Αποστολέας Θέμα: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες  (Αναγνώστηκε 6705 φορές)

Αποσυνδεδεμένος psaroloukas

 • Newbie
 • *
 • Μηνύματα: 9
  • Προφίλ
Αγαπητοί φίλοι, γεια χαρά.
Επικοινωνώ με ανάμικτα συναισθήματα μαζί σας. Με χαρά για την άνοδό σας, με πίκρα για την ανείωτη και άδικη ταλαιπωρία της δικής μου ομάδας. Αλλά κυρίως, με οργή και απόγνωση για το χάλι του ποδοσφαίρου, που είναι σε αντιστοιχία με αυτό της ελληνικής κοινωνίας. Νομίζω, δε μας αξίζουν ούτε τέτοιο ποδόσφαιρο, ούτε τέτοια κοινωνία. Αφού σας ευχηθώ, να προχωρήσετε με καθαρότητα στο νέο πρωτάθλημα, να ευχηθώ αυτό το πρωτάθλημα να μην είναι πλήρως νοθευμένο όπως και το εφετινό. Και να σας πω ότι σας αξίζει μια ομάδα με συμμετοχή δική σας. Αυτή είναι η λύση και όχι προεδρικά μοντέλα, τύπου Χριστοβασίλη.
Σας παραθέτω κι ένα κείμενό μου (πριν μία εβδομάδα), στον τοπικό τύπο, αλλά και αλλού
www.sambrakos.com

ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 πτώματα και 2 πλατείες

Την προηγούμενη Τετάρτη, δύο συγκεντρώσεις ελάμβαναν χώρα στην πόλη μας. Η συγκέντρωση των αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Ελευθερίας και η συγκέντρωση των αγανακτισμένων ομιλιτών, φίλων του ΟΦΗ, στην πλατεία των Λιονταριών. Πέρασα και από τις δύο. Στην πλατεία Ελευθερίας τα πρόσωπα πιο γελαστά, φωτεινά και χαρούμενα έφεραν πέρα από τη διαμαρτυρία την ευφρόσυνη διάθεση απ΄ αυτήν καθαυτή την αίσθηση της  κοινότητας. Στα Λιοντάρια, τα πρόσωπα λίγο πιο ζόρικα, σκοτεινά κι αγριεμένα. Εδώ η κοινότητα φαινόταν πως υπήρχε από καιρό (ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια), αλλά είχε δεχτεί τόσα απανωτά χτυπήματα από τη ζούγκλα του ποδοσφαίρου, που η χαρά που συναντούσα συχνά στο γήπεδο τον τελευταίο καιρό, κινδύνευε να χαθεί και να αντικατασταθεί από την κούραση, την αηδία και την επιθετικότητα.
Οι της Ελευθερίας αγανακτούσαν για το έγκλημα των πολιτικών τα τελευταία 30 χρόνια. Ένα έγκλημα που έφερε τη χώρα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 χρόνων. Μια οικονομική κρίση που είναι απλά το μετρήσιμο μέγεθος μιας βαθιά αξιακής, πολιτισμικής και ηθικής κρίσης (ή κατ’ άλλους πολιτικής). Οι των Λεόντων αγανακτούσαν εναντίον των ποδοσφαιρικών ηγετών, για την επαναλαμβανόμενη αδικία εναντίον της ομάδας τους, εναντίον του ποδοσφαιρικού στάτους των τελευταίων 30 χρόνων, που δημιούργησε ένα ποδόσφαιρο που κείται πέραν κάθε νομιμότητας, με καταστρατηγημένους όλους τους κανόνες παιχνιδιού, που διοικείται με τον πιο ωμό και μαφιόζικο τρόπο από τα εκλεκτότερα λούλουδα του νεοελληνικού μπαξέ, από τις πιο τυπικές του μορφές.
Για πολλούς το ποδόσφαιρο, όπως έχει καταντήσει, δεν είναι παρά ένας κοινωνικός παρίας, που όσο λιγότερο ασχολείσαι μαζί του και όσο λιγότερο το αγγίζεις, τόσο λιγότερο λερώνεσαι. Κοινωνικά και αισθητικά. Για μένα αποτελεί την πιο οδυνηρή επιτομή της νεοελληνικής πραγματικότητας και κρίσης, τον πιο διεφθαρμένο και φθαρμένο και συνάμα κρυστάλλινο καθρέπτη της. Όσες φορές έγραψα, υπό αυτήν την οπτική έγραψα, όχι βέβαια για να διασκεδάσω τα αμήχανα ή υποτιμητικά βλέμματα όσων απορούν με όσους καταπιάνονται ή ‘λερώνονται’ με την μπάλα, αλλά γιατί ένιωθα πως δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος σε ένα σημαντικό κομμάτι της δημόσιας σφαίρας, που συνεχώς παράγει διαφθορά, αρνητικό καθαρό αλλά πλουσιοπάροχο ‘μαύρο’ οικονομικό αποτέλεσμα για ολίγους, εκμαυλισμό και φαυλότητα, βία και παρανομία. Που κοινωνικοποιεί με το χειρότερο τρόπο ένα σημαντικότατο μέρος νέων και λιγότερο νέων, που όσο κι αν το αποφεύγεις το συναντάς μπροστά σου, συχνά με τον πιο απεχθή και αντικοινωνικό τρόπο.
Όσο κι αν υπάρχουν διαφορές, όσο κι αν ενέχει κινδύνους η μεταφορά σχημάτων από την πολιτική στο ποδόσφαιρο ή η προσπάθεια ιδεολογικοποίησης του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί κάποιος να μην παρατηρήσει τις ανατριχιαστικές ομοιότητες και να μη συσχετίσει συνειρμικά.
Και στο χώρο της Πολιτικής και σ’ αυτόν του Ποδοσφαίρου, κυριάρχησε ένα διπολικό μοντέλο (2 κόμματα εξουσίας, 2 κυρίαρχες ομάδες, η ίδια καταστροφή). Και οι 2 πόλοι κυριάρχησαν, διαχειρίστηκαν το κράτος και το ποδόσφαιρο σαν τσιφλίκι τους, πήραν την εξουσία και τους τίτλους/κυβερνήσεις, δημιούργησαν στρατούς ή στρατιές προστασίας, κύκλους εξουσίας με στελέχη δικά τους, ομάδες-δορυφόρους, Μέσα και δημοσιογράφους, παρέβησαν νόμους και δημιούργησαν σκάνδαλα παντελώς ατιμωρητί, εκμαύλισαν και παθητικοποίησαν τον κόσμο στην κερκίδα του τηλεοπτικού καναπέ. Ο κόσμος απομακρύνθηκε αργά αλλά σταθερά από το Δρόμο, την Αγορά, την Εξέδρα, τη χαρά και τη συμμετοχή και κατέληξε μπροστά στην Τηλεόραση να καταναλώνει ένα εν γνώσει του στημένο θέαμα, ειδήσεων, πολιτικών συζητήσεων και αγώνων ποδοσφαίρου. Στο τέλος, η μεν Πολιτική άφησε μια  χώρα κατεστραμμένη οικονομικά αλλά με κάποιους πάμπλουτους από μαύρο πολιτικό χρήμα και μίζες, μια χώρα που δεν παράγει τίποτε πλέον, με διερρηγμένο κάθε κοινωνικό ιστό, με ανοιχτά εθνικά και αιμάσσοντα κοινωνικά θέματα, με μηδενική εμπιστοσύνη των πολιτών σε οποιονδήποτε θεσμό. Το δε επαγγελματικό Ποδόσφαιρο κατέληξε ένας άνομος βάλτος, με ομάδες χρεοκοπημένες αλλά παράγοντες πλούσιους, με αισθητική και θέαμα σκυλάδικου εθνικής οδού (Β’ Εθνική και μικρότερες κατηγορίες) ή σκυλάδικου παραλιακής (σούπερ λίγκα- τα βαρύγδουπα ονόματα μας μάραναν, τρομάρα μας)οι θεατές μετατράπηκαν σε οχλοκρατούμενα αδηφάγα πλήθη που ζουν από τους τίτλους, έτοιμοι στρατοί να υποστηρίξουν το αφεντικό-πατερούλη σε οποιαδήποτε δραστηριότητά του ή να ζητήσουν το αίμα του αν τυχόν αποτύχει να τους φέρει στη Γη της Επαγγελίας. Τα γήπεδά του κατάντησαν χώροι τέλεσης κάθε παρανομίας, κατάργησης κάθε κανόνα παιχνιδιού ή ποινικού νόμου, χώροι που η πλειονότητα των αγώνων καθορίζεται από το στοίχημα, από πονηρούς διαιτητές και επιβλητικούς παράγοντες. Πρόεδροι, προεδράρες, παράγοντες, μπράβοι, πούρα, στοιχηματίες, πλυντήρια χρήματος, προσωπικοί ή οργανωμένοι στρατοί, αδηφάγο και ανθρωποφαγικό πλήθος που τρέχει πίσω και θρέφεται από το αίμα της επιτυχίας, σκοποί που αγιάζουν όλα τα μέσα, διαιτητές ακροβάτες ή χειρουργοί, με οσφυικά προβλήματα και όρασης, θεσμικοί παράγοντες σε ...παραγκουπόλεις, πολιτειακοί παράγοντες που είτε δεν λερώνουν τα χέρια τους ή συνεργούν με τον πιο φαύλο τρόπο για ίδιο όφελος. Ανώκοσμος και υπόκοσμος χέρι με χέρι. Προσθέστε κι ένα πλήθος ενδιάμεσων, παράμεσων και λαμογιών, ανακατέψτε το μίγμα και πετάξτε το στην πιο άγρια αρένα, χωρίς κανένα νόμο και κανόνα. Πασπαλίστε το με ζάχαρη, λάσπη και στρας, φωτίστε το και δώστε το στα Μέσα (και τι μέσα), εφημερίδες και κανάλια να μας το σερβίρουν.
Και από την άλλη, θεσμικοί φορείς που λειτουργούν σαν τζουτζέδες, υπηρέτες ή συνένοχοι. Ποδόσφαιρο που όταν οι υπεύθυνοι της ΟΥΕΦΑ για τον παράνομο στοιχηματισμό, ανακοινώνουν ότι ‘όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα’, οι υπεύθυνοι εδώ θεωρούν ότι αναφέρονται στη… Φιλοσοφία και αφήνουν τους αρχιερείς της μαφίας του στοιχήματος να πρωταγωνιστούν διοικητικά και πειθαρχικά. Το λυπηρό είναι πως βλέπεις ακόμα και προοδευτικούς –κατά τ’ άλλα-  πανεπιστημιακούς και πολιτικούς να πανηγυρίζουν στα γήπεδα ή να γράφουν και άρθρα υπέρ των 2 μεγάλων ομάδων-βιαστών του ελληνικού ποδοσφαίρου, που διαμόρφωσαν αυτό το αποκρουστικό, ποδοσφαιρικά και κοινωνικά, μοντέλο.
Τώρα, καθώς τα ψέματα για όλους μας τελειώνουν, όσο κι αν αποστρέφουμε το πρόσωπο, δεν μπορούμε να υποκριθούμε ότι δεν βλέπουμε τα 2 πτώματα. Το πτώμα της Ελλάδας, μιας Έρημης Χώρας και το πτώμα του Ποδοσφαίρου. Ετεροβαρής η συσχέτιση αλλά  κοινή η νόσος και οι υπεύθυνοι. Και ο κόσμος μαζεύεται αγανακτισμένος, αμήχανος και ανήσυχος στις πλατείες.
Αγανακτισμένος, γιατί τριάντα χρόνια μετά, με το πιστοποιητικό θανάτου μιας χώρας εκδοθέν …υπό των εγκυροτέρων οίκων αξιολόγησης και αυτοψίας ανά χείρας, με το σώμα της να κείται άχαρο, κακοντυμένο, πασαλειμμένο με φτηνό μέικ απ, βιασμένο, μωλωπισμένο και τα μάτια να χάσκουν, τριγυρίζει και αναρωτιέται. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει το έγκλημα, το τεκμήριό του (δηλ. το πτώμα) να γνωρίζουμε τους κατά τεκμήριο ενόχους( 2 κόμματα εξουσίας)  και να μην τιμωρείται κανείς;
Μα με τον ίδιο τρόπο, που στην επικράτεια του ποδοσφαίρου συμβαίνουν τα αντίστοιχα. Δηλ. έχουμε το έγκλημα και το πτώμα, το σώμα του ποδοσφαίρου, τους κατά τεκμήριο ενόχους (2 κυρίαρχες ομάδες, το εξάρτημά τους ΕΠΟ και το Υπ.Πολιτισμού-Αθλητισμού).
Ένα πτώμα σε αποσύνθεση που παράγει διαρκώς φαυλότητα και διαφθορά, αρνητικό καθαρό οικονομικό αποτέλεσμα –πλούσιο και μαύρο, μόνο για ορισμένους, στρεβλή και επικίνδυνη κοινωνικοποίηση για χιλιάδες νέους, τραγικό κοινωνικό και αισθητικό παράδειγμα. Συγνώμη, μπερδεύτηκα. Μα για το ποδόσφαιρο ξαναμιλώ τώρα ή για τη χώρα.
Αμήχανος, γιατί το παλαιό έχει χρεοκοπήσει και το νέο δεν υπάρχει έτοιμο (αλλά πρέπει να γεννηθεί). Αμήχανος, γιατί βλέπει  με απορία και έκπληξη τους βασικούς ενόχους (που όλοι τους ξέρουμε) να κρατούν ακόμα στα χέρια τους το μαχαίρι του εγκλήματος και όχι μόνο να μην τιμωρούνται, όχι μόνο να μην έχουν το σθένος της αυτοκτονίας, όχι μόνο να μη ζητούν έστω μια καθαρή συγνώμη ή έστω να αποσύρονται διακριτικά ελπίζοντας στη λήθη( λίγοι ‘έξυπνοι’ το επιχειρούν), αλλά να μαλώνουν –όταν δεν χαριεντίζονται, για το ποιος κατάφερε τα πιο θανάσιμα χτυπήματα και να επιχειρούν ξανά(!) να μας σώσουν. Αμήχανος, γιατί οι μη βασικοί ή οι καθόλου υπεύθυνοι, πέρα από την αντίδρασή τους, αρνούνται να διατυπώσουν καθαρά την πρότασή τους.
Και όταν ζητάς από τους υπεύθυνους το λόγο, όταν η Ουέφα λέει ότι το ελληνικό είναι το πιο στημένο πρωτάθλημα, αναφέροντας τούς αγώνες, αμφότεροι απαντούν με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο: ναι, αλλά έχουν παραγραφεί, δεν έχουμε απτές αποδείξεις, όποιος έχει ας πάει στον εισαγγελέα, ο διαιτητής έκανε ανθρώπινα λάθη, εσείς κάνατε χειρότερα κ.λπ.
Εν τω μεταξύ, καταντάει για γέλια και για κλάματα να συσκέπτονται για λύση οι φορείς του προβλήματος (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και λοιποί επίδοξοι σωτήρες για να σώσουν τη χώρα και Πιλάβιος, Μπέος, Μαρινάκης, Μπιτσαξής για να σώσουν το ποδόσφαιρο από τη βία…)
Ανήσυχος, γιατί ως ιστορικός λαός, διαισθάνεται ότι μια τέτοια βαθιά κρίση δεν γίνεται να καταλήξει χωρίς τραγωδία. Κοινωνική, οικονομική, εθνική. Με τεχνάσματα δεν γυρνάει η κατάσταση, ούτε η αναγκαία για αναγέννηση συμπεριφορά του κόσμου. Δυστυχώς ή ευτυχώς, για να επανεκκινήσουμε πρέπει να φτάσουμε στο σημείο μηδέν κι αυτό μόνο μία τραγωδία το καταφέρνει. Φοβάμαι ότι το σημείο μηδέν θα είναι οδυνηρό, αλλά αναγκαίο.

Καθαρές προτάσεις για λύσεις είναι αλήθεια δεν πολυακούγονται, κυρίως ακούμε προτάσεις για το τι ΔΕΝ είναι λύση. Για να μην πολιτικολογήσω, ας μου επιτραπεί να μιλήσω λίγο για το ζήτημα του ΟΦΗ και του Ποδοσφαίρου…
Ο ΟΦΗ, το Ποδόσφαιρο και μία Λύση

Για το ποδόσφαιρο και την ‘αδράνεια’ της Πολιτείας, είχα ξαναγράψει και πέρυσι, θεωρώντας ότι η επίκληση του Αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου δεν είναι παρά η δικαιολογία για την απουσία βούλησης να ρυθμίσει στοιχειωδώς την πιο άνομη κοινωνική και οικονομική επικράτεια της χώρας (Μ.Τσελεντάκης: Η ελληνική Πολιτεία, το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και… η χαμένη βούληση, 4/7/2010, http://www.cretalive.gr/new/2339/synergates ) όπου πρότεινα πολλά που θα μπορούσε να κάνει η πολιτεία, αλλά και ο Δήμος Ηρακλείου, για να οδηγήσει, ειδικά σε εποχή ΔΝΤ, προς τη νομιμότητα χωρίς να σκοντάφτει στο αυτοδιοίκητο. Τελείως παραθετικά, κάποια από αυτά
- εξονυχιστικός φορολογικός και οικονομικός έλεγχος, των κατά συρροή παρανομούντων ΠΑΕ και μεγαλοϊδιοκτητών ( πλαστές ενημερότητες, διπλά ή μηδενικά συμβόλαια, διπλά ΑΦΜ ή χρήση ΑΦΜ άλλων ομάδων, πόθεν έσχες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ.λπ.)
- να μη διαθέσει ούτε ένα ευρώ στον επαγγελματικό αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Ούτε απευθείας, ούτε μέσω ΟΠΑΠ ή άλλων κρατικών εταιρειών, ούτε μέσω τηλεόρασης. Όταν μισθοί περικόπτονται αγρίως, όταν ασφαλιστικά δικαιώματα εξαφανίζονται εν μία νυκτί, όταν άνθρωποι απολύονται είναι αστείο να μιλάμε για επιχορηγήσεις επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μάλιστα αυτής της ποιότητας και προσφοράς… Εκτός αν είναι αυτό ακριβώς που θέλουν.
- σαν Πολίτης και σαν Δημότης, που πλήρωσα και πληρώνω για την κατασκευή των σταδίων και για τη συντήρησή τους, ΑΠΑΙΤΩ ή ΖΗΤΩ αν θέλετε, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΧΩΡΟΙ, που είναι για να προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗ ΒΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
Ζητώ από το Δήμο, στον οποίο ανήκει πλέον το Παγκρήτιο Στάδιο, να μην παραχωρηθεί σε δραστηριότητες που ουσιαστικά είναι έξω από το πνεύμα για το οποίο κατασκευάστηκαν.
Τώρα στα στάδια, τελούνται παράνομες και αξιόποινες πράξεις, παράγεται αποδεδειγμένα βία και κοινωνικοποιούν με τον χειρότερο τρόπο τη νεολαία. Ας σταματήσει αυτό, γιατί είμαστε και μεις συνυπεύθυνοι.
- ας μην ξαναδιαθέσει η Πολιτεία, την αστυνομία και την πυροσβεστική, για τη διεξαγωγή αγώνων ιδωτικών εταιρειών, οι υπεύθυνοι των οποίων(παράγοντες, διαιτητές, παρατηρητές κ.λπ.) τους καθοδηγούν μάλιστα, στο τι πρέπει να κάνουν μέσα και έξω από το γήπεδο. Ας μην συσκέπτεται το καθ’ ύλιν αρμόδιο υπουργείο με τους ίδιους τους βιαστές του ποδοσφαίρου, για το πώς θα επιβάλλει τη νομιμότητα γύρω και μόνον γύρω από τον άνομο κήπο του ποδοσφαίρου. Το πρόβλημα δε βρίσκεται γύρω, αλλά στον πυρήνα. Κι ας ελπίσουμε ότι πλησιάζει η τήξη του…
Αν λοιπόν η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να καταντάει η ευνομία σαχλό αστείο ή άσκηση επί χάρτου, αν θέλει να πράξει κάτι στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου, έχει τρόπους που δε σκοντάφτουν στο περιβόητο αυτοδιοίκητο. Και θα δείτε για πότε συμμορφώνονται άπαντες. Ακόμα κι αυτοί που ζουν αποκλειστικά από το στήσιμο αγώνων.

Όσον αφορά τον ΟΦΗ τώρα και το ιδιαίτερο του εγχειρήματος των τελευταίων 2 ετών είχα γράψει σχετικά πέρυσι (Μ.Τσελεντάκης: ΟΦΗ, a case for study, 7/10/2010, http://www.cretalive.gr/new/9087/synergates/M.Tselentakis__OFI,_a_case_for_study ). Όσο κι αν το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα ναρκοθετημένο και υπονομευμένο χώρο και το να είναι κάποια ομάδα απόλυτα νόμιμη, είναι τελείως αδύνατο, ο ΟΦΗ τον τελευταίο καιρό επιχειρεί κάτι σχεδόν μοναδικό για τα ελληνικά πρότυπα. Δεν ανήκει στο άρμα κάποιου ισχυρού, δεν εμπλέκεται σε στημένους αγώνες, δεν έχει ανθρώπους στα κέντρα αποφάσεων, δεν έχει κάποιον προστάτη ή κάποιον μεγαλοϊδιοκτήτη, προσπαθεί να είναι απόλυτα νόμιμη.
Μετά από χρόνια ανομίας, ποδοσφαιρικής, ηθικής και  αισθητικής απαξίωσης και παρακμής και μετά από ένα σημαντικό αγώνα των φίλων του για καθαρότητα και περηφάνια, η ομάδα ‘απελευθερώθηκε’ και βρίσκεται στον μεγαλύτερο ιστορικά βαθμό στα χέρια του κόσμου της. Ξέρω πολλοί θα χαμογελάσετε ειρωνικά, θα αναφερθείτε στην πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου που σχεδόν σε υποχρεώνει να κυλιστείς στη λάσπη για να επιβιώσεις, σε παιχνίδια πολιτικών και παραγόντων, σε αδιαφανείς ή γκρίζες ζώνες, σε κάποιες ενέργειες οπαδών, σε, σε,...
 
Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να ακυρώσουν ότι  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ένας πρόεδρος σωτήρας ή πατερούλης, μία ‘αόρατη’ χειρ ή ένας αχυράνθρωπος, μία πηγή χρημάτων που προσφέρει μεν, ορίζει-διορίζει- περιορίζει δε και κρατά το φίλαθλο μπουκωμένο ή αηδιασμένο στον καναπέ της κερκίδας.
 
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, στην ιστορία του ΟΦΗ νιώθουν οι φίλοι τους να τους ΑΦΟΡΑ, με τέτοιο έντονο τρόπο, η ομάδα ΤΟΥΣ. Οι αγώνες του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ ήταν πέρυσι ένα πανηγύρι, πανηγύρι χαράς και ελευθερίας. Φέτος είναι κάτι σημαντικότερο. Πανηγύρι χαράς, ευθύνης και συμμετοχής. Πρώτη φορά τόσοι άνθρωποι από τον πιο ενεργό πυρήνα του ΟΦΗ, έβαλαν την κεφαλή τους στο ντορβά. Άνθρωποι, παιδιά από αυτούς που ριζοσπαστικοποιήθηκαν με τα αιτήματα της νομιμότητας και της περηφάνιας, μετέχουν ενεργά στη διοίκηση. Με μπροστάρη την πιο εμβληματική, ποδοσφαιρικά, μορφή της ομάδας, το Νίκο Μαχλά, προσφέρουν ΑΜΙΣΘΙ, απίστευτο έργο. Γύρω τους συνειδητοποιημένοι φίλαθλοι που συνεχώς αυξάνονται προσφέρουν εθελοντικά, όπου και όπως μπορούν, στήριξη και ιδέες.
 
Προσπαθούν στην κυριολεξία να μετακινήσουν ένα βουνό. Τα τρέχοντα προβλήματα τεράστια, κληρονομηθέντα χρέη, σκοτεινές δυσλειτουργίες του παρελθόντος, άγνωστα μονοπάτια και διάφορα κοράκια που παρακολουθούν από απόσταση. Παρόλα αυτά, προσπαθούν να ρίξουν φως, να βρουν λύσεις. Με αξιοπρέπεια και χωρίς να χάσουν την ηθική βάση, τη μόνη που έχουν να πατήσουν στη νέα εποχή του ΟΦΗ.
Σε εποχές μάλιστα ισχνές οικονομικά, υπάρχει ένας διευρυμένος πυρήνας 2000-3000 απλών φίλων της ομάδας που τα τελευταία 2 χρόνια, έχουν διαθέσει ο καθένας τους από 1.500-2.000 ευρώ, αποδεικνύοντας ότι είναι εφικτό το πείραμα μιας πολυμετοχικής ομάδας (ειδικά αν δεν βαρύνεται από απεχθή χρέη του παρελθόντος). Κι αυτό γιατί επιθυμούν μια ομάδα καθαρή και δική τους, μια ομάδα που θα ξεκολλήσει από το κοινωνικό περιθώριο του ποδοσφαίρου και θα αποτελέσει ένα ζωντανό και υγιές κομμάτι της πόλης. Σίγουρα, το πλήθος μιας ομάδας μαζικής είναι ετερογενές και ποικιλόμορφο και κανείς στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μιλάει με όρους ενός πούρου μικρού κλαμπ, ωστόσο πολλές κινήσεις της διοίκησης και του κόσμου είναι ελπιδοφόρες (η προώθηση των κρητικών προϊόντων στις άλλες ομάδες και περιοχές, η αφιλοκερδής , κοινωνική προσφορά, δράση  και προβολή σε οργανισμούς και Μ.Κ.Ο., η τοποθέτηση μεγάλων φωτογραφιών των Ξυλούρη, Καζαντζάκη, Ρασούλη στο γήπεδο, η απρόσμενη για μένα συμπεριφορά και υπευθυνότητα ενός ολόκληρου γηπέδου κατά τη διάρκεια του ιδιαιτέρως τεταμένου αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κ.ά. πολλές)  και αποτελούν ένα μικρό φως για ένα πείραμα που μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από ποδοσφαιρικό.
Από την άλλη, υπάρχει ένα απολύτως διαβρωμένο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας στο κέντρο του ποδοσφαίρου, που εντελώς κυνικά καθορίζει τύχες και πορείες ομάδων. Πέρυσι, του στέρησε την άνοδο με μεθοδεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όταν αυτές δεν αποδείχτηκαν αρκετές με ωμή επίδειξη δύναμης στον τελευταίο αγώνα, ακυρώνοντας κανονικό γκολ. Φέτος η μεθόδευση ήταν διαφορετική. Δεν του επιτρέπουν καν να αγωνιστεί για την άνοδο μέσω των πλέι οφ (αν και βρίσκεται στην πλεονεκτικότερη θέση όλων), μη αδειοδοτώντας τον, τελείως παράνομα, παράτυπα και καταργώντας κάθε έννοια ισονομίας (σχετικά κείμενα πληροφόρησης,
http://www.athleticradio.gr/ofi/41401-edwse-apantiseis-se-ola-o-xr-mixalopoulos
http://www.athleticradio.gr/ofi/41437-epaggelmatiki-sxesi-me-tin-epo-o-k-smailis
Παράνομη απόφαση κατά ΟΦΗ http://www.ofi.gr/home.aspx)
Ο ΟΦΗ λοιπόν και οι φίλοι του διαμαρτύρονται και οι εντόπιοι πολιτικοί και σύμβουλοι πρωθυπουργού… προστρέχουν. Δεν ξέρω τι θα καταφέρουν. Οι πολιτικοί όμως δεν θα έπρεπε να προστρέχουν για να εξυπηρετήσουν ή να βοηθήσουν εν είδει ρουσφετιού τον ΟΦΗ (άσχετα αν το αίτημά του είναι εμφανώς δίκαιο), αλλά θα έπρεπε να είχαν βοηθήσει, χρόνια τώρα, στην εξυγίανση και στη δημιουργία περιβάλλοντος ευνομίας στο δημόσιο χώρο. Αντ’ αυτού, τρέχουν πάντα να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά ποτέ να επιλύουν με οριστικό τρόπο, καταστάσεις. Ανανεώνοντας διαρκώς το φαύλο κύκλο μιας ρουσφετολογικής αντίληψης της πολιτικής, αλλά ποτέ ουσιαστικής επίλυσης, ανανεώνοντας διαρκώς την πιο ταπεινή εξάρτηση του πολίτη από τον πολιτικό.
Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν ο ΟΦΗ δικαιωθεί και τι είδους δικαίωση θα είναι αυτή, ωστόσο το ποδόσφαιρο με αυτούς τους όρους που λειτουργεί στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο και λειτουργικό. Είναι παράνομο κι επικίνδυνο. Είτε δικαιωθεί λοιπόν είτε όχι, αυτό που θα πρότεινα εγώ, θα ήταν η δημιουργία ενός άλλου πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος που θα μετείχαν ομάδες με κόσμο (και όχι ομάδες σφραγίδες), που δεν ανήκουν στο σκληρό πυρήνα της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου (είπαμε απόλυτα νόμιμες δεν υπάρχουν, είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί σύρονται σε άρματα και ενέργειες για λόγους επιβίωσης), κι αν είναι δυνατόν ομάδες με δικά τους γήπεδα. Ομάδες που θα ήθελαν να κάνουν μια νέα υγιή αρχή, να στηριχτούν μόνο στον κόσμο τους οικονομικά. Το πρωτάθλημα αυτό δεν θα είχε υποβιβασμούς, παρά μόνο πρωταθλητή και κυπελλούχο. Δεν θα είχε προνομιούχες θέσεις για Ευρώπη, μια και ούτως ή άλλως με τα τωρινά δεδομένα και όσοι πάνε Ευρώπη, πάνε για τουριστικούς λόγους.
Οι νέες ομάδες επειδή θα είχαν διαλυθεί πριν, δεν θα έφεραν χρέη του παρελθόντος, θα πλήρωναν μόνο όσα χρέη θεωρούν ηθικά και δίκαια (π.χ. τις υποχρεώσεις απέναντι στους φετινούς παίκτες), θα ήταν υποχρεωτικά πολυμετοχικές, θα στηρίζονταν σε χαμηλούς προϋπολογισμούς, σύμφωνα με την οικονομική δύναμη του κόσμου τους, θα είχαν σίγουρα τηλεοπτικά δικαιώματα (ως λαοφιλείς ομάδες) και θα εκκινούσαν ένα ποδόσφαιρο χωρίς άρρωστο ανταγωνισμό και βία. Φανταστείτε ένα πρωτάθλημα με ΟΦΗ, ΑΡΗ, ΠΑΟΚ, Λάρισα, Ηρακλή, Πανιώνιο, Ατρόμητο, Δόξα Δράμας, Καρδίτσα, Παναχαϊκή κ.ά. Ομάδες που θα εκπροσωπούσαν πόλεις και κόσμο. Νομίζω ένα πρωτάθλημα 10 ομάδων θα ήταν εφικτό. Έτσι, δεν θα πάλευαν απέναντι σε κάτι τόσο σάπιο συνεχώς, θα απελευθερώνονταν υγιείς δυνάμεις, και θα αφαιρούσαν κυριολεκτικά το έδαφος κάτω από τα πόδια των κυρίαρχων και διαχειριστών. Ας παίζουν μεταξύ τους οι Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, Βόλος, Καβάλα κ.λπ. Αν και δεν βρίσκονται όλες οι λεπτομέρειες ενός τέτοιου εγχειρήματος εδώ, σίγουρα χρειάζεται κάτι που δεν θα δικαιώνει απλά τον ΟΦΗ, αλλά θα προσφέρει μια διέξοδο στο ποδόσφαιρο, το τόσο ελεγχόμενο, καθημαγμένο και βίαιο. Θα έλυνε το οικονομικό, ηθικό και κοινωνικό του πρόβλημα.
Θα μπορούσαν πολλοί να πουν, γιατί ο ΟΦΗ να μη διαλυθεί και να εκκινήσει υγιής και χωρίς χρέη από τη Δ’ Εθνική. Αυτό θα ήταν ίσως επιθυμητό πριν 2 χρόνια (τώρα πάρα πολλοί έχουν δώσει χρήμα και κόπο), αλλά και πάλι δεν θα απαντούσε στο βασικό πρόβλημα. Τι νόημα έχει αυτό όταν κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα ερχόταν αντιμέτωπη με τη μαφία του ποδοσφαίρου. Το πρόβλημα δεν είναι η θέση του ΟΦΗ, αλλά το καθεστώς του ποδοσφαίρου.
Τώρα αν ο ΟΦΗ δεν δικαιωθεί, έστω την ύστατη στιγμή, φοβάμαι ότι η μπάλα θα πάρει πολλούς, δικαίους και αδίκους. Κι αυτό γιατί βλέπω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που βρίσκεται πολύ καιρό στους δρόμους. Κάποιοι 7-8 χρόνια, οι περισσότεροι τα τελευταία 3. Αγωνιζόμενοι για ελευθερία και νομιμότητα, μετά για ισονομία και τήρηση στοιχειωδών κανόνων. Τα τελευταία δε 2 χρόνια, πολύς κόσμος αγωνιά ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, και τώρα έφτασαν ΚΑΘΕ ΩΡΑ και ΛΕΠΤΟ, χειμώνα καλοκαίρι, για χίλιους δυο λόγους. Το στόμα συνέχεια στη στάχτη, βρίσκοντας διαρκώς δόλο κι απάτη…

Αυτός ο κόσμος λοιπόν είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ και αν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του, κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει και από που θα ξηλώσει το πουλόβερ (χώρια που το υπέδαφος της κοινωνίας βράζει από μόνο του). Να ευχηθώ να συγκρατηθεί και να σκεφτεί ουσιαστικές εναλλακτικές λύσεις.

Μια συνάντηση που κόβει την ανάσα…για δύο πτώματα
Όπως διάβασα προ ημερών, αναμένεται επιτέλους συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΕΠΟ Σ. Πιλάβιου. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Είναι συγκινητικό.
Χρειάστηκαν σχεδόν 30 χρόνια οι κορυφαίοι θεσμοί και πυλώνες της χώρας, πολιτική και ποδόσφαιρο, να συναντηθούν υπό το βάρος μιας κρίσης και 2 πτωμάτων, να αναζητήσουν λύση, να παρουσιάσουν μια έσχατη παράσταση, να συνεχίσουν να αναδεικνύονται ως το άλλοθι μιας εύρυθμης λειτουργίας. Θεσμών, επιτροπών, νομιμότητας, ποδοσφαίρου, κράτους. Όλα κατ’ επίφαση, όλα σε αφασία.
Όσοι λοιπόν γυρνάτε, γυρνάμε τις πλατείες τον τις τελευταίες μέρες, είτε για τη χώρα είτε για το ποδόσφαιρο, δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Για το ίδιο πράγμα αγανακτούμε. Μπορεί τα πτώματα μπροστά μας να διαφέρουν, όμως οι ένοχοι είναι οι ίδιοι. Και αυτό που μοιραζόμαστε είναι μία κοινότητα, αυτή της οδύνης. Για το που φτάσαμε, ανεπαισθήτως…
Μπορεί οι πορείες να προσέγγισαν αλλά να μην ενώθηκαν τις προάλλες, τα πτώματα όμως κείτονται το ένα πλάι στο άλλο. Και όσο κι αν προσπαθούν/με να τ’ αναστήσουν/με, δεν ανασταίνονται. Φοβάμαι, πως το μόνο που μας μένει είναι να το πάρουμε απόφαση και να τα θάψουμε. Μόνο έτσι θα λυτρωθούμε και θα μπορούμε να ξεκινήσουμε ξανά.
Καμιά φορά, ο αγώνας για Ελευθερία σε κάνει Λιοντάρι…


Ηράκλειο, 29/5/2011

Αποσυνδεδεμένος LEON

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 377
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #1 στις: Σαβ 04 Ιούν 2011 00:40 »
Ρε συ λεβεντη τα στρογγυλεψες πολυ τα πραγματα. Εδω εμεις στα Γιαννενα λεμε ''τα πολλα λογια ειναι φτωχια'',τι θελεις να σου πουμε; οτι εχεις δικαιο; τι σωστα τα λες;ειδικα στα σημεια που αναφερεις για το μεγαλο πρωην παιχτη παραγοντα το νικολατση το μαχλα τι να σου πουμε;οπως για την προταση σου για 2 πρωταθληματα δε μας εχεις πουθενα ουτε σε αυτο της Καρδιτσας ουτε σε αυτο της Καβαλας γιατι αραγε το αποφευγεις;οσο για το ''πολιτιστικο σας κεντρο'' το γεντι κουλε δεν εχω να πω κατι(περα απο τα πολυ ομορφα και γεματα πολιτισμο πανο που σηκωνετε εναντιον μας) απαντησε ο Πανπονηριδης στο γενικο αρχηγο του ΠΑΣ -ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΤΣΗ- στο πολυ επικοδομητικο  ''χεσμενο''     διαλογο που ειχαν μετα την επιτευξη του γκολ του ΠΑΣ....Για να μην πλατιαζουμε πολυ οπως ειπα και παραπανω αργησατε να ξυπνησετε μια ζωη με την ομπρελα του τσατσου οπως εισασταν με αλλες πρακτικες(εκβασμοι-απειλες-εμπρησμους)ξαφνικα ανακαλυψατε τον ομορφο κοσμο του ποδοσφαιρου τωρα που αδικηθηκατε (υποτιθετε)θα σας θυμησω οτι ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ 24 ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 25 αλλα τοτε γελουσατε(που εμεις φωναζαμε για το σαπιο ελληνικο ποδοσφαιρο) τωρα λουστειτε τα  εμεις τοτε αργησαμε μονο 2 μερες και οχι 30 οπως κατι αλλοι φετος....τελος παντων.... ΑΔΙΑΦΟΡΟ για ολα αυτα που σου λεω μου ειναι  το γεγονος αν δικαιωθειτε η οχι η μαλλον ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΓΙΝΕΤΑΙ Δ' Η ΚΥΠΡΙΑΚΟ Η ΛΥΒΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ....

Αποσυνδεδεμένος microsurfer

 • Global Moderator
 • Full Member
 • *****
 • Μηνύματα: 208
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #2 στις: Σαβ 04 Ιούν 2011 01:20 »
Παράθεση
Φανταστείτε ένα πρωτάθλημα με ΟΦΗ, ΑΡΗ, ΠΑΟΚ, Λάρισα, Ηρακλή, Πανιώνιο, Ατρόμητο, Δόξα Δράμας, Καρδίτσα, Παναχαϊκή κ.ά.

ο κομπλεξισμος σε όλο του το μεγαλείο... "αγαπητέ φίλε", τέτοιοι "φίλοι" να μας λείπουν! Τα πραγματα είναι απλά:
Χρωστάτε, δεν πληρώσατε, τιμωρηθήκατε! Άιντε τον πούλο τώρα!  ;)

Αποσυνδεδεμένος maletsko

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 173
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #3 στις: Σαβ 04 Ιούν 2011 01:38 »
Ρε κρητικέ πολλες ευαισθησίες σου ριγώνουν τα στήθια σου... Πολλές συγκαλυμμένες παπαριες μας ξεστόμισες, καθώς με τους πολιτικούς  σας προσπαθείτε να διαμορφώσετε τη δική σας πολιτική για το ποδόσφαιρο... Αυτό φαίνεται  από τα λόγια που είπε εκείνο το όργιο  ο Τζωρτζόπουλος κι ο πολιτικάντης ο Κουράκης σήμερα: Και τι έγινε που δεν πλερώσαμε τότε... σημασία έχει που πλερωσαμε..... Σε κάποιο άλλο σημείο είπαν ότι έβαλαν τρικλοποδιά και χτύπησδαν τον τερματοφύλακα της ομάδας σας.... ακόμη πως στα Γ

Αποσυνδεδεμένος maletsko

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 173
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #4 στις: Σαβ 04 Ιούν 2011 01:40 »
συνεχίζεται.........

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.320
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #5 στις: Σαβ 04 Ιούν 2011 02:17 »
Όσον αφορά τον ΟΦΗ τώρα και το ιδιαίτερο του εγχειρήματος των τελευταίων 2 ετών είχα γράψει σχετικά πέρυσι (Μ.Τσελεντάκης: ΟΦΗ, a case for study, 7/10/2010, http://www.cretalive.gr/new/9087/synergates/M.Tselentakis__OFI,_a_case_for_study ). Όσο κι αν το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα ναρκοθετημένο και υπονομευμένο χώρο και το να είναι κάποια ομάδα απόλυτα νόμιμη, είναι τελείως αδύνατο, ο ΟΦΗ τον τελευταίο καιρό επιχειρεί κάτι σχεδόν μοναδικό για τα ελληνικά πρότυπα. Δεν ανήκει στο άρμα κάποιου ισχυρού, δεν εμπλέκεται σε στημένους αγώνες, δεν έχει ανθρώπους στα κέντρα αποφάσεων, δεν έχει κάποιον προστάτη ή κάποιον μεγαλοϊδιοκτήτη, προσπαθεί να είναι απόλυτα νόμιμη.

κοίτα να δεις μοναδικότητα....να είσαι μοναχός....τι να πούμε και εμείς το ασανσέρ....γιατί άραγε πάνω κάτω και όχι μόνιμοι στα "σαλόνια";;;;ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ....

Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να ακυρώσουν ότι  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ένας πρόεδρος σωτήρας ή πατερούλης, μία ‘αόρατη’ χειρ ή ένας αχυράνθρωπος, μία πηγή χρημάτων που προσφέρει μεν, ορίζει-διορίζει- περιορίζει δε και κρατά το φίλαθλο μπουκωμένο ή αηδιασμένο στον καναπέ της κερκίδας.

Τα 400 χιλιάρικα που τα βρήκατε;;;Έχει καμιά σχέση ο Βαρδινογιάννης μήπως;;;Αυτά για την αδειοδότηση που πληρώσατε κανά μήνα μετά.....αν πληρώσατε....
http://www.pas.gr/forum/index.php?topic=795.570

Σίγουρα, το πλήθος μιας ομάδας μαζικής είναι ετερογενές και ποικιλόμορφο και κανείς στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μιλάει με όρους ενός πούρου μικρού κλαμπ, ωστόσο πολλές κινήσεις της διοίκησης και του κόσμου είναι ελπιδοφόρες (η προώθηση των κρητικών προϊόντων στις άλλες ομάδες και περιοχές, η αφιλοκερδής , κοινωνική προσφορά, δράση  και προβολή σε οργανισμούς και Μ.Κ.Ο., η τοποθέτηση μεγάλων φωτογραφιών των Ξυλούρη, Καζαντζάκη, Ρασούλη στο γήπεδο, η απρόσμενη για μένα συμπεριφορά και υπευθυνότητα ενός ολόκληρου γηπέδου κατά τη διάρκεια του ιδιαιτέρως τεταμένου αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κ.ά. πολλές)  και αποτελούν ένα μικρό φως για ένα πείραμα που μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από ποδοσφαιρικό.

η πολύ κοινωνικότητα σας έφαγε....γι αυτό μπουκάρετε μέσα συνέχεια...για να δείξετε τις ανησυχίες σας....Τις ωραίες δηλώσεις διαφόρων στο νησί για βιασμούς και φέσια είναι και αυτά μέσα στα παραπάνω...

Όσο για τις αδικίες τις περσινές,καλό ανέκδοτο,για τις φετινές έχουμε τίποτα;Κάτι πέναλτι έξω από την περιοχή,κάτι πέναλτι που ήταν επιθετικά φάουλ κτλ...Να μην πούμε για πιο παλιά....τόμοι ολόκληροι....
Εμείς σε ποιο πρωτάθλημα να πάμε μιας και δεν μας αναφέρεις μέσα σε κανένα...Θα μας δώσετε τεχνογνωσία τώρα που πάτε στα αγροτικά της κύπρου έτσι;

Υπάρχουν και άλλες απορίες....ψάξε λίγο στο φόρουμ...ναι σχετικά με την ανεξάρτητη τίμια πλην φτωχή παε σας είναι....
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 04 Ιούν 2011 02:28 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος New

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 13.652
 • 0
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #6 στις: Σαβ 04 Ιούν 2011 10:02 »
ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 πτώματα και 2 πλατείες


* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος BILLY_STAM

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.416
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #7 στις: Σαβ 04 Ιούν 2011 12:41 »
Και να σας πω ότι σας αξίζει μια ομάδα με συμμετοχή δική σας. Αυτή είναι η λύση και όχι προεδρικά μοντέλα, τύπου Χριστοβασίλη.

Δεν κατάλαβα. Εσένα εκεί στο νησί τι σε ενόχλησε ο Χριστοβασίλης;;; Το είδαμε και εμείς εδώ το έργο παλιά με τη δική μας συμμετοχή, με εράνους κλπ, στη Γ' πήγαμε και ελέω Δούρου!!! Το είδατε κι εσείς με τη δική σας συμμετοχή με Νικολάτση Μαχλά, Κουρα(δα)κη κλπ λαμόγια που χρωστάτε σε όλον τον Ο.Η.Ε. Και σας έδωσε και ο πατερούλης με τα φρύδια μισό μύριο εεεεεε για να μην ξαχνάμε τις παλιές συνήθειες. Και για να έρθετε εδώ να παίξετε στον Α' γύρο πήρατε και μια 40άρα από τον Μαρινάκη (ρε πόσο ανεξάρτητοι είστε!!). Για τον ΧΒ μπορεί να του καταλογίζουμε όσα θέλουμε, αλλά τουλάχιστον στα 3 χρόνια που είναι εδώ δεν χρωστά πουθενά. Και να είσαι σίγουρος, πως και 1 ευρώ να χρωστούσε, εμάς ήδη θα μας είχανε ρίξει στη Δ'!!!!

Αποσυνδεδεμένος kastrinos

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 333
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #8 στις: Σαβ 04 Ιούν 2011 17:03 »
εχει αδικηθει ο οφη?? σε ποιον πλανητη εγινε αυτο??
χρωστωντας τοσα χρηματα πώς εκανε ο οφη μεταγραφες Γεναρη??
αγωνιστικα φετος επειδη εχετε την εντυπωση οτι εχετε ομαδα, χωρις το διαιτητικο σπρωξιμο εισαστε εκτος play off.
αγωνιστικα δεν δικαιουστε να ειστε σε θεση ανοδου στην πρωτη κατηγορια.
οποτε χαλαρωστε κοιταξτε να φυγει η ρετσινια του τσατσου και φτιαξτε ομαδα που να αξιζει στην μοντερνα κρητη και οχι στην ξεπερασμενη των εκβιαστων και των τραμπουκων

Αποσυνδεδεμένος chilly

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.780
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #9 στις: Σαβ 04 Ιούν 2011 17:08 »
Παράθεση
ο κομπλεξισμος σε όλο του το μεγαλείο... "αγαπητέ φίλε", τέτοιοι "φίλοι" να μας λείπουν! Τα πραγματα είναι απλά:
Χρωστάτε, δεν πληρώσατε, τιμωρηθήκατε! Άιντε τον πούλο τώρα!  ;)

Τα ίδια λέγαμε και το 2003...Οι Γιαννιώτες ξεχνάμε εύκολα τελικά.
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.483
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #10 στις: Σαβ 04 Ιούν 2011 18:14 »
ΟΠΩΣ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ
ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΤΕΛΟΣ

ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ(εσεις στο Ηρακλειο μια ζωη πρασινο νησι ησασταν τωρα σας πηραξαν οι πολιτικοι???)
ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΣ
ΜΟΝΟ ΠΑΣ ΡΕ ΧΑΛΒΑΔΕΣ

Αποσυνδεδεμένος psaroloukas

 • Newbie
 • *
 • Μηνύματα: 9
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #11 στις: Κυρ 12 Ιούν 2011 17:17 »
Όντως είδα μετά ότι του καταμαρτυρείτε περισσότερα, κι απ' όσα γνώριζα. Προφανώς ενόχλησε ότι έθιξε τον πρόεδρό σας, κι όχι εσάς, κάποιος ξένος, κάποιος εχθρός. Λυπάμαι γι αυτό.
την άλλη φορά ΄ψάξτε για συμμάχους στον Πανθρακικό.

Η θέση μου είναι για ένα ποδόσφαιρο όπου τα όριά του, οικονομικά και ηθικά,  θα καθορίζονται από το πλήθος και την όποια ποιότητα των φιλάθλων και συμ-μετόχων του και όχι από προέδρους 'πατερούληδες', σωτήρες ή καπάτσους που αργά ή γρήγορα θα κρεμάσουν κι εσένα και το ποδόσφαιρο.

Δε χρειάζεται να αντιμετωπίζετε ό,τι γράφω εξ αρχής με αρνητική διάθεση.

Όσο για τον Βαρδινογιάννη, η ωμή πραγματικότητα είναι η εξής. Πήρε την ομάδα στην 6η θέση της Α' Εθνικής το 1976 και την παρέδωσε θέλοντας και μη στη Β' Εθνική το 2009. Τον πληρώσαμε και με το παραπάνω...Τη στιγμάτισε αγωνιστικά, ηθικά, αισθητικά. Τώρα αν η όποια προσπάθεια γίνεται από 4000 ενεργούς οικονομικά μετόχους της ομάδας απαξιώνεται από σένα επειδή θέλεις το μοντέλο Βαρδινογιάννη για νάχεις να λες, αυτό είναι ζήτημα δικό σου

Και να σας πω ότι σας αξίζει μια ομάδα με συμμετοχή δική σας. Αυτή είναι η λύση και όχι προεδρικά μοντέλα, τύπου Χριστοβασίλη.

Δεν κατάλαβα. Εσένα εκεί στο νησί τι σε ενόχλησε ο Χριστοβασίλης;;; Το είδαμε και εμείς εδώ το έργο παλιά με τη δική μας συμμετοχή, με εράνους κλπ, στη Γ' πήγαμε και ελέω Δούρου!!! Το είδατε κι εσείς με τη δική σας συμμετοχή με Νικολάτση Μαχλά, Κουρα(δα)κη κλπ λαμόγια που χρωστάτε σε όλον τον Ο.Η.Ε. Και σας έδωσε και ο πατερούλης με τα φρύδια μισό μύριο εεεεεε για να μην ξαχνάμε τις παλιές συνήθειες. Και για να έρθετε εδώ να παίξετε στον Α' γύρο πήρατε και μια 40άρα από τον Μαρινάκη (ρε πόσο ανεξάρτητοι είστε!!). Για τον ΧΒ μπορεί να του καταλογίζουμε όσα θέλουμε, αλλά τουλάχιστον στα 3 χρόνια που είναι εδώ δεν χρωστά πουθενά. Και να είσαι σίγουρος, πως και 1 ευρώ να χρωστούσε, εμάς ήδη θα μας είχανε ρίξει στη Δ'!!!!

Αποσυνδεδεμένος New

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 13.652
 • 0
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #12 στις: Κυρ 12 Ιούν 2011 18:43 »
Κατ’ αρχήν αρνητικά  γιατί?
Μαζί τα έχουμε πει εκτενώς, χάθηκες μετά.
Προσωπικά ανησύχησα.
Εφησύχασα μετά, καθώς έβλεπα τα 9 στα 9.

Αλλά μια και ο λόγος ή διακαής πόθος, είναι οριοθέτηση του  ελληνικού ποδόσφαιρου,  με θεσμικούς  πυλώνες - ορόσημα τη διαφάνεια, την ηθική και  την ισονομία, σε πληροφορώ (το ξέρεις) ότι, ο Χριστοβασίλης  (κοινός  Greece businessman πρόεδρος) είναι  για την ώρα σχεδόν στο κέντρο αυτού του πεδίου (αποδεκτό  πεδίο από Οφη μέχρι  03/11), ενώ ο Μαχλάς  και οι συν αυτώ (όψιμοι οφητζήδες) προσπαθούν  να πηδήσουν  το φράχτη  ενός μη αποδεκτού πεδίου σήμερα και να εκγηπεδωθούν  αδιακρίτως ως πάλαι ποτέ παρακράτος.

Τεράστια η διαφορά  όπως  καταλαβαίνεις ανάμεσα σε αυτά τα δυο «φίλα» σωματεία και στα προεδρεία τους και ως θεώρηση περί κανόνων   και ως οικονομικό  περιβάλλον.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη την οικονομία, την ηθική και την αισθητική του άθλιου ελληνικού ποδόσφαιρου, καθώς όλοι ξέρουμε το πόσο βαριά νοσεί και ας  δούμε λίγο  τα φετινά δια ταύτα των αδειοδοτήσεων σε σχέση με την τακτική που ακολουθεί η Οφη σήμερα και πάντα μέσα στα πλαίσια μιας στρατηγικής χρόνων.

Έχουμε αποδεδειγμένα και λέμε (και με δηλώσεις Μαχλά 20/01/11):
Οφειλές προς το δημόσιο, οφειλές σε τρίτους, καθηλωμένα μετοχικά κεφάλαια, πλαστές φορολογικές ενημερότητες,  προφορικά συμβόλαια  στον αέρα και το χειρότερο,  μια δήθεν  ακίνητη περιουσία.
Λίγα είπα, αλλά όλα αυτά και άλλα που δεν είπα, ακούνε σε μια λέξη που λέγεται «ληξιπρόθεσμο».

Ο «ηλίθιος»  εγώ ή όποιος  άλλος ηλίθιος, που κρατάει ένα μαγαζάκι  ή ένα πάγκο στη Ελλάδα του 2011…???, εκπληρώνει με συνέπεια  μια σειρά υποχρεώσεων και κόβει το λαιμό του γι’ αυτές:

Απόδοση ΦΠΑ
Ασφάλειες
Περαιώσεις
Ενοίκια κ.ά.

Το «ληξιπρόθεσμο» για το μαγαζάκι, σημαίνει  αυτομάτως αφαίρεση Άδειας - λουκέτο και  η οικογένεια στο δρόμο.

Η κ. Οφη και τα αφεντικά της, είπαν δε βαριέσαι μωρέ …
Όπως παίξαμε στη SL πέρσι και στη FL φέτος, θα παίξουμε και του χρόνου  με το νταηλίκι μας.
Θα ξαμολήσουμε δέκα μπράβους, θα καλέσουμε και πέντε κινητά … και  θα θυμηθούμε ότι υπάρχει κράτος και αστικός κώδικας.
Κρήτη είναι εδώ …  «πιάστα κι έλα γύρα»  φίλε psaro για τους τους Κρήτες  που λειτουργούν,  κάπως έτσι γουστάρω.

Εεε όχι ρε psaroloukas, σε έχω για μυαλωμένο και τα έχουμε ξαναπεί  το χειμώνα, αλλά με τα αποτελέσματα που τσιμπούσατε μετά τη 17η Αγωνιστική, εξαφανίστηκες εντελώς.

Τα πάντα όλα Νικόλα, πέρασαν τα ζόρια και την έκανες ... Psaro ... από τη συζήτηση  που ανοίξαμε για το τρισάθλιο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Επιστρέφεις  τώρα  ως  Loukas και  με την προβληματική σου, να μου πείς τι?
Ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τετράκις άθλιο και  η Όφη πληρώνει τη νύφη του?

Αμφιβάλω  τελικά αν σε ενδιαφέρει η εξυγίανση  του ελληνικού  ποδοσφαίρου, κάτι που εγώ το εννοώ  ως εκ βάθρων θεσμική  ανασύσταση, απ’ τη στιγμή που επιμένεις  να βλέπεις την ομάδα σου, να πηγαίνει με δεκανίκια και  να  θέλει να επιβιώνει  αθέμιτα μέσα.
Μπλέξατε άσχημα ως φίλαθλοι.

Γεμίζετε με  κόσμο το γήπεδό σας,  φτιάχνεστε τεντώνοντας  διάφορα πανιά, βλέπετε παντού εχθρούς  και αγνοείτε το γεγονός  ότι  χειροκροτείτε  χρόνια τώρα μια ομάδα μαϊμού.

Ο Αλέκος Κιτσάκης,  ο αοιδός του Ύμνου μας, στο ρεπερτόριό τους έχει και το εξής άσμα «Απ’ το μηδέν ξεκίνησα να φτιάξω τη ζωή μου»Αυτό το άσμα έχει μέσα και σε απόλυτο μεγαλείο, την  οικονομία, την ηθική, την αισθητική και τη λεβεντιά.

Αυτό  το άσμα θα πρέπει να γίνει Ύμνος της Όφη.
 :mono: :pashat: 8)
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 12 Ιούν 2011 18:57 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος microsurfer

 • Global Moderator
 • Full Member
 • *****
 • Μηνύματα: 208
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #13 στις: Κυρ 12 Ιούν 2011 23:40 »
Παράθεση
ο κομπλεξισμος σε όλο του το μεγαλείο... "αγαπητέ φίλε", τέτοιοι "φίλοι" να μας λείπουν! Τα πραγματα είναι απλά:
Χρωστάτε, δεν πληρώσατε, τιμωρηθήκατε! Άιντε τον πούλο τώρα!  ;)

Τα ίδια λέγαμε και το 2003...Οι Γιαννιώτες ξεχνάμε εύκολα τελικά.

Τι ξεχνάμε κ τι σόι παραλληλισμός είναι δαύτος; Τι σχέση έχει η μια υπόθεση με την άλλη;  %-|

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.320
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #14 στις: Δευ 13 Ιούν 2011 00:08 »
μάλλον εκεί κάτω πρέπει να τα ξεδιαλύνετε λίγο στο μυαλό σας γιατί πέσαν πολλά μαζί και χάσατε την μπάλα.Άσε την προπαγάνδα που τρώτε μεταξύ σας...

Αποσυνδεδεμένος New

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 13.652
 • 0
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #15 στις: Δευ 13 Ιούν 2011 14:32 »
Παράθεση


Από bestparaga
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος chilly

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.780
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #16 στις: Δευ 13 Ιούν 2011 16:36 »
Παράθεση
Τι ξεχνάμε κ τι σόι παραλληλισμός είναι δαύτος; Τι σχέση έχει η μια υπόθεση με την άλλη;  %-|

Kαμία. Εσύ κέρδισες την παραμονή σου στον αγωνιστικό χώρο και στην στέρησαν στα χαρτιά και στα χρέη.
Αυτοί κέρδισαν το δικαίωμα να ανεβούν μέσω play-off στην Α Εθνική και τους την στερούν στα χαρτιά και στα χρέη.
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.483
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #17 στις: Δευ 13 Ιούν 2011 18:45 »
ναι αλλα διαφορετικα χρεη ειχαμε μεις και διαφορετικα αυτοι
αλλου ειδους ομαδα ειμασταν εμεις που ΜΟΝΟΙ μας παλευαμε τοσα χρονια στα αλωνια της Β και της Γ
και αλλη ομαδα αυτοι που 20 χρονια κια βαλε ειναι τσατσοι και υποκαταστημα
γελοιοποιοντας το ποδοσφαιρο

Αποσυνδεδεμένος microsurfer

 • Global Moderator
 • Full Member
 • *****
 • Μηνύματα: 208
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #18 στις: Δευ 13 Ιούν 2011 18:57 »
Στην περίπτωση μας αφενός είχαμε βαθμολογικά σωθεί και στο τέλος του πρωταθλήματος, τιμωρηθήκαμε με αφαίρεση βαθμών. Υπήρξαμε η μόνη ομάδα που τιμωρήθηκε επιλεκτικά, ενώ η πλειοψηφία των ΠΑΕ της τότε Α' επίσης χρωστούσε: αιώνιος, παοκ, άρης, ηρακλής, κοκ...

Στην περίπτωση του τσάτσου, αφενός αναφερόμαστε σε κατώτερη κατηγορία, αφετέρου τιμωρήθηκε μαζί του για τον ίδιο λόγο άλλη μια ομάδα της ίδιας κατηγορίας ενώ άλλοι διεκδικητές δεν κατέθεσαν καν τα χαρτιά τους προς έγκριση διότι ξέρανε το... αυτονόητο αποτέλεσμα. Ο τσάτσος με τραμπουκίστικο τρόπο προσπάθησε να αυτοεξαιρεθεί. Επιπλέον δεν του έγινε αφαίρεση βαθμών αλλά δεν πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής. Το ανάλογο -αλλά και δίκαιο κατά την γνώμη μου- θα ήταν ο υποβιβασμός του στην κατώτερη κατηγορία. Σημαντικό στοιχείο δε είναι πως παρά τα ασυμμάζευτα οικονομικά του προβλήματα, είχε τόση αλαζονεία που ξεσχίστηκε στις μεταγραφές, ακόμη και τον Γενάρη, εις βάρος φυσικά όλων των "σωστών" ΠΑΕ που τήρησαν συγκρατημένη οικονομική πολιτική... Ακόμη μια διαφορά, είναι και το μη φέηρ πλέη του Κρητικού συλλόγου. Προσπαθεί με τσάτσικο τρόπο να μείνει στην κατηγορία, με προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια (κάτι που κανονικά πρέπει να τον οδηγήσει αυτόματα εκτος επαγγελματικών κατηγοριών) βάζοντας τα με το ένα από τα τρία μέλη της επιτροπής πουτον έριξε. Όχι ως προς την απόφαση δλδ, που φυσικά έχασε στην έφεση, αλλά με τέχνασμα για να εκβιάσει.

Η φετινή χρονιά, έδειξε πως πλέον δύσκολα θα "συγχωρούνται" οικονομικές αμαρτίες. Η αρχή έγινε με τον Ηρακλή και εύχομαι του χρόνου να ακολουθήσουν κι άλλες ΠΑΕ (καλή ώρα, αεκ).

Τέλος, οι Γιαννιώτες δεν ξεχνάνε καθόλου εύκολα, ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει πως ο τρύπιος πέρυσι Ηρακλής μας "εκλεψε" όλους τους μεταγραφικούς σχεδόν στόχους χωρίς να έχει φράγκα; Αυτό είναι και ένα από τα καλά που καταλογίζω στον Χριστοβασίλη, δίνει όσα μπορεί χωρίς να εκθέτει την ομάδα στις ορέξεις μερικών... Έχει ο καιρός γυρίσματα, ciao ciao Γριούλα!!!   :stop:

Οσο για τον τσάτσο, θα ξαναπώ:
Παράθεση
Χρωστάτε, δεν πληρώσατε, τιμωρηθήκατε! Άιντε τον πούλο τώρα!

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.849
  • Προφίλ
  • Γιαννενάρα
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #19 στις: Δευ 13 Ιούν 2011 19:30 »
Chilly, εκτός των όσων επισήμανε ο Μάικρο...
Κι εμείς ζητούσαμε να κάνουν τα στραβά μάτια για μια μόλις μέρα (με τη κουτοπονηριά του τότε πρόεδρα).
ΔΕΝ το έκαναν.
Αισθανόμαστε αδικημένοι, γιατί εξαντλήθηκε όλη η αυστηρότητα του νόμου και πρώτη φορά στα χρονικά.
Αλλά ...εξαντλήθηκε.
Κι αφού εξαντλήθηκε once, πλέον θα είναι τεράστια αδικία, να την σκαπουλάρει ο οποιοσδήποτε, επειδή καθυστέρησε τις πληρωμές. Και τούτοι εδώ δεν καθυστέρησαν απλά, το βγάλαν απ' τα μάτια.

psaroloukas: Όσο για τον Βαρδινογιάννη, η ωμή πραγματικότητα είναι η εξής. Πήρε την ομάδα στην 6η θέση της Α' Εθνικής το 1976 και την παρέδωσε θέλοντας και μη στη Β' Εθνική το 2009
Κι εδώ γενιέται το ερώτημα. Ποιά η ιστορία σας ΧΩΡΙΣ τον Βαρδινογιάννη;
Γιατί πολύ για ευρώπες και κύπελλα καμαρώνετε, ενώ αυτά είναι κατορθώματα του βάζελου.

Αποσυνδεδεμένος chilly

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.780
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #20 στις: Δευ 13 Ιούν 2011 21:34 »
Δεν έχω αντίρρηση στο ότι πρέπει να μην πάρει άδεια ο ΟΦΗ. Απλά ενοχλούμαι που τώρα ΕΜΕΙΣ ξεχνάμε οτι ζητούσαμε τα ίδια, που ζητάνε και αυτοί. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη.
Αυτό που πρέπει να μας θυμώνει, είναι οτι αυτοί μπορεί και να δικαιωθούν, σε αντίθεση με μας. Και αν γίνει αυτό, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε 2 πράγματα:
α) Θα μπορούσαμε να είχαμε δικαιωθεί και εμείς αν το κυνηγάγαμε περισσότερο και γιατί δεν το κυνηγήσαμε περισσότερο?
β)Γιατί τόσο επιλεκτική μεταχείριση απέναντι στον ΟΦΗ και την Κρήτη σε αντίθεση με τον ΠΑΣ και την Ήπειρο?
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος LEON

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 377
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #21 στις: Δευ 13 Ιούν 2011 22:09 »
 :-?εγω θα σταθω μονο σε αυτο που λες:γιατι τοσο επιλεκτικη μεταχειρηση στο οφη και στην κρητη σε αντιθεση με τον ΠΑΣ και την ΗΠΕΙΡΟ....(γιατι απλα μια ζωη ηταν ''πρασινο νησι'' και ηταν ευνοημενο σε σχεση με ολες τις περιφερειες της χωρας)....

Αποσυνδεδεμένος New

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 13.652
 • 0
  • Προφίλ
Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, 2 Πτώματα και 2 Πλατείες
« Απάντηση #22 στις: Δευ 13 Ιούν 2011 23:48 »
:-?εγω θα σταθω μονο σε αυτο που λες:γιατι τοσο επιλεκτικη μεταχειρηση στο οφη και στην κρητη σε αντιθεση με τον ΠΑΣ και την ΗΠΕΙΡΟ....(γιατι απλα μια ζωη ηταν ''πρασινο νησι'' και ηταν ευνοημενο σε σχεση με ολες τις περιφερειες της χωρας)....

Παράθεση
1 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !

Σούπερ επένδυση που μπορεί να φτάσει και το 1 δισ. Ευρώ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όχι μόνο ετοιμάζουν Γερμανοί στην Κρήτη!
http://hellenic-music-videos.blogspot.com/2011/05/1.html

Παράθεση
Οι βουλευτές Ιωαννίνων παίρνουν τηλέφωνα να μάθουν αν έπεσε το ...αεροπλάνο
17/1/2010 - Πηγή: Troktiko

Μια πτήση είπε να κάνει στα Γιάννενα ο Δ.Αβραμόπουλος και παραλίγο να ...πέσει το αεροπλάνο. Τρόμαξε ο πρώην υπουργό και μετέφερε την εμπειρία του στην Τ.Τασούλα που είναι από εκεί.Και τι του απάντησε ο βουλευτής Ιωαννίνων;"Είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα στο αεροδρόμιο. Αφού όταν πετάει κάποιος βουλευτής της περιφέρειας , παίρνουν οι επιλαχόντες τηλέφωνο στο αεροδρόμιο για να διαπιστώσουν αν έπεσε το αεροπλάνο"...Και ακόμα το αεροδρόμιο έχει τα ίδια χάλια σε μια άκρως τουριστική περιοχή
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς