Αποστολέας Θέμα: Κορονοϊός  (Αναγνώστηκε 38789 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.518
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1000 στις: Κυρ 26 Ιούλ 2020 08:49 »
Ο χαρτης αναφερεται σε αριθμο κρουσματων ανα 100.000 πληθυσμου.
αν όντως ισχύει αυτό που γράφει ο siatrovouni έχουμε άλλη μία απόδειξη για το πόσο ανεύθυνοι, μη επαγγελματίες και εν τέλει ενδέχεται και χαμηλής νοημοσύνης είναι η τοπική "δημοσιογραφία"

 

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1001 στις: Τρι 28 Ιούλ 2020 14:07 »
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, τράπεζες και καταστήματα.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1002 στις: Κυρ 02 Αύγ 2020 15:20 »
Παράθεση
Τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσε για τον κορονοϊό ο Χαρδαλιάς

Χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Έντονη κινητικότητα προκάλεσε στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές η πανδημία του κορονοϊού, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Συνολικά, ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση στις 7:15 μ.μ. καθώς και σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες καταγράφουν νέο άλμα των κρουσμάτων.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από 1η Αυγούστου:

Από 1/8 ως 31/8 υποχρεωτική μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και χώρων υγείας όπου η μάσκα επιβαρύνει την υγεία των ασθενών.

Από 1-15/8 δεν θα επιτρέπονται οι άνευ όρων επισκέψεις σε γηροκομεία, δομές ευάλωτων ομάδων, άστεγους πρόσφυγες. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα μόλυνσης, ενώ δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές ομάδες.

Η κυβέρνηση επιβάλλει επίσης ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα με δυνατότητα μετατροπής χρήσεις σε καταστήματα με τραπεζοκαταστήματα

Επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών

Επέκταση της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους πλην χώρων εστίασης

Από τις 3/8 ως και 15/8 επιβάλλεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, κηδειών κτλ

Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται έως και τις 31 Αυγούστου του 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορονοϊού.

Από 1/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Τουρκία-Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία: Παρατείνεται ως 15/8 η αναστολή πτήσεων

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις Ένοπλες Δυνάμεις, στους χώρους όπου υπάρχει κοινωνική επαφή
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ’Αμυνας ανακοίνωσε ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει κοινωνική επαφή , στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας COVID-19.Συγκεκριμένα η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική:

- Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κλπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.

- Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.

- Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.

- Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.

- Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

- Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές μονάδες - υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ′ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές

- Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών μονάδων υπηρεσιών.

- Στους ανελκυστήρες από τους επιβαίνοντες.

Περαιτέρω σύμφωνα με την ανακοίνωση:

- Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, με παράλληλα ανοιχτά παράθυρα και χρήση μη ιατρικής μάσκας.

- Αναφορικά με τους κανόνες λειτουργίας των πολεμικών μουσείων, των ιστορικών χώρων των ΕΔ, των χώρων (κλειστών/ανοιχτών) των στρατιωτικών μονάδων - υπηρεσιών (στους οποίους τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων), των χώρων εκγύμνασης και των κατασκηνώσεων φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών και των Λεσχών - Θερέτρων, ισχύουν τα καθοριζόμενα στην κοινή υπουργική απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ.47421/2020/ΦΕΚ 3099/Β/26-7-2020 σχετικά με την τήρηση αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας και

- Αλλοδαποί και Ελληνοκύπριοι σπουδαστές που προσέρχονται στη χώρα μας για υπηρεσιακούς λόγους (φοίτηση στις ημεδαπές στρατιωτικές σχολές οιασδήποτε βαθμίδας, συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, ενημερωτικές επισκέψεις κτλ), προσκομίζουν ιατρικό πιστοποιητικό, με το οποίο πιστοποιείται περίοδος καραντίνας επτά (7) ημερών καθώς και αποδεικτικό αρνητικού COVID-19 PCR test που πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν την άφιξη στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι:

- Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία - τμήμα απόδοσης τιμών, χωρίς προσκεκλημένους - δεξιώσεις και η παράδοση αναμνηστικών γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

- Οι ορκωμοσίες στρατευσίμων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους χωρίς προσκεκλημένους/επισκέπτες ενώ

- Συνεχίζεται η αναστολή πάσης φύσεως συγκεντρώσεων προσωπικού/εθιμοτυπικών εκδηλώσεων - επισκέψεων καθώς και της διάθεσης προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλόγως θα παρέχονται περαιτέρω οδηγίες.

 
Πέραν των ανωτέρω αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής δίνοντας έμφαση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, καταλήγει το ΓΕΑ στην ανακοίνωσή του. 

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ta-nea-aesterotera-metra-poe-anakoinose-yia-ton-koronoio-o-chardalias_gr_5f244589c5b68fbfc882a67c
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1003 στις: Δευ 10 Αύγ 2020 15:51 »
Παράθεση
Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα – Προς ωράριο στα μπαρ και τοπικά lock down

Έκκληση στους νέους από Κικίλια και προαναγγελία ανακοινώσεων για νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

Ανακοινώσεις για νέα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την τακτική τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης», δήλωσε ο κ.Κικίλιας.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6536786/koronoios-erchontai-nea-metra-pros-orario-sta-mpar-kai-topika-lock-down
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1004 στις: Δευ 17 Αύγ 2020 10:22 »
Παράθεση
Κατάθλιψη (και) Κορωνοϊός

Του Γιώργου Κυριαζόπουλου*

Στο μπαλκονάκι, ο ήχος από τα παγάκια στο ποτήρι μου ακομπανιάρει τον φλοίσβο του γιαλού που ανασαίνει, ενώ χίλιες σκέψεις περνάν από το μυαλό μου (όπως λέει κι ο ποιητής).

Τα χάχανα και τα ξεφωνητά μιας μεγάλης παρέας παιδιών 17 - 20 χρονών που περνάν από κάτω, κατευθυνόμενα προς το μοναδικό μπαράκι του χωριού, διακόπτουν την κατάσταση trans στην οποία βρισκόμουν και μου υπενθυμίζουν ότι έχω κατάθλιψη. Επιμένω στον ψυχιατρικό όρο “κατάθλιψη” αντί της απλής θλίψης γιατί ο δεύτερος εμπεριέχει και ένα συγκεκριμένο αίτιο και δεν έχω καμία όρεξη για πολιτική κουβέντα.Κατάθλιψη λοιπόν γιατί είμαι 57 χρονών κι όχι 17 (όπως τότε που δεν ξέραμε ούτε για το AIDS), κατάθλιψη που για άλλη μια φορά ο θάνατος της Παναγίας σηματοδοτεί τον θάνατο του Καλοκαιριού (από την αρχαιότητα), κατάθλιψη που ως διευθυντής ΜΕΘ COVID-19 αισθάνομαι υποχρεωμένος να κατέβω κάτω και να συστήσω στην ξαναμμένη παρέα των παιδιών όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και τις κοινωνικές αποστάσεις (δεν θα το κάνω, δεν μπορώ να το κάνω!). Κατάθλιψη που με πήραν τηλέφωνο από τη δουλειά σήμερα το πρωί (2η μέρα της 7ήμερης άδειάς μου) και με ρωτούσαν πόσα παραπάνω κρεβάτια μπορώ να χωρέσω στα ήδη υπάρχοντα της ΜΕΘ COVID-19 – τους είπα ότι ο διάδρομος χωράει πολλά. Κατάθλιψη από τον παγκόσμιο τραγέλαφο του Κορωνοϊού και την γελοιοποίηση της Επιστήμης από τα ολίγον lockdowns (όπως λέμε ολίγη από γιουβέτσι), την χλωρίνη του Trump, την κολόνια του Erdogan, το θαυματουργό εμβόλιο που οσονούπω θα το κάνει ο κυρ Μπάμπης, ο φαρμακοποιός του χωριού, σε κάθε πικραμένο Τρικεριώτη και τουρίστα. Κατεξοχήν δε κατάθλιψη (με μπόλικη θλίψη) για τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα όσον αφορά την COVID-19 και την διαχείρισή της.

Για άλλη μια φορά παγκόσμιοι θεσμοί και συμμαχίες (Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Π.Ο.Υ., Ο.Η.Ε. κλπ.) αποδείχθηκαν… φούμαρα μπροστά σε ένα καθολικό και παγκόσμιο εχθρό, τόοοσο δα μικρό που ο κύκλος ζωής του δεν ξεπερνά τις 14 μέρες μέσα στο σώμα μας και ζει μόνο για μερικές ώρες έξω από αυτό. Παρόλα αυτά έχει προκαλέσει (και συνεχίζει) πανδημία με εκατ. θανάτους και παγκόσμια οικονομική καταστροφή (με επιπλέον εκατ θανάτους).

Όταν ρώτησαν τους επιστήμονες στην αρχή (τον Γενάρη νομίζω) τι πρέπει να κάνουμε για να ξεφορτωθούμε τον ιό μια κι έξω εκείνοι πρότειναν το προφανές: όλος ο πληθυσμός της γης να κλειστεί μέσα στο σπίτι του, σε καραντίνα, για 15 ημέρες. Τόσο απλά, και την 16η ημέρα ο ιός θα ήταν μια ανάμνηση και η ζωή θα γυρνούσε στους κανονικούς της ρυθμούς. Τόσο απλά οι ανά τον κόσμο πόλεμοι και εμφύλιες συρράξεις θα σταματούσαν για 15 ημέρες (άντε μετά να τους ξαναρχίσεις!!!), ο πλούσιος βορράς θα έπρεπε να στηρίξει απόλυτα τον φτωχό νότο σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης ώστε να μπορέσει να μείνει στην καραντίνα για 15 μέρες (άντε μετά να του ξανα-επιβάλεις την γνωστή φτώχεια και μιζέρια!!!). Τόσο απλά ο όρος Παγκοσμιοποίηση θα αποκτούσε, έστω για 15 μέρες, το πραγματικό του νόημα, όχι αυτό που ξέρουμε ότι ισχύει.

Φυσικά η λύση ήταν τόσο απλή και προφανής που προκάλεσε black out στα παγκοσμίου φήμης think tanks που προβλέπουν (σχεδιάζοντας) τι θα συμβεί ακόμη και 30 χρόνια μπροστά. Έτσι απορρίφθηκε εν ριπή οφθαλμού και για άλλη μια φορά η απόλυτη επιστημονική αλήθεια χαρακτηρίστηκε γελοία, ουτοπική, κακόγουστο αστείο κλπ. Για άλλη μια φορά επικράτησε η Πολιτική έναντι της Επιστήμης, όπως ακριβώς γινόταν και τον Μεσαίωνα με την Εκκλησία (Και όμως γυρίζει!).

Έτσι με τον σφιχτό εναγκαλισμό Πολιτικής και Επιστήμης (ή καλύτερα κεφαλοκλείδωμα της πρώτης στη δεύτερη) φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, να στοχοποιούμε τους νέους για την νεότητά τους και να εξορκίζουμε το φλερτ ως αντίδοτα στην δική μας ανικανότητα να διαχειριστούμε μια κρίση για την οποία η δική μας γενιά είναι υπεύθυνη και “εμείς οι γέροι” κατεξοχήν πεθαίνουμε από αυτήν.

Όχι κα Κοτανίδου, όσο και να σας σέβομαι κι εκτιμώ ως επιστήμονα και πρόεδρο της ΕΕΕΘ, δεν μπορείτε να λέτε στους νέους “πάτε στο μπιτσόμπαρο, χορέψτε αν πρέπει αλλά από απόσταση”, είναι σχήμα οξύμωρο γιατί εξ ορισμού στο μπιτσόμπαρο οι νέοι, φορώντας ελάχιστα ρούχα, έρχονται κοντά, εκφράζουν την σεξουαλικότητά τους, αγγίζονται, φλερτάρουν, ερωτεύονται. Θα ήταν πιο λογικό να πούμε “κλείστε το μπιτσόμπαρο” (αλλά πρέπει να αποζημιώσουμε τον ιδιοκτήτη!) ή ακόμη καλύτερα “χωριστές παραλίες για άντρες και γυναίκες” όπως στη Σ. Αραβία.

Όχι κ. Τσιόδρα δεν φταίνε οι νέοι για το «δεύτερο κύμα» του Κορωνοϊού που αντί να μας έρθει τον Οκτώβρη που το περιμέναμε (και θα ήμασταν πανέτοιμοι τότε, χα χα χα!), μας προέκυψε της Παναγίας, καταμεσής τον Αύγουστο. Δεν φταίνε οι νέοι που κατά κανόνα δεν νοσούν αλλά μεταδίδουν. Η Φύση προς το παρόν δεν θέλει να μας εξαλείψει σαν είδος ολοκληρωτικά, μόνο να μειώσει τους αριθμούς μας. Φταίμε “εμείς οι γέροι” που με πράξεις ή παραλείψεις, συνολικά σαν κοινωνία, δημιουργήσαμε/ανεχθήκαμε/επιτρέψαμε την ύπαρξη του Κορωνοϊού και την μετάδοσή του με μοναδικό στόχο: το ατομικό κέρδος, με παράλογα μέτρα και ημίμετρα, με προφάσεις και αντιφάσεις, με συνομωσιολαγνεία και καχυποψία, με τόσα και τόσα… με. Θα φταίμε “εμείς οι γέροι” κ. Καθηγητά γατί σε τελική ανάλυση, έστω και άθελά μας, εμείς θα νοσήσουμε μαζικά και θα προκαλέσουμε την κατάρρευση του (ήδη ετοιμόρροπου) ΕΣΥ που μετά δεν θα μπορεί να νοσηλεύσει ούτε και τους νέους για μια απλή οξεία σκωληκοειδίτιδα.Τον Μάρτη, εξ αιτίας της κατάρρευσης του Συστήματος Υγείας της Ιταλίας με τις εκατόμβες των νεκρών της, κλειστήκαμε στα σπίτια μας για 2+ μήνες, μηδενίζοντας σχεδόν τα κρούσματα αλλά καταστρέφοντας την οικονομία (αλλά και την ψυχολογία μας) και τώρα 2 μήνες μετά την λήξη του lockdown είμαστε σε χειρότερη φάση σχετικά με τον αριθμό κρουσμάτων από τον Μάρτιο και μιλάμε για «δεύτερο κύμα». Πόσοι από εμάς, τους πολυμήχανους Ελληνάρες, συνειδητοποιήσαμε ότι το μοναδικό κέρδος (έναντι τόσων θυσιών) από το lockdown θα ήταν μόνον ο ΧΡΟΝΟΣ; Ο χρόνος λίγων μηνών για να προετοιμάσουμε το ήδη προβληματικό ΕΣΥ για την υποδοχή αυξημένων κρουσμάτων COVID-19 σε απλούς θαλάμους ή σε ΜΕΘ.

Τι κάναμε με αυτόν τον χρόνο; Πως τον αξιοποιήσαμε; Πόσους νέους κορωνο-γιατρούς και νοσηλευτές έχουμε προσλάβει και εκπαιδεύσει μέχρι τώρα και πόσες νέες νοσοκομειακές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ έχουν δημιουργηθεί και επανδρωθεί; Τονίζω ξανά το «νέους, νέες» για ευνόητους λόγους.

Ο ιός φαίνεται ότι ακολουθεί, λόγω θέρους, το μοντέλο των υπόλοιπων γνωστών κορωνοϊών, δηλ. μολυσματικότητα μεν, χαμηλή νοσηρότητα δε, όπως συμβαίνει με το κοινό κρυολόγημα – πρώτα ξαδέλφια είναι άλλωστε. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για απαιτήσεις σε νοσοκομειακές κλίνες το φθινόπωρο και τον χειμώνα δεδομένης της εξάπλωσης του ιού πανελλαδικά; Υπάρχει κάποιο σχέδιο διαχείρισης των αυξημένων κρουσμάτων, κάποιο plan B (C, D, E κλπ.); Αν υπάρχει (εύχομαι να υπάρχει!) εμείς οι προϊστάμενοι των Μονάδων COVID-19 που θα το εφαρμόσουμε, δεν το γνωρίζουμε. Το “βλέποντας και κάνοντας” ή το διάσημο “Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να μην χρειαστεί να κάνουμε ότι χρειαστεί” δεν αποτελούν σχέδια βασισμένα σε καμία επιστημονική-ιατρική τεκμηρίωση ή δεοντολογία, αλλά περισσότερο παραπέμπουν στο “όποιον πάρει ο Χάρος” ή στο “τον έσωσε ο Θεός, τον έφαγε ο γιατρός”. Τους νεκρούς που θα τους βάλουμε κ, Χαρδαλιά; Ξανά, πλήρης απαξίωση της Επιστήμης στον βωμό της Πολιτικής. Κατάθλιψη!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ούτε λοιμωξιολόγος, ούτε επιδημιολόγος, ούτε καν ιολόγος αλλά ένας ταπεινός εντατικολόγος, προσωρινός προϊστάμενος διευθυντής ΜΕΘ/ΜΕΘ-COVID-19 σε επαρχιακό νοσοκομείο, χωρίς προσβάσεις στο υπουργείο υγείας ή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Υπηρετώ όμως την Ιατρική εδώ και 33 χρόνια εκ των οποίων τα τελευταία 18 στην πρώτη γραμμή σε ΜΕΘ, και καθόσον η Κριτική, όσο καλοπροαίρετη και απολίτικη και αν είναι παραμένει στείρα χωρίς την κατάθεση κάποιων αντιπροτάσεων από αυτόν που την κάνει, θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω και την δική μου άποψη σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στο άμεσο μέλλον, εδώ που έχουμε φτάσει:

Εθελοντική αυστηρή καραντίνα ή lockdown για όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου βαριάς νόσησης από Κορωνοϊό. Δηλαδή άτομα 65 χρονών και άνω και νεώτερα με συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας. Τα άτομα αυτά κατ’ εξοχήν, αν νοσήσουν θα αναζητήσουν νοσοκομειακή κλίνη ή/και κλίνη ΜΕΘ. Επίσης η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι επομένως θεωρητικά η επίπτωση στην Οικονομία θα είναι μικρή. Τονίζω ξανά το “θεωρητικά” γιατί είναι κοινό μυστικό ότι η δομή και στρεβλή οργάνωση της (ελληνικής) κοινωνίας μας είναι τέτοια που οι συνταξιούχοι αντί να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους μετά από 35+ χρόνια δουλειάς εξακολουθούν να “εργάζονται” κρατώντας εγγόνια, κάνοντας εξωτερικές δουλειές σε υπηρεσίες, συντηρώντας σπίτια στην πόλη και στο χωριό, αγροτικές δουλειές κλπ. Εδώ υπεισέρχεται η (διαχρονική) ευθύνη της Πολιτείας η οποία με σειρά γενναίων μέτρων και μεταρρυθμίσεων οφείλει να διασφαλίσει ότι οι “συνταξιούχοι” οφείλουν να μπορούν να είναι συνταξιούχοι κι όχι βοηθητικό/υποστηρικτικό προσωπικό των παιδιών τους.
Ταυτόχρονη ενεργοποίηση των ιδιωτών γιατρών και νοσηλευτών με αποζημίωση κατ’ οίκον επίσκεψης για την παρακολούθηση και περίθαλψη των ανθρώπων σε απομόνωση. Αυτό δηλ. που επαναλαμβάνει διαρκώς ο κ. Τσιόδρας “Μείνετε σπίτι κι αν έχετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε με τον γιατρό σας”. Ποιόν γιατρό κ. Τσιόδρα; Πόσοι Έλληνες διαθέτουν τον προσωπικό τους γιατρό; Πότε οργανώθηκε αυτή η περιβόητη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κι εγώ δεν πήρα μυρωδιά; Μπορεί όμως να γίνει ΤΩΡΑ με την διαδικασία του επείγοντος και την συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων. Τολμήστε το και βλέπουμε!
Άμεση πρόσληψη (πραγματική όχι στα χαρτιά) ικανού αριθμού κατάλληλων γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις επιπλέον κλίνες COVID-19. Αυτό κ. Κικίλια για να γίνει εφικτό (κι όχι μόνο εξαγγελίες) πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων ελάχιστοι διαθέσιμοι νέοι γιατροί έχουν απομείνει στη χώρα και σίγουρα δεν πρόκειται να τους δελεάσετε με τα 1000 – 1200€ / μήνα μισθό που προσφέρετε, όταν ο αντίστοιχος σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε ξεκινάει από τα 5000€. Η άλλη παράμετρος που πρέπει να υπολογίσετε κ. Κικίλια είναι ότι οι ήδη υπάρχοντες γιατροί του ΕΣΥ είναι…κάποιας ηλικίας και αν προσβληθούν από COVID-19 θα χρειαστούν νοσηλεία και οι ίδιοι. Επομένως η πρόσληψη ΝΕΩΝ γιατρών είναι μονόδρομος.
Τέλος, ας σταματήσουμε το bulling και ας επιτρέψουμε στους νέους να ερωτευτούν και να νοσήσουν. Αυτοί θα αποτελέσουν και την ασπίδα ή το “εμβόλιο” αν προτιμάτε για εμάς τους γέρους με την ανοσία της αγέλης που θα αναπτυχθεί.
Δεν ξέρω τι από όλα αυτά μπορεί να γίνει, το μόνο που ξέρω είναι ότι έχω:

Κατάθλιψη που βρίσκομαι σε ένα τόσο όμορφο μέρος και είμαι τόσο μα τόσο… θλιμμένος.


* Ο Γιώργος Ν. Κυριαζόπουλος είναι Δ/ντής ΜΕΘ/ΜΕΘ COVID19 του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

από Gazzetta.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.101
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1005 στις: Δευ 17 Αύγ 2020 13:14 »
Δυστυχώς κάπως έτσι απλά είναι τα πράγματα,αν όχι χειρότερα....υγ.καλυτερα να ψάξει κανείς τους αριθμούς του λοτο ή τι διάολο κουβαλά στο κεφάλι του ο Χ/β παρά να δοκιμάσει να βρει ραντεβού σ δημόσιο νοσοκομείο για να προγραμματίσει επέμβαση κλπ
..
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.752
 • Remember, remember, the Fifth of November...
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1006 στις: Δευ 17 Αύγ 2020 13:59 »
Αμ κι αυτός ο πούιστς ο covid, να μην κολλάει στις 23:59 και να κολλάει στις 00:01! Άτιμο πράμα ο κιαρατάς!
Όπως επίσης άτιμο και πρόστυχο εκ μέρους των κυβερνώντων  να έχουν ρίξει όλο το ανάθεμα στους νέους προσπαθώντας να καλύψουν δικές τους εγκληματικές παραλείψεις και παλινωδίες...

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.992
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1007 στις: Δευ 17 Αύγ 2020 15:28 »
Βρε τον άτιμο τον κορωνοϊό... ο μέσος όρος ηλικίας έπεσε στα 36. Κατά τα άλλα κολλάει μόνο στους γέρους.
https://gr.euronews.com/2020/08/12/covid19-exarsh-kroysmaton-sthn-attikh-kampanaki-apo-ton-isa

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.282
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1008 στις: Δευ 17 Αύγ 2020 17:37 »
Ποιος το είπε αυτό ακριβώς; απλά στους νέους το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας είναι 0.4% και στους γέρους 5. Δλδ για τους ξεροκέφαλος, στους νέους είναι πιο ελαφρύ και από μια εποχική γρίπη και στους γέρους πολύ επικίνδυνη. Και η λογική είναι να σταματήσουν και να διαλύσουν τη ζωή τους οι νέοι, γιατί τα γερόντια δεν θέλουν να κάτσουν σπίτι. Το πονηρό στατιστικό του εοδυ δεν το προσέξατε. Η μέση ηλικία που μετράει είναι από 40 ως 64.Πουθενα δεν μπαίνουν στην ίδια κατηγορία οι 40αρηδες με τους 64αρηδες.Αλλα βοηθάει στον φόβο....

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.992
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1009 στις: Δευ 17 Αύγ 2020 19:23 »
Ποιος το είπε αυτό ακριβώς; απλά στους νέους το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας είναι 0.4% και στους γέρους 5. Δλδ για τους ξεροκέφαλος, στους νέους είναι πιο ελαφρύ και από μια εποχική γρίπη και στους γέρους πολύ επικίνδυνη. Και η λογική είναι να σταματήσουν και να διαλύσουν τη ζωή τους οι νέοι, γιατί τα γερόντια δεν θέλουν να κάτσουν σπίτι. Το πονηρό στατιστικό του εοδυ δεν το προσέξατε. Η μέση ηλικία που μετράει είναι από 40 ως 64.Πουθενα δεν μπαίνουν στην ίδια κατηγορία οι 40αρηδες με τους 64αρηδες.Αλλα βοηθάει στον φόβο....

Όχι ακριβώς έτσι. Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς νέους που μένουν με τους γονείς τους ακόμα και όταν γίνουν μεσήλικες...
Δηλαδή επειδή οι νέοι είναι εκ φύσεως πιο ανθεκτικοί πρέπει να διακινδυνεύσουν την υγεία των γονιών τους;
Τότε να πάνε να βρουν να νοικιάσουν αντί να μένουν με τους γονείς τους.

Αποσυνδεδεμένος fon7

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 20.570
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1010 στις: Δευ 17 Αύγ 2020 22:37 »

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.101
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1011 στις: Πεμ 20 Αύγ 2020 11:54 »
Ο χαρτης αναφερεται σε αριθμο κρουσματων ανα 100.000 πληθυσμου.
αν όντως ισχύει αυτό που γράφει ο siatrovouni έχουμε άλλη μία απόδειξη για το πόσο ανεύθυνοι, μη επαγγελματίες και εν τέλει ενδέχεται και χαμηλής νοημοσύνης είναι η τοπική "δημοσιογραφία"
http://www.katiousa.gr/epikairotita/kat-apaitisi-ton-megaloksenodochon-i-apokrypsi-krousmaton-se-touristikes-perioches/
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 6.074
 • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1012 στις: Πεμ 20 Αύγ 2020 17:47 »
Ποιος το είπε αυτό ακριβώς; απλά στους νέους το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας είναι 0.4% και στους γέρους 5. Δλδ για τους ξεροκέφαλος, στους νέους είναι πιο ελαφρύ και από μια εποχική γρίπη και στους γέρους πολύ επικίνδυνη. Και η λογική είναι να σταματήσουν και να διαλύσουν τη ζωή τους οι νέοι, γιατί τα γερόντια δεν θέλουν να κάτσουν σπίτι. Το πονηρό στατιστικό του εοδυ δεν το προσέξατε. Η μέση ηλικία που μετράει είναι από 40 ως 64.Πουθενα δεν μπαίνουν στην ίδια κατηγορία οι 40αρηδες με τους 64αρηδες.Αλλα βοηθάει στον φόβο....

Όχι ακριβώς έτσι. Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς νέους που μένουν με τους γονείς τους ακόμα και όταν γίνουν μεσήλικες...
Δηλαδή επειδή οι νέοι είναι εκ φύσεως πιο ανθεκτικοί πρέπει να διακινδυνεύσουν την υγεία των γονιών τους;
Τότε να πάνε να βρουν να νοικιάσουν αντί να μένουν με τους γονείς τους.


Σωστη ορθη και τεκμηριωμενη τοποθετηση
Ανετα γινεσαι πολιτευτης του τσιρκου της ΝΔ μετα τον Μπουμπουκο και τον Μπογδανο
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.992
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1013 στις: Πεμ 20 Αύγ 2020 18:08 »
Ποιος το είπε αυτό ακριβώς; απλά στους νέους το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας είναι 0.4% και στους γέρους 5. Δλδ για τους ξεροκέφαλος, στους νέους είναι πιο ελαφρύ και από μια εποχική γρίπη και στους γέρους πολύ επικίνδυνη. Και η λογική είναι να σταματήσουν και να διαλύσουν τη ζωή τους οι νέοι, γιατί τα γερόντια δεν θέλουν να κάτσουν σπίτι. Το πονηρό στατιστικό του εοδυ δεν το προσέξατε. Η μέση ηλικία που μετράει είναι από 40 ως 64.Πουθενα δεν μπαίνουν στην ίδια κατηγορία οι 40αρηδες με τους 64αρηδες.Αλλα βοηθάει στον φόβο....

Όχι ακριβώς έτσι. Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς νέους που μένουν με τους γονείς τους ακόμα και όταν γίνουν μεσήλικες...
Δηλαδή επειδή οι νέοι είναι εκ φύσεως πιο ανθεκτικοί πρέπει να διακινδυνεύσουν την υγεία των γονιών τους;
Τότε να πάνε να βρουν να νοικιάσουν αντί να μένουν με τους γονείς τους.


Σωστη ορθη και τεκμηριωμενη τοποθετηση
Ανετα γινεσαι πολιτευτης του τσιρκου της ΝΔ μετα τον Μπουμπουκο και τον Μπογδανο

Δεν νομίζω ότι κάνω κάπου λάθος. Εγώ πάντως δεν θα συνεχίσω επειδή γύρισες από τις διακοπές σου να πεις τη μαλακία σου.

Αποσυνδεδεμένος dio

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 213
  • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1015 στις: Τετ 02 Σεπ 2020 23:38 »
Τώρα εξηγείται γιατί δεν έκανε πότε καριέρα. IQ γλυκοπατάτας.

Δυστυχώς άτομα σαν τον Κουτσιανικούλη έχουν δικαίωμα ψήφου.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1016 στις: Παρ 11 Σεπ 2020 16:43 »
Αυτοί οι αγράμματοι που έκαναν τις διαδηλώσεις για τις μάσκες τι νοημοσύνη έχουν; Αρνητική;

ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.201
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1017 στις: Παρ 11 Σεπ 2020 16:59 »
Αυτοί οι αγράμματοι που έκαναν τις διαδηλώσεις για τις μάσκες τι νοημοσύνη έχουν; Αρνητική;

Κάνεις λάθος αγαπητέ. Η καμπάνια για τις μάσκες έχει επιβληθεί από μία διεθνή συνωμοσία κατά της ανθρώπινης ελευθερίας και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Σόρος και τις μεγαλοβιομηχανίες μασκών που ανήκουν στη μασονική οικογένεια Ροκφέλερ. Επίσης στοιχηματίζω ότι ψάρωσες αλλά φατσούλα δε βάζω για καλύτερη κάλυψη-απόκρυψη.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1018 στις: Παρ 11 Σεπ 2020 17:08 »
Αυτοί οι αγράμματοι που έκαναν τις διαδηλώσεις για τις μάσκες τι νοημοσύνη έχουν; Αρνητική;

Κάνεις λάθος αγαπητέ. Η καμπάνια για τις μάσκες έχει επιβληθεί από μία διεθνή συνωμοσία κατά της ανθρώπινης ελευθερίας και χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Σόρος και τις μεγαλοβιομηχανίες μασκών που ανήκουν στη μασονική οικογένεια Ροκφέλερ. Επίσης στοιχηματίζω ότι ψάρωσες αλλά φατσούλα δε βάζω για καλύτερη κάλυψη-απόκρυψη.

Το κατάλαβα ότι τρολάρεις! Δεν έχεις δείξει δείγματα ψεκασμένου ως τώρα!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1019 στις: Πεμ 17 Σεπ 2020 11:55 »
Πάμε για νέο lockdown είπε ο Σύψας σε 10 ημέρες.

ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος RASTA

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3.101
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1020 στις: Πεμ 17 Σεπ 2020 13:14 »
Πάμε για νέο lockdown είπε ο Σύψας σε 10 ημέρες.
αρχιδια μπάλα θα δούμε...απ την άλλη, μένουμε στην κατηγορία άνετα....
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1021 στις: Παρ 18 Σεπ 2020 12:39 »
Ο Κούλης εξαγγέλλει νέα μέτρα το απόγευμα για την Άττικη.

Απορία άλυτη:

Γιατί ΟΛΟΙ όσοι πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας, ότι δεν υπάρχει ιός κλπ είναι όλοι αμόρφωτοι, αγγράμματοι, χαμηλής νοημοσύνης, ψεκασμένοι και οπαδοί μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας (ΧΑ, Κασιδιαρ, Βελόπουλου, Σώρρα κ.α.)ς;;;;;
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος christos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.129
 • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1022 στις: Παρ 18 Σεπ 2020 12:56 »
Ετσι και ανακοινωθουν ( που θα ανακοινωθουν σημερα ) νεα μετρα για την Αττικη τα οποια θα ειναι στα ορια του lockdown ( απλα χωρις να χρησιμοποιηθει αυτη η λεξη ) , δεν νομιζω να συνεχιστει το Πρωταθλημα .
Οταν λεγεται ( και θα εφαρμοστει ) οτι πχ. θα επιτρεπονται μέχρι 9 άτομα σε γάμους, κηδείες, δημόσιες συναθροίσεις κλπ η οτι σταματούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις , πως μπορει να γινονται ποδοσφαιρικοι αγωνες , με τοσο κοσμο ( καθε ιδιοτητας )που παρισταται και εμπλεκεται ?

Αποσυνδεδεμένος dio

 • Full Member
 • ***
 • Μηνύματα: 213
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1023 στις: Παρ 18 Σεπ 2020 13:05 »
Στα ΜΜΜ θα μπαίνουν 9 άτομα;

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 18.661
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Κορονοϊός
« Απάντηση #1024 στις: Παρ 18 Σεπ 2020 13:07 »
Στα ΜΜΜ θα μπαίνουν 9 άτομα;

Με τον οδηγό;
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!