Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - bouzbas

Σελίδες: [1]
1
Το εξαιρετικό βιβλίο του Γάλλου ακαδημαϊκού Sebastien Louis, «Το φαινόμενο των Ultras στην Ιταλία» παρουσιάζεται απόψε στην Αθήνα, και το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο καθένας ποδοσφαιρόφιλος θα μπορούσε να αφιερώσει μερικές ώρες από το σαββατόβραδό του στον "Πολυχώρο @ρουφ"...Αποτελεί κοινή ομολογία, ότι η ελληνική ποδοσφαιρική βιβλιογραφία είναι χτυπητά πενιχρή. Ψάξτε αν θέλετε στα ράφια των βιβλιοπωλείων και τους καταλόγους των εκδοτικών οίκων. Μόνο ικανοποιημένοι δεν θα μείνετε από τα ευρήματα σας.
 
Γι' αυτό το λόγο λοιπόν, όταν μεταφράζεται ένα σημαντικό βιβλίο για το φαινόμενο του ποδοσφαίρου από το εξωτερικό στη γλώσσα μας, χρίζει ιδιαίτερης μνείας. Κάπου εδώ έρχεται το βιβλίο του Σεμπαστιάν Λουί.Μα τι ακριβώς τέλος πάντων είναι αυτές οι ακραιφνείς μερίδες φιλάθλων των ομάδων που κρατούν μια τακτική γωνιά στο χώρο των κερκίδων, φωνάζουν τα δικά τους συνθήματα και δημιουργούν εντυπωσιακές ατμόσφαιρες στα γήπεδα ή ακόμα και συγκρούονται με έτερα γκρουπ αντιπάλων οπαδών;
 
Σε μια εποχή όπου νόμος είναι τα συμφέροντα της εμπορευματοποίησης και που το ποδόσφαιρο κινδυνεύει να μεταβληθεί ολοκληρωτικά από άθλημα σε προϊόν, το πόνημα του Γάλλου συγγραφέα είναι μια πρώτης τάξεως απάντηση στα παραδεδεγμένα κλισέ του τύπου "άνθρωποι του περιθωρίου", "εντολοδόχοι των διοικήσεων", "θολωμένα μυαλά με ροπή στη βία", που χρησιμοποιούνται εναντίον των οργανωμένων οπαδών.
 
Φυσικά και υπάρχει η σκοτεινή πλευρά στο φαινόμενο των ultras, δεν τίθεται καμία αμφιβολία για τούτο. Ουδείς όμως, ή καλύτερα ελάχιστοι, δεν εστιάζει στο ρόλο τους και τη σημασία που φέρει στο ποδόσφαιρο η ύπαρξη τους. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους στους αγώνες των ομάδων, ποια είναι η δράση τους εκτός των κερκίδων και πώς διαπλέκεται η συμπεριφορά τους με την κοινωνική ζωή;
 
Ο Σεμπαστιάν Λουί ήταν ένας ultra και δεν το κρύβει. Ίσα ίσα, ήταν κάτι που τον έκανε να εκτιμήσει καλύτερα το φαινόμενο της οπαδικής κουλτούρας στο χώρο του ποδοσφαίρου βιώνοντάς το μέχρι το μεδούλι. Το βιβλίο του προήλθε από τους καρπούς πολυετούς επιτόπιας έρευνας στην ιταλική ποδοσφαιρική σκηνή μελετώντας τα ήθη των τιφόζι, και ως εκ τούτου αποκτά ιδιαίτερη αξία.
 
Σκιαγραφώντας την εικόνα μιας από τις πιο εμβληματικές κουλτούρες οπαδών στο χώρο, της ιταλικής, υποδεικνύει γενικότερα την άρρηκτη σχέση μεταξύ του αθλήματος και των φιλάθλων του με την ανθρώπινη κοινωνική ζωή. Ταξιδεύοντας πίσω στη δεκαετία του 60’ όταν και άρχισαν να συγκροτούνται οι πρώτοι πυρήνες των ultras, βρίσκει τα κίνητρα της δημιουργίας του κινήματος και προχωρεί παρουσιάζοντας σταδιακά όλες τις φάσεις που πέρασε, μέχρι την σημερινή του παρακμή. Παράλληλα εξετάζει τις πολιτικές προεκτάσεις του οπαδικού μορφώματος και γίνεται εμφανές ότι: το φαινόμενο των ultras συλλήβδην, εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται επιφανειακά και με προκατάληψη από την κοινή γνώμη, και με αυταρχισμό από τις κυβερνήσεις.
 
Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στις εκδόσεις "Απρόβλεπτες" για την πρωτοβουλία να φέρουν το εν λόγω βιβλίο στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού της Ελλάδας, όπως και στο περιοδικό "Humba" και το blog "football-blabla.blogspot.com", που συμμετέχουν στην οργάνωση της παρουσίασής του στη χώρα μας.
 
Στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα απόψε (3/9) στις 20:00 το βράδυ στον Πολυχώρο @ρουφ στο Γκάζι (Κωνσταντινουπόλεως 10 και Ανδρονίκου) η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τον κόσμο, ενώ το "παρών" θα δώσει και ο ίδιος ο Σεμπαστιάν Λουί. Το Sport24.gr θα είναι εκεί.


πηγή : sport24.gr

3
B.D. FOXMOOR

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ,


ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΓΟΡΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟLIVE TREE CAFE
ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΓΟΡΑ

Active Member-Blah Blasphemy

5
Σχετικά με το forum / gif eikones..
« στις: Τρι 23 Μάρ 2010 09:07  »
Η 1η μου  gif είναι γεγονός...  :)
για όσους δεν γνωρίζουν, gif εικόνα είναι αυτή που έχω στην υπογραφή μου...

όσοι έχετε ωραία videakia από κερκίδα και θέλετε να γίνουν έτσι, στείλτε μου μήνυμα και θα δούμε τι μπορεί να γίνει!!
 :pas:

Σελίδες: [1]