Διάφορα > ΠΑΣατέμπος (για να περνά η ώρα)

Σφήκα και άλλα

(1/54) > >>

lemorsero:
Σόρι, αλλά θα παρέμβω λόγω συγκινησιακής φόρτισης...
ΣΦΗΚΑ!
Αν εννοούμε το ίδιο, μιλάμε για το απόλυτο μπαρ. Με διαφορά το καλύτερο & πιο ζεστό μαγαζί στα γιάννενα ever!
Λειτουργούσε τα παλιά τα χρόνια στην τώρα οδό Κωλλέτη. Πολύ μπροστά μπαρ για την εποχή του, αλλά και για κάθε επαρχιακή πόλη, στο οποίο συχνάζαν κυρίως φοιτηταί. Ένα άτυχο γεγονός όμως στιγμάτισε το μαγαζί αυτό τρομάζοντας την τότε γιαννιώτικη κοινωνία . (Ας μην το αναφέρω τώρα μαζί με τις καλές αναμνήσεις). Θυμάμαι ακόμα τις μανάδες μας να μας μαλώνουν για να μην περνάμε ούτε από την οδό αυτή!

Αν περάσεις ακόμα και σήμερα από αυτό το στενάκι κάτω από το δημαρχείο, μπορείς να διακρίνεις από το ανοιχτό παράθυρο, το εκπληκτικό μπαρ (από ξύλο καρυδιάς-φθαρμένο πλέον). Αυτό είναι από την μετέπειτα εποχή που ξαναάνοιξε και λειτουργούσε με το όνομα "FUZZ" (κάπου το 1994-95 αν θυμάμαι καλά).

Όσο για το όνομα που αναφέρεις, δεν τον θυμάμαι (σαν όνομα - φατσικά ίσως). Από χθες όμως πραγματικά σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ γιατί κάπου την έχω ξανακούσει αυτή την ιστορία. Κάτι σαν dejavu έπαθα διαβάζοντας το υ.γ. σου.

Υ.Γ. Σόρι για το πολύ μπλα μπλα, αλλά με συγκίνησες παλιόπαιδο

ΛΟΚΟ:
υ.γ.
Πολλά φεγγάρια είχε κάνει στα Γιάννενα. Υπήρξαν και επεισόδια στο πανεπιστήμιο, όπου πουλούσε κασέτες.
Η σφήκα δικιά του ιδέα ήταν, αλλά έπεσε πολύ δουλειά, απ' την παλιοπαρέα, φοιτηταριό κυρίως, για να στηθεί.
Μετά τη σφήκα, αναχώρησε για λευκάδες, όπου προσπάθησε να στήσει κοινόβιο σ' ένα κτήμα που αγόρασε εκεί. Ενθουσιασμός στην αρχή, δεν προχώρησε όμως.
Chief, λόγω ύψους (μάλλον από τον Ινδιάνο της "Φωλιάς του Κούκου").
Το χειρότερο μ' αυτόν τον απαράδεκτο τύπο, ήταν η λυκοσκυλίνα του η Λούπα, π δεν καθότανε με τπτ, αν και τάθελε, σε άντρακλα λυκόσκυλο, που προσπαθούσε επί 12 ώρες σε εσωτερική αυλή παλιου γιαννιώτικου σπιτιού, μέχρι που τ' αφεντικά, είδαν κι απόειδαν και αποχώρησαν για το μπαρίδιο.
Μετά τον Chief, τη σφήκα ανέλαβε η πωστηνλέν η χημικού, τς οποίας ο άντρας, έχει (είχε) εστιατόριο στην παραλία.

lemo> ποιό άτυχο γεγονός λες;

lemorsero:
Το ατυχές περιστατικό ακόμα κ σήμερα δεν το έχω διασταυρώσει.
Πρόκειται για το θάνατο νέου από υπερβολική δόση στην περιοχή εκείνη. άλλοι λένε πως έγινε μέσα στο μαγαζί, άλλοι απ' όξω, άλλοι κάνουν λόγο για την ευρύτερη περιοχή, άλλοι για θαμώνα του μπαρ και τέτοια.
τα συντηρητικά γιάννενα του τότε στιγμάτισαν το ίδιο το μπαρ. Οι κακές γλώσσες της νυχτερινής ζωής λένε πως το κτίριο είναι στοιχειωμένο από αυτό το περιστατικό και γιαυτό δεν μπορεί να ορθοποδίσει...
Δεν ξέρω αν όλα αυτά ήταν τριάρια και απλά μας "προγγίξανε" για να μην πατάμε στη σφήκα. Καιρός όμως να το μάθω!!
 (μιας και έχεις τρομερή μνήμη κ γω μάλλον ήμουν λίγο μικρότερος)

Μέχρι τότε, πάω για επιτόπου αυτοψία στο fuzz-σφήκα! 

Mikkael_Sin:

--- Παράθεση ---λειτουργούσε με το όνομα "FUZZ" (κάπου το 1994-95 αν θυμάμαι καλά).
--- Τέλος παράθεσης ---

Καλά θυμάσαι! Λειτουργούσε και το 1996-97 ως το Καλοκαίρι. Τότε πρέπει να έκλεισε για πάντα.

Εκπληκτική είσοδος για μαγαζί, εσωτερικός χώρος με μπαλκόνια, εξαιρετική διακόσμηση και μουσική για γούστα. Δυστυχώς, 1-2 παρέες πηγαίναμε τότε και απορούσαμε που δεν είχε κόσμο. Το αποδίδαμε στο γεγονός οτι ήταν κέντρο-απόκεντρο (για όσους δε γνωρίζουν, στο δρόμο κάτω απ' το δημαρχείο).

Μιλάμε φυσικά για μια περίοδο που το "μαντζάτο" μεσουρανούσε στα Γιάννενα.

Fuzz, μαντζάτο και παλιά Ίριδα ήταν τα πιο καλοστημένα μαγαζιά (μιλάω για μπαρ κι όχι φαγάδικα ή καφέ) που έχω δεί στα Γιάννενα (σύμφωνα με το δικό μου γούστο). 

lemorsero:
Ξανά-μανά σόρι από τους αρνητές στράτευσης που το συμπαθές θέμα τους το κάναμε «μηχανή του χρόνου», αλλά η συζήτηση για το θέμα σφήκα με οδήγησε σε βόλτα από αυτή τη γειτονιά σήμερα το μεσημεράκι. Μάλιστα δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς βρισκόταν μια διμοιρία ΜΑΤ (μπλιαξ %-| %-|)
 (για να δείτε πόσο πολύ φοβούνται τις βόλτες του lemorsero 8)).

Χαζεύοντας την οδό Κωλλέτη από το δημαρχείο, αναρωτιέσαι ποιος κιαρατάς τοποθέτησε τις πιο αντιπαθητικές υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών (ξανά μπλιαξ  %-| %-|) στο πανέμορφο αυτό δρομάκι. Η ομορφιά της οδού αυτής οφείλεται στα εκπληκτικά διατηρητέα κτίρια της. Ένα από αυτά είναι και αυτό που στέγαζε τη σφήκα. Κατά σύμπτωση αυτές τις ώρες που μνημονεύουμε το μαγαζί αυτό, έχουν κλείσει το πεζοδρόμιο με απαγορευτικά έξω από αυτό το κτίριο! Μάλλον πέφτουν κομμάτια από το φθαρμένο μπαλκόνι, εκτός και αν… πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες πολύ σύντομα..(λέτε να έχουμε καμιά έκπληξη?).
Η ανεπίχριστη (πλέον) όψη αργολιθοδομής του κτιρίου έχει κάτι από το παρελθόν και χαζεύοντας το κτίριο οι αναμνήσεις ξαναζωντανεύουν!
Είμαι απ’ αυτούς - μάλλον και συ mikkael sin- που κάτι τέτοια κτίρια με καυλώνουν! Θα έπρεπε να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για αναστήλωση και επισκευή όψεων. Ήδη το διπλανό από τη σφήκα κτίριο έχει αναπλαστεί – επισκευαστεί πριν από 3-4 χρόνια και έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό κατάλυμα. Οι πραγματικοί γνώστες της πέτρας όμως, λένε ότι αυτό το κτίριο παρεκκλίνει λίγο από τα παλιά γιαννιώτικα και «αλβανίζει». Αυτό προέκυψε εξαιτίας των υπερβολικών λευκών τσιμέντων που χρησιμοποιήθηκαν στα αρμολόγια, λόγω της καταγωγής των μαστόρων. Κακίες… --- Παράθεση από: Mikkael_Sin στις Παρ 05 Μάρ 2010 18:09 ---Fuzz, μαντζάτο και παλιά Ίριδα ήταν τα πιο καλοστημένα μαγαζιά (μιλάω για μπαρ κι όχι φαγάδικα ή καφέ) που έχω δεί στα Γιάννενα (σύμφωνα με το δικό μου γούστο). 

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ απόλυτα!! η παλιά ίριδα ήταν συγκλονιστικό μαγαζί (με πολύ πασολέδικο στοιχείο μάλιστα) σε επίσης εκπληκτικό κτίριο.
Το ματζάτο όντως μεσουρανούσε. Είχε αλλοιωθεί όμως λίγο γιατί πήγαινε όλος ο κόσμος. Στην ιστορία έχουν μείνει τα τρομερά πάρτι μέχρι το πρωί των 90's στο ματζάτο κάθε πρωτοχρονιά & απόκριες. 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση