About PAS > ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ για τον ΠΑΣ (και μόνο)

Νεο γηπεδο

(1/125) > >>

dreven:
Νεοι Αγωνες Ηπειρου


--- Παράθεση ---Σχέδια για γήπεδο, αλλά σε ποιο οικόπεδο;

Στη συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων Ν. Γκόντα, του προέδρου της ΕΠΣΗΠ Β. Μάντζιου, του μέλους της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και δημάρχου Τύμφης Γ.Σουκουβέλου και του προέδρου του και μεγαλομετόχου Γ. Χριστοβασίλη,  με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Θ. Πιλάβιο,  εκτός τους αιτήματος που τέθηκε για ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση της ομάδας από τη διαιτησία, ο κ Χριστοβασίλης παρουσίασε και τα  σχέδια της ΠΑΕ για το γήπεδο του ΠΑΣ.

Πρόκειται για επένδυση άνω των 70 εκ. ευρώ για ιδιόκτητο γήπεδο και με παράλληλες εμπορικές χρήσεις για να υπάρχουν και έσοδα. Σύντομα ο μεγαλομέτοχος, ο οποίος έδειξε ότι στοχεύει  με την επένδυση αυτή να δώσει νέα δυναμική στον ΠΑΣ θα παρουσιάσει τα σχέδια στο φίλαθλο κοινό.

Καλό ακούγεται, αλλά σε ποια έκταση θα κατασκευαστεί το γήπεδο; Στο παλιό αεροδρόμιο Κατσικά ή αλλού;

Σύντομα θα μάθουμε, αφού από τη μεν ΠΑΕ ...διαρρέεται ότι έχει συμφωνηθεί η παραχώρηση έκτασης στον Κατσικά, αλλά ο δήμος Παμβώτιδας μέχρι πρότινος είχε άγνοια. Αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα θα πρέπει οι φορείς και η πολιτεία να βρουν άλλη λύση για το «Ζωσιμάδες» και το νέο στάδιο της πόλης, αφού άλλο γήπεδο του ΠΑΣ κι άλλο στάδιο...
--- Τέλος παράθεσης ---

uaglionos:
Απο συναντησεις και ομιλες χορτασαμε...
Απο εργα να δουμε...

dreven:
Νεοι Αγωνες Ηπειρου


--- Παράθεση ---Υπουργείο Οικονομικών και ΚΕΔ δεν...βιάζονται για την παραχώρηση
 
Παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο Κατσικά

Η στασιμότητα που υπήρχε με την προηγούμενη κυβέρνηση στην διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των 350 στρεμμάτων του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου Κατσικά στην αυτοδιοίκηση και ενδεχομένως και για γήπεδο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, συνεχίζεται και με την νέα κυβέρνηση.

Εξέλιξη, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Παμβώτιδας Βαγγέλης Πήχας, δεν υπήρξε τους τελευταίους πέντε μήνες από πλευράς υπουργείου Οικονομικών και Κτηματικής Εταιρεία του Δημοσίου. Μάλιστα για την εκκρεμότητα αυτή είχε καταθέσει σχετική ερώτηση πρόσφατα ο βουλευτής της Ν.Δ Σταύρος Καλογιάννης και αναμένεται η απάντηση.

Εκκρεμεί η συνάντηση

Ο κ. Πήχας έχει ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά ο φόρτος εργασίας υπουργού και υφυπουργών λόγω της κατάστασης της οικονομίας δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί, ενώ ούτε σε επίπεδο Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου υπήρξε κάποια πρόοδος στην προώθηση της διαδικασίας που είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ήταν θετική στην παραχώρηση, αλλά έμεινε μόνο στα λόγια.

Βεβαίως πρέπει να αναγνωριστεί η συμβολή του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Τασούλα για την αποδέσμευση της έκτασης από το ΓΕΣ, αλλά τον τελικό λόγο τον έχει το υπουργείο Οικονομικών, όπως γίνεται δε όλες τις περιπτώσεις παραχώρησης δημόσιας έκτασης.

Κι ενώ σε επίπεδο υπουργείου Οικονομικών και κεντρικών της ΚΕΔ δεν υπάρχει κάποια απάντηση, στελέχη από την περιφερειακή υπηρεσία της ΚΕΔ που εδρεύει στην Άρτα επισκέφτηκαν προ διμήνου περίπου την έκταση και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Παμβώτιδας. Ο κ. Πήχας πραγματοποίησε κα επισκέψεις στην Αθήνα αλλά απαντήσεις δεν έλαβε και ουσιαστικά όλα μένουν στάσιμα.

Σταθερή η διεκδίκηση

Σταθερός στόχος του δήμου είναι η έκταση να αξιοποιηθεί από το δήμο ως αθλητικό κέντρο με την κατασκευή και σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου που θα εξυπηρετεί και θα καλύπτει τις ανάγκες σωματείων μεγάλων κατηγοριών του λεκανοπεδίου.

Η ΚΕΔ έχει από την αρχή ξεκαθαρίσει ότι η έκταση δεν παραχωρείται κατά κυριότητα, αλλά μπορεί μόνο να γίνει χρήση-αξιοποίηση με μελέτη που θα συντάξει η ίδια η Εταιρεία.

Την έκταση διεκδικεί και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με το επιχείρημα ότι θα την αξιοποιήσει για γήπεδο του ΠΑΣ, ενώ ο δήμος Παμβώτιδας την ζητά και γιατί άλλοτε ανήκε σε δημότες του και, όπως προαναφέραμε και για την δημιουργία αθλητικών υποδομών, μεταξύ αυτών και ένα μεγάλο γήπεδο.

Με την επικείμενη κατάργηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης δεν συντρέχει λόγος να εμπλακεί η Ν.Α στην διαδικασία, αφού ο δήμος Παμβώτιδας, όπως θα προκύψει από τον «Καλλικράτη» θα είναι ο φορέας που θα συνεχίσει να υφίσταται.

Φήμες τα 100 στρέμματα στον ΠΑΣ

Η στασιμότητα αυτή δείχνει ότι οι φήμες περί παραχώρησης έκτασης 100 στρεμμάτων, απευθείας στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μετά από αίτημα του προέδρου και μεγαλομετόχου Γιώργου Χριστοβασίλη, δεν έχουν βάση, εκτός κι να υπάρχει κάτι που δεν γνωστοποιήθηκε στον ενδιαφερόμενο δήμο.

Θυμίζουμε τέλος ότι στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει παραχωρηθεί η χρήση των παλιών ΤΟΛ στον Κατσικά, αλλά και κτίριο για τη στέγαση του ΕΦΕΤ, αλλά το ζητούμενο είναι η μεγάλη έκταση και πότε αυτή θα αξιοποιηθεί. Πάντως υπάρχει και η πρόταση από το Αεροπορικό Αθλητικό Κέντρο Ηπείρου (ΑΕΡ.Α.Κ.Η) για διατήρηση του αεροδρομίου
--- Τέλος παράθεσης ---

Mikkael_Sin:
Προσωπικά γουστάρω "Ζωσιμάδες" στο φουλ! Αφού δε γίνεται (λένε) να αγωνίζεται εκεί η ομάδα μελλοντικά, θα το δεχτώ. Να ξέρουν όμως οτι τα επόμενα κάμποσα χρόνια εκεί θα παίζουμε.

Οπότε, να κοιτάξουν να φτιάξουν το γήπεδο. Η γγα, να αναλάβει τα έργα που της αναλογούν και να προχωρήσει σε αλλαγή του ταρτάν. Η παε να μεριμνήσει για το χλοοτάπητα και να διεκδικήσει -αν έτσι νομίζει- να της αφαιρεθεί κάποιο ποσό απ' τα οφειλόμενα προς την εφορία σταδίου.

Να συνεχιστούν τα έργα ανάπλασης που ξεκίνησαν πέρυσι το Καλοκαίρι, τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στην ολοκλήρωση του σκεπάστρου της -9- (μας χρωστάνε ακόμα 30 μέτρα περίπου). Να επεκταθούν επίσης και στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων και να συζητηθεί επιτέλους σοβαρά ή πεζοδρόμηση μιας ή δύο οδών περιμετρικά του γηπέδου.

Το ότι κάααααποια στιγμή στο μέλλον θα φτιάξουμε καινούριο γήπεδο, δε δικαιολογεί το να παίζουμε σε γήπεδο-αχούρι (αν το ξαναπαρατήσουν) ή γήπεδο-ντροπή (αν αφήσουν ταρτάν και χλοοτάπητα ως έχουν).


Υ.Γ. Μέχρι πρότινος δεν είχε παραδοθεί το τελευταίο κομμάτι του σκεπάστρου προς την -7-. Αν το έκαναν τώρα, πάω ΠΑΣΟ.

SirBak:

--- Παράθεση ---όσο και στην ολοκλήρωση του σκεπάστρου της -9- (μας χρωστάνε ακόμα 30 μέτρα περίπου)
--- Τέλος παράθεσης ---

Εχω την εντυπωση οτι ολοκληρωθηκε η σκεπαστη (σκιαδι)

Παιδια,ο,τι εργο εγινε εγινε.Ειδαμε σημερα τις διαθεσεις των κυβερνησεων για επενδυσεις...Επισης,αφου πεσουμε στη Β ,μη περιμενετε αλλα εργα,απο κανεναν.........

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση