Αποστολέας Θέμα: Δήμος Ιωαννιτών  (Αναγνώστηκε 1261 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 21.275
  • Προφίλ
Δήμος Ιωαννιτών
« στις: Πεμ 04 Φεβ 2021 18:42 »
Παράθεση
Σε λειτουργία η πλατφόρμα καταγραφής αιτημάτων Novoville

O Δήμος Ιωαννιτών καινοτομεί και αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών θέτοντας σε λειτουργία την πλατφόρμα καταγραφής αιτημάτων Novoville.
Πρόκειται για ένα εύκολο εργαλείο επικοινωνίας με τους πολίτες, καταγραφής των αιτημάτων και των προβλημάτων που άπτονται κυρίως της καθημερινότητας και παρακολούθησης της πορείας αντιμετώπισης και επίλυσης τους.
Η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου και των πολιτών βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών της δημοτικής αρχής. Η δημοτική αρχή οφείλει να ακούει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα για την επίλυση των ζητημάτων που επισημαίνουν οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου μας. Παράλληλα, στόχος μας είναι η άμεση ενημέρωση των δημοτικών υπηρεσιών για όλα τα προβλήματα, ώστε να δρομολογείται η επίλυση τους με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και ανιχνεύσιμο.
Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, καθώς και για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης. Ο δημότης ή ο επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. φθαρμένους κάδους απορριμμάτων, καμένες λάμπες, λακκούβες στο οδόστρωμα, μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο, όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.
Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android. Γίνεται σε 4 απλά βήματα:
● Επιλογή τοποθεσίας
● Επιλογή κατηγορίας αιτήματος
● Προσθήκη φωτογραφίας
● Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο
Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.
Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής, οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για όλες τις ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και για νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ή για έκτακτα περιστατικά.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, από την άλλη πλευρά έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκριση τους προς του πολίτες.
Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, δήλωσε σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας Novoville στο Δήμο: «Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους, ο Δήμος μας πρωτοπορεί αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών και την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης μας. Παράλληλα, ανοίγουμε ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών, ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτή. Είμαι αισιόδοξος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία και θα βοηθήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους, με σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς τη συμμετοχική διαχείριση του κοινού μας χώρου, του Δήμου μας».
Δήμος Ιωαννιτών - Municipality Of Ioannina

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 21.275
  • Προφίλ
Απ: Δήμος Ιωαννιτών
« Απάντηση #1 στις: Δευ 15 Φεβ 2021 23:39 »
Intelligent City Challenge - 2ο City Lab 16-19 Φεβρουαρίου 2021

O Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ονομασία «Intelligent City Challenge». Η διάρκεια της πρωτοβουλίας είναι 2 χρόνια.
Σε αυτήν παίρνουν μέρος περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές πόλεις (ανάμεσα τους και η πόλη των Ιωαννίνων), 10 πόλεις εκτός Ευρώπης, 26 πόλεις που μετείχαν στην προηγούμενη πρωτοβουλία Digital Cities Challenge και 9 πόλεις μέντορες της ΕΕ.
«Ο Δήμος Ιωαννιτών θα λάβει υποστήριξη (mentee city) από ειδικούς της πρωτοβουλίας των έξυπνων πόλεων και τεχνογνωσία,  προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πόλης των Ιωαννίνων, για να διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη για την υλοποίηση των υφιστάμενων στρατηγικών του, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της πόλης, να υλοποιήσει έργα που δίνουν μετρήσιμα αποτελέσματα στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και να γίνει μέρος ενός διεθνούς δικτύου καινοτομίας και συνεργασίας, που εργάζεται προς την κατεύθυνση των στόχων που έχουν τεθεί για την αειφόρο ανάπτυξη» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Φώτης Βάββας.
Κατά το διάστημα 16-19 Φεβρουαρίου 2021 οργανώνεται το 2ο City Lab, του οποίου η 1η ημέρα είναι ανοικτή στο κοινό.
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και να εγγραφείτε  στο ακόλουθο link: https://www.intelligentcitieschallenge.eu/events/2nd-icc-city-lab
Δήμος Ιωαννιτών - Municipality Of Ioannina

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 21.275
  • Προφίλ
Απ: Δήμος Ιωαννιτών
« Απάντηση #2 στις: Σαβ 19 Ιούν 2021 22:03 »
Παράθεση
https://www.e-trikala.gr/
Από το 2004, το γραφείο e-trikala αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες υλοποιώντας με επιτυχία Δημοτικά, Εθνικά αλλά και Ευρωπαϊκά έργα. Στις 8 Απριλίου 2008, ενώ έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία, εξελίχθηκε σε Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., με την επωνυμία e-Trikala Α.Ε., όπου το 99% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στο Δήμο Τρικκαίων και το υπόλοιπο 1% στο Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων.

Η “e-Trikala Α.Ε.” είναι Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α με επωνυμία Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α. Συστάθηκε το Μάρτιο του 2008, ενώ η δραστηριότητά της στις ΤΠΕ ξεκινά επίσημα τουλάχιστον από το 2004 με τη λειτουργία Γραφείου για το Ε.Π. «Η Κοινωνία της Πληροφορίας» της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων, ενώ τα προηγούμενα έτη δραστηριοποιείται μέσω του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Τρικκαίων.

Σκοπός της είναι, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε μία μεσαίου μεγέθους πόλη, η απλούστευση των καθημερινών τους συναλλαγών, η μείωση στα τηλεπικοινωνιακά κόστη και η προσφορά νέων υπηρεσιών. Επιπλέον, οι εφαρμογές νέων τεχνολογιών, αποτελούν το νέο τρόπο συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων ενώ παράλληλα καθιστούν τις Δημόσιες αρχές, εγγυητές για την σωστή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με την ψηφιακή και από απόσταση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε εθνικά και ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα έργα, έχοντας ως απώτερο στόχο την παροχή καινοτόμων λύσεων ΤΠΕ για όλους τους πολίτες, θέτοντας ένα σημαντικό αρωγό για τις τοπικές αρχές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς της περιοχής. Συμμετέχει επίσης σε Ευρωπαϊκά προγράμματα διαφόρων κατηγοριών (FP7, CIP-PSP-ICT, CIP-THEMATIC NETWORK, AAL, INTERREG IVC, Erasmus+).

Μήπως πρέπει και οι ντόπιοι να ρίξουν κανένα βλέφαρο και προς τα εκεί;Μήπως να αναπτύξουμε και εμείς κάτι ανάλογο;Μήπως θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε συνεργασία με τον Δήμο Τρικάλων;
Εκτός αν υπάρχει και εδώ κάτι ανάλογο και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.Αν ξέρετε γράψτε από κάτω.
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 19 Ιούν 2021 22:08 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 21.275
  • Προφίλ
Απ: Δήμος Ιωαννιτών
« Απάντηση #3 στις: Τετ 07 Ιούλ 2021 16:56 »
Η πόλη των Ιωαννίνων εντάσσεται στο πρόγραμμα Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και την παράδοση της επίσημης σφραγίδας της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά, ο Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα κ. Luciano Calestini και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, ανακοίνωσαν σήμερα την ένταξη των Ιωαννίνων στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) που στόχο έχει την μετατροπή αστικών κέντρων και κοινοτήτων σε πόλεις όπου υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιοι χώροι αναπροσαρμόζονται με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων. Τα Ιωάννινα είναι η δεύτερη πόλη που λαμβάνει τον τίτλο της Υποψήφιας πόλης στην Ελλάδα μετά τον Δήμο Αθηναίων.
Το Πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF η οποία εφαρμόζεται ήδη σε 47 χώρες ανά τον κόσμο συνδέοντας δήμους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκό χώρο, μέσα ενημέρωσης και, το σημαντικότερο, παιδιά και νέους με σκοπό να κάνουν τις πόλεις και τις κοινότητές τους πιο φιλικές προς αυτά.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ παρέλαβε από τον κ. Calestini την επίσημη σφραγίδα της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά καθιστώντας τα Ιωάννινα την δεύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρόγραμμα, που έχει στόχο να θέσει στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων και να αναπροσαρμόσει προς αυτή την κατεύθυνση υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιους χώρους.
Σε δήλωσή του ανέφερε: ‘’Η ένταξη των Ιωαννίνων στο πρόγραμμα Πόλεις Φιλικές προς τα παιδιά, αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη που μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους. Τα παιδιά είναι το μέλλον κάθε τόπου, κάθε χώρας, είναι το μέλλον του κόσμου. Κι αν οφείλουμε σε κάποιους, αυτά είναι τα παιδιά. Με αυτές τις σκέψεις προχωράμε στην υπογραφή Μνημονίου με την UNICEF έναν κορυφαίο οργανισμό που είναι ταγμένη στην ευημερία των παιδιών.
Είναι σημαντικό ότι γινόμαστε κρίκοι στην αλυσίδα για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις, από δράσεις για την πρόληψη και την εξάλειψη της βίας και για καλύτερες υπηρεσίες στην φροντίδα των παιδιών. Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη. Έχει δυσκολέψει και η καθημερινότητα των παιδιών. Είδαμε όλους τους προηγούμενους μήνες τα παιδιά να μένουν μακριά από το σχολείο που είναι το φυσικό τους περιβάλλον. Βλέπουμε τα παιδιά να περνούν πολλές ώρες στις οθόνες των υπολογιστών και να χάνουν την άμεση επαφή, το παιχνίδι, την επικοινωνία στη γειτονιά, στην πλατεία, στο πάρκο. Οφείλουμε λοιπόν να σταθούμε δίπλα τους, να τους ανοίξουμε δρόμους, να βρουν τον δικό τους ορίζοντα και να τον κατακτήσουν’’.
Ο κ. Calestini σημείωσε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας μας με την ιστορική πόλη των Ιωαννίνων στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Πόλεων Φιλικών προς τα Παιδιά σήμερα. Η UNICEF και το Ελληνικό Κράτος έχουν αναλάβει ένα πολυετές εθνικό πλάνο για την ευημερία κάθε παιδιού στη χώρα, με τους δήμους και τις κοινότητες να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας για την άμεση παράδοση αποτελεσμάτων και υπηρεσιών σε παιδιά και νέους. Προσβλέπουμε σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τα Ιωάννινα και προσκαλούμε κάθε δήμο στην Ελλάδα να ενταχθεί σε αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία. "
Με κατευθυντήριες αρχές την Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) και τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), ο Δήμος Ιωαννίνων και το νεοσύστατο Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα θα συνεργαστούν για το βέλτιστο συμφέρον και την ευημερία των παιδιών και των νέων στην πόλη.
Μέσα από κοινές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης, συλλογής δεδομένων και προγραμματικών παρεμβάσεων για παιδιά και νέους, η συνεργασία των δυο φορέων στοχεύει στη μείωση της παιδικής φτώχειας, την ενίσχυση της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους και σε χώρους εκπαίδευσης, την προώθηση της συμμετοχής των παιδιών και των νέων σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων καθώς και παρεμβάσεις στους τομείς της καταπολέμησης της βίας κατά των παιδιών, της ισότητας των φύλων, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της απασχολησιμότητας των νέων.
Δήμος Ιωαννιτών - Municipality Of Ioannina (φωτογραφίες)

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 21.275
  • Προφίλ
Απ: Δήμος Ιωαννιτών
« Απάντηση #4 στις: Τετ 07 Ιούλ 2021 16:59 »
00 Intelligent Cities Challenge – Ολοκλήρωση 2ης Φάσης

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ονομασία «Πρόκληση των 100 Έξυπνων Πόλεων» («100 Intelligent Cities Challenge»), ολοκληρώθηκε το 3ο City Lab στο οποίο συμμετείχε και ο Δήμος Ιωαννιτών, ως μέλος της πρωτοβουλίας.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου συζήτησαν με τους εκπροσώπους των άλλων πόλεων το πλαίσιο των δράσεων που θα αναπτυχθούν για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου του Δήμου, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, την ενίσχυση της συνεργασίας με το τοπικό οικοσύστημα, τη συμμετοχικότητα των πολιτών στα ζητήματα της πόλης και τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο των στελεχών του Δήμου όσο και των πολιτών.
Επιπλέον, τα στελέχη του Δήμου που συμμετείχαν στις εργασίες του 3ου City Lab είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για καλές πρακτικές που εφαρμόζονται εντός και εκτός Ευρώπης σε θέματα πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, τουρισμού, ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης, ανοικτών δεδομένων, κυκλικής οικονομίας κ.λπ.
Κατά τη 2η φάση υλοποίησης της Πρωτοβουλίας, ο Δήμος Ιωαννιτών πέτυχε να είναι η πρώτη ελληνική πόλη και μια από τις πρώτες πόλεις του δικτύου που εντάχθηκε στην πλατφόρμα Tech4Good MarketPlace, πριν την έναρξη του 3ου City Lab. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι πόλεις και το τοπικό οικοσύστημά τους έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν λύσεις και καλές πρακτικές που εφαρμόζουν, είτε αυτές υλοποιήθηκαν τοπικά, είτε υιοθετήθηκαν από άλλες περιοχές και εφαρμόστηκαν επιτυχημένα στις συγκεκριμένες πόλεις. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί οδηγό για τις πόλεις στην υιοθέτηση δοκιμασμένων λύσεων σε κοινά προβλήματα, αλλά και βήμα προβολής των επιτυχιών και πρωτοβουλιών του οικοσυστήματος μια πόλης για την επίλυση των προβλημάτων της.
Με την ένταξη της πόλης των Ιωαννίνων στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες και επαγγελματίες της πόλης, που έχουν αναπτύξει λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στο περιβάλλον της πόλης, να τις δημοσιοποιήσουν και να τις προβάλουν όχι μόνο στις 100 συμμετέχουσες πόλεις της πρωτοβουλίας, αλλά και ευρύτερα.
Πρόσβαση στην πλατφόρμα δίνεται μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://marketplace.intelligentcitieschallenge.eu/en
Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου City Lab, οργανώθηκε και η 2η Διάσκεψη των Δημάρχων των 100 έξυπνων πόλεων της πρωτοβουλίας, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων. Κύριο αντικείμενο της Διάσκεψης ήταν η Πρωτοβουλία της ΕΕ για την «Τοπική Πράσινη Συμφωνία» - «Local Green Deal» και ο ρόλος των πόλεων σε αυτή. Οι Δήμαρχοι αντάλλαξαν τις απόψεις τους κατά τη διάρκεια των εργασιών της σύσκεψης και επιπλέον, οι γραπτές δηλώσεις 25 εξ’ αυτών, μεταξύ των οποίων και του Δημάρχου Ιωαννίνων, κοινοποιήθηκαν σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις, με τη μορφή μιας παρουσίασης.
Ο Δήμος Ιωαννιτών ολοκλήρωσε τη 2η φάση υλοποίησης της πρωτοβουλίας με την εμπρόθεσμη υποβολή του 2ου παραδοτέου του, όπου περιγράφονται οι προτεινόμενες λύσεις και τα βασικά βήματα υλοποίησής τους.
Η 3η φάση της πρωτοβουλίας, η οποία ακολουθεί, αφορά στην υλοποίηση των συγκεκριμένων προτεινόμενων λύσεων.
https://marketplace.intelligentcitieschallenge.eu/en
Δήμος Ιωαννιτών - Municipality Of Ioannina

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 21.275
  • Προφίλ
Απ: Δήμος Ιωαννιτών
« Απάντηση #5 στις: Πεμ 16 Σεπ 2021 19:07 »
Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Ανεξαρτησίας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση και αναβάθμιση της οδού Ανεξαρτησίας στο πλαίσιο της δράσης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου που περιλαμβάνει πλέγμα παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια ευρώ και η περιοχή παρέμβασης οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.
«Είναι ένα εμβληματικό έργο που θα αναβαθμίσει το ιστορικό κέντρο, το ιστορικό εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων που πρέπει να αποκτήσει και πάλι την αίγλη του» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας επισκέφθηκαν το πρωί την οδό Ανεξαρτησίας όπου συζήτησαν με τον ανάδοχο και τους καταστηματάρχες.
Στόχος είναι η αποπεράτωση του συγκεκριμένου τμήματος μέχρι το τέλος του έτους.
Ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι θα υπάρξει μία πρόσκαιρη ταλαιπωρία με την πλήρη ανακατασκευή της οδού όμως στο τέλος αυτό που θα μείνει θα είναι ένα πολύ σημαντικό έργο.
Δήμος Ιωαννιτών - Municipality Of Ioannina

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.370
  • Προφίλ
Απ: Δήμος Ιωαννιτών
« Απάντηση #6 στις: Πεμ 16 Σεπ 2021 20:17 »
Την αρχή των έργων την ανακοινώνουμε με περηφανια, το τέλος δεν ξέρω πότε θα είναι. Αν κρίνω από τα απέναντι δρομακια (Αρσακη, Ζαλοκώστα, Ψαλίδα κλπ) έχουν σκαφτεί εδώ και 2 μήνες και από τότε δεν κινείται φύλλο. Μάλλον περιμένουν τις βροχές για να τα φτιάξουν.

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.162
 • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
  • Προφίλ
Απ: Δήμος Ιωαννιτών
« Απάντηση #7 στις: Τετ 17 Νοέ 2021 21:02 »
Παράθεση
Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Ανεξαρτησίας

Και σε συνέχεια περί της αποπεράτωσης των έργων, ως το τέλος της χρονιάς είπαν αλλά... ποιας χρονιάς δεν είπαν!

Σε ότι αφορά τις γύρω οδούς, δε βλέπω να κουνιέται φύλλο κι ενώ η χρονιά μας αποχαιρετά. Η δε Ανεξαρτησίας
θέλει ακόμα πολλή δουλειά. Επιπλέον έχω το εξής ερώτημα: Όπως ήταν πριν βλέπω να ξαναγίνεται! Τι αλλάζει;
Πραγματικά δε βλέπω κάτι διαφορετικό. Είδα όμως καινούρια υλικά και τον παλιό γρανίτη να πετιέται. Δεν έχω
ιδέα από αυτά αλλά έχω δει με τα μάτια μου στο εξωτερικό να φτιάχνουν τμήματα δρόμου με τα ίδια υλικά,
διορθώνοντας πιθανές κακοτεχνίες.

Τι ακριβώς κάνουμε (πέρα από το να ξαναπληρώνουμε το ίδιο έργο δις μέσα σε μια 15ετία);

"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ