Αθλητικά > Αθλητικά Ηπείρου και άλλα

ΕΠΣ Ηπείρου

<< < (3/3)

fon7:
Τον αποκάλεσαν πατριάρχη του τοπικού ποδοσφαίρου και όχι άδικα. Ο Ξενοφών Κοντούρης που έφυγε πριν απο λίγες ώρες απο την ζωή ήταν για τριάντα χρονια πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ και παράλληλα αντιπρόεδρος της ΕΠΟ , ενώ τέσσερα χρόνια προήδρευε στα διοικητικά της συμβούλια . Αποχώρησε απο τις δραστηριότητές του απο το ποδόσφαιρο το 1995 αποκομίζοντας πανελλήνια αναγνώριση
Καλό παράδεισο πρόεδρε

Αθλητικό Ραντεβού (Athlitiko Rantevou)

fon7:

Ο Κώστας Καμηνάς ως αρχηγός του Ερμή Ιωαννίνων, κόντρα στον ΑΟ Σταυρακίου που ήταν πρόεδρος

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΡΕΤΡΟ: «Πρόεδρε άσε να βάλουμε κανένα γκολ…»
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία από το παρελθόν, που δείχνει το ποδόσφαιρο μιας άλλης εποχής και τις αξίες των ανθρώπων που το υπηρετούσαν, θα σας παραθέσουμε σήμερα.
Βαγγέλης Γυφτόπουλος12/10/2022 17:06
Την αγωνιστική σεζόν 1988-89, στο πρωτάθλημα ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ, υπήρχε ένα ματς κλειδί, μεταξύ του Α. Ο. Σταυρακίου και του Ερμή Ιωαννίνων. Ο Ερμής -σήμερα δεν υπάρχει- ήταν μια αξιόλογη ομάδα. Στα Γιάννινα την ήξεραν ως ομάδα των τραπεζικών. Πρόεδρος ο Γιάννης Σιαμέτης. Στην αναμέτρηση αυτή υπήρχε ένα πρόσωπο ταυτισμένο και με τις δύο ομάδες. Ήταν ο Κώστας Καμηνάς, μαθουσάλας των γηπέδων, υπόδειγμα ήθους και τιμιότητας. Πρόεδρος στον Α. Ο. Σταυρακίου και ποδοσφαιριστής στον Ερμή Ιωαννίνων! Έπαιξε ποδόσφαιρο μέχρι τα 50 χρόνια. Παλιός αθλητής στίβου, με μεγάλες διακρίσεις στην Ήπειρο, είχε αντοχές για μπάλα και σε μεγάλη ηλικία.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για να κερδίσει ο Ερμής, ανεξαρτήτως αν ο Α. Ο. Σταυρακίου που ήταν πρόεδρος κινδύνευε να χάσει το πρωτάθλημα. Ο Κώστας Καμηνάς για να μην δώσει το παραμικρό δικαίωμα να του πουν οτιδήποτε, ήταν από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου. Το ματς έληξε ισόπαλο. Ο Καμηνάς έγινε θέμα ακόμα και στις αθηναϊκές εφημερίδες, που είχαν τότε και μεγάλη κυκλοφορία.
Έδωσε συνέντευξη στον υπογράφοντα που δημοσιεύτηκε στον «Ηπειρωτικό Αγώνα». Κάποια ενδιαφέροντα αποσπάσματα: «Στο β’ ημίχρονο, όταν οι παίκτες του Σταυρακίου έβλεπαν ότι ζόριζαν τα πράγματα, άρχισαν να με πλησιάζουν λέγοντας: “πρόεδρε τι θα γίνει, θα αφήσεις να βάλουμε κανένα γκολ; Θα χάσουμε το πρωτάθλημα…”. Είπα στον αρχηγό να το μεταφέρει και στους άλλους: “Αν δεν μπορείτε να κερδίσετε εμένα που παίζω μπάλα σε αυτή την ηλικία, δεν αξίζετε για μεγαλύτερη κατηγορία. Όποιος ξαναπεί αυτό θα τον διώξω από την ομάδα. Χίλιες φορές να μην βγούμε, να πέσουμε ακόμα και κατηγορία, παρά να παρακαλάμε να μας δώσει ο Ερμής το παιχνίδι».
Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Κώστας Καμηνάς είχε πει στην διοίκηση του Ερμή να μην αγωνιστεί, για να μην δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να πει οτιδήποτε. Ήταν δύσκολη η θέση του. Ένα ανθρώπινο λάθος, ένα γκελάρισμα της μπάλας, μπορούσε να δώσει αφορμή για σχόλια. Οι άνθρωποι του Ερμή, γνωρίζοντας το ποιος είναι ο Καμηνάς, δεν δεχόντουσαν ούτε κουβέντα, για να μείνει εκτός αγώνα. «Θα παίξεις και ας μην κάνεις τίποτα» του είπαν, προσθέτοντας «ξέρουμε ποιος είσαι, δεν χρειάζεται να μας το πεις». Όπως μας είχε πει σε εκείνη την συνέντευξη, τον έλουσε κρύος ιδρώτας από το άγχος και την πίεση, μην γίνει κάποιο λάθος, απ’ αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και νιώσει ενοχές, χωρίς να φταίει. «Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ήταν ένα βάρος, γιατί ήθελα να φανώ αντάξιος στον αγώνα» είχε τονίσει στα μέσα ενημέρωσης.
Ο Κώστας Καμηνάς αποχώρησε με ανάμεικτα συναισθήματα. Του έφυγε ένα βάρος, καθώς ο Ερμής στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο και ο ίδιος ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Παράλληλα ένιωσε πίκρα για τον Α. Ο. Σταυρακίου, στον οποίο ήταν πρόεδρος, επειδή κινδύνευε να χάσει τον τίτλο.
Στις νεότερες γενιές φιλάθλων αυτή η Ιστορία που θα διαβάσουν σήμερα, ίσως μοιάζει και με παραμύθι. Όμως είναι πραγματική. Υπήρχαν στο ποδόσφαιρο άνθρωποι με αξίες και εμπιστοσύνη. Κάποιες αγκυλώσεις πάντα υπήρχαν, αλλά δεν υπήρχαν οι σκοπιμότητες, ο τζόγος, το χρήμα, το στοίχημα που υπάρχει σήμερα. Ήταν άλλα χρόνια, καλύτερα και πιο αγνά από τα σημερινά σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο.

Από την έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα”
agon.gr

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση