Διάφορα > Ρε δεν ΠΑΣ καλα!

2022 ευχές για το Νέο Έτος

(1/2) > >>

Mikkael_Sin:
Αν θελήσει κάποιος να χρωματίσει την Πόλη των Ιωαννίνων, μοιραία θα σταθεί σε 2 λέξεις: "Ιστορία" και "Θρύλος". Καμία άλλη πόλη στον ελληνικό χώρο δεν έχει αυτό το πλεονέκτημα. Δεν "κέκτηται" αυτή την ιδιότητα. Ο πεζός λόγος έρχεται, βασισμένος σ' αυτή ακριβώς τη σημειολογία. Να οδοιπορήσει αφηγούμενος το μεγαλείο της ιστορικής καταξίωσης αυτού του κομματιού γης, το οποίο περικλείει θρυλούμενα και ιστορικά γεγονότα.

Η ίδια η Πόλη είναι ένα βαρυσήμαντο "σημαίνον".

Τα Γιάννενα, λες και βγήκαν απ' την ενδελέχεια της ιστορίας. Το άκουσμά τους προκαλεί σημαίνοντες συνειρμούς, ανεξήγητους, ασύνδετους με συγκεκριμενοποιημένα γεγονότα. Θέλγουν στο άκουσμα, εισάγουν στην αιχμαλωσία της αποδοχής, δυναμιτίζουν τη στατικότητα της καθημερινότητας, βαπτίζουν στα νερά της Λίμνης και πολιτοποιούν με δυναμισμό τον ακούοντα μόνο το Όνομα, παρασύρουν στον πυθμένα του μύθου τον επισκέπτη.

Τα Γιάννενα "αιχμαλωτίζουν" μυστικά ακόμα και τους Δήλιους κολυμβητές στην άβυσσο της ομορφιάς και του κάλλους. Πόλη πραγματική, υφιστάμενη και ονειρική, παραμυθένια. Παίζει κανείς με ακούσματα, φωνές που εκπηγάζουν από τα βάθη του χωροχρονικού συνεχούς το οποίο ονομάσαμε κατοπινά "Ιστορία".

Τα Γιάννενα έχουν μια μυθική μεταμορφωτική δύναμη. Ο πόνος και ο θάνατος, οι δυναμικές της ανθρώπινης αυθεντικότητας, γενεσιουργούν το αίτιο, προκαλούν το αιτιατό της ενσωμάτωσης και δημιουργούν κειμένους πολίτες και αυτούς που δεν πέρασαν, δεν ήρθαν μα αγάπησαν αυτή τη γη. Αλίμονο στους δύσμοιρους επισκέπτες! Αυτοί δε θα λυτρωθούν από το μεγαλείο της αγάπης τους γι' αυτή την Πόλη.

Φίλοι Γιαννιώτες, Ηπειρώτες, ΠΑΣολέδες...

Χρόνια πολλά και καλά, Καλή Χρονιά να έρθει με Καλή Τύχη για όλους.

Από τα Φίλτατα, Χρυσά, Ωραία Γιάννινα, 2022 ευχές για όλο τον Κόσμο!


[Το παραπάνω είναι το προλογικό σημείωμα από το έργο "Φίλτατα, Χρυσά, Ωραία Γιάννινα" του Γ. Χατζή, το οποίο επιμελήθηκε ο πρώην μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος] 

ltz:
Εξαιρετικό post. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους ΠΑΣολέδες απανταχού της γης.

fon7:
Χρόνια πολλά,καλή χρονιά με υγεία.Όλα τα υπόλοιπα γίνονται.

davelis:
Καλή χρονιά σε όλους τους ΠΑΣολέδες όπου γης.

Υγεία σε σας και τις οικογένειές σας.
Είθε του χρονου να είμαστε πάλι όλοι μαζί, να μην λείπει κανένας.
 :mono:

PASiopulo:
Χρόνια πολλά και καλά. Καλή χρονιά σε όλους.
Να είμαστε όλοι εδώ υγιείς να τα λέμε.

Καλή πορεία στην ομάδαρα μας και πολλές ωραίες στιγμές και επιτυχίες.

 :mono:

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση