγωνιστικής στις 6-8/9.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.258
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #3 στις: Τετ 24 Αύγ 2016 22:40 »
Παράθεση
Ο τελικός του Κυπέλλου στη... Γερμανία!

Εισήγηση του Γκιρτζίκη για την προοπτική διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου εκτός Ελλάδας, έγινε δεκτή από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση.
κτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε την Πέμπτη (18/8) και μεταξύ των αποφάσεων που πήρε, υπάρχει και μια που θα προκαλέσει αίσθηση.

Κατόπιν εισήγησης του Γιώργου Γκιρτζίκη, που έγινε δεκτή από την εκτελεστική επιτροπή, πλέον υπάρχει η δυνατότητα ορισμού της έδρας διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου εκτός Ελλάδας! Με πρώτη επιλογή να αποτελεί γήπεδο της Γερμανίας.

Αναλυτικά η απόφαση:

"Η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης 11.08.2016 (νο 61) ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου για τη δυνατότητα της ΕΠΟ να ορίζει ως έδρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Κυπέλλου γήπεδο εκτός Ελλάδας με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας τροποποιώντας αναλόγως τη σχετική προκήρυξη.

Ως εκ τούτου η προκήρυξη του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων περιόδου 2016/2017 στο άρθρο 3 διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Έκτη φάση / τελικός αγώνας

Η έδρα του τελικού αγώνα του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από πρόταση της επιτροπής κυπέλλου μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης η ΕΠΟ δύναται να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα γήπεδο εκτός Ελλάδος με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών FIFA / UEFA. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας".
sport24.gr

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.402
 • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #4 στις: Τετ 24 Αύγ 2016 23:18 »
Να πα να τς μάθουμε λίγο μπαλίτσα. Δε ντα λέτε δε ντα γράφετε...

Πέρα το στ' ανέγκδοτα όπως το 'ναι.
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.858
 • Remember, remember, the Fifth of November...
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #5 στις: Πεμ 25 Αύγ 2016 00:09 »
Βάλτε λουκέτο στο μπουρδέλο να τελειώνει η ιστορία...
Σιχάματα...
Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof.

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 13.383
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #6 στις: Πεμ 25 Αύγ 2016 00:57 »
Τώρα είναι πιθανότερο να πάμε τελικό  ::)

Αποσυνδεδεμένος gecks

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 589
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #7 στις: Πεμ 25 Αύγ 2016 01:12 »
Κιάλλο ευρωπαϊκό ταξίδι;


Αποσυνδεδεμένος Stauros-D

 • Newbie
 • *
 • Μηνύματα: 35
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #8 στις: Πεμ 25 Αύγ 2016 05:22 »
Κ για πιο λογο γινεται αυτο????
Prwin "tuNe" kaloutsiani city

Αποσυνδεδεμένος dk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.950
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #9 στις: Πεμ 25 Αύγ 2016 06:54 »
o λόγος είναι για να αφαιρέσει ένα διαπραγματευτικό εργαλείο ο Γκιρτσίκης από τον υπουργό (Κοντωνή) και να μην έχει τη δυνατότητα να αναβάλλει το παιχνίδι για λόγους δημόσιας ασφάλειας όπως έγινε πέρυσι. Άλλωστε οι μόνοι λόγοι που παίρνονται αποφάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι με τέτοιου είδους κίνητρα και στόχους (πώς δηλαδή θα επιβληθούμε στην αντίπαλη "ομάδα" για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα ή να αποκτήσουμε πρόσβαση στη φράξια που έχει απολαβές από το σάπιο σύστημα).   

Αποσυνδεδεμένος davelis

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.009
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #10 στις: Πεμ 25 Αύγ 2016 09:00 »
Θα μπορεσουν να πανε ολοι οι επισημοι;
Γιατι νομιζω ισχυουν απαγορευσεις εξοδου απο την χώρα για μερικους  ;)

Αποσυνδεδεμένος Stauros-D

 • Newbie
 • *
 • Μηνύματα: 35
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #11 στις: Πεμ 25 Αύγ 2016 10:41 »
Αυτα δν γινονται πθενα αλλου στο πλανιτι...Ελλας το μεγαλιο σου...
Prwin "tuNe" kaloutsiani city

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 13.383
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #12 στις: Πεμ 25 Αύγ 2016 11:38 »
Μεταφορά αγώνα σε άλλη χώρα γίνεται.Έχει γίνει.Βέβαια με πιο σοβαρούς λόγους και φυσικά πολύ καλύτερη οργάνωση πχ ιταλικό σούπερ καπ.Απλά στην Ελλάδα έτσι που το κάνουν και οι λόγοι που το κάνουν καταντάει τραγελαφικό.

Αποσυνδεδεμένος giannis-penteli

 • Jr. Member
 • **
 • Μηνύματα: 89
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #13 στις: Πεμ 25 Αύγ 2016 13:36 »
Τέτοια ιστορία πήγε να προκύψει το 2001, επί παντοκρατορίας Κόκκαλη. Τελικός ΠΑΟΚ ΟΣΦΠ, αλλά ξεκινάει εμπλοκή με το θέμα του γηπέδου. Το ΟΑΚΑ ήταν έδρα του γάβρου τότε και ο πρόεδρος μεθόδευε  ο τελικός να διεξαχθεί εκεί, κάτι για το οποίο οι παοκτσηδες αντιδρούσαν. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε τον Batman στα μέσα και στα έξω και συνέβαιναν διάφορα ευτράπελα (δεν μπορώ να βρω κανα link... ). Στην τελευταία συνάντηση κατεβαίνει εκείνος ο τυπάς ο παοκτσης, με το παχύ μουστάκι, φέρνοντας την πρόταση των οπαδών: ο τελικός να γίνει στο Μόναχο! Προ του αδιεξόδου, ο γαβρος κάνει πίσω και γίνεται η περίφημη κλήρωση ανάμεσα σε Καυτατζόγλειο και Ν.Φιλαδέλφεια. Βγήκε δεύτερη. Φάγανε και 4 τεμάχια και ηρέμησαν...

Πάντως, τέτοιες ενέργειες τις κάνει και το ΝΒΑ και άλλοι θεσμοί, αλλά έχουν κάτι να παρουσιάσουν σε επίπεδο θεάματος. Στην περίπτωσή μας, το "αξιοθέατο" θα είναι το ξύλο μεταξύ των οπαδών του ΠΟΚ/ΠΟΘ. Φαντάζομαι λαζογερμανούς παοκτσήδες και γάβρους να πλακώνονται στην πύλη του Βραδεμβούργου!!! Θα ακολουθήσουν η Μελβούρνη, η Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Σίδνεϋ και το Γιοχανέσμπουργκ. Θα είναι τόοοοοσο μεγάλο το ενδιαφέρον ανα τον κόσμο για το ελληνικό πρωτάθλημα που θα "εξάγουμε" μέχρι και αγώνες της football league. Να στείλεις το π.χ. το ντέρμπυ Τρίκαλα-Λαμία στο στάδιο Saporo https://en.wikipedia.org/wiki/Sapporo_Dome

Άλλη πρόταση είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο να διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια (ανα δύο χρονιές, ένας θεσμός εναλλάξ). Τις μονές χρονιές όμως, για να γεμίζουν τα καλοκαίρια μας ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και Μουντιάλ  :P
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 25 Αύγ 2016 13:44 από giannis-penteli »

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.818
  • Προφίλ
  • Γιαννενάρα
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #14 στις: Πεμ 25 Αύγ 2016 14:47 »
Συμφωνώ με τη γερμανία.
Θα μπορούσε να επεκταθεί το μέτρο όμως και στους υπόλοιπους γύρους.
Και για να μην υπερχρεωθούν οι ομάδες θα πρότεινα

Ο πρώτος γύρος στην Ανάφη.
Δεύτερος στον ΆηΣτράτη
Τρίτος στην Ικαριά.
Προημιτελικοί στη Γυάρο.
Ημιτελικοί στη Μακρόνησο.
Τελικός να το συγκεκριμενοποιήσουμε ...στη Γερμανία ναι, αλλά σε κάποιο ευαγές ίδρυμα για να μάσουμε το νου μας, ξέρω γω στο Στάμχαϊμ, έχει υπέροχα λευκά κάγγελα ας πούμε.Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.606
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #15 στις: Παρ 26 Αύγ 2016 20:54 »
gga.gov.gr
Παράθεση
Ανακοίνωση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής,  υπέγραψε σήμερα το πρωί απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Super league – Football League), αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.
Η απόφαση είναι συμπληρωματική εκείνης της 18ης Αυγούστου 2016 και αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.606
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #16 στις: Παρ 26 Αύγ 2016 22:57 »
epo.gr
Παράθεση
Ανακοίνωση ΕΠΟ (26/8/2016)

Σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται το εξής: 

«Παρακολουθούμε άλλο ένα επεισόδιο του πολέμου, που έχει κηρύξει ο κ. Κοντονής στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ο κ. Κοντονής χρησιμοποιεί αυτό τον πόλεμο για να εγγράψει υποθήκη μέσα στο κόμμα του, επιστρατεύοντας κάθε μέσο. 
 
Η ΕΠΟ λειτουργεί με βάση το καταστατικό της και τις διατάξεις του και θα συνεχίσει να το υπερασπίζεται χωρίς να πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις, σαν αυτή του κ. Κοντονή.
 
Η Ομοσπονδία βρίσκεται ήδη σε τροχιά εκλογών. Την 1η Οκτωβρίου  θα προκύψει από τις εκλογές μια νέα διοίκηση και η οποία είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της υπεράσπισης των παγκοσμίων κανόνων του ποδοσφαίρου, δηλαδή των κανονισμών της FIFA και της UEFA. Αυτό άλλωστε είναι το αντικείμενο των συζητήσεων με την αντιπροσωπεία των Διεθνών Συνομοσπονδιών την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη

ΥΓ: Η σημερινή απόφαση για την αναβολή των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας, έριξε και το φύλλο συκής. Ο αυταρχισμός του υπουργού, χτύπησε κόκκινο».
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.258
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #17 στις: Παρ 09 Σεπ 2016 19:19 »
Παράθεση
Για… άλλη μέρα -και γήπεδο- πάνε τα ματς της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ΟΦΗ-Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος-Σπάρτη!Το γεγονός ότι τόσο στο «Γεντί Κουλέ» όσο και στο Αίγιο δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, τη στιγμή που θεωρείται απαραίτητη η ύπαρξή του, είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των εν λόγω αναμετρήσεων.

Η ΕΠΟ, πλέον, βρίσκεται σε αναζήτηση λύσης και μία εξ αυτών είναι να γίνουν τα παιχνίδια σε άλλα γήπεδα την προσεχή Τετάρτη (14/9) και οι ρεβάνς να μετατεθούν είτε για το Σάββατο 17, είτε για την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Να σημειώσουμε, επίσης, πως η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο θα διεξαχθεί κανονικά, αφού το θέμα των καμερών είχε διευθετηθεί από χθες όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά.
super-fm.gr

Αποσυνδεδεμένος vagge-lakis-buffon

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.092
  • Προφίλ
  • http://oi42.tinypic.com/x0scud.jpg
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #18 στις: Πεμ 29 Σεπ 2016 11:22 »
Παράθεση
Οι 32 ομάδες κληρώθηκαν σε 8 ομίλους και από κάθε γκρουπ οι δύο πρώτες ομάδες θα πάρουν την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση.

1ος όμιλος: ΠΑΟΚ,Λάρισα, Τρίκαλα, Ελευσίνα η Ζάκυνθος
2ος όμιλος: Ολυμπιακός, Πλατανιάς, Χανιά, Σπάρτη
3ος όμιλος: Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Ηρακλής, Απολλων Σμύρνης
4ος όμιλος: ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Αγροτικός Αστέρας, Καλλονή
5ος όμιλος: Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Αρης, Αιγινιακός
6ος όμιλος: ΑΕΚ, Κέρκυρα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λαμία
7ος όμιλος: Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Καλλιθέα, Πανθρακικός
8ος όμιλος: Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Κισσαμικός, Πανσερραϊκός

η πρωτη αγωνιστική θα γινει στις 25-27 Οκτωβρίου
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 29 Σεπ 2016 11:36 από ΛΟΚΟ »
Απογονοι των Σουλιωτων Γιαννιωτες λεονταρια, δειξτε και στο ποδοσφαιρο πως ειστε παλικαρια

Συνδεδεμένος vourbiani

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.032
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #19 στις: Πεμ 29 Σεπ 2016 12:17 »
To πρωτο με την Ξανθη εντος και με τις αλλες δυο εκτος εδρας...
Η μια απο τις δυο περσυνη ομαδα Σουπερλιγκας...
Δεν τον λες και ευκολακι τον ομιλο...
Ειδικα αν δε παρεις το πρωτο ματς με την Ξανθη εντος

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 15.468
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #20 στις: Πεμ 29 Σεπ 2016 15:02 »
Δυσκολούτσικος όμιλος!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος dreven

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.727
 • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #21 στις: Πεμ 29 Σεπ 2016 15:34 »
Απ τον Ξάνθη-Οντ-Αλκμάαρ ευκολότερος  ::)
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΣΟΛΕΣ

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.016
 • Η αρχή του τέλους ... ή ... το τέλος της αρχής;
  • Προφίλ
  • Δεσποτάτο της Ηπείρου
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #22 στις: Πεμ 29 Σεπ 2016 17:13 »
Με τον αγροτικό αστέρα σε θεσμό κυπέλλου δεν έχουμε συναντηθεί.  Αντιθέτως τον θυμάμαι στην δεύτερη χρονιά με Κούγια πρόεδρο στην Γ εθνική το 2005-2006 όπου πήρε αυτός το πρωτάθλημα ενώ έκανε και πολύ καλή πορεία στο κύπελλο,  απέκλεισε κάτι εργοτεληδες κάτι παοκ ενώ νίκησε και την αεκ στο γήπεδο του (αφού είχε χάσει στο οακα 3-0).
Εκεί είχαμε πάει 0-0, ενώ στα Γιάννενα 1-1. Είχε κυζεριδη ( του εύχομαι του παιδιού να έχει υγεία και να του πάνε όλα τέλεια),  μπάρμπα και τα λοιπά.  Μάλιστα ο τελευταίος είχε ανοίξει το σκορ στο ματς με εμάς και μετά ισοφαρισαμε εμείς,  θυμάμαι ότι ήταν από τις λίγες ομάδες που εξαπελυε επιθέσεις και προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό στο γήπεδο, πράγμα που δεν το έκανε κάποια άλλη ομάδα ( ούτε καν ο πανθρακικος).  Μου είχε κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα γιατί δεν είχα δει να τολμα κάποιος να επιτεθεί στην ομάδα μας τότε με τολιο, τσιγιαννη, βιλανακη, Μιχαήλ, μπελά, γεωργιαδη, κοντογουλιδη, μιχαλοπουλο, ντασιο..
Στην β εθνική τους έχουμε διαλύσει άπειρα,  σε ένα ματς του 2008-2009 που είχαμε δεχτεί το 2 γκολ ( τελικό 2-1) ο χανιωτης μας είχε κάνει κωλοδακτυλο.
Πρέπει να πάρουμε το διπλό εκεί,  μια εκδρομή θα ήταν καλή.

Αποσυνδεδεμένος New

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 13.656
 • 0
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #23 στις: Πεμ 29 Σεπ 2016 19:01 »
Παράθεση
Αγροτικός Αστέρας

https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/l/t1.0-9/14368783_1137272879691640_1770390198737955000_n.jpg?oh=d5bcd6141e9322d9049eb970f814b7ca&oe=5862FEC0
Θεοφάνους Γιάννης  (β' μπλε από δεξιά)

Δήλωση Νίκου Νεντίδη για την κλήρωση
http://agrotikosasterasfc.gr/article/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7

Ο Νίκος Νεντίδης μετά την ανακοίνωση των ομάδων που βρίσκονται μαζί με τον Αγροτικό Αστέρα στον ίδιο όμιλο αλλά και την επισημοποίηση των ενδεικτικών ημερομηνιών διεξαγωγής των παιχνιδιών με αίσθημα αισιοδοξίας τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας. «Έχουμε επιτέλους στα χέρια μας επίσημες ημερομηνίες διεξαγωγής αγώνων για τη φετινή χρονιά. Σίγουρα η Ξάνθη και ο ΠΑΣ Γιάννενα είναι δύο καλές ομάδες με θετικό πρόσημο στην προϊστορία του κυπέλλου. Η Καλλονή μπορεί να είναι μια ομάδα που υποβιβάστηκε φέτος στη Football League ωστόσο έχει έναν πολύ καλό προπονητή στις τάξεις της και ένα επίσης πολύ καλό σύνολο. Όλα είναι ανοιχτά με το προβάδισμα να ανήκει στις ομάδες της Super League αλλά ελπίζουμε να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του ομίλου και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό". 
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος dk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.950
  • Προφίλ
Απ: Κύπελλο Ελλάδας 2016 - 17
« Απάντηση #24 στις: Παρ 30 Σεπ 2016 05:51 »
Δεν τον λες και ευκολακι τον ομιλο...
Ειδικα αν δε παρεις το πρωτο ματς με την Ξανθη εντος
απαραίτητη η νίκη εντός και με αστερίσκο για να μην αγχωθείς στη Λέσβο...
Εντελώς άγνωστο το επίπεδο των ομάδων στη φετινή β΄ (η όπως αλλιώς λέγεται)... γνωστό όμως το "εξαιρετικό"  :joker: γήπεδο του Ευόσμου  (ελπίζω να μην το φτιάξαν και να έχει και σύστημα με κάμερες!!!)

Χρησιμοποιώντας τις κλισέ φράσεις των "δημοσιογράφων" η κληρωτίδα είχε κέφια φέρνοντας στους ίδιους ομίλους Πλατανιά με Χανιά και Βέροια με Άρη (βλ. πρόσφατες κοινές ιδιοκτησίες)