PAS.gr Forum

Διάφορα => ΠΑΣατέμπος (για να περνά η ώρα) => Μήνυμα ξεκίνησε από: lemorsero στις Παρ 05 Μάρ 2010 11:21

Τίτλος: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Παρ 05 Μάρ 2010 11:21
Σόρι, αλλά θα παρέμβω λόγω συγκινησιακής φόρτισης...
ΣΦΗΚΑ!
Αν εννοούμε το ίδιο, μιλάμε για το απόλυτο μπαρ. Με διαφορά το καλύτερο & πιο ζεστό μαγαζί στα γιάννενα ever!
Λειτουργούσε τα παλιά τα χρόνια στην τώρα οδό Κωλλέτη. Πολύ μπροστά μπαρ για την εποχή του, αλλά και για κάθε επαρχιακή πόλη, στο οποίο συχνάζαν κυρίως φοιτηταί. Ένα άτυχο γεγονός όμως στιγμάτισε το μαγαζί αυτό τρομάζοντας την τότε γιαννιώτικη κοινωνία . (Ας μην το αναφέρω τώρα μαζί με τις καλές αναμνήσεις). Θυμάμαι ακόμα τις μανάδες μας να μας μαλώνουν για να μην περνάμε ούτε από την οδό αυτή!

Αν περάσεις ακόμα και σήμερα από αυτό το στενάκι κάτω από το δημαρχείο, μπορείς να διακρίνεις από το ανοιχτό παράθυρο, το εκπληκτικό μπαρ (από ξύλο καρυδιάς-φθαρμένο πλέον). Αυτό είναι από την μετέπειτα εποχή που ξαναάνοιξε και λειτουργούσε με το όνομα "FUZZ" (κάπου το 1994-95 αν θυμάμαι καλά).

Όσο για το όνομα που αναφέρεις, δεν τον θυμάμαι (σαν όνομα - φατσικά ίσως). Από χθες όμως πραγματικά σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ γιατί κάπου την έχω ξανακούσει αυτή την ιστορία. Κάτι σαν dejavu έπαθα διαβάζοντας το υ.γ. σου.

Υ.Γ. Σόρι για το πολύ μπλα μπλα, αλλά με συγκίνησες παλιόπαιδο
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Παρ 05 Μάρ 2010 12:01
υ.γ.
Πολλά φεγγάρια είχε κάνει στα Γιάννενα. Υπήρξαν και επεισόδια στο πανεπιστήμιο, όπου πουλούσε κασέτες.
Η σφήκα δικιά του ιδέα ήταν, αλλά έπεσε πολύ δουλειά, απ' την παλιοπαρέα, φοιτηταριό κυρίως, για να στηθεί.
Μετά τη σφήκα, αναχώρησε για λευκάδες, όπου προσπάθησε να στήσει κοινόβιο σ' ένα κτήμα που αγόρασε εκεί. Ενθουσιασμός στην αρχή, δεν προχώρησε όμως.
Chief, λόγω ύψους (μάλλον από τον Ινδιάνο της "Φωλιάς του Κούκου").
Το χειρότερο μ' αυτόν τον απαράδεκτο τύπο, ήταν η λυκοσκυλίνα του η Λούπα, π δεν καθότανε με τπτ, αν και τάθελε, σε άντρακλα λυκόσκυλο, που προσπαθούσε επί 12 ώρες σε εσωτερική αυλή παλιου γιαννιώτικου σπιτιού, μέχρι που τ' αφεντικά, είδαν κι απόειδαν και αποχώρησαν για το μπαρίδιο.
Μετά τον Chief, τη σφήκα ανέλαβε η πωστηνλέν η χημικού, τς οποίας ο άντρας, έχει (είχε) εστιατόριο στην παραλία.

lemo> ποιό άτυχο γεγονός λες;
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Παρ 05 Μάρ 2010 13:54
Το ατυχές περιστατικό ακόμα κ σήμερα δεν το έχω διασταυρώσει.
Πρόκειται για το θάνατο νέου από υπερβολική δόση στην περιοχή εκείνη. άλλοι λένε πως έγινε μέσα στο μαγαζί, άλλοι απ' όξω, άλλοι κάνουν λόγο για την ευρύτερη περιοχή, άλλοι για θαμώνα του μπαρ και τέτοια.
τα συντηρητικά γιάννενα του τότε στιγμάτισαν το ίδιο το μπαρ. Οι κακές γλώσσες της νυχτερινής ζωής λένε πως το κτίριο είναι στοιχειωμένο από αυτό το περιστατικό και γιαυτό δεν μπορεί να ορθοποδίσει...
Δεν ξέρω αν όλα αυτά ήταν τριάρια και απλά μας "προγγίξανε" για να μην πατάμε στη σφήκα. Καιρός όμως να το μάθω!!
 (μιας και έχεις τρομερή μνήμη κ γω μάλλον ήμουν λίγο μικρότερος)

Μέχρι τότε, πάω για επιτόπου αυτοψία στο fuzz-σφήκα! 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Παρ 05 Μάρ 2010 18:09
Παράθεση
λειτουργούσε με το όνομα "FUZZ" (κάπου το 1994-95 αν θυμάμαι καλά).

Καλά θυμάσαι! Λειτουργούσε και το 1996-97 ως το Καλοκαίρι. Τότε πρέπει να έκλεισε για πάντα.

Εκπληκτική είσοδος για μαγαζί, εσωτερικός χώρος με μπαλκόνια, εξαιρετική διακόσμηση και μουσική για γούστα. Δυστυχώς, 1-2 παρέες πηγαίναμε τότε και απορούσαμε που δεν είχε κόσμο. Το αποδίδαμε στο γεγονός οτι ήταν κέντρο-απόκεντρο (για όσους δε γνωρίζουν, στο δρόμο κάτω απ' το δημαρχείο).

Μιλάμε φυσικά για μια περίοδο που το "μαντζάτο" μεσουρανούσε στα Γιάννενα.

Fuzz, μαντζάτο και παλιά Ίριδα ήταν τα πιο καλοστημένα μαγαζιά (μιλάω για μπαρ κι όχι φαγάδικα ή καφέ) που έχω δεί στα Γιάννενα (σύμφωνα με το δικό μου γούστο). 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Παρ 05 Μάρ 2010 19:08
Ξανά-μανά σόρι από τους αρνητές στράτευσης που το συμπαθές θέμα τους το κάναμε «μηχανή του χρόνου», αλλά η συζήτηση για το θέμα σφήκα με οδήγησε σε βόλτα από αυτή τη γειτονιά σήμερα το μεσημεράκι. Μάλιστα δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς βρισκόταν μια διμοιρία ΜΑΤ (μπλιαξ %-| %-|)
 (για να δείτε πόσο πολύ φοβούνται τις βόλτες του lemorsero 8)).

Χαζεύοντας την οδό Κωλλέτη από το δημαρχείο, αναρωτιέσαι ποιος κιαρατάς τοποθέτησε τις πιο αντιπαθητικές υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών (ξανά μπλιαξ  %-| %-|) στο πανέμορφο αυτό δρομάκι. Η ομορφιά της οδού αυτής οφείλεται στα εκπληκτικά διατηρητέα κτίρια της. Ένα από αυτά είναι και αυτό που στέγαζε τη σφήκα. Κατά σύμπτωση αυτές τις ώρες που μνημονεύουμε το μαγαζί αυτό, έχουν κλείσει το πεζοδρόμιο με απαγορευτικά έξω από αυτό το κτίριο! Μάλλον πέφτουν κομμάτια από το φθαρμένο μπαλκόνι, εκτός και αν… πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες πολύ σύντομα..(λέτε να έχουμε καμιά έκπληξη?).
Η ανεπίχριστη (πλέον) όψη αργολιθοδομής του κτιρίου έχει κάτι από το παρελθόν και χαζεύοντας το κτίριο οι αναμνήσεις ξαναζωντανεύουν!
Είμαι απ’ αυτούς - μάλλον και συ mikkael sin- που κάτι τέτοια κτίρια με καυλώνουν! Θα έπρεπε να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για αναστήλωση και επισκευή όψεων. Ήδη το διπλανό από τη σφήκα κτίριο έχει αναπλαστεί – επισκευαστεί πριν από 3-4 χρόνια και έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό κατάλυμα. Οι πραγματικοί γνώστες της πέτρας όμως, λένε ότι αυτό το κτίριο παρεκκλίνει λίγο από τα παλιά γιαννιώτικα και «αλβανίζει». Αυτό προέκυψε εξαιτίας των υπερβολικών λευκών τσιμέντων που χρησιμοποιήθηκαν στα αρμολόγια, λόγω της καταγωγής των μαστόρων. Κακίες… 


Fuzz, μαντζάτο και παλιά Ίριδα ήταν τα πιο καλοστημένα μαγαζιά (μιλάω για μπαρ κι όχι φαγάδικα ή καφέ) που έχω δεί στα Γιάννενα (σύμφωνα με το δικό μου γούστο). 

Συμφωνώ απόλυτα!! η παλιά ίριδα ήταν συγκλονιστικό μαγαζί (με πολύ πασολέδικο στοιχείο μάλιστα) σε επίσης εκπληκτικό κτίριο.
Το ματζάτο όντως μεσουρανούσε. Είχε αλλοιωθεί όμως λίγο γιατί πήγαινε όλος ο κόσμος. Στην ιστορία έχουν μείνει τα τρομερά πάρτι μέχρι το πρωί των 90's στο ματζάτο κάθε πρωτοχρονιά & απόκριες. 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Παρ 05 Μάρ 2010 20:02
Το τόπικ θα μεταφερθεί αλλού!!! Το σκίσαμε το θέμα (σχωρνάτε μας). "Τα παλιά Γιάννενα και άλλες ιστορίες"  ::)

Παράθεση
Θα έπρεπε να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για αναστήλωση και επισκευή όψεων.
Συμφωνώ απόλυτα! Μόνο που δεν υπάρχει σάλιο... Η αρχαιολογική υπηρεσία ξέρει να παρεμβαίνει και να απαγορεύει ουσιαστικά (και ορθώς τις περισσότερες φορές) στους ιδιοκτήτες τις διάφορες παρεμβάσεις, αλλά δε "σπάει" φράγκο και δε γίνεται δουλειά. Το ίδιο συμβαίνει και στα ορεινά χωριά - παραδοσιακούς οικισμούς της Ηπείρου. 

Παράθεση
Ήδη το διπλανό από τη σφήκα κτίριο έχει αναπλαστεί – επισκευαστεί πριν από 3-4 χρόνια και έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό κατάλυμα.

Το Καλοκαίρι του 2006 ήταν σε λειτουργία, χωρίς να ξέρω πότε ακριβώς ξεκίνησε. Ήταν πάντως καινούριο και διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση.

Παράθεση
Οι πραγματικοί γνώστες της πέτρας όμως, λένε ότι αυτό το κτίριο παρεκκλίνει λίγο από τα παλιά γιαννιώτικα και «αλβανίζει». Αυτό προέκυψε εξαιτίας των υπερβολικών λευκών τσιμέντων που χρησιμοποιήθηκαν στα αρμολόγια, λόγω της καταγωγής των μαστόρων. Κακίες…

Καμία κακία! Δεν είναι έτσι; δε νομίζω να το είπε και κανένας από κακό. Η τεχνοτροπία των μαστόρων εκεί ήταν διαφορετική απ' ότι των ντόπιων. Μια μικρή εμπειρία να έχεις, καταλαβαίνεις ποια Σχολή εκπροσωπεί αυτός που έχει κατασκευάσει το έργο (σπίτι, πλατεία, στέγη, φράχτης κ.λπ.)  :)

Σε ότι αφορά τα μαγαζιά, χαμός είχε γίνει στο "κλείσιμο" της Ίριδας, με ωραία πάρτυ και χαβαλέ, ενώ όταν έκλεισε το Μαντζάτο το Μάη του '98 είχε γίνει πορεία διαμαρτυρίας  :P

Τα πάρτυ ήταν πράγματι αξέχαστα ενώ ανάβαμε και φωτιά στην αυλή την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Νομίζω πως μέχρι τα late 80's ήταν πιο "σκοτεινό" μαγαζί (δεν το πρόλαβα κιόλας) ενώ μετά την ανακαίνιση κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90, έβρισκες κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα. Από μαθητές που πηγαινοέρχονταν στα φροντιστήρια, κουλτουριάρηδες φοιτητές και ξέμπαρκους φαντάρους.

Νομίζω πως το "φαινόμενο" του Μαντζάτου σε μια όχι και τόσο μικρή πόλη (δε μιλάμε για μια καφετέρια στην Άρτα ή την Τρίπολη) είναι μοναδικό στο Πανελλήνιο.


Υ.Γ. Έχω καιρό να περάσω από εκεί μπροστά αλλά πάντα θυμάμαι να γίνεται κι από κάτι στο Fuzz (πρώην Σφήκα  :) ) οπότε ας μην τρέφουμε ελπίδες. Μακάρι πάντως...

Υ.Γ.1 Ετοιμάσου για "γύρες" lemorsero, έχουν πολλές μαγικές "γωνιές" τα Γιάννενα που αξίζει να τσεκάρουμε  ;)   
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Tifozo στις Σαβ 06 Μάρ 2010 21:47
 Παιδιά ας μην συγκρίνουμε το Μαντζατο, την Τάιγκα και την παλιά Ίριδα με το FUZZ και τη Σφήκα. Είπαμε καλό το FUZZ αλλά όχι και να γίνει μύθος στην πόλη όπως έγινε η προαναφερθείσα τριάδα.

 (επίσης και το 98 για όποιον το θυμάται είχε καλό όνομα)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Κυρ 07 Μάρ 2010 13:14
mikkael sin όπως βλέπεις ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ!!
Στο δικό μας πλέον γήπεδο. Καλώςτονα και το φίλο tifozo.

Σε αυτό το ποστ ας μνημονεύσομε παλιά μαγαζιά της πόλης μας όλων των προτιμήσεων (μπαρ, καφέ, ντίσκο, εστιατόριο, ταβέρνες, σκυλάδικα κλπ...).
Καλό θα είναι να μην αναφερόμαστε σε όσα λειτουργούν ακόμα λόγω διαφήμισης.

Φίλε tifozo πολύ καλά τα λες για παλιά ίριδα, τάιγκα, ματζάτο και 98! Η Σφήκα όμως είναι κ αυτή μύθος για τα γιάννενα (το fuzz όχι).

Ακόμα 2 μαγαζιά που μου έρχονται στο μυαλό είναι:

1. το Φόξι στα early 90's. Μαζί με την παλιά ίριδα είχε πολύ πασολέδικο και μαλλιαρό στοιχείο. Εκεί άλλωστε δημιουργήθηκαν παρέες και σ.φ. της ομάδας. Λειτουργεί πλέον με άλλο όνομα, άλους θαμώνες, ψιλοίδια μουσική

2. το θρυλικό ΝΤΕΝΟΥΑΡ!!! Πραγματικός μύθος για την πόλη μας. Έγινε ακόμα και έκφραση ζοχάδας. Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΓΑΖΙ (σε μέγεθος και αξία). Αλήθεια τι απέγινε αυτός ο χώρος? έχω κάτι χρόνια να περάσω..
 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mastak στις Δευ 08 Μάρ 2010 01:30
Μέσα 80 ...

1. Travellers στη Γ. Σακκά ... δεν έμπαινες μέσα με μαλλί κοντότερο από 25εκ ...
2. Brazil ... στη Κουντουριώτου ... τι να πω ρωτηστε καναν άλλο να σας πει :-)

 :pashat:

Υ.Γ. Και τα χανούμια να μαθαίνουν μπάνιο στη λιμν ;-)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: giorgos-pagouras στις Δευ 08 Μάρ 2010 19:47
Υπάρχει φωτογραφικό αρχείο από αυτά τα ιστορικά στέκια;
Για να μαθαίνουμε και μεις που δεν καταφέραμε να τα ζήσουμε άμεσα.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: alcoholic στις Δευ 08 Μάρ 2010 20:01
Στην παιδική μου ηλικία είχα επισκεφθεί με πατέρα Τάιγκα και Roof Garden, ειδικά το δεύτερο τότε που είχε ένα μεγάλο μπαρ έξω μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση. Τον ρωτάω που κάθεται όταν έρχεται και μου λέει όταν έρχομαι με τη μάνα σ κάθομαι σε τραπέζι, όταν είμαστε αντροπαρέα στο μπαρ. Τάιγκα επίσης πολύ cult ο έξω χώρος με το αυτοκίνητο.

Τάιγκα στην αρχή σε μαθητικούς χορούς 8-10 και κάτι παρελάσεις πρωί, Ματζάτο στη συνέχεια, Must και Αγορά πιο μετά τους χειμώνες, 98 και Αίολος ανά τετράδες στα ταξί για να μας έρθει πιο οικονομικά τα καλοκαίρια, αφού τότε δεν οδηγούσαμε. Επίσης σχεδόν κάθε Παρασκευή είχαμε καθιερώσει τον Κύκνο τότε.

Τότε τύχαινε να έχω και πρώτο ξάδερφο DJ στην Taiga και μετά στα μαγαζιά του Κασίμη και έπαιζε και πολύ μπέχο ποτό.

Πολύ ποτό και σφηνάκια σε τιμές κόστους, αφού μας ήξεραν όλα τα μπαρμάνια, αλλά πουθενά χαλόν, γιατί οι της ηλικίας μας το παίζανε πολύ μοιραίες ή πηγαίνανε με μεγαλύτερους, οι μεγαλύτερες ούτε που να μας κοιτάξουν. Οι μόνες που ήταν εύκολες ήταν από το μέτριο και κάτω.......
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: yazid στις Δευ 08 Μάρ 2010 20:55
Παράθεση
αλλά πουθενά χαλόν, γιατί οι της ηλικίας μας το παίζανε πολύ μοιραίες ή πηγαίνανε με μεγαλύτερους, οι μεγαλύτερες ούτε που να μας κοιτάξουν. Οι μόνες που ήταν εύκολες ήταν από το μέτριο και κάτω.......

Έτσι ακριβώς ήταν.Αλλά και οι από το μέτριο και κάτω είχαν πολύ μεγάλη ιδέα και το παίζανε ντίβες.
Θυμάμαι επίσης  σχολικούς  (όταν ήμασταν γυμνάσιο) χορούς σε BLACKLIGHT και ARENA.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Δευ 08 Μάρ 2010 22:41
...να συμπληρώσω μερικά ονοματάκια  8)
2Χ2, Medusa, Village, Cactus, Abaton, Barbarosa, το παλιό Monopolio πίσω από την αστυνομία, η pub πάνω από την Taiga, (μ'διαφεύγει το όνομα τώρα, του Κοντού ντέ!!!), στέκια για μπιλιάρδο και ποδοσφαιράκι όπως: Κούτσικος, Rolling, υπόγειο Ομόνοια κλπ
Ωραία χρόνια  8)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: tauri_7 στις Δευ 08 Μάρ 2010 23:24
To Castillo εννοεί ο απαχπαν. Θυμάται κανείς το DaDa κάπου στην Ν. Ζέρβα που έπαιζαν κάτι τυπάκια ροκιές;;; Απο μπιλιάρδα τα Rolling και το 9 στην Βλαχλείδη και απο ηλεκτρονικά φαντάζομαι οι περισσότεροι - ιδίως οι καστρινοί - θα θυμάστε τον θρυλικό "Βαγγελάρα" ή πατίνια στην αρχή της Σούτσου στον μώλο που μας έβγαζε απο την πίσω πόρτα όταν σκάγαν οι ασφαλίτες. Οι πιο παλιοί  (45-50) θα προλάβατε και το Ροντεό και το drugstore απο τις πρώτες μοντέρνες καφετέριες που ανοίξαν στα Γιάννενα. Μεγάλα γλέντια και στο ένδοξο FORUM την καλή του εποχή τη δεκαετία του 90 και οι πιο παλιοί στην ΛΕΩΦΟΡΟ και στις ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ αλλά και στα ΑΣΤΕΡΙΑ του Ιασωνίδη (σημερινό ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΛΑΣ). Τις εποχές που και τα Γιάννενα είχαν αξιόλογα μπουζούκια αλλά και λεφτά (να ΄ναι καλά τα μαρμαράδικα). Απο φαγάδικα-ταβέρνες ήταν ο Ρέκατας στο δρόμο προς Κατσικά (εκπληκτική Μπριζόλα και κοκορέτσι), ο Γιαννακόπουλος στο Κουτσελιό (υπάρχει και σήμερα), ο τύπος έκανε φοβερό κατσίκι γάστρας και ο Μπαρμπα-Θωμάς στην είσοδο της πόλης μετά τη στάση του Πολυκλαδικού. Καλά μιλάμε, τι έχω θυμηθεί σήμερα.....  Κάτσε έχω κι άλλα...
Το θυμάστε το χαμπουργκεράδικο SAKIS στην αρχή της Μ. Αγγέλου (εκεί που είναι σήμερα η VODAFONE νομίζω); Εκεί πρωτόφαγα χάμπουργκερ και χοτ ντογκ εγώ το χωριατάκι  :P :P :P

 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mastak στις Τρι 09 Μάρ 2010 00:19
SAKIS το καλύτερο τσιζ πανελληνιώς αλλά τότεγιας δεν είχμαν γκαφρά και παραγκέλναμαν ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΕΤΣΑΠ ΜΟΥΤΣΑΡΔΑ (20 δρχ) και μας φαινόταν λες και τρωγάμαν τιπότα φιλέτα ... άσε πτο μσο στο χαν φάει όλα τα πεινασμένα ... όλο στο δώσε λίγο και δώσε λίγο ... :P


Γράφε ... Κυριαζής, Σωκράτης, Ντάφης και Μύθος ... ιστορικές ταβέρνες και οι τέσσερις στη περιοχή του αεροδρομίου ... τέσσερα ξαδέρφια τς είχαν, κάναν ακριβώς τα ίδια φαγητά , μπριζόλα, τηγανιτό κοτόπλο και τζατζίκι uber ... και τίπτις άλλο ... όσο προλαβαινέτε υπάρχει ακόμη ο Ντάφης (Τα παιδια του οποίου ΠΑΣΟΛΕΔΕΣ παλαιάς κοπής - όπερ ... πάνε trois για καφέ μετά τα ματς).

Για ΤΣΙΖ στα Steer's απο τους "Ela boy brothers" ... Jimmy και Gus ... ΜΟΥΝΤΙΑΛ 90 να κερδίζει η Αργεντινή την Ιρλανδία στα μπενάλτ ...

Στη πίτσα οι επιλογές ήταν μΟΝΟΝ δύο /

1.  JimJohn (Βλέπε ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ή MILΑΝΕΖΑ για τους όχι μυημένους) -  υπάρχει ακόμη, τρως και ρευεσαι λουκάνκο για κανα δυήμερο στο νερό ... θες καμιά δεκαριά σόδες να στώσεις.
2.  Καναδός στη Ν. Ζέρβα - I am not sure he is still there::)

 :pashat:
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Τρι 09 Μάρ 2010 00:43
Aπόμερο καφέ με θέα την πλατεία, ΕΛΛΟΠΙΑ, Πίτσα Κεντάκυ, τώρα είναι φαστ φούντ, για μάσες στο Πηγαδάκι, κρέπα στην Αστερίξ, καμιά κασσέτα με ροκιές στο Studio club 69, ή στον Disc'Aki, ή στην στοά Ορφέα στο Video Club, αργότερα στο πρώτο Giorgio δίπλα στο Foxy...
Άλλο καφέ?  Speak Easy...
Άλλο ...early ροκάδικο?  Αρμός...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Τρι 09 Μάρ 2010 03:12
Το συγκεκριμένο τοπικ είναι εκπληκτικό!

Πιστεύω πως δεν πρέπει να γίνονται απλές αναφορές σε μαγαζιά. Ανοίγουμε έναν κατάλογο και βλέπουμε τις ταμπέλες  ::) Το θέμα είναι να επεκτεινόμαστε και λίγο!

Δε χωράνε όλα σε ένα ποστ, οπότε μερικές αναφορές σ' αυτά που βλέπω και μου 'ρχονται στο μυαλό:

Από μπιλιάρδα-ηλεκτρονικά...

- Βαγγελάρας φυσικά (ή αλλιώς "πατίνια") απέναντι απ' το Κάστρο. "Πατίνια" εξ' αιτίας της πίστας που είχε για πατινάζ (με ρόδες ωρέ, τι πάγο; αυτός ήταν για τα ουίσκια μαναχά). Μέσα, ο μικρός Χρηστάκης μάθαινε κιθάρα σε μια αρχαία Σπανιόλα που σαν ξεδοντιάρα πόρνη τς είχαν απομείνει 2 χορδές. Μετέπειτα έγινε μεγάλος και τρανός με τους Δαναούς ενώ σήμερα διατηρεί κατάστημα με παραδοσιακά είδη-γλυκά, στο Νησί  :P Τεράστια μορφή ο Χρηστάκης, γιός του Βαγγελάρα.

- Ρόλλινγκ (αργκό: "Ρόλια"), στη στοά Κεντάκυ, δίπλα απ' την Τάιγκα. Καταθέσαμε πολλές δρασμές στο κύριο Λουκά αλλά... μάθαμε μπιλιάρδο. Οι μουσικές του μαγαζιού... φουλ της 80λας, προσέδιδαν μια ξεχωριστή χλιδή στο χώρο. Πολλά τραπέζια μπιλιάρδου και στο βάθος κήπος (με τραπεζάκια πινγκ πονγκ).

- Ομόνοια, η κλασσικότερη όλων, στα υπόγεια του σημερινού public τα μπιλιάρδα και στο ισόγειο τα ηλεκτρονικά. Μέγαρο "Χατζή". Εκεί πήγαιναν παιχταράδες (και στα Ρόλια επίσης). Χαζεύαμε με τις ώρες... Ίσα ίσα προλάβαμε τα τελευταία χρόνια που στην περιοχή επικρατούσε μια γενικότερη... "τρομοκρατία"!

- Το "9", χωρίς φανέλα αλλά με τον κυρ-Γιώργο ακμαίο και το αρχαιότερο σύστημα καταγραφής και υπολογισμού χρόνου-αντιτίμου. Παίζει να ήταν χειροκίνητο (τύπου άβακα). "Αυριανιστής" ο κυρ-Γιώργος, πολλά γέλια. Το πιό σκοτεινό (από άποψη φωτισμού, μην παρεξηγηθεί το μαγαζί) μπιλιαρδάδικο.

- Borsellino (όχι στην Αγ. Βαρβάρα) στη Στοά Ορφέα στο υπόγειο (πού αλλού;) εκεί που πρέπει να έχει γυμναστήριο σήμερα. Απαράδεκτα τραπέζια και στέκες, δεν το συνηθίζαμε. Και χαμηλού επιπέδου κόσμος κατά κανόνα, απαπαπαπα...

- Dion στο τέρμα Δωδώνης, ήμουν μεγάλος όταν άνοιξε, ας μας πεί κανένας άλλος γιατί δεν το ήξερα καθόλου.

- Κούτσικος, κλασσικά ηλεκτρονικά πίσω απ' τη Νομαρχία με πολύ κόσμο που τάιζε μηχανάκια.


Παράθεση
SAKIS το καλύτερο τσιζ πανελληνιώς
 
Το καλύτερο σαντουιτσάδικο πανελληνίως θα συμπλήρωνα! Όλα τα σαντουιτς (burger, toast κλπ) ψημένα στην πλάκα. Υπεράψογα... Εκεί έφαγα πρώτη φορά και... ατομική πίτσα, εκείνη την ιδιαίτερη τη γαμάτη... που δε βρήκα αλλού.

Χαμός στο Canadian στη Ναπ. Ζέρβα, κυρίως με τις ατομικές που είχε στη βιτρίνα σαν μποτάκια σ' εκπτώσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια...

Παράθεση
Για ΤΣΙΖ στα Steer's απο τους "Ela boy brothers" ... Jimmy και Gus ...

Οι οποίοι παρεμπιπτόντως ήταν οι πρώτοι στα Γιάννενα που έβαλαν κέτσαπ και μουστάρδα στο πιτόγυρο, αποκτώντας έτσι φανατικούς φίλους αλλά κι εχθρούς  ::)  Άλλοι δλδ έτρωγαν φανατικά εκεί κι άλλοι δε ζύγωναν!

Παράθεση
μ'διαφεύγει το όνομα τώρα, του Κοντού ντέ!!!

Ο Κοντός ήρθε γήπεδο πριν κανα δίμηνο κι η 4άρα που άρπαξε δεν τ' διέφυγε ντιπ. Ξες πώς τη θυμάται?  :P :P Υπενθύμισε το Ταυρί, το castillo λες, που ήταν πολύ της μόδας κάτι φεγγάρια μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90 (εκεί που βρίσκεται σήμερα η μπυραρία Τζαζ).


Παράθεση
Στην παιδική μου ηλικία είχα επισκεφθεί με πατέρα Τάιγκα και Roof Garden

Το roof garden ήταν επίσης πολύ της μοδός τότε αλλά για μεγαλύτερες ηλικίες... Κι εγώ με μεγάλους είχα πάει και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί, περισσότερο από καθετί άλλο στην πόλη. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί σταμάτησε να σημειώνει επιτυχία το μαγαζί... Είναι φορές που πίνουμε καφέ 2-3 άτομα μόνο κι ας έχει τέτοια απίστευτη θέα. Για βραδιές Καλοκαιριού είναι σουπερ...

Όσο για την Τάιγκα... η πιο γνωστή disco στην πόλη. Θυμάμαι τι εντύπωση μου έκανε η επιγραφή μπροστά στην Κεντάκυ με το DISCO TAIGA κι από κάτω LASER SHOW... Τότε μάλιστα (mid-80's) υπήρχε μια στήλη στο ΠΟΠΚΟΡΝ που περιείχε τις λίστες των κομματιών με τη μεγαλύτερη αποδοχή απ' τους θαμώνες διαφόρων club και ο dj της Τάιγκα ήταν μέσα στους 20-30 που έστελναν.

Πιάσατε και τα λαιβάδικα!

Παράθεση
το παλιό Monopolio πίσω από την αστυνομία

- Αυτό ήταν club βεβαίως αλλά έκανε και live! Η καλύτερη εμφάνιση απ' όσες έχω δεί για τα "Ξύλινα Σπαθιά" και η πρώτη εμφάνιση απ' τις 300 περίπου που είδα G.G. & the troublemakers (με την αυθεντική σύνθεση όμως  ::)).

- Ο Ταυρί θυμήθηκε και το Dada ψηλά στη Ναπ. Ζέρβα! Φοιτητές κοπανούσαν εκεί, το προλάβαμε στα τέλη του. Έπαιζαν οι τζέδες απ' τις "ταξιαρχίες" (είχαν και φάτσες Πανούση  :P) μς 2 κιθάρες. Απ' τις πιο γνωστές μπάντες τότε στα Γιάννενα. Εκεί είχαμε γνωρίσει και τους μοναδικούς φοιτητές με τους οποίους κάναμε μια... υποτυπώδη παρέα.

- Το club Cosmos (πρώην Κοσμοπολιταν και νυν... Prince Oliver στη Μιχ. Αγγέλου) ωραίο κλαμπάκι που φιλοξενούσε χορούς σχολείων τότε αλλά και διάφορες τοπικές μπάντες.

- Όζον bar, στα Λακκώματα, ροκάδικο που επίσης φιλοξενούσε τοπικές μπάντες.

- Βottom cafe-bar στη Γρ. Σακκά, δίπλα απ' το σημερινό τρουα (και δίπλα, από την άλλη μεριά, ο θρυλικός Μοντελισμός του Κύρου - και μέσα, επί μονίμου βάσεως, δεκάδες επίδοξοι "Γρανάζηδες"  ::)). Επίσης φιλοξενούσε τοπικές μπάντες αν και ήταν περισσότερο του καφέ και του επιτραπέζιου παιχνιδιού.

- Συνηθέστεροι χώροι για χειμερινές συναυλίες τότε, ήταν το Μαντζάτο (για μεγαλύτερα ονόματα), ο κιν/φος Πολυθέαμα (περισσότερο για φεστιβαλ με τοπικές μπάντες), το Παλλάδιο (αξέχαστα live από "Τρύπες", "Λευκή συμφωνία" αλλά και "Υπόγεια Ρεύματα"  %-| μεταγενέστερα) και φυσικά απίστευτος χώρος και για τα τοπικά συγκροτήματα, καθώς και οι καταλήψεις (δίμηνης διάρκειας συνήθως) των Σχολείων (αν και γίνονταν κατά καιρούς κάτι επεισοδιακά σε Λιθαρίτσια, Προσκόπους, Θ.Ε.Η. κ.λπ. απίθανα μέρη  :P).   

Αυτά για την ώρα και έπεται συνέχεια!

Respect στο ποστ του alcoholic. Έτσι ήταν ακριβώς  ::) (γι' αυτό και μεις τώρα τους φερόμαστε έτσι, άιιι... για να μάθουν  :P)

Περιμένω από τους γνωστούς 35+ (δεν έχει σημασία το πόσο +) του φόρουμ, να μοιραστούν μαζί μας καμιά καλή ιστορία!


Παράθεση
Μέσα 80 ...

1. Travellers στη Γ. Σακκά ... δεν έμπαινες μέσα με μαλλί κοντότερο από 25εκ ...
2. Brazil ... στη Κουντουριώτου ... τι να πω ρωτηστε καναν άλλο να σας πει :-)

Υ.Γ. Και τα χανούμια να μαθαίνουν μπάνιο στη λιμν ;-)

Έλα, πες! Εγώ νόμιζα πως η Κουντουριώτου ήταν πεθαμένη τότε! Άσε που για τα χανούμια, εγώ είχα μάθει οτι ένας έμαθε τόσο καλό μπάνιο που επιστρέφοντας στην Αθήνα χτύπησε tatoo "fuck Giannena"  :P

Πες!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: tauri_7 στις Τρι 09 Μάρ 2010 09:47
Τεράστια μορφή ο Χρηστάκης, γιός του Βαγγελάρα.

Και η κυρά-Αντωνία η μαμά του Χρηστάκη θα συμπλήρωνα εγώ.... :P :P :P :P

- Βottom cafe-bar στη Γρ. Σακκά, δίπλα απ' το σημερινό τρουα (και δίπλα, από την άλλη μεριά, ο θρυλικός Μοντελισμός του Κύρου - και μέσα, επί μονίμου βάσεως, δεκάδες επίδοξοι "Γρανάζηδες"  ::)). Επίσης φιλοξενούσε τοπικές μπάντες αν και ήταν περισσότερο του καφέ και του επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Μιχάλη, μήπως εννοείς το cotton club κι όχι Bottom;;; Στη γωνία Σακκά & Ζυγομμάλη.

- Συνηθέστεροι χώροι για χειμερινές συναυλίες τότε, ήταν το Μαντζάτο (για μεγαλύτερα ονόματα), ο κιν/φος Πολυθέαμα (περισσότερο για φεστιβαλ με τοπικές μπάντες), το Παλλάδιο (αξέχαστα live από "Τρύπες", "Λευκή συμφωνία" αλλά και "Υπόγεια Ρεύματα"  %-| μεταγενέστερα) και φυσικά απίστευτος χώρος και για τα τοπικά συγκροτήματα, καθώς και οι καταλήψεις (δίμηνης διάρκειας συνήθως) των Σχολείων (αν και γίνονταν κατά καιρούς κάτι επεισοδιακά σε Λιθαρίτσια, Προσκόπους, Θ.Ε.Η. κ.λπ. απίθανα μέρη  :P).   


Για το Θ.Ε.Η. που αναφέρεις στο τέλος σε ενημερώνω οτι υπάρχει συλλεκτική βιντεοκασέτα με τη συναυλία που είχαν κάνει κάτι απαράδεκτοι τύποι ονόματοι ...CASUS BELLI!!!!! Τους θυμάσαι καθόλου;;; Κάνανε πρόβες σε ένα υπόγειο στη στοά της Ν. Ζέρβα που είναι το ΑΒΑΝΤΑΖ. Ο Θωμάς στα πλήκτρα, ο έτερος Θωμάς στο μπάσο (την Ντόλυ όπως το έλεγε), ο Αλέξης στην κιθάρα, ο Άκης στα τύμπανα και στα φωνητικά .........

                           κυρίες και κύριοι......... ο        Μikkael_Sin........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: yazid στις Τρι 09 Μάρ 2010 10:01
Cotton Club.Περάσαν τα χρόνια.
Εκείνα τα παλιά χρόνια (μέσα-τέλη 90's) πηγαίναμαν και ΠΥΛΗ.Για καφέ απόγευμα και για ποτό το βραδάκι.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: centervak στις Τρι 09 Μάρ 2010 10:10
παιδιά εγώ δε θα ξεχάσω και τα καλοκαίρια στη Προβα. Από τα καλύτερα καλοκαιρινά (κ χειμωνιατικα) μαγαζιά για μένα. Ωραίος κόσμος ωραία μουσική κ πολύ κέφι. :P :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: SirBak στις Τρι 09 Μάρ 2010 12:33
Θυμαται κανεις το Διατηρητεο?
Πηγαινες για Κυριακατικο καφεδακι με θεα τη λιμνη,και ξαφνικα,κατεβαζαν κουρτινες,κλειναν φωτα,τερμα μουσικη,τα χαλωνια πανω στα τραπεζια και απο καφε γινοταν κλαμπ μεσα στο καταμεσημερο  :P
Επισης και στο Ακταιον εζησα ωραιες στιγμες....
Και φυσικα θα συμφωνησω και με προλαλησαντες οτι το πιο ιδιαιτερο κλαμπ ολων των εποχων ηταν το παλιο Μονοπωλειο που το κατεδαφισαν.... >:(
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Τρι 09 Μάρ 2010 12:34
Cotton Club, σωστά  8)
Πιό πρίν λεγόταν Le Palmiere, κυριλέ piano bar, πιό κυριλέ από τo Vienna στην στοά Ορφέα, και πολύ πιό πρίν εκεί ήταν το Cactus ή Kaktus.
O Μοντελισμός στην Γρ. Σακκά, δίπλα στο Trois, είναι το μαγαζί που ήταν πρίν το Travellers Inn  ;)  H βιτρίνα και τα αλουμίνια είναι ακόμη από τότε  ;) ενώ μέσα, στο πάτωμα φαίνονται ακόμη οι τρύπες από τα σκομπώ...

Το Cosmopolitan πρίν γίνει κλαμπάκι, ήταν κλασσική καφετέρια.

Ψηλά τώρα, απέναντι από την Στρατολογία στο στενό, κυριλέ pub με το συντριβάνι στην μέση, ονόματι Edelweis
Κάπου εκεί ήταν και το άλλο, με την αυλή πίσω και τραπέζοκαρέκλες στύλ πανηγύρι...  έλα που δεν θυμάμαι το όνομα  :-?

Ξανά ηλεκτρονικά, ο Μaκρής στον μώλο, πρίν γίνει cafe  ;)

Kαλούτσιανη μεριά, Disco 21.

...και ένα τελευταίο για τώρα, όσοι πηγαίνανε Πολυκλαδικό, σκασιαρχείο απέναντι και καφέ στην κυρά Αγλαϊα  8)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Τρι 09 Μάρ 2010 12:36
Πρέπει να τα συγκεντρώσουμε αυτά όπως είπε και ο Μιχάλης...

Το Βουνό άνοιξε με: 98, Mercedes, Αίολος, After και School Bar  ;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Τρι 09 Μάρ 2010 15:51
Παράθεση
Μιχάλη, μήπως εννοείς το cotton club κι όχι Bottom;;; Στη γωνία Σακκά & Ζυγομμάλη.

To cotton club φυσικά! Χαχαχαχαχα  :P

Δεν ξέρω τι λες για τους C.B. Άκη μου αλλά ήταν γαμώ τις μπάντες... άλλο που τους έφαγαν τα κυκλώματα  ::) Επίσης, Ντόλυ ήταν το παλιό μΠΑΣο του φευγάτου. Το καινούριο το είχε βαφτίσει Ναβουχοδονόσορα...

Αυτές ήταν εποχές!

Συμπληρώνω επίσης πως live γίνονταν και στην ΠΥΛΗ (απέναντι απ' την πύλη του κάστρου) μέχρι που έκλεισε (σαφώς μεταγενέστερα απ' τα προηγούμενα).


Υ.Γ. Γράψτε καμιά λεπτομέρεια παραπάνω για τα μαγαζιά, να καταλαβαίνουμε και... να μαθαίνουμε!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τρι 09 Μάρ 2010 19:38
                                                                   ΕΡΩΤΗΣΗ

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ. Κάπου το 1994-95 είχα πάει σε συναυλία των dirty saints σε συναυλιακό χώρο κάπου στην Κιάφα. Πως λεγόταν αυτός ο χώρος? τι απέγινε? την επόμενη μέρα ποιοί παίζανε? οι nightstalker ή οι bocomolech?

Λοιπόν mikkael sin, tayri 7,alcoholic, mastak αλλά και οι άλλοι, σε αυτό το ποστ πραγματικά ζωγραφίζετε. Γράψτε όμως και καμια λεπτομέρεια παραπάνω όπως λέει και ο mikkael sin.
Πραγματικά έχουμε πολλά κοινά βιώματα. Αναλυτικά στα επόμενα ποστ για τον καθένα ξεχωριστά.

Υ.Γ. Μάλλον θα χρειαστεί ο καθένας μας να γράψει πολλά ποστ


Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: apnea73 στις Τρι 09 Μάρ 2010 19:59
Μπαράκι τέρμα Δωδώνης, (Νομίζω είναι πιτσαρία τώρα, όπως ανεβαίνουμε δεξιά) με όνομα (μάλλον) Χαμένα!!!!
Πολλά ποτά όταν οι γκόμενες (λύκειο τότε) μας έφτυναν!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Tifozo στις Τρι 09 Μάρ 2010 21:34
 Πατίνια, Ομόνοια, Borsellino, Dion, 9 κτλ... δεν μπορώ άλλο συγκινήθηκα!! :(
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: alcoholic στις Τρι 09 Μάρ 2010 22:59
Αν και πολλά μαγαζιά που ήθελα να γράψω αναφέρθηκαν ήδη και το CL έχει αρχίσει, πάμε λίγο να τα κατηγοριοποιήσουμε:

1. Disco και bars στα '80's που δυστυχώς δεν πρόλαβα:

2 by 2 (μετέπειτα Arena) στη γωνία Μ. Αγγέλου και Γρ. Σακκά η πρώτη disco που έκανε και χορούς πολύ πριν την Taiga. Εκεί μεσουρανούσε ο γνωστός ξυλουργός Bary, ο οποίος πήρε το παρατσούκλι επειδή είχε κόλλημα και έπαιζε συνέχεια Bary White.

Μέδουσα στη Ζυγομάλλη ως bar στην αρχή, στη συνέχεια το πρόλαβα λίγο ως μπουάτ.

Ελλοπία σε όροφο, εκεί που είναι τώρα τα κεντρικά της Πειραιώς.

Σφήκα, ειδικά τα καλοκαίρια τέτοιο μαγαζί δεν υπήρχε, αναφέρθηκαν ήδη αυτοί που το πρόλαβαν.

Τέρμα Δωδώνης είχε ανοίξει ένα μαγαζί που λεγόταν "στα χαμένα" ή κάπως έτσι, καταγώγιο και πολλή ψείρα μέσα, το έκλεισαν για κάτι ύποπτο.

Το μαγαζί που ήταν στον όροφο στη Στοά Ορφέα, δεν θυμάμαι πως το έλεγαν.

2. Μαγαζιά πονηρά underground:

Αράπης bar στην 28ης, απέναντι από Παπαγεωργίου.

Bar Stop στην Χ.Τρικούπη.

Ένα παρεμφερές στον πεζόδρομο πίσω από Βιβλιοθήκη.

Copacabana στην Πυρσινέλλα και αισθανόσουν ότι βρίσκεσαι στη Βραζιλία.

3. Μαγαζιά για μεγάλους:

Dragstor, το πρώτο που άνοιξε στην πάνω πλατεία και άφησε εποχή.

Roof Garden, το αναφέραμε ήδη, παρήκμασε οριστικά από την πυρκαγιά και μετά.

Dewars δίπλα στην παλιά Ολυμπιακή.

Stork τέρμα Δωδώνης, εκεί που είναι τώρα τα τσιπουράδικα.

Ίλιον Παλλάς εκεί που βρισκόταν το ομώνυμο ξενοδοχείο.

4. Μαγαζιά θρύλοι:

Castillo το οποίο τα πρώτα χρόνια λειτουργούσε και με γλυκά ως ζαχαροπλαστείο.

Ματζάτο, ήδη και αυτό το μαγαζί το εξαντλήσαμε.

Παλιά Ίριδα, κατεβασμένα ρολά για να μην σε βλέπουν οι celebrities της Χ.Τρικούπη.

Taiga, εκεί μεγαλώσαμε, εκεί πρωτοερωτευτήκαμε.

Σκορπιός για live μακράν όλων των άλλων.

Από το βουνό το πιο διαχρονικό 98, ειδικά τα party στα κλεισίματα της σαιζόν ανεπανάληπτα, open bar μέχρι τελικής πτώσης.

5. Μαγαζιά Ζωντανοί Θρύλοι:

Ακαδημία, πρωτόγνωρο όταν το "da capo" ήρθε στα Γιάννενα.

Σκάλα, ίσως το μόνο μαγαζί που έκανε δυσανάλογο τζίρο σε σχέση με τον κόσμο που φιλοξενούσε.

Trois, αν και έχει μεταλλαχθεί πολύ σε σχέση με το πως ήτανε.

Πρεσβεία, όταν η μόδα ξεκίνησε πριν 15 χρόνια.

Τα μαγαζιά αυτά τα ανέφερα γιατί πλέον δεν χρειάζονται διαφήμιση.

6. Μαγαζιά που δεν έμειναν πολύ:

Praxis, μετέπειτα Αλλοτινό, νυν Web Cafe, μάζευε πολύ Λύκεια από τα φροντιστήρια.

Cosmo, στο παλιό Cosmopolitan, νυν Prince Oliver, το Praxis της δικής μας γενιάς.

Ένα club στη Ζυγομάλλη, εκεί που είναι τώρα μια λέσχη, κι αυτό πέρασε και δεν ακούμπησε.

Φυσικά το παλιό Μουνοπώλιο στη Βλαχλείδη, μαγαζάρα, το πρώτο στα Γιάννενα με σκληρή πόρτα, το κατεδαφίσανε για να γίνει πολυκατοικία και Citibank.

Να μην ξεχάσουμε το νυφοπάζαρο νωρίς τα καλοκαίρια μπροστά από Μακρή και Gallery, μία είχε κόσμο το ένα, μία το άλλο, το μεγαλύτερο έγκλημα στα Γιάννενα το ότι χάλασε το decoration του παλιού Μακρή.

7. Μαγαζιά που στα 90's κάτι άφησαν:

Must, Πρόβα ειδικά για φραπόγαλο (μετά fredo) και ταβλάκι τα μεσημέρια, Αίολος, Αγορά (ο χειμερινός Αίολος), Wild Rose, Ναυτάκια, Vanilla (μετέπειτα μπουάτ Όμορφη Πόλη).

8. Μαγαζιά Αδιάφορα:

Πύλη απέναντι από την Πύλη του κάστρου, Οινορυχείο επί της Αβέρωφ εκεί που είναι τώρα η Marfin, 18κάτι (μετέπειτα Wild Rose) στην Ανεξαρτησίας, Όπερα.

Το τρίγωνο των βερμούδων για τους mainstream μπαρόβιους τότε ήταν must, Αγορά και 18κάτι.

9. Καλοκαιρινά Μαγαζιά:

Αρχικά 98, school bar, Αίολος, After, μετά Mercedes που όταν είχε πρωτοανοίξει έφερε λίγο από Παραλιακή στα Γιάννενα, αργότερα Extreme εκεί που ήταν το school, άφησε και αυτό το στίγμα του.

Από εδώ Denoir και Sahara, η κόντρα κράτησε πολλά χρόνια και με άλλα ονόματα.

10. Τα πιο απίστευτα party: Κλασικό λύκειο, δεν τα πρόλαβα καλά, είχα βρεθεί σε κανά δυο ως μπόμπιρας του δημοτικού.

11. Μπιλιάρδα, Ηλεκτρονικά:

Rollia για εμάς τους κυριλλέ, 9 το πρώτο ξεπέταγμα πρώτη Γυμνασίου κάθε Σάββατο 5 το απόγευμα, Ομόνοια για τς αλητήριους, Κούτσικος για τάισμα με εικοσάρικα, Βαγγελάρας όταν καλοκαίριαζε, Mr Game αργότερα στο λύκειο. To Borsallino το είχα ξεχάσει, αλλά δεν πήγαινα κιόλας.

12. Πιτσαρίες:

Pallatino (the best), αλλά και το πιο πιασοκωλέ.

Kentucki με εκείνους τους ξύλινους καναπέδες που θύμιζαν βαγονέτο.

Πλατεία Πάργης για ατελείωτο παιχνίδι, Μώλος για Καραγκιόζη, Παπαγάλος για τίγκα στο λάδι (πλέον είναι κι αυτός παρελθόν).

Οι Γιαννιώτες ανακάλυψαν την Ιταλική κουζίνα και το τορτελίνι αλά κρεμ στη Fontanina του ξενοδοχείου Olympic.

Πιτσαρία delivery που έκανε επανάσταση η πρώτη Gustosa στην Κοραή.

13. Ουζερί - Ααψυκτήρια :

Κουραμπάς που πήγαιναν πριν τα παπούδια όλα τα σχολεία που σήμερα είναι ηλικίας +35, στην παλιά Ολυμπιακή δίπλα ένα που το καλοκαίρι δεν έβρισκες να κάτσεις με τα γκρι κλασικά σιδερένια τραπεζάκια, ο παλιός Μπαρμπά - Θωμάς, Καιξής, Περίπου και αρότερα Μέκαλης δίπλα στη Σκάλα.

14.  Άλλα Φαγάδικα:

Για Χάμπουργκερ στο Σάκη, μπορούσες να πάρεις και καμιά εφημερίδα μαζί σου μέχρι να στο φτιάξει την είχες διαβάσει, χώρια που είχες διπλωθεί από τις μυρωδιές και την πείνα.

Πιο μετά, το King, ο Καναδός, ο Μιλανέζος και για πρωί - απόγευμα το ΜΑΜ και ο Τάκα-Τάκας έναντι ξενοδοχείου Παλλάδιο.

Φυσικά το select, ο Φίλιππας, ένα για πιτόγυρο στα Φανάρια της Αστυνομίας και αυτό που υπάρχει και σήμερα δίπλα από τη Λέσχη.

Πρωτοφάγαμε κρέπες στα Γιάννενα στο καθιστό σε ένα στη Χριστοβασίλη, δεν θυμάμαι πως λέγεται.

15. Καφενεία: Ελλάς εκεί που ήταν τα Goody's σπάγανε τα τάβλια, Όαση, ο εξωτερικός Ορφέας, ο παλιός Γκουγιάνος.

16. Μαγαζιά Live:

Μέδουσα ως μπουάτ, Κύκνος (Ρεμπετάδικο), Χάραμα (Σκυλέ), La Notte, Πρεμιέρα, VIPS, Piano Bar στη ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ για πιο μεγάλο κόσμο, φυσικά Σκορπιός, αυτό στη Γιοζέφ Ελιγιά που είναι τώρα club.

17. ΣΙΝΕΜΑ:

Παλιότερα Παλλάδιο για Μπαντ Σπένσερ - Τέρενς Χιλ, Μπόμπο, Χάρρυ Κλιν και Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα. Μετά για ένα διάστημα είχε ταινίες πορνό, πιο μετά το πήρε ο Δήμος για πνευματικό κέντρο. Αξέχαστος ο Ταρζάν και ο Χοντρός - Λιγνός, ο Καραγκιόζης κ.λ.π. Κυριακές πρωί.

Αργότερα Γρανάδα για blockbusters, Ορφέας το αντίπαλον δέος, Μπίτας για κουλτουρέ, Πολυθέαμα ακόμα πιο κουλτουρέ.

Θέατρα Παλλάδιο, Μπίτας και πιο τοπικά σχήματα στο Πολυθέαμα.
 
18. Τέλος μαγαζιά που έγιναν λόγως πτώσης του σοσιαλισμού:

Λιάλιος (φεγγάρια) και Αστέρια αμφότερα πέριξ του Σπηλαίου με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες, έχουν αναστενάξει τα χωράφια και οι χωματόδρομοι του δήμου Περάματος.

Αυτά τα "ολίγα" θυμήθηκα, κάποια έχουν αναφερθεί ήδη, κάποια άλλα που είναι πιο πάνω δεν τα θυμάμαι καν, σίγουρα θα έχει ξεχαστεί και κανένα............

Και κάτι τελευταίο: Η διαφορά των 80's και 90's με τα σημερινά τα μαγαζιά είναι ότι πρώτον υπήρχε ηλικιακή διαφορά στα μαγαζιά και όχι ο σημερινός αχταρμάς και δεύτερον ότι τα περισσότερα μαγαζιά είχαν κάποιο χαρακτήρα. Σήμερα βγαίνεις στη Γαριβάλδη π.χ. που τότε δεν είχε τίποτα και όλα μοιάζουν ίδια, αν δεν βρεις να κάτσεις στο ένα, ΠΑΣ στο παραδίπλα.


Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Τρι 09 Μάρ 2010 23:25
Παράθεση
Το μαγαζί που ήταν στον όροφο στη Στοά Ορφέα, δεν θυμάμαι πως το έλεγαν.

Ορφέας! Ρε το ξέχασα... το τελευταίο live των Ancient Oath πριν διαλύσουν. Από την απέναντι πλευρά πρέπει να υπήρχε κι άλλο παλιότερο μαγαζί, αν θυμάμαι καλά λέγονταν "Σαλουν".

Παράθεση
Η διαφορά των 80's και 90's με τα σημερινά τα μαγαζιά είναι ότι πρώτον υπήρχε ηλικιακή διαφορά στα μαγαζιά και όχι ο σημερινός αχταρμάς και δεύτερον ότι τα περισσότερα μαγαζιά είχαν κάποιο χαρακτήρα. Σήμερα βγαίνεις στη Γαριβάλδη π.χ. που τότε δεν είχε τίποτα και όλα μοιάζουν ίδια, αν δεν βρεις να κάτσεις στο ένα, ΠΑΣ στο παραδίπλα.

Ακριβώς! Όπως άλλωστε σε όλα τα πράγματα... Λίγα είναι τα μαγαζιά που κρατάνε "χαρακτήρα" σήμερα.

Παράθεση
Kentucki με εκείνους τους ξύλινους καναπέδες που θύμιζαν βαγονέτο.

Και που μαζί με Pizza Bella Napoli πρέπει να ήταν οι πρώτες στα Γιάννενα!

Παράθεση
Πρωτοφάγαμε κρέπες στα Γιάννενα στο καθιστό σε ένα στη Χριστοβασίλη, δεν θυμάμαι πως λέγεται.

Πιο πριν είχαμε φάει στη Στοά Σάρκα, εκεί που έγινε αργότερα το Παρασκήνιο (άλλο της γενιάς μας)! Τότε ακόμα δεν υπήρχε το "Αστερίξ" στη Χριστοβασίλη, με τις απίστευτες κρέπες, τον απίστευτο κήπο και την πιό απίστευτη σερβιτόρα εβερ!!! Τ¨οτε πάντως που τρώγαμε στη Στοά Σάρκα, δεν είχαμε φάει πιο πριν ούτε στο καθιστό ούτε στο όρθιο  :P

 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: tauri_7 στις Τρι 09 Μάρ 2010 23:37
Ποιός θυμάται το ΖΟΟΜ το φαστφουντάδικο που ήταν εκεί που είναι σήμερα τα GOODYS;;; Νομίζω υπήρχε την ίδια εποχή με τον SAKIS και ήταν και αυτό πρωτοποριακό για τα δεδομένα της πόλης τότε.

Πλατεία Πάργης για ατελείωτο παιχνίδι, Μώλος για Καραγκιόζη, Παπαγάλος για τίγκα στο λάδι (πλέον είναι κι αυτός παρελθόν).

Ο Παπαγάλος δεν είναι παρελθόν, απλά μετακόμισε στους Αμπελόκηπους και ισχύουν τα ίδια τηλέφωνα και φυσικά η ίδια καταπληκτική πίτσα.

Παράθεση
Αράπης bar στην 28ης, απέναντι από Παπαγεωργίου.

Αδιάβαστος κύριε alcoholic, ο Αράπης ήταν (και νομίζω είναι ακόμη) στον πεζόδρομο πίσω απο την βιβλιοθήκη... :P :P :P 
Το άλλο που λές πρέπει να ήταν το BAR GALAXY όχι όμως επι της 28ης, αλλά στα φανάρια της Χ. Τρικούπη στη συμβολή με την 28ης ....
Αν κάποιος θυμάται καλύτερα ας με διορθώσει (δε θα το πούμε στις γυναίκες σας οτι ξέρατε)


Παράθεση
Stork τέρμα Δωδώνης, εκεί που είναι τώρα τα τσιπουράδικα.

Εκεί που είναι σήμερα τα οινοπνεύματα. Ήταν το πρώτο μαγαζί στα Γιάννενα που σέρβιρε πιάτο με το ποτό.


Παράθεση
Πρωτοφάγαμε κρέπες στα Γιάννενα στο καθιστό σε ένα στη Χριστοβασίλη, δεν θυμάμαι πως λέγεται.

ASTERIX, και μετέπειτα ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ. Υπάρχει και σήμερα στην οδό Κουντουριώτη πλέον αλλά με ίδιες εκπληκτικές κρέπες.

Παράθεση
............... Μώλος για Καραγκιόζη....

Τι μου θύμησες τώρα..........

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Τετ 10 Μάρ 2010 00:10
Παράθεση
Αδιάβαστος κύριε alcoholic, ο Αράπης ήταν (και νομίζω είναι ακόμη) στον πεζόδρομο πίσω απο την βιβλιοθήκη... :P :P :P
Το άλλο που λές πρέπει να ήταν το BAR GALAXY όχι όμως επι της 28ης, αλλά στα φανάρια της Χ. Τρικούπη στη συμβολή με την 28ης ....
Αν κάποιος θυμάται καλύτερα ας με διορθώσει (δε θα το πούμε στις γυναίκες σας οτι ξέρατε)

Άλλος είναι αδιάβαστος  :P :P :P

Το GALAXY είναι ακόμα εκεί πίσω. Αράπης δε νομίζω να υπάρχει πιά (την έκανε για cd).

+1 κι από μένα οτι ο Παπαγάλος κάνει την καλύτερη πίτσα ακόμα (πιασοκωλέ βέβαια).

Όσο για το Zoom, τα goody's πριν απ' τα goody's για μας. Στον ίδιο χώρο έγιναν μετά τα Hambo (ανάλογη αλυσίδα) και τέλος τα goody's (2ο κατάστημα στην πόλη).

Για τις κρεπερί, τσέκαρε το πιο πάνω ποστ για να δεις και τον... μπαμπά του "Αστερίξ".
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: giorgos-pagouras στις Τετ 10 Μάρ 2010 00:52
Παράθεση
Πρωτοφάγαμε κρέπες στα Γιάννενα στο καθιστό σε ένα στη Χριστοβασίλη, δεν θυμάμαι πως λέγεται.

Πιο πριν είχαμε φάει στη Στοά Σάρκα, εκεί που έγινε αργότερα το Παρασκήνιο (άλλο της γενιάς μας)! Τότε ακόμα δεν υπήρχε το "Αστερίξ" στη Χριστοβασίλη, με τις απίστευτες κρέπες, τον απίστευτο κήπο και την πιό απίστευτη σερβιτόρα εβερ!!! Τ¨οτε πάντως που τρώγαμε στη Στοά Σάρκα, δεν είχαμε φάει πιο πριν ούτε στο καθιστό ούτε στο όρθιο  :P

"Αστερίξ", μετέπειτα έγινε "Μαριονέτες" αν δεν κάνω λάθος;

===============================================
Τώρα βλέπω, ότι είναι ήδη απαντημένο.
Πώς σβήνω το post;
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mastak στις Τετ 10 Μάρ 2010 01:06
Παράθεση
10. Τα πιο απίστευτα party: Κλασικό λύκειο, δεν τα πρόλαβα καλά, είχα βρεθεί σε κανά δυο ως μπόμπιρας του δημοτικού.

τίποτα τελικά σε αυτό το κόσμο δε πάει χαμένο ... ο αγώνας για ένα πάρτυ πριν από 20 χρόνια τώρα δικαιώνετε ... αυτό θα πει ΓΡΑΨΑΜΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ μάγκες (για την ιστορία Δώνης και Στρακόσια στο ΠΑΣ ... ΠΑΣ-ΠΑΟ 1-1  ή1-2 με Φώτστρακόσια να αποκρούει μπέναλτ τ Σαραβάκου και στην επαναφόρα να το βαζ ο σκατόφλωρος).

Και για να θυμήσω σε μερικούς ... DJ σε πολλά απο τα κλαμπ που αναφέρεστε ... Νίκος Παπαδήμας  ... ΘΡΥΛΛΟΣ ... βλέπε ιστορία Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Παράθεση
17. ΣΙΝΕΜΑ:

Παλιότερα Παλλάδιο για Μπαντ Σπένσερ - Τέρενς Χιλ, Μπόμπο, Χάρρυ Κλιν και Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα. Μετά για ένα διάστημα είχε ταινίες πορνό, πιο μετά το πήρε ο Δήμος για πνευματικό κέντρο. Αξέχαστος ο Ταρζάν και ο Χοντρός - Λιγνός, ο Καραγκιόζης κ.λ.π. Κυριακές πρωί.

Αργότερα Γρανάδα για blockbusters, Ορφέας το αντίπαλον δέος, Μπίτας για κουλτουρέ, Πολυθέαμα ακόμα πιο κουλτουρέ.

Θέατρα Παλλάδιο, Μπίτας και πιο τοπικά σχήματα στο Πολυθέαμα.

Μη ξεχνάτε το ΤΙΤΑΝΙΑ δίπλα απτη Γρανάδα ... κατέληξε τσοντάδικο.

 :pashat:
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τετ 10 Μάρ 2010 11:42
Έλα μωρε τώρα ποιά ταίγκα?
Όσοι πραγματικά σεβόταν την άσπρη κάλτσα που φοράγανε πηγαίνανε αρένα (κόκα κλάμπ)!

Άλλα 2 που μου έρχονται στο μυαλό είναι:
- Το τοστάδικο ΤΑΚΑ-ΤΑΚΑ ΜΑΜ. Λειτουργεί ακόμα και σήμερα, αλλά σε άλλη δ/νση (πέριξ ταύρων). Ο συμπαθέστατος Τάκης φανατικός οπαδός του ΠΑΣ πραγματικά έχει να διηγηθεί παλιές ιστορίες (με επεισόδια κ τέτοια). Νομίζω πηγαίνει ακόμα στο πέταλο(!)
- Το βίντεο-κλάμπ ΘΑΝΟΣ μέσα σε μια στοά στην Κοραή. Η -πάντα προκλητικά ντυμένη- ιδιοκτήτρια σε έκανε να νοικιάζεις ακόμα και άσχετες ταινίες μόνο για να δίνεις το παρόν στο μαγαζί...   
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: tauri_7 στις Τετ 10 Μάρ 2010 12:19
Παράθεση
Αδιάβαστος κύριε alcoholic, ο Αράπης ήταν (και νομίζω είναι ακόμη) στον πεζόδρομο πίσω απο την βιβλιοθήκη... :P :P :P
Το άλλο που λές πρέπει να ήταν το BAR GALAXY όχι όμως επι της 28ης, αλλά στα φανάρια της Χ. Τρικούπη στη συμβολή με την 28ης ....
Αν κάποιος θυμάται καλύτερα ας με διορθώσει (δε θα το πούμε στις γυναίκες σας οτι ξέρατε)

Άλλος είναι αδιάβαστος  :P :P :P

Το GALAXY είναι ακόμα εκεί πίσω. Αράπης δε νομίζω να υπάρχει πιά (την έκανε για cd).

Sorry Μιχάλη, αλλά μπέρδεψα τα κωλόμπαρα...... :P :P :P :P

Παράθεση
Το μαγαζί που ήταν στον όροφο στη Στοά Ορφέα, δεν θυμάμαι πως το έλεγαν.

Έχω την εντύπωση οτι το λέγανε Barbarossa...

Παράθεση
Kentucki με εκείνους τους ξύλινους καναπέδες που θύμιζαν βαγονέτο.

Και το μεγάλο ενυδρίο κάπου στην μέση του μαγαζιού. Όποτε πιάναμε το τραπέζι δίπλα στο ενυδρίο ήταν η καλύτερή μου....

Ένα σουβλατζίδικο που ήταν στην γωνία της Κωλέττη στο πλάϊ απο το Δημαρχείο το θυμάστε;;; Ήταν μια γριά στο ταμείο θεόχοντρη με ένα τεράστιο καρούμπαλο. Πλήρωνες πρώτα και μετά ο μάστορας έφτιαχνε το πιτόγυρο. Εποχές που η πίτα έκανε 150 δρχ. Και απέναντι ακριβώς εκεί που είναι τα οπτικά σήμερα ήταν η Ψησταριά " Ο ΠΕΤΡΟΣ". Στον κυρ-Πέτρο, μια γραφική φιγούρα αλα καρτούν, αγοράζαμε πατάτες μερίδα σε λαδόκολα χωνί 100 δρχ. και μας κάρφωνε και ένα ξυλάκι απο σουβλάκι για να τις τσιμπάμε. Σήμερα ο τύπος έχει ένα καφενεδάκι στην Καρίτσα ονόματι "Ο Μάγειρας" και κάνει απίστευτα κοψίδια σε καταπληκτικές τιμές. Τον πέτυχα κατά τύχη μια Κυριακή που πήγα να φάω χωρίς να ξέρω ποιος το έχει.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: SirBak στις Τετ 10 Μάρ 2010 12:55
Παράθεση
Ένα σουβλατζίδικο που ήταν στην γωνία της Κωλέττη στο πλάϊ απο το Δημαρχείο το θυμάστε;;;

Που εβαζε τον γυρο,στην πιτα, με το χερι?(ενω πριν μπορει να πηγε και για κατουρημα  :P)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: tauri_7 στις Τετ 10 Μάρ 2010 12:57
Παράθεση
Ένα σουβλατζίδικο που ήταν στην γωνία της Κωλέττη στο πλάϊ απο το Δημαρχείο το θυμάστε;;;

Που εβαζε τον γυρο,στην πιτα, με το χερι?(ενω πριν μπορει να πηγε και για κατουρημα  :P)

Και μάλιστα έφτυνε και τα χέρια πριν πιάσει την πίτα....... :P :P :P :P :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: dreven στις Τετ 10 Μάρ 2010 16:34

Εϊ, εσεις οι δυο απο πανω, ντροπη και αισχος σας ιεροσυλοι!!!  8)
Για το πρωτο μαγαζι που εφερε το πιτογυρο στα Γιαννινα και για την θρυλικη βαβω κερβερο τα λετε αυτα;  ::)
Νταξ δε λεω, εχετε τα δικια σας, αλλα κι η πρωτια, πρωτια   ;)

Παρτε κι ενα τραγουδακι, ετσι γιατι μας θυμισε ο alcoholic το Σκορπιο και θυμηθηκαμε με τη σειρα μας τα μαγικα βραδια που περασαμε εκει μεσα οταν ειμασταν μκρα και γιοματα αισθηματα ::)

Alkistis Protopsalti - To xeirokrotima (to original!!!! oxi to live thank God!) (http://www.youtube.com/watch?v=t5DQBkNHLBE#)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Thomas New York στις Τετ 10 Μάρ 2010 16:54
Στη λιστα-alcoholic για μαγαζια θρυλους θα εβαζα και το Χαραμα στην πλατεια Παργης...
Σκυλλαδικο απο τα λιγα οπου εν ωρα ευθυμιας εκτοξευονταν μπουκαλια απο Τζωννη...
Επισης, να καταγγειλω οτι απο την κατηγορια ουζερι-καφενεια απουσιαζει το σημα κατατεθεν τοτε της πολης.
ΤΣΟΚΑΝΗΣ
Τα λογια ειναι περιττα για αυτον τον ναο...οι γηραιοτεροι ξερουν...
Το Κοσμοπολιταν ειταν το κλασσικο μαγαζι οπου πηγαιναμε οταν καναμε κοπανα...στο παταρι, μη μας δει κανα ματι...
Ο Σκαραβαιος και το Ντραγκστορ ειταν τα μαγαζια οπου πηγαιναν οι καθηγητες μας οταν κανανε αυτοι κοπανα...
Ο Ζωης στην Ανατολη για παιδακια...
Εχω σπασει το κεφαλι μου να θυμηθω το μαγαζι οπου σημερα ειναι ο Γρηγορης, αρχη Ν. Ζερβα.
Χασιμο ντιπ εκει μεσα...
Απο κατ δεινοσαυρους γνωστους μου ειχα ακουσει για τις Βερσαλλιες...μπουζουκια.

Και ποσα ειναι ακομα που ξεχναω!

Εκεινη την εποχη υπηρχε κοσμος σωστος και ξηγημενος στα Γιαννενα.
Ολοι ψιλογνωριζομασταν μεταξυ μας αφου οι επιλογες ειταν ελαχιστες.
Εχει χαλασει η πιατσα και γι'αυτο εμεις οι σημερινοι 30αρηδες καθομαστε σαν μικρα παιδια και αναπολουμε τα μαγαζια αυτα που σημαδεψαν τα παιδικα μας χρονια.
Και ειταν ευτυχισμενα χρονια εκεινα.
Αισθανομαι τυχερος γιατι νομιζω οτι ανηκω στην τελευταια γενια που εζησε ωραια και φυσιολογικα παιδικα, σχολικα και εφηβικα χρονια.
Σημερα, βρασε ρυζι...

ΥΓ. Αν ανοιγατε αυτο το ποστ πριν απο 2 χρονια και το διαβαζα σε ενα μερος 10000 χλμ. μακρια ειμαι σιγουρος οτι θα επαιρνα το πρωτο αεροπλανο για Ελλαδα και θα αραζα πινοντας εναν ωραιοτατο καφε με θεα τη λιμνη στον Μακρη...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: SirBak στις Τετ 10 Μάρ 2010 17:41
Παράθεση
Ο Σκαραβαιος και το Ντραγκστορ ειταν τα μαγαζια οπου πηγαιναν οι καθηγητες μας οταν κανανε αυτοι κοπανα...
  :P

Εδω να συμπληρωσω οτι μια εποχη,ο Σκαραβαιος ηταν στεκι και σε νεολαια,αλλα στον πανω οροφο..Ναι καλα ακουσατε.Ουτε γω το πιστευα οταν πηγα μια φορα για ενα καφε........κατω,ολοι οι 40+ανω,και στον πανω οροφο μικροτερες ηλικιες.....,και με σερβιτορο εναν παππου 80 χρονον που θυμιζε βιενεζικο μαγαζι με πιανο....Μιλαμε ΤΟ ακυρο περιβαλλον.... :P :P :P

(φυσικα δεν ξαναπηγα ,καθως βρηκα εκει και εναν μπαρμπα μ)Παράθεση
Αισθανομαι τυχερος γιατι νομιζω οτι ανηκω στην τελευταια γενια που εζησε ωραια και φυσιολογικα παιδικα, σχολικα και εφηβικα χρονια

+100000000........Ααααχ,που ειναι οι εποχες που επεφτε ξυλο μεταξυ των γειτονιων.......(ισως να ανοιγαμε και ενα αναλογο τοπικ με θεμα ''γκολ και ξυλο μεταξυ γειτονιων την δεκαετια 80 ?  8)...για να μαθαινουν οι νεοι και να νοσταλγουν τα πουρα... ;))


Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: tauri_7 στις Τετ 10 Μάρ 2010 18:51
Εχω σπασει το κεφαλι μου να θυμηθω το μαγαζι οπου σημερα ειναι ο Γρηγορης, αρχη Ν. Ζερβα.

Μήπως λες για το "βαβέλ"...;;;

Απο κατ δεινοσαυρους γνωστους μου ειχα ακουσει για τις Βερσαλλιες...μπουζουκια.

Αυτό το όνομα δεν το θυμάμαι. Θυμάμαι ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ, ΡΑΝΤΑΡ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, ΑΣΤΕΡΙΑ, VIP'S, FORUM

Ενα CLUB ονόματι ROMAN PALACE το θυμάσται;;;
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: alcoholic στις Τετ 10 Μάρ 2010 19:47
Παράθεση
Και για να θυμήσω σε μερικούς ... DJ σε πολλά απο τα κλαμπ που αναφέρεστε ... Νίκος Παπαδήμας  ... ΘΡΥΛΛΟΣ ... βλέπε ιστορία Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Μεγάλη μορφή ο γιος του δημάρχου, είχε δαγκώσει πολύ κόσμο και εδώ και στην Κέρκυρα, και στη Λευκάδα.

Από αυτόν είχα πάρει από το στοκατζίδικο στο Άλσος που διατηρούσε ένα φεγγάρι την αγαπημένη μου μπλούζα Calvin Klein, τη φόραγα μέχρι πέρυσι, όπου την πέταξα γιατί είχε κατατρυπηθεί.

Ο πατριάρχης στη νύχτα πάντως λέγεται Τσίτος (εποχή πατεράδων μας), τον είχε βγάλει μια φορά και ο Τσώλης, είχε γράψει ιστορία με τα μαγαζιά του (Καλαμάκια κ.λ.π.)

Μετά πέρασαν πολλοί, λίγοι κατάφεραν να φύγουν από τη νύχτα και να επενδύσουν στη μέρα, οι περισσότεροι εξαφανιστήκανε, κάποιοι λίγοι συνεχίζουν και κάποιοι είναι στη φυλακή.

Επίσης ξεχάσαμε να αναφέρουμε δισκάδικα, όπως π.χ. DiscAkis, έχουν περάσει όλα τα Γιάννενα από εκεί να τους γράψει κασέτες...........
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τετ 10 Μάρ 2010 21:15
Στη λιστα-alcoholic για μαγαζια θρυλους θα εβαζα και το Χαραμα στην πλατεια Παργης...
Σκυλλαδικο απο τα λιγα οπου εν ωρα ευθυμιας εκτοξευονταν μπουκαλια απο Τζωννη...
Σωστός!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Thomas New York στις Τετ 10 Μάρ 2010 21:22
Ναι ορε ταυρι!
Βαβελ, το μαγαζι του παλιου μου φιλου του Δαμου...
Αι σιχτιρ, ολη μερα ειχα σκαλωσει...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Πεμ 11 Μάρ 2010 15:13
LEMORSERO’S CHART SHOW

Ακολουθεί κάτι ανάλογο με αυτό του alcoholic, λίγο τροποποιημένο βέβαια λόγω διαφορετικών προσωπικών γούστων. Είπα να το κάνω μόνο για τα μαγαζιά που προσφέρανε ποτό (καφέ-μπαρ, κλαμπ κλπ) και δεν λειτουργούν πια γιατί δε θα τελείωνα ποτέ αν έβαζα μπιλιάρδα, ταβέρνες, πιτσαρίες κλπ. Τα χώρισα στις παρακάτω 6 κατηγορίες:

1.   ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΡΥΛΟΙ
Εδώ ξεχώρισα την Όαση, το drugstore (λόγω διηγήσεων κυρίως), το Ματζάτο, την παλιά Ίριδα, την Τάιγκα (προτιμούσα αρένα, η πλειψηφία όμως όχι), το Ντένουαρ (έλα μωρή αρρώστια) και τη Σφήκα(τα είπαμε στις προηγούμενες σελίδες).
Επίτηδες δεν έβαλα τα Λιθαρίτσια και το Τουριστικό Περίπτερο για να μην επεκταθούμε πολύ.

2.    ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ& ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Με τυχαία σειρά πάντα:
Πύλη (καλό), Αρένα (κόκα κλαμπ-η διετία 1988-90 πολύ δυνατή με black light και τέτοια),
Dewars, La Notte (κόλαση), Σκορπιός, το 98(είχε κάτι παραπάνω από τα γειτονικά του), Μονοπώλιο (το πάνω δίπλα στους μπάτσους), ΚυραΦροσύνη (για 2-3 καλοκαίρια μονοπωλούσε το ενδιαφέρον), Σταθμός (λόγω πάρτι και μόνο), Λιάλιος (για λίγο δεν μπήκε στους θρύλους), Σαχάρα (το αντι-ντένουαρ), Castillo (λόγω καφέ),
Κύκνος (εδώ ξεφεύγουμε λίγο προς ταβέρνα, ήταν όμως σημείο αναφοράς).

3.   ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΑ ΕΩΣ ΜΕΤΡΙΑ & ΑΔΙΑΦΟΡΑ
Μονοπώλιο (το κάτω), Αίολος(γαμάτη θέα, κατά τα άλλα λίγο), Mercedes (μόδα), Ακαδημία, Αίγλη και δίπλα το  Νέον, Αγορά(καλό), Prive, Πρεμιέρα (σε κάποια φάση είχε μείνει μόνο αυτό το μικρούλι από όλα τα μπουζούκια), Αράπης(!), το διατηρητέο (το ξέρετε ότι στη δεκαετία του 50 ήταν μπουρδέλο?),
 Vips (καλό), Φόρουμ,Metropolis (συμπαθητικούλι-φιλοξενούσε και live).

4.   ΤΑ ΠΑΛΤΑ’ (και οι απογοητεύσεις)
Kiko café, exo club (δε χώραγες), Ελλοπία (ανύπαρξία πλήρης), Must(καλά, μιλάμε για τρελλή φλωριά), privilege (μόνο κάτι φοιτηριούλες που δουλεύαν άξιζαν, κατά τα άλλα άθλιο),Σκαραβαίος(all time αποτυχία), Πρόβα (έλα μωρέ τώρα), Καλικάτζαρος (δήθεν ροκ, όχι άλλα παντελόνια καμπάνες με συνδυασμό ριχτά ταγάρια), Μέδουσα, Roof garden (καλά αυτό ονομάστηκε έτσι επειδή πηγαίνανε όλοι οι  ρουφ και δίνανε κόσμο από ψηλά, αφού βλέπανε τα πάντα), Ίλιον Παλάς (μπορούσε πολύ περισσότερα ρε γαμώτο).

5.   ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ
Εδώ θα μπορούσαν να μπουν όλα όσα ανοίξανε για λίγο. Κατά κύριο λόγο θα έβαζα όλες τις αποτυχημένες προσπάθειες μετά τον αίολο και το μερσέντες  στο βουνό (after, school bar, extreme). Επίσης δικαιωματικά στην κατηγορία, ανήκουν: Το pierros (σε στοά της Ναπ. Ζέρβα), το DaDa (κάπου στη Ναπ. Ζέρβα – καλούτσικο ήταν, αλλά δε βάσταξε), το Goa και οι απόγονοί του (για ένα φεγγάρι δίπλα από το μονοπώλιο- με πισίνα),  το όζον μπαρ, το fuzz (δυστυχώς φίλε mikkael siη μάλλον μόνο εμείς πηγαίναμε), ο ορφέας μπουζούκια, το  cotton, το cosmos (prince oliver), το ghetto (στη ζυγομάλη πίσω από τη νομαρχία-πολύ μπόμπα ποτό είχε ρε παιδάκι μου)

6.   ΤΑ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΑ (εξειδικευμένα)
Εδώ έχω κάποια μαγαζιά που τονίσαν μια συγκεκριμένη κουλτούρα κ στιγματίστηκαν γιαυτό. Το χάραμα είναι εδώ (!) γιατί ήταν μέγιστο σκυλάδικο με σπασμένα κ τέτοια. Το travelers και το foxy μπαίνουν εδώ γιατί αναφέρονταν αποκλειστικά σε μαλλιάδες-ντεθάδες! Το μπίο-μπίο επίσης εκκεντρικό και εξειδικευμένο, όπως και το φουαγιέ-καφενείο των γυναικών. Ο απόηχος (αν και τσιπουράδικο) ανήκει σε αυτή την κατηγορία γιατί τονίζει την ιδιότητά του σε πολύ έντονο βαθμό! Τέλος, λόγο ονόματος και μόνο, στην κατηγορία των εκκεντρικών ανήκει το καφέ «Κεντρικό»… 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: alcoholic στις Πεμ 11 Μάρ 2010 17:24
Επειδή πλέον μπήκαμε και στη δεκαετία που μόλις διανύσαμε, να θυμίσω και δύο after, το ένα alter ego στο Σταυράκι, το άλλο απέναντι από Λιμνοπούλα όπου άλλοι διασκέδαζαν και άλλοι πήγαιναν για δουλειά στην περιφέρεια.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Πεμ 11 Μάρ 2010 19:54
Διευκρίνησις:

Επείδή υπάρχουν πολλά μαγαζιά με αυτό το όνομα MUST:
Μα φυσικά και εννοούσα το φλωράδικο που στεγαζόταν εκεί που είναι τώρα η πίτα του παππού. Οι λιγότερο σκατόφλωροι θαμώνες ακούγαν μπακστριτ μπόις και νιου κιντς ον δε μπλοκ...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: taseuropas στις Παρ 12 Μάρ 2010 10:02
Παιδιά ο "παλιός σταθμός" τι λεει?
μεχρι και στην αυστρια εχουν φτασει τα καλα λογια για τα live που κανει!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Παρ 12 Μάρ 2010 11:58
Πθενά δε βρήκα αναφορές για την Κιβωτό (έτς δεν τ λέγαν ρε;), μια σκοτεινή disco, σ' ένα στενάκι πίσω απ' το Ξενία, αν θμάμαι καλά. Γέρασα πολύ και είναι τς φαντασίας μ ότι υπήρχε; Πάντως θμάμαι τον Χέντριξ να δίνει ανελλιπώς το "παρώv" κείγιας.

Ο Βυθός επίσης στην 28ης, λίγο μετά το Παλλάδιο, ντιπ βυθός όμως, υπόγα.

Ο Παπαγάλος είναι η πιτσαρία στη Δωδώνης στν απέναντι απ' τη στρατολογία μεριά, πιο κάτ; Καλή πιτσαρία δε λέω, αλλά τν έκοψα μετά από ένα επεισόδιο πούχαμαν, γιατί δε με σέρβιρε, κάπως αργούτσκα και με κάπως απρεπή εμφάνιση  :P.

Πολύ καλή πιτσαρία η "La Cova", στη Δωδώνης πάλι, ψηλά. Μακαρονάδα special συνοδεία ατέλειωτης "Κυρα Φροσύνης". Αλήθεια σταμάτησε αυτό το κρασί να το βγάζει η Ζίτσα;

Πως το λέγαν το παμπάκι σε ημιόροφο λίγο μετά το "μέγαρο" στην 28ης; Μεταγενέστερο της Σφήκας, αλλά μάζευε καλό κόσμο.

Πριν τη Σφήκα πηγαίναμαν και στο Disco Bar στα Λιθαρίτσια, πολλές φορές γινόταν κατάληψη εκεί πέρα. Εκεί συνέβη και η μοιραία γνωριμία τς μάνας των παιδιών τ' αδερφού του SA με τον γιο των παπούδων τους πολλά πολλά φεγγάρια ago.
Αλήθεια γιατί είναι τόσο παρατημένα στο έλεος τα Λιθαρίτσια; Πήγα και μ πιάστηκε η ψυχή, μυρίζουν εγκαταλειψίλα.

Για το πόσο σημείο αναφοράς είναι η Σφήκα, μη το κρίνετε με το πόσο καλό ή όχι μαγαζί ήτανε. Σκεφτείτε μόνο ότι δεν υπήρχε τίποτε παρόμοιο όταν άνοιξε. Μόνο οι ντίσκο. Επανάσταση ήταν στα βράδια της πόλης, γι' αυτό κι ακουγόταν πολλά τα περισσότερα τριάρια για το place. Lemo εκτός κι αναφέρεσαι για πρόσφατες εποχές (μετά το 90) δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό εκεί πέρα. Οσον αφορά φωτογραφίες, όλο και κάποιες κάπου θα υπάρχουνε, αν και δε το συνηθίζαμε. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές, όπως έμαθα πολύ αργότερα, σε "ασφαλή" κιτάπια, έχουμε καμιά πρόσβαση να τις κοπιάρουμε, θάταν αρχειακές  ::).
Η Σφήκα ήταν η αρχή, το Μαντζάτο ήταν το light ξαδερφάκι της, η Ιριδα το παιδί της.
Σε ακούσματα, σήμερα, η Σφήκα θα έπαιζε Break On through,  η Iριδα κανα Eric Burdon, το Μαντζάτο πάλι Πυξ Λαξ.
To Ματζάτο έσβησε σε πολλές συνειδήσεις, όταν άρχισε να γίνεται τραπεζάκια έξω και in.

ENTIT
Μια ντισκο υπήρχε και κάτω απ' τη Σταδίου... Στη στοά που σ' έβγαζε απέναντι στο Παλλάδιο απαχπκάτ. Πως τ λέγαν αυτή;

ΕΝΤΙΤ2
Το πηγαδάκι έκλεισε γαμώτο;
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Παρ 12 Μάρ 2010 12:16
Παράθεση
Πως το λέγαν το παμπάκι σε ημιόροφο λίγο μετά το "μέγαρο" στην 28ης;

Μήπως λές το Ίλιον, στον χώρο του παλιού ομώνυμου ξενοδοχείου?
Ένας από τους DJ για κάτι φεγγάριο, ο Θωμάς Νικολίτσας.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Παρ 12 Μάρ 2010 12:27
Παράθεση
Πως το λέγαν το παμπάκι σε ημιόροφο λίγο μετά το "μέγαρο" στην 28ης;

Με πρόλαβε ο mfbrinkmann. Ίλιον παλάς λεγότανε. Στην ταξινόμηση που έκανα λίγο πριν, το έχω στα παλτά. Έχω όμως και την παρατήρηση ότι άξιζε περισσότερα. Αυτό γιατί εκτός από κάτι ωραία παρτάκια, γενικά δεν έπιασε. Το αιώνιο πρόβλημα με αυτό το κτίριο (εκτός του ότι είναι διατηρητέο και δεν μπορείς να το πειράξεις), είναι το μπάχαλο στο ιδιοκτησιακό

ο βυθός που λέει ο ΛΟΚΟ στην 28ης ήταν αυτό που μετά έγινε mon ami?
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: SirBak στις Παρ 12 Μάρ 2010 12:59
Παράθεση
To Ματζάτο έσβησε σε πολλές συνειδήσεις, όταν άρχισε να γίνεται τραπεζάκια έξω και in.


Εμ αφου εβλεπε ο ανθρωπος οτι το μαγαζι ειχε 5000 κοσμο,και παραγγελναν μονο οι 10 τι να κανει?Καλη η ιδεολογια αλλα αν στο διμηνο πας να πλερωσεις το χιλιαρικο στο ΤΕΒΕ και το πεντακοσαρικο στο ρευμα και επιστρεφεις μονο με τα σωβρακα.....,τοτες βαζεις τραπεζακια και στη κουζινα  :P :P :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Παρ 12 Μάρ 2010 13:40
Οχι δεν ήταν αυτό π λέω mfbr και lemo, εγώ μιλάω για προϊστορικές εποχές  :).
Ζν απέναντι μεριά, ήντανε, πάνω από τα σουβλατζίδικα που υπήρχαν ή ακριβώς δίπλα.
(θα ζητήσω ενισχύσεις και θα σας πω το όνομα).

Το καλύτερο άφτερ, αλλά και μπιφόρ ΕΒΕΡ, ο Τσουκάνης. Ατέλειωτες ώρες, ατέλειωτες συζητήσεις, απερίγραπτη η σύνθεση των πελατών, δεν έπρεπε να κλείσει ποτέ. Αμετε στο διάλο, μπορεί να σας πιάκαν οι θύμησες, αλλά μιλάτε για τη ζωή μας και μερικές φορές σούρχονται πολλοί κόμποι όταν τη περιδιαβαίνεις.

Μια χαρά άφτερ και το ντραγκστορ, όταν ήταν κλειστό. Αράζαμε στις καθισματάρες απόξω, μέχρι νανοίξει κανα καφενείο να στανιάρουμε. Μεγάλη μορφή ο Νικολάκης εκεί, ο πρώτος π δε κόλωνε να είναι φανερά homo.

Ρε Τζιμάκο, για τον Αλλάχ κβέντα ρε; Γαμώ τα βρώμικα μέσα στ λίγδα, μια χαρά τιμές όμως και πεντανόσμα όλα. Θα μ πεις έτς όπως ήσασταν εσείς και τς ώρες π πηγαίναταν, πως θα σας φαίνονταν και δίκιο θάχεις.  Χουντοβασιλικός ο παπς πτόχε, με φωτό τ κώτσιου (όχι τ πάιχτη) στς τοίχους, αλλά who cares. Kάπου προς τη Σπύρου Λάμπρου, διαβιούσε.

Απίστευτο καφενεδάκι και απαράδεκτοι όσοι το ξέρατε και δεν το αναφέρατε το "Πεπρωμένον Φυγείν Αδύνατον", που ήταν μικρότερο σίγουρα από το όνομά του. Χαμηλά στην Αβέρωφ, σ' ένα στενάκι αριστερά, με καμάρα είσοδο όλα τα λεφτά. Πάνω από 20 τετραγωνικά δεν παίζει νάταν. Απίστευτη η γιαγιούλα που έκανε κουμάντο κι αυστηρή ενίοτε.

Ωραίες ομελετίτσες μας έφτιαχναν και καλό κρασάκι πίναμαν κι εδώ

(http://img196.imageshack.us/img196/2155/naft.jpg)

Kι αν δεν το αναγνωρίσατε, πάρτε μια πιο πρόσφατη

(http://www.epcon.gr/afieromata/Apokries/Images/Nautakia.gif)

Και μια και μιλάμε για χώρους, πάρτε ένα υπαίθριο κι όταν έχει πανσέληνο τραβάτε εκεί πούναι ο κύκλος μικρές ώρες, με την κοπελιά σας κι ένα μπουκάλι καλό κρασί.
(http://img41.imageshack.us/img41/1108/orfan.jpg)

Υ.Γ.
Προς Τυμπανιστή.
Μη νομίζεις ότι δεν το είδα.
Το βίντιου αφιέρωμα, τσακίς σιάχτο ντιβιντί και στείλτο μ αυθωρεί και παραχρήμα και αμέσως, μη σε πάρει και σε σκώσει.


Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Proctor στις Παρ 12 Μάρ 2010 14:32
Τούτο το τόπικ είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ.
Μια μικρή συνεισφορά κι από μένα:

- Τα Ναυτάκια όπως ήταν παλιά. Δηλαδή καφενείο για πάπδες, με μπλε ψάθινη καρέκλα. Από τα καλύτερα τσίπουρα που είχα πιει.
-Δεν ξεχνώ τη θεά σερβιτόρα του Cotton Club στη Σακκά :).
-Σουβλατζίδικο ο Αλέκτορας στη Ζέρβα (τώρα λειτουργεί με άλλο όνομα).
-Ουζερί το Απρόοπτο , απέναντι και πιο πάνω από τον Αλέκτορα. Μιλάμε για καταστροφή...Πολύ καλό τσίπουρο, αλλά είχα σετ πουκάμισο-παντελόνι μόνο για εκεί γιατί απ'τν κάπνα δεν μπορούσες να τα φορέσεις αλλού, όσο κι αν τα αέριζες...Θμάμαι μια φορά πιήκαμαν τόσο πολύ που του τέλειωσε ο μεζές, του τέλειωσαν οι πατάτες για να τηγανίσει (με το χέρι κομμένες φυσικά...) και στο τέλος ο τζες παρήγγειλε πίτσες να μας φέρουν για μεζέ !!! Κουλό ντιπ... :P
-Μεζεδοπωλεία ΣΥΝ 1 (Δωδώνης ψηλά), ΣΥΝ 2 (στη λίμνη), ΣΥΝ 3 (στο βουνό). Το ΣΥΝ 1 ήταν το πρώτο που λανσάρισε στα Γιάννενα μενού τύπου "Οι φλογέρες της Γριάς", "Πατάτα του Μελισσουργού" κτλ. :P
-Θμάμαι το κανονικό ταχυδρομείο εκεί που σήμερα είναι το Old Post. Θυμάμαι ότι αυτό το μαγαζί κόστισε τότε για να φτιαχτεί περί τα 100 μύρια δρχ.
-Στα "Πέρασαν-Δεν ακούμπησαν" συμπληρώνω το Taj-Mahal (δίπλα στο Σταθμό). Ακριβή επένδυση που δεν έκατσε. Tα McDonald's-Wendy's κτλ, Papagalino για πολύ κωλοπιάσιμο >:(.
-Τα γαλακτοπωλεία έχουν λιγοστέψει πια. Τότε σε κάθε γωνιά ο ξενύχτης τις πολύ πρωινές ώρες έβρισκε γάλα μπέχο σε ντάνες... :P
-Βίντεο κλαμπ Διώνη (Δωδώνης αλλά και στην Κατσάρη).
-Ξιούρας και Ζήκος στην Πυρσινέλλα. Σαν να λέμε σαλμονέλλα και τύφος... :P
-Και για να τελειώσω (προσωρινά), ποιος δεν θυμάται το Ρωμαίος TV... ;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Thomas New York στις Παρ 12 Μάρ 2010 15:03
Παλιοθεμ, εβαλες φωτογραφια προιστορικια απο το θρυλικο αυτο μερος για να μπερδεψεις τον κοσμο?
Το ξερες οτι πρωτοανοιξε σαν πανδοχειο?
Και το ονομα αυτου...

NEW YORK!

Οποιος εχει δει την Αναπαρασταση τ Αγγελοπουλου θα θυμηθει ισως οτι το παρανομο ζευγος που ξεκανε τον αντρα τς κυρας και πανε στα Γιαννενα απ το χωριο, εκει εμεινε το βραδυ.

Αφου εκλεισε το πανδοχειο, το μετετρεψε σε καφενειο ο κυρ-Σαββας.
Καφενειο με τα ολατ ειταν εκεινο!
Ο τοτε προεδρος τ νησιου και φιλος των γονιων μου κ. Γκεκας να μας φερνει τα κυπρινια καθε βδομαδα τα οποια μετατρεποταν σε εναν θεικο μεζε με πατατουλες, κρεμμυδακια και τα συν αυτω στο φουρνο του καφενειου τ κυρ-Σαββα.

Η πιο προσφατη ιστορια του ιστορικου αυτου μερους ειναι γνωστη.

ΥΓ. Ο αγαπημενος μου πινακας στο σπιτι των γονιων μου ειναι μια ασπρομαυρη λιθογραφια του τεραστιου Γιαννιωτη ζωγραφου Καλντεμη που απεικονιζει τα ναυτακια και το πλακοστρωτο της Σκαλας στα Γιαννενα του 50. Βλεποντας το χαος που επικρατει στα ταμπακικα σημερα δεν μπορεις παρα να συμφωνησεις με τον Χατζη ο οποιος ειχε πρωτος συνειδητοποιησει το τελος της μικρης μας πολης...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Παρ 12 Μάρ 2010 15:43
Παράθεση
Και μια και μιλάμε για χώρους, πάρτε ένα υπαίθριο κι όταν έχει πανσέληνο τραβάτε εκεί πούναι ο κύκλος μικρές ώρες, με την κοπελιά σας κι ένα μπουκάλι καλό κρασί.

Λόφο Τσιλίκη θυμίζει  :)

Για κρασιά και γιουναίκες δεν ξέρω αλλά στα χρόνια του σχολείου, όταν κλείναμε λόγω χιονιού, παίρναμε σκουπιδοσακούλες (που εκτελούσαν χρέη ελκήθρου) και βουρ για τις πλαγιές του λόφου! Πολύς κόσμος, πολύ παιχνίδι, τρελά γέλια!

Παράθεση
Προς Τυμπανιστή.
Μη νομίζεις ότι δεν το είδα.

Καλά ωρέ, είχες τέτοιο πράγμα και το αποσιώπησες τόσο καιρό;

Επίσης, πρώτο ξενοδοχείο (!) στα Γιάννενα το "Αβέρωφ" στην κεντρική πλατεία, απέναντι από το "Διεθνές" (αυτό το ξεχάσαμε ντιπ, έ;). Εκεί που είναι ο "κήπος" του πιο συγκεκριμένα. Από την απελευθέρωση και ύστερα. Αργότερα, χτίστηκε το Ακροπόλ, ακριβώς στην απέναντι γωνία απ' το Ίλιον (εκεί που είναι σήμερα η alpha bank). Λίγο πιο δίπλα, όπως ανεβαίνεις την 28ης Οκτωβρίου, άνοιξε η πρώτη ψησταριά που είχε χοιρινό γύρο και σουβλάκια με πίτα, τέλη δεκαετίας του '60. Ως τότε στο χέρι, κοκορέτσια κι αρνιά στη λαδόκολλα  :)

Πρώτο μαγαζί με... πίτες, ήδη λίγο μετά την κατοχή το "Κρυσταλ", εκεί που ήταν μέχρι πρότινος τα Goody's της πλατείας! Δεν υπήρχε χοιρινός γύρος αλλά ντονέρ.

Το ζαχαροπλαστείο "Διεθνές", από τα πιο ιστορικά πανελληνίως, βρίσκεται στον ίδιο χώρο επί 60 συναπτά έτη. 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Proctor στις Παρ 12 Μάρ 2010 16:19
Παράθεση
Το ζαχαροπλαστείο "Διεθνές", από τα πιο ιστορικά πανελληνίως, βρίσκεται στον ίδιο χώρο επί 60 συναπτά έτη. 

...και όπου νάναι δυστυχώς φεύγει γιατί για νέο ενοικιοστάσιο ο ιδιοκτήτης ζήτησε της Mikkaelούς...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: dreven στις Παρ 12 Μάρ 2010 16:24
Δεν τσιμπαν τα κυπρινια μαρμελαδα ραααα  ;)
Απαξ και δεν τσιμπαν, περιμεναταν να μιλαν; Αφου την μυριζονται την παγιδα ραααα  8)

Εκτος κι αν τα Κυπρινια ετσι για την κουβεντα και την σχετικη πλακιτσα, θεν και να μιλαν και θεν και να τσιμπαν το... γλυκοδολωμα και θεν να πεφτουν στην παγιδα.  :)

Αλλιως θα περιμεναταν ακομα...  ::)

Τιτανια και Παλαδιο διαβασα, αλλα σαν πολυ στα ψιλα μου τα περασατε ολοι αυτα...
Καταθεση αναμνησεων καμια...
Και το τσονταδικο εκπληξη για τα Γιαννινα που επαιξε παλια, μου το κανετε και τελειως αβαβα...

Βεβαια θα μ' πεις και σωστα, εδω ο λοκο μας ειπε γα σφηκα κι ολο για τς ντισκοτεκες λεει μετα και καρφωνεται απο μαναχος του για φλωρος, να πουμε εμεις τιποτα και να μας πουν αλλα και χοντροτερα μετα;  ::)

Ενταξει, δε λεω, φλωρολοκο ο λοκο  :joker: , αλλα αυτος τουλαχιστον μπορει να μην ηταν Γιαννινα οταν δουλεψε το τσονταδικο αυτο και να μην ξερει, οχι βεβαια οπως δεν ξερει ταχαμ και τι δλεια γινονταν ξημερωματα στ' αλλαχια  ;) και σιγουρα οχι γιατι δηθεν ταχαμ μου 'ταν μκρο, μιας και που καρφωθηκε οταν εγραψε για Κιβωτο πως ειναι συνομιληκος του Νωε  8) , αλλα δεν γινεται να μενει κρυφο και να κανετε ολοι που ξερετε για το τσονταδικο τον κουτο!

Δεν λετε που δεν λετε εμπειριες για Τιτανια και Παλαδιο λοιπον, αχνα δε βγαζετε και για το διαχρονικο Κοπα Καμπανα, αλλα μη κρατατε και το drive in στο σταυρακι απ' οσους δεν προλαβαν την εποχη κρυφο!!!  ;)

Υ.Γ: Και στο παμπαλαιο μια σταλια σουβλατζιδικο στο κτελ στο Αρρενων με σουβλακι και ψωμακι στο χερι πριν γινει η επιβιβαση και βηταρετε για τα χωρια σας ξεχασαταν να αναφερθειτε επιτηδες παλι χουριατακια και καριοκας :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Παρ 12 Μάρ 2010 16:34
 :P :P :P

Υ.Γ. Το "Διεθνές" με επίσημη ανακοίνωσή του, δεν πάει πουθενά παρά το "τσουχτερό" νοίκι που πληρώνει  ;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: dreven στις Παρ 12 Μάρ 2010 16:45
Παράθεση
στα χρόνια του σχολείου, όταν κλείναμε λόγω χιονιού, παίρναμε σκουπιδοσακούλες (που εκτελούσαν χρέη ελκήθρου) και βουρ για τις πλαγιές του λόφου! Πολύς κόσμος, πολύ παιχνίδι, τρελά γέλια!

Καλα ρε, περιμεναταν να χιονισει για να κανετε τσουληθρα και με σκουπιδοσακουλα μαλιστα;  ::)
Ντιπ φαντασια δεν ειχαταν ως μκρα;  8)
Εμεις καθε μερα καναμαν τσουληθρα με χαρτονια και κοντραπλακεδια που βρισκαμαν απο δω κι απο κει, σαν χιονι ειχαμαν τς πευκοβελονες και σαν πιστα την πλαγια στο δασος μεσα, απο Αγια Τριαδα προς τα κατ, με κοντραφρενο τα τακουνια και παρασημα τα γδαρσιματα σε αγκωνες και γονατα   :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Παρ 12 Μάρ 2010 17:36
Μάιστα Λόκο, λές την καφετέρια απέναντι από το Ίλον, στα σουβλατζήδικα, πρίν τα φανάρια...  άντε να το θυμηθεί κανένας...

Άλλο γυροπιτάδικο, το πρώτο του Φίλιππα, μέσα στην στοά ορφέα, στην έξοδο πρός 28ης Οκτωβρίου...
Δίπλα υπήρχε μέχρι πρόσφατα άλλο σαντουιτσάδικο...
Στην Πολυκατοικία που ήταν το Barbarosa, στον τελευταίο όροφο, καφενές, "το αθλητικό στέκι"...
Στην ίδια στοά, στο παλιό Vienna, άνοιξε για κάτι φεγγάρια κλαμπάκι, U-Bahn...
Για κάτι φεγγάρια υπήρχε μπαράκι "Bar Stop" και στην Γρ. Σακκά...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: SirBak στις Παρ 12 Μάρ 2010 17:50
Ωρε στη φωτο απο πανω διακρινω κατι σκιες.....Φαντασματα ειναι? :(
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: centervak στις Παρ 12 Μάρ 2010 18:36
Να διορθώσω λίγο το φίλο Thomas New York γιατί κάπου τα μπέρδεψε νομίζω. Μένω στη γειτονιά κ ο κυρ - Σάββας που λέει δεν ήταν στα ναυτάκια , αλλά στη Σκάλα η οποια λειτουργούσε ως πανδοχείο στο πάνω ορόφο κ κάτω ήταν το γνωστό πατσατζίδικου του κυρ- Σάββα κ δίπλα ένα παντοπωλείο που δε το πολύ πρόλαβα. Αλλά θυμάμαι τα παιχνίδια μέσα στο μαγαζί κ στο πάνω όροφο με τις εγγονές του κυρ -Σάββα κ μέσα να έχει πολύ κόσμο.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Παρ 12 Μάρ 2010 19:04
Proctor,
Κορυφαίο cheap row στο απρόουπτο -εκείνη την εποχή ήταν το μόνο κοντά ζντμπλατεία τα άλλα ήσανε πιο παραπάν
όσο για το ρωμαίο π λές (κάθε τσέβω βραδ κατά τη 01:35-01:40) νασθμήσω και το ρτλ (για πιο σοφτ καταστάεισσς)..
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Σαβ 13 Μάρ 2010 11:50
αμάν ωρέ
ξεχάσαμαν το "δικό μας" ΒΑΝΙΛΙΑ...
θυμάστε πάρτι πριν την εκδρομή στη Μπρέβεζα (στο στημένο 0-0 - Γ' εθνική) το πάσχα του '98?
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Σαβ 13 Μάρ 2010 18:08
Ωραία pub στο τέρμα της Ν.Ζέρβα στα αριστερά ήταν και το Apriori, αν και στο τέλος έγινε σκυλομάγαζο, με ιδιοκτήκη αυτόν πού'χε και το Alter Ego στο Σταυράκι...
Στην Ν.Ζέρβα ξανά, τα "αμερικανάκια" , Αντρέας (συγχωρεμένος) και Ντί, πρίν πάρουν το 1880 και το κάνουν Wild Rose, είχαν το Peace Place ή κάπως έτσι τέλος πάντων...
Ανάμεσα από Atlantic και Σκαραβαίο, το all time σκυλάδικο της ...Σουλάρας, Aβαντάζ...
Ανεξαρτησίας, εδώ και χρόνια το μικρότερο μπαράκι της πόλης με τους φανατικότερους θαμώνες και το υψηλότερο ποσοστό ...θανάτων από κίρρωση του ήπατος, ο Ερμής  ;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: el_antifasist στις Σαβ 13 Μάρ 2010 18:45
Παράθεση
Ο Παπαγάλος είναι η πιτσαρία στη Δωδώνης στν απέναντι απ' τη στρατολογία μεριά, πιο κάτ; Καλή πιτσαρία δε λέω, αλλά τν έκοψα μετά από ένα επεισόδιο πούχαμαν, γιατί δε με σέρβιρε, κάπως αργούτσκα και με κάπως απρεπή εμφάνιση  .

νομιζω εκλεισε ο παπαγαλος , καλυτερη μακραν και ισως πιο παλια αλλα ντελιβεραδικη πιτσα ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΣ  αν και βρισκομε 7 χρονια ιταλια η πιο νοστιμη πιτσα ειναι του καρα ...


το αλλο που βρισκονταν πανω απο τα βερσκα planet δεν το λεγαν ,καποια στιγμη ηταν πολυ ιν

καλικαντζαρος πολυ καλη μουσικη φτηνα ποτα οτινανε κοσμος , εκλεισε γιατι πεσαν μαχαιριες

θεικο για οσους ακουν ηλεκτρονικη ηταν το berlin εκει που ειναι τωρα το ethnik δυπλα απο το γκιονς  με κορυφαια παρτακια τεκνο που διοργανωνε ο στεφανος του ορμπιτ

επισης πιο καινουργιο το PAL κορυφαια λιβε και παρτακια τεκνο με κορυφαιο σκηνικο οταν ειχε φερει κωσταντινο β και εκει που τα  εσπαγε με τεκνο ο κωσταντινος β βγενο απο την πιστα να παρω ενα ποτο και βλεπω στην πορτα τον τζωχατζοπουλο του ΠΑΣοκ (!!!!!!) ο οποιος την επομενη ειχε ομιλια στα πανεπηστημια , ακυριλα....Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: jimakos στις Σαβ 13 Μάρ 2010 21:16
Βερσαλλίες ρεεεεεεεε στο Πέραμα.

Ιεροτελεστία μιλάμε. Ξεκίναγε το πρόγραμμα με τα κανίς και έφτανε στα ντόμπερμαν τα ξημερώματα 8)!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Σαβ 13 Μάρ 2010 23:37
Ωραία pub στο τέρμα της Ν.Ζέρβα στα αριστερά ήταν και το Apriori, αν και στο τέλος έγινε σκυλομάγαζο, με ιδιοκτήκη αυτόν πού'χε και το Alter Ego στο Σταυράκι...
Στην Ν.Ζέρβα ξανά, τα "αμερικανάκια" , Αντρέας (συγχωρεμένος) και Ντί, πρίν πάρουν το 1880 και το κάνουν Wild Rose, είχαν το Peace Place ή κάπως έτσι τέλος πάντων...
Ανάμεσα από Atlantic και Σκαραβαίο, το all time σκυλάδικο της ...Σουλάρας, Aβαντάζ...
Ανεξαρτησίας, εδώ και χρόνια το μικρότερο μπαράκι της πόλης με τους φανατικότερους θαμώνες και το υψηλότερο ποσοστό ...θανάτων από κίρρωση του ήπατος, ο Ερμής  ;)

Διόρθωση, το Aβαντάζ είναι αυτό στην πυλωτή στην Ν.Ζέρβα τελικά  ;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: alcoholic στις Κυρ 14 Μάρ 2010 04:24
Είπα κι εγώ, ανάμεσα από Ατλάντικ και Σκαραβαίο ένα δρόμο έχει μόνο.

Φέτος Σουλάρα με Κακαβόπουλο φοβερό δίδυμο.

Αβαντάζ παραμονή στράτευσης να ζητάω παραγγελιά το "έλα στην παρέα μας φαντάρε", την άλλη μέρα ήταν να πάμε Μεσολόγγι με έναν άλλον, είχε πάρει καμιά δεκαριά τηλέφωνα, δεν ξύπναγα με τίποτα. Πάντως η φακή με την οποία μας υποδέχτηκαν Τετάρτη στο στρατόπεδο έστρωσε στομάχι κατευθείαν.

Και μιας και είπαμε για στομάχια και επειδή πλέον παίζει πολύ το κρεποσάντουιτς να θυμηθούμε λίγο Μετσοβίτισα, Όαση και Μαχαίρα. Ειδικά κάτι εποχές στη Μετσοβίτισα ήθελες κανά μισάωρο να παρκάρεις και ειδικό κονέ με τον Τάσο για να βρεις τραπέζι. Αν είχες τίποτα χαλόνια όμως στην παρέα, σε εξυπηρετούσε πιο γρήγορα. Όπως επίσης και τη φοβερή καντίνα απέναντι από το 98 με τον Άρη στα decks όπου πήγαινες τσίμπαγες κάτι και γύρναγες να συνεχίσεις τα ξύδια.

Τέλος Ερμής μεγάλη μορφή ο Bartender, βγαλμένος από άλλη εποχή, με φανατικούς πότες - θαμώνες που θυμίζει κατι σε Λώρα και αν δεν χωράς μέσα και έχει καλό καιρό κάθεσαι και απ' έξω στο πεζοδρόμιο σε σέλες από μηχανάκια.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τρι 16 Μάρ 2010 10:49
Φωτο από τη σημερινή κατάσταση της τότε σφήκας αφιερωμένη σε όσους είναι μακρυά κ έχουν να έρθουν καιρό στα γιάννενα. (αν δεν ανέβει θα ξαναπροσπαθήσω-δικαιολογήστε την παρθενιά μου στις φωτο που σπάει σήμερα)

http://img59.imageshack.us/img59/1779/p1010331v.jpg (http://img59.imageshack.us/img59/1779/p1010331v.jpg)

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τρι 16 Μάρ 2010 10:53
και μια τραβηγμένη από την κλειδαρότρυπα προς τα μέσα

http://img441.imageshack.us/img441/6937/p1010332b.jpg (http://img441.imageshack.us/img441/6937/p1010332b.jpg)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: tauri_7 στις Τρι 16 Μάρ 2010 11:45
Να διορθώσω λίγο το φίλο Thomas New York γιατί κάπου τα μπέρδεψε νομίζω. Μένω στη γειτονιά κ ο κυρ - Σάββας που λέει δεν ήταν στα ναυτάκια , αλλά στη Σκάλα η οποια λειτουργούσε ως πανδοχείο στο πάνω ορόφο κ κάτω ήταν το γνωστό πατσατζίδικου του κυρ- Σάββα κ δίπλα ένα παντοπωλείο που δε το πολύ πρόλαβα. Αλλά θυμάμαι τα παιχνίδια μέσα στο μαγαζί κ στο πάνω όροφο με τις εγγονές του κυρ -Σάββα κ μέσα να έχει πολύ κόσμο.

Ο Σάββας ήταν το καφενείο "Η Βόρειος Ηπειρος" εκεί που είναι σήμερα η Σκάλα κατα το ήμισυ, διοτι όπως πολύ σωστά λες το υπόλοιπο μισό της Σκάλας ήταν ένα παντοπωλείο το οποίο το είχε ένας καστρινός. Απέναντι αν θυμάστε, εκεί που βγάζει τραπέζια ο "Φούρνος" (ο οποίος ήταν κανονικός φούρνος τότε) ήταν υπαίθριο ψαράδικο και πουλούσε ψάρια λιμνίσια. Όσο για το πανδοχείο New York νομίζω οτι ήταν στον άνω όροφο απο τα σημερινά ναυτάκια. Γαμιστρόνας κανονικός...

Υ.Γ Τι είδους παιχνίδια έκανες με τις εγγονές του κυρ-Σάββα;  :P :P :P :P

 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Παρ 19 Μάρ 2010 19:22
Σκηνές απ' τα Γιάννενα του 70, as promised, απ' την ταινία Αναπαράσταση.
Και ρολόι και ναυτάκια και Μονοδένδρι και Βίτσα και Τιτάνια και Ελλάς και Σελέκτ και ΚΤΕΛ και Γρανάδα και λίμνη και Βοϊδομάτης και Παλλάς και Παράδεισος και τζαμάλα και κλαρίνο και πως ήμασταν και πως γίναμαν...

Δεν θα μπορούσε να μην ήταν ασπρόμαυρη η ταινία.

Γιάννενα '70, 1ο μέρος (http://www.youtube.com/watch?v=rEWwHaNDErY#ws)

Γιάννενα '70 2ο μέρος (http://www.youtube.com/watch?v=lIp3uijKZVM#)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: pagouras83 στις Παρ 19 Μάρ 2010 19:29

Και ρολόι και ναυτάκια και Μονοδένδρι και Βίτσα και Τιτάνια και Ελλάς και Σελέκτ

Aυτός ο Σελεκτ ως πόσο χρήμα να έχει????????Μπορεί και δις!!!!!!!!!!!!!Δεν μαζευόμαστε να πάμε να του πούμε να πάρει την ομάδα, να πάμε σφαίρα για πρωτάθλημα!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Παρ 19 Μάρ 2010 20:48
κλαψ  :(

Υ.Γ. λοκο για δήμαρχος. τέλος

ξανά Υ.Γ. το δεύτερο μέρος χάλασε. το απαιτώ γρήγορα.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Τετ 31 Μάρ 2010 10:53
Βάλτε ITV!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τετ 31 Μάρ 2010 14:21
το ΙΤV χθές είχε πολύ καλή εκπομπή με τον Βλάσση τον Ντόκα.

έδειχνε από το αρχείο της ΕΡΤ, εκπομπή από Γιάννενα το 1983.

taiga, σφήκα, 2x2

απίστευτες δηλώσεις των θαμώνων! :)
Βάλτε ITV!!!

Τι λέτε ωρε παιδιά!!
Μήπως είχε ένα παλιό ντοκιμαντέρ που λεγόταν "νυχτώνει στα γιάννενα"? (είχε παιχτεί πολύ παλιά στην ερτ.)
δεν το είδα το ΙΤV γαμώ την τύχη μου. Όποιος μπορεί ας το ανεβάσει πλιζ ::)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: bulux στις Τετ 31 Μάρ 2010 14:51
Καντέ ένα galop  για το τοπ-10 των μαγαζιών και να δείτε για πότε πεφτουν τα  τσιμέντα.

Φλασιά. Πίτσα L'angolo η καπως έτσι στην γωνία που έχει μια τράπεζα τώρα (nova?)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Gkoros στις Τετ 31 Μάρ 2010 15:41
Εγώ πάντως οταν άρχισα τ'ς πρώτες γύρες φοβερό στέκι ήταν η Πύλη, το κτίριο που σήμερα είναι πιτσαρία, δίπλα απο το Hippo (για τ'ς νεότερους)

Όλη μέρα, καφέ το πρωί - απόγευμα ποτό το βράδυ.

Επίσης εκείνη την περίοδο πολύ στα πάνω του, αν και πολύ κυριλέ, το castillo.

Και φυσικά all time classic φαγάδικο το King με τ'ς τεράστιες χαμπουργεράρες και τον Φάνη να κάνει επιδείξεις καράτε.

Επίσης, για εμάς τους μαθητές των σχολείων της Κιάφας (8ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο) το παλίο Dion στη Δωδώνης (εκεί που είναι τώρα το Παμβώτις super market) υπήρξε ανέκαθεν στέκι, για καφέ αλλά κυρίως για μπιλιάρδο, μιας και ήταν δυο βήματα απο τα σχολεία. Πολύ καλή λύση και για τ'ς κοπάνες.

Επίσης ο Κύκνος αποτελούσε καλή λύση, ειδικά αν ήθελες να καταστραφείς απο το κρασί.  :P

Αυτά κάπου μετά το '95.

Πάντως απορώ με τους παλιότερους εδώ που δεν αναφέρθηκε καθόλου το Denoir, εκεί που πρόσφατα υπήρχε το privilege (τς...). Αν και δεν το πρόλαβα το μαγαζί αυτό έχω ακούσει φοβερές ιστορίες, απο έναν ξάδερφο μου που δούλευε την περίοδο 90 - 93 εκεί.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τετ 31 Μάρ 2010 18:52

Πάντως απορώ με τους παλιότερους εδώ που δεν αναφέρθηκε καθόλου το Denoir, εκεί που πρόσφατα υπήρχε το privilege (τς...). Αν και δεν το πρόλαβα το μαγαζί αυτό έχω ακούσει φοβερές ιστορίες, απο έναν ξάδερφο μου που δούλευε την περίοδο 90 - 93 εκεί.


τι λες ωρε γκόρε,
το denoir το ανέφερα στο πρώτο κιόλας ποστ και στη δική μου λίστα βρίσκεται στην κατηγορία "μαγαζιά θρύλοι" αν διαβάσεις το lemorsero chart show.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Gkoros στις Τετ 31 Μάρ 2010 21:56
δεν το είδα...

respect  8)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Παρ 02 Απρ 2010 13:56
Λοιπόν το είδα χθες το είχε επανάληψη στο itv και μάλιστα έκατσα και νύχτα να το ξαναδώ!! Ήταν όντως αυτό που σας είπα, το "νυχτώνει στα γιάννενα" του 1983!! :)

Συγκλονιστική εκπομπή, η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην τοπική tv. Έδειξε αποσπάσματα από το ντοκυμαντέρ της ερτ του 1983 με συνεντεύξεις από τότε, αλλά και από τα ίδια άτομα όπως είναι τώρα. Τι φάτσες ήταν αυτές, άλλοι γνωστοί, άλλοι όχι. Έδειξε σκηνές από σφήκα, τάιγκα, 2Χ2, δισκάδικα, βιβλιοπωλεία, μπιλιάρδα & ηλεκτρονικά και πως είναι αυτά σήμερα. Καλά η σφήκα ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Μου έκανε εντύπωση επίσης ο κόσμος της εποχής πόσο άνετα μιλούσαν μπροστά στην κάμερα, χωρίς τρακ και τέτοια. Και ο Βαγγέλης Αγγέλης στο τέλος, λες και έχει ξεμείνει από κείνη την εποχή! Πράγματι τρομερή εκπομπή.

ΚΥΡΙΕ Βλάση Ντόκα,

Δε σου κρύβω πως μου ήσουν αντιπαθής. Σε θεωρούσα γραφικό και πολλές φορές μου προκαλούσες το γέλιο. Με την εκπομπή αυτή όμως άλλαξα άποψη για σένα! Ήταν η καλύτερη εκπομπή στα γιάννενα ever! Σου εύχομαι να φτάσεις ακόμα και στο CNN!!! Σ' ευχαριστώ που πήρες το θέμα που άνοιξα στο pas.gr και το προχώρησες σε ρεπορτάζ! Είσαι πρώτος!!

- Α, και που'σαι Βλάση: Αν ξεμείνεις από θέματα καμιά άλλη φορά, δεν έχεις παρά να μπεις πάλι στο pas.gr. Όλο και κάποιος lemorsero θα έχει ανοίξει κανα καινούργιο ενδιαφέρον θέμα ρετρό για εκπομπή... ;) ;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: alcoholic στις Τρι 06 Απρ 2010 19:12
Δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε ήδη, αλλά το έφερε η κουβάντα την Πασχαλιά.

Το μαγαζί bistro του πρώην προέδρου Χρηστίδη Prive δίπλα από την Ακαδημία την cafeteria εκεί που είναι τώρα το Library.

Ο Χρηστοβασίλης στα χνάρια του πρώην, ας ελπίσουμε να μην έχει την ίδια κατάληξη...........
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: dreven στις Τρι 06 Απρ 2010 19:42
Το εχει η ομαδα ε;

Πρωην προεδροι, νυν προεδροι...

απο Νεους Αγωνες Ηπειρου

Παράθεση
Η πιο in οδός

Τα τελευταία χρόνια η οδός Γαριβάλδη έχει μετατραπεί σε δρόμο γεμάτο καφετέριες και μπαρ. Έχει δε τραβήξει σχεδόν όλη την πελατεία από την περιοχή της Σκάλας, αφού πλέον οι περισσότεροι νέοι προτιμούν τα μαγαζιά που βρίσκονται εκεί για να διασκεδάσουν. Οι επιχειρηματίες από την άλλη τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας τις επενδύσεις τους να αποδίδουν καρπούς και μάλιστα πολύ σύντομα.

Αυτό φαίνεται διαπίστωσαν και οι γιοί του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη και αποφάσισαν να ανοίξουν κι αυτοί δικό τους μαγαζί στην περιοχή. Έτσι πλέον εκτός από το γιο του νομάρχη, που διατηρεί εδώ και χρόνια ένα μπαρ εκεί, και οι γιοί ενός ακόμα ισχυρού άνδρα των Ιωαννίνων δίνουν το παρών στην Γαριβάλδη.

->Σειρά έχουν τώρα και οι κόρες του δημάρχου για να ολοκληρωθεί το πάζλ.

...παραπροεδροι, αλλα και μονιμως περιξ αυτου και αιωνιως συν προεδροι...

Ολοι ας προσεχουν.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Σαβ 10 Απρ 2010 16:03
DVD παρελήφθη. Εκατσε και το είδαν δυό απ' τς τότε. Φάτσες και φατσούλες, αν και κρυβόμενες αναγνωρίσθηκαν. Τσίπρο για τα παλιά καταναλώθηκε. Υγρασία στα μάτια και να ανιχνεύθηκε είναι μη ανακοινώσιμη.
Η διαδικασία μετατροπής ξεκίνησε και έχει και bonus συναυλία.
Stay tuned...

Υ.Γ.
Αφήστε το καλύτερα...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Κυρ 11 Απρ 2010 12:15
Youtube για αρχή. Μπορείτε να τα κατεβάσετε κι από κει, με κάποιο πρόσθετο, νομίζω ότι έχουμε στα χρήσιμα κι ελεύθερα.

Για λίγο καλύτερη ανάλυση, αργότερα, όπως πολύ αργότερα και η συναυλία, είναι μια ώρα και.

Τυμπανιστή νάσαι καλά ρε. Πες ένα ευχαριστώ απ' όλους στον Gordon

Part1
Ερασιτέχνης, Ομόνοια, Κολυμβητήριο
Γιάννενα '80s (1) (http://www.youtube.com/watch?v=RuImVcNTnJM#)

Part2
Taiga, 2Χ2, Drugstore (συνέντευξη με Νικολάκη)
Γιάννενα 80's (2) (http://www.youtube.com/watch?v=TJP2Sf7212w#)

Part3
Σφήκα (Νίκος, Φανούλης, Chief, Νιόνια κι άλλος Νίκος, ο Κώστας (κι άλλοι) π κρύβεται, πως περάσαν 27 ρε)
Wasp (http://www.youtube.com/watch?v=40m6XZ7VyMo#)

Part4
To LSD στην Ελβετία φτιάχνεται.
Γιάννενα '80s (4) (http://www.youtube.com/watch?v=QhVMnIAVxKg#)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Κυρ 11 Απρ 2010 13:59
Σωστός ο Θέμης, μράβο και ευχαριστούμε  8)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: pasajax στις Κυρ 11 Απρ 2010 14:52
Θεμιστόκλα....respect.

Τι να λέμε τώρα.


Και μιά σημείωση: Ως pas.gr δεν έχουμε κανένα πρόβλημα...κάποιος να πάρει κάποια βίντεο που έχουμε ανεβάσει, κάποιες φωτογραφίες και να τις ανεβάσει κάπου αλλού.
Η αναφορά της πηγής όμως είναι απαραίτητη.

Εδώ ανεβάζουμε κάποια πράγματα, και τα μοιραζόμαστε με τους άλλους ΔΩΡΕΑΝ χωρίς κέρδος.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Δευ 12 Απρ 2010 12:03
μέσα στη γενικότερη πίκρα που μας κέρασε η ομάδα, αυτό το ντοκυμαντέρ που το ψάχνω πολλά χρόνια ήταν μια όαση.
Δεν έχω παρά να σας ευχαριστήσω  ;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: dreven στις Δευ 12 Απρ 2010 12:52
Πατα το μπλε κουμπακι ή παρε το μπλε χαπακι και θα σου παιζει  :P

EDIT: Για να μην ποσταρω κι αλλο κειμενακι, να συμπληρωσω κατι που θυμηθηκα απο τα βιντεο.
Που τ' ανακαλυψε εκεινος ο καμμενος που λεει σ' αυτα οτι τα ναρκωτικα το 80 τα εβρισκες στα μπακαλικα και στην εβγα της γειτονιας σου;
Δεν επαιζε αυτο.
Μετα το 90 παιζει.

Υ.Γ: eL.Geo επι της ευκαιριας να σε συγχαρω για την και μαθηματικη ανοδο της ομαδας, ετσι μου ειπε ενα πουλι πετουμενο και φαντομ απογειουμενο  8) και να σου πω πως αν αναζητας παρεα για να μοιραστεις τη χαρα σου κερνωντας ουισκακι σε μπουζουκακι, εδω ειμαστε   ::)
Μονο το μπλε κουμπακι μη ρωτησεις ποιο ειναι, αχρωματοψια εχω, ολα μπλε τα βλεπω  :joker:
Μπλε χαπακι ξερεις...  ;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: timpanistis toreros στις Τρι 13 Απρ 2010 18:01
τα συγχαρητηρια πρεπει οντως να πανε στον θεμη που εκατσε και εκανε την ψηφιοποιηση, αλλα πρεπει ολοι να εχουμε κατα νου οτι το εν λογω βιντεο διασωθηκε απο τον

ΚΩΣΤΑ τον GORDON

αρα ολα τα respect στον γερολυκο της ροκ και των γηπεδων...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Πεμ 15 Απρ 2010 17:05
Εσιαξα ένα βιντεάκι με φατσούλες απ' το αφιέρωμα και τη συναυλία, να θμηθώ τα τότε.
Η συναυλία ανεβαίνει σγα σγα, όχι σε τόρεντ, μόλις είναι έτοιμη θα σας ειδοποιήσω.

Τι τάθελα εγώ τα παλιά... Χάθκα.

Giannena '83 - '85 (http://vimeo.com/10949312)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: davelis στις Πεμ 15 Απρ 2010 21:32
Στο βιντεάκι με την ντισκο φαινονται οι γεννημένοι το 62-64 γιατι αυτοι μπορουσαν τοτε να βγουν εξω.
Στα ηλεκτρονικά μιλάει ο τρισμεγιστος Πανος Βακαλόπουλος. Ηταν στο μαγαζί λιγο πιο κατω απο την σημερινή Ασπις Μπανκ.
Βαφιας, πακμαν, κλπ δεκαρικοφάγα μηχανήματα.
Μερικά χαλονια σαν την Αρετή κρατανε ακόμα. Μερικά χαλασαν.

Κυβος ηταν η ντισκο πισω απο το Ξενία ΛΟΚΟ, Κιβωτός ηταν στην Πλατεια Παργης και Σμύρνης, μετεπειτα Διονυσος νυν υπογειο παρκινκ.

Χρυσαλλιδα, το πανω μερος του Ντραγκστορ.

Στο βιντεο στη Σφήκα ο υποψηφιος βουλευτής Γιαννης Σκοπουλης, αναρωτιεται τι ειναι διασκέδαση. :P
Την συναυλία ο θοδωρος τραγουδαει...

Το ντοκυμαντερ οταν προβληθηκε, εκανε μεγάλο θορυβο, γιατι ελεγε για Ναρκωτικά και, στην τοτε μικρη μας πολη, αυτο ηταν ταμπου.

Α ρε να ξαναζουσαμε το τοτε, με το μυαλο που εχουμε τωρα..... >:(
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Παρ 16 Απρ 2010 00:08
Ναι ρε φίλος, πάντα τα μπέρδευα τα ονόματα, εχς δίκιο, Κύβος και Κιβωτός.
Οπου στη Κιβωτό - Διόνυσο, έδωσε φοβερή συναυλία η Σπυριδούλα, κάπου μεταξύ 83-86.
Τέτοια σύνθεση ακροατηρίου, δεν υπήρξε ούτε πρόκειται ποτέ να ξαναυπάρξει στα Γιάννενα.
Η παλιά φουρνιά φοιτητών, πούφερε τα πάνω κάτω, ήταν στα τελειώματα, η νέα φουρνιά στα ξεψαρώματα, οι παπούδες ροκάδες απ' τα Γιάννενα ήταν εκεί και μαζί μ' αυτούς τα παγουράκια, που είχαν μεγαλώσει μαζί με όλους τς προαναφερόμενους. Απίστευτες σκηνές.
Η οποία Σπυριδούλα, δεν εκμεταλεύτηκε το όνομα Παύλος Σιδηρόπουλος, όπως καπ πήρε το μάτι μ να γράφει κάποιος,  ίσα ίσα το αντίθετο έγινε, όσο το σκέφτομαι.
Η Σπυριδούλα (ξέρετε ρε γιατί λέγεται έτσι;) ήταν το ανερχόμενο συγκρότημα στην Αθήνα κάθε εκδήλωση που τους είχε ήταν σημείο αναφοράς. Συνεργάστηκαν με τον Παύλο στο Φλου, όπου τους καπέλωσε τελείως.
Μετά τράβηξαν χωριστή πορεία.

Λάθος κάνεις για τον Σκοπούλη, αν αναφέρεσαι στον τζε του παρακάτω βίντιου (ανέβασα και την ένταση του ήχου να μη φωνάζει ο L).

This is a private video on Vimeo (http://vimeo.com/10962004)

Κάάάάάπως φέρνουν, αλλά δε. Ο Νίκος αεικίνητος, ήταν παντού (δέστον και  το 83 και το 85 να τραγουδάει Ρόρυ), ελπίζω νάναι ακόμα.
Απ' τς λίγους που πάντα αναφερόταν και με το επίθετο (ο Νίκος ο Επιθετίδης).
Τώρα π το σκέφτομαι, θα μπορούσε άνετα να εξελιχθεί σε πολιτικός. Μερικά γραφόμενά του, είχε φιλοξενήσει ο Βότσης στην Ελευθεροτυπία.

Και...
από τον Κώστα Gordon, οι Castle Ghosts στις 21.2.85 στο Chevrolet.

Pt1 (http://hotfile.com/dl/38072790/8aac2f2/CastleGhosts.part1.rar.html), Pt2 (http://hotfile.com/dl/38087551/f28b897/CastleGhosts.part2.rar.html), Pt3 (http://hotfile.com/dl/38095152/97c6203/CastleGhosts.part3.rar.html), Pt4 (http://hotfile.com/dl/38103731/9c30f5c/CastleGhosts.part4.rar.html), Pt5 (http://hotfile.com/dl/38105923/dd29393/CastleGhosts.part5.rar.html)
Προφανώς ξέρετε τη διαδικασία, αλλά ας την επαναλάβω.
Κατεβάζετε ΟΛΑ τα αρχεία, ανοίγετε ένα με κάποιο αποσυμπιεστικό (7-zip, winrar, izarc), και αποσυμπιέζετε όπου θέτε.
Επαναλαμβάνω ΑΦΟΥ κατεβάσετε ΚΑΙ τα 5 μέρη.


Y.Γ.1
Ωρέ ο Ριμόλντις απ' το '85 είναι στα Γιάννενα; Για δεστε τον τύπο στον τοίχο στο 3.56 περίπου του βίντιου του προηγούμενου ποστ.

Υ.Γ.2
Στο ταληράκι τα σταμάτσα, έφτακαν δεκάρικο ρε;

Υ.Γ.3
Μια χαρά καλύτερα ήταν τα μυαλά και τα μαλλιά μας τότε.Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: dreven στις Παρ 16 Απρ 2010 00:50
Ο Διονυσος που λετε, τη σεζον 85-86 δουλεψε ως μπουζουξιδικο Καϊκτσης, αρα πιο πριν θα λες.
Παλια μικρος, ειχα δει σε ρεπορταζ για την νεολαια στα Γιαννινα, της ΕΡΤ παλι ηταν, πλανα απο Διονυσο και κουβεντα με πελατη του, μεγαλυτερου μου μεν, αλλα της γειτονιας μου, που δεν τα ειδα τωρα. Ειναι το ιδιο θεμα και λειπει αυτο το κομματι αραγε, πιθανον κι αλλα κομματια ή ειχε γυριστει κι αλλο ρεπορταζ με τα Γιαννινα;
Τα πλανα που εχεις απο τη συναυλια, αναμεικτα με το ρεπορταζ της ΕΡΤ του 83, απο ποτε ειναι και που εγινε, γιατι αναγνωρισα κανα δυο μουσικοφατσες εκει μεσα.  :)
Και ρε φιλος ΛΟΚΟ, ελεος δλδ, ποσο χρονων εισαι τελικα, 300;  ::)
Τα αφησες στο ταληρακι την ωρα που εμεις τα βρηκαμε στο δεκαρικακι;  :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: davelis στις Παρ 16 Απρ 2010 13:23
Χτες με την γυναικα μου κι επειδη ξαναδειξε το ρεπορταζ θυμηθηκαμε το χρυσό βαρέλι, ταβερνα στην Χριστοβασιλη κοντα στην πλατεια παργης με πολυ σνιτσελ, την λα κοβα στην δωδωνης (μετεπειτα  ?????) (γαμωτο δεν δουλευει το ρημαδι) .
Απο τοτε τρωγαμε ως βοδια.... :P :P :P

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: paslooza στις Παρ 16 Απρ 2010 14:01
Οι "3 στον αέρα" δεν είχαν ασχοληθεί και με το μπαράζ της Λάρισας??

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 16 Απρ 2010 14:13
Κάτι εκπομπές για το 84 μπορούν να βρεθούν και να ανεβούν όπως το πιο πάνω;
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: davelis στις Παρ 16 Απρ 2010 14:41
την λα κοβα στην δωδωνης (μετεπειτα  ?????)  το θυμηθηκα Παλατίνο

Παράθεση
Πηγαδάκι στην Γερακάρη (μετά την πλατεία Πάργης)
μηπως ηταν το Χρυσό βαρέλι πριν?

Παράθεση
Επίκεντρο αν θυμάμαι καλά ένα μαγαζί στη Χρυσ. Σμύρνης (το στενό από πλατεία Πάργης προς Ναπ. Ζέρβα).
    Διονυσος

Ωραιες εποχές.... :(
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Παρ 16 Απρ 2010 15:03
Ωρέ Νταβέλη, εμένα κατηγοράει αδίκως και ανυποστάτως ο Ντρεβ για αιωνόβιο, εσύ ξεχνάς.

Τ ΛαΚοβα τν έχω αναφέρει κι εγώ, γαμώ τς μακαρονάδες και τς ΚυραΦροσύνες.
Το Παλατίνο ήταν (είναι?) ακριβώς δίπλα της, προσπαθώντας για πιο κυριλέ καταστάσεις.

Το Χρυσό Βαρέλι ποτέ δεν ήταν Πηγαδάκι και δε  θμάμαι κάτι ανάλογο προς τα κεί.
Νομίζω ότι έτσι λεγόταν ένα μαγαζί πάλι στη Δωδώνης, λίγο πιο πάνω (ή πιο κάτω ρα;) από ΛαΚόβα - Παλατίνο, με πολύ καλό επίσης φαΐ, και καλούς μεζέδες, ακριβούτσκο για τ τσέπη μ, προτιμούσα τον Θωμά. Το σνίτσελ στο Πηγαδάκι ανπεριγράταμπλε.
Καπ θανάχουμε τρακάρει δε μπορεί, αν κι εγώ όπως μπορεί να συνυπογραφεί κι από Deceiver - John, είμαι μικρότερος.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Παρ 16 Απρ 2010 15:43
Παράθεση
Ένα με 3 γωνίες μαγαζί.
ΣΩΣΤΟΣ Ο L.
Δε θμάμαι αν ήταν ο Βαρέλις, αλλά όντως υπήρχε ταβερνείο εκεί.

Το Πηγαδάκι απ' τς αγαπημένους, φράγκων υπαρχόντων, προορισμούς. Ημαν σίγουρος ότι θα υπήρχε ακόμα  %-|

Ψλά ήτανε οι πιτσαρίες σωστά.

Κι αν ο Βαρέλις είναι αυτός π λες, ποιό ήταν το μαγαζί στη Δωδώνης π θμήθκα πριν, ά;
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: timpanistis toreros στις Παρ 16 Απρ 2010 16:32
ωρε τι κλαμα θα εχουν ριξει τα παππουδια τ φορουμ...

λοκε... ειδα εκει στου βιντιου να επιμενεις μερικα δευτερα παραπανω σε καποιες φατσες... θυληκες ως επι το πλειστον... ειναι αυτο που ολοι καταλαβαμε?? ε?

τα λεμε απο κοντα την κυριακη  ;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: davelis στις Παρ 16 Απρ 2010 19:54
Λοιπόν, μετα απο επισταμενη ερευνα μεσα απο καλοφαγάδες φιλους, καταληξαμε οτι το Λα κοβα και το Χρυσό Βαρέλι ηταν διπλα διπλα στην Δωδώνης απέναντι απο την μαιευτική κλινική.
Μετά ενα απο τα δυο εγινε Παλατίνο.
Ο ιδιοκτητης του βαρελιου ειναι πια στην Ελατη με πολυ καλο φαι ακόμα... :P

Το Πηγαδάκι ηταν οντως γωνία Γερακάρη και Δοσίου στην Γερακάρη (Νομιζα οτι την λενε Χριστοβασίλη)

Πολυ καλο Φαι

Μας κοροιδευουν οι νεωτεροι αλλα να κι ενα δυσκολότερο.
Η πρωτη ντισκο στα Γιάννενα ηταν η Σπηλια (οχι η δική μου) στην 28ης Οκτωβριου σε ενα υπογειο που σημερα πανω του ειναι ενα καφε. Εκλεισε περι το 1980.!!!  (30 χρονια πριν)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Παρ 16 Απρ 2010 23:51
Παράθεση
Απίστευτο καφενεδάκι και απαράδεκτοι όσοι το ξέρατε και δεν το αναφέρατε το "Πεπρωμένον Φυγείν Αδύνατον"


Από το zosimaia.gr και τη φωτογραφική συλλογή του Στέφανου Τσιόδουλου:

(http://www.zosimaia.gr/data/600px/4188.jpg)

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Σαβ 17 Απρ 2010 11:00
- τα κρασά "κυρα φροσύνη" είναι όπως οι καραμέλες βουτύρου "κόκος". Τα βρίσκεις ακόμα σε σπάνια και ξεχασμένα μέρη, κυρίως παλιά παντοπωλεία και όχι ταβερνειατόρια. Δεν τα σταματήσανε, τα περιορίσανε. Όχι όπως τα "φοφίκο" που τα κόψανε τελείως.

- τρομερό το "παλατίνο" στη δωδώνης που έκλεισε πριν από καμια δεκαετία. ανπεριγράπταμπλε γεύσεις, όμως απεριγράπταμπλε τιμές.

- το λάνγκολο που το ανέφερε κάποιος πριν από κάτι σελίδες, επίσης αξιόλογο. Ζντ γωνία εκεί που είναι τώρα η millenium bank. Ανπαίχταμπλε πίτσα, αλλά μέτρια μακαρονάδα.

- το μαγαζί που ψάχνετε στη δωδώνης ίσως να είναι αυτό που λειτούργησε μετά σαν "οίνου μέλαθρο" ο άκης ο ψλός στις αρχές αυτηνής εδώ της δεκαετίας, απέναντι απ ντγκλινική που είπε και ο νταβ.

- το πηγαδάκι τώρα είναι φούρνος ακριβώς εκεί που είπαταν. Συμπαθητικό ήταν. (μάλλον θα θμήθκες το αστερίξ στη χριστοβασίλη που ήταν κιριλέ κρεπερί.)

- Το χρυσό βαρελι ήταν στη δωδώνης. Ο σάκης που το' χε πήγε όντως στην ελάτη και άνοιξε το πιο αξιολογοτερότατο μαγαζί στο ζαγόρι τα τελευταία χρόνια. Ανπιστέφταμπλε γεύσεις, ιδίως τα μαγειρευτά (ο κόκκορας γιαχνιστός τα σπάει) με συνοδεία το θ'κοτ ροζέ μεθυστικό κρασί. Η τούρτα κατσαρόλας που σε κερνάει στο τέλος η κυρά είναι απλά άσύλληπτη...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Σαβ 17 Απρ 2010 11:33
Ρε Daveli, σίγουρα Σπηλιά, ή μπας και λες κι εσύ για το Βυθό; Εκεί ήταν κι αυτός.
Κι αυτός καπ' εκεί έκλεισε.

Απ' τς παλιές επίσης είναι κι αυτή π βρισκόταν εκεί στα έγκατα τς φωτό, απαχπκάτ.
Δε θμάμαι πως τ λέγαν, ακόμα όμως τσουκανάει στ' αυτιά μ το "Kung Fu Fightin" που τόβαζε κανα μύριο φορές τ καθησιά.
Α ρε ξαδέρφη που με τραβολόγαγες παιδάκι πράμα  :P

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: davelis στις Σαβ 17 Απρ 2010 12:05
Χτες μιλαγα με τον οδοντιατρο μου που ειναι 10 χρονια μεγαλυτερος μου  :P που μου την θυμισε αυτη μεσα στην στοα.
Επισης ο ιδιος ηταν ιδιοκτητης του χωρου, που σημερα ειναι τυπογραφειο, και τοτε ητανε η ντισκο αυτη.
Δεν θυμοταν ομως το ονομα, εχει στο σπιτι του ομως , δυο σκαμπο απο την Ντισκο.
Την Δευτερα που θα με ξαναβασανισει :P θα τον βαλω να την θυμηθει.

Τι θυμομαστε τωρα ε!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: REX στις Σαβ 17 Απρ 2010 12:29
ορε μαγκα μου τα κουσιαλα, τι θμηθκαν...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: sadro στις Σαβ 17 Απρ 2010 13:27
Το Πηγαδακι ηταν επι της Γερακαρη, εκει που ειναι τωρα ινστιτουτο αισθητικης. (Μαγαζι με το ιδιο ονομα υπηρχε κ στην Παπανδρεου. Δεν ξερω αν υπαρχει ακομη ή αν ειχε οποιαδηποτε σχεση με το πρωτο.)
Η Γωνιά ηταν εκει που ειναι τωρα ο φουρνος, Γερακαρη κ Δοσιου(μου λειπει μια γωνια Λαμπρο). Η Γωνια ειναι και το γυραδικο πριν το καστρο που νομιζω το εχει ο γιος του ιδιοκτητη της πρωτης γωνιας.

Απορια: η ταβερνα απεναντι απο την πυλη του βελισσαριου στην Ε.Ο. πως λεγοταν? Το μονο που θυμαμαι ειναι η ταμπελα "στο βαθος κηπος"
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Σαβ 17 Απρ 2010 17:24

ΑΠ' ΟΛΑ ΕΊΧΕ Ο ΜΠΑΞΕΣ

Πράγματι ... Σφήκα, Λευτέρης Παλλάς,  Διονυσος,Αποσπερίδα, Πιανο μπαρ, Αφήνω μπαρ, Βοσκοπούλα, Μπόγκας, Μπιθικώτσης, Λιθαρίτσια Μπαρ υπόγειο, Taiga, Γαλαξίας, Bora Bora, Λίας Καραβατιά, Λυχνάρι, Τοξότης, Ζαβογιάννης, Σιαραμπασίνα, Κυρά Βασίλω, Αυγό, Μπιζντούνι, Τούρκικοι καφενέδες (!),... μετά ήρθαν οι Μπομπιστές, Ηλεκτροσυγκολλητές,  Σικάτες γκομενίτσες, Ημελημένα φρικιά και Λαμόγια.
    Κάπου εκεί ήταν και ο ΠΑΣ, ο παλιός ο ΠΑΣ!

   Τώρα είναι μόνο στην Καρδιά μας

Από
k.s.p. Pas et all

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Δευ 19 Απρ 2010 12:20
Κοίτα τι βρήκα.
Που νάναι τώρα που να γυρνάει η δημοσιογράφος του "Νυχτώνει στα Γιάννενα";
Κάτι που δεν ήξερα...
Το ρεπορτάζ είχε παρενέργειες. Απολύθηκε άμεσα από την ΕΡΤ!

Το blog (http://luciarikaki.blogspot.com/) της και η προσωπική της σελίδα (http://www.luciarikaki.gr/)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: davelis στις Τρι 20 Απρ 2010 10:32
Παράθεση
Ρε Daveli, σίγουρα Σπηλιά, ή μπας και λες κι εσύ για το Βυθό; Εκεί ήταν κι αυτός.
Κι αυτός καπ' εκεί έκλεισε.

Απ' τς παλιές επίσης είναι κι αυτή π βρισκόταν εκεί στα έγκατα τς φωτό, απαχπκάτ.
Δε θμάμαι πως τ λέγαν, ακόμα όμως τσουκανάει στ' αυτιά μ το "Kung Fu Fightin" που τόβαζε κανα μύριο φορές τ καθησιά.
Α ρε ξαδέρφη που με τραβολόγαγες παιδάκι πράμα 


Και το ονομα αυτης CRAZY HORSE

Σπηλια ηταν στην 28ης ενω βυθος στην Χαρ. Τρικουπη χαμηλα συμφωνα με τις νεες συζητησεις.
Δεν εζησαν (οι ντισκο) γενικως και πολυ, ενω τοτε οπου υπηρχε υπογα, ξεφυτρωνε ντισκοτεκ.

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Τρι 20 Απρ 2010 15:09
Παράθεση
Απορια: η ταβερνα απεναντι απο την πυλη του βελισσαριου στην Ε.Ο. πως λεγοταν? Το μονο που θυμαμαι ειναι η ταμπελα "στο βαθος κηπος"

Άν δεν κάνω λάθος, "Η ταβέρνα του Μπάρμπα Θωμά"...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: sadro στις Τετ 21 Απρ 2010 20:20

Δεν ξερω αν κολλαει με το post ή αν εχει αναφερθει αλλου,
 παντως ενδιαφερον εχει το ντοκιμαντέρ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ»
που αναφερεται στον φωτογραφο Κ.Μπαλαφα. Υπαρχει στο ψηφιακο αρχειο της ερτ
κ εχει πολλες φωτο, ιστοριες και μικρα βιντεο απο τα παλια Γιαννινα.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: apnea73 στις Πεμ 22 Απρ 2010 00:44
Ο κήπος στην Asterix...Τι καθόμαστε και λέμε τώρα.. Θα μας πιάσει μελαγχολία...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Κυρ 04 Ιούλ 2010 12:57
Για τους παλιούς φίλους, γνωστούς και άγνωστους, συνοδοιπόρους στα καθίσματα του Τσοκάνη, αλιευμένο από indymedia, thanks to Pagourix
...ακούστε (http://www.entertonement.com/clips/rvxhvgqxrf--Tsiokanis-pas-gr)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: tauri_7 στις Κυρ 04 Ιούλ 2010 18:26
 :dj: :dj: :dj: :dj: :dj: :dj:

 :joker:  :joker:  :joker:  :joker:

 :flag: :flag: :flag: :flag: :flag:

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΘΕΜ ΛΟΚΟ. ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΡΕ ΑΥΤΟ...............

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΝΑ Pagourix.............
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Κυρ 04 Ιούλ 2010 18:34
Τι ειν' τούτο ρα;   8)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Κυρ 04 Ιούλ 2010 22:01
 :) :) :) :) :) :) :) :) :mono:

Κύριε ΛΟΚΕ

Οι γνωστοί άγνωστοι αλιεύουν «Για τους παλιούς φίλους, γνωστούς και άγνωστους, συνοδοιπόρους στα καθίσματα του Τσοκάνη, αλιευμένο από indymedia, thanks to Pagourix» [ΛΟΚΟ]

Το 'δα και τ’ άξα το μες … μεράκι
Τhanks toy logou sas kurie ΛΟΚΕ, thanks kai ston Pagourix, pou harpoon that no fish sto indymedia tetoia daimons.

Τhanks.
Τι να πω …

Ο Αγγελος, ο Χάρς, ο Κωστής … κι οι άλλοι … τι κάνουν αραγέ;

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Δευ 05 Ιούλ 2010 01:26
Αν εννοείς τον Κωστή, που μας σέρβιρε...
Μια χαρούλα τον είναι, αν και τώρα π το σκέφτομαι, έχει να εμφανιστεί καναδυό βδομάδες.

Υ.Γ.
Μόλις είδα ότι έχω επιστολή. Δεν το είχα πάρει τάρα γμτ.
Επίκειται απάντηση ...ες αύριον
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Δευ 05 Ιούλ 2010 01:38
Μια χαρά το μανατζάρει το ΚΑΠΗ ο Pagrix, ά;

 :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τρι 06 Ιούλ 2010 18:48
Φωτο από τσιοκάνη δεν έχω βρει.
Θα βάλω όμως από άλλα παλιά μαγαζιά τις παρακάτω ψιλοσπάνιες. Είναι λίγο "αχνές" βέβαια, αλλά τι να κάνουμε..
 
Τις "τράβηξα" από το βιβλίο "Ηπειρωτικά χρονικά" του 1984 και από ένα βιβλίο που έγραψε για τη συμβολή του Κάστρου των Ιωαννίνων στην πολεοδομική ιστορία της πόλης μας ο ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΣ καθηγητής του ΕΜΠ κύριος Γιάννης Κανετάκης, ο οποίος μάλλον είναι ο πιο συμπαθής Ηρακλειώτης με διαφορά από τον δεύτερο, θα σας εξηγήσω άλλη φορά το γιατί....

Το "παλιακό" εστιατόριο "ο βράχος" που το ανέφερε κάποιος παραπάνω και που ήταν στην κάπα άλφα φεβρουαρίου (ε ωρέ παρακάτω απντγκαλούτσιαν)
(http://img444.imageshack.us/img444/9952/vrahos80s.jpg)

Το γυαλίκαφενέ όπως ήταν πριν από καμια 20αριά και βάλε χρόνια
(http://img576.imageshack.us/img576/4448/gyalikafene90.jpg)

Ζαχαροπλαστείο ζντγκαλούτσιαν κάπου στα mid 80's αν κρίνουμε από το κλασσικό για την εποχή bmx ποδήλατο του μπόμπιρα κάτω δεξά
(http://img215.imageshack.us/img215/4400/kaloutsiani88.jpg)

Κοιτάχτε οι νεότεροι πως ήταν η στοά λούλη κάπου στα 80's πριν γίνει αυτό που είναι τώρα. Φωτο από τα μέσα προς τα όξω
(http://img715.imageshack.us/img715/6830/stoalouli80s.jpg)

Φωτο από τη στοά λιάμπεη (ε ωρέ εκεί που είναι τώρα πολλά μπαράκια της μόδας) όπως φαινόταν από την ανεξαρτησίας κάπου στα 80's. Ας ελπίσουμε το σύνθημα "ΕΠΕΝ" και παραδίπλα που γράφει "ζήτω ο παπαδόπουλος" να μην ερεθίσει κάποια μέλη του φόρουμ που φημίζονται για την "ευαισθησία" τους σε τέτοιες περιπτώσεις
(http://img818.imageshack.us/img818/5343/liambeh80s.jpg)

Και μια άσχετη με το θέμα φωτο. Είναι τραβηγμένη το 1979 στην οδό Παπάζογλου και φαίνονται αριστερά το αρχοντικό Πυρσινέλλα και δεξια φαίνεται λίγο το κτίριο από τα σχολεία Καπλάνειο-Ελισαβέτειο. Στο βάθος ντοκουμέντο: 2 φοβερά νεοκλασσικά της παλιάς εποχής πριν γίνουν πολυκατοικία λίγο αργότερα (κάπου το 82-83)
(http://img715.imageshack.us/img715/475/63198760.jpg)

Κι άλλη μια άσχετη στο θέμα μας για το τέλος. Είναι τραβηγμένη το έτος 1980 και φαίνεται η οδός Καραμανλή (ε ωρέ η προέκταση της Αβέρωφ όπως κατεβαίνεις για τον μώλο λίγο πριν τη λίμνη). Ας ελπίσουμε το όνομα της οδού, αλλά και της προέκτασής της να μην ερεθίσει κάποια μέλη του φόρουμ που φημίζονται για την "ευαισθησία" τους σε τέτοιες περιπτώσεις (Νο 2)
(http://img822.imageshack.us/img822/426/29164175.jpg)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Τρι 06 Ιούλ 2010 22:12
lemorsero, μια ιδέα Τσιοκάνη  ‘81 «Για τους παλιούς φίλους, γνωστούς και άγνωστους, συνοδοιπόρους στα καθίσματα του Τσοκάνη …» (όπως είπε ΛΟΚΟ παραπάνω)  >:( ;)

(http://3.bp.blogspot.com/_fbTJFkhkPJ4/TDN8dBNBpAI/AAAAAAAAAac/0ZUWRPa5DVk/s1600/zzzzzzzzzzxxxxxc.jpg)

YouTube - Broadcast Yourself. (http://www.youtube.com/watch?v=68W-TRoLvf8#) :mono:
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: gel στις Σαβ 04 Δεκ 2010 19:18
Πω πω τι έχω διαβάσει σαββατιάτικα και έχω αναπολήσει εποχές.... Μεγάλωσα μέσα στην taiga.... Για όσους ξέρουν έπιασα πικαπ την εποχή του Ακη του Ιταλού και πραγματικά έχω φοβερές αναμνήσεις εκει μέσα....
Πιτσιρικάς γεννήθηκα στην Πολυκατοικία του χαντέλη στην Ανεξαρτησίας και θυμάμαι ακόμη τα σιδεράδικα στην στοά λούλη εκεί που είναι τώρα το μαγαζί ...
Ευχαριστώ ρε παιδιά με φτιάξατε αρκετά αν και παλιό θέμα !!!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Πεμ 30 Δεκ 2010 15:27
Ένα μαγαζί που έκλεισε πριν 2-3 χρόνια και ξεχάσαμε να αναφέρουμε πριν από κάτι μήνες σε αυτό το ιστορικό (πλέον) τόπικ είναι "Το κάτι άλλο" στο γηροκομείο. Ένα μαγαζί που είχε τους δικούς του λίγους μεν, αλλά σκληροπυρηνικούς οπαδούς...

Στη λίστα που έκανα κάπου στη σελ.3 ταιριάζει σίγουρα στα εκκεντρικά- εξειδικευμένα μαγαζιά, λόγω της δημοτικής μουσικής και των live κλαρίνων που είχε πολύ συχνά. Το ωραίο ήταν οτι ο τζερτζελές γινόταν συνήθως κάτι ξεχασμένες καθημερινές στο άσχετο και μάλιστα τις πρωινές ώρες. Μπορεί πχ να ήταν άδειο το Σάββατο στις 11 η ώρα και την Τετάρτη στις 3 τη νύχτα να γινόταν κόλαση και το γλέντι να έχει ανάψει.
Οι φίλοι του δημοτικού τραγουδιού είχαν το δικό τους τίμιο after μέρος. Θυμάμαι διάφορα σκηνικά και διάφορα ονόματα που παίξανε ενώ αν θυμάμαι καλά είχε γίνει κόλαση μια φορά όταν είχε παίξει ο Δόκιμος Χαραλάμπους.

Το μαγαζί αυτό όχι μόνο στάθηκε με αξιοπρέπεια στη νύχτα, αλλά έκανε και τη δική του υπέρβαση σε μια εποχή όπου το "κυριλίκι" και το "πουστριλίκι" γίνανε μόδα...
Και μιλάω φυσικά για τη ζωντανή ηχογράφιση με τίτλο "Μια βραδιά στο κάτι άλλο" που βγήκε σε δίσκο και πολλές φορές το βάζει και ο Γεωργούλας στο "Ράδιο Ηπειρος".

Πλέον όταν περνάς με το αμάξι αριστερά μετά το γηροκομείο, ρίχνεις πάντα μια μελαγχολική ματια σε αυτή τη μικρή γωνιά που έχει γίνει πλέον εμπορικό κατάστημα, ενώ παλιά έβλεπες με χαρά στην κολώνα κολλημένες τις αφίσες-πορτρέτα που αποτύπωναν κάποιον κλαριντζή με αυστηρό και αγέρωχο ύφος και από κάτω να γράφει την ημερομηνία που θα έπαιζε στο "κάτι άλλο"....
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: pagourenko1966 στις Κυρ 02 Ιαν 2011 18:47
Καθομαι πολυ προσεκτικα και διαβαζω για μαγαζια τα περισσοτερα δεν προλαβα λογω ηλικιας.

Παράθεση
Ανάμεσα από Atlantic και Σκαραβαίο, το all time σκυλάδικο της ...Σουλάρας, Aβαντάζ...

Αβανταζ ......  μεγαλη ιστορια αυτο το μαγαζι....


Απο σκυλαδικα-live λαικα(μπουζουκια ντε) περαν του αβανταζ τι παιζοταν πιο παλια?
Γιατι την τελευταια 10ετια περαν του ΡΟΔΟΝ που πλεον εχει μονοπολησει
μονο η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ειχε αφησει καλο ονομα(τι λεφτα ειχαμε αφσει εκει μεσα)
αντε και ο Βρεττος εξω στο περαμα
Μπονικας και δεν συμμαζευεται ε?
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: tauri_7 στις Κυρ 02 Ιαν 2011 21:33
Καθομαι πολυ προσεκτικα και διαβαζω για μαγαζια τα περισσοτερα δεν προλαβα λογω ηλικιας.

Παράθεση
Ανάμεσα από Atlantic και Σκαραβαίο, το all time σκυλάδικο της ...Σουλάρας, Aβαντάζ...

Αβανταζ ......  μεγαλη ιστορια αυτο το μαγαζι....


Απο σκυλαδικα-live λαικα(μπουζουκια ντε) περαν του αβανταζ τι παιζοταν πιο παλια?
Γιατι την τελευταια 10ετια περαν του ΡΟΔΟΝ που πλεον εχει μονοπολησει
μονο η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ειχε αφησει καλο ονομα(τι λεφτα ειχαμε αφσει εκει μεσα)
αντε και ο Βρεττος εξω στο περαμα
Μπονικας και δεν συμμαζευεται ε?

Το αβαντάζ μια ζωή ήταν στην στοά Ν. Ζέρβα και όχι εκεί που αναφέρεται για Ατλάντικ και Σκαραβαίο. Η Σουλάρα το έχει τα τελευταία 3-4 χρόνια και το έχει κάνει εντελώς χαμετυπίο. Κάποτε είχε πολύ καλό κόσμο και καλή μουσική. Τώρα μόνο αν είσαι σουρωμένος έχεις ελπίδες να αντέξεις την ηχορύπανση που γίνεται εκεί μέσα.

Λοιπόν, επειδή υπήρχε μεγάλη αδυναμία στις πενιές να σου πω οτι Ροδον και Πρεμιέρα ήταν κάτι σαν μπουζούκια. Δεν νοείτε μπουζουξήδικο όπου το βαρύτερο που θα ακούσεις είναι Πέγκυ Ζήνα και Πετρέλης. Μπουζούκια ήταν τα ΑΣΤΕΡΙΑ την εποχή που τα είχε ο Ιασωνίδης, η ΛΕΩΦΟΡΟΣ, το μαγαζί που είχε ο μέγιστος Τσίτος και τα νεότερα χρόνια το ΧΑΡΑΜΑ στην πλατεία Πάργης και το ΡΑΝΤΑΡ στο Πέραμα. Αυτά ήταν μπουζούκια με την έννοια του όρου, τα υπόλοιπα ήταν απομιμήσεις....
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: HarMPas στις Δευ 03 Ιαν 2011 00:28
Καθομαι πολυ προσεκτικα και διαβαζω για μαγαζια τα περισσοτερα δεν προλαβα λογω ηλικιας.

 Μπουζούκια ήταν τα ΑΣΤΕΡΙΑ την εποχή που τα είχε ο Ιασωνίδης, η ΛΕΩΦΟΡΟΣ, το μαγαζί που είχε ο μέγιστος Τσίτος και τα νεότερα χρόνια το ΧΑΡΑΜΑ στην πλατεία Πάργης και το ΡΑΝΤΑΡ στο Πέραμα. Αυτά ήταν μπουζούκια με την έννοια του όρου, τα υπόλοιπα ήταν απομιμήσεις....

πουλεα απ τα λες ωραια

" ... πινομε τσ γκαϊφεδες μας (Διεθνες) κι παμε να βρουμε τσ Δοξατσ τσ φιλς μας με τα κοριτσια τα διαθεσμα
καταλλαχου ομως κι πριν σκωθουμε,  να κι απερασε κι ο Νασιος με τα διπλαρκα τ - παντρεμενα σημερι κι με παιδακια - κι μας λεει αυτηνος, κοιτωντας το Μπιρμπα:
- τι στε σεις ωρε, τι σκεδιο φκιανετε παλι; παλι κολπο ωρε καλκανια τμαζετε; θα σας ανβει ο ζαχαρος ρα με τα γκανταιφια απ αμπωχνετε … μπεχο; μπεχο  .. παλι; τα κερασ ο ζιαραβινας;
- αηντα ρα Νασιο … δε μας προφτακες να μας τα κερνουσες εσυ,  τουειπα γω, τα κερασ’ ο Σιοντς, ποιος αλλος ωρε θα κερνουσε; ο παιχταρας, ο κοουτς τα κερασε κι εφκε σφεντονα για το γηπδο να μασει τν ομαδα… αλλα, ελα, καστε να κερασουμε τα διδμα σ ενα προφιτερολι …
- σιγα τον παιχταρα του Σιοντ, ωρε μη μ ανβαζετε τν πιεση τωρα με τα τετοια, οταν εφκε απ τον Σ.Α.Κ. ο παιχταρας σας ο Σιοντς για τον Ατρομτο κι παιζαμαν στο εξης ως αντιπαλ … να σπω εγω τι παιχτς… αλλα ρωτηστητον να στα ειπει ο ιδιος, για να μη λετε οτι σας λεω γω πατσιαρια κι μασουτια.
 μπα, πατσιαρια ο Να; καθολ, στρωτη κβεντα εχει ακομα και καλη.
- κατσε ωρε να κερασουμε τα κουτσκα τουλαχιστο κατιτις…
- αφου δεν εχετε λεπτα ωρε ασκερια γιουφτκα, με τι λεπτα θα μ τα κεραστε τα κουτσκα ωρε; μας ειπε
- ματσο περατιανο, κολαρστο, τ λεω γω κι χτυπσα το τζεπη μ … μπατα μπατα μπατα
- αηντα ρα απ εδω, σας εφκε κι η μικρη η Λαρσινη, αλλα μουειπαν οτ  πιακαταν  τν αλλη τωρα, τν τρανη; με τν Πουλεα ωρε τραγδατε τωρα; ααα γι αυτο βαραει το τζεπη ο τζες; τι σας βρισκν ωρε μορφοσκπρα… το κακκαλακι τσ νυχτεριδας φορατε απανωθιο σας; αφου δε σας πεταει  ο Πανος απ το μαγαζι απ οξω να σας πω εγω κατοπ ματσα ...
- ελα μωρε, κατσε τωρα να σε δουμε λιγο …
- αρα πιετε τα νερα κι τραβατε στο γηπδο να τσ αλωνιστε λιγο, γιατι δε μ αρεει η δλεια τσ καθολ …
- ειναι ωρα ακομα ελα ...
- οχι, οχι, μας λεει, θ ανφορισουμε, εδω ειναι πυχτρα κι σκατο, θα κανω μια βολτουλα τα μακρα, λιακαδα απουναι, θα τσ παρω κι κανα μαλλι κι ερχομεστε κατοπ με το σφυρμα στο γηπδο …να μεστε κει απ αγληγορα.
κι ανηφορσε μαγκιωρκα, ο Νασιος καθως τον τραβουσαν τα διπλαρκα για τν παιγνιδου απ απλωνε στο πεζοδρομιο τα πλαστικα κι τα τραβουσε κι αυτος σαν γκουβαδακια για να ξομακρυνουν απ εκει, μη και προκυψνε τιποτα συνναλαγες και ρικομανισματα μεσμεριατκα. … κι εφκιανε κι ενα κρυο. ..."

[αποσπασμα απ τ ανεκδοτο εργο των Χ. Μπίρμπα - Κ. Πάσπα «Γκορκα, Πασολεδκα και λοιπα Γιαννιωτκα»]

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: SALIGAROS στις Δευ 03 Ιαν 2011 09:27
Διαβάζω το ποστ και έχω βάλει τα κλάμματα. Σφήκα: Αν θυμάμαι καλά είχε πρωτανοίξει με τον τίτλο αυτό το μαγαζάκι στην  Καποδιστρίου δίπλα στο Λυχνάρι όπου και δούλεψε κανα δυο χρονάκια και μετά μεταφέρθηκε στο γνωστό το μέρος εκεί που το κάναμαν στέκι τότενες οι δακτυλοδεικτούμενοι οι μαλλιάδες με τα χαϊμαλιά και τα σκισμένα τα ρούχα... αααααα και με το πρώτα σκλαρίκια . Μεγάλες εποχές θμαμε τα ατέλειωτα μπουκάλια Batida de coco που πλέρωσα για να "βγάλω " την πρώτη γκόμενα και το Rosso Antico πορτοκαλαδα που έπινε η αδερφή της. Α ρε Φιλιππάκο να χει άραγες Σφήκες εκει που βρίσκεσαι;
Δεν ανέφερε κανείς το Disco Bar στα Λιθαρίτσια εκείνο το μικρό στην Υπόγα δίπλα στην πρώτη μεγάλη αίθουσα, το Διόνυσο και μετέπειτα Καϊκτσή καθώς και την Clossard  στην πλατεία Πάργης. Τεσπα οι μαλλιάδες κουρευτήκαμαν ή καραφλέψαμαν, κανα δυο γίναμαν Δασκαλοκαθηγητάδες άλλοι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί έμποροι δημοσιογράφοι πολιτικοί.... συμβιβαστήκαμαν. Μου κακοφαίνεται λιγάκι, ασταδιάλα με πιάσαν τα ζουμιά . Καλή χρονιά σε όλους σας με υγεία και χαρές μεγάλες.
 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: LIVPAS στις Τρι 25 Ιαν 2011 13:49
Κοιταζοντας χτες το βραδυ καποια βιντεακια στο youtube επεσα σε ενα παλιο σηριαλ του μεγκα γυρισμενο στα γιαννενα το1991.Ο τιτλος του ''Ο επισκεπτης της ομιχλης'' Οσοι ειμαστε 35+ ας θυμηθουμε λιγο το μωλο μιας και απο'κει ειναι οι εικονες με τις πλαστικες γυφτικες καρεκλες να φτανουν ως τη λιμνη ,το ψιλο χαλικι,αλλα και το δρομο απο την κυρα φροσυνη ως το δωδεκα χωρις αγαλματα και τοιχους.Η ουσια παντως ειναι οτι περασαν κιολας εικοσι χρονια.Εικοσι χρονια δεν μπορω να το πιστεψω.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τρι 25 Ιαν 2011 18:27
Ωραίος ο LIVPAS,

Βρήκα το βιντεάκι που αναφέρεις.

- Στο 01:01 και στο 06:29 οι σκηνές που περιγράφεις

- Στο 05:24 λάθος στο σενάριο. Εκτός κ αν είχαμε τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας στα Γιάννενα και δεν το θυμάμαι

- Στο 04:19 is he ioannis melisanides?

- Η σειρά μάλλον γυρίστηκε καλοκαίρι του 91 και πιο πριν. Εκείνος ο χειμώνας 91-92 ήταν κομβικός για τα μαγαζιά στο μώλο. Μέχρι τότε πηγαίναμε μέχρι το "βαγγελάρα" στα πατίνια. Ακριβώς τότε ανοίξανε και γίνανε της μόδας 2 μαγαζιά στο μώλο που υπάρχουν μέχρι σήμερα (μ, g). Μετά από λίγο καιρό ανοίξανε κ άλλα καναδυοτρία και το σημείο έγινε must για μεσημέρι και βράδυ. Οι πλαστικές καρέκλες απομακρύνθηκαν και το χαλίκι επίσης. Εκείνες τις λαστιχένιες καρέκλες τις θυμάστε στο μώλο? Που καθόμασταν και βλέπαμε καραγκιόζη? Α ρε εποχές ...     

Ο Επισκέπτης της Ομίχλης (Mega 1991) (http://www.youtube.com/watch?v=ikOqiFVExCQ#)

ΥΓ.  Δεν πρέπει να έχει ξαναβγεί πιο καμένη σειρά. Μιλάμε για πολύ φαντασία. Τελείως οτ' νά ναι όμως. Από το 02:03 μέχρι το 06:27 περιγράφει τους χαρακτήρες της σειράς. Μιλάμε για κούραση. 19 χαρακτήρες - πρωταγωνιστές για μια σειρά που κράτησε 1 χρόνο είναι τρελό κάψιμο. Ούτε το kill bill δεν είχε τόσους χαρακτήρες...

ΥΓ2.
Η ουσια παντως ειναι οτι περασαν κιολας εικοσι χρονια.Εικοσι χρονια δεν μπορω να το πιστεψω.
κλαψ..
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: apnea73 στις Τρι 25 Ιαν 2011 19:41
Το 1991 ξεκινούσα σπουδές....
Πέρασαν 20 χρόνια!!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: fon7 στις Τρι 25 Ιαν 2011 19:44
μήπως ήταν άλλο τμήμα και όχι η γερμανική φιλολογία;Το έβαλε για να μην βάλει το κανονικό τμήμα όπως πχ άλλαξε τα ονόματα κτλ που λέει στο τέλος.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τρι 25 Ιαν 2011 20:10
μήπως ήταν άλλο τμήμα και όχι η γερμανική φιλολογία;Το έβαλε για να μην βάλει το κανονικό τμήμα όπως πχ άλλαξε τα ονόματα κτλ που λέει στο τέλος.
Λες να μπέρδεψε επίτηδες το ελληνικό κοινό η τζοβάνα φραγκούλη φίλε fon7?

Λες να το' κανε για να χαλιναγωγήσει τη σκέψη των τηλεθεατών?

Και με τον τρόπο αυτό να περάσει τεχνηέντως υποχθόνια μυνήματα?

Και τα ονόματα στο τέλος γιατί τα άλλαξε? Τυχαίο?

χμμμ

Μήπως ήταν όλη η σειρά μια γροθιά στο κατεστημένο?

Μήπως τελικά κρύβεται ο Σταράκης από πίσω?

Μήπως?

 :joker: :joker:

 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: fon7 στις Τετ 26 Ιαν 2011 00:14
βασικά κάτι έλεγε για πραγματική ιστορία.Τώρα δεν ξέρω τι να σου πω... :)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Τετ 26 Ιαν 2011 08:52
Διαβάζω το ποστ και έχω βάλει τα κλάμματα. Σφήκα: Αν θυμάμαι καλά είχε πρωτανοίξει με τον τίτλο αυτό το μαγαζάκι στην  Καποδιστρίου δίπλα στο Λυχνάρι όπου και δούλεψε κανα δυο χρονάκια και μετά μεταφέρθηκε στο γνωστό το μέρος εκεί που το κάναμαν στέκι τότενες οι δακτυλοδεικτούμενοι οι μαλλιάδες με τα χαϊμαλιά και τα σκισμένα τα ρούχα... αααααα και με το πρώτα σκλαρίκια . Μεγάλες εποχές θμαμε τα ατέλειωτα μπουκάλια Batida de coco που πλέρωσα για να "βγάλω " την πρώτη γκόμενα και το Rosso Antico πορτοκαλαδα που έπινε η αδερφή της. Α ρε Φιλιππάκο να χει άραγες Σφήκες εκει που βρίσκεσαι;
Δεν ανέφερε κανείς το Disco Bar στα Λιθαρίτσια εκείνο το μικρό στην Υπόγα δίπλα στην πρώτη μεγάλη αίθουσα, το Διόνυσο και μετέπειτα Καϊκτσή καθώς και την Clossard  στην πλατεία Πάργης. Τεσπα οι μαλλιάδες κουρευτήκαμαν ή καραφλέψαμαν, κανα δυο γίναμαν Δασκαλοκαθηγητάδες άλλοι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί έμποροι δημοσιογράφοι πολιτικοί.... συμβιβαστήκαμαν. Μου κακοφαίνεται λιγάκι, ασταδιάλα με πιάσαν τα ζουμιά . Καλή χρονιά σε όλους σας με υγεία και χαρές μεγάλες.

SALIGARΟS με λευκό καβούκι ή με καφετί;
Γιατί άμα είσαι με λευκό καβούκι, θα μου χρωστάς σίγουρα καμιά ολάκαιρη κάβα. :P :) ;) :pashat:
Θα τη βρούμε τη δουλειά ... που θα πάει :pas:
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mike71 στις Τετ 26 Ιαν 2011 16:55
Το 1991 ξεκινούσα σπουδές....
Πέρασαν 20 χρόνια!!!!
Κ εγω...
αλλα γι αυτο ειναι τα χρονια για να περναν,αλλωστε θα ηταν ολα τοσο βαρετα αν δεν αλλαζαν.... :)

μπορει τα μαγαζια εκεινη την εποχη να ηταν πολυ λιγα σε σχεση με σημερα αλλα γινοταν χαμος ταιγκα κ μονοπωλιο κ μετα ντενουαρ φισκα μεσα... ποτο κ χορος.

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: dimitris_kzn_pas7 στις Τετ 26 Ιαν 2011 23:12
Αρκετες φορες εχω συζητησει με την μανα μ που μεγαλωσε κ σπουδασε στα Γιαννινα
,πανω σ'αυτο το θεμα γιατι της αρεσει να θυμαται τα νιατα της κ θελει μεσω εμου να ρωτησει ::) :
Το 91 στα ναυτακια υπηρχαν η οχι καφετεριες?(πιστευει πως οχι)
Κ παρατηρηση για το Μωλο του 91:
-Το μαγαζι με τις πλαστικες καρεκλες λεγονταν κυρα Φροσυνη!
-Για βολτα φτανατε μεχρι την πλατεια Μαβιλη,προς το 12 κ ταμπακικα δεν πηγαινε κανεις!
-Μολις χειμωνιαζε σκιαζοσουν να κατεβεις εκει σακατ,μονο το καλοκαιρι ειχε κοσμο!

Το 1991 ξεκινούσα σπουδές....
Πέρασαν 20 χρόνια!!!!

Εγω ξεκινουσα το στιβο της ζωης :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: davelis στις Πεμ 27 Ιαν 2011 09:19
Το μαγαζι με τις πλαστικές καρεκλες ηταν η Γαρουφω :P
Το 88-89 παιζαμε ταβλι στην πλατεια Μαβιλη, με φραπεδιες και υπηρχε τοτε μονο αυτο το μαγαζι, και εκει που ειναι τωρα ο Μακρης μπιλιαρδάδικα.

Ο αντρας της Γαρουφως ειχε πει το αμιμητο τοτε σε γκαλοπ ραδιοφωνικου σταθμου και σε ερωτηση¨
Τι θα κανατε αν μαθαινατε οτι ο συντροφος με τον οποιο ειχατε κοιμηθει χτες το βραδυ ειχε Aids?

Ειχε πει λοιπον " Θα ναβανα προφυλακτηρα"  το οποιο εγινε σλογκαν ενα ολοκληρο καλοκαιρι στο Radio 1 στους 93 ΜHz τότε.

Η κυραφροσυνη ηταν εκει που ειναι σημερα. Ηταν  Δημοτικο Καφενειο που υπολειτουργουσε.
Το 90 περιπου εγινε ο Μακρής, μαγαζαρα για την εποχή του και πηρε ολα τα γκαφρα...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mike71 στις Πεμ 27 Ιαν 2011 17:08
Παράθεση
Το 91 στα ναυτακια υπηρχαν η οχι καφετεριες?(πιστευει πως οχι)
αμα περναγες απο κει επρεπε απαραιτητως να χεις μαζι σ κ φακο κ αν σ επιαναν στο κυνηγι τιποτε σκυλια την ειχες ασχημα :P
παντως υπηρχε ενα cult καφετσιπραδικο τα ναυτακια για παπουδια κ οχι μονο ;)που αμα υπηρχε κ σημερα θα του κανε αφιερωμα το βημαγκαζινο.
Παράθεση
Το 90 περιπου εγινε ο Μακρής, μαγαζαρα για την εποχή του και πηρε ολα τα γκαφρα...
ρεζερβε τραπεζια απο τ απογευμα για καφε λεμε... μεχρι που το μυριστκαν κ αλλοι κ αρχισαν ν ανοιγουν το ενα πισω απ τ αλλο ...γκαλερι υπερωκεανειο κλπ κλπ

βασικα εμενα μεγαλο μερος απ το χαρτζηλικι πηγε στο μαντζατο μονιμο στεκι με ψαγμενη μουσικη οταν γουσταρε...α ρε εποχες :)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: LIVPAS στις Πεμ 27 Ιαν 2011 18:20
Το σιγουρο ειναι πως ολων των 30+ το χαρτζηλικι η μερος αυτου πηγαινε στο ματζατο.Εκτος του γενικου χαμου που γεινοτανε θυμαμαι και καποια φοβερα live.Το ενα με τον Μαλαμα που ειχε σκασει μ'εναν αρχαιο σκαραβαιο με φορτωμενα τα συμπραγκαλα που τον ειχε παρκαρει μπροστα απο την σημερινη ιριδα και με πολυ κοσμο παρολο που τοτε ηταν σχετικα αγνωστος και το αλλο φοβερο live με τον Μητσαρα τον Πουλικακο που ηταν να εμφανιστει στις 9 και εσκασε μυτη κατα τις 11 με τα ματια πρησμενα και λιγο στον κοσμο του παιζοντας φοβερα ομως παρολο που ο κοσμος ειχε ψιλοξενερωσει απο την αναμονη.Αυτο που ακριβως δεν θυμαμαι ειναι η χρονολογια,νομιζω γυρω στο '94 αλλα οποιος ξερει καλοδεχουμενος.Τωρα για τα ναυτακια ανοιξαν το Μαρτιο του '97 καρατσεκαρισμενο, αλλα βεβαια προυπηρχε η σκαλα.Παντως η ουσια ειναι οτι η περιοχη αρχισε να αναπτυσεται απο το ανοιγμα στα ναυτακια και μετα.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: HarMPas στις Πεμ 27 Ιαν 2011 18:25
Στου "μικράκι" στου Κουρμανειό, τρώταν κάνα σουφλάκι εκεί στν τρυπούλα απ είχε; :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Πεμ 27 Ιαν 2011 18:46
.... το αλλο φοβερο live με τον Μητσαρα τον Πουλικακο που ηταν να εμφανιστει στις 9 και εσκασε μυτη κατα τις 11 με τα ματια πρησμενα και λιγο στον κοσμο του παιζοντας φοβερα ομως παρολο που ο κοσμος ειχε ψιλοξενερωσει απο την αναμονη.Αυτο που ακριβως δεν θυμαμαι ειναι η χρονολογια,νομιζω γυρω στο '94 αλλα οποιος ξερει καλοδεχουμενος....

Φίλε LIV ήμουν παρόν στη συναυλία αυτή. Μάλιστα την έχω ξανα-αναφέρει σαν γεγονός στο τόπικ "αξέχαστες σναυλίες στα Γιάννενα", κάπου στη σελ 6 του "Ρε δεν ΠΑΣ καλά".
Ο τύπος ήταν τελείως κομμάτια..

Αυτό που έχει μείνει σε πολύ κόσμο από το ματζάτο είναι τα πάρτι που έκανε τις απόκριες και τις παραμονές πρωτοχρονιάς. Πολύ κέφι. Γουστάρανε και τα χαλόνια..

Κατά τα άλλα από κάποια φάση και μετά χάλασε το μαγαζί και έβλεπες ότι νά ναι κόσμο. Από δημόσιους υπάλληλους που θέλανε να λουφάρουν από τη δουλειά, μέχρι μαθητές φροντιστηρίων με τσάντες...

Τα έχει γράψει ο mikkael sin σε προηγούμενες σελίδες...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: doorsas στις Πεμ 27 Ιαν 2011 19:03
Παύλο Σιδηρόπουλο απ κατ απ τα λιθαρίτσια σε γιορτή νεολέας της εκον ρηγας φεραίος?


Α?

Α?

κανας παλιός? :(
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Πεμ 27 Ιαν 2011 21:19
Παύλο Σιδηρόπουλο απ κατ απ τα λιθαρίτσια σε γιορτή νεολέας της εκον ρηγας φεραίος?


Α?

Α?

κανας παλιός? :(

Εδώ το ηχητικό είναι από Γιάννινα (επιβεβαιωμένο - πλην της φωτο) από ΕΚΟΝ ΡΦ.
.
Παύλος Σιδηρόπουλος - Τω Αγνώστω Θεώ (Live Σπάνιο) (http://www.youtube.com/watch?v=YGIuBIF6lmc#)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Πεμ 27 Ιαν 2011 22:04
Πάμε σιμεμά μέχρι να βγει η απόφαση;

 «Λούσιας». 

Σκηνοθεσία: Σταύρος Καπλανίδης
Σενάριο: Σταύρος Καπλανίδης
Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης
Από το βιβλίο του Νίκου Χουλιαρά

Περιγραφή

Ο Λούσιας, ένα παιδί με μειωμένες νοητικές ικανότητες, είναι ο κεντρικός ήρωας και ο αφηγητής του ομώνυμου μυθιστορήματος του Νίκου Χουλιαρά. Ο Λούσιας με την αγνή και προς τούτο καθαρή ματιά του μας ξεναγεί στο δικό του κόσμο. Επαναθέτει ερωτήματα, τα οποία εμείς θεωρούμε αυτονόητα και τα ξεπερνάμε, χωρίς να τους δίνουμε σχεδόν σημασία. Η ζωή στα Γιάννινα τα πρώτα χρόνια του εμφυλίου και στη μεταπολεμική εποχή, ιδωμένη από την ιδιότυπη ματιά ενός αγοριού.

... ο Γκανιάτσας ... η Τσίνου ...

Επεισόδια:

1. http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74331&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74331&tsz=0&act=mMainView)

2. http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74333&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74333&tsz=0&act=mMainView)

3. http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74334&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74334&tsz=0&act=mMainView)

4. http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74335&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74335&tsz=0&act=mMainView)

5. http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74336&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74336&tsz=0&act=mMainView)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Παρ 28 Ιαν 2011 10:02
Αι ωρέ, που τ' ανακάλψες αυτά;!;!;!
Η τηλεοπτική σειρά πήγε άκλαφτη, ήταν για πολύ λίγους.
Τα Ναυτάκια (Νew York, κατά Θωμά, Παπάκια κατά το Βονιτσιώτ φίλο μ), δε λένε να λείψουν κι εδώ είναι όπως τα πρωτογνώρσα.
Το σκηνικό στο σούπερ μάρκετ, μόνο μυθιστόρημα δεν είναι και σχετικά πρόσφατο (αν και ο χωροχρόνος στα Γιάννενα, θα είχε κάνει τον Αϊνστάιν να προβληματιστεί, τουλάχιστον) είναι. Το διηγιόταν και πάπδες. Προάγγελος, ξεκάθαρα, των τωρινών Ρομπέν. Προσπαθούσα να θυμηθώ σε ποιά σειρά είχε καταγραφεί και τσουπ, γιάτος ο NewPASpas, μτην έλυσε τν απορία.

Lousias (http://vimeo.com/19273117)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: davelis στις Παρ 28 Ιαν 2011 10:16
Περασα χτες εξω απ την Σφηκα.
Απελπισία :(
Η στεγη εχει πεσει, μενουν μονο οι εξω τοιχοι.
Απο οτι εμαθα ανηκει σε εναν βορειοηπειρωτη που σει στην Αμερικη

Τιμή και δοξα στον ιδρυτη του μαγαζιου (1979) Χρηστο Στρατσιάνη....
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Παρ 28 Ιαν 2011 10:30
Περασα χτες εξω απ την Σφηκα.
Απελπισία :(
Η στεγη εχει πεσει, μενουν μονο οι εξω τοιχοι.
Απο οτι εμαθα ανηκει σε εναν βορειοηπειρωτη που σει στην Αμερικη

Τιμή και δοξα στον ιδρυτη του μαγαζιου (1979) Χρηστο Στρατσιάνη....

Κι όπως, εκεί κατά το '81,  έλεγε και ο Αρχιμανδρίτης (της εφορείας νεωτέρων μνημείων) πελάτης και φίλτατος συμποσιούχος μας (χοντρός ήταν) "Αυτά όλα θα τα καταστρέψουν οι προταιρεότητες του Υ.Π. που τα παραδίνουν στο μαστροχαλαστή το χρόνο"
Γι' αυτό δείτε το Λούσια, είναι αυτό που είπε ο ΛΟΚΟΣ "(αν και ο χωροχρόνος στα Γιάννενα, θα είχε κάνει τον Αϊνστάιν να προβληματιστεί, τουλάχιστον)".

 ΥΓ: Μάγκες, να σφυρίζαμε τώρα κανένα 12ωρο τσίπρα στο Γκανιάτσα, όχι παρπάνω και να μας έκανε ο Νικόλας ντοματομελέτες, σαγανάκια, ελίτσες  και άστε τις Πειθαρχικές να μαγειρεύουν ... ο ΠΑΣ θα τα αφήσει πίσω όλα αυτά.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Παρ 28 Ιαν 2011 22:07
ααα γειας ετσ νιου ΠασΠα...
γειας κ σε σε Λοκο..

Από τα 5 ξαναβάζω το τέταρτο.

Προσέχτε στο 05:35 οι λαστιχένιες καρέκλες στο μώλο που λέγαμε.
Οι τζέδες πίνουν καφέ στο σημείο που μετά έγινε "Καφέ Νέον' και μετά "Haagen Dazs".
Ούι πως ήταν...
Στο 12:05 θυμάστε το μώλο έτσι? με χαλικογρασίδι. Εκεί ακριβώς είχε παραστάσεις καραγκιόζη κ παέναμαν όταν είμασταν μαξούμια.

Στο 12:27 το διατηρητέο - σταθμός και τώρα κάπως αλλιώς λέγεται. Δίπλα είχε συγκρουόμενα, θμάστε ωρε?
Το κτίριο του διατηρητέου ήταν οίκος ανοχής κάπου τη δεκαετία του 50 σύμφωνα με μαρτυρίες. Εκτός και αν είναι urban legend..

Στο 12:38 βλέπουμε μπαντιλίκια στην πλατεία Μαβίλη που γίνεται η έκθεση βιβλίου τον Ιούνιο. Τότε ήταν χωμάτινη...

http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74335&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=74335&tsz=0&act=mMainView)

Επίσης στο πέμπτο βιντεάκι που ανέβασε και ο λοκο, κοιτάχτε πως ήταν το στενάκι που πάει από τα ναυτάκια στο εν ιωαννινοις στο 09:27.
Ουι πως ήταααν.....
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Παρ 28 Ιαν 2011 22:20

Πάμε σιμεμά μέχρι να βγει η απόφαση; ;)

lemorsero

Αστον το Σταθμό και τη ... Τζένη και πάρε Λοκο και ΚΑΠΗ κι  ελάτε για καφέ στο Βυζάντιο στην ... άμμο; :pashat:
«ΧΑΤΖΗ ΜΑΝΟΥΗΛ»

ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 13 ΤΩΝ 45 ΛΕΠΤΩΝ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1984 (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ)
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΡΙΒΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ
ΣΕΝΑΡΙΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ
ΠΑΙΖΟΥΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΤΖΟΣ, ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΕΤΥ ΒΑΛΑΣΗ & ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

(Μπορούμε να δούμε πλάνα, στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΑΛΣΟΣ, ΚΟΥΡΜΑΝΙΟ, ΚΑΣΤΡΟ, ΛΙΜΝΗ, ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ? )

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1-2: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=61897&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=61897&tsz=0&act=mMainView)
«ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ»,  00.23.00 – 00.27.00.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62203&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62203&tsz=0&act=mMainView)

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62202&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62202&tsz=0&act=mMainView)
ΚΟΥΡΜΑΝΙΟ  00.38.00 – 00.40.00

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62205&tsz=0&act=mMainView  (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62205&tsz=0&act=mMainView)

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62214&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62214&tsz=0&act=mMainView)

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62211&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62211&tsz=0&act=mMainView)
ΛΙΜΝΗ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62215&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62215&tsz=0&act=mMainView)
ΛΙΜΝΗ,  «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ»,  00.37.00 – 00.39.30.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62227&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62227&tsz=0&act=mMainView)
«ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» 00.18.00. – 00.19.30

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62289&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62289&tsz=0&act=mMainView)
«ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ», ΚΟΥΡΜΑΝΙΟ, ΚΑΣΤΡΟ, ΠΙΣΩ ΠΎΛΗ, ΛΙΜΝΗ  00.34 – 00.42.30

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11; http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62226&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62226&tsz=0&act=mMainView)
«ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» 00.27.00

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 12: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62228&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62228&tsz=0&act=mMainView)

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62229&tsz=0&act=mMainView (http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=62229&tsz=0&act=mMainView)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: SALIGAROS στις Παρ 04 Φεβ 2011 11:53
Διαβάζω το ποστ και έχω βάλει τα κλάμματα. Σφήκα: Αν θυμάμαι καλά είχε πρωτανοίξει με τον τίτλο αυτό το μαγαζάκι στην  Καποδιστρίου δίπλα στο Λυχνάρι όπου και δούλεψε κανα δυο χρονάκια και μετά μεταφέρθηκε στο γνωστό το μέρος εκεί που το κάναμαν στέκι τότενες οι δακτυλοδεικτούμενοι οι μαλλιάδες με τα χαϊμαλιά και τα σκισμένα τα ρούχα... αααααα και με το πρώτα σκλαρίκια . Μεγάλες εποχές θμαμε τα ατέλειωτα μπουκάλια Batida de coco που πλέρωσα για να "βγάλω " την πρώτη γκόμενα και το Rosso Antico πορτοκαλαδα που έπινε η αδερφή της. Α ρε Φιλιππάκο να χει άραγες Σφήκες εκει που βρίσκεσαι;
Δεν ανέφερε κανείς το Disco Bar στα Λιθαρίτσια εκείνο το μικρό στην Υπόγα δίπλα στην πρώτη μεγάλη αίθουσα, το Διόνυσο και μετέπειτα Καϊκτσή καθώς και την Clossard  στην πλατεία Πάργης. Τεσπα οι μαλλιάδες κουρευτήκαμαν ή καραφλέψαμαν, κανα δυο γίναμαν Δασκαλοκαθηγητάδες άλλοι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί έμποροι δημοσιογράφοι πολιτικοί.... συμβιβαστήκαμαν. Μου κακοφαίνεται λιγάκι, ασταδιάλα με πιάσαν τα ζουμιά . Καλή χρονιά σε όλους σας με υγεία και χαρές μεγάλες.

SALIGARΟS με λευκό καβούκι ή με καφετί;
Γιατί άμα είσαι με λευκό καβούκι, θα μου χρωστάς σίγουρα καμιά ολάκαιρη κάβα. :P :) ;) :pashat:
Θα τη βρούμε τη δουλειά ... που θα πάει :pas:
Δεν πλερώνω μία για αναπόδειχτες καταστάσεις. Με το στόμα μάρα μάρα όλοι είστε. Όλο σας χρωστάνε και δεν χρωστάτε τίποτες Αντί να βάλετε κάτω κανά αρνι  σε παϊδάκια καμια νταμζανα τσίπρο θέτε και χρωστούμενα σε κάβες
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: HarMPas στις Παρ 11 Φεβ 2011 00:09
Δε μ λέτε ωρε Πάσλες

πέρα κατ Βασίλω
κατ τσ φυλακές

πάαινε καένας απ τ εσάς για κάνα τσίπρο;

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Παρ 11 Φεβ 2011 00:17
Διαβάζω το ποστ και έχω βάλει τα κλάμματα. Σφήκα: Αν θυμάμαι καλά είχε πρωτανοίξει με τον τίτλο αυτό το μαγαζάκι στην  Καποδιστρίου δίπλα στο Λυχνάρι όπου και δούλεψε κανα δυο χρονάκια και μετά μεταφέρθηκε στο γνωστό το μέρος εκεί που το κάναμαν στέκι τότενες οι δακτυλοδεικτούμενοι οι μαλλιάδες με τα χαϊμαλιά και τα σκισμένα τα ρούχα... αααααα και με το πρώτα σκλαρίκια . Μεγάλες εποχές θμαμε τα ατέλειωτα μπουκάλια Batida de coco που πλέρωσα για να "βγάλω " την πρώτη γκόμενα και το Rosso Antico πορτοκαλαδα που έπινε η αδερφή της. Α ρε Φιλιππάκο να χει άραγες Σφήκες εκει που βρίσκεσαι;
Δεν ανέφερε κανείς το Disco Bar στα Λιθαρίτσια εκείνο το μικρό στην Υπόγα δίπλα στην πρώτη μεγάλη αίθουσα, το Διόνυσο και μετέπειτα Καϊκτσή καθώς και την Clossard  στην πλατεία Πάργης. Τεσπα οι μαλλιάδες κουρευτήκαμαν ή καραφλέψαμαν, κανα δυο γίναμαν Δασκαλοκαθηγητάδες άλλοι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί έμποροι δημοσιογράφοι πολιτικοί.... συμβιβαστήκαμαν. Μου κακοφαίνεται λιγάκι, ασταδιάλα με πιάσαν τα ζουμιά . Καλή χρονιά σε όλους σας με υγεία και χαρές μεγάλες.
SALIGARΟS με λευκό καβούκι ή με καφετί;
Γιατί άμα είσαι με λευκό καβούκι, θα μου χρωστάς σίγουρα καμιά ολάκαιρη κάβα. :P :) ;) :pashat:
Θα τη βρούμε τη δουλειά ... που θα πάει :pas:
Δεν πλερώνω μία για αναπόδειχτες καταστάσεις. Με το στόμα μάρα μάρα όλοι είστε. Όλο σας χρωστάνε και δεν χρωστάτε τίποτες Αντί να βάλετε κάτω κανά αρνι  σε παϊδάκια καμια νταμζανα τσίπρο θέτε και χρωστούμενα σε κάβες

Αυτό είναι πρόταση και κατατίθεται στην επιτροπή συμποσίων και μαζώξεων.

Παράθεση
πέρα κατ Βασίλω
κατ τσ φυλακές

πάαινε καένας απ τ εσάς για κάνα τσίπρο;

Ρωτάει ο Χαρς ...  :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Therion στις Πεμ 24 Φεβ 2011 15:35
Βρήκα ένα διαμαντάκι στο διαδίκτυο.
Εκπομπή της ΕΡΤ από το 1984 με θέμα το γλωσσικό ζήτημα που είχε προκύψει.
Σε αυτή την εκπομπή παρουσίασαν και ένα μικρό ''ντοκιμαντέρ''  το οποίο γυρίστηκε στα Ιωάννινα.
Δείτε το αξίζει. Μπορεί να είναι κάποιος από εσάς μέσα.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά στα 4:40 όπου δύο γλυκύτατες κοπέλες συμφωνούν ότι τα καλύτερα πανκιά βρίσκονται
στην Γερμανία. Στο 12:40 ένας κύριος μας λέει πως ο Π.Α.Σ έχει καλύτερους παίχτες από τις ομάδες των Αθηνών.
Enjoy. Έχει και ωραία πλάνα από Φρόντζο και Μώλο.

Εκπομπή ΕΤ1 1984 "Ανοιχτά Χαρτιά" θέμα "Η γλώσσα μας σήμερα" (http://vimeo.com/11260150)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Παρ 25 Φεβ 2011 01:48
Πολύ ενδιαφέρον.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: astralon στις Παρ 25 Φεβ 2011 20:30
-Μου τέθηκε ένα κουίζ απο σύνταυρο, για το παραπάνω ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ (συμφωνω με τον σύνταυρο απαχπάν) βίντεο....
-Φυσικά το βρήκα....μιας και τίποτα κρυπτόν υπο το φώς του ηλίου...(και της σελήνης)

-Αυτό π' ρωτάω τωρα εγώ είναι το εξής:

-Υπάρχουν πλάνα μήπως απο μαγαζί ....ονόματι Oβελίξ..??? :P :P ;)
-Λες και εχω ξαναζήσει τα γεγονότα ένα πράμα ρε παιδάκι μ... ;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Σαβ 26 Φεβ 2011 14:02
Δηλαδή, δεν προφτάκαμαν ν' αφήκουμε τν θέση μας στο Τσιοκάν, μπροστά απ' το δέντρο και με τ καρέκλα μερικές φορές να πέφτ στο παρτεράκ πούχε γύρω γύρω και να τρώμε τα μούτρα μας και να ξενιτευτούμε για πετρέλια στΑγρίνια και στς Πάτρες κι ήρθε αυτός ο κύργιος απ μιλάει για τς δημοτικές και μας την απαλλοτρίωσε;
Ζεστή ακόμα καρέκλα απτον τάχα μας μεσιέ κι αντί να αποτίσεις φόρο τιμής, πήγες και μτην κατέλαβες; Κι έχς δίπλα ς και τον Θωμά (άσχετα αν τον πέρασα για Ασημάκ ζν αρχή) να κρυφογελάει;
Πρέπ τον τζε π καν τν ανάλυση για δημοτική - καθαρεύουσα μεταξύ τσίπρου και μεζέ (ο οποίος είναι και σαγανάκι κεφαλοτύρ, πούταν κι ακριβό γμτ, άρα τον φύσαε τον παρά) να τον γνωρίζαμαν στον ΧαρμΠΑΣ, να του τα εξηγούσε καλύτερα.
Και στα πελετ η κάμερα, σνεχάει να πίν και να ματσλάει και καλά καν, μας ήρθαν οι κάμερες στα ιερά κι όσιά μας...
Εκειά η φάτσα με τα μούσια π ξεπροβάλει για λίγο πισω από τον κούτσκο π παρακολουθεί τον φόρτσα ρότσα, νάναι ο έτερος Θωμάς;

Κοίτα τι πήγε και μας ξετρύπωσε ο Τherioς ρε!
Α ρε Τσιοκάν, α ρε Τσιοκάν.
Πάρτε και το βίντιου, κομμένο, να πάρετε μυρωδιά τι γινόταν εκεί. Νωρίς πρεπ νάταν, κάποιες φατσούλες, θα τρώγαν κόκκινο αργότερα.
Ακ να μ παρ τ καρέκλα ο τζες, απαράδεχτος.

Tsiokanis 1984 (http://vimeo.com/20367633)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: HarMPas στις Σαβ 26 Φεβ 2011 17:40
γλωσσκά ρεταρίσματα στον Τσιοκάν

Παράθεση

απ το ΛΟΚΟ

Δηλαδή, δεν προφτάκαμαν ν' αφήκουμε τν θέση μας στο Τσιοκάν, μπροστά απ' το δέντρο και με τ καρέκλα μερικές φορές να πέφτ στο παρτεράκ πούχε γύρω γύρω και να τρώμε τα μούτρα μας και να ξενιτευτούμε για πετρέλια στΑγρίνια και στς Πάτρες κι ήρθε αυτός ο κύργιος απ μιλάει για τς δημοτικές και μας την απαλλοτρίωσε;
Ζεστή ακόμα καρέκλα απτον τάχα μας μεσιέ κι αντί να αποτίσεις φόρο τιμής, πήγες και μτην κατέλαβες; Κι έχς δίπλα ς και τον Θωμά (άσχετα αν τον πέρασα για Ασημάκ ζν αρχή) να κρυφογελάει;
Πρέπ τον τζε π καν τν ανάλυση για δημοτική - καθαρεύουσα μεταξύ τσίπρου και μεζέ (ο οποίος είναι και σαγανάκι κεφαλοτύρ, πούταν κι ακριβό γμτ, άρα τον φύσαε τον παρά) να τον γνωρίζαμαν στον ΧαρμΠΑΣ, να του τα εξηγούσε καλύτερα.
Και στα πελετ η κάμερα, σνεχάει να πίν και να ματσλάει και καλά καν, μας ήρθαν οι κάμερες στα ιερά κι όσιά μας...
Εκειά η φάτσα με τα μούσια π ξεπροβάλει για λίγο πισω από τον κούτσκο π παρακολουθεί τον φόρτσα ρότσα, νάναι ο έτερος Θωμάς;

Κοίτα τι πήγε και μας ξετρύπωσε ο Τherioς ρε!
Α ρε Τσιοκάν, α ρε Τσιοκάν.
Πάρτε και το βίντιου, κομμένο, να πάρετε μυρωδιά τι γινόταν εκεί. Νωρίς πρεπ νάταν, κάποιες φατσούλες, θα τρώγαν κόκκινο αργότερα.
Ακ να μ παρ τ καρέκλα ο τζες, απαράδεχτος.

http://vimeo.com/20367633]http://vimeo.com/20367633]http://vimeo.com/20367633 (http://vimeo.com/20367633)
Tsiokanis 1984 


(το 83 πρέπ νάηταν, διοτ, ένας διερχόμνος στο βίντιο, ποπίσω το Φόρτσα Ρότσα, δεν ήταντος το 84 στα Γιάνν-να)

καλή η φάσ δε λέω,
αλλ αυτήνες  οι φάτσες στο τραπέζ δε μ λεν τίπτα ή δε θμιούμαι
 
τέτοιοι  αντάρτες τσ  πορδής μι τα λιφτά τ μπαμπά
κυκλοφόραγαν πολλοί κι πολύ αν-τα  στα Γιάνν-να κι πιάναν κι τον τόπο κανιά φορα
τα μσοφρικιά απ λέμαν εμείς

ομως καλοι τπάδες ήταν
κι είχαν κι προνόμιο στα χαλόνια τα μελιγάλατα τ ακαδημαικά
γλειφμαν κι μεις κάνα δάχλο κοντα τ αυτήνα
 
δε τάχα ποτές σ απόστασ
διοτ ρυθμίζαν τ οξυγόν τσ Πόλς
κι σπάγαν τα ταμπού

αλλα ενταξ, ήταν μια εποχή
ανεπίσρεφτ;
δε ξέρω

μπορούμε όμως να τνε διαβάσμε αυτήνη τν εποχή
έχει νόημα κι μήνμα
προκειμέν να πετροβολιόμεστε με τσ Αγρινιώται
κι να φιδοχορτιαχομεστε με έρπετα
ως Πασολέδες κι ως Πολίτες

οι φίλοι μ

να πω τν αλήθεια
φρικάρσα όταν τούειδα το βίδιάκι αυτήνο προχτέ (μπράβο στο Θεριός)
διοτ έπεσα αχπάν στο Φόρτσα Ρότσα
εγω μον αυτήνον γνωρίζω
κι τσ αλλνούς απ είν ποπίσω τσ Συρρακιώτες
τσ φίλς μ
Καλή τΣ ώρα Ολνών

αιντα ρα Κατακαημένα Γιάνν-να

ΠΑΣπερμία  ΠΑΣπερμια
ΠΑΣπερμία ΠΑΣλιά κι ΠΑΣτσιαρ

ΚΑΠΗ ΚΑΠΗ ΚΙ Α ΕΘΝΙΚΗ

υγ: πολλά φλιά στο φίλο μ το Χαρ Γιούλ,  με το τραγδάκι τ, απ ντύν ετούτο το βιδεάκι
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Δευ 28 Φεβ 2011 22:48
Γιαννιώτες Σκηνοθέτες

 Γιώργος Μπακόλας
   
Ο Γιωργάκης  μας, γεννήθηκε στα Γιάννινα τo 1969.
Ως νέος, ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση στη πόλη μας και εκδήλωσε από νωρίς το ενδιαφέρον του για τη μουσική, το τραγούδι και το θέατρο.
Το πατάρι του μαγαζιού , ήταν το μουσικό του εργαστήρι, το ορμητήριό των αγώνων του και των οαρμάτων του.
Χαμογελαστός, ομιλητικόταος, όρθιος πάντα  και  πιασμένος απ’ τη λαβή του αστικού λεωφορείου, ανεβοκατέβαινε απ’ το Βυζάντιο, για να βρεθεί μέσα σε όλα της πόλης και στο γήπεδο. 
Σπούδασε στην Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου  NATFIZ  της Σόφιας στις τάξεις των Α. Στογιάνοφ και Γ. Ντιουλγκέροφ.
Εργάζεται  στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ως σκηνοθέτης – ηθοποιός στο ΔΗΠΕΘΗ.


Φιλμογραφία:

1994 Κλειδί¨ 17’ - Συμμετοχή της στο Διεθνές φεστιβάλ Κλερμόν Φεράντ  Γαλλία.
1996 ¨Ζάνα και Ζίνα¨  10΄ - Βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας Φεστιβάλ Δράμας 
1997  ¨ Παντρολόγημα¨ 16΄ - Αποσπά τρεις διακρίσεις στο Φεστιβάλ Δράμας  , κρατική διάκριση ποιότητας από το Υπουργείο Πολιτισμού. και βραβείο καλύτερης ταινίας στην  1η συνάντηση  νέων δημιουργών του ιδρύματος ΒΑΚΑΛΟ.
2003 ¨Στο Χάνι¨ 79’  - Κρατικό Βραβείο καλύτερης ταινίας , βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, β αντρικού, βραβείο  στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, και καλύτερης φωτογραφίας Pazardjik International film festival Bulgaria.                   
2007 ‘Oι κάλυκες του λόφου’ 27΄  - Ντοκιμαντέρ.         

ΔΕΙΤΕ:

«Στο χάνι»

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπακόλας

Hθοποιοί:
Δημήτρης Αλεξανδρής, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιώργος Μωρόγιαννης, Μιχάλης Γιαννάτός, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ασπασία Αλευρά, Μελέτης Γεωργιάδης, Αντώνης Βλησίδης, Αλέξανδρος Μουκάνος

Υπόθεση:

Γυρίσματα στο Δολό Πωγωνίου.
Ο Ζήσος και ο Απόστολος είναι δυο Έλληνες που ζουν σε μια πόλη της Οθωμανικής Ανατολής στις αρχές του 20ού αιώνα. Ένα φορτίο λίρες θα τους ρίξει στην περιπλάνηση και την περιπέτεια κι από εκεί στο φυσικό και ψυχικό τους αδιέξοδο. Το χάνι είναι ο ενδιάμεσος σταθμός του ταξιδιού, στο μέσο της περιπέτειας.

Διάρκεια: 80΄

Ολόκληρη http://video.google.com/videoplay?docid=-8143633248077616021#

“Ο Μοναχικός Αστακός”  (trailer)

Σενάριο  - Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπακόλας

Το trailer της ταινίας 

http://www.youtube.com/watch?v=63b4wD8_3Do&feature=player_embedded#at=38 (http://www.youtube.com/watch?v=63b4wD8_3Do&feature=player_embedded#at=38)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Δευ 18 Απρ 2011 23:43
(http://3.bp.blogspot.com/-_UwqgBT76Lo/Tayfs6zzE5I/AAAAAAAAAr4/2QF_zKgfLy4/s1600/P4180013.JPG)

(http://3.bp.blogspot.com/-EWsaxQu9uzU/TaygN5umODI/AAAAAAAAAr8/Ccdl_Zg4Urs/s1600/BOYLHS.jpg)

(http://4.bp.blogspot.com/-S1dQBOle07g/Tayhpyuhw-I/AAAAAAAAAsA/xhA6yAnek6o/s1600/000.jpg)


Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Πεμ 21 Απρ 2011 00:48
(http://4.bp.blogspot.com/-UYaCvnDYADk/Ta9Rl-zc1wI/AAAAAAAAAsE/wrRJrvdaFaI/s1600/STAYRIDR.jpg)

(http://1.bp.blogspot.com/-SJMyMCHTdT8/Ta9SDMV0SmI/AAAAAAAAAsI/wwEKal1XyjI/s1600/P4180012.JPG)

(http://3.bp.blogspot.com/-ztyeAB6xqr8/Ta9UDpSBgcI/AAAAAAAAAsU/FdjjCjsCBNg/s1600/USDOS.jpg)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: jimakos στις Πεμ 21 Απρ 2011 12:06
Τα ίχνη του παρελθόντος φωνάζουν και ζητούν δικαίωση! Δεν τη βρίσκουν όμως... Έτσι δεν είναι φίλε New Pas.Pas?
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Παρ 22 Απρ 2011 00:02
Τα ίχνη του παρελθόντος φωνάζουν και ζητούν δικαίωση! Δεν τη βρίσκουν όμως... Έτσι δεν είναι φίλε New Pas.Pas?

Έτσι  είναι φίλε jimakos!

Ιχνηλάτες στα δικά μας ίχνη.-

ΠΑΣ  :mono: :) :pashat:

Μ' έκανες και χώρισα - Μάρκος Βαμβακάρης (http://www.youtube.com/watch?v=QLpqAW54nkA#)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ham n huias στις Τετ 13 Ιούλ 2011 16:54
γεια χαρα!
αυτο ειναι ενα βιντεακι ακριβως πριν 20 χρονια, ακριβως τετοια εποχη, αρχες Ιουλιου.
Το καλοκαιρι του '91 μεσουρανουσανε οι GN'R με αυτη την επιτυχια απο την ταινια terminator 2. τα ντοπια καναλια συνδεονταν με το MTV και παραλληλα παιζανε διαφημισεις πανω απο τα βιντεοκλιπ εκνευριζοντας τους παντες. Να ομως που οι διαφημισεις ειναι αρκετα συλλεκτικες...Η ταινια εξολοθρευτης 2 παιχτηκε στον ορφεα ολο το πρωτο τριμηνο του '92 με εισιτηριο 600δρχ.
το γιατι επιλεξαμε να ανεβασουμε εδω αυτο το βιντεο θα το διαπιστωσετε στο 2:24 οπου διαφημιζεται γνωστο μαγαζι στα τελειωματα του, οταν σερβιρε βαφλες και κρεπες.

you could be ... Γιάννενα (1991) (http://www.youtube.com/watch?v=qJGlt94uBrM#)

hasta la vista, baby!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: pspyropoulos στις Σαβ 17 Σεπ 2011 22:50
Ρε φιλαράκια, το τι έχω θυμηθεί σήμερα, δε λέγεται. Είμαι ο ένας από τους Πανούσηδες, που έπαιζα στο Dada, ο Πάνος. Ο άλλος ήταν ο Γιώργος. Και μετά, κατά τις 5, στα ΚΤΕΛ,  Γιαννιώτισσα για μοσχαροκεφαλή με μπούκοβο και σκορδοστούμπι...να στρώσει το στομαχι.
Το γκρουπ πάντως ήταν οι Μουσικές Διαταραχές (όχι Ταξιαρχίες).
Πολύ μου φτιάξατε το βράδυ, ευχαριστώ!

Το συγκεκριμένο τοπικ είναι εκπληκτικό!

Πιστεύω πως δεν πρέπει να γίνονται απλές αναφορές σε μαγαζιά. Ανοίγουμε έναν κατάλογο και βλέπουμε τις ταμπέλες  ::) Το θέμα είναι να επεκτεινόμαστε και λίγο!

Δε χωράνε όλα σε ένα ποστ, οπότε μερικές αναφορές σ' αυτά που βλέπω και μου 'ρχονται στο μυαλό:

Από μπιλιάρδα-ηλεκτρονικά...

- Βαγγελάρας φυσικά (ή αλλιώς "πατίνια") απέναντι απ' το Κάστρο. "Πατίνια" εξ' αιτίας της πίστας που είχε για πατινάζ (με ρόδες ωρέ, τι πάγο; αυτός ήταν για τα ουίσκια μαναχά). Μέσα, ο μικρός Χρηστάκης μάθαινε κιθάρα σε μια αρχαία Σπανιόλα που σαν ξεδοντιάρα πόρνη τς είχαν απομείνει 2 χορδές. Μετέπειτα έγινε μεγάλος και τρανός με τους Δαναούς ενώ σήμερα διατηρεί κατάστημα με παραδοσιακά είδη-γλυκά, στο Νησί  :P Τεράστια μορφή ο Χρηστάκης, γιός του Βαγγελάρα.

- Ρόλλινγκ (αργκό: "Ρόλια"), στη στοά Κεντάκυ, δίπλα απ' την Τάιγκα. Καταθέσαμε πολλές δρασμές στο κύριο Λουκά αλλά... μάθαμε μπιλιάρδο. Οι μουσικές του μαγαζιού... φουλ της 80λας, προσέδιδαν μια ξεχωριστή χλιδή στο χώρο. Πολλά τραπέζια μπιλιάρδου και στο βάθος κήπος (με τραπεζάκια πινγκ πονγκ).

- Ομόνοια, η κλασσικότερη όλων, στα υπόγεια του σημερινού public τα μπιλιάρδα και στο ισόγειο τα ηλεκτρονικά. Μέγαρο "Χατζή". Εκεί πήγαιναν παιχταράδες (και στα Ρόλια επίσης). Χαζεύαμε με τις ώρες... Ίσα ίσα προλάβαμε τα τελευταία χρόνια που στην περιοχή επικρατούσε μια γενικότερη... "τρομοκρατία"!

- Το "9", χωρίς φανέλα αλλά με τον κυρ-Γιώργο ακμαίο και το αρχαιότερο σύστημα καταγραφής και υπολογισμού χρόνου-αντιτίμου. Παίζει να ήταν χειροκίνητο (τύπου άβακα). "Αυριανιστής" ο κυρ-Γιώργος, πολλά γέλια. Το πιό σκοτεινό (από άποψη φωτισμού, μην παρεξηγηθεί το μαγαζί) μπιλιαρδάδικο.

- Borsellino (όχι στην Αγ. Βαρβάρα) στη Στοά Ορφέα στο υπόγειο (πού αλλού;) εκεί που πρέπει να έχει γυμναστήριο σήμερα. Απαράδεκτα τραπέζια και στέκες, δεν το συνηθίζαμε. Και χαμηλού επιπέδου κόσμος κατά κανόνα, απαπαπαπα...

- Dion στο τέρμα Δωδώνης, ήμουν μεγάλος όταν άνοιξε, ας μας πεί κανένας άλλος γιατί δεν το ήξερα καθόλου.

- Κούτσικος, κλασσικά ηλεκτρονικά πίσω απ' τη Νομαρχία με πολύ κόσμο που τάιζε μηχανάκια.


Παράθεση
SAKIS το καλύτερο τσιζ πανελληνιώς
 
Το καλύτερο σαντουιτσάδικο πανελληνίως θα συμπλήρωνα! Όλα τα σαντουιτς (burger, toast κλπ) ψημένα στην πλάκα. Υπεράψογα... Εκεί έφαγα πρώτη φορά και... ατομική πίτσα, εκείνη την ιδιαίτερη τη γαμάτη... που δε βρήκα αλλού.

Χαμός στο Canadian στη Ναπ. Ζέρβα, κυρίως με τις ατομικές που είχε στη βιτρίνα σαν μποτάκια σ' εκπτώσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια...

Παράθεση
Για ΤΣΙΖ στα Steer's απο τους "Ela boy brothers" ... Jimmy και Gus ...

Οι οποίοι παρεμπιπτόντως ήταν οι πρώτοι στα Γιάννενα που έβαλαν κέτσαπ και μουστάρδα στο πιτόγυρο, αποκτώντας έτσι φανατικούς φίλους αλλά κι εχθρούς  ::)  Άλλοι δλδ έτρωγαν φανατικά εκεί κι άλλοι δε ζύγωναν!

Παράθεση
μ'διαφεύγει το όνομα τώρα, του Κοντού ντέ!!!

Ο Κοντός ήρθε γήπεδο πριν κανα δίμηνο κι η 4άρα που άρπαξε δεν τ' διέφυγε ντιπ. Ξες πώς τη θυμάται?  :P :P Υπενθύμισε το Ταυρί, το castillo λες, που ήταν πολύ της μόδας κάτι φεγγάρια μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90 (εκεί που βρίσκεται σήμερα η μπυραρία Τζαζ).


Παράθεση
Στην παιδική μου ηλικία είχα επισκεφθεί με πατέρα Τάιγκα και Roof Garden

Το roof garden ήταν επίσης πολύ της μοδός τότε αλλά για μεγαλύτερες ηλικίες... Κι εγώ με μεγάλους είχα πάει και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί, περισσότερο από καθετί άλλο στην πόλη. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί σταμάτησε να σημειώνει επιτυχία το μαγαζί... Είναι φορές που πίνουμε καφέ 2-3 άτομα μόνο κι ας έχει τέτοια απίστευτη θέα. Για βραδιές Καλοκαιριού είναι σουπερ...

Όσο για την Τάιγκα... η πιο γνωστή disco στην πόλη. Θυμάμαι τι εντύπωση μου έκανε η επιγραφή μπροστά στην Κεντάκυ με το DISCO TAIGA κι από κάτω LASER SHOW... Τότε μάλιστα (mid-80's) υπήρχε μια στήλη στο ΠΟΠΚΟΡΝ που περιείχε τις λίστες των κομματιών με τη μεγαλύτερη αποδοχή απ' τους θαμώνες διαφόρων club και ο dj της Τάιγκα ήταν μέσα στους 20-30 που έστελναν.

Πιάσατε και τα λαιβάδικα!

Παράθεση
το παλιό Monopolio πίσω από την αστυνομία

- Αυτό ήταν club βεβαίως αλλά έκανε και live! Η καλύτερη εμφάνιση απ' όσες έχω δεί για τα "Ξύλινα Σπαθιά" και η πρώτη εμφάνιση απ' τις 300 περίπου που είδα G.G. & the troublemakers (με την αυθεντική σύνθεση όμως  ::)).

- Ο Ταυρί θυμήθηκε και το Dada ψηλά στη Ναπ. Ζέρβα! Φοιτητές κοπανούσαν εκεί, το προλάβαμε στα τέλη του. Έπαιζαν οι τζέδες απ' τις "ταξιαρχίες" (είχαν και φάτσες Πανούση  :P) μς 2 κιθάρες. Απ' τις πιο γνωστές μπάντες τότε στα Γιάννενα. Εκεί είχαμε γνωρίσει και τους μοναδικούς φοιτητές με τους οποίους κάναμε μια... υποτυπώδη παρέα.

- Το club Cosmos (πρώην Κοσμοπολιταν και νυν... Prince Oliver στη Μιχ. Αγγέλου) ωραίο κλαμπάκι που φιλοξενούσε χορούς σχολείων τότε αλλά και διάφορες τοπικές μπάντες.

- Όζον bar, στα Λακκώματα, ροκάδικο που επίσης φιλοξενούσε τοπικές μπάντες.

- Βottom cafe-bar στη Γρ. Σακκά, δίπλα απ' το σημερινό τρουα (και δίπλα, από την άλλη μεριά, ο θρυλικός Μοντελισμός του Κύρου - και μέσα, επί μονίμου βάσεως, δεκάδες επίδοξοι "Γρανάζηδες"  ::)). Επίσης φιλοξενούσε τοπικές μπάντες αν και ήταν περισσότερο του καφέ και του επιτραπέζιου παιχνιδιού.

- Συνηθέστεροι χώροι για χειμερινές συναυλίες τότε, ήταν το Μαντζάτο (για μεγαλύτερα ονόματα), ο κιν/φος Πολυθέαμα (περισσότερο για φεστιβαλ με τοπικές μπάντες), το Παλλάδιο (αξέχαστα live από "Τρύπες", "Λευκή συμφωνία" αλλά και "Υπόγεια Ρεύματα"  %-| μεταγενέστερα) και φυσικά απίστευτος χώρος και για τα τοπικά συγκροτήματα, καθώς και οι καταλήψεις (δίμηνης διάρκειας συνήθως) των Σχολείων (αν και γίνονταν κατά καιρούς κάτι επεισοδιακά σε Λιθαρίτσια, Προσκόπους, Θ.Ε.Η. κ.λπ. απίθανα μέρη  :P).   

Αυτά για την ώρα και έπεται συνέχεια!

Respect στο ποστ του alcoholic. Έτσι ήταν ακριβώς  ::) (γι' αυτό και μεις τώρα τους φερόμαστε έτσι, άιιι... για να μάθουν  :P)

Περιμένω από τους γνωστούς 35+ (δεν έχει σημασία το πόσο +) του φόρουμ, να μοιραστούν μαζί μας καμιά καλή ιστορία!


Παράθεση
Μέσα 80 ...

1. Travellers στη Γ. Σακκά ... δεν έμπαινες μέσα με μαλλί κοντότερο από 25εκ ...
2. Brazil ... στη Κουντουριώτου ... τι να πω ρωτηστε καναν άλλο να σας πει :-)

Υ.Γ. Και τα χανούμια να μαθαίνουν μπάνιο στη λιμν ;-)

Έλα, πες! Εγώ νόμιζα πως η Κουντουριώτου ήταν πεθαμένη τότε! Άσε που για τα χανούμια, εγώ είχα μάθει οτι ένας έμαθε τόσο καλό μπάνιο που επιστρέφοντας στην Αθήνα χτύπησε tatoo "fuck Giannena"  :P

Πες!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: pspyropoulos στις Σαβ 17 Σεπ 2011 22:57
Πω, πω!!! Πού ήταν ρε φίλε ο Αρμός; Κι αυτός Γ. Σακκα? (γεράματα γαμώτο)

Aπόμερο καφέ με θέα την πλατεία, ΕΛΛΟΠΙΑ, Πίτσα Κεντάκυ, τώρα είναι φαστ φούντ, για μάσες στο Πηγαδάκι, κρέπα στην Αστερίξ, καμιά κασσέτα με ροκιές στο Studio club 69, ή στον Disc'Aki, ή στην στοά Ορφέα στο Video Club, αργότερα στο πρώτο Giorgio δίπλα στο Foxy...
Άλλο καφέ?  Speak Easy...
Άλλο ...early ροκάδικο?  Αρμός...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: tauri_7 στις Κυρ 18 Σεπ 2011 12:28
Πω, πω!!! Πού ήταν ρε φίλε ο Αρμός; Κι αυτός Γ. Σακκα? (γεράματα γαμώτο)


Ο Αρμός ήταν στην αρχή της Χ. Τρικούπη δίπλα απο το σημερινό S/M του Αρβανιτίδη. Νομίζω είναι και σήμερα καφετέρια αφού είχε προηγηθεί ένα διάστημα ως internet cafe...!!!

Y.Γ. Έπαιζες στο Dada ε...;;; Ά ρε φίλε τι μου θύμησες μεσημεριάτικα!!! Μεγαλώσαμε γμτ.........  :'(  :'(
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: pspyropoulos στις Τρι 20 Σεπ 2011 17:19
Λοιπόν, τώρα θυμήθηκα ότι πρέπει να υπάρχει και μια κασέτα από κάποια βραδιά στο Dada. Θα ψάξω να τη βρω και αν ακούγεται τίποτα, θα σου τη στείλω. Καλό απόγευμα!

Πω, πω!!! Πού ήταν ρε φίλε ο Αρμός; Κι αυτός Γ. Σακκα? (γεράματα γαμώτο)


Ο Αρμός ήταν στην αρχή της Χ. Τρικούπη δίπλα απο το σημερινό S/M του Αρβανιτίδη. Νομίζω είναι και σήμερα καφετέρια αφού είχε προηγηθεί ένα διάστημα ως internet cafe...!!!

Y.Γ. Έπαιζες στο Dada ε...;;; Ά ρε φίλε τι μου θύμησες μεσημεριάτικα!!! Μεγαλώσαμε γμτ.........  :'(  :'(

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Τρι 20 Σεπ 2011 17:31
O OTE ... ήταν στέκι για να περάσεις άνετα τη νύχτα σου. 8)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Τετ 28 Σεπ 2011 22:03
Βαγγέλης Αγγέλης

O Βαγγέλης Μας,  δεν κάθεται όπου να ναι πλάτη!
PAS  7 … στα ντουβάρια της Νομαρχίας  τα μέσα - έξω.
Σφήκα και  άλλα, μόνο εδώ κολλάει ο Βαγγέλης που δεν τον κολλάνε οι σφήκες και άλλα εντομάρια.


Παράθεση
Χριστούγεννα στα Γιάννενα έξω από τη Νομαρχία, μεταξύ των μεταναστών - απεργών πείνας, ο Βαγγέλης Αγγέλης τραγουδάει, φιλοσοφεί και χάνεται στη νύχτα.

http://www.youtube.com/watch?v=H4DRnFdg3s4&feature=player_embedded#! (http://www.youtube.com/watch?v=H4DRnFdg3s4&feature=player_embedded#!)

Παράθεση
Είτε με κιθάρα στα σκαλιά της Νομαρχίας, είτε με ομπρέλα και το Αντί έξω από το Διεθνές, όπως πόζαρε χθες στο φακό μας, ο Βαγγέλης Αγγέλης έχει πάντα στην τσέπη ένα μπουκάλι νερό και τη σακούλα του βιβλιοπωλείου Δωδώνη στα χέρια.

(http://2.bp.blogspot.com/-_7NGQ0PUJwY/TchYsAOh5PI/AAAAAAAAAMA/0f9cuCRxLqs/s400/vageliosaggelis1.jpg)

                                                           Ο Βαγγέλης Αγγέλης στο myspace.

ΥΓ: Για την ιστορία … η φωτο στο myspace είναι copyright μας και ας είμαστε πέρα βρε, έχει βρε.

Άλλο Βαγγέλης Αγγέλης και άλλο Βαγγέλης Αγγελής.

Δεοντολογικά προσπελάστηκε ... πέρα βρε, έχει.. περισσότερα:
 http://peravre.blogspot.com/2011/05/blog-post_09.html (http://peravre.blogspot.com/2011/05/blog-post_09.html)

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Σαβ 28 Ιαν 2012 16:09
ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παράθεση
Τα Γιάννινα αποχαιρετούν τον «ποιητή των εικόνων»  
http://www.anex.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1112:----l--r&catid=36:top-news (http://www.anex.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1112:----l--r&catid=36:top-news)

(http://i50.tinypic.com/6zu8h1.jpg)

Γιάννενα '70, 1ο μέρος (http://www.youtube.com/watch?v=rEWwHaNDErY#ws)

Βίτσα - Μονοδέντρι - Γιάννινα
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΠΑνουργοΣ στις Πεμ 23 Φεβ 2012 02:30
   Βρήκα ένα χαρτάκι που είχα γράψει πριν πολλά χρόνια, με διάφορα μαγαζία όπως Πρεμιέρα,Πρόβα,Ριζόρτ,Πριβέ,Λειλά,Νουέβο,Βέρσους λαιβ,Σιντιρέλλα,Βίπς,ΒΙΟ ΒΙΟ,Σκορπίος,Κόσμος λαιβ,Σταυρός του νότου,Ρέντ στόουν,Βανίλια,Πρίβιου,Ζέρο,Θέατρο,Αγορά,Στάτους.
   Σας θυμίζουν κάτι?
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: jimakos στις Πεμ 23 Φεβ 2012 09:57
Πως, πως, την εποχή που το κεφάλι μου είχε πολλά και μαύρα μαλλιά και η φάτσα μου γένια σαν του λήσταρχου Νταβέλη, χε χε... 8)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: HarMPas στις Κυρ 26 Φεβ 2012 21:37
ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάννενα '70, 1ο μέρος (http://www.youtube.com/watch?v=rEWwHaNDErY#ws)

Γιάννενα '70, 1ο μέρος (http://www.youtube.com/watch?v=rEWwHaNDErY#ws)

πε δγυο κβεντες κι για ν. μπιρμπας ο πασλα απ ειν το νουμρο ενα στα φιλμ

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Τετ 23 Μάι 2012 17:45
Ένα ταξίδι
Έτσι να θυμούνται οι μακριά τι τους λείπει και οι κοντά τι έχουν

Γιαννενα (Μ. Γκανας) (http://www.dailymotion.com/video/xr0f9x)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Πεμ 18 Οκτ 2012 17:21
Τιτανια και Παλαδιο

Τιτάνια ή Παλάδιο  ??? 8)

(http://oi50.tinypic.com/2e4ep8z.jpg)


(http://1.bp.blogspot.com/-WdKJ8BFhud8/TyXsyrjdrmI/AAAAAAAAAp0/OvmqK2MwI1I/s1600/Untitled-22.jpg)
TITANIA και ... (μέσα στη φωτο)

(http://1.bp.blogspot.com/-djeojCm76vM/TyXs0OSDzZI/AAAAAAAAAp8/3R6rnpqswI0/s1600/Untitled-25.jpg)

ΣΟΥΒΛΑΚΙ (τα 2 αδέρφια με τη χοντρή τη μάνα στο τραπεζάκι με τα δελτία παραγγελίας στο καρφί)
RODEO ... αργότερα εκεί και το ELOPIA  και  το BARBAROZA μετά που το είχε  ένας σΠΑΣίκλας  (επενδυμένο με  ροζέτες από δρυόξυξα).

Εκεί ήταν τα Φροντιστήρια του Δημητρίου ... πολύ πράμαααα.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: doorsas στις Πεμ 18 Οκτ 2012 22:04
Φαίνετε και το τιτάνιο (ΤΙΤΑΝΙΑ) σε μια photo

που όλο το χρόνο έπαιζε τσιόντα…… και την μεγάλη βδομάδα τα πάθη του Ιησού.Πόσοι χαμένοι καρποί….. πόσα αγέννητα παιδιά ….έχουν πάει σε χαρτοπετσέτα…. εκεί μέσα.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: dreven στις Πεμ 18 Οκτ 2012 22:40

Τιτανια και Παλαδιο

Τιτάνια ή Παλάδιο  ??? 8)

μη κρατατε και το drive in στο σταυρακι απ' οσους δεν προλαβαν την εποχη κρυφο!!!  ;)


drive in στο σταυράκι !?!  :'(

drive in στο σταυράκι  8)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Παρ 19 Οκτ 2012 00:03
(http://1.bp.blogspot.com/-dic6o9jXDIE/UD-x7hm5vzI/AAAAAAAATxI/ocbjFCgYlgY/s1600/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1+%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B11%CE%B1.jpg)

(η διαφήμιση «ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» είναι του Μπίτα)

(http://3.bp.blogspot.com/-g0akdnIyoQI/UA7v6xMDCwI/AAAAAAAANfE/Ae_jYp5VQiU/s1600/%CE%A3%CE%99%CE%9D%CE%95+%CE%9C%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%91+%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%99%CE%9D%CE%91.jpg)

(εδώ ΜΠΙΤΑ ... ήταν ο ΕΣΠΕΡΟΣ βλ. προπολεμικά)


(http://paliasinema.files.wordpress.com/2011/05/titania-001.jpg?w=750)

TITANIA (νέα)
Πόσοι χαμένοι καρποί….. .


Προπολεμικά σινεμά (ο σινεφίλος  ΛΟΚΟ  πιστιρικάς  στο μπέχο τότε, κάτι θα θυμάται)

(http://2.bp.blogspot.com/-k0YosdGJfQk/UBVGgUwrUVI/AAAAAAAAPKs/Sqzvi383aFQ/s1600/%CE%A4%CE%99%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91+%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%99%CE%9D%CE%91.jpg)

ΤΙΤΑΝΙΑ (παλιά)
(πρώην ΟΡΦΕΑΣ)


(http://paliasinema.files.wordpress.com/2011/04/cf83ceb9cebdceb5-cebfcf81cf86ceb5cf85cf821.jpg?w=750&h=469)
(Πηγή αρχείο Ν. Θεοδοσίου)

ΟΡΦΕΑΣ
(είσοδος  αριστερά  του  frontbuchhandlung ... «βιβλιοπωλείο μετώπου»που είχε κλείσει  …     Οκτώβριος  1944 και απελευθέρωση …  και είσοδος  του  κεντρικού  προεκλογικού  ορμητηρίου  του ΠΑΣΟΚ  της  «καλής εποχής» ( Τσιοκάνης παραπλεύρως).
«
http://thesprotia-news.blogspot.gr/2012/03/blog-post_4043.html (http://thesprotia-news.blogspot.gr/2012/03/blog-post_4043.html)
Στις 5 Οκτωβρίου του 1943 ο κινηματογράφος Ορφέας ήταν κατάμεστος στα Γιάννενα. Αιτία η πρεμιέρα του «Βαριετέ-Εντελβάις» του γερμανικού θιάσου της Βέρμαχτ. Ο Η.Α. παρουσιάζει τη σπάνια μαρτυρία του Ρόλαντ Σμιτ, ενός γερμανού στρατιώτη που υπηρέτησε στην πόλη ως μέλος του στρατιωτικού θιάσου-βαριετέ.»

(http://paliasinema.files.wordpress.com/2011/05/cf83ceb9cebdceb5-ceb5cf83cf80ceb5cf81cebfcf821.jpg?w=750&h=514)


ΕΣΠΕΡΟΣ
(κατοχή και διαδήλωση νεολαίας  υπό το βλέμμα των αρχών Κατοχής και συνεργατών
http://www.fhw.gr/chronos/14/gr/1940_1945/resistance/index.html (http://www.fhw.gr/chronos/14/gr/1940_1945/resistance/index.html))
 
(http://1.bp.blogspot.com/-XyNuwZNCqKQ/UCEYtIGjv5I/AAAAAAAAZVE/m8PpMUv7lGE/s400/%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B1.jpg)

Από πιτσιρίκι  «το είχε» … 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: davelis στις Παρ 19 Οκτ 2012 20:59
Παράθεση
που όλο το χρόνο έπαιζε τσιόντα…… και την μεγάλη βδομάδα τα πάθη του Ιησού

To Προγραμμα ηταν καθε τρεις τσοντες καρατε, καθε τρια καρατε Γουεστερν. …… και την μεγάλη βδομάδα τα πάθη του Ιησού :P :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Τετ 24 Οκτ 2012 00:21
Στο δρόμο για την αρρώστια

(http://4.bp.blogspot.com/_rUF5lJmNvmM/SSwJTeGYcsI/AAAAAAAAALY/8neMLY7p5LE/s320/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84+%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B7.jpg)

(http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDEyLTA0LTExLzIxNy85NDgwNzEwLmpwZw%3D%3D&t=634697221396392790&w=300&h=204)

Στη θέση του αρχοντικού «Ιωαννίδη»  το  ««γυάλινο» (γωνία Μ. Αγγέλου & Χ. Τρικούπη).

(http://www.giannena-e.gr/Giannena/1_Giannena_Dimos/Photo/Paguristas/Archontiko_Ioannidi/Paguristas_Archontiko_Ioannidi_01.gif)

(http://www.giannena-e.gr/Giannena/1_Giannena_Dimos/Photo/Paguristas/Archontiko_Ioannidi/Paguristas_Archontiko_Ioannidi_02.gif)

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: mfbrinkmann στις Παρ 26 Οκτ 2012 08:13
Τιτανια και Παλαδιο

Τιτάνια ή Παλάδιο  ??? 8)

(http://oi50.tinypic.com/2e4ep8z.jpg)


(http://1.bp.blogspot.com/-WdKJ8BFhud8/TyXsyrjdrmI/AAAAAAAAAp0/OvmqK2MwI1I/s1600/Untitled-22.jpg)
TITANIA και ... (μέσα στη φωτο)

(http://1.bp.blogspot.com/-djeojCm76vM/TyXs0OSDzZI/AAAAAAAAAp8/3R6rnpqswI0/s1600/Untitled-25.jpg)

ΣΟΥΒΛΑΚΙ (τα 2 αδέρφια με τη χοντρή τη μάνα στο τραπεζάκι με τα δελτία παραγγελίας στο καρφί)
RODEO ... αργότερα εκεί και το ELOPIA  και  το BARBAROZA μετά που το είχε  ένας σΠΑΣίκλας  (επενδυμένο με  ροζέτες από δρυόξυξα).

Εκεί ήταν τα Φροντιστήρια του Δημητρίου ... πολύ πράμαααα.

Το Barbarossa ήταν στον 1ο όροφο στην στοά Ορφέα, για τα υπόλοιπα, (...το είχε  ένας σΠΑΣίκλας  (επενδυμένο με  ροζέτες από δρυόξυξα), έχεις δίκιο
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: davelis στις Παρ 26 Οκτ 2012 09:59
Ολυμπια !!!
Θεική Μπουγατσα.  Αναμεικτη!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Πεμ 04 Ιούλ 2013 00:50

 
(http://1.bp.blogspot.com/-XyNuwZNCqKQ/UCEYtIGjv5I/AAAAAAAAZVE/m8PpMUv7lGE/s400/%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B1.jpg)

Από πιτσιρίκι  «το είχε» …

Φίλε  συγχαρητήρια για τη Βράβευση!
ΑΞΙΟΣ!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Πεμ 12 Σεπ 2013 23:53

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012   
Στη σκεπή, το ωραίο κορίτσι
http://miafwtografiagianniwtikixilioistixoi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_16.html (http://miafwtografiagianniwtikixilioistixoi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_16.html)

(http://3.bp.blogspot.com/-mDgm-EZYVaw/UH1tnvcSsQI/AAAAAAAAA-w/M1Rn5yXLY8w/s640/274239_100001564939903_6511556_n.jpg)

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012
Ο Νικολάκης της Τσιβούλας
http://miafwtografiagianniwtikixilioistixoi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html (http://miafwtografiagianniwtikixilioistixoi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html)

(http://1.bp.blogspot.com/-_I7IxgbmsVA/UHE-6-MqRjI/AAAAAAAAA0I/luWCZpJQAJA/s400/o+Nikolakis+tis+Tsivoulas.jpg)


Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013 
Στο κουρείο του Βενέτη, στα Γιάννενα
http://miafwtografiagianniwtikixilioistixoi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_19.html (http://miafwtografiagianniwtikixilioistixoi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_19.html)

(http://2.bp.blogspot.com/-XE-bJTFwAbc/UH6oZi6AolI/AAAAAAAAA_4/pBXlIWG02YY/s400/o+koureas+venetis+mihalis.jpg)

... και άλλα παρελθόντα φίλε μου καλέ μου Νώντα.

Άγγελος Παπαγεωργίου
 http://miafwtografiagianniwtikixilioistixoi.blogspot.gr/ (http://miafwtografiagianniwtikixilioistixoi.blogspot.gr/)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Τρι 17 Σεπ 2013 22:45
... ο ΠΑΣ θα τα αφήσει πίσω όλα αυτά.

Ο Κυρ Δημητράκης ο Μαντζαρόπουλος (Ματζιαρόπουλος) ... "Και ΠΑΣών των Ρωσιών"

Παράθεση
(http://1.bp.blogspot.com/_JH0KScsTupY/S6xsnXD9oZI/AAAAAAAAAMk/krFyFj-Hako/s640/%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%96%CE%91%CE%A1%CE%9F1.jpg)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΡΤΡΕΤΟΥ ή Δημητράκης Μαντζαρόπουλος.
http://javger.blogspot.gr/p/blog-page_26.html (http://javger.blogspot.gr/p/blog-page_26.html)

(Αποσπάσματα από το βιβλίο του Ν. Χουλιαρά  "ΜΠΑΚΑΚΟΚ").

Ο καφενές του Καμπούρη άχνιζε μέσα στο χειμωνιάτικο απόγευμα καμμιά δεκαριά ακακίες πιο πέρα. Το χιόνι έφθανε μέχρι τα μισά της δημόσιας κρήνης...
Ο Δημήτριος Μαντζαρόπουλος πήγαινε παρέα με τον Δημήτριο Μαντζαρόπουλο τρίζοντας πάνω στο χιόνι....
"Τι είναι αυτό που βλέπουμε Δημητράκη! Φίδι στο χιόνι; Άστα αυτά άστα και πάμε"
Νά ΄χαμε, λέει, τσιγάρο Δημητράκη ν΄ανάψουμε! Φλογίτσα στην άκρη στο στόμα. Να έτσι Τσαφ!..
Και πλησίαζε στον καφενέ ο Δημήτριος Μαντζαρόπουλος, γόνος οικογενείας αρχετύπου χριστιανικής, της οδού Χειμάρας, τελειόφοιτος του Ελληνικού, δραπετεύσας εκ της πατρώας οικίας προ πολλών ετών. Εγκατασταθείς δε μονίμως εις εγκαταλαλειμμένον παλαιόν όχημα, πλησίον της λίμνης, παρά την περιοχή "Ταμπάκικα", διήγε βίον αντικοινωνικόν.
Έσπρωξε σιγά την πόρτα του καφενέ ο Δημητράκης και μπήκε μέσα. Τους είδε όλους να κάθονται στη ζέστη, παρέες - παρέες και να καπνίζουν σπάταλα.....
Πήρε μια καρέκλα και κάθισε. Απέναντί του ο Ιορδάνης. Χοντρέμπορος αλλαντικών - ιερωμένος των χρημάτων - καλοβαλμένος και ήσυχος, μ΄ένα πακέτο τσιγάρα άθικτο μπροστά του....
Κι ο Δημητράκης στην καρέκλα, μόνος του εκεί και ακέραστος....
Ήτανε βλέπεις κι εκείνο το πακέτο με τα τσιγάρα πάνω στο τραπέζι του Ιορδάνη, που δεν τον άφηνε να σκέφτεται για πολύ άλλα πράγματα. Άσπρο, ολόασπρο, με κόκκινη ρίγα και είκοσι τσιγάρα
Έμεινε για λίγο σιωπηλός, κι ύστερα παίρνοντας θάρρος ξαφνικά, σηκώθηκε απότομα και πήγε στο τραπέζι του Ιορδάνη. Στάθηκε από πάνω του σα να κρεμόταν πάνω από πηγάδι.
.....με μιά λάμψη ειρωνίας του μίλησε με τον τρόπο που θα απευθυνόταν κανείς, όχι σε πρόσωπο συγκεκριμένο, αλλά σε κάποια δημόσια υπηρεσία. ¨Με συγχωρείτε. Θα είχατε μήπως την καλοσύνη να μου εμβάσητε εν σιγαρέτον δια να το καπνίσω προ του γεύματος;"
Ο Ιορδάνης διέκοψε για λίγο την κουβέντα και χωρίς να γυρίσει το κεφάλι προς τον Δημητράκη, πήρε από το πακέτο ένα τσιγάρο και του τό δωσε.
Ο Δημητράκης πήρε το τσιγάρο και το ακούμπησε αργά τελετουργικά σχεδόν, στην άκρη από τα χείλια του. Κι ήτανε από χαρτί φίνο, λέει, κι από μέσα χορταράκι καπνός , κι άμα έκανες κι άναβες σπίρτο, έκανε τσαφ!.. κι ύστερα τράβαγες μέσα και κατέβαινες με τον καπνό, κάθετα κι ωραία.
... Στάθηκε πάλι από πάνω του όπως και πριν και του ξανάπε:
"Με συγχωρείτε που σας γίνομαι κατά κάποιο τρόπο φορτικός. Μήπως , εάν δεν σας ενοχλεί, θα μπορούσατε να μου εμβάσητε ακόμη εν σιγαρέτον δια να το καπνίσω μετά το γεύμα;

.."Πάρε ρε Δημητράκη. Πάρε ακόμη ένα."
..."Μου επιτρέπετε να σας υποβάλω μια ερώτησιν;"

"Λέγε, ρε Δημητράκη. Αϊντε λέγε, τι θέλεις;"
"Θα ήθελα να σας ερωτήσω, εάν μπορείτε να μου αποδείξετε ότι σίγουρα είστε καλύτερος από μένα!"

Κι ο Ιορδάνης με το πρόσωπο κόκκινο ακόμη από τα γέλια:
"Οχι ρε Δημητράκη! Μα την Παναγία , όχι."
"Ε τότε!... γιατί να μην πάρω εγώ το πακέτο με τα σιγαρέτα και ν΄αφήσω σ΄εσάς έν σιγαρέτο δια να καπνίσετε μετά το γεύμα!"
Άπλωσε αποφασιστικά το χέρι κι άρπαξε το το πακέτο.
..πήγε μέχρι την πόρτα, την άνοιξε, και βγήκε στο δρόμο.
Ο Δημήτριος Μαντζαρόπουλος πήγαινε στο δρόμο παρέα με το Δημήτριο Μαντζαρόπουλο, χρόνια τώρα. Και πήγαινε φτύνοντας. Μέσα του και έξω του, πουφ - πουφ, καταπώς έφτυνε η παλιά δημόσια κρήνη, κι εκεί, στην άκρη στο πικρό του στόμα έφεγγε η μικρή φλογίτσα.
Γηροκομείο - Γυαλί Καφενέ - Ταμπάκικα.
Ούφ, ξεφτιλισμένη Μαρία.

Όπως γράφω και στην αρχή τα αποσπάσματα που διαβάσατε είναι από το βιβλίο του Γιαννιώτη συγγραφέα Ν. Χουλιαρά. Ο Δημήτρης Μαντζαρόπουλος  υπαρκτό πρόσωπο  τον πρόλαβα τη δεκαετία του 70 σχεδόν γέρο να τριγυρνά κάτω στη Σιαράβα (συνοικία κάτω στη λίμνη). Προσπάθησα πολλές φορές να τον φωτογραφήσω αλλά δεν καθόταν με τίποτε και βέβαια έτρωγα και τις ανάλογες βρισιές κάθε φορά που προσπαθούσα.
Χειμώνας του 77. Κάθε μέρα παγωνιά 10 , 12 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Η λίμνη είχε παγώσει και κάναμε βόλτες με τα πόδια.
Με μια μηχανή στο χέρι έκανα βόλτες και φωτογράφιζα. Ο Μαντζαρόπουλος εκεί, αντιστεκόταν σταθερά.
Μετά από πολύωρα βόλτα και με τέτοιο κρύο συχνά κατέληγα στα Ναυτάκια (καφενείο στη Σιαράβα το οποίο έχει ανακαινισθεί και έχει γίνει πολύ in σήμερα) τότε συχνάζαμε λίγοι. (Εγώ με το φίλο το Στέφανο τον Παπά είμαστε μόνιμοι θαμώνες). Πίναμε κανένα τσιπουράκι να ζεσταθούμε και μετά ξανά βόλτα με τη μηχανή κρεμασμένη. Παρατήρησα λοιπόν ότι πολλές φορές εμφανιζόταν και ο Μαντζαρόπουλος και καθόταν σ΄ένα τραπεζάκι έξω περιμένοντας μήπως τον κεράσει κάποιος κανένα καφέ. Ένα απόγευμα λοιπόν κρύφτηκα με τη μηχανή έτοιμη πάνω σε ένα πλάτανο απέναντι από την πόρτα. Μόλις έφτασε ο Μαντζαρόπουλος και του φέραν τον καφέ τράβηξα. Ακούστηκε το κλικ αυτός κοίταξε καχύποπτα γύρο και αφού δεν είδε κανένα ησύχασε. Περίμενα ήπιε τον καφέ του και μόλις έφυγε κατέβηκα κι εγώ και εξαφανίστηκα.
Ίσως είναι και η μοναδική φωτογραφία αυτού του γραφικού τύπου και τώρα μετά από τόσα χρόνια την δημοσιεύω εδώ.

Παράθεση
(...)
"Άπειρα τα πρόσωπα των περιθωριακών που γίνονται ήρωες, δηλαδή μάρτυρες
της αληθινής ζωής, που την μαθαίνουν και σε μας: ο Λούσιας και οι φίλοι του (ο
Κωστάκης ο Δαραμπασίνας και ο Απόστολος Βούρμπιανης), ο (http://www.giannena-e.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/logotehn%CE%B9%CE%B1/1-Houliaras_Nikos_1g_G_Ladogianni-omilia.aspx) Δημητράκης ο
Μαντζαρόπουλος
, ο «ελληνοράπτης» Κωνσταντίνος Βαζάκας, «το παιδί
Κιορ-Σαμουήλ», «ο Νικολάκης της Τσεβούλας», ο Παύλος Κοντοσάκος." (http://www.giannena-e.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/logotehn%CE%B9%CE%B1/1-Houliaras_Nikos_1g_G_Ladogianni-omilia.aspx)
(...)
Τιμή μας οι 10αδες φορές παρέα με τον Κυρ Δημητράκη ... με το Θοδωρή το Γκόγκο, τις περισσότερες ...  ;) :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Πεμ 09 Ιαν 2014 23:48
Φίλος ιντερνετικός...

(http://oi39.tinypic.com/2zg6sgp.jpg)

 8)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Dasypodius στις Τετ 15 Ιαν 2014 20:18
http://youtu.be/11YgMR_VtWI (http://youtu.be/11YgMR_VtWI)

Δεν ξέρω αν έχει ήδη μπει κάπου, αλλά τώρα το ανακάλυψα.
Δημοσιογράφος του TV1 (θυμάστε τις χολυγουντιανές υπερπαραγωγές σε πρώτη πειρατική προβολή; ) έξω από το φοβερό και τρομερό Δεύτερο Λύκειο συναντά τον τριτοδεσμίτη του αιώνα! Υπερένταση, αυθορμητισμός, καταγγελτικός λόγος, χαοτικό χιούμορ, πάρε να ᾽χεις! 
Να ᾽ναι καλά το παιδί ό, τι κι αν κάνει σήμερα!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: HarMPas στις Κυρ 19 Ιαν 2014 16:33
 
Φίλος ιντερνετικός...

(http://oi39.tinypic.com/2zg6sgp.jpg)

 8)
[/quote]

αυτηνοσ  απαχπαν
βουτξε το λαγο τν κυνγωνε πο τν αθηνα
αχπαν τσ φτεραι πληκατιου

μον απ δν τν τφεκσαν
οι αθναιοι
τσ εφκε
εκοψε περα τ αμπελια
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Πεμ 06 Φεβ 2014 23:24
Παράθεση
27 Ιανουάριος 2014

Ο ...ανατρεπτικός Βαγγελης Αγγέλης

Ο Βαγγέλης Αγγέλης, μια πολυσχιδή προσωπικότητα με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες μας αποκαλύπτει τη δική του "αλήθεια"...


(http://www.epilogesmagazines.gr/useruploads/images/about-town/aggelis/vaggelis-aggelis-1.jpg)

(...)
"Κάθε καλοκαίρι μας κούρευαν γουλί με ψαλίδι και μας έβγαζαν τα παπούτσια- το φθινόπωρο τα ξαναβάζαμε! Δεν περίμενα να έρθουν οι πανκ στην Ελλάδα- ήμουν ήδη πανκ με τις ψαλιδιές και χωρίς παπούτσια!"
(...)

Συνέντευξη: Βίκυ Σιούλα
Φωτο: Αpostolis Dimos


Η συνέντευξη: http://www.epilogesmagazines.gr/viewarticle.php?productID=3916&id=202 (http://www.epilogesmagazines.gr/viewarticle.php?productID=3916&id=202)

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Παρ 01 Αύγ 2014 11:07
Τέλος εποχής για τους fuzzy nerds μετά από 20 χρόνια με τελευταία συναυλία το Σεπτέμβριο στα Γιάννενα. 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τρι 12 Αύγ 2014 10:58
σιδηρόπουλος '85

https://www.youtube.com/watch?v=koohG-usja4 (https://www.youtube.com/watch?v=koohG-usja4)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Κυρ 14 Σεπ 2014 23:06
(http://oi58.tinypic.com/2e4hfkj.jpg)

Το τέλος της μικρής μας... λίμνης


Πως το νησί θα γίνει "μετέωρο"... πως θα ψαρεύουν σκατά στα ρηχά και άλλα παραλίμνια γεωοικολογικά φαινόμενα.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Παρ 21 Νοέ 2014 00:08
Φίλος ιντερνετικός...

(http://oi39.tinypic.com/2zg6sgp.jpg)

 8)

(http://oi57.tinypic.com/2v36fbk.jpg)

Ήμουν νιος και γέρασα...
 8)
Οι περιπλανήσεις σου δεν έχουν τελειωμό...
Ξεκόλλα και επέστρεφε... ή δώσε μας το κλειδί από την γκαρσονιέρα να... την αερίζουμε.

Υ.Γ.: Την Κυριακή θα ρέει τυρόγαλο ως του Μαλάμου.

 :mono: :mono: :mono: :mono: :mono: 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: PAS Giannis στις Παρ 21 Νοέ 2014 16:20
Ωρε παιδες εν ΠΑΣ αδελφοί...

Καθώς πίνουμε κάτι παλιοτσίπουρα ...
δεν έχει και μπάλα. ..

Και πιασαμαν κβεντες το λεπόν κι εχουμε κολλήσει σε ενα όνομα. ..

Ενα μαγαζακι λοιπόν, δίπλα στο old post πριν γίνει lemon
το ειχε ο Αλέκος Μέκαλης...

Ποιο ήταν το όνομα ρε σεις παιδες?????

Για βοήθεια ρε παίδες της ηλικιας μου! !!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Παρ 21 Νοέ 2014 16:57
Για βοήθεια ρε παίδες της ηλικιας μου! !!!

(http://whiskystore.bg/userfiles/editor/image/dewars.png)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: PAS Giannis στις Παρ 21 Νοέ 2014 17:59
Τωωωρα μαλιστα!!!

Χίλια ευχαριστώ θα ηταν λίγο. ..

Αντε να πιουμε το επόμενο με αναπαυμενη συνήδειση! !!


Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τρι 25 Νοέ 2014 14:52
Κοίτα τι βρήκα.
Που νάναι τώρα που να γυρνάει η δημοσιογράφος του "Νυχτώνει στα Γιάννενα";
Κάτι που δεν ήξερα...
Το ρεπορτάζ είχε παρενέργειες. Απολύθηκε άμεσα από την ΕΡΤ!

Το blog (http://luciarikaki.blogspot.com/) της και η προσωπική της σελίδα (http://www.luciarikaki.gr/)

Δυστυχώς η σκηνοθέτης και δημιουργός του συγκλονιστικού "Νυχτώνει στα Γιάννενα" έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2011 μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο η Λουκία Ρικάκη ήταν πραγματικά κορυφαία σκηνοθέτης και πολύ καλό άτομο γενικότερα.

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: PAS and stale bread στις Τρι 25 Νοέ 2014 18:18
http://www.epilogesmagazines.gr/viewarticle.php?productID=3292&id=379# (http://www.epilogesmagazines.gr/viewarticle.php?productID=3292&id=379#)   


Τα Γιάννενα των '80s.  Ομόνοια, μεζές, Νικολάκης Τσιβούλας, Έφη Μαλτέζου  :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Παρ 13 Μάρ 2015 21:44
(http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/tsipras-paris1.jpg)

Αριστερά ο Τσίπρας***... ο πιτσιρικάς μιγάς ποιος είναι ο τζες??? %-|... 8) :)

*** με εργαζόμενους του ΟΟΣΑ στο Παρίσι
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 30 Ιούλ 2015 16:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Τα ηλεκτρονικά και τα μπιλιαρδάδικα της δεκαετίας του '80!

Στην "ΟΜΟΝΟΙΑ" συναντούσες τους καλύτερους παίκτες του μπιλιάρδου, με τις παρτίδες στο Γαλλικό να έχουν την τιμητική τους

Το καλοκαίρι του '82, λίγο πριν ξεκινήσει το μουντιάλ της Ισπανίας, όπου θαυμάσαμε στις έγχρωμες τηλεοράσεις μας την τελευταία μεγάλη Βραζιλία των Σώκρατες, Ζίκο, Φαλκάο, Σερέζο και φυσικά τη... ραψωδία του Πάολο Ρόσι, εμφανίστηκαν στο Λούνα Παρκ που κάθε καλοκαίρι ερχόταν στα Γιάννενα στην περιοχή του Μώλου τα πασίγνωστα -για όσους τα έζησαν-.... ηλεκτρονικά (video games παιχνίδια). Μαζί με τα πατίνια, οι τότε πιτσιρικάδες, έφηβοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία έμπαιναν στον πειρασμό να ξοδεύουν το λιγοστό χαρτζηλίκι τους, "ταΐζοντας" με 10άρικα (κέρματα των 10 δραχμών) τα ηλεκτρονικά, στο σημείο που σήμερα είναι το πάρκινγκ στην οδό Μαβίλη και Πατριάρχου Ευαγγελίδη γωνία! Από το Σεπτέμβριο του '82 τα ηλεκτρονικά κατέκλυσαν τα Γιάννενα και αποτέλεσαν ένα σημαντικό κομμάτι της ψυχαγωγίας-διασκέδασης στην πόλη. Από το πρωί με κοπάνες από το Σχολείο, το μεσημέρι πριν το φροντιστήριο, νωρίς το απόγευμα πριν το φραπέ αλλά και το...
βράδυ πριν το ξενύχτι σε κάποια ντισκοτέκ, η επίσκεψη στα ηλεκτρονικά για να παίξουμε "Φοίνικα" και πολλά άλλα παιχνίδια της "ATARI", είχε εδραιωθεί σαν ένας νέο εισαγόμενος τρόπος διασκέδασης των τότε νέων στα τότε ηλεκτρονικά. Την πρωτοκαθεδρία είχε η "ΟΜΟΝΟΙΑ" που βρίσκεται πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκεί που είναι σήμερα το "PUBLIC". Στο υπόγειο λειτουργούσαν μπιλιάρδα και στο ισόγειο τα ηλεκτρονικά. Απέναντι ακριβώς, εκεί που σήμερα είναι το Studio φωτογραφίας του Βαγγέλη Σταμούλη ήταν τα "G", ενώ λίγα μέτρα πιο πάνω, στο σημερινό πεζόδρομο της Μελανίδη, κολλητά στο κτίριο των "PUBLIC" εντός στοάς, λειτουργούσε ο "Κούτσικος". Ηλεκτρονικά όμως είχαν ανοίξει σε κάθε γωνιά της πόλης. Στην πλατεία Πάργης, πίσω από την εκκλησία, εκεί που σήμερα είναι τσιπουράδικο, λειτουργούσε ο ''Άρης", λίγο πιο πάνω στην οδό Γερακάρη (δίπλα στην Ταβέρνα "Πηγαδάκι") λειτουργούσαν τα ηλεκτρονικά της κυρά-Ισμήνης. Στο σημερινό πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου, εκεί που σήμερα λειτουργούν τα "Bill Cost", υπήρχαν τα ηλεκτρονικά "Κρόνος", ενώ στην οδό Καραμανλή, στα πατίνια του Βαγγέλα, τα ηλεκτρονικά είχαν την τιμητική τους. Ηλεκτρονικά υπήρχαν παντού στα Γιάννενα των '80s, στη συμβολή των οδών Δωδώνης και Καποδιστρίου, απέναντι από τη μεγάλη κερκίδα στο Στάδιο, απέναντι από το Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας και αλλού, αφού παντού υπήρχε δίψα για την επανάσταση που άκουγε στο όνομα "ψηφιακό παιχνίδι". Έξω από τα ηλεκτρονικά της εποχής έβλεπες πεσμέσμένα ποδήλατα το ένα επάνω στο άλλο, ενώ μέσα άκουγες το χαρακτηριστικό ήχο από τα δεκάρικα που έπεφταν "βροχή", ενώ ήταν αδύνατο να αποφύγεις την τράκα από τους πιτσιρικάδες που ζητούσαν λίγες δραχμές για να κάνουν ακόμη ένα δεκάρικο από το λιγοστό χαρτζηλίκι τους. Βέβαια στα Γιάννενα προυπήρχαν τα μπιλιάρδα, με τα "ROLLING", την "ΟΜΟΝΟΙΑ" τα "BORSALINO", τον "Κούτσικο" και το "9" να έχουν την τιμητική τους. Στα μπιλιάρδα υπήρχε "πόρτα", καθώς απαγορευόταν η είσοδος σε κάτων των 17 ετών, όμως οι τότε πιτσιρικάδες κατάφερναν να.... "τρουπώνουν" και να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στα χτυπήματα με τις στέκες στην πράσινη τσόχα. Στην "ΟΜΟΝΟΙΑ" συναντούσες τους καλύτερους παίκτες του μπιλιάρδου, με τις παρτίδες στο Γαλλικό να έχουν την τιμητική τους απέναντι στο πιο απλοϊκό Αμερικάνικο. Στα "ROLLING" (υπόγειο δίπλα στην "Taiga") σύχναζαν μεγαλύτερης ηλικίας άτομα και δύσκολα ξέφευγε κάποιος πιτσιρικάς από το άγριο μάτι του κυρ-Αλέκου. Εδώ η πόρτα ήταν αυστηρή αλλά αν κατάφερνες να μπεις, χανόταν το μάτι σου στην... απεραντοσύνη της πιο μεγάλης αίθουσας μπιλιάρδου στην πόλη. Στα "BORSALINO" (στοά Ορφέα από την πλευρά της Αστυνομίας) συναντούσες νεολαία από Ανατολή, Κατσικά, Πέραμα και Ελεούσα. Στον "Κούτσικο"όλα ήταν χύμα και οι πιο πολλοί πήγαιναν όχι για μπιλιάρδο αλλά για ποδοσφαιράκι. Στο "9" του... γνωστού Βαρδάκα (υπόγειο εντός στοάς, απέναντι από το σημερινό "Caffe Moca" στον πεζόδρομο της Βλαχλείδη), κυριαρχούσε η εμβληματική μορφή του αξέχαστου κυρ-Γιώργου, ο οποίος φώναζε διαρκώς, όχι επειδή μάλωνε κάποιον, αλλά επειδή του άρεσε να πειράζει τους πάντες! Εδώ σύχναζε και ο αξέχαστος Πάνος Μεζές(Γιωτόπουλος) -για όσους τον θυμούνται- η πλέον εμβληματική street μορφή της δεκαετίας του '80 στα Γιάννενα. Στο "9" τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά και πολλές φορές μπούκαραν μανάδες για να τσιμπήσουν τους κανακάρηδες που αντί για το φροντιστήριο προτιμούσαν τα μπιλιάρδα του βαρδάκα. Άλλωστε, τότε κυκλοφορούσε ευρέως στην πόλη η φράση: "Εγώ βγάζω τη μπριζόλα απ' τη θράκα κι εσύ παίζεις μπιλιάρδο στο Βαρδάκα!"
http://epirusgate.blogspot.gr/2015/07/80_30.html (http://epirusgate.blogspot.gr/2015/07/80_30.html)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Παρ 31 Ιούλ 2015 21:10
Υποθέτω οτι μπορώ να μιλάω για ώρες σχετικά.

Ότι βρίσκετε ανεβάστε το!   
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Σαβ 05 Δεκ 2015 15:29
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/s720x720/996599_1418882598330999_1134035080_n.jpg?oh=613e9d0a5fe83a629134fed4deb1faf2&oe=56EFB7D0)

... για παράβαση του ΚΟΚ.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: midnight στις Σαβ 05 Δεκ 2015 15:51
Κι άλλο ένα:

(http://4.bp.blogspot.com/-MD6hQwo_xv4/UIURQ-zdvpI/AAAAAAAABhc/oPRDUeLOeRs/s320/%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B70003.jpg)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Σαβ 05 Δεκ 2015 15:57
(https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/q82/s720x720/12141574_1705038709715385_6175148856263552609_n.jpg?oh=dcfac6558fd0b34e2e933109c34b30de&oe=56E59A71)

1977
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Τρι 08 Δεκ 2015 22:13
  http://oi65.tinypic.com/29d7k01.jpg (http://oi65.tinypic.com/29d7k01.jpg)
 
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: jimakos στις Πεμ 10 Δεκ 2015 21:31
Παράθεση
Το Ματζάτο και η ιστορία του, όπως μας την έστειλε ο Κωνσταντίνος Τρεμπέλης

"Μαντζάτο"

Η λέξη που φέρνει άπειρες αναμνήσεις σε όσους έζησαν στα Ιωάννινα τη δεκαετία του 80 !!

Η λέξη Μαντζάτο σημαίνει καθιστικό δωμάτιο στα παλιά Ηπειρώτικα σπίτια.
"Μαντζάτο" όμως ονομαζόταν και ένα Bar που λειτουργούσε στα Ιωάννινα, σε ένα νεοκλασικό αρχοντικό, στην οδό Πυρσινέλλα, τη δεκαετία του 80, εκεί όπου σήμερα είναι το Bar "Σύγκλητος"
Το "Μαντζάτο" ήταν σημείο αναφοράς της πόλης των Ιωαννίνων και η φήμη του ταξίδευε σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι δεκάδες τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου που αναφέρονται σ' αυτό.

Το "Μαντζάτο", ήταν ήδη το μόνο μπαρ στην Ελλάδα που έγινε σύνθημα σε πορεία, όταν σε φοιτητική πορεία προς τα τέλη της δεκαετίας του '80 ακούστηκε το σύνθημα: "Έξω από το ΝΑΤΟ, μέσα στο Μαντζάτο" !!

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, όταν κυκλοφορούσε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το ομώνυμο μυθιστόρημα, το "Μαντζάτο" έμελλε να είναι και το πρώτο μπαρ στην Ελλάδα που έγινε τίτλος βιβλίου...

Όσοι έζησαν τις μοναδικές συναυλίες που δίνονταν τακτικά στο "Μαντζάτο" σίγουρα θα θυμούνται, ανάμεσα σε άλλους, τους Διονύση Σαββόπουλο, Πυξ-Λαξ, τους Μπλε, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Biane Reinenger, τον John Hamond, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Ορφέα Περίδη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Νίκο Ζιώγαλα, την Έλλη Πασπαλά, τον David Linch, τον Σωκράτη Μάλαμα, τη Μελίνα Κανά, τον Φοίβο Δεληβοριά, Τον Δημήτρη Πουλικάκο(...) τους Blues Wire, τον Μανώλη Φάμελο, τους Συνήθεις Υπόπτους, τα Διάφανα Κρίνα, τα Υπόγεια Ρεύματα και τόσους άλλους
Θα θυμούνται ακόμη και τις μεγάλες, υπαίθριες συναυλίες που οργάνωσε, με τον Goran Bregovich, την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιάννη Κότσιρα, τους αδελφούς Κατσιμίχα, τον Δ. Τσακνή και τον Λ. Μαχαιρίτσα... Όλοι θυμούνται και τα μοναδικά αποκριάτικα πάρτυ, τους ξέφρενους χορούς...γιατί ποτέ η ποιότητα δεν δημιούργησε τόσο κέφι...

Το Μαντζάτο είχε ξεπεράσει τα όρια του αστικού θρύλου
Στα δωμάτιά του διασταυρώθηκαν ματιές, ανταλλάχτηκαν φιλιά, μέθυσαν μυαλά, ίδρωσαν σώματα. Το Μαντζάτο είχε τη φωνή μιας ολόκληρης εποχής. Διαμόρφωνε με τον τρόπο του μια αστική κουλτούρα σε μια πόλη που ακόμα ψαχνόταν. Με τη μουσική του, τη διαρρύθμισή του, την αύρα του, μα πάνω απ’ όλα τους θαμώνες του που παρενέβαιναν στη λειτουργία του όποτε χρειαζόταν, προσθέτοντας τις δικές τους ιδιομορφίες σε μια πρωτόγνωρη διαδραστική επικοινωνία.
Όσο για τα περιβόητα πάρτυ! Goran Bregovic, Los Fabulosos Cadillacs, Beatles, Pogues, Charms, Λαζόπουλος, Αρβανιτάκη, Γιάννη μου το μαντήλι σου, μήλο μου κόκκινο, Βασιλική, το κοκοράκι… τα πάρτυ στο Μαντζάτο ξεπερνούσαν ακόμα και αυτόν τον μύθο του!

Το "Μαντζάτο", αν και "κλασσικό" το ίδιο, ήταν πάντα χώρος αισθητικής ανανέωσης. Η μουσική του, αν και σταθερή στους προσανατολισμούς της, ανακάλυπτε και προωθούσε τα νέα ρεύματα. Από τα πρώτα μαγαζιά στην Ελλάδα που στις αρχές των 90's καθιέρωσαν την ανεξάρτητη σκηνή και τις βραδιές ελληνικού ροκ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 90 το "Μαντζάτο" μπήκε στην ιστορία της πόλης. Στις 22 Μαίου1999 δόθηκε το τελευταίο πάρτυ και έπαψε να υπάρχει μαζί του και το παλιό αρχοντικό σπίτι στο κέντρο της πόλης

Κατεδαφίστηκε μόλις μπήκε η νέα χιλιετία. Στη πραγματικότητα όμως, είχε κατεδαφιστεί πιο πριν. Από τους ίδιους του τους θαμώνες. Κυριολεκτικά!
Στις 22 Μάη του ’99, το "Ματζάτο" αποχαιρετούσε τα 90ς με ένα πάρτυ που είχε κρατήσει σχεδόν 12 ώρες.
Μαζί αποχαιρετούσαμε και εμείς αυτό. Ήταν η δική του τελευταία βραδιά.
Εκείνο το βράδυ, δούλεψαν όλοι όσοι είχαν δουλέψει ποτέ εκεί, έπαιξαν όλοι όσοι είχαν παίξει ποτέ εκεί και πήγαν όλοι όσοι είχαν περάσει από εκεί έστω και μία φορά! Το ύστατο προσκύνημα! Το τελευταίο κομμάτι που ακούστηκε στο Μαντζάτο ήταν το «Με αεροπλάνα και βαπόρια».
Και μετά και τη τελευταία του νότα, παρασυρμένος από μια αμήχανη σιγή που πρόδιδε απότομα το οριστικό τέλος μιας ολόκληρης εποχής, ο κόσμος άρχισε να ξηλώνει τα πάντα! Καθρέπτες, μπαρ, επιγραφές, σκαμπό, τραπέζια, περβάζια, σκαλιά, τα πάντα! Ο καθένας έπαιρνε και από κάτι! Ήταν γλυκόπικρο. Ακόμα και τώρα, σχεδόν μια δεκαετία μετά, δεν ξέρω αν ήθελα να είχε τελειώσει έτσι.

Τη θέση του έχει δώσει σε ένα μοντέρνο κτίριο γραφείων και στο ισόγειο λειτουργεί πλέον το μοντέρνο μπαρ "ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ"
Η αλόγιστη επιθυμία του ανθρώπου για εκσυγχρονισμό, κατάφερε τελικά να γκρεμίσει το "Μαντζάτο"
Σίγουρα όμως, δεν έχει καταφέρει να "γκρεμίσει" τις στιγμές, τις ημέρες και τα χρόνια που ζήσαμε εκεί μέσα.
Το μέρος όπου μάθαμε να ακούμε μουσική, όπου είδαμε για πρώτη φορά τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες και ζήσαμε τη μαγεία των πρώτων μας συναυλιών, που ερωτευτήκαμε, που ανάψαμε το πρώτο μας τσιγάρο, που αποτελούσε τον αναπόφευκτο σταθμό μας στη διαδρομή μας από το σπίτι στο φροντιστήριο και από το Πανεπιστήμιο στο σπίτι, που συναντούσαμε τους φίλους μας, δεν γκρεμίζεται εύκολα από μέσα μας...
Είναι στην καρδιά μας...
Αλλωστε, πως θα ήταν δυνατόν, να ξεχάσουμε το μέρος οπου έχει συνδεθεί άρρηκτα, με την πιο ευαίσθητη και ανέμελη ίσως, περίοδο της ζωής μας, την εφηβεία και τα φοιτητικά μας χρόνια.

Να και ένα αυθόρμητο Ματζάτο top 10(+) που θυμίζει (σε μένα τουλάχιστο) μια ολόκληρη, ξεχωριστή εποχή:
1.the Cure "forest"
2.Joy Division "love will tear us apart"
3.the Smiths "big mouth strikes again"
4. στέρεο Νόβα "μικρό αγόρι"
5.Τρύπες "Ταξιδιάρα Ψυχή"
6.Stone Roses "I wanna be adored"
7.Blur "Girls and Boys"
8.pixies "where is my mind"
9.Goran Bregovic "Kalasnjikov"
10.Les Negresses Vertes "zombie la mouche"
11.Los Fabulosos Cadillacs "el matador"
12.Manu Negra "mala vida"

Ειδικά για τα τελευταίο, δε θα ήταν υπερβολή αν έλεγα πως η πόλη των Ιωαννίνων γνώρισε τον Manu και ο Manu τη πόλη μέσα στο Μαντζάτο!

Στο CD των Πυξ-Λαξ : "Τα δοκάρια στο γρασίδι, περιμένουν τα παιδιά", υπάρχει ένα τραγούδι, με τον ομώνυμο τίτλο, αφιερωμένο στο "Μαντζάτο"...

Την πολιτεία ξύπνησε ένας θόρυβος
κάτι που έμοιαζε με μηχανή
τοίχοι που πότισαν με όλα όσα περάσανε
τώρα γκρεμίζονται με ανταλλαγή...

...Την πολιτεία ξύπνησε ένας θόρυβος
κάτι που γεννήθηκε μες τη σιωπή
χάθηκε μες τα συντρίμια ό,τι τους ένωσε
οι έρωτες κι οι μουσικές
κι ένας τρελός που πια δεν είναι στο μπαλκόνι....
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Crimson Glory στις Πεμ 10 Δεκ 2015 22:38
(http://3.bp.blogspot.com/-16CcMIMad7I/VhBIHmB3RbI/AAAAAAAB1EI/jupGe-BJKXo/s640/%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B6%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25BF.jpg)

Αναμνήσεις...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Παρ 11 Δεκ 2015 10:58
Μας τσάκισες πρωινιάτικα.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Τρι 15 Δεκ 2015 22:14
ΠΑΝΔΟΧΕΙΟΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: midnight στις Τρι 15 Δεκ 2015 22:22
(https://egiannina.files.wordpress.com/2012/02/naytakia.jpg?w=600&h=392)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Τρι 15 Δεκ 2015 22:38
Εδώ το λέει...

(http://www.greek-language.gr/digitalResources/files/image/literature/urban/Ioannina_image_104.jpg)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: lemorsero στις Τετ 16 Δεκ 2015 21:22
Μαντζάτο, η είσοδος. Αφιερωμένη.

(http://i.imgur.com/A75T8YI.jpg)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΟΚΟ στις Πεμ 17 Δεκ 2015 20:58
Μια πιο παλιά και μία πιο καινούργια, του ίδιου Ματζάτου θεατές.
Απ' όταν γίνηκε μουρχόταν οι κουβέντες της γιαγιάς: Πάαινε στο Ματζάτο γρήγορα - κίνσε βροχή, ακόμα δω είσαι κοσή είπα.
Το ματζάτο ήταν το κάτω μεγάλο δωμάτιο, μ' ένα μεγάλο παράθυρο που κοίταε τον δρόμο, με τον γίκο δεξιά μόλις έμπαινες, με το κόνισμα με το καντήλι και το συρταράκι με τα στέφανα της Βασίλως στην αριστερή απέναντι γωνία, με τη σαρμανίτσα από κάτω να περιμένει το επόμενο κουτσούβελο, τη σόμπα απέναντι και δίπλα κάτω από το παράθυρο τον μεγάλο καναπέ, ίδιος από πάντα, απ' τον καιρό π η μάνα του SA διάβαζε με τη λάμπα πετρελαίου τς νύχτες καθώς ρεύμα ακόμη ...δεν
(http://a.bpcdn.pstatic.gr/P/bpimg10/17Ats_SX170Y170/h-laba-petrelaioy-gyalinh-typoy-antika-oscar-w203.jpg)
Και μια ωραία νύχτα ...πάμε κατά το Ματζάτο;
Μ κλέψαν το δωμάτιο;
Δε πα να λέτε, το ματζάτο πάντα θάναι το μεγάλο κάτω δωμάτιο με το ξύλινο πάτωμα, που φορές το σκιαζόσουν, καθώς από τα χρόνια που κουβάλαε, κάποιες σανίδες παίζανε όταν τις πατούσες.

(http://i65.tinypic.com/29urqc9.jpg)

(http://i64.tinypic.com/10dxwsh.jpg)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Σαβ 19 Δεκ 2015 00:03
Τι μου θύμισες...

Κάποτε υπήρχαν Μαντζάτο, τράπεζες...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: New στις Σαβ 19 Δεκ 2015 00:13
Τι μου θύμισες...

Κάποτε υπήρχαν Μαντζάτο, τράπεζες...

έξω από το ΝΑΤΟ μέσα στο μαντζάτο

file:///C:/Users/User/Downloads/cebaceaccf80cebfcf84ceb5-ceaecf84ceb1cebd-ceadcebdceb1-cebccf80ceb1cf81-ceadcebdceb1cf82-cebacf8ccf83cebccebfcf82-ceadcebdceb1cf82.pdf

http://argiros.net/?p=4872 (http://argiros.net/?p=4872)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Σαβ 19 Δεκ 2015 00:28
Το βιβλίο δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο, όσο για τις αναφορές στο μαγαζί, ελάχιστες. Το διάβασα πάντως (σε ένα απόγευμα) όταν ήμουν "εκτός" και γούσταρα γιατί μου θύμιζε το σπίτι.

Το σύνθημα, αν τα ξέρω καλά, ξεκίνησε απ' το μπλοκ των αναρχικών, από κείνα που πρόλαβα στα πίσω πίσω στις πορείες, στα τέλη των 80's.

Aπ' το μαγαζί έχουμε ένα κάρο μνήμες όλοι. Κι απ' τα μέσα κι απ' την αυλή του. Από live, γκόμενες, αποκριάτικα πάρτυ και πρωτοχρονιάτικες εξόδους.

Γάμα τα.

Το Μαντζάτο ήταν "όαση" και εξαίρεση, απέναντι σε όλο το υπόλοιπο ελληνικό επαρχιώτικο τουρκομπαροκ. 


 :mono:
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Crimson Glory στις Σαβ 19 Δεκ 2015 00:29
(http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/tsipras-paris1.jpg)

Αριστερά ο Τσίπρας***... ο πιτσιρικάς μιγάς ποιος είναι ο τζες??? %-|... 8) :)

*** με εργαζόμενους του ΟΟΣΑ στο Παρίσι
Αυτός!
https://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.sport24.gr/football/omades/PasGiannina/article2613276.ece/BINARY/w300/1009112.jpg&imgrefurl=http://podosfero-gr.blogspot.com/2014/01/blog-post_7904.html&h=169&w=300&tbnid=yPvUvV8sc2MxCM:&docid=--oaxkVFmdE8uM&itg=1&ei=y4l0VqvrDoHUaYLcmLgK&tbm=isch&client=ms-android-zte&ved=0ahUKEwjr_MXcu-bJAhUBahoKHQIuBqcQMwgbKAEwAQ (https://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.sport24.gr/football/omades/PasGiannina/article2613276.ece/BINARY/w300/1009112.jpg&imgrefurl=http://podosfero-gr.blogspot.com/2014/01/blog-post_7904.html&h=169&w=300&tbnid=yPvUvV8sc2MxCM:&docid=--oaxkVFmdE8uM&itg=1&ei=y4l0VqvrDoHUaYLcmLgK&tbm=isch&client=ms-android-zte&ved=0ahUKEwjr_MXcu-bJAhUBahoKHQIuBqcQMwgbKAEwAQ)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ΛΑΜΙΑ FANS στις Τρι 23 Μάι 2017 15:45
Παράθεση
Έξω από το ΝΑΤΟ, μέσα στο Μαντζάτο: Κάποτε υπήρχε ένα μπαρ που έγινε σύνθημα
Το 1999, τα Γιάννενα έχασαν ένα μπαρ, αλλά κέρδισαν έναν μύθο.
Μαρίνα Καρπόζηλου , Πριν από 22 ώρες

Disclaimer no1: Αυτό δεν είναι ένα ακόμα κείμενο με στόχο να αποδείξει το πόσο ωραία ήταν να ενηλικιώνεσαι σε μια ελληνική επαρχία στα '90s. Δεν ήταν πιο αθώα, ρομαντικά, καλύτερα ή χειρότερα. Ήταν απλά μία άλλη δεκαετία -τελεία. Απλά, μερικοί από εμάς είχαν την τύχη να περάσουν την εφηβεία και την ενηλικίωση τους σε ένα από τα θρυλικότερα μπαρ της χώρας που, όσο εξωπραγματικό και αν ακούγεται, βρισκόταν σε μία στοά στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Disclaimer no2: Δεν ήμουν μία από αυτούς.
"Σάββατο βράδυ... Θέλει πολύ κόπο για να πας στη μπάρα στο βάθος, πρέπει να περάσεις ανάμεσα από όλο αυτόν τον κόσμο στον διάδρομο και να χαιρετίσεις τουλάχιστον τους μισούς. Ο dj στη θέση του, περιτριγυρισμένος από τις μυημένες groupies να δέχεται παραγγελιές. Με ένα νεύμα και σκαστό χαμόγελο, κάνει την αλλαγή που ξεσηκώνει το μαγαζί... Ο Manu Chao είναι Γιαννιώτης", Ηρακλής Κιτσώνας, μαθητής / θαμώνας

Τα καινούργια μου Dr. Martens ήταν ενοχλητικά πολύ μαύρα, δηλαδή χωρίς χτυπήματα, ξεθωριάσματα ή γρατσουνιές. Είχα δει κάποια παιδιά του Λυκείου να βαράνε τα δικά τους στον τοίχο, ώστε να 'παλιώσουν', εγώ όμως δεν πήγαινα στο Λύκειο, ήμουν Α’ Γυμνασίου και το να χτυπήσω τα καινούργια μου παπούτσια στον τοίχο μου φαινόταν το λιγότερο βίαιο. Στη σχολική ζωή άλλωστε, το Γυμνάσιο από το Λύκειο το χωρίζει μία άβυσσος εμπειριών και ελευθεριών και μπορεί σχεδόν όλοι να φορούσαμε ξεβαμμένο Levi’s 501 και μαύρο Fruit of the loom φούτερ –ή κάποια απομίμηση των παραπάνω- οι ομοιότητες μας όμως μάλλον τελείωναν εκεί. Και ίσως η μεγαλύτερη διαφορά μας, πέρα από το ότι τα δικά τους τζιν είχαν δεκάδες σκισίματα, ήταν πως η δική μου σαββατιάτικη έξοδος περιελάμβανε σινεμά και τα νεοφερμένα τότε Wendy’s, ενώ η δική τους είχε ως επίκεντρο το Μαντζάτο, στο οποίο βρέθηκα μία και μόνο φορά, ψάχνοντας τον αδερφό μιας φίλης.
[Behind the scenes: Όταν ανακοίνωσα στον αρχισυντάκτη μου πως ο τίτλος του επόμενου άρθρου μου θα είναι 'Έξω από το ΝΑΤΟ, μέσα στο Μαντζάτο', χωρίς να του δώσω καμία άλλη πληροφορία, με ρώτησε αν το Μαντζάτο είναι μαγαζί. Απρόθυμα απάντησα: "Ναι, που έκλεισε όμως το 1999". Και τότε με ρώτησε: "Ααα. ΟΚ. Και γιατί το γράφουμε;".

Το ερώτημα του ήταν λογικό και αναμενόμενο. Ακόμα όμως και αν το περίμενα, ο κέρσορας έμεινε να αναβοσβήνει για αρκετά δευτερόλεπτα πριν επιχειρήσω να απαντήσω. Πώς να εξηγήσω σε κάποιον που μεγάλωσε στην Αθήνα τι ακριβώς ήταν το Μαντζάτο και τι σήμαινε για μία επαρχιακή πόλη; Και τι νόημα έχει να γράψω σε ένα μη τοπικό σάιτ για την καθημερινότητα μιας γενιάς που εγώ την παρακολούθησα μάλλον από τα μετόπισθεν;

"Ήταν ένα μαγαζί θρύλος των Ιωαννίνων, έγινε σύνθημα, βιβλίο, ήταν το επίκεντρο της δεκαετίας '80 - '90. Live, χαμός".

Η ασαφής μου απάντηση με βοήθησε και πήρα το ΟΚ, αν και ένας προσεκτικός αναγνώστης θα διέκρινε πως παρέλειψα να του αναφέρω πως εγώ η ίδια δεν ήπια εκεί ούτε έναν ρημαδοφραπέ. Τέλεια. Ας αρχίσουμε τώρα να ξεδιπλώνουμε την ιστορία, εντοπίζοντας τους πρωταγωνιστές]

Όπως και κάθε αφήγηση που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και το ξεκίνημα του Μαντζάτο δεν θα μπορούσε παρά να θυμίζει μια κινηματογραφική μεταφορά του αξιώματος "την ιστορία γράφουν οι παρέες". Ο Σπύρος Βλέτσας, ένας εκ των τριών ιδιοκτητών του αναλαμβάνει τις εξηγήσεις: "Ήμασταν μια παρέα, Γιαννιώτες, που φύγαμε για σπουδές, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Επιστρέφοντας στα Γιάννενα, στα 20κάτι μας, ανακαλύψαμε πως τα μαγαζιά της πόλης μας δεν μας ικανοποιούσαν". Ο Ντισραέλι φέρεται να έχει πει πως "όταν θέλω να διαβάσω ένα βιβλίο, γράφω ένα", γιατί αυτό να μην εφαρμοστεί και στη λογική ενός μπαρ; Μάλλον κάπως έτσι σκέφτηκε ο Σπύρος και η παρέα του, καθώς μεταξύ σοβαρού και αστείου άρχισαν να εξετάζουν την ιδέα.

"Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να  προβλέψουμε πως στήναμε ένα μαγαζί που στο μέλλον θα είχε σημασία για τις ζωές άλλων ανθρώπων. Ο χώρος που στεγάστηκε το Μαντζάτο είχε δουλέψει και στο παρελθόν ως μπαρ, ήμασταν όμως τυχεροί γιατί εκείνη την περίοδο ήταν ξενοίκιαστος. Ήδη από την αρχή το μαγαζί είχε ανταπόκριση. Εμείς από την πλευρά μας κάθε χρόνο το ανανεώναμε, κάναμε αλλαγές και ανακαινίσεις. Μέσα σε 2-3 χρόνια πλέον ο κόσμος ανταποκρινόταν πολύ θερμά, αλλά και το ίδιο γινόταν όλο και καλύτερο. Σχεδόν κάθε μέρα προέκυπτε και ένα πάρτι. Δεν είναι μόνο πως φέρναμε καινούργιες προτάσεις για τα δεδομένα της πόλης, αλλά και πως πολλά πράγματα και μουσικές ξεκίνησαν σε πανελλαδικό επίπεδο από το Μαντζάτο. Για παράδειγμα οι Mano Negra αγαπήθηκαν πρώτα στα Γιάννενα και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα".

Κάπου εδώ να διευκρινίσουμε πως το 'μαντζάτο' στα παλιά ηπειρώτικα σπίτια ήταν το καθιστικό. Προσοχή, δεν ήταν το σαλόνι που είχε μια πιο 'επίσημη' χροιά, ήταν εκείνο το δωμάτιο που αποτελούσε το κέντρο του σπιτιού, ο χώρος που μαζευόταν η οικογένεια και οι πιο κοντινοί φίλοι.

Το Μαντζάτο λοιπόν ήταν το επίκεντρο μιας εφηβείας και της ενηλικίωσης μίας γενιάς που μεγάλωνε στα Γιάννενα λίγο πριν εμφανιστεί, το ευρώ και η φρενίτιδα του millenium.


Ο Ηρακλής εξηγεί πως "το Μαντζάτο όπως το έζησα στα ‘90s ήταν ένας τόπος ξεχωριστός. Συνδύαζε την οικεία εικόνα ενός Ηπειρώτικου σπιτιού με τις πρόσφατες μνήμες ενός παρελθόντος περιθωριακών θαμώνων και ροκ εξορκισμών – άρα ό,τι πιο ενδιαφέρον για έναν έφηβο. Η εξέλιξή του σε must στέκι για όλους τους μαθητές και φοιτητές της πόλης προέκυψε μάλλον επειδή ταυτιζόταν με το πνεύμα της εποχής χωρίς να υπερβάλει. Ο κόσμος φαίνεται πως έψαχνε την αίσθηση της ζεστής παρέας και την συμμετοχή στις ιδιαιτερότητες μιας κοινής κουλτούρας".

Για να μπούμε λίγο περισσότερο στο κλίμα της εποχής, αρκεί να σκεφτούμε πως τα '90s ήταν η δεκαετία που η μαθητική και φοιτητική κοινότητα σημαδεύτηκε από τα γεγονότα του 1990-1991. Οι σχολικές καταλήψεις της εποχής ξεκίνησαν αυτή τη φορά από την επαρχία και συγκεκριμένα από την Κρήτη και στη συνέχεια την Κέρκυρα, για να εξαπλωθούν αργότερα, κυρίως μέσω των εφημερίδων, σε ολόκληρη την χώρα. Η δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, τον Ιανουάριο του ‘91 μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας και οι αλυσιδωτές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις που οδήγησαν στην παραίτηση του τότε υπουργού Παιδείας Β. Κοντογιαννόπουλο, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το κλίμα των Ιωαννίνων.

Το Μακεδονικό, το σύντομο ανέκδοτο που άκουγε στη φράση 'η Βουλή των Εφήβων',  οι απεργίες εκπαιδευτικών του ’97, η μεταρρύθμισης Αρσένη, ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ, το μόνο σίγουρο είναι πως η δεκαετία του ’90 δεν ήταν καθόλου βαρετή για την εκπαιδευτική κοινότητα, ούτε όμως για τις καφετέριες και τα μπαρ την κάθε πόλης, καθώς όπως σχολιάζει και ο Ηρακλής ήταν ταυτόχρονα χώροι εκτόνωσης αλλά και σημεία ζύμωσης σε επίπεδο συλλογικής οργάνωσης μαθητών και στήριξης επιμέρους δράσεων.

"Παρόλο που δεν υπήρχε έντονη πολιτικοποίηση στα σχολεία, από το '89 και μετά τις πρώτες αντιδράσεις στα σχέδια του υπουργού Παιδείας (σ.σ. του Β. Κοντογιαννόπουλου), μονιμοποιήθηκε η τάση των καταλήψεων στα Λύκεια. Η συνεννόηση γινόταν συνήθως από τους επικεφαλής ψιθυριστά στο ημίφως ενός κλειστού γυμναστηρίου φορώντας Dr. Martens, ζιβάγκο και fly jacket ή στα φωναχτά στο πάρτι που διοργάνωνε το Γ2 στο Μαντζάτο την Πέμπτη στις 9μμ. Το εμπνευσμένο σύνθημα της εποχής που παρότρυνε να βγούμε τότε από το ΝΑΤΟ και να μπούμε στο Μαντζάτο, απλά εξέφραζε την ανάγκη της νεολαίας να απομακρυνθεί από την μαζικοποίηση και τις επεβεβλημένες ιδεολογίες και να πορευτεί συνειδητά προς κάτι το διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα γνώριμο. Γιατί το Μαντζάτο ήμασταν εμείς".

Ο Γιώργος, που ήρθε το ‘93 από την Αθήνα στα Γιάννενα ως φοιτητής, εξηγεί πως το Μαντζάτο δεν βρισκόταν πολιτικά κάπου συγκεκριμένα "αλλά οι μαθητές που πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις, εκεί πήγαιναν. Παράλληλα, λόγω της εναλλακτικότητας του χώρου το προτιμούσε η φοιτητιώσα αριστερά. Δηλαδή, τις παραμονές των φοιτητικών εκλογών στο μαγαζί γινόταν σκοτωμός. Ουσιαστικά ήταν το μοναδικό μαγαζί όπου μπορούσε να πάει ένας 'κανονικός' άνθρωπος 20 χρονών. Οι μη κανονικοί πηγαίναμε κ στο Fuzz κ το Foxy. Το Μαντζάτο ηταν το μόνο μαγαζί της εποχής που διέφερε πραγματικά από τα υπόλοιπα στην πόλη. Νωρίτερα υπήρχε το Drugstore αλλά το Μαντζάτο ήταν το πρώτο που εμπορευματοποίησε σοβαρά το 'εναλλακτικό' στην πόλη, σχετικά αθώα ακόμα τότε. Μεσημέρι απόγευμα μαθητοκοσμος, βράδυ φοιτητές κ εναλλακτικό γενικά κοινό λόγω στησίματος του μαγαζιού και ενίοτε, μουσικής".

"Εκείνη την εποχή, η νύχτα είχε κάτι το θρυλικό"

Το ρόλο που έπαιξε το Μαντζάτο στις ζωές των μαθητών και των φοιτητών που πέρασαν από εκεί, το αποδεικνύει και το αντίστοιχο group στο Facebook, που παρότι έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από το θρυλικό εκείνο ξημέρωμα που οι πόρτες του έκλεισαν για πάντα, οι φωτογραφίες κι τα νοσταλγικά ποστ συνεχίζουν να διαμοιράζονται με ενθουσιασμό μεταξύ των μελών. Ο Ηρακλής Κίτσωνας, ο ένας εκ των δύο διαχειριστών με επιβεβαιώνει όταν του λέω πως το Μαντζάτο δεν ήταν μαγαζί για τους μαθητές του Γυμνασίου και εξιστορεί στις δικές του αναμνήσεις από το Λύκειο:

"Το φθινόπωρο της Α’ Λυκείου ήταν για τους περισσότερους φορτωμένο με το βάρος των εξετάσεων Αγγλικών Lower αλλά και με μεγάλη προσμονή για την μετέπειτα περίοδο σχετικής χαλάρωσης καθώς δεν είχαμε ακόμη φροντιστήρια Δέσμης. Έτσι, με μόνο διάβασμα αυτό του σχολείου, υπήρχε αρκετός χρόνος για να χαρούμε τον αθλητισμό και τις βόλτες στην πόλη. Τα φλερτ του Γυμνασίου εξελίχθηκαν στους πρώτους έρωτες και το πάρκο στα Λιθαρίτσια γέμιζε από νεαρά ζευγαράκια αγκαζέ και με παγωτό από το Διεθνές στο άλλο χέρι. Τότε πρέπει να άρχισε και η γνωριμία με το Μαντζάτο – έρωτας με την πρώτη φραπεδιά.

Ως γνήσια τέκνα του μπασκετικού έπους του ’87, η δική μου γενιά είχε τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου (Γιαννιώτης βλέπεις) και τα άλλα παιδιά ως απόλυτα πρότυπα. Οι μπασκέτες στη Λιμνοπούλα αλλά και σε όλα τα σχολεία ολημερίς τρανταζόταν από τις φωνές και τις ντρίμπλες της πορτοκαλί μπάλας και η μόδα επέβαλλε αθλητικά μποτάκια με λυμένα κορδόνια και φαρδιά μπουφάν. Οι ομάδες της πόλης, όπως ο ΑΓΣΙ και η ΓΕΙ, ήταν πόλος έλξης για όλους τους λάτρεις του σπορ και τα τμήματα υποδομής έβγαλαν μια σπουδαία φουρνιά παιχτών που αγωνίστηκε μέχρι και στις πρώτες εθνικές κατηγορίες. Ήταν αυτονόητο πως για όλα τα κατορθώματα θα υπήρχε αργότερα ακριβής αναπαράσταση και εκτενής αντιπαράθεση στα έξω τραπεζάκια στο Μαντζάτο.

Με την πίεση να αυξάνεται από την Β’ Λυκείου και μετά, αυξήθηκε αντίστοιχα και η διάθεση για τσάρκες στα πιο γνωστά μαγαζιά της εποχής - με τις εκάστοτε μαθητικές παρέες να συνδράμουν στον μύθο της νυχτερινής διασκέδασης. Το Σαββατόβραδο στο Μαντζάτο ήταν ιερή παράδοση. Υπήρχαν φορές που μετά από ολοήμερη μελέτη, βρισκόμασταν στη γνώριμη ξύλινη μπάρα τα μεσάνυχτα μέχρι τις 2-3πμ, κοιμόμασταν μερικές ώρες και γράφαμε διαγώνισμα στο φροντιστήριο του Γιώργου Μηνά στις 8πμ. Μια τέτοια βραδιά κάποιος παράφρασε το γνωστό τραγούδι από τους Λαθρεπιβάτες και γεννήθηκε η ιστορική ατάκα 'Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε, να πάμε κατευθείαν στου Μηνά!' Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι μετά το διαγώνισμα πάλι Μαντζάτο πηγαίναμε για Κυριακάτικο πρωινό καφέ, απαλλαγμένοι από το άγχος έστω και για λίγο. Και βέβαια, όταν η κοπάνα ήταν η μόνη λύση να διαχειριστεί κανείς την βαρεμάρα ή την έλλειψη προετοιμασίας, στο Μαντζάτο ήταν πάντα εύκολο να μοιραστούν οι όποιες ενοχές και να ξεχαστεί κάνεις στη μουσική..."

Μπάσκετ, φροντιστήρια, φλερτ και φραπές για τους μαθητές, ενώ αντίστοιχα εξεταστικές, παρατάξεις και ποτά, για τους φοιτητές.

Ο Σπύρος Δούβαλής, dj του μαγαζιού χαρακτηρίζει το Μαντζάτο ως το ναός της νύχτας. "Ως μαθητές είχαμε μπει μόνο κάνα δυο φορές και είχαμε πάει κατ’ ευθείαν στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο, (το δωμάτιο με τα ρολόγια το λέγαμε) για να κρυφτούμε μην αρχίσουν να μας κοροϊδεύουν. Από εκεί πίναμε κάνα ποτό στα κρυφά, ακούγαμε νέες μουσικές που μας φαινόταν μαγικές και χαζεύαμε την Πάτρα πίσω από το μπαρ που όλοι την είχαμε ψιλοερωτευτεί. Το Μαντζάτο ήταν το μπαρ που δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Έζησε όλη την εποχή του punk και πέτυχε την καλύτερη εποχή της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής η οποία ταίριαξε απόλυτα με την αυθεντικότητα του.

Εκείνη την εποχή, η νύχτα είχε κάτι το θρυλικό και δεν ήταν η δική μας ιδέα λόγω της νεανικότητας μας. Έτσι μεταφερόταν από τους θαμώνες του. Δεν λειτουργούσε με πρόγραμμα και με στεγανά του ντε και καλά σήμερα θα κάνουμε παρτυ. Ήταν απρόβλεπτη. Μπορεί να έβγαινες για ένα χαλαρό ποτό και να κατέληγες να πας μετά από δύο εικοσιτετράωρα σπίτι σου. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται σήμερα γιατί η νύχτα απλά δεν έχει την ίδια δυναμική".

Ο Απόστολος Βλάχος, barman του μαγαζιού τα τελευταία 2 χρόνια (1997-1999) εξηγεί πως η επιτυχία του μαγαζιού ήταν το επισκεπτόταν οι πάντες: Μικροί, μεγάλοι, περιθωριοποιημένοι, επώνυμοι, τραγουδιστές και ηθοποιοί που περνούσαν από την πόλη, ενώ συμφωνεί με Σπύρο για τον αυθορμητισμό της κάθε βάρδιας: "Μπορούσε ανά πάσα στιγμή, εκεί που η νύχτα φαινόταν ήσυχη και όλοι μας νομίζαμε πως θα φύγουμε νωρίς, ξαφνικά να γέμιζε το μαγαζί και να ξεκίναγε το πάρτι".

Με όποιον μίλησα για το Μαντζάτο, όλοι μου ανέφεραν τα αποκριάτικα πάρτι του, καθώς ήταν η πάγια κατάληξη μετά την καθιερωμένη βόλτα στις 'τζαμάλες' (φωτιές) της πόλης. Ο Σπύρος σχολίασε πως ήταν τόση η ένταση και το κέφι σε αυτά τα πάρτι που δεν ήταν λίγες οι χρονιές που φοβήθηκαν πως μπορούσε να καταρρεύσει μέχρι και το κτήριο.

Παίζουν οι Πυξ Λαξ live στο σαλόνι σου
"Κυριακή πρωί... Το γνώριμο τρίξιμο από τις διπλές πόρτες. Το μαγαζί και πάλι αναγεννημένο μετά το πάρτι του Σαββάτου, γυαλιστερό ξύλο παντού και άπλετο φως να μπαίνει από τα μεγάλα παράθυρα της αυλής στα δεξιά. Το πάνω δωματιάκι είναι άδειο – άλλωστε το προτιμούν συνήθως τα φρέσκα ζευγαράκια για τσαχπινιές και τα παλαιότερα για τσακωμούς. Στα αριστερά, ο ενιαίος χώρος που κάποτε ήταν τρία δωμάτια, τώρα διάσπαρτος με τραπέζια και καρέκλες από καφέ καρυδιά. Το booth του dj είναι κενό, προφανώς κοιμάται. Στη γωνία στο μπαρ στο βάθος, ο Κώστας παίζει σκακι με τον «Ξανθό». Ένας νες και ένας φραπές σε αντίστοιχη διάταξη. Τραβάω ένα σκαμπό και κάθομαι παραδίπλα, με το ΚΛΙΚ ανά χείρας", Ηρακλής, μαθητής / θαμώνας

Μετά το ’93 το μαγαζί που μέχρι τότε λειτουργούσε ως μπαρ άρχισε να ανοίγει και πρωί, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και τα live. Οι Πυξ Λαξ ή ο Σαββόπουλος, Μάλαμας, Ιωαννίδης, Διάφανα Κρίνα. Ο Σπύρος Βλέτσας εξηγεί πως υπήρχε μια αμεσότητα με τον κόσμο, "και στους καλλιτέχνες άρεσε αυτή η επαφή, παρά τις τεχνικές δυσκολίες, καθώς το μαγαζί είχε πολλά χωρίσματα". Αλλά όπως εξηγεί και ο Ηρακλής και για τους θαμώνες η ατμόσφαιρα "στα μοναδικά για τα δεδομένα της επαρχίας live που διοργάνωνε ήταν ανεπανάληπτη διότι ο ενιαίος χώρος με τα μικρά δωμάτια σου έδιναν την αίσθηση ότι πραγματοποιείται ένα παιδικό σου όνειρο: παίζουν οι Πυξ Λαξ στο σαλόνι σου. Και φυσικά θυμάμαι τη συγκεκριμένη ιστορική συναυλία των Πυξ Λαξ: Δευτέρα 7 Απριλίου 1997.

Η πολυμελής μπάντα έχει στριμωχτεί στο κεντρικό δωμάτιο και οι θαμώνες σαν τα ποντίκια έχουν σκαρφαλώσει ακόμη και στα εσωτερικά παράθυρα. Μετά από την αρχική αμηχανία τους και αφού παίξανε κάποιες από τις πιο γνωστές επιτυχίες για να ζεσταθούμε κι εμείς κι εκείνοι, είναι φανερό ότι η διάθεσή τους είναι πλέον πιο χαλαρή και οριακά σκανδαλιάρικη. Ο Ξυδούς έχει πάρει μπαγκέτα από τον ντράμερ και κάνει τον μαέστρο, o Στόκας πειράζει τη μαλλούρα του άλλου κιθαρίστα γιατί θα πήγαινε για κούρεμα λόγω στρατού και ο Πλιάτσικας βρίσκει ευκαιρία να μας 'στείλει'. Παίζουν το 'Knocking on Heaven’s Door' και μετά το δεύτερο ρεφρέν συνεχίζουν για λίγο τη μουσική χωρίς λόγια... Και μπαίνει ο Πλιάτσικας πάντα στον ίδιο ρυθμό '...κι αν σε πειράζει ξέχασε το... δεν σου ζητώ απλοχεριά... μα όταν αλλάζει... ο καιρός... πως με πονάει... του ΝΤΑΒΑΤΖΗ σου... του νταβατζή σου.. του νταβατζη σου η μαχαιριά!'

Εννοείται ότι το συνεχίσαμε όλοι μαζί, γιατί ο Σφακιανάκης ήταν στα φόρτε του τότε. Αλλά και τα ροκ συγκροτήματα της πόλης, ιδίως τα νεανικά και εναλλακτικά, είχαν συχνά την ευκαιρία να ανέβουν στη σκηνή και να ζήσουν τον δικό τους μύθο μπροστά σε ένα κοινό που έδειχνε μόνο συμπάθεια. Άλλωστε η ροκ μουσική, με έμφαση στην ανεξάρτητη και εναλλακτική σκηνή, ήταν ο κοινός μας παρονομαστής και αν δεν ήσουν λάτρης δεν θα περνούσες τις ώρες, τους μήνες και μια εφηβεία ολόκληρη εκεί. Δεν θα σε έκρινε αυστηρά κανείς για αυτά που φορούσες αλλά ένιωθες πάντα πιο άνετα με μπότες Βέρμαχτ δίπατες (τουλάχιστον!) και δερμάτινο τζάκετ Perfecto".

Κάνοντας όμως ένα flash forward, ας ακούσουμε το τραγούδι που έγραψαν οι Πυξ Λαξ ειδικά για το Μαντζάτο και κυκλοφόρησε δύο χρονιά μετά το κλείσιμο του μαγαζιού:
 
Το Μαντζάτο άλλωστε, εκτός από σύνθημα και τραγούδι έγινε και τίτλος ενός, μάλλον αδιάφορου, βιβλίου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Επιστρέφοντας όμως στις μουσικές αναμνήσεις, ο Σπύρος Δούβαλης από την πλευρά του θυμάται πως "η πρώτη φορά που έπαιξα ως dj βράδυ (γιατί αυτό ήταν που μετρούσε, το βράδυ) μουσική στο Μαντζάτο ήταν κάπου το 1993 και ήταν αρκετά επεισοδιακή. Μέχρι εκείνο το βράδυ έπαιζα μόνο απογεύματα στην ώρα του καφέ. Τότε με ειδοποιούν ότι έκλεψαν το μηχανάκι του παιδιού που θα έπαιζε το βράδυ και δεν υπήρχε αντικαταστάτης. Περιττό να σου που ότι μου κόπηκαν και τα δυο τα πόδια. Μετά όμως το δεύτερο ποτό τα ξέχασα όλα. Ήταν πραγματικά μια απο τι πιο ομορφες βραδιες της ζωής μου. Σαν πρώτη βραδιά κινήθηκα εκ του ασφαλούς με Smiths, Cure, Violent Femmes, Stone Roses, Farm, κοκ".

Το τελευταίο πάρτι

Ο αστικός μύθος θέλει στο τελευταίο βράδυ του μαγαζιού, αφού έχει κυκλοφορήσει και το σχετικό flyer που ανακοινώνει πως το Μαντζάτο κλείνει και καλεί τον κόσμο του σε ένα τελευταίο πάρτι, εκεί κοντά στο ξημέρωμα οι θαμώνες να 'γκρεμίζουν' μόνοι τους τον εσωτερικό χώρο, κάνοντας το δικό τους κλείσιμο. Ρωτάω σχετικά τον Σπύρο Βλέτσα, που με διαβεβαιώνει πως πρόκειται ακριβώς για αυτό: για έναν αστικό μύθο. "Ωραίο μύθο όμως", σχολιάζω. Γελάει, "τις πρώτες πρωινές ώρες έσπασαν κάποια ποτήρια, αυτό ήταν".

Ανατρέχω στον Απόστολο και ζητάω τη δική του διήγηση:

"Το τελευταίο πάρτι… Χαραγμένο σε όλους όσοι έμειναν μέχρι το πρωί. Δέχτηκα την πρόσκληση του Σπύρου αφού είχα πλέον φύγει και είχα ξεκινήσει δική μου δουλειά. Ένα τελευταίο πάρτι. Όσοι 'παλιοί' θέλαμε να πάμε για ένα τελευταίο βράδυ να δουλέψουμε. Ήμουν στο κεντρικό bar με τον Βαγγέλη, -τον πιο παλιό barman, χαρακτηριστική φιγούρα του μαγαζιού.

Ξεκινήσαμε, η ατμόσφαιρα βαριά. Ήμασταν όλοι εκεί, εκεί που μεγαλώσαμε, εκεί που ερωτευτήκαμε, εκεί που γλεντήσαμε. Στο μαγαζί που σήμαινε τόσα πολλά, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλους όσοι έζησαν έστω και για λίγο στα Γιάννενα.

Περνούσε λοιπόν η ώρα, η ατμόσφαιρα άρχισε να ελαφραίνει. Κάποια στιγμή όλοι μας είχαμε γίνει ένα: Παλιοί, καινούργιοι, ξεχασμένοι…  χορός και αγαπημένες μουσικές. Προς το τέλος ποτήρια, μπουκάλια, τασάκια,  ήταν όλα έξω. Κανένας σερβιτόρος δεν νοιαζόταν για να τα μαζέψει,  στο μπαρ γυρνούσαν μόνο τα απαραίτητα ώστε να μπορούσαμε να βάλουμε σε κάποιον καινούργιο της παρέας ποτό. Το πρώτο φως της ημέρας μας βρήκε με το μαγαζί γεμάτο. Και εκεί, στο τέλος, ένας από τους ιδιοκτήτες που είχε γίνει εδώ και ώρα dj, έβαλε το τελευταίο τραγούδι. 'Με αεροπλάνα και βαπόρια' ανάβοντας ταυτόχρονα όλα τα φώτα του μαγαζιού.

Σιωπή. Άλλοι κοιτούσαν χαμηλά, άλλοι είχαν το βλέμμα τους στους τοίχους, ξέροντας πως τους αντικρίζουν για τελευταία φορά. Και ξαφνικά ακούγεται ένα ποτήρι να σπάει. Και μετά από μερικά δευτερόλεπτα και ένα δεύτερο, αμέσως ένα τρίτο και για όσο ακουγόταν η μουσική Σωτηρία Μπέλλου έσπαγαν τα πάντα. Μπουκάλια, ποτήρια, τασάκια. Όλοι κοιταζόμασταν βουρκωμένοι, ενώ μερικοί έκλαιγαν κιόλας. Και όταν το σπάσιμο τελείωσε, όλοι αγκαλιαστήκαμε. Στα βουβά. Φιλιόμασταν λες και φεύγαμε για κάπου μακριά. Μείναμε στο μαγαζί για αρκετή ώρα, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος. Ο καθένας με το αναμνηστικό του. Ο,τι υπήρχε κρεμασμένο στον τοίχο. Κάδρα και αφίσες που στον καθέναν έναν από εμάς αντιπροσώπευαν τη νιότη του, την ανεμελιά του".

Και κάπως έτσι το Μαντζάτο πέρασε στην αθανασία, καθώς οι διηγήσεις και οι αναμνήσεις από τους καφέδες, τις βραδιές και τα ξημερώματά του μένουν ζωντανές έως σήμερα. "Η τέχνη να είσαι πάντα νέος", ήταν ένα από τα slogan του μαγαζιού και τελικά φαίνεται πως το μυστικό (και) αυτής της τέχνης είναι να αποχωρείς όσο ακόμα είσαι στην κορυφή. Το Μαντζάτο δεν λείπει μόνο σε όσους το έζησαν στο έπακρο, ούτε μόνο σε αυτούς που δάκρυσαν εκείνο το βράδυ. Λείπει από όλους όσοι ακόμα ψάχνουν στα στενά των Ιωαννίνων ένα σημείο αναφοράς, ένα μέρος επιστροφής και έναρξης μαζί. Λείπει από αυτούς που έχουν φύγει, αλλά θέλουν όταν γυρίζουν να ξέρουν πως εκεί θα είναι για πάντα το σπίτι τους, που μπορεί να ζει πλέον τη δική του ζωή, κρατάει όμως ένα δωμάτιο, ή έστω μια γωνιά, τόση ζεστή και οικεία ώστε να μπορεί να ονομάζεται μαντζάτο.

"Σάββατο βράδυ: Οι συνήθεις ύποπτοι από νωρίς στη θέση τους να κρατανε μια ψαγμένη μπύρα από τις πολλές που είχε να προσφέρει το Μαντζάτο. Ψάχνω το φιλαράκι από τα παλιά που πρόσφατα έπιασε δουλεια στο πανω μπαρ. "Θα μου βρεις κανενα ποστερ απο την συναυλία τις προάλλες;" - "Περίμενέ με όταν σχολάσω από την πίσω μεριά, στην αυλή. Σου έχω κάτι καλύτερο...", Ηρακλής, μαθητής / θαμώνας.

http://www.oneman.gr/keimena/diabasma/megala_keimena/eksw-apo-to-nato-mesa-sto-mantzato-kapote-yphrxe-ena-mpar-poy-egine-sunthhma.4685240.html
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Crimson Glory στις Τρι 23 Μάι 2017 22:19
Παράθεση
   Οι μη κανονικοί πηγαίναμε κ στο Fuzz κ το Foxy.
Στο Foxy άκουγες από Gallagher μέχρι Iron Maiden και Judas Priest. Συμπαθέστατο.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω  να κάνω στο FUZZ,
εξάλλου εκεί στεγαζόταν η "ΣΦΗΚΑ".
Πανέμορφο μπαρ, τα αδέρφια Φίλιππος και Γιώργος,
που ήταν οι ιδιοκτήτες, έβαλαν πολύ μεράκι για να φτιάξουν ένα από τα πιό όμορφα μαγαζιά στην πόλη.
Δυστυχώς οι συμπολίτες δεν το τίμησαν όσο θα έπρεπε...
Άριστη εξυπηρέτηση, καθαρά ποτά, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ μουσική:
Fields Of The Nephilim, Sisters Of Mercy, Bauhaus,
The Clash, Iggy Pop, Nine Inch Nails, Joy Division, The Smiths!
Και φυσικά ό,τι άλλο ήθελες να ακούσεις, το ζητούσες και απλά ταξίδευες.
Λείπει πολύ ένας τέτοιος χώρος από τα Γιάννενα.

Επίσης μου άρεσε και το INDIAN CAFE, μία "τρυπούλα" στην Πυρσινέλλα,
για metalλάδες κυρίως.

Έχουν καταναλωθεί κανά δγυο Παμβώτιδες στα παραπάνω.  :))
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Crimson Glory στις Τρι 23 Μάι 2017 22:31
Για το FUZZ είχε γράψει και ο φίλος Μιχάλης:
Παράθεση
λειτουργούσε με το όνομα "FUZZ" (κάπου το 1994-95 αν θυμάμαι καλά).

Καλά θυμάσαι! Λειτουργούσε και το 1996-97 ως το Καλοκαίρι. Τότε πρέπει να έκλεισε για πάντα.

Εκπληκτική είσοδος για μαγαζί, εσωτερικός χώρος με μπαλκόνια, εξαιρετική διακόσμηση και μουσική για γούστα. Δυστυχώς, 1-2 παρέες πηγαίναμε τότε και απορούσαμε που δεν είχε κόσμο. Το αποδίδαμε στο γεγονός οτι ήταν κέντρο-απόκεντρο (για όσους δε γνωρίζουν, στο δρόμο κάτω απ' το δημαρχείο).

Μιλάμε φυσικά για μια περίοδο που το "μαντζάτο" μεσουρανούσε στα Γιάννενα.

Fuzz, μαντζάτο και παλιά Ίριδα ήταν τα πιο καλοστημένα μαγαζιά (μιλάω για μπαρ κι όχι φαγάδικα ή καφέ) που έχω δεί στα Γιάννενα (σύμφωνα με το δικό μου γούστο).
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ayuto1966 στις Πεμ 14 Δεκ 2017 18:52
Ασχετως της ωραιας πρωτοβουλιας

Αυτο το μαγαζι δεν μ αρεει καθολου κατα προσωπικη μου αποψη,και ας ειμαι εγκαθετος προς τις προτιμησεις σας φανταζομαι


Που ειναι ρε γαμω αυτα του κουτουκακια τα μικρα στα Γιαννινα..........Ολοι γινανε απλες και τα κανανε τεραστια νομιζωντας πως ολοι θα κονομησουν  τρομαρα τους

Ειναι το παραπονο μου τα τελευταια χρονια εχουνε χαλασει πολυ απο αποψης νυχτερινων μαγαζιων τα Γιαννινα
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: fon7 στις Πεμ 14 Δεκ 2017 19:09
Ολόκληρο νήμα έχουμε με μαγαζιά Ιωαννίνων (Σφήκα και άλλα) και εσύ μου γράφεις για μαγαζιά στο μπάσκετ του ΠΑΣ

 >:( >:( >:( >:( >:( >:(

 :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: ayuto1966 στις Πεμ 14 Δεκ 2017 19:22
Αναφερθηκε το μαγαζι

Και εχω μεινει εκπληκτος που μου λενε ολοι μα ολοι''μαλακα και γαμω τα μαγαζακια''


Για αυτο κολλησα και εγραψα το ακυρο μου....

Ασε με ρεεεεεεεεεεεεεεεεε,ειμαι γιαλαντζι Γιαννιωτης και πρεπει να γραφω του κεφαλιου μου

Πως το ελεγε μια ατακα μιας ταινιας

Τρελος ειμαι οτι θελω κανω-λεω B-)

p,s Αστε τι τραβηξα τελευταια στα Γιαννινα............Με σουρανε και στην Σουλαρα καποια χαλονια!!!!!!Μα την παναγια δεν το ξανακανω...........Οχι τιποτα αλλο ειναι απο Κορινθο αυτη και να λεει στο κοσμο μετα μικροφωνου αφιερωμενο στον πατριωτη το ομορφοπαιδο απο Κορινθο(Πως το λετε Μπολιοουρηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη) :)) :)) :)) :))

Γαμω το φελεκι μου να πουμε
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: timpanistis toreros στις Σαβ 17 Μάρ 2018 13:48
δεν ξέρω εάν οι παλιοκαραβάνες το πήρατε είδηση...

(https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/28959277_181653669113329_180506888356495360_n.jpg?oh=eb12e0b99d3e13e699dc35f8c669eddb&oe=5B34AB4A)

Το Σάββατο 17 Μαρτίου και μόνο για αυτή τη βραδιά το Rocka-Rolla θα μεταμορφωθεί σε Foxy με όλο το παλιό προσωπικό και τους παλιούς θαμώνες και φίλους.Θα είναι μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις με πολύ ποτό και την μουσική που όλοι έχουμε αγαπήσει. Μία ευκαιρία να ξανανταμώσουμε !!!!!!!!!!!

https://www.facebook.com/events/1697683103632844/ (https://www.facebook.com/events/1697683103632844/)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 12 Μάι 2019 11:36
Παράθεση
"ΚΥΒΟΣ"-Η παλιά ντισκοτέκ των Ιωαννίνων,που έγραψε την δική της ιστορία στη νυχτερινή ζωή της πόλης
(https://2.bp.blogspot.com/-2bqxSYCxoRg/WjTJ-cENuQI/AAAAAAACuMU/1qfelflCtrUldn6NYdf0p5-PZVC-2z4qQCLcBGAs/s640/kybos2.png)
Οι παλιές ντισκοτέκ των Ιωαννίνων έγραψαν τη δική τους ιστορία στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Τις χρυσές δεκαετίες του '70 και του '80, που μεσουρανούσε η μουσική ντίσκο, η νεολαία της εποχής ξημέρωνε υπό τους ήχους δυνατής χορευτικής και συνέρεε στα πιο γνωστά στέκια. Ένα από αυτά ήταν η ντισκοτέκ «Κύβος» που βρισκόταν στην...
οδό Κωστή Παλαμά, πίσω από το τότε Ξενία (σημερινό Grand Sarai), στα αριστερά του δρόμου, λίγο μετά το περίπτερο που κάποτε υπήρχε στο μέσο του δρόμου. Στη ντίσκο «Κύβος» πρωτοερωτευτήκαμε και κάναμε τα πρώτα ξενύχτια μας. Όσοι τουλάχιστον την προλάβαμε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80.
epirusgate.blogspot.com
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Κυρ 29 Μάρ 2020 23:43
Τώρα που έχετε καιρό ξεστραβωθείτε  :P
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: fon7 στις Δευ 30 Μάρ 2020 00:22
Βασικά περισσότερες αναμνήσεις...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Crimson Glory στις Δευ 20 Απρ 2020 16:52
Το θυμάστε το χαμπουργκεράδικο SAKIS στην αρχή της Μ. Αγγέλου (εκεί που είναι σήμερα η VODAFONE νομίζω); Εκεί πρωτόφαγα χάμπουργκερ και χοτ ντογκ εγώ το χωριατάκι  :P :P :P

SAKIS το καλύτερο τσιζ πανελληνιώς αλλά τότεγιας δεν είχμαν γκαφρά και παραγκέλναμαν ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΕΤΣΑΠ ΜΟΥΤΣΑΡΔΑ (20 δρχ) και μας φαινόταν λες και τρωγάμαν τιπότα φιλέτα ... άσε πτο μσο στο χαν φάει όλα τα πεινασμένα ... όλο στο δώσε λίγο και δώσε λίγο ... :P

με πολύ κόσμο που τάιζε μηχανάκια.

Παράθεση
SAKIS το καλύτερο τσιζ πανελληνιώς
 
Το καλύτερο σαντουιτσάδικο πανελληνίως θα συμπλήρωνα! Όλα τα σαντουιτς (burger, toast κλπ) ψημένα στην πλάκα. Υπεράψογα... Εκεί έφαγα πρώτη φορά και... ατομική πίτσα, εκείνη την ιδιαίτερη τη γαμάτη... που δε βρήκα αλλού.

Παράθεση
Τα μπέργκερ μάς επιτίθενται

Όταν τη δεκαετία του '80, η Ελλάδα άρχισε να μυείται στον δυτικό τρόπο ζωής, το χάμπουργκερ δεν θα μπορούσε να λείψει από το μενού. Μόνο που το ταπεινό αυτό αμερικάνικο σάντουιτς με μπιφτέκι, παγκόσμιος πρεσβευτής του γρήγορου φαγητού (fast food), είχε έναν δυνατό ανταγωνιστή στα μέρη μας: το σουβλάκι.

Οι «σουβλατζήδες» το πάλεψαν κάνοντας ακόμα και πιο γρήγορη την ετοιμασία, με το «έφτασεεεε» να αποκτά κυριολεκτικό νόημα. Και έτσι το εθνικό μας φαγητό (όχι, δεν είναι η φασολάδα) παρέμεινε σταθερή αξία, βάζοντας φρένο στην αποστολή των McDonald's να διαδώσει το χάμπουργκερ σε όλον τον κόσμο -αδιαμφισβήτητη και η συμβολή των Goody's που είχαν καθιερώσει ήδη τη θέση τους στην αγορά του fast food. Και ποιος δεν θυμάται πόσο γρήγορα έκλεισε στα Γιάννενα, τη δεκαετία του '90, το McDonald's, το οποίο βρισκόταν στις αρχές της Ναπ. Ζέρβα.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια ότι τα Γιάννενα δεν ήξεραν τη δεκαετία του ΄80 τι εστί το μπέργκερ. Οι σημερινοί 40άρηδες-50άρηδες μεγάλωσαν με το αμέρικαν μπέργκερ του Σάκη (Sakis), ο οποίος είχε έρθει από τον Καναδά και είχε ανοίξει ένα μικρό μαγαζί στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου. Ακόμα μνημονεύεται αυτό το μπέργκερ.

Σήμερα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Το μπέργκερ, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί τη νέα τάση στο φαγητό (και όχι απαραίτητα στο γρήγορο φαγητό). Οι burger lovers αυξάνονται κατακόρυφα, σε τέτοιο σημείο που ακόμα και τα σουβλατζίδικα βάζουν στο μενού τους το στρογγυλό ψωμάκι με το μπιφτέκι. Το μπέργκερ δε, δεν είναι πια αυτό που ήταν κάποτε και έχει γίνει γκουρμεδιά, με τους δημιουργούς να «παίζουν» με τα υλικά και τις γεύσεις.

Τα μπεργκεράδικα στην πόλη μας, αυτή τη στιγμή, είναι πέντε -με ευρεία ποικιλία από μπέργκερς και άλλα εδέσματα. Επιπλέον, τρεις καντίνες εξειδικεύονται στο ίδιο προϊόν, με το street food να αναδεικνύεται έτσι και αλλιώς ως η νέα γαστρονομική δύναμη σε όλη την Ευρώπη. Και βέβαια, δεκάδες ψησταριές, σουβλατζίδικα και σία, που τιμούν επίσης το μπέργκερ. Το ποιος κάνει το καλύτερο μπέργκερ αποτελεί talk of the town. Ποιος έχει χειροποίητο μπιφτέκι, ποιος το ψήνει καλύτερα, τι είδους καρυκεύματα μπαίνουν ή πρέπει να μπαίνουν και πάει λέγοντας. Περί ορέξεως... μπέργκερ.

Πώς κατάφερε το μπέργκερ να γίνει πρωταγωνιστής; Είναι μόδα ή όχι; Προς το παρόν, φαίνεται πως ό,τι δεν κατάφεραν οι αμερικάνικες αλυδίσες fast food, το κατάφερε η κρίση. Οι επιχειρηματίες και οι σεφ βρήκαν σε αυτό το προϊόν την ευκαιρία να προσφέρουν κάτι διαφορετικό, μακριά από το γκουρμέ φαγητό σε ένα κυριλέ εστιατόριο, το οποίο, λόγω των οικονομικών συνθηκών, απευθύνεται σε μερικούς μόνο.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://typos-i.gr/article/ta-mpergker-mas-epiti8entai&ved=2ahUKEwi7rvj3kPfoAhVRwAIHHZwvAzU4ChAWMAR6BAgFEAE&usg=AOvVaw2ckRQnFL7EHBdR248Po7az
 
B-)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Crimson Glory στις Δευ 20 Απρ 2020 17:18
Ο SAKIS μάλιστα ήτανε και ένα από τα στέκια που σύχναζε η τότε μεγάλη Ομάδα του ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
Και ποιός δεν έχει περάσει από εκεί.
Εσύ ασφαλώς ΛΟΚΕ δεν πρέπει να το πρόλαβες, κρίμα...
Το 1979 που άνοιξε πρέπει να είχες ήδη πεθάνει από γεράματα...
Δεν σε θυμάμαι γι' αυτό το λέω.

(https://i.postimg.cc/4xv0sJ5Q/monkey2.gif)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Τρι 21 Απρ 2020 22:11
Ναι ρε μεγάλε Crimson!

Το καλύτερο ever και ήταν ΕΔΩ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: my8os στις Τετ 22 Απρ 2020 10:43
Ένα από τα καλά του 'κακού' καπιταλισμού.  :joker:
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: christos στις Τετ 22 Απρ 2020 14:31
Απλα εαν μου επιτραπει μια παρεμβαση , το Σαντουιτς ( τουλαχιστον σε ενα μαγαζι πισω απο τα σχολεια της Ακαδημιας , αρχες 80s ) των 20 δραχμων ηταν <<πατατες - κετσαπ-μουσταρδα >>  :))

Οπως επισης πολυ δημοφιλες για τους αφραγκους ετων 10-15 εκεινη την εποχη ηταν το σουβλακι χωρις κρεας .
Μονο πατατες , κρεμυδι , τζατζικι και ντοματα .
Στο πλαι του Δημαρχειου . Πρωτα πληρωνες , σου εδιναν ενα χαρτακι , πηγαινες στον ψηστη , εκεινος πρωτα καρφωνε το χαρτακι σε μια ορθια προκα , και μετα επαιρνες οτι ειχες παραγγειλει .

Και τωρα μου τρεχουν τα σαλια ρε πουστη ( σχεδον μαζι με δακρυα... )

Υ.Γ. Ολα τα παραπανω για τα παππουδια του forum και μονο .  :))
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Πεμ 23 Απρ 2020 15:01
Αυτά δεν είναι παρεμβάσεις Χρήστο, προσφορά στους θεούς της μνήμης είναι!

Ο Σάκης πρώτος με έβαλε να συμπληρώσω δελτίο ΠΡΟΠΟ (μάλλον α' δημοτικού μαθητής). Το έριξε δίπλα, στου Μαράβα.

Πίσω απ' την Ακαδημία, το ίδιο σάντουιτς (και προφανώς στο ίδιο μαγαζί) έκανε 50 δρχ. στις αρχές των 90's (90-92). Δε θυμάμαι αν ήταν αυτό που άλλαξε χέρια ή το δίπλα μαγαζί που άνοιξε ο Χρήστος, μετανάστης στη Σουηδία και πίναμε πού και πού καφέ στην κοπάνα της πρώτης ώρας, σε μια προσπάθεια αλλαγής παραστάσεων από την "Ακαδημία".

Στο πλάι του Δημαρχείου που λες, πρέπει να ήταν και το πρώτο μαγαζί που έφερε το πιτόγυρο (βασίζομαι σε προηγούμενα ποστ). Αυτό που θυμάμαι και εντυπωσιαζόμουν τότε, ήταν μια μεγάλη διαφήμιση της Lowenbrau (Λέβενμπροϊ ρε) στην ταράτσα του γωνιακού κτηρίου (δίπλα από εκεί που λες - νυν τράπεζα Πειραιώς). Εντυπωσιακή διαφήμιση για την εποχή, που έβλεπες από μακριά όπως κατέβαινες από Κέντρο για Μώλο (μιλάμε για mid 80's).


Υ.Γ. Όπως έβγαινες από την Ακαδημία για οδό Αράπη, ακριβώς απέναντι, κατάστημα ανταλλακτικών Πεζό - Ρενό  :'(     
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: christos στις Πεμ 23 Απρ 2020 18:17
Καλα ρε συ ...υπερδιπλασιασε την τιμη του σαντουιτς μεσα σε μια δεκαετια ? Α ρε παλιο ορθοδοξο ΠΑΣΟΚ  :)

Η διαφημιση που λες πρεπει να ηταν εκει στην ταρατσα των φροντιστηριων ''Δημητριου'' , σωστα ?  :)

Εγω αρχισα τις κοπανες στο Daily News ( πρωην Drugstore , τωρα δεν ξερω καν τι...) με εναν απιστευτο παχυρευστο φραπε σε ποτηρι που απ εξω ειχε μεταλικο περιβλημα .
Οταν δεν υπηρχαν τα απαραιτητα χρηματα πηγαιναμε στο ZOOM , ενα φαστφουνταδικο απεναντι με καταπληκτικο μπεργκερ που επισης θυμαμαι την γευση του :P
Η ''Ακαδημια'' νομιζω ηρθε λιιιγο αργοτερα , αν και πηγαινα και εκει στα τελη του Λυκειου ...

ΠΡΟΠΟ , εκει γυρω στα mid. 80s, σε ενα μαγαζι απεναντι απο το Ρολοι που πουλουσε και εισητηρια του ΠΑΣ  :pas:
Μαλιστα κολλουσε καποια...δειγματα στην τζαμαρια  ::)
Το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο απο τη εικονα των κολλημενων εισητηριων, ειναι ενα κιτρινο για την ΄΄Μεγαλη '' , για ... ΠΑΣ-Σερρες . ( ακυρο τελειως  :-? )
Νομιζω εκανε 350 δραχμες .

ΟΥΦΦΦΦΦΦ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Crimson Glory στις Πεμ 23 Απρ 2020 21:30
Στο πλάι του Δημαρχείου που λες, πρέπει να ήταν και το πρώτο μαγαζί που έφερε το πιτόγυρο (βασίζομαι σε προηγούμενα ποστ). Αυτό που θυμάμαι και εντυπωσιαζόμουν τότε, ήταν μια μεγάλη διαφήμιση της Lowenbrau (Λέβενμπροϊ ρε) στην ταράτσα του γωνιακού κτηρίου (δίπλα από εκεί που λες - νυν τράπεζα Πειραιώς). Εντυπωσιακή διαφήμιση για την εποχή, που έβλεπες από μακριά όπως κατέβαινες από Κέντρο για Μώλο (μιλάμε για mid 80's).
Η διαφημιση που λες πρεπει να ηταν εκει στην ταρατσα των φροντιστηριων ''Δημητριου'' , σωστα ?  :)
Σ' αυτό το κτίριο ήταν και μία καφετέρια, η "Ελλοπία".
Ο Δημητρίου όποτε ήθελε να κεράσει τους μαθητές του ή εκεί μας πήγαινε ή στα "Λιθαρίτσια".
Εποχές ρε πούστη μου...
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: christos στις Πεμ 23 Απρ 2020 23:14
Ε ναι ! Αφου πρωτα μαζευομασταν στα σκαλια ( με την εγκριση της γραμματεως επ’ονοματι Βασω ) και φωναζαμε << Κε κε κερασμα >>   :))
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: midnight στις Παρ 24 Απρ 2020 21:00
Χοροπηδάνε στο μυαλό μου οι αναμνήσεις κάθε φορά που επισκέπτομαι την σελίδα.
Δεν καταφέρνω να τις ταξινομήσω, καθώς συνωστίζονται και μονομαχούν ώστε να κερδίσουν την προτεραιότητα στην αναφορά μου.
Με παρασέρνουν και μου προκαλούν νοσταλγικά συναισθήματα που δεν ξέρω αν θέλω να ξανανιώσω, γνωρίζοντας ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι παραστάσεις και οι εποχές που τις γέννησαν.
Δεν ξέρω αν θα έχω την δύναμη ύστερα να ξεφύγω από την μαγική τους επίδραση και να ξαναπροσαρμοστώ βίαια την αμέσως επόμενη ώρα στο "σήμερα"...
Στο κάθε "σήμερα" που τις διαδέχτηκε και που εξόντωσε την αθωότητα την δική μου και την δική τους, μέχρι να φτάσει το τωρινό απερίγραπτο "σήμερα" και ποιός ξέρει, Θεέ μου, τί άλλο...

Δεκαετίες ολόκληρες ξεπηδούν στο φιλμάκι του νου μου, με χαλικόστρωτες και χωμάτινες αλάνες, με τσιμεντένιες και ανθοστόλιστες αυλές...
... με πετρόκτιστα ασβεστωμένα σπιτάκια και καπνισμένα παλαιά κεραμύδια όπου κλαδιά δέντρων να τους χαϊδεύουν με τα φυλλώματα τη σκόνη από την γύρη της Άνοιξης...
... με σπίτια νεόκτιστα και μοντέρνας καλαισθησίας, διώροφα και τριώροφα με μαρμάρινες σκάλες και εντυπωσιακές εισόδους....
... γειτονιές με παιδικά χαχανίσματα, γέλια, διαμάχες και υποσχέσεις "εκδίκησης" να αντηλαλούν από την μιά γειτονιά ως την άλλη...
... με διαπεραστικές ανυπόφορες γυναικείες φωνές,
με βαριεστημένες γδαρμένες και νυσταγμένες  φοιτητικές ομιλίες και συζητήσεις από μπαλκόνι σε μπαλκόνι...
... με απόκοσμες αποσπερίτικες αντηχήσεις ανάμεσα στις διηγήσεις των παππούδων στις γειτονιές για τον πόλεμο, που σε στοιχειώναν την ώρα του ύπνου σου...

Τί να ξεχάσω και τί να θυμηθώ άραγε?...
 Τί να φυλάξω απ' όλα και να μην το μοιραστώ με κανέναν, ώστε να μείνει ανέγγιχτο ακόμα κι από την μνήμη μου, που θα το φέρει σε μιά εποχή αφιλόξενη η οποία χλευάζει και μολύνει οτιδήποτε κουβαλά την απλότητα και την άπιαστη ομορφιά του παρελθόντος...

Θα περπατήσω ανάλαφρα να μην ξυπνήσω τις αναμνήσεις μου...
Θα τρέξω στις μύτες των παπουτσιών μου να μην προλάβει καμιά τους να καταλάβει την παρουσία μου...
Να μην αναγκάσω τις όμορφες αναμνήσεις μου, την δεδομένη στιγμή, να λυπηθούνε για μένα και για το κατάντημα των καιρών μας, που θα ορίσει τις μελλοντικές μου αναμνήσεις...


Σε όποιο σημείο της πόλης και να βρεθώ, σ' εκείνα τα μέρη τα παλιά, κτήρια, άνθρωποι και εικόνες μεταμορφώνονται μπρος στα μάτια μου...
 
 Το 1ο Νηπιαγωγείο επί της σημερινής οδού Άρη Βελουχιώτη, τότε ακόμη Ν. Ζέρβα. Ένα σπιτάκι τριών δωματίων με αυλόγυρο και περίφραξη και διάφορες κατασκευές παιδικής χαράς, δωρεά στο κράτος, που έδωσε σε εκατοντάδες παιδάκια την ευκαιρία στην προσχολική αγωγή, η οποία δεν ήταν τότε δεδομένη για όλους, δίνοντας τους παράλληλα και την αίσθηση ότι βρίσκονται σε έναν σπιτικό χώρο και όχι σε ένα τσιμεντένιο ψυχρό κτήριο.
Στους απέναντι δρόμους ο ασβεστάς, και ο σιδεράς. Παραμέσα στα στενά ο ξυλουργός.
Παρακάτω ο αμαξάς με το παϊτόνι του, το περήφανο άλογό του και το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σπίτι του.
Ο θρυλικός Μπόγκας και Μπιθικώτσης, το καφενείο του Καραμελά του γέρου, και αργότερα του υιού...
Η παιδική χαρά με τα όμορφα χρώματα και τα καλογυαλισμένα παιχνίδια.
Ο δρόμος για την εκκλησία της Περιβλέπτου όπου στον παλιό Μύλο, μακριά απ' τους ανθρώπους, ζούσε η κυρά - Νία. Μία γερόντισσα απίστευτα ταλαιπωρημένη και ταυτοχρόνως αξιοσημείωτα περήφανη και εντελώς απλησίαστη, που κέρδισα την εμπιστοσύνη της με πολύ κόπο και μοιράστηκα μαζί της πολλές συζητήσεις, πράγμα αδιανόητο για όποιον την γνώρισε...
Η Φοιτητική Εστία στον λόφο της Περιβλέπτου και στην Δόμπολη το παλιό, το αυθεντικό κτήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το χωράφι δίπλα του, που παίζαμε μπάλα γειτονιές μεταξύ μας.
Απέναντι ο "Ρωμαίος" για τα καψουροτράγουδα του ραδιοφώνου.

Να μην ξεχάσω εδώ να κάνω ειδική αναφορά στους πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της εποχής, φάση Ψάλτης "Βασικά Καλησπέρα σας" με τις αφιερώσεις και τις παρατηρήσεις, με τους ροζ πάνθηρες, τους παραπονιάρηδες και τους τίμιους και δεν θα πω τίποτε παρακάτω. Αν υπάρχει κανένας μεγάλος που να διαβάζει, θα καταλάβει...

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης επί της ίδιας οδού "Χοροεσπερίδα" μετέπειτα "Σούσουρο" (το οποίο πρώτα στεγαζόταν σε χώρο πίσω από το σχολείο της Ακαδημίας), τα "καλαμάκια" μετέπειτα "Ρίο" και αργότερα "μπλε παράθυρα" και στην Δωδώνης το νυχτερινό κέντρο DA-DA-DA, μετέπειτα Φόρουμ.

Παρακάτω "η καλύβα του μπάρμπα - Θωμά" που τα παλιά χρόνια έξω από το μαγαζί ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα συγκλόνισε όλη την πόλη, σε εποχές που η ζωή είχε ακόμα αξία και τα αυτοκίνητα ήταν δυσεύρετα στους δρόμους, ενώ μια πυρκαγιά κάποια χρόνια αργότερα έδωσε τέλος στο θρυλικό μαγαζί.
Πολύ παρακάτω απέναντι από το σημερινό λύκειο (παλιό πολυκλαδικό) το μαγειρείο της Αγλαΐας. Ένας χώρος παλαιού τύπου ακόμα και στον καιρό του, με πολλή πελατεία.
Το Γιαννιώτικο Σαλόνι ασφαλώς, ένα σημείο πολύ οικείο, ειδικά για πολλά από τα σχολεία των 80'ς που κάθε τόσο βρισκόταν εκεί τις ημέρες των εκδρομών τους. Γνωριμίες και φλερτ και ανταλλαγή απόψεων και ρεβάνς ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων αντίπαλων σχολείων και βαρεμάρα απίστευτη κάποιες φορές μέχρι να περάσει η ώρα...

Επιστρέφοντας προς την πόλη επί της Δωδώνης επίσης, η "Βοσκοπούλα" ο "Θωμάς" το Παλατίνο, ο Παπαγάλος και οτιδήποτε άλλο που είχε να κάνει με φαγητό ήταν σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας, αλλά καθόλου του γούστου μου, καθώς δεν υπήρξα ιδιαίτερα φίλος του φαγητού, παρά φίλος των φίλων μου, που δεν θα χάλαγα την παρέα.
Συνεχίζοντας, Δωδώνης κ' Καποδιστρίου café - bar Sunrise πιό πολύ για ποτό και για μπύρες μετέπειτα pizza Roma, φούρνος, πλέον μάρκετ τροφίμων. Κ' παραδίπλα το μετέπειτα cozy, πρώην edelweiss....
Αναψυκτήριο Κουραμπάς, Σκαραβαίος, ACT - ONE το καλό, όταν το πρωτοάνοιξε ο SAKIS (που είχε και τα μπέργκερς στην Μ. Αγγέλου), Ακαδημία, Κεντρικόν, Et - toi.
Απέναντι Drugstore, Daily news, Αλέκος ο Β, μετέπειτα "επώνυμο", αργότερα Oval.
Κ' μεταξύ αυτών ανθοπωλείο, αργότερα zucchero κλπ.
Παραδίπλα γραφεία της Ολυμπιακής, Dewar's, cafe Greco, lemon κι επίσης γραφεία του ταχυδρομείου μετέπειτα Old Post.
Απέναντι ακριβώς στην αρχή της Ν. Ζέρβα το παλιό Asterix. Η πρώτη κρεπερί, με απίστευτη κοσμοσυρροή. Στεγαζόταν σε ένα παλιό σπίτι με καταπληκτική αυλή, ενώ αργότερα γκρεμίστηκε κι εκεί ανεγέρθησαν διάφορα άλλα κτήρια και café, ενώ το Asterix μεταφέρθηκε στην Χριστοβασίλη χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Ανεβαίνοντας την Ν. Ζέρβα των παλαιότερων χρόνων παντού υπήρχαν χαμόσπιτα, ενώ αρκετά αργότερα όλη η περιοχή αλλάζει με νεόκτιστα κτήρια, παιδότοπο, πολυκατοικίες, ωστόσο που και που παραμένουνε κάποια, που με την σειρά τους στο χρόνο εξαφανίζονται τελικά και αυτά.
Στην αρχή της οδού υπήρχε το τοστάδικο "Λέων", το θρυλικό μαγαζί του Χρήστου με τις αφίσες, πιό πάνω το πρώτο μαγαζί που αυτοσυστήθηκε ως pub με την επωνυμία "Why not?" το οποίο έκλεισε μετά από μερικούς μήνες και δεν θέλω να αναφερθώ καθόλου στα γεγονότα που προηγήθηκαν, κάποιοι ίσως θυμούνται.
Παραπάνω, το επονομαζόμενο Adam's apple για τους γαμπρολεμέδες της εποχής, Τούρκικοι καφενέδες γνωστό σημείο ακόμα και σήμερα που δεν αλλάζει επωνυμία ποτέ, ενώ λίγο πριν φτάσεις πλατεία Ομήρου θα βρεις τον παλιό ξυλόφουρνο, ίσως τον τελευταίο που είχε απομείνει στην πόλη, τον Λία με το μπιλιάρδο και τα ηλεκτρονικά, πρώην τοστάδικο, μετέπειτα μπαράκι Dee's Place κ' διάφορα άλλα... απέναντι το πρώτο πραγματικό σούπερ μάρκετ στην πόλη και μάλιστα διώροφο, μετέπειτα και ως σήμερα ζαχαροπλαστείο Λέκκας.
Ασφαλώς τα φροντιστήρια "Ευαγγέλου" κ' φυσικά το γνωστό εις άπαντες a priori.

Επιστρέφοντας προς το κέντρο η ντισκοτέκ Taiga, μία ιστορία από μόνη της, τα Ρόλινγκ, το Castillo, η πιτσαρία "Κεντάκι", το ''κλικ" μετέπειτα foxy, κατάστημα δίσκοι - κασέτες, το "mikro cafe" (για ένα φεγγάρι μόνο), King όλα μέσα στην ίδια στοά.
 Έξω από την στοά, περίπτερο (αυτό μου έσκασε ξαφνικά, πρέπει να ήτανε προ Χριστού...)
Diskakis, Στίαρς... φαστφουντάδικο όπου έξω από το μαγαζί γινόταν το αδιαχώρητο καθώς αποτελούσε στέκι ορθίων αλλά και σημείο συνάντησης, μετέπειτα Βαβέλ του υιού Δάμου, αργότερα "Γρηγόρης" και το καφενείο του πατρός στον δεύτερο όροφο. Το ονειρικό Roof Garden για τα βραδινά καλοκαιρινά ραντεβού με θέα την Λίμνη στην ταράτσα του κτηρίου.
Η discopub Black Light στην στοά Σάρκα, το video club του Κώτσια "Πεταλούδα", το πρακτορείο εφημερίδων μετέπειτα καφετέρια κ' αργότερα καφενείο παππούδων.

Στην Πυρσινέλλα διάφορα.
Ασφαλώς το Μαντζάτο στην αρχή του, μετά απίστευτη κούραση...
Βίντεο κλαμπ Ρε τε τρε, café bar "le Figaro", ΟΜΟΝΟΙΑ και παραδίπλα στο στενάκι ο Κούτσικος, ψησταριές εκατέρωθεν των πλευρών της οδού, Ξιούρας κ' απέναντι Ζήκος, ο Φίλιππας στα πιό σύγχρονα, άλλο πρακτορείο εφημερίδων, l' angolo στην γωνία της σημερινής τράπεζας. Πιτσαρία νέας γενιάς, διώροφο κτήριο, επάνω café, κάτω φαγητό. Γκραν σουξέ μαγαζί, πατείς με - πατώ σε, αλλά γρήγορα ξέπεσε από ποιότητα κόσμου.
Η Esperanza στην πλατεία Πάργης, πιτσαρία - καφετέρια με τραπεζοκαθίσματα για οικογένειες και σούπερ στέκι της εποχής με πολύ νυφοπάζαρο και γαμπροσυνάφι διαφόρων ηλικιών...
Χουλιάρας βιβλιοπωλείο πιό δίπλα, Avance στην γωνία της Σμύρνης, πιό δίπλα το "Χάραμα", από την άλλη καφέ Πιάτσα και μάρκετ τροφίμων στην γωνία της Πάτση.
 "Ένωση" το παλιό κτήριο. Ένα υπερυψωμένο σπίτι με αρκετά σκαλοπάτια στην είσοδο, δυό - τρεις  στενοί διάδρομοι και ένα ταμείο.
Γρηγορίου Σακκά και travellers, troi, πασπαρτού, La Noche, Cotton club κ' στην Ζυγομάλη η Μέδουσα.

Κεντρική πλατεία:
 Όαση, Τσοκάνης, κοσμοπλημμύρα για πάρα πολλά χρόνια, θερινός Ορφέας.

Στοά Ορφέα:
Καφετέρια Ορφέας, ίσως το πιό θρυλικό στέκι των καμάκηδων κάθε διαλογής, αργότερα στέκι συνταξιούχων.
Στο βάθος La cite, στο υπόγειο το Piano bar, επάνω το village, μετέπειτα GDS, το δισκοπωλείο και φυσικά ο κινηματογράφος Ορφέας.
Στον επάνω όροφο της στοάς, Barbarossa, Papillon, Εθνική Ασφαλιστική κλπ.
Στο πίσω μέρος της στοάς ψησταριά take away και κατάστημα γυναικείου ρουχισμού, μετέπειτα υπόγειο κέντρο διασκέδασης για σύντομο διάστημα και πολύ αργότερα ξανά κατάστημα ρούχων.

Στην Βλαχλείδη το παλιό "Μονοπώλιο", Δισκοπωλείο Μαντζιούρης και φροντιστήρια ξένων γλωσσών Κωστούλας.
Στην Μ. Αγγέλου ο SAKIS, η Φοντανίνα, η discotheque two by two (2x2) μετέπειτα Arena, Ο Αλέκος Α' μετέπειτα Cosmopolitan.

Στα κεντρικά φανάρια της 28ης, Φωτογραφεία κυρίως και στην γωνία του Ίλιον Παλλάς μαγαζάκι ενός τετραγωνικού με ξηρούς καρπούς - καραμέλες.

Κάτω Πλατεία:
Τα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων του ΠΑΣ.
Διεθνές μέσα - έξω.
Κορμός σοκολάτα τον χειμώνα και σορμπέ ροδάκινο το καλοκαίρι, αργότερα φραπέ παγωτό το καλοκαίρι και au laît το χειμώνα.
Καφετερία Βυζάντιο
Για πιό αριστοκρατικά γούστα και αρχοντικές φυσιογνωμίες. Ζαχαροπλαστείο Ελλάς, καφέ για τους άντρες, ριζόγαλο για τις γυναίκες και κρέμα με κανέλα για τα παιδιά. Δυνατή γεύση, ακόμα την θυμάμαι την κρέμα. Απίστευτη προσέλευση τις Κυριακές μετά την εκκλησία, αλλά και όλον τον καιρό.
Ζαχαροπλαστείο Βρετάνια μέσα - έξω.
CINE - Μπίτα, Γρανάδα, Τιτάνια.
Πρακτορείο υπεραστικών λεωφορείων δίπλα από την σημερινή ΔΕΥΑΙ.

Κάτω από την πλατεία στην Μπιζανίου και στην  Κουγκίου πολλά μαγαζάκια με μεγάλη ιστορία, όπως το εστιατόριο με συνοδεία ορχήστρας του Κάπελα, ο Τζοβάρας, και λοιπά άλλα...
Από την άλλη πλευρά στην Μπιζανίου το εστιατόριο "Δωδώνη" απέναντι από το πρακτορείο Αθηνών, το καθαριστήριο "Ζευς" μέσα στην στοά, το ζαχαροπλαστείο Διαμάντης, το παιχνιδάδικο του Κώστα, ο παλιός φούρνος στην γωνία κλπ.

Λιθαρίτσια με πισίνα και discobar, φροντιστήρια Δημητρίου. Καθαριστήριο ρούχων το Αμερικάνικο και δίπλα του το πρώτο μαγαζί που έφερε το "Σουβλάκι" στην πόλη.
Πίτα αποκλειστικά με σουβλάκι, ντομάτα, κρεμμύδι και κόκκινο πιπέρι. Τίποτε άλλο μέχρι που βγήκε στην σύνταξη. Στην απέναντι γωνία εστιατόριο.
Καπλάνη και βέβαια Σφήκα! αλλά και μετέπειτα FUZZ.
 Ένας χώρος αληθινού μυστηρίου που αιχμαλώτισε κάθε "ενέργεια" που πέρασε από εκεί μέσα και θα την κρατάει για πάντα όσο θα στέκει το κτήριο...

Αβέρωφ, φουλ στα "λεμονάδικα" μέχρι τα '90ς.
Μικροπωλητές παντού έξω από το κάστρο.
Καταστήματα με χαλκώματα διάφορα και είδη χωριού σε όλη την αγορά της περιοχής και στην Καλλάρη και στην Ανεξαρτησίας μέχρι τον Γυαλί - Καφενέ.

Η "Αγορά", το "Θέατρο" η "Στοά" η "Όπερα"...
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Αντώνη... στα εγκαίνια του συγκεκριμένου μαγαζιού! Να μπαίνει στο χώρο και να εκτοξεύεται σε 5 λεπτά έξω, κάθιδρος και τρέμοντας σύγκορμος, κατακόκκινος από νεύρα εξαιτίας της αδιανόητης πολυκοσμίας, που του έφερε, λέει, αγχωτική ασφυξία, απαιτώντας να μην ξαναπατήσουμε ούτε απ' έξω. Ποτέ δεν τον έχω ξαναδεί έτσι!

Τα πατίνια, η "Πρεσβεία", η "Πύλη"...
Στον μώλο το Λούνα - Παρκ από την μία πλευρά μόνο στο σημερινό πάρκινγκ, αργότερα και στον χώρο της σημερινής πλατείας Μαβίλη.
Μικρά καφενεδάκια όχι πολλά, στο σημείο που βρίσκεται ο Μακρής, χαλικόστρωτο μέρος με πολλά καθίσματα  όπου τις Κυριακές βλέπαμε Καραγκιόζη.
Παγωτό δίπλα στο θέατρο σκιών σε ένα μλπε στενόμακρο κουβούκλιο που το είχε ένα γηραλέο ζευγάρι σε χωνάκι όχι μπισκοτένιο, αλλά φτιαγμένο μάλλον από χαρτί και παγωτό φτιαγμένο υποθέτω στο χέρι και αποκλειστικά άσπρο. Βαφτισμένο βανίλια. Το κόλλαγε ο μάστορας στο χωνάκι και δεν το έτρωγες τελικά ποτέ. Δεν έλιωνε παρά μόνο μέσα στο "χαρτονένιο" χωνάκι του και γινόταν ο κορμός του (χαρτο)πολτός λίγο πριν το πετάξεις...
Αργότερα υπαίθριες καφετέριες και από τα δύο πλάγια άκρα του δρόμου. Κ' εκεί που υπήρχαν κάποτε τα στέγαστρα αλλά και στην πλευρά που σήμερα είναι τα παγκάκια μπροστά από την Λίμνη. Τραπέζια παντού και καρέκλες σιδερένιες γεμισμένες στα σημεία επαφής με το σώμα, με πλαστικές λεπτές λωρίδες αρχικά και αργότερα με κυλινδρικά, πράσινα κατά προτίμηση καλώδια του ενός χιλιομέτρου τουλάχιστον, περασμένα ένα εκατομμύριο φορές κυκλικά στην πλάτη και στο κάθισμα της καρέκλας. Να μην σου πετύχει!... Ειδικά σε γυναίκα που να είναι μοντέρνα και να φοράει κοντή φούστα ή σορτς.
Η Κυρά Φροσύνη, τα καραβάκια, τα παϊτόνια και η εμποροπανήγυρη του παλιού καιρού που γινόταν στον Μώλο.
Στην άλλη πλευρά του η "Αυλή" η "Πρόβα" κι από την άλλη προς Μάτσικα ο "Σταθμός", ο "κύκνος", η "Λίμνη" προγενέστερα "Άλμπατρος", το Denoir, το Sahara club.

 Έξω από την πόλη κάποια μπουζουκο-σκυλάδικα Αστέρια, Εσπερίδες Βερσαλλίες και αηδίες.
Προς το αεροδρόμιο αρκετά εξοχικά κέντρα, όπως τα Δειλινά, η Συνάντηση, η Θράκα, η Γάστρα κλπ μεγάλα σουξέ της εποχής τους και προς το Πέραμα η "Γαλάζια Λίμνη" φημισμένο μαγαζί για ποτό με καλή παρέα επάνω και κάτω για φαγητό.
Με τα χρόνια χάλασε καθώς εξελίχθηκε σε σημείο μεσόκοπων ηλιθίων για εξωσυζυγικά ραντεβού με επιτήδειες πιτσιρίκες που μετά από ένα ξεγυρισμένο  "μάδημα" έλεγαν έντεχνα goodbye πριν από το "επιδόρπιο"....

Τα μαγαζιά στο Βουνό, όλα ανεξαιρέτως αποτέλεσαν ένα μεγάλο event, που κράτησε κάποια χρόνια, καθώς επίσης και η καλοκαιρινή discotheque Abandon και κρίμα που έκλεισαν. Ενώ ο Παγωτός παρέμεινε σταθερή αξία.
 
Γυρίζοντας πίσω στο άλλο άκρο της πόλης και κατηφορίζοντας προς τις φυλακές θα θυμηθώ το κέντρο διασκέδασης "Τα Περιστέρια" κλαρίνα απίστευτο βασανιστήριο, μετέπειτα "εννέα όγδοα" και παρακάτω το μαγειρείο της κυρά - Βάσως.

 Εάν περάσω από Τσιφλικόπουλο θα βρεθώ στην Ράχη και στον ζωολογικό κήπο που υπήρχε στο τέρμα της, θα δω τα παλιά αμπέλια και παίρνοντας το πρώτο δρομάκι θα πιώ καφέ στο καφενείο της Μαρίας.
Αν συνεχίσω λίγο ακόμα θα έχω μηδενίσει τον χρόνο μου προς τα πίσω κι έτσι σταματάω εδώ.

 Όλα τα μέρη που αναφέρω και τόσα άλλα που άθελά μου ή εσκεμμένα παρέλειψα, έλαβαν έστω και λίγο από τον χρόνο μου και κρίθηκαν άλλα του γούστου μου κι άλλα όχι.
 Όλα τους όμως ανήκουν σε μιά εποχή μακρινή, άλλη...
Τίποτε δεν μπορεί να τα αγγίξει από το ζοφερό και άθλιο παρόν, που δεν έχει τίποτε πια να δώσει εκτός από φόβο και καταπίεση.
Νιώθω ευλογία που έζησα εποχές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης και επικοινωνίας και ψυχικής επαφής...
....κάτι που τώρα μοιάζει όχι απλά άπιαστο όνειρο, όχι απαγόρευση απλά διά ροπάλου, αλλά απάτητο βουνό και πραγματικός εφιάλτης.

Μακάρι σύντομα μια μικρή χαραμάδα ελπίδας να δώσει αισιοδοξία που να συμπληρώσει στις ζωές τις δικές μας και να γεμίσει τις ζωές των παιδιών μας με αναμνήσεις γλυκές και γνωριμίες δυνατές με κάθε σημείο της πόλης τους...

Τελική μου ανάμνηση γλυκιά, παντοτινή και νοσταλγική όσο λίγες πριν κάψω τον χρόνο μου εντελώς, μία "κλεφτή" βόλτα στους "Ζωσιμάδες" του παρελθόντος...
 Δεν υπάρχουν καθίσματα πλαστικά, μονάχα τσιμεντένια σκαλιά, πολλά και τεράστια μπρος στα μάτια μου.
Δεν υπάρχουν θεωρεία, ούτε ταρτάν από καουτσούκ. Αχνοφαίνονται μόνο κάτι φιγούρες θολές και θαμπές που ανεμίζουνε τα μαλλιά τους.
Πρέπει να κάνω το άλμα μου στο παρόν!
Το απονενοημένο μου άλμα...
Τα πόδια μου εδώ βάρυναν και το βήμα θα με προδώσει.
Δεν αγωνιώ μόνο να μην ταράξω τις αναμνήσεις μου, μα περισσότερο πιά να μην αναστατώσω τον μικρό εαυτό μου... που τον βλέπω παιδί στα σκαλιά του γηπέδου ανέμελο, να φτιάχνει τις αναμνήσεις του, που εγώ σας τις αφηγούμαι...

                                                                  by midnight
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: RABO στις Παρ 24 Απρ 2020 21:19
Χοροπηδάνε στο μυαλό μου οι αναμνήσεις κάθε φορά που επισκέπτομαι την σελίδα.
Δεν καταφέρνω να τις ταξινομήσω, καθώς συνωστίζονται και μονομαχούν ώστε να κερδίσουν την προτεραιότητα στην αναφορά μου.
Με παρασέρνουν και μου προκαλούν νοσταλγικά συναισθήματα που δεν ξέρω αν θέλω να ξανανιώσω, γνωρίζοντας ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι παραστάσεις και οι εποχές που τις γέννησαν.
Δεν ξέρω αν θα έχω την δύναμη ύστερα να ξεφύγω από την μαγική τους επίδραση και να ξαναπροσαρμοστώ βίαια την αμέσως επόμενη ώρα στο "σήμερα"...
Στο κάθε "σήμερα" που τις διαδέχτηκε και που εξόντωσε την αθωότητα την δική μου και την δική τους, μέχρι να φτάσει το τωρινό απερίγραπτο "σήμερα" και ποιός ξέρει, Θεέ μου, τί άλλο...

Δεκαετίες ολόκληρες ξεπηδούν στο φιλμάκι του νου μου, με χαλικόστρωτες και χωμάτινες αλάνες, με τσιμεντένιες και ανθοστόλιστες αυλές...
... με πετρόκτιστα ασβεστωμένα σπιτάκια και καπνισμένα παλαιά κεραμύδια όπου κλαδιά δέντρων να τους χαϊδεύουν με τα φυλλώματα τη σκόνη από την γύρη της Άνοιξης...
... με σπίτια νεόκτιστα και μοντέρνας καλαισθησίας, διώροφα και τριώροφα με μαρμάρινες σκάλες και εντυπωσιακές εισόδους....
... γειτονιές με παιδικά χαχανίσματα, γέλια, διαμάχες και υποσχέσεις "εκδίκησης" να αντηλαλούν από την μιά γειτονιά ως την άλλη...
... με διαπεραστικές ανυπόφορες γυναικείες φωνές,
με βαριεστημένες γδαρμένες και νυσταγμένες  φοιτητικές ομιλίες και συζητήσεις από μπαλκόνι σε μπαλκόνι...
... με απόκοσμες αποσπερίτικες αντηχήσεις ανάμεσα στις διηγήσεις των παππούδων στις γειτονιές για τον πόλεμο, που σε στοιχειώναν την ώρα του ύπνου σου...

Τί να ξεχάσω και τί να θυμηθώ άραγε?...
 Τί να φυλάξω απ' όλα και να μην το μοιραστώ με κανέναν, ώστε να μείνει ανέγγιχτο ακόμα κι από την μνήμη μου, που θα το φέρει σε μιά εποχή αφιλόξενη η οποία χλευάζει και μολύνει οτιδήποτε κουβαλά την απλότητα και την άπιαστη ομορφιά του παρελθόντος...

Θα περπατήσω ανάλαφρα να μην ξυπνήσω τις αναμνήσεις μου...
Θα τρέξω στις μύτες των παπουτσιών μου να μην προλάβει καμιά τους να καταλάβει την παρουσία μου...
Να μην αναγκάσω τις όμορφες αναμνήσεις μου, την δεδομένη στιγμή, να λυπηθούνε για μένα και για το κατάντημα των καιρών μας, που θα ορίσει τις μελλοντικές μου αναμνήσεις...


Σε όποιο σημείο της πόλης και να βρεθώ, σ' εκείνα τα μέρη τα παλιά, κτήρια, άνθρωποι και εικόνες μεταμορφώνονται μπρος στα μάτια μου...
 
 Το 1ο Νηπιαγωγείο επί της σημερινής οδού Άρη Βελουχιώτη, τότε ακόμη Ν. Ζέρβα. Ένα σπιτάκι τριών δωματίων με αυλόγυρο και περίφραξη και διάφορες κατασκευές παιδικής χαράς, δωρεά στο κράτος, που έδωσε σε εκατοντάδες παιδάκια την ευκαιρία στην προσχολική αγωγή, η οποία δεν ήταν τότε δεδομένη για όλους, δίνοντας τους παράλληλα και την αίσθηση ότι βρίσκονται σε έναν σπιτικό χώρο και όχι σε ένα τσιμεντένιο ψυχρό κτήριο.
Στους απέναντι δρόμους ο ασβεστάς, και ο σιδεράς. Παραμέσα στα στενά ο ξυλουργός.
Παρακάτω ο αμαξάς με το παϊτόνι του, το περήφανο άλογό του και το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σπίτι του.
Ο θρυλικός Μπόγκας και Μπιθικώτσης, το καφενείο του Καραμελά του γέρου, και αργότερα του υιού...
Η παιδική χαρά με τα όμορφα χρώματα και τα καλογυαλισμένα παιχνίδια.
Ο δρόμος για την εκκλησία της Περιβλέπτου όπου στον παλιό Μύλο, μακριά απ' τους ανθρώπους, ζούσε η κυρά - Νία. Μία γερόντισσα απίστευτα ταλαιπωρημένη και ταυτοχρόνως αξιοσημείωτα περήφανη και εντελώς απλησίαστη, που κέρδισα την εμπιστοσύνη της με πολύ κόπο και μοιράστηκα μαζί της πολλές συζητήσεις, πράγμα αδιανόητο για όποιον την γνώρισε...
Η Φοιτητική Εστία στον λόφο της Περιβλέπτου και στην Δόμπολη το παλιό, το αυθεντικό κτήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το χωράφι δίπλα του, που παίζαμε μπάλα γειτονιές μεταξύ μας.
Απέναντι ο "Ρωμαίος" για τα καψουροτράγουδα του ραδιοφώνου.

Να μην ξεχάσω εδώ να κάνω ειδική αναφορά στους πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της εποχής, φάση Ψάλτης "Βασικά Καλησπέρα σας" με τις αφιερώσεις και τις παρατηρήσεις, με τους ροζ πάνθηρες, τους παραπονιάρηδες και τους τίμιους και δεν θα πω τίποτε παρακάτω. Αν υπάρχει κανένας μεγάλος που να διαβάζει, θα καταλάβει...

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης επί της ίδιας οδού "Χοροεσπερίδα" μετέπειτα "Σούσουρο" (το οποίο πρώτα στεγαζόταν σε χώρο πίσω από το σχολείο της Ακαδημίας), τα "καλαμάκια" μετέπειτα "Ρίο" και αργότερα "μπλε παράθυρα" και στην Δωδώνης το νυχτερινό κέντρο DA-DA-DA, μετέπειτα Φόρουμ.

Παρακάτω "η καλύβα του μπάρμπα - Θωμά" που τα παλιά χρόνια έξω από το μαγαζί ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα συγκλόνισε όλη την πόλη, σε εποχές που η ζωή είχε ακόμα αξία και τα αυτοκίνητα ήταν δυσεύρετα στους δρόμους, ενώ μια πυρκαγιά κάποια χρόνια αργότερα έδωσε τέλος στο θρυλικό μαγαζί.
Πολύ παρακάτω απέναντι από το σημερινό λύκειο (παλιό πολυκλαδικό) το μαγειρείο της Αγλαΐας. Ένας χώρος παλαιού τύπου ακόμα και στον καιρό του, με πολλή πελατεία.
Το Γιαννιώτικο Σαλόνι ασφαλώς, ένα σημείο πολύ οικείο, ειδικά για πολλά από τα σχολεία των 80'ς που κάθε τόσο βρισκόταν εκεί τις ημέρες των εκδρομών τους. Γνωριμίες και φλερτ και ανταλλαγή απόψεων και ρεβάνς ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων αντίπαλων σχολείων και βαρεμάρα απίστευτη κάποιες φορές μέχρι να περάσει η ώρα...

Επιστρέφοντας προς την πόλη επί της Δωδώνης επίσης, η "Βοσκοπούλα" ο "Θωμάς" το Παλατίνο, ο Παπαγάλος και οτιδήποτε άλλο που είχε να κάνει με φαγητό ήταν σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας, αλλά καθόλου του γούστου μου, καθώς δεν υπήρξα ιδιαίτερα φίλος του φαγητού, παρά φίλος των φίλων μου, που δεν θα χάλαγα την παρέα.
Συνεχίζοντας, Δωδώνης κ' Καποδιστρίου café - bar Sunrise πιό πολύ για ποτό και για μπύρες μετέπειτα pizza Roma, φούρνος, πλέον μάρκετ τροφίμων. Κ' παραδίπλα το μετέπειτα cozy, πρώην edelweiss....
Αναψυκτήριο Κουραμπάς, Σκαραβαίος, ACT - ONE το καλό, όταν το πρωτοάνοιξε ο SAKIS (που είχε και τα μπέργκερς στην Μ. Αγγέλου), Ακαδημία, Κεντρικόν, Et - toi.
Απέναντι Drugstore, Daily news, Αλέκος ο Β, μετέπειτα "επώνυμο", αργότερα Oval.
Κ' μεταξύ αυτών ανθοπωλείο, αργότερα zucchero κλπ.
Παραδίπλα γραφεία της Ολυμπιακής, Dewar's, cafe Greco, lemon κι επίσης γραφεία του ταχυδρομείου μετέπειτα Old Post.
Απέναντι ακριβώς στην αρχή της Ν. Ζέρβα το παλιό Asterix. Η πρώτη κρεπερί, με απίστευτη κοσμοσυρροή. Στεγαζόταν σε ένα παλιό σπίτι με καταπληκτική αυλή, ενώ αργότερα γκρεμίστηκε κι εκεί ανεγέρθησαν διάφορα άλλα κτήρια και café, ενώ το Asterix μεταφέρθηκε στην Χριστοβασίλη χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Ανεβαίνοντας την Ν. Ζέρβα των παλαιότερων χρόνων παντού υπήρχαν χαμόσπιτα, ενώ αρκετά αργότερα όλη η περιοχή αλλάζει με νεόκτιστα κτήρια, παιδότοπο, πολυκατοικίες, ωστόσο που και που παραμένουνε κάποια, που με την σειρά τους στο χρόνο εξαφανίζονται τελικά και αυτά.
Στην αρχή της οδού υπήρχε το τοστάδικο "Λέων", το θρυλικό μαγαζί του Χρήστου με τις αφίσες, πιό πάνω το πρώτο μαγαζί που αυτοσυστήθηκε ως pub με την επωνυμία "Why not?" το οποίο έκλεισε μετά από μερικούς μήνες και δεν θέλω να αναφερθώ καθόλου στα γεγονότα που προηγήθηκαν, κάποιοι ίσως θυμούνται.
Παραπάνω, το επονομαζόμενο Adam's apple για τους γαμπρολεμέδες της εποχής, Τούρκικοι καφενέδες γνωστό σημείο ακόμα και σήμερα που δεν αλλάζει επωνυμία ποτέ, ενώ λίγο πριν φτάσεις πλατεία Ομήρου θα βρεις τον παλιό ξυλόφουρνο, ίσως τον τελευταίο που είχε απομείνει στην πόλη, τον Λία με το μπιλιάρδο και τα ηλεκτρονικά, πρώην τοστάδικο, μετέπειτα μπαράκι Dee's Place κ' διάφορα άλλα... απέναντι το πρώτο πραγματικό σούπερ μάρκετ στην πόλη και μάλιστα διώροφο, μετέπειτα και ως σήμερα ζαχαροπλαστείο Λέκκας.
Ασφαλώς τα φροντιστήρια "Ευαγγέλου" κ' φυσικά το γνωστό εις άπαντες a priori.

Επιστρέφοντας προς το κέντρο η ντισκοτέκ Taiga, μία ιστορία από μόνη της, τα Ρόλινγκ, το Castillo, η πιτσαρία "Κεντάκι", το ''κλικ" μετέπειτα foxy, κατάστημα δίσκοι - κασέτες, το "mikro cafe" (για ένα φεγγάρι μόνο), King όλα μέσα στην ίδια στοά.
 Έξω από την στοά, περίπτερο (αυτό μου έσκασε ξαφνικά, πρέπει να ήτανε προ Χριστού...)
Diskakis, Στίαρς... φαστφουντάδικο όπου έξω από το μαγαζί γινόταν το αδιαχώρητο καθώς αποτελούσε στέκι ορθίων αλλά και σημείο συνάντησης, μετέπειτα Βαβέλ του υιού Δάμου, αργότερα "Γρηγόρης" και το καφενείο του πατρός στον δεύτερο όροφο. Το ονειρικό Roof Garden για τα βραδινά καλοκαιρινά ραντεβού με θέα την Λίμνη στην ταράτσα του κτηρίου.
Η discopub Black Light στην στοά Σάρκα, το video club του Κώτσια "Πεταλούδα", το πρακτορείο εφημερίδων μετέπειτα καφετέρια κ' αργότερα καφενείο παππούδων.

Στην Πυρσινέλλα διάφορα.
Ασφαλώς το Μαντζάτο στην αρχή του, μετά απίστευτη κούραση...
Βίντεο κλαμπ Ρε τε τρε, café bar "le Figaro", ΟΜΟΝΟΙΑ και παραδίπλα στο στενάκι ο Κούτσικος, ψησταριές εκατέρωθεν των πλευρών της οδού, Ξιούρας κ' απέναντι Ζήκος, ο Φίλιππας στα πιό σύγχρονα, άλλο πρακτορείο εφημερίδων, l' angolo στην γωνία της σημερινής τράπεζας. Πιτσαρία νέας γενιάς, διώροφο κτήριο, επάνω café, κάτω φαγητό. Γκραν σουξέ μαγαζί, πατείς με - πατώ σε, αλλά γρήγορα ξέπεσε από ποιότητα κόσμου.
Η Esperanza στην πλατεία Πάργης, πιτσαρία - καφετέρια με τραπεζοκαθίσματα για οικογένειες και σούπερ στέκι της εποχής με πολύ νυφοπάζαρο και γαμπροσυνάφι διαφόρων ηλικιών...
Χουλιάρας βιβλιοπωλείο πιό δίπλα, Avance στην γωνία της Σμύρνης, πιό δίπλα το "Χάραμα", από την άλλη καφέ Πιάτσα και μάρκετ τροφίμων στην γωνία της Πάτση.
 "Ένωση" το παλιό κτήριο. Ένα υπερυψωμένο σπίτι με αρκετά σκαλοπάτια στην είσοδο, δυό - τρεις  στενοί διάδρομοι και ένα ταμείο.
Γρηγορίου Σακκά και travellers, troi, πασπαρτού, La Noche, Cotton club κ' στην Ζυγομάλη η Μέδουσα.

Κεντρική πλατεία:
 Όαση, Τσοκάνης, κοσμοπλημμύρα για πάρα πολλά χρόνια, θερινός Ορφέας.

Στοά Ορφέα:
Καφετέρια Ορφέας, ίσως το πιό θρυλικό στέκι των καμάκηδων κάθε διαλογής, αργότερα στέκι συνταξιούχων.
Στο βάθος La cite, στο υπόγειο το Piano bar, επάνω το village, μετέπειτα GDS, το δισκοπωλείο και φυσικά ο κινηματογράφος Ορφέας.
Στον επάνω όροφο της στοάς, Barbarossa, Papillon, Εθνική Ασφαλιστική κλπ.
Στο πίσω μέρος της στοάς ψησταριά take away και κατάστημα γυναικείου ρουχισμού, μετέπειτα υπόγειο κέντρο διασκέδασης για σύντομο διάστημα και πολύ αργότερα ξανά κατάστημα ρούχων.

Στην Βλαχλείδη το παλιό "Μονοπώλιο", Δισκοπωλείο Μαντζιούρης και φροντιστήρια ξένων γλωσσών Κωστούλας.
Στην Μ. Αγγέλου ο SAKIS, η Φοντανίνα, η discotheque two by two (2x2) μετέπειτα Arena, Ο Αλέκος Α' μετέπειτα Cosmopolitan.

Στα κεντρικά φανάρια της 28ης, Φωτογραφεία κυρίως και στην γωνία του Ίλιον Παλλάς μαγαζάκι ενός τετραγωνικού με ξηρούς καρπούς - καραμέλες.

Κάτω Πλατεία:
Τα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων του ΠΑΣ.
Διεθνές μέσα - έξω.
Κορμός σοκολάτα τον χειμώνα και σορμπέ ροδάκινο το καλοκαίρι, αργότερα φραπέ παγωτό το καλοκαίρι και au laît το χειμώνα.
Καφετερία Βυζάντιο
Για πιό αριστοκρατικά γούστα και αρχοντικές φυσιογνωμίες. Ζαχαροπλαστείο Ελλάς, καφέ για τους άντρες, ριζόγαλο για τις γυναίκες και κρέμα με κανέλα για τα παιδιά. Δυνατή γεύση, ακόμα την θυμάμαι την κρέμα. Απίστευτη προσέλευση τις Κυριακές μετά την εκκλησία, αλλά και όλον τον καιρό.
Ζαχαροπλαστείο Βρετάνια μέσα - έξω.
CINE - Μπίτα, Γρανάδα, Τιτάνια.
Πρακτορείο υπεραστικών λεωφορείων δίπλα από την σημερινή ΔΕΥΑΙ.

Κάτω από την πλατεία στην Μπιζανίου και στην  Κουγκίου πολλά μαγαζάκια με μεγάλη ιστορία, όπως το εστιατόριο με συνοδεία ορχήστρας του Κάπελα, ο Τζοβάρας, και λοιπά άλλα...
Από την άλλη πλευρά στην Μπιζανίου το εστιατόριο "Δωδώνη" απέναντι από το πρακτορείο Αθηνών, το καθαριστήριο "Ζευς" μέσα στην στοά, το ζαχαροπλαστείο Διαμάντης, το παιχνιδάδικο του Κώστα, ο παλιός φούρνος στην γωνία κλπ.

Λιθαρίτσια με πισίνα και discobar, φροντιστήρια Δημητρίου. Καθαριστήριο ρούχων το Αμερικάνικο και δίπλα του το πρώτο μαγαζί που έφερε το "Σουβλάκι" στην πόλη.
Πίτα αποκλειστικά με σουβλάκι, ντομάτα, κρεμμύδι και κόκκινο πιπέρι. Τίποτε άλλο μέχρι που βγήκε στην σύνταξη. Στην απέναντι γωνία εστιατόριο.
Καπλάνη και βέβαια Σφήκα! αλλά και μετέπειτα FUZZ.
 Ένας χώρος αληθινού μυστηρίου που αιχμαλώτισε κάθε "ενέργεια" που πέρασε από εκεί μέσα και θα την κρατάει για πάντα όσο θα στέκει το κτήριο...

Αβέρωφ, φουλ στα "λεμονάδικα" μέχρι τα '90ς.
Μικροπωλητές παντού έξω από το κάστρο.
Καταστήματα με χαλκώματα διάφορα και είδη χωριού σε όλη την αγορά της περιοχής και στην Καλλάρη και στην Ανεξαρτησίας μέχρι τον Γυαλί - Καφενέ.

Η "Αγορά", το "Θέατρο" η "Στοά" η "Όπερα"...
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Αντώνη... στα εγκαίνια του συγκεκριμένου μαγαζιού! Να μπαίνει στο χώρο και να εκτοξεύεται σε 5 λεπτά έξω, κάθιδρος και τρέμοντας σύγκορμος, κατακόκκινος από νεύρα εξαιτίας της αδιανόητης πολυκοσμίας, που του έφερε, λέει, αγχωτική ασφυξία, απαιτώντας να μην ξαναπατήσουμε ούτε απ' έξω. Ποτέ δεν τον έχω ξαναδεί έτσι!

Τα πατίνια, η "Πρεσβεία", η "Πύλη"...
Στον μώλο το Λούνα - Παρκ από την μία πλευρά μόνο στο σημερινό πάρκινγκ, αργότερα και στον χώρο της σημερινής πλατείας Μαβίλη.
Μικρά καφενεδάκια όχι πολλά, στο σημείο που βρίσκεται ο Μακρής, χαλικόστρωτο μέρος με πολλά καθίσματα  όπου τις Κυριακές βλέπαμε Καραγκιόζη.
Παγωτό δίπλα στο θέατρο σκιών σε ένα μλπε στενόμακρο κουβούκλιο που το είχε ένα γηραλέο ζευγάρι σε χωνάκι όχι μπισκοτένιο, αλλά φτιαγμένο μάλλον από χαρτί και παγωτό φτιαγμένο υποθέτω στο χέρι και αποκλειστικά άσπρο. Βαφτισμένο βανίλια. Το κόλλαγε ο μάστορας στο χωνάκι και δεν το έτρωγες τελικά ποτέ. Δεν έλιωνε παρά μόνο μέσα στο "χαρτονένιο" χωνάκι του και γινόταν ο κορμός του (χαρτο)πολτός λίγο πριν το πετάξεις...
Αργότερα υπαίθριες καφετέριες και από τα δύο πλάγια άκρα του δρόμου. Κ' εκεί που υπήρχαν κάποτε τα στέγαστρα αλλά και στην πλευρά που σήμερα είναι τα παγκάκια μπροστά από την Λίμνη. Τραπέζια παντού και καρέκλες σιδερένιες γεμισμένες στα σημεία επαφής με το σώμα, με πλαστικές λεπτές λωρίδες αρχικά και αργότερα με κυλινδρικά, πράσινα κατά προτίμηση καλώδια του ενός χιλιομέτρου τουλάχιστον, περασμένα ένα εκατομμύριο φορές κυκλικά στην πλάτη και στο κάθισμα της καρέκλας. Να μην σου πετύχει!... Ειδικά σε γυναίκα που να είναι μοντέρνα και να φοράει κοντή φούστα ή σορτς.
Η Κυρά Φροσύνη, τα καραβάκια, τα παϊτόνια και η εμποροπανήγυρη του παλιού καιρού που γινόταν στον Μώλο.
Στην άλλη πλευρά του η "Αυλή" η "Πρόβα" κι από την άλλη προς Μάτσικα ο "Σταθμός", ο "κύκνος", η "Λίμνη" προγενέστερα "Άλμπατρος", το Denoir, το Sahara club.

 Έξω από την πόλη κάποια μπουζουκο-σκυλάδικα Αστέρια, Εσπερίδες Βερσαλλίες και αηδίες.
Προς το αεροδρόμιο αρκετά εξοχικά κέντρα, όπως τα Δειλινά, η Συνάντηση, η Θράκα, η Γάστρα κλπ μεγάλα σουξέ της εποχής τους και προς το Πέραμα η "Γαλάζια Λίμνη" φημισμένο μαγαζί για ποτό με καλή παρέα επάνω και κάτω για φαγητό.
Με τα χρόνια χάλασε καθώς εξελίχθηκε σε σημείο μεσόκοπων ηλιθίων για εξωσυζυγικά ραντεβού με επιτήδειες πιτσιρίκες που μετά από ένα ξεγυρισμένο  "μάδημα" έλεγαν έντεχνα goodbye πριν από το "επιδόρπιο"....

Τα μαγαζιά στο Βουνό, όλα ανεξαιρέτως αποτέλεσαν ένα μεγάλο event, που κράτησε κάποια χρόνια, καθώς επίσης και η καλοκαιρινή discotheque Abandon και κρίμα που έκλεισαν. Ενώ ο Παγωτός παρέμεινε σταθερή αξία.
 
Γυρίζοντας πίσω στο άλλο άκρο της πόλης και κατηφορίζοντας προς τις φυλακές θα θυμηθώ το κέντρο διασκέδασης "Τα Περιστέρια" κλαρίνα απίστευτο βασανιστήριο, μετέπειτα "εννέα όγδοα" και παρακάτω το μαγειρείο της κυρά - Βάσως.

 Εάν περάσω από Τσιφλικόπουλο θα βρεθώ στην Ράχη και στον ζωολογικό κήπο που υπήρχε στο τέρμα της, θα δω τα παλιά αμπέλια και παίρνοντας το πρώτο δρομάκι θα πιώ καφέ στο καφενείο της Μαρίας.
Αν συνεχίσω λίγο ακόμα θα έχω μηδενίσει τον χρόνο μου προς τα πίσω κι έτσι σταματάω εδώ.

 Όλα τα μέρη που αναφέρω και τόσα άλλα που άθελά μου ή εσκεμμένα παρέλειψα, έλαβαν έστω και λίγο από τον χρόνο μου και κρίθηκαν άλλα του γούστου μου κι άλλα όχι.
 Όλα τους όμως ανήκουν σε μιά εποχή μακρινή, άλλη...
Τίποτε δεν μπορεί να τα αγγίξει από το ζοφερό και άθλιο παρόν, που δεν έχει τίποτε πια να δώσει εκτός από φόβο και καταπίεση.
Νιώθω ευλογία που έζησα εποχές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης και επικοινωνίας και ψυχικής επαφής...
....κάτι που τώρα μοιάζει όχι απλά άπιαστο όνειρο, όχι απαγόρευση απλά διά ροπάλου, αλλά απάτητο βουνό και πραγματικός εφιάλτης.

Μακάρι σύντομα μια μικρή χαραμάδα ελπίδας να δώσει αισιοδοξία που να συμπληρώσει στις ζωές τις δικές μας και να γεμίσει τις ζωές των παιδιών μας με αναμνήσεις γλυκές και γνωριμίες δυνατές με κάθε σημείο της πόλης τους...

Τελική μου ανάμνηση γλυκιά, παντοτινή και νοσταλγική όσο λίγες πριν κάψω τον χρόνο μου εντελώς, μία "κλεφτή" βόλτα στους "Ζωσιμάδες" του παρελθόντος...
 Δεν υπάρχουν καθίσματα πλαστικά, μονάχα τσιμεντένια σκαλιά, πολλά και τεράστια μπρος στα μάτια μου.
Δεν υπάρχουν θεωρεία, ούτε ταρτάν από καουτσούκ. Αχνοφαίνονται μόνο κάτι φιγούρες θολές και θαμπές που ανεμίζουνε τα μαλλιά τους.
Πρέπει να κάνω το άλμα μου στο παρόν!
Το απονενοημένο μου άλμα...
Τα πόδια μου εδώ βάρυναν και το βήμα θα με προδώσει.
Δεν αγωνιώ μόνο να μην ταράξω τις αναμνήσεις μου, μα περισσότερο πιά να μην αναστατώσω τον μικρό εαυτό μου... που τον βλέπω παιδί στα σκαλιά του γηπέδου ανέμελο, να φτιάχνει τις αναμνήσεις του, που εγώ σας τις αφηγούμαι...

                                                                  by midnight

Τα δυο μου μάτια είναι λίγα για να μπορέσω να διαβάζω αυτόν τον ανυπέρβλητο ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ του forum,έναν ίσως απ τους μεγαλύτερους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Απλά RESPECT!!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: fon7 στις Παρ 24 Απρ 2020 22:37
Τι έχεις κάνει μεσάνυχτα;;;Μας κάνεις να κλαίμε αυτό το ταξίδι στο χρόνο γεμάτο μελαγχολία.
Επίσης τι μνήμη έχεις;Οδηγός πόλης για όλες τις εποχές είσαι.Εκτός αν έχεις καμιά delorean και πας πίσω.

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: PAS and stale bread στις Παρ 24 Απρ 2020 23:33

Ο δρόμος για την εκκλησία της Περιβλέπτου όπου στον παλιό Μύλο, μακριά απ' τους ανθρώπους, ζούσε η κυρά - Νία. Μία γερόντισσα απίστευτα ταλαιπωρημένη και ταυτοχρόνως αξιοσημείωτα περήφανη και εντελώς απλησίαστη, που κέρδισα την εμπιστοσύνη της με πολύ κόπο και μοιράστηκα μαζί της πολλές συζητήσεις, πράγμα αδιανόητο για όποιον την γνώρισε...

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: jimakos στις Σαβ 25 Απρ 2020 00:00
Θεωρώ καθήκον μου να σπάσω -για 5 λεπτά- την αποχή μου, για να αποθεώσω το έπος του φίλου μου Μεσάνυχτα.
Εύγε, πάντα τέτοια, γράψε και κάποιο βιβλίο τώρα, να σε κάνουμε πλούσιο!!!
;)
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: PAS and stale bread στις Σαβ 25 Απρ 2020 00:10

Ο δρόμος για την εκκλησία της Περιβλέπτου όπου στον παλιό Μύλο, μακριά απ' τους ανθρώπους, ζούσε η κυρά - Νία. Μία γερόντισσα απίστευτα ταλαιπωρημένη και ταυτοχρόνως αξιοσημείωτα περήφανη και εντελώς απλησίαστη, που κέρδισα την εμπιστοσύνη της με πολύ κόπο και μοιράστηκα μαζί της πολλές συζητήσεις, πράγμα αδιανόητο για όποιον την γνώρισε...Τι μου θύμησες. Δεν έμενα στην περιοχή αλλά περνούσα με την γιαγιά μου από εκεί και την βλέπαμε να περιφέρετε απ έξω. Η καημενούλα ταλαιπωρημένη και αμίλητη με τους περαστικούς. Έλεγα στην γιαγιά μου όποτε περνάγαμε "να ο πύργος της γιαγιάς". Μέχρι τέλη 80ς ζούσε. Ακόμα και τώρα αν περάσω από εκεί είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια πάντα την θυμάμαι.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: midnight στις Σαβ 25 Απρ 2020 03:17
Ευχαριστώ όλους που μοιραστήκαμε την μοναξιά μας, ευχαριστώ για την καλή σας διάθεση να μοιραστείτε τις αναμνήσεις μου, που πολλές από αυτές τυγχάνει να είναι και δικές σας.
Αν δεν συναντηθήκαμε πουθενά μέχρι σήμερα, τότε σίγουρα συναντηθήκαμε για πρώτη φορά μας απόψε.
Αυτή την ώρα που δεν επιτρέπεται καν ν' αναπνεύσουμε, γεννήθηκε μια κοινή μας ανάμνηση μέσα στην "περιπλάνηση" του Γιαννιώτικου παρελθόντος.
Μακάρι κάποτε να βρεθούμε και στο ίδιο τραπέζι μακριά από το εφιαλτικό "σήμερα" να μοιραστούμε άλλα τόσα.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Κυρ 26 Απρ 2020 19:01
Μέσα στο εξαιρετικό κείμενο, ξεχώρισα το παρακάτω:

Παράθεση
καθώς δεν υπήρξα ιδιαίτερα φίλος του φαγητού, παρά φίλος των φίλων μου, που δεν θα χάλαγα την παρέα


Διάβασα κάποια ποστ στην αρχή του τοπικ και με την ευχή να μην επαναλαμβανόμαστε, επισημαίνω - συμπληρώνω στο παραπάνω κείμενο (που επίσης διάβασα με συγκίνηση, αν και πολλά δεν έχω προλάβει ο ίδιος):

Παράθεση
και στην Δόμπολη το παλιό, το αυθεντικό κτήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το χωράφι δίπλα του, που παίζαμε μπάλα γειτονιές μεταξύ μας.

Και λίγο αργότερα οι πίστες για τα ποδήλατα και τα άλματα με τα ΒΜΧ (το δικό μου ήταν made in Czechoslovakia, το είχα πάρει απ' τον Γκόλια στο γήπεδο και ήταν και γαμώ). Επίσης, το παλιό Πανεπιστήμιο, σαν κτήριο και χώρος είναι το πιο γαμάτο στην Ελλάδα. Έχει χαρακτήρα και -σε μένα τουλάχιστον- βγάζει μια απίστευτη αύρα κουλ εϊτίλας και φουλ μυστηρίου.

Παράθεση
Επιστρέφοντας προς την πόλη επί της Δωδώνης επίσης, η "Βοσκοπούλα" ο "Θωμάς" το Παλατίνο, ο Παπαγάλος και οτιδήποτε άλλο που είχε να κάνει με φαγητό


Παλατίνο και Παπαγάλος φιλοξενούσαν οικογενειακές εξόδους όλες τις εποχές. Το Παλατίνο ήταν σαφώς πιο... σικ! Παρεμπιπτόντως, από Παπαγάλο εξακολουθώ να παραγγέλνω ακόμα και σήμερα, μόνο που νομίζω το μαγαζί εκεί κάτω δεν είναι για να καθίσεις. Με βάση τις δικές μου μνήμες, πρώτες πιτσαρίες ήταν η Κεντάκι στην ομώνυμη στοά και η Pizza Bella Napoli στην Πλ. Πάργης. Ήταν αλυσίδα με κατάστημα και στην Κέρκυρα. Κάποτε, στα μέσα του '80 είμαστε στο νησί και είδα ένα αστικό λεωφορείο με διαφήμιση της πιτσαρίας. Θυμάμαι πόσο μεγάλη εντύπωση μου έκανε, αφού εδώ δεν είχαμε κάτι ανάλογο.

Παράθεση
το video club του Κώτσια "Πεταλούδα"

Που μπορούσαμε να χαζεύουμε και καμιά τσόντα. Το κουτί δηλαδή... Κατά τ' άλλα, νοικιάζαμε από τον κ. Βασίλη (Rete Tre), τη Διώνη απέναντι απ' το Ξενία και το 2000 στην Αράπη.

Λέγοντας Ξενία, θυμάμαι και ένα καρότσι (μάλλον σούπερ μάρκετ) που είχε βρεθεί με κάποιον τρόπο στα χέρια της παρέας και παίζαμε στους κήπους του Ξενία, με τον φύλακα να μας κυνηγάει (κι αυτός κ. Βασίλης νομίζω) κι εμείς να τον γράφουμε στα παπάρια μας και να κάνουμε γύρες και "κατεβασιές".


Παράθεση
Απέναντι ακριβώς στην αρχή της Ν. Ζέρβα το παλιό Asterix.

Που μας "σύστησε" τη γεύση της κρέΠΑΣ πολύ πριν τα Γιάννενα εξελιχθούν σε πρωτεύουσά της. Δεν ξέρω αν μου έχει μείνει έτσι γιατί έτυχε να καθίσουμε μαζί ή αν την είχε όντως ένας φίλος που δραστηριοποιούνταν και στην Κέρκυρα τότε. Η γεύση πάντως κέρδιζε 4 αστέρια Michelin όπως και ο διάδοχός της στη Χριστοβασίλη (αυτό το έχουμε ξαναπεί σίγουρα)!


Παράθεση
Ανεβαίνοντας την Ν. Ζέρβα των παλαιότερων χρόνων παντού υπήρχαν χαμόσπιτα, ενώ αρκετά αργότερα όλη η περιοχή αλλάζει με νεόκτιστα κτήρια, παιδότοπο, πολυκατοικίες, ωστόσο που και που παραμένουνε κάποια, που με την σειρά τους στο χρόνο εξαφανίζονται τελικά και αυτά.


Θυμάμαι τη στοά Σάρκα, πριν γίνει στοά! Και τις μονοκατοικίες στις 2 εισόδους της φυσικά. Πάντως ανάμεσα στα χαμόσπιτα, το παλιό δίπατο γιαννιώτικο της θείας μου της Χαρίκλειας, που έμελε να χρησιμοποιηθεί ως εκλογικό κέντρο διάφορων απίθανων, να σταθμεύσει εκεί το "τροχόσπιτο του λαού" σε κάποια προεκλογική περίοδο κι εν τέλει να γίνει πάρκινγκ! Ο παιδότοπος αποτελούσε μια υπέροχη "ζούγκλα", τόπο δράσης και εμπόλεμων συρράξεων με πέτρες, φυσοκάλαμα και σφεντόνες, σε μάχες μεταξύ πολυκατοικιών (τότε που οι πολυκατοικίες ήταν γεμάτες παιδιά) και γειτονιών (τότε που οι γειτονιές ήταν γεμάτες παιδιά). Έγινε παιδότοπος αρκετά αργότερα κι όταν το οικιστικό έγκλημα στην περιοχή είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Στη συμβολή των οδών Αράπη και Ακαδημίας, το "βουναλάκι" που παίζαμε πριν το χτίσουν κι αυτό. Το παράδοξο εδώ είναι οτι μια ολόκληρη γειτονιά κατάφερε να θάψει ένα "βουνό" αναμνήσεων σε ένα βουναλάκι. Τελευταία καλοστεκούμενη μονοκατοικία στη Ν. Ζέρβα παραμένει του Λύτσικα μιας και τα πρώην φροντιστήρια Μακρίδη δεν τα "πολυβλέπω", όπως και τη μονοκατοικία Τόλη. Πιο πάνω, λίγο δίπλα απ' τον Κοτσίνα παίζει μια ακόμα, ακατοίκητη και μάλλον θέλει κάμποσα για να στηθεί ξανά στα πόδια της (κι αυτό αν ιδιοκτήτης είναι 1, βαριά 2 - οι πολλοί δεν τα βρίσκουν).

Στη συμβολή Ν. Ζέρβα και Χ. Σμύρνης, πριν το κάνει ο Νικολός ψησταριά (Αλέκτωρ νομίζω από τότε) πουλούσε χαλιά. Και πιο πριν ήταν μπαράκι που δεν το θυμάμαι καθόλου γιατί ήμουν πολύ μικρός  :P Από μαρτυρία θαμώνα πάντως, ξέρω οτι γινόταν χαμός. Ένα από τα ωραία περιστατικά, όταν είχε βγει δίσκος του Χάρρυ Κλυν (κάπου αρχές 80's) τον είχαν βάλει να παίζει στο μαγαζί αντί για μουσική, με πολύ κόσμο μέσα και πολύ γέλιο.     


Παράθεση
Τούρκικοι καφενέδες γνωστό σημείο ακόμα και σήμερα που δεν αλλάζει επωνυμία ποτέ


Μαγαζί είναι να αλλάξει; Του 'μεινε! Η πιο ωραία γειτονιά στα Γιάννενα, τι να λέμε; Ακόμα κι εν μέσω καραντίνας, αφού όλα τα μαγαζιά γύρω γύρω δουλεύουν, είναι μια χαρά ολοζώντανη και κεφάτη!


Παράθεση
café - bar Sunrise πιό πολύ για ποτό και για μπύρες μετέπειτα pizza Roma

Στο ενδιάμεσο L' Angolo! Ήταν το 2ο μαγαζί, μετά την επιτυχία που είχε κάνει το 1ο στην Πυρσινέλλα. Ο Δημήτρης κι ο Τζουζέπε είχαν γίνει φίλοι μας και πηγαίναμε τακτικά για κάποιους απ' τους πρώτους καφέδες της ζωής μας.


Δε λέω άλλα για τώρα, έχω απορίες, θα σε ρωτήσω άλλη φορά  ;)

Περιμένουμε κι άλλους να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους απ' τα Γιάννενα του πρόσφατου παρελθόντος!   

   


 


Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Crimson Glory στις Κυρ 26 Απρ 2020 20:05
Δύο πραγματάκια μόνο.
Θυμάμαι πολύ καλά ότι απέναντι από τα burgers του SAKIS ήταν ένα μαγαζί με τζάμια, καθρέφτες κλπ που το είχε ο Μάνθος. Τον θυμάμαι κάθε πρωί να έρχεται με το ελληνικό καφεδάκι του και να μας τεντώνει όλους κάτω με το εξαιρετικό χιούμορ που είχε.

Το δεύτερο τώρα, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, στο σημείο που η Πουτέτση μας βγάζει στη Βλαχλείδη,
εκεί που είναι τώρα το κτίριο που έχει τα αθλητικά ο Νίκος Σιόντης, ήταν πολύ παλιότερα μία μάντρα αυτοκινήτων. Είναι έτσι ή μήπως το μυαλό μου κάνει παιχνίδια?
Μιλάμε τώρα για τέλη 70's αρχές 80's.
Ίσως κάποιος Μαθουσάλας εδώ μέσα με βοηθήσει να θυμηθώ.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: my8os στις Κυρ 26 Απρ 2020 21:01
Το δεύτερο τώρα, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, στο σημείο που η Πουτέτση μας βγάζει στη Βλαχλείδη,
εκεί που είναι τώρα το κτίριο που έχει τα αθλητικά ο Νίκος Σιόντης, ήταν πολύ παλιότερα μία μάντρα αυτοκινήτων. Είναι έτσι ή μήπως το μυαλό μου κάνει παιχνίδια?
Μιλάμε τώρα για τέλη 70's αρχές 80's.
Ίσως κάποιος Μαθουσάλας εδώ μέσα με βοηθήσει να θυμηθώ.

Δεν θυμάμαι να ήταν κάποια μάντρα από εκείνη τη μεριά. Αλλά η μνήμη δυστυχώς παραπαίει μερικές φορές.
Πάντως από την άλλη μεριά της Πουτέτση δεκαετία '70 και πριν, εκεί που τώρα υπάρχει παρκάκι δίπλα στους Ζωσιμάδες υπήρχε ένα μικρό σπίτι όπου έμενε ο 'Τούρκος' και ένα μικρό δασάκι με χελώνες, σαυράκια, φιδάκια, και πυγολαμπίδες. Εκεί που τώρα υπάρχουν πολυκατοικίες. Η παλιά Σχολή Εργοδηγών (τώρα το Λαογραφικό Φρόντζου) ήταν ένα παρατημένο κτήριο έρμαιο στις βουλές των ατίθασων παιδιών που το εξερευνούσαν με την αυλή (όπου έπαιζαν μπάλα) περικυκλωμένη από ένα ψηλό τείχος το οποίο σκαρφάλωναν και έπαιζαν πόλεμο με τα φυσοκάλαμα.
Ο δε ΠΑΣ νομίζω είχε γραφεία στην Πουτέτση τότε.

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Crimson Glory στις Κυρ 26 Απρ 2020 21:29
Το δεύτερο τώρα, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, στο σημείο που η Πουτέτση μας βγάζει στη Βλαχλείδη,
εκεί που είναι τώρα το κτίριο που έχει τα αθλητικά ο Νίκος Σιόντης, ήταν πολύ παλιότερα μία μάντρα αυτοκινήτων. Είναι έτσι ή μήπως το μυαλό μου κάνει παιχνίδια?
Μιλάμε τώρα για τέλη 70's αρχές 80's.
Ίσως κάποιος Μαθουσάλας εδώ μέσα με βοηθήσει να θυμηθώ.

Δεν θυμάμαι να ήταν κάποια μάντρα από εκείνη τη μεριά. Αλλά η μνήμη δυστυχώς παραπαίει μερικές φορές.
Πάντως από την άλλη μεριά της Πουτέτση δεκαετία '70 και πριν, εκεί που τώρα υπάρχει παρκάκι δίπλα στους Ζωσιμάδες υπήρχε ένα μικρό σπίτι όπου έμενε ο 'Τούρκος' και ένα μικρό δασάκι με χελώνες, σαυράκια, φιδάκια, και πυγολαμπίδες. Εκεί που τώρα υπάρχουν πολυκατοικίες. Η παλιά Σχολή Εργοδηγών (τώρα το Λαογραφικό Φρόντζου) ήταν ένα παρατημένο κτήριο έρμαιο στις βουλές των ατίθασων παιδιών που το εξερευνούσαν με την αυλή (όπου έπαιζαν μπάλα) περικυκλωμένη από ένα ψηλό τείχος το οποίο σκαρφάλωναν και έπαιζαν πόλεμο με τα φυσοκάλαμα.
Ο δε ΠΑΣ νομίζω είχε γραφεία στην Πουτέτση τότε.
Λοιπόν, ρώτησα έναν παλιό και με επιβεβαίωσε.
Υπήρχε όντως μάντρα αυτοκινήτων στο σημείο που λέω και μάλιστα μου είπε και όνομα: Κοντογιάννης Ηλίας.

My8os, κι εγώ θυμάμαι γραφεία του ΠΑΣ εκεί και νομίζω ήταν επί πρώτης θητείας Γκλίναβου.
Στην περιοχή που λες, εννοώ από την άλλη μεριά της Πουτέτση, σύχναζα εκεί. Είχα έναν συμμαθητή στο δημοτικό και έκανα επισκέψεις σπίτι του.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: fon7 στις Κυρ 26 Απρ 2020 21:43
Στην Πουτέτση ήταν και πολύ πιο πρόσφατα τα γραφεία.Ίσως ήταν όλη την εποχή Χρηστίδη.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: midnight στις Κυρ 26 Απρ 2020 22:14
Στην Πουτέτση ήταν και πολύ πιο πρόσφατα τα γραφεία.Ίσως ήταν όλη την εποχή Χρηστίδη.

Αργότερα, ο Κολέμπας, μετέφερε τα γραφεία στην Δόμπολη κ' επίσης στην Πουτέτση φιλοξενούνταν η εφημερίδα "Σουτ".
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Δευ 27 Απρ 2020 10:13
Τη μάντρα τη θυμήθηκα κι εγώ, με το πρώτο κιόλας ποστάρισμα. Τι μου θύμισες ρε μεγάλε;

Σουτ στην Πουτέτση και ΠΑΣπορ στην Πυρσινέλλα ή το ανάποδο;
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: midnight στις Δευ 27 Απρ 2020 19:53
Σουτ στην Πουτέτση και ΠΑΣπορ στην Πυρσινέλλα ή το ανάποδο;

Τώρα που βλέπω αυτό, νομίζω έχεις δίκιο για την ΠΑΣπορ στην Πουτέτση.
Το Σουτ τελικά νομίζω ότι ήταν στην στοά Ορφέα.
Για την Πυρσινέλλα όμως δεν θυμάμαι κάποια εφημερίδα εκεί. Θυμάμαι μόνο πρακτορείο εφημερίδων.
Μπορεί κανένας άλλος να θυμάται καλύτερα.
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: PAS and stale bread στις Δευ 27 Απρ 2020 19:57
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Τίτλος   ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Διμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1998
Ιδιοκτήτης   ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διεύθυνση   ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 38
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45332
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/22262
FAX   0651/37322
 
 
Τίτλος   ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
Συχνότητα   Εβδομαδιαίο
Πρώτη έκδοση   1993
Ιδιοκτήτης   ΤΣΑΓΚΑ Β.Χ.-ΖΩΤΟΣ Θ.
Διεύθυνση   ΠΙΝΔΟΥ & ΠΥΡΟΜΑΓΛΟΥ 1
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45445
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510 28371
FAX   26510 74464
 
 
Τίτλος   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Εκδότης   ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Ημερήσιο
Πρώτη έκδοση   2001
Ιδιοκτήτης   ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.
Διευθυντής   ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Διεύθυνση   ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ 14 & ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   452 21
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/33694-8
FAX   26510/33590
 
 
Τίτλος   ΑΡΑΧΘΟΣ
Εκδότης   Θ. ΜΟΣΧΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Ιδιοκτήτης   ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΑΦ. ΑΝΑΤ. ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
Διεύθυνση   ΜΠΙΖΑΝΊΟΥ 20
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45221
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
 
Τίτλος   ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Εκδότης   ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Μηνιαίο
Πρώτη έκδοση   2005
Ιδιοκτήτης   ΤΕΔΚ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διευθυντής   ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
Διεύθυνση   Ν. ΖΕΡΒΑ 2
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45332
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   2651023960 26510 77657
FAX   26510 31771
 
 
Τίτλος   ΒΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Ν.ΔΙ
Εκδότης   ΦΛΩΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ-ΙΑΤΡΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1997
Ιδιοκτήτης   Π.Ε.Ν.ΔΙ.
Διεύθυνση   ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 4
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45445
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/73634
FAX   0651/73634
 
 
Τίτλος   ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1993
Ιδιοκτήτης   ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Διεύθυνση   ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 10
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45332
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/27496
FAX   0651/70561
 
 
Τίτλος   ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΤΑ)
Εκδότης   ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Εβδομαδιαίο
Πρώτη έκδοση   1998
Ιδιοκτήτης   ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ
Διευθυντής   ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ
Διεύθυνση   ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ Α ΚΤΙΡΙΟ
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/75125
FAX   26510/
 
 
Τίτλος   ΓΡΑΦΙΚΟ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΙ
Εκδότης   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΤΣΟΛΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Διμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1999
Ιδιοκτήτης   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΤΣΟΛΟΣ
Διεύθυνση   ΚΟΡΑΗ 9
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45445
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0944-651685
 
 
Τίτλος   ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΗΜΑ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1991
Ιδιοκτήτης   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 10
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45332
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/26332
FAX   0651/36645
 
 
Τίτλος   ΔΙΚΟΡΦΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Διμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1984
Ιδιοκτήτης   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
Διεύθυνση   Τ.Θ 26
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45002
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/39176
 
 
Τίτλος   ΔΟΛΙΩΤΙΚΑ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1983
Ιδιοκτήτης   ΣΥΛΟΓΟΣ ΔΟΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   ΚΑΛΑΡΗ 52
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   32564
 
 
Τίτλος   ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΟΙ)
Εκδότης   ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Μηνιαίο
Πρώτη έκδοση   2004
Ιδιοκτήτης   ΝΟΜ/ΚΗ & δημ/κη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ
Διεύθυνση   ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ 10
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45333
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510 64105 / 34603 6945794463
 
 
Τίτλος   ΔΩΔΩΝΑΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1997
Ιδιοκτήτης   ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΩΔΩΝΟΧΩΡΙΤΩΝ
Διεύθυνση   Κ. ΚΛΕΙΔΗ 13
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45332
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/48138
 
 
Τίτλος   ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ
Εκδότης   ΔΗΜ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Διμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1964
Ιδιοκτήτης   ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Π.Ε.Σ.Ε.Α
Διευθυντής   ΔΗΜ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Διεύθυνση   Ν. ΖΕΡΒΑ 2
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45333
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/32040
 
 
Τίτλος   ΕΚΔΟΣΗ
Εκδότης   ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Εβδομαδιαίο
Πρώτη έκδοση   2001
Ιδιοκτήτης   ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διευθυντής   ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διεύθυνση   Ι.ΓΟΥΝΑΡΗ 7
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/22997
FAX   2650/22997
 
 
Τίτλος   ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΛΑΣ
Εκδότης   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συχνότητα   Διμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1999
Ιδιοκτήτης   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Διεύθυνση   ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 20
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45221
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   27892
 
 
Τίτλος   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εκδότης   ΤΖΕΚΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Ημερήσιο
Πρώτη έκδοση   1979
Ιδιοκτήτης   ΤΖΕΚΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής   ΤΖΕΚΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διεύθυνση   ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45 444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/32091 26510/23657
FAX   26510/31887
 
 
Τίτλος   ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ
Εκδότης   ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ
Συχνότητα   Περιοδική έκδοση
Πρώτη έκδοση   1970
Ιδιοκτήτης   ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Διευθυντής   ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Διεύθυνση   ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 188
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510 22030
 
 
Τίτλος   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Εκδότης   ΤΖΟΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Ημερήσιο
Πρώτη έκδοση   1988
Ιδιοκτήτης   ΤΖΟΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Διευθυντής   ΤΖΟΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Διεύθυνση   ΠΛ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 8
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/73988 26510/27256
FAX   26510/31038
 
 
Τίτλος   ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Εκδότης   ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1996
Ιδιοκτήτης   ART WINDS
Διευθυντής   ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
Διεύθυνση   ΔΩΔΩΝΗΣ 16
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45221
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/46004 46064
FAX   46064
 
 
Τίτλος   ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ
Εκδότης   Λ.ΜΠΕΝΕΚΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Εβδομαδιαίο
Πρώτη έκδοση   1993
Ιδιοκτήτης   ΧΡ. ΤΣΑΓΚΑ
Διευθυντής   ΧΡ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Διεύθυνση   ΠΙΝΔΟΥ & ΠΥΡΑΜΑΓΛΟΥ 1
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45445
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/ 28371 73183
FAX   126510/74464
 
 
Τίτλος   ΕΡΕΥΝΑ (Η)
Εκδότης   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Εβδομαδιαίο
Πρώτη έκδοση   1998
Ιδιοκτήτης   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
Διευθυντής   ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
Διεύθυνση   ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 7Α
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/ 38697
FAX   26510/ 38697
 
 
Τίτλος   ΕΡΜΑΙΚΗ ΣΤΗΛΗ
Εκδότης   ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Διμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   2004
Ιδιοκτήτης   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠ. ΣΥΛΛ. ΒΟΡ/ΤΙΚΗΣ ΕΛΛ. & ΝΗΣΩΝ
Διεύθυνση   ΣΤΟΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ & ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510 64990
FAX   26510 64990
 
 
Τίτλος   ΕΤΕΠΗ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ
Εκδότης   ΦΩΤΙΑΔΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   2005
Ιδιοκτήτης   Ε.ΤΕ.Π.Η. Α.Ε
Διεύθυνση   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45110
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/97650
FAX   26510/97673
 
 
Τίτλος   ΖΑΓΟΡΙ (TO) ΜΑΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συχνότητα   Μηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1977
Ιδιοκτήτης   ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤ.ΖΑΓΟΡΙΟΥ
Διευθυντής   ΑΠ.ΝΤΙΝΑΛΕΞΗΣ
Διεύθυνση   ΣΙΝΑ 4
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45445
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/79286 74000
FAX   0651/79286
 
 
Τίτλος   ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ
Εκδότης   ΦΙΛΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   2002
Ιδιοκτήτης   ΔΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   ΓΟΥΝΑΡΗ 2
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   454 44
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510 33245 210 6148561-3
 
 
Τίτλος   ΗΠΕΙΡΟΣ
Εκδότης   ΝΤΟΒΑ-ΓΚΑΛΜΠΙΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Ημερήσιο
Πρώτη έκδοση   1993
Ιδιοκτήτης   ΝΤΟΒΑ-ΓΚΑΛΜΠΙΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Διευθυντής   ΝΤΟΒΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Διεύθυνση   ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ 15
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   452 21
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/31413 26510/72848
FAX   26510/24422
 
 
Τίτλος   ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Εκδότης   ΓΚΕΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   15νθήμερο
Πρώτη έκδοση   2005
Ιδιοκτήτης   "ΚΥΚΛΟΣ" ΜΗ ΚΕΡΔ/ΚΗ ΕΤΑΙΡ.ΠΡΟΒ & ΠΡΟΩ. ΣΥΧΡ. ΔΡΑ"
Διεύθυνση   ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ 60, ΠΕΡΑΜΑ
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45500
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/81312 6932853680
FAX   26510/81312
 
 
Τίτλος   ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΕΝΝΑ
Εκδότης   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΠΠΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Εβδομαδιαίο
Πρώτη έκδοση   2006
Ιδιοκτήτης   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΠΠΟΣ
Διευθυντής   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΩΤΟΣ
Διεύθυνση   ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ 6Α
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/20791
FAX   26510/20791
 
 
Τίτλος   ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Εκδότης   ΤΖΑΛΛΑ ΛΟΥΚΙΑ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Ημερήσιο
Πρώτη έκδοση   1926
Ιδιοκτήτης   ΤΖΑΛΛΑ ΛΟΥΚΙΑ
Διευθυντής   ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Διεύθυνση   ΟΠΛ. ΠΟΥΤΕΤΣΗ 17Α
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45332
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/26300 26510/25771
FAX   26510/34862
 
 
Τίτλος   ΙΜΑΤΖ (IMAGE)
Εκδότης   ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   2003
Ιδιοκτήτης   ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Διεύθυνση   ΚΕΡΚΥΡΑΣ 23
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45500
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510 68500
FAX   26510 68518
 
 
Τίτλος   ΙΜΑΤΖ ΠΛΑΣ (IMAGE PLUS)
Εκδότης   ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   2005
Ιδιοκτήτης   ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Διεύθυνση   ΚΕΡΚΥΡΑΣ 23
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   455 00
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510 68500
FAX   26510 68518
 
 
Τίτλος   ΚΑΛΑΡΥΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
Εκδότης   ΚΩΝ/ΝΟΣ Β. ΜΠΑΡΜΟΥΤΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Διμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1985
Ιδιοκτήτης   ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΩΝ
Διεύθυνση   ΔΩΔΩΝΗΣ 7
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45221
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   37440
FAX   37440
 
 
Τίτλος   ΚΑΛΟΥΤΑ (Η) ΜΑΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1989
Ιδιοκτήτης   ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΟΥΤΑΙΩΝ
Διεύθυνση   28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 47
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   21394
 
 
Τίτλος   ΚΡΑΨΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1994
Ιδιοκτήτης   ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΑΨΙΤΩΝ
Διεύθυνση   ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ 6
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45332
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   41476
 
 
Τίτλος   ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (το)
Εκδότης   ΛΥΤΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ-ΚΥΝΗΓΙ
Συχνότητα   Διμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   2004
Ιδιοκτήτης   ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 17 Β
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510 25839
FAX   26510 39906
 
 
Τίτλος   ΛΑΙΣΤΙΝΑ ΝΕΑ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1996
Ιδιοκτήτης   ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΙΣΤΑΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   ΛΑΙΣΤΑ
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   44010
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
 
Τίτλος   ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκδότης   ΒΑΣ.ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ
Συχνότητα   Μηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1988
Ιδιοκτήτης   ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ
Διευθυντής   ΒΑΣ.ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ
Διεύθυνση   ΒΗΛΑΡΑ 19
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45445
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/31653
FAX   0651/30350
 
 
Τίτλος   ΝΕΑ ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ
Εκδότης   ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΕΛΙΚΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1989
Ιδιοκτήτης   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΣΑΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   Σ. ΛΑΜΠΡΟΥ 26
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45333
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   25332
 
 
Τίτλος   ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Εκδότης   ΖΩΗΣ ΧΡ.ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Εβδομαδιαίο
Πρώτη έκδοση   1989
Ιδιοκτήτης   ΖΩΗΣ ΧΡ.ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Διευθυντής   ΖΩΗΣ ΧΡ.ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Διεύθυνση   ΖΙΝΗ 7
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/22044 694/249877
FAX   66510/79437
 
 
Τίτλος   ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1993
Ιδιοκτήτης   ΜΟΡΦ. & ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
Διεύθυνση   ΖΙΝΝΗ 5
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   Ο651/37001-
 
 
Τίτλος   ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ
Εκδότης   ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ-ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ
Συχνότητα   Μηνιαίο
Πρώτη έκδοση   2004
Ιδιοκτήτης   Ι.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   ΘΩΜΑ ΠΑΣΧΙΔΗ 80
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45445
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/ 79195
 
 
Τίτλος   ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Εκδότης   ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Ημερήσιο
Πρώτη έκδοση   1993
Ιδιοκτήτης   ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (ΗΠΕΙΡΩΤ. ΕΚΔ. ΕΚΤ
Διευθυντής   ΘΕΜΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Διεύθυνση   ΔΑΓΚΛΗ 7
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45444
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/77466 26510/37880
FAX   26510/37880
 
 
Τίτλος   ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Εκδότης   ΦΛΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   2002
Ιδιοκτήτης   ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ & ΟΠΛ. ΠΟΥΤΕΤΣΗ 14
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   453 32
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26273 24709
FAX   25179
 
 
Τίτλος   ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ
Εκδότης   ΤΖΙΑΦΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Ημερήσιο
Πρώτη έκδοση   1966
Ιδιοκτήτης   ΤΖΙΑΦΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διευθυντής   ΤΖΙΑΦΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διεύθυνση   ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ & Χ.ΚΑΤΣΑΡΗ
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45221
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/26296 26510/29718
FAX   26510/20067
 
 
Τίτλος   ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Ημερήσιο
Πρώτη έκδοση   1957
Ιδιοκτήτης   ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣ
Διευθυντής   ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣ
Διεύθυνση   ΦΩΤΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ 11β
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45333
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/33791 26510/25677
FAX   26510/30350
 
 
Τίτλος   ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Εκδότης   ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
Συχνότητα   Εβδομαδιαίο
Πρώτη έκδοση   2002
Ιδιοκτήτης   ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Διευθυντής   ΣΚΟΥΛΙΚΑ ΒΑΣΩ
Διεύθυνση   ΦΩΤΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ 11 β
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45333
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510-25677
FAX   26510-30350
 
 
Τίτλος   ΣΟΥΤ
Εκδότης   ΠΑΝ.ΜΠΟΥΡΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
Συχνότητα   Εβδομαδιαίο
Πρώτη έκδοση   1984
Ιδιοκτήτης   Π.ΜΠΟΥΡΗΣ-Π.ΣΤΡΑΤΟΣ-Σ.ΚΟΝΤΗΣ
Διευθυντής   ΠΑΝ.ΜΠΟΥΡΗΣ
Διεύθυνση   ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ-ΚΕΝΤΡ.ΠΛΑΤΕΙΑ
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510/77433 25634
FAX   26510/77871
 
 
Τίτλος   ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΝΙΣΚΑΣ
Εκδότης   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΚΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Διμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1993
Ιδιοκτήτης   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΚΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Διευθυντής   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΚΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Διεύθυνση   ΑΒΕΡΩΦ 19
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45221
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/36755
FAX   0651/73732
 
 
Τίτλος   ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Μηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1989
Ιδιοκτήτης   ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤ.ΣΥΛΛ.ΑΧΛΑΔΕΑΣ
Διεύθυνση   ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 20
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45221
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   41938 93648
 
 
Τίτλος   ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΟΥΡΚΑΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1983
Ιδιοκτήτης   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΥΡΚΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ 3
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45333
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/22655
 
 
Τίτλος   ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΛΙΓΓΙΩΤΩΝ
Εκδότης   ΠΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1999
Ιδιοκτήτης   ΠΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διεύθυνση   ΜΕΛΙΓΓΟΙ ΔΩΔΩΝΗΣ
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   455 00
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   26510 73433
FAX   26510 83309
 
 
Τίτλος   ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδικό
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1980
Ιδιοκτήτης   Σ.ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ 25
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45000
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/44071
 
 
Τίτλος   ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ
Εκδότης   ΜΗΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1999
Ιδιοκτήτης   ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΡΑΦΤΑΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διεύθυνση   ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΟΥ 8
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45500
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   0651/47796
 
 
Τίτλος   ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΝΑ (ΤΑ)
Εκδότης   ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΚΚΩΝΗΣ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Περιοδική έκδοση
Θέματα   ΤΟΠΙΚΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Συχνότητα   Τριιμηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1993
Ιδιοκτήτης   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
Διεύθυνση   ΑΡΣΕΝΗ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΥ 57Α
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45332
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   49121 26510 49121
 
 
Τίτλος   ΨΗΝΑ
Γλώσσα   Ελληνικά
Είδος   Εφημερίδα
Θέματα   ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συχνότητα   Μηνιαίο
Πρώτη έκδοση   1979
Διευθυντής   ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διεύθυνση   ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 5
Πόλη   ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΚ   45221
Νομός   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο   32524

http://www.iema.gr/alpha?lang=el&tb=greek_publications&alpha=city&r=&i=%C9%D9%C1%CD%CD%C9%CD%C1
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: midnight στις Τρι 28 Απρ 2020 01:18
(https://i.postimg.cc/DyBMg5SB/IMG-20200428-011315.jpg)

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.iema.gr/alpha%3Flang%3Del%26tb%3Dmme_journals%26alpha%3Dcity%26r%3D%26i%3D%25C9%25D9%25C1%25CD%25CD%25C9%25CD%25C1&ved=2ahUKEwih37Ku0YnpAhUS66QKHdIDAMoQFjAJegQIAxAB&usg=AOvVaw2-qX-YVm5POeqPHFi6ppib
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: P@sL@S στις Τρι 28 Απρ 2020 13:44

Το δεύτερο τώρα, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, στο σημείο που η Πουτέτση μας βγάζει στη Βλαχλείδη,
εκεί που είναι τώρα το κτίριο που έχει τα αθλητικά ο Νίκος Σιόντης, ήταν πολύ παλιότερα μία μάντρα αυτοκινήτων.
Δεν ήταν μάντρα, ήταν αντιπροσωπεία της seat αν θυμάμαι καλά..Είχα πάει με τον πατέρα μου να δώ αυτοκίνητο εκεί!
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Τρι 28 Απρ 2020 21:00
Αρχές 80's ήταν μάντρα! Αν ήταν αντιπροσωπεία θα την είχαν εντελώς γραμμένη στα @@ τους  :P

Το Σουτ λοιπόν στην υπόγα στον Ορφέα (υπόγειο θυμάμαι). Σε υπόγειο της Πυρσινέλλα, λίγο δίπλα απ' την Ομόνοια, ποια εφημερίδα τυπώνονταν;

Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Crimson Glory στις Σαβ 20 Φεβ 2021 22:31
Εντελώς τυχαία, ψάχνοντας τα Γιάννενα των 80s, έπεσα πάνω στη σελίδα της TAIGA στο φουμπου.
Και εκεί έχει έναν σύνδεσμο με ζωντανό διαδικτυακό πρόγραμμα του καταστήματος. Δεν το ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα! Ως λάτρης της 10ετίας του 80, έπαθα ΣΣΣΙΙΙΙΟΚ!
Το βάζω εδώ, ε, έριξα και κάνα δγυο κουνήματα να θυμηθώ τα νιάτα μου!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3633055446813567&id=1311479722304496&__tn__=%2As%2As-R
Τίτλος: Απ: Σφήκα και άλλα
Αποστολή από: Mikkael_Sin στις Κυρ 21 Φεβ 2021 09:17
Αν το ήξερα θα είχα μπει γμτ