About PAS > ΠΑΣ δεν είναι μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Ξιφασκία ΠΑΣ Γιάννινα

<< < (2/13) > >>

fon7:

--- Παράθεση ---Κέρδισε τις εντυπώσεις και στην Θεσσαλονίκη το τμήμα Ξιφασκίας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ . Δυνατές συμμετοχές σε μεγάλη διοργάνωση .


Με τρεις αθλητές του συμμετείχε το τμήμα Ξιφασκίας του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στους διεθνείς αγώνες ξιφασκίας με την επωνυμία «4th THESSALONIKI CUP", αγώνες που διοργάνωσε ο Α.Σ. Ξιφομάχος το Σάββατο 2 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη. Σε μια πολύ δυνατή επίσημη διοργάνωση, οι ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ Χρήστος , ΤΣΙΓΚΑΣ Δημήτριος και ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΣ Κωνσταντίνος, αφού προκρίθηκαν αρχικά στην φάση των ομίλων , συνέχισαν με νίκες στον πρώτο προκριματικό γύρο , στον επόμενο όμως γύρο βρέθηκαν αντιμέτωποι με αθλητές της Εθνικής Ομάδας, ολοκληρώνοντας εκεί την πολύ καλή τους εμφάνιση. Κατέλαβαν την 20η , 27η και 31η θέση αντίστοιχα. Πολύ καλό πλασάρισμα και για τον υπεύθυνο του τμήματος Ξιφασκίας ΚΑΡΑΜΑΝΗ Ανδρέα ,όπου έφτασε μια ανάσα από τα μετάλλια, αφού λύγισε τελικά στην προημιτελική φάση, μετά από έναν πολύ δύσκολο αγώνα με τον αθλητή της Εθνικής ΚΑΡΑΚΟΛΗ Κοσμά, κατακτώντας την 8η θέση στην σχετική κατάταξη .
--- Τέλος παράθεσης ---
http://xifaskia-ioannina.blogspot.gr/2016/04/blog-post.html

fon7:

--- Παράθεση ---Το τμήμα ξιφασκίας του ΠΑΣ στην τηλεοπτική εκπομπή "Βήμα στον Πολίτη" .

Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ξιφασκίας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στο ΚΕΠΑΒΙ βρέθηκε η τηλεοπτική εκπομπή Βήμα στον πολίτη του Περιφερειακού σταθμού ΒΗΜΑ ,για να καταγράψει στιγμές από την προπόνηση των ξιφομάχων και να συνομιλήσει μαζί τους ,για τις εμπειρίες και τους στόχους τους. Ο τηλεοπτικός φακός της καθημερινής εκπομπής , έκανε κλικ στο μεγαλύτερο μέρος μίας από τις καθημερινές σχεδόν προπονήσεις του συλλόγου , άκουσε και αποτύπωσε τις εντυπώσεις και τα αισθήματα των αθλητών και κατέγραψε τις αγωνίες και τις απόψεις του Προπονητή Ανδρέα Καραμάνη. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στη δημοσιογράφο και στους συνεργάτες της οι άρτιες εγκαταστάσεις του Τμήματος Ξιφασκίας του Πας Γιάννινα αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι αθλητές στοχεύουν ψηλά ,καλλιεργώντας μεθοδικά και με πείσμα το όνειρο πολλών μεταλλίων. Τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν από την αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια της εκπομπής Βίλιαν Στασινού και τον εικονολήπτη Θεόδωρο Σιάμπαλη και το ρεπορτάζ θα μεταδοθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 4 το μεσημέρι στον τηλεοπτικό σταθμό Βήμα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Μιας και η εκπομπή παίχτηκε τώρα μόνο στο ίντερνετ ή σε επανάληψη.

fon7:

--- Παράθεση ---Ο προπονητής ξιφασκίας του ΠΑΣ Γιάννινα, Α. Καραμάνης στο super-fm.gr

Απαιτεί δύναμη , ταχύτητα, εκρηκτικότητα και άψογη συνεργασία χεριών και ποδιών , ενώ παράλληλα χρειάζεται συγκέντρωση , προσοχή και γρήγορα αντανακλαστικά, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο τακτική και τεχνική. Ο λόγος για το άθλημα της ξιφασκίας , που αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας , εντούτοις συγκαταλέγεται στα ολυμπιακά αθλήματα , ενώ χρόνο με το χρόνο κερδίζει «πόντους» και αποκτά τη δική του θέση στον ελληνικό αθλητισμό.

Στις εγκαταστάσεις του τμήματος ξιφασκίας του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα στο ΚΕΠΑΒΙ ,βρέθηκε για λογαριασμό του www.super.fm, η Ράνια Κρικώνη και συνομίλησε με τον υπεύθυνο προπόνησης του τμήματος, Ανδρέα Καραμάνη. Το σωματείο «μετράει» στην πόλη ήδη τέσσερα χρόνια και το άθλημα της ξιφασκίας πλέον κερδίζει πολλούς μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ποια η άποψή σου για την ξιφασκία , που αν και είναι ολυμπιακό άθλημα , στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο;

Όντως δεν είναι διαδεδομένη η ξιφασκία στην Ελλάδα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια αρχίζει και κερδίζει έδαφος στο αθλητικό γίγνεσθαι. Βλέπουμε ότι ιδρύονται νέα σωματεία σε όλη τη χώρα , σε πόλεις που δεν υπήρχαν. Στα Γιάννενα για παράδειγμα δεν υπήρχε ξιφασκία και την τελευταία πενταετία αρχίζει να εδραιώνεται. Έχουμε φέτος τη χαρά να εκπροσωπείται η ελληνική ξιφασκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο από δύο αθλήτριες  .

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την ξιφασκία και σε ποια ηλικία θα ήταν το ιδανικότερο να ξεκινήσουν;

Για εμένα η  ιδανική περίοδος για να ξεκινήσει ένα παιδί την ξιφασκία είναι στη Δευτέρα Δημοτικού, διότι θα έχει έρθει ήδη σε επαφή με το κοινωνικό περιβάλλον του σχολείου. Ο αθλητισμός πέραν από μια ευχάριστη δραστηριότητα ,έχει απαιτήσεις και για αυτό θα πρέπει το παιδί  να αφιερώσει χρόνο , να κουραστεί ,να προσπαθεί, να μην απογοητεύεται με την πρώτη ευκαιρία.

Η αντίληψη κάποιων ανθρώπων για την επικινδυνότητα του εν λόγω αθλήματος είναι σωστή;

Αν λάβεις υπόψη τους τραυματισμούς που γίνονται σε όλα τα αθλήματα ,τότε  για εμένα στο άθλημα της ξιφασκίας έχεις τις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις κάποιον τραυματισμό. Στην ξιφασκία δεν λέω, ότι δεν μπορείς να τραυματιστείς αλλά οι τραυματισμοί είναι ελάχιστοι. Μόνο μικροτραυματισμοί μπορεί να υπάρξουν και αυτοί είναι ανεπαίσθητοι, μιας ή δύο ημερών, όπως για παράδειγμα ένας μώλωπας από μια λάθος κίνηση, αλλά και πάλι είναι ελάχιστοι και σε σπάνια συχνότητα.

Για ποιον λόγο ένα παιδί να επιλέξει να ασχοληθεί με την ξιφασκία και όχι για παράδειγμα με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ;

Δεν είμαι κατά ή υπέρ με το να ασχοληθεί ένα παιδί μόνο με την ξιφασκία ή μόνο με το ποδόσφαιρο ή μόνο με το μπάσκετ . Ένα παιδί πρέπει να ασχοληθεί με ό,τι το κάνει να αισθάνεται καλύτερα .Προσωπικά θεωρώ ότι η ξιφασκία είναι ένα από τα πιο όμορφα και πιο συγκλονιστικά αθλήματα ! Το σασπένς και οι διακυμάνσεις του σκορ που υπάρχουν συνεχώς μέσα σε έναν αγώνα,  είναι μοναδικά. Το ποδόσφαιρο και όλα τα άλλα ομαδικά αθλήματα έχουν τη χαρά του ομαδικού αθλήματος .Σαν ατομικό άθλημα όμως ,προσωπικά κατατάσσω την ξιφασκία στα πιο ωραία ατομικά αθλήματα που υπάρχουν! Ένα παιδί που θα ξεκινήσει ξιφασκία και θα του μπει το μικρόβιο του αθλήματος, όχι μόνο δεν θα σταματήσει ποτέ αλλά θα το αγαπήσει και θα το κάνει κομμάτι της ζωής του .

Ποιές θυσίες απαιτεί το άθλημα της ξιφασκίας;

Το παν είναι τα παιδιά που θα ασχοληθούν ,να περάσουν καλά , να ευχαριστηθούν το άθλημα, να το αγαπήσουν . Ο σημαντικότερος στόχος είναι τα παιδιά να συνυπάρχουν με άλλα παιδιά στον ίδιο χώρο, να κάνουν το άθλημα που αγαπούν , περνώντας ευχάριστα και στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι να κατακτούν τους στόχους τους.

Τι θα πρέπει να γνωρίζει ο γονιός σχετικά με το κόστος του εξοπλισμού και γενικά του αθλήματος;

Όσον αφορά το κόστος του εξοπλισμού, είναι ιδιαίτερα προσιτός. Ο γονιός θα πρέπει σταδιακά να τον αγοράσει, ενώ το παιδί θα χρησιμοποιεί τον ίδιο εξοπλισμό για πολλά χρόνια. Κοστίζει όσο για παράδειγμα ένα καλό ζευγάρι παπούτσια .

Το άθλημα της ξιφασκίας πλήττεται από τα οικονομικά προβλήματα της χώρας;

Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας σαφώς και επηρεάζουν τον αθλητισμό ,διότι έχουν μειωθεί δραστικά οι επιχορηγήσεις της πολιτείας προς τις ομοσπονδίες των διαφόρων αθλημάτων. Η ξιφασκία ανήκει στα αθλήματα, που υποστηρίζεται από την ίδια την πολιτεία . Όταν η πολιτεία δεν επιχορηγεί την ομοσπονδία επαρκώς ,η ομοσπονδία με τη σειρά της δεν υποστηρίζει οικονομικά τα σωματεία και έτσι το βάρος πέφτει στα μέλη , δηλαδή στους γονείς.

Ποιο είναι το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το άθλημα στα Γιάννενα, αλλά και στις άλλες ελληνικές πόλεις;

Οι περισσότεροι σύλλογοι βρίσκονται στην Αθήνα. Ο,τι γίνεται σε επίπεδο εθνικό αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα , γίνεται στην Αθήνα. Την τελευταία δεκαετία η Θεσσαλονίκη έχει ένα σχετικά καλό επίπεδο αλλά επίσημοι αγώνες δεν γίνονται.. Στην Κρήτη υπάρχει μια ανάπτυξη του αθλήματος αρκετά ικανοποιητική . Μια παραδοσιακή δύναμη είναι η  Φλώρινα. Μια πόλη που αν και είναι μικρή , μόλις 15.000 κατοίκων, εντούτοις πολλά παιδιά ασχολούνται με την ξιφασκία.

Ποιές συμβουλές δίνεις στα νέα παιδιά που θέλουν να μπουν στο χώρο της ξιφασκίας;

Η ξιφασκία είναι ένα υπέροχο άθλημα και είμαι βέβαιος πως όποιο παιδί αποφασίσει να ξεκινήσει ,θα το καταευχαριστηθεί !

*Για περισσότερη ενημέρωση για το άθλημα της ξιφασκίας , επισκεφτείτε το blog της σχολής : Xifaskia-ioannina.blogspot.com ,στο fb "ξιφασκία  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" και στο κινητο 6932567550

Συνέντευξη στην Ράνια Κρικώνη


--- Τέλος παράθεσης ---
super-fm.gr

fon7:

--- Παράθεση ---Τμήμα Ξιφασκίας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


Εγγραφές στο Φυτώριο ανάπτυξης ταλέντων,γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. αίθουσα 118, προπονούνται καθημερινά αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών στο ευγενικό και μεγαλοπρεπές άθλημα της Ξιφασκίας,από τον έμπειρο προπονητή Ανδρέα Καραμάνη. Στο τμήμα ξιφασκίας του ερασιτέχνη ΠΑΣ καλλιεργούνται η ευγενής άμιλλα, το αθλητικό ιδεώδες και ο πρωταθλητισμός.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου ,εκτός από τις διακρίσεις αθλητών σε σημαντικούς αγώνες, αποτελεί το...
γεγονός ότι οι αθλητές θεωρούν συναρπαστική και ενδιαφέρουσα την κάθε προπόνησή τους.

Εγγραφές γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932567550
Xifaskia-Ioannina.blogspot.com
--- Τέλος παράθεσης ---
fcpasgiannina.gr

fon7:

--- Παράθεση ---Έναρξη προπονήσεων για το τμήμα Ξιφασκίας .


Την πρώτη του επίσημη προπόνηση για την νέα αθλητική χρονιά πραγματοποίησε την Δευτέρα 30 Αυγούστου το Τμήμα Ξιφασκίας του ερασιτέχνη "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ". Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη στον πολύ όμορφο χώρο μας, δίπλα στην λίμνη, με άνετο πάρκινγκ για τους γονείς. Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε έγκαιρα και κατάλληλα για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.  Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά το συναρπαστικό άθλημα της Ξιφασκίας.
--- Τέλος παράθεσης ---
http://xifaskia-ioannina.blogspot.gr/2016/08/blog-post.html


--- Παράθεση --- Λίγα λόγια για το άθλημα της Ξιφασκίας .

 Η ξιφασκία είναι ένα σπορ αίθουσας που διέπεται από την φιλοσοφία ενός αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου, προσπαθείς να αγγίξεις τον αντίπαλο χωρίς να του επιτρέπεις να σε αγγίξει. Η εκμάθησή της γίνεται σε κλειστή αίθουσα με ειδικό εξοπλισμό και υπό την καθοδήγηση προπονητή.
Η ξιφασκία βελτιώνει τις περισσότερες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης, όπως : την ταχύτητα, τη δύναμη, την εκρηκτικότητα και τη συνεργασία χεριών και ποδιών. Ο συνδυασμός τεχνικής και τακτικής, ασκεί το πνεύμα αυξάνοντας την προσοχή και την ικανότητα συγκέντρωσης, εξασκεί τη γρήγορη σκέψη και την απόφαση αντίδρασης για το καλύτερο αποτέλεσμα, μέσα από μια ποικιλία επιλογών, μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης (reflex). ΄Ετσι χαρίζει ιδιαίτερη ικανοποίηση στον ασκούμενο.
Σήμερα η ξιφασκία είναι ένα ειρηνικό και απολύτως ασφαλές άθλημα. Θεωρείται ευγενές και αυτό ίσως είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει κρατήσει - και της αξίζει άλλωστε - από τους προγόνους της. Στις μέρες μας έχει αποποιηθεί και το χαρακτηρισμό του αθλήματος των βασιλέων και των ηγεμόνων, αφού όλο και περισσότερα παιδιά κατακλύζουν τους συλλόγους - που δεν είναι πια κλειστές λέσχες και clubs). Απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά από 7 χρονών.
Οι κανόνες ασφαλείας που διέπουν τον εξοπλισμό των αθλητών εκμηδενίζουν τις πιθανότητες τραυματισμού :

    Οι στολές των αθλητών κατασκευάζονται από συνθετικό ανθεκτικό υλικό κέβλαρ (το υλικό που χρησιμοποιείται στις θωρακίσεις αυτοκινήτων και στην κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλέκων).
    Οι μάσκες που καλύπτουν το πρόσωπο διαθέτουν ενισχυμένο μεταλλικό πλέγμα και fiberglass με μεγαλύτερο θώρακα για το λαιμό.
    Τα ξίφη κατασκευάζονται από ειδικά κατεργασμένο άθραυστο ατσάλι
--- Τέλος παράθεσης ---
http://xifaskia-ioannina.blogspot.gr/2016/08/blog-post_30.html

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση