Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - KASABIAN

Σελίδες: [1]
3
ΠΑΣατέμπος (για να περνά η ώρα) / JAMES & STRANGLERS
« στις: Πεμ 08 Απρ 2010 23:36  »

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΗ
ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ   
Παράθεση
Παράθεση
Αποστολή          Εκτύπωση       
Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010
|
Γιώργος Τσαντίκος
Έρχονται οι James!
Πριν από μια βδομάδα θα ήταν ένα σχεδόν σαδιστικό πρωταπριλιάτικο αστειάκι, τώρα όμως είναι είδηση που απέχει ελάχιστα από το να πραγματοποιηθεί: Οι James, ένα από τα δημοφιλέστερα συγκρότημα στην Ελλάδα, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους μαζί με τους Stranglers για τα Γιάννενα, για τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.
Η είδηση που ήδη κυκλοφορεί στην «πιάτσα» δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από τα συναυλιακά προγράμματα των δύο κορυφαίων συγκροτημάτων, ωστόσο οι διεργασίες και οι επαφές έχουν προχωρήσει αρκετά και φαίνεται ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν τη μεγαλύτερη συναυλία της πρόσφατης ιστορίας τους, μέχρι φυσικά την επόμενη. Γιατί με τη «φόρα» που υπάρχει ήδη, η πόλη έχει μπει για τα καλά στο διεθνή συναυλιακό χάρτη. Η επερχόμενη συναυλία των Scorpions που θα είναι η πλέον εμπορική από αυτές που έχουν γίνει ή προγραμματιστεί στα Γιάννενα, θα συμπληρώσει μια πενταετία σημαντικών μουσικών γεγονότων.
Και αν οι συναυλίες των Scorpions και των Whitesnake παλιότερα ήταν σε μεγάλο βαθμό δικαίωση για τις προσπάθειες και τα οράματα του Γιώργου Γάκη και των συνεργατών του, η σημαντική πιθανότητα να εμφανιστούν μαζί James και Stranglers στα Γιάννενα, πάνε την υπόθεση «διοργάνωση συναυλιών» σε άλλο επίπεδο για την πόλη και τους ανθρώπους του χώρου: «Πιάνουν» και ένα ακροατήριο το οποίο είναι εξίσου μέινστριμ με αυτό των Scorpions, γίνεται και πιο εναλλακτικό (και ελαφρά νεαρότερο ηλικιακά), αφού η μουσική περίοδος αναφοράς πλέον είναι τα ‘80s και τα ‘90s. Όσο για τα ονόματα καθαυτά, μην γελιέστε: Οι Stranglers είναι σαφώς σημαντικότερο συγκρότημα καλλιτεχνικά από τους James και το αποδεικνύουν και σήμερα επί σκηνής, ακόμη και χωρίς τον Χιού Κόρνγουελ. Είναι και πιο «πρόσφατοι» στο τοπικό κοινό, καθώς πριν από λίγα χρόνια έδωσαν μια εξαιρετική συναυλία στην Πρέβεζα. Οι James από την άλλη όμως, είναι… περιπτωσάρες: Συναυλίες sold out, δύο και τρεις στη σειρά, συναυλιακά πάρτι με κορυφώσεις σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και εμπνευσμένα τραγούδια του πρόσφατου rock ‘n’ roll, ο Τιμ Μπουθ αρχέτυπο φρόντμαν, η μπάντα φινιρισμένη σαν αγγλικό αμάξι, μια μπάντα που σίγουρα πρέπει να δει κανείς ζωντανά.
Το συναυλιακό καλοκαίρι στα Γιάννενα προβλέπεται θερμότατο, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και αυτή τη φορά θα απευθύνεται σε μεγαλύτερο εύρος κοινού, σε ό,τι αφορά τα μουσικά γούστα. Αν μάλιστα επαληθευτεί και η πληροφορία για την επανάκαμψη και του Castle Rock festival με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, τότε μην είστε σίγουροι ότι φέτος θα τη βγάλετε στο Terra Vibe…
|


Σελίδες: [1]