Διάφορα > Ρε δεν ΠΑΣ καλα!

Το τείχος της ντροπής vol 2...

(1/1)

Crimson Glory:

--- Παράθεση --- Ύψωσαν τείχος ρατσισμού στη Γερμανία: Χωρίζει ντόπιους από πρόσφυγες ...
--- Τέλος παράθεσης ---
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.koutipandoras.gr/article/ypswsan-teixos-ratsismoy-sth-germania-xwrizei-ntopioys-apo-prosfyges-fwto-binteo&ved=0ahUKEwidwJipppfQAhWLBSwKHZ_aCF4QFgghMAM&usg=AFQjCNE-GUe4blqNcdt8e6jr6ZcO-xx-eg

Καθίκια, γ@μημένοι, κτηνοβάτες, βρωμορατσιστές του κερατά...  >:(

PAS and stale bread:
To τείχος χτίζεται…Το τείχος περιμετρικά της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων ξεκίνησε να χτίζεται. Πριν από τρεις εβδομάδες, είχαν ξεκινήσει οι εργασίες ανέγερσης του τείχους με την τοποθέτηση σιδερένιων δοκών.

Ένα τείχος που κατασκευάζεται από το υπουργείο Μετανάστευσης εις το όνομα της ασφάλειας της δομής. Ποιας ασφάλειας όμως; Σε γενικές γραμμές, οι σχέσεις της τοπικής κοινωνίας με την κοινότητα των προσφύγων είναι πολύ καλή. Επιπλέον, η ανοιχτή δομή φιλοξενίας βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού Κατσικά, σε έκταση του πρώην αεροδρομίου, χωρίς να γειτνιάζει άμεσα με κατοικίες. Σημειωτέον ότι υπάρχει ήδη περίφραξη στη δομή.

Το τείχος έρχεται να «κόψει» το οπτικό πεδίο στους φιλοξενούμενους, να «χτίσει» μια εικόνα γκέτο ή φυλακής και να «καλλιεργήσει», ενδεχομένως, ξενοφοβικά ένστικτα.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετές φωνές διαμαρτυρίας εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, όχι όμως πολλές. Οι διαμαρτυρίες για το αυτονόητο προήλθαν μόνο από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για «προσβολή της αξιοπρέπεια των προσφύγων και της συλλογικής πολιτισμικής ταυτότητας του τόπου» και από διάφορες συλλογικότητες και οργανώσεις.

Το τείχος θα έχει τρία μέτρα ύψος. Το… έργο αυτό έχει αναλάβει η εταιρία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ» με κόστος 489.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Ανάλογα «έργα ασφάλειας» γίνονται και σε άλλες ανοιχτές δομές προσφύγων στη χώρα.

https://typos-i.gr/article/teixos-xtizetai 

ΛΑΜΙΑ FANS:
Τα κάνει και  Κούλης στον Έβρο τα ίδια!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση