Διάφορα > ΠΑΣατέμπος (για να περνά η ώρα)

Σφήκα και άλλα

<< < (2/54) > >>

Mikkael_Sin:
Το τόπικ θα μεταφερθεί αλλού!!! Το σκίσαμε το θέμα (σχωρνάτε μας). "Τα παλιά Γιάννενα και άλλες ιστορίες"  ::)


--- Παράθεση ---Θα έπρεπε να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για αναστήλωση και επισκευή όψεων.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα! Μόνο που δεν υπάρχει σάλιο... Η αρχαιολογική υπηρεσία ξέρει να παρεμβαίνει και να απαγορεύει ουσιαστικά (και ορθώς τις περισσότερες φορές) στους ιδιοκτήτες τις διάφορες παρεμβάσεις, αλλά δε "σπάει" φράγκο και δε γίνεται δουλειά. Το ίδιο συμβαίνει και στα ορεινά χωριά - παραδοσιακούς οικισμούς της Ηπείρου. 


--- Παράθεση ---Ήδη το διπλανό από τη σφήκα κτίριο έχει αναπλαστεί – επισκευαστεί πριν από 3-4 χρόνια και έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό κατάλυμα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Το Καλοκαίρι του 2006 ήταν σε λειτουργία, χωρίς να ξέρω πότε ακριβώς ξεκίνησε. Ήταν πάντως καινούριο και διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση.


--- Παράθεση ---Οι πραγματικοί γνώστες της πέτρας όμως, λένε ότι αυτό το κτίριο παρεκκλίνει λίγο από τα παλιά γιαννιώτικα και «αλβανίζει». Αυτό προέκυψε εξαιτίας των υπερβολικών λευκών τσιμέντων που χρησιμοποιήθηκαν στα αρμολόγια, λόγω της καταγωγής των μαστόρων. Κακίες…
--- Τέλος παράθεσης ---

Καμία κακία! Δεν είναι έτσι; δε νομίζω να το είπε και κανένας από κακό. Η τεχνοτροπία των μαστόρων εκεί ήταν διαφορετική απ' ότι των ντόπιων. Μια μικρή εμπειρία να έχεις, καταλαβαίνεις ποια Σχολή εκπροσωπεί αυτός που έχει κατασκευάσει το έργο (σπίτι, πλατεία, στέγη, φράχτης κ.λπ.)  :)

Σε ότι αφορά τα μαγαζιά, χαμός είχε γίνει στο "κλείσιμο" της Ίριδας, με ωραία πάρτυ και χαβαλέ, ενώ όταν έκλεισε το Μαντζάτο το Μάη του '98 είχε γίνει πορεία διαμαρτυρίας  :P

Τα πάρτυ ήταν πράγματι αξέχαστα ενώ ανάβαμε και φωτιά στην αυλή την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Νομίζω πως μέχρι τα late 80's ήταν πιο "σκοτεινό" μαγαζί (δεν το πρόλαβα κιόλας) ενώ μετά την ανακαίνιση κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90, έβρισκες κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα. Από μαθητές που πηγαινοέρχονταν στα φροντιστήρια, κουλτουριάρηδες φοιτητές και ξέμπαρκους φαντάρους.

Νομίζω πως το "φαινόμενο" του Μαντζάτου σε μια όχι και τόσο μικρή πόλη (δε μιλάμε για μια καφετέρια στην Άρτα ή την Τρίπολη) είναι μοναδικό στο Πανελλήνιο.


Υ.Γ. Έχω καιρό να περάσω από εκεί μπροστά αλλά πάντα θυμάμαι να γίνεται κι από κάτι στο Fuzz (πρώην Σφήκα  :) ) οπότε ας μην τρέφουμε ελπίδες. Μακάρι πάντως...

Υ.Γ.1 Ετοιμάσου για "γύρες" lemorsero, έχουν πολλές μαγικές "γωνιές" τα Γιάννενα που αξίζει να τσεκάρουμε  ;)   

Tifozo:
 Παιδιά ας μην συγκρίνουμε το Μαντζατο, την Τάιγκα και την παλιά Ίριδα με το FUZZ και τη Σφήκα. Είπαμε καλό το FUZZ αλλά όχι και να γίνει μύθος στην πόλη όπως έγινε η προαναφερθείσα τριάδα.

 (επίσης και το 98 για όποιον το θυμάται είχε καλό όνομα)

lemorsero:
mikkael sin όπως βλέπεις ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ!!
Στο δικό μας πλέον γήπεδο. Καλώςτονα και το φίλο tifozo.

Σε αυτό το ποστ ας μνημονεύσομε παλιά μαγαζιά της πόλης μας όλων των προτιμήσεων (μπαρ, καφέ, ντίσκο, εστιατόριο, ταβέρνες, σκυλάδικα κλπ...).
Καλό θα είναι να μην αναφερόμαστε σε όσα λειτουργούν ακόμα λόγω διαφήμισης.

Φίλε tifozo πολύ καλά τα λες για παλιά ίριδα, τάιγκα, ματζάτο και 98! Η Σφήκα όμως είναι κ αυτή μύθος για τα γιάννενα (το fuzz όχι).

Ακόμα 2 μαγαζιά που μου έρχονται στο μυαλό είναι:

1. το Φόξι στα early 90's. Μαζί με την παλιά ίριδα είχε πολύ πασολέδικο και μαλλιαρό στοιχείο. Εκεί άλλωστε δημιουργήθηκαν παρέες και σ.φ. της ομάδας. Λειτουργεί πλέον με άλλο όνομα, άλους θαμώνες, ψιλοίδια μουσική

2. το θρυλικό ΝΤΕΝΟΥΑΡ!!! Πραγματικός μύθος για την πόλη μας. Έγινε ακόμα και έκφραση ζοχάδας. Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΓΑΖΙ (σε μέγεθος και αξία). Αλήθεια τι απέγινε αυτός ο χώρος? έχω κάτι χρόνια να περάσω..
 

mastak:
Μέσα 80 ...

1. Travellers στη Γ. Σακκά ... δεν έμπαινες μέσα με μαλλί κοντότερο από 25εκ ...
2. Brazil ... στη Κουντουριώτου ... τι να πω ρωτηστε καναν άλλο να σας πει :-)

 :pashat:

Υ.Γ. Και τα χανούμια να μαθαίνουν μπάνιο στη λιμν ;-)

giorgos-pagouras:
Υπάρχει φωτογραφικό αρχείο από αυτά τα ιστορικά στέκια;
Για να μαθαίνουμε και μεις που δεν καταφέραμε να τα ζήσουμε άμεσα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση