Αποστολέας Θέμα: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα  (Αναγνώστηκε 130270 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 433
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #25 στις: Κυρ 07 Μάρ 2010 12:47 »
Κάποιοι εξυπνάκηδες νομίζουν πως τα μέτρα παίρνονται μόνο για τον δημόσιο τομέα. Απλά είναι γελασμένοι.. ::)
Se ci coglie la crudele morte, dura vendetta verrà dal partigian..

Αποσυνδεδεμένος pastakis

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.902
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #26 στις: Κυρ 07 Μάρ 2010 12:57 »
Με πασα απο το αποπανω συνεχιζω

Κοινοτικές προτάσεις φωτιά και για τον ιδιωτικό τομέα

ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ μισθολογικών περικοπών που σχεδίασαν οι Βρυξέλλες είχε εξαρχής το βλέμμα του στραμμένο στον ιδιωτικό τομέα. Με πρόσχημα τη χαμηλή παραγωγικότητα, που θρέφουν στην Ελλάδα η ακρίβεια, η έλλειψη ανταγωνισμού και η γραφειοκρατία, επιβάλλουν πλήρη ανατροπή των εργασιακών κεκτημένων με καταστρατήγηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και επιβολή «ευελιξίας» και μόνιμων μισθολογικών περικοπών.

Η κυβέρνηση απέδειξε την προηγούμενη εβδομάδα με το νέο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε ότι συμφώνησε κατά... γράμμα με τις «συστάσεις» που της απηύθυναν οι υπουργοί Οικονομικών στην τελευταία σύνοδο ζητώντας αυξήσεις ΦΠΑ, φόρων στα καύσιμα, επιβολή φόρων πολυτελείας, περικοπές μισθολογικού κόστους κ.λπ.

Οι προθέσεις

Ωστόσο, στις ίδιες συστάσεις υπήρχαν σαφείς αλλά και σκληρές αναφορές για την αγορά εργασίας που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για τις κοινοτικές προθέσεις υπό το καθεστώς σκληρής επιτήρησης που βιώνει η χώρα:

Σύμφωνα με το κείμενο που υπέγραψαν οι υπουργοί:

*Η ελληνική αγορά εργασίας πρέπει να αναμορφωθεί ώστε να εναρμονιστεί με τις αρχές ευελιξίας που αποφασίστηκαν σε κοινοτικό επίπεδο.

*Υπάρχει ανάγκη να γίνει πιο εύκολη η νομοθεσία προστασίας της απασχόλησης, σημειώνοντας ότι «η εφαρμογή των συστάσεων αυτών είναι καθοριστικής σημασίας για την ελληνική οικονομία».

*Ζητούν (και πέτυχαν) μείωση μισθών στο Δημόσιο. Καθώς όμως αυτοί επηρεάζουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, συμβάλλουν στη γενική συγκράτηση των αμοιβών.

*Προώθηση πιο «αποκεντρωμένων» μισθολογικών διαπραγματεύσεων (για παράδειγμα, να σταματήσει η διοικητική επέκταση της συλλογικής συμφωνίας στις επιχειρήσεις που δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις).

*Αποσύνδεση των αυξήσεων από αυτές στον δημόσιο τομέα.

*Περιορισμός στη χρήση της ρήτρας εξαίρεσης (για υπερωρίες) με αποδοτικότερη εφαρμογή της νομοθεσίας συλλογικών διαπραγματεύσεων.

*Αμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

*Αναθεώρηση των ρυθμίσεων της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας περί προστασίας της απασχόλησης με σκοπό την αύξηση της προσφοράς εργασίας.

*Μείωση του κόστους εργασίας για να ενισχυθεί η απασχόληση.
enet.gr

Αποσυνδεδεμένος pasajax

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 318
 • Αξιοπρέπεια ρεε
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #27 στις: Κυρ 07 Μάρ 2010 13:37 »
O καθένας μας μπορεί να έχει και μία άποψη, και η άποψη αυτή είναι ισότιμη και ισοδύναμη.

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

Πρώτα χτυπάμε το δημόσιο τομέα και μετά τον ιδιωτικό.
Τι χτυπάμε και ποιοί;
Χτυπάμε τις κατακτήσεις με αγώνες.
Οι ποιοι; Οι εναλλάξ κυβερνήσεις ως τώρα μιάς εξαρτημένης χώρας.


Φυσικά με προπαγάνδα κλπ προσπαθείται να διασπαστεί ο εργατικός,εργαζόμενος κόσμος της Ελλάδος .
Με την έξοδο των αγροτων όλοι βγήκανε και λέγανε για πλούσιους αγρότες.
Με την απεργία μιάς άλλης εργαζόμενης ομάδας, πάλι για πλούσιους θα μιλάνε.

Τελικά αυτοί που τους κρίνουνε τι είναι; Οι φτωχοί;;; Οι καταπιεζόμενοι;;; Τι είναι;;;
Μήπως είναι δημοσιογράφοι και λοιποί οι οποιοι δεν συμφέρει να έχουμε το ξύπνημα και το ξεσήκωμα του λαού;;;


Τόσα χρόνια τα λεφτά που υποτίθεται μας έστελνε η Ε.Ε ( τα οποία για να τα πάρουμε κάναμε και συμφωνίες 'οπως τη μείωση της αγροτικής μας παραγωγής) τα φάγανε και δημιουργήθηκε λέει, έλλειμα.
Εγω δεν δημιούργησα κανένα έλλειμα...και δεν θα τα πάρουνε από μένα τα λεφτά.

Οποιος τα δημιούργησε ας τα πληρώσει, και όλοι αυτοί που μιλάνε για πατρίδες και εθνικές ενότητες...τουλάχιστον να έχουν την ευθιξία να εξηγούνε τι ενοοούν. Αν εννοούν την κυρίαρχη πολιτική, τότε τι να κάνουμε,,,,αυτό δεν είναι πατρίδα, αυτό είναι μιά ομάδα υπαλλήλων που πληρώνεται για να αυξάνουν τα κέρδη ολίγων οικογενειών.


Φυσικά όλη το διάστημα μας βομβάρδισαν με προβλέψεις, οι οποίες στον καταπιεσμένο κόσμο της εργατιάς ισχύουν εδώ και χρόνια.
Το να προσπαθούν να διαιρουν τους εργαζομένους είναι η τακτική τους.
Ο κόσμος ενωμένος πρέπει να βγεί στο δρόμο και να διεκδικήσει.
Ο κόσμος που θα αναγκαστεί να πληρώσει....και θα φτάσει στην εξαθλίωση αν τους επιτρέψει να περάσουν τα μέτρα αυτά.
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 620
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #28 στις: Κυρ 07 Μάρ 2010 13:39 »
Παράθεση
Διάχυτη είναι η ανησυχία στους πολίτες, ότι τα νέα μέτρα λιτότητας θα οδηγήσουν στη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Με αυτή την άποψη συμφωνεί το 80% όσων μετείχαν σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής». Το 86,9% θεωρεί πιθανή την κοινωνική έκρηξη, την ίδια όμως στιγμή, το 51,9% εμπιστεύεται πολύ ή αρκετά τον Γ. Παπανδρέου, στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.

Η κοινή γνώμη εμφανίζεται μουδιασμένη απέναντι στα γεγονότα, καθώς το 54,8% δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα συνδικάτα. Όσον αφορά στις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας, το 38,5% κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή, το 24,1% τις κυβερνήσεις Σημίτη, το 23,5% τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 8,7% των Κώστα Μητσοτάκη και μόλις το 0,4% τον Γ. Παπανδρέου.

Σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στα μέτρα, ο ΛΑΟΣ βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, ύστερα από τη διάθεση συναίνεσης που επέδειξε. Το 44% κρίνει θετικά τη στάση του κόμματος και το 48% αρνητικά. Για τη Ν.Δ. τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 31,8% και 62,2%. Για το ΚΚΕ, 31,4% και 63,2%. Το 67,1% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θετική γνώμη έχει το 26,3%.

Το 69,1% των ερωτηθέντων προσδοκά, πάντως καλύτερες ημέρες, ζητώντας να έχουν προσωρινό και όχι μόνιμο χαρακτήρα. Η συντριπτική πλειοψηφία προετοιμάζεται, όμως, για δύσκολες μέρες, καθώς το 86,7% εκτιμά ότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας, ενώ το 26,8% εμφανίζεται απολύτως απαισιόδοξο και πιστεύει ότι η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει.

Public Issue

Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής και το 62% όσων μετείχαν σε δημοσκόπηση της Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής". Αναφορικά με τις ευθύνες για τη διόγκωση χρέους και ελλείμματος, από το 1974 έως σήμερα, οι πολίτες θεωρούν υπεύθυνα και τα δύο κόμματα εξουσίας. Συγκεκριμένα, το 36% θεωρεί ότι ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις, το 32% οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και το 27% οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Από το νέο πακέτο μέτρων, οι πολίτες αποδέχονται μόνον την αύξηση του φόρου πολυτελείας (82%) και του φόρου σε τσιγάρα και ποτά (65%). Είναι διχασμένοι για την περικοπή επιδομάτων στο Δημόσιο, καθώς το 50% συμφωνεί, το 41% διαφωνεί και το 9% δεν εκφέρει άποψη.

Pulse

Οι πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους με την πλειοψηφία των μέτρων και μέσω δημοσκόπησης της Pulse, που δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής". Το 74% διαφωνεί με την αύξηση του φόρου στα καύσιμα, το 71% με την αύξηση του ΦΠΑ, το 68% με το πάγωμα των συντάξεων και το 58% με την περικοπή των επιδομάτων. Συμφωνούν, με 67%, στην αύξηση του φόρου πολυτελείας.

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 12 μονάδες. Το ποσοστό του διαμορφώνεται χαμηλά, στο 31%, την ίδια όμως στιγμή, η Ν.Δ. παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης, συγκεντρώνοντας μόλις το 19%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, ο ΛΑΟΣ με 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%.

enet.gr, bolds δικα μου
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.123
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #29 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 15:42 »
heartless
Παράθεση
Κάποιοι εξυπνάκηδες νομίζουν πως τα μέτρα παίρνονται μόνο για τον δημόσιο τομέα. Απλά είναι γελασμένοι..
...Και σύντομα θα πέσουν από τα σύννεφα, διότι έρχονται κι άλλες αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει από το 2004.

Άλλωστε, είχε γράψει κάποτε κι ο Θ.Γεωργακόπουλος (συντάκτης του παραπάνω παρατιθέμενου άρθρου):
"Ερώτηση: 'τι εστί Θάτσερ'
στους 3 τελειόφοιτους του Παντείου που έκαναν πρακτική κάποτε στην ΙΜΑΚΟ.
Σωστές απαντήσεις: 0 στις 3!"
Και δεν είναι μόνο αυτοί...
Με αυτά που βλέπω γύρω μου, δε γίνεται να κοστίζει σε μια επιχείρηση ή ακόμα περισσότερο, στον κρατικό προϋπολογισμό, 1250 ευρώ* μηνιαίως ένας εργαζόμενος που αποφοίτησε από το γυμνάσιο με βύσμα !
Είναι τεράστια κοινωνική αδικία και κατασπατάληση χρήματος!

*(εκ των οποίων ούτε τα 850 ευρώ μηνιαίως δεν καταλήγουν στον εργαζόμενο εξ αιτίας των λαμόγιων της ΠΑΣΚΕ, του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ που λυμαίνονται τα ασφαΛΗΣΤΡΙΚΑ ταμεία εις βάρους των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, τις τελευταίες 3 δεκαετίες)

Αν και δύσκολα θα μειωθούν οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα (το κράτος θα χάσει περισσότερα απ'όσα θα κερδίσει), οι αλλαγές που θα έρθουν θα αφορούν στην ελαστικότητα της απασχόλησης, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και στον τρόπο πρωτογενούς φορολόγησης των μισθωτών.
Αλλαγές που επιβάλλονται !!!
------------------------------------

Εννοείται πως είμαι κατά των περισσοτέρων μέτρων που αφορούν την αύξηση της φορολογίας σε καύσιμα, ΦΠΑ, κατοχή ακινήτων, αγοραπωλησίες αυτοκινήτων κλπ.
Είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που χρειάζεται το ταμείο του κράτους μικροπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και δημιουργεί έλλειψη ρευστότητας στην αγορά!

Από μόνα τους, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα δεν αρκούν καθώς αποτελούν ημίμετρα σε ένα σαθρό σύστημα το οποίο απαιτεί δομικές αλλαγές.
Ωστόσο, όπως πολύ εύστοχα διάβασα:
Παράθεση
η αναζήτηση καλύτερων μέτρων δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε αναβολή μια και το όφελος από τα καλύτερα μέτρα θα είναι μικρότερο από την πρόσθετη ζημία που θα προκύψει από την αναβολή.

Κουράγιο !

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 620
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #30 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 21:57 »
Ενταξει κριση ειπαμε, σκληρα μετρα ειπαμε αλλα αυτο που γινεται τωρα ειναι πραγματικα ανω ποταμων. Μας κοβουνε το Τσαμπιονς Λιγκ για να δουμε εκτακτα τη μουτσουνα του Παπανδρεου? Αυτο δεν ειναι κριση, αυτο ειναι ολοκαυτωμα..... :-?
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #31 στις: Κυρ 14 Μάρ 2010 11:19 »
 Στο Μεταξουργείο μια γιαγιά παίρνει το καροτσάκι της και πάει στη λαϊκή λίγο πριν οι πάγκοι εξαφανιστούν. Ντρέπεται αλλά το στομάχι βάζει στην άκρη την περηφάνια. Θυμάται την παλιά ζωή όσο μαζεύει τα σάπια φρούτα και τα μαραμένα λαχανικά, Γυρίζει στο σπίτι με μισοάδειο καρότσι και γεμάτα από δάκρυα μάτια. Στο Πέραμα τα καράβια στέκουν βουβά αλλά... φωνάζουν σε έναν σαραντάρη που τα κοιτάει πως και σήμερα δεν έχει δουλειά. Σε ένα χωριό της Αρκαδίας ένας παππούς μετράει τα 300 ευρώ της σύνταξης του και αναρωτιέται αν τελικά άξιζε. Το βράδυ πέφτει και η γιαγιά από το Μεταξουργείο, ο άνεργος 40άρης και ο παππούς από την Αρκαδία ανοίγουν την τηλεόραση. Γνωστές φάτσες χορεύουν και τραγουδούν. Γιορτάζουν κάτι χωρίς να ξέρει κανείς τι. Ίσως γιορτάζουν το γεγονός ότι αυτό το πάρτι είναι τζάμπα. Ξέρετε το τζάμπα είναι πάντα γλυκό.

Το πανηγυράκι του Σπύρου Παπαδόπουλου μου έφερε τέτοιες περίεργες ιστορίες στο μυαλό. Με τι μούτρα να πεις μετά για τη φτώχια; Πως να καταλάβεις τον κόσμο που ζορίζεται να τα βγάλει πέρα; Τι να εξηγήσεις στους ανθρώπους που έχουν «εμπλοκή» φακές-φασόλια; Ένα τσούρμο να κάνει πάρτι και να χαριεντίζεται όταν σε όλους λένε να κάνουν κι άλλη τρύπα στο ζωνάρι. Παράλογα πράγματα μάγκες. Αν τα έβλεπα σε καμία ταινία του Βέγγου ίσως γελούσα αλλά τώρα όχι. Σου φέρνουν μια πίκρα στο στόμα και μια οργή. Δεν γίνεται το Σάββατο το βράδυ να κάνεις πάρτι στο γυαλί με τα λεφτά του κόσμου και την επόμενη μέρα να λες ότι καταλαβαίνεις τι περνάει ο λαός, να είσαι βουλευτής και να τραγουδάς «Crazy Girl». Δεν λέω να βάλουν το «άνθρωποι μονάχοι» και να κλαίμε ομαδικώς τη μοίρας μας αλλά οι εποχές δεν σηκώνουν τζάμπα πανηγύρια. Αν θέλεις να μαζέψεις την παρέα σου να περάσεις καλά υπάρχουν ωραιότατες ταβέρνες αλλά βέβαια εκεί στο τέλος σκάει και η... λυπητερή.

Και μέσα σε όλα και ο Αντώνης «ό,τι βλέπω λέω» Κατσαρός στην επανεμφάνιση του σε ρόλο Σώτη Βολάνη

http://www.aek365.gr/article.php?id=50910

ΕΝΙΑΙΑ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Σαρωτικές ανατροπές σε όλη την ΕΕ


Το νέο στρατηγικό εργαλείο που επιστρατεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση σε βάρος των λαών, λέγεται «ΕΕ 2020». Πρόκειται για τον καταστατικό χάρτη της ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας για την επόμενη δεκαετία. Ερχεται να αντικαταστήσει και να βαθύνει τη στρατηγική της Λισαβόνας, να επεκτείνει τους αντιδραστικούς και μετρήσιμους στόχους της.

Η στρατηγική «ΕΕ 2020» εγκρίθηκε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη από το Συμβούλιο των υπουργών Εργασίας της ΕΕ. Την Τετάρτη «πέρασε» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και στις 25 και 26 του Μάρτη αναμένεται να υιοθετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής.

Αυτό που θα βιώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός στο πετσί τους, αν δεν ορθώσουν ισχυρές ταξικές αντιστάσεις και δεν αντεπιτεθούν, θα είναι μια χωρίς προηγούμενο ένταση της επιθετικότητας του κεφαλαίου σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, με στόχο οι πολυεθνικές της ΕΕ να γίνουν οι πιο ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον ίδιο στόχο έβαζε και η Στρατηγική της Λισαβόνας (2000 - 2010), χωρίς όμως να τον πετύχει.

Από αυτήν τη σκοπιά, είναι τουλάχιστον προκλητική η προσπάθεια και της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα σαν σύμπτωμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, καλλιεργώντας μάλιστα αυταπάτες ότι ορισμένα από αυτά είναι έκτακτου και προσωρινού χαρακτήρα.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν. Είναι η κορύφωση της ενιαίας στρατηγικής στο πλαίσιο της ΕΕ, γι' αυτό και εφαρμόζονται στο σύνολο των κρατών - μελών εντός και εκτός Ευρωζώνης, από σοσιαλδημοκρατικές, φιλελεύθερες, κεντροδεξιές και «πράσινες» κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από το ύψος του ελλείμματος της κάθε χώρας και το βάθος της κρίσης. Είναι μέτρα που στόχο έχουν να εξασφαλίσουν φτηνότερους εργατοϋπάλληλους στο ευρωενωσιακό κεφάλαιο και περισσότερο χρήμα από τα κρατικά ταμεία για επιδοτήσεις και προνόμια στις πολυεθνικές.

Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων είναι μέγεθος αντιστρόφως ανάλογο με τη λαϊκή ευημερία. Το επιβεβαιώνουν οι αποφάσεις του πρόσφατου Συμβουλίου των υπουργών Εργασίας. Το επιβεβαιώνουν οι αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ τον περασμένο Δεκέμβρη, όπου χαράχτηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για αλλαγή του συστήματος των συλλογικών συμβάσεων (σύνδεση της παραγωγικότητας με τους μισθούς, ενδυνάμωση των ενεργών πολιτικών για την αγορά εργασίας, δηλαδή ένταση της ευελιξίας, απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων στις επιχειρήσεις, ενίσχυση του συνδυασμού της ευελιξίας με την ασφάλεια - flexicurity, μείωση του υψηλού επιπέδου προστατευτισμού στους μόνιμους υπαλλήλους, μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα με ενίσχυση της διά βίου μάθησης, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και άρση των κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση).
Ανατροπές παντού

Η αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία σε όλη την ΕΕ. Εδράζεται στις συναποφάσεις των κρατών - μελών και αφορά σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Μια ματιά στο τι συμβαίνει σε άλλα κράτη - μέλη εντός και εκτός Ευρωζώνης, είναι κατατοπιστική.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Περικοπές δαπανών 50 δισ. ευρώ στο δημόσιο τομέα και στις κοινωνικές παροχές. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια. Αύξηση του ΦΠΑ από 16% σε 18%. Ανατροπές στα εργασιακά, με έμφαση στην ευελιξία της αγοράς εργασίας. 4 εκατομμύρια (20% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού) οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι. Ανεργοι το 44,5% των Ισπανών κάτω των 25 χρόνων.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πάγωμα μισθών στο Δημόσιο μέχρι το 2013 και περικοπές στα επιδόματα. Παύση των προσλήψεων στο Δημόσιο και ιδιωτικοποίηση σειράς κρατικών επιχειρήσεων.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Περικοπές μισθών ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, από 8% έως 15%, για περίπου 300.000 δημόσιους υπάλληλους (μέτρα μόνιμου χαρακτήρα). Πέρσι την άνοιξη είχε επιβληθεί μείωση μισθών κατά 7%. Πρόσθετη «φορολογική εισφορά» ύψους 7% στους δημόσιους υπάλληλους. Μειώσεις σε όλες τις συντάξεις. Περικοπές 760 εκατομμυρίων ευρώ (4,1% για όλους τους δικαιούχους) στις προνοιακές παροχές. Μείωση του «επιδόματος παιδιού» κατά 10% (μέσος όρος) ή 16 ευρώ το μήνα. Μείωση επιδόματος ανεργίας κατά 4%. Μείωση κατά 36 ευρώ του επιδόματος αναπηρίας και του επιδόματος για τη νοσηλευτική φροντίδα. Μείωση δαπανών για την Υγεία κατά 400 εκατομμύρια ευρώ. Περικοπές 980 εκατομμυρίων ευρώ στις δαπάνες των σχολείων και των νοσοκομείων. Μείωση κατά 6% των συνολικών δαπανών για την Παιδεία και 4% επιπλέον για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επιβολή «φόρου διοξειδίου του άνθρακα» στα καύσιμα (έμμεσος φόρος), που οδήγησε σε αύξηση της τιμής των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης περίπου 5%. Επιβολή φόρου στην υδροδότηση (ήταν δωρεάν).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μείωση των συντάξεων 5% κατά μέσο όρο. Μείωση των κρατικών δαπανών (δηλαδή των κοινωνικών παροχών) κατά 5,9 δισ. ευρώ για το 2010 και μείωση των συντάξεων κατά μέσο όρο 5%. Το Γενάρη του 2010 υπήρξε αύξηση κατά 4,3% των βιομηχανικών παραγγελιών στις μεγάλες βιομηχανίες συγκριτικά με το Δεκέμβρη του 2009 (επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας).

ΙΤΑΛΙΑ

Θεσμοθέτηση και ενίσχυση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και της απελευθέρωσης των απολύσεων. Περικοπή 43.000 θέσεων έκτακτων καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΒΕΛΓΙΟ

Καθιέρωση της άδειας άνευ αποδοχών στις επιχειρήσεις. Ενίσχυση της εθελουσίας εξόδου, της προσωρινής μείωσης των μισθών και της απελευθέρωσης των απολύσεων στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας». Το Γενάρη, 2.600 εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας «Oπελ» απολύθηκαν ομαδικά στη μονάδα παραγωγής της Αμβέρσας. Το Φλεβάρη η πολυεθνική «Καρφούρ» απέλυσε ομαδικά περίπου 1.700 εργαζόμενους.

ΓΑΛΛΙΑ

«Μπαράζ» νομοσχεδίων που έχει καταθέσει για «διάλογο» με τα συνδικάτα. Για τον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται: Απελευθέρωση των ορίων των απολύσεων. Κατάργηση του 35ώρου (με «δέλεαρ» επιπλέον μισθό, βάσει των ωρών, χωρίς όμως την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες). Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αντικατάστασή τους από συμβάσεις κατά επιχείρηση. Κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, αναπροσαρμογή του καθεστώς τους. Στο δημόσιο τομέα: Περικοπές εκπαιδευτικών (για τρεις που θα φεύγουν θα προσλαμβάνεται ένας). Εξετάζεται η επέκταση της «εργασιακής ευελιξίας», με την καθιέρωση της «αλλαγής» τομέων στους δημόσιους υπαλλήλους και τη θέσπιση κριτηρίων «αξιολόγησης» της απόδοσής τους, η οποία θα συνδέεται και με τις αποδοχές τους. Δραστικές περικοπές στον τομέα της Υγείας, με «αλλαγή στη διάρθρωση του συστήματος» και την καθιέρωση της «ανταποδοτικότητας», δηλαδή της πληρωμής - πέρα των εισφορών τους - από τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Υπολογίζεται ότι η νέα βρετανική κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές του επόμενου μήνα, θα προχωρήσει σε περικοπές 20 δισ. λιρών (30 δισ. ευρώ) στις δημόσιες δαπάνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κοινωνικές παροχές και τους μισθούς. Ηδη έχει νομοθετηθεί η εκ περιτροπής εργασία με την καθιέρωση της τριήμερης ή τετραήμερης απασχόλησης, με αντίστοιχη μείωση των μισθών.

ΔΑΝΙΑ

Νέο πακέτο μέτρων που προωθούν το ξεθεμέλιωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, τη συρρίκνωση όλων των κοινωνικών επιδομάτων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με σκοπό να εξασφαλιστούν πάνω από 4 δισ. ευρώ στο κράτος. Την ίδια ώρα, οι 20 μεγαλύτερες επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 250.000 εργαζόμενους και είναι εντεταγμένες στο χρηματιστήριο, το 2009 είχαν κύκλο εργασιών περίπου 77 δισ. ευρώ και κέρδη 9 δισ. ευρώ. Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται οι τράπεζες. Μόνο η τράπεζα «Danske Bank», παρουσίασε το 2009 κέρδη ύψους 230 εκατ. ευρώ. Οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν τη γενικευμένη εφαρμογή της ευελφάλειας (flexicurity) σαν το σοβαρότερο παράγοντα για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, οι οποίες απολύουν χωρίς επιβάρυνση ή μειώνουν τα ωράρια απασχόλησης κατά βούληση. Στις 20 πιο κερδοφόρες εταιρείες βρίσκονται η μεταφορική εταιρεία «DSV», η οποία απέλυσε 5.000 εργαζόμενους, η εταιρεία «Danfoss» που ασχολείται με την ενέργεια και απέλυσε 6.000 εργαζόμενους, η εφοπλιστική εταιρεία MRSK που, μεταξύ άλλων, ασχολείται με την εξυπηρέτηση του αμερικάνικου στρατού στον Περσικό και απέλυσε 7.000 εργαζόμενους, η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία TDC που απέλυσε πάνω από 1.000 εργαζόμενους, η εταιρεία «πράσινης οικονομίας» VESTAS που απέλυσε 1.900 εργαζόμενους και μια σειρά άλλες. 300.000 Δανοί ζουν κάτω από το όριο φτώχειας (50% πάνω από το 2001), 80.000 από αυτούς για περισσότερο από τρία συνεχόμενα έτη. 53.000 φτωχών Δανών έχουν ηλικία κάτω των 30 ετών (δεν υπολογίζονται οι μαθητές. Η ίδια περίοδος (2001 - 2007) θεωρείται η πιο κερδοφόρος για τις επιχειρήσεις. Μετά και την αλλαγή του φορολογικού συστήματος, το 10% των πλουσιότερων Δανών διαθέτει μετά την πληρωμή των βασικών λογαριασμών 30 φορές περισσότερα χρήματα απ' ό,τι το 10% των φτωχότερων.

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=14/3/2010&id=11833&pageNo=11&direction=1
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 14 Μάρ 2010 11:33 από RASTA »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος pastakis

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.902
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #32 στις: Κυρ 14 Μάρ 2010 11:42 »
«Εύκολα μπορείς να φέρεις βόλτα έναν λαό. Φτάνει μονάχα να του πεις ότι κινδυνεύει η χώρα και να καταγγείλεις όποιον διαφωνεί πως δεν είναι πατριώτης και πως εκθέτει τη χώρα σε κίνδυνο».

Χέρμαν Γκέρινγκ (ναζιστής αρχηγος της Λουφτβαφε ιδρυτης της Γκεσταπο  υπαρχηγός του Χίτλερ και εκληματιας πολεμου)

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.123
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #33 στις: Πεμ 18 Μάρ 2010 13:34 »
Σαν παιδάκι που διαβάζει yupi, έκανα το homework μου και για σήμερα... :P
Παράθεση
Γιατί Πρέπει Να Δημεύσουμε Την Περιουσία Της Εκκλησίας. Χτες.
Επειδή δεν είναι της Εκκλησίας, είναι δικιά μας. Και συμβαίνει να τη χρειαζόμαστε. Επειγόντως.

Θοδωρής Γεωργακόπουλος

Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο έχουν δίκιο οι αριστεροί και αριστερίζοντες συνδικαλιστές και συνδικαλιζόμενοι στην περί κρίσης επιχειρηματολογία τους (κι αν υπάρχει, ένα θα είναι, δεν θα είναι περισσότερα), είναι το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν». Αυτοί το χρησιμοποιούν ως μέρος της νηπιακής λογικής του «μην τα παίρνετε από τους μικρούς κλέφτες, πάρτε τα πρώτα απ' τους μεγάλους», αλλά η ουσία είναι: Λεφτά υπάρχουν. Κάμποσα δίνονται για εξοπλισμούς. Και πολλά, πάρα πολλά, είναι κλεμμένα από την ελληνική Εκκλησία.

Ένα από τα προβλήματα με την εκκλησιαστική περιουσία είναι ότι κανείς δεν ξέρει πόση ακριβώς είναι. Το σίγουρο είναι ένα: Είναι τεράστια. Περιλαμβάνει γη ανυπολόγιστης αξίας, 1,3 εκατομμύρια στρέμματα, νησιά, βραχονησίδες, και περίπου 800 κτίρια που νοικιάζονται σε γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και βενζινάδικα. Ακόμα περιλαμβάνει μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια (η Εκκλησία είναι μεταξύ άλλων ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Εθνικής τράπεζας, με Μητροπολίτη μέλος του ΔΣ κι απ' όλα), ενώ κάνει μπίζνες στους τομείς του τουρισμού (εκκλησιαστικού και μη) και του real estate, παίρνει επιδοτήσεις με τις μυστήριες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της και δεν έχει κι έξοδα: Οι υπάλληλοί της, οι παπάδες δηλαδή, πληρώνονται από το ελληνικό κράτος, από εσένα και μένα. 200 εκατομμύρια το χρόνο. Ντάγκα ντάγκα.

Η αχανής αυτή περιουσία, παρεμπιπτόντως, συγκεντρώθηκε από λαμογιές αιώνων, κυρίως κατά την Τουρκοκρατία, με χαρτιά μυστήριας προέλευσης και αμφιβόλου νομιμότητας, και βέβαια και από κληρονομιές ξεμωραμένων γριών. Το θέμα είναι: Γιατί δεν την παίρνει το κράτος, που του ανήκει; Η απάντηση είναι ότι την έχει πάρει, το 1987, με το νόμο Τρίτση. Όχι ολόκληρη, μόνο τις εκτάσεις των μονών πέραν των 200 μέτρων από τα όριά τους, αλλά τις πήρε. Σχεδόν. Γιατί με το που ψηφίστηκε ο νόμος, ο Ανδρέας Παπανδρέου έσπευσε να τον καταστήσει ανενεργό εσαεί. Ανέκαθεν, βλέπεις, η Εκκλησία, μια μορφή επιβολής εξουσίας, τα είχε τάτσι μήτσι κώτσι με κάθε άλλη μορφή εξουσίας, από κοντά κι αγαπημένοι ένα πράγμα. Επί Τουρκοκρατίας την αβγάτισε την περιουσία της άλλωστε, μην ξεχνιόμαστε.

Η αφορμή για όλα αυτά τα ιστορικά και θυμωμένα, βέβαια, είναι το ξεκαρδιστικό κείμενο που θα διαβαστεί την Κυριακή στις εκκλησίες στο κοινό που πάει τις Κυριακές στις εκκλησίες περί επέμβασης του καλού θεούλη για να ξεπεραστεί η κρίση. Το κείμενο έχει λοιδoρηθεί ήδη αρκετά στο Ίντερνετ από ανθρώπους που δεν πάνε Κυριακές στις εκκλησίες, αλλά αυτό δεν έχει και πολλή σημασία γιατί αυτοί που πάνε τις Κυριακές στις εκκλησίες δεν έχουν Ίντερνετ. Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα ακούμε.

Κι αυτό που λέω, κι όποιος μ' ακούσει μ' άκουσε, είναι πως δεν θέλουμε φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Θέλουμε δήμευση. Ο ίδιος ο όρος «εκκλησιαστική περιουσία» είναι οξύμωρος, πρέπει να πάψει να υπάρχει.

Η δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, βέβαια, όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή (15 δις ευρώ; Μεγαλύτερη;) δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας. Δεν θα πουλήσουμε τα χωράφια, τα νησιά, τις πολυκατοικίες και τις μετοχές με το που θα τις πάρουμε από τους παπάδες. Ούτως ή άλλως, το ξεσκαρτάρισμα που πρέπει να γίνει στα δημοσιονομικά της χώρας είναι απαραίτητο, δεν το γλιτώνουμε. Αλλά κι αυτή είναι περιουσία. Είναι λεφτά. Διορθώνοντας μια κραυγαλέα αδικία αιώνων το κράτος μπορεί να δώσει το σωστό μήνυμα: ότι αρχίζει να παίρνει πίσω τα λεφτά απ' τους κλέφτες. Όχι μόνο τους μικρούς.
http://www.yupi.gr/gkrinia/c16686/Giati_Prepei_Na_Dhmeysoyme_Thn_Perioysia.html

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 20.255
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #34 στις: Πεμ 18 Μάρ 2010 14:32 »
Συμφωνω γιωργη, ειδικα αν σκεφτεις πως αυτη η περιουσια εφτασε στα χερια της εκκλησιας! Με την Α΄κια Β΄Αγροτικη μεταρρυθμιση ως χαρισμα των Οθωμανων προς αυτους! Αλλωστε και με τους Οθωμανους και με την χουντα υπηρξανε συνεργατες! Παντου μεσα το ιερατειο!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #35 στις: Δευ 22 Μάρ 2010 22:29 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 620
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #36 στις: Δευ 22 Μάρ 2010 22:33 »
Αμα περιμενεις απο γνωστο ακροδεξιο συνωμοσιολογο (αυτοαποκαλουμενο παλαιοσυντηρητικο κ απομονωτιστη) να σε ενημερωσει για τα αιτια της κρισης Ραστα, σωθηκες.....
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 22 Μάρ 2010 22:36 από mh_per_ »
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #37 στις: Δευ 22 Μάρ 2010 22:42 »
Αμα περιμενεις απο γνωστο ακροδεξιο συνωμοσιολογο (αυτοαποκαλουμενο παλαιοσυντηρητικο κ απομονωτιστη) να σε ενημερωσει για τα αιτια της κρισης Ραστα, σωθηκες.....
Δε περίμενα απ αυτόν ενημέρωση,αλλά μέσα στο παραλήρημα του δυο τρεις κουβέντες του για την Ελλάδα αξίζει να τις προσέξουμε,κ μάλιστα χωρίς να δίνει κ καμιά οικονομολογική διάλεξη "του κερατά".....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος timpanistis toreros

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 337
 • έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #38 στις: Τετ 24 Μάρ 2010 12:49 »
εγινε την προηγουμενη τεταρτη και εχει σχεση με τα μετρα οποτε...Παράθεση
Επιμελητήριο υπό δίωρη κατάληψη
Κατάληψη στο Επιμελητήριο για δύο περίπου ώρες έκαναν από χθες το πρωί λίγο πριν τις 12 ως τις 2 περίπου το μεσημέρι, αντιεξουσιαστές και αντιεξουσιάστριες των Ιωαννίνων που συμμετέχουν στη «Συνέλευση για την αποσταθεροποίηση της εργασιακής και κοινωνικής ειρήνης». Οι καταληψίες μπήκαν στο κτίριο της συμβολής των οδών Πουτέτση και Χαριλάου Τρικούπη, κρέμασαν πανό στο μπαλκόνι προς την οδό Τρικούπη και μοίρασαν προκηρύξεις, εκφωνώντας παράλληλα ανακοινώσεις από τη μικροφωνική.
Ο λόγος της κινητοποίησης δεν είναι καινούργιος: Είναι τα μέτρα που έχουν επιφέρει κοινωνική αναταραχή εδώ και ένα μήνα και συνεχίζουν να το κάνουν. Κάτι ανάλογο έκαναν άτομα που αναφέρονται πολιτικά στον ίδιο χώρο πριν από δύο βδομάδες περίπου όταν κατέλαβαν για λίγες ώρες τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Χθες μάλιστα έκαναν την ίδια κίνηση, σφραγίζοντας τις ανακοινώσεις τους με τη σφραγίδα του Επιμελητηρίου και στέλνοντας παντού από το φαξ του, κείμενα που είχαν τίτλο «Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δεν συμμετέχουμε στην κρίση τους».
Στην ανακοίνωσή τους οι καταληψίες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το κράτος  «θέλει να περάσει όσο πιο αναίμακτα μπορεί τα νέα του μέτρα και φοβούμενο μια νέα κοινωνική έκρηξη που πάλι δεν θα μπορεί να ελεγχθεί, καταστροφολογεί ασύστολα σπέρνοντας φόβο και πανικό, τόσο ώστε οι τελικές και μόνιμες αλλαγές που θα γίνουν να φαντάζουν λιγότερο επώδυνες».
Επίσης, στην ανακοίνωσή τους κάνουν αναφορές στις συλλήψεις διαδηλωτών που έγιναν στις πορείες της περασμένης Πέμπτης στην Αθήνα και επιτίθενται στην αστυνομία, αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ: «Ήδη με την εξαγγελία των νέων μέτρων επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε, ότι υπάρχουν για να εξομαλύνουν τις αντιστάσεις και να παζαρεύουν τις διεκδικήσεις των εργατών. Τα ίδια όμως τα γεγονότα που έτρεχαν, διαδηλώσεις-απεργίες από πρωτοβάθμια σωματεία, αριστερές αντιεξουσιαστικές και αναρχικές συλλογικότητες, δεν τους άφησαν άλλη επιλογή».  Οι καταληψίες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες των απεργιακών συγκρούσεων και ζήτησαν την άμεση απόσυρση των κατηγοριών.

http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/5602/2010-03-19.html


στη φωτο αυτη το δεντρο κρυβει ενα "ΔΕΝ" μπροστα απο το "θα μοιραστουμε"... για να μην παρεξηγηθουν καποια πραγματα δηλαδης
έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!

Αποσυνδεδεμένος pasajax

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 318
 • Αξιοπρέπεια ρεε
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #39 στις: Πεμ 25 Μάρ 2010 18:25 »
Χωρίς να μιλήσω για κόμματα και ιδεολογίες κλπ κλπ.

Χτές-σήμερα κάποιοι από τους δημοσίους υπαλλήλους (αυτούς ντε που φταίνε για την οικονομική μας κατάσταση, που είναι τεμπέληδες και και και) πήγαν να πάρουν το δώρο του ΠΑΣχα.
Το είδαν κατά 30 % λιγότερο από το περσινό εξαιτίας των μέτρων που ψηφίστηκαν.

Σε λίγο καιρό....θα έρθουν τα ίδια πράγματα...και για τον ιδιωτικό τομέα.

Λογικά τα μέτρα θα προσπαθήσουν να τα περάσουν σιγά σιγά ώστε να μην τα θεωρούμε και δυσβάσταχτα.

Αν καταφέρουν και περάσουν και άλλα μέτρα...τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εμας.

Λιγοτερα λεφτά, περισσότερες ώρες δουλειάς, ασφαλιστικό στον αέρα, συντάξεις του Αη ποτέ, ανεργία, φτώχια και εξαθλίωση θα έρθει.
Μόνο αυτοί που πάντα είχαν χρήματα και εκμεταλλευότανε τους εργαζομένους ...δεν έχουν πρόβλημα με τα μέτρα αυτά.

Ο κόσμος πρέπει να τους δείξει ότι διαφωνεί με αυτά τα μέτρα....τα οποία ακόμη και αν ξεπεραστεί αυτή η κρίση, αυτά θα παραμείνουνε και θα εξαθλιώνουν και άλλο το λαό.

Οπότε πρέπει ο κόσμος να βροντοφωνάξει για να το καταλάβουν ότι
 Τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν.
Ο εργατικός μεσαίωνας που μας ετοιμάζουν θα παραμείνει στα χαρτιά.
Δεν θα φτωχύνουμε  εμείς και άλλο για να πλουτίσουνε αυτοί και άλλο.


Η πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886 υπήρξε και ήταν αληθινή.
Τα ζητήματα που έβαλε ήταν ξεκάθαρα.
Οι νίκες του εργατικού κινήματος έχουν αποτυπωθεί και σε χαρτιά και στο μυαλό μας....
ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΟΧΤΑΩΡΟ
 ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
και άλλα.

Θελουν με αφορμή αυτή την οικονομική κρίση που έφτιαξαν μόνοι τους οι πλούσιοι, οι έχοντες και κατέχοντες...και αυτοί που τους στηρίζουν (πολιτικοί,δημοσιογράφοι κλπ κλπ)
να μας στείλουν 124 χρόνια πίσω.


Να πάνε να γαμηθούνε....και δεν θα περάσουν αυτά που θέλουν.

Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.123
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #41 στις: Τρι 30 Μάρ 2010 11:32 »
Κάθε μέρα που περνάει, κάθε νέο που μαθαίνω, αισθάνομαι ότι το 60% του μισθού που κόπηκε στους δημόσιους υπαλλήλους, είναι λιγότερο από όσο θα έπρεπε.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη...
 :takataka:

Παράθεση
Συνδικαλιστικός χουλιγκανισμός
Tου Πασχου Μανδραβελη

Ο συνδικαλιστικός παραλογισμός είναι κοινωνικά αποδεκτός στη χώρα μας. Αυτό πιστοποιείται καθημερινά, αφού 50-100 άτομα κλείνουν το κέντρο της Αθήνας (με την αμέριστη βοήθεια της Αστυνομίας) και δεν διαμαρτύρεται κανείς. Προ ημερών οι συνδικαλιστές των απολυμένων της Ολυμπιακής κατέλαβαν το Λογιστήριο του Κράτους. Ταυτόχρονα άπλωσαν τις πολυθρόνες τους στην οδό Πανεπιστημίου, ταλαιπωρώντας χιλιάδες εποχούμενους, αφού νέκρωσε μια κεντρική αρτηρία της πόλης. Οι περισσότεροι θεώρησαν την ενέργεια στα όρια του φυσιολογικού. Το ΚΚΕ (παρά το γεγονός και είναι ένα από τα δύο κόμματα που έχει δική του συχνότητα για να προπαγανδίζει τις ιδέες του) έχει θεσμοθετήσει το δικαίωμα να καταλαμβάνει τηλεοπτικούς σταθμούς και να διαμορφώνει κατά τα γούστα του τα δελτία ειδήσεων. Στην ΕΤ3, μάλιστα, έφερε και δική του παρουσιάστρια, για είναι σίγουρο ότι δεν θα αλλοιωθεί το πνεύμα του «επαναστατικού» κειμένου που αναγνώσθηκε.

Οπότε η προσφυγή των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου Πειραιά στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων -επειδή μπαίνει σύστημα GΙS στα απορριμματοφόρα- είναι μεν παράλογη, αλλά δεν προκαλεί καμιά εντύπωση. Ετσι κι αλλιώς η επιχειρηματολογία ότι η εργασία κάποιου στο Δημόσιο είναι ιδιωτική του υπόθεση, έχει ιστορία. Η προηγούμενη κυβέρνηση, για παράδειγμα, αρνιόταν να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για τους μισθούς που έδινε στα στελέχη του Δημοσίου. Οι μισθοί που πλήρωναν οι φορολογούμενοι θεωρήθηκαν προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων! Οπότε γιατί να μη θεωρούν οι οδοκαθαριστές του Πειραιά ιδιωτική τους υπόθεση πού πάνε με τα απορριμματοφόρα του δήμου; (Αναγκαία παρένθεση: το σύστημα GIS δείχνει στους υπολογιστές του δήμου ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το όχημα. Δείχνει πού βρίσκεται, αν κινείται, αν έχει χαλάσει, αν έχει παρκάρει έξωθεν κάποιου καφενείου, ή ακόμη ακόμη αν κάνει διαδρομές που έχουν ήδη καλυφθεί από κάποια άλλα απορριμματοφόρα. Σ’ αυτό αντέδρασαν με οργή οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Καταπατώντας τις ατομικές ελευθερίες μας, κουρελιάζοντας την αξιοπρέπειά μας, εν τω μέσω της νυκτός και με αδιευκρίνιστες διαδικασίες προχώρησε στο απαράδεκτο αυτό μέτρο... Τέτοιες μέθοδοι... μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και θα αγωνιστούμε με κάθε μας δύναμη και μέσον ώστε να αποτραπούν.»)

Παρά τον παραλογισμό, η προσφυγή των εργαζομένων στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι καθόλα νόμιμη. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφύγει σε μια δημόσια αρχή, ακόμη και με το πλέον παράλογο αίτημα. Η δημόσια αρχή το κρίνει και αποφασίζει. Μόνο που οι συνδικαλιστές όταν έλεγαν «με κάθε μας δύναμη (sic) και κάθε μέσον» δεν εννοούσαν μόνο τους νόμιμους τρόπους. Το ιδεολόγημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» καλύπτει και τον χουλιγκανισμό. Ετσι μια ομάδα συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ μπήκε στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Κανάλι 1 του Πειραιά» και το έκανε καλοκαιρινό. Εσπασαν τζαμαρίες, κατέστρεψαν το τηλεφωνικό κέντρο, προπηλάκισαν εργαζομένους.

Ο συνδικαλιστικός παραλογισμός μεταμορφώνεται ταχύτατα σε χουλιγκανισμό. Δυστυχώς θα δούμε περισσότερα, αφού τέτοιες πρακτικές μένουν ατιμώρητες. Και ποινικά και ηθικά. Αλήθεια, η ΕΣΗΕΑ υπάρχει ή το Δ.Σ. έφυγε για πρόωρες διακοπές;
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_30/03/2010_395915

Να πάνε να γαμηθούν οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Πειραιά και οι υπόλοιποι προύχοντες που εκμεταλλεύονται τους φορολογούμενους πολίτες και πλουτίζουν εις βάρος τους διαχρονικά !

Συνδεδεμένος dk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.759
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #42 στις: Τρι 30 Μάρ 2010 14:59 »
Δείτε το έχει ενδιαφέρον (πριν το κατεβάσουν βέβαια)
ALEX JONES ON GREECE (Greek subs)

Αποσυνδεδεμένος pasajax

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 318
 • Αξιοπρέπεια ρεε
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #43 στις: Τετ 14 Απρ 2010 23:02 »
Πέμπτη 15 Απρίλη παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Οι τηλεοράσεις και τα ΜΜΕ λένε ότι όλα πάνε καλά και ενικήσαμεν.

Οσό περνάει ο καιρός....λέω εγώ με τα λίγα που ξέρω....όλα πάνε χειρότερα για τον λαό ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ που φτιάχτηκε πριν την λεγόμενη κρίση των λεφτάδων (που θέλουν και άλλα περισσότερα).

Σε λίγο....δεν θα έχουμε τίποτα...μα τίποτα....και το 5ευρω στο γήπεδο....θα μας φαίνεται πάρα μα πάρα πολύ.

Δύσκολα τα πράγματα....και θα γίνουν δυσκολότερα αν δεν πούμε ΟΧΙ.
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 14 Απρ 2010 23:12 από pasajax »
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 23.079
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #44 στις: Πεμ 15 Απρ 2010 00:42 »
Ο καθένας μπορεί να κάνει το προσωπικό του γκάλοπ κάθε μέρα βλέποντας συνανθρώπους γύρω του,ρωτώντας τους γύρω του...Ε μετά βλέπει πόσο καλά πάμε...

Αποσυνδεδεμένος pasajax

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 318
 • Αξιοπρέπεια ρεε
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #45 στις: Παρ 16 Απρ 2010 19:38 »
Το έβαλα και στο θέμα "Χρηστοβασίλης" απλά εκεί τα μυρμηγκάκια δεν είναι τόσο αθώα.


Ο Μέρμηγκας
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.329
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #46 στις: Παρ 16 Απρ 2010 19:51 »
Nikolas Asimos - o sior idioktitis

"...Σαν δεν περάσει το καλό θα μπει η ρουφιανιά σου
Είναι γνωστή η φάρα σου, γνωστή κι η αφεντιά σου...
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος pagouras83

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 947
  • Προφίλ
  • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #47 στις: Πεμ 22 Απρ 2010 15:10 »
Μαύρες Ψυχές

Αυτοί φταίνε και κανένας άλλος.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

Αποσυνδεδεμένος pasajax

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Μηνύματα: 318
 • Αξιοπρέπεια ρεε
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #48 στις: Πεμ 22 Απρ 2010 16:04 »
Παράθεση
Αυτοί φταίνε και κανένας άλλος.


pagouras83....

εννοείς:

φταίνε οι πολιτικοί που είναι στη βουλή και
1) επιτρέπουν στους
προβοκάτορες που είναι βαλτοί από ξένες δυνάμεις
 να χαλάσουν την ηρεμία στη χώρα μας
2) είναι συμφωνία της νέας τάξης πραγματων που θέλει να σκλαβώσει την Ελλάδα
να κάνει ισλάμ την Ελλάδα και να τη δώσει σε Σκόπια,Αλβανία, Βουλγαρία και τουρκία;;;

Επειδή δεν έχω καταλάβει:
Φταίνε για τα νέα μέτρα που θα μας κάνουν φτωχούς και σκλάβους τα παραπάνω;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 22 Απρ 2010 16:09 από pasajax »
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Συνδεδεμένος davelis

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.430
  • Προφίλ
Απ: Χωρίς έλεος τα νέα μέτρα
« Απάντηση #49 στις: Πεμ 22 Απρ 2010 19:25 »
Αλήθεια, υπήρχε ζωή πριν τη Θάτσερ;

Τη θυμάται εκείνη τη ζωή κανείς;

Ηταν η εποχή που ο μικρός μέσος ανθρωπάκος είχε ακόμα κάποια αξία. Υπήρχαν στιγμές που η εργατική τάξη πίστευε ακόμα ότι μπορεί να απελευθερώσει τον άνθρωπο. Που η τέχνη δεν είχε παραδοθεί ακόμα στις επιδοτήσεις.

Ηταν η εποχή που υπήρχε ακόμα, έστω ως απόηχος, ο κόσμος που διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Εργατικοί μοίραζαν ακόμα γάλα στα σχολεία και στη Γη τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα τραγουδούσαν νέες μουσικές. Υπήρχε, έστω στα στερνά της, η ταξική αλληλεγγύη, απεργούσαν οι καθαρίστριες στη Γερμανία και τους έστελναν χρήματα οι Αγγλίδες νοσοκόμες.

Ηταν καλύτερος ο κόσμος τότε; Οχι, διότι ετοίμαζε τον σημερινό. Ηδη από τότε οι πρωτοπορίες λειτουργούσαν ως οπισθοφυλακές. Ηδη δεν χρειαζόμασταν ήρωες, πόσω μάλλον ήρωες της εργατικής τάξης.

Νέοι θεοί εμφανίσθηκαν κι άρχισαν να λατρεύονται στις αγορές κι ένας εξ αυτών κυρίως: ο Ανθρωπος Μέτοχος.

Ο νέος Μολώχ.

Ολα άρχισαν να περιστρέφονται γύρω απ' τον Ανθρωπο Θεό Μέτοχο. Επιτέλους η μεσαία τάξη έπαιρνε την εκδίκησή της απ' την Ιστορία. Μπορούσε επιτέλους να πλουτίσει κι αυτή λιγάκι, να αποενοχοποιήσει τον κυνισμό της, να αναγορεύσει την ιδιώτευση σε ιδανικιό.

 Ο λαϊκός καπιταλισμός ορθώθηκε στέρεος και παντεπόπτης, στις αγορές, στα σπίτια, στους νόμους, στα μυαλά, στα πανεπιστήμια.

Μια εκ νέου νέα τάξη υπαγόρευε το μετά όλων των πραγμάτων, στην πολιτική, τη φιλοσοφία, την τέχνη, την καθημερινότητα. Κι άρχισε η μεγαλύτερη ανισοκατανομή πλούτου στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ιδιώτες έφθασαν να 'χουν περιουσίες μεγαλύτερες από προϋπολογισμούς κρατών. Εταιρείες έφθασαν να κυβερνούν κυβερνήσεις, ο πόλεμος αυξήθηκε, η πείνα άρχισε να ενδημεί σε περιοχές του πλανήτη και οι ταξικές όσον και οι εθνικές αντιθέσεις μεγεθύνθηκαν προς το άπειρον.

Το κόλπο, όσον αφορά τη μεσαία τάξη, ήταν να φάει κι αυτή μερικά ψίχουλα -ο Ανθρωπος Μέτοχος- απ' το μεγάλο φαγοπότι των Δυνατών, ώστε να νομιμοποιεί τα καμώματα των όλο και πιο ισχυρών, όλο και πιο πλούσιων.

Και η μεσαία τάξη τσίμπησε. Αρχισε να περιφρονεί την εργατική τάξη, να παραμυθιάζεται από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους ότι η τάξη αυτή δεν υπάρχει πια, ότι φθίνει, ότι πεθαίνει, ότι υπάρχει κάπου στην Κίνα και μας φτιάχνει γκάτζετ για πενταροδεκάρες, ότι η «Ιστορία τελείωσε»...


Κι έτσι στη θέση της αξιοπρέπειας του πολίτη, του αυτοσεβασμού, των ιδανικών και των συλλογικοτήτων μπήκαν οι λαϊφοστυλάδες, το τίποτα, οι αρπαχτές, η αλληλοδιαφθορά. Το μίσος προς τον πλησίον (δημόσιο υπάλληλο, εργάτη, γεωργό), η τακτική τού «διαίρει και βασίλευε» της άρχουσας τάξης εναντίον όλων των άλλων πέτυχε περισσότερο παρά ποτέ· οι ευφημισμοί «εκσυγχρονισμός», «μεταρρυθμίσεις» επεβλήθησαν και η εργασία ατιμάσθηκε.

Μάλιστα ο Ανθρωπος Μέτοχος προχώρησε ακόμα περισσότερο επινοώντας νέες μορφές πλουτισμού των ολίγων. Εως τότε (γύρω στα 1980-90) οι αστοί έπαιρναν απ' τους εργάτες την υπεραξία τους. Εκτοτε άρχισαν να τους αρμέγουν και το εισόδημα! πώς; με την πίστωση! Χρεώνοντας με δάνεια και πιστωτικές τα νοικοκυριά, μπήκαν συνέταιροι στο μεροκάματο εφ' όρου ζωής. Οταν παίρνεις λίγα από πολλούς, τα ποσά γίνονται αστρονομικά. Κι όταν παίρνεις λίγο λίγο όλο και περισσότερα από όλο και πιο πολλούς, τα αστρονομικά κέρδη αυξάνονται γεωμετρικά
.

Μαζί όμως με την εργατική τάξη άρχισαν να χρεώνουν και τη μεσαία. Ο πρώην σύμμαχος ήταν τώρα κι αυτός με τη σειρά του έδεσμα για ξεκοκκάλισμα.

Η ανισοκατανομή του πλούτου άρχισε να διογκώνεται με επεισόδια όπως το Χρηματιστήριο μεν, αλλά κυρίως πιο συστηματικά: με την καταχρέωση των νοικοκυριών. Δεν άργησαν να ακολουθήσουν οι φούσκες, η κρίση -τα γνωστά.

Τώρα, πάνω στα ερείπια του ονείρου της μεσαίας τάξης για έναν εύκολο μικρό πλουτισμό, ορθώνεται ο Ανθρωπος Μέτοχος, ένα ξένο πια για τη μεσαία τάξη τέρας, ένας Μολώχ μόνον των Δυνατών, που τρώει αδιακρίτως μικροαστούς, εργάτες, νέους, γυναίκες, κεκτημένα, ζωές.

Η κρίση (οι κρίσεις είναι ο καπιταλισμός), αυτή η κρίση είναι ο μεγαλύτερος έως τώρα μηχανισμός ανακατανομής της ανισοκατανομής ακόμα περισσότερο υπέρ των πλουσίων από κτίσεως κόσμου.

Αν η βία αυτής της κρίσης καθιερωθεί, αν εναντίον της δεν υπάρξει λαϊκή, οργανωμένη, μαζική αντίσταση, τότε τα «μέτρα» που παίρνονται και στην Ελλάδα και διεθνώς θα πετύχουν τον πραγματικό τους στόχο που δεν είναι μόνον οι περικοπές στα εισοδήματα, αλλά κυρίως η οριστική καθιέρωση ενός εργασιακού μεσαίωνα, μιας ασφαλιστικής κόλασης, ενός ολοκληρωτικού οργουελιανού συστήματος κρατών χωρίς πατρίδες...

Για την καθιέρωση αυτού του Τρόμου, μεγάλες είναι οι ευθύνες του μέρους εκείνου της Αριστεράς που προσχώρησε στην αποδομητική ιδεολογία, την ομογενοποιημένη σκέψη, που έφθασε να δικαιολογεί «ανθρωπιστικούς» βομβαρδισμούς και που, κατηγορώντας μονίμως τον λαό για λαϊκισμό, στην ουσία του υπέσκαψε τον αυτοσεβασμό, του έφθειρε το αίσθημα του συνανήκειν και ως εκ τούτου κάθε αξίωση για αυτεξούσιο.


Το κεφάλαιο, ο Σόρος, η CITIGROUP η Μπρίτις - Ιμπέρια, δεν έχουν πατρίδα. Οι άνθρωποι έχουν. Τον πλανήτη, τη χώρα τους, τους φίλους τους, τα παιδιά τους, τις αναμνήσεις τους, τα σπίτια τους. Ε, όλα αυτά μάς τα γαμάνε...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 21.IV.2010 stathis@enet.gr και για την αντιγραφή....... δικός σας