Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - midnight

Σελίδες: [1] 2 3 ... 23
1
Ο ΠΑΣ μπορεί να έχασε σήμερα, όμως είναι απίστευτο, πόση παρέα μπορεί να σου κρατήσει κ' μόνο η σκέψη ότι ήρθε μια χαραμάδα να ενωθείς με κάτι ανθρώπινο, μέσα σε όλο το απάνθρωπο κ' απόκοσμο σκηνικό που βιώνουμε πριν χαράξει αυτή η Άνοιξη, που ποτέ δεν ήρθε...
Ο ΠΑΣ έχασε τον αγώνα, αλλά δεν έχει καμιά σημασία σήμερα. Σημασία έχει που υπάρχει.
Που υπάρχει κάτι... έστω κ' κάτι που να σε κάνει για μία ώρα να ασχοληθείς, να νοιαστείς... να μισο-ξεχσστείς, να αποκουμπήσεις... έστω για λίγο... κ' ας έχασε η Ομάδα σου, δεν πειράζει...

2
Είναι το πιό ενδιαφέρον ματς των τελευταίων ετών για τον ποδοσφαιρικό κόσμο.
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες".
Όλα τα μάτια θα είναι καρφωμένα στον ΑΓΙΑΞ της ΗΠΕΙΡΟΥ.
Για άλλη μία φορά, οι... σπουδαίοι των Αθηνών, το κατεστημένο ολόκληρο, ο καθείς από την πλευρά του, θα βρίσκεται έρμαιο  στου Ταύρου τις οπλές.
Ο ΠΑΣ υποχρεώνει και πάλι όλο το βρωμερό σύστημα, να μάθει να μην υπολογίζει χωρίς Αυτόν!!
Ο κόσμος του ΠΑΣ, μπορεί να μην είναι μέσα στο γήπεδο, όμως η ανάσα του από κάθε σημείο της πόλης, θα είναι φωτιά που θα καίει στον αέρα των "Ζωσιμάδων".

Θανάση Στάικε,
ξεκίνησες την σεζόν χωρίς το πτυχίο.
Μέχρι στιγμής έχεις πάρει δύο πτυχία.
Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσεις την συλλογή σου!

3
Μια ευχή και μόνο.
Σιδερένιος και γρήγορα δυνατός ξανά σαν ταύρος! Περαστικά από καρδιάς.

4
"... και στης Λίμνης τα νερά
έπνιξε την "Ομορφιά"
μέσ' του πάθους τη φωτιά...

... και σαν θρήνος τη νυχτιά
έφτασε από βαθιά
σαν κραυγή η συμφορά.... "

5
Με οπαδούς ή χωρίς οπαδούς.
Με παίκτες ή χωρίς παίκτες.
Με προπονητή ή χωρίς προπονητή.
Με πρόεδρο ή χωρίς πρόεδρο.
Με πέναλτυ ή χωρίς πέναλτυ.
Με πίστη ή χωρίς πίστη.
Με την ψυχή στα δόντια!
Με την πλάτη στον τοίχο κολλημένη εντελώς!
Με κόντρα διαιτησία στους αιώνες!

Πώς ακριβώς μας θέλετε, σπουδαίοι των Αθηνών???

Κάποιος να συνοδεύσει την Κυρία εις τας εξόδους!

Ο κόουτς Στάικος αρχίζει να "πετάει" μπόι.

Να περάσει ο επόμενος!

6
Μέσα στο εκπληκτικό κείμενο, τον συντάκτη του οποίου θέλω να συγχαρώ για το οδοιπορικό στην metal απόχρωση της πόλης, από τα ελάχιστα, αν όχι το μόνο που αναφέρεται αμιγώς στο συγκεκριμένο είδος και στην κουλτούρα των οπαδών της, που χρειάστηκε να πενηνταρίσουν ώστε να φύγει από πάνω τους το στίγμα του... "ανθρωποφάγου".

Η σεμνοτυφία και τα χρηστά ήθη της εποχής, ταλαιπώρησαν άδικα μία μεγάλη μερίδα νέων ανθρώπων που απλώς ήταν ακόλουθοι ενός μουσικού ρεύματος και καθόλου αλλόκοτοι, όπως τους ήθελαν οι γνωστές μικροαστικές αντιλήψεις.

Η περιορισμένη εκπαίδευση της προηγούμενης γενιάς, η άγνοια ξένης γλώσσας, η σκληρή-λαϊκή καθημερινότητα, η απαιτητική βιοπάλη, η ελλιπής ή και καθολική απουσία εξωτερικών ερεθισμάτων, η επιτακτική απόρριψη νέων εικόνων, η δεδομένη εσωστρέφεια, η ενασχόληση με τα "καθώς πρέπει" του γείτονα... η φοβία των γονέων στα νέα, ξενόφερτα, άγνωστα πρότυπα, έφερναν τους νέους αυτούς αντιμέτωπους με το οικογενειακό περιβάλλον τους πρώτα και κατ' επέκτασιν με την υπόλοιπη τοπική ή ευρύτερη αποδοχή.

Ο καθωσπρεπισμός της εποχής, ως προς την εικαστική φυσιολογικότητα, υπήρξε ανελέητος.
Η ομοιομορφία ήταν επιβεβλημένη.
Σ' εκείνη την εποχή αρκούσε απλά κάποιος συνάνθρωπος να φοράει γυαλιά για να τεθεί αυτομάτως εκτός ομοιομορφίας.
Η μοναδική ανοχή που υπήρχε από την εγχώρια κοινωνία και αυτό ως... δείγμα φιλάνθρωπης κατανόησης, αφορούσε κάποια επαναπατρισμένα παιδιά Ελλήνων μεταναστών, τα οποία με την έλευσή τους διέφεραν στην νοοτροπία, όμως...  καλύτερα ήταν να παραμένουν μακρυά από τα δικά τους, καθώς εισήγαγαν νέα ήθη στις τοπικές κοινωνίες... και η περιβολή τους όσο και το εικαστικό σύνολο αποτελούσε... γραφικό δείγμα αλλοδαπής κουλτούρας... ενώ τα "ακούσματά" τους διατάρασσαν τρόπον τινά την... κοινή ησυχία.
 
Σε αυτά τα δεδομένα, ήταν μάλλον φιλόδοξο να αξιώνει κανείς αποδοχή σε μία metal κουλτούρα η οποία αντιπροσώπευε την απόλυτη ανομοιομορφία για την εγχώρια αντοχή.

Η ασυνήθιστη περιβολή, τα περικάρπια, τα δαχτυλίδια, τα δερμάτινα, τα σκουλαρίκια, η μακρυά  ατελείωτη αντρική κόμη που αποθέωνε τον χορό των metalάδων, ο σκληρός ήχος, το ακατανόητο της γλώσσας και η "εκρηκτική" ενέργεια όλου αυτού του συνόλου, επιστράτευε εσπευσμένα την επικρατούσα κοινονοικοηθική αντίληψη να αναλάβει δράση...

Μόνο που η ανομοιομορφία της είναι δύσκολο να γίνει διακριτή, καθώς έγκειται στην εξής λεπτομέρεια:
Αυτή την μουσική δεν την διαλέγεις.
Έρχεται μόνη της και σε διαλέγει αυτήν.
Διότι παρά την εκρηκτική της ορμή, απευθύνεται σε ανθρώπους ευαίσθητους και ψυχές ελεύθερες.
Που δεν ταιριάζουν στον καιρό τους και δεν αλλάζουν στον χρόνο.

Τα στατιστικά παρατράγουδα που καταχωρούνται στο "χώρο" είναι αναμενόμενα όπως σε κάθε μαζικό ρεύμα.
 Ο χουλιγκανισμός των '80ς αδίκως χρεώθηκε ολοκληρωτικά και άκριτα στους metalάδες της εποχής, καθώς ήταν βολικά ο μανδύας που φόρεσε τότε η βία στα γήπεδα.
Όπως και άδικα επιχειρήθηκε αργότερα να χρεωθεί ως συνώνυμο του κάθε ποδοσφαιρόφιλου, η παρουσία του στο γήπεδο με τα έκτροπα των επεισοδίων.

Και μιας ο λόγος για την παρουσία τους στο "ιερό" του ναού των "Ζωσιμάδων",  όποιος έχει μακρά παρουσία και παλαιά στο γήπεδο, θα θυμάται καλά ότι με την πενιχρή διαθέσιμη αστυνομική δύναμη, τα "φρικιά" της 7 ήταν αυτοί που ανέλαβαν ουκ ολίγες φορές να διαφυλάξουν την σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων μας, εντός και εκτός γηπέδου.
Οι καυγάδες υπήρξαν ομηρικοί μεταξύ ροκάδων και ντισκόβιων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, κυρίως τα Σαββατόβραδα, όμως το άλλο πρωί, μια αγκαλιά όλοι μαζί, βρισκόταν από κοινού στις επάλξεις για να υποστηρίξουν την τοπική Ομάδα και τους κατοίκους της πόλης, από τις ορδές των πραγματικών χούλιγκανς που συχνά κατέφθαναν με "ανώμαλες" διαθέσεις...

Είχαν προσωνύμια, ήταν wild boys, ήταν καλοί φίλοι και πολλοί παραμένουν ακόμα.
Μαζί μοιραστήκαμε πολλές συζητήσεις, αξέχαστες μουσικές διαδρομές, πολλά χρόνια συνύπαρξης στο γήπεδο και στα στέκια και έναν εγκάρδιο αλληλοσεβασμό που διατηρείται μέχρι και σήμερα.
Προσωπικά, διατηρώ την ίδια φιλία και τον ανάλογο σεβασμό και με τους τότε ντισκόβιους, αλλά και με τους λαϊκούς θαμώνες της εποχής, καθώς εκτιμώ όλα τα είδη της μουσικής τέχνης, με διακριτή προτίμηση στην heavy metal σκηνή της δεκαετίας '80.

Τα ακούσματα της δεκαετίας αυτής, τα συγκροτήματα, η προσμονή των καινούργιων δίσκων τους είναι αξεπέραστα, ο ήχος τους δεν επαναλαμβάνεται, ούτε η θέρμη του κοινού τους, που με τόσα εμπόδια κατάφερνε να προσεγγίσει για λίγο ένα τραγούδι ή ένα κουπλέ όλο κι όλο της συγκεκριμένης μουσικής σε φιλικά μπαρ τις αργές πάντα ώρες...
Τα συγκροτήματα της πόλης διένυσαν εξαιρετική πορεία και οι δημιουργοί τους παραμένουν αυθεντικοί  βετεράνοι heavy metalάδες που μεταλαμπαδεύουν την metal κουλτούρα στην γενιά των παιδιών τους και στα δικά μας παιδιά.

Ωστόσο, οι "παλιοροκάδες" σε γενικότερο όρο, της πόλης, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά για να βρουν ένα μόνιμο στέκι, τα τελευταία 25 χρόνια, έχουν το δικό τους αυθεντικό και θρυλικό INDIAN Hardrock Bar στο οποίο απολαμβάνουν τον αειθαλή metalικό ήχο, σημείο συνάντησης όλων των παλιών κυρίως, αλλά και νεότερων metalάδων που αποτελεί πλέον Πανελλήνιο, όσο και διεθνή πόλο έλξης και μέθεξης.

7
Ο Πελέ για τα παιδιά της δεκαετίας του '70 ήταν το μυθικό όνομα πάνω στο οποίο οικοδόμησαν όλη τους την λατρεία για το ποδόσφαιρο.
Η φήμη του κατέκλυζε τον πλανήτη σε μια εποχή, που η εικόνα  ήταν πραγματική πολυτέλεια.
Ωστόσο, αρκούσαν μόνο λίγα λεπτά τηλεθέασης για να αντιληφθείς ότι αυτός ήταν ένας αληθινός μάγος που, αντί να εξαπολύει ξόρκια με μια φωτεινή σφαίρα μπροστά του, το έκανε με μία απλή μπάλα στα πόδια του και μάγευε όλον τον κόσμο!
Τον γνωρίσαμε μέσα από την ασπρόμαυρη τηλεόραση και μέσα από μία εικόνα λιτή και πιό γρήγορη από την φυσική της ροή, αλλά χαραγμένη με ανεξίτηλες ασπρόμαυρες και γκρι αποχρώσεις στα παιδικά μας μάτια.
Τον "κυνηγήσαμε" και τον κολλήσαμε με ευλάβεια στα ποδοσφαιρικά άλμπουμ της εποχής, ώστε να μην τσαλακώσει ούτε χιλιοστό της φωτογραφίας του...

Είχαμε ίσως την ατυχία να τον προλάβουμε στη δύση της καριέρας του, αλλά πολλοί από εμάς θα θυμούνται ακόμα τον σκεπτικισμό, έως αρνητισμό, με τον οποίο μεγάλη μερίδα των φιλάθλων της εποχής υποδέχτηκε το καινούριο τότε 16χρονο ταλέντο που άκουγε στο όνομα Μαραντόνα, ο οποίος και έμελλε να αποτελέσει το ίνδαλμα των αιώνων!
Το ερώτημα του 20ου αιώνα για το ποιος από τους δύο ήταν ο καλύτερος, ήταν το μόνιμο ενδιαφέρον παλαιών και νεότερων ποδοσφαιρόφιλων.
Το βέβαιο είναι ότι σήμερα έκλεισε η ποδοσφαιρική ιστορία του 20ου αιώνα.

Ο Πελέ θα μονοπωλεί για πάντα τις ασπρόμαυρες αναμνήσεις μας, σαν ένα φιλμ νουάρ, όπου θα είναι για πάντα ο μοναδικός πρωταγωνιστής και ο μόνος κινηματογραφικός αστέρας της ποδοσφαιρικής μας ταινίας.

Η μυθική παρέα των ουρανών υποδέχεται τον μεγάλο αρχιερέα της.

8
Το φωνάζει με όλες του τις δυνάμεις!
Το διαλαλεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο!
Συνεχίζει να ζητάει βοήθεια και να αναπνέει ακόμα και χωρίς οξυγόνο!
Σηκώνει ανάστημα και αρνείται να παραδώσει τα όπλα που του αρπάζουν μεθοδικά οι επιτήδειοι απ' τα χέρια.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει να ζει πέρα από κάθε τυπική λογική και υποχρεώνει ξανά τον ποδοσφαιρικό κόσμο να στρέψει το βλέμμα επάνω του!
Ο Άγιαξ της Ηπείρου βασιλεύει ακόμα στη γη των Ηπειρωτών και στέλνει την ομαδούλα των δισεκατομμυρίων με σκυμμένο κεφάλι στο σπίτι της!
 
Το πνεύμα των Αργεντίνων πλανάται ακόμα στους αιθέρες των "Ζωσιμάδων"!
Κι αλίμονο σε όποιον το υποτιμήσει...

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε.
Αυτό έχω μόνο να σας πω.
Τα όνειρα των εραστών δεν σβήνουν!!

9
άλλες ομάδες - ποδόσφαιρο / Απ: Lionel Messi
« στις: Τρι 20 Δεκ 2022 14:18  »
18 Δεκεμβρίου 2017:

Παράθεση
Μαραντόνα: Το «Θέλω να δω την Αργεντινή όπως το 1986» που εκπληρώθηκε ακριβώς πέντε χρόνια μετά!

https://www.gazzetta.gr/football/moyntial-2022/2180866/marantona-thelo-na-do-tin-argentini-opos-1986-poy-ekplirothike

18 Δεκεμβρίου 2022:Το παιδάκι από το Ροζάριο που δεν ψήλωνε, έγινε τελικά ο πιο θεόρατος άνθρωπος του πλανήτη!

Γιατί η "μαγεία" των παραμυθιών Crimson, δεν μένει για πάντα φυλακισμένη στα παιδικά όνειρα... Παίρνει ζωή, ευτυχώς, κάποτε μέσα στα όνειρα των μικρών παιδιών και γίνετται αληθινός θρύλος!
10
Υπήρχαν μόνο δυο χέρια ταιριαστά γι' αυτήν την κούπα.
Κ' εκείνη το ήξερε...
Για έναν ολόκληρο μήνα τα μάτια της ήταν επάνω του καρφωμένα, κάθε φορά που τον έβλεπε να μονομαχεί για λογαριασμό της...
Ήξερε ότι ήταν η τελευταία τους ευκαιρία.
Κάθε φορά που η παλάντζα της νίκης ταρακουνιόταν, εκείνη καρδιοχτυπούσε μαζί με έναν ολόκληρο λαό που της "έστρωνε" τις αυλές και τους δρόμους.
Ήθελε μόνο αυτόν να την αγκαλιάσει. Ήθελε μόνο αυτόν να την ταξιδέψει.
Να την φτάσει μέχρι τους χρυσούς ουρανούς!
Εκεί που κατοικεί ο αιώνιος Θεός της!!
Ο Μέσι έκανε το χρέος του και τίμησε τον αιώνιο Θεό της μπάλας, που απόψε δραπετεύει απ' τους ουρανούς του και κατηφορίζει για τους αιθέρες της Αρτζεντίνας...
Ο Λιονέλ, πήρε την κούπα στα χέρια του σαν να ήτανε το μωρό του, την αγκάλιασε... την χάιδεψε σαν να ήταν το αγγελούδι του.
Κι αυτή πήρε ψυχή και σφυγμό, για μία ακόμη φορά μετά από 36 ολόκληρα χρόνια...

11
Ο κόσμος ξεχνάει.
Μεγάλη αλήθεια.
Πολλές φορές ξεχνά κ' αυτά που δεν πρέπει. Ξεχνάει τα πρόσφατα, ξεχνάει τα τρέχοντα...  ενώ άλλες ξεχνάει κ' τα δυσάρεστα σαν να μην έγιναν...
Είναι περίεργη η διαδικασία της επιλεκτικής μνήμης...
Ο κόσμος πληγώνεται από παντού κ' φορές ξεσπά υπερβολικά, ακόμα κ' άδικα, ενώ άλλες δεν αντιδρά αποτελεσματικά κ' δηλώνει αντίρρηση σπασμωδικά πριν μαζευτεί πάλι πίσω...
Οι αποδοκιμασίες στον επαγγελματία Μεταξά, που την θέση του κάλυψε κ' κατέχει ένας ερασιτέχνης, είναι το εύκολο... το στιγμιαίο, το μπορετό, το κούφιο ξέσπασμα, απέναντι στην μεθοδική, την επαναλαμβανόμενη υποβάθμιση της δυναμικής του συλλόγου κ' κατ'επέκτασιν του γοήτρου του.
Ο Μεταξάς απόψε δεν έχασε από τον Στάικο.
Απόψε νίκησε ο Ταύρος που ποτέ δεν κάνει εκπτώσεις στην μνήμη του!! 
Ανέλαβε δράση ο πληγωμένος εγωισμός του, που δικαίως  δεν ξεχνάει ποτέ του, την απανωτή... την μεμονωμένη... την δικαιολογημένη... την επαγγελματική ή την τυφλή εγκατάλειψη.
Απλά απαντάει ο ίδιος, σε κάθε μνηστήρα που του χαλάει τον αρραβώνα για κάποιον πιό πλούσιο "γαμπρό"...

12
ΠΑΣ για καμιά μεταγραφή? / Απ: Pedro Conde
« στις: Τετ 31 Αύγ 2022 14:23  »
Τα δάκρυα του Pedro Conde σπάραξαν την καρδιά όλων μας.
Η διαβολική επανάληψη της ίδιας εικόνας, την ίδια αγωνιστική, στο ίδιο γήπεδο, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, εξοργίζει το θυμικό μας, ενώ παράλληλα μας αφήνει απαρηγόρητους για την νέα περιπέτεια του λατρευτού Pedro, αλλά κ' την εμμονή της μοίρας να μας τον ξαναστερεί με τον ίδιο τρόπο.
Είναι περίεργο το συνοθύλευμα συναισθήματος που μας κυριεύει αυτή την φορά.
Δεν βρίσκουμε τα λόγια που θα παρηγορούσαν τον ίδιο... λόγια που θα πρέπει να είναι πιο δυνατά από πέρυσι κ' συγχρόνως πιό ήπια κ' περισσότερο βοηθητικά στον καινούριο του Γολγοθά...
Πώς να μιλήσεις κ' πώς να εκφραστείς, ακόμα κ' παραμερίζοντας την δική σου την λύπη για τον νέο αποχωρισμό πριν την επανασύνδεση, προκειμένου να μην επιβαρύνεις την ψυχολογία του ανθρώπου κυρίως κ' κατ' επέκτασιν του αθλητή?...
Τι να του πεις παραπάνω από την αγάπη που δεν τελειώνει κ' την ζωή που δεν σταματά...
Πώς να του πεις ξανά ότι ξέρεις να περιμένεις αρκεί να τον δεις όρθιο κ' δυνατό χωρίς να περιμένεις κ' τίποτε παραπάνω?...
Η αλήθεια γιατρεύει με τον καιρό της τα τραύματα της ψυχής που της χαράσσει το σώμα.
Κ' η αλήθεια αυτή τη φορά είναι πως η αναθεματισμένη στιγμή έβαλε στην καρδιά μας σφραγίδα αγάπης χωρίς όρια για τον άνθρωπο Pedro κ' υπογραφή διαχρονικής λατρείας για τον αθλητή Conde.
Θα πρέπει να του δοθούν όλες οι ευκαιρίες από την διοίκηση να μείνει κ' να παραμείνει, σε οποιαδήποτε πόστο, ως σύμβολο δύναμης κ' παντοτινής συνένωσης με την Ομάδα, την φανέλα κ' την πόλη που ποτέ δεν κοιμάται κ' ποτέ δεν ξεχνά.

13
Ο Ηρακλής εδώ κ' καιρό φλερτάρει να ενδυθεί τον χιτώνα της Δηιάνειρας...

Το μυστικό του χιτώνα είναι στο ποιός του τον πρόσφερε ή αν τον υφαίνει με τα χέρια του ο ίδιος...

 Όσο κανείς παρακολουθεί τα τεκταινόμενα της χρονιάς, αλλά κ' προηγούμενων χρόνων, βλέπει ξεκάθαρα το αδιέξοδο νέων προπονητών, που έρχονται εδώ κ' δουλεύουν ξεκρέμαστοι.
Που εργάζονται στον αέρα, χωρίς υποδομές, που ξεμένουν από παίκτες οι οποίοι πωλούνται κ' δεν αντικαθίστανται...
Που αναγκάζονται να υπερβούν τα ανθρώπινα, χωρίς παραπέρα αντίκρυσμα...
Που χάνουν το έδαφος κάτω απ' τα πόδια τους όταν δικαστικές αποφάσεις τους αφαιρούν τους βαθμούς που κερδίζουν ή τους κόβουν τον δρόμο για την Ευρώπη, όσο οδεύουν ή όταν έχουν ολοκληρώσει το θαύμα...
Που η επιτυχία τους, φέρνει στο αφεντικό τους αμηχανία...

Στο συναισθηματικό μέρος, εμάς μας μένει ξανά η εγκατάλειψη, αλλά το ρίχνουμε στο... άκομψο της φυγής, όχι ότι είναι κ' λίγο...

Στην πραγματικότητα όμως, εκείνο που μας χολώνει είναι η σταθερή επανάληψη της ίδιας κατάληξης, με πολύ λίγες παραλλαγές κάθε φορά.
Γεγονός που επιβεβαιώνει την άκομψη νοοτροπία της ΠΑΕ περισσότερο, παρά των εργαζομένων της, αφού ουσιαστικά τους ωθεί να φεύγουν για να ξεφύγουν από το αδιέξοδο εργασιακό περιβάλλον...

... κ' εν τέλει να μπλέκουν σε κάτι χειρότερο, που ούτε καν το φαντάζονταν...

Πάντως ένα έμπειρο μάτι, στην διάρκεια της σεζόν, θα διέβλεπε από διάφορες αντιδράσεις, την δικαιολογημένη επιθυμία του για αποχώρηση.

Στο παρελθόν ο Γιαννίκης κ' ο Χριστόπουλος, άξιζαν περισσότερες επιτυχίες. Το ίδιο κ' ο Μεταξάς τώρα.
Η ιστορία των προκατόχων του έδειξε ότι η  επιτυχία ήρθε μόνο εδώ, ενώ φεύγοντας έζησαν απίστευτο κ' άδικο Γολγοθά κ' οι δύο...
Κ' εδώ είναι που προκύπτει κ' το επιβεβαιωμένο παράδοξο της υπόθεσης.

Ουδείς γνωρίζει εάν  η παράδοση θα συνεχιστεί, προσωπικά το απεύχομαι.
Ούτε χολώνομαι που ένας νέος επαγγελματίας θέλησε να φροντίσει το μέλλον του. Το σέβομαι, παρότι πιστεύω πως ο Αστέρας Τρίπολης για τον Ηρακλή Μεταξά είναι βήμα τυφλό.
Τον ευχαριστώ που μαζί με τους παίκτες του μας χάρισαν μια σπουδαία χρονιά κ' του εύχομαι να έχει υγεία κ' επιτυχία ανάλογη με την αξία του, την φιλοδοξία, την εργατικότητα κ' τις επιθυμίες του, απλά προσδοκούσα από τον Ηρακλή, λίγη παραπάνω ευθύτητα στα ξεκαθαρίσματα, για τον φίλαθλο κόσμο.
Βεβαίως, αυτό όφειλε να το κάνει πρώτιστα η ΠΑΕ, η οποία προσβάλλει το κοινό αίσθημα των φιλάθλων με την παρατεταμένη σιωπή της στο θέμα.


Ο ΠΑΣ, στη θητεία Χριστοβασίλη, ανέδειξε αρκετούς χαρισματικούς - πολλά υποσχόμενους αλλά δυσαρεστημένους νεοφανείς προπονητές με αξιόμαχες ποδοσφαιρικές παρουσίες της Ομάδας στην Λίγκα.

Ο ΧΒ δημιούργησε σχολή ταχείας ανάδειξης επιτυχημένων καινούργιων προπονητών, σε ειδικά - ταχύρυθμα - "καταδρομικά" τμήματα σπουδών, χοντρικά ενός έτους στην Α' κατηγορία προσαρμοσμένα απόλυτα σε ολιγόμηνη φοίτηση εξ αιτίας της εξαντλητικής μεθόδου εκπαίδευσης...
Η επιτυχής αποφοίτηση δεν εξασφαλίζει την διάρκεια των προσώπων στους κόλπους του συλλόγου, το αντίθετο μάλιστα, καθώς περαιτέρω πρόοδος απόφοιτων κ' Ομάδας από κοινού, δεν είναι ζητούμενο.
Πρόκειται απλώς για ένα talent show χωρίς πρόσθετο κίνητρο.

Αυτό είναι έργο μονοκόμματης τακτικής κ' νοοτροπίας της διοίκησης σε μια εξοντωτική, αχαρτογράφητη, διαρκή κατάσταση, ορεξάτων αρχικά, ταλαντούχων - εργατικών - ικανών - ανύποπτων προπονητών κ' τελικά μπριζωμένων, πελαγωμένων κ'  αποστραγγισμένων ανθρώπων που εγκαταλείπουν κακήν-κακώς το διαφαινόμενο διαρκές μπλέξιμο...

Το σίγουρο είναι ότι το σενάριο τρίτωσε.
Το ζήτημα είναι ότι όσο αυξάνονται οι περιπτώσεις των καταρτισμένων - φιλόδοξων επαγγελματιών που φεύγουν μετά την επιτυχία, τόσο κ' περισσότερο διαρρέονται στην προπονητική πιάτσα κ' οι λεπτομέρειες που τους ωθούν στην φυγή από την Ομάδα.

Ο ΠΑΣ ωφελείται προσωρινά μόνο, από αυτή την κατάσταση, ενώ το ερώτημα είναι αν μόνο αυτό δικαιούται, αλλά κ' ως πότε, δεδομένων των αλλεπάλληλων περιστατικών, θα αποτελεί πόλο έλξης ριψοκίνδυνων, θαρραλέων φερέλπιδων..


14
ΠΑΣ - ΠΑΟΚ 3-0

Μην διαβάζετε τα fake news της σήψης κ' της αηδίας.
Μην πιστεύετε τα παραπλανητικά αποτελέσματα της απάτης του ελληνικού πρωταθλήματος.
Μην τους ξοδεύετε σάλιο ούτε για φτύσιμο.

3-0 ΠΑΣ - ΠΑΟΚ κ' ένα εξαφανισμένο πέναλτυ στον Σσνάιντααα που με το γερμανικό κρύο αίμα του, έστειλε με τον δευτεραθλητή του ελληνικού κλεφτοσφαίρου, τα χαιρετίσματα στον πρωταθλητή της σαπίλας.

Ο Ηρακλής Μεταξάς κ' οι παίκτες του έχουν περάσει ήδη στο πάνθεον των μύθων της πόλης.

Σ' ευχαριστώ Ομαδάρα μου!
Σ' ευχαριστώ για όλες τις δύσκολες ώρες που μου έχεις χαρίσει.
Σ' ευχαριστώ για όλες αυτές τις "στιγμές" που με έκανες περήφανο άνθρωπο με την ψυχή μου να τρυπάει τον ουρανό καθώς φεύγει από μέσα μου, μέχρι να ξαναγυρίσει πίσω στον κόσμο!

Δεν μπορούν να σε δουν!
Δεν έχει κανένας τους το σθένος να σε αντιμετωπίσει στα ίσα.
Είναι ανίκανοι να σε κοιτάξουν στα μάτια γιατί πετρώνουν από φόβο επί τόπου κ' ρεζιλεύονται!
Τους ντροπιάζεις τα Πρωταθλήματα κ' τα Κύπελλα που έχουν μοιράσει μεταξύ τους μισό αιώνα τώρα κ' τους πετάς κατάμουτρα την ξεφτίλα τους!
Αν μπορούσαν θα γύριζαν πίσω στο χρόνο να εξοντώσουν την στιγμή που γεννήθηκες για να γλυτώσουν οριστικά από σένα.

 Όσο θα υπάρχεις αυτό θα γίνεται.
Αυτό που γινόταν πάντα:
Αυτοί θα σε πολεμούν κ' εσύ θα τους νικάς! Όλους!

Καλή επιστροφή στον ΠΑΟΚ στην συμπρωτεύουσα.
Καλές Ευρώπες στους πρωταθλητές, δευτεραθλητές κ' λοιπούς εκπροσώπους της ποδοσφαιρικής απατεωνιάς.

15
- Το παράξενο θα ήταν να κρατηθεί ο σωστός χρόνος, να τηρούνται οι κανονισμοί προς όλες τις ομάδες, να κερδίζει η καλύτερη ομάδα κάθε φορά, να έχουν όλες οι ομάδες τις ίσες ευκαιρίες.
- Το περίεργο θα ήταν να βλέπαμε πραγματικά ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.
- Το σίγουρο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν θα το δούμε ποτέ!
- Το γεγονός είναι ότι ο ΠΑΣ είναι η μόνη Ομάδα που πραγματικά παίζει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά με το καθεστώς που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό θα γίνεται αντιληπτό μόνο μέσα από στατιστικά παράδοξα και συμβολικές συνθήκες.


Ηρακλή Μεταξά:

Την ώρα που εσύ  υπέγραφες το συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ίδια στιγμή σε ένα παράλληλο αρχαιοελληνικό παρελθόν, ο μυθικός συνονόματός σου, καθισμένος στο σταυροδρόμι της ζωής, έπαιρνε την απόφαση να ακολουθήσει τον δρόμο της Αρετής.

Στην συνέχεια ο Ήρωας της Ελληνικής Μυθολογίας επιδόθηκε σε ένα πλήθος από ασύλληπτα κατορθώματα, αλλά και 12 εξαναγκαστικούς - υποχρεωτικούς άθλους τους οποίους και πραγματοποίησε όλους στο χρονοδιάγραμμα που του ανατέθηκε.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ως σύγχρονος ήρωας μέσα στο μυθικό όνομά σου, κλήθηκες να φέρεις  εις πέρας στο παρόν, αναρίθμητα κατορθώματα και αμέτρητους άθλους, τους οποίους και πραγματοποίησες έναν - έναν μέσα σε μία και μόνο σεζόν και που μόνο μία σύγχρονη αθλητική Μυθολογία θα μπορούσε να συμπεριλάβει, να καταγράψει και να χωρέσει.

Τα ανδραγαθήματά σου ήταν εφάμιλλα και ισάξια με του μυθικού ήρωά μας.
Η κόπρος του Αυγεία όμως, Ηρακλή Μεταξά, δεν καθαρίζεται!
Γιατί οι Αυγείες εργάζονται από κοινού νυχθημερόν προκειμένου να την διατηρήσουν πηχτή και ακαθάριστη.
Ακόμα και ο μυθικός Ηρακλής στο μακρινό παρελθόν του, όχι μόνο δεν ανταμείφθηκε αλλά δικάστηκε και εκδιώχθηκε όταν μέσα σε μία μόνο μέρα πραγματοποίησε αυτόν του τον άθλο.

Ο Ηρακλής αναφέρεται μέχρι σήμερα ως ο μεγαλύτερος ήρωας της Ελληνικής Μυθολογίας, ο δυνατότερος από όλους τους ανθρώπους.
Εξολόθρευσε άγρια θηρία και τέρατα.
 Ήταν ατρόμητος και ανίκητος και τα κατορθώματά του έμειναν για πάντα αξέχαστα.

Από τον ΠΑΣ αναδείχθηκες ως ένας σύγχρονος ήρωας, με το μυθικό όνομα να έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς ο δρόμος της Αρετής που μέσω του Άγιαξ της Ηπείρου διάλεξες να πάρεις είναι ένας δρόμος δύσκολος, γεμάτος κοφτερές πέτρες και αγκάθια, στενός και δύσβατος που τον διαβαίνεις δύσκολα, αλλά κερδίζεις στο τέλος την αναγνώριση από τους συνανθρώπους σου.

Η αδιαπέραστη Ήπειρος, Ηρακλή Μεταξά, με τους παιδεμένους, περήφανους ανθρώπους μόνο τέτοιους ανθρώπους ικανούς και επίμονους εκτιμά και αναγνωρίζει.

16
Η ΑΕΚ με διαιτητική επικουρία υφάρπαξε τους 3 βαθμούς που ήθελε.
Με την Αθηναϊκή της λεζάντα, εξασφάλισε την βοήθεια που χρειαζόταν σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης.

 Έτσι λοιπόν, η ΑΕΚ έβαλε 3 ακούραστα γκολ.
Ο ΠΑΣ έβαλε άλλα 3  που μόνο εξωγήινοι θα μπορούσαν να βάλουν κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Ο ΠΑΣ τελικά έχασε 3 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ συμπλήρωσε στην βαθμολογία της τρεις επιπλέον προκειμένου να βγει στην Ευρώπη.

 Τις μεγάλες ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος τις έφτιαχναν πάντοτε κάτι "μελανές σημαδούρες" που έτρεμαν ή ωφελούνταν από μερικά γερά πορτοφόλια...

Μόνο που οι πραγματικά μεγάλες ομάδες, είναι αυτές που μέσα στην μόνιμη σήψη της κοινωνίας τους, καταφέρνουν διαχρονικά να ξεχωρίζουν, να απασχολούν, να ενοχλούν και συστηματικά, με την αξία τους και το πείσμα τους, να αποκαθηλώνουν την μεγαλειότητα των δήθεν σπουδαίων. 
 
"Πλούσιοι άνθρωποι και φτωχά παιδιά..."
Ηχεί στο μυαλό μου ακόμα μία φορά, η ατάκα του φίλου μου του Δαμιανού από την Ρουμανία, που μου έλεγε πριν 30 χρόνια, κάθε φορά που συναντούσε μπροστά του την αδικία της φτώχειας...

17
Ο ΠΑΣ συνεχίζει να δίνει όλες του τις δυνάμεις σε κάθε αγώνα.
Οι δυνάμεις του δεν προσδιορίζονται με τα γνωστά μετρήσιμα μεγέθη.
Τα αποθέματα είναι ανεξάντλητα. Σωματικά, ψυχικά, πνευματικά, ατομικά, συνολικά...
 
Καθώς συχνά, η υπερπροσπάθεια δεν φέρνει την ανάλογη επιτυχία, καθώς οι εβδομαδιαίες ελλείψεις παικτών σε ένα ήδη ελλιπές ρόστερ προσθέτουν επιπλέον άγχος, καθώς η ατυχία του Κόντε ήρθε στην έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ η κλοπή των 5 βαθμών κ' η επιστροφή τους - που ισοδυναμεί με εικονική εκτέλεση - ήρθε στην λήξη... θα περίμενε κανείς, όλες αυτές οι αναταράξεις που έγιναν μαζεμένες σε μία σεζόν, να έχουν αποδυναμώσει και την πιό ισχυρή ομάδα, να έχουν εκμηδενίζει τις αντοχές της. 

Αυτό δεν συμβαίνει εδώ!
Ο ΠΑΣ είναι πολύ καλά προπονημένος, πολύ καλά συνειδητοποιημένος πού βρίσκεται. Είναι πολύ καλά προετοιμασμένος και ετοιμοπόλεμος.
Είναι δημιουργικά αγχωμένος και προσηλωμένος στο πρόγραμμά του.

Οι αντίπαλοι χάνουν αγώνες ή βαθμούς από τον ΠΑΣ και επιστρέφουν στη βάση τους σοκαρισμένοι, μέσα στα υπέρογκα μπάτζετ τους, κυριολεκτικά προβληματισμένοι ακόμα και όταν του παίρνουν βαθμούς.
Τα απογεύματα με τον Άγιαξ της Ηπείρου είναι πολύ δύσκολη εμπειρία.

Ο ΠΑΣ έχει ολοκληρωτικά εμβαπτιστεί στην νοοτροπία και στην κουλτούρα του προπονητή του!
Το πείσμα του Ηρακλή Μεταξά, έχει διαποτίσει το μυαλό της Ομάδας του!

Η σεζόν θα τελειώσει κάποια στιγμή. Οι βαθμοί και οι θέσεις θα μοιραστούν αναλόγως.
Αυτό που θα μείνει να θυμάται καλά η ποδοσφαιρική "συντροφιά" για μία ακόμα φορά και να μηχανορραφεί για του χρόνου... είναι πως καμία μάχη δεν χάνεται, κανένας αντίπαλος δεν είναι πιό ανίκητος από τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Η νίκη είναι πάντα δική Του, όσο ο αντίπαλος τον παρακολουθεί εμβρόντητος να του σκορπίζει τις δάφνες του σαν άχυρα στον λυσσαλέο αέρα!

Υ.Γ.
Είδες τί μπορεί να πάθει κανείς όταν πάρει στ' αστεία τον επαρχιώτη Θείο?...

18
Η Αποκριά στην Ελλάδα κρατάει λίγο παραπάνω από τα συνηθισμένα...
 Για την ακρίβεια οι καρναβαλιστές παρελαύνουν όλο τον χρόνο.
Αρκετοί από αυτούς δεν γνωρίζουν ότι αναγνωρίζονται ως τέτοιοι, επειδή κυκλοφορούν μεταμφιεσμένοι με κανονική περιβολή τον περισσότερο καιρό.
Κάποιοι άλλοι το έχουν στη νοοτροπία τους και στην ιδεολογία τους να καρναβαλίζουν ασταμάτητα μια ζωή.
Ενώ, τέλος, υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν για χόμπυ τους να παρουσιάζονται αλλάζοντας απλά προσωπίδα σε κάθε εκδήλωση...

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στις οποίες μετέχουν,  είναι απεριόριστες, άκομψες κυρίως, ιδιοτελείς, κακοπροαίρετες, δόλιες και πάντως ανεξάρτητες εντελώς από τις απλές γνωστές παραδόσεις.

 Ίσως ακούγεται κάπως περίπλοκο όμως ενέχει την εξής διαφορά:
Στην Αποκριά την κανονική, οι καρναβαλιστές γλεντάνε όσο παίρνει με τον καρνάβαλο και στο τέλος τον καίνε.
Στην Αποκριά διαρκείας ο καρνάβαλος γλεντάει τα καρναβάλια του και μετά τα πετάει αυτός στη φωτιά.
Αργότερα βρίσκει άλλα και συνεχίζει το γαϊτανάκι του...


Ηρακλή Μεταξά, μπορώ να αντιληφθώ το γενικότερο ξάφνιασμα που έχεις υποστεί από την ώρα που ήρθες, με όρεξη, να εργαστείς στην πατρίδα.
Αντιλαμβάνομαι και ενδότερες διεργασίες και διαδικασίες τις οποίες περνάς καθώς κάποτε ήρθα κι εγώ από εκεί που εσύ ήρθες.

Πάρε την αρμάδα σου και συνέχισε την δουλειά σου!
Εσύ γνωρίζεις καλά ότι το μόνο που μετράει σε πραγματικούς πόντους είναι η σκληρή δουλειά και το ακατάβλητο μυαλό!

Αυτά ακριβώς με τα οποία εσύ και οι παίκτες σου αποκτήσατε το θεόρατο ανάστημα, η σκιά του οποίου, ξεβολεύει και φοβίζει!

19
Μόνος σου και όλοι απέναντί σου...
...σε θέση βολής κατάστηθα σε σένα από καιρό...
Εσύ μπροστά κι άλλοι πίσω σου, να σημαδεύουν και την πλάτη σου για να σε ρίξουν χάμω...
Μόνος εσύ και ολόγυρά σου σκοπευτές, ψυχροί, μεθοδικοί, αδίστακτοι... Πολλοί!
Πολλοί μαζί, και όλοι μαζί, και χωριστά καθένας, κατάφεραν να σου κλέψουν πέντε βαθμούς την τελευταία στιγμή για να μην βγεις στην Ευρώπη...

Και που δεν βγαίνεις όμως, μήπως θαρρείς ότι δεν βλέπω τόσα χρόνια, τόσα πολλά - πολλά χρόνια που σου μιλώ... που σε κοιτώ... που αγωνιώ... πως δεν χωράς στην "συντροφιά" τους?
πως δεν ταιριάζεις με τα χνώτα τους?

Η αγέλη πάντα θηρεύει το ξένο είδος.
 Όταν αποκτηνώνεται θηρεύει το ικανό, το ανθεκτικό, το ξεχωριστό.
Γιατί μόνο έτσι μπορεί να παραμείνει αγέλη.

Δεν ανήκεις στο είδος τους. Ποτέ δεν ανήκες.
Και δεν ανήκω στο είδος τους γι' αυτό διαρκούμε.

Διαρκούμε μισό αιώνα, και θα διαρκούμε εις το διηνεκές, όσο πεισματικά και αδιάλλακτα θα αρνούμαστε εμείς, να χωρέσουμε στην αγέλη!

 Ένα τεράστιο "ευχαριστώ" και μία μεγάλη υπόκλιση στους ποδοσφαιριστές μας και στον μυθικό Ηρακλή, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!!!! που έδωσαν όλον τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους, ώστε να μπορέσουμε να τους ανταποδώσουμε τουλάχιστον εμείς τον κόπο τους, με καθαρή και γνήσια αγάπη προς τον κάθε έναν ξεχωριστά και παντοτινά!

20
"Αυτός ο κόσμος όλο αλλού λέει να πάει...
κι όλο στα μάτια σου επάνω καταλήγει!"

Ακόμα κι από σίδερο να ήσουν φτιαγμένος, θα είχες λυγίσει.
Ακόμα κι από πέτρα να σου είχαν σμιλεύσει την καρδιά, αυτή κομμάτια θα είχε γίνει.
Ακόμα και στης Στύγας τα νερά να σε είχανε βουτήξει, ο θάνατος θα σ' έβρισκε στη φτέρνα...
 

Καμιά φορά πιστεύεις ότι έφτασες σε ένα σημείο, που η αηδία σε έχει πλημμυρίσει τόσο πολύ, που δεν έχεις άλλο ψυχολογικό περιθώριο πλέον, ούτε να βρίσεις... ούτε να φτύσεις... ούτε καν να σιχτιρίσεις...

Συνεχίζεις απλά να κοιτάς στην ίδια κατεύθυνση και όχι από συνήθεια.
Κοιτάς μόνο εκεί που ξέρεις ότι η ματιά σου δεν θα βρωμίσει ποτέ!
 Ότι θα μείνει για πάντα καθαρή... και δυνατή... και άτρωτη!


21
Νομίζω ότι μέσα σου κάτι έχει αλλάξει.
Η ψυχοσύνθεσή σου έχει περάσει σε άλλη στροφή.
Ο δεδομένος συναισθηματισμός σου -που όλα τα χρόνια βρισκόταν δυστυχώς έκθετος στα αδίστακτα αρπακτικά που τους έδωσε πολλάκις την ευκαιρία να σου αποστερούν τους κόπους, την δόξα, την δικαιωματική σου επιτυχία και να την κλέβουν μέσα από τα χέρια σου- βρήκε έναν τρόπο να προστατεύεται μέσα σου, να μένει εκεί. Μακρυά από τους άλλους, ορατός μόνο από εμάς.

Τα δεδομένα λοιπόν έχουν αλλάξει.

Κανείς από αυτούς δεν μπορεί να διαβάσει τον ψυχισμό σου, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις αντοχές σου, κανείς δεν μπορεί να επωφεληθεί από τις αδυναμίες σου.

Γυρίζω τον χρόνο πολύ πίσω και βλέπω ότι με μεγαλύτερη ευκολία από κάθε άλλη φορά στην πορεία σου, κατακτάς στόχο τον στόχο.
Για να είμαι πιο ακριβής αυτό δεν γίνεται από ευκολία, αλλά από επαγγελματισμό, πείσμα, αυτοπεποίθηση και αυτοσυγκρότηση.

 Θα μπορούσε να είναι η ηλικία... Η εμπειρία που εξασφαλίζουν τα χρόνια που κουβαλάει κανείς στην πλάτη του ..
 Όμως και σ' αυτό δεν θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες, αφού στην περιοχή μας ο συναισθηματισμός κληροδοτείται από την γέννηση και δεν εγκαταλείπεται ως το τέλος.
Είναι τα χούγια μας έτσι...

Αυτή η αλλαγή συντελέστηκε τις τρεις τελευταίες σεζόν.
Ο Γιαννίκης ξεκίνησε την αλλαγή σου και ο Μεταξάς αποθέωσε την μεταμόρφωσή σου.

Η πειθαρχία έγινε μέσα σου.

 Έμαθες να κρατάς το παράπονο για τον εαυτό σου και να το κάνεις βέλος που καρφώνεται στο κέντρο του στόχου.
Στόχων που χάθηκαν ή που ληστεύτηκαν στο πέρασμα πολλών-πολλών χρόνων. Έτσι... για να ξαναμπεί το συναίσθημα ορμητικό στα μάτια αυτών που απέστρεψαν πολλάκις το βλέμμα τους από πάνω σου και να ξανάρθει πίσω δικαιωμένο σε σένα!

Τα χρόνια του κορωνοϊού εκμηδένισαν τις ελπίδες σου για εγγύτερη επαφή σου μαζί μας και συγχρόνως προκάλεσαν έναν πρωτόγνωρο ξεριζωμό των Γιαννιωτών από το σίγουρο καταφύγιο των "Ζωσιμάδων"...
Τα πρόσωπα χάθηκαν πίσω από μάσκες προστασίας, οι εκφράσεις τους μπήκαν σε εποχή δυσπραξίας και οι επιθυμίες υποχρεώθηκαν σε καθεστώς αγενεσίας.

Και αυτό που γεννήθηκε μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι κάτι το ανεπανάληπτο.
Γιατί η χρόνια στέρηση δεν γεννά πάντοτε τον συμβιβασμό, αλλά κάποτε την αλλαγή, πολλές φορές και την επανάσταση προς όφελος της ελπίδας, της ύπαρξης και της ζωής μας της ίδιας.

22
Η βαζέλα πήρε μία νίκη κ' αν δεν υπήρχε στη μέση όλη αυτή η βρομιά να τους αβαντάρει, θα είχαν κάνει από τάματα στους Αγίους Πάντες μέχρι ξόρκια κ' μαγγανείες για να κερδίσουν κ' αυτοί μια φορά, μετά από τόση σφαλιάρα κ' τόσες απανωτές καρπαζιές που μετράνε στον σβέρκο.
Το μένος που βγαίνει τις τρεις τελευταίες μέρες είναι αναμενόμενο κ' μόνο την ευθυμία μου προκαλεί, καθώς γίνεται αντιληπτό το βαθύ σύμπλεγμα που βιώνει το σωματείο στο άκουσμα της Ομάδας μας.

Αναμενόμενη ήταν κ' η κάμψη που ήρθε στον ΠΑΣ.
Η Ομάδα είναι φυσιολογικά κουρασμένη. Χρειάζεται επαναπροσδιορισμό δυνάμεων κ' στόχων. Χρειάζεται ξεκούραση, ανανέωση, ενίσχυση κ' επιπλέον συγκέντρωση στο προπονητικό πλάνο.

Οι φίλαθλοι αυτοδίκαια είμαστε υπερεκφραστικοί στις εκδηλώσεις μας κ' στα σχόλια, μετά από κάθε ηχηρή νίκη κ' το ίδιο έντονοι μετά από κάποια ήττα. Έχουμε επιθυμίες κ' συναισθήματα.
Αν κ' σαφώς συνυπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας, παρ' όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες κ' συνετό είναι να κρατάνε μία προστατευτική ψυχολογική απόσταση από την οπαδική παλίρροια ώστε απρόσκοπτα να επικεντρώνονται στο βαρύ πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Ο χρόνος είναι μπροστά μας κ' είναι αρκετός. Τίποτε δεν κερδήθηκε, τίποτε δεν έχει χαθεί.
Είμαστε ακόμα στα μέσα της διαδρομής.

Ευχή όλων στο τέλος της σεζόν, ένα κουβάρι όλοι μαζί κόσμος - προπονητής - παίκτες να πανηγυρίζουμε την πραγμάτωση των ονείρων.

Ο Χρόνος που φεύγει ήταν πολύ δημιουργικός για τον ΠΑΣ, μακάρι ο νέος που έρχεται να δικαιώσει την Ιστορία του κ' τις αναμφισβήτητες δυνατότητές του.

Καλές γιορτές σε όλους, υγεία κ' δύναμη, αισιοδοξία κ' πείσμα!

23
"Σε χαϊδεύω με μια ματιά... στα μακρυά σου τα μαλλιά... Έχεις τόση ομορφιά..."


Ο ΑΓΙΑΞ της ΗΠΕΙΡΟΥ, ο μακρυμάλλης "Αργεντίνος" των "Ζωσιμάδων", έχει επιστρέψει από τα παλιά για να διεκδικήσει ανοιχτά πλέον ό,τι στερήθηκε από Δημιουργίας του...

Αυτό το απόγευμα απέδειξε 2 φορές ότι η επιστροφή είναι οριστική και πια δεν δέχεται "όχι" για απάντηση.

 Ίσως να ήταν η βροχή που τον ξανάφερε στην πόλη...
 Ίσως να είναι η στιγμή που καθαρά τον βλέπουμε όλοι!

Ο Ηρακλής πραγματοποιεί τους άθλους του έναν - έναν και σίγουρα είναι το ίδιο ηρωϊκοί με εκείνους του μυθικού... (Crimson...)

Ο Ταύρος έχει πλέον αφηνιάσει και η παρέα που καλπάζει μαζί του, έχει ήδη φύγει από τα σύνορα της χώρας με προορισμό που θα τον μάθουμε στο τέλος του πρωταθλήματος...

Μέσα στον απόλυτο καταποντισμό -που όμοιός του συναντάται ίσως μόνο στα χρόνια του Βιβλικού Νώε- ο ΠΑΣ γίνεται ακόμα μία φορά η στοργική Κιβωτός των ονείρων μας...

Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, συγχαρητήρια στον Ηρακλή Μεταξά, συγχαρητήρια στους Γιαννιώτες που ήταν στο γήπεδο, συγχαρητήρια στα παιδιά του Συνδέσμου για το πάθος, την φλόγα και την ηχηρή συμπαράσταση στην Ομάδα μέσα στις πιό αντίξοες μέχρι τώρα καιρικές συνθήκες.

Αυτό το Σαββατόβραδο έχει το κάτι άλλο...
 Έχει μαζί του το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον...

25
Ο ΠΑΣ απόψε δεν επιστρέφει σαν κάθε άλλη φορά.
Αυτό το βράδυ ξανασυναντά τον παλιό εαυτό του και γυρίζουν στην πόλη μαζί!
Ο θρυλικός Άγιαξ της Ηπείρου έρχεται πίσω στην πόλη του και στον χρόνο όπως τότε που τον γνωρίσαμε εμείς οι παλιοί, και όπως ακριβώς τον ονειρευτήκατε εσείς οι νεότεροι!
Όπως τον αγαπήσαμε όλοι οι Γιαννιώτες και τον λατρέψαμε οι απανταχού Ηπειρώτες!

Η Ομάδα της πόλης μας πολυπληθέστερη απόψε επιστρέφει από άλλες φορές κι ας μην το βλέπουν οι άλλοι.
Μόνο εμείς θα έχουμε το προνόμιο να το δούμε, καθώς οι παίκτες μας που θα κατεβαίνουν τα σκαλοπάτια του λεωφορείου, θα κρατούν ο καθένας το χέρι και ενός Αργεντίνου από αυτούς της μνήμης, της νιότης και των ονείρων μας.
Μα πιό δυνατά κρατάνε όλοι μαζί το χέρι του Αλβαρέζ και του Κοντογιωργάκη που τότε αποβλήθηκαν στο Άργος... Ενώ ο Λίσα πανηγυρίζει με την γροθιά του ψηλά, καθώς ποτέ του δεν έφαγε εκείνο το γκολ...


Κάπου εκεί μέσα στην αύρα της αιώνιας λάμψης σου, σε περιμένω απόψε στην πόλη σου... στην πόλη μας, όπως τότε...
Κράτα την θέση σου γερά και στον επόμενο αγώνα.
Η πρώτη είναι!
Εσύ είσαι ο πραγματικός πρωταθλητής χειμώνα, αλλά και όλης της κατηγορίας!
Οι υπόλοιποι είναι μόνο εναλλάξ πρωταθλητές της βαρυχειμωνιάς του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σελίδες: [1] 2 3 ... 23