Αποστολέας Θέμα: Κίνηση Νίκου Σιόντη  (Αναγνώστηκε 87830 φορές)

Συνδεδεμένος Black_Freighter

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Κίνηση Νίκου Σιόντη
« Απάντηση #850 στις: Παρ 30 Ιαν 2026 17:36 »
Παιδιά δεν είναι 240 χιλιάδες για να βγάλουμε τη χρονιά. Είναι 240 χιλιάδες κάθε μήνα.
Γι΄αυτό έγραψα ότι δε μαζεύονται από τον κόσμο αυτά τα χρήματα.

Τα 250κ/μήνα είναι στα λειτουργικά έξοδα που υπάρχουν τώρα. Μέσα σε αυτά φαντάζομαι είναι και το μηνιαίο ποσό της ρύθμισης, κατά τα άλλα δεν σχετίζονται.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #851 στις: Παρ 30 Ιαν 2026 17:43 »
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω ότι οι Χβ αν τους πεις κρατάω την ομάδα και πληρώνω στην δίνουν κατευθείαν.Αλλιώς απλά θα αφήσουν την ομάδα να σβήσει από παντού.Φυσικά κανένας δεν θα τους κυνηγήσει για χρέη.

Άμα διαλυθεί η ομάδα βασικά θα κυνηγάνε μόνο αυτούς για τα χρέη. Αλλιώς θα την είχαν σβήσει ήδη.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #852 στις: Παρ 30 Ιαν 2026 17:46 »
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω ότι οι Χβ αν τους πεις κρατάω την ομάδα και πληρώνω στην δίνουν κατευθείαν.Αλλιώς απλά θα αφήσουν την ομάδα να σβήσει από παντού.Φυσικά κανένας δεν θα τους κυνηγήσει για χρέη.

Άμα διαλυθεί η ομάδα βασικά θα κυνηγάνε μόνο αυτούς για τα χρέη. Αλλιώς θα την είχαν σβήσει ήδη.
Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις όλοι παίρνουν...

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #853 στις: Δευ 02 Φεβ 2026 09:31 »
Παιδιά δεν είναι 240 χιλιάδες για να βγάλουμε τη χρονιά. Είναι 240 χιλιάδες κάθε μήνα.
Γι΄αυτό έγραψα ότι δε μαζεύονται από τον κόσμο αυτά τα χρήματα.

Τα 250κ/μήνα είναι στα λειτουργικά έξοδα που υπάρχουν τώρα. Μέσα σε αυτά φαντάζομαι είναι και το μηνιαίο ποσό της ρύθμισης, κατά τα άλλα δεν σχετίζονται.

Δεν είπα κάτι άλλο.
Θέλουμε 250 κ το μήνα και μέσα σε αυτά προφανώς περιλαμβάνεται και η ρύθμιση.
Δεν μπορεί να τρέξει η ομάδα πληρώνοντας μόνο τη ρύθμιση.....
Οπότε εξηγήστε πως θα βρεθούν, από τη στιγμή που ο Σιόντης είπε ότι δεν μπορεί να τα καλύψει.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #854 στις: Τρι 03 Φεβ 2026 19:10 »
ΠΑΣ Γιάννινα: Παρουσία Πιλάβιου έγινε η συνάντηση Σιόντη – Οικονόμου
Η συνάντηση με τον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα και τον πρόεδρό του Γιώργο Οικονόμου, που είχε προαναγγελθεί από τον κ. Σιόντη στον οικονομικό απολογισμό που έκανε την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα (2/2) και μάλιστα παρουσία του δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου. Ο τελευταίος βρέθηκε στην πόλη μας με αφορμή και το γεγονός ότι ο γιος του έπαιζε με τον Κόροιβο ως αντίπαλος των Vikos Φalcons.

Ήταν μία ευκαιρία να αναλυθεί πως λειτουργεί με τα άλλα τμήματά του ο ερασιτέχνης, κυρίως με το τμήμα μπάσκετ γυναικών και να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές, καθώς αν υποβιβαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Γ’ Εθνική παύει οριστικά και αμετάκλητα να ανήκει στους αδερφούς Χριστοβασίλη, ο ερασιτέχνης είναι αυτός που αναλαμβάνει να «τρέξει» την ομάδα στην ερασιτεχνική κατηγορία και όταν με το καλό ξαναγίνει η ομάδα ΠΑΕ, τότε μπορεί ο ερασιτέχνης να απευθύνει «προσκλητήριο» σε υποψήφιους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της νέας ΠΑΕ.

Ουσιαστικά αυτό που θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές είναι μέσω κάθε νόμιμης οδού να εξασφαλιστεί η συμμετοχή και η χρηματοδότηση της ομάδας στη Γ’ Εθνική, αν και εφόσον δεν καταστεί εφικτή η παραμονή στη SuperLeague 2.

Ο κ. Πιλάβιος και το δικηγορικό του γραφείο θα επεξεργαστούν το προσεχές διάστημα κάποιες προτάσεις, βάσει των οποίων θα μπορούσε να συνεχιστεί η παρουσία του κ. Σιόντη ή όποιου άλλου θα επιθυμούσε να αναλάβει την ομάδα στη Γ’ Εθνική, πάντα υπό την «ομπρέλα» του ερασιτέχνη που έχει τις νομικές ευθύνες, εφόσον πάψει ο ΠΑΣ να είναι ΠΑΕ.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον για το τι θα κάνει η ομάδα αγωνιστικά στα πλέι άουτ, ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσει η εφαρμογή του plan B, το οποίο όμως αναπόφευκτα θα πρέπει να προετοιμάζεται, για να μην χαθεί πάλι χρόνος, όπως χάθηκε πέρυσι το καλοκαίρι.

Ακόμα και το plan B, πάντως, προϋποθέτει άνθρωπο με διάθεση να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια, γιατί από μόνος του ο ερασιτέχνης είναι αδύνατον να “τρέξει” την ομάδα στη Γ’ Εθνική, πόσο μάλλον να κάνει πρωταθλητισμό.
super-fm.gr

Αποσυνδεδεμένος Στέφανοςπασ Γερμανία

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #855 στις: Τρι 03 Φεβ 2026 21:50 »
pextempalla
Καλησπέρα παιδιά.
Εγώ ξέρω πως μπορούν να καλυφθούν τα 250κ άνετα στα Γιάννενα ζούνε 70χιλιαδες άτομα χωρίς όλο το νομό νομίζω είναι περίπου 113 χιλιάδες από τους 70χιλιαδες 30 χιλιάδες άμα δίνουνε 8,5€ κάθε Μίνα έχουμε 255 χιλιάδες τόσο δύσκολα είναι ένα ποτό λιγότερο και σε όλα τα Γιάννενα δεν θα έχει και κανένας 30€ το Μίνα.Και νομίζω βγαίνουν και η μαγαζατορες κερδισμένοι.
 :mono: :mono:

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #856 στις: Τετ 04 Φεβ 2026 11:12 »
pextempalla
Καλησπέρα παιδιά.
Εγώ ξέρω πως μπορούν να καλυφθούν τα 250κ άνετα στα Γιάννενα ζούνε 70χιλιαδες άτομα χωρίς όλο το νομό νομίζω είναι περίπου 113 χιλιάδες από τους 70χιλιαδες 30 χιλιάδες άμα δίνουνε 8,5€ κάθε Μίνα έχουμε 255 χιλιάδες τόσο δύσκολα είναι ένα ποτό λιγότερο και σε όλα τα Γιάννενα δεν θα έχει και κανένας 30€ το Μίνα.Και νομίζω βγαίνουν και η μαγαζατορες κερδισμένοι.

Καλησπέρα φίλε. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο γιατί ακόμη και την κάρτα φιλάθλου που κοστίζει 50 ευρώ(και μπορεί κάποιος να την πληρώσει σε 6 δόσεις) την αγόρασαν λιγότεροι από 300 φιλοι της ομάδας.

Ο σκληρός πυρήνας, αυτός που θα βάλει το χέρι στην τσέπη και θα έδινε το 10αρικο κάθε μηνα είναι γύρω στα 2000 άτομα.
Μπορεί τον πρώτο μήνα με ένα ξεσηκωμό να μαζευόταν και 30-35 χιλιάδες. Το δεύτερο θα ήταν γύρω στις 20
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 04 Φεβ 2026 11:15 από pagourenko1966 »

Αποσυνδεδεμένος fadomas

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #857 στις: Τετ 04 Φεβ 2026 12:13 »
Παράθεση
Καλησπέρα παιδιά.

Πόσες φορές πρέπει να γράψουμε ότι η πλειοψηφία της πόλης δεν είναι ΠΑΣ και δεν την ενδιαφέρει ο ΠΑΣ;
Πότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι για να δούμε με αυτά τα δεδομένα τι μπορούμε να κάνουμε;;

Έχουμε 2026 όχι 1980 που ο ΠΑΣ γέμιζε τα πάντα και όλοι γουσταραν.

Βολοδερνουν 2-2500 εντός άντε να σου βάλω κι άλλους τόσους στην υπόλοιπη Ελλάδα και αυτοί είμαστε. Εννοώ που έχουμε κάποια παρουσία άλλος πολύ άλλος λιγότερο.

Ο κόσμος ασχολείται με τα προβλήματα του και άντε να πάει και να δει τον γαύρο ή το βαζελο του σπίτι ή σε καφέ. Αυτό.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #858 στις: Τετ 04 Φεβ 2026 12:16 »
pextempalla
Καλησπέρα παιδιά.

Καλησπέρα φίλε. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο γιατί ακόμη και την κάρτα φιλάθλου που κοστίζει 50 ευρώ(και μπορεί κάποιος να την πληρώσει σε 6 δόσεις) την αγόρασαν λιγότεροι από 300 φιλοι της ομάδας.

Ο σκληρός πυρήνας, αυτός που θα βάλει το χέρι στην τσέπη και θα έδινε το 10αρικο κάθε μηνα είναι γύρω στα 2000 άτομα.
Μπορεί τον πρώτο μήνα με ένα ξεσηκωμό να μαζευόταν και 30-35 χιλιάδες. Το δεύτερο θα ήταν γύρω στις 20
Ακριβώς όπως τα λέει ο pagourenko1966.
2.000-2.500 είναι ΠΛΈΟΝ τα άτομα που θα έβαζαν το χέρι στην τσέπη για τον ΠΑΣ.
Ο αριθμός αυτός όμως θα μειωθεί δραστικά όταν θα ζητηθούν επιπλέον χρήματα.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, από αυτούς που αγόρασαν διαρκείας, φανέλες και έγιναν συνδρομητές στη snappi, για να μαζέψει η ομάδα όσα έσοδα μπορεί σε μια χρονιά καταστροφής, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να στηρίξουν κάτι επιπλέον οικονομικά.
Αυτό φάνηκε και με την κάρτα φιλάθλου, που δόθηκαν μόλις 300.
Ακόμη και με τις φανέλες που ήταν από τις καλύτερες ιδέες που υλοποιήθηκαν ποτέ, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Προσωπικά πίστευα ότι θα γίνει χαμός και πουλήθηκαν μόλις 800 αν δεν κάνω λάθος.
Οπότε το να λέμε ότι μπορούν να μαζευτούν άνετα τα λεφτά που χρειάζονται κάθε μήνα, ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας και όχι της πραγματικότητας.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #859 στις: Τετ 04 Φεβ 2026 12:43 »
pextempalla
Καλησπέρα παιδιά.

/10 στην καλύτερη

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #860 στις: Τετ 04 Φεβ 2026 12:47 »
Ακόμη και με τις φανέλες που ήταν από τις καλύτερες ιδέες που υλοποιήθηκαν ποτέ, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Προσωπικά πίστευα ότι θα γίνει χαμός και πουλήθηκαν μόλις 800 αν δεν κάνω λάθος.
Οπότε το να λέμε ότι μπορούν να μαζευτούν άνετα τα λεφτά που χρειάζονται κάθε μήνα, ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας και όχι της πραγματικότητας.

Που να πούμε ότι ήταν και καλές εντωμεταξύ. Τύπου mesh dry fit άνετα την φοράς για προπόνηση και έχει και καλό τύπωμα για να μην φεύγει από τα πλυσίματα. Δηλαδή με τα ίδια λεφτά που παίρνει κάποιος μια απλή τεχνική, μπορεί να πάρει αυτή στην θέση της και πάλι δεν.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #861 στις: Τετ 04 Φεβ 2026 14:21 »

Που να πούμε ότι ήταν και καλές εντωμεταξύ. Τύπου mesh dry fit άνετα την φοράς για προπόνηση και έχει και καλό τύπωμα για να μην φεύγει από τα πλυσίματα. Δηλαδή με τα ίδια λεφτά που παίρνει κάποιος μια απλή τεχνική, μπορεί να πάρει αυτή στην θέση της και πάλι δεν.
Όντως. Φαίνονται και καλές ποιοτικά και η τιμή τους είναι σούπερ. Συν το γεγονός ότι από τα 35 € τα 20€ πάνε στην ομάδα. Και πάλι δεν......

Συνδεδεμένος SirBak

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #862 στις: Τετ 04 Φεβ 2026 16:03 »
Ρε σεις έχετε καταλάβει ότι έξω δεν κινείται τίποτα;
Έχουμε εκπτώσεις και τα μαγαζιά άδεια
Καθημερινές οι καφετέριες είναι άδειες
Ο κόσμος ότι μπορούσε να δώσει το έδωσε
Άσε που και στις εξελίξεις της ομάδας υπάρχει ξενερα. Η ομάδα αγωνιστικά έριξε λευκή πετσέτα , ενώ και στο ιδιοκτησιακό ουδέν νεώτερο.
Απτην άλλη έχουμε τον Σιοντη να ανεβάζει βίντεο απτά τυριά που έκαναν εκδρομή της μισής ώρας και αντί να το μαζέψει σιγά σιγά , τσακώνεται με τον κάθε έναν ξεχωριστά λες και είναι παιδάκι.
Τέλος , για εμένα, όταν έχεις 10 τελικούς και απαιτείς συσπείρωση δεν κανονίζεις συνάντηση με τον ερασιτέχνη για να συζητήσεις για τη Γ εθνική. Δηλαδή με τι ψυχολογία θα παίξουν οι ποδοσφαιριστές μπάλα και με τι ψυχολογία θα πάνε οι φίλαθλοι να κόψουν έξοδα από το σπίτι για να αγοράσουν τη κάρτα φιλάθλων;

Αποσυνδεδεμένος ΤΑΧΑΣ

• Sr. Member
  • Γεννήθηκα ΠΑΣ και θα πεθάνω ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ
    • Προφίλ
« Απάντηση #863 στις: Τετ 04 Φεβ 2026 23:24 »
Το θέμα είναι αγωνιστικό ξεκάθαρα,αν η ομάδα διεκδικούσε άνοδο το γήπεδο φέτος θα είχε 5.000 σε κάθε ματς είναι θέμα ψυχολογίας καθαρά,με τι δύναμη θα πάει κάποιος γήπεδο έχοντας δεί την Χρυσούπολη και την κάθε κωμόπολη να σε γλεντανε, χαμηλού επιπέδου ομάδα σε ένα τριτοκοσμικό πρωτάθλημα να είσαι προτελευταίος είναι πολύ βαρύ για τον οπαδό του ΠΑΣ μάγκες.
Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος απ'την παρουσία του κόσμου, έδωσε μεγάλο παρών σε παιχνίδια όπως αυτό με τον μακεδονικό, Νέστο, Νίκη, καβάλα, Καρδίτσα, πάνω από 3.000 και με παλμό , ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω, αγωνιστικά η ομάδα δεν βοηθάει εκεί είναι το πρόβλημα.
Ο ΠΑΣ έχει τεράστια δυναμική βάλτε το καλά στο μυαλό σας και αφήστε τα παραδείγματα με τα τυριά και τις γριές,σε ανάλογες καταστάσεις που βρέθηκαν οι ομάδες τους παίζανε μεταξύ συγγενών και φίλων . Έζησα Λάρισα όταν έπαιζε γ Εθνική,1000 άτομα με το ζόρι στο Αλκαζάρ όταν εμείς κατεβαζαμε χιλιάδες σε Αθήνα και Πάτρα, όπως και οι γριές που φέτος τους παρακαλούσε ο φούρναρης να πάρουν διάρκειας ( παρεμπιπτόντως πόσα διάρκειας έχουν Ήρα, Καλαμάτα, Πανιώνιος που πάνε για άνοδο σε σχέση με εμάς?)
Δεν σχολιάζω την ανάρτηση Σιόντη γιατί την θεωρώ προσβλητική,τον ευχαριστώ για ότι έχει κάνει, είμαι και εγώ δίπλα του, αλλά νομίζω ότι ώρες, ώρες χάνει την υπομονή του, έχει απειρία σε τέτοιου είδους διοίκηση και φαίνεται.

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #864 στις: Πεμ 05 Φεβ 2026 01:21 »
Θα συμφωνήσω με το παραπάνω μήνυμα.

Όσοι με περίσσευμα μιζέριας λέτε τόσοι είμαστε, ξεχνάτε να πείτε το ουσιαστικότερο: τόσοι είμαστε με τις παρούσες συνθήκες. Τελεία. Και δεν είμαστε λίγοι.

Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει αναδείξει ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα. Γιατί ο Γιαννιώτης και Ηπειρώτης μεροκαματιάρης, ιδιωτικός ή δημόσιος υπάλληλος ή μικροεπιχειρηματίας να πληρώσει τα γαμησιάρικα των μπαταχτσήδηδων και της οικογένειας που θησαύρισε από την ομάδα μας;

Τώρα που πέφτουμε (μάλλον) στη Γ' θα αρχίσει το στρίμωγμα από κράτος και ιδιώτες στους μπαταχτσήδηδες, ασχέτως αν πάρουν λίγα ή ακόμη και τίποτα. Αυτό σίγουρα είναι μια ηθική δικαίωση. Να ευχηθούμε οι αρμόδιες υπηρεσίες να τους στριμώξουν άσχημα.

Επίσης θα δείτε πόσοι παίχτες ή και ιδιώτες θα δεχθούν κουρεματάκι οφειλών ανεξαρτήτου τι λέει ο νόμος.

Εν τέλει η Γ' εθνική ίσως αποδειχθεί ο δρόμος προς τη λύτρωση: οικονομική (έως ένα βαθμό), ηθική και μάλλον αγωνιστική.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #865 στις: Πεμ 05 Φεβ 2026 13:40 »
Τέλος , για εμένα, όταν έχεις 10 τελικούς και απαιτείς συσπείρωση δεν κανονίζεις συνάντηση με τον ερασιτέχνη για να συζητήσεις για τη Γ εθνική. Δηλαδή με τι ψυχολογία θα παίξουν οι ποδοσφαιριστές μπάλα και με τι ψυχολογία θα πάνε οι φίλαθλοι να κόψουν έξοδα από το σπίτι για να αγοράσουν τη κάρτα φιλάθλων;

Το καταλαβαίνω αυτό που λες όμως πρέπει να υπάρχει το plan b ήδη έτοιμο. Έτσι ώστε αν δεν καταφέρουμε το θαύμα (αγωνιστικά και οικονομικά) να είναι ήδη δομημένο σωστά το δίκτυο υποστήριξης της επόμενης μέρας.

Αποσυνδεδεμένος Kun

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #866 στις: Πεμ 05 Φεβ 2026 18:38 »
Η ανάρτηση του Σιόντη ήταν άτυχης και ότι ακολούθησε από κάτω αλλά και σε άλλες αναρτήσεις με τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς μεταξύ ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας σίγουρα δεν τιμάει τον οργανισμό του ΠΑΣ σε καμία περίπτωση και κινδυνεύουμε να ζήσουμε εποχές Κούγια.

Ο Νίκος σίγουρα έχει κουραστεί και είναι λογικό να κάνει λάθη απειρίας, καθώς αυτός ο χώρος είναι πολύ ιδιαίτερος. Έχει κάνει πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ και παλεύει να κρατήσει ζωντανη την ιδέα που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα και λόγω του πατέρα του και τεράστιου αρχηγού Γιώργου Σιοντη. Όμως πρέπει να ηρεμήσει και να αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση στην πόλη εχει δυστυχώς αλλάξει. Η Χριστοβασιλοποιηση μας έχει κάνει κακό τόσο αγωνιστικά, οικονομικά, οπαδικα και στο δέσιμο πόλης και ομάδας. Επίσης η αγωνιστική παρουσία της ομάδας με την έλλειψη πάθους στα εκτός σίγουρα δε βοηθάει. Δηλαδή οκ παίζουμε με νέα παιδιά αλλά πόσο να αντέξουμε να μας κάνουν πλάκα τα χωριά χωρίς να κάνουμε φάση?

Αν επικρατήσει η εσωστρέφεια που δυστυχώς είναι στο. DNA μας δεν το κόβω να έχουμε μέλλον. Πρέπει να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί στα social και να πάμε βήμα βήμα για το καλύτερο.
"Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δε λάμπει"
PAS Giannina 1966 - Los Toros Locos
ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #867 στις: Σαβ 07 Φεβ 2026 20:41 »
Μιας και μιλάμε για δέσιμο ομάδας και πόλης και έγινε συζήτηση τις προηγούμενες μέρες για το θέμα ας βάλω και εγώ μερικά παραδείγματα.

Το πρώτο είναι από την Αταλάντα,μιας και πήραμε παίχτη από εκεί.

"Being a fan of Atalanta is part of the identity of Bergamo."[136]

—Local newspaper L'Eco di Bergamo editor-in-chief Andrea Valesini (translated), 2020

Το να είσαι Αταλάντα είναι κομμάτι της ταυτότητας του Μπέργκαμο.

Το παραπάνω αλλά και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω λινκ.
https://www.bbc.com/sport/football/54721132

Εδώ πάλι βλέπουμε τι κάνουν στο Μπέργκαμο και ίσως και αλλού στην Ιταλία
http://www.pas.gr/forum/index.php?topic=2307.msg270609#msg270609

Στο έτερο παράδειγμα είχε μπει πριν λίγο καιρό στο ανάλογο θέμα.
Παράθεση
Στις αρχές Φεβρουαρίου η Κολωνία θα υποδεχθεί την Ίντερ και στην πόλη έχει σημάνει συναγερμός. Τα εισιτήρια είναι περιζήτητα και αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει λίγες δεκάδες (πανάκριβες) θέσεις στα επίσημα, σε ένα γήπεδο 50.000 θέσεων.

Ο αγώνας είναι για τη «Φάση των 32» του UEFA Youth League, που με απλά λόγια σημαίνει ότι 50.000 άνθρωποι έχουν ήδη καπαρώσει εισιτήριο για να πάνε να δούνε ένα παιχνίδι U19!
http://www.pas.gr/forum/index.php?topic=6429.msg277877#msg277877

Από πάνω αναφέρει και την Ουνιόν στο λινκ.Άλλο ένα παράδειγμα περί κοινότητας και ομάδας.

Ας γυρίσουμε όμως στο παιχνίδι της Κολωνίας και τι έγινε τελικά.

Παράθεση
50.000 άνθρωποι γέμισαν χθες το γήπεδο της Κολωνίας για να δούνε την Κολωνία U19 να αντιμετωπίζει την Ίντερ U19 για τη «Φάση των 32» του UEFA Youth League. Τα πιτσιρίκια των Γερμανών το πάλεψαν αλλά με δυο γκολ στις καθυστερήσεις οι Ιταλοί πήραν την πρόκριση κερδίζοντας με 1-3.
Παρά την ήττα, μετά το τέλος του αγώνα το πέταλο κάλεσε τους μικρούς (οι περισσότεροι είναι 17 και 18 ετών) για να τους αποθεώσει και αμέσως μετά ακολούθησε η σκηνή που βλέπετε, όπου οπαδοί και ομάδα τραγουδάνε μαζί.
Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν έναν από τους 17χρονους πώς του φάνηκε η εμπειρία, αυτός δήλωσε: "Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Πραγματικά δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Απλά ανατριχιάζεις! Είναι αυτό ακριβώς που εύχεσαι να ζήσεις από τότε που ξεκινάς να παίζεις ποδόσφαιρο ως μικρό παιδί".

το βίντεο
El Sombrero (φωτογραφία)

Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα να δούμε,να μάθουμε και ίσως να εφαρμόσουμε.Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Αρκεί να γίνει κάτι και να μεγαλώσει ξανά αυτή η ομάδα.Γιατί σίγουρα μπορεί πολύ καλύτερα από αυτό που είναι τώρα.Έχει περάσει λαίλαπα οπαδικά και κερκιδικά αλλά με σκληρή δουλειά όλα μπορούν να αλλάξουν.Το αγωνιστικό και αυτό κάποια στιγμή θα φτιάξει.Πρέπει όμως να φτιάξει και το οπαδικό.
Χριστοβασιλισμός μαζί με ατάκες και ενέργειες του λίγοι και καλοί σόρυ αλλά δεν βγάζει κάπου.Βασικά βγάζει στον γκρεμό.Στην κατστροφή.Είναι ανεπίτρεπτο να κυριαρχεί τέτοια λογική σε μια ομάδα που διαχρονικά είναι γνωστή για τον κόσμο της.Για τον κόσμο της που ήταν πάντα το αποκούμπι της στα δύσκολα.
Φέτος η ομάδα έκανε πράγματα που είναι καλά με βάση το τι γίνεται φέτος και τα προβλήματα που υπάρχουν.Όμως θέλει δουλειά.Πρωτίστως από την ίδια την ομάδα αλλά όχι μόνο αυτήν.Θέλει συνδέσμους,θέλει δημαρχονομαρχαίους.Γιατί πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν και στην πόλη,περνάνε και μέσα από εκεί.Όχι να τρέχουν σε φιέστες ξένων.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #868 στις: Δευ 16 Φεβ 2026 23:34 »
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Αναγκάζομαι να επανέλθω δημόσια. Και αυτή τη φορά θα είναι η τελευταία μου ουσιαστική δήλωση.

29/01 ανάρτησα στην προσωπική μου σελίδα αυτούσιες τις δηλώσεις που έκανα 28/01, σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.
Εκεί παρουσίασα με πλήρη ανάλυση:
• τα πεπραγμένα των τελευταίων 7 μηνών,
• τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ,
• τους κινδύνους,
• και το πλάνο επιβίωσης.
Όποιος θέλει να γνωρίζει την αλήθεια, μπορεί να τα διαβάσει αναλυτικά εκεί.

Σήμερα, 16 Φεβρουαρίου, αναγκάζομαι να επανέλθω ξανά.
Όχι γιατί μου αρέσουν οι ανακοινώσεις ούτε γιατί θέλω να “παίζω” επικοινωνιακά.
Αλλά γιατί δεν γίνεται άλλο να λέμε την αλήθεια με στοιχεία και να αντιμετωπίζεται σαν θόρυβος, ενώ την ίδια στιγμή ανθίζουν η ίντριγκα, η χολή, το δηλητήριο και το «αίμα της αρένας».

Επέλεξα να μιλήσω με αποδείξεις, όχι με αφηγήματα.
Δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά ίσως και του παγκόσμιου  ποδοσφαίρου, να βγαίνει ένας άνθρωπος δημόσια και να παρουσιάζει με τέτοια ανάλυση, με τέτοια λεπτομέρεια και με απόλυτη διαφάνεια όλα τα οικονομικά στοιχεία μιας ΠΑΕ μαζι με τα πεπραγμένα, τις εκκρεμότητες, τους κινδύνους και το business plan.
Και όμως, αντί να υπάρξει συζήτηση ουσίας, αντί να υπάρξει στοιχειώδης συστράτευση, η πραγματικότητα είναι σκληρή: πέρασε στα ψιλά.

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω για να γίνει κατανοητό.
Αναρωτιέμαι ειλικρινά:
Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε;
Πρέπει να φτάσουμε σε ποινες τους -15 βαθμούς;
Πρέπει να έρθει η εξωαγωνιστική καταστροφή για να αντιληφθούμε ότι οι αριθμοί δεν είναι θεωρία;
Γιατί τα λέω όλα αυτά τόσους μήνες; Γιατί εξηγώ; Γιατί παρουσιάζω;
Γιατί πολύ απλα δεν θέλω να ξυπνήσουμε όταν θα είναι αργά.
Τι άλλο πρέπει να πει κάποιος για να γίνει απόλυτα σαφές και κατανοητό ότι χωρίς οικονομική στήριξη δεν υπάρχει ομάδα;

1) Η αλήθεια χωρίς ωραιοποίηση.

Από τον Ιούλιο είμαι εδώ, φωνάζω, προειδοποιώ. Μπήκα μπροστά, όχι γιατί το ήθελα, όχι γιατί μου ανήκει η ομάδα, όχι γιατί την κληρονόμησα, όχι γιατί είμαι δισεκατομμυριούχος.
Είπα ξεκάθαρα ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε, μπήκα μπροστά γιατί αγαπώ τον ΠΑΣ γνωρίζοντας ότι μπορεί να καταστραφώ.
Και σήμερα, μπορώ να πω ότι είμαι στα όρια της επαγγελματικής και οικονομικής εξάντλησης.
Δούλεψα 8 μήνες μέρα και νύχτα, άφησα πίσω δουλειά, οικογένεια, ζωή.
Έβαλα χρήματα που δεν μου περίσσευαν, χρόνο που δεν μου περίσσευε και ψυχή που δεν αναπληρώνεται.
Και στο τέλος βρίσκομαι να απολογούμαι, να πρέπει να αποδεικνύω ότι «δεν είμαι ελέφαντας», οτι η ομάδα δεν είναι δική μου, ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα και ότι δεν υπάρχει ιδιοτέλεια.
Στην αρχαία Σπάρτη έλεγαν «ή ταν ή επί τας».
Στην αρχαία Αθήνα η ευθύνη ήταν ύψιστη τιμή.
Στην ιστορία οι άνθρωποι που αναλάμβαναν βάρος δεν απολογούνταν — κρίνονταν από το αποτέλεσμα.
Εδώ όμως φτάσαμε στο σημείο - από μία πολύ μικρή μειοψηφία - ο άνθρωπος που πληρώνει, να απολογείται, ο άνθρωπος που δίνει, να κατηγορείται, ο άνθρωπος που παλεύει, να αμφισβητείται.
Αυτό δεν είναι κριτική αλλά παραλογισμός.
Την ομάδα δεν τη στηρίζεις με σχόλια, ούτε με θεωρίες, την ομάδα την στηρίζεις με χρόνο και χρήμα, με πράξεις και ευθύνη.
Η πραγματικότητα είναι μία:
Είμαι ο ΜΟΝΟΣ που βάζει συνεχώς χρήμα, χρόνο και πραγματική ψυχή σε αυτή την προσπάθεια.
Και αυτό ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ θα συνεχιστεί.

2) Οι δύο πραγματικοί κίνδυνοι – Όχι “θεωρίες”, πραγματικοί κίνδυνοι.

Το είπα ξεκάθαρα στις 28/01, θα το πω ξανά για τελευταία φορά. Ο ΠΑΣ σήμερα κινδυνεύει από δύο πράγματα:
Α) Από τις παλιές οφειλές σε πρώην ποδοσφαιριστές – ο μεγαλύτερος εξωαγωνιστικός κίνδυνος.
Όταν μπήκα μπροστά, οι οφειλές προς παλιούς ποδοσφαιριστές και παλιό staff ήταν περίπου 1.100.000€.
Σήμερα έχουν πέσει περίπου στις 500.000€.
Αυτό είναι τεράστια μείωση, πραγματικός άθλος, αποτέλεσμα μάχης.
Όμως —ακούστε με— αυτές οι 500.000€ εξακολουθούν να είναι «βόμβα», γιατί αυτές οι οφειλές είναι που γεννούν νέες προσφυγές, νέες ποινές, νέα bans, νέες αφαιρέσεις βαθμών και τελικά, εξωαγωνιστική καταστροφή.
Δεν είναι κινδυνολογία. Είναι κανόνες του ποδοσφαίρου και της πραγματικότητας, το είπα ξεκάθαρα. Το ξαναλέω.
Β) Από τις τρέχουσες υποχρεώσεις – αν δεν πληρώνεται το σήμερα, διαλύεται το αύριο
Το δεύτερο μέτωπο είναι το τρέχον ρόστερ, το προπονητικό επιτελείο, το προσωπικό.
Οι άνθρωποι που είναι εδώ σήμερα, που παλεύουν, που κάνουν υπομονή.
Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν πληρώνονται, η ομάδα δεν “ταλαιπωρείται”, καταρρέει.
Με κακή ψυχολογία, αποσύνθεση, ακόμη και με αποχές, με διάλυση της καθημερινότητας.
Και αυτό το είπα ξεκάθαρα. Το ξαναλέω.

3) Το νούμερο επιβίωσης: 250.000€ τον μήνα.

Εδώ τελειώνουν οριστικά οι παρερμηνείες.
Το είπα επίσης ξεκάθαρα στις 28/01, η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον 250.000€ τον μήνα.
Όχι περίπου. Όχι “κάπου εκεί”. Τουλάχιστον.
Για να πληρώνει τις τρέχουσες ανάγκες (ρόστερ, staff, προσωπικό, καθημερινές λειτουργικές ανάγκες) και παράλληλα να σβήνει τις παλιές φωτιές που μας κυνηγούν.
Χωρίς αυτό το ποσό, ο ΠΑΣ δεν “δυσκολεύεται”.
Ξεκάθαρα, δεν επιβιώνει.
Οσο κι αν υπάρχει ψυχή, καρδιά, θέληση, χωρίς πόρους δεν κινείται τίποτα.

4) Οι αριθμοί της αλήθειας – ποιος πληρώνει.

Έγινε δημόσια παρουσίαση επισης 28/01: πληρωμές μέχρι 15/01/26 περίπου 1.350.000€.
Και από αυτά, ένα τεράστιο κομμάτι το έβαλα εγώ.
Μέχρι τότε, 600.000€ προσωπική συμμετοχή που σήμερα έχει φτάσει περίπου 700.000€
Και τις τελευταίες εβδομάδες, αντί να υπάρξει στήριξη, εγώ συνέχισα να καλύπτω νέα ποσά για να κρατηθεί η ομάδα όρθια και να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις ώστε να πάμε στους κρίσιμους αγώνες όσο γίνεται πιο έτοιμοι και ανταγωνιστικοί.
Το δηλώνω καθαρά:
ΔΕΝ μπορώ και ΔΕΝ θα συνεχίσω να κρατάω μόνος μου αυτή την κατάσταση, τα όρια μου έχουν εξαντληθεί.

5) Η πλήρης απαξίωση των στοιχείων – και η τοξικότητα.

Και εδώ είναι η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου.
Δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια ανάλυση των πεπραγμένων και των οικονομικών στοιχείων: ελάχιστοι ασχολήθηκαν, ελάχιστοι αναπαρήγαγαν, ελάχιστοι συζήτησαν την ουσία.
Αντί για αυτό, είδα ξανά το ίδιο έργο: κουτσομπολιό, θεωρίες, ίντριγκα, δηλητήριο, αρένα.
Αυτή η κουλτούρα —με πράξεις ή με παραλείψεις— βάζει σήμερα το τελευταίο λιθαράκι στην ταφόπλακα της ομάδας.

6) Το νομικό μέτωπο: -3, -6, -9, -12, -15 βαθμοί.

Έχει επιβληθεί ποινή -3 βαθμών, όπως επιβλήθηκε και τις προάλλες.
Ξεκάθαρα: η ποινή αυτή είναι προσωρινή, γιατί η ομάδα έχει προσφύγει στο CAS και ζητά αναστολή της ποινής.
Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα επικοινωνηθούν άμεσα από τους αρμόδιους, λίγη υπομονή και εμπιστοσύνη.
Όμως εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από νομικά.
Γιατί ακόμη κι αν δικαιωθούμε, ακόμη κι αν “παγώσει” κάτι:
το πρόβλημα της έλλειψης πόρων παραμένει.

7) Το “μόνο έσοδο” που περιμένουμε – και η αμφιβολία.

Το μοναδικό σημαντικό έσοδο που αναμένουμε άμεσα είναι η κρατική επιχορήγηση από το στοίχημα, περίπου 200.000€.
Όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παρακρατηθεί μεγάλο μέρος της, λόγω βεβαίωσης οφειλών που έχει σταλεί προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το ΠΕΑΚΙ.
Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος:
• Δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχουν οφειλές.
• Αμφισβητούμε, όμως, το ύψος και την τεκμηρίωση του ποσού, όπως έχει σταλεί, χωρίς πλήρη ανάλυση και παραστατικά.
Γι’ αυτό ζητήσαμε:
• να μη παρακρατηθεί ούτε ένα ευρώ άμεσα,
• να γίνει πρώτα σωστός, τεκμηριωμένος υπολογισμός,
• και μετά να υπάρξει ρύθμιση, όχι “στραγγαλιστική” παρακράτηση, ώστε η ομάδα να πάρει έστω μια μικρή ανάσα ζωής.
Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και επικοινωνίες σε θεσμικό επίπεδο και ευελπιστούμε να εισακουστούν, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει.
Και ακόμα κι αν πάρουμε όλο το ποσό, δεν φτάνει ούτε για έναν μήνα…

8) Τι ζητώ – όχι ως παράκληση, ως αυτονόητο.
Δεν ζητώ λύπηση, δεν ζητώ “χειροκρότημα”, δεν παρακαλάω κανέναν.
Ζητώ το αυτονόητο: να πράξει ο καθένας αυτό που μπορεί και του αναλογεί.
Η ομάδα χρειάζεται πανστρατιά, μέσα στο γήπεδο, έξω από το γήπεδο και κυρίως στο πεδίο που πονάει: στο οικονομικό.
Η συμβολική στήριξη του κόσμου είναι τουλάχιστον συγκινητική. Το ξέρω, το αναγνωρίζω και το τονίζω σε όλες της δημόσιες δηλώσεις μου.
Αλλά εδώ πλέον δεν μιλάμε για συμβολισμούς. Μιλάμε για επιβίωση.
Χρειάζονται άνθρωποι, επιχειρήσεις, φορείς που μπορούν να σταθούν έμπρακτα.
Μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι. Όλοι.
Αυτό που ζούμε δεν είναι “αγωνιστική κρίση”, είναι μάχη ύπαρξης.

9) Η τελική γραμμή.

Το λέω με καθαρότητα για να μην υπάρξει ούτε ένα “δεν ήξερα”, ούτε ένα “δεν μου το είπαν”.
Αν δεν υπάρξει άμεση, πραγματική, μετρήσιμη συστράτευση ώστε να εξασφαλίζεται το ελάχιστο των 250.000€ τον μήνα, τότε: οι παλιές οφειλές θα μας χτυπήσουν ξανά με ποινές, οι τρέχουσες υποχρεώσεις θα διαλύσουν την ομάδα από μέσα και η εξωαγωνιστική καταστροφή θα είναι θέμα χρόνου.

Τι περιμένουμε; Να έρθουν -15 βαθμοί για να πιστέψουμε τους αριθμούς; Να καταρρεύσει η ομάδα για να πούμε «δεν το φανταζόμασταν»;

Δεν μπορώ άλλο να απολογούμαι επειδή πληρώνω, δεν μπορώ άλλο να εξηγώ τα αυτονόητα, δεν μπορώ άλλο να κρατώ μόνος ένα βάρος που δεν σηκώνεται από έναν άνθρωπο.
Είμαι εδώ από αγάπη, όχι από συμφέρον.
Και η αγάπη χωρίς ευθύνη δεν σώζει καμία ομάδα.

Θα είμαι κι εγώ απολύτως ξεκάθαρος:
Από εδώ και πέρα, ή αλλάζει η πραγματικότητα ή θα αποχωρήσω και εγώ επίσημα από αυτή την προσπάθεια, με καθαρό πρόσωπο, καθαρή συνείδηση και με την αλήθεια χιλιοειπωμένη.
Όχι από πείσμα, οχι από θυμό, αλλά γιατί δεν γίνεται να συνεχιστεί κάτι που απαιτεί πολλούς και το σηκώνει ένας.

Ο Άγιαξ της Ηπείρου δεν ζητά λύπηση.
Ζητά ευθύνη.
Από εδώ και πέρα, ο καθένας θα κριθεί από τη στάση του.
Εγώ μίλησα καθαρά.
Νίκος Σιόντης

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #869 στις: Τετ 18 Φεβ 2026 17:29 »
Υπάρχουν στιγμές που ξεχωρίζουν.
Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Χάρη Χαρίση για τη βαθιά ουσιαστική και καθοριστική του στήριξη στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω της PAS ΑΜΚΕ.
Η επιλογή του δεν είναι μία απλή συμβολική κίνηση.
Είναι μια πράξη με πραγματικό βάρος, από εκείνες που σπάνια συναντάς και που, στις σημερινές συνθήκες, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια που γίνεται για την ομάδα, το σήμα και την πόλη.
Ο Χάρης δεν ζήτησε δημοσιότητα.
Δεν θέλησε αναφορές ούτε αριθμούς.
Επέλεξε να σταθεί μπροστά με πράξη και όχι με λόγια.
Και αυτό είναι στάση.
Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που απλώς πέρασαν.
Και υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ανδρώθηκαν, συνδέθηκαν και παραμένουν δεμένοι.
Η σχέση με μια ομάδα και μια πόλη δεν μετριέται σε συμβόλαια.
Μετριέται σε στιγμές και σε επιλογές.
Η πράξη του Χάρη τιμά τον ίδιο και την οικογένεια του και υπενθυμίζει τι σημαίνει να κουβαλάς μέσα σου μια διαδρομή.
Τον ευχαριστώ θερμά, με σεβασμό και ειλικρινή εκτίμηση.
Εύχομαι το παράδειγμά του να αποτελέσει σημείο αναφοράς.
Εύχομαι όσοι έζησαν, μεγάλωσαν ή στηρίχθηκαν σε αυτόν τον σύλλογο να σταθούν — ο καθένας με τον τρόπο και τη δυνατότητά του — δίπλα στην προσπάθεια που εξελίσσεται.
Γιατί οι μεγάλες σχέσεις δεν τελειώνουν.
Συνεχίζονται.
💙

ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΝΤΗΣ (φωτογραφία)

Από μνήμης το λέω,νομίζω είχε πάρει και διαρκείας το καλοκαίρι.

Αποσυνδεδεμένος PizzAS

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #870 στις: Πεμ 19 Φεβ 2026 08:43 »
Και διαρκειας ειχε παρει και τωρα εδωσε παλι λεφτα και αρρωστος ΠΑΣολες ειναι, οπως και ο αδερφος του ο Δημητρης που ειναι γυμναστης στην ομαδα.
Μιλαμε για παιδια μαλαμα.
Μακαρι η ομαδα να βρει γρηγορα τον δρομο της και να ξαναδουμε τον Χαρη με τον ταυρο στο στηθος.
Τετοια παιδια αξιζουν να φορανε την φανελα γιατι την πονανε

Αποσυνδεδεμένος ΤΑΧΑΣ

• Sr. Member
  • Γεννήθηκα ΠΑΣ και θα πεθάνω ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ
    • Προφίλ
« Απάντηση #871 στις: Πεμ 19 Φεβ 2026 12:37 »
Εύγε παλικάρι μου,να έχεις υγεία και να σε χαίρεται η οικογένεια σου.Οταν με το καλό ορθοποδήσει η ομάδα,το πρώτο συμβόλαιο που θα κάνει να είναι το δικό σου με τον ΤΑΥΡΟ στο στήθος που τόσο πολύ αγαπάς!
Ο "Βαζελος" Χάρης Χαρίσης(έτσι τον αποκαλούσαν ορισμένα ντατσκαναρια όταν πήρε μεταγραφή) διδάσκει τι θα πει ΣΕΒΑΣΜΟΣ στη ομάδα , όχι από επαγγελματία παίχτη αλλά από ρομαντικό οπαδό!

Συνδεδεμένος SirBak

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #872 στις: Κυρ 01 Μάρ 2026 12:16 »
Παράθεση
.     Σήμερα ξημέρωσε μία πολύ δύσκολη και στενάχωρη ημέρα για όλους όσους αγαπούν τον ΠΑΣ.

Αγωνιστικά, οι πιθανότητες παραμονής στη SL2 είναι πλέον αντικειμενικά μικρές. Μόνο αν κερδίσουμε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε και για αυτό οφείλουμε να παλέψουμε όλοι.
Ακόμα κι αν αυτές εξαντληθούν, είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε μέχρι τέλους το σήμα και την ιστορία της ομάδας.

Όμως, ανεξάρτητα που θα αγωνίζεται η ομάδα του χρόνου, δεν πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη:
Πριν από 8 μήνες δεν συζητούσαμε για παραμονή αλλά για το αν ο ΠΑΣ θα υπάρχει!
Το μόνο ρεαλιστικό σενάριο — με ένα τεράστιο ΑΝ — ήταν η συμμετοχή στο Γ’ τοπικό!

Σήμερα ο ΠΑΣ υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, ό,τι κι αν συμβεί.
Γιατί πλέον υπάρχουν "θεμέλια" που πότε δεν υπήρχαν.

Μέσα σε μόλις οκτώ μήνες, και με ελάχιστες ουσιαστικές βοήθειες, τέθηκαν οι βασικές προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση και τη μετάβαση της ομάδας στην επόμενη μέρα.
Σήμερα υπάρχει διοικητική βάση.
Υπάρχει ξεκάθαρη και πλήρης οικονομική εικόνα.
Υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης σε πραγματικά επαγγελματικά πρότυπα.
Και όλα αυτά δεν είναι λόγια.
Είναι καταγεγραμμένα, μετρήσιμα και τεκμηριωμένα — αποτέλεσμα σκληρής, σοβαρής και απόλυτα επαγγελματικής δουλειάς.

Το μεγαλύτερο κέρδος, όμως, είναι ότι για πρώτη φορά υπάρχει χρόνος.
Χρόνος πραγματικός. Χρόνος δικός μας.
Χρόνος που δίνει στην ομάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει εκεί που ανήκει.
Το πόσο γρήγορα και δυναμικά θα γίνει αυτή η επιστροφή — ή αν θα γίνει πιο αργά αλλά με σταθερά και στέρεα βήματα — θα κριθεί αποκλειστικά από την έμπρακτη συμμετοχή και τη σταθερή στήριξη όλων.

Θα είναι ιστορικό και μοιραίο λάθος αν χαθεί ξανά ο πολύτιμος χρόνος που κερδήθηκε με τόσο κόπο.
Δεν χωρά εφησυχασμός, χαλαρότητα, εγκατάλειψη.
Αυτούς τους 8 μήνες έγιναν πράγματα που έμοιαζαν αδύνατα, έγιναν κυριολεκτικά θαύματα — για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Οφείλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος.
Η προσπάθεια αυτή είχε και εξακολουθεί να έχει για μένα τεράστιο προσωπικό κόστος — σε χρόνο, σε χρήματα, σε ψυχική και σωματική αντοχή.
Δεν μπορώ και δεν πρόκειται να συνεχίσω μόνος.
Αν συνεχίσω, θα το κάνω μόνο μαζί με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα για τον ΠΑΣ, μόνο εφόσον υπάρξουν πραγματικές εγγυήσεις παρόντος και μέλλοντος, σοβαρή και σταθερή στήριξη, και μια ξεκάθαρη προοπτική διάρκειας.
Αν υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να χτίσουν πάνω σε αυτή τη βάση, ΤΩΡΑ είναι η στιγμή.
Η εικόνα είναι καθαρή, τα δεδομένα υπάρχουν, ο χρόνος υπάρχει.

Και αν υπάρξει άνθρωπος ή ομάδα που μπορεί να κάνει περισσότερα, είμαι έτοιμος να παραδώσω τη σκυτάλη.

Είμαι και θα παραμείνω στρατιώτης του ΠΑΣ.
Πάνω από όλους και όλα είναι ο ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ δεν πεθαίνει.
Και για πρώτη φορά μετά από χρόνια,
η αναγέννησή του δεν είναι σύνθημα.
Είναι ρεαλιστική δυνατότητα.   

Αποσυνδεδεμένος PASsenger

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #873 στις: Κυρ 01 Μάρ 2026 12:52 »
Από ότι καταλαβαίνω υπάρχει σχέδιο αλλά και πλάνο για την Γ' Εθνική αλλά και για την συνέχεια της ομάδας.Ο ΠΑΣ θα επανέλθει εκεί που ανήκει.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #874 στις: Κυρ 01 Μάρ 2026 13:52 »
 :flag: :flag: :flag: :flag: :flag: :flag: :flag: