Διάφορα > Ρε δεν ΠΑΣ καλα!

Μα και το νερό βρε άθλιοι?

(1/15) > >>

Crimson Glory:
Πέρασε και το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού...
Λέω ξανά, πρόκειται για τον πιό ανήθικο, αναίσχυντο, επικίνδυνο και άθλιο θίασο που έχει κυβερνήσει τη χώρα.
Το ωραίο είναι ότι θα ζητήσουν την ψήφο του λαού. Το τραγικό είναι ότι πολλοί θα τους τον δώσουν...
Δεν υπάρχει σωτηρία...
Μπράβο ρε!  >:(

"Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε."
Ζοζέ Σαραμάγκου

PAS and stale bread:
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

“Με μαχητική κινητοποίηση στο Δημαρχείο και πορεία στην Περιφέρεια Ηπείρου τα σωματεία μας μαζί με το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΙ απαιτήσαμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έγκλημα της κυβέρνησης  που προχώρα  ακόμα  παραπέρα στην ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης στα χέρια μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματικών κολοσσών. Νομοσχέδιο έγκλημα που ενσωματώνει  παράλληλα και βαθύτερα οδηγίες – ακρογωνιαίους λίθους της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση του νερού, ανοίγοντας νέα πεδία επενδύσεων.

  Το νομοσχέδιο αυτό είναι αντιλαϊκό, αντιπεριβαλλοντικό, φοροεισπρακτικό, κατασταλτικό , απαιτεί νέες τεχνολογικές εφαρμογές και εκσυγχρονισμούς των υποδομών για τη συλλογή δεδομένων, που μεταφράζονται σε ακριβότερο νερό, ειδικά για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους βιοπαλαιστές αγρότες. Η ρυθμιστική αρχή θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα στους παρόχους νερού σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.

    Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας και μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα θα διεκδικηθεί η υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει φθηνά, ποιοτικά και καθολικά τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Κόμματα που εμφανίζονται ως υπερασπιστές στον παραπάνω αγώνα μόνο υποκριτικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

   Η αρχή του εγκλήματος για το Γιαννιώτικο λαό είναι προδιαγεγραμμένη χρόνια τώρα με τις συνεχείς νέες αδειοδοτήσεις υπεράντλησης των βιομηχάνων εμφιάλωσης κατά 55%, την ώρα που για την παραχώρηση των πηγών πληρώνουν ψίχουλα και αγόρασαν «τζάμπα» τις κοινοτικές εκτάσεις. Οι βιομηχανίες ΒΙΚΟΣ και ΖΑΓΟΡΙ, εμφιαλώνουν με βάση τις άδειές τους ήδη περίπου 2εκ. κυβικά το χρόνο, την ώρα που υπάρχουν περιοχές της πόλης με λειψυδρία, ενώ Δήμοι και Περιφέρεια φρόντισαν να διαγραφούν  πρόστιμα 2,5εκαττομυρίων € .

Μόλις πέρσι έκαναν πάταγο οι καταγγελίες των εργαζομένων της διεύθυνσης υδάτων για τις αλλαγές στη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων, όπως και οι προειδοποιήσεις ότι ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής στερεύει ως αποτέλεσμα και της υπεράντλησης.

Την ίδια ώρα που οι νερουλάδες θησαυρίζουν, ο λαός της πόλης μας λέει το νερό-νεράκι :

-Η επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων για τις υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης έχει αυξηθεί κατά 150% σε σχέση με το 1999.
-Η συντήρηση του δικτύου αγωγών ύδρευσης και αγωγών αποχέτευσης θυσιάστηκαν στο βωμό της βέλτιστης κερδοφορίας της επιχείρησης. -Η ίδια η ΔΕΥΑΙ υπολόγιζε σε 45% τις απώλειες νερού από διαρροές.
-Στο Πέραμα, στην Κρύα, στην Κατσικά και στην Αμφιθέα το νερό τους καλοκαιρινούς μήνες δεν επαρκεί για όλη την ημέρα και γίνονται συστηματικές διακοπές νερού.
-Η υδρομέτρηση έχει ανατεθεί ήδη σε εργολάβους, ενώ οι νέοι ηλεκτρονικοί υδρομετρητές σφίγγουν περαιτέρω την θηλιά γύρω από τον λαιμό των λαϊκών οικογενειών.
-Από το 2017 υπάρχει απόφαση για ανάθεση είσπραξης οφειλών προς ΔΕΥΑΙ από τη Δ.Ο.Υ.  και υλοποιήθηκε  από το 2020.
-Τα  Καρδαμίτσια και η Πεδινή κάθε χρόνο πλημμυρίζουν.
-Στην ΔΕΥΑΙ έχουμε μείωση του μόνιμου προσωπικού κατά 50%, σε σχέση με τη δεκαετία του 2000, ενώ ο όγκος των εργασιών έχει αυξηθεί πάνω από 50%. Οι μισθοί των εργαζομένων έχουν μειωθεί από το 2009 κατά 45% περίπου. Αντίστοιχα, έχει διαμορφωθεί μία ολόκληρη «βεντάλια» έντασης και εκμετάλλευσης, από εργαζόμενους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εργαζόμενους με 2μηνες συμβάσεις και μια σειρά «ευέλικτες μορφές απασχόλησης».

    Δεν ξεχνάμε ότι την ευρωπαϊκή Οδηγία – Πλαίσιο για το Νερό, 60/2000, που πρακτικά δεν αφήνει περιθώρια κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής και στην οποία «πατάει» το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης την ψήφισαν όλα τα Κόμματα που υποκλίνονται στην ΕΕ.

   Δυναμώνουμε τη πάλη για συνολική ανατροπή της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού, να ξεριζωθεί ο ανταγωνισμός των χρήσεων και της αξιοποίησης του με γνώμονα το κέρδος, τόσο από ιδιωτικούς ομίλους όσο και από μεικτές επιχειρήσεις και ΣΔΙΤ. Διεκδικούμε φθηνό και ποιοτικό νερό και άμεση μείωση όλων των τιμολογίων κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μαζί με μια ελάχιστη ποσότητα για την αξιοπρεπή διαβίωση. Να μη διανοηθούν να μετακυλήσουν το ενεργειακό κόστος στα τιμολόγια και σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου.

  Ενισχύουμε τον αγώνα για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους, με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, προσλήψεις, χωρίς την παρουσία εργολάβων. Απαιτούμε να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο της κοινοτικής οδηγίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε η διαχείριση των υδάτινων πόρων, που αφορούν την έρευνα, την προστασία και τη διασφάλιση της υδατικής επάρκειας σε κάθε διαμέρισμα να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Καμία αναμονή σε νέους σωτήρες! Όλοι στον αγώνα! Το νερό δεν είναι εμπόρευμα!”

https://epirusgate.gr/giannena-kinitopoiisi-kata-tis-idiotikopoiisis-tou-nerou 

RASTA:
https://www.imerodromos.gr/xepoulane-kai-to-nero-tha-tous-afhseis-2/?fbclid=IwAR2uDDConqpXiC_cBeLAjVEe4eS7cn3pMvagRKk1zelSf0kBVooKdp3Zk9k

my8os:
Κ. Μητσοτάκης: Fake news η ιδιωτικοποίηση του νερού

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/k-mitsotakis-fake-news-i-idiotikopoiisi-tou-nerou-mporoume-na-petyxoume-tin-ependytiki-vathmida-entos-2023/

dio:
Και ψεύτης και γελοίος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος ψεύτης και  γελοίος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση