Αποστολέας Θέμα: Στίβος στο Ζωσιμάδες  (Αναγνώστηκε 1024 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.608
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Στίβος στο Ζωσιμάδες
« στις: Σαβ 24 Ιούν 2017 11:55 »
Τα δεδομένα είναι τα παρακάτω:

1) η ολυμπιακή προδιαγραφή για το μήκος κ το τριπλούν απαιτεί τουλάχιστον 40 μέτρα για τη φόρα των αθλητών + 1 μέτρο μέχρι τη γραμμή + 7-9 μέτρα το σκάμμα:


2) Από τις ελληνικές προδιαγραφές η απόσταση που απαιτείται για τη φόρα των αθλητών για μήκος και τριπλούν είναι από 30 έως 45 μέτρα + 9 μέτρα το σκάμμα, ανάλογα με τον τύπο γηπέδου (βλέπε παρακάτω τύπους Α, Δ, Ζ).

3) Πουθενά - μα πουθενά - σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει απαγόρευση τοποθέτησης του σκάμματος και της γραμμής φόρας πίσω από το τέρμα (άλλο αν για τηλεοπτικούς λόγους μπαίνουν εκεί στις μεγάλες διοργανώσεις). Γιαυτό και σε πλήθος γηπέδων τα μεταφέρανε πίσω από το τέρμα (πχ περιστέρι, καλλιθέα, ν.σμύρνη κλπ κλπ) 

4) Τα σκάμματα του μήκους στο Ζωσιμάδες έχουν τοποθετηθεί λανθασμένα και μεταγενέστερα καταλαμβάνοντας αυθαίρετα χώρο του γηπέδου, γιαυτό άλλωστε περιβάλλονται από χλοοτάπητα που έπρεπε να είναι τμήμα του γηπέδου (και η γραμμή και τα σκάμματα γύρω γύρω έχουν το χόρτο που έπρεπε να είναι τμήμα του αγωνιστικού χώρου - στην ουσία πατάνε πάνω). Η σωστή θέση για τα σκάμματα είναι έξω από τις διαδρομές του στίβου (βλέπε στίβος τύπου Ζ που αντιστοιχεί στο Ζωσιμάδες και γενικό σχεδιάγραμμα χάραξης στίβου από Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Προφανώς στο Ζωσιμάδες δεν είχαν που να τα βάλουν επειδή ήταν η κερκίδα και τα βάλανε μέσα στο γήπεδο!

5) Οι απαιτούμενες διαδρομές του στίβου σε όλους τους τύπους (Α, Δ, Ζ) είναι 6 (έξι)! Και όχι 8. Άλλο αν όντως καλό για όλους είναι να υπάρχουν 8.

6) Στο Ζωσιμάδες είναι οτι αν οι προδιαγραφές ποδοσφαίρου δεν πληρούνται 1 φορά, οι προδιαγραφές του στίβου δεν πληρούνται 10 φορές (ακτίνα R=36,5m με την καμία κλπ κλπ). Και αν ο χλοοτάπητας είναι 1 φορά τραγικός, ο στίβος είναι 10 φορές τραγικότερος - ας μη μιλήσουμε για την κατάσταση στα σκάμματα και στα στρώματα.

7) Τα επόμενα χρόνια θα ξαναβγούμε 2-3 φορές ακόμα Ευρώπη. Κυρίως γιατί οι υπόλοιπες ομάδες είναι για τα σκλια.

8) Και το μήκος να μείνει εκεί που είναι, σοβαροί αγώνες στίβου στο Ζωσιμάδες δεν πρόκειται να γίνουν. Και το στίβο θα τον απολαμβάνουν μόνο τα σωματεία. Οι ερασιτέχνες αθλητές δε θα πάνε (όπως δεν πάνε τώρα) είτε γιατί δεν τους επιτρέπεται όπως τα τελευταία χρόνια, είτε γιατί έχει ένα σωρό καλύτερα μέρη για τρέξιμο που γίνεται χαμός και έχει ανοιχτωσιά χωρίς καυσαέριο (πανηπειρωτικό, λιμνοπούλα, δάσος, παραλίμνιο κλπ)

9) Από το επίσημο σάιτ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

Γενικό σχεδιάγραμμα χάραξης στίβου:
http://gga.gov.gr/images/stories/pdfs/sxed_xar_stiv_400.pdf

Στίβος τύπου Α με γήπεδο 94*60 και στίβο 350μ
http://gga.gov.gr/images/stories/pdfs/sxed_xar_stiv_400.pdf

Στίβος τύπου Δ με γήπεδο 100*64
http://gga.gov.gr/images/stories/pdfs/sxed_xar_stiv_400.pdf

Στίβος τύπου Ζ με γήπεδο 105*68
http://gga.gov.gr/images/stories/pdfs/stivos_400_z.jpg


Συμπέρασμα:

Είναι αστείο να συζητάμε για μια απλή τοποθέτηση στα σκάμματα του μήκους πίσω απ το τέρμα. Μια χαρά χωράνε.
Ότι και να γίνει, και παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου να γίνει πάνω από 55-60 μέτρα για μήκος (φόρα αθλητών + σκάμμα) δε χρειάζονται. Χωράνε πίσω απ το τέρμα όπως χωρέσανε και σε άλλα γήπεδα.

BY LEMORSERO
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 24 Ιούν 2017 12:59 από fon7 »
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.