Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Mpakoulieros

Σελίδες: [1] 2 3 ... 76
1
Βάλε και το Μεταξά στα μπακ.

2
Διαλυόμαστε!

Ο Χοντρός μάλλον δεν θέλει ψηλές θέσεις.

Ως εκ τούτου αρκεστείτε με μια τιμητική 7η, 8η θέση.

Δυστυχώς εκεί πάει το πράγμα.

3
Αφήστε τον κόουτς να κάνει τη δουλειά του.

Verba volant, scripta manent και αυτή τη στιγμή το κοντερ γράφει 4η θέση.

Χοντρού επιτρέποντος βγαίνουμε Ευρώπη.

4
Με κορωνοϊό, με απώλειες βασικών, με 8 κρούσματα, με 700 οπαδούς, με πανδημίες, σας γλεντάμε πλέον όλους...

Ιδίως τις κωλοομαδούλες της Αθήνας, που πάντα ήταν κακό σπυρί.

Εμπρός για μεγάλο Π.Α.Σ. Γιάννινα!


5
Δεν κάνει για πρωταθλητισμό ο Μεταξάς.Ειμαστε 3οι αντί για 1οι. Τι είναι αυτά;Χάνουμε το πρωτάθλημα.

Τα χω ξαναπεί:

Χοντρέ κατάστρωσε πενταετές πλάνο ( αλά ΕΣΣΔ), ένωσε τον κόσμο και με τις γνωριμίες και τις ικανοτητες που έχεις μπορείς να διεκδικήσεις τα πάντα.

Τι άλλο να πούμε;Η θέση μας μιλάει από μόνη της.Πανω από τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη,μια αγωνιστική πριν τη λήξη του πρώτου γύρου.

Με δυο αν (Κόντε,και κάποια παιχνίδια που δεν έπρεπε να χαθούν,π.χ. Φοφη,Απόλλωνας),πηγαίναμε για πρωτάθλημα χειμώνα.

6
Γεια σας μάγκες. Τώρα συνήλθα και είπα να γράψω δυό αράδες.

Δεν θα σχολιάσω το ματς σχεδόν καθόλου. Τους χτυπήσαμε έξυπνα στην αντεπίθεση και επειδή πηγαίναμε για τη νίκη τελικά χάσαμε. Αυτή είναι η εντύπωση που αποκόμισα. Δεν σταθήκαμε παθητικά όπως λανθασμένα θεωρείται. Παίξαμε με τακτική, μια ποιοτικότερη και (μάλλον) καλύτερη από εμάς ομάδα, με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Ο Μεταξάς χρησιμοποιώντας την έξυπνη τακτική του πήγε να νικήσει. Δεν πήγαινε για το Χ. Τέλος πάντων.

Πάμε στην ουσία. Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι μπορεί να κοιτάει την πεντάδα. Αγωνιστικά, τακτικά, οργανωτικά. Δεν ξέρω που θα βγούμε. Ξέρω όμως πως δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του κομπάρσου ή του τροχονόμου στα play out ή play off.

Άποψή μου, που την έχω διατυπώσει σε ανύποπτο χρόνο, είναι ότι η ομάδα δηλαδή η διοίκηση, θα πρέπει με τη συνεργασία των υπευθύνων υποδομών, του προπονητή και του ευρύτερου επιτελείου να καταστρώσει ένα πλάνο πενταετές. Ένα πλάνο για τα επόμενα πέντε χρόνια πάνω στις εξής κατευθύνσεις:
1.Γηπεδικό (βελτίωση συνολική αλλά όχι καινούργιο γήπεδο)
2.Υποδομές
3.Ερασιτέχνης Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ
4.Βελτίωση των σχέσεων με τον κόσμο, με στόχο τα 4.500 διαρκείας, της χρονιάς του 2009-10 και γιατί όχι και πιο ψηλά.
5.Προπαγάνδα (δεν λέω μαρκετινγκ εγώ), κοινωνικές δράσεις--------> Π.Α.Σ. όλης της Ηπείρου, Π.Α.Σ. κάτι πολύ περισσότερο από ομάδα (π.χ. ειδικές δράσεις για ΑΜΕΑ, για φτωχό κόσμο, για άνεργους, για ειδικές πολιτισμικές ομάδες κ.ο.κ.).
6.Εναρμόνιση των τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων με το σύστημα που παίζει η ομάδα, όχι μόνο στα Γιάννινα αλλά αν είναι δυνατόν σε όλη την Ήπειρο, κάτι που μάλλον προϋποθέτει πενταετή παραμονή του κόουτς στην ομάδα.
7. Αύξηση εσόδων

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι αυτό το πενταετές πλάνο πρέπει να είναι πλάνο πρωταθλητισμού. Δηλαδή με απλά λόγια πλάνο διεκδίκησης του Πρωταθλήματος.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις στα Γιάννινα να υλοποιηθεί επιτυχώς έναν τέτοιο σχέδιο. Ο ΧΒ τον οποίο έχω κριτικάρει πολλές φορές εδώ, συχνά σκληρά, και ακόμη στέκομαι με καχυποψία απέναντί του, έχει αυτές τις αρετές, ώστε να διεκδικήσει έναν τέτοιο στόχο. Ομάδα έχουμε δει επανειλημμένως ότι μπορεί να φτιάξει, παιχταράδες έχει φέρει, προπονητάρες το ίδιο (τώρα λέω μόνο τα καλά υπόψιν). Κόσμο έχουμε. Αν η διοίκηση προχωρήσει τη βελτίωση των σχέσεων με τον κόσμο θα εκπλαγεί από το πόσος πολύς κόσμος μένει αδρανής.

Το παραπάνω σχέδιο το κοστολογώ κοντά στα 10.000.000 ευρώ σε βάθος πενταετίας. Δεν εννοώ μπάτζετ. Εννοώ το υπάρχων μπάτζετ συν 2.000.000 κάθε χρόνο. Πολλά λεφτά αλλά όχι άπιαστα όταν σίγουρα θα επιστραφούν πολλά από αυτά αν όχι όλα αν όχι πολύ περισσότερα.

Θέλει άραγε ο Πρόεδρος να προχωρήσει τόσο πολύ; Θέλει να μείνει στην ιστορία; Δεν ξέρω τι θέλει ούτε τι σχεδιάζει αν σχεδιάζει κάτι. Το μόνο που ξέρω, και είμαι βέβαιος γι' αυτό, είναι ότι με πολύ σοβαρή οργάνωση, πειθαρχεία, συντονισμό και με την προϋπόθεση ότι διοίκηση, ομάδα και κόσμος θα παλεύουν κάθε Κυριακή με το μαχαίρι στο στόμα για τη νίκη, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!


7
Αποβολή των Ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη 5 χρόνια και υποβιβασμός τους στην παρακάτω κατηγορία. Να κλείσουν οι κάνουλες των εκατομμυρίων και να τους δω εγώ μετά εάν θα συνεχίσουν να συντηρούν στρατούς οι ναρκέμποροι, οι λαθρέμποροι και οι μπράβοι της νύχτας. Και μιλάω συγκεκριμένα για τους τρεις της Αθήνας και τους δύο της Θεσσαλονίκης. Αλλά πού να το τολμήσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις...  :stop:

Α ωρε! Δεν θες να βγούμε C.League;

8
Φιλαράκι ο Π.Α.Σ. φέτος πέφτει μόνο με πραξικόπημα.

Ξέχνα το το σενάριο.

Αν ο Πρόεδρος θέλει βγαίνουμε πεντάδα.

Αν δεν θέλει θα γίνουμε απλά τροχονόμοι στα play offs.

Προσωπικά πιστεύω ότι αγωνιστικά είμαστε από 3η έως 7η θέση, ανάλογα με τη βοήθεια που θα έχεις, την τύχη, τους τραυματισμούς κτλ. Εκεί παλατζάρουμε πάντως.
Γι' αυτό φωνάζω να θέσουμε στόχο το πρωτάθλημα μέσα στην επόμενη πενταετία.

9
Κάτι άσχετο με το θέμα. Με ξένους διαιτητές θα παίξουμε με την κουλα?
Έχω την εντύπωση πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ όχι. Θεωρώ πως με ξένους διαιτητές και μια διαιτησία σαν του Χαριλαου χθες, δύσκολα θα φύγει με θετικό αποτέλεσμα η ΑΕΚ. Φοβάμαι πάντα την(ελληνική) διαιτησία τα τελευταία χρόνια όταν παίζουμε με την ΑΕΚ εντός, την έχουμε πατήσει άλλωστε. Με τον Άρη παίξαμε νομίζω από σπόντα με ξένο διαιτητή γιατί ήταν στα κάγκελα από το ντέρμπι ΑΕΚ Αρης στο ΟΑΚΑ ο Καρυπιδης και είχε ζητήσει από τότε ξένους διαιτητές. Και μετά από όσα είχαν γίνει σε εκείνο το παιχνίδι, μάλλον ο Άγγλος του έδωσε ξένους διαιτητές

Αρα με Ελληνα διαιτητή είναι δύσκολα τα πράγματα τώρα που έφαγε και 3 απο τον γαύρο. Μακάρι να μην συμβεί, αλλά .............Είδαμε με ξένο διαιτητή τι πέναλτι πήραμε. Με Ελληνα ουτε καν βαρ θα πήγαινε να δεί.

Ήθελα να πω κάτι για το πέναλτι.
Εκ πρώτης όψεως, από την κύρια λήψη της κάμερας φαίνεται ότι δεν είναι.
Αλλά από την πλάγια κάμερα φαίνεται ότι ακουμπά το χέρι που βρίσκεται σε αφύσικη θέση και αλλάζει ελαφρώς την πορεία της μπάλας.
Χαζό πέναλτι αλλά πέναλτι.
Όσοι ήμασταν μαθημένοι σε σφαγές και σε όρθια πέναλτι (εναντίον μας, π.χ. Καλλιθέα), τρίβουν τα μάτια τους και δεν πιστεύουν τα κανονικά πέναλτι που μας έχουν δώσει φέτος.

Προσωπικά το μόνο πέναλτι που δεν θα έδινα φέτος από τα τέσσερα που έχουμε πάρει είναι αυτό με τους χωριάτες, το οποίο ήταν μεν πεναλτι αλλά ήταν αυστηρό πέναλτι.

Κατά τα άλλα παιδιά αυτάσ έχει το Var kai το 50-50.

10
Δεν πειράζει όμως, του χρόνου θα πάμε καλύτερα, αρκεί ο πρόεδρας να σκάσει χρήμα.

Θέλει ο Πρόεδρος να βγουμε πεντάδα;
Δεν γνωρίζω αλλά προσωπικά αμφιβάλλω.

Η ομάδα και ο κόουτς μπορούν πολύ, πολύ υψηλή θέση.
Αν ο Πρόεδρος θέλει η ομάδα μπορεί.

Εκεί έχω την ένστασή μου όταν κάνω προβλέψεις. Εκεί και στα ευρύτερα εξω-αγωνιστικά θέματα.

11
Αδέρφια κάποιοι σας τα λέγαμε από πριν.
Τι να πω τώρα;Να πω και άλλα;Να πω τι δείχνουν τα συστήματα που έχουμε;Να πω τι λέει ο υπολογιστής που υπεραναλύει τα πάντα;
Τι λέει για πρωτάθλημα;
Τι ποσοστά δίνει σε εμάς;
Δεν θα πω.
Και δεν θα πω γιατί παρασκήνιο δεν προσμετράται εύκολα με βάση τη θεωρία των πιθανοτήτων.Ουτε αλλά...Δεν θα πω.

Ένα θα πω μόνο στο Χοντρό που "αγαπάω" τόσο πολύ:
Χοντρέ γίνε ο πραγματικός ηγέτης του λαού μας και σήκωσε την κούπα. Το έχω ξαναπει:

Στα Γιάννινα,αν και επαρχία υπάρχουν οι μοναδικές προϋποθεσεις για εναλλακτικό υπόδειγμα ποδοσφαίρου.
Και αυτό το υπόδειγμα ολοκληρώνεται μόνο με κούπα!

Πιστέψτε το.Εγω το πιστεύω.Στηριξτε μαζικά την ομάδα εμβολιασμενοι και ανεμβολιαστοι.
Πάθος,πίστη και ατσαλένια επιθυμία για την κορυφή!

12
« στις: Δευ 01 Νοέ 2021 00:31  »
Η ομάδα την άλλη αγωνιστική θα είναι 5η θέση με νίκη επί των κομπλεξικών και υποδεέστερων χωριατών.
Άραγε θα του αρέσει του Κίτσιου η πέμπτη θέση; Για να δούμε...


Αυτά έγραφα την προηγούμενη Κυριακή. Και έπεσα μέσα.

Λοιπόν την άλλη Κυριακή με Χ εξακολουθούμε να είμαστε μέσα στην πεντάδα.

Κι' όμως η ανάλυση που κάνω με τη βοήθεια ενός φίλου μου από την Calofornia, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, και έχοντας βάλει χιλιάδες παραμέτρους, ποδοσφαιρικούς ή μη ποδοσφαιρικούς, από την απόδοση παιχτών μέχρι τον καιρό και τα επεισόδια των σκωλεκιών στο Βόλο, όπως και τα αποτελέσματα τα τελευταία πέντε χρόνια εκεί, συν το παίξιμο και στήσιμο των δύο ομάδων στο γήπεδο, δείχνουν μεγάλη πιθανότητα διπλού.

Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μιλάμε πια για 5η θέση αλλά για 4η.

Η ομάδα και ο κόουτς μπορούν. Ο Χονδρός θέλει;

ΥΓ: Φυσικά και αστειεύομαι για την παραπάνω ανάλυση.  :pashat: :pas: :mono: :P :)) B-)
Αλλά πιστεύω στο διπλό.

13
Νομίζω ότι ο Άρης θα κινδυνεύσει με αφαίρεση βαθμών μετά από αυτό.

Ξεκίνησε ήδη με -6.Να ναι καλά οι σκωληκαντερες που αφήνουν μια θέση στην πεντάδα.

Έτσι θα τους βρούμε αποδιοργανωμενους την άλλη Κυριακή και θα φύγουμε με το διπλό.

14
Αν είχαμε φέρει κάνα Χ ήδη πολλοί θα είχαν γράψει κατέβατα και υπεραναλυσεις για το ποιος πρέπει να μείνει να φύγει κτλ.
Τώρα που ήμαστε 5 οι και ίσως αύριο και 4οι είναι εξαφανισμένοι.

Τι να πουν όμως; Για την τριάρα στους χωριστές;Αναμενόμενο ήταν.Οι καλύτεροι πελάτες μας είναι.

Στο γήπεδο δυστυχώς λίγος κόσμος.Ολοι πρέπει να πηγαίνουμε γήπεδο.Εμεις είμαστε ο ΠΑΣ και εμείς κάνουμε παράσταση νίκης ήδη από τις κερκίδες.

Ο Χβ πρέπει άμεσα και προσωπικά να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα και να ενισχύσει την προσέλευση.Οι τρόποι πολλοί.

Μπορούμε να καθιερωθουμε στις μεγάλες ομάδες.Με 2.000 όμως εισητηρια που να πας όμως;Με 4.000 όμως εισιτήρια,ύστερα από σωστή τιμολογιακή πολιτική και κίνητρα η ομάδα θα στοχεύει στα ψηλά.

Αλλά κυρίως θα έχει καθιερωθεί στο μυαλό όλων των Ελλήνων ως εναλλακτικός πόλος ποδοσφαίρου μετά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Και κυρίως ως πολος με δικο του νόμο.Το νόμο των Ζωσιμαδων.

15
Φίλτατε ο καθρέπτης της ομάδας είναι ο βαθμολογικός πίνακας, αν δεν είσαι γαύρος της παράγκας.

Ο πίνακας λέει ότι είμαστε 6οι, άντε 7οι αν υπολογίσουμε το -6 του Άρη. Είμαστε έναν βαθμό πίσω από τους βαζέλες που ακόμη λένε ότι πάνε για πρωτάθλημα. Από που που και ως που προβλέπετε φούντο; Επειδή δεν παίζουμε μπάλα; Ποιος παίζει; Και αν όπως λέτε ορισμένοι πάμε για φούντο, αν πει κάποιος άλλος ότι θα φτιάξει την ομάδα ο Μεταξάς και πάμε για πρωτάθλημα, τότε ποιος θα είναι πιο κοντά στην αλήθεια;

Η ομάδα στο τέλος θα βγει λίγο πάνω από τη μέση του πίνακα. Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνω.
Δυστυχώς έχουμε χάσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το Κύπελλο. Αυτή είναι όντως μια πραγματική απώλεια που βαρύνει τον προπονητή. Αλλά ούτε και εκεί χάσαμε. Και έγινε και σφαγείο παλαιάς κοπής.

16
Μερικοί δεν παίζεστε πραγματικά...

Είμαστε 6οι. Εντάξει βαθμολογικά 7οι αν υπολογίσουμε ότι ο Άρης ξεκίνησε από το -6.

Δεν έχουμε χάσει ματς φέτος πλην αυτό με το Γαύρο. Με το Απολλωνάκι δεν το μετράω ως ήττα. Με χαμένο πέναλτι στο '92, αγωνιστικά δεν είναι ήττα.

Και γκρινιάζετε... Έλεος ρε παιδιά. Εντάξει δεν παίζουμε μπάλα .Οκ. Θα παίξουμε όμως σιγά-σιγά. Εδώ η αεκ, του Γιαννίκη ο πάοκ και ο βάζελος δεν μπορούν να παίξουν σωστά μπάλα που είναι ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Πόσες ήττες έχει ο Παοκ; 2. Εμείς 2. Πως νίκησε σήμερα η κούλα; Με μούφα πέναλτι. Την πάτησε ο γαυρορούλης. Ο παοκ έχει πάρει πόσα παιχνίδια χωρίς να παίξει τίποτα. Μόνο ο σκατόγαυρος κάπως ξεχωρίζει.

Χαλαρώστε όσοι ήρθατε από τη Barcelona το Liverpool ή το Torino και ξέρετε τη μπάλα απέξω. Χαλαρώστε μάγκες.
Αν θέλετε βάλτε τα με τη διοίκηση για το χαμηλό μπάτζετ για την έλλειψη υποδομών κ.ο.κ..
Μην ζητάτε να φύγει ο προπονητής. Να έρθει ποιος; Ο Γιανχέσας; Ή ο νικολό ή μήπως κανάς Τενές; Ή καλύτερα ο γερο Παράσχος όταν φύγει από τους Μπεταντιν γιατί δεν σταυρώνει ούτε βαθμό;

Η ομάδα την άλλη αγωνιστική θα είναι 5η θέση με νίκη επί των κομπλεξικών και υποδεέστερων χωριατών.
Άραγε θα του αρέσει του Κίτσιου η πέμπτη θέση; Για να δούμε...

17
Πιστεύω σε νίκη.

Σίγουρα σε καλύτερη εμφάνιση.

Διάβασα τη συνέντευξη Μεταξά.Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα αυτός ο άνθρωπος με πείθει ότι θέλει να παρουσιάσει κάτι σημαντικό. Πιστεύουμε στην ομάδα!

18
Η πολιτική του χοντρού με τις τιμές των εισιτηρίων είναι ανεξήγητη.Θα έπρεπε να έχει ένα πολύ φθηνό εισιτήριο σε κάποια θύρα ή στο πέταλο.

Πότε δεν θυμάμαι ο Πας να έχει φθηνά εισιτήρια.
Είναι ένα θέμα που χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στη διοίκηση γιατί φαίνεται ότι η χασουρα είναι αμοιβαία.

19
Θα εκφράσω αντιδημοφιλή άποψη.

Καταρχήν θα συμφωνήσω μαζί σας ότι η ομάδα στα οχτώ επίσημα παιχνίδια, δεν έπαιξε μπάλα, κατέβηκε υπερβολικά αμυντικά, δεν δημιουργεί φάσεις, παίξει αναχρονιστικό ποδόσφαιρο κ.ο.κ.. Πλήν του ματς με τη Φόφη.

Επομένως έχουμε ένα δείγμα γραφής σημαντικό στατιστικά 8 αγώνων.

Πάμε τώρα στην ανάλυση: Το ματς με τον Απόλλωνα το χάσαμε από μαλακία δική μας, χαμένο πέναλτι στο '92. Το ματς-πρόκριση σήμερα μάλλον το χάσαμε από καραμπινάτη μαλακία του διαιτητή. Δεν το είδα σήμερα το ματς, αυτό έχω καταλάβει.

Επομένως βαθμολογικά η ομάδα με βάση τα αποτελέσματα δεν είναι χάλια όσο λέτε. Κάθε άλλο. Αν κρίνονται όλα από το αποτέλεσμα τότε ο Μεταξάς, αν εξαιρέσει κάποιος το σημερινό στραπάτσο, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε εξωγενή διαιτητική παρέμβαση, πάει ελαφρώς παραπάνω από αρκετά καλά.

Αν κρίνεις με βάση την μπάλα ο Μεταξάς μέχρι τώρα μας έχει απογοητεύσει έως εκεί που δεν πάει. Παίζει αποκρουστική, μαζική άμυνα κ.ο.κ.. Συμφωνούμε.

Αυτά είναι τα δεδομένα πάντως που μέχρι τώρα κάνεις δεν μπορεί να τα αρνηθεί.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Μεταξάς είναι επιλογή από το ψηλό ράφι. Το γιατί παίζει με αυτούς τους παίχτες και όχι άλλους και γιατί παίζει αυτό το σύστημα και γιατί παίζει αυτή την άμυνα δεν το ξέρω. Μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Τις οποίες έχω αναπτύξει σε άλλο ποστ και δεν θα τις επαναλάβω.

Όσο η ομάδα τσουλάει βαθμολογικά δυστυχώς κανείς δεν θα μπορεί να πει τίποτα. Ίσως χρειάζεται χρόνο, ίσως φορμάρει και άλλα συστήματα, ίσως πιστεύει ότι με αυτό το αποκρουστικό ποδόσφαιρο θα βγει ψηλότερα στη βαθμολογία από το εάν παίξει πιο επιθετικά, με βάση το σημερινό ρόστερ.

Το μόνο που δεν αντέχω εδώ μέσα είναι κουβέντες καφενείου του στύλ: στα επόμενα παιχνίδια ανα δεν πάρει 6 βαθμούς φεύγει ή μένει ή πετυχαίνει ή αποτυγχάνει. Αυτά δεν ανήκουν στη νοοτροπία δυνατής ομάδας αλλά ομάδας καφενείου της Αθήνας, ομάδας του Κοντού, κ.ο.κ..

Κλείνοντας: Ως τα Χριστούγεννα θα έχει ξεκαθαρίσει τι σύστημα και στυλ ποδοσφαίρου θα επιβάλλει ο Μεταξάς. Άποψή μου είναι ότι όσοι μιλάνε για πτώση είναι πολύ πολύ βαθιά νυχτωμένοι (μιλάω καθαρά αγωνιστικά αλλά και παρασκηνιακά). Η ομάδα θα ρολάρει στο Δεκέμβρη, ας ελπίσουμε αρχές και μάλλον θα βγει στην ίδια βαθμολογική θέση που βγήκε και πέρυσι δυστυχώς όμως χωρίς πορεία Κυπέλλου.

Ολοκληρωμένη τη δουλειά του νέου προπονητή θα τη δούμε μάλλον του χρόνου.

Ξενέρωτα όσα λέω αλλά παιδιά έτσι είναι η μπάλα όταν δεν σκας φράγκα. Αυτά.


20
Λίγο ψύχραιμα γιατί βλέπω πολλούς προπονητές εδώ μέσα.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο Μεταξάς, όπως και ο Γιαννίκης είναι Γερμανοί, εννοώ το mentality, δεν είναι νοτιοευρωπαίοι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει πλάνο που μάλλον αγνοείτε όσοι κρίνετε από ένα παιχνίδι,από 7 αγωνιστικές ή από ένα γύρο. Οι Γερμανοί παιδιά δεν αλλάζουν εύκολα. Και έχουν λόγο που δεν αλλάζουν. Κάποιον λόγο που εσείς αγνοείτε. Κάποιο σύστημα που εσείς αγνοείτε. Κάποια πράγματα που έχουν αναλύσει στο μυαλό τος και μετά σε υπολογιστή, ίσως με τη βοήθεια προγραμμάτων που χρησιμοποιούν ακόμη και στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης που λέει το εξής: αν παίξεις αμυντικά σήμερα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις κάτι από το αν παίξεις επιθετικά. Είναι δεκάδες ίσως εκατοντάδες τα δεδομένα και οι παράμετροι που αναλύονται. Και από ότι φάνηκε το συστηματάκι του Μεταξά, παρά το ότι είναι αποκρουστικό ποδοσφαιρικά, αποδίδει: Σήμερα η ομάδα έχασε το βαθμό στην τρίχα από την μαλακία του Λατινοαμερικάνου που δεν γνωρίζει τι σημαίνει θεωρία των πιθανοτήτων.

Λοιπόν ακούστε: Αν πάμε με αυτό το μπάτζετ, που είναι το μισό του Απόλλωνα ή κάνω λάθος;, με αυτή την ομάδα, με αυτές τις υποδομές που σε λίγο θα βαρύνουν λόγω καιρού πολύ, επιθετικά σε Νίκαια, Φόφη ακόμη και με το μισοτελειωμένο Απόλλωνα οι πιθανότητες γέρνουν στον άσσο (μάλλον συντριπτικά). Αν πάμε συντηρητικά γέρνουν προς το Χ ή και 2.

Η γκαντεμιά με Κόντε φαίνεται ότι ίσως χειροτέρεψε τις πιθανότητες.Αλλά και πάλι το πλάνο αυτό ήταν. Με τον Κόντε θα υπήρχε μόνο το κερασάκι στην τούρτα (βλέπε Τούμπα, που χώρις Κόντε θα ήταν Χ).

Από εκεί και πέρα εγώ θέλω ο Μεταξάς να καταλάβει κάτι: Ότι σε αυτή την ποδοσφαιρική εσχατιά της Ευρώπης που ήρθε, μπορεί να είμαστε πολύ πίσω σε υποδομές, σε ποδοσφαιρική ανάλυση κ.ο.κ. αλλά εδώ υπάρχει φοβερή πίεση για διάκριση και πάθος για τη νίκη σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη ακόμη όταν θα ξαναπαίξουμε. Δεν είναι πλέον προπονητής β ούτε βοηθός. Και αυτή την πίεση θα τη νιώσει και αυτός με ότι αυτό συνεπάγεται. Και έτσι πρέπει να είναι γιατί αλλιώς δεν γίνεσαι μεγάλος.

Για τον ΧΒ τα έχω ξαναπεί: Ο άνθρωπος με τις ικανότητες, την οικονομική του επιφάνεια και τις γνωριμίες που έχει θα μπορούσε να μας έχει ίσως και κάθε χρονιά Ευρώπη ίσως και παραπάνω από αυτό. Δεν θέλει όμως από ότι φαίνεται και δεν προσπαθεί για κάτι τέτοιο. Για αυτό και όλοι είμαστε σήμερα αλαφιασμένοι. Όχι με τον προπονητή πραγματικά ούτε με τον Περέα. Αλλά με αυτόν που δεν παρεμβαίνει στο παιχνίδι των πιθανοτήτων και δεν αλλάζει τις μεταβλητές.

21
Βάλτε ψηφοφορία να ρίξουμε άσσο.

22
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να κοπούν αυτά τα γυρίσματα στον τερματοφύλακα? Πόσο πιο γελοία γκολ πρέπει να φάμε? Γύρισμα χωρίς να βλέπεις και με τους μισούς αντιπάλους μέσα την περιοχή?

Μην ξεχνάς ότι έχουμε βάλει και γκολ από τέτοιο γύρισμα σύνταυρε.

Έτσι είναι η μπάλα.

Βέβαια γυρίσματα κάθετα στην άμυνα πρέπει να τα αποφεύγει κάθε ομάδα όπως ο διάολος το λιβάνι.

23
Μεγάλο διπλό.

24
Θέλω να γράψω κάτι που ξεπερνά χρονικά το χθεσινό ματς που έπρεπε να κερδηθεί αλλά χάθηκε (η νίκη) στις λεπτομέρειες. Μια ανάλυση γενικότερη με αφορμή το χθεσινό ματς και την πορεία μας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

1.Έχουμε έναν Πρόεδρο που ως manager δεν παίζεται. Ξέρει ακριβώς ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά με τον καλύτερο τρόπο, πως να πάρει το 100% από προπονητές, παίχτες, γυμναστές κ.ο.κ.. Έχει δημιουργήσει με τα χρόνια σοβαρές και αξιόπιστες διασυνδέσεις με μανατζερς, ποδοσφαιριστές και συστημικούς παίχτες ανά την Ελλάδα και από ότι φαίνεται με κάποιες ευρωπαϊκές αγορές. Είναι μεγάλης οικονομικής επιφάνειας επιχειρηματίας (παρά το γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι). Επίσης έχει πολύ καλές διασυνδέσεις, ιδιαίτερα στην τωρινή πολιτική συγκυρία. Το μόνο του θέμα είναι ο κακός του εαυτός. Σαν να εχθρεύεται τον εαυτό του κάποιες (λίγες αλλά σοβαρές) φορές και προχωρά σε ενέργειες εχθρικές προς την άυλη υπόσταση του Π.Α.Σ.. Δεν θα το αναλύσω παραπάνω, είναι όλα χιλιοειπωμένα.

2. Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά το 2015 φαίνεται (μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό), ότι η λεγόμενη παράγκα φθίνει ή ότι εν πάση περιπτώση έχει χάσει μέρος της δυναμικής της και της αποτελεσματικότητάς της. Οι λόγοι πολλοί: Το VAR, η οικονομική άνοδος του ΠΑΟΚ και λιγότερο της ΑΕΚ αύξησε τον ανταγωνισμό στους μεγάλους και έσπασε το μονοπώλιο του ΟΣΦΠ, με αποτέλεσμα το "παρασκήνιο" να μην εμφανίζεται τόσο συντεταγμένα όσο εμφανιζόταν την περίοδο της παντοκρατορίας του ΟΣΦΠ. Επιπλέον η πτώση τους ελληνικού ποδοσφαίρου και η αδυναμία εκπροσώπησης στο χρυσορυχείο του Ch League, έχει μειώσει ή ατονίσει, την (οικονομική) επιθυμία των ισχυρών του ποδοσφαίρου για την κατάκτηση με κάθε τίμημα του πρωταθλήματος.

3. Ως αποτέλεσμα του 1 + 2, θεωρώ/πιστεύω, όπως θέλετε πείτε το, ότι ανοίγεται μια χρυσή ευκαιρία για την ομάδα μας μέσα στην επόμενη πενταετία {με καλό ΧΒ (όσο δύσκολο και αν είναι αυτό και με τις υποσημειώσεις για όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και μας έχουν ξενερώσει αφάνταστα)}, να διεκδικήσουμε τίτλο ή τίτλους και γιατί όχι ακόμη και το πρωτάθλημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτές τις μεγάλες φιλοδοξίες είναι η γενναία αύξηση του μπάτζετ και η γενναία αναβάθμιση τω υποδομών της ομάδας. Επομένως η ανάληψη ενός όχι καταστρεπτικού ρίσκου από την πλευρά της διοίκησης καθώς και η μαζικοποίηση και οικονομική ενίσχυση της ομάδας από τους χιλιάδες φιλάθλους της που μένουν ανενεργοί για μια σειρά από λόγους, που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν.


25
Μεταξάς: Αν χάναμε το ματς δεν θα κοιμόμουν μια εβδομάδα.

Πόσα χρόνια είχατε να ακούσετε κάτι τέτοιο;
Εγώ από το 1979-80.

Έτσι χτίζονται οι πρωταθλητές και οι διακρίσεις.
Μόνον έτσι!

Σελίδες: [1] 2 3 ... 76