Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Γρύπας

Σελίδες: [1]
1
Μ 'αυτά και μ' αυτά μου ήρθε στο μυαλό το παρακάτω...


για να σου δώσω και πάλι τροφή για σκέψη δες αυτό Εβραίοι και Μέγας Αλέξανδρος

το βίντεο τότε υπήρχε φυσικά , ο χρόνος είναι αμείλικτος βέβαια και όπως όλα στην ζωή αλλοιώθηκε κι αυτό (τρίο)...

εδώ όμως μαθαίνουμε αρκετά και πάλι Σουβαλτζή για το τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

φυσικά δεν υπάρχει το κομμάτι που υπήρχε και στο βίντεο που αφαιρέθηκε από το γιουτιουμπ...
παρά όλα αυτά, η φωνή της Αρκαδίας έκανε καλή δουλειά...

Στο παραπάνω βιντέακι μαθαίνουμε κάποια πράγματα για τον τάφο στην Αίγυπτο...

Μαθαίνουμε ότι οι διαστάσεις εμβαδού του κυρίους τάφου είναι 525 τετραγωνικά μέτρα και ο περίβολος  μεγαλύτερος από 12000 τετραγωνικά μέτρα...
Στο πρόπυλο υπάρχουν αγάλματα λεόντων και τριθάλαμο με ένα τεράστιο λιοντάρι…η ύπαρξη λεόντων,  μας λέει η κυρία Σουβαλτζή, δείχνει βασιλικό τάφο…φέρει διακοσμήσεις ελληνικές κι έχει ύψος κοντά τα 8 μέτρα…επίσης μας λέει πως βρέθηκαν επιγραφές με το όνομα Αλέξανδρος και Άμμωνος Ρα…
Ήταν καλυμμένος ο χώρος με άμμο , και στην ουσία ήταν ένας λόφος , μία τούμπα…
Φυσικά λέει πως το υπέργειο τμήμα ήταν το μνημείο, ενώ ο ταφικός θάλαμος βρισκόταν μέσα στη γη…ήταν δηλαδή υπόγειο και βρίσκετε σε χώρο που ανήκει σε χρυσωρυχείο


Οι αντίστοιχες διαστάσεις στην Αμφίπολη είναι οι παρακάτω :

Παράθεση
Ο Τύμβος Καστά έχει τεράστιες διαστάσεις,όλη η περίβολος του τάφου είναι 20.100 τ.μ. Μετά από τo σεισμογράφημα,το amphipoli.blogspot.gr συμπεραίνει ότι η ταφική αίθουσα έχει διάμετρο 90 μέτρα και εμβαδόν 2.830  τετραγωνικά μέτρα!

Επίσης τα ίδια χαρακτηριστικά βλέπουμε και στον Τύμβο Καστά, όπως παραγεμισμένος με άμμο και όψη λόφου ή τούμπας...

ύπαρξη τριθάλαμου, επιγραφές που δεν μας έχουν πει ακόμη τι λένε και ύπαρξη λεόντων...

επίσημα πλέον αναφέρουν, σαν πολύ πιθανόν, το να βρίσκεται η ταφική αίθουσα του Τύμβου Κάστα σε κατώτερο επίπεδο...

αυτό που κάνει εντύπωση είναι η έλλειψη Σφιγγών στον Τύμβο της Αιγύπτου και η ύπαρξή τους σε Ελληνικό έδαφος!!το σχολιάζω γιατί η επιστημονική άποψη για την καταγωγή των Σφιγγών, λέει Αίγυπτος...

επίσης έχουμε :

Παράθεση
      
Το χωριό Μεσολακκιά του Δήμου Αμφίπολης βρίσκεται στις ΒΔ παρυφές του όρους Παγγαίου σε υψόμετρο 432 μ. και απόσταση 10 περίπου χλμ. από το Στρυμονικό κόλπο.
Η παλιά ονομασία του χωριού είναι «Λακκοβήκια». Είναι λέξη σλαβική και σημαίνει ό,τι και η νέα ονομασία του, δηλαδή χωριό μέσα σε βαθούλωμα  (λάκκο).
Η Μεσολακκιά πριν από το έτος 1918, ήτανε κωμόπολη  που αριθμούσε 5.000 κατοίκους. Βρισκόταν κοντά στο λιμάνι « Τσαγέζι», προς το Στρυμονικό κόλπο. Όλα τα εμπορεύματα συγκεντρώνονταν στη Μεσολακκιά και από εκεί μεταφέρονταν πέρα από το Παγγαίο  προς το νομό Σερρών. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για την αύξηση του πληθυσμού στο χωριό καθώς επίσης το υγιεινό κλίμα και το ότι αποτελούσε καταφύγιο και ορμητήριο των Μακεδονομάχων κατά τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς. Οι κάτοικοι ήταν απόγονοι των αρχαίων Αμφιπολιτών.
Στα Λακκοβήκια όμως έμεναν και πολλοί Ηπειρώτες, Βορειοηπειρώτες και Θεσσαλοί. Αυτοί ήρθαν στο χωριό τον 18ο αιώνα, γιατί καταδιώχθηκαν από τους Τούρκους.
Τα Λακκοβήκια διακρίθηκαν και στα γράμματα. Είχαν αστική σχολή, αρρεναγωγείο, νηπιοπαρθεναγωγείο, καθώς και περίφημη βιβλιοθήκη με 2.000 τόμους βιβλίων.
Ψηλότερα από τα Λακκοβήκκια ήταν το αρχαίο υδραγωγείο της Αμφίπολης.  Σε απόσταση μιας ώρας με τα πόδια βρίσκονται δύο βράχοι, ο ένας κοντά στον άλλον, οι «Δρακόπετρες».
Στα Νότια των Λακκοβηκίων υπάρχει ένα βαθύ σπήλαιο που ονομάζεται «Δισσάκια», γιατί χωρίζεται από βράχο σε δύο μέρη. Το σπήλαιο είναι ανεξερεύνητο.
Στη θέση «Βαγιόνι» βρισκόταν τα λατομεία της αρχαίας Αμφίπολης, όπου βρέθηκαν μεγάλα κομμάτια βράχων.
Δυστυχώς το χωριό εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους κατά το 1965, για να χτίσουν το νέο χωριό, τη Νέα Μεσολακκιά. Σήμερα όμως γίνονται προσπάθειες να αναστηλωθεί από τους κατοίκους της Ν. Μεσσολακκιάς και έχει ηλεκτροδοτηθεί πρόσφατα από το Δήμο τους.
http://www.paggaioserresnet.gr/amfipoli/sights.php#4

όσο για το Παγγαίο έχουμε :

Παράθεση
Ο Φίλιππος Β’ οργάνωσε τα μεταλλεία του Παγγαίου κατά θαυμαστό τρόπο. Κάνοντας κέντρο της μεταλλευτικής δραστηριότητας τις Κρηνίδες, που μετονόμασε σε Φιλίππους, πλούτισε την περιοχή με πλήθος έργων, μεταλλευτικά και εγγειοβελτιωτικά, και ανακάλυψε νέα μεταλλεία, φτάνοντας, κατά τον Διόδωρο, την ετήσια παραγωγή χρυσού σε 1.000 τάλαντα. Βελτίωσε μάλιστα και την καθαρότητα του χρυσού κατά δύο περίπου καράτια, πράγμα που δείχνει και αντίστοιχες βελτιώσεις στις μεθόδους και στα μέσα απόληψης των μετάλλων από τα μεταλλεύματά τους. Το μέγεθος του πλούτου που αποκόμισε ο Φίλιππος από τα μακεδονικά «χρυσεία» αποτυπώνεται στους «φιλίππειους», τους χρυσούς στατήρες που έφεραν την κεφαλή είτε του Απόλλωνα είτε του Ηρακλή είτε του Δία και στην άλλη πλευρά σκηνή από αγωνίσματα. Εκδόθηκαν από το 352 έως το 336 π.Χ. και κυκλοφορούσαν έως τον 2ο αι., όχι μόνο στη Μακεδονία, αλλά και στη Ρώμη (όπως αναφέρουν ο Λίβιος και ο Πλαύτος), στη Γαλατία.

http://www.ellinikoschrysos.gr/ellinikos-chrysos-archaia-metalleia-chryseia-makedonias.html

πολύ πιθανόν να υπάρχει αρχαίο χρυσωρυχείο κι εκεί...

συνεχίζουμε στην συνέντευξη και ακούμε την κυρία Σουβαλτζή να μας λέει :

Ο Αλέξανδρος δεν ήταν δυνατόν να μην είχε ταφεί εκεί που είχε ζητήσει ο ίδιος…και είχε ζητήσει να ταφεί στην όαση του πατέρα του ( όαση του Σίουα), του Άμμωνα Δία , όπως αναφέρουν πάρα πολλοί αρχαίοι συγγραφείς…δεν είναι δυνατόν η θέλησή του να μην έγινε σεβαστή…

Μου έρχεται στο μυαλό η Ολυμπιάδα που ισχυριζόταν την θεϊκή καταγωγή του  ιού της (Μ. Αλέξανδρος), πως δηλαδή δεν ήταν πατέρας του ο Φίλιππος Β΄( αλλά ο Δίας), το οποίο ήταν και η αφορμή για την εξορία της από τον Φίλιππο Β΄ τον ίδιο, λόγω κατηγορίας για μοιχεία, Ολυμπιάδας στην πατρίδα της, την Πασσαρώνα...

όμως γνωρίζουμε το εξής παρακάτω :

Παράθεση
Η μυθολογία λέει ότι από τη Θήβα της Αιγύπτου πέταξαν δυο περιστέρια: το ένα προσγειώθηκε στη Λιβύη, όπου χτίστηκε ο ναός του Άμμωνα Δία, και το δεύτερο ήρθε στη Δωδώνη, όπου ιδρύθηκε το μαντείο.


στην Δωδώνη ξέρουμε πως η Ολυμπιάδα :

Παράθεση
Έμαθε τα ιερατικά μυστικά στο Μαντείο της Δωδώνης, το οποίο και υπηρέτησε για χρόνια, ενώ ήταν μυημένη και στα Βακχικά Μυστήρια

ίσως και η ίδια η Μυρτάλη να του πρότεινε να ταφεί εκεί...

τέλος πάντων, μας λέει προς το τέλος πως το 1996 και επί Σημίτη, επενέβη η ελληνική κυβέρνηση και σταμάτησε το έργο...<<Το θέμα <<Τάφος Αλεξάνδρου>> δημιουργεί έναν εθνισμό και πρέπει οι τόνοι να είναι χαμηλοί.>>

<<Να μην μιλάμε γιατί θα ανεβεί το φρόνημα των Ελλήνων.>>

κάποιες από τις δικαιολογίες της επέμβασης...

Επίσης η κυρία Σουβαλτζή εκείνη την περίοδο έμαθε πως << υπάρχει ζήλια και φθόνος μεταξύ των αρχαιολόγων>>, κάτι που μάλλον αρχίζει να αισθάνεται και η κυρία Περιστέρη...

Η Ολυμπιάδα είναι ο ορισμός της Ηπειρώτισσας Μάνας - Γυναίκας...

Στο βιβλίο Γυναίκες Ηπειρώτισσες (ξάφνιασμα της φύσης), του Σωκράτη Σ. Βασιλείου, διαβάζουμε :

<<Η Ηπειρώτισσα επιβιώνει, μορφοποιεί, γαλουχεί το δικό της κόσμο, τον κόσμο της Ηπειρώτισσας και δημιουργεί τον κόσμο των Ηπειρωτών.
Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του μοναδικού κόσμου της Ηπειρώτισσας, είναι η υπεραξία της τιμής, της πίστης και της προσφοράς, είναι η υπέρβαση ενίοτε του φυσικού και του ανθρώπινου, είναι η αλόγιστη υποταγή στη μοίρα και η αναστροφή του μοιραίου σε δημιουργικό.
Επιχειρώντας να προσδώσουμε ‘’ σάρκα και οστά’’ σε μια ιερή υπόσχεσή μας, σχεδιάσαμε και αποτολμήσαμε να ατενίσουμε το πρόσωπο της Ηπειρώτισσας και αποπειραθήκαμε να ανακαλύψουμε το βάθος της ψυχής της, και το εύρος της αντοχής της.
Αυτή η ευλαβική αναμέτρηση και επιμέτρηση σφυρηλάτησε μια μορφή υπερμεγέθη, με απροσδιόριστο ύψος, μια μορφή τιτάνια, ωσάν τη μορφή της μυθικής, της αρχέγονης Ηπειρώτισσας της Διώνης, της συντρόφου του Δωδωναίου Δία.
Με πατρογονική κληρονομιά τις υποθήκες της μυθικής Διώνης, η Ηπειρώτισσα διέγραψε μια διαδρομή στο στερέωμα του τόπου και του χρόνου και συνεχίζει να καταγράφει αυτήν την πορεία της στις υψηλές κλίμακες του Πατριωτισμού, της Ηθικής, του Δικαίου, της Προσφοράς.
Σε αυτές τις υψηλές κλίμακες πορευμένη η Ηπειρώτισσα, δίνει απαράμιλλα δείγματα και ασάλευτα υποδείγματα του χρέους και του καθήκοντος.
  • Εκδηλώνοντας την υπέρτατη αφοσίωση στην πατρίδα, στο έθνος, στον κόσμο.
  • Επιτελώντας στο ακέραιο τις κοινωνικές της υποχρεώσεις.
  • Εμπνέοντας το αίσθημα της τιμής και των αξιών στην οικογένεια.
  • Διαθέτοντας στην οικογένεια τον εαυτό της και αναλίσκοντας υπέρ αυτής το σύνολο των σωματικών και ψυχικών της δυνάμεων.
  • Συμμετέχοντας ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα
  • Στηρίζοντας την παραδοσιακή και πολιτιστική κληρονομιά.
  • Επιδεικνύοντας υπέρμετρη αντοχή και υπομονή στις κακοτοπιές της ζωής, στις δύσκολες και δυστυχείς συγκυρίες της ζωής της.
  • Συντρέχοντας κάθε συνάνθρωπό της, που δικαιολογούσε και παρότρυνε η οξεία γυναικεία της διαίσθηση.
>>

φυσικά όσοι είναι πρωτότοκοι ή έχουν μεγαλύτερο αδερφό, θα μπορούν να επιβεβαιώσουν την παθολογική αγάπη που παρουσιάζουν οι μητέρες τους σε αυτούς...και όλα τα παραπάνω ή σχεδόν όλα...

Γυναίκες Ηπειρώτισσες

ήθελα να γράψω κι άλλα, για τους Σελλούς και την σχέση τους με τους τζαναμπέτιδες και τους καραμπέριδες, τα προηγούμενα με τους Βάκχους και αυτοί με την νηρηίδα Ολυμπιάδα, το γιατί ο Μ. Αλέξανδρος έλεγε πως είχε συγγένεια με τον Αχιλλέα και πώς ο Αχιλλέας βρέθηκε να βαφτίζεται σε μια πηγή λίγο πιο κάτω από την Δωδώνη,  για τους Πτολεμαίους Ηπείρου και Αιγύπτου και σχέση τους Βασιλιάδων και Φαραώ, την Φοινίκη στην Ήπειρο και τους Φοίνικες, την Κλεοπάτρα και την χιλιετηρίδα των Ελλήνων Φαραώ, τον Έλενο, τον Κάδμο και την σχέση του με το Παγγαίο όρος και κάτι ψιλά ακόμη...μιας και δεν έχω επιστημονική εγκυρότητα, δεν λέω ιτστίπουτες... θα δούμε στην πορεία...προσοχή στους λόφους μας  ;)

2
Παράθεση
Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων "Η Πασσαρών" είναι ένας επίσημα αναγνωρισμένος σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Με όχημα το κιθαριστικό σύνολο, σκοπός του συλλόγου είναι η συμβολή του στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας, η μελέτη, ερμηνεία και παρουσίαση διαφόρων μουσικών ειδών, η συνεργασία και σύμπραξη με άλλους μουσικούς και σύνολα καθώς και η διοργάνωση επιμορφωτικών εκδρομών για την παρακολούθηση καλλιτεχνικών παραστάσεων. Μέλος του συλλόγου μπορεί να γίνει κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να συμμετέχει στις δραστηριότητές του.

http://guitar-ioannina.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/roguenpassaron

http://wikimapia.org/25897515/Rodotopi-Guitar-Ensemble-The-Passaron-Ioannina-Greece

"Epirotiko" by Rodotopi Guitar Ensemble "The Passaron" - Ioannina, Greece

3
Παράθεση
Μια ταινία μικρού μήκους για το ρόλο της τέχνης ως έκφραση συναισθημάτων στην επικοινωνία των ανθρώπων, από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κατσικά Ιωαννίνων. Έτος παραγωγής 2013.


Πορτραίτα - Δημοτικό Σχολείο Κατσικά Ιωαννίνων

4
Εκεί που διάβαζα για μέταλ μουσική σε ένα ρώσικο φόρουμ, ανακάλυψα ένα ελληνικό συγκρότημα ονόματι Sfyrokalymnon...

το έψαξα λίγο στο youtube και βρήκα έναν χρήστη με όνομα Sfyrokalymnon-Ioannina!

Sfyrokalymnon - Betonator

αν είναι όντως Γιαννιώτες μπράβο τους!

παρατηρώ μεγάλη έξαρση μουσικών σχημάτων στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια...

5
   Η υπονόμευση , είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε πράγματα όπως η πίστη, η θρησκεία, το οικονομικό και πολιτικό σύστημα μιας χώρας και συνήθως είναι συνδεδεμένη με την κατασκοπεία και άλλα ρομαντικά πράγματα όπως η ανατίναξη γεφυρών, ο εκτροχιασμός τρένων και άλλες θεαματικές χολυγουντιανές ενέργειες. Όμως δεν έχουν καμία σχέση με τα κλισέ της κατασκοπείας οι σύγχρονες πρακτικές υπονόμευσης σε ένα κράτος.
   Η όλη δραστηριότητα είναι εύκολα παρατηρήσιμη αν δώσετε στον εαυτό σας το χρόνο για να την παρατηρήσει. Σύμφωνα με τη νομοθεσία στις δυτικές κοινωνίες, δεν είναι παράνομη εγκληματική ενέργεια, ακριβώς εξαιτίας της παρερμηνείας και της διαστρέβλωσης των όρων που μας κάνουν να νομίζουμε ότι η υπονόμευση σημαίνει ότι κάποιος θα καταστρέψει την όμορφη μας γέφυρα. Λάθος. Ο υπονομευτής είναι ο φοιτητής που έρχεται στα πλαίσια ανταλλαγής φοιτητών, ο ηθοποιός, ο καλλιτέχνης, ένας δημοσιογράφος κλπ. Η υπονόμευση είναι μια αμφίδρομη δραστηριότητα. Δεν μπορείς να υπονομεύσεις έναν λαό που δε θέλει να υπονομευτεί. Θα είναι επιτυχής μόνον όταν ο υπονομευτής (το άτομο δηλαδή που ενεργεί την υπονόμευση) έχει έναν στόχο που αποκρίνεται. Η επικοινωνία πρέπει να είναι αμφίδρομη.
   Η θεωρία της υπονόμευσης, ξεκινά από πολύ παλιά, σχεδόν πριν 2.500 χρόνια. Ο πρώτος άνθρωπος που διαμόρφωσε τις τακτικές της υπονόμευσης ήταν ο Κινέζος στρατηγός και φιλόσοφος Σουν Τζου. Διετέλεσε σύμβουλος του αυτοκρατορικού στρατού στην αρχαία Κίνα. Είχε πει ότι για την κατάληψη του εχθρού, ο πιο αντιπαραγωγικός, βάρβαρος τρόπος είναι ο πόλεμος στο πεδίο της μάχης. Η υψηλότερη τέχνη του πολέμου είναι να μην πολεμάς καθόλου. Αντιθέτως να υπονομεύσεις οτιδήποτε έχει αξία στην χώρα του εχθρού σου, ώστε η αντίληψη της πραγματικότητας στο μυαλό του εχθρού σου να διαστρεβλωθεί σε τέτοιο βαθμό που να μην σε θεωρεί καν εχθρό. Αντίθετα να πιστέψει ότι το δικό σου σύστημα, ο δικός σου πολιτισμός και τα δικά σου ήθη αποτελούν εναλλακτικές που όχι μόνο δεν τις απεχθάνεται, αλλά τις επιθυμεί και τις προτιμά από το να πεθάνει για τις δικές του. Αυτός είναι ο τελικός στόχος της υπονόμευσης και μέχρι εδώ μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα.
   Τι είναι η υπονόμευση; Βασικά αποτελείται από τέσσερα χρονικά βήματα. Η πρώτη φάση της υπονόμευσης είναι το στάδιο που ονομάζεται <<εκφυλισμός>> και απαιτούνται 15 με 20 χρόνια για να εκφυλίσεις μια κοινωνία. Γιατί 15 με 20 χρόνια; Διότι αυτό είναι το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να εκπαιδεύσεις μια γενιά μαθητών ή παιδιών, κατά το χρονικό διάστημα που διαμορφώνεται η ιδεολογία του, η αντίληψη για τον κόσμο και η προσωπικότητά του. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Η διαδικασία παίρνει 15 με 20 χρόνια. Ο εκφυλισμός επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους. Με μεθόδους προπαγάνδας, με άμεση επαφή. Οι περιοχές όπου διαμορφώνεται η κοινή γνώμη είναι η θρησκεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ζωή, η πολιτική εξουσία, οι εργασιακές σχέσεις και τα σώματα ασφαλείας. Αυτά είναι τα πεδία δράσης.
   Η τακτική υπονόμευση είναι παρόμοια με την ιαπωνική πολεμική τέχνη του Τζούντο που λέει πως όταν βρίσκεσαι απέναντι σε έναν πιο μεγαλόσωμο αντίπαλο θα είναι πολύ οδυνηρό να αντισταθείς στο χτύπημα του και αφελές το να προσπαθήσεις να σταματήσεις με τη δύναμη σου ένα κτύπημα στο πρόσωπο. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει πρώτα να αποφύγεις το χτύπημα και μετά να του πιάσεις το χέρι και να τον ωθήσεις προς την κατεύθυνση μέχρι να συγκρουστεί με τον τοίχο. Αν , τώρα λοιπόν, η χώρα-στόχος είναι μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές κινήσεις μέσα στην κοινωνία. Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που είναι αντίθετοι με την ίδια κοινωνία όπως απλοί εγκληματίες, ιδεολόγοι αντίθετοι με την κρατική πολιτική και απλά  άτομα που αντιτίθενται σε οτιδήποτε και τέλος ένα πολύ μικρό ποσοστό από πράκτορες εξωγενών παραγόντων που αγοράστηκαν, υπονομεύτηκαν και στρατολογήθηκαν. Έτσι τη στιγμή που όλες αυτές οι κινήσεις θα καθοδηγηθούν προς την ίδια κατεύθυνση, είναι η ώρα να <<πιάσουμε>> την κίνηση αυτή και να την ωθήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι η κίνηση να οδηγήσει την κοινωνία σε κατάρρευση. Δε σταματάμε έναν εχθρό. Τον βοηθάμε να πάει προς την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε, όπως στο Τζούντο.
   Στο στάδιο λοιπόν του <<εκφυλισμού>>, δημιουργούνται τάσεις στην κοινωνία σε κατεύθυνση αντίθετη με τα βασικά ήθη και αξίες της κοινωνίας. Η εκμετάλλευση και η κεφαλαιοποίηση αυτών των τάσεων είναι ο στόχος του υπονομευτή. Όπως είπαμε πιο πριν έχουμε έξι πεδία δράσης που είναι  η θρησκεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ζωή, η πολιτική εξουσία, οι εργασιακές σχέσεις και τα σώματα ασφαλείας.
   Αναλυτικότερα στη θρησκεία σημαίνει καταστροφή, αλλοίωση, αντικατάσταση με διάφορα σεξιστικά δόγματα που διασπούν την προσοχή των ανθρώπων. Δεν έχει σημασία αν είναι ανόητα ή αφελή, το σημαντικό είναι το κύριο θρησκευτικό δόγμα να διαβρωθεί σιγά σιγά και να διαχωριστεί από την ανώτερη αποστολή της θρησκείας που είναι να φέρει τους ανθρώπους κοντά στο Θεό. Αυτό εξυπηρετεί τους σκοπούς της υπονόμευσης, η αντικατάσταση των υφιστάμενων αποδεκτών θρησκευτικών οργανώσεων με ψευτοοργανώσεις που διασπούν την προσοχή των ανθρώπων από την αληθινή πίστη.
   Στην εκπαίδευση, δημιουργείται αποπροσανατολισμός ώστε οι μαθητές να μην μάθουν οτιδήποτε εποικοδομητικό, πραγματικό, αποτελεσματικό. Αντί για μαθηματικά, φυσική, χημεία και ξένες γλώσσες, μάθετέ τους για αστικό πόλεμο, φυσικές τροφές, οικιακή οικονομία, σεξουαλικότητα, οτιδήποτε αρκεί να σε απομακρύνει από τα σημαντικά.
   Στην κοινωνική ζωή έχουμε την αντικατάσταση των παραδοσιακών ιδρυμάτων με ψεύτικους οργανισμούς. Αφαίρεση της υπευθυνότητας των ατόμων, αντικατάσταση των σχέσεων μεταξύ ατόμων, ομάδων και της κοινωνίας με τεχνητά <<δημοκρατικά>> σώματα. Αντί για λειτουργικές σχέσεις μεταξύ των ατόμων της κοινωνίας, εγκαταστείστε ιδρύματα κοινωνικής εργασίας και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. ΟΙ οποίες ΜΚΟ εργάζονται και πληρώνονται από ποιον; Την κοινωνία; Όχι βέβαια. Οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν ενδιαφέρονται για τον λαό και την κοινωνία, ενδιαφέρονται για τον μισθό τους από την κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα της προσφοράς τους, δεν έχει σημασία, μπορούν να σκαρφιστούν οτιδήποτε για να πείσουν την κυβέρνηση ότι είναι χρήσιμοι για την κοινωνία.
   Στην πολιτική εξουσία, ο φυσικός φορέας πολιτικής εξουσίας που παραδοσιακά είτε εκλέγεται από το λαό είτε διορίζεται από τους εκλεγμένους από το λαό άρχοντες, αντικαθίσταται από τεχνητά σώματα, ομάδες μη εκλεγμένων, που μπορεί να μην αρέσουν σε κανέναν και παρόλα αυτά υπάρχουν. Μια τέτοια ομάδα είναι τα ΜΜΕ. Ποιος τους ψήφισε; Πώς γίνεται να έχουν τόση δύναμη, που επηρεάζουν το μυαλό σας, που να βιάζουν το μυαλό σας. Από που αντλούν το θράσος να σας υποδεικνύουν τι είναι σωστό και τι όχι για τον εκλεγμένο από εσάς πρόεδρο. Ποιος τους έδωσε την εξουσία; Το επίπεδο μετριότητας σε μια μεγάλη δομή όπως οι εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας ή κάποιο μεγαλοκανάλι, δεν απαιτούν να είσαι άριστος δημοσιογράφος. Θα πρέπει να είσαι μέτριος δημοσιογράφος για να επιβιώσεις. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός και μπορείς να διατηρήσεις το καλό εισόδημα των εκατό χιλιάδων ευρό το χρόνο. Άσχετα με το αν είσαι καλύτερος ή χειρότερος. Αρκεί να χαμογελάς στην κάμερα και να κάνεις την δουλειά σου. Η πολιτική εξουσία διαβρώνεται σταδιακά από ανθρώπους που δεν έχουν ούτε τα προσόντα ούτε την εξουσιοδότηση για τέτοια εξουσία.
   Στις  εργασιακές σχέσεις κατά το στάδιο των 15-20 χρόνων, καταστρέφουμε τις παραδοσιακά θεσπισμένες σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Όταν δημιουργήθηκαν τα σωματεία πριν 100 χρόνια, σκοπός τους ήταν η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, από τους εργοδότες που τα καταπατούσαν. Εκείνο τον καιρό, ο συνδικαλισμός δούλευε πράγματι. Σήμερα βλέπουμε ότι οι εργασιακές διαπραγματεύσεις δεν είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού, που οδηγεί στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά μετά από κάθε παρατεταμένη απεργία, οι εργαζόμενοι βγαίνουν χαμένοι, ακόμα κι αν ο μισθός τους αυξηθεί κατά 10 % , διότι δεν τους το επιτρέπει ο πληθωρισμός. Παράλληλα εκατομμύρια άλλοι υποφέρουν από την απεργία αυτή γιατί σήμερα η οικονομία είναι διασυνδεδεμένη, με τον ίδιο τρόπο που τα διάφορα όργανα απαρτίζουν το σώμα μας. Πριν 100 χρόνια, οι εργαζόμενοι στα καπνά απεργούσαν και κανείς δεν υπέφερε, πράγμα που σήμερα είναι αδύνατον. Αν οι εργαζόμενοι στη συλλογή απορριμάτων σήμερα απεργήσουν, η πόλη των δεκάδων-εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων βρωμάει, δεν εξυπηρετείται. Ποιο είναι το κίνητρο για την απεργία; Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας; Προφανώς όχι. Τότε τι είναι; Ι Δ Ε Ο Λ Ο Γ Ι Α. Να αποδείξουμε τη δύναμή μας σε αυτούς τους καπιταλιστές. Οι εργαζόμενοι ακολουθούν σαν πρόβατα και υπακούν. Αν δεν το κάνουν τους επιτίθενται. Γιατί; Για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας; Όχι...Ιδεολογία.
   Στα  σώματα ασφαλείας αποκτούμε μια ιδέα από παλιές και καινούριες ταινίες όπου συναντάμε πολύ συχνά έναν αστυνομικό, έναν αξιωματικό του στρατού, βλάκα, κυκλοθυμικό και ψυχωτικό, παρανοϊκό, ενώ ο εγκληματίας είναι ένας ωραίος τυπάκος, που .. κάνει ενέσεις με ναρκωτικά, αλλά που βασικά είναι ένας ωραίος άνθρωπος, δημιουργικός, που φέρεται έτσι μόνο και μόνο επειδή η κοινωνία τον έκανε έτσι, ενώ ταυτόχρονα ο Στρατηγός είναι ένας μανιακός, ο αστυνομικός είναι ένα γουρούνι, που καταχράται την εξουσία του. Το μίσος και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους ανθρώπους που υποτίθεται σε προστατεύουν. Παρατηρούμε μια αργή αντικατάσταση βασικών ηθικών αρχών ώστε στο μυαλό μας ο εγκληματίας να μην είναι στην πραγματικότητα εγκληματίας, να μην είναι κατηγορούμενος, κι ακόμα κι αν καταδικαστεί, θα υπάρχει ακόμα αμφιβολία για το αν πράγματι είναι τέτοιος.
   Μόλις η χώρα-στόχος φτάσει στο σημείο εκφυλισμού, όπου τίποτα δε λειτουργεί πια, στο σημείο που κανείς δεν είναι βέβαιος τι είναι σωστό και τι λάθος, όπου δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ κακού και καλού, όταν φτάσει η κοινωνία στο σημείο ακόμα και οι θρησκευτικοί ηγέτες να πουν: <<λοιπόν...η βία για την κοινωνική δικαιοσύνη νομιμοποιείται>>...τότε έρχεται το επόμενο βήμα:<<Αποσταθεροποίηση>>. Να αποσταθεροποιηθούν δηλαδή όλες οι σχέσεις, όλα τα ιδρύματα και οργανισμοί στη χώρα-στόχο. Το πεδίο εφαρμογής είναι το ίδιο με πριν, με τη μόνη διαφορά ότι στο βήμα του εκφυλισμού οι ενέργειες των υπονομευτών δεν γίνονται αντιληπτές. Άρα περιορίζετε το πεδίο εφαρμογής στην οικονομία, στα σώματα ασφαλείας και στα ΜΜΕ.
   Στην οικονομία με ριζοσπαστικοποίηση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης της εργασίας. Στο στάδιο του εκφυλισμού, μπορούμε ακόμα να πετύχουμε έναν συμβιβασμό μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, ίσως καταφεύγοντας σε έναν τρίτο φορέα ή στη δικαιοσύνη, εδώ όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οι σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων ριζοσπαστικοποιούνται. Δεν υπάρχει αποδοχή των αιτημάτων των εργαζομένων. Δεν υπάρχει συμβιβασμός, άρα μόνο πόλεμος μεταξύ τους. Όσο πιο σκληρός είναι ο πόλεμος, τόσο το καλύτερο. Πιο ηρωικό.
   Για τα σώματα ασφαλείας και τα ΜΜΕ. Ξαφνικά βλέπετε έναν ομοφυλόφιλο που πριν 15 χρόνια έκανε ότι έκανε και κανείς δεν το μάθαινε. Τώρα μετατρέπει την ομοφυλοφιλία σε πολιτικό θέμα. Απαιτεί αναγνώριση, σεβασμό, ανθρώπινα δικαιώματα και επηρεάζει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και η βία ξεσπάει μεταξύ αυτού και της αστυνομίας, αυτού και των υπολοίπων πολιτών, δεν έχει σημασία ο λόγος. Μπορεί να είναι οι άσπροι εναντίον μαύρων, οι κίτρινοι εναντίων των άσπρων, δεν έχει σημασία ποια είναι η διαχωριστική γραμμή. Αρκεί οι ομάδες να έρχονται σε απ' ευθείας σύγκρουση, ακόμα και ένοπλη. Αυτή είναι η διαδικασία της αποσταθεροποίησης. Οι αδρανείς υπονομευτές, γίνονται ηγέτες των κινημάτων αποσταθεροποίησης. Τα άτομα που θα κάνουν τη δουλειά, είναι ήδη εδώ. Είναι αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας. Μερικές φορές χρηματοδοτούνται από διάφορα ιδρύματα για τον <<δίκαιο αγώνα τους>>, όπως ανθρώπινα δικαιώματα. Δικαιώματα γυναικών, δικαιώματα μεταναστών, οτιδήποτε.
   Η διαδικασία της αποσταθεροποίησης, οδηγεί κατ' ευθείαν στην κρίση. Ξεκινά όταν οι επίσημοι οργανισμοί του κράτους δεν μπορούν να λειτουργήσουν πια. Έτσι έχουμε τεχνητούς οργανισμούς-σώματα που επιβάλλονται στην κοινωνία, όπως μη εκλεγμένες επιτροπές, ΜΚΟ, περίεργες ομάδες που ισχυρίζονται ότι ξέρουν τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η κοινωνία, έχοντας ένα μείγμα θρησκείας και ιδεολογίας. Στο στάδιο της κρίσης, όλα τα τεχνητά σώματα διεκδικούν την εξουσία, κι αν τους την αρνηθούν, τη διεκδικούν δια της βίας. Κρίση έχουμε όταν η κοινωνία δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει παραγωγικά και καταρρέει. Έτσι η κοινωνία αναζητά έναν σωτήρα, περιμένει να έρθει ένας Μεσσίας. Έναν ισχυρό ηγέτη. Ο πληθυσμός έχει κουραστεί και έχει αηδιάσει με όλα αυτά που συμβαίνουν. Οπότε έρχεται ο σωτήρας και λέει: <<Εγώ θα σας οδηγήσω>>. Στο σημείο αυτό υπάρχουν δυο περιπτώσεις, ο εμφύλιος πόλεμος και η εισβολή. Και στα δύο έχουμε πολλές εμπειρίες οπότε δεν χρειάζεται κάποια ανάλυση.
   Μετά την κρίση και τον πόλεμο ή την εισβολή, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και λέγεται εξομάλυνση. Η λέξη εξομάλυνση χρησιμοποιείται ειρωνικά φυσικά. Σε αυτό το στάδιο, οι αυτοδιορισμένοι άρχοντες της κοινωνίας, δεν χρειάζονται άλλες επαναστάσεις πια. Το στάδιο είναι το αντίθετο της αποσταθεροποίησης. Είναι μια προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της χώρας-στόχο. Οπότε όλοι οι επαναστάτες, οι ακτιβιστές, οι συνδικαλιστές, οι απελευθερωτές, οι καθηγητές, οι ομοφυλόφιλοι επαναστάτες εξοντώνονται. Φυσική εξόντωση μερικές φορές. Έκαναν την δουλειά τους και δεν χρειάζονται πλέον. Οι νέοι ηγέτες θέλουν σταθερότητα. Για να δρέψουν τους καρπούς της νίκης τους.

http://www.onalert.gr/stories/yponomeysi-mias-xoras-enas-praktoras-tis-kgb
http://www.tsantiri.gr/blog-tsantiri/exothoun-tin-ellada-se-apostatheropiisi/
http://en.wikipedia.org/wiki/Stratfor 

6
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / Απαράδεκτο άρθρο
« στις: Σαβ 16 Νοέ 2013 02:10  »
Ξεχασμένη ασιατική φυλή που πίνει μόνο μητρικό γάλα βρέθηκε στα βουνά της Πίνδου                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Παράθεση
Δεν πίστευαν τα μάτια τους οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος τα ξημερώματα της Τετάρτης με τις εικόνες που αντίκρισαν όταν επιχείρησαν σε περιοχή έξω από το Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, με σκοπό να συλλάβουν έναν ύποπτο κοπρολάγνο του διαδικτύου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι άνδρες των αστυνομικών αρχών έπεσαν πάνω σε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπολογικές ανακαλύψεις του εικοστού πρώτου αιώνα, αφού έφεραν στο φως την ύπαρξη μιας πανάρχαιας ξεχασμένης φυλής, η οποία ζει στην περιοχή από τη νεολιθική εποχή σε πλήρη απομόνωση!

Τα μέλη της ιδιαίτερης αυτής κοινότητας έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση με έντονα ασιατικά χαρακτηριστικά, ενώ μιλάνε μια διάλεκτο ανάμεσα στα αρχαία αραμαϊκά και τα φινλανδικά, γεγονός που έχει προβληματίσει τη διεθνή γλωσσολογική κοινότητα καθώς οι δύο αυτές γλώσσες παρέμεναν ασύνδετες μέχρι σήμερα.

Τo αξιοπερίεργο αυτού του ξεχασμένου λαού που φάνηκε από την πρώτη στιγμή είναι πως οι άνθρωποι αυτοί τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα, καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους. Μάλιστα, τη στιγμή που έπεσαν πάνω τους οι αστυνομικές δυνάμεις, οι ιθαγενείς του Τσεπέλοβου ετοιμάζονταν για το πρωινό άρμεγμα, διαδικασία που εν είδει ιεροτελεστίας λαμβάνει χώρα κάθε πρωί κατά το ξημέρωμα. Οι συνολικά 54 γυναίκες της ομάδας ήταν μαζεμένες στο κέντρο του οικισμού και άρμεγαν η μία την άλλη, ενώ οι άντρες είχαν στήσει έναν ξέφρενο χορό περικυκλώνωντας τις γυναίκες και ούρλιαζαν εκστατικά.

Τεχνολογικά, οι ιθαγενείς της Πίνδου έχουν μείνει στην νεολιθική εποχή, με τη μόνη διαφορά ότι έχουν εξελίξει μεθόδους παραγωγής τυριού και γιαουρτιού. Τα είδη τυριού που ανακαλύφθηκαν από τις αρχές μέσα σε τρύπες στο έδαφος είναι αναρίθμητα, το καθένα με διαφορετικές αναλογίες μητρικού γάλακτος νεαρών και μεγαλυτέρων γυναικών και φτιαγμένο με άλλο τρόπο επεξεργασίας. Το εκλεκτότερο όμως και σπανιότερο όλων των εδεσμάτων θεωρείται το γιαούρτι γάλακτος γυναικών άνω των 65 -με πέτσα- καθώς η μέση ηλικία των ανθρώπων της φυλής της Πίνδου δεν ξεπερνά τα 40 έτη.

Δυστυχώς είναι νωρίς ακόμη για να μεταφέρει το «Κουλούρι» στους αναγνώστες του περισσότερα, αφού οι μελέτες του πληθυσμού από τους επιστήμονες μόλις ξεκινούν, το σίγουρο όμως είναι ότι έχουμε να μάθουμε πολλά από και για τους αρχέγονους συμπατριώτες μας.

Τέλος, δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι αυτήν την ώρα το αν οι ελληνικές αρχές θα σεβαστούν την απομόνωση των ιθαγενών του Τσεπέλοβου μελετώντας τους από απόσταση ασφαλείας ή αν στο όνομα της επιστήμης θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για ανθρωπολογικές και ιατρικές μελέτες. Από πλευράς μας, ελπίζουμε να μην διαταραχθεί η ζωή της όμορφης αυτής κοινότητας.
                                           http://www.tokoulouri.com/international/got-milk/                                                                             

7
Παράθεση
Πολύς θόρυβος γίνεται τις τελευταίες ώρες, εν μέσω της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων στην Τουρκία, γύρω από ένα σχόλιο που ανάρτησε στο φερόμενο ως λογαριασμό του στο Twitter ο σημαιοφόρος της τουρκικής ομάδας στην τελετή έναρξης, Ρίζα Καγιάαλπ.

Ο Τούρκος παλαιστής φέρεται να έγραψε σχετικά με τις διαδηλώσεις που γίνονται (και) στην πλατεία Ταξίμ τις τελευταίες εβδομάδες: «Ντροπή σας προδότες, που αφήσατε την πλατεία σε Αρμένιους και Έλληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά».

Λίγο αργότερα το εν λόγω σχόλιο διαγράφηκε, ενώ ο αθλητής έσπευσε να δηλώσει ότι δεν του ανήκει ο συγκεκριμένος λογαριασμός. Ωστόσο, η αντίδραση της ελληνικής αποστολής στους Μεσογειακούς Αγώνες υπήρξε έντονη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος διαμαρτυρήθηκε επίσημα στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, ενώ παρέμβαση έκανε και ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Οι Τούρκοι, μολονότι απέφυγαν να σχολιάσουν το συμβάν, απέσυραν τον αθλητή από τους αγώνες, μολονότι είχε προλάβει να αγωνιστεί στην κατηγορία του, κατακτώντας μάλιστα και το χρυσό μετάλλιο.

http://www.protothema.gr/sports/article/289317/tourkos-palaistis-apokalei-skulia-ellines-kai-armenious/

ΥΓ:Θα γελάσουμε πολύ όταν ο πράσινος <<Σουηδός>> θα μας δείχνει τα μπράτσα του εδώ μέσα...

8
Παράθεση


Το καλοκαίρι η Εθνική κάτω των 20 θα πάρει μέρος για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, όπου θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, την Παραγουάη και το Μάλι στον τέταρτο όμιλο. Ο Κώστας Τσάνας δήλωσε τους 35 παίκτες, από τους οποίους θα προκύψουν και οι 21 που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για τη διοργάνωση από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 13 Αυγούστου. Φυσικά, ο Γιώργος Κατίδης που έχει τιμωρηθεί από την ΕΠΟ είναι εκτός.


Οι παίκτες που δηλώθηκαν στη FIFA είναι οι:

Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός), Νίκος Μαρινάκης (Παναθηναϊκός), Κώστας Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ), Μαυρουδής Μπουγαΐδης (ΑΕΚ), Δημήτρης Κουρμπέλης (Αστέρας Τρίπολης), Παναγιώτης Μπάλλας (Ατρόμητος), Χάρης Μαυρίας (Παναθηναϊκός), Σπύρος Φουρλάνος (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Διαμαντάκος (Άρης), Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος), Γιάννης Γιαννιώτας (Άρης), Σωκράτης Διούδης (Άρης), Νίκος Γιαννακόπουλος (Πανιώνιος), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Εργοτέλης), Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Γούτας (SKODA Ξάνθη), Μπάμπης Λυκογιάννης (Ολυμπιακός), Αντώνης Ράνος (SKODA Ξάνθη), Τάσος Μπακασέτας (Αστέρας Τρίπολης), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Ταξιάρχης Φούντας (ΑΕΚ), Δημήτρης Κωνσταντινίδης (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Τσιντώτας (Λεβαδειακός), Δημήτρης Σουνάς (Άρης), Κώστας Ρουγκάλας (Ολυμπιακός), Αντώνης Τσιάρας (Λάρισα), Αλέξανδρος Κούρος (Πανιώνιος), Στέλιος Κίτσιου (ΠΑΟΚ), Νίκος Ιωαννίδης (Ολυμπιακός), Βασίλης Μπούζας (Πανιώνιος), Νίκος Κουσίδης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Καραγκούνης (Ολυμπιακός), Διαμαντής Χουχούμης (Παναθηναϊκός), Χρήστος Ιντζίδης (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Σταματής (ΑΕΚ).


http://www.gazzetta.gr

ούτε ένας από την Ήπειρο ολόκληρη...αυτό λέει πολλά...

9
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / ICH BIN EIN BERLINER
« στις: Δευ 26 Νοέ 2012 07:44  »
ICH BIN EIN BERLINER για την Πορτογαλία με υπότιτλους.

Παράθεση
Πρόκειται για το βίντεο, του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως "πολιτικά επιζήμιου", με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός στην Πορτογαλία στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λισαβώνα , δηλώνοντας, πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται.

Ερώτηση:Πόσες ομοιότητες βρίσκετε μεταξύ Ελλάδος και Πορτογαλίας;

10Παράθεση
Η Ομάδα Δράσης Αττικής πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας… κατά των χημικών αεροψεκασμών. Σύμφωνα με την Ομάδα Δράσης Αττικής καθημερινά γίνονται χημικοί αεροψεκασμοί στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η γενοκτονία κατά της ανθρωπότητας δε θα σταματήσει χωρίς τη δική μας δράση. Χωρίς τη δράση όλων μας. Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση προς τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, να ζούμε κάτω από καθαρούς ουρανούς. Ακτιβιστές και οικολογικές οργανώσεις συλλέγουν στοιχεία και καταθέτουν μηνύσεις, πιέζοντας τις κυβερνήσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι κι εμείς, δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να σφυρίζουμε αδιάφορα μπροστά σ'ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή τους.Δείτε σε μικροσκόπιο τι ψεκάζουν τα αεροπλάναΠαράθεση
Αυτές οι τρεις εικόνες τραβήχτηκαν μετά από αεροψεκασμό chemtrail που δημιούργησε νέφος και βροχή. Το δείγμα στάλθηκε από την περιοχή Darmstadt της Γερμανίας. Και στην περιοχή Oberpfalz ”πιάστηκαν” ίνες μετά την βροχή και αμέσως εξετάστηκαν κάτω από το μικροσκόπιο. Αυτές οι ίνες είναι περίπου μισό χιλιοστό και ορατές σχεδόν με γυμνό μάτι, είναι σαν μια μικρή κουκίδα. Αυτή η ενδιαφέρουσα διαπίστωση επιβεβαιώθηκε και σε άλλες χώρες. Αυτά αναπνέουμε.


Του Μιχάλη Δρακάκη
Δημοσιογράφου  Ένα άρθρο που κόπηκε στο δρόμο για το τυπογραφείο λόγω ...άνωθεν εντολής!!!
ΕΡΕΥΝΑ


Παράθεση
Αναρμόδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπεκφεύγει το Μεταφορών

Κύπρος: Δειγματοληψίες ατμοσφαιρικού αέρα ξεκίνησε το υπουργείο Περιβάλλοντος

Φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι... μυστικές πτήσεις αεροπλάνων που ψεκάζουν χημικά, φαινόμενο γνωστό σαν chemtrails («χημικές ουρές»), διενεργούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό για πολιτικούς σκοπούς, όπως εξάγεται από την έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος «ορατός σωρός πτωμάτων» από τους αεροψεκασμούς, υπάρχουν υποψίες για ασθένειες που συνδέονται με αυτά τα χημικά, σύμφωνα με διαρροές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Δεν λείπουν κι οι κραυγές αγωνίας, όπως αυτή του ντέντεκτιβ Τεντ Γκάντερσον, πρώην επικεφαλή του FBI, που έχει μιλήσει ανοιχτά για «συντελούμενη γενοκτονία με τη βούλα του ΟΗΕ»...
Ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι το γεγονός ότι στις σχετικές ερωτήσεις για τους σκοπούς των αεροψεκασμών, που έχουν κατατεθεί στην ελληνική Βουλή κατά την τελευταία δεκαετία (από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν αντιπολίτευση, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ, του ΚΚΕ και προ μηνών της ΝΔ) τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, από τα οποία ζητήθηκε να απαντήσουν, όλοι δήλωναν κάθε φορά άγνοια για τις μυστηριώδεις ουράνιες «δραστηριότητες» ή αναρμοδιότητα. Όμως κι από Ολλανδό ευρωβουλευτή έχει γίνει ερώτηση στην Ευρωβουλή, στον τότε Έλληνα Επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, ο οποίος απάντησε ότι είναι γνωστά τα περί αεροψεκασμών αλλά δεν μπορεί να δοθεί κάποια επίσημη απάντηση.
Ο όρος «χημικές ουρές» καταγράφεται για πρώτη φορά από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Γούιλιαμ Τόμας το 1999 και σήμερα είναι από τα νούμερο ένα θέματα αναζήτησης στο διαδίκτυο. Οι σχετικές αναφορές σε ειδικά ιστολόγια με  φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες, ξεπερνούν το ρεκόρ των οχτώ εκατομμύριων στην ελληνική γκουγκλ ενώ ανάλογα συνέδρια για το φαινόμενο των ψεκασμών διοργανώνονται από ανεξάρτητους ερευνητές κάθε χρόνο σε Ευρώπη κι Αμερική! Η τελευταία τάση στο διαδίκτυο είναι οι ιστοσελίδες συλλογής υπογραφών από πολίτες που ζητούν την εισαγγελική διερεύνηση του φαινομένου και την προώθηση νομοθεσίας που θα επιβάλλει περιορισμούς. Έγκυροι ακαδημαϊκοί καθησυχάζουν πως πρόκειται για εφαρμοσμένη γεωμηχανική, την επιστήμη που ερευνά τεχνολογίες επέμβασης στο κλίμα της με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως προκύπτει κι από τις εκθέσεις των κυβερνητικών επιστημονικών επιτροπών περιβάλλοντος της Αγγλικής Βουλής και των ΗΠΑ. Σε επίπεδο OHE, στη διάσκεψη των 193 χωρών για το κλίμα το 2010 ψηφίστηκε η αναστολή κάθε είδους πειραμάτων γεωμηχανικής, συμπεριλαμβανομένων και των αεροψεκασμών. Τέτοιες επιχειρήσεις όμως δεν είναι κάτι καινούργιο, πρωτοεφαρμόστηκαν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ. Συνιστούν όμως σήμερα επιπλέον πρόκληση, καθώς εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα για τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, τους σκοπούς που εξυπηρετούν και τα κονδύλια που διατίθενται. Χιλιάδες επιστήμονες κι ακτιβιστές οι οποίοι μέχρι χτες λοιδορούνταν ως συνομωσιολόγοι, σήμερα χτίζουν στο διαδίκτυο μια διεθνή κοινότητα προβληματισμού που βλέπει με σκεπτικισμό τους «σωτήρες» της κλιματικής αλλαγής. Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια και πού αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας;
Οι μεγάλης κλίμακας ψεκασμοί χημικών υποτίθεται πως αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία από την ατμόσφαιρα, αποτρέποντας την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη. Μιλούν για ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία αλλά και για νέου τύπου όπλα μαζικής καταστροφής - όπως δηλώνει παρακάτω ο διακεκριμένος χημικός Νίκος Κατσαρός. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, καταγγέλλεται η χρηματοδότηση ερευνητών με ιδία οφέλη (π.χ. η κατοχύρωση και η μετέπειτα «εξαργύρωση» πατεντών). Μια επιπλέον ερμηνεία είναι ότι η υιοθέτηση προγραμμάτων τροποποίησης του κλίματος μέσω της γεωμηχανικής συνδέεται με τα χρηματιστηριακά παράγωγα καιρού, σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη. Μια μικρή κλίκα πανεπιστημιακών, λαμβάνουν τεράστιες χορηγίες από ανθρώπους σαν τον Αμερικανό μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς ή τον Άγγλο Ρίτσαρντ Μπράνσον, για την προώθηση πειραμάτων γεωμηχανικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (The Guardian, 9 Φεβ. 2012). Οι επίσημοι κρατικοί φορείς κι οι πολιτικοί μασούν τα λόγια τους, κάνοντας τους ακτιβιστές να αναρωτιούνται «αν όντως οι ψεκασμοί γίνονται για το καλό του πλανήτη, τότε γιατί όλοι μας το κρύβουν;». Και με τη σιωπή αυτή τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια για υπεύθυνο δημόσιο διάλογο.


ολόκληρο το άρθρο εδώ:http://asimpiestos.blogspot.com/2012/04/blog-post_26.html


"CHEMTRAILS" ΈΝΑ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Παράθεση
Ο όρος ChemTrails δεν είναι παρα μόνο μια ασαφής έννοια, στην πραγματικότητα έχει στηθεί ένα μακάβριο παιχνίδι παραλόγου εις βάρος μας.
Η σκόπιμη απελευθέρωση-απόθεση των εργαστηριακά επεξεργασμένων-τοξικών υλικών στην ατμόσφαιρα και η σοβαρή τρέχουσα παγκόσμια επίθεση στο περιβάλλον
δημιουργούν κινδύνους στην ανθρώπινη υγεία και γενικότερα από εισπνεόμενες χημικές φόρμες, ιδιαίτερα όπως το τοξικό διβρωμίδιο αιθυλενίου, το βάριο, το αργίλιο, τα νανο-μόρια, (τα οποία δημιουργούν κατάπληξη, άσθμα, αύξηση των αναπνευστικών ποσοστών ασθένειας τα οποία έχουν ανεβεί κυριολεκτικά στα ύψη τα τελευταία χρόνια!).
Οι μακροπρόθεσμες διακλαδώσεις των υψηλών επιπέδων του βάριου και του αργιλίου στους οργανισμούς μας, είναι έξω από τα επιτρεπόμενα όρια προστασίας της δημόσιας υγείας.
Όλα αυτά όμως δεν τα καταγγέλλει κανείς, κανένα μέσω μαζικής ενημέρωσης και κανείς νομοθετικά εξουσιοδοτημένος παράγοντας δεν ερευνά, παρα-λίγες τοπικές συζητήσεις που γίνονται σε φιλικά πηγαδάκια με τον φόβο μήπως και κριθούμε ως γραφικοί ή καταστροφολόγοι
Παρά τα εργαστηριακά επεξεργασμένα chem-σύννεφα που εμφανίζονται στους ουρανούς σε εθνικό επίπεδο σε σχεδόν καθημερινή βάση, η σήψη των Chemtrails και η επίδραση τους στις καιρικές συνθήκες επίσης δεν αναφέρονται ποτέ από τους ειδικούς (μετεωρολόγους) στις προβλέψεις.
Αυτά λοιπόν που δεν τολμούν να μας πούν τα ΜΜΕ ερευνώντας θα σας τα λέμε εμείς


ολόκληρο εδώ:http://www.katohika.gr/2012/04/chemtrails_24.html


σκατά κι απόσκατα...πατριδοκάπηλος λες εσύ,εγώ λέω φιλανθρωκάπηλους (ΜΚΟ κλπ) και αλληλέγγυοκάπηλους και πάει λέγοντας...πασιά μου...πήγαινε στον γιατρό σου και ζήτα του να σου κάνει εξετάσεις για βαρέα μέταλλα...ξέρεις τι θα σου πει; "δεν μπορώ,απαγορεύεται".... ασχοληθείτε τώρα με τα ενδιαφέροντα του μεγάλου αδερφού...

για σας τα λέει ο Σφακιανάκης...αλλά η απάθεια έχει φτάσει στο ζενίθ....

που νομίζεται ότι 40 χρόνια μεταπολίτευσης ζείτε ελεύθερα....και όχι μόνο δεν ζείτε ελεύθερα,αλλά θέλετε την ελληνική φυλακή που ζούμε να την κάνετε και παγκόσμια... ολοκληρωτική...το γελοίο της υπόθεσης είναι το ότι γίνονται εις το όνομα της ελευθερίας,της ισότητας και του ανθρωπισμού....


ο αντίλογος  ;)


Παράθεση
Συγγνώμη για διαφήμιση, αλλά εξετάσεις για βαρέα μέταλλα μπορείς να κάνεις εδώ. Δουκίσσης πλακεντίας με μετρό και ένα τέταρτο με τα πόδια. Να τους πάρω τηλέφωνο να τους πω ότι απαγορεύονται αυτές οι εξετάσεις ή θα τους πάρεις εσύ;

Εμένα πάντως μου βρήκανε ανεβασμένα επίπεδα Pantera και Motorhead

Τα βαρέα μέταλλα στην Ελλάδα μέχρι και το 2010 πετιούνταν σε χωματερές. Κοινώς δεν χρειάζεται να μας ψεκάσουν σκοτεινές δυνάμεις, το καταφέρνουμε και μόνοι μας. Αλλά που να το ψάχνεις τώρα υδροφόρους ορίζοντες, επιστημονικές εξηγήσεις,  τροφικές αλυσίδες και κουραφέξαλα. Πετάς ένα 'μας ψεκάζουν' και καθάρισες


11
http://cache.armorgames.com/files/games/the-worlds-hardest-g-1043.swf
είναι δύσκολο όντως και έχω κολλήσει μόλις στο δέκατο επίπεδο...δεν ξέρω αν είναι το πιο δύσκολο πάντως...

μπορείς να <<φας>> αρκετές ώρες με δαύτο!! :P

ΥΓ: Η μουσική τα σπάει, πολλές φορές το αφήνω ανοιχτό μόνο για να ακούω την μουσική!!12
Ρε δεν ΠΑΣ καλα! / ACTA
« στις: Τρι 14 Φεβ 2012 17:47  »
<<Σύμφωνο ενάντια στην ανταλλαγή πλαστών προϊόντων>>


Το όνομα ACTA είναι παραπλανητικό,η αρχική ιδέα του ACTA είναι να προστατεύσει διεθνώς την πνευματική ιδιοκτησία.Υποτίθεται ότι βοηθάει στην αποτροπή πλαστογράφησης προϊόντων και trademarks,όπως <<μαϊμού>> αντίγραφα ακριβών αντικειμένων.Προωθεί τη χρήση των trademarks,χρησιμοποιώντας ας πούμε τη μάρκα μιας παγκοσμίου φήμης αυτοκινητοβιομηχανίας...σε ταμπόν,για παράδειγμα,δημιουργώντας το <<General Motors ταμπόν>>.Θα εξασφαλίσει τις επενδύσεις στην έρευνα για την ανάπτυξη προϊόντων,προστατεύοντας ιατρικές πατέντες ή φαρμακευτικά προϊόντα.Επίσης,υποτίθεται ότι υποστηρίζει καλλιτέχνες και δημοσιογράφους επιτρέποντάς τους την παραγωγή υψηλής ποιότητας δουλειάς,εναρμονισμένη με τους διεθνείς νόμους του copyright.Ακούγεται ωραίο,αλλά υπάρχει μια περιπλοκή!

Σύμφωνα με το Αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης η πλαστογραφία ορίζεται ως:<<μια δόλια/πλαστή απομίμηση από κάτι>>.Όταν όμως αντιγράφεται ένα αρχείο στο διαδίκτυο,είναι ακριβώς το ίδιο με το πρωτότυπο αρχείο,δεν είναι απομίμηση.Και δεν έχει κλαπεί,αφού το αρχικό-πρωτότυπο δεν έχει αφαιρεθεί.Η πληροφορία,απλώς μοιράζεται χωρίς χρέωση.Άρα η πλαστογραφία δεν έχει καμία σχέση με αυτό.Η πνευματική ιδιοκτησία στην πραγματικότητα,δεν ορίζεται ρητά μέσα στο ACTA.Μπορεί να εννοεί είτε trademarks, είτε οποιαδήποτε ιδέα ή πληροφορία,που σημαίνει ότι μπορεί να αποκτήσει copyright να περιοριστεί και να ποινικοποιηθεί.Αυτό όμως θα έχει μια τρομερή επίδραση στο διαδίκτυο,με τη μορφή που το έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα.Η διατύπωση του νομοσχεδίου ACTA καλύπτει μια τεράστια ποικιλία θεμάτων και είναι πολύ πολύπλοκη και δύσκολο να παρασταθεί.Οπότε, ας εξηγήσουμε τι θα συμβεί στο διαδίκτυο, με μια υποθετική αναλογία του πραγματικού κόσμου.

Φανταστείτε ότι πληρώνετε για να κάνετε ένα μάθημα μαγειρικής.Κατά την διάρκεια αυτού του μαθήματος,μαθαίνετε να μαγειρεύετε ένα εξαιρετικά νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο.Έπειτα επιστρέφετε σπίτι και διδάσκετε τη συνταγή στη γυναίκα σας.Εδώ ακριβώς είναι η παγίδα.Σύμφωνα με το ACTA και οι δύο τώρα θεωρείστε εγκληματίες,εφόσον μοιραστήκατε αυτήν την πληροφορία δωρεάν,ενώ μόνο εσείς πληρώσατε για να τη μάθετε.Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ACTA είναι ξεκάθαρες.Όταν σας υποπτεύονται ότι μοιράζεστε πληροφορίες μου καλύπτονται από copyright,ανάλογα με την χώρα που κατοικείτε,τότε η πρόσβασή σας σε οποιουδήποτε είδους μάθημα θα μπλοκαριστεί,θα πληρώσετε πρόστιμο ή θα μπείτε κατευθείαν στην φυλακή.Μα φυσικά,κανένας δε θα ανακάλυπτε ότι μοιραστήκατε τη γνώση του μυστικού του τηγανητού κοτόπουλου στον ιδιωτικό σας χώρο,στο σπίτι σας.Με βάση τον ισχύοντα νόμο,κανένας δε θα μπορούσε να το γνωρίζει.Αλλά χάρη σε αυτό τα συμφωνητικά,διαμέσου εξονυχιστικής επιτήρησης,όλες οι επικοινωνίες σας θα παρακολουθούνται,και όχι μόνο οι δικές σας, αλλά και της οικογένειάς σας, των φίλων σας, όλες θα παρακολουθούνται <<για κάθε ενδεχόμενο>>.

Μα δεν χρειάζεστε ιδιωτικότητα,πολιτικά δικαιώματα ή πολιτικές ελευθερίες,επειδή δεν έχετε κάτι να κρύψετε...Κρύβετε κάτι;

Τώρα που γνωρίζετε την βασική αρχή,ας δούμε πως αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στο διαδίκτυο όταν τεθεί σε ισχύ το ACTA.Μπορείτε να φανταστείτε την σύνδεσή σας στο διαδίκτυο σαν ένα ιμάντα ο οποίος κινείται σε δύο κατευθύνσεις.Πάνω στον ιμάντα βρίσκονται πακέτα δεδομένων τα οποία είτε μπαίνουν είτε βγαίνουν από τον υπολογιστή σας.Υπό τη νομοθεσία του ACTA, οι ISPs, οι εταιρίες που πληρώνετε για να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο,θα αναγκαστούν να ανοίγουν και να επιθεωρούν κάθε πακέτο δεδομένων που στέλνετε και λαμβάνετε, προς έλεγχο πληροφορίας,αν προστατεύεται από copyright.Αν στέλνετε ή λαμβάνετε πληροφορίες που έχουν copyright,μπορεί να αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο ή να αντιμετωπίσετε ποινικές διώξεις.Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. στέλνετε ένα mp3 αρχείο σε κάποιον φίλο,μέσα από κάποια υπηρεσία συνομιλιών (chat),εάν ανεβάσετε ένα βίντεο από ένα πάρτι στο οποίο ακούγεται μουσική με copyright,ή αν παραθέσετε ένα άρθρο εφημερίδας,το οποίο προστατεύεται από copyright,μέσα σε κάποιο e-mail σας...χαθήκατε!!!Είστε παράνομος!Είναι τόσο απλό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό,οι πληροφορίες που παραθέτεται για το άρθρο της εφημερίδας στο e-mail σας, θα σταλεί στον εκδότη και με βάση τις αξιώσεις του,μπορεί να πληρώσετε πρόστιμο ή να πάτε φυλακή.Οι εταιρίες ISPs θα υποχρεωθούν επιπλέον, να ελέγχουν συνεχώς ότι καμία πληροφορία ή κανένας σύνδεσμος που οδηγεί σε πληροφορία που προστατεύεται με copyright,δε βρίσκεται πουθενά στους <<εξυπηρετητές>> τους.Αυτό θα είναι <<μοιραίο>> για ιστοσελίδες που κρατούν οποιουδήποτε είδους επαναχρησιμοποιημένο ή παραγόμενο περιεχόμενο όπως μουσική,εικόνες ή βίντεο.Πως θα μπορούσε το YouTube ή το Twitter να λειτουργήσει υπό έναν τέτοιο νόμο;Συνεπώς το διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Τουλάχιστον,θα πιστεύατε ότι τα λεφτά που θα κερδηθούν από αυτές τις μηνύσεις θα ωφελήσουν τους δημιουργικούς ανθρώπους,αλλά οι μουσικοί,οι συγγραφείς,οι κινηματογραφιστές,οι δημοσιογράφοι,οι μηχανικοί λογισμικού και οι ερευνητές επίσης χάνουν,αφού πρέπει να υπακούν στους ίδιους κανόνες.Οι προστατευόμενες ιδέες πλέον δε μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ,να τελειοποιηθούν ή αναπτυχθούν περισσότερο.Ακόμη και μέρη προτάσεων μπορούν να προστατευθούν και να τεθούν υπό περιορισμό βάσει copyright.Το συνολικό εγχείρημα επωφελείτο μονάχα ένα μικρό μέρος της βιομηχανίας,τη λεγόμενη <<μαφία περιεχομένου>>,εκδοτικές εταιρίες μίντια,όπως είναι η RIAA και η MPAA,οι οποίες εδώ και πολύ καιρό προσπαθούν να <<λύσουν το πρόβλημα του διαδικτύου>>,που απειλεί τα απαρχαιωμένα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Το ACTA είναι το αποτέλεσμα των παρασκηνιακών πιέσεων τους στις κυβερνήσεις που λαμβάνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις.Οι τελευταίες <<διαρροές>> σημειώνουν ότι κάθε τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να παρακάμψει κάποιος τους περιορισμούς μπλοκαρίσματος,θα καταστεί επίσης παράνομη.Το χειρότερο είναι πως όλα αυτά γίνονται στα κρυφά.Όλα αυτά γίνονται ακόμη και από ανθρώπους που δεν έχουν καν εκλεγεί από τον λαό.Θα έχετε δει ήδη ότι αυτό επικρατεί στο YouTube,κάποια βίντεο δεν είναι διαθέσιμα,σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.
Αυτή η εμμονή για την προστασία αντιγραφής είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταστολή της πληροφορίας.Μόλις όλα τα διαδικτυακά φίλτρα και οι τεχνικές μπλοκαρίσματος τεθούν στη θέση τους,πρακτικά όλες οι πληροφορίες οι οποίες προστατεύονται από copyright,μπορούν να κατασταλούν.Ίσως ένα μπλογκ που ασκεί έντονη κριτική ή ένας λογαριασμός του Twitter ή ένα βίντεο που φτιάξατε για στημένες εκλογές ή για περιβαλλοντολογικές καταστροφές ή ακόμη και φωτογραφίες του σκύλου σας.Εντάξει όχι η φωτογραφίες σας,εκτός κι αν ζωγραφίσετε στο τρίχωμά του το σήμα της Coca Cola.

Αυτό μπορεί να μοιάζει εξωπραγματικό για κάποιον που έχει στοιχειώδη γνώση του πώς λειτουργεί το διαδίκτυο,αλλά θυμηθείτε,ότι αυτοί που δουλεύουν στο νομοσχέδιο ίσως και να μην έχουν ιδέα για το πώς δουλεύει το διαδίκτυο και από την στιγμή που υπογραφεί η συμφωνία,πρέπει να εφαρμοστούν οι δικοί τους κανονισμοί.Οι συνέπειες που θα αντιμετωπίσουμε είναι:λογοκρισία στο διαδίκτυο,περιορισμός στην ελευθερία έκφρασης,απώλεια της ουδετερότητας του διαδικτύου εξαιτίας περιορισμού συγκεκριμένων μερών του,πλήρης επιτήρηση όσο είστε σε σύνδεση όλης της δραστηριότητάς σας,απώλεια της ελευθερίας, περιορισμός των πολιτικών δικαιωμάτων και τιμωρίες όπως είναι η απώλεια της διαδικτυακής πρόσβασης.Τι θα κερδίσουμε;Τίποτα!!!

13
Πρωτάθλημα - Κύπελο 2011-2012 / 16η αγωνιστική
« στις: Σαβ 07 Ιαν 2012 19:11  »
Τελικά

Αστέρας-Αγρίνιο 1-0

Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-0

14


Παράθεση
Οι πιο ακριβοπληρωμένοι κάθε ομάδας
Όλοφ Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός)- 1.700.000
Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός) -1.075.000
Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ) 800.000
Εϊντούρ Γκούντγιονσεν (ΑΕΚ) 650.000
Νέρι Καστίγιο (Άρης) 550.000
Ντέβιντ Κρικβέλια (Πανιώνιος) 400.000
Άγγελος Χαριστέας (Πανατωλικός) 360.000
Ζαουάντ Ζαϊρί (ΠΑΣ Γιάννινα) 320.000
Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος) 300.000
Χακόμπο (Αστέρας Τρίπολης) 180.000
Μάουρο Πόι (Σκόντα Ξάνθη) 200.000
Σέρχιο Λεάλ (Εργοτέλης) 160.000
Γιώργος Μπάρκογλου (Κέρκυρα) 160.000
Βαγγέλης Μάντζιος (ΟΦΗ) 130.000
Στέφανο Ναπολεόνι (Λεβαδειακός )90.000
Πέτρος Κανακούδης (Δόξα Δράμας) 35.000


ολόκληρο εδώ:http://www.gazzetta.gr/super-league/article/item/255525-thusies-gia-ten-epiviose

Σελίδες: [1]