Αποστολέας Θέμα: Κορονοϊός  (Αναγνώστηκε 40204 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.025
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #175 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 18:28 »
2 νεκροί σήμερα - 15 στο σύνολο
94 νέα κρούσματα - 624 συνολικά
17 στη ΜΕΘ - 34 στο σύνολο
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.965
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #176 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 18:44 » :pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.965
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #177 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 19:20 »
Αμα κανω μια βολτα το τετραγωνο περπατωντας, στελνω μηνυμα-email-φαξ καπου?


 :pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 21.495
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #178 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 19:43 »
Ούτε στα πιο υγρά όνειρα χουντολάγνων και λοιπών...
Κανονικό φακέλωμα

Για ψάλσιμο σε εκκλησία δεν έχει επιλογή.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.025
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #179 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 19:52 »
Παράθεση
Κορονοϊός: Όλες οι λεπτομέρειες για την απαγόρευση μετακινήσεων

Κορονοϊκός: Όλες οι λεπτομέρειες για την απαγόρευση μετακινήσεων

Δείτε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ποιοι και πώς θα μετακινούνται.

Οι υπουργοί Νίκος Χαρδαλιάς, Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κοντοζαμάνης εξειδίκευσαν τα μέτρα πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Πριν από λίγη ώρα, θυμίζουμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ως ύστατο μέτρο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέφερε: «Θα ήθελα να σας πω τι σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας:

Η εύκολη μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού θέτει σε κίνδυνο τις ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού.

Περιλαμβάνει εξαιρέσεις στους πολίτες που οφείλουν να την εφαρμόζουν, μιας και η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Η κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.

β) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

ε) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

στ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.

ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

η) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος στους πολίτες
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι:

Η Ελληνική Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με τους ελέγχους στην κίνηση των πολιτών. Επιπλέον η Δημοτική Αστυνομία, οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συμμετέχουν όπου χρειάζεται στο ελεγκτικό έργο.
Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης. Ενώ για κάθε παράβαση που εντοπίζεται θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων. Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.
Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.
Επίσης από τη Δευτέρα 23/3 δεν λειτουργούν και απαγορεύεται η παραμονή πολιτών σε παιδικές χαρές, χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.
- Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν επηρεάζει τη λειτουργία όσων επιχειρήσεων έχουν μείνει ανοιχτές έως σήμερα με σχετική απόφαση του κράτους (π.χ. Σούπερ μάρκετ, φούρνοι, φαρμακεία, βενζινάδικα κοκ), μιας και συνολικά η λειτουργία τόσο των επιχειρήσεων όσο και των δημοσίων υπηρεσιών που έχουν μείνει ανοικτές συνεχίζεται κανονικά, λαμβάνοντας πλέον αυστηρά υπόψη τις οδηγίες για την κυκλοφορία των εργαζομένων από και προς αυτές.
«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο και το τονίζω κατηγορηματικά ότι το κράτος και ο παραγωγικός ιστός δεν παραλύουν. Συνεχίζουν να λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό και με βάση τις οδηγίες που δίνουν οι διοικήσεις κάθε φορέα, υπό το αυστηρό όμως πλαίσιο κανόνων που θέτουν οι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις μας», είπε ο κος Χαρδαλιάς.

Τέλος, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν σε περιορισμένη συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση ιδίως κατά τις ώρες κίνησης των εργαζομένων. Ιδιωτικής χρήσεως οχήματα κυκλοφορούν για όλους τους λόγους -εξαιρέσεις που προβλέπονται παραπάνω μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε:

«Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μίας οργανωμένης δημοκρατικής Πολιτείας, που, όπως είπε, πρέπει να γίνει εγκαίρως για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, με μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες. Αυτές τις πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αυτής της κρίσης» και κατέληξε: «Δεν κυκλοφορούμε χωρίς αιτία. Μένουμε στο σπίτι. Δεν προσβάλλουμε με τη στάση μας εκείνους που μάχονται νύχτα-μέρα στα νοσοκομεία για τη δική μας υγεία. Δεν πρέπει να επιτραπεί, οι λίγοι ανεύθυνοι να βλάψουν την πλειοψηφία των υπεύθυνων.

Καθώς, λοιπόν, στη μάχη έρχονται δύσκολες στιγμές, πρέπει να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό. Και αυτόν το στόχο έχει ο περιορισμός της κυκλοφορίας από αύριο. Η παραμονή στο σπίτι είναι, στον πυρήνα της, ένα εξόχως δημοκρατικό σύνθημα συλλογικής ευθύνης. Δεν είναι περιορισμός. Αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο. Και αυτό τον σεβασμό οφείλουμε να δείξουμε όλοι».

Λευτέρης Οικονόμου: «Οι συνετοί πολίτες δεν θα καταλάβουν κάποια διαφορά»
Παίρνοντας τον λόγο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε: «Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί απαγορεύουν κάθε άσκοπη μετακίνηση πολιτών. Επιβάλλεται αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας. Οι συνετοί πολίτες, το μόνο που θα δουν να αλλάζει είναι η χρήση της βεβαίωσης κυκλοφορίας. Θα πηγαίνουν στην εργασία τους, το σούπερ μάρκετ, τον γιατρό, ακόμα και προσωπική άθληση με το απαραίτητο έγγραφο.

Τα έργα κρίνονται απαραίτητα για εκείνους που δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Τώρα είναι η ώρα της θωράκισης της κρίσης. Εχουμε καταρτίσει ειδικό σχεδιασμό για όλη την επικράτεια. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και η επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ. Υπάρχουν και σοβαρότερες διώξεις που θα εφαρμόζεται αυτόφωρη διαδικασία. Θα υπάρχει επ αέρος επιτήρηση με drones και ελικόπτερα. Αυστηροί έλεγχοι και στα διόδια όπου θα επιβάλλεται επιστροφή. Είναι η ώρα του πολίτη. Δεν θα πρέπει να υπάρχει αδύναμος κρίκος σε όλο αυτό το σχεδιασμό».

Πώς θα βγαίνει η φόρμα για τις μετακινήσεις;
Τον λόγο έλαβε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που έδωσε την ιστοσελίδα forma.gov.gr, όπου μπορεί κανείς να βρει τους δύο τύπος εγγράφων, τον Τύπο Α που αφορά τις μετακινήσεις εργαζομένων και τον Τύπο Β για τις άλλες αιτίες μετακίνηση.

Τρεις είναι οι τρόποι για την συμπλήρωση της φόρμας, για μετακίνηση που δεν αφορά στην εργασία. Ο πρώτος είναι να κατεβάσει ο πολίτης τη φόρμα από την ιστοσελίδα και να τη συμπληρώσει πριν από κάθε του μετακίνηση. Ο δεύτερος είναι σε ένα λευκό χαρτί να γράψει μια δήλωση με αυτά τα στοιχεία και το ονοματεπώνυμο.

Τέλος, με ένα μήνυμα SMS στο 13033, όπου γράφει κανείς έναν από του 6 αριθμούς που αντιστοιχούν στην αιτία μετακίνησης. Ο πολίτης μπορεί να αποστείλει μήνυμα στον αριθμό αυτό, γράφοντας τον κατάλληλο αριθμό, αφήνοντας κενό και συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό και τη διεύθυνση κατοικίας του.

από Gazzetta.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.025
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #180 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 19:56 »
Θέλω να δω πως θα εφαρμοστεί.

Δεν γίνεται να εφαρμοστεί.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.162
 • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #181 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 20:12 »
Εγώ πάλι, νομίζω οτι δεν είναι δύσκολο!

Εξάλλου, αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να κυκλοφορούν λιγότεροι απ' όσοι το έκαναν τις τελευταίες μέρες. Κι αυτό θα το καταφέρουν ήδη από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου.

Το οτι θα κυκλοφορούν ξέμπαρκοι εδώ κι εκεί δε λέει κάτι. Πιάσανε καμιά 200αριά που ανοίξανε τα μαγαζιά τους ενώ απαγορεύονταν, σε όλη την επικράτεια. Δεν είναι μεγάλο το νούμερο. Μεγάλο νούμερο ήταν ο παππς που τον ρώτησαν στο δρόμο γιατί κυκλοφορεί κι απάντησε "δε γράφει κάπου να μην κυκλοφορώ". Ε, από αύριο που θα το γράφει να τον δω.   
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος papakostas

 • Jr. Member
 • **
 • Μηνύματα: 86
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #182 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 20:12 »
Σήκω ορέ Γιώργο Παπαδόπουλε να δεις την σπορά που άφησες πίσω.Όσο για τον Κούλη ,άξιος υιός,ανάξιου πατέρα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.025
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #183 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 20:21 »
Παράθεση
Απαγόρευση κυκλοφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

18 ερωταπαντήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την Ελλάδα - Ποιους αφορά, ποιες είναι οι εξαιρέσεις - Πώς θα στέλνετε SMS - Τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις

1. Τι σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών και γιατί λαμβάνεται τώρα ως μέτρο; Η εύκολη μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και σε μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας που καλείται να παρέχει ταυτόχρονη νοσηλεία σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό νοσούντων. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία άλλων χωρών που δεν έλαβαν εγκαίρως δραστικά μέτρα μιλάει από μόνη της. Η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών με ρητές εξαιρέσεις σε αυστηρά περιορισμένες δραστηριότητες σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατάει υγιείς στα σπίτια μας ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία άλλων χωρών, είναι αναγκαίο να γίνει τώρα.

2. Από πότε τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών; Από τη Δευτέρα 23/3/2020 στις 6πμ με ισχύ έως τις 6 Απριλίου 2020 και ώρα 6πμ.

3. Αφορά συγκεκριμένες περιοχές ή όλη την επικράτεια; Αφορά όλη την ελληνική Επικράτεια χωρίς καμία εξαίρεση.

4. Υπάρχουν εξαιρέσεις στους πολίτες που οφείλουν να την εφαρμόζουν; Ναι υπάρχουν εξαιρέσεις. Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

5. Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών; Η κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
β) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
ε) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
στ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
η) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.


6. Ποιος και πώς θα ελέγχει την τήρηση των παραπάνω εξαιρέσεων; Η ελληνική αστυνομία είναι επιφορτισμένη με τους ελέγχους στην κίνηση των πολιτών. Επιπλέον η Δημοτική Αστυνομία, οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συμμετέχουν όπου χρειάζεται στο ελεγκτικό έργο. Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης.

7. Θα υπάρχουν πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται; Ναι. Για κάθε παράβαση που εντοπίζει θα επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

8. Τι είναι η βεβαίωση κίνησης; Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας  του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

9. Και για τις υπόλοιπες μετακινήσεις που εξαιρούνται τι κάνουμε; Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

10. Πού βρίσκω αυτές τις βεβαιώσεις; Οι βεβαιώσεις μπορεί να λαμβάνονται αυτούσιες από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr και να συμπληρώνονται από τον πολίτη. Μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

• Άδεια Ελεύθερης Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (PDF)
• Άδεια Ελεύθερης Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (MS-Word)
• Δήλωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)
• Δήλωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (MS-Word)

Δίνεται επίσης η δυνατότητα και για τη συμπλήρωση χειρόγραφης φόρμας σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

11. Μπορώ να δηλώνω εναλλακτικά τις μετακινήσεις μου με άλλο τρόπο (πχ κινητό) ώστε να μην συμπληρώνω χειρόγραφα τις βεβαιώσεις; Ναι, παρέχεται η δυνατότητα αποστολής δωρεάν τηλεπικοινωνιακού μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας από το κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου κάθε φορά που ο πολίτης εξέρχεται της οικίας του. Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει το ονοματεπώνυμο του, τη Διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι (περιπτώσεις β έως η).  Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

Σε περίπτωση ελέγχου, επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

12. Αν η εργασία μου βρίσκεται εκτός της πόλης που κατοικώ; Σε περίπτωση που είναι απολύτως αναγκαία η μετακίνηση εργαζομένου εκτός έδρας θα πρέπει να φέρει μαζί του δύο βεβαιώσεις (Βεβαίωση τύπου Α’ και Βεβαίωση τύπου Β’).

13. Και αν κατά την έναρξη ισχύος του περιορισμού μετακινήσεων βρίσκομαι σε άλλο σημείο της Ελλάδας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μου και πρέπει να επιστρέψω; Θα μου επιτραπεί; Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί και μια Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος Ε1.

14. Σε ποιους δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται να πηγαίνω; Από τη Δευτέρα 23/3 δεν λειτουργούν και απαγορεύεται η παραμονή πολιτών σε παιδικές χαρές, χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση. 

15. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επηρεάζει τη λειτουργία όσων επιχειρήσεων έχουν μείνει ανοιχτές έως σήμερα με σχετική απόφαση του κράτους (π.χ. Σούπερ μάρκετ, φούρνοι, φαρμακεία, βενζινάδικα κοκ); Όχι. Η λειτουργία των επιχειρήσεων και των δημοσίων υπηρεσιών που έχουν μείνει ανοικτές συνεχίζεται κανονικά, λαμβάνοντας πλέον αυστηρά υπόψη τις οδηγίες για την κυκλοφορία των εργαζομένων από και προς αυτές.

16. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συνεχίσουν να λειτουργούν; Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν σε περιορισμένη συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση ιδίως κατά τις ώρες κίνησης των εργαζομένων.  Ιδιωτικής χρήσεως οχήματα κυκλοφορούν για όλους τους λόγους-εξαιρέσεις που προβλέπονται παραπάνω μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη.

17. Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για τη λειτουργία του κράτους και των επιχειρήσεων; Το κράτος και ο παραγωγικός ιστός δεν παραλύουν. Συνεχίζουν να λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό και με βάση τις οδηγίες που δίνουν οι διοικήσεις κάθε φορέα, υπό το αυστηρό όμως πλαίσιο κανόνων που θέτουν οι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις μας.

18. Τι συμβαίνει με ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως τοξικοεξαρτημένοι, Ρομά και άστεγοι; Με ειδική μέριμνα του οικείου δήμου ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο μέσο οι πληθυσμοί Ρομά κάθε περιοχής, ώστε να παραμείνουν καθ’ όλο το διάστημα του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας εντός των καταυλισμών. Άστεγοι και τοξικοεξαρτημένα ανέστια άτομα μετακινούνται, με μέριμνα του δήμου, σε κατάλληλους δημοτικούς χώρους φιλοξενίας και τους παρέχεται κάθε δυνατή φροντίδα, συσσίτιο και περίθαλψη. Οι κοινωνικές υπηρεσίες/δομές των δήμων μεριμνούν για την κατ’ οίκον παράδοση του ημερησίου συσσιτίου σε δικαιούχους οργανωμένων συσσιτίων και δικαιούχους προγραμμάτων επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ). Σε περίπτωση που ο δικαιούχος για οποιονδήποτε λόγο δεν είχε δηλώσει διεύθυνση διαμονής, αυτή δηλώνεται τηλεφωνικά από τον ίδιο στην αρμόδια υπηρεσία.

από protothema.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.965
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #184 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 20:23 »
Τι παπαδοπουλος μου λες και εσυ, εδω ξεπερναμε καθε οριο με το σημερινο
Και ο παπαδοπουλος πιονακι ηταν, αυτων που ειχαν συμφεροντα στην Ελλαδα
Αν δεν ξυπνησουμε ομαδικως δεν υπαρχει σωτηρια στο αμεσο μελλον
Ετουτοι εδω τα ετοιμασανε και τα εφαρμοσανε πιο γρηγορα απο ολη την ευρωπη ως δια μαγειας
 :pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.025
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #185 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 20:24 »
Εγώ πάλι, νομίζω οτι δεν είναι δύσκολο!

Εξάλλου, αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να κυκλοφορούν λιγότεροι απ' όσοι το έκαναν τις τελευταίες μέρες. Κι αυτό θα το καταφέρουν ήδη από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου.

Το οτι θα κυκλοφορούν ξέμπαρκοι εδώ κι εκεί δε λέει κάτι. Πιάσανε καμιά 200αριά που ανοίξανε τα μαγαζιά τους ενώ απαγορεύονταν, σε όλη την επικράτεια. Δεν είναι μεγάλο το νούμερο. Μεγάλο νούμερο ήταν ο παππς που τον ρώτησαν στο δρόμο γιατί κυκλοφορεί κι απάντησε "δε γράφει κάπου να μην κυκλοφορώ". Ε, από αύριο που θα το γράφει να τον δω.   

Αυτό εννοώ Μιχάλη. Ότι δεν γίνεται να εφαρμοστεί στο 100%. Ακριβώς όπως τα παρουσιάζουν.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.965
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #186 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 20:32 »
Οπως το λεει ο μαγκας στο τελος του βιντεο
Οχι μονο θα φτασουμε στο σημειο να αποδεχομαστε αποφασεις σαν τη σημερινη
Αλλα θα φτασουμε να τις απαιτουμε και απο μονοι μας
Ανατριχιαστικο πραγματικα, οπως και αυτα που προκειται να ακολουθησουν στο μελλον

 :pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.143
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #187 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 20:33 »
Σήκω ορέ Γιώργο Παπαδόπουλε να δεις την σπορά που άφησες πίσω.Όσο για τον Κούλη ,άξιος υιός,ανάξιου πατέρα.

Η ανεύθυνη ελαφρότητα του είναι  :))

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.025
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #188 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 20:41 »
Παράθεση
ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Από αύριο δεν θα μείνει αδέσποτο σκυλί χωρίς αφεντικό!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος papakostas

 • Jr. Member
 • **
 • Μηνύματα: 86
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #189 στις: Κυρ 22 Μάρ 2020 21:00 »
ΜΗΝ ΑΜΕΛΗΣΕΤΕ.ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΝΕΡΟ.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΞΗΡΑΣΙΑ.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.025
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #190 στις: Δευ 23 Μάρ 2020 00:53 »
1. Πείτε μου ρε μάγκες εσείς στη θέση του Κούλη, τι θα κάνατε; Θα τα αφήνατε όλα ελεύθερα;

2. Φυσικά και το ΕΣΥ είναι διαλυμένο με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Φυσικά δεν υπάρχει προσωπικό, ιατροφαρμακευτικό υλικό, επαρκείς ΜΕΘ, αλλά κανένα υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να αντέξει μια πανδημία όπως αυτή.

3. Για το φίλο RASTΑ: Ναι τους θανάτους θα μετράω. Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία αυτές τις στιγμές. Με τι να ασχοληθώ; Έχουμε συζητήσει για πολιτικές κομμάτων άπειρες φορές για όλα τα θέματα. Σε αυτή τη περίπτωση δεν ταιριάζει. Αταίριαστο είναι να βλέπουμε τα πράγματα υπό το πρίσμα του κόμματος.Ο Ψ τι λέει το ΚΚΕ, ο Χ τι λέει η ΝΔ και ο Ζ τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βάλτε τα κόμματα στην άκρη αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Υ.Γ. Ας ευχηθούμε και ας ελπίζουμε να μην γίνουμε Ιταλία με εκατόμβες νεκρών. Και με τους γιατρούς να επιλέγουν ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν. Γιατί τότε θα μιλάμε για τραγωδία.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.998
 • Remember, remember, the Fifth of November...
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #191 στις: Δευ 23 Μάρ 2020 02:10 »
Κάτι παραπάνω από 3 δεκαετίες περίπου, το 1988,
ο Τζον Κάρπεντερ γύρισε μια αλληγορική ταινία, το "They Live!".
Κάτι ήθελε να πει με αυτήν.
Για όσους τη θυμούνται, ας αφήσω αυτές τις εικόνες εδώ να βρίσκονται.
Ορατός (?) ο παγκόσμιος κίνδυνος, άλλωστε θρηνούμε νεκρούς.
ΑΛΛΑ (!) ας έχουμε και λίγο κριτική σκέψη.
Αυτά τα λίγα από εμένα.
Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.162
 • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #192 στις: Δευ 23 Μάρ 2020 10:15 »
Όσο περνάει ο καιρός και συνηθίζουμε τη νέα πραγματικότητα, ξεκινούν οι σκέψεις για την επόμενη μέρα.

Δεν είμαι φίλος των "συνωμοσιών" κι εξάλλου εκτιμώ οτι θα είχαμε πολύ περισσότερα θύματα ήδη. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι απολύτως φυσιολογικά, όσο κι αν μας φαίνονται απίθανα εξαιτίας του γεγονότος οτι δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, απαιτείται κριτική σκέψη για τα επακόλουθα. Αργά ή γρήγορα, όταν όλα τελειώσουν, τι συνθήκες θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε;

Θα βγούμε καλύτεροι και σοφότεροι απ' όλο αυτό ή πιο εσωστρεφείς, καχύποπτοι και φοβισμένοι; 

Η παγκόσμια οικονομία θα πάρει την ώθηση που εναγωνίως ψάχνει τα τελευταία 10 χρόνια ή θα γνωρίσουμε πρωτόγνωρη ανέχεια;

Το ατελείωτο χρήμα που εκτυπώνεται αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη θα πέσει στην αγορά για να τονωθεί η ρευστότητα ή θα πάει στα χέρια των "λίγων" που αυτή τη στιγμή πλήττονται σημαντικά; Ποιες θα είναι οι συνέπειες από τις πληθωριστικές τάσεις που θα εμφανιστούν "μεταπολεμικά";

Το χαρτί που υπογράφω τώρα για να βγω για λόγους ανάγκης, θα το θυμάμαι κάποτε σαν μια θλιβερή ανάμνηση (και αποδέχομαι το γεγονός οτι δε γίνεται διαφορετικά παρά να ληφθούν μέτρα) ή κάποια μέρα, όχι στο μακρινό μέλλον, θα χρειάζεται ένα παρόμοιο για να φέρω τα τρόφιμα της οικογένειας στο σπίτι;   

Για την ώρα, η παγκόσμια αρθρογραφία ασχολείται με τα μέτρα που λαμβάνονται, τους αριθμούς ασθενών, φορέων, νεκρών, κρεβατιών ΜΕΘ. Δεν αργεί η στιγμή που θα ασχοληθεί με τα παραπάνω, τα οποία -αφ' ης στιγμής τηρώ τους "κανόνες ασφαλείας" με υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό μου και τους γύρω μου- ήδη με απασχολούν περισσότερο από τα ανωτέρω. Της ιικής λαίλαΠΑΣ οι μέρες θα τελειώσουν και θα ήθελα να δούμε την επόμενη μέρα πιο αισιόδοξα.
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.313
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #193 στις: Δευ 23 Μάρ 2020 11:23 »
Κάτι παραπάνω από 3 δεκαετίες περίπου, το 1988,
ο Τζον Κάρπεντερ γύρισε μια αλληγορική ταινία, το "They Live!".
Κάτι ήθελε να πει με αυτήν.
Για όσους τη θυμούνται, ας αφήσω αυτές τις εικόνες εδώ να βρίσκονται.
Ορατός (?) ο παγκόσμιος κίνδυνος, άλλωστε θρηνούμε νεκρούς.
ΑΛΛΑ (!) ας έχουμε και λίγο κριτική σκέψη.
Αυτά τα λίγα από εμένα.


Είναι η κορυφαία B-Movie όλων των εποχών!

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 6.074
 • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #194 στις: Δευ 23 Μάρ 2020 11:39 »
1. Πείτε μου ρε μάγκες εσείς στη θέση του Κούλη, τι θα κάνατε; Θα τα αφήνατε όλα ελεύθερα;

2. Φυσικά και το ΕΣΥ είναι διαλυμένο με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Φυσικά δεν υπάρχει προσωπικό, ιατροφαρμακευτικό υλικό, επαρκείς ΜΕΘ, αλλά κανένα υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να αντέξει μια πανδημία όπως αυτή.

3. Για το φίλο RASTΑ: Ναι τους θανάτους θα μετράω. Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία αυτές τις στιγμές. Με τι να ασχοληθώ; Έχουμε συζητήσει για πολιτικές κομμάτων άπειρες φορές για όλα τα θέματα. Σε αυτή τη περίπτωση δεν ταιριάζει. Αταίριαστο είναι να βλέπουμε τα πράγματα υπό το πρίσμα του κόμματος.Ο Ψ τι λέει το ΚΚΕ, ο Χ τι λέει η ΝΔ και ο Ζ τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βάλτε τα κόμματα στην άκρη αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Υ.Γ. Ας ευχηθούμε και ας ελπίζουμε να μην γίνουμε Ιταλία με εκατόμβες νεκρών. Και με τους γιατρούς να επιλέγουν ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν. Γιατί τότε θα μιλάμε για τραγωδία.


Τις παπαντζες της τηλεορασης δεν τις πιστευει κανεις....
Επειδη το σπιτι ειναι κοντα στην εθνικη Αθηνων-Κορινθου...Την παρασκευη ειχε πολη λιγη κινηση αλλα τα καναλια ηθελαν να διεστραβλωσουνε την πραγματικοτητα
Οπως εδειξε σε παραλια

Την προηγουμενη παρασκευη ειχε την πενταπλασια κινηση.....Αρα επρεπε να δικαιολογησουνε τα αδικαιολογητα οι μαλακες

Παμε στο αλλο θεμα
Ακομα η κυβερνηση κινειται σε επικοινωνιακο σοου
Αλλοιωνοντας τα πραγματικα κρουσματα
Αναλογικα να παρει τα θυματα μας σε σχεση με αλλες χωρες,φτανεις στο συμπερασμα οτι πρεπει να εχουμε 2-3000 κρουσματα


Αλλο θεμα
Ποια ολα τα κομματα Λαμια διελυσανε το ΕΣΥ?
Ποιος εκλεισε 4 νοσοκομεια?Ο Μητσοτακης και ο Μπουμπουκος
Ποιος απελυσε 3000 νοσηλευτες ο Μητσοτακης και ο Μπουμπουκος
Ποιος προωθουσε τα συμφεροντα των ιδιωτων φιλων του που κατεχουνε νοσοκομεια?Οι ιδιοι
Ποτε εγινε το παρτυ με το ΚΕΕΛΠΝΟ
Ποτε εγινε παρτυ με το νΟΒΑΡΤΙς
Ποτε πληρωνες για εισαγωγη σε νοσοκομειο το 20ρικο..Καλα αυτο ηταβ θεικο


Αλλο θεμα
Η Ισπανια,Πορτογαλια,Γερμανια,Ολλανδια,Ιταλια και και και δινουνε 20% του ΑΕΠ για οικονομικη βοηθεια στους πολιτες εν μεσω κορονοιου,οι απατεωνες δινουνε το 1% του ΑΕΠ και μαλιστα απο τα ετοιμα....Εφτασαν στο σημειο το δωρο του πασχα να παει περιπατο...Μιλαμε δεν εχουνε το θεο τους
Αληθεια οι φιλοι εφοπλιστες και καναλαρχες του μινιστερ-υπαλλληλου που ειναι?
Ο Στουρναρας γιατι κανει την παπια τωρα με απελευθερωση κεφαλαιων?


Παμε και στο αλλο

Απαγορευση κυκλοφοριας...Ωραιαααααααα
Επιταξη των ιδιωτικων νοσοκομειων ποτε θα κανει?
Επιταξη της Ετζιαν ποτε θα κανει?
Τα διοδια γιατι δεν τα κλεινει?


Α ναι εκει κανει κοκοκοκοοοοοοοοοο ο υπαλληλος

Αλλα ειπαμε μεσα παμε καλα.............
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.591
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #195 στις: Δευ 23 Μάρ 2020 11:48 »
Έμαθα ότι ο κορωνοιος κόλλησε Πρετεντέρη.

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.143
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #196 στις: Δευ 23 Μάρ 2020 12:23 »
@αγιούτε, δεν ήθελα να πολιτικοποιηθεί το θέμα αλλά επειδή είσαι τόσο φανατικός με τον ΣΥΡΙΖΑ που τον υπερασπίζεσαι και στον τομέα της Υγείας πάρε να έχεις:
https://www.iefimerida.gr/ellada/kikilias-o-syriza-paredose-dialymeni-tin-dimosia-ygeia
Αφού άφησε τόσα δις μαξιλαράκι, γιατί δεν έριξε κάποια από αυτά τα λεφτά στην Υγεία;;;
Νισάφι πια και με το 'πάρτυ' της Νοβάρτις. Μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε βουλώσει για αυτό το θέμα.

Όσο για τα 'επικοινωνιακά' έχουμε πληθυσμό το 1/6 της Ιταλίας. Έχουμε και το 1/6 των θυμάτων;
Μακράν ΟΧΙ. Γιατί άραγε; Μήπως οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση που πρόλαβε και πήρε κάποια μέτρα;

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.170
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #197 στις: Δευ 23 Μάρ 2020 12:28 »
my8os,Η κυβέρνηση καλά έκανε κ πήρε μέτρα νωρίς,μιας κ τα δημόσια νοσοκομεία είναι ήδη διαλυμένα με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, κλίνες κ υλικό...( είμαι από αυτούς που μόλις παρέλαβα την άδεια να κυκλοφορώ λόγω εργασίας).... Λαμία,η ανθρώπινη ζωή έχει αξία, καλά το λες, ακόμα περισσότερο η ποιότητα ζωής του ανθρώπου.... Πάρτε κ το παρακάτω,νομίζω ότι αξίζει να διαβαστεί....

https://sputniknews.gr/apopseis/202003236803576-I-europi-o-protos-nekros-tou-koronoiou-teleutaio-antio-stin-allileggyi/
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος P@sL@S

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 362
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #198 στις: Δευ 23 Μάρ 2020 13:18 »
Μπορούμε για μία φορά να αφήσουμε τις ιδεολογίες απ έξω?

Δίκιο έχουμε όλοι, για τα νοσοκομεία, αλλά έτσι τα θυμάμαι εδώ και 35 χρόνια. Σίγουρα πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλά δεν είναι νομίζω επί της παρούσης.

Ας ξεμπερδέψουμε με αυτό που μας βρήκε, όσο πιο γρήγορα, και μετά ο καθένας μας θα κρίνει ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αλλά τουλαχιστον ας σεβαστούμε τους εαυτούς μας, και τους συνανθρώπους μας. Δεν με νοιάζει εαν είναι μπλε, κόκκινος κίτρινος, μαύρος (ή σε ομάδα, η σε χρώμα δέρματος κλπ). Εϊμαστε όλοι άνθρωπο και αντιμετωπίζουμε κάτι, που δεν κάνει διακρίσεις.


Rasta, γνώμη μου είναι οτι ΕΕ, δεν υφίσταται όπως θα έπρεπε, και γι αυτό κατά την γνώμη μου οφείλεται στους "φίλους" μου γερμανούς. Αλλά και πάλι, νομίζω για την ώρα δεν είναι κατάλληλη στιγμή ούτε γι΄αυτή την κουβέντα. (Ομως έπρεπε οι νότιες χώρες ή τα PIGS οπως μας αποκαλούν, να είμασταν πιο δυνατές μαζί...!!!Αλλά όπως είπα, άλλη ώρα αυτά!)
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 23 Μάρ 2020 13:22 από P@sL@S »

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.143
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #199 στις: Δευ 23 Μάρ 2020 13:53 »