Διάφορα > Ρε δεν ΠΑΣ καλα!

Σκάνδαλο με παρακολουθήσεις τηλεφώνων - Παραιτήσεις συνεργατών Μητσοτάκη

(1/2) > >>

ΛΑΜΙΑ FANS:

--- Παράθεση ---Το σκάνδαλο παρακολουθήσεων «έφαγε» Δημητριάδη-Κοντολέοντα

«Βρέχει» παραιτήσεις στην κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις με το θέμα των υποκλοπών. Την αρχή έκανε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Ακολούθησε με διαφορά λίγων λεπτών η παραίτηση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Παναγιώτη Κοντολέοντα. Παραδέχονται και την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη.
«Βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης από τις παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων λαμβάνει πλέον διαστάσεις ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η έρευνα των Reporters United και της «Εφ.Συν.» (σ.σ. και αυτής του inside story) συμπληρώνει το παζλ με νέα ευρήματα που φέρνουν το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα πιο κοντά στο θρίλερ των υποκλοπών.

Οι εξελίξεις οδήγησαν τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού (και ανιψιό του), Γρηγόρη Δημητριάδη, να υποβάλει την παραίτησή του, την Παρασκευή 5 Αυγούστου. Η παραίτηση-ομολογία ενοχής, έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«H παραίτηση του κ. Δημητριάδη έγινε σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και έχει στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων από το Μαξίμου. Η κυβέρνηση και ο κ. Δημητριάδης δεν έχουν σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη. Γύρω από το πρόσωπο του κ. Δημητριάδη έχει αναπτυχθεί ένα κλίμα τοξικότητας, εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές θέλοντας να δικαιολογήσουν την απόφαση του πρωθυπουργού.

► Με απόφαση του πρωθυπουργού, τοποθετείται στη θέση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Πρόκειται για μία παραίτηση που τραντάζει συθέμελα την κυβέρνηση, καθώς πρόκειται όχι μόνο για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και για τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα η παραίτηση (έγινε δεκτή) του διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτη Κοντολέοντα, «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων (παρακολουθήσεων)».

«Κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, λίγο μετά και τη δεύτερη παραίτηση και μιλούν για «νόμιμη παρακολούθηση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου». Συμπληρώνουν πως «αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πως ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ».

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Παραδέχονται και την παρακολούθηση Ανδρουλάκη
Στον απόηχο των δύο παραιτήσεων - «βόμβα», πήγες απ' το κυβερνητικό στρατόπεδο διέρρεαν πως ο νέος διοικητής της ΕΥΠ θα καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα παραδέχονται την παρακολούθησή του.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το κινητό του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθείτο επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, να διακόπτεται δύο μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες πηγές διέρρεαν πάντως ότι η παρακολούθηση δεν έγινε με το λογισμό Predator, αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές διέρρεαν πως στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη υπήρξε εισαγγελική έγκριση.
Στις 5 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναμένεται να κάνει δήλωση On camera.

Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις
Yπενθυμίζεται ότι με το χθεσινό μας δημοσίευμα τεκμηριώναμε νέα στοιχεία που ξεκινούσαν από τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη κι έφταναν σε ένα κομβικό πρόσωπο της ιστορίας, τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, ο οποίος συμμετείχε στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που το παράνομο λογισμικό της εταιρείας, το Predator, αποπειράθηκε να χακάρει το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι και ο ίδιος ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος που υπήρξε θύμα παρακολούθησης τόσο της ΕΥΠ όσο και του Predator, είχε κάνει λόγο πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» για στενές σχέσεις ανθρώπων της εταιρείας Intellexa με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τονίζοντας μάλιστα ότι η εν λόγω εταιρεία «χαίρει της προστασίας του Μαξίμου».

Ευρωπαϊκή παρέμβαση
Στο μεταξύ, στο απόηχο των τελευταίων εξελίξεων, το inside story απευθύνθηκε στη Σόφι ιν 'τ Βελντ, πολιτικό του ολλανδικού κόμματος Democrats 66, ευρωβουλευτή που εδώ και χρόνια πρωτοστατεί σε θέματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων, εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συγκροτήθηκε πριν κάποιους μήνες με αντικείμενο να διερευνήσει τη χρήση λογισμικών κατασκοπίας (spyware) εντός ΕΕ και επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας παρακολούθησης της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.


Η Σόφι ιν 'τ Βελντ μέσω της συνέντευξής της στο inside story απευθύνει άτυπη έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από το Ευρωκοινοβούλιο. «Αν είναι πεπεισμένοι ότι είναι διεθνές πρόβλημα, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Επομένως είμαι σίγουρη ότι είναι διατεθειμένος (σ.σ.: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής (σ.σ.: PEGA του ευρωκοινοβουλίου) και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Επομένως μπορούμε να το κάνουμε διεθνές πρόβλημα και να έρθουν να το λύσουμε», αναφέρει.

Μια άλλη σκέψη της είναι να εμπλακούν στη διερεύνηση της χρήσης spyware στην Ελλάδα η Europol και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. «Αν –όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση– πρόκειται για διεθνές πρόβλημα, πιστεύω ότι πρέπει να κινητοποιηθεί η Europol να κάνει την έρευνα και η ΕυρωπαΪκή Εισαγγελία. Θα ετοιμάσω σχετική εισήγηση».
--- Τέλος παράθεσης ---

https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/354598_skandalo-parakoloythiseon-efage-dimitriadi-kontoleonta

ΛΑΜΙΑ FANS:
- Ένα τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.

- Παραιτήθηκε ο γ,γ. του Πρωθυπουργού και ανιψιός του για εμπλοκή στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

- Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ΕΥΠ και διορισμένος από τον Μητσοτάκη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο.

- Ο επικεφαλής της ΕΥΠ και μουσικός στο επάγγελμα διορίστηκε με αλλαγή νόμου και φωτογραφική διάταξη από τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης.

- Ο Μητσοτάκης ήταν ο 2ος Πρωθυπουργός μετά τον Α. Παπανδρέου που τέθηκε επικεφαλής της ΕΥΠ.

- Πριν λίγες ημέρες αρνιόταν η κυβέρνηση οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση και η πραγματικότητα την διέψευσε.

- Σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη θα είχαμε παραίτηση της Κυβέρνησης και άμεσα εκλογές.

- Σιγή ιχθύος από τα ΜΜΕ.

- Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Κουκάκη ο οποίος εντελώς τυχαία ερευνούσε ένα σκάνδαλο. Κάποιοι θορυβήθηκαν από την Κυβέρνηση. Γιατί;

- Υπάρχει επίσημη παραδοχή ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα πολιτικών και δημοσιογράφων. Γιατί; Μήπως για να τους εκβιάζουν; Μήπως για τους προλαβαίνουν;

ΥΓ Η Ανατροπή ΔΕΝ είναι εκπομπή ΑΡΟΥΛΗ (όχι η ομάδα) ΨΟΦΑ να κάνουμε γιόρτη!

Crimson Glory:
Εσύ efsyn διαβάζεις? Από εκεί περιμένεις να μάθεις αλήθειες? Να διαβάζεις parapolitika, iefimerida, liberal, vima, να βλέπεις από το πρωί μέχρι το βράδυ skai. Μόνο έτσι θα ξεστραβωθείς!
Τέλος πάντων, κατά βάση συμφωνώ μαζί σου, αλλά τί? Πέφτεις από τα σύννεφα? Ξέχασες τις περιπτώσεις Σνόουντεν και Ασάνζ? Άκουσες καμία κυβέρνηση των Η.Π.Α. να παραιτείται? ...
Είχα γράψει παλιότερα ότι θεωρώ λογικό κάποιος να ψηφίζει το συγκεκριμένο κόμμα, έχουν αυτή την ιδεολογία, ρε παιδί μου. Αλλά αυτό το κόμμα δεν έχει απολύτως καμία σχέση πλέον με αυτό που λέγεται νου δου. Ο σημερινός άρρωστος, ζαβός και επικίνδυνος Μωυσής είναι γιος του πατέρα του και μάλιστα είναι χειρότερος από εκείνον...
Και καλά, οι νεότεροι δεν είχαν ιδέα το τί σημαίνει Αγία Οικογένεια. Οι παλιότεροι δεν ήξεραν? Δεν το είχαν νιώσει στο πετσί τους? Απορώ πραγματικά...
Προς το παρόν, ας φάμε στο κωλαράκι μας την παράνομη, καταχρηστική και ληστρική ρήτρα στο ρεύμα για να πλουτίζουν οι θκοι μας, ας ρουφήξουμε τους χυμούς του υπερτριπλασιασμού στα τιμολόγια της ΔΕΗ - μιας και καταργήθηκε η εν λόγω ρήτρα - .., ας συνεχίσουμε να κάνουμε τους τυφλούς για την ακρίβεια στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, ας το βουλώσουμε καλύτερα για τις αποφυλακίσεις γνωστών περιπτώσεων παιδεραστών, ας τρώμε ξύλο και χημικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ας ανεχτούμε τον εκφασισμό της κοινωνίας, ας κάνουμε τους μαλάκες και να δεχόμαστε σαν χάνοι το ότι τα πήγαν καταπληκτικά με την πανδημία, ας απολύσουμε γιατρούς και πυροσβέστες, ας συνεχίσουμε να ξεχνάμε τα σκάνδαλα Siemens, ψεύτικες φορολογικές δηλώσεις, σπίτια Βολταίρου και κήρυκες Χανίων... Και πόσα άλλα κατάφερε ο πλούσιος ριπο-γόνος μέσα σε μια 3ετία. Αλήθεια, τους ξεπέρασε όλους τους προηγούμενους. Και όλα αυτά χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Ή μάλλον κάτι έχει ανοίξει, η όμορφη κωλοτρυπίδα μας από την οποία πλέον περνάνε τραίνα. Και γουστάρουμε, ρε φίλε... Γιατί έτσι μας αρέσει...
Αλλά ξέχασα, ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών ο αγωνιστής...
Ένας αγωνιστής που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, που μιλάει σε κούκλες, μιλάει στον αέρα, που με τα σταυρωμένα χεράκια του και το λάγνο βλέμμα του, ο σούπερ γκόμενος, μιλάει με εξωγήινους όταν του κάνουν ερωτήσεις εκτός πλαισίου...
Και αφού καθίσουμε αναπαυτικά στο καναπεδάκι μας το βράδυ, και αφού παρακολουθήσουμε όλους αυτούς που πλούτισαν για να περνάνε το γνωστό αφήγημα περί καλύτερου βιογραφικού... Ας αναφωνίσουμε όλοι μας σε κατάσταση οργασμού, "ΖΗΤΩ Ο ΓΟΝΟΣ"...
Όχι φίλε μου, αυτός δεν γαμιέται, εμάς γαμάει...
Έτσι μωρή γαμημένη πλέμπα...

PAS and stale bread:
Εμπλέκει τον… Πούτιν στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Άδωνις Γεωργιάδης
Οι New York Times επικαλέστηκαν ως πηγή ρεπορτάζ τους, τον Άδωνι Γεωργιάδη, για το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης λοιπόν μιλώντας στην Εφημερίδα έκανε λόγο για βρώμικο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης από τον Πούτιν, στην σκιά του σκάνδαλο των υποκλοπών. Το τεκμηριώνει μάλιστα λέγοντας ότι «η Ρωσία θα χαιρόταν πάρα πολύ με την πτώση μίας αντί ρωσικής κυβέρνησης, όπως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και την δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Η δήλωση του κ. Γεωργιάδη όπως ακριβώς τη μεταφέρουν οι ΝΥΤ:

«Αν ήμουν ο κ. Πούτιν, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν έπεφταν οι κυβερνήσεις που ήταν αντίθετες στη Ρωσία”. Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει πως ο Υπουργός Ανάπτυξης, ενώ τόνισε ότι δεν κατηγορεί τη Ρωσία για το χακάρισμα, πρόσθεσε ότι η χώρα είχε ασκήσει επιρροή στην Ελλάδα στο παρελθόν, συμπληρώνοντας: “Αν το έκαναν στο παρελθόν, γιατί να μην το κάνουν τώρα;».


https://epirusgate.gr/eblekei-ton-poutin-sto-skandalo-ton-ypoklopon-o-adonis-georgiadis/
 :facepalm:


ΛΑΜΙΑ FANS:
- Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε έναν δημοκρατικό και συνταγματικό νόμο που μετά το πέρας της παρακολούθησης του ο κάθε ο πολίτης δύναται να ζητήσει από την ΕΥΠ τον λόγο της παρακολούθησης. Αυτός ο νόμος καταργήθηκε από τον Μητσοτάκη. Γιατί;

ΥΓ Σε άλλες εποχές τα κανάλια και τα πάνελ σε αυτά θα ασχολούταν με αυτό το μέγιστο σκάνδαλο. Τώρα τίποτα.

ΥΓ Η Ανατροπή ΔΕΝ είναι εκπομπή ΑΡΟΥΛΗ (όχι η ομάδα) ΨΟΦΑ να κάνουμε γιορτή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση