Αποστολέας Θέμα: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων  (Αναγνώστηκε 4262 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 22.270
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #25 στις: Παρ 09 Απρ 2021 18:25 »

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 22.270
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #26 στις: Παρ 09 Απρ 2021 18:29 »
Kεντρική πλατεία: μία από τα ίδια (σχεδόν)

Η «νέα» μελέτη ανάπλασης της κεντρικής πλατείας παρουσιάστηκε χτες το βράδυ (μέσω τηλεδιάσκεψης) στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Μια παρουσίαση που έγινε εκ των υστέρων κι αφού η πρόταση ανάπλασης έχει πάρει τον δρόμο της υποβολής της για χρηματοδότηση ύψους 5,2 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων είχε αποφασίσει να «επικαιροποιήσει» τη μελέτη που είχε προκύψει από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό τον οποίο είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Η «επικαιροποίηση» ήταν σαφέστατα το «όχημα» για να δικαιολογήσει την υπαναχώρησή της στο θέμα της κεντρικής πλατείας, το οποίο είχε «αξιοποιήσει» προεκλογικά επικαλούμενη το «λαϊκό αίσθημα».

Στη «νέα» μελέτη της ανάπλασης, την οποία παρουσίασαν οι μελετητές Παύλος Βλαστός και Γεωργίνα Παπαγεωργίου, ήταν όλα εκεί: η μεταλλική στοά με το ξύλινο καθιστικό, τα μεγάλα μαρμάρινα καθίσματα, η σύνδεση με το διατηρητέο κτίριο του Άρη Κωνσταντινίδη, το σιντριβάνι, το πράσινο, ο γκρι κυβόλιθος, τα στοιχεία που ενοποιούν την πλατεία με τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, η σκάλα πίσω από την «Όαση» (η οποία είχε προστεθεί από τους μελετητές μετά από παραίνεση της πρώην δημοτικής αρχής).

Ποιο είναι το καινούριο στοιχείο της «επικαιροποιημένης» μελέτης; Η ένωση με το πάρκο Κώστα Μπέγκα, με την πεζογέφυρα να επεκτείνεται μέσα στον χώρο του πάρκου και να καταλήγει σε ένα λιθόστρωτο πλάτωμα με λίθινα καθιστικά. Η κατάληξη γίνεται όχι μόνο μέσω της σκάλας της πεζογέφυρας αλλά και με ένα ασανσέρ.

Στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», ωστόσο, δεν κατατέθηκε ως έχει η μελέτη. Η πρόταση που υποβλήθηκε και που θα προσπαθήσει να χρηματοδοτηθεί, δεν περιλαμβάνει τον περιβάλλοντα χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον στόχο της ενοποίησης να μην επιτυγχάνεται. Η μη ένταξη του τμήματος αυτού αποδόθηκε στις δεσμεύσεις που προκύπτουν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις αυτές, για πέντε χρόνια δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί εκ νέου ένας αναπλασμένος χώρος. Ο χρονικός αυτός περιορισμός λήγει ωστόσο το καλοκαίρι του 2021.

Ο κ. Βλαστός έδωσε μεγάλη έμφαση στην… απουσία του περιβάλλοντα χώρου της Περιφέρειας. Όπως είπε, «για να πετύχει η ανάπλαση, πρέπει να φτάσει μέχρι το κτίριο της Περιφέρειας». Το ίδιο υποστήριξε και η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο να διαβεβαιώνει αργότερα ότι «κάτι θα κάνουμε. Είτε μέσω των απρόβλεπτων είτε με συμπληρωματική σύμβαση».

Ο ΚΟΜΒΟΣ
Υπάρχει και ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση «κεντρική πλατεία». Ένα στοιχείο που δεν αφορά τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας αλλά που θα επηρεάσει την αισθητική και τη λειτουργικότητα της πλατείας. Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων προσπαθεί να υλοποιήσει μέσω του ΕΣΠΑ ένα οδικό έργο δίπλα στην κεντρική πλατεία. Πρόκειται για έναν κόμβο, διαμέτρου 36 μ., στη συμβολή των οδών Πυρσινέλλα, Δωδώνης και Ναπ. Ζέρβα.

Το ζήτημα του κόμβου έθεσε αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος εκτίμησε ότι ο κόμβος αυτός έρχεται «να ‘στραγγαλίσει’ τη ροή των πεζών». Την ίδια εκτίμηση είχαν και η κα Καλογιάννη αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης που έκαναν λόγο για έναν «προβληματικό λόγο».

Ο κ. Αρλέτος υπερασπίστηκε τον κόμβο, παραπέμποντας στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο κ. Μπέγκας ανταπάντησε ότι το ΣΒΑΚ είναι ένα εργαλείο που μελετά μόνο τα κυκλοφοριακά δεδομένα και ανέφερε ότι «δεν προτείνει σε καμία περίπτωση τη διασταλόγηση ενός κόμβου».

Η κα Καλογιάννη πρόσθεσε σε αυτό το σημείο ότι το λάθος που έγινε εξαρχής, ήταν ότι δεν προηγήθηκε κυκλοφοριακή-συγκοινωνιακή μελέτη όχι μόνο σε επίπεδο Δήμου Ιωαννίνων αλλά σε επίπεδο λεκανοπεδίου.

Πολύ επιφυλακτικός έως αρνητικός εμφανίστηκε και ο μελετητής κ. Βλαστός. «Ένα κόμβος αποτελεί ένα βαρύ κυκλοφοριακό εργαλείο που δημιουργεί συνήθως ένα αστικό κενό. Εύχομαι να μη λειτουργήσει έτσι στην προκειμένη περίπτωση. Είναι ένα δύσκολο εργαλείο που επιβαρύνει την κίνηση των πεζών» είπε χαρακτηριστικά.

Από την παρουσίαση της μελέτης δεν απουσίασε η πολιτική αντιπαράθεση, με τον κ. Μπέγκα να επισημαίνει ότι «οι προσαρμογές της μελέτης δεν δικαιολογούν την απώλεια των χρημάτων και την όλη καθυστέρηση». Το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας προοριζόταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή να ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2023».

Η δημοτική αρχή επέδειξε έναν ιδιαίτερο εκνευρισμό όταν η συζήτηση μετακινήθηκε στα περί απώλειας κοινοτικών πόρων, με τον κ. Ελισάφ και τον κ. Μπέγκα να έχουν μια έντονη αντιπαράθεση.

Η ουσία όμως είναι εντέλει αυτό που είπε ο κ. Νάτσης: «Πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός σε βάθος και μια δημοτική αρχή να ‘οικοδομεί’ πάνω σε ό,τι αφήνει η προηγούμενη δημοτική αρχή».
typos-i.gr

Το προηγούμενο έκτρωμα είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 2 εκατομμμυρίων.Αυτά πάνε χάθηκαν.Το τωρινό ανέβηκε στα 5,2 εκ.Βλέπουμε τι θα γίνει.

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 22.270
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #27 στις: Παρ 09 Απρ 2021 19:41 »
ΕΡΓΟ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΥΡΡΟΥ
Παρουσίαση της μελέτης στην Δημοτική Παράταξη Ιωάννινα_2023, στις 03.01.2020

Είμαστε η Γιωργίνα Παπαγεωργίου και ο Παύλος Βλαστός, αρχιτέκτονες από τα Ιωάννινα.
Κερδίσαμε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας Πύρρου στα Ιωάννινα, με
συνεργάτη τον Θέμη Ιστατιάδη, τελειόφοιτο της αρχιτεκτονικής σχολής και ευχαριστούμε την
ομάδα διοργάνωσης της συνάντησης για την πρόσκληση της να παρουσιάσουμε την πρότασή μας.
Η πλατεία Πύρρου είναι η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Είναι, εν συντομία, ο χώρος μπροστά
από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.
https://www.ioannina2023.gr/images/news/20.01.03_meleti_anaplasis_plateias.pdf

Αν δεν κάνω λάθος αφορά την μελέτη που παρουσιάστηκε

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.162
 • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #28 στις: Δευ 12 Απρ 2021 09:06 »
Πραγματικά, ο κόμβος σε τι εξυπηρετεί; Θα δώσει κάποια λύση στο κυκλοφοριακό; Όπως είναι τώρα εκεί δε νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα. Το υφιστάμενο "παρκάκι" χρειάζεται οπωσδήποτε ανάπλαση αλλά μπορεί να μπει κι αυτό στη συνολική μελέτη, χωρίς να το κάνεις κυκλικό κόμβο που μάλλον θα δημιουργήσει προβλήματα παρά θα επιλύσει.

Επίσης, νομίζω είναι λάθος η κατασκευή στο βάθος. Προς τα 'κει έχεις θέα λίμνη και το στέγαστρο νομίζω θα "κόψει" απ' το οπτικό πεδίο. 
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος apnea73

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.419
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #29 στις: Δευ 12 Απρ 2021 12:55 »
Δεν ξέρω τι γίνεται απο θέμα χρηματοδότησης αλλα:
Εχουμε χρόνια πρόβλημα με τα αντλιοστάσια. Μήπως να χρηματοδοτούσαμε αυτά?
Για ποιο λόγο να πληρώσουμε μια πλατεία η οποία στην ουσία καταστράφηκε για την κατασκευή του Parking? Αυτό έπρεπε να είχε προβλεφθεί στην παραχώρηση του Parking. Δηλαδή δίνουμε χρήματα, για να βελτιώσουμε στην στέγη του Parking?
Ποια διαφορά με την  τωρινή?
Ας αλλάξουν τα πλακάκια με άλλα τα οποία δεν γλυστράνε, και ας κάνουν μικροπαρεμβάσεις στην ήδη υπάρχουσα.
Ξαναλέω. Εχουμε άλλες ανάγκες να χρηματοδότήσουμε.
Long Live XB!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 22.270
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #30 στις: Τρι 12 Ιούλ 2022 18:51 »
ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Σε εξέλιξη τα έργα για την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στο κέντρο της πόλης
Epirusgate

Σε αυτήν την πόλη μάλλον μισούμε το πράσινο και όχι δεν εννοώ αυτό του βάζελου.Όπου βρούμε πράσινο να το ξερίζωσουμε,να το κόψουμε.Μετά το παραλίμνιο,νέες πλευρές της πόλης μας παίρνουν σειρά.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι θέλουμε να γίνουμε και κλιματικά ουδέτερη πόλη.Τι όνειρο βλέπουν πάλι δεν ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 22.270
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #31 στις: Τρι 12 Ιούλ 2022 19:45 »
Απάντηση για την απομάκρυνση δέντρων
Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί τις ανακοινώσεις και τα σχόλια για την απομάκρυνση των δέντρων από το πάρκο έναντι του Δικαστικού Μεγάρου.
Με αφορμή τις αντιδράσεις διευκρινίζει ότι όσα δέντρα κρίθηκαν κατάλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ήδη μεταφέρθηκαν και μεταφυτεύθηκαν στο Πάρκο Αίγλη.
Ο κόμβος είναι έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με βάση ολοκληρωμένη μελέτη και όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.
Όλος ο κοινόχρηστος χώρος που θα προκύψει από την κατασκευή του έργου θα φυτευθεί με δέντρα και φυτά που ενδείκνυνται για την πόλη και με την υπόδειξη της αρμόδιας υπηρεσίας.
Με την ολοκλήρωση του έργου το πράσινο στο κέντρο της πόλης θα είναι περισσότερο και αυτό αποτελεί δέσμευση της Δημοτικής Αρχής.
Το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους κυκλικούς κόμβους που θα κατασκευαστούν στην πόλη.
Η συντήρηση και η αναβάθμιση του πράσινου αποτελούν καθημερινή μέριμνα για την δημοτική αρχή την οποία έχει αποδείξει με την αντικατάσταση των πλατάνων που κόβονται λόγω του μεταχρωματικού έλκους.

Δήμος Ιωαννιτών - Municipality Of Ioannina

Τώρα που θα χωρέσουν τα δέντρα σύμφωνα με την εικόνα άγνωστο.Επίσης εκεί στην πλατεία μας έλεγαν δεν μπορούν να βάλουν δέντρα γιατί υπάρχει θέμα στατικότητας αλλά εδώ έχουμε δέντρα.Σε κόμβο που αν φύγεις μέσα,κάτι σίγουρο ότι θα γίνει,να κοπανάς στο δέντρο.Επίσης δεν ξέρω αν είδατε εσείς καμιά αντικατάσταση πλατάνων που εγώ δεν είδα.Μήπως μου ξέφυγε.Γιατί τώρα τελευταία μπήκαν καινούρια Χι σε δέντρα και ο γκάιλας βαράει κατακούτελα στο παραλίμνιο.

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.508
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #32 στις: Σαβ 16 Ιούλ 2022 11:56 »
Μια καλή ευκαιρία για... καλύτερο γούστο
Εκτός από τα δέντρα που κόπηκαν για να γίνει ο νέος, μεγάλος κυκλικός κόμβος έξω από το δικαστικό μέγαρο, ενδέχεται να μετακινηθούν και τα αγάλματα που βρίσκονται εκεί.

Το ένα είναι η προτομή του Γεωργίου Μυλωνά και είναι έργο του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη.Το άλλο, είναι ένα κακόγουστο «ανάθημα» που απεικονίζει την Ολυμπιάδα και τον Μέγα Αλέξανδρο. Το άγαλμα «φόρτωσε» στην πόλη των Ιωαννίνων η δημαρχία Γκόντα, η οποία αποδεχόταν τις δωρέες του απόδημου Ηπειρώτη Μιχάλη Σέρβου.

Είναι ακόμα άγνωστο τι θα γίνει με το άγαλμα. Μια πιθανότητα είναι να αποθηκευτεί προσωρινά, μέχρι να τελειώσουν τα έργα.

Μακάρι να αποθηκευτεί και... μόνιμα.

Ανεξαρτήτως προθέσεων, το άγαλμα είναι κακόγουστο και «ετοιματζίδικο» και η τοποθέτησή του σε κεντρικό σημείο της πόλης, απλά προσυπέγραψε την αισθητική της δημοτικής αρχής Γκόντα.

Το άγαλμα δημιουργήθηκε στο εργαστήριο παραγωγής γλυπτών κατά παραγγελία (κάτι σαν τις έτοιμες δημιουργίες που τοποθετούνται για διακοσμητικούς λόγους σε διάφορα σημεία) τον αδελφών Ματσολίνι. Βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο των Ιωαννίνων τα τελευταία 18 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ένα αντίστοιχης αισθητικής άγαλμα υπάρχει στην άκρη της πλατείας, που αναπαριστά τον βασιλιά Πύρρο. Είναι του ίδιου δωρητή και του ίδιου κατασκευαστή.


https://typos-i.gr/article/mia-kalh-eykairia-gia-kalytero-goysto

Αποσυνδεδεμένος apnea73

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.419
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #33 στις: Δευ 18 Ιούλ 2022 10:14 »
Ο κυκλικός κόμβος στο κέντρο της πόλης θα δημιουργήσει παρά θα λύσει προβλήματα!
Long Live XB!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος davelis

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.379
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #34 στις: Τρι 19 Ιούλ 2022 11:54 »
Παράθεση
Ο κυκλικός κόμβος στο κέντρο της πόλης θα δημιουργήσει παρά θα λύσει προβλήματα!

Πρωτα πρωτα (και κυριότερα) την κίνηση των πεζών.

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.508
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #35 στις: Σαβ 13 Αύγ 2022 22:19 »

Συνδεδεμένος PASiopulo

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.058
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #36 στις: Κυρ 14 Αύγ 2022 09:42 »
Κατεβαινοντας τη Δωδώνης θα μπορεί άραγε να στρίψει κάποιος αριστερά να βγει στην πυρσινελλα;
Αν όχι έχει γίνει μεγάλη πατάτα. Αν ναι αναρωτιέμαι το πως.

Αποσυνδεδεμένος apnea73

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.419
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #37 στις: Κυρ 14 Αύγ 2022 12:14 »
Ειλικρινά από τα χειρο9που έχουν γίνει για την κίνηση στην πόλη. Θα γίνει χαμός με τα αυτοκίνητα που δεν θα συμμορφωνονται στα σήματα, με τους πεζούς, και με τα αυτοκίνητα που διπλό παρκάρουν... Ποιος το σκέφτηκε και γιατί?
Long Live XB!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος XristosPAS

 • Newbie
 • *
 • Μηνύματα: 25
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #38 στις: Κυρ 14 Αύγ 2022 15:14 »
Και σε μια πόλη που υποτίθεται προσπαθούμε να επεκτείνουμε το πράσινο και να διατηρήσουμε τις ήδη υπάρχουσες πράσινες περιοχές, γίνεται ένα έργο που καταστρέφει πλήρως αυτό το εγχείρημα.

Αποσυνδεδεμένος PAS and stale bread

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.508
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #39 στις: Τετ 30 Νοέ 2022 17:08 »
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Εγκρίθηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείαςΕγκρίθηκε από το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η σύμβαση για το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.

Η απόφαση αυτή ολοκληρώνει ουσιαστικά μία μακρά και επίπονη διαδικασία ώστε το συγκεκριμένο έργο από τα σχέδια να περάσει στην πράξη.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπογραφεί από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον ανάδοχο η σύμβαση για την κατασκευή. Οι εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία θα ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

«Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει καθημερινά ότι και σχέδιο έχει και πρόγραμμα διαθέτει. Το σημαντικότερο όμως είναι πως έχει την βούληση να λύσει μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης, να υλοποιήσει πολύ σημαντικά έργα και να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο. Όσοι εξακολουθούν να καταλογίζουν έλλειψη σχεδίου, να μιλούν για απώλειες χρημάτων και για απουσία προγραμματισμού στην εκτέλεση των έργων, είναι αυτοί που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Τους αφήνουμε στην τύχη τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

 

Το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας έχει προϋπολογισμό 5,2 εκατομμυρίων ευρώ και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το φυσικό αντικείμενο της ανάπλασης της πλατείας Πύρρου είναι αποτέλεσμα των σχεδίων που είχαν βραβευτεί μετά τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αναβάθμιση και λειτουργικότητά της.

Οι εργασίες ανάπλασης χωρίζονται σε έξι ενότητες:

Α. Στις κύριες εργασίες ανάπλασης, που αναφέρονται στην ανακατασκευή του δαπέδου της πλατείας και επιπρόσθετα στο πεζοδρόμιο που κυκλώνει το χώρο της Όασης και φτάνει μέχρι την είσοδο του υπόγειου πάρκινγκ.

Β. Στην κατασκευή της μεταλλικής διώροφης στοάς στο ανατολικό άκρο της πλατείας.

Γ. Στην ανακατασκευή των απολήξεων των κλιμακοστασίων του υπόγειου πάρκινγκ.

Δ. Στην κατασκευή νέου κλιμακοστασίου ένωσης της πλατείας με τη συμβολή των οδών Θεοδωρίδη, Τσιρογιάννη και Μπιζανίου στο νοτιοανατολικό άκρο της

Ε. Στις εργασίες εξοπλισμού της πλατείας με κατασκευές όπως το μεγάλο μαρμάρινο καθιστικό, τα υπόλοιπα καθιστικά και το υδάτινο κοίλο στο κέντρο της.

ΣΤ. Στις εργασίες για την ένωση της πλατείας με το Πάρκο Κ. Μπέγκα.


https://epirusgate.gr/dimos-ioanniton-egkrithike-i-symvasi-gia-tin-anaplasi-tis-kentrikis-plateias/Να δούμε τι μας περιμένει πάλι.

Μέχρι τότε...

&t=9s

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.217
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Νέα Πλατεία Ιωαννίνων
« Απάντηση #40 στις: Τετ 30 Νοέ 2022 17:29 »
Αυτή δεν έχει πολλά χρόνια που είχε κατασκευαστεί, ασχέτως αν λείπει το πράσινο, είναι άσχημη, κλπ. .
Έρμαια του κάθε κακόβουλου δημότη (και μη) στο να βάλει το χεράκι του στην καταστροφή της.
Δημόσια περιουσία και δεν φυλάσσεται όπως πρέπει.