Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - dekios

Σελίδες: [1]
1
Μεταξάς συνέντευξη...

Για το τακτικό κομμάτι του ΠΑΣ και το γρήγορο γκολ που σημείωσε: «Εκεί είχαμε κάτι να χάσουμε και αρχίσαμε να φοβόμαστε, αλλά προς το τέλος του πρώτου μέρους είχαμε ξανά κατοχή μπάλας. Υπήρχε πίεση, οι σφυγμοί ήταν στο 180, αλλά μπράβο στα παιδιά».

Για τον βαθμό που βάζει στη διαχείριση του ματς: «Δεν βάζω βαθμούς. Χάσαμε τον έλεγχο και το πλάνο μετά το γκολ που βάλαμε. Φοβηθήκαμε, δεν κρατήσαμε την ψυχραιμία μας, αλλά είναι ανθρώπινο αυτό».

Ο Τζες είπε την αλήθεια και προσγείωσε την ομάδα χωρίς να μειώσει το τρομερό 2/2 που έχουν κάνει!


2
Αν και έχουμε ξεφύγει λίγο απο το θέμα με βάση αυτά που είπε ο pextempalla για την Μπράγκα...

Για το EURO 2004 οι Πορτογάλοι ξόδεψαν δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ για να φτιάξουν/ανακαινίσουν γήπεδα και σήμερα οι Πορτογαλικές ομάδες στη Ευρώπη πετάνε έχοντας οι πιο πολλές σύγχρονα γήπεδα.

Για τους Ολυμπιακούς του 2004 ξοδέψαμε πολύ περισσότερα λεφτά και ΚΑΜΙΑ ελληνική ομάδα δεν παίζει σε καινούργιο γήπεδο.

Αντίθετα κατασκευάσαμε πανάκριβες εγκαταστάσεις και γήπεδα που σήμερα σαπίζουν.

3
EuroPA'S League 2016-17 / Απ: PAS against the ODD (Europa League 2016-17)
« στις: Δευ 22 Ιούλ 2019 22:17  »
Αυτό το videaki στο youtube το έχω δεί τόσες πολλές φορές που στο google έχω εβδομαδιαίες ενημερώσεις για την Odd!

4
Καληνύχτα!

fon7 Aν θα τα δει η ΠΑΕ δεν ξέρω(το πιο πιθανόν είναι όχι) αλλά στα post μου αν δείς μιλάω κυρίως για το τι μπορούμε να κάνουμε ως φίλαθλοι του ΠΑΣ.Να πάμε στο γήπεδο που αγαπάμε και να φέρουμε νεώτερους οπαδούς  μαζί μας ιδίως του χρόνου.

Κρατάω μικρό καλάθι πάντως όπως και οι πιό πολλοί Πασολέδες είναι θέμα αυτοσυντήρησης!


5
Καλησπέρα!

P@sL@S Ναι κανονικά φέτος δικαιούσαι έκπτωση όπως και όλοι οι άλλοι που αγόρασαν πέρσι εισιτήρια πριν αρχίσει η ΠΑΕ την πολιτική των μειωμένων εισιτηρίων. Πάντως για μένα μαλάκες δεν είστε αντίθετα είστε οι καλύτεροι οπαδοί του ΠΑΣ αφού τα διαρκείας είναι που δίνουν στον ΠΑΣ τις καλές μεταγραφές του καλοκαιριού ανεξάρτητα της πορείας που θα κάνει .Τα Ε σου έφερναν πάντα καλούς παίχτες  στον ΠΑΣ που του δίναν νίκες και έφερναν και άλλο κόσμο το γήπεδο που στα δύσκολα η ΠΑΕ τους έβαλε πιο φτηνό εισιτήριο.

fon7Πασά μου έχεις 13χιλ+ posts και εγώ 2-3 οπότε σε πιστεύω οτι αυτά που θα γράψω δεν θα φτάσουν καν στο ντουβάρι που λέγεται ΠΑΣ ΑΕ. αλλά εγώ θα τα γράψω έτσι και αλλιώς.

6
Καλησπέρα!

Για να συνεχίσω λίγο τις σκέψεις μου για την φετινή οικονομική παρουσία του ΠΑΣ στην SL2 αρχικά θα πιαστώ απο μια πρόταση στο post του pextempalla:

Μόνο ο Άρης και ο ΠΑΣ φαίνεται να είναι οι πραγματικά οικονομικές επιλογές στους πίνακες που παρατίθενται.(Θα προσθέσω και τους Παναιτωλικό,Αστέρα και δεν θέλω ΟΥΥΥΥ! μιλάμε για οικονομική βιωσιμότητα και μόνο!)

Ο συλλογισμός είναι σωστός με βάση το γεγονός οτι με διαφαινόμενη την μεγάλη μείωση των τηλεοπτικών δικαιώματων την φετινή season το βασικά έσοδα κάθε ομάδας θα προέρχονται από τα εισιτήρια.Ωστόσο το πρόβλημα είναι το εξής.Άμα κοιτάξουμε τα περσινά μάτς θα δούμε οτι το  Μ.Ο. 2677 δεν βγαίνει αναλογικά από κάθε μάτς αλλά εξαρτάται ουσιαστικά από πέντε αγώνες Με ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,ΟΣΦΠ,ΠΑΟ και Άρη μάτς δηλαδή που δεν θα δώσουμε φέτος και εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα πώς θα αντιδράσει φέτος ο κόσμος των Ιωαννίνων.

Ας υποθέσουμε οτι οι τιμές φέτος θα είναι για τα πιο πολλά ματς 10-5 (Μεγάλη-μικρή) και 20-10 σε 3 αγώνες (με Απόλλωνα ,Παναχαική και Λιβαδεια) και ας βάλουμε έναν εφικτό στόχο πρώτα για τα ματς 10-5 2500 εισιτήρια  1500 στην μεγάλη (15000Ε)+ 1000 στην μικρή (5000Ε) 20000 το ματς Χ9 μας κάνει 180000Ε και έπειτα για τα ματς 20-10 3500 εισητήρια 2500 στην μεγάλη(30000) + 1000 στην μικρή(10000Ε)  40000Χ3 =120000Ε το σύνολο 300000Ε συν τα διαρκείας που λογικά θα έχουν μειωμένη τιμή φέτος ενα σύνολο 400000Ε.Φυσικά τα παραπάνω νούμερα είναι εφικτά μόνο αν η φετινή χρονιά υπερβεί την περσινή αλλά περισσότερα για αυτό σε λίγο.

Στον τομέα των τηλεοπτικών για μένα παίζουν ουσιαστικά τέσσερις επιλογές(τις απαριθμώ από χειρότερη-καλύτερη) :

1.Αναθεωρημένο συμβόλαιο με βάση την μείωση που προτείνει η έκθεσή της ΕΡΤ στα 300000Ε.
2.Μετακίνηση στην NOVA με 40% του περσινού (πιο ρεαλιστικό σενάριο αφού ματς με ΠΟΚ και Αρη,ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν.)
3.Αναθεωρημένο συμβόλαιο με την ΕΡΤ αλλά με καλύτερους όρους και με μείωση της τάξης του 50-60%.
4.Διατήρηση του 1500000Ε  συμβολαίου με την ΕΡΤ.Εξαιρετικά απίθανο σενάριο για να μη πω οικονομικά ανήθικο(Καλός χρυσός ο ΠΑΣ αλλά καλύτεροι οι γιατροί).

Στον τομέα του χορηγού για μένα τα "νερά" Βίκος ή Ζαγόρι μπορούν να κινηθούν σε ένα ποσό 100.000-150.000 ως επένδυση για την άνοδο του χρόνου.

Χονδρικά λοιπόν μιλάμε για ένα budget εσόδων 8000000-1.000.000.

Τώρα ας επιστρέψουμε στα εισιτήρια γιατί μόνο εκεί πλέον μπορεί να γίνει η υπέρβαση.Τα τελευταία δέκα χρόνια σε όλη την Ευρώπη μεσαίες και μικρομεσαίες ομάδες υποφέρουν απο την μείωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ,το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό.Ο τηλεοπτικός χείμαρρος γνωστός και ως Champions league έχει ανοίξει την ψαλίδα σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το ποτάμι πίσω δεν γυρίζει αλλά πολλοί σύλλογοι με ανεκμετάλλευτο οπαδικό ρεύμα (και ο ΠΑΣ είναι τέτοιος) δεν παραδίδουν τα όπλα.

Αυτά που θα σας γράψω δεν είναι δικές μου ιδέες αλλά ενέργειες του τμήματος marketing πολλών συλλόγων στην Ευρώπη που έχουν οδηγήσει σε αυξήσεις μέχρι και 200% στα εισιτήρια  απλώς εγώ το μετατρέπω/μεταφράζω για την ομάδα μας.

Καταρχάς τι μπορούμε να κάνουμε ως μονάδες.

1)Δεν υποβαθμίζουμε την εμπειρία του ζωντανού αγώνα όταν συζητάμε σε παρέες ή σε forum δηλαδή δεν επικεντρωνόμαστε σε διαιτησίες,οικονομικές αδικίες μεγάλων σε μικρούς,στημένα,ελλείψεις σε υποδομές,κράξιμο παικτών,προπονητών και προέδρων (Το ξέρω αλάνια έχετε δίκιο σε πολλά θέματα αφού διαβάζω απο το 16 αλλά η γκρίνια δεν φέρνει κόσμο ). αλλά αντίθετα

2)Τονίζουμε την όμορφη αλήθεια ότι δηλαδή το να πας να δεις έναν αγώνα του ΠΑΣ στο γήπεδο είναι πολύ,ΠΟΛΥ,ΠΟΛΥ καλύτερο από την τηλεόραση για τους εξης λόγους.

Οι μπύρίτσες/τσιπουράκια και η ποδοσφαιρόσυζήτηση πριν μπείς στο γήπεδο.

Η ιδια η είσοδος στο γήπεδο και οι ήχοι του ,το βουητό του πλήθους και τα πρώτα τραγουδάκια στην 10.

Οτι δεν είσαι στον καναπέ σου να δείς NOVA ή Netflix αλλά σε ένα ζωντανό event που αποδεδειγμένα θα παράξει 5πλάσιες ενδορφίνες στον οργανισμό σου.

Η ανθρώπινη σύνδεση μεταξύ φίλων και του διαχρονικά σημαντικότερου της σχέσης Πατέρα-γιού ή και κόρης.

Τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΣ ως Ανώνυμη εταιρεία.

1)Bonus στον κάτοχο διαρκείας που φέρνει νέους φιλάθλους -10% για κάθε έναν (μόνο στα ακριβά εισιτήρια για ευνοήτους λόγους)

2)Δωρεάν είσοδο για κάτω τον 14 ετων και διοργάνωση event στο ημίχρονο για αυτόυς π.χ. να βαρέσει ο πιτσιρικάς πέναλτι στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα και αν το βάλει να κερδίσει κάποιο βραβείο.

3)Full Interaction του MVP ή πρώτου σκόρερ ενός αγώνα με τους φιλάθλους μετά το μάτς με αυτόγραφα και selfies(ειμαστε το 2019 άλλωστε).

4)Για τελευταίο άφησα το σημαντικότερο (και συγνώμη για το over BOLD) δηλαδή  πλήρης και ανηλεής εκμετάλλευση των social media(youtube,instagram,twitter,snapchat,tiktok και ότι άλλο υπάρχει ή θα υπάρξει εκεί έξω) με πραγματική επένδυση δηλαδή  budget δεκάδων χιλιάδων Ευρω και όχι εφήμερες κινήσεις κάθε φορά που κάνουμε μεταγραφές ή θέλουμε ως ΠΑΕ να επικοινωνήσουμε.Η επόμενη γενιά των φιλάθλων του ΠΑΣ είναι εκεί και περιμένει την ΠΑΕ να τους βρει.


7
Καλημέρα!

Σήμερα δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το οποίο αναφέρεται  στην φετινή σύμβαση ΕΡΤ με SL1 και SL2.https://www.protothema.gr/greece/article/908430/orgio-66-ekat-euro-stin-ert-klironomia-apo-tin-kuvernisi-suriza/ .

Στο άρθρο παρουσιάζονται δύο ενδιαφέροντες πίνακες που δείχνουν την σχέση του τηλεοπτικού συμβολαίου των ΠΑΕ με την ΕΡΤ σε σχέση με τα εισιτήρια που κόψανε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδος.Αν και η σύγκριση είναι κάπως αυθαίρετη (καλύτερα θα ήταν να είχαμε μια εικόνα της τηλεθέασης/διαφημιστικά έσοδα που έφεραν οι ομάδες στην ΕΡΤ γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος οτι π.χ. ο ΠΑΟ θα έιχε καλύτερη τηλεθέαση απο τον ΑΡΗ) βγάζει κάποια ανησυχητικά-γελοία αποτελέσματα.

Αν σκεφτούμε ότι τα έσοδα μια σύγχρονης ΠΑΕ είναι απόρροια της τετράδας εισιτήρια-τηλεοπτικά δικαιώματα-χορηγοί-πωλήσεις παικτών σε συνδυασμό με το γεγονός οτι το 3ο(πωλήσεις) είναι ασταθές και ευκαιριακό και το 4ο στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πια σχεδόν ανύπαρκτο για την συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ τότε οι δύο πίνακες προσφέρουν μια ζοφερή εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου σήμερα.

Για κάθε Αρειανό που πάει στο γήπεδο το κράτος δίνει 22Ε και για κάθε Γιαννιώτη 37 και αυτές είναι και οι μοναδικές ομάδες που η επιχορήγηση είναι κάτω απο το 50αρικο.Κάποιες ομάδες επιδοτούνται με 300(!!!) Ε ανα φίλαθλο ενώ ο Ατρόμητος ομάδα ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας που πέρυσι έκανε πορεία Ευρώπης επιδοτείται 10 φορές όσο ο Αρης και 6 φορές όσο ο ΠΑΣ.Χωρίς να ξέρω νούμερα αποκλείεται ο Ατρόμητος να φέρει 10πλάσια έσοδα του ΑΡΗ και εξαπλάσια του ΠΑΣ.

Στην έκθεση της ΕΡΤ που δημοσιεύεται στο άρθρο πέφτει η πρόταση να γίνει αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας  είτε με μείωση των τηλεοπτικών ποσών κατα 80% (δηλαδή για τον ΠΑΣ να πάει απο 1,5 εκ περίπου στα 300χιλ ή το 1/5) είτε με σύνδεση του τηλεοπτικού συμβολαίου με των αριθμό των εισιτηρίων Χ 5Ε (χονδρικά για τον ΠΑΣ 12.500 ο αγώνας Χ 11 αγώνες +playoff περίπου 350.000 ή το 1/5 πάλι ).Το μέγεθος της μείωσης που προτείνεται δείχνει και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΕΡΤ η οποία ουσιαστικά πλέον στηρίζει οικονομικά ομάδες μέχρι και το 90% του ετήσιου προϋπολογισμού.

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός οτι οι φετινές τηλεοπτικές συμβάσεις δεν έχουν πάρει την έγκριση της γενικής συνέλευσης της ΕΡΤ οι ισολογισμοί και τα μεταγραφικά budget σχεδόν όλων των ελληνικών ομάδων είναι βραδυφλεγείς βόμβες.Ακόμα και αν γίνει κάποιο θαύμα και εγκριθούν τα συγκεκριμένα ποσά το συγκεκριμένο πλάνο στερείται και μακροημέρευσης αλλά και απλής λογικής όταν πια μιλάμε για ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες υπό πλήρη κρατική επιχορήγηση.Αποκλείεται η ΕΡΤ να επιδοτεί κάθε χρόνο την SL1 και SL2 με 65-70 εκατομμύρια όταν το ελληνικό κράτος δεν έχει λεφτά π.χ. για γιατρούς και νοσοκόμες ,είναι γελοίο και προκλητικό.

Πρόβλεψη μου είναι οτι φέτος θα δούμε καταστάσεις τρέλας.Πρώτον ακύρωση και επαναδιαπραγμάτευση του τηλεοπτικου συμβολαίου με ΕΡΤ,δεύτερον δεκάδες αν όχι εκατοντάδες προσφυγές ποδοσφαιριστών μέχρι τον Δεκέμβριο,τρίτον την μισή ίσως και παραπάνω SL2 να μην μπορεί να κατεβάσει ομάδες με επαγγελματίες.

Οσόν αφορά τον ΠΑΣ αν προλάβει ίσως πάρει ένα λιγο καλύτερο συμβόλαιο απο NOVA λόγο και της δημοτικότητας του (στα 500χιλ-600χιλ καλά θα ήταν) αλλά σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα με τα μεγάλα συμβόλαια.

Εκτός και αν "τρελαθεί το αφεντικό"(Μητσοτάκης) και βάλει την υπογραφή του αλλά πολύ χλωμό το βλέπω.


Σελίδες: [1]