Διάφορα > Ρε δεν ΠΑΣ καλα!

Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας

(1/3) > >>

fon7:
Διπλή πίεση για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας

Σε αγώνα δρόμου καλείται να επιδοθεί η περιφέρεια Ηπείρου σε σχέση με τη δημιουργία εγκαταστάσεων για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, το οποίο θα είναι σε θέση να στεγάσεις επιχειρήσεις πληροφορικής και νέων τεχνολογιών.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή μια σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την παραχώρηση εκτάσεων απέναντι από το πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν έκρυψε ότι υπάρχει πίεση και μάλιστα από δύο κατευθύνσεις. Από τη μία πλευρά πιέζουν οι ίδιες οι εταιρείες που έχουν αναπτυχθεί στα Γιάννενα (P&I, Teamviewer κ.ά.) και από την άλλη υπάρχει μια πίεση που προέρχεται από το ότι και άλλες περιοχές έχουν μπει στο παιχνίδι προσέλκυσης τέτοιων εταιρειών, βλέποντας τα οφέλη που προκύπτουν για τις τοπικές οικονομίες και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Με το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που έχουμε δρομολογήσει, αλλάζει η τύχη της περιοχής μας. Δε θα επέμεινα τόσο πολύ, εάν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δεν έθεταν στενά χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αν θέλουμε να γίνει στην περιφέρειά μας και δη στα Γιάννενα. Γιατί δυστυχώς δεν είναι μόνο τι θα κάνουμε εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα κινείται για τον ίδιο σκοπό, κι επειδή αυτός ο κόσμος θέλει να έλθει σε μας, εμείς πρέπει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα λυθούν αυτά τα θέματα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.
agon.gr

Ωχ

Mikkael_Sin:
Οι εταιρείες έχουν ήδη εγκατασταθεί στα Γιάννενα κι αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι σε οποιονδήποτε "ανταγωνιστή". Έχουμε επίσης συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων περιοχών (τα οποία στάθηκαν και ως πόλος έλξης για τις εταιρείες). Τα οφέλη από την εγκατάστασή τους εδώ είναι πολλαπλά για την τοπική κοινωνία - οικονομία.

Για μια φορά (απ' τις λιγοστές) ας ενώσουν τις δυνάμεις τους οι αρχές του τόπου ως προς την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου. Όλοι μαζί ενωμένοι κι όχι κάθε ένας το μακρύ και το κοντό του όπως γίνεται συνήθως. 

fon7:
Πλεονέκτημα έχουμε αλλά το θέμα είναι να μην τα κάνουμε ρόιδο όπως συνήθως και χάσουμε το πλεονέκτημα και γενικότερα την ανάπτυξη αυτού του κλάδου στην πόλη μας.Μπορεί να γίνει βαρόμετρο για την ανάπτυξη της πόλης αν το προσέξουμε.

fon7:


40 στρέμματα για Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

«Αμ’ έπος αμ’ έργον» για την έκταση που προορίζεται για τη δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στα Γιάννενα, καθώς λίγες μόλις ημέρες από τη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις διαβεβαιώσεις του περιφερειάρχη ότι «πολύ σύντομα θα λυθούν αυτά τα θέματα», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υπέγραψαν σήμερα τη δωρεάν παραχώρηση περιοχής του αγροκτήματος Πεδινής για κοινωφελή σκοπό στην περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για εκτάσεις γύρω στα 40 στρέμματα, απέναντι από την πανεπιστημιούπολη, οι οποίες παραχωρούνται στην περιφέρεια Ηπείρου για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια, για τη δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.
«Προσδοκάται ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση δράσεων καινοτομίας, στη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει ευρύτερο πόλο προσέλκυσης και συνεργασίας ερευνητικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και επενδυτικών φορέων της ευρύτερης περιοχής. Η στέγαση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας –κλάδων Πληροφορικής, Επικοινωνιών, Βιοτεχνολογίας, Αγροτεχνολογίας, Δημιουργικής Βιομηχανίας, θα προωθήσει την Εφαρμοσμένη Έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων στην περιφέρεια Ηπείρου, με θετικές επιδράσεις στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής και στη διάχυση της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στους κλάδους Αγροτεχνολογίας, Βιοτεχνολογίας και Πληροφορικής. H δημιουργία του Πάρκου είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την περιφέρεια Ηπείρου και αποτελεί άλμα στο μέλλον για την εισαγωγή καινοτομιών και νέας τεχνογνωσίας στην περιοχή και την ευρύτερη ανάπτυξη της οικονομίας της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της περιφερειακής αρχής, με την υπόθεση να προχωρά με γοργά για τα ελληνικά δεδομένα βήματα. Άλλωστε, όπως είχε πει και σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες (P&I, ΤeamViewer κ.ά.) θέτουν στενά χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Το ενδιαφέρον πλέον είναι στα επόμενα βήματα, καθώς πρόκειται για ένα πολυδάπανο εγχείρημα, με την περιφέρεια Ηπείρου να έχει ήδη προϋπολογίσει στο πρόγραμμά της για το 2021 ένα ποσό 4 εκατ. ευρώ. Ποσό, βέβαια, που δεν αρκεί, με τον περιφερειάρχη να έχει αφήσει ανοιχτά να εννοηθεί ότι αναζητά «συμπαίκτες».
agon.gr

Mikkael_Sin:

--- Παράθεση ---Μην μείνει μόνο η διαφήμιση ως… «Silicon Valley»

Μπαράζ δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα για τα Γιάννινα που προβάλλουν ως μία νέα… «Silicon Valley». Η Silicon Valley είναι μία περιοχή στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και αποτελεί παγκόσμιο κέντρο υψηλής τεχνολογίας.

Στα δημοσιεύματα που αναπαράγονται δεν υπάρχει είδηση πέραν της εγκατάστασης της P&I και της TeamViewer και ενός γενικότερου ενδιαφέροντος άλλων μεγάλων εταιριών που μέχρι τώρα δεν έχει πάρει σάρκα και οστά.

Φυσικά η ευκαιρία για τα Γιάννινα υπήρχε όμως είναι άγνωστο αν συνεχίζει να υπάρχει. Κι αυτό καθώς πέρα από το άνοιγμα της Θεσσαλονίκης μία άλλη Silicon Valley στήνεται στην Αθήνα και μάλιστα με τις ευλογίες της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και με διάρκεια παραχώρησης τα 30 + 15 χρόνια, δημιουργείται εντός της επόμενης τριετίας η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Ελλάδα, προκειμένου η χώρα μας να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από το επενδυτικό κενό στους κλάδους της έρευνας και της τεχνολογίας.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι αναθέτουσα Αρχή είναι η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, φανερώνει και τις προσδοκίες της κυβέρνησης από αυτό το project.

Γύρω γύρω τρέχουν λοιπόν και ο κίνδυνος να μείνουμε στα Γιάννινα μόνο με την διαφήμιση είναι μεγάλος!

https://www.epiruspost.gr/min-meinei-mono-i-diafimisi-os-silicon-valley/
--- Τέλος παράθεσης ---

ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση