Αποστολέας Θέμα: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται  (Αναγνώστηκε 2656 φορές)

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.287
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Το είδα στο timeline φίλου από fb και το βρήκα ταυτόχρονα ενδιαφέρον και αηδιαστικό.

http://www.thepresident.gr/2018/08/17/%cf%84%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7/

Παράθεση
Τι δεν μάθαμε από την κρίση
*Γράφει ο Θάνος Τζήμερος

Το Μάρτιο του 2018 πληρώθηκαν συνολικά 4.492.712 συντάξεις, από τις οποίες 2.850.957 κύριες, 1.234.686 επικουρικές και 407.069 μερίσματα. Η μηνιαία δαπάνη που κατέβαλαν τα Ταμεία ξεπέρασε τα 2,3 δισ. ευρώ (2.313.932.987,78 €).

Τα στοιχεία, εδώ,  είναι από την τελευταία αναρτημένη έκθεση του Υπουργείου Εργασίας. Δείτε μερικά ανατριχιαστικά ντοκουμέντα.

Συνταξιούχοι ΓΗΡΑΤΟΣ
(26-50 ετών): 10.220 άτομα
(51-55 ετών): 37.818 άτομα
(55-60 ετών): 105.523 άτομα
(60-65 ετών): 237.660 άτομα

Δηλαδή, 391.221 άτομα παίρνουν σύνταξη ΓΗΡΑΤΟΣ, με τους μεγαλύτερους από αυτούς να είναι δύο χρόνια μικρότεροι από την ηλικία στην οποία συνταξιοδοτούνται οι δανειστές «κουτόφραγκοι»! Προσθέστε τις 93.207 συντάξεις θανάτου που δίδονται σε δικαιούχους κάτω των 65 ετών, και φτάνουμε στον αριθμό των 484.428 συντάξεων που απλώς ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ!  Στον αριθμό ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ οι συντάξεις αναπηρίας (218.458 συνολικά) ούτε οι 7.414 συντάξεις που δίδονται για άλλους λόγους (τιμητικές, τέκνα στρατιωτικών και αστυνομικών πεσόντων κατά την τέλεση του καθήκοντός τους κ.λπ.). Μιλάμε μόνο για συντάξεις που δόθηκαν σε υγιέστατους και παραγωγικούς ηλικιακά πολίτες, απλώς και μόνο επειδή υπήρξαν τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος – όλοι πρώην εργαζόμενοι του Δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΔΕΚΟ και μερικών ευνοημένων ψηφοπαραγωγικών συντεχνιών.

Πόσο κοστίζουν στον φορολογούμενο οι νεότατοι «γέροντες» του ασφαλιστικού συστήματος; Η έκθεση του Υπ. Εργασίας αποφεύγει να το πει ευθέως. Μπορούμε όμως να το υπολογίσουμε πολλαπλασιάζοντας τον μέσο όρο κάθε κατηγορίας επί τον αριθμό των δικαιούχων και προσθέτοντας τα γινόμενα. Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά το έκανα ένα αυγουστιάτικο μεσημέρι των διακοπών εν μέσω εορτάζουσας φύσης και πενθούντων ανθρώπων: 550 εκατομμύρια ευρώ  τον μήνα χονδρικώς. 549.020.388,08 ευρώ για την ακρίβεια δόθηκαν τον μήνα Μάρτιο σε συντάξεις που ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ καν! Σχεδόν 6,6 δισ. τον χρόνο!

Περισσότερα απ’ όσα φέρνουν στα ταμεία του κράτους ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος νομικών προσώπων μαζί! Για όποιον δεν το κατάλαβε, θα μπορούσαμε να καταργήσουμε εντελώς και τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο νομικών προσώπων και να μας περισσεύει 1,4 δισ. ευρώ περίπου κάθε χρόνο, αν το πελατειακό σύστημα δεν ανακάλυπτε την έννοια της πρόωρης συνταξιοδότησης. Για να μην σκεφτούμε πόσα πυροσβεστικά αεροπλάνα αγοράζαμε με αυτά τα λεφτά, πόσα νοσοκομεία, πόσους δρόμους και πόσα έργα υποδομής θα μπορούσαμε να είχαμε φτιάξει.

Μερικά άλλα στοιχεία του συνταξιοδοτικού είναι πολύ ενδιαφέροντα. Παρά τις μειώσεις, υπάρχουν ακόμα 87 άντρες και 127 γυναίκες που παίρνουν ΜΗΝΙΑΙΑ σύνταξη πάνω από 4.000 ευρώ (4.300 περίπου κατά μέσο όρο). Υπάρχουν 900 άτομα που παίρνουν από 3.500 έως 4.000 ευρώ, 5.398 άτομα που παίρνουν από 3.000 έως 3.500 ευρώ, 10.626 άτομα που παίρνουν από 2.500 έως 3000 ευρώ, 64.381 άτομα που παίρνουν από 2.000 έως 2.500 ευρώ και 273.407 άτομα που παίρνουν από 1500 έως 2000 ευρώ τον μήνα. 3 συνταξιούχοι παίρνουν από 10 συντάξεις ο καθένας, 11 συνταξιούχοι από 9, 61 συνταξιούχοι από 8, 426 από 7, 5.163 από 6, 14.806 από 5, 64.367 από 4 και 349.956 συνταξιούχοι παίρνουν από 3 συντάξεις ο καθένας. Δεν το περιμένατε, ακούγοντας τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να επιμένουν πώς δεν υπάρχουν πια μεγάλες συντάξεις, έτσι δεν είναι;

Τι είδους σύστημα είναι αυτό που χορηγεί 10 συντάξεις σε ένα πρόσωπο; Πόσες ζωές έζησε; Σε πόσα ταμεία κατέβαλε εισφορές; Γιατί κανένας βουλευτής δεν κατέθεσε σχετική επερώτηση; Γιατί κανένας πολιτικός – και δημοσιογράφος – δεν τολμάει να πει την αλήθεια; Διότι οι υψηλοσυνταξιούχοι είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους και του πελατειακού μηχανισμού: πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί, βουλευτές, δικαστικοί, διοικητές οργανισμών και τραπεζών, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, συνδικαλιστές. Πιστεύει κανένας πως παίρνεις σύνταξη 4.300 ευρώ από τα 50 ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ως, υψηλόμισθος έστω, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα; Ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Μαθαίνουμε επίσης ότι η χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι ένας μικρός ΟΗΕ αφού δίνει 18.854 συντάξεις σε υπηκόους άλλων 116 χωρών! Για παράδειγμα δίνουμε σύνταξη σε 5.266 άτομα αλβανικής υποκοότητας, σε 4.059 βουλγαρικής, σε 562 ρωσικής, σε 398 ουκρανικής, σε 463 ρουμανικής, σε 1.046 τουρκικής, σε 410 πολωνικής, σε 370 αιγυπτιακής. Και το κερασάκι στην τούρτα: 594 συνταξιούχοι (364 άντρες και 230 γυναίκες) είναι αγνώστου ηλικίας. Θα ήταν «χαριτωμένη» λεπτομέρεια αν δεν αποκάλυπτε την δομική αναπηρία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης: δίνει συντάξεις χωρίς να γνωρίζει τη βασική πληροφορία για έναν συνταξιούχο, την ηλικία του!

Ούτε ένας από τους πρόωρους συνταξιούχους δεν έχει πληρώσει αντίστοιχες εισφορές. Οι «εισφορές» του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ ήταν λογιστικές εγγραφές βασισμένες σε μισθούς που δεν είχαν καμμία σχέση με την παραγωγικότητα του εργαζόμενου ή της «υπηρεσίας» του, αλλά ούτε και με το γενικό επίπεδο μισθών της αγοράς. Όμως, ακόμα κι αν είχαν πληρωθεί αυτές οι εισφορές, πάλι δεν φτάνουν. Επιπλέον, το σύστημά μας δεν είναι ανταποδοτικό, αλλά «αναδιανεμητικό». Δεν έχεις, δηλαδή, έναν προσωπικό ασφαλιστικό κουμπαρά, που θα σου πληρώσει τη σύνταξη από εισφορές που κατέβαλες εσύ ή ο εργοδότης σου, αλλά η μία γενιά πληρώνει την προηγούμενη. Κι αυτό θεωρητικώς, διότι στην πράξη ο 65άρης του πρώην ΤΕΒΕ ή του ΙΚΑ πληρώνει τον 45άρη απόστρατο, την 35άρα μητέρα ανηλίκου και την ενδεχομένως 65άρα άγαμη «κορασίδα» η οποία ουδέποτε εργάσθηκε και ουδέποτε κατέβαλε ασφαλιστικές εισφορές. Τέλος, το ύψος κάθε σύνταξης δεν προσδιορίστηκε αναλογιστικώς αλλά αυθαιρέτως, μετά από πολιτική απόφαση.

Από που πληρώνονται όλες αυτές οι συντάξεις; Από την τσέπη του φορολογούμενου. Τα αποθεματικά των Ταμείων δεν είναι, όπως νομίζουν πολλοί, το σεντούκι από το οποίο βγαίνουν οι συντάξεις, αλλά ένας, μικρός σχετικά, λογαριασμός κίνησης, που, μάλιστα, υπάρχει όχι λόγω των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά λόγω της γενναίας – με το ζόρι – επιχορήγησης του φορολογούμενου, καθώς, από το 1980 ήδη, το ασφαλιστικό μας σύστημα είναι ελλειμματικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010, πριν το «κούρεμα», το ΣΥΝΟΛΟ της αξίας των ομολόγων όλων των Ταμείων, ήταν 22 δισ. ευρώ, ενώ για συντάξεις πληρώναμε περίπου 30 δισ. τον χρόνο. Δηλαδή, τα «ακούρευτα» ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα κι αν υπήρχε μαγικός τρόπος να ρευστοποιηθούν στο 100% της αξίας τους δεν θα έφταναν ούτε για τις συντάξεις ενός 9μήνου.

Υπάρχει έστω και ένας, έχων σώας τα φρένας, που να πιστεύει ότι βγαίνει ο λογαριασμός; Υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να ξεφύγουμε από την κρίση επιμένοντας να είμαστε έθνος πρόωρων χρυσοπληρωμένων (με ποιανού λεφτά;) συνταξιούχων; Όμως το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, συνεχίζει να εθελοτυφλεί και να εξαπατά τον πολίτη, καθησυχάζοντάς τον πως με κάποιον μεταφυσικό τρόπο και λεφτά θα υπάρξουν για συντάξεις και οι φόροι θα μειωθούν. Ψάξτε στα προγράμματα όλων των κομμάτων. Δεν θα βρείτε ούτε μια αράδα προτάσεων για το ασφαλιστικό, που είναι το μεγαλύτερο, τεκτονικών ήδη διαστάσεων, πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Μόνο ευχές και περιγράμματα προθέσεων για μία μαύρη τρύπα που, κάθε χρόνο, παρά τις περικοπές, εξακολουθεί να απορροφά το 16% του ΑΕΠ της χώρας, το μεγαλύτερο στην Ε.Ε., πολύ πάνω από τον μέσο όρο της, που είναι 10,2%. (Συγκριτικά, η Κύπρος δίνει για συντάξεις το 6,2% του ΑΕΠ της και οι Κάτω Χώρες το 6,7%.)

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και σήμερα, κυκλοφορούν εφημερίδες με πρωτοσέλιδα για το «πώς θα εκμεταλλευτείτε τα παράθυρα του νόμου και θα βγείτε στη σύνταξη στα 50 ή στα 52, με 25ετία.» Για το πώς θα πληρωθούν συντάξεις και παροχές υγείας σε μια σημερινή 52άρα για τα επόμενα 30 χρόνια προσδόκιμου ζωής της, όταν οι παραγωγικοί νέοι Έλληνες θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν μαζικά, καμμιά εφημερίδα και κανένας πολιτικός δεν ενδιαφέρεται. Συνεχίζουμε το πάρτυ στο σαλόνι του Τιτανικού όταν τα νερά έχουν ήδη φτάσει στις σκάλες.

Τι δεν μάθαμε, λοιπόν, από την κρίση;

Πρώτον, να μετράμε. Αριθμούς σπάνια βλέπετε σε πολιτικά κείμενα. Μόνο καλές προθέσεις και μαγικές εικόνες.

Δεύτερον, να μιλάμε με ειλικρίνεια. Πολιτικό κόστος, γαρ. Φυσικά, παραβλέποντας το εθνικό κόστος, το οποίο εξελίσσεται σε εθνική τραγωδία.

Τρίτον, να προβλέπουμε και να σχεδιάζουμε. Διότι και τα δύο είναι διαχείριση αγαθών εν ανεπαρκεία. Κανένα κράτος, δεν είχε ούτε πρόκειται ποτέ να έχει τα μέσα για να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες όλων των κοινωνικών του ομάδων. Άρα, η παρουσίαση ενός σοβαρού σχεδίου θα αφήσει κάποιους ή και όλους, ως έναν βαθμό δυσαρεστημένους. Όμως, ο σοβαρός πολιτικός αναλαμβάνει εκπαιδευτικό ρόλο εξηγώντας στο κοινό του, γιατί, για παράδειγμα, η μείωση των συντάξεων το πολύ στο 8% του ΑΕΠ είναι απαραίτητο βήμα για τη διατήρησή τους. Διότι με τέτοιο ασήκωτο βάρος, η οικονομία μας θα συνεχίσει το σπιράλ θανάτου, με αποτέλεσμα οι συντάξεις να φτάσουν σύντομα στα επίπεδα της Βενεζουέλας – με ένα μηνιάτικο να αγοράζεις 3 ντομάτες. Ο σοβαρός πολιτικός σχεδιάζει βλέποντας τη μεγάλη εικόνα με ορίζοντα τις επόμενες γενιές. Ο έλληνας πολιτικός φλυαρεί μετρώντας ψηφαλάκια για τις επόμενες εκλογές. Ακόμα κι αν δεν επανεκλεγεί, θα έχει εξασφαλίσει μια παχυλή – με τα λεφτά του φορολογούμενου – σύνταξη.

Θα μου πεις, βέβαια, πως για να ψηφιστούν σοβαροί πολιτικοί, απαιτούνται σοβαροί ψηφοφόροι. Υπάρχουν; Δεν ξέρω. Ο καθένας ας δώσει την απάντηση για τον εαυτό του.

Υ.Γ. Ο γράφων έχει παρουσιάσει πολλές φορές σχέδιο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Στόχος είναι η μετατροπή ενός φαύλου, με χιλιάδες στρεβλώσεις, αναδιανεμητικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό-επενδυτικό, με ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικού φορέα (δημόσιου ή ιδιωτικού),  και διαχωρισμό της συνταξιοδοτικής ασφάλισης από την ασφάλεια υγείας. Η μετάβαση θα χρειαστεί αρκετά χρόνια. Ως πρώτο βήμα, όμως, είναι απαραίτητος ο αναλογιστικός προσδιορισμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ώστε η μείωσή τους να γίνει αναλογικά με βάση τις εισφορές του καθενός και όχι οριζόντια. Για τις τερατογενέσεις του υπάρχοντος ασφαλιστικού μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ

ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας μετατροπής του αναδιανεμητικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό μπορείτε να τα μελετήσετε εδώ.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 7.667
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #1 στις: Παρ 17 Αύγ 2018 22:46 »
Παράθεση
*Γράφει ο Θάνος Τζήμερος
Ως εκει διαβασα...

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.287
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #2 στις: Σαβ 18 Αύγ 2018 20:51 »
Δεν συνηθίζω να διαβάζω Τζήμερο και όπως είπα πριν το είδα σε ανάρτηση στο facebook. Εγώ βρήκα ενδιαφέροντα τα μαθηματικά, αν κάποιοι όχι τότε ΟΚ, ####
Τα μαθηματικά στο άρθρο #### αν είναι όντως αληθινά, δείχνουν ένα σοβαρότατο πρόβλημα το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμα και έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμα με τους συνταξιούχους, να μου το θυμηθείτε.

####

Εντιτ απο pagourenko: Το ποστ του αγιουτο εφυγε. Οπου εχω ### ηταν αναφορες στο ποστ που διαγραφηκε.
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 18 Αύγ 2018 21:52 από pagourenko1966 »

Αποσυνδεδεμένος trollit

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 313
 • never thinking always drinking
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #3 στις: Σαβ 18 Αύγ 2018 21:45 »
άιντε τώρα για να μιλάμε...

μέχρι τα 50 είναι τα εργατικά ατυχήματα και οι χήρες...ανάπηροι κλπ

από 45 είναι οι καραβανάδες των Τρικάλων....

από 50 minor όλα τα ένστολα...


άιντε και είσαι 52  χρονών γυναίκα βρίσκεις δουλειά???

άιντε σου λέω εγώ στα 65 σήμερα σε απέλυσαν .... τι κάνεις???

το τι λέει ο  ακατονόμαστος   δεν έχουν θέση εδώ...
ο σκαι ίσως του δώσει βήμα.....

ένας αποτυχημένος είναι...
but our life’s are so cool...

Αποσυνδεδεμένος jimakos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.543
 • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #4 στις: Σαβ 18 Αύγ 2018 21:59 »
άιντε τώρα για να μιλάμε...

μέχρι τα 50 είναι τα εργατικά ατυχήματα και οι χήρες...ανάπηροι κλπ

από 45 είναι οι καραβανάδες των Τρικάλων....

από 50 minor όλα τα ένστολα...


άιντε και είσαι 52  χρονών γυναίκα βρίσκεις δουλειά???

άιντε σου λέω εγώ στα 65 σήμερα σε απέλυσαν .... τι κάνεις???

το τι λέει ο  ακατονόμαστος   δεν έχουν θέση εδώ...
ο σκαι ίσως του δώσει βήμα.....

ένας αποτυχημένος είναι...

Τρολ λες και κάποια σοβαρά πράγματα μερικές φορές... :)
Blue to the hair...

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.287
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #5 στις: Σαβ 18 Αύγ 2018 22:07 »
Το πιο ουσιώδες που είπε είναι αυτό:
Παράθεση
484.428 συντάξεων που απλώς ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ!  Στον αριθμό ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ οι συντάξεις αναπηρίας (218.458 συνολικά) ούτε οι 7.414 συντάξεις που δίδονται για άλλους λόγους (τιμητικές, τέκνα στρατιωτικών και αστυνομικών πεσόντων κατά την τέλεση του καθήκοντός τους κ.λπ.). Μιλάμε μόνο για συντάξεις που δόθηκαν σε υγιέστατους και παραγωγικούς ηλικιακά πολίτες, απλώς και μόνο επειδή υπήρξαν τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος – όλοι πρώην εργαζόμενοι του Δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΔΕΚΟ και μερικών ευνοημένων ψηφοπαραγωγικών συντεχνιών.
και αυτό:
Παράθεση
Πόσο κοστίζουν στον φορολογούμενο οι νεότατοι «γέροντες» του ασφαλιστικού συστήματος; Η έκθεση του Υπ. Εργασίας αποφεύγει να το πει ευθέως. Μπορούμε όμως να το υπολογίσουμε πολλαπλασιάζοντας τον μέσο όρο κάθε κατηγορίας επί τον αριθμό των δικαιούχων και προσθέτοντας τα γινόμενα. Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά το έκανα ένα αυγουστιάτικο μεσημέρι των διακοπών εν μέσω εορτάζουσας φύσης και πενθούντων ανθρώπων: 550 εκατομμύρια ευρώ  τον μήνα χονδρικώς. 549.020.388,08 ευρώ για την ακρίβεια δόθηκαν τον μήνα Μάρτιο σε συντάξεις που ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ καν! Σχεδόν 6,6 δισ. τον χρόνο!

Το πρόβλημα είναι ότι όλα γίνονταν για τους ψήφους και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα θεωρώ ότι δεν επαρκούν ειδικά όταν υπάρχει μόνο η εύκολη φοροεισπρακτική πολιτική.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.903
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #6 στις: Σαβ 18 Αύγ 2018 22:12 »
Ποιος ειναι ο Τζημερος που θα κρινει ποιες συνταξεις θα δινονται;Εχει εξετασει την καθεμια ξεχωριστα;

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.287
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #7 στις: Σαβ 18 Αύγ 2018 22:27 »
Ποιος ειναι ο Τζημερος που θα κρινει ποιες συνταξεις θα δινονται;Εχει εξετασει την καθεμια ξεχωριστα;

Χεστήκαμε για τον Τζήμερο. Αυτό όμως που λέει είναι σωστό και με τίποτα οι συντάξεις των ΔΕΚΟ και Δημοσίου δεν δικαιολογούνταν σε σχέση με την παραγωγικότητα του εργαζόμενου  αλλά ούτε και με το γενικό επίπεδο μισθών της αγοράς. Τώρα αν εσένα σου αρέσει, πλήρωνε εσύ τη σύνταξή τους, εγώ ως ιδιωτικός υπάλληλος διαφωνώ να πληρώνω τις τόσο ψηλές συντάξεις τους.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 4.903
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #8 στις: Σαβ 18 Αύγ 2018 22:34 »
Ποιος ειναι ο Τζημερος που θα κρινει ποιες συνταξεις θα δινονται;Εχει εξετασει την καθεμια ξεχωριστα;

Χεστήκαμε για τον Τζήμερο. Αυτό όμως που λέει είναι σωστό και με τίποτα οι συντάξεις των ΔΕΚΟ και Δημοσίου δεν δικαιολογούνταν σε σχέση με την παραγωγικότητα του εργαζόμενου  αλλά ούτε και με το γενικό επίπεδο μισθών της αγοράς. Τώρα αν εσένα σου αρέσει, πλήρωνε εσύ τη σύνταξή τους, εγώ ως ιδιωτικός υπάλληλος διαφωνώ να πληρώνω τις τόσο ψηλές συντάξεις τους.

Που ξεχωριζει ποιες ειναι οι συνταξεις απο ΔΕΚΟ και δημοσιο;

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 19.917
 • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #9 στις: Σαβ 18 Αύγ 2018 22:39 »
Σε αυτό έχεις δίκιο άλλο οι αμαρτωλές ΔΕΚΟ που μας κατέστρεψαν και άλλο Δημόσιο.

Είχαν πάρα πολλά προνόμια οι ΔΕΚΟ τόσα χρόνια.

Πάρε παράδειγμα τον κυρ - Χρήστο, χρόνια γνωστό μου πήρε σύνταξη στα 40 του 3.000 από τον ΟΤΕ και 250.000 εφαπαξ.

Είναι πολλά ρε pastaki ή δεν είναι;

ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος Pablo Pascobar

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 757
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #10 στις: Κυρ 19 Αύγ 2018 02:38 »
To ζήτημα είναι υπαρκτό και τεράστιο, αλλά αμφιβάλω κατά πόσο 10 οπαδοί του ΠΑΣ σε οπαδικό σάιτ, θα μπορούσαν να δώσουν λύση, τη στιγμή που εκατοντάδες ειδικοί εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστο, αδυνατούν.

Τι κάνουν τόσοι πολιτικοί εδώ και χρόνια ;
Τη μία πατάτα μετά την άλλη.
Όλα για την καρέκλα.


Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.123
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #11 στις: Κυρ 19 Αύγ 2018 15:08 »
Έχουν απαντηθεί αυτά, σε όσους τα ψάχνουν, εδώ και πολλά χρόνια.

Το να λέμε αφοριστικά, "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι" είναι το ίδια εσφαλμένο σα να λέμε "όλοι οι οπαδοί είναι ίδιοι", "όλοι οι άντρες είναι μαλάκες" , "όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες" κλπ.
Δεν είναι όλοι ίδιοι.

Για το θέμα του συνταξιοδοτικού, δεν είναι ίδιος ο Σπράος, ο Γιαννίτσης, ο Παπαδόπουλος και ο Μάνος.
Όλοι είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να περιορίσουν τη ζημιά και όλοι έφυγαν από την κεντρική πολιτική σκηνή επειδή οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν ήθελαν να γίνει το απαραίτητο νοικοκύρεμα για να μην ξεβολευτούν.

Το τίμημα, το πληρώνουν όλοι από το 2009 που ήρθε ο λογαριασμός των επιλογών τους.
Όχι των πολιτικών μόνο.
Των ψηφοφόρων του Καραμανλή, του Παπανδρέου και του Σημίτη που δεν συνεισέφεραν στο νοικοκύρεμα.
Όποιος πήγε να περιορίσει τις σπατάλες, έτρωγε πόρτα από τον "λαό της Ελλάδας"...

Το συνταξιοδοτικό, είναι το μεγαλύτερο Ponzi scheme που έχει σχεδιαστεί, στην σύγχρονη ιστορία του καπιταλισμού.
Ο Μπέρνι Μέηντοφ, ο Μπερίσα και οι λοιποί απατεώνες είναι γατάκια μπροστά στον μέγιστο Αντρέα Παπανδρέου και το επιτελείο του που σχεδίασαν αυτή την πυραμίδα στη δεκαετία του 1980.
Το συνταξιοδοτικό ευθύνεται κατά 66% για το συνολικό δημόσιο χρέος και θα ήταν τώρα ακόμα μεγαλύτερο αν δεν είχε γίνει το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους το 2012.
Το υπόλοιπο 1/3 του χρέους οφείλεται στις διάφορες σπατάλες για έργα υποδομών, εξοπλιστικά κλπ.
Η διαφορά είναι πως όλα τα λάθη και τα εγκλήματα στις συντάξεις, είναι επαναλαμβανόμενα ετησίως, σε αντίθεση με ένα έργο υποδομής που πληρώνεται άπαξ.

Στις εγκληματικές αποδόσεις συντάξεων, εννοείται πως δεν λογίζουμε τα βαρέα και ανθυγιεινά, σώματα ασφαλείας και λοιπές ιδιαίτερες και πραγματικά ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Αποδέκτες των 'παράτυπων' συντάξεων ήταν κυρίως εργαζόμενοι σε Υπουργεία, όπου με φωτογραφικές διατάξεις έβγαιναν στη σύνταξη κατά δεκάδες.
Π.χ. "Ψήφισμα για συνταξιοδότηση όσων εργάζονται στο Υπουργείο 15 χρόνια, είναι πάνω από 40 ετών και έχουν ένα ανήλικο τέκνο"
Τσουπ. 12 άτομα παίρνουν το εφάπαξ και ισόβεια σύνταξη.
Είναι σωστό αυτό;

Αποδέκτες, επίσης, ήταν και οι εργαζόμενοι στις κρατικές μονοπωλιακές εταιρείες (ΔΕΚΟ κλπ) οι οποίοι, πέρα από τις
αμοιβές που λάμβαναν -κάκιστα- σε τιμές εκτός αγοράς, είχαν άδικα και καταχρηστικά προνόμια τόσο στη διάρκεια της εργασιακής τους πορείας, όσο και στα πλαίσια της συνταξιοδότησής τους.
Είναι σωστό αυτό;


Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.287
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #12 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 10:45 »
http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3315310/kataklepsate-ta-paidia-sas
Παράθεση
Κατακλέψατε τα παιδιά σας…


…Σειλινοί του κράτους
που ξερνάει και να `τους,
τσιφτετέλληνες
με γονείς ληστές
των συντρόφων τους θύτες
για ανμηστία αλήτες
τώρα διοικητές…
Δ. Σαββόπουλος

Ο πρωθυπουργός με τη βεβαιότητα που τον χαρακτηρίζει (ούτε μια στο εκατομμύριο...- Θα παρακαλάνε να μας δανείσουν...) μας είπε πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη το εξής μακάβριο αλλά και αληθές: "Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο (περικοπές συντάξεων) θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό.

Διότι αφορά την προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι.

Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος".

Αυτό που εννοεί ο πονηρός νοτιοβαλκάνιος πολιτευτής είναι το εξής: Το δημοσιονομικό όφελος κατά 2,5 δισ. ευρώ περίπου από τις περικοπές συντάξεων στις αρχές του 2019 θα είναι προσωρινό καθώς αφορά κυρίως τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνταξιούχους οι οποίοι σταδιακά εγκαταλείπουν τον μάταιο τούτο κόσμο.

Άρα, τους λέει, το όφελος των περικοπών που θα κάνουμε το 2019 θα εξανεμιστεί σε λίγα χρόνια, άρα ας μην τις κάνουμε...

Υπολογίζει βέβαια πως θα μπερδευτούν οι δανειστές και μέχρι να καταλήξουμε σε νέα μέτρα για κάποιο συνταξιοδοτικό σύστημα που θα είναι βιώσιμο, ο ίδιος θα προλάβει να πάει σε εκλογές πιθανότατα την ερχόμενη άνοιξη, διαφημίζοντας πως είναι αυτός που απέτρεψε τις μειώσεις των συντάξεων στις αρχές του 2019 και ο Κ. Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα τις μειώσει στην κυβερνητική θητεία μικρή παρένθεση την οποία σχεδιάζει.

Αν οι πολιτικοί μας δεν πολιτευόντουσαν με τη δεξιοτεχνία και τα ήθη των παπατζήδων της οδού Αθηνάς θα είχαμε εδώ και δεκαετίες καλύτερη τύχη σαν χώρα.

Ο κ. Τσίπρας δεν πρωτοτυπεί, με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν τα ζέοντα προβλήματα οι περισσότερες κυβερνήσεις και πολιτικοί στη μεταπολίτευση.

Τουτέστιν, δανειζόμαστε και μοιράζουμε τώρα για να αρπάξουμε τα ψηφαλάκια και ο λογαριασμός θα έρθει σε κάποιους άλλους αργότερα, όταν εμείς θα έχουμε βγάλει τα κλοπιμαία στο εξωτερικό.

Μιλάμε για τη γενιά των Ελλήνων (και των πολιτικών εκπροσώπων της) της μεταπολίτευσης (η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου) που είναι χειρότερη όλων όσων έχουν προηγηθεί καθώς δεν δίστασε να κλέψει το μέλλον των ίδιων της των  παιδιών για μια πρόωρη σύνταξη και μια αργομισθία στο δημόσιο.

Το μοντέλο της κλοπής

Το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας αποτελεί την επιτομή της κλοπής του συνόλου από την  πελατειακή-κομματοκρατία. Προκειμένου να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει αρκεί να κοιτάξει πώς κατανέμονται οι συντάξεις.

Το 2015 η μέση σύνταξη του ΙΚΑ ήταν στα 645 ευρώ, του ΟΑΕΕ στα 743 ευρώ, του δημοσίου στα 1.017 ευρώ, του ΟΤΕ στα 1.226 ευρώ και της ΔΕΗ στα 1.372 ευρώ. Του ΟΤΕ και της ΔΕΗ είναι εξ ολοκλήρου επιδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απ’ όλους αυτούς πραγματικές εισφορές έχουν καταβάλει μόνο οι πρώτοι, στους άλλους οι κρατήσεις ήταν λογιστικές... Οι κρατήσεις των υπαλλήλων της ΔΕΗ υποτίθεται πως έμεναν στα ταμεία της εταιρείας και συνεισέφεραν στην ανάπτυξή της. Τώρα που η εταιρεία είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και αξίζει λιγότερα από 400 εκατ. ευρώ, οι φορολογούμενοι έχουν αναλάβει να καταβάλλουν 600 εκατ. ευρώ ετησίως για τις συντάξεις των πρώην υπαλλήλων ο αριθμός των οποίων είναι υπερδιπλάσιος των εργαζομένων της.

Φυσικά στις ΔΕΚΟ αυτές οι προσλήψεις γίνονταν με κομματικά-συνδικαλιστικά κριτήρια.

Οι πραιτωριανοί του πελατειακού κράτους λοιπόν έβγαιναν νωρίτερα και απολάμβαναν συντάξεις τα ποσά των οποίων δεν προσέγγισαν ούτε οι αμοιβές των υψηλόμισθων στελεχών του ιδιωτικού τομέα.

Ακόμη και μετά τη χρεοκοπία του 2010 οι μειώσεις έγιναν οριζόντια και οι "πελάτες" παραμένουν υψηλοσυνταξιούχοι, αναρωτώμενοι δήθεν αφελώς  γιατί τα παιδιά τους δεν βρίσκουν καλά αμειβόμενες εργασίες, παρά θέσεις ημιαπασχόλησης με 300 και 400 ευρώ τον μήνα.

Γιατί τα κατακλέψατε και τα καταστρέψατε ηλίθιοι...

Μια ματιά στα τελευταία στοιχεία είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει. Οι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών, τον θάνατο των οποίων επικαλείται ο πρωθυπουργός, εισπράττουν κατά μέσο όρο συντάξεις των 800 ευρώ. Αντίθετα οι συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών εισπράττουν περί τα 1.200 ευρώ.

...Είναι προφανές πως οι 55άρηδες έχουμε μεγαλύτερες ανάγκες καθώς είμαστε ακόμη σε θέση για ξενύχτια, ποτά κλπ.

Τα παραπάνω στοιχεία συνιστούν τόσο ταξική όσο και εθνική προδοσία αλλά τούτο δεν φαίνεται να πτοεί τους απατεώνες της αριστεράς όσο και της λαϊκής δεξιάς που δήθεν κόπτονται για την ταξική πάλη και την εθνική ενδυνάμωση αντίστοιχα...

Το βασικό αίτιο της χρεοκοπίας... 

Τα ασφαλιστικά ταμεία του δημοσίου ήταν ένας κατ’ εξοχήν χώρος όπου η κομματοκρατία για δεκαετίες κατέκλεβε τις εισφορές. Αυτό το έκανε με πολλούς τρόπους, μερικοί από τους οποίους είναι:

- Η διανομή πρόωρων συντάξεων σε πελάτες-ψηφοφόρους...
- Η υποχρέωση των ταμείων να επενδύουν μόνο σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου προκειμένου το τελευταίο να κάνει αυξήσεις και προσλήψεις με δανεικά...
- Ο διορισμός ως διαχειριστών διαφόρων ανεπάγγελτων αφισοκολλητών οι οποίοι φρόντιζαν μόνο πως θα κερδίσουν προμήθειες από διαφόρων τύπων δομημένα ομόλογα.
- Η χρήση των ασφαλιστικών ταμείων ως εργαλείων διαπλοκής όπως συνέβη με το ταμείο των μηχανικών στο οποίο επιβλήθηκε να επενδύσει στην Τράπεζα Αττικής και να χάσει το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου. Τούτο έγινε προκειμένου η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να ελέγχει μια τράπεζα (κρατικός τραπεζικός πυλώνας) η οποία θα δάνειζε ημέτερους επιχειρηματίες για να αναλαμβάνουν έργα που μοίραζε η κυβέρνηση. Ως αντάλλαγμα οι επιχειρηματίες θα παρείχαν υποστήριξη μέσω Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτή ήταν η πρόθεση αλλά το σχέδιο απέτυχε λόγω ανικανότητας των εμπλεκομένων...

Από το 2000 μέχρι το 2014 ο κρατικός προϋπολογισμός επιδότησε τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώσουν συντάξεις με πάνω από 160 δισ. ευρώ. Το συνταξιοδοτικό κόστος ευθύνεται για το 60% της αύξησης του χρέους την ίδια περίοδο.​​​​​​​

Δεν υπάρχει ελπίδα...

Το συνταξιοδοτικό σύστημα έχει μπαλωθεί προσωρινά, αλλά δεν έχει γίνει βιώσιμο.

Η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα υπολογίζεται σήμερα πάνω από το 16% του ΑΕΠ (χωρίς τις περικοπές ήταν περί το 24% του ΑΕΠ) και με τα μέτρα υπολογίζεται να φτάσει το 2060 στο 14,3%.  Η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ε.Ε. είναι στο 11,1% του ΑΕΠ και στην Ευρωζώνη στο 12,3%.

Το υψηλό κόστος των συντάξεων κάνει τις επενδύσεις ασύμφορες παρά το φθηνό εργατικό κόστος. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι πιο εξειδικευμένοι Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί στην  Ελλάδα η υψηλή φορολογία και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές κάνουν τις σοβαρές θέσεις εργασίας ασύμφορες.

Φεύγοντας οι υψηλόμισθοι, όμως, μειώνονται τα ασφαλιστικά και φορολογικά έσοδα και έτσι έχει δημιουργηθεί το αρνητικό σπιράλ φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως ούτε οι επόμενες μειώσεις των συντάξεων θα είναι οι τελευταίες ούτε οι μειώσεις των μισθών.

Στην αρχή αυτής της κρίσης σ’ αυτή τη στήλη γράφαμε πως η Ελλάδα μοιάζει με την τελευταία σοβιετία και πως αν δεν μεταρρυθμιστεί θα περάσει από εκεί που πέρασαν αυτές οι χώρες.

Στην αρχή αυτής της κρίσης γράφαμε πως αν δεν απολυθεί το μισό δημόσιο και το υπόλοιπο να αναδομηθεί εκ του μηδενός σε υγιή βάση, αν οι δαπάνες για συντάξεις δεν πέσουν κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. και κυρίως αν δεν υπάρξουν οι προϋποθέσεις για επενδυτικό σοκ, η Ελλάδα θα φτάσει να πληρώνει μισθούς Βουλγαρίας.

Σήμερα το 60% των νέων εργαζομένων πληρώνεται με μισθούς κάτω των 500 ευρώ. Οι μισθοί Βουλγαρίας είναι εδώ λοιπόν και δεν υπάρχουν στοιχεία πως η κατρακύλα θα σταματήσει.

Αν είχαμε σοβαρές κυβερνήσεις θα σχεδίαζαν ευθύς εξ αρχής πώς να ανακόψουν αυτή την εν εξελίξει κατάρρευση και όχι πως θα αναστείλουν τις περικοπές συντάξεων για μερικούς μήνες μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

Επίσης, αν είχαμε και σοβαρό λαό θα είχαμε και σοβαρές κυβερνήσεις...

Για μερικά επιπλέον στοιχεία βλέπε: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=868983

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.370
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #13 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 12:05 »
Για τα τζογαρισμένα και κουβαδιασμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, κουβέντα.
Τα πράγματα είναι απλά. Όταν σκάω κάθε μήνα ένα σκασμό λεφτά για εισφορές απαιτώ υγεία και σύνταξη.
Αλλιώς να μην τα σκάω αλλά να τα κρατώ και να τα κάνω μασούρια ή να τα τζογάρω μόνος μου.

Δεν θα χαρίσω σε κανέναν πούστη τις εισφορές μου με αντάλλαγμα το κρέμασμα στα μανταλάκια όσων βγήκαν πρόωρα ή πήραν 5 χιλιάρικα σύνταξη, χώρια που δεν πιστεύω τίποτα. Είναι παλιά πουτανίστικη μέθοδος αυτή που κάνουν οι σημερινοί και οι πρόσφατοι κυβερνώντες: να δείχνουν με το δάχτυλο τους τάχα μου φταίχτες για να δικαιολογήσουν την κλεψιά των εισφορών μας.

Το Στούπα βρήκες και συ βρε φίλε Μύθε να ποστάρεις; Το Στούπα;

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.287
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #14 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 15:57 »
Για τα τζογαρισμένα και κουβαδιασμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, κουβέντα.
Τα πράγματα είναι απλά. Όταν σκάω κάθε μήνα ένα σκασμό λεφτά για εισφορές απαιτώ υγεία και σύνταξη.
Αλλιώς να μην τα σκάω αλλά να τα κρατώ και να τα κάνω μασούρια ή να τα τζογάρω μόνος μου.

Δεν θα χαρίσω σε κανέναν πούστη τις εισφορές μου με αντάλλαγμα το κρέμασμα στα μανταλάκια όσων βγήκαν πρόωρα ή πήραν 5 χιλιάρικα σύνταξη, χώρια που δεν πιστεύω τίποτα. Είναι παλιά πουτανίστικη μέθοδος αυτή που κάνουν οι σημερινοί και οι πρόσφατοι κυβερνώντες: να δείχνουν με το δάχτυλο τους τάχα μου φταίχτες για να δικαιολογήσουν την κλεψιά των εισφορών μας.

Το Στούπα βρήκες και συ βρε φίλε Μύθε να ποστάρεις; Το Στούπα;

Μην κολλάτε στο ποιος γράφει τα άρθρα. Ξεσκονίστε τα και θα βρείτε αρκετές αλήθειες. Έτσι κι αλλιώς το άρθρο χτυπάει όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.
Βρίσκω πολλά που γράφει να έχουν τεράστια δόση αλήθειας για το πώς φτάσαμε εδώ με τα ασφαλιστικά Δημοσίου, ΔΕΚΟ, κλπ.
Οι συντάξεις δεν είναι ανταποδοτικές αλλά αναδιανεμητικές. Έτσι λοιπόν όταν έρθει η ώρα να συνταξιοδοτηθούμε εμείς, θα παίρνουμε τρεις κι εξήντα κυριολεκτικά (360 ευρώ) και άν. Οπότε κάνε το κουμάντο σου να έχεις εισοδήματα κι απ' αλλού όταν έρθει εκείνη η ώρα. (ΑΝ έρθει εκείνη η ώρα γιατί έτσι όπως πάει και ο τομέας της Υγείας, μπορεί και να πεθάνουμε άδικα μέχρι τότε...)

Αποσυνδεδεμένος trollit

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 313
 • never thinking always drinking
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #15 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 18:41 »
από τον μαυρίδη στον στούπα...

φίλε μύθο , δώς  του μια κουτάλα και να δεις τι θα γράφει από αύριο....

ξύσου, πόρεψε και το Πάσχα αλλάζεις είναι ο τζές ο στούπας... :joker:« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 12 Σεπ 2018 18:44 από trollit »
but our life’s are so cool...

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.287
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #16 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 20:44 »
Για πείτε μου ποιον να διαβάσω. Και απευθύνομαι στον pasgiannina1966 και trollit τουλάχιστον.

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.370
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #17 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 21:08 »
Για πείτε μου ποιον να διαβάσω. Και απευθύνομαι στον pasgiannina1966 και trollit τουλάχιστον.

Εγώ πάντως αν και πολιτικά βρίσκομαι στην αντίπερα όχθη με τούτον τον αρθρογράφο, τον παρακολουθούσα επί χρόνια. Απ' το 2009 τουλάχιστον. Επειδή θέλω να διαβάζω και τους απέναντι. Κι έκανα χάζι και τα σχόλια. Δεν έχω σιχαθεί όμως κανέναν όσο αυτόν. Προτάσεις για μετοχές, πούλημα φούμαρου και κωλοτούμπες "δεν τό 'πα εγώ, λάθος καταλάβατε".

Για ενημέρωση "συντηρητικού" ύφους, ξεκάθαρα και απολύτως κατηγορηματικά πλέον, μόνο Ναυτεμπορική.


Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.287
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #19 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 22:12 »
Συνεπώς να καταλάβω: απορρίπτουμε στοιχεία (όπως π.χ. "Το 2015 η μέση σύνταξη του ΙΚΑ ήταν στα 645 ευρώ, του ΟΑΕΕ στα 743 ευρώ, του δημοσίου στα 1.017 ευρώ, του ΟΤΕ στα 1.226 ευρώ και της ΔΕΗ στα 1.372 ευρώ") που παραθέτει ένας αρθρογράφος χωρίς καν έλεγχο επειδή ο αρθρογράφος δεν εμπίπτει στις πολιτικές μας πεποιθήσεις;

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1.370
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #20 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 22:40 »
Ούτε η ΝΕ ''εμπίπτει στις πολιτικές μας πεποιθήσεις'' αλλά της αναγνωρίζω αξιοπιστία και σοβαρότητα, βασική τουλάχιστον.
Οπότε η απάντηση είναι: απορρίπτω τον συγκεκριμένο γιατί ξέρω τι καπνό φουμαρει και τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί.

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.287
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #21 στις: Τετ 12 Σεπ 2018 22:46 »
Άρα προτάσεις με στοιχεία τύπου "Το 2015 η μέση σύνταξη του ΙΚΑ ήταν στα 645 ευρώ, του ΟΑΕΕ στα 743 ευρώ, του δημοσίου στα 1.017 ευρώ, του ΟΤΕ στα 1.226 ευρώ και της ΔΕΗ στα 1.372 ευρώ" δεν σε ενοχλούν γιατί τις απορρίπτεις επειδή απορρίπτεις τον αρθρογράφο.
Άρα δεν σε ενοχλεί από αυτήν την πρόταση ότι ο ΔΕΗτζής παίρνει διπλάσια σύνταξη από αυτόν με ΙΚΑ...

Υ.Γ. μην ακούσω επιχειρήματα τύπου ότι ο ΔΕΗτζής είχε περισσότερες κρατήσεις. Από εσένα και εμένα πληρωνόταν και όλοι ξέρουμε πώς μπήκαν οι περισσότεροι στη ΔΕΗ.

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 2.123
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #22 στις: Πεμ 13 Σεπ 2018 10:14 »
Ο Στούπας είναι Γιαννιώτης και ΠΑΣολές.
Τα υπόλοιπα, δεν έχουν σημασία.

Αποσυνδεδεμένος my8os

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 5.287
 • live long and prosper ΠΑΣ
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #23 στις: Πεμ 13 Σεπ 2018 10:46 »
Ο Στούπας είναι Γιαννιώτης και ΠΑΣολές.
Τα υπόλοιπα, δεν έχουν σημασία.

Δεν το ήξερα!
Σοβαρά; Πλάκα κάνεις... 

Υ.Γ. Ας παραθέσω κι άλλο ένα σοβαρό στοιχείο (που 'απορρίπτεται') μιας και το τόπικ αφορά συντάξεις:
Παράθεση
Η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ελλάδα υπολογίζεται σήμερα πάνω από το 16% του ΑΕΠ (χωρίς τις περικοπές ήταν περί το 24% του ΑΕΠ) και με τα μέτρα υπολογίζεται να φτάσει το 2060 στο 14,3%.  Η συνταξιοδοτική δαπάνη στην Ε.Ε. είναι στο 11,1% του ΑΕΠ και στην Ευρωζώνη στο 12,3%
Δηλαδή σχεδόν 45% πάνω από την ΕΕ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 13 Σεπ 2018 10:50 από my8os »

Αποσυνδεδεμένος drakos

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 908
  • Προφίλ
Απ: Οι συντάξεις που δεν έπρεπε να δίνονται
« Απάντηση #24 στις: Σαβ 22 Σεπ 2018 09:12 »
Τό χωριό μου ἡ Καμαρίνα πάντα στὴν ἐμπροσθοφυλακὴ τῶν ἀγώνων τῆς Δημοκρατικῆς Παρατάξεως.
Σημαντικὴ ἡ συνεισφορὰ της στὴν ἐπίλυση τοῦ ἀσφαλιστικοῦ.
Ἀκολουθώντας τὶς ὁδηγίες τοῦ συμπολίτη μας ὑπουργοῦ κ. Τσακαλώτου, τρεῖς συνταξιοῦχοι ἔθεσαν ἑαυτὸν ἐκτὸς συστἠματος τὸν τρέχοντα Σεπτέμβριο.