Αποστολέας Θέμα: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα  (Αναγνώστηκε 2213 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Σύλληψη Βαξεβάνη: η φοροδιαφυγή χτυπάει την ελευθεροτυπία

Η σύλληψη του εκδότη του Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη είναι το τέταρτο περιστατικό περιορισμού της ελευθερίας του λόγου μέσα σε λίγες μέρες. Είχαν προηγηθεί η σύλληψη του δημιουργού του Παστίτσιου κατόπιν παραγγελίας της Χρυσής Αυγής, οι τραμπουκισμοί της ναζιστικής συμμορίας στο θέατρο Χυτήριο, καθώς και το «κόψιμο» του ομοφυλοφιλικού φιλιού στο σίριαλ «Ο πύργος του Ντάουντον» από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τα τρία προηγούμενα επεισόδια: η απόπειρα φίμωσης δεν αφορά τη διάδοση «έκλυτων ηθών» αλλά μια σημαντική δημοσιογραφική αποκάλυψη που επηρεάζει την πολιτική ζωή της χώρας. Ο Βαξεβάνης συνελήφθη γιατί έκανε αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε δημοσιογράφος σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου όπου γίνεται στοιχειωδώς σεβαστή η ελευθεροτυπία. Δημοσίευσε δηλαδή μια είδηση εξέχουσας πολιτικής σημασίας.

Η σημασία της δημοσίευσης

Τρεις βασικοί λόγοι εξηγούν την πολιτική σημασία της δημοσίευσης της λίστας Λαγκάρντ, και κατ’ επέκταση τη σύλληψή του:

Πρώτον, η δημοσίευση της λίστας εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους τους υπουργούς και τους υπεύθυνους του ΣΔΟΕ που τόσο καιρό την «έψαχναν» και δεν μπορούσαν να τη… βρουν. Η λίστα δεν είχε καταχωνιαστεί κάπου, εν προκειμένω στο αρχείο του Βενιζέλου, όπου οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν πρόσβαση. Το ότι την πήρε στα χέρια του ο Βαξεβάνης, αποδεικνύει ότι η λίστα κυκλοφορούσε ευρέως. Επομένως, η αποσιώπηση της ύπαρξης της δεν οφείλεται στην αβελτηρία της δημόσια διοίκησης, αλλά αποτελεί εσκεμμένη πράξη συγκάλυψης των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεύτερον, η δημοσιοποίηση της λίστας γελοιοποιεί όλους τους υποτιθέμενους μηχανισμούς ελέγχου της φοροδιαφυγής. Μια πρόχειρη ματιά στον κατάλογο των ονομάτων αρκεί για να βεβαιωθεί κανείς ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει καμιά διάθεση να πατάξει τη (μεγάλη) φοροδιαφυγή. Είτε είχε δοθεί η σχετική υπουργική εντολή είτε όχι, το αυτονόητο καθήκον κάθε αρμόδιας Αρχής θα ήταν να κάνει μια πρώτη αντιπαραβολή των καταθέσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Στο κατάλογο δεν περιλαμβάνονται τίποτα άγνωστα άτομα του υποκόσμου, αλλά επιφανή πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, των οποίων η οικονομική δραστηριότητα είναι σε γενικές γραμμές γνωστή, και γι’ αυτό ελέγξιμη. Το ότι η λίστα ως αντικείμενο υποκλοπής δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο στο ακροατήριο, ουδόλως σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει το Μίτο της Αριάδνης μιας ενδεχόμενης έρευνας του ΣΔΟΕ. Πόσο μάλλον όταν ο τότε υπεύθυνος του ΣΔΟΕ δεν δίστασε στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού να καταπατήσει τη νομιμότητα χάριν της διωκτικής σκοπιμότητας.

Τρίτον, η δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ ξεσκεπάζει την απύθμενη υποκρισία της ελίτ της χώρας. Οι ίδιοι ακριβώς που επικαλούνται τον πατριωτισμό του λαού για να γίνουν ανεκτά τα μνημονιακά μέτρα, οι ίδιοι ακριβώς που διαβεβαιώνουν ότι αν εφαρμόσουμε το Μνημόνιο δεν πρόκειται να βγούμε από την ευρωζώνη, οι ίδιοι ακριβώς που μιλάνε για εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος και πάταξη των συντεχνιών, βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία. Είτε κάνουν φοροδιαφυγή είτε όχι, όσοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό δεν δικαιούνται να μιλάνε ούτε για δημόσιο συμφέρον ούτε για αναγκαίες θυσίες που επιβάλλει το «καλό της πατρίδας». Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το εμπόριο του πατριωτισμού που ανθεί σε αυτή τη χώρα, συγκαλύπτει τα πλέον ιδιοτελή συμφέροντα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Εν ολίγοις, η ενδεχόμενη «παρανομία» του Βαξεβάνη ήταν απολύτως αναγκαία για να αποδειχτεί ότι το ίδιο το κράτος λειτουργεί κατά παράβαση της νομιμότητας. Δεν μπορεί να εγκαλείται ο δημοσιογράφος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, όταν έχουμε γίνει μάρτυρες σειράς πράξεων και παραλείψεων από δημόσιους λειτουργούς που παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου για να προστατευτούν οι έχοντες και κατέχοντες της λίστας. Όσοι εγκαλούν τον Βαξεβάνη για τα προσωπικά δεδομένα, διυλίζουν τον κόνωπα και καταπίνουν την κάμηλον.

Είναι μάλλον περιττό να υπογραμμίσουμε την υποκρισία της δικαστικής εξουσίας. Οι δικαστές που κρίνουν καθ’ όλα νόμιμη τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών και των συλληφθέντων διαδηλωτών, κόπτονται τώρα για τα προσωπικά δεδομένα των καταθετών της Ελβετίας. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι όταν η Δικαιοσύνη λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, όταν η νομιμότητα εφαρμόζεται κατά το δοκούν, τότε ακριβώς καταλύεται μια θεμελιώδης αρχή του «κράτους δικαίου»: η ισότητα των πολιτών απέναντι στο νόμο. Αυτή ακριβώς η κατάλυση σε συνδυασμό με την απροκάλυπτη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου επιβεβαιώνουν εκ νέου ότι επιταχύνεται η πορεία προς την κατάσταση εξαίρεσης, δηλαδή το καθεστώς εκείνο όπου βασικές ελευθερίες τελούν de facto υπό αναστολή.

Κατά συνέπεια, η υπεράσπιση του Βαξεβάνη συνιστά πράξη υπεράσπισης των βασικών πολιτικών ελευθεριών, πράξη αντίσταση στον κρατικό αυταρχισμό που στηρίζει το κλυδωνιζόμενο μνημονιακό καθεστώς.

http://www.left.gr/article.php?id=11316

απο koutipandoras.gr«Έκοψαν» απο την ΝΕΤ Αρβανίτη και Κατσίμη

Την τελευταία εκπομπή παρουσίασαν ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη στην ΝΕΤ. Μετά το τέλος της σημερινής τους εκπομπής οι δυο δημοσιογράφοι της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» ενημερώθηκαν ότι με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα της ΕΡΤ από αύριο και μέχρι νεοτέρας κόβονται από την εκπομπή.
Νωρίτερα και κατά την διάρκεια της εκπομπής τους οι δυο δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στα 15 ιατροδικαστικά πορίσματα των συλληφθέντων στην πορεία στις 30 Σεπτεμβρίου στα οποία είχε αναφερθεί η Gurdiam με δημοσιευμα της.Ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει τότε στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα Guardian για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.
Διαβάστε αναλυτικά τον διάλογο των δυο δημοσιογράφων:
Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;
Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;
Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….
Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.

απο koutipandoras.gr

ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα
« Απάντηση #1 στις: Πεμ 01 Νοέ 2012 20:28 »
Σύλληψη του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη για την υπόθεση Γιοσάκη

Συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης ο δημοσιογράφος και εκδότης Σπύρος Καρατζαφέρης βάσει παλαιότερου εντάλματος για την υπόθεση Γιοσάκη.

Ο ίδιος μίλησε σε εκπομπή που έκανε ο αδερφός του και πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης στο κανάλι ΑΡΤ, λέγοντας ότι ο πραγματικός λόγος της σύλληψής του είναι το γεγονός ότι κατέχει αρκετά από τα έγγραφα που εκλάπησαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αποδεικνύουν τα όσα έκαναν οι πολιτικοί με τα swaps.
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης μεταφέρθηκε στο αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού, όπου πέρασε τη νύχτα.
Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ένιωσε αδιαθεσία και αναγκάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας σε έκτακτη εκπομπή του αδερφού του Γιώργου, στο κανάλι ΑΡΤ, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία του έκλεισαν το δρόμο συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας και παρουσία ενστόλου αστυνομικού, τον συνέλαβαν.
Όπως τόνισε, δεν προτίθεται να πληρώσει το πρόστιμο και προτιμά να πάει φυλακή.
«Για την ποινή έχει γίνει αναίρεση στον Άρειο Πάγο και δεν μπορεί να εκτελεστεί. Θα αρνηθώ να πληρώσω την ποινή και θα πάω στον Κορυδαλλό» κατέληξε.

Πηγή: ethnos.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος kastrinos

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 333
  • Προφίλ
Απ: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα
« Απάντηση #2 στις: Παρ 02 Νοέ 2012 13:20 »
συντονισμενη επιθεση κατα της ελευθεροτυπιας, που δε θα πρεπει ομως να γινει κολυμπηθρα εξαγνισμου για την κακιστη δημοσιογραφια που ασκει ενα καθεστως δημοσιογραφικης ελιτ την τελευταια 20ετια

επι της ουσιας κατα τη γνωμη μου αρβανιτης και κατσιμη ασκησαν δημοσιογραφια που ουδεμια σχεση εχει με τη δεοντολογια.


Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα
« Απάντηση #4 στις: Παρ 16 Νοέ 2012 13:54 »
Σε νέα δίκη ο Κ. Βαξεβάνης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί και πάλι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων που φέρονται να αποτελούν τη «λίστα Λαγκάρντ». Παρά την αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ο δημοσιογράφος θα δικαστεί εκ νέου μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά της αθωωτικής απόφασης.

Εμμένοντας στην άποψη ότι με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων ο Κ. Βαξεβάνης διέπραξε το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου, δείχνοντας και πάλι το εδώλιο, αυτήν τη φορά του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, για τον δημοσιογράφο.

Η Εισαγγελία χαρακτηρίζει μάλιστα νομικά εσφαλμένη τη δικαστική απόφαση που απάλλαξε τον Κ. Βαξεβάνη. Για την άσκηση έφεσης πάντως είχαν υποβληθεί σχετικά αιτήματα από δικηγόρους και πολίτες που διαφωνούσαν με την αθώωση του δημοσιογράφου αλλά και τη δημοσιοποίηση της λίστας.

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Βαξεβάνης συνελήφθη στα τέλη του περασμένου μήνα, έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, γεγονός που έκανε τον γύρο του κόσμου, αφού τα ξένα ΜΜΕ επέδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για το θέμα. Για πλήγμα στην ελευθεροτυπία μίλησαν εκτός από τον δημοσιογράφο και όλοι οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο, τονίζοντας πως ήταν αυτονόητο καθήκον του η δημοσίευση της λίστας, η οποία έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο χειρισμού της από τους αρμοδίους. Και ενώ αυτή η «λίστα», όπως είπαν, έμενε για χρόνια «χαμένη», διώκεται ο δημοσιογράφος που τη δημοσιοποίησε.

«Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό και κοινωνικό. Αν εγώ είμαι υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων της λίστας, κάποιοι άλλοι πριν από εμένα τα έχουν χειριστεί και αυτοί που το έκαναν είναι γνωστοί. Δεν διώκονται αυτήν την ώρα» ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην απολογία του.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων, Αμντεγκρίν Μπουμέλα, καταθέτοντας χαρακτήρισε παράλογη τη σύλληψη και τη δίωξη του δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι ο λόγος της δημοσιοποίησης της εν λόγω λίστας είναι το δημόσιο συμφέρον που αποτελεί και το απόλυτο καθήκον του δημοσιογράφου που σέβεται και υπηρετεί τη δημόσια ενημέρωση. Όπως τόνισε ο κ. Μπουμέλα, το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του ατομικού.

Ο εισαγγελέας, πάντως, είχε ζητήσει την καταδίκη του Κ. Βαξεβάνη, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να μετατραπεί η χώρα σε αρένα. Στο δικαστήριο κατατέθηκαν έγγραφες δηλώσεις ατόμων τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν στην επίμαχη λίστα που τόνιζαν πως δεν επιθυμούν τη δίωξη του δημοσιογράφου.


 απο zougla.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 20.559
  • Προφίλ
Απ: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα
« Απάντηση #5 στις: Παρ 16 Νοέ 2012 17:20 »
Δεν μας νοιάζει που συνέχεια όλο και κάποιος αυτοκτονεί...Μας νοιάζει μην φάνε φάπες ή γίνουν ρεζίλι αυτοί που τα φάγανε...
Τι ωραία χώρα έχουμε...

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα
« Απάντηση #6 στις: Τετ 13 Φεβ 2013 13:32 »
Στο σκαμνί ο κουκουλοφόρος του διαδικτύου

Έφτασε η ώρα να βγει (και επισήμως) η κουκούλα από τον κουκουλοφόρο του διαδικτύου, Γιάννη Παπαγιάννη, γεννήτορα και ιδιοκτήτη της λασποβιομηχανίας του fimotro.blogspot.com.

Αύριο εκδικάζεται η αγωγή, την οποία καταθέσαμε εναντίον του μαζί με την Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Μανόλη Καψή, για τις χυδαίες επιθέσεις που εξαπέλυε -κρυπτόμενος, φυσικά- εναντίον μας επί πολύ πολύ καιρό.

Η δίκη ξεκινάει επειδή αρνηθήκαμε να δεχθούμε την εξευτελιστική δήλωση μετανοίας, την οποία μας υπέβαλε χθες προς έγκριση ο συνήγορος του Παπαγιάννη. Με αυτήν δήλωνε την εκτίμηση και το σεβασμό του προς τα προσωπά μας και αποδοκίμαζε όλα όσα έχουν γραφτεί από το fimotro εναντίον μας!!! Όλα όσα έχει γράψει, δηλαδή, ο ίδιος για μας…

Ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία:

Η Google αποκάλυψε πριν από ενάμισυ χρόνο ότι ο Παπαγιάννης, μαζί με άλλους τρεις (τα ονόματα των οποίων επιφυλάσσομαι να δημοσιοποιησω) κρύβεται πίσω από το fimotro.

Στη συνέχεια, η Δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους, για απειλή κατά της ζωής του γιού μου και της δικής μου.

Γιατί;

Διότι μετά την κατάθεση της αγωγής άρχισα να δέχομαι απειλητικά μέιλ και τηλεφωνήματα, τα οποία είχαν πανομοιότυπο περιεχόμενο με τα ελεεινά δημοσιεύματα του fimotro. Τη μιά μέρα χυδαιολογούσε εναντίον μου ο Παπαγιάννης και την επομένη ερχόταν το απειλητικό μέιλ για τη ζωή μας.

Η Δικαιοσύνη, μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα: χαρακτήρισε τον Παπαγιάννη υπεύθυνο του blog, και τον παρέπεμψε σε δίκη χωριστά από τους άλλους τρεις, τους οποίους χαρακτήρισε ως συνεργούς.

Με τον άθλιο νόμο του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου (Ιανουάριος 2012) για την «επιτάχυνση απονομής της Διακαιοσύνης», όμως, οι χιλιάδες υποθέσεις ετέθησαν στο αρχείο -και όχι, φυσικά, μόνο η συγκεκριμένη -όπως ψευδώς ισχυρίζεται (πανηγυρίζων) ο Παπαγιάννης και οι (συν)εταίροι του στο διαδίκτυο.

Με το νόμο διαφώνησαν ο πρόεδρος, ο εισαγγελέας και η ολομέλεια του Αρείου Πάγου!!!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Οι απειλές κατά της οικογένειάς μου εξελίχθηκαν σε ανοιχτή απόπειρα εκβίασής μου. Το τελευταίο μέιλ που είχα λάβει κατέληγε με τη φράση «δώσε μας 200 χιλιάδες ευρώ, αλλιώς ετοίμασε σάβανο για το γιό σου»…

Η Δικαιοσύνη, λοιπόν, άσκησε δεύτερη ποινική δίωξη. Ο Παπαγιάννης είναι σήμερα κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασής μου, σε βαθμό κακουργήματος, και η υπόθεση έχει ανατεθεί σε τακτική ανάκριση.

Αυτή είναι η πλήρης αλήθεια.

Αύριο θα κρίνουν οι δικαστές τις αγωγές μας.

Αλλά, πέραν της συγκεκριμένης υπόθεσης, οι δικαστές θα κρίνουν αν η κοινωνία θα παραδοθεί στην εξουσία της κουκούλας και του υποκόσμου ή αν θα αντισταθεί, στο όνομα της νομιμότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

απο aixmi.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 20.559
  • Προφίλ
Απ: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα
« Απάντηση #7 στις: Τετ 13 Φεβ 2013 13:43 »
δηλαδή η νομιμότητα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι το μέγκα τρίο....ούτε στα τριάρια τέτοιο πράγμα... %-|
η τρομοκρατία των 8 άραγε που γίνεται πανελλαδικά τι είναι;;;

Αποσυνδεδεμένος Anton

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 401
  • Προφίλ
Απ: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα
« Απάντηση #8 στις: Τετ 13 Φεβ 2013 14:53 »
η τρομολαγνεία των 8 είναι κυβερνητική γραμμή

σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ κοιμούνται πολλοί μη τους το χαλάτε

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΕΙΡΟΣ

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.435
  • Προφίλ
Απ: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα
« Απάντηση #9 στις: Τετ 13 Φεβ 2013 14:58 »
Babylona - Nanourisma

κοιμησου.....ολα καλα......πληρωσε......ολα καλυτερα........
ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ...ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ  !

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.547
  • Προφίλ
Απ: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα
« Απάντηση #11 στις: Τετ 13 Φεβ 2013 20:06 »
Παράθεση
μαζί με την Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Μανόλη Καψή,

πανω απο 1.000.000 ευρω το χρονο αθροισμενες οι αμοιβες τους
αυτο τα λεει ολα...

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Η "ελευθεροτυπία" σε μια .....δημοκρατική χώρα
« Απάντηση #12 στις: Πεμ 28 Νοέ 2013 13:17 »
Παράθεση
Την ενοχή του Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού του «HOT DOC» Κώστα Bαξεβάνη εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Αυτοφώρου για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων σχετικά με τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της λίστας Λαγκάρντ.

Την ενοχή του Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Αυτοφώρου για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «HOT DOC» είναι προσωπικά δεδομένα, μόνο και μόνο διότι αναγράφεται το επάγγελμά τους αν και δεν υπάρχουν αριθμοί και ποσά. Η δημοσιοποίηση της λίστας, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό του εισαγγελέα δεν ωφέλησε γιατί οι οικονομικοί εισαγγελείς την είχαν ήδη 15 μέρες πριν και θα έκαναν ολοκλήρωναν τη δουλειά τους. Αντιθέτως, ισχυρίστηκε ο εισαγγελέας, δεν θα ίσχυε αυτό περί προσωπικών δεδομένων αν είχαν δημοσιοποιηθεί μόνο τα ονόματα προσώπων του δημόσιου βίου ή έστω παρένθετων σε αυτά προσώπων. Για αυτούς τους λόγους προτείνει την ενοχή του.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, ένας εκ των συνηγόρων του Βαξεβάνη, χαρακτήρισε αδόκιμη την πρόταση του εισαγγελέα, ισχυριζόμενος πως είναι «άοπλος επιχειρημάτων». Αναφερόμενος στην πρόσφατη λίστα που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα», ο κ. Καπερνάρος τόνισε πως «καμία εισαγγελία δεν τολμάει να συλλάβει Ράιχενμπαχ σε μία λίστα που δημοσιεύει ονόματα και ποσά».

Νωρίτερα, ο εκδότης του «HOT DOC» ολοκλήρωσε την απολογία του. Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και να βγει απόφαση. Ο Βαξεβάνης υποστήριξε στην απολογία του ότι η υπόθεση της λίστας είναι μια τεράστια συγκάλυψη. «Δεν θεωρώ ότι η σχέση του πολίτη με την τράπεζα είναι προσωπικό δεδομένο» και συμπλήρωσε «η υπόθεση της λίστας είναι μια τεράστια συγκάλυψη».

Ο δημοσιογράφος ανέφερε και το τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες με τα δεδομένα της λίστας των καταθετών στην HSBC. «Tην ίδια λίστα είχαν παραλάβει άλλες χώρες και την αξιοποίησαν, ενώ η Ελλάδα την απέκρυψε», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «με συνέλαβαν σαν εγκλήματα επειδή αποκάλυψα τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Ο Βαξεβάνης ανέφερε επίσης ότι «είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή ότι όσοι βρίσκονται στη λίστα δεν είναι ένοχοι ή αθώοι αλλά απλοί καταθέτες», ενώ «σε ερώτηση γιατί αποκάλυψε τη λίστα είπε ότι ήθελα να καταδείξω τη διαφθορά, για την προστασία όλων καλό είναι τα πράγματα να δημοσιεύονται».

από Gazzetta.gr


ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος drakos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 906
  • Προφίλ
Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας
« Απάντηση #13 στις: Τετ 03 Μάι 2017 21:23 »
Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Βίντχουκ, μία έκκληση ελευθεροτυπίας που υπέγραψαν αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.
Χαρακτηριστικὸ παράδειγμα πλουραλιστικῶν Μ.Μ.Ε. ἡ κάτωθι φωτογραφία ἐξωφύλλων γαλλικῶν περιοδικῶν, ἐν ὂψει τοῦ δευτέρου γύρου τῶν προεδρικῶν ἐκλογῶν.