Αποστολέας Θέμα: Μπάσκετ ΠΑΣ Γιάννινα 2026-27 (άνδρες γυναίκες)  (Αναγνώστηκε 2241 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Μπάσκετ ΠΑΣ Γιάννινα 2026-27 (άνδρες γυναίκες)
« Απάντηση #25 στις: Πεμ 30 Ιούλ 2026 21:40 »
Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2026–27.
🏀 Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κληρώθηκε στην Α’ φάση να αγωνιστεί εντός έδρας  απέναντι στον Αμύντα σε αγώνα που θα γίνει στις 26 ή 27 Σεπτεμβρίου 2026.
✅ Σε περίπτωση πρόκρισης, στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, στα προημιτελικά την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2026
#ΠΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Δεν μας πάει

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Παρ 31 Ιούλ 2026 22:22 »
Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, βάζοντας τα τελευταία κομμάτια του παζλ αναφορικά με το ρόστερ της ερχόμενης σεζόν, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την επίσημη ανανέωση της συνεργασίας με την αθλήτρια Δήμητρα Καμπερίδου, η οποία θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της ομάδας μας και για την αγωνιστική περίοδο 2026-2027.
Η Δήμητρα (γενν. 10/08/2006, 1,78μ.), έχοντας πλέον ωριμάσει αγωνιστικά μέσα από την ενεργή παρουσία της στο σύλλογο, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κορμού μας και μία από τις πιο ελπιδοφόρες αθλήτριες της ομάδας. Η παρουσία της στο παρκέ, η σταθερή εξέλιξή της και η προσφορά της στη συνολική προσπάθεια επιβεβαιώνουν καθημερινά την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό της.
Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Δήμητρα συνεχίζει να ξεχωρίζει για την αφοσίωση, την εργατικότητα και την πειθαρχία της, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τη διάθεση βελτίωσης που επιδεικνύει σε κάθε προπόνηση και αγώνα.
Η ανανέωση αυτή επιβεβαιώνει εκ νέου τη σταθερή φιλοσοφία του ΠΑΣ Γιάννινα WBC να επενδύει στο ταλέντο, στηρίζοντας και εξελίσσοντας αθλήτριες με επαγγελματικά πρότυπα, υπό την καθοδήγηση του προπονητικού επιτελείου και της διοίκησης του συλλόγου.
Δήμητρα, σου ευχόμαστε μια γεμάτη υγεία, επιτυχίες και συνεχείς διακρίσεις νέα αγωνιστική σεζόν! #pas #Season2026_27 #PASGianninaWBC #ΤρόποςΖωής #renewal

ΠΑΣ Γιάννινα WBC (φωτογραφία)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Παρ 31 Ιούλ 2026 22:23 »
Σήμερα ξεκινάει η προσπάθεια της Εθνικής Νεανίδων (U18) στο Ευρωμπάσκετ Β’ Κατηγορίας στη Ρουμανία (31 Ιουλίου - 9 Αυγούστου)! 
Η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα WBC εύχεται Καλή Επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στον προπονητή της ομάδας μας, Βασίλη Μασλαρινό, που βρίσκεται στο «τιμόνι» του εθνικού μας συγκροτήματος!
#googluck

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Πεμ 06 Αύγ 2026 19:43 »
Το Ευρωμπάσκετ Κορασίδων U16 (Κατηγορία Β) είναι πλέον γεγονός και τα Γιάννενα φορούν τα γιορτινά τους από σήμερα 6/8 για να υποδεχτούν το αύριο του γυναικείου μπάσκετ! 🇬🇷✨
Στεκόμαστε όλοι δίπλα σε αυτή τη διοργάνωση. Στηρίζουμε την Εθνική μας ομάδα, γεμίζουμε το "Σιδέρης Καραδήμας" και απολαμβάνουμε τα ταλέντα από την Ελλάδα, Μ.Βρετανία, Ισλανδία, Δανία, Ιρλανδία και Νορβηγία.
Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν, και με το καλό να καμαρώσουμε την άνοδο για την Ελλάδα μας! 💪🇬🇷🔥
#EuroBasketU16 #FIBAU16 #HellasBasket #Ioannina #Γιάννενα #Hellas #Basketball #U16Women

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Κυρ 09 Αύγ 2026 14:52 »
Από τον ΠΑΣ στην Άλμπα Βερολίνου η Μαρίνη! – «Χρόνια ήταν στόχος μου το εξωτερικό»

Η νέα γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου, Κατερίνα Μαρίνη, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με τον Μαρίνο Πρίντεζη και τον Γιάννη Σταυρουλάκη. Αναλυτικά είπε:

Για την απόφαση να συνεχίζει την καριέρα της στο εξωτερικό και την Άλμπα Βερολίνου: «Ήταν χρόνια ο στόχος μου να βγω στο εξωτερικό, απλά τώρα θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή. Κοιτούσα κυρίως στο εξωτερικό φέτος κι έτσι προέκυψε η Άλμπα. Κάνουν πολύ καλή δουλειά σε όλα τα τμήματα, τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο. Ειδικά στο γυναικείο, τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ένας σύλλογος ο οποίος αναπτύσσεται συνεχώς. Κατάφερε να κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει υψηλές φιλοδοξίες και ήθελα να γίνω μέλος αυτής της προσπάθειας και να βοηθήσω την ομάδα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί».

Για τις συζητήσεις της με την ομάδα: «Οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικές. Μίλησα με τον Αθλητικό Διευθυντή της ομάδας, όπου η προσέγγισή του ήταν πολύ ανθρώπινη και επαγγελματική. Μου έδειξαν ότι είναι οργανωμένοι σε όλα, ότι βάζουν σε κύριο στόχο, πέραν των στόχων που έχει η ομάδα αγωνιστικά, το ευ ζην των αθλητριών, ειδικότερα των ξένων που πάνε εκεί. Σκοπός τους είναι να τους παρέχουν ό,τι χρειάζονται. Μου μίλησε με έναν πολύ ωραίο τόνο και τρόπο ο οποίος με έκανε να καταλάβω κατευθείαν, με το που κλείσαμε το τηλέφωνο, πως εκεί είναι ο προορισμός μου για φέτος».

Για το κίνητρο που την έκανε να πει το «ναι»: «Δεν πάω προκατειλημμένη, θα “χαραχθεί” η πορεία στη συνέχεια. Εγώ πάω με στόχο να δουλέψω, να “ρουφήξω” όσο πιο πολλές εμπειρίες μπορώ και όλα θα πάνε καλά. Νιώθω μόνο ενθουσιασμό και ανυπομονησία για όλα αυτά που έρχονται. Η μεγαλύτερη πρόκληση ίσως είναι να προσαρμοστώ στους καινούργιους τρόπους ζωής και τη διαφορετική καθημερινότητα. Το κίνητρο για να πάρω αυτήν την απόφαση είναι η δουλειά που έχω ρίξει όλα αυτά τα χρόνια και η αγάπη μου για το άθλημα. Όταν εξελίσσεσαι, κάπως θες και να το εξαργυρώσεις».

Για το τι πιστεύει ότι θα κερδίσει από την εμπειρία της στο εξωτερικό: «Θεωρώ ότι μόνο καλύτερος γίνεσαι και αποκτάς πολλές εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν στο μέλλον στη ζωή σου. Κατευθείαν, με το που πας σε μια τέτοια ομάδα και βλέπεις τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο λειτουργίας, έχεις άλλη ψυχολογία για να παίξεις. Αυτό μόνο καλό μπορεί να σου κάνει».

Για τους προσωπικούς της στόχους πηγαίνοντας στην Άλμπα: «Ως αθλήτρια, θέλω η ομάδα να πάει όσο καλύτερα γίνεται και να κερδίσω κάποιον τίτλο μαζί της. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Ως άνθρωπος, στόχος μου είναι ν’ αποκομίσω όσο περισσότερα γίνεται μέσα απ’ αυτήν τη διαδρομή. Θέλω να δω το πώς θα διαχειριστώ τις καταστάσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσω και να είμαι δυνατή ψυχολογικά, γιατί, όσο και να το κάνεις, είναι η πρώτη φορά που φεύγω από την χώρα».

Για την πορεία της με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Μόνο θετικά έχω να πω για τον ΠΑΣ. Ήταν η ομάδα που με πίστεψε και με βοήθησε ν’ αναδείξω το ταλέντο μου, τη δουλειά μου και ν’ αποδείξω τι μπορώ να κάνω. Όταν νιώθεις άνετα σε μια ομάδα, το αποτέλεσμα είναι και το ανάλογο».

Για την πρώτη της επαφή με το άθλημα: «Επειδή είμαι από τα Άνω Λιόσια, ήταν μια πόλη που επένδυε στο μπάσκετ και τον γυναικείο αθλητισμό μέσα από την ομάδα του ΔΑΣΑΛ. Παρακινούσαν όλα τα κορίτσια ν’ ασχοληθούν με το μπάσκετ, μέσα από φυλλάδια που μοίραζαν στα σχολεία. Κάπως έτσι ξεκίνησα. Μέχρι τότε δεν ήξερα τι ακριβώς ήταν το μπάσκετ. Όταν είπα να το δοκιμάσω, “κόλλησα” κατευθείαν, κάπως μού ταίριαξε. Ήταν κάτι που το είχα μέσα μου και απλά δεν το ήξερα».
super-fm.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Κυρ 09 Αύγ 2026 14:53 »
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Ιστορική συνεργασία για το γυναικείο μπάσκετ των Ιωαννίνων μεταξύ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC και IBC
Με κοινό όραμα την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την αναβάθμιση της γυναικείας καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας, οι διοικήσεις του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC και του Ioannina Basketball Club (IBC) βρίσκονται στην  ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την επίσημη έναρξη της συνεργασίας τους στα γυναικεία τμήματα.
Η σύμπραξη αυτή ενώνει τις δυνάμεις δύο κορυφαίων μπασκετικών οργανισμών της περιοχής. Από τη μία πλευρά, ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, ο οποίος εκπροσωπεί επάξια τα Ιωάννινα στο κορυφαίο επίπεδο της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, και από την άλλη το IBC που επανέρχεται  στις Εθνικές κατηγορίες  Β' Εθνική.
Οι βασικοί στόχοι της συνεργασίας:
Ανάδειξη των νέων αθλητριών: Δημιουργία ενός ενιαίου, πρότυπου δικτύου ανάπτυξης, ώστε τα ταλέντα της περιοχής μας να έχουν τη δυνατότητα ομαλής μετάβασης και εξέλιξης από τις μικρότερες κατηγορίες μέχρι το κορυφαίο επίπεδο.
Αγωνιστική ενίσχυση και συνεργασία: Διασφάλιση αγωνιστικών ευκαιριών για τις νεαρές παίκτριες, οι οποίες θα μπορούν να αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες και χρόνο συμμετοχής, ενισχύοντας τόσο το ρόστερ του IBC στη Β' Εθνική όσο και τις βάσεις του ΠΑΣ Γιάννινα στην Α1.
Περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή: Η κοινή αυτή προσπάθεια φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμη περισσότερα κορίτσια στα Ιωάννινα, δημιουργώντας στέρεες υποδομές για το μέλλον.
Προπονητικό πλάνο και Αξιολόγηση:
Προπονήσεις: Οι αθλήτριες των δύο συλλόγων θα συμμετέχουν σε κοινά προπονητικά προγράμματα, επιτρέποντας την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την εξοικείωση με τις απαιτήσεις των υψηλών κατηγοριών.
Διαρκής αξιολόγηση: Το προπονητικό επιτελείο θα παρακολουθεί στενά και θα αξιολογεί τις νεαρές αθλήτριες, εξασφαλίζοντας ότι κάθε κορίτσι θα αγωνίζεται στο επίπεδο που ταιριάζει στην εξέλιξή του.
Αγωνιστική γέφυρα: Η διαδικασία αυτή θα διευκολύνει την άμεση προώθηση των ταλέντων από τη Β' Εθνική (IBC) προς την Α1 (ΠΑΣ Γιάννινα), δημιουργώντας μια ξεκάθαρη διαδρομή ανέλιξης.
Οι δύο σύλλογοι αποδεικνύουν έμπρακτα ότι το μπάσκετ των Ιωαννίνων δεν έχει να χωρίσει  τίποτα, αλλά αντίθετα, μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογική δουλειά, μπορεί να φτάσει ακόμη ψηλότερα.
Το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ στην πόλη κάνει μια νέα αρχή σήμερα!
Εκ των Διοικήσεων,
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC & Ioannina Basketball Club (IBC)

ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σαβ 15 Αύγ 2026 17:28 »
Ανακοινώνουμε με χαρά την έναρξη της συνεργασίας με τον αθλητή Κωνσταντίνο Τσιμπερλένιο. Ο Αρτινός guard έπειτα από τις θητείες του στον Πύρρο Αρταίων, Αία Άρτας και Βίκο Ιωαννίνων έρχεται να ενισχύσει την ομάδα μας με υψηλές φιλοδοξίες. Διακρίνεται για την εργατικότητά του και το ήθος του και του ευχόμαστε να συμβάλλει τα μέγιστα για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.
Κωνσταντίνε καλώς ήρθες!

PAS Giannina BC (φωτογραφία)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Τρι 18 Αύγ 2026 19:54 »
Διπλή άφιξη είχαμε χτες στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC, με τις Αμερικανίδες Ashton Judd και Kierra Wheeler να βρίσκονται πλέον στα Ιωάννινα, έτοιμες να ενσωματωθούν άμεσα στο σύνολο και να μπουν στους ρυθμούς της ομάδας.
Στις 19 Αυγούστου ξεκινά και επίσημα η προετοιμασία με την ομάδα μας να κοιταζει για μία ακόμη χρονια ψηλά σε στόχους και επιδιώξεις!
Welcome girls! Τα καλύτερα στο παρκέ! #PAS
ΠΑΣ Γιάννινα WBC (φωτογραφίες)

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σαβ 22 Αύγ 2026 16:23 »
Η 1η προπόνηση της χρονιάς είναι γεγονός! Δουλειά, αφοσίωση και μόνο χαμόγελα στο ξεκίνημα της νέας μας πορείας.
Η ομάδα μας πάτησε παρκέ για πρώτη φορά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο Epirus Arena.
📸 Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ!
ΠΑΣ Γιάννινα WBC (φωτογραφίες)