Αποστολέας Θέμα: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων  (Αναγνώστηκε 6332 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.614
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
epirusgate.blogspot.com
Παράθεση
Με ένα απίστευτο περιστατικό,σημαδεύτηκε η σημερινή παρέλαση στην Γιάννενα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τον Τούρκικο Ζυγό .Ομάδα μαθητών από σχολείο της πόλης,μόλις πλησίασε την εξέδρα των επισήμων,γύρισε και μούντζωσε ομαδικά τους επίσημους!!!Προηγήθηκε το σύνθημα του σημαιοφόρου του σχολείου ο οποίος φώναξε δυνατές "Είστε Μαλ..ς"!!!Η απίστευτη κίνηση των μαθητών-η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν προσχεδιασμένη-,εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο,ο οποίος αποχώρησε από όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων,αλλά και από το χώρο που έγινε η παρέλαση.


Παράθεση

Απίστευτο και όμως αληθινό!Οι καθηγητές φυσικής αγωγής,δυο σχολείων που παρέλασαν σήμερα στα Γιάννενα,έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ'αριστερά",μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων!Μπορεί οι αποδοκιμασίες στις παρελάσεις,έχουν γίνει πια της μόδας.Μπορεί οι μαθητές να αισθάνονται πως με αυτό τον τρόπο,διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.Όμως δεν είναι δυνατόν,οι καθηγητές τους, να τους παροτρύνουν,ή να συμμετέχουν σε αυτού του είδους τις διαμαρτυρίες.Η συμπεριφορά των συγκεκριμένων καθηγητών,έχει εξοργίσει όχι μόνο τους υπεύθυνους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,αλλά ακόμη και τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων!

newsit.gr
Παράθεση
Από τη μια οι κτηνοτρόφοι που ήθελαν να μοιράσουν γάλα για να διαμαρτυρηθούν και από την άλλη οι άνδρες των ΜΑΤ, με τους στρατιώτες και τους μαθητές να περιμένουν...

Όλα ήταν έτοιμα για τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Δωδώνης. Οι επίσημοι είχαν πάρει τις θέσεις τους στην εξέδρα των επισήμων, με τους πολίτες να αποδοκιμάζουν και όλα έδειχναν ότι η παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους θα ξεκινούσε.

Λίγο μετά τις 11.00 όμως έκαναν την εμφάνισή τους κτηνοτρόφοι, που μπήκαν στην κεντρική λεωφόρο και προσπάθησαν να μοιράσουν γάλα στους πολίτες, για να διαμαρτυρηθούν για τα έσοδά τους, που όπως λένε μειώνονται διαρκώς. Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ που τους απώθησαν και προς στιγμήν απειλήθηκε σύρραξη. Κάπως έτσι, σε... πρώτο πλάνο έμειναν οι κτηνοτρόφοι με τους άνδρες των ΜΑΤ και σε δεύτερο μαθητές και στρατιώτες, να περιμένουν καρτερικά.

Να σημειωθεί πως οι κτηνοτρόφοι, είχαν πάρει την απόφαση να παρελάσουν με τα τραχτέρ τους, αλλά αργά το βράδυ της Δευτέρας (20-02-2012) έκαναν ένα βήμα πίσω και αποφάσισαν να μοιράσουν γάλα στους πολίτες.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις ΔΕΝ δίνει το παρών μετά από πολλά χρόνια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας. Δείτε στο βίντεο της ΝΕΤ, την εικόνα που επικρατούσε νωρίτερα στη λεωφόρο Δωδώνης...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NLMnR4Ki2BU

inews.gr
Παράθεση
Απίστευτη θηριωδία των δυνάμεων των ΜΑΤ, στην παρέλαση για την επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων…

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, παραγωγοί – κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, που η κυβέρνηση μέσω της Αγροτικής Τράπεζας έβγαλε στο σφυρί, προσπάθησαν να προβούν σε μία πρωτότυπη διαμαρτυρία μοιράζοντας γάλα και γιαούρτια στα παιδιά, που τα συνόδευαν οι γονείς τους. Οι αστυνομικοί αρχικά με τις ασπίδες τους απώθησαν τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς επειδή φοβήθηκαν ότι τα γάλατα και τα γιαούρτια μπορεί να γίνονταν πολεμοφόδια στα χέρια των παιδιών κατά της εξέδρας των πολιτικών. Κι όταν ο κόσμος άρχισε να αντιδρά, η… δημοκρατία επεβλήθη με τα γκλομπ!

Αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν στο ψαχνό τους εργαζόμενους και παραγωγούς της ΔΩΔΩΝΗ, σωριάζοντας αιμόφυρτους τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χρήστος Γεωργίου, του οποίου άνοιξαν το κεφάλι!

agon.gr
Παράθεση
Στην παρέλαση συνέλαβαν το... γάλα

Μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές κινητοποιήσεις έγινε στα Γιάννενα για την παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου. Η παρέλαση σηματοδοτήθηκε από αρκετή ένταση, χωρις ευτυχώς χημικά. Οι διαδηλωτές τελικά έσπασαν τον κλοιό των ΜΑΤ και έφτασαν στην εξέδρα, αφού η παρέλαση τελείωσε και οι επίσημοι είχαν φύγει


Κάκιστη εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση της αστυνομίας που "μπλόκαρε" το αυτοκίνητο των κτηνοτρόφων με τα κουτιά γάλακτος, τα οποία κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στη "Δωδώνη" που ήταν και ο μεγαλύτερος όγκος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, προόριζαν για  διανομή στην παρέλαση. Τα ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους όταν αυτοί προσπάθησαν να πάρουν τα γάλατα και χτύπησε κάποιους από αυτούς. Σε δηλώσεις τους αργότερα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στη "Δωδώνη" κ. Γεωργίου και ο εκπρόσωπος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Ιωαννίνων κ. Τζίμας, καταδίκασαν την επέμβαση.
Συνολικά, κινητοποιήθηκαν 10 περίπου διμοιρίες ΜΑΤ, οι οποίες είχαν κυριολεκτικά αποκλείσει το κέντρο της πόλης. Ενδεικτικό είναι ότι η εξέδρα των επισήμων είχε αποκλειστεί με κιγκλιδώματα που τοποθετήθηκαν, στο ύψος του αγάλματος της Ολυμπιάδας από την πλευρά του δικαστικού μεγάρου και στην Όαση από την κάτω πλευρά, αποκλείοντας τους πολίτες σχεδόν σε ακτίνα 200 μέτρων από την εξέδρα.
Διάχυτη ήταν η ένταση και η αμηχανία και στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι επικεφαλής πολύ συχνά ήταν προκλητικοί, αποθώντας και προπηλακίζοντας και δημοσιογράφους. Άλλοι πάλι προτίμησαν να μην εμπλακούν σε εντάσεις. Δεν ήταν λίγες οι φορές που παιδιά δημοτικού περνούσαν από κλοιό των ΜΑΤ, δίπλα από γκλομπ και "φυσούνες" χημικών για να παρελάσουν, με τους δασκάλους να διαμαρτύρονται στους αστυνομικούς.
Τα σκηνικά της 28ης Οκτωβρίου της Λάρισας, επαναλήφθηκαν και στην παρέλαση. Μαθητές δύο λυκείων της πόλης παρέλασαν με... ανοιχτές παλάμες προς την εξέδρα των επισήμων.
Όταν παρέλασαν και τα τμήματα των αστυνομικών σχολών, οι συγκεντρωμένοι μαζεύτηκαν ξανά για να κάνουν πορεία. Ήδη, στους γύρω δρόμους είχαν εξελιχθεί κυνηγητά με τρεις νεαρούς να προσάγονται. Τα ΜΑΤ δεν επέτρεψαν την πορεία αρχικά, όταν όμως η συγκέντρωση μεγάλωσε και από πολίτες που μπήκαν σε αυτή, από το κοινό της παρέλασης, η διμοιρία άρχισε να υποχωρεί. Σταμάτησε τελικά μπροστά στο δικαστικό, όπου επικράτησε νέα ένταση. Δέκα λεπτά αργότερα, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν και πάλι και έσπασαν το μπλόκο που είχαν σχηματίσει δύο σειρές αστυνομικών των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ. Έφτασαν μπροστά στην εξέδρα, ενώ οι επίσημοι είχαν φύγει και η ένταση σταμάτησε εκεί.

epiruspost.gr
ΠαράθεσηΗ ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, τα επεισόδια, οι πέντε προσαγωγές και η ένταση ήταν τα στοιχεία που σημάδεψαν την 99η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Το κλίμα βαρύ, ο κόσμος μουδιασμένος, η πλατεία των Ιωαννίνων είχε εκκενωθεί από την Αστυνομία σε απόσταση μεγάλη προς αποφυγή επεισοδίων...

Διμοιρίες των ΜΑΤ ανεπτυγμένες μαζικά στο χώρο της Ακαδημίας, εκεί όπου είχαν συγκεντρωθεί οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων για να ξεκινήσουν την παρέλαση.

Στόχος να παρεμποδίσουν την ομάδα κτηνοτρόφων και εργαζομένων της Δωδώνης που ήθελαν να μοιράσουν γάλα στα παιδιά.

Η μέρα δεν θύμιζε σε τίποτα γιορτή.

Οι εικόνες αντιφατικές.

Οι ασπίδες των ΜΑΤ σηκωμένες. Πανό, πλακάτ και συνθήματα. Και ανάμεσα παιδιά έντεκα και δώδεκα χρονών που έψαχναν το βήμα....

Ορισμένοι δάσκαλοι βρήκαν το κουράγιο και μαζί με τους μαθητές τους αποχώρησαν.

Άλλοι μαθητές πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων αποδοκιμάζοντάς τους. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κάποια στιγμή μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να πλησιάσει την εξέδρα από την πίσω πλευρά. Η επέμβαση των ΜΑΤ ήταν άμεση και ακολούθησαν προσαγωγές.

Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης και σε μικρή απόσταση από το χώρο των επισήμων, στην Ακαδημία, η κατάσταση ήταν τεταμένη. Μία διμοιρία των ΜΑΤ είχε αναπτυχθεί γύρω από το φορτηγάκι όπου ήταν φορτωμένα τα πακέτα με το γάλα Δωδώνης.

Οι αψιμαχίες με τους παραγωγούς δεν έλειψαν και αρκετές φορές βγήκαν τα γκλομπς και οι ασπίδες.

Αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης επετράπη στους συγκεντρωμένους να κάνουν πορεία, η οποία κατέληξε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο με αίτημα πια την απελευθέρωση των ατόμων που είχαν προσαχθεί. Στη μία και μισή το μεσημέρι περίπου αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και η πορεία διαλύθηκε....

Οι εντυπώσεις που έμειναν στην κοινή γνώμη ήταν οι χειρότερες και οι εικόνες από τους δρόμους με τους παρατεταγμένους αστυνομικούς δεν ταίριαζαν σε μια πόλη που γιόρταζε την Επέτειο της Απελευθέρωσης.
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 21 Φεβ 2012 14:26 από PAS-o-media »
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος vagge-lakis-buffon

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.091
  • Προφίλ
  • http://oi42.tinypic.com/x0scud.jpg
Απογονοι των Σουλιωτων Γιαννιωτες λεονταρια, δειξτε και στο ποδοσφαιρο πως ειστε παλικαρια

Αποσυνδεδεμένος zissis

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 305
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #2 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 16:24 »
Σε συνέχεια του τότε που ανήρτησε ο Βαγγελάκης συνεχίζουμε στο σήμερα, στα της παρέλασης δηλαδή!

Παράθεση
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΦΩΝΑΞΕ «ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΤΖΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!
Ενα ακόμη επεισόδιo μετά την περίφημη μούντζα της 28ης Οκτωβρίου, σημειώθηκε σήμερα σε μαθητική παρέλαση στα Ιωάννινα κατά τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους.
Ο σημαιοφόρος σχολείου μόλις πέρασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων φώναξε δυνατά «είστε μαλάκες»! Στη συνέχεια οι μαθητές που ακολούθησαν μούντζωσαν ομαδικά τους επίσημους.
Η κίνηση των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο της πόλης, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε από το χώρο.


http://tinyurl.com/7svuzxa

Παράθεση
Παρέλαση με ένταση και επεισόδια

Σε σύρραξη μεταξύ ΜΑΤ και κτηνοτρόφων μετατράπηκε η σημερινή παρέλαση για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης.
Οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι είχαν αποφασίσει να διαμαρτυρηθούν σήμερα κάνοντας παρέλαση με τα τρακτέρ αλλά εχθές το βράδυ άλλαξαν την απόφασή τους, αποφάσισαν τελικά να μοιράσουν δωρεάν γάλα στους μαθητές της παρέλασης. Η κίνηση τους αυτή φαίνεται πως εξόργισε μια διμοιρία των ΜΑΤ που προσπάθησε να τους εμποδίσει. Τελικά δημιουργήθηκε σύρραξη με αποτέλεσμα να χαλάσει το γιορτινό κλίμα και να παρεμποδιστεί η παρέλαση. Μάλιστα από νωρίς το πρωί 17 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα είχαν λάβει μέτρα στην λεωφόρο Δωδώνης που θα γίνονταν η παρέλαση, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια, παρότι φέτος δεν παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ούτε υπουργοί.
Ακόμη μαθητές από σχολείο της πόλης μούντζωσαν τους επισήμους όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα όπυ βρισκόταν. Ο σημαιοφόρος μάλιστα φώναξε το παράγγελμα "Είστε μ...κες". Η κίνηση αυτή ανάγκασε τον Δήμαρχο κ. Φίλιο να αποχωρήσει από το χώρο της παρέλασης. Επίσης γυμναστές σχολείων φώναξαν ανάποδα το παράγγελμα "κλίνατε επί δεξιά" στους μαθητές τους και αυτοί γύρισαν την πλάτη στην εξέδρα των επισήμων!
Ακολουθεί το video σχετικό βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NLMnR4Ki2BU

http://www.now-ioannina.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/item/517-%CF%83%CF%8D%CF%81%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7

Παράθεση
Επεισόδια μεταξύ κτηνοτρόφων και ΜΑΤ
Ιωάννινα: Ένταση στην παρέλαση για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης


Επεισόδια σημειώθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της παρέλασης στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Ομάδα κτηνοτρόφων εμφανίσθηκε με ένα μικρό φορτηγό κοντά στην παλιά Ακαδημία, απ' όπου ξεκινούσε η παρέλαση, για να διανείμει κουτιά με γάλα στους μαθητές και στρατιώτες.

Τότε επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και προκλήθηκαν συμπλοκές χωρίς τραυματισμούς.

Στην περιοχή εμφανίσθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν και γονείς που ανησύχησαν για τα παιδιά τους.

Τελικά η παρέλαση άρχισε με την απομάκρυνση των διαδηλωτών και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Από το πρωί 17 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα είχαν λάβει μέτρα στην λεωφόρο Δωδώνης που θα γίνονταν η παρέλαση, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια, παρότι φέτος δεν παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αλλά ούτε υπουργοί.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε μόνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4696565

17 διμοιρίες και μόνο ένας επίσημος!!!
αχαχαχαχαχαχα
Ετσι να χέζονται να βγαίνουν έξω!!!

Επίσης

http://parallhlografos.wordpress.com/2012/02/21/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%84/

http://planet-greece.blogspot.com/2012/02/blog-post_9483.html?spref=fb
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 21 Φεβ 2012 17:05 από mh_per_ »
Είμαι ένα πλάτωμα μια βάση για πυραύλους είμαι ένας πύραυλος που έκαψε τη βάση...

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.583
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #3 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 17:11 »
Παράθεση
ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!
Ενα ακόμη επεισόδιo μετά την περίφημη μούντζα της 28ης Οκτωβρίου, σημειώθηκε σήμερα σε μαθητική παρέλαση στα Ιωάννινα κατά τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους.
Ο σημαιοφόρος σχολείου μόλις πέρασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων φώναξε δυνατά «είστε μαλάκες»! Στη συνέχεια οι μαθητές που ακολούθησαν μούντζωσαν ομαδικά τους επίσημους.
Η κίνηση των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο της πόλης, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε από το χώρο.

Ισα μωρη λουλου...

Αποσυνδεδεμένος Anton

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 401
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #4 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 17:53 »
Όταν σε μια επέτειο απελευθέρωσης, υπάρχουν 1150 φρουροί του καθεστώτος (το μπάτσοι πλέον είναι λίγο για να τους περιγράψει) όλων των ειδών και των αποχρώσεων ξαμολημένοι από τις 9 το πρωί από την ακαδημία μέχρι τη λίμνη, όταν υπάρχουν "νεκρές ζώνες" στην κεντρική πλατεία και μέχρι και ο "επίσημος" είναι αρχιμπάτσος, είναι ειρωνικό να μιλάμε πλέον και για δημοκρατία και για 99 χρόνια ελευθερία...

Τουλάχιστον αρχίζουν και αναγνωρίζουν ότι δεν πρέπει να κυκλοφορούν αφύλακτοι και να κοιμούνται ήσυχοι..

Μπράβο σε όσους καθηγητές και μαθητές τους γύρισαν την πλάτη, τους έβρισαν και τους μούτζωσαν.
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 21 Φεβ 2012 18:14 από Anton »

Αποσυνδεδεμένος fadomas

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.923
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #5 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 19:55 »


Αποσυνδεδεμένος SATSI

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 498
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #6 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 21:14 »
Πάντως παιδιά,παρά τα τόσα που λέτε ότι έγιναν στα Γιάννενα,ΤΟ MEGA ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΠΟΤΕ!!!!!!!Δεν ξέρω αν στη διάρκεια της χούντας υπήρχε τηλεόραση στην Ελλάδα,αλλά,αν υπήρχε,πιστεύω ότι θα ήταν λιγότερο χειραγωγούμενη απ τους δικτάτορες σε σχέση με το ότι είναι αυτό το ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΙ απ την κυβέρνηση!!!!

ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΝ ΕΤΗ 2012 ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΠ ΑΥΤΟ!!!

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.614
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #7 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 21:40 »
ota.gr
Παράθεση
Την αντίδραση του δημάρχου Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιου, προκάλεσε η τακτική κάποιων μαθητών στην σημερινή παρέλαση για την 99η επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, να στρέψουν το κεφάλι τους προς την αντίθετη πλευρά της εξέδρας των επισήμων ή να τείνουν την ανοικτή παλάμη τους προς αυτή. Σε δηλώσεις του ο κ. Φίλιος, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τακτική των μαθητών αποχώρησε από την εξέδρα, επεσήμανε: «Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία. Το ίδιο ακριβώς νόημα έχει και η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας. Θεωρούμε όμως ότι οι ύβρεις στη διάρκεια της παρέλασης προσβάλλουν πρώτα την ιστορία μας και στη συνέχεια τη νέα γενιά η οποία έχει ύψιστο καθήκον να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας…». Και κατέληξε:

«Η παρουσία μας στην εξέδρα των επισήμων έχει διπλό νόημα. Να τιμήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου και συνάμα να τιμήσει τη νέα γενιά, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Οι διαμαρτυρίες και οι ύβρεις την ώρα της παρέλασης δεν αποτελούν μορφή αγώνα. Αποτελούν προσβολή στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στις αξίες που γέννησε η Ελλάδα».

Γάλα παρέλαση Γιάννενα.swf

Πορεία παρέλαση Γιάννενα 2.swf

Παρέλαση Γιάννενα Ελευθέρια.swf
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 21 Φεβ 2012 21:51 από PAS-o-media »
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος zissis

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 305
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #8 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 22:17 »
Παράθεση
Καταγγελία για τα αστυνομικά έκτροπα σήμερα

Την ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης μας γίναμε μάρτυρες μιας εκτεταμένης «κατάληψης» όλου του χώρου γύρω από τον χώρο της παρέλασης από δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο δήθεν στόχος αυτής της «επιχείρησης» ήταν να «προστατευτεί» η παρέλαση από τους διαδηλωτές κτηνοτρόφους, εργαζόμενους της ΔΩΔΩΝΗΣ και άλλους εργαζόμενους, που μετά από πρόσκληση του Συντονιστικού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ήθελαν να διαδηλώσουν μαζικά και ειρηνικά ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και της τρόϊκας, με αιχμή το θέμα της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ", του ζωτικότερου πνεύμονα επιβίωσης της περιοχής και των ηπειρωτών κτηνοτρόφων. Στη προσπάθεια των εργαζομένων να μοιραστούν γάλατα πριν τη παρέλαση -και υπό το πρόσχημα ότι δεν μπορούσε να διασφαλισθεί η «προστασία» των "επισήμων" από τον πιθανό εκσφενδονισμό κάποιου γάλατος- έγινε «προληπτική» επίθεση των ΜΑΤ, τραυματίσθηκαν εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του σωματείου της "ΔΩΔΩΝΗΣ", και στη συνέχεια σε άλλο σημείο έγιναν και 5 "προσαγωγές". Μετά το τέλος της παρέλασης, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν ειρηνικά και μοίρασαν γάλατα στον κόσμο. Καταγγέλλουμε τόσο την αστυνομοκρατία όσο και τη βίαιη καταστολή μιας συμβολικής κίνησης των εργαζομένων της "ΔΩΔΩΝΗΣ" καθώς και την προσπάθεια να ματαιωθεί η ειρηνική, αγωνιστική διαμαρτυρία των εργαζομένων. Ο φόβος και η τρομοκρατία που επιβάλλουν, είναι το απαραίτητο «συμπλήρωμα» για να καταστείλουν τη λαϊκή αγανάκτηση ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν, με τους επιτρόπους-ελεγκτές, με την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και ανεξαρτησίας. Οι μέρες τους όμως είναι μετρημένες. Η λαϊκή οργή, ενάντια σε αυτούς που διαλύουν τη ζωή μας, που επιχειρούν να περάσουν με κατεπείγουσα διαδικασία τους εφαρμοστικούς νόμους για τα μέτρα-σφαγείο, που καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας και ανεξαρτησίας με το πρόσχημα της «σωτηρίας», είναι ικανή με οργανωμένες και μαζικές εκδηλώσεις να ανατρέψει τα άθλια σχέδιά τους.
 ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΒΔΕΛΥΡΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παράθεση
Δήλωση δημάρχου Ιωαννίνων για τα επεισόδια στην παρέλαση
Με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στην παρέλαση για τον εορτασμό της 99η Επετείου της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία.Το ίδιο ακριβώς νόημα έχει και η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση.Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας. Θεωρούμε όμως ότι οι ύβρεις στη διάρκεια της παρέλασης προσβάλλουν πρώτα την ιστορία μας και στη συνέχεια τη νέα γενιά η οποία έχει ύψιστο καθήκον να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.Η παρουσία μας στην εξέδρα των επισήμων έχει διπλό νόημα. Να τιμήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου. Και συνάμα να τιμήσει τη νέα γενιά, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.Οι διαμαρτυρίες και οι ύβρεις την ώρα της παρέλασης δεν αποτελούν μορφή αγώνα. Αποτελούν προσβολή στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στις αξίες που γέννησε η Ελλάδα».

Σιγά ρε Φίλιο!
Αν σε ενδιέφεραν τα ιδανικά και η δημοκρατία θα κατέβαινες μαζί με τον κόσμο!

Παράθεση
"Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΣΠΑΣΕ…"

Το γνωρίζαμε καιρό πριν: Μόνο με την τρομοκρατία των ΜΑΤ και κλομπ η κυβέρνηση της χούντας του ΠΑΠΑ(δήμιου) των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων θα επιχειρούσε να περάσει το ξεπούλημα της εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ. Μόνο με την τρομοκρατία έχει τις ελπίδες να περάσει η ιδιωτικοποίηση της που βρίσκει αντίθετο το 99% του Ηπειρωτικού λαού.Για αυτό το λόγο αυτό που ζήσαμε στα ελευθερία των Ιωαννίνων με τις κατοχικές δυνάμεις της τρόικας-ΕΕ-κυβέρνησης δεν το έχουν ξαναζήσει τα Ιωάννινα. Με προεξέχοντα εκπρόσωπο της κυβέρνησης τον γενικό γραμματέα της αστυνομοκρατίας, ο συμβολισμός πέρα για πέρα ξεκάθαρος. Χούντα είναι και θα πέσει, όπως όλες οι χούντες. Καθώς δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα τόσο των εργαζομένων, των κτηνοτρόφων που παρά και ενάντια στην αστυνομοκρατία και την τρομοκρατία μοίρασαν γάλα της ΔΩΔΩΝΗΣ στους Γιαννιώτες. Των τιμημένων αντιστασιακών που παρέλασαν με πανό που έγραφε για τον παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στην νέα κατοχή. Αλλά της νεολαίας που στην παρέλαση με ανοικτές παλάμες έδειξε την απέχθεια της στην χούντα και την αστυνομοκρατία..ελευθέρια να σου πετύχει…, τα πραγματικά ελευθέρια ήταν και είναι ο κόσμος που διαδήλωσε, οι μαθητές που φασκέλωσαν, οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι που έσπασαν την τρομοκρατία στο δρόμο Δεν φτάνει να καταδικάσουμε την βαναυσότητα και την τρομοκρατία των ΜΑΤ- κυβέρνησης. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι μαζικοί φορείς των Ιωαννίνων δεν πρέπει να καταδικάσουν την αστυνομοκρατία, τον τραμπουκισμό και την τρομοκρατία των ΜΑΤ. Χρειάζεται μεγαλύτερη ενότητα, συστράτευση και αποφασιστικότητα ενάντια στην χούντα ΠΑΠΑ(δήμιου) –ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα να ενωθεί, να συστρατευτεί το 99% των ηπειρωτών για να σωθεί η ΔΩΔΩΝΗ και αυτά που εκφράζει. Καλές τιμές στους παραγωγούς που μπορούν να γίνουν και καλύτερες. Αρκετά καλές εργασιακές σχέσεις που μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες. Και ποιοτικά προϊόντα που μπορεί να πουλιούνται σε ακόμη καλύτερες τιμές για την φτωχολογιά. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να φοβηθούμε. Ο Γιαννιώτικος λαός σήμερα στην παρέλαση μίλησε. Όχι η τρομοκρατία, η αστυνομοκρατία, η χούντα του ΠΑΠΑ(δήμιου) και των κομμάτων που την στηρίζουν δεν περνάει. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν περνάει. Ναι αν είναι να ανοίξουν κεφάλια δεν θα είναι των εργαζόμενων και των κτηνοτρόφων. Θα είναι των επίδοξων αγοραστών της ΔΩΔΩΝΗΣ. Και αυτό ας το λάβουν όχι σαν απειλή μα σαν φιλική προειδοποίηση.


 ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΕίμαι ένα πλάτωμα μια βάση για πυραύλους είμαι ένας πύραυλος που έκαψε τη βάση...

Αποσυνδεδεμένος sellos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.059
 • toros-tsiprofans
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #9 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 22:47 »
Ξύδι κύριε Φιλιο (για να μην πω τίποτα βαρυτερο)
κι αν σας ενοχλησε η λεξη "μλκες"
να δειτε πόσο ενοχλει εμας που μας περνατε για τέτοιους διαρκώς..

Αποσυνδεδεμένος New

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 13.652
 • 0
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #10 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 23:10 »
Παράθεση
Η κίνηση των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο της πόλης, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε από το χώρο.

Αχ, πούσαι νιότη, που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος! (Βάρναλης Κ)
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 21.367
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #11 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 23:36 »
όταν ξεκίναγε να πάει δεν το περίμενε;Τι περίμενε;Λουλούδια;Αλήθεια οι υπόλοιποι που ήταν;

Αποσυνδεδεμένος ΘΟΔΩΡΗΣ

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.091
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #12 στις: Τρι 21 Φεβ 2012 23:49 »
Κύριε Φίλιο αν ήταν περίοδος εκλογών κ πάσχιζες να βγεις δήμαρχος όχι μούτζες θα δεχόσουν αλλά κ κωλοδάχτυλα για να πάρεις την καρέκλα του δημάρχου.Τώρα που κατάφερες να βγείς δήμαρχος το πάιζεις μάγκας κ αποχωρείς επειδή σου γύρισαν την πλάτη κ σε μουτζωσαν οι μαθητές.Κ εσύ αποτελείς μέλος των πολιτικών που μας έχουν φτάσει σε αυτό το χάλι.Δεν είσαι άγιος εσύ-όλοι δημάρχοι,περιφερειάρχες,σύμβουλοι κ τα 300 μουλάρια τις ίδιες ευθύνες έχετε για την κατάντια τις χώρας μας αλλα έχετε μάθει ως τώρα να μην αντιδρούμε κ να συμβιβαζόμαστε με όλα κ εσείς να κάνετε ησυχοι κ ανενόχητοι τις λαμογιές σας.Σε χάλασε η αντίδραση των μαθητών?Παρετήσου τότε αν σε ενόχλησαν τόσο κ απο το αξιωμα του δημάρχου.Μπορείς?Φυσικά κ όχι γιατί εκεί γατζώνεστε όλοι κ γιατι μόνο απο την κωλοκαρέκλα ξέρετε να μιλάτε.Καλά σας κάνενε λοιπόν κ σε εσένα αλλά κ τους προκατόχους σου έπρεπε να μπινελικώνανε σήμερα κ κάθε μέρα όπου κ να βρίσκεστε.
ΤΟΠΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ Κ ΙΣΤΟΡΙΑ
''Κ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΩ''

Αποσυνδεδεμένος fadomas

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.923
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #13 στις: Τετ 22 Φεβ 2012 01:13 »
Παράθεση
Η παρουσία μας στην εξέδρα των επισήμων έχει διπλό νόημα. Να τιμήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου και συνάμα να τιμήσει τη νέα γενιά, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Οι διαμαρτυρίες και οι ύβρεις την ώρα της παρέλασης δεν αποτελούν μορφή αγώνα. Αποτελούν προσβολή στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στις αξίες που γέννησε η Ελλάδα».

Η παρουσία σας μόνο τιμητική δεν είναι για ανθρώπους που πέθαναν για αυτόν τον τόπο που εσείς και οι όμοιοι σας πουλάτε σήμερα αβρόχοις ποσί...

Να είστε σίγουρος πως αν μπορούσαν θα σας μούντζωναν και οι ίδιοι...

Την νέα γενιά έχετε δείξει πόσο την τιμάτε τόσα χρόνια όλοι εσείς με τα μέτρα που παίρνετε για αυτήν χωρίς αυτήν και φυσικά όχι για αυτήν....

αλλά δε φταίτε εσείς αλλά αυτοί που σας ψήφησαν!!!

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.583
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #14 στις: Τετ 22 Φεβ 2012 10:11 »
Εμ ετσι ειναι κυριε Φιλιο....
Πιο ειναι εξαλλου το ονειρο του καθε αριστερου πολιτικου?
να κατεβει υποψηφιος με το ΠΑΣΟΚ!

Σ ευχομαι και Κουβελης μια μερα...Α....
για να εξηγουμαστε κιολας...
επειδη ολοι ξερουμε τι τραβηξε εκεινο το παιδακι που μουντζωσε τον Οκτωβριο
μη τυχον αγγιξετε τα παιδια
γιατι μαυρο φιδι που σας εφαγε....
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 22 Φεβ 2012 10:56 από pagourenko1966 »

Αποσυνδεδεμένος Anton

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 401
  • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 531
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #16 στις: Τετ 22 Φεβ 2012 10:28 »
Δήμαρχε κάποτε ήσουν αριστερός με ότι περικλείει ο χαρακτηρισμός αυτός. Κανονικά θα έπρεπε να μην δεχθείς να ανέβεις στην εξέδρα, απο την στιγμή που είχαν το θράσος - γιατί περί θράσους πρόκειτε - να βρίσκονται εκεί οι βουλευτές Οικονόμου και Παντούλας. Αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους 298 βολεμένους του συστήματος δέσμευσαν την χώρα για τα επόμενα 50, 60, 70 χρόνια και ήρθαν να γιορτάσουν την απελευθέρωση της πόλης μας;;; Λίγο οξύμωρο δεν είναι αυτό;;; Αν θεωρείς οτι οι μαθητές με την κίνησή τους αυτή βεβήλωσαν την μνήμη αυτών που σκοτώθηκαν για αυτή την χώρα, θα σε πληροφορήσω οτι αυτοί οι ήρωες αν μπορούσαν να σηκωθούν απο τον τάφο όχι μούτζες θα σας έριχναν, αλλά θα σας εκτελούσαν  επί τόπου για αυτά που έχετε κάνει σε αυτόν τον τόπο. Επίσης θα ήθελα να σου πω πως θα προτιμούσα να είσαι το ίδιο εύθικτος και για άλλα ζητήματα που αφορούν αυτήν την πόλη....

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.959
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #17 στις: Πεμ 23 Φεβ 2012 20:07 »
Καλα τους εκαναν τα παλικαρακια, εδειξαν οτι εχουν ψυχη και α.....α!

Ο Φιλιος ειναι "αριστερος" μπαινοντας ή "αριστερος" βγαινοντας;

Υ.Γ. "Που 'σαι νιοτη που δειχνες πως θα γινομουν αλλος"! Ε δημαρχε; 
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος PASantreas

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 130
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #18 στις: Πεμ 23 Φεβ 2012 20:23 »
εννοειται ρε οτι ειναι αριστερος!

απλως
αμα ΠΑΣ τερμα αριστερα
βρισκεσαι δεξια  ;)
Ί δ ω μ ε ν ...

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.614
  • Προφίλ
  • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #19 στις: Παρ 24 Φεβ 2012 11:14 »
Παράθεση
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφασή της χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων ανήμερα του εορτασμού της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Οι προσπάθειες –μέρες πριν– τρομοκράτησης λαού και νεολαίας με τις εκατοντάδες ΜΑΤ-ΟΠΚΕ που «κατέλαβαν» την πόλη θυμίζοντας άλλες εποχές, έπεσαν στο κενό. Με το κάλεσμα της ΕΛΜΕ και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων οι εργαζόμενοι έδωσαν το δικό τους «παρών».
Στην Ακαδημία –αφετηρία της παρέλασης– συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από τη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, τον Κτηνοτροφικό Συν/σμό (με σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ») της ΕΛΜΕ, το Παν/μιο, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι με στόχο να διαδηλώσουν ειρηνικά και να τιμήσουν τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας. Θέλησαν θα δώσουν το πραγματικό νόημα του «σήμερα» ενάντια στους νέους «κατακτητές» Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.. Όμως η στάση της Αστυνομίας ήταν προκλητική και βάναυση. Διμοιρίες των ΜΑΤ δημιούργησαν σε κάθε σημείο του χώρου αλυσίδες σπρώχνοντας, κάνοντας χρήση γκλομπς και συλλήψεις μπροστά στα αθώα μάτια εκατοντάδων μαθητών. Η προκλητική στάση των ροπαλοφόρων δημιούργησε μεγάλη ένταση υποθηκεύοντας την εξέλιξη της παρέλασης, προβληματίζοντας μαθητές και γονείς. Η ψύχραιμη στάση των παρευρισκομένων αποσόβησε τα χειρότερα.

Στο τέλος της παρέλασης τελικά έγινε η πορεία με συνθήματα καταγγελίας του μαύρου μετώπου που κυβερνά σήμερα τη χώρα. Η πορεία κατέληξε στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν σιγά-σιγά τους εθιμοτυπικούς καθωσπρεπισμούς, τη μοιρολατρία και το φόβο που σκορπάνε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και δεν τρομοκρατούνται. Δεν απορούν για την ένταση των κατασταλτικών μέτρων και την αστυνομοκρατία, γνωρίζουν ότι η Τρόϊκα και η διορισμένη κυβέρνησή της στερούνται κάθε νομιμότητας και οι βουλευτές μας «ΝΑΙ σε όλα» είναι συνεργοί στις αντιδημοκρατικές εκτροπές των τελευταίων χρόνων. Που είναι η δημοκρατική ευαισθησία των ηγητόρων της πόλης και των «νοικοκυραίων»; Οι 14( ; ) διμοιρίες των ΜΑΤ στην πόλη μας δεν συνιστούν εκτροπή; Ήρθαν να τιμήσουν τα «Ελευθέρια»;  Τι ειρωνεία…!
Με αυτά τα δεδομένα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατία και την καταστολή και δηλώνει ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική θα αντιτάξουμε τους μαζικούς ενωτικούς αγώνες μέχρι την ανατροπή της.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…
Και οι μαθητές μας δε ζουν σε άλλη χώρα, παρατηρούν, ασκούν  κριτική, διατύπωναν άποψη αγωνίζονται. Είναι αυτοί που απαξιώθηκαν με το ξεκίνημα της χρονιάς παίρνοντας φωτοτυπίες αντί για βιβλία. Είναι τα παιδιά των ανέργων, των απολυμένων, του υπαλλήλου που εκβιάζεται για την περικοπή των αποδοχών, του επαγγελματία που χρεοκόπησε. Είναι τα παιδιά των οικογενειών που τους επέβαλαν το εκβιαστικό χαράτσι. Είναι τα εγγόνια των συνταξιούχων που ενώ πλήρωναν εισφορές 40 χρόνια παίρνουν μια σύνταξη-επίδομα την οποία βλέπουν τώρα να περικόπτεται. Τέλος είναι τα παιδιά που θα σπουδάσουν και θα βγουν στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ανασφάλιστοι με 350€ μισθό. Αυτά είναι τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση και «μπουχτισμένα»  από τη μαυρίλα που σκεπάζει τη ζωή τους αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν. Αυθόρμητα με την «καθοδήγηση» αν θέλετε ημών των «μεγάλων»  που κάθε βράδυ βλέπουμε ειδήσεις και βρίζουμε, μουτζώνουμε… την οθόνη για την κατάντια της χώρας. Αντέδρασαν τα παιδιά μας στο φως της ημέρας χωρίς κουκούλες μπροστά στους «επίσημους».
Η νεολαία μας δείχνει ορισμένες φορές τολμηρά την οργή της για όλους αυτούς που υπογράφουν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις υποθηκεύοντας το μέλλον τους. Η αντίδρασή τους είναι συμβολικού χαρακτήρα και υπ’ αυτή την έννοια ας αγγίξει την δημοκρατικότητα, την παιδαγωγική μας διάθεση και όχι την αυταρχική λογική.
Και οι επίσημοι με αμήχανες αντιδράσεις και επιπόλαια σχόλια σε ελάχιστο χρόνο λες και ξεχείλισε η ευαισθησία τους για τους θεσμούς, το έθνος, την μέρα… έχουν στόχο τι;  Υποδεικνύουν ενόχους εκπαιδευτικούς, μαθητές κάνουν έρευνες… Και το πιο θλιβερό η αντίδραση του κ. Δημάρχου. Σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της εξουσίας ψάχνει και αυτός για υποκινητές στους καθηγητές. Δεν ενοχλήθηκε καθόλου για αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες του ή για το αντιδημοκρατικό κλίμα των τελευταίων  ημερών.
Ο τόπος χρειάζεται την πιο πλατειά ενότητα των εργαζομένων. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις εξουσιαστικές λογικές γιατί έρχονται πιο δύσκολες μέρες με το λαό να οδηγείται στην χρεοκοπία.
Είναι σίγουρο ότι η στοχοποίηση συναδέλφων και μαθητών ανοίγουν τους «ασκούς του Αιόλου». Πρέπει να αποδεχτούμε επιτέλους ότι οι μαθητές έχουν και κρίση και το δικό τους τρόπος αντίδρασης. Η τολμηρή συμπεριφορά τους στην παρέλαση κρύβει πίσω της την αγανάκτηση των γονιών τους, την αγανάκτηση όλων μας, κρύβει το ποτάμι που σιγά-σιγά φουσκώνει και κάποια στιγμή θα ξεχυθεί και θα συμπαρασύρει Τρόϊκα-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και τα φερέφωνά τους.
Δηλώνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας των συναδέλφων μας και όλων όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας 

Παράθεση
ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εάν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής απηχεί το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου της περιοχής τότε η κατάσταση στο χώρο της παιδείας είναι πράγματι θλιβερή.Εκτίμησή μας είναι ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ απέχει πολύ από τον παιδαγωγικό χαρακτήρα που όφειλε να έχει. Ας το κρίνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και η κοινή γνώμη.Η πόλη των Ιωαννίνων, μετρώντας 99 χρόνια ελεύθερης ζωής και με την παράδοση που την ήθελε «πρώτη στα γράμματα» δίνει σήμερα μία πολυμέτωπη μάχη.Σε αυτή, η Δημοτική Αρχή θέλει συμμάχους κι όχι αντιπαλότητες χωρίς περιεχόμενο».

Παράθεση
«Το χθεσινό φαινιμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν», τόνισε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στο περιστατικό όπου κατά την παρέλαση για τον εορτασμό απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, μία ομάδα μαθητών, μούτζωσε τους επισήμους.

«Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πραγματικά οργίζονται και θυμώνουν περισσότερο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι, όμως, είναι αυτοί που εκφράζουν και το ήθος της Ελλάδας» είπε.

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή στους διευθυντές και έχει, ήδη, ξεκινήσει έρευνα, για το πώς έγιναν αυτά τα επεισόδια ώστε να καταλογιστούν ευθύνες όπου υπάρχουν, σε όλα τα επίπεδα.
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 24 Φεβ 2012 11:26 από PAS-o-media »
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.583
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #20 στις: Παρ 24 Φεβ 2012 13:35 »
Παράθεση
Υ.Γ. "Που 'σαι νιοτη που δειχνες πως θα γινομουν αλλος"! Ε δημαρχε; 

ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΦΑΙΝΟΜΟΥΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΓΑΣ

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 21.367
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #21 στις: Παρ 24 Φεβ 2012 14:41 »
«Το χθεσινό φαινιμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν», τόνισε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στο περιστατικό όπου κατά την παρέλαση για τον εορτασμό απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, μία ομάδα μαθητών, μούτζωσε τους επισήμους.
«Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πραγματικά οργίζονται και θυμώνουν περισσότερο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι, όμως, είναι αυτοί που εκφράζουν και το ήθος της Ελλάδας» είπε.
Η υπουργός ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή στους διευθυντές και έχει, ήδη, ξεκινήσει έρευνα, για το πώς έγιναν αυτά τα επεισόδια ώστε να καταλογιστούν ευθύνες όπου υπάρχουν, σε όλα τα επίπεδα.

ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ NEWS - ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ; - MANOS GERAKAS VIDEO

Αποσυνδεδεμένος boo bit

 • Jr. Member
 • **
 • Μηνύματα: 66
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #22 στις: Παρ 24 Φεβ 2012 14:52 »
«...προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν», τόνισε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου...

τους την είπε δηλαδή..
"όποιος το λέει είναι, όποιος το λέει είναι"
καλά, τους έκανε τη μούρη κρέας..
 :P

Αποσυνδεδεμένος ΘΟΔΩΡΗΣ

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.091
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #23 στις: Παρ 24 Φεβ 2012 17:03 »
Ας ψάξουν τα 300 γαϊδούρια να βρουν τους συναδέλφους τους που βγάλανε στο εξωτερικό ένα σωρό χρήματα κ ας αναλάβουν μαζί κ η κυρία Διαμαντοπούλου τις ευθύνες τους που κατάντησαν την χώρα μας ένα μπουρ...λο κ μετά ας ασχοληθούν με τα παιδιά που μουτζώσαν τους επισήμους στην παρέλαση.Ας καταλάβουν επιτέλους οτι τα παιδιά αυτά δεν ειναι υποκινούμενα κ λειτουργούν βλέποντας κ ζυγίζοντας τις καταστάσεις.Με την ίδια λογική της Διαμαντοπούλου κ η γενιά της στο πολυτεχνείο ήταν άβουλη κ υποκινούμενη?Ας αφήσουν την καραμέλα ότι συνέχεια κάποιος υποκινεί τους νέους να μουτζώνουν κ να γυρίζουν στα αριστερά την κεφαλή στις παρελάσεις.Όταν τα παιδιά στην οικογενειά τους αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά τι θέλει η κυρία Διαμαντοπούλου να κάνουν να τους πούνε κ ευχαριστώ?
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!!
Τα καλύτερα έρχονται κ αν είστε καθαροί κ δεν νιώθετε φόβο βγείτε να κυκλοφορήσετε αναμεσά μας κ ελάτε στις παρελάσεις όπως παλιότερα.Μπορείτε?Έχετε τα .......?
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 24 Φεβ 2012 17:18 από ΘΟΔΩΡΗΣ »
''Κ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΩ''

Αποσυνδεδεμένος SATSI

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 498
  • Προφίλ
Απ: Η 99η Επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
« Απάντηση #24 στις: Παρ 24 Φεβ 2012 17:32 »
Παράθεση
Ας αφήσουν την καραμέλα ότι συνέχεια κάποιος υποκινςί τους νέους

δυστυχώς τους βολεύει αφάνταστα αυτή η καραμέλα τους μασόνους!!!!Αντιθέτως δεν τους βολεύει να πούνε ότι οι μόνοι υποκινούμενοι είναι οι <δήθεν> ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ!!!Μέχρι και τα 5χρονα παιδάκια έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για τους πλέον γνωστούς ρουφιάνους της αστυνομίας και τους μισθοφόρους της κυβέρνησης που κάθε φορά σκάνε μύτη,όταν πρέπει να ψηφιστούν ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕΤΡΑ, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γν'ωμη και να δώσουν στην ΤΡΕΜΗ,τον ΠΡΕΤΕΝΕΡΗ και τον ΚΑΨΗ την ευκαιρεία να ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ για τα μέτρα,αφού πρωτίστως πνίγονται απο...... <ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ> για την ασυνειδησία και την αγριότητα των...... δήθεν ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ!!!Και τα 5χρονα παδάκια ξέρουν πια ότι στην Ελλάδα  η λέξη ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ είναι τόσο αντικατοπτριστική της πραγματικότητας όσο και η λέξη ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ στην ΑΛΒΑΝΙΑ της δεκαετίας ου 70!!!Αλλά για την Τρέμη,τον Πρετεντέρη,τον Καψή κι όλους αυτούς τους μασόνους-υποστηρικτές του σάπιου πολιτικού συστήματος,υποκινούμενοι θα ΠΑΡΟΥΙΑΖΟΝΤΑΙ πάντα οι μαθητές, οι νέοι,οι συνταξιούχοι!!!!κι όλοι όσοι ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ να ΦΑΙΝΟΝΑΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ!!!!