Αποστολέας Θέμα: ΕΠΟ  (Αναγνώστηκε 16254 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 20.061
  • Προφίλ
Απ: ΕΠΟ
« Απάντηση #75 στις: Δευ 19 Ιούλ 2021 19:53 »
Αναβολή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
Την αναβολή της ψήφισης προτάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. για τροποποίηση του Καταστατικού και του Κανονισμού που διέπει την εφαρμογή του Καταστατικού και κωδικοποίηση των διατάξεών του, αποφάσισε το σώμα της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας με ψήφους 62 ναι, 3 «παρών», 1 λευκό.

Το σώμα προχώρησε στην απόφαση αναβολής, ώστε να υπάρξει το περιθώριο ευρύτερης και διεξοδικής συζήτησης στις τάξεις της ποδοσφαιρικής οικογένειας αναφορικά με τις Καταστατικές αλλαγές τις οποίες έχουν προτείνει οι διεθνείς συνομοσπονδίες, με σκοπό στην επόμενη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ε.Π.Ο., η οποία ορίστηκε για τις 27 Αυγούστου 2021, να παρθεί οριστική απόφαση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων Μελών, τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Καλημέρα σε όλους. Σας καλωσορίζω στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία όπως γνωρίζουμε το μοναδικό θέμα είναι η τροποποίηση του καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Θα ήθελα να πω λοιπόν ότι έως τώρα έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με τη FIFA και την UEFA και με την ελληνική κυβέρνηση. Έχω πάρει θέση σε ό,τι αφορά στην Ολιστική Μελέτη και στην τροποποίηση του Καταστατικού και έχω εκφράσει τις απόψεις μου.

Θέλω να τονίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Η Ολιστική Μελέτη, η αλλαγή καταστατικού που μας έχουν στείλει οι διεθνείς συνομοσπονδίες θα έλεγα πως είναι κάπως αυστηρή, όμως είναι επίσης αλήθεια ότι περιέχει και αρκετά σημεία τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιώτης Δημητρίου και ο αντιπρόεδρος κ. Αντωνίου, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά τα σημεία στα οποία η Εκτελεστική Επιτροπή διαφωνεί με την Ολιστική Μελέτη και τους λόγους για τους οποίους αυτό συμβαίνει, όπως και τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τη FIFA και την UEFA και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη».

Πριν την έναρξη των τοποθετήσεων των συμμετεχόντων στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ο κ. Ζαγοράκης πρόσθεσε:
«Θέλω να ζητήσω τις τοποθετήσεις όλων, ώστε να μας παρουσιάσουν σύντομα τις απόψεις τους και να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι μέσω διαλόγου θα λυθούν τα προβλήματα, γιατί περιμένω να δημιουργηθούν κι άλλα στην πορεία. Θα πω για μια ακόμη φορά ότι οι προτάσεις των διεθνών συνομοσπονδιών είναι εισηγητικού χαρακτήρα και θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2024».

Ακολούθως τέθηκε πρόταση για αναβολή της ΓΣ, μετά την υπερψήφιση της οποίας ο κ. Ζαγοράκης τόνισε τα εξής:

«Εκπροσωπούμε όλοι μας το ποδόσφαιρο και θέλουμε να πάει ψηλά. Γνωρίζουμε ότι τα περιθώρια στενεύουν. Οι Ενώσεις έχετε το Καταστατικό από τις 14 Ιουνίου, οπότε θα πρέπει να το μελετήσετε, να το δείτε και να έρθουμε εδώ να αποφασίσουμε. Οι Ενώσεις πρέπει να λάβουν μια απόφαση και το θέμα να τελειώσει. Το να αναβάλλουμε την απόφαση κάθε φορά για τον επόμενο μήνα δεν πιστεύω ότι θα οδηγήσει κάπου και το λέω αυτό με όλο τον σεβασμό προς τις Ενώσεις».
epo.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 20.061
  • Προφίλ
Απ: ΕΠΟ
« Απάντηση #76 στις: Πεμ 09 Σεπ 2021 18:27 »
Παραίτηση κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη
Με επιστολή του προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ και λίγη ώρα αργότερα δημοσιοποίησε την παρακάτω προσωπική δήλωση.
"Στις εκλογές της 27ης Μαρτίου οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και των ΠΑΕ μου έκαναν την τιμή, εκλέγοντάς με στην κορυφαία θέση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Η προεδρία, όμως, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν υπήρξε ποτέ για μένα προσωπικά ούτε εργαλείο επίτευξης άλλων στόχων, ούτε αυτοσκοπός.

Η απόφαση μου να ηγηθώ της προσπάθειας αυτής ενείχε από την αρχή  πολλούς κινδύνους και μεγάλο προσωπικό κόστος. Η κρισιμότητα, όμως, των στιγμών, αλλά και οι κίνδυνοι που ελλόχευαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μου επέτρεπαν να μείνω αμέτοχος. Το διακύβευμα για το μέλλον του αθλήματος στην χώρα ήταν τεράστιο.

Για αυτό το λόγο, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου απηύθυνα προσκλητήριο συσπείρωσης και συνεννόησης προς κάθε κατεύθυνση. Μίλησα για μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε, αφήνοντας στην άκρη όλα όσα δημιουργούν συνθήκες διχασμού.

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, η ώρα αυτή δεν έχει έρθει ακόμη.

Δεν είναι σκοπός μου να κατηγορήσω κανέναν ή να επιρρίψω τις ευθύνες στην μία ή στην άλλη πλευρά. Προφανώς, υπάρχει μια διαφορά αντίληψης για το ποδόσφαιρο και για το πως πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Όποιος, όμως,  προσπαθήσει να βρει τους κακούς και τους καλούς σε αυτή την ιστορία θα κάνει λάθος. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν μόνο ένοχοι. Όλοι μας φταίμε για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλοι μας φέρουμε μερίδιο ευθύνης. Το να αναλωνόμαστε συνεχώς στο πόσο μεγάλο ή μικρό  είναι αυτό, είναι μια συζήτηση που δεν με αφορά και σίγουρα δεν έχει να προσθέσει το παραμικρό στην όποια προσπάθεια βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσο κάποιοι συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβάλλοντας με την στάση τους στη διατήρηση ενός τοξικού κλίματος, άνευ λόγου και αιτίας, όπου ο καθένας διεκδικεί μονίμως το ρόλο του θύματος, τόσο θα μικραίνει το άθλημα στα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων. Το μόνο θύμα σε αυτή την υπόθεση είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο. Κανένας άλλος.

Για αυτούς τους λόγους, δηλώνω και επίσημα την παραίτηση μου από την Προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τους ανθρώπους που συνεργάστηκα στενά αυτό το διάστημα στην Ομοσπονδία και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους και το στελεχιακό δυναμικό της ΕΠΟ. Αυτούς τους έξι μήνες, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, κάναμε κάποια σημαντικά βήματα μαζί για την ίδια την Ομοσπονδία. Η υιοθέτηση, μετά από μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, της Ολιστικής Μελέτης των FIFA-UEFA από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ελπίζω η νέα ηγεσία της ΕΠΟ να έχει και την συμπαράσταση και την ελευθερία κινήσεων για να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να κάνει τις τομές που απαιτούνται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εγώ θα είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειαστεί".

Θόδωρος Ζαγοράκης
epo.gr