Αποστολέας Θέμα: Κίνηση Νίκου Σιόντη  (Αναγνώστηκε 87730 φορές)

Αποσυνδεδεμένος serifis1980

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Κίνηση Νίκου Σιόντη
« Απάντηση #800 στις: Πεμ 08 Ιαν 2026 21:16 »
Δε ξέρω αν το έχω αναφέρει παλαιότερα.

Όταν ξεκίνησα την επιχείρηση στα Γιάννενα παραξαμε κάτι που ούτως ή άλλως παράγεται και αλλού στην Ελλάδα αλλά οχι στην Ήπειρο με ελαφρώς αυξημένο κόστος παραγωγής (οικονομία κλίμακας), και σαφώς καλύτερης ποιότητας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ξέρετε πια ήταν η πρώτη κουβέντα των ντόπιων?

Μπράβο, μπράβο, πολύ καλή ενέργεια, συγχαρητήρια και παλαμάκια ένα σωρό.

Ξέρετε πιο ήταν το δεύτερο και βασικότερο που μας έλεγαν όταν πήγαμε να το πουλήσουμε?
Στα φανερά ότι είναι λίγο ακριβό, να ο κόσμος δε μπορεί να το συνηθίσει, έχω συμφωνία με άλλες εταιρείες εκτός Ηπείρου κλπ.
Στα κρυφά ξέρετε τι έλεγαν, σιγά μην πάρουμε από αυτούς να τους κάνουμε πλούσιους, ποιος ξέρει τι βάζουν μέσα και είναι ανταγωνιστικοί, κάτσε να πάρουν πρώτα κάποιοι άλλοι και μετά βλέπουμε...

Ξέρετε που τελικά πουλάει το προϊόν?
Κατά 90% στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα και μόλις 10% στα Γιάννενα και ειδικότερα στα Ζαγοροχώρια. Σταθερά ανοδικά παντού εκτός από δω.

Ποιος έχασε? Εγώ? Αυτοί? Θα το πουλούσαν ούτως ή άλλως.Δεν το έκανα για να πλουτισω αλλά να βιοποριστω, να δώσουμε δουλειά σε 5-6 ντόπιους και να έχω την αίσθηση ότι κάτι προσφέραμε στον τόπο.
Όταν έρχονται από την Αθήνα και το ζητάνε, τότε τρώνε το κράξιμο από τους τουρίστες γιατί λένε φθηνές δικαιολογίες στα πελατακια τους.

Το αστείο είναι όταν μου ζήτησαν κάποιοι να προσλάβω δικό τους άνθρωπο στη δουλειά, ενώ δεν εμπορεύονταν καν το προϊόν και ούτε είχαν την πρόθεση. Πήραν την αναμενόμενη απάντηση, όταν σου γυρίζουν την πλάτη..... ντροπή σας καημένοι!

Αποσυνδεδεμένος thodoris

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #801 στις: Πεμ 08 Ιαν 2026 21:51 »
serifis1980  ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ!!!!!!     :pas: :pas: :pas: :pas: :pas: :pas: :pas:

τις τοξικοτητες(κοινως τα κουσουρια μας)  της πολης και της ευρυτερης περιοχης τα ξερουμε...οσοι εχουν ανοιχτο μυαλο βλεπουν και τα καλα και τα κακα
σε οποιοδηποτε θεμα
το να αρχισουμε να αλλαζουμε τον εαυτο μας ειναι το πρωτο βημα
το να στηριξουμε και οποιδηποτε αλλο αγωνιζεται να αλλαξει πραγματα που αγαπαμε πολυ ειναι αλλο ενα βημα

πολλοι μαλλον εχουν ξεβολευτει απο την 16χρονη μουγκα με ταυτοχρονο τσεπωμα με θυμα την ομαδα μας.....δεν πειραζει.....ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΛΩΒΗΤΟΙ ΘΑΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ....ΘΑΝΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ...ΤΗ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ...ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ.....Ο ΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #802 στις: Πεμ 08 Ιαν 2026 21:55 »
Σορυ φιλαράκι αλλά αν πουλάς 10% στα Γιάννινα, δεδομένου του πληθυσμού, είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό.Τσιπρου φταχνς;

Στα σοβαρά.Νομιζω ότι ο Σιόντης δεν αναφέρεται τόσο στον απλό κόσμο όσο σε κάποιους άλλους.Παντοτε από τον κόσμο καποιοι θα είναι δύσπιστοι και κάποιοι λίγοι θα λένε μαλακίες.Παντου και πάντα αυτό γίνεται.

Ο Σιόντης συσπειρώνει συντριπτικά ποσοστά του απλού κόσμου υπέρ της προσπάθειας του.Πανω από 85 με 90%.

Εκεί που έχει χαμηλή ή και ελάχιστη συμπαράσταση είναι στους θεσμικούς φορείς και τα μεγάλα πορτοφόλια.Λογικα σε αυτούς αναφέρεται. Και λογικα το περιβαλλον αυτών έχουν το κίνητρο θα διασπείρουν φήμες.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος Black_Freighter

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #803 στις: Παρ 09 Ιαν 2026 01:26 »
Δε ξέρω αν το έχω αναφέρει παλαιότερα.

Όταν ξεκίνησα την επιχείρηση στα Γιάννενα παραξαμε κάτι που ούτως ή άλλως παράγεται και αλλού στην Ελλάδα αλλά οχι στην Ήπειρο με ελαφρώς αυξημένο κόστος παραγωγής (οικονομία κλίμακας), και σαφώς καλύτερης ποιότητας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ξέρετε πια ήταν η πρώτη κουβέντα των ντόπιων?

Μπράβο, μπράβο, πολύ καλή ενέργεια, συγχαρητήρια και παλαμάκια ένα σωρό.

Ξέρετε πιο ήταν το δεύτερο και βασικότερο που μας έλεγαν όταν πήγαμε να το πουλήσουμε?
Στα φανερά ότι είναι λίγο ακριβό, να ο κόσμος δε μπορεί να το συνηθίσει, έχω συμφωνία με άλλες εταιρείες εκτός Ηπείρου κλπ.
Στα κρυφά ξέρετε τι έλεγαν, σιγά μην πάρουμε από αυτούς να τους κάνουμε πλούσιους, ποιος ξέρει τι βάζουν μέσα και είναι ανταγωνιστικοί, κάτσε να πάρουν πρώτα κάποιοι άλλοι και μετά βλέπουμε...

Ξέρετε που τελικά πουλάει το προϊόν?
Κατά 90% στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα και μόλις 10% στα Γιάννενα και ειδικότερα στα Ζαγοροχώρια. Σταθερά ανοδικά παντού εκτός από δω.

Ποιος έχασε? Εγώ? Αυτοί? Θα το πουλούσαν ούτως ή άλλως.Δεν το έκανα για να πλουτισω αλλά να βιοποριστω, να δώσουμε δουλειά σε 5-6 ντόπιους και να έχω την αίσθηση ότι κάτι προσφέραμε στον τόπο.
Όταν έρχονται από την Αθήνα και το ζητάνε, τότε τρώνε το κράξιμο από τους τουρίστες γιατί λένε φθηνές δικαιολογίες στα πελατακια τους.

Το αστείο είναι όταν μου ζήτησαν κάποιοι να προσλάβω δικό τους άνθρωπο στη δουλειά, ενώ δεν εμπορεύονταν καν το προϊόν και ούτε είχαν την πρόθεση. Πήραν την αναμενόμενη απάντηση, όταν σου γυρίζουν την πλάτη..... ντροπή σας καημένοι!

στάλα;

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #804 στις: Παρ 09 Ιαν 2026 07:23 »
serifis1980  ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ!!!!!!     :pas: :pas: :pas: :pas: :pas: :pas: :pas:

τις τοξικοτητες(κοινως τα κουσουρια μας)  της πολης και της ευρυτερης περιοχης τα ξερουμε...οσοι εχουν ανοιχτο μυαλο βλεπουν και τα καλα και τα κακα
σε οποιοδηποτε θεμα
το να αρχισουμε να αλλαζουμε τον εαυτο μας ειναι το πρωτο βημα
το να στηριξουμε και οποιδηποτε αλλο αγωνιζεται να αλλαξει πραγματα που αγαπαμε πολυ ειναι αλλο ενα βημα

πολλοι μαλλον εχουν ξεβολευτει απο την 16χρονη μουγκα με ταυτοχρονο τσεπωμα με θυμα την ομαδα μας.....δεν πειραζει.....ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΛΩΒΗΤΟΙ ΘΑΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ....ΘΑΝΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ...ΤΗ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ...ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ.....Ο ΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σας μερσώ για τα καλά σας λόγια και γω κάποτε το φανταζομανε....  :'( Το 10% μιας περιορισμένης παραγωγής πουλιέται στα Γιάννενα. Δεν είναι καλώς να πουλάς εκτός, ίσα ίσα αλλά φανταστείτε ένα φούρνο στην Κιάφα να πουλάει περισσότερο σε πελάτες από την Ελεούσα.
Είχα γράψει παλιότερα πως αν τα όλα τα Γιάννενα έπαιρναν αυτό το προϊόν κάθε μέρα και από ένα, θα έκανα τρελή επέκταση, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα  10+ άτομα και έμπαινα άνετα χορηγός! 
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 09 Ιαν 2026 07:30 από serifis1980 »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #805 στις: Παρ 09 Ιαν 2026 07:33 »
Σορυ φιλαράκι αλλά αν πουλάς 10% στα Γιάννινα, δεδομένου του πληθυσμού, είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό.Τσιπρου φταχνς;

Στα σοβαρά.Νομιζω ότι ο Σιόντης δεν αναφέρεται τόσο στον απλό κόσμο όσο σε κάποιους άλλους.Παντοτε από τον κόσμο καποιοι θα είναι δύσπιστοι και κάποιοι λίγοι θα λένε μαλακίες.Παντου και πάντα αυτό γίνεται.

Ο Σιόντης συσπειρώνει συντριπτικά ποσοστά του απλού κόσμου υπέρ της προσπάθειας του.Πανω από 85 με 90%.

Εκεί που έχει χαμηλή ή και ελάχιστη συμπαράσταση είναι στους θεσμικούς φορείς και τα μεγάλα πορτοφόλια.Λογικα σε αυτούς αναφέρεται. Και λογικα το περιβαλλον αυτών έχουν το κίνητρο θα διασπείρουν φήμες.

Και γω στα μεγάλα "πορτοφόλια" των Ιωαννίνων αναφέρομαι που με το δικό τους τρόπο επηρεάζουν την τοπική πορεία των πωλήσεων, άμα ήμουν κανένας δικός τους, τώρα θα είχα πουλήσει και το νερό της βρύσης.
Αν δεν είσαι δικό τους...και τσάμπα να το δώσεις (για ένα διάστημα στα πλαίσια της προώθησης έγινε και αυτό) δε το θέλουν με τίποτα.

Εγώ το χρέος μου στην ομάδα το έκανα, στο μετρό του δυνατού και όσο με παίρνει

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #806 στις: Τρι 13 Ιαν 2026 18:42 »
Παράθεση
για να συνεχισεις του χρονου πρεπει να συναινεσει και η κωλοοικογενεια.....θα συμφωνησει?
κατα δευτερον μπορεις οικονομικα στη γ να βγαλεις τη χρονια?....γιατι τα 2500 του χρονου θαναι 1500....και αν θελεις να ανεβεις θα πρεπει να φερεις αξιολογους παιχτες

Αν πέσουμε δεν υπάρχει οικογένεια χριστοβασιλιδων. Στη Γ Εθνική την ομάδα θα την τρέξει ο ερασιτέχνης ΠΑΣ με κάποιον (προφανώς) μπροσταρη.

Είπαμε. Αν πέσουμε η ΠΑΕ διαλύεται. Δεν υπάρχει πλέον. Μόνο τα χρέη της μένουν τα οποία όταν ξαναφτιάξουμε νέα ΠΑΕ θα πάνε τα μισά στη νέα ΠΑΕ και τα άλλα μισά στους χριστοβασιληδες. Στα χρέη αυτά θα υπάρχει τόκος προφανώς.

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #807 στις: Τρι 13 Ιαν 2026 21:13 »
Ρε παιδια εγω θα ρωταω παντα το ιδιο
Ειστε σιγουροι 100% οτι αν πεσουμε θα συμβουν ολα αυτα που λετε ?
Η θα δουμε αλλα αγνωστα επεισοδια απο το καλοκαιρι?

Αν πεσουμε στη γ δεν υπαρχουν χριστοβασιληδες και αν ξανανεβουμε θα εμφανιστουν παλι?
Και θα εχουν τα μισα χρεη απο τα ολοκληρα που εχουν τωρα?
Και ολο αυτο για μια κατηγορια διαφορα?
Οτι δηθεν δηλαδη τωρα παιζουμε σε επαγγελματικη κατηγορια και στην γ ειναι ερασιτεχνικη?
Αυτο λετε οτι ισχυει δηλαδη?

Μου φανταζει τοσο ανοητο ολο αυτο που δεν μπορω να πεισθω οτι θα συμβει στο τελος ετσι
Η θελω να πιστευω οτι θα αλλαξει κατι

:pas: :pashat: :joker:

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #808 στις: Τρι 13 Ιαν 2026 21:20 »
Παράθεση
Αν πεσουμε στη γ δεν υπαρχουν χριστοβασιληδες και αν ξανανεβουμε θα εμφανιστουν παλι?

Αν πέσουμε στη Γ η εταιρία διαλύεται. Μπαίνει σε εκκαθάριση και τα χρέη πάνε στους ιδιοκτήτες. Οι οποίοι προφανώς δεν θα τα πληρώσουν.

Όταν με το καλό ξνανεβουμε στη Β φτιάχνουμε νέα ΠΑΕ. Με νέο ΑΦΜ. Καμιά σχέση οι χριστοβασιληδες εκτός αν τους δώσει το χρίσμα ο ερασιτέχνης να ξανακάνουνε νέα εταιρία.

Βάση του νέου κανονισμού της fifa/uefa αναγνωρίζεται συνέχεια στις παλιές ΠΑΕ.  Οπότε τα χρέη μοιράζονται. 50% στους πρώην ιδιοκτήτες και 50% στην νέα εταιρία.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #809 στις: Τρι 13 Ιαν 2026 22:03 »
Ναι αλλά στο εξωδικαστικό έχει μπει η τωρινή ΠΑΕ που αν τα χρέη δεν πληρωθούν στην ώρα τους και με δόσεις, βγαίνουν σε πλειστηριασμό όλα τα κινητά και ακίνητα αυτών που συνυπέγραψαν τον εξωδικαστικό, δηλαδή των φυσικών προσώπων, δηλαδή των χβδων.
Στην παρούσα φάση και μετά από συμφωνία του Σιόντη με τοπικό μεγαλοεπιχειρηματία, αυτά πληρώνονται κανονικότητα. Κάτι σαν χορηγία ένα πράμα. Χωρίς Σιόντη και με άλλο καθεστώς δε θα πληρωθούν.
Οι ΧΒδες βάσει του εξωδικαστικού και της ατομικής πτώχευσης που επιφέρει δε θέλουν με τίποτα να γίνει αυτό. Γιατί αυτομάτως τα χρέη μεταφέρονται σε αυτούς.
Με τον εξωδικαστικό μηχανισμό τους έχουν τα π@π@ρι@ σφιχτά κρατημένα μέχρι να ξεχρεωσουν.
Έτσι ξέρω , έτσι λέω. Αν ισχύει κάτι άλλο με γ δ Εθνική τι να πω, δεν έχω μελετησει

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #810 στις: Τρι 13 Ιαν 2026 22:06 »
Τα χρέη του δημοσίου όχι των ιδιωτών.

Με λίγα λόγια αν έρθει ένας λεφτάς και μας τρέξει στη Γ', με προοπτική να κάνει νέα εταιρεία στη Β', εκ των πραγμάτων μπορεί να μειώσει το χρέος σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Κυρίως μέσω κουρέματος του χρέους σε παίχτες και ιδιώτες μιας και αυτοί θα αναγκαστούν (οι περισσότεροι) να ακολουθήσουν το κάλλιο πέντε και το χέρι παρά δέκα και καρτέρι.

Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι η Γ' κατηγορία ήταν η σοφότερη επιλογή που έπρεπε να ακολουθηθεί.

Εκ των υστέρων το τονίζω.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #811 στις: Τρι 13 Ιαν 2026 22:45 »
Στο 4:00 αναφέρει ο παραμυθάς ο Ραπτοπουλος οτι ο ΠΑΣ θα κάνει προσέγγιση στον Καρυπιδη
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος thodoris

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #812 στις: Τρι 13 Ιαν 2026 22:48 »
50% των χρεών στους χβ....και αν δεν βρουν τίποτα από κει ξαναγυρνάνε στην ΠΑΕ
Εσείς τι λέτε....δεν θάψουν πάρει τα μέτρα τους;

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #813 στις: Τρι 13 Ιαν 2026 23:32 »
Προσωπικα εχω μιλησει για γ εθνικη εδω και 3-4 μηνες αλλα ολοι λεγατε θε διαλυθουμε εκει
Να δουμε τωρα που θα πεσουμε κανονικα τι θα συμβει

Οι μεταγραφες που λεγαμε πριν 2-3 μηνες οτι επρεπε να γινουν δεν θα γινουν και θα πεσουμε πολυ συντομα
Ετσι δειχνει μεχρι στιγμης, με καβαλα και παοκ να σωζονται

Οι σιοντηδες πατερας και γιος εχουν 6 μηνες( απο τοτε που ανελαβαν )που κλαιγονται
Και το αφηγημα τους ειναι με το καλημερα οτι δεν μπορουμε, δεν αντεχουμε, θα τα παρατησουμε
Απο την πρωτη μερα, οχι αφου περασαν 2-3 μηνες
Δεκτο, αλλα καποτε πρεπει να σταματησει οριστικα και να αποφασισουν τι θα κανουν

Δεν θα εξαφανιστουμε απο προσωπου γης αυτο ειναι σιγουρο
Απλα πιστεψαμε σε παχια λογια για φετος που δεν ειχαν καμια βαση
Το "ειμαι ο ΠΑΣ, εχω φανελα και γαμαω τους παντες στο ζωσιμαδες" δεν πιανει εδω και χρονια
Ειδικα οταν εισαι ανυπαρκτος αγωνιστικα

:pas: :pashat: :joker:

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #814 στις: Τετ 14 Ιαν 2026 00:36 »
50% των χρεών στους χβ....και αν δεν βρουν τίποτα από κει ξαναγυρνάνε στην ΠΑΕ
Εσείς τι λέτε....δεν θάψουν πάρει τα μέτρα τους;
Νομίζω δεν ξαναγυρνάνε.

Νομίζω.

Εξάλλου οι μπαταχτσηδες κάτι τις θα αναγκαστούν να πληρώσουν εκ των πραγμάτων.

Αποσυνδεδεμένος PizzAS

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #815 στις: Τετ 14 Ιαν 2026 09:23 »
Αν πεσουμε Γ τα αδερφακια δεν θα εχουν καμια αναμιξη στην νεα ΠΑΕ οταν ανεβουμε παλι.
Με την πτωση στη Γ η ΠΑΕ θα ειναι σε καθεστως εκκαθαρισης, οποτε οι μετοχες φευγουν απο τα χερια της οικογενειας(το καλο), αλλα βγαινουμε και απο τον εξωδικαστικο(το κακο).
Το προβλημα ειναι αλλο και δεν εχει τονιστει απο κανεναν.
Οτι θα σκασουν σωρηδον προσφυγες και η ομαδα θα εχει απαγορευση μεταγραφων και στην Γ, κατι το οποιο σημαινει οτι δελτιο θα μπορει να εκδωσει μονο στα παιδια των υποδομων.
Αυτο σημαινει οτι θα ειναι απιθανο να διεκδικσουμε επανοδο στην Β

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #816 στις: Τετ 14 Ιαν 2026 09:57 »
Νομίζω κάνουμε άλματα σκέψης.

Από που προκύπτει ότι θα σκάσουν ένα σωρό προσφυγές; Από ποιους; Από τους φετινούς; Δεν πληρώνονται έστω και καθυστερημένα;

Η λογική λέει, η λογική επαναλαμβάνω, ότι εάν τα χρέη προς τους ιδιώτες είναι π.χ. 100 ευρώ αν σκάσει κάλεσμα ότι παιδιά θα πάρετε κάτι άλλα όχι όλα θα γίνει γενναίο κούρεμα του χρέους. Αρκεί να υπάρχει κάποιος να τα σκάσει έστω και σε δόσεις. Εκεί είναι το θέμα. Γιατί ο ποδοσφαιριστής θα προτιμήσει να πάρει το 50% από την απόλυτη αβεβαιότητα. Επομένως το πρόβλημα δεν είναι το ύψος του χρέους όσο ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά για να προχωρήσουμε στο κούρεμα...

Όσο για τις δόσεις στο δημόσιο όταν αναιβούμε ξανά Β΄ όλο και σε κάποιο διακανονισμό θα τρυπώσουμε. Το κράτος λεφτά θέλει. Αυτά είναι και λίγο πολιτικά. Άμα πιέσουμε θα βρεθεί κάποια λύση, η οποία δεν θα καταδικάζει την ομάδα. Επίσης ας μην είμαστε τόσο σίγουροι οτι οι μπαταχτσηδες δεν θα πληρώσουν τίποτα. Οκ θα έχουν πάρει τα μέτρα τους αλλά δεν είναι και το καλύτερο να είσαι μπλοκαρισμένος από παντού...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #817 στις: Τετ 14 Ιαν 2026 18:15 »
Αν πεσουμε Γ τα αδερφακια δεν θα εχουν καμια αναμιξη στην νεα ΠΑΕ οταν ανεβουμε παλι.
Με την πτωση στη Γ η ΠΑΕ θα ειναι σε καθεστως εκκαθαρισης, οποτε οι μετοχες φευγουν απο τα χερια της οικογενειας(το καλο), αλλα βγαινουμε και απο τον εξωδικαστικο(το κακο).
Το προβλημα ειναι αλλο και δεν εχει τονιστει απο κανεναν.
Οτι θα σκασουν σωρηδον προσφυγες και η ομαδα θα εχει απαγορευση μεταγραφων και στην Γ, κατι το οποιο σημαινει οτι δελτιο θα μπορει να εκδωσει μονο στα παιδια των υποδομων.
Αυτο σημαινει οτι θα ειναι απιθανο να διεκδικσουμε επανοδο στην Β
Δεν νομίζω ότι μπορεί να τιμωρηθεί το ερασιτεχνικό σωματείο για χρέη της ΠΑΕ.Κάτι τέτοιο πήγε να γίνει με την Ξάνθη,πήγαν στο CAS και δικαιώθηκαν.

Το καλοκαίρι αυτήν την στιγμή είναι μακριά.Θα έχουμε όλο το καλοκαίρι να συζητάμε για αυτό το θέμα.Δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες δυστυχώς.Ο σκοπός είναι την νέα χρονιά η Γ εθνική να είναι ημιεπαγγελματική.Δεν ξέρω αν θα γίνει γιατί μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο και εφόσον γίνει αν θα παίξει ρόλο στην περίπτωση μας.
Επίσης η ΠΑΕ Ιωνικός παρότι έπεσε στα τοπικά,η ΠΑΕ δεν διαλύθηκε.Μάλιστα από ότι βλέπω είναι ακόμα ενεργή.
Με βάση όλα αυτά έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμα.

Συνδεδεμένος SirBak

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #818 στις: Τρι 20 Ιαν 2026 12:45 »
Παράθεση
Για λόγους ουσίας και όχι εντυπώσεων, η προγραμματισμένη και με απόλυτη διαφάνεια πλήρης παρουσίαση όλων των οικονομικών στοιχείων, μετατίθεται από την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στην Τετάρτη 28 Ιανουαρίου.
Πάνω απ’ όλα προέχει η ηρεμία και η έμπρακτη στήριξη της ομάδας.
Μπροστά μας βρίσκεται το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Ακολουθεί η διακοπή, διάστημα στο οποίο θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πιο έτοιμη και πιο ανταγωνιστική στους τελικούς των play-out.
Εκεί θα παλέψουμε μέχρι τέλους — όχι μόνο για τη σωτηρία, αλλά για την αξιοπρέπεια του ΠΑΣ, όποιο και αν είναιτο τελικό αποτέλεσμα.
Μια ομάδα που παλεύει για την ύπαρξή της εδώ και πολύ καιρό, χρειάζεται στήριξη, ηρεμία και πράξεις.
Όσοι επιλέγουν «καφενειακή ρητορεία», «διαγνώσεις πληκτρολογίου» και διαρκή υπονόμευση από απόσταση, ας κατανοήσουν κάτι ξεκάθαρα:
ο ΠΑΣ δεν είναι για αυτούς, δεν τους χρειάζεται και δεν τους θέλει
Υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες να επιλέξουν να "υποστηρίζουν"...
Όσοι αγαπούν πραγματικά τον ΠΑΣ, ξέρουν πώς να σταθούν δίπλα του έμπρακτα:
είτε όπως στάθηκα εγώ — με χρόνο, χρήμα, ψυχή, καρδιά και ευθύνη,
είτε γεμίζοντας το γήπεδο, στηρίζοντας τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο, δίνοντας πνοή στην προσπάθεια.
Τα πράγματα είναι απλά και πιο ξεκάθαρα από ποτέ:
Πράξεις ή οριστική απόσταση δια παντός, τιποτα άλλο.
Η ώρα να διαλέξουμε πλευρά και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έχει περάσει προ πολλού...

Σιοντης

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #819 στις: Τρι 20 Ιαν 2026 13:24 »
Πρώτο πόστ του Σιόντη που ανάμεσα στις γραμμές δείχνει τις προθέσεις του.

Κατά τη γνώμη μου θα συνεχίσει και του χρόνου και στη Γ', χωρίς να παρατάει τις λιγοστές ελπίδες για παραμονή.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #820 στις: Τρι 20 Ιαν 2026 19:19 »
Θα ήθελα να γινόταν τώρα και να ακούσω τι έχει να πει.Τώρα αναγκαστικά υπομονή μια εβδομάδα.

Αποσυνδεδεμένος Black_Freighter

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #821 στις: Τετ 21 Ιαν 2026 15:15 »
Φανταστείτε πόσο άσχημα πρέπει να είναι τα πράγματα που άμα παρουσίαζε σήμερα πιστεύει ότι δεν θα πήγαινε κανείς γήπεδο το Σάββατο...

Συνδεδεμένος SirBak

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #822 στις: Τετ 21 Ιαν 2026 22:17 »
Επειδη πολλες φορες εγινε αντικειμενο συζητησης το παραθετω εδω για να ξεκαθαρισει το πραμα

Απο Γυφτοπουλο

Παράθεση
Υποβιβάζονταν λοιπόν οικειοθελώς στη Γ’ Εθνική ή και πιο κάτω, έμεναν εκεί δύο με τρία χρόνια και αφού έλυναν και έθεταν σε εκκαθάριση τις καταχρεωμένες εταιρείες, επέστρεφαν πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες, δημιουργώντας νέες Ανώνυμες Εταιρείες, με το ίδιο όνομα και σήμα, οι οποίες έπαιρναν νέο ΑΦΜ και δεν είχαν καμία υποχρέωση για τα παλιά χρέη! Ηχηρές οι περιπτώσεις ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιου και πολλών ακόμα ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Με τον τρόπο αυτό έχαναν χρήματα όχι μόνον οι αθλητές αλλά το Δημόσιο και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί.
Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Με τροποποιητικές διατάξεις του βασικού αθλητικού νόμου 2725/1999 δεν σβήνει κανένα χρέος από τον υποβιβασμό μιας ΠΑΕ ή ΚΑΕ σε ερασιτεχνική κατηγορία. Για το ποδόσφαιρο, από το 2017 και μετά, όσες ΠΑΕ υποβιβάζονται σε ερασιτεχνικές κατηγορίες (και η Γ’ Εθνική είναι ερασιτεχνική κατηγορία), τίθενται αυτοδικαίως σε λύση και εκκαθάριση και οι ομάδες των ΠΑΕ ή ΚΑΕ περιέρχονται στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη και υποχρέωση των όσων βαρύνουν τις ανώνυμες εταιρείες. Όταν οι ομάδες επιστρέψουν σε επαγγελματικές κατηγορίες, τότε η νέα ΠΑΕ ή ΚΑΕ που θα συσταθεί επωμίζεται και τα χρέη των ΠΑΕ και ΚΑΕ που λύθηκαν και τέθηκαν σε εκκαθάριση!
Ανακαλύψτε και άλλα
Τοπικά προϊόντα Ηπείρου
Υπηρεσίες ιδιωτικοποιήσεων
Τουριστικά πακέτα Ηπείρου
Ιστορική εφημερίδα
Τοπικά προϊόντα
Τουρισμός Ιωαννίνων
Εγγραφή σε αθλητικούς συλλόγους

Για να γίνει πιο κατανοητό, αναφέρουμε τι γίνεται όταν μια ΠΑΣ που αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ 2 (Β’ Εθνική), υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική που είναι πλέον ερασιτεχνική κατηγορία. Η ΠΑΕ τίθεται αυτοδικαίως σε λύση-εκκαθάριση κατά τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, χωρίς να απαιτείται απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Η ομάδα περιέρχεται στο ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο, το οποίο δεν έχει καμία ευθύνη και υποχρέωση για όσα αφορούν την ΠΑΕ που τέθηκε σε εκκαθάριση.
Σε περίπτωση που η ομάδα ανεβεί στη συνέχεια από τη Γ’ Εθνική στη Σούπερ Λιγκ 2, προβλέπονται από τον νόμο τα εξής: α) αν ανέλθει μέσα σε ένα χρόνο από τον υποβιβασμό μπορεί το ιδρυτικό σωματείο να επαναφέρει σε ισχύ την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ εφόσον δεν έχει περάσει χρόνος και με την προϋπόθεση η ΠΑΕ να έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της (χρέη κλπ). Διαφορετικά το ιδρυτικό σωματείο θα συστήσει νέα ΠΑΕ με το ίδιο όνομα και σήμα, με άλλο ΑΦΜ που θα αναλάβει όμως και τις υποχρεώσεις της παλιάς ΠΑΕ που τέθηκε σε εκκαθάριση ως εξής: Το σύνολο των χρεών σε Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς, το 50% των χρεών σε παίκτες, προπονητές κλπ και το άλλο 50% των ποδοσφαιρικών χρεών όπως και το 100% των χρεών προς τρίτους, εφόσον αυτοί δεν ικανοποιηθούν από την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εκκαθαρισθείσας ΠΑΕ. Όσο όμως η ομάδα θα είναι στη Γ’ Εθνική ή και σε κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία θα λειτουργεί ως ερασιτεχνικό σωματείο, χωρίς καμία ευθύνη και υποχρέωση των όσων καταλογίζονται στην ΠΑΕ. Για τα της εκκαθαρισθείσας ΠΑΕ και τις ευθύνες των διοικητών της εφαρμόζονται οι λοιπές διατάξεις του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών.
Ανακαλύψτε και άλλα
Ειδήσεις Ιωαννίνων
Ηλεκτρονική εφημερίδα
Μαθήματα μουσικής
Τουρισμός Ιωαννίνων
Εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων
Ειδησεογραφικό περιοδικό

Γίνεται πλέον αντιληπτό, ότι έκλεισαν τα «παραθυράκια» και οι ατέλειες του νόμου, που υπήρχαν πριν από μια δεκαετία για να διαγράφουν οι ΠΑΕ τα χρέη τους. Τώρα και στη Γ’ Εθνική δεν σβήνουν τα χρέη, γι’ αυτό και αποφεύγουν οι ομάδες τον οικειοθελή υποβιβασμό όπως γινόταν παλιά. Όσο θα είναι στη Γ’ Εθνική δεν θα έχει τα χρέη της ΠΑΕ, αν ξαναγυρίσει στις επαγγελματικές κατηγορίες πάλι θα ξαναφορτωθεί τα χρέη!

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Παραθέτουμε αυτούσιες κάποιες διατάξεις από το άρθρο 111 του ν. 2725/1999 που αφορούν τον υποβιβασμό μιας ΑΑΕ (Ανώνυμης Αθλητικής Εταιρείας), δηλαδή ΠΑΕ ή ΚΑΕ στη Γ’ Εθνική ή σε άλλη ερασιτεχνική κατηγορία.
«4.α. Από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 και εφεξής, σε περίπτωση που Α.Α.Ε. υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης εξαιτίας υποβιβασμού της ομάδας από την κατώτερη επαγγελματική κατηγορία του αθλήματος ή αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο και εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα Α.Α.Ε. από το ίδιο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο ή, σε περίπτωση συγχώνευσης, από το σωματείο που θα προέλθει ή θα παραμείνει από τη συγχώνευση, τότε η νέα Α.Α.Ε. διαδέχεται την υπό εκκαθάριση Α.Ε.Ε. και υπεισέρχεται ως προς τις υποχρεώσεις στη θέση της υπό εκκαθάριση Α.Ε.Ε, ως εξής:
α) Αυτοδικαίως στο σύνολο των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης,
β) αυτοδικαίως στο ήμισυ των αμιγώς αγωνιστικών οφειλών (ήτοι οφειλών προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές, γυμναστές και εν γένει προπονητικά επιτελεία, διαμεσολαβητές, διοργανωτές, τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «FIFA», την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών «UEFA» και άλλες Ομοσπονδίες),
γ) στο υπόλοιπο ήμισυ των αμιγώς αγωνιστικών οφειλών (κατά την προηγούμενη περίπτωση), καθώς και στο σύνολο των μη αγωνιστικών οφειλών προς τρίτους, εάν οι οφειλές αυτές δεν ικανοποιήθηκαν από τα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία της υπό εκκαθάριση Α.Ε.Ε. και υπό την προϋπόθεση ότι, έχει ολοκληρωθεί αμετάκλητα η δικαστική διεκδίκηση των απαιτήσεων των τρίτων τόσο προς τον εκκαθαριστή της Α.Ε.Ε. όσο και προς τα πρόσωπα που δημιούργησαν τις οφειλές.
Ως υποχρεώσεις / οφειλές νοούνται εκείνες, των οποίων η γενεσιουργός αιτία ανάγεται σε χρόνο έως και τη θέση της Α.Ε.Ε. σε εκκαθάριση, με την επιφύλαξη των περί παραγραφής διατάξεων. Διακοπή παραγραφής, η οποία έχει επέλθει με έγερση αγωγής ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, προβάλλεται και έναντι της νέας Α.Ε.Ε.
Για κάθε καταβολή στην οποία προβαίνει η νέα Α.Ε.Ε., κατ’ εφαρμογή των οριζομένων στην παρούσα, έχει δικαίωμα αναγωγής κατά της υπό εκκαθάριση Α.Α.Ε.
Τα ιδρυτικά αθλητικά σωματεία που κατέλαβαν τη θέση της υποβιβασθείσας Α.Α.Ε. πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, μπορούν να ιδρύσουν νέα Α.Α.Ε. η οποία δεν καθίσταται καθολικός διάδοχος των υποχρεώσεων της υποβιβασθείσας Α.Α.Ε. ανεξαρτήτως της πορείας της εκκαθάρισης».

Από την έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα”

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #823 στις: Πεμ 22 Ιαν 2026 14:15 »
Άρα από αυτά που διαβάζουμε, δε γλυτώνεις τίποτε από τα χρέη άμα πέσεις. Δεν υπάρχει κανένα όφελος. Συνεπώς πρέπει πάση θυσία να γίνει προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία γιατί μετά προστίθεται και η μεγαλύτερη απαξίωση της ομάδας.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #824 στις: Πεμ 22 Ιαν 2026 15:27 »
Γιατί μέχρι τώρα ξέραμε ότι όλα τα χρέη πάνε στο μισό? Κάνουμε εμείς εδώ κάποιο λάθος ή το άρθρο?

Θα πρέπει ο Σιόντης να μας ξεκαθαρίσει τι ισχύει σε περίπτωση διάλυσης της ΠΑΕ, πόσα είναι τα χρέη στο δημόσιο και πόσα σε ιδιώτες. Γιατί εγώ δεν βλέπω τρόπο να παραμένουμε στην κατηγορία αγωνιστικά με καμία δύναμη.
Τι διακανονισμοί έχουν γίνει, και στην τελική, αν πέσουμε μαθηματικά και ισχύει το παραπάνω άρθρο συμφέρει να εξοφλουμε χρέη προς το δημόσιο παρά σε ιδιώτες ώστε στην εκκαθάριση να πάρουν μεγαλύτερο ποσοστό οι χριστοβασιληδες.
Επίσης θα πρέπει κάποια στιγμή να αυξήσουμε τις πιέσεις μας προς τους χριστοβασιληδες με νομικά μέσα. Έχουν κάνει αρκετές ανομίες με πρώτη πρώτη την μεταφορά χρημάτων στην ετερορυθμη. Απορώ γιατί κανένας μικρό μέτοχος δεν έχει κινηθεί νομικά ώστε να υπάρξει κάποια δέσμευση της περιουσίας τους έως ότου επιστρέψουν τα χρήματα.

Είναι τουλάχιστον γελοίο να τους έχουμε να σουλατσαρουν ανενόχλητοι και εμείς να σηκώνουμε το σταυρό απόπληρώνοντας χρέη τους και μάλιστα να ακούμε και κουβέντες.
Μιλάω πάντα με τρόπους νομικούς έτσι μη παρεξηγηθω. Όχι ότι θα πάει και κανένας μας να κάνει τίποτα μεμπτό. Αν ήταν θα το είχαμε κάνει τόσα χρόνια. Εμείς τέτοια σκουπίδια δεν ήμασταν ποτέ σε αντίθεση με αυτούς.